Planering, planering..

Publicerat 2015-01-31 kl. 22:57:02 av Isabel Håkansson
Designen är på plats precis som jag vill ha den, och det har jag fina Johanna att tacka för. Så, tack Johanna, du är verkligen bäst! ♥ Alltså, ännu ett steg närmare min nya start som ska ske imorgon så fort jag kommer hem. Och på tal om imorgon, så ska jag och Snobben iväg på ridhusträning ihop med Sandra, Linn och deras hästar! HUR kul, liksom? Jag hoppas verkligen att vädret håller uppe, för mamma har ingen större lust att köra om det är snöstorm vilket är förståerligt..
 
Och en sak som kommer göra morgondagens eventuella ridhusträning lite extra speciell, VI SKA SMÅSKUTTA! Jag och Snobben har inte gått så mycket som över en bom på flera, flera månader. Varje vinter brukar Snobben få några månaders vila ifrån hoppning och bommar, vilket alltid brukar göra gott för Snobben och hans glädje för hoppningen. Och om inte annat så sparar man mycket på hästens ben genom att inte hoppa året runt, vilket alltid är ett stort plus om ni frågar mig!
 
Nu - film och kvällsmacka ihop med pappa och syrran. Ett mysigt avslut på en mysig dag, heeelt perfekt. Den här helgen har verkligen varit välbehövlig på alla sätt & vis. Lugn men ändå fartfylld och rolig. Godnatt hörni, och tack för grym statistik idag.. imorgon är jag tillbaka, 100 gånger bättre! Sovgott.
Publicerat i Allmänt,

Blogghästar jag skulle vilja rida..

Publicerat 2015-01-31 kl. 18:24:00 av Isabel Håkansson
A-ponny:
Jag gillar pigga och busiga ponnysar med glimten i ögat. Ärligt, så läser jag ingen blogg där det framgår att man har en livsglad och go shettis att rida med mycket power i, så jag får vara ego och säga att jag nöjer mig med min lilla shettiskille hemma! Philip ♥
 
B-ponny:
Nellie Berntsson's f.d B-ponny Stella. Hon verkade ha gaaaalet med energi och vilja framförallt. Jag tycker B-ponnysar överlag är fräcka ponnysar, och jag är så himla ledsen över att aldrig ha haft en riktigt B-ponny tid.. Jag har fått rida mycket B-ponnysar, men aldrig kunnat utvecklas på en och samma ponny, tyvärr. Men tillbaka till sak, Stella skulle jag mer än gärna rida på om jag fick chansen!
 
C-ponny:
 Ozzy, Ozzy, Ozzy.. Vilken stjärna! Han är ögongodis utan dess like och VEM hade inte velat sitta och trimma på en så fin ponny en fredagskväll inför en kommande tävlingshelg, liksom? GALET snygg häst med glimten i ögat och ett stort plus att han gillar hoppning. Ozzy blir ett självklart svar på den här kategorin!
 
D-ponny:
Julia Axelsson's Hassan. Han är jättesöt och verkar verkligen vara en helsnäll ponny som ställer upp på sin ryttare men fortfarande har mycket egna åsikter och fix-idéer för sig. Jättefin att kolla på och hoppar med god marginal. En stor fördel för hans coola färg och utstrålning, han sticker ut ur mängden och det gillar jag!
 
Storhäst:
Carro's foderhäst Corvette, O-M-G. Den är så himla rolig att kolla på när den hoppar proffsigt och helt perfekt, men gör små cirkuskonster emellan distanserna. Jag gillar hästar med mycket personlighet, och Corvette verkar innehålla en heeeeldel personlighet. Otroligt fin häst som jag inte skulle tacka nej till att prova på!
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2015-01-31 kl. 11:42:38 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Förutsättningarna för mig att driva runt en bra blogg just nu är lika med 0. Jag är i Stockholm utan kamera, utan tillgång till dator och på det så har jag ingen rolig live-uppdatering att ge er. Men jag lovar, så fort jag kommer hem (imorgon) och min design är på plats precis som jag ska vill ha den så kommer jag tillbaka - on top. Jag är grymt motiverad, inspirerad och vill inget annat än att blogga, blogga, BLOGGA.
 
Planerna för idag hur som helst är att åka iväg till Täby Centrum för lite nödvändig shopping. Igår blev det lite shopping åt hästarna och idag blir det shopping åt mig själv, jämnt fördelat. Jag ska b.la leta på nån bra ansiktsmask som kanske kan hjälpa mig att få bukt på min dåliga hy nångång, det behövs verkligen! Sedan ska lite basplagg och lite smycken inhandlas, det är alltid bra att ha hemma i garderoben, liksom.
 
Okej, nog snackat om mina planer och allt kring mig själv - hur mår NI? Vad vill ni se i bloggen framöver? Jag ska göra en ny start och se till att sätta lite liv i bloggen som står och stampar på samma ställe hela tiden som det är just nu. Bloggen drivs inte bara av mig, utan även av ER. Ni blir min drivkraft när motivationen tar slut.
Publicerat i Allmänt,

Vi - hörs senare ikväll.

Publicerat 2015-01-30 kl. 12:34:21 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Strömavbrott, blask & sova i hörum..

Publicerat 2015-01-29 kl. 20:35:53 av Isabel Håkansson
Varför beskriver rubriken min och syrrans stalldag så galet bra? JO, för att idag när vi kom till stallet så var det bäcksvart i hela stallet och dem stackars hästarna såg så förvirrade ut när jag och syrran kom in ragglandes med våra små ficklampor som vi hade tända på mobilerna. Det var strömavbrott i hela området, inklusive i stallet då, såklart. Så idag har jag tillsammans med syrran både mockat, packat hö och myst med hästarna i bäcksvart mörker. Stallet är så himla stort och läskigt när det är mörkt, alltså.. 
 
Med tanke på att det var bäcksvart och våra mobil-batterier var svaga så gick vi istället ut till paddocken och busade av hästarna litegrann. Snobben är såååå pigg just nu och han sprang runt och gjorde egna små dressyrkonster och krökte på nacken. Min snygging! Philip galopperade omkring och sparkade bakut, rufsade med huvudet och bockade runt, runt i paddocken. Lillen, han är så full med livsglädje och energi vilket gör mig helt varm i hjärtat! Tänker man tillbaka 1,5 år när han kom hem till oss.. SHIT, vilken skillnad och utveckling. Jag har hela tiden uppmuntrat min och Snobbens historia, strax är det kanske dags att ta upp Philips historia och framförallt kroppsutveckling, skillnad på päls och häst i allmänhet.
 
Hur som, när stallet var fixat och vi både hunnit med att busa med hästarna i paddocken och städa sadelkammaren så gick jag och syrran in till hörummet och satt oss på varsinn höbal. Med tanke på att strömmen varit borta ettpar timmar så var det iskallt i stallet och vi frös som bara den.. and guess what? VI SOMNADE. Typiskt oss, vi kan somna när som helst, var som helst. Typ. Det var en ny erfarenhet, att göra stallet utan någon som helst belysning, men det gick det också! Nu ska jag, pappa och syrran iväg och köpa pizza.. yum. 
Philip & systeris, hur söta?!  ♥
Publicerat i Allmänt,

Thursdaymorning.

Publicerat 2015-01-29 kl. 08:08:31 av Isabel Håkansson
Godmorgon, jag känner mig mer död än levande trots att jag somnade en timme tidigare än vanligt igår. Febern håller i sig men idag är en så pass låg att jag faktiskt kan dra mig iväg till skolan iallafall. Jag har tid på sjukhuset idag nångång under dan också, så jag måste ändå upp, liksom. Jag ska kolla till mina öron eftersom det blödde ur ena örat igår, hmmm.. Hur som helst, dagens to-do list ↓ 
 
♥ Skolan från 08-15:10, helt okej skoldag.
♥ Catcha upp med fika på stan tillsammans med två kompisar. 
♥ Ta bussen ut till stallet. 
♥ Fixa stallet samt longera Snobben om underlaget i paddocken tillåter, annars rider jag ut. 
♥ Smörja utrustning. 
♥ Hem och duscha, måla naglarna, blogga och sova i god tid. 
 
 
Publicerat i Allmänt,

En skritt-tur över dem glashala vägarna.

Publicerat 2015-01-28 kl. 19:13:00 av Isabel Håkansson
Min gosebjörn och jag idag ↑

Till att börja med, ser ni min nya design? I LOVE it! Det är lite små korrigeringar som ska göras men annars är den så gott som klar, och jag älskar den. Hur som helst, nu är jag hemma ifrån stallet och ska alldeles strax hoppa in i duschen för att sen gå & käka middag. Men först måste jag uppdatera här, såklart. Planen för Snobben idag var ju att han skulle longeras i paddocken, men det var jättehög snö inne i paddocken med en hård skare ovanpå den höga snön, så jag skippade longeringen och skrittade ut honom lite lugnt istället. 
 
Det var verkligen glashalt ute och vi tog oss fram i slowmotion, typ. Jag jobbade honom en sträcka där vägen var blaskig och inte isig, men så fort det blev isigt igen så fick han långa tyglar. När det är dåligt underlag eller glashalt så låter jag alltid hästen jag rider få fria tyglar och bestämma själv vart den vill gå, eller rättare låta den gå där den känner att den får som allra bäst fotfäste. 
 
Nu ikväll ska jag bara pyssla lite med bloggen, plugga och se på TV. Ikväll satsar jag på att komma i säng tidigt för att förhoppingsvis kunna sova bort den mesta utav febern. Jag kan inte vara borta mer ifrån skolan nu och tankarna om hur mycket jag missar kväver mig, for real. Meeen, det är som det är. Helt enkelt. Duschen står näst på listan nu, så vi hörs lite senare. Puss ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Tiden på året då allt står stilla, men ändå inte.

Publicerat 2015-01-28 kl. 16:00:00 av Isabel Håkansson
Januari, januari.. Den här månaden har alltid varit en sån månad som för mig går så j*vla segt. Allt står stilla men går ändå i en rasande fart, liksom. Jag tror mestandels att det är mörkret som står för en heldel att jag blir deppig, det är mörkt när jag går till skolan och det börjar mörkna när jag går hem. Det är mörkt när jag rider och det är mörkt när jag sitter här och skriver till er, just nu. Jag behöver sol! Mörkret är en energitjuv utan dess like.
 
Gymnasiet står precis framför fötterna på mig och det gör mig nervös samtidigt som jag är taggad till tusen. Jag vet vad jag vill, men jag kommer få kämpa ihjäl mig för att komma dit och lite mer ändå. När jag blir äldre så vill jag bli advokat, det har varit nånting jag vill bli nu sen flera år tillbaks. Jag hade ett litet möte med SYV i måndags och då berättade hon för mig att jag behöver ha A i princip alla ämnen för att komma in på högskolan som rör sig kring juridik. Jag som trodde jag löst allting nu och att jag kunde ha kvar Snobben, gav upp alla planer om Stockholm och alla större städerna, men så kommer nästa problem.. Hur ska jag kunna ha häst samtidigt som jag måste topp-prestera i skolan och plugga hemma varenda dag? Kanske är det bäst att lägga min dröm på hyllan och sikta in mig på nåt annat.. who knows.. not me. 
 
Jag är 15 år och står inför ett val som kommer avgöra min framtid när jag är vuxen. Hur sjukt låter inte det? Dem flesta ser inte gymnasiet som en så stor grej, man byter skola och that's it. Men det är så mycket mer för mig, för att jag vill så mycket. Jag vill så otroligt mycket i livet.. Det känns som om ingen förstår mig, liksom. Vad ska jag göra? 
       
Publicerat i Allmänt,

Utvärdering - januari.

Publicerat 2015-01-28 kl. 12:41:00 av Isabel Håkansson
 Mina mål för den här månaden var att: 
 
För första gången nånsin - läsa igenom gymnasiehäfterna - √ Jag har läst igenom gymnasiehäfterna OCH skickat in ansökan till tre olika gymnasium. Mer om det lite senare.. 
 
Spara pengar, lägga undan minst 700 kronor - √ Oh yes, den här månaden har jag varit duktig! Mitt konto visar mer än 700 kronor kan jag säga. Jag har verkligen hållt i mina pengar och inte slösat dem på nånting så onödigt som mat eller kläder, smink eller annat jag inte behöver. 
 
 
Ge Snobben ett skönt och välförtjänt litet mini-lov - √ Snobben fick som planerat ett litet mini-lov på 1 vecka ganska exakt. Det uppskattades verkligen av lilla Snobben och han har nu en massa ny energi när man rider. Jag tycker det är viktig att kunna unna hästarna lite vila då och då, faktiskt! 
 
 
Sätta igång Philip efter hans vintervila - √ Sagt & gjort, japp. Philip är igång nu och varierar mellan att ridas, promeneras och en ny grej - nämligen att köras! Jag tycker det är jätteroligt och jag ser fram emot att köra ut Philip under soliga dagar, det är verkligen såå mysigt. 
Philip senast vi körde honom ↑
Publicerat i Allmänt,

Dear wednesday.

Publicerat 2015-01-28 kl. 11:15:59 av Isabel Håkansson
Jag älskar onsdagar och har alltid gjort, varför vet jag inte.. men då känns det liksom som att helgen inte är alltför långt bort PLUS att vi slutar tidigt i skolan. Idag dock så är jag ju hemma eftersom febern ännu inte lagt sig helt vilket känns lagomt störande. Inget att gräva ner sig i hur som helst, utan istället hoppas jag att jag är på fötter imorgon och kan gå till skolan då! 
 
Jag har bloggat en massa nu på morgonen, fingrarna har dansat över tangentbordet och tankarna har flödat. Det är så mycket nu bara, vilket jag tror smittat av sig litegrann här. Energin i mina blogginlägg känns tung och frånvarande på samma gång, liksom. Men som jag alltid sagt - min blogg är personlig och jag vägrar sopa nånting under mattan. Här läggs korten på bordet och jag är ärlig, allt som skrivs kommer rakt ifrån hjärtat och ut till er. 
 
Idag har jag ingen som kan ta hästarna åt mig, mamma har möte, syrran är lika sjuk som mig och Sanna jobbar. Så det blir bara för mig och Pernilla att sätta på oss varma kläder och pallra oss till bussen som går raka spåret ut till stallet, helt enkelt. Snobben ska longeras idag om underlaget i paddocken tillåter, annars får han motion på annat sätt. Jag hatar att låta mina ständiga sjukdomar gå ut över Snobben, haaatar. 
Okej, kanske lite opassande bild - MEN, lägg märke till att jag hade både tjocktröja, väst, fodrade mjukisbyxor och vantar på mig på bilden. Det var 20+ grader utomhus och jag var dunderförkyld, höll verkligen på att hosta lungorna ur mig. Jag har alltid haft jättedåligt emunförsvar, det är skrattretande for real. 
Publicerat i Allmänt,

Godnatt. ♥

Publicerat 2015-01-27 kl. 22:26:07 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Frågor #2 // Snobben och hästar.

Publicerat 2015-01-27 kl. 17:39:00 av Isabel Håkansson
Hur är Snobben att hoppa med? 
Snobben hoppar allt, om han får rätt förutsättningar för att kunna hoppa. När jag var yngre så skrev jag alltid "Åh, Snobben hoppar allt man styr på och lite till", och det gjorde han. MEN, då snackade vi en hinderhöjd som låg på 60-65 cm? Snobben hoppar inte ens över 60cm, han skuttar. Skulle jag beskriva Snobben inom hoppningen idag så skulle jag säga att han hoppar allt med rätt ryttare och som sagt, bra förutsättningar. Han kan hoppa allt med mig, men minsta lilla jag tvekar eller stör honom så tar det stopp. Snobben behöver självförtroende utav ryttaren som rider och en lugn ridning. Han blir rätt stark och kan vara svår att lägga rätt på hinder då han gärna tar saken i egna händer, men annars - supersnäll och rolig att hoppa! Ett stort plus är att han inte är tittig på hinder överhuvudtaget, det är riktigt skönt! 
 
Hur tränade du bort era uteritts-problem?
Jag red ut, varje dag. Gav ALDRIG upp och kunde ärligttalat stå på ett och samma ställe i 1 timme vissa dagar. Det gäller att vara envisare än sin ponny, helt enkelt ;) 
 
Högsta du hoppat per kategori, A, B, C ponny osv? 

Med A-ponny har jag kanske hoppat... 40 cm? Inte högt alls, men jag har inte ridit shettis så mycket alls genom åren. Med B-ponny har jag hoppat 1meter och C-ponny 1,10cm (Snobben). D-ponny 90cm och storhäst kanske.. 80? 
 
Beskriv din ridning i allmänhet, hur du rider? 

Jag är en sån person som rider sååå olika beroende på vilken häst jag rider. Vissa hästar kan jag inte rida överhuvudtaget medans jag på vissa hästar kan rida mycket bättre. Jag är ganska försiktig, men orädd. Ska jag rida en helt främmande häst som jag vet kan vara lite "busig" så blir jag aldrig rädd, utan istället taggad. Mjuk men bestämd hand och konsekvent! 
Världens gladaste häst är han också, min lilla Snobb!
Publicerat i Allmänt,

Efter 14 timmar av endast sömn..

Publicerat 2015-01-27 kl. 15:58:00 av Isabel Håkansson
Hello bloggisar! Igårkväll gick jag och la mig så fort mitt sista inlägg var publicerat på bloggen, så jag vaknade rätt utvilad imorse. Jag hade fortfarande feber men bestämde mig iallafall för att gå upp och duscha i hopp om att piggna till litegrann och kanske känna mig lite bättre.. men nope. Jag övervägde att proppa i mig ettpar ipren och ändå pallra mig iväg till skolan, men det kändes ovärt. Jag vill bli frisk nångång, PÅRIKTIGT.
 
När mamma åkt iväg till jobbet (lite innan klockan 8) så somnade jag och sov enda fram tills klockan var 1. Alltså, inatt/idag har jag sammanlagt sovit i 14 timmar. Fortfarande känner jag mig otroligt trött, så den här dagen kommer att få bestå av endast tre simpla saker - plugga, sova, blogga. That's it. Jag satsar på att vara tillbaka i skolan imorgon, feber brukar ju trots allt inte hålla i sig jätte länge.. *pepparpeppar*. 
 
För att det här inlägget inte ska bli alldeles för tråkigt så tänkte jag fråga er om ni har nåt önskemål på åsiktsinlägg som jag skulle kunna skriva? Jag har all tid i världen idag och lägger mer än gärna ner lite av den tiden på att skriva nåt smaskigt åsiktsinlägg.
 
↓ Kommentarsfältet är ert! ↓
Mood right now. Bilderna är tagna ifrån tumblr. 
Publicerat i Allmänt,

Kramsnö + is = NOT OKEY.

Publicerat 2015-01-26 kl. 22:03:17 av Isabel Håkansson
Dagens ridpass var planerad att bli nästintill perfekt.. Jag och syrran hade satt på hästarna mysiga fleecetäcken, utrustad både dem & oss med reflexer och borstat länge. En tur runt i samhället på 30-35 minuter med både upp och nerförsbackar, som ni hör - ett mysigt pass var planerat. MEN så kommer vi ut och börjar skritta litegrann, Snobben känns otroligt pigg och på tårna. Dock tar det inte lång tid förrän han börjar halta och kännas ojämn i vänster bak, hoppar av honom och kan konstatera en stenhård snö/is-stylta som var uppåt 1 decimeter hög på ena bakbenet. Hm, kul. 
 
Det var bara för oss att rida hemåt igen, hästarna gick som bambi på hal is och var minst lika försiktiga som jag och syrran när vi gick över den glashala vägen med kramsnö ovanpå. Suck. Sånahär dagar vill jag ha sommar och sol, föreställ er själva att kunna byta ut snön och det dåliga underlaget för bara nån timme och få rida ut i kvällssolen på nyharvade ridvägar med stora, gräsrika åkrar runt omkring. Jag är trött på vintern nu.. verkligen. 
 
När jag kom hem ifrån stallet så frös jag jättemycket och huvudet kändes tugnt. Och om ni får gissa en gång, vem tror ni har feber? Rätt gissat, jag. Det är faktiskt en utav anledningarna till att jag är trött på vintern, att jag blir sjuk precis hela tiden. Det var riktigt längesen jag kände känslan av att vara helt, 100% frisk. Flera veckor sen. Nope, jag känner oflyt och just ikväll vill jag bara lägga mig under täcket och sova bort dem kommande månaderna. Godnatt hörni, vi ses imorgon ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Ur hööks nya sortiment.

Publicerat 2015-01-26 kl. 18:13:00 av Isabel Håkansson
Till hästarna - så var det detta som föll mig i smaken. Den svarta uppsättningen med schabrak och lindor är ju FÖR snygg, alltså. Föreställ er det på Snobben tillsammans med lackade skinnboots med pärlor, *dör*. Schabraket längst upp till vänster som går i marinblått och rött skulle vara snyggt som ett vanligt hemma schabrak eller under hoppträningar, och schabraket längst upp till höger skulle även det göra sig snyggt på hemma träningar ihop med ett par simpla benskydd med fårskinn. 
 
Jag föredrar att shoppa åt hästen alla dagar i veckan, lätt. Synd bara att hästprylar är så dyrt, annars hade jag haft trippelgånger så mer saker än vad jag har nu.. Det vill säga en smockfull sadelkammare och ett fullt rum + 2 skåp, hihi. Vad säger ni, tycker ni att mitt lilla urval att saker åt hästen är snyggt? 
Publicerat i Allmänt,

Mellanlandar hemma..

Publicerat 2015-01-26 kl. 14:50:23 av Isabel Håkansson
 3 "right now" bilder ↑

Hej på er, bloggisar! ♥ Seg måndag, helt klart. Jag har varit sååå trött i huvudet hela dagen, haft ont i huvudet och tänkt alldeles för mycket på min varma, mysiga säng här hemma. Men i samma sekund som man sätter i hemnyckeln i låset på ytterdörren så känner man sig plötsligt 200kilo lättare och allt bara släpper, liksom. Iallafall om ni frågar mig, just nu. Det är så himla mycket i skolan nu med prov, inlämningar och skrivuppsattser, samtidigt som man i bakhuvudet hela tiden tänker på dem kommande nationella-proven OCH gymnasiet. Shit, 9:an alltså. 
 
Anyhow, nu är jag hemma och tänkte släppa skolan i några timmar. Mamma hade gjort matlådor till och syrran, så jag har precis stoppat in min mat i micron och väntar på att den ska bli klar. Så länge tänkte jag självklart kika in här och säga hej, checka läget och skriva av mig lite. Det är fanimej lite terapi att ha en blogg, att få logga in på en alldeles egen sida och skriva, lägga ut bilder och snacka med ER. Här håller man en god ton och peppar varann! 
 
Idag ska Snobben ridas ut i sällskap av Philip och Pernilla, mycket sidvärsrörelser och lite lydnads-träningstår på schemat för idag. Utöver det ska sadelkammaren städas och stallet fixas i vanlig ordning. Vardagen är igång - ohyes. 
Publicerat i Allmänt,

Let's kick monday

Publicerat 2015-01-26 kl. 07:55:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

1 bild på en spänd Snobben under framridning..

Publicerat 2015-01-25 kl. 20:37:16 av Isabel Håkansson
Bläää, jag som var taggad på lite nya ridbilder.. och så slutade det med 1 bild tagen i dimma och dåligt ljus. Suck. Snobben var lite halvspänd under uppvärmningen pågrund av dimman (som ni kan se), men han släppte efter ganska snabbt och gick fint så fort jag gjorde rätt. Alltså, så fort jag höjde händerna, höll ett jämnt och fint stöd i händerna och jobbade med benen - då gick han klockrent. 
 
Visst, det ser inte jättebra ut för mig och Snobben just nu. Allting ser och känns rätt ringrostigt, men är det nånting vi tränat på under den här vintern så är det att Snobben ska fram för skänkeln ordentligt, och det har vi verkligen lyckats med! I höstas så stannade han med mig hela, hela, hela tiden på banan och vid uteritter. Bara frös fast och vägrade gå, utan någon vettig anledning. Många ridpass slutade i tårar som kom av ren frustration och det kan jag nu stolt säga är helt borta. Kämpigt har det varit, men SÅ värt det nu. Jag och Snobben ska kämpa vidare och bygga upp kondition, muskler och öka på allting succesivt. 
 
Philip gick ett körpass idag, och det gick över förväntan bra! Han har bättre kondition än vad han ser ut att ha, min lilla buse. Det blev väl en sträcka på ca 4-5 kilometer åtminstone, i både skritt, trav och galopp. Han skötte sig super!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Frågor #1 // Familj.

Publicerat 2015-01-25 kl. 13:30:00 av Isabel Håkansson
Jag samlat ihop lite frågor jag fått under dem senaste månaderna och tänkte ta dem allihopa i 3 delar. Första katogerin har jag valt att döpa till "familj" då dem flesta frågorna är familjerelaterade. So, let's go. 
 
Vart bor din pappa, varför är du i Stockholm så ofta? 
Min pappa bor både i Sala och Stockholm. Stockholm är hans riktiga hem, liksom. Till Sala kommer han då han ska träffa mig och Pernilla, vilket brukar vara 4-5 dagar varannan vecka. Pappa har ju egna företag vilket betyder att allting blir lite sporadiskt. Ibland kan vi han vara i Sala en hel vecka och ibland kan han bara vara här i 3 dagar, det beror på hur mycket jobb han har. Jag är såå tacksam och GLAD över att han har så bra ekonomi att han kan betala två boenden varje månad.. Så tacksam. ♥
 
Hur pass nära är du dina föräldrar, kan ni snacka om allt och så? :)
 Absolut, det kan vi verkligen. Jag är väldigt nära mina föräldrar, och samtidigt som jag ser dem som mina föräldrar så ser jag dem som mina bästavänner. Jag kan berätta exakt allt för dem, och det gör jag också. Jag litar på dem till 100% och vet att dem alltid kommer stötta mig i vilka val jag än gör i livet, och vägleda rätt mig om jag är påväg åt fel håll. 
 
Gillar dem också hästar, stöttar dem dig i din "satsning"? 
Mamma gillar hästar, pappa gillar dem mindre.. haha. Men båda två stöttar mig inom allt som rör hästarna, och utöver att dem stöttar mig, lyssnar och hjälper till otroligt mycket så betalar dem även allt och kör mig om jag vill iväg och träna etc. Pappa och jag åkte faktiskt iväg själva en gång och red i ridhus, pappa både körde ledarövningar med Snobben och städade ur transporten. En liten, liiiiten del av hans hjärta kanske älskar hästar ändå? ;) 
 
Är du ledsen för skilsmässan fortfarande? 
Alltså.. vad ska jag svara på den frågan? Det är klart att jag är, det kändes som världens största förlust den dagen familjen delades upp och mamma och pappa gick skilda vägar i livet. Men samtidigt så vet jag att det här var det bästa för alla och dem är goda vänner idag, mamma och pappa. Dem pratar med varandra varje dag! 
5 år mellan bilderna, jag och systeris. 
Publicerat i Allmänt,

En lugn söndag väntar..

Publicerat 2015-01-25 kl. 10:59:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Nu har jag precis tagit in lite frukost på rummet, slagit på datorn och tänkte uppdatera här litegrann medans jag äter frukost, mysmys. Dagens planer är faktiskt väldigt lugna för en gångsskull, vilket känns jätteskönt såhär en söndag & allt. Det enda som ska göras idag är stallet, nothing more nothing less. Philip ska köras en runda och Snobben ska ridas i paddocken en liten stund. Har jag tur så kan mamma fota mig litegrann, det skulle vara superbra då det veeerkligen behövs klickas lite nya ridbilder. 
 
Söndagar brukar för mig innehålla en massa ångest inför en ny skolvecka, men idag har jag lovat mig själv att inte tänka på skolan och istället peppa mig själv inför en ny vecka med en massa nya möjligheter. Det är så dumt egentligen, att man har tabulagt söndagar som egentligen skulle kunna vara världens mysigaste dag då man tar hand om sig själv och laddar om inför en ny vecka.. Hur härligt hade det inte varit och LÄNGTA till söndagar liksom? Hm.. 
 
Förresten! Tack för grym statistik dem senaste dagarna, jag vet inte vart ni alla kommer ifrån och det känns så ballt att skriva inför så mycket människor. Varje dag. Föreställ er själva, 100 människor rymmer upp en biosalong, och jag har fler läsare än så? Waaah, så kul! 
En fulig bild från i somras ↑
Publicerat i Allmänt,

Hörni, mysmode - ON!

Publicerat 2015-01-24 kl. 22:10:50 av Isabel Håkansson
Right now.
 
Hejsan, goingar! ♥ Nu har jag precis slagit mig ner inne på mitt rum efter att ha kollat på lite TV ihop med mamsen. Mr.Probz låt "nothing really matters" går på repeat i lurarna och jag är redo att ta mig en dusch, svida om till mjukiskläder och bädda ner mig i sängen med ett avsnitt av gossipgirl, en skål chips och en monster. Jag har skrivit lite inlägg som kommer upp på tidsinställt, tänkt en massa och bara tagit det lugnt. Det kliar i kroppen och det känns som om jag skulle kunna springa ett maraton.. men, jag sparar på krafterna tills imorgon. Då ska båda hästarna motioneras igen! 
 
Jag tänkte mest bara kika in här och checka av läget innan jag släcker ner för ikväll, godnatt hörni.. duschen väntar! Jag lovar att försöka uppdatera åtminstone lite bättre imorgon, så kika in här imorgonbitti? Deal? Sovgott, gymmisar. 
Publicerat i Allmänt,

En körtur och ett återfall.

Publicerat 2015-01-24 kl. 20:04:55 av Isabel Håkansson
Pjuh, säger jag bara. Det tar på krafterna så fruktansvärt mycket att ha två hästar, jag HELT DÖD. Jag har spenderat 5 timmar i stallet idag, motionerat hästar, mockat, borstat, gjort kraftfoder och städat. Huvudet dunkar och ögonen går i kors för att jag är så sjukt slutkörd, herregud. Som tur är så gick båda hästarna bra idag, eller Snobben var lite sisådär kanske.. men mer om det längre ner i inlägget. 
 
Philip var först in idag, och planen var ju som jag tidigare sagt att köra honom. Sagt & gjort så tog tog fram hans lilla låda där hans sele, tömmar osv låg. Det tog ca 1 timme för mig att sela honom, haha. Det var så himla längesen jag gjorde det, och dessutom ville Philip inte alls stå stilla idag. Han stod och skrapade och ville ut, så han fick en liten hötuss som mutning.. hihi. Han var jätteduktig under körturen iallafall, travade på glatt och njöt av att få dra lite vagn igen. Oturligtnog fick vi lov att avbryta mitt under körpasset eftersom vägen vi skulle in på var oplogad, så då vände vi och körde hem igen. Nytt försök igen imorgon! 
 
Snobben var näst på tur. Det började mörkna ute när jag tog in honom och det var princip helt kolsvart när vi var färdiga att gå ut och rida. Lite mörker dock har aldrig gjort någon skada förut, MEN mörker ihop med blåst och snö var visst inte den bästa kombinationen om ni frågar Snobben. Han var jätteduktig den första biten av vår lilla ridtur, men sen blev han heeelt blockerad. Det började med att han vände sig till vänster och kickade åt det håll blåsten och snön kom ifrån, upprepade gånger innan han slutade. "Aja, inget att gräva ner sig i", tänkte jag.. men värre blev det. 
 
När vi skulle svänga av ner till ett travspår så fick Snobben för sig att han var rädd för nånting, vad vet jag inte riktigt, men han backade och backade och backade och backade, kickade mot min skänkel och reste sig när han gick ner i diket och inte kunde backa mer. Jag tror det tog mig 20 minuter att få fram honom, men när han väl gick fram så gick det alldeles för fort istället. Tokponnyn!
 
Ett litet återfall fick han idag skulle man kunna säga, det var nämligen precis sådär han betedde sig när han kom till mig från första början. Skillnaden nu är att rädslan jag kände förut när detdär betéendet kom fram i honom omvandlats och blivit till envishet och en drivkraft framåt istället. Snobben är speciell när han vänder dem sidorna till, han blir blockerad. På riktigt. Jag tror ingen utav er ens kan föreställa sig hur han kan hålla på vissa gånger och dem som har sätt honom har nog trott att han är heeelt väck i huvudet. Men jag vet, jag vet att han är en bra häst med ett gott hjärta och inte vill någon illa. Han är bara en typisk ponny som testar ALLT och har sina bra & dåliga dagar, helt enkelt. 
Idag får lillen pryda ett inlägg, det är han helt klart värd. My love ♥

En snöig lördagmorgon.

Publicerat 2015-01-24 kl. 13:02:38 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Jag kom precis hem efter min lilla promenad ifrån Milla hem till mamma, det snöar som tusan och jag var helt vit i håret av all snö när jag kom in igenom ytterdörren.. haha. Det är mysigt med snö, men nu vill jag helst av allt att den ska smälta bort och bytas ut emot grönt gräs istället. Jag har aldrig saknat sommaren så mycket som jag gör nu faktiskt, det är helt SJUKT vilka cravings jag har. 
 
För att på ett snabbt och enkelt sätt gå igenom vad jag ska göra idag så punktar jag upp en liten lista.. ↓
 
• Äta frukost. 
• Byta om till varma kläder och åka ut till stallet. 
• Köra Philip med syrran. 
• Rida ut Snobben. 
• Mocka & fixa stallet. 
• Åka hem, duscha och gå ner till affären och köpa lite godis och annat gott. 
• Äta god middag och bara umgås hemma med mamma och syrran. 
 Bild från när jag & Madde körde Philip, sommaren 2013. 
Publicerat i Allmänt,

Kära sommar, jag saknar dig.

Publicerat 2015-01-23 kl. 14:35:00 av Isabel Håkansson
Ett litet bildregn ifrån sommaren 2014. Den bästa & sämsta sommaren i mitt liv.. ♥
Publicerat i Allmänt,

Friday!

Publicerat 2015-01-23 kl. 07:55:13 av Isabel Håkansson


En hallon och banan smoothie får bli starten för den här fredagen! Idag ska bli en bra dag med bara en massa roliga saker. Efter skolan ska jag nämligen catcha upp med ettpar kompisar och sova över, det var längesen nu och det behövs soo badly. Jag kommer inte ha nån tid åt att sitta och blogga idag, så det får bli mobiluppdateringar eller inget alls.. Tyvärr. 

Mamma och syrran promenerar hästarna och pysslar om dem litegrann, imorgon ska båda två tränas ordentligt. Jag ser fram emot att köra Philip faktiskt, det har jag inte gjort sen sommaren 2013. Självklart ser jag fram emot att trimma min lilla Snobb också, han är sååå härlig att rida just nu med all energi och vilja som han samlat på sig under vinterns gång. Nu tickar klockan & skolan väntar, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Somnar en torsdag och vaknar upp en fredag..

Publicerat 2015-01-22 kl. 22:49:41 av Isabel Håkansson
Härligaste känslan omformenad i en mening, inte sant? ↑ Waah, vad jag behöver fredag och två dagars ledighet nu känner jag. Umgås med lite vänner, sova ut ordentligt och framför allt - vara i stallet. Jag är så himla skoltrött, alltså verkligen SÅ skoltrött. Vinterlovet räckte inte på långa vägar för mig, även fastän det kändes som så precis innan skolstarten. Jag skulle behöva ett år eller två, bara ta in allt jag lärt mig under 9 år i skolan och TA DET LUGNT. Men.. det får vänta ettpar år tills jag tagit studenten. 
 
Likt varje kväll nu för tiden så har jag kollat på tv, ätit en skål yoghurt och duschat. Huvudvärken har släppt (tack och lov) och jag ska alldeles strax svida om till en stor T-shirt, tvätta ansiktet, borsta tänderna och sedan inta sängläge. Självklart står ett Gossip Girl avsnitt redo att kollas på, hihi. Hur kan jag inte ha kollat på Gossip Girl tidigare är min fråga till mig själv? Jag har missat något i livet.. Har ni inte kollat på Gossip Girl, ett tips - gör det! 
 
Nej, hörni.. jag tänkte bara kika in här och säga godnatt och få bloggen lite uppdaterad. Som vanligt har jag lite tidsinställda inlägg laddade inför morgondagen och jag ställer klockan en kvart tidigare i morgonbitti för att hinna blogga i vanlig ordning. Godnatt kompisar, vi hörs imorgon. Sov gott! ♥
Min lilla korg med ansiktsprodukter och mina bästa hårprodukter. 
Publicerat i Allmänt,

It's just my usual bad luck.

Publicerat 2015-01-22 kl. 18:29:52 av Isabel Håkansson
Två sidor av mig. Hihi, första bilden är tagen när jag precis kommit till stallet i vita sneakers, svarta tighta jeans och en hög hästsvans, en massa parfym och en vit blommig tröja. På den andra bilden står jag i täckbyxor, en tjock vinterjacka, gamla och slitna vinterrid stövlar och ett stickat pannband. The best of both worlds, helt enkelt. 
 
Med fetaste huvudvärken, smärta i halsen och onda öra så knapprar jag mig in på blogg.se's server. Jag är redo att läsa igenom lite kommentarer, skriva tidsinställda och allmänt bara snacka med er litegrann. Idag har det varit lika dåligt väder som igår, snöigt och halt. Jag har varit nära på att halka flertalet gånger under dan och väntar bara på när jag kommer göra min första vurpa det här året.. haha. Det är en sak ni kanske inte visste, men jag är alltid den som ramlar/snubblar/halkar, ALLTID
 
I snö ovädret iallafall så tog jag bussen ut till stallet för att pyssla lite med ponnypojkarna. På grund av min extrema huvudvärk och allt därtill så fick båda hästarna vila idag, men jag stretchade igenom Snobben ordentligt och hoppas på att han kan komma ut och skrittas imorgon istället. I helgen ska det bli effektivt för båda hästarna, jag och syrran ska köra Philip och Snobben ska ridas ut, en dag jobb och en dag bus på olika vägar med olika underlag. Yes, planering är A & O om man ska kunna bibehålla hästens lycka för ridning och träning i det långa loppet, om ni frågar mig. 
 
Annars då? Skolan, hästarna och livet rullar på. Jag känner mig rätt lycklig trots alla omständigheter med förkylning, ständig huvudvärk och lite sådär. Känner inte att jag har nån som helst rätt att klaga ändå, jag har det bättre än sååå många andra, och jag är så tacksam för allting.. att jag är född i min kropp och tillhör just min familj. Dem förstår och stöttar mig alltid, no matter what. ♥
Publicerat i Allmänt,

Saker som ska tränas & byggas upp.

Publicerat 2015-01-22 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
♥ Mer lösgörande på Snobben. Snobben har haft oturen att födas i en stel kropp.. Det är väldigt lätt att han låser fast sig kring bogpartiet vilket påverkar hela hans steg och tramp när man rider. Han måste ständigt underhållas med liniment och massage, SAMT lösgörande pass där jag verkligen går igenom och böjer igenom hela honom. 
 
♥ Jag ska rida mer med benen. Jag såg nu på min senaste ridvideo att jag skjuter upp hälarna litegrann och skänklar därifrån. Istället för att göra det så ska jag rida med hela benen, trycka om med vaderna och driva med hela kroppen istället för bara hälarna. På så sätt kommer Snobben att komma under sig bättre med bakbenen. Det gäller att ligga i med dem små detaljerna, han är mycket häst att rida. 
 
♥ Jämna, fina och raka händer. Också nånting ni hörde att Sanna sa på videon och kommenterade - att min innerhand var i ett betydligt lägre läge än vad min ytterhand var. Jag måste upp med mina händer och ha dem i ett stadigt läge brevid varandra i en jämn och fin höjd. 
 
♥ Mycket cavaletti & studs. Det här ska vi träna mycket på, att lyfta på benen och bli snabbare i benen. Cavaletti och studs-övningar kommer garanterat underlätta för oss i vanlig träning, det är otroligt nyttigt och om inte annat muskelbyggande.
 
Som sagt, JA, jag tänker på alla detaljer. Jag får otroligt mycket beröm för hur Snobben ser ut nu jämförelse med när han kom. "Han har blivit en helt annan häst", är nånting jag får höra varje gång jag rider för människor som varit med enda ifrån början. Vi har gjort en fantastisk resa, han och jag ihop. Men ännu har vi, precis som alla andra, svagheter och saker som måste jobbas och byggas upp. Jag ger mig inte förrän allt känns perfekt, så enkelt är det. Hihi.
Oh ja, jag är i stort behov utav nya ridbilder. Jag ska fråga mamma ifall inte om kan klicka några på mig och Snobben i helgen, det skulle vara guldvärt! 
Publicerat i Allmänt,

Torsdagspepp!

Publicerat 2015-01-22 kl. 07:10:00 av Isabel Håkansson
Goodmornin, are u guys tired? I AM. Jag låg uppe och kollade på Gossip Girl igår alldeles för länge och åt godis, vilket allt bara blev en enda lång spiral utav pigghet, trötthet och ångest. Ett tips: Ät inte godis på kvällarna när du ska sova, det kommer göra dig dubbelt så piggare.. hehe. Hur som, idag är det torsdag vilket betyder dan innan fredag. Ni vet redan vad jag har för lektioner att se fram emot idag, dem värsta av dem värsta lektionerna är ihopbuntade på en och samma dag. Meeen, som sagt - imorgon är det fredag, jag försöker se det som en liten motivationskick!
 
Ikväll ska hästarna bara skrittas ut, lugnt och simpelt. Snobben kommer mest troligt ha träningverk och vara lite trött medans Philip nog kommer att vara pigg & glad som vanligt. Glädjen ifrån gårdagens ridpass lever vidare inuti mig idag, det kändes verkligen superbra och jag var och är så himla, himla nöjd fortfarande. Så, idag ska bli en bra dag och det ska vi tillsammans se till, right? 
 
Nu - smoothie time. Jag älskar att starta mina mornar med en fräsch smoothie, det är både gott, uppfriskande och nyttigt. Ha en bra dag allihopa, vi hörs av lite senare!
Publicerat i Allmänt,

En ridhusträning att minnas.

Publicerat 2015-01-21 kl. 22:09:14 av Isabel Håkansson
Snobben, mitt lilla älsklingshjärta.. HUR duktig var inte du idag då? Waah, han var helt galet duktig, fin och avslappnad under dagens ridpass. Lite för pigg och på till en början, men helt perfekt framåt slutet. Det känns som att vi börjar finna en balans i vår träning, en kurva som går jämnt uppåt och inte dippar var och varannan dag, liksom. Visst, det känns att han tappat både muskler och kondition, han blev fort trött och om inte annat trött i huvudet idag, men det ska jobbas upp succesivt med start från idag. 
 
Nu är planen att Snobben ska trimmas vidare så gott det går och åtminstonde skrittas om inte underlaget tillåter annat. All form av träning är bättre än att man låter hästarna stå, så ut och rida ska vi. Inga undanflykter eller ursäkter! Jag är såååå taggad på våren och allt därtill, Snobben kommer bli grymt fin - det är jag helt säker på. Sanna filmade mig litegrann under en galoppdel, lämna gärna konstruktiv kritik och skriv vad ni tycker, helt enkelt! 
Bild 1: Sanna red Snobben en kortsida i hög form, som sagt.. han orkar inte så mycket just nu och därför tar vi allting bitvis. Lång låg form 90% av passen och 10% något högre form! 
 
Bild 2: Glada Snobben medans jag skrittade fram honom för hand i ridhuset. Min lilla älskling. 
 
Snobben är inte bara bortskämd i kärlek, ompyssling och prylar, utan han går efter ett noggrannt utkollat och utvalt ridschema också. Hans träning ska innehålla variation av alla dess slag, uteritter, paddocksridning, ridhus, tömkörning, longering, bommar, hoppning och promenader. Det känns viktigt att hela tiden låta Snobben variera sig, främst för att han alltid ska tycka att det han ska göra är roligt. Nu står han i stallet med en massa mat, nytt vatten och uppfluffat halm, gosisen. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Varför inte tänka lite kreativt?

Publicerat 2015-01-21 kl. 13:40:00 av Isabel Håkansson
När jag frågade er om vilken färg mitt kommande tävlings-set skulle gå i för färg så svarade majoriteten av er "blå", men så var det en tjej som skrev att jag skulle välja det bruna setet och sy på en glitter-remsa som en passpoal runt hela schabraket. Jag fick upp ögonen direkt och började fantisera, för hur kreativt, kul och personligt skulle inte det vara, liksom? Igår skickade hon en meddelande till mig på facebook med egentagna på sitt egen uppiffade schabrak, en länk till var jag kunde köpa glitter-remsan samt en beskrivning på hur man gjorde. 
Tro mig, bilderna gör inte glitter-remsan rättvis alls. Det är såå mycket glittrigare och finare i verkligheten, och jag kommer att välja stenar som skiftar i guld. Så, som det ser ut just nu så kommer jag att köpa det bruna tävlings-setet och sy på glitterstenar som skiftar i guld, Snobben har en swarowski pannband i samma färg och stuk - så vad passar bättre än det?
 
Självklart kommer ni få följa mig under hela lilla processen, jag är nog den minst pyssliga människan på hela jorden egentligen.. så det kan bli intressant att se hur slut resultatet blir.. hehe. Men jag ska lägga ner hela min själ i att få till ett snyggt tävlingsschabrak som faller mig i smaken på alla plan och samtidigt få det personligt, det är ett måste för mig. Jag tror det här kommer bli jättebra!
 
Vi kommer bokstavligttalat glittra på banan, Snobben och jag. 
Publicerat i Allmänt,

Let's kick Wednesday

Publicerat 2015-01-21 kl. 07:32:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, hörni! Idag är det onsdag & vi är därmed inne på mitten av veckan. Jag älskar onsdagar, då slutar vi tidigt i skolan och har bara en massa roliga lektioner, vilket jag älskar. Dessutom är den här onsdagen lite extra älskvärd, för ikväll ska jag och Sanna lasta på Snobben och köra in till ridhuset, som jag längtat. Så idag ska jag och Snobben galoppera för första gången på ca 2-3 veckor, HUR kul?! Känner jag mig själv rätt så kommer mina skänklar vara lite överallt och ingenstans, men det får jag jobba på där och då. 
 
När jag kommer hem ifrån ridpasset så ska jag bara pyssla om Snobben, mysa med Philip och ta det allmänt lugnt. Jag är såå trött just nu och mina påsar under ögonen är too much to handle, tur jag har min supermega braiga concealer ifrån märket ELF som täcker det mesta. Jag ska verkligen se till att komma i säng tidigt ikväll, för min egna skull. Imorgon väntar en jobbig skoldag med tuffa lektioner och den såkallade "helvetes eftermiddan", vilket betyder: spanska, kemi och fysik efter varandra. Hat-ämnerna, hm. 
 
Hur som helst, nu tar vi en dag i taget. Frukostbordet ropar efter mig, så jag antar att jag ska gå och göra mig lite frukost innan jag sedan traskar vidare över till skolan. Jag bor jättenära skolan hemma hos mamma nu efter att jag flyttat, behöver jag ens tala om att det är skönt att slippa skolbussen varenda morgon? Det är de, verkligen. Hörni, spetsa öronen i skolan nu och jobba hårt.. snart är det fredag! Vi hörs här inne senare i eftermiddag, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Ännu ett joggingpass - √

Publicerat 2015-01-20 kl. 20:58:52 av Isabel Håkansson
Snobben idag ↑

Det är heeelt galet, vad fin Snobben var idag under dagens joggingpass. Jag hann knappt sätta mig till rätta i sadeln efter att jag hoppat upp förrän han började trampa omkring och ville börja gå. Snobben var pigg idag, men otroligt lyhörd och uppmärksam, mjuk i munnen och lyssnade på alla mina förhållningar nästintill perfekt. Han trampade under sig riktigt bra och det var flera gånger som jag hörde hur hans framhovar klappade ihop med bakhovarna, vilket är ett gott tecken på att hästarna verkligen trampar på ordentligt. 
 
Jag jobbade i skritt ganska länge idag, uppåt 15-20 minuter innan jag övergick och började trava. Idag la jag mycket fokus på alla smådetaljer som t.ex övergångarna & halterna som Snobben förövrigt är såå dålig på, (haha). Efter 30 minuters jobb så var jag supernöjd med Snobben och vår insats ihop, han var så himla fin idag. Verkligen! 
 
Den bästa känslan i världen måste vara när man sitter av efter ett bra pass och ser att hästen är alldeles vitskummig runt munnen, frustar och är nöjd - det är ju de man strävar efter, DEN känslan. När det går såhär bra så känns alla hundratals ridtimmar värd all mödan och alla uppoffringar man har fått göra. Jag umgås aldrig med kompisar på vardagar om det inte är planerat sen veckor innan och jag rider oavsett väder, snöstorm, spöregn och grotesk kyla. Nu har jag kvittot i handen.. och jag är mer än nöjd. ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Tisdag - nu kör vi.

Publicerat 2015-01-20 kl. 07:07:36 av Isabel Håkansson
Godmorgon!♥ Nu är jag uppe och har precis käkat en jättegod frukost bestående av jättegoda frallor, yoghurt och smoothie till det. Jag vet inte varför, men när jag är hemma hos pappa så äter jag alltid frukost, hos mamma äter jag det aldrig, i princip. Kan vara för att pappa väcker mig typ halv 6 och verkligen ser till att jag går upp då.. haha, mamma är lite för snäll.
 
Hur som helst, inatt har jag inte vaknat nångång utan har sovit lugnt och skönt hela natten. Så idag står skolan på schemat och JA, jag har sett fram emot det. Främst att få träffa alla underbara kompisar, men också för att kunna ta igen *host* lite missad skoltid och plugga ikapp. Det känns otroligt skönt och förhoppningsvis blir det inga bekymmer för mig att gå i skolan trots mitt öra som fortfarande dunkar av smärta.. hoppas, hoppas.
 
Ikväll ska Snobben ridas igen, vi får se om det blir på ridbanan eller ut. Underlaget är dåligt överallt just nu så var jag än bestämmer mig för att rida så blir det lite pest eller kolera. Planen är iallafall att försöka rida på nåt ställe med hyfsat underlag och böja på Snobben lite i skritten och traven, ingen galopp pga underlaget. Lång och låg form, rask skritt och se till att bakbensaktiviteten är bra så att Snobben sätter under sig ordentligt. Det kommer utvärdering av ridpasset senare idag, såklart.. But first- skola. Hörs efter det, puss!
En bild som peppat mig så många gånger, att aldrig, ALDRIG, ge upp. För vad man än bestämmer sig för att göra, så går det bara man kämpar tillräckligt mycket. Remember.
Publicerat i Allmänt,

Krossade isbitar, pigga hästar och en shettis på vift.

Publicerat 2015-01-19 kl. 19:36:32 av Isabel Håkansson
Snobben var så himla pigg och på idag, jag fick sitta och rama in honom på vägen vi skulle gå på hela tiden. Och om jag inte gjorde det? Jo, då gick han ut på gärderna och började trippa omkring där. Snobben älskar snö och vill ta varje tillfälle i akt att få rida på snötäckta fält eller oplogade vägar.. söten. Förutom att jag fick sitta och rama in honom hela tiden så hade jag inte några krav alls. Jag hade jätte ont i örat och marken vi gick på bestod av krossade isbitar, princip. Så det blev rask skritt på långa tyglar, helt enkelt.
 
På vägen hem så blir hästarna alltid lite piggare, taggar till och är på helspänn. Och i samband med att vi vände hemåt under dagens ridtur så gör Philip nåt litet skuttt, bara jättelitet MEN det räcker för att hans sadel ska hamna under magen och Pernilla ska dunsa i backen. Vinterpigga lilla Philip tar då sats och travar förbi mig och Snobben i den snabbaste shettistrav ni nånsin kan tänka er. Med tanke på att det var kolsvart ute så var det bara hans reflexer som man såg studsa upp och ner.. toppen, tänkte jag. Tur i oturen så fick Philip syn på några kvarglömda grässtrån i ett dike och stannade därmed bara några meter ifrån mig och Snobben och syrran gick och tog honom.
 
Man får aldrig en lugn stund när man rider ut med Pernilla och Philip, haha. Alltid ska det något, en bakutspark, att han sticker iväg, vägrar gå, blir rädd eller travar iväg och ruskar på huvudet. Min syster har det inte lätt med honom alla gånger, jag menar.. han har en hals som är max 0,5m lång, man har absolut ingenting att hålla i när han väl får för sig att busa. Hur som helst, om vi ska dra en slutsats genom hela passet så gick det bra ändå! Ingen kom till skada och Philip tog till vara på det sista utav sommarens läckerheter, hehe.
Finis hästen idag precis innan jag tränsade honom. Han är så lycklig och det gör mig så varm i hjärtat ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

En läsarfråga och ett känsligt ämne.

Publicerat 2015-01-19 kl. 14:10:00 av Isabel Håkansson
Sv. Hej Alma! Jag och Snobben ligger i princip samma längd som dig och din ponny, nästan på pricken faktiskt! Och hör & häpna, NEJ, jag känner mig inte för lång på Snobben. Jag och Snobben har absolut inte det problemet att han reagerar på min längd och inte kan balansera upp mig, utan snarare tvärtom är det nu på senare tider som jag har kunnat börja rida honom ordentligt. Han behöver en ryttare som kan komma åt honom i sidorna, och när jag inte gjorde det (när jag köpte honom t.ex) så körde han med mig.. och det gör han än idag vissa dagar ;) Snobben går som allra bäst med vuxna människor som kommer runt honom ordentligt och som är på gränsen till vad som är "för långt" för allmänheten, han fungerar så.
 
Snobben är grov i typen, har en rätt bred rygg och är viktbärande. Hade Snobben varit nätt i typen, eller som du skriver "kompakt", så hade det varit en helt annan sak.. Och jo, då hade jag nog sett för lång ut på honom. Men vet ni? Jag är så trött på den alltför uttjatade meningen "hon/han/jag/dem/ är för långa på sina ponnysar". Jag säger RID, så länge du känner att det inte stör dig i din ridning och din ponny inte känner obehag eller obalans. Frågar ni mig så är ingen för lång förrän man själv känner sig för lång, end of the story.
 
Förut blev jag jätteledsen och nästan lite arg när folk frågade saker kring Snobben och mig gällande min och hans längd. Jag tog illa vid mig och red gärna med så korta stigläder som möjligt, vilket jag trodde skulle få mig att se mindre ut på honom. Enligt vissa kanske jag ser åt skogen för stor ut på Snobben, men i mina ögon är han helt perfekt för mig. Alma, gör vad som känns bäst för dig. Jag vet hur det känns att folk frågar, disskutera ihop med dina föräldrar och känn efter ordentligt innan du fattar ett beslut. ♥
Skulle jag vilja, så skulle jag kunnat skaffa storhäst, D-ponny eller vilken annan häst som helst. Men ändå valde jag Snobben. Och just därför, så skulle några centimeter hit & dit aldrig vara avgörande för mig. ALDRIG.
Publicerat i Allmänt,

Don't know what to say // dålig start på veckan.

Publicerat 2015-01-19 kl. 12:42:49 av Isabel Håkansson
Igårkväll så duschade jag extra länge, gjorde inbakade flätor i håret, tog fram kläder, målade naglarna och la skol-ipaden på laddning. Jag gjorde mig redo inför att kunna åka till skolan idag, helt enkelt. Men så inatt vaknade jag runt 03 och grät hysteriskt, jag hade så förbannat ont. Vad är det egentligen jag har ont för, kanske ni undrar? Såhär är det, jag har spräckt mina trumhinnor i båda öronen + att mitt högra öra innehåller vätska som trycker OCH öroninflammation på det. Japp -det gör ont. Så fort alla mina värk och/eller smärtstillande tabletter slutar verka så snurrar allting. Själv skrattar jag när jag läser allt det där, för är det nån som drabbas så är det alltid ALLTID jag? Haha.
 
Så med andra ord, jag blev hemma ifrån skolan idag också. Vi har tid hos en läkare om några timmar, så framtills dess blir det att ligga nerbäddad i min älskade dubbelsäng som jag har hemma hos pappa och kolla på Gossip Girl. Sen har jag en engelska-uppgift som jag ska fortsätta skriva på också, det är faktiskt riktigt roligt! Jag älskar alla skolarbeten som innebär att man får skriva fritt och hitta på själv, det är såå mycket roligare att få tänka lite "beside the box" och testa på sin kreativa sida litegrann. Och det är just vad den här engelska-uppgiften är, fritänkande.
 
Åh, hörni.. jag tror aldrig jag har varit borta ifrån verkligheten såhär länge som jag varit nu, nån gång, nånsin. Visst, om jag har varit utomlands, men aldrig att jag suttit hemma och låtit dagarna gå utan att något blir gjort, aaaldrig. Det känns som om jag tappat fotfästet liksom, och om inte annat tappat greppet HELT om skolan. Jag har kontrollbehov, vill ha koll på saker och när jag inte har det så blir jag stressad, ootroligt stressad. Nej, jag satsar på att vara tillbaka back in buissness imorgon, jag blir helt kallsvettig bara av att tänka på hur mycket jag har att ta igen.. buhu.
 
Till alla er - ha en grym måndag nu. Kicka igång veckan på bästa sätt, planera in roliga saker, jobba hårt i skolan, häng i stallet en timme extra, umgås med vänner och framför allt, lev livet DU vill leva. ♥
Publicerat i Allmänt,

Hoppas ni njöt av er sista lediga dag, S och P.

Publicerat 2015-01-18 kl. 22:16:00 av Isabel Håkansson
Dem första bilderna är ifrån vår lilla mysstund i hagen, hästarna var pigga & glada! Andra bilden är på Snobben och Philip när dem stått uppstallade i uppåt 40 minuter. Snobben började tröttna och Philip ville ha mat (som vanligt). Lägg märke till att Philip måste ha förlängningssnören fastknäppt på båda sidorna utav grimman för att uppstallningssnörena ska ha en chans att nå. Så gulligt!

Hej på er! Ikväll har det inte blivit mycket till uppdatering, men jag har haft mina anledningar. Se över mina "dagens planer" som jag skrev i ett inlägg lite längre ner, så ser ni. Jag har varit och kollat på bio med pappa & Pernilla, biofilmen var jättebra och jag skrattade mycket. Nu är jag hemma och är skapligt trött, mätt och otagg på skola imorgon. Men hörni, inga sura miner - vi alla går igenom den olidiga skolångesten tillsammans, right? Vi klarar det och har gjort det i måååånga år nu, vi äger!
 
Hur som helst, hästarna fick sig en rejäl rykt förut i eftermiddags. Planen var att gå ut och promenera men som vanligt lyckas jag och syrran dra ut alldelles för mycket på tiden. Det är verkligen typiskt oss, att borsta liiiite för länge utan nån som helst tidsuppfattning. Det kändes lite surt, men ändå.. imorgon ska Snobben ridas igång igen och lika för Philip. Jag hoppas istället att dem njöt av sin sista dag på deras lilla jul-lov.. mina prinsar.
Publicerat i Allmänt,

Tävlingsoutfit på mig & Snobben?

Publicerat 2015-01-18 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Ska jag vara ärlig så känns det liiite onödigt att lägga ner flera tusentals kronor på tävlingsoutfits till mig och Snobben med tanke på att vi endast ska starta några LD och LC i hoppning. Snobben skulle med lätthet kunna hoppa LB.. Men jag vill inte stressa upp i klasserna och dessutom skulle jag inte känna mig trygg för fem öre. På träning hemma kan jag hoppa princip vad som helst, 90 cm hemma är ingenting iprincip, men så fort jag kommer ut på en ridbana där folk kollar så blir jag jätte nervös och hopprädd.. nån som är som jag?
 
Nu kom jag ifrån ämnet lite, så jag går direkt på sak. Vad tycker ni är snyggast av dem här två små "uppsättningarna"?
Om man tänker såhär, jag har bruna stövlar och en brun samshield hjälm.. Kanske vore det snyggast att köpa den bruna uppsättningen? Men samtidigt, blir det inte lite tråkigt? Åh, jag har verkligen beslutsångest. Jag tycker lamicell är både snyggt och billigt, så nåt utav dem ovanstående outfitsen får det bli. För.. visst får man tävla i lamicell huva & schabrak? Herregud, sicken nybörjare jag är inom tävling alltså! HAHA.
Publicerat i Allmänt,

Vaknar upp till en mulen söndag..

Publicerat 2015-01-18 kl. 10:14:25 av Isabel Håkansson
Godmorgon alla morgonpigga och morgontrötta! Som det ser ut på min statistik just nu så är dem flesta av er morgonpigga, eller kanske laddar ni bara upp inför en skolvecka som startar igång imorgon och ställde larmet tidigt idag? Hm. Själv vaknade jag av att det rann ut medicin i hela sängen, så det var bara för mig att greppa min morgonrock och gå med trötta steg in till badrummet för att duscha. Nu är jag pigg och fräsch i alla fall!
 
Idag ska jag till stallet igen, vilket känns underbart skönt. Om det inte är isgata utanför stallet så ska båda hästarna få sig en liten promenad. Dem har nämligen bara 2 broddar i varje sko, vilket gör att dem halkar omkring rätt friskt.. jätte tråkigt. Jag tänkte att jag kan rada upp dagens planer lite snabbt för er...
 
• Mixa ihop en smoothie, blogga, se på gossipgirl.
• Åka till stallet.
• Byta om och åka iväg till Västerås.
• Duscha för andra gången idag, hårinpackning och facemask.
• Plugga.
• Måla naglarna.
• Ta fram kläder inför skolan, packa ner mediciner osv.
• Sooova.
 En gammal bild ifrån september.
Publicerat i Allmänt,

Jag är med!

Publicerat 2015-01-17 kl. 22:40:45 av Isabel Håkansson
Jag är med och tävlar hos eu-riders.se, var med du också!
Publicerat i Allmänt,

Våren 2015 - kommande planer.

Publicerat 2015-01-17 kl. 20:27:40 av Isabel Håkansson
Börja hoppa Snobben igen. Det var 2 månader sedan jag och Snobben hoppade sist. Jag vet inte varför, men varje vinter hittills så har det automatiskt blivit så att vi tar en hopp-paus. Dock är det ju alltid lika kul att hoppa Snobben efter några månaders vila, han är GALET pigg och på då. Förhoppningsvis har han inte tappat allt självförtroende han byggde upp i somras efter skadan.. isåfall får vi starta om på låga hinder igen.
 
Kicka igång dem nationella-proven. Måste jag säga att jag är jätte, super duper nervös och rädd inför starten av nationella-proven. Det känns bara så läskigt och mycket av allting, och att man inte kan plugga till proven känns båda avstimulerande OCH nervöst. Jag menar, tänk ifall dem tar med frågor som rör sig om saker vi pratade om för 1 år sen? Det kommer ju inte jag ihåg nu.. liksom.. hehe. 
 
Starta min första lokala tävling med S, samt medverka i diverse P&J's. Jag har haft Snobben i 3 år snart, i år har jag bestämt mig att verkligen ta tummen ur och starta min och hans första lokala tävling. Jag känner mig jättetaggad och glad över det faktiskt, hihi! 
 
Göra så att bloggen växer ytterligare. Det här räknas nog mer som ett mål för våren, men jag vill få den här bloggen, Isabelhakansson.se, att växa ännu mer. Klättra upp några stepp på topplistan och se statistiksiffran bli ytterligare lite högre. Självklart ska jag kämpa för att se till att det målet blir till verklighet. 
Jag önskar SO badly att jag skrev med en punkt där rubriken löd "Jag ska till göteborg och gå på ridsporteventet". Det skulle vara galet roligt.. och sen är det ju faktiskt sista ridsport eventet nånsin vilket jag inte vill missa. Dock anser pappa att det är en för lång resesträcka för ett event och mamma jobbar, så det är jättetråkigt.. verkligen. Varför är jag inte typ 3 år äldre och har egen bil för? Haha.
Publicerat i Allmänt,

Stalltimmarna blev många!

Publicerat 2015-01-17 kl. 17:54:19 av Isabel Håkansson

Halvkassa bilder ifrån stallet idag, kameran tycker inte om ljuset i stallet riktigt tror jag.. ↑
 
Det blev ingen tripp till Västerås idag eftersom stalltimmarna blev för många, vilket är standard. Aja, vi ska göra det bästa av situationen i alla fall och åka iväg och köpa hem antingen pizza eller thaimat, vi har lite beslutsångest.. hehe. Idag var det verkligen skridsko-bana utomhus, så när jag tog in hästarna så fick man verkligen gå myrsteg. Eller i alla fall försöka gå så långsamt som möjligt när man håller i hästar som drar och vill in. Alla hästarna i stallet är sjukt pigga nu, dem flesta har eller har haft vintervila. Så med det sagt kan ni nog förstå det ständiga racet i hagarna som håller på dagarna i enda.. jag är glad att varken Snobben eller Philip gjort illa sig hittills!
 
Det blev en rykt och mysstund med båda ponnybusarna i nån halvtimme innan dem fick komma in i boxarna. Dem är så gosiga, mina små hästar. Philip om NÅN var på myshumör idag, skulle vara nära hela tiden och skrapade med hovarna i backen så fort han inte fick tillräckligt med uppmärksamhet enligt honom själv ;) Snobben stod lugnt och stilla, kollade ut över stallgången och njöt av livet, som vanligt. Han har blivit så otroligt lugn, på ett bra sätt! Han är pigg, glad och nästan lite stark när man rider och lugn som en filbunke i stallgången - så det ska vara!

Jag håller tummarna för att jag kan åka ut till stallet också och inte vaknar upp med den smärta jag hade igår, det skulle vara sååå tråkigt. Hörni, vi hörs senare ikväll för nu ska jag, pappa och syrran ut och köpa lite god mat, godis och läsk med oss hem. Har ni några förslag på inlägg?
Publicerat i Allmänt,

Fall down seven times stand up eight

Publicerat 2015-01-17 kl. 12:18:49 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Nu sitter jag nergosad i soffan efter att ha tagit en lång sovmorgon samt käkat alla mina mediciner, haha. Men nu är det nog om mitt onda öra och allt dåligt här på bloggen, för jag lovade att jag skulle komma tillbaka idag, tusen gånger starkare. Och när jag vaknade upp idag till solens starka strålar så kändes det som ett tecken att - fasen, nu vänder det & blir bättre. Jag hoppas självklart av hela mitt hjärta att det blir så!
 
Hur som helst, jag sitter som sagt nerbäddad i soffan i skrivande stund med en stor, rosa kopp choklad i ena handen och datorn i knät. Den här dagen kommer att bli ganska lik dem andra dagarna, förutom att jag ska plugga litegrann och åka till stallet. Och JA, ni läste rätt, jag ska till stallet!! Det känns såå härligt att äntligen få vara där igen i flera timmar, även om jag inte ska rida eller göra något speciellt så kommer det göra mycket för själen att bara få vara där och andas in härlig stall-luft, rykta igenom Snobben ordentligt, borsta igenom hans fina svans, rufsa runt i Philips troll-lugg och trixa litegrann. Jag har saknat det alldeles för mycket!
 
I eftermiddag så ska jag, pappa och syrran iväg till Västerås. Käka lite god mat & umgås alla vi tre bara, kvalitéts tid. Jag är så taggad på den här dagen och extra mycket eftersom jag inte har så jätte ont, hoppas det håller i sig och att jag kan bli helt frisk! Cross your fingers for me..
Publicerat i Allmänt,

Pausar ikväll.

Publicerat 2015-01-16 kl. 20:44:00 av Isabel Håkansson
Statistiken är grym, NI är grymma. Ni anar inte hur det känns för mig att ha såhär ont och vara såhär trött hela tiden.. Jag saknar hästarna, stallet, kompisarna, vardagsrutinerna och att kunna leverera här. Ikväll tar jag och pausar härifrån, men jag är tillbaka igen imorgon - tusen gånger starkare. Ni är bäst, bäst, bäst!
I miss him so musch, alldeles för många dagar utan honom och min lilla älskling Philip nu.. ♥ Jag får rysningar när jag tänker på hur glada dem båda blev igår när jag var kom till stallet, även fast det bara var i nån halvtimme. Att få rufsa om Philips lilla troll-lugg och pussa på Snobbens rosa och vit fläckiga ponnymule gjorde mycket för mig. Jag försöker intala mig själv att jag bara är sjuk och är borta från stallet, det är inget konstigt, men just nu känns allt bara hemskt... buhu.
Publicerat i Allmänt,

En rosa frukost innan sjukhus..

Publicerat 2015-01-16 kl. 11:59:27 av Isabel Håkansson
Min frukost imorse, jordgubb & hallon smoothie med jordgubbs-crunch. Rosa frukost, hihi.
 
Godmorgon, hörni. Nu börjar jag verkligen bli trött på att ha såhär ont, jag vaknade inatt lite efter klockan slagit 03 och kunde inte somna förrän 1-2 timmar efter det. Tårarna sprutade och jag låg och vred & vände mig i ren smärta. När jag vaknade hade det ännu inte gått över så idag har jag bestämt mig för att ta tjuren i hornen och åka till sjukhuset. Jag hoppas dem skriver ut nån mirakel-medicin som får mig frisk på nolltid, för nu orkar jag inte ha ont längre..!
 
Igår var jag ju som sagt i stallet för att hälsa på hästisarna. Och förresten haha, GISSA VAD jag möttes av när jag öppnade Philips boxdörr? Pernilla som lagt sig under en filt i Philips halm och lilla Philip som stod och mös med henne iklätt ett halv-fodrat täcke. Pernilla hade varit klar i stallet sen nån timme tillbaka, hmm. Jag ställdeiallafall upp Snobben i gången, tog av han täcket och gosade med honom en massa, gav honom lite godis och kramade om honom hårt och länge. Han verkade väldigt glad över att se mig, la upp sitt huvud på min axel, pussades och var bara allmänt jätteglad. Min lilla prins, förhoppningsivs syns vi om nån dag igen.. jag måste bli frisk först ♥
 
Sanna har stallet idag och ska skritta ut Snobben en vända, det mår han bara bra utav. Själv ska jag ligga hemma i sängen och kolla gossip-girl all day long. Jag började titta på serien igår och har redan sett 10 avsnitt, hehe. Hur som helst, ha en finfin fredag allihopa och sätt på er extra varma kläder så ni slipper alla tråkiga sjukdomar och förkylningar, just saying. Puss!
Publicerat i Allmänt,

Next up:

Publicerat 2015-01-15 kl. 17:13:10 av Isabel Håkansson
Åh, nu ska jag för första gången på allt för länge åka och hälsa på mina hjärtan. Stallet är redan fixat och ponnysarna vilar, så jag har lite tid på mig att bara pussa på Snobben och gosa med honom en stund. Så mysigt ♥
 
      
Publicerat i Allmänt,

Torsdag & vi närmar oss helgen.

Publicerat 2015-01-15 kl. 09:34:00 av Isabel Håkansson
Torsdag - GODMORGON! Nu har vi 1 dag kvar till fredag och sen är det helg. Mina planer för den här veckan var ju att trimma Snobben inför en ridhusträning som skulle hålla hus imorgon. Nu är den avbokad och jag kommer med all säkerhet inte kunna rida varken idag, imorgon eller under helgen. Mamma och jag kom då fram till att det här får bli hans vintervila och så kör vi nästa vecka istället. Skritt & trav måndag och tisdag och sen rullar vi igång igen. Jag vet en ponny som kommer vara piggare än piggast.. 
 
Idag fixar syrran stallet för tredje dan.. jag ska dock dit med pappa lite senare och linimentera in Snobbens ben, bogparti och rygg och sedan visitera igenom hästarna. Jag litar inte på nån gällande mina hästar, eller jo, Sanna, Mickis och mamma. Dem har hästkunskap sen 20 år tillbaka och har ridit alltifrån tävlingshästar till skogsmullar, haft egna hästar och so on. Även fast jag "bara" har en shetlandsponny och en C-ponny som tränas och trimmas inför att komma ut och tävla i vår, så känns det viktigt för mig att hela tiden veta att dem får all den tid, kärlek och omsorg som dem förtjänar. Mina hjärtan ska bara ha det bästa. 
 
Jag hoppas på att kunna åka ut i helgen och promenera hästarna, en simpel promenad på 15-20 minuter. Hoppas, hoppas. Blir jag däremot frisk framåt lördag/söndag så ska jag följa med Pernilla och Philip ut på en uteritt, det förtjänar lillen efter flera veckors vintervila. Philip är bara 8 år och har lärt sig allt han kan i dagens läge inom loppet på 1,5 år. När han kom var han bara sutten på, i princip. Han är världens bästa och snällaste häst för min syrra, trots att han kastat av henne säkert uppåt 100 gånger.. men han är ju en shettis, right? ;) 
Publicerat i Allmänt,

Shettis-utrustning!

Publicerat 2015-01-14 kl. 20:50:15 av Isabel Håkansson
Jag tänkte att några utav er kanske har shettisar, och satte mig därför ner & letade efter lite shettis-utrustning. Jag måste bara säga att, HERREGUD vad dåligt utbud det är med utrustning till små ponnysar. Och det lilla man hittar är antingen rött, lila eller babyblå med en massa hjärtan och prickar på. Jag menar, varför skulle inte shettisar kunna ha marinblått och millitärgrönt? Hur fräckt skulle inte det vara att se riktigt duktiga shettisar på hoppbanan med svarta benskydd, läckra schabrak och en normal sadel som inte är gjort i sammet/plast? Visst, det finns säkert, men måste vara riktigt svårt att få tag på.. Hmm. 
 
Jag och syrran har turen att Philip är så pass grov i kroppstypen att han kan ha träns och grimmor i strl-cob och kan ha full på vissa schabrak (det blir liite stort men det ser inte jätte konstigt ut, liksom).
 
Ni som har shettisar, vart handlar ni shettis-utrustning nånstans? 
Benskydd, pannband, sadel och en liten massageborste som jag funderar förövrigt funderar på att klicka hem åt mina ponnyprinsar. Grejerna kommer ifrån, ponypop.se och hooks.se. 
Publicerat i Allmänt,

En alltför spontan grej..

Publicerat 2015-01-14 kl. 19:28:52 av Isabel Håkansson
Okej, vet ni vad jag gjorde igår? Jag plockade bort ALLA mina lösögonfransar. Jag råkade nämligen ta sminkborttagning på mitt vänstra öga (man ska absolut inte ha sminkborttagning i kontakt med sina lösögonfransar, då lossnar dem) så ögonfransarna blev glesa och jag hade ca.. 10 fransar kvar på det ögat. Det såg förj*vligt ut. Salongen jag fixar mina fransar på hade ingen tid förrän om 2 veckor och NEJ, jag tänker inte gå omkring och se ut som jag gjorde igår när mitt ena öga såg ut som "hejkomochhjälpmig".. haha. 
 
Så, jag tog sminkborttagning på andra ögat också och vips - så var fransarna borta. Mina egna fransar har tagit sååå stor skada av lösögonfransarna.. dem är jättekorta och det har trillat av en massor. Jag ser inte klok ut och kommer inte kunna använda mascara nu förrän dem växt ut. Jag menar, jag har ingenting att applicera mascaran på? Mina ögonfransar är max 1,5 mm långa, *host* korta. Dock har jag googlat runt litegrann och såg att många tipsade om rincinolja, en olja som ska påskynda växningsprocessen på ögonfransar och hår. Så jag ska köpa hem en burk rincinolja och massera in i mina ögonfransrötter varje kväll. 
 
Jag läste också att om man har naglar och hår som växer ut fort, så gör ögonfransarna densamma. Så jag hoppas att denna gång inte blir något undantag och jag återfår mina normala ögonfransar snart. Jag ångrar faktiskt att jag satt på lösögonfransar ifrån första början.. Så mycket tusenlappar jag slösat bort för att jag varit lat och inte orkat lägga på mascara, och utöver att jag lagt ut så mycket pengar på lösögonfransarna så har mina egna ögonfransar blivit helt förstörda på köpet.. Buhu. 
Jag bjuder på bilderna, alltså. Sjuk och blek - yep, thats me right now. 
Publicerat i Allmänt,

Mitten av veckan ♥

Publicerat 2015-01-14 kl. 07:50:52 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Jag är uppe trots att jag ännu en dag är sjuk, jag har varit vaken ett tag nämligen.. Inatt vaknade jag av att jag grät, mitt högra öra gjorde så fruktansvärt ont och det var omöjligt att sova. Jag gick då upp, väckte mamma och tog ipren. Försökte sova därefter men det var praktiskt taget omöjligt, suck. Mamma var på väg att boka en läkar-tid tills idag men jag hann stoppa henne. Min fobi för att gå till tandläkaren/sjukhus har växt sig större ju äldre jag blivit, speciellt att gå till tandläkaren.. usch
 
Får se om jag ger mig på att fixa stallet idag, jag rider inte med tanke på att det inte skulle finnas på världs-kartan att jag får på mig en hjälm som trycker på mitt öra + att jag inte vill mer förkyld än vad jag redan är. Mamma jobbar ju heltid och syrran går i skolan till sent, det skulle underlätta för dem båda om jag tog stallet idag.. så vi får se om jag ger mig på & orkar göra det. Stallet är ju varmt och tempererat iallafall, liksom. Hm..
 
Mitt dilemma den här morgonen blir vad sjutton jag ska äta till frukost, det finns ju så mycket gott och nyttigt man kan äta. Jag skulle vilja mixa ihop en smoothie, men får man verkligen ställa fram en mixer och dra på den klockan 07:45 när man bor i lägenhet? Jag har inte bott i lägenhet sen jag bodde i Stockholm när jag var yngre (5-6 år), jag kommer inte ihåg nåånting. Haha, grannarna kanske får hålla för öronen i sisådär 30-40 sekunder, helt enkelt ;) 
Publicerat i Allmänt,

Sporrar och spön - MIN åsikt.

Publicerat 2015-01-13 kl. 20:04:00 av Isabel Håkansson
Sporrar och spön, det är en uttjatad disskution men fortfarande lika intressant. Folk resonerar så pass olika och medans vissa rider med sporrar och spön varje dag så rider andra ALDRIG med något utav hjälpmedlerna. Mina åsikter är rätt splittrade och kan ändras lite från dag till dag.. Det kan låta lite konstigt kanske, men jag ska försöka förklara så att ni förstår. Jag har nämligen sett skräckexemplar som fått mig att verkligen känna - WOW, vad gör vi med våra hästar, egentligen?
 
Många skriver att spön och sporrar inte är okej när det kommer till BARN som missbrukar dem, och det är sant, man ska inte missbruka varken sporrar eller spön. Men hur kommer det sig att 99% av alla som skriver att det inte är okej att missbruka, kopplar ihop det med bara barn? Visst, det kanske är vanligare att det är barn som missbrukar sporrararna, men det betyder inte att inte vuxna kan överanvända sporrarna också, eller hur? Jag har faktiskt sätt ett flertal vuxna och äldre personer som missbrukar sporrar, och det gör mig lika illamående och rent ut sagt äcklad varenda gång. 
 
Nog för att sporrar ofta missbrukas, men spön är nog det hjälpmedel som missbrukas mest utav allt. Om vi tar ett exempel på ridskolor, där brukar man sätta en gräns för vilka som får rida med sporrar, men spön får alla rida med oavsett ålder eller ridkunskap. Det betyder alltså att folk som inte förstår bättre kan sitta och spöa hästen om den inte "lyssnar" eller är kvick nog enligt ryttarens tycke. Hur sjukt låter det inte? 
 
Men bakom allt det här mörka och dåliga så finns det faktiskt bra saker med spön och sporrar också, och jag förstår att det kan låta konstigt att jag tycker så med tanke på exemplena jag nyss tog upp.. MEN om man har en häst som faktiskt inte tar skänkeln så anser jag att sporrar som sitter på en ansvarsfull och duktig ryttares hälar är 100 gånger bättre än om man är tvungen att sitta och banka på hästen. Eller om man vill använda spöt under en sidförande övning eller bara allmänt har en häst som stannar "bara för att" och inte vill gå under t.ex uteritter, så anser jag att det kan vara okej att rida med ett spö. Aldrig nånsin i straffande syfte, utan bara som framåtdrivare eller en liten förstärkning. 
Den här bilden är tagen under en p&j hösten 2013. Här red jag med både sporrar och ett spö, endast för att banan innehöll mycket kombinationer och jag ville kunna få en reaktion snabbt ifall det skulle behövas. Jag hade både min tränare och mamma med mig här och ingen utav dem skulle nånsin tillåta mig att sitta och missbruka varken sporrar eller spö. Sen rider jag med ett väldigt sunt förnuft och skulle aldrig rida på ett sätt som skadar hästen, never. Jag har och ÄR alltid väldigt försiktig av mig. 
 
Jag har sett folk som rider runt i maneger på fina ponnysar, utfört både galopp-ombyten och gjort klockrena skänkelvikningar. Hästen går i perfekt huvudposition och har ett fint undertramp. Ekipaget ser perfekt ut vid första inblick, men när man går lite närmre och kollar på allt runtom, så ser det plötsligt inte lika fint ut längre.. Ryttaren har 2 cm långa sporrar påknäppta på hälarna som trycks in i hästarnas magar så långt att man knappt ser sporrarna överhuvudtaget. Spöt finns med i högsta hugg om hästen inte tar en galoppfattning korrekt och munnen är ihopsnörad. Är det så det ska vara, är min fråga? 
 
Jag menar självklart inte att dra alla över en kant nu, även fast jag förstår om ni fått den uppfattningen nu efter att ha läst mitt inlägg. Det finns självklart ryttare som kan använda både sporrar och spön på ett bra sätt och med tanke på att jag själv kan rida med det ibland så vet jag att det går att rida på ett sätt som inte hästen tar skada utav.
 
Nu överlämnar jag ännu en gång över kommentarsfältet åt er, håller ni med mig i mina åsikter?
Publicerat i Allmänt,

En dag åt ingenting.

Publicerat 2015-01-13 kl. 19:18:17 av Isabel Håkansson
Hej, hörni ♥ GASCH, vilken seg dag det varit. Jag har verkligen legat i sängen och sett på en & samma serie hela dagen. Inget stall, ingen bloggning, inget plugg - bara enkel och simpel vila. Kommit under funn med vissa saker unden dan och känner mig rätt deppig, actually. Brukar bli så när jag bara ligger hemma, att jag tänker alldeles för mycket för mitt egna bästa. Saknar lite för mycket och vill spola tillbaka tiden några år.. Men bara att blicka framåt mot ljusare tider, antar jag. 
 
Jag tackar och bockar för era inskickade kommentarer ang. sporrar och spön, jag har läst igenom allt och ska sätta mig och skriva ner vad jag själv har för åsikter kring det.. så fort det här inlägget är publicerat. Även fast jag har väärldens motivationsdipp för tillfället så ska jag hålla mitt mål och blogga så bra jag kan trots allt. Jag ska kämpa, kämpa och kämpa lite till. Tills motivationen är tillbaka igen, det är ett löfte till mig själv och till ER
 
Nej hörni, nu ska jag avrunda och sätta punkt för det här inlägget. Håll koll på bloggen om nån timme, då kommer mina åsikter om sporrar och spön upp. Watch out. 
Publicerat i Allmänt,

En helvetes-natt..

Publicerat 2015-01-13 kl. 11:34:50 av Isabel Håkansson
Fysjutton säger jag bara, vilken helvetes-natt det varit.. Igårkväll så satt jag och syrran ute i kylan och väntade på bussen i 40 minuter, pågrund av att den aldrig kom. Så till sist fick mamma komma och hämta oss. Det resulterade i att min förkylning och huvudvärk som jag redan hade gått runt med hela dan, blev EXTREM. Runt 10 tiden igårkväll iallafall när jag hade varit hemma några timmar, så kände jag hur jag knappt kunde prata normalt, jag höll bokstavligttalat på att somna sittandes vid köksbordet och huvudet dunkade som aldrig nånsin förr. 
 
Jag somnade nästan direkt när jag gått och lagt mig, men vaknade sen lite efter klockan 02 inatt av att jag svettades och var helt blöt i princip. Näsan var heelt igentäppt och huvudet dunkade, det tog lång tid att kunna somna efter det kan jag lova.. Mamma väckte mig inte ens imorse utan förstod redan utifrån hur jag mådde igårkväll att jag inte kunde gå till skolan idag, vilket känns jätte tråkigt. Jag hade tid hos syv och skulle fixa litegrann med mitt preliminära gymnasieval idag egentligen, men nu går inte det heller.. 
 
Med tanke på hur jag mår nu så blir det inget stall idag och igår gick Snobben bara ett lugnt bus-pass i paddocken eftersom jag hade ont i huvudet redan då. Mitt dåliga samvete över hur pass lite han går just nu tar död på mig, även fast jag vet att han inte lider utav det.. ett dugg ;) But still, han skulle ju tränas den här veckan.. vad hände med det liksom? ÅH, låt mig bli frisk NU. Hoppas ni får en bättre dag än vad jag kommer få och att ni sovit gott inatt, ni är grymma! ♥
Min fina ponny efter vår första pay & cross i höstas. Han var SÅ pigg kommer jag ihåg, och stark som jag vet inte vad.. Lycka är att rida och umgås med Snobben, världens bästa häst!
Publicerat i Allmänt,

En fråga till er! - tacksam för svar.

Publicerat 2015-01-12 kl. 18:14:00 av Isabel Håkansson
Vad säger ni om jag säger: sporrar och spön? Jag har själv en massa åsikter om just nu sporrar och spön, men jag tänkte spara på mina åsikter tills jag fått hört era. Kommentarsfältet är ert! 
Publicerat i Allmänt,

Vinnaren av caseapp-skalet..

Publicerat 2015-01-12 kl. 15:44:31 av Isabel Håkansson
.. GRATTIS JULIA! Du har vunnit ett helt egendesignat skal hos caseapp. Mejla mig på: [email protected], eller på facebook. Grattis fina, fina du ♥ Julia skrev med en liten motivation med sin kommentar som jag tänkte lägga upp här..
 
"Åh jag vart inne och gjorde ett eget skal för ett tag sedan som jag så j*vla gärna hade velat få bära på min mobil, på mig och min självsfrände till ponny. Men tyvärr har jag för tilfället inte råd med det och mina föräldrar gillar inte att köpa saker på nätet - så det kommer väll inte riktigt hända.. 
Men jag skulle bli SÅ SÅ SÅ glad, alltså really. Håller tummarna och hoppas jag har lite tur, någon gång! 
Har gjort allt och lägger upp bilden på min blogg i eftermiddag. 

Kramis <3"
 
Julia, nu kan du gå in på caseapp.se, göra ett skal OCH få hem det helt gratis. Grattis ännu en gång!
 
Jag använde mig av sidan random.org när jag lottade vinnare, jag har alltså inte valt vinnare själv. Ni som inte vann den här gången, vänta bara.. Jag har nytt på ingång ;) 
Publicerat i Allmänt,

Ett snabbt mellanmål innan jag drar mig vidare.

Publicerat 2015-01-12 kl. 14:51:27 av Isabel Håkansson
Hej på er ♥ Dagen har verkligen gått i ett, jag somnade sent igår vilket resulterade i att jag vaknade alldeles för sent idag. Fick springa till skolan utan att äta frukost vilket i sin tur ledde till att jag var dö-trött på dem första lektionerna innan lunch. Pjuh, nu är jag äntligen hemma iallafall och har plockat fram lite mellis som jag ska käka nu innan jag ska gå ner till buss-stationen och närmsta buss mot stallet. 
 
Snöflingor har fallit ner ifrån himlen under hela dagen och snön riktigt yr runt i lilla Sala för tillfället. Jag ska erkänna att jag är liite tveksam på om Snobben kommer vilja ridas idag, som jag skrev för några dagar sen så får han grov "headshaking" när det snöar/regnar ute.. riktigt tråkigt är det då jag i grund & botten absolut inte har några problem med att rida under snöfall, hihi. Anyhow, resterande av dagens planer ↓
 
♥ Ta bussen till stallet.
♥ Pulsa med Philip i djupsnö (promenerar honom).
♥ Ev. rida Snobben. 
♥ Fixa litegrann i sadelkammaren.
♥ Ta bussen hem. 
♥ Duscha, blogga, äta och ta det LUGNT. 
Dagens facelook.
Publicerat i Allmänt,

❤ Första natten i nya lägenheten ❤

Publicerat 2015-01-11 kl. 23:19:07 av Isabel Håkansson
Nej, mitt rum är inte riktigt klart ännu. Jag har några lådor kvar att packa upp och det ska hängas upp tavlor osv.. Men än så länge ser det ut lite såhär ↑

Godkväll på er! Jag har precis varit ute på kvällspromenad med en utav våra hundar som har lite ont i magen, nu hoppas jag att hon kryar på sig under natten. Älsklingen ♥ Annars ikväll så har jag bara packat upp, packat upp, packat upp och packat upp lite till. När jag väl tar tummen ur och fixar så tycker jag att det är rätt mysigt, faktiskt. Jag menar, tända ljus, musik, myskläder och håret uppsatt i en slapp knut mitt uppepå huvudet medans man fixar på sitt nya rum.. låter det inte LITE mysigt iallafall? 
 
Nu återstår inget mer än att tvätta ansiktet, ta fram morgondagens kläder, skriva dagbok och lyssna på lite lugn musik för att sen sätta punkt för den här dagen. Imorgon är det måndag, och jag har för första gången på vääldigt länge riktigt grov söndagsångest. Jag vill inget hellre än att ha lov i 3 veckor till, varför har skolan börjat igen? VARFÖR? Bläää.. Hur som helst, sov så gott nu så hörs vi förhoppningsvis imorgonbitti. Gnight.
Publicerat i Allmänt,

Alla dessa topplistor & bloggare.. Nu kör VI!

Publicerat 2015-01-11 kl. 17:37:08 av Isabel Håkansson
Topplistor hit, bloggare dit, kommentarer där och statistik här - jag talar om, bloggvärlden. Varför är man egentligen så besatt av vilken plats man ligger på topplistan, hur många besökare man har per dag och räknar kommentarer? Känns det inte lite ytligt, eller rättare sagt FEL? För det tycker jag.. faktiskt. Förra året så rasade hela min motivation och inspirations-spiral samman om bloggen åkte ner ett snäpp på topplistan eller om jag hade mindre besökare en vanligt. Men i år har jag bestämt mig för en förändring. 
I år, så har jag bestämt mig för att lägga i en extra växel när allt känns hopplöst. När statistiken dippar eller kommentarerna blir få, så tänker jag kämpa. Leverera extra mycket, pumpa ut inlägg och fortsätta med det jag gör. För jag vill driva bloggen jag hade älskat att läsa, och jag hade inte velat läsa en blogg som bara var bra i perioder. Det är aldrig för sent att starta om på nytt, så det är precis vad jag tänker göra nu, starta om på nytt. Förra året skrev jag "välkomna till Isabelhakansson.se 2.0", så jag antar att jag det här året bör skriva - Välkomna till Isabelhakansson.se 3.0!
 
Jag ääälskar hästar av alla slag, att disskutera, inspirera, fota och dela med mig av mitt liv. Så det är vad jag tänker göra. Med start från idag så tänker jag inte vara lika besatt av vad min statistik-siffra visar, vilken plats jag ligger på topplistan eller however.
Let's gooooo.
Publicerat i Allmänt,

En avslappnad ponny, men busig som sjutton!

Publicerat 2015-01-11 kl. 16:47:48 av Isabel Håkansson
Snobben har gått lite på halvfart i några dagar nu och jag har sett hur han raceat omkring i hagen, så jag kände faktiskt inte för att sitta upp på honom idag. Eller snarare, min magkänsla sa att jag skulle longera/aktivera honom utan mig på ryggen - så det var så det fick bli. Nu i efterhand är jag glad att jag inte red, för shit vad han busade och SHIT vad fint han gick. Han lyfte på benen riktigt bra och pulsade glatt fram i den knähöga snön. 
 
Som vanligt så började jag passet med att ta ut honom på en stor volt utan inspänningar och bara lät honom trava runt i valfritt tempo. Bortsett ifrån några brallningar och nåt bocksprång så gick det superbra, han är så himla fin. När han hade travats fram ordentligt så lät jag honom galoppera i några minuter tills han själv valde att sakta av, för att sen kunna börja ställa lite krav på honom. I samma sekund som jag sa "Snobben, galopp" så for han iväg i en bockserie, sparkade bakut och galopperade därefter varv, efter varv, efter varv. Det var riktigt kul tyckte han! 
 
Fram emot slutet så satte jag på honom en lös snodd och lät honom arbeta med den. Han blev riktigt fin, avslappnad och trött, vilket faktiskt var mitt mål med dagens longerinspass. Nu står han i stallet med en massa mat, nytt halm, fräscht vatten och myser. Stor eloge till Snobben idag! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

12:47

Publicerat 2015-01-11 kl. 12:47:36 av Isabel Håkansson
.. godmorgon! 


Publicerat i Allmänt,

I skrivande stund..

Publicerat 2015-01-10 kl. 21:21:06 av Isabel Håkansson
Hur är det med er, alla underbaringar där ute? Jag har ju köpt domän här på blogg.se vilket betyder att jag har PRO-versionen på min blogg. Jag kan alltså se besökskällor (vart folk hittar min blogg), när min blogg har som mest besökare, varifrån människorna som läser min blogg kommer ifrån osv. Ni är verkligen utspridda över hela Sverige! Jag har besökare från Göteborg, Stockholm, Märsta, Köping, Trollhättan, Östersund och jag kan bläddra igenom 10 (!) sidor där en sida visar 10 städer i stöten. Vilket betyder att ni som läser min blogg kommer ifrån 100 olika städer. Rätt coolt när man tänker efter! 
 
Idag har jag fått upp min dator hos mamma och har suttit fastklistrad här hela kvällen. Förhoppningsvis drar jag ut om nån timme eller så, för nu är jag trött på att sitta hemma ;) Haha. Jag är en otroligt rastlös människa, att ligga en hel kväll och se serier faller mig inte i smaken överhuvudtaget. Jag föredrar kompishäng eller sena stallkvällar före alla dar i veckan, lätt! Det har ju både sina för & nackdelar, ibland skulle min kropp veeerkligen behöva vila - men jag klarar inte av det. Stillheten, en icke-pressad vardag.. Nope, tråkigt om ni frågar mig. Är ni också rastlösa av er? 
 
Nu: Klicka ner bloggfliken för ikväll och plocka lite på rummet, duscha och sådär innan jag förhoppningsvis drar ut. Vi hörs imorgonbitti som vanligt. Godnatt, ni kompletterar mitt liv och tillför det där "lilla extra" varje dag. Ni äger ♥
 
 
Publicerat i Allmänt,

Ett litet bildregn på min fina ponny.

Publicerat 2015-01-10 kl. 19:48:29 av Isabel Håkansson
Han är en jäkla nöt ibland, min Snobben. Man jobbar tills benen domnar bort och ansiktet skiftar i rött och lila men fyf*n vad värt det är. Han är så himla fin när man får till det med honom. Mycket att tänka på hela tiden, driva med benen, mjuka händer, stadig sits, sitta rakt upp då han är stark och absolut inte störa. Jag ångrar inte en sekund att jag köpte honom och när man får chansen att se honom ifrån marken med någon som verkligen KAN rida honom sitter på. Waaah, nyper mig i armen. Det är min ponny, min galet fina ponny.
 

Nån dag, när jag samlat tillräckligt med mod och lite sådär så tänkte jag lägga upp lite jämförelsebilder på honom och oss. Skulle ni vilja se det? It's a BIG differense. Inta kommentarsfältet ↓
Publicerat i Allmänt,

Summering av stalldagen i snöSTORM.

Publicerat 2015-01-10 kl. 18:13:00 av Isabel Håkansson
Mamma och jag hämtade in alla hästarna och sådär ↑ såg mamma hår ut efter att vi hämtat in ca 6 hästar. Hur sjukt? Vi var ute i max 15 minuter och det verkligen yrde omkring snö, blåste och var svinkallt. Alla hästarna trippade omkring med höga styltor och var allmänt fjolliga på vägen in från hagen till stallet, men det var förståerligt trots allt. 
Tror ni inte att min buse till häst hade fått av sig sitt täcke i hagen? HUR är det ens möjligt att kunna få loss både bogspännen, kryssgjordarna och "bakbens-spännen"? Hmm. Men som jag, min mamma och tränare brukar säga - ibland är Snobben för smart för sitt egna bästa. Han var hur som helst dö-pigg och blåste upp sig, krökte på nacken och trippade omkring. Dock var han riktigt sur (och blöt) när han kom in i stallet och fick därför stå med ett svett-täcke som kunde suga upp det mesta av vattnet. 
För det första, ser ni klippningen under Snobbens ganasch? Historian bakom den lilla missen är kort & gott att: Snobben stod och sparkade bakut som en dåre trots att han fått lugnande.. det var omöjligt att klippa honom nära ansiktet. Haha. Hur som helst, som vanligt mös jag ordentligt med båda hästarna! Snobben var tyvärr tvungen att vila idag.. dels pågrund av att han var helt dyngsur och för att han har typ "headshaking" när det snöar ute. Han går och nickar hela tiden? 
Idag köpte jag äntligen den efterlängtade multi-vitaminen till hästarna. Jag lät hästarna lukta på det och dem tyckte inte att det luktade gott tror jag.. hehe. Snobben spärrade upp ögonen, tog bak öronen och flemade i flera minuter. Men dem åt upp kraftfodret iallafall som hade blandats ihop med multivitaminen. Nu känns det bra i mammahjärtat ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Helgens planer..

Publicerat 2015-01-10 kl. 13:30:00 av Isabel Håkansson
Fredag (igår): Gick i skolan och sedan var det snabba ryck hem för att blogga och käka nåt litet. Runt klockan 5 så styrde bilen emot Stockholm där jag, syrran och pappa ska käkade god middag och bara var. Så skönt!
 
Lördag: Åker hem till Sala igen. Snobben ska ridas eller på ett eller annat sätt motioneras och sedan drar jag hem till en kompis på kvällen.
 
Söndag: Snobben ska ridas eller på ett eller annat sätt motioneras. Utrustningen ska putsas och sen ska jag även börja packa upp på mitt nya rum.
Åh, jag blir helt till mig varje gång jag ser Snobben och hans söta ansikte. Han har så stora fina ögon och pussgo mule, sötnosen ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Gos-morgon!

Publicerat 2015-01-10 kl. 11:16:38 av Isabel Håkansson
God morgon, hörni ♥ Det är alltid lika mysigt att gå upp i tid, sätta på sig mysiga kläder för att sen vandra ner till områdets närmsta centrum och käka frukost på Subway. För det är faktiskt precis vad jag gjort nu, och i skrivande stund sitter jag nergosad i en fåtölj med pappa och syrran mittemot. Framför mig har jag en baguett med ost och en massa annan fyllning, så gott. Detta känns som en grym uppladdning inför dagen!
 
Idag har jag lite saker att göra som vanligt. Först och främst ska jag åka ifrån Stockholm & hem till Sala igen. Sen ska jag ut till stallet för att tömköra Philip och rida Snobben. Snobben är förövrigt jätte busig just nu, han racear runt i hagen och är rädd för precis allt.. Haha. Efter det i alla fall ska jag ta in alla hästarna, mocka och fixa stallet i vanlig ordning. När stallet är klart för dagen så åker jag hem, hämta ut ett paket och sedan duscha och fräscha till mig.
 
Ikväll ska jag vara med lite kompisar, vilket alltid är lika roligt. Jag tycker det är såå viktigt att unna sig lite kompis-tid på helger, lov och ledig tid som man har. Eller, i alla fall när man har häst och man inte hinner umgås med kompisar på vardagar. Nu hörni så ska jag börja avrunda och sen återgå till frukostätandet, hihi. Vi hörs senare! Let's make today awesome!


Publicerat i Allmänt,

Hands up, jag älskar den här sporten.

Publicerat 2015-01-09 kl. 17:35:06 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Det här med att sluta halv 4 en fredag..

Publicerat 2015-01-09 kl. 15:53:05 av Isabel Håkansson
FINALLY - HEJ! Waaah, vad det är segt att sluta halv 4 en fredag. Kunde inte lärarna ha satt den tiden på en måndag istället, liksom. Då är man ju ändå *host* sådär lagomt pepp på skolan ifrån början, hehe. Anyhow, skoldagen gick relativt snabbt iallafall och lektionerna var chill. På matte-lektionen t.ex så pratade vi mest om gymnasiet och nationellaproven samt om resan till Romme som hela 9:an ska åka på i slutet av februari, så det kändes lagomt bra att få sitta och disskutera om en massa roliga (bortse nationellaproven) saker istället för att sitta med näsan i matteboken och räkna tal. 
 
Nu är jag iallafall hemma och ska käka lite mellanmål, packa lite kläder och fräscha till mig inför den spontana Stockholms trippen ikväll. Ni som hängt med ett tag vet att jag ÄLSKAR Stockholm och alla dess principer, den härliga, powerfyllda luften, stressen, människorna och allt som gör Stockholm till just, Stockholm. Jag blir alltid lika inspirerad och taggad när jag åker därifrån, och jag hoppas självklart att denna gång inte blir ett undantag. 
 
Herregud, vad tomt det känns att inte ha varit i stallet på 3 dagar nu. Tiden blir så överflödig, vad gör folk som inte går på nån sport eller har häst liksom? Hänger med kompisar, ser på serier, shoppar eller vad? Själv skulle jag bli sååå uttråkad. Jag behöver nånting att brinna för, känna passion för nånting, få älska någon, på riktigt. Och alla dem 3 sakerna uppfyller hästarna & stallet, för mig. Imorgon får jag äntligen träffa mina små hjärtan igen, iallafall ♥
Ni har sett den här bilden alltför många gånger nu, men har ni sett den några gånger förut så klarar ni att se den en gång till hoppas jag.. hihi. 
Publicerat i Allmänt,

Mina favorit hästbutiker!

Publicerat 2015-01-09 kl. 11:55:00 av Isabel Håkansson
                       

Hööks och Stockholm ridsport är två utav mina absoluta favoriter. Stockholm ridsport är en perfekt butik om man vill gå in för att köpa snygga outfits, dock är det ganska dyrt där inne. Men som sagt, är man inne där nån gång då & då så kan man faktiskt unna sig nånting snyggt ur deras sortiment, *blink*. Hööks är bra om man vill köpa småprylar, t.ex pannband, schabrak, mineraler eller hästgodis åt sin häst. Det är relativt billigt och grym kvalité på sakerna! Dock insåg jag en sak nu, HERREGUD vad tråkiga och färglösa både Stockholm ridsport's och Hööks loggor är? Hmmm.. lite färg och små söta detaljer hade inte skadat. Hihi.
 
Har ni nån favorit hästbutik? & isåfall, vilken?
Publicerat i Allmänt,

Enough is enough.

Publicerat 2015-01-09 kl. 07:02:35 av Isabel Håkansson
Godmorgon på er! Nu är en plan satt för min lilla Snobben, jag och Sanna dvs vi som rider & tränar honom satt och pratade igår. Vi har bestämt att han ska ridas 4-5 dagar till, och sen ska vi börja trappa ner. Under nästa helg så ska han bara skrittas och joggas lite lätt. Sedan vilar han f.r.o.m måndag vecka 4. Hela vecka 4 så ska han stretchas, linimenteras varannan dag och promeneras 2-3 gånger så att han inte blir stel. Sedan skrittar och travar jag honom i några dagar innan han får komma igång som vanligt. Jag tror verkligen att han kommer uppskatta en vecka fri från ridning, min duktiga lilla häst. 

Hoppas ni förstod min lite halvdåliga förklaring, haha. Men vad sjutton, klockan är 7 på morgonen (!!). Idag var det lite enklare att kliva upp och i skrivande stund sitter jag i vardagsrummet med lite tända ljus och äter en vanilj-kesella vilket är supergott! Det känns skönt att det är fredag idag och om inte annat så är känslan när man slutat skolan med vetskapen om att man nu är ledig i 2 dagar, alltid lika underbar. Dock kommer den här fredan bli något hektisk..
 
Efter skolan så åker jag hem till pappa, bloggar och fixar litegrann och sedan åker jag till Stockholm. Alltså är jag ännu en dag stall-ledig. Hm, det är inte riktigt min grej att inte åka till stallet under 3 dagar om jag inte är utomlands eller annat.. men ibland måste man släppa på saker & ting för att kunna umgås med familjen. Det är svårt för mig vissa perioder, att få vardagen att gå ihop när man har en pappa som bor i både Sala OCH Stockholm. Men jag får väl säga att jag lever det bästa av två världar, eller nåt.. ;)
Just nu - mysfaktor x100.
Publicerat i Allmänt,

Mina mål för den här månaden!

Publicerat 2015-01-08 kl. 21:18:25 av Isabel Håkansson
För första gången nånsin - läsa igenom gymnasiehäfterna. Jag har skjutit upp det alldeles för mycket, mest pågrund av att jag tycker att det känns jobbigt. Då blir det så, liksom. Men jag har ändrat tankeställning litegrann och KANSKE har en backup plan, vilket kommer innefatta att jag både kan få den utbildning jag behöver samt ha kvar Snobben. Hoppas, hoppas, hoppas!
 
Spara pengar, lägga undan minst 700 kronor. Jag är en shopaholic, utan dess like. Eller egentligen inte, jag har princip alltid pengar. MEN, dem pengar jag väl gör av med går endast till onödiga saker. Fikor och mat på stan, det ska jag hålla mig ifrån den här månaden.
 
Ge Snobben ett skönt och välförtjänt litet mini-lov. Han har kämpat på så otroligt bra under hela 2014, gått från botten och upp i en stadig kurva efter en "skada" som han hade under sen hösten/vintern 2013. En vecka med bara vila, mys, rykt och lite promenader är han mer än värd! 
 
Sätta igång Philip efter hans vintervila. Nu är syrran hemma, back in the building och det är dags att sätta igång lilla Philip! Jag tänkte tömköra honom lite under helgen och bara promenera honom, han lär vara som en tickande bomb, hehe. Så syrran får hoppa upp nångång i mitten på nästa vecka och rida honom, det känns säkrast att låta honom motionera några dagar innan.
Publicerat i Allmänt,

Slut på lov och ledigheter!

Publicerat 2015-01-08 kl. 07:27:00 av Isabel Håkansson
Just nu... ↑
 
Godmorgon! ♥ Jag skrev ju igår att jag var taggad inför skolstarten, men den känslan försvann samma sekund som pappa väckte mig vid halv 6 imorse.. Jag är riktigt morgontrött om jag inte får vakna av mig själv, notera RIKTIGT morgontrött. Nu är jag uppe iallafall och redo att så fort jag klickat på "publicera" knappen, gå och börja fixa mig inför skoldagen. Idag kör jag på simpelt plattat hår och basic-smink, det blir bra!
 
Igår och idag så har Sanna hästarna, igår blev det skrittjobb för Snobben och idag tänkte hon rida på nån stubbåker i hopp om att kunna tömma honom på lite energi. Igår hade han gått som på nålar för att han var så pigg ;) Blir era hästar också pigga pga kylan? Jag tycker det är bra faktiskt, det skadar ju aldrig med lite extra energi. Så länge det inte går till överdrift det vill säga.. hehe.
 
Dagens planer utöver skolan är alltså lugna, jag ska hem direkt, hoppa i myskläder och upp med håret i en slapp knut för att sen kunna inta mys-moode så tidigt som möjligt. Tyvärr hann jag inte fixa tidinställda igår, men förbered er för en massa inlägg i eftermiddag/kväll. Ska vi säga att vi ses inne på bloggen runt 4? Okej, deal. Ha en grym dag allihopa och till er som börjar skolan idag - vi går igenom det tillsammans. Bara 1 termin kvar innan sommarlov och ledighet, håååll ut!
Publicerat i Allmänt,

Nu är det gjort.. flytten.

Publicerat 2015-01-07 kl. 20:34:00 av Isabel Håkansson
Huset är nu ett minne blott och jag kommer alltid att minnas det. Jag har bott där större delen av mitt liv och jag kommer komma ihåg huset med en massa goa och bra minnen ♥ Nu är jag redo för nåt nytt och fräscht! Nämligen nya lägenheten. Jag har varit och påbörjat upp-packningen nu på kvällen och det kommer bli så bra när allt är klart. Nu ser det mer ut som ett bomb nedslag med alla kartonger som står överallt.. hehe.
 
Mamma fyller år även idag så jag, pappa, Pernilla och mamma åt lite middag för en stund sen och hade det trevligt. Jag är lyckligt lottad, liksom HUR skönt är det inte att vi, hela familjen, kan umgås trots att mamma och pappa inte är tillsammans längre? Det är uuurskönt, om ni frågar mig. Inte alls konstig stämning, utan princip som det alltid har varit. Typ. Hur som helst - det äger. 
 
Som ni säkert redan förstått så har jag inte haft nån tid alls åt bloggen idag, tyvärr. Men ni har varit lika duktiga på att kika in här och kommentera iallafall, vilket är jätteskönt. När statistiken är lika bra trots dålig uppdatering så vet man att det är på väg åt rätt håll, hihi. Anyhow, det är skola imorgon vilket betyder att kvällen kommer gå åt till att: Blogga, göra tidsinställda, duscha, ta fram kläder och allmänt fräscha till mig. Jag är taggad inför skolstarten faktiskt, jag har haft ett grymt skönt lov & vilat ut mig ordentligt.
 
FÖRRESTEN, kolla in Evelina Ackmark's intervju med mig här. Jättekul att få bli intervjuad av henne, verkligen.
 
Publicerat i Allmänt,

Skillnaden mellan en bra vs. en dålig bloggare?

Publicerat 2015-01-07 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Finns det bra och dåliga bloggare, in fact? Hmm.. Både ja & nej. Alla är ju bra på så sätt att man frivilligt sätter sig och skriver, tar sig tiden och engegerar sig. Varesig man är ute efter att trycka ner folk, pusha och inspirera eller bara dela med sig av bilder - så lägger man ju fortfarande ner tid på bloggandet. Det gör man! Sen är det självklart olika från bloggare till bloggare hur mycket tid man lägger ner.. men till saken. Jag tänkte punkta upp som en liten lista där jag skriver vad en bra vs. "dålig" bloggare gör.
 
Dåliga bloggare:
• Gör allt för dem där extra nollorna på den slutgiltiga statistik-siffran. Lägger ut lättklädda bilder, hänger ut människor, ljuger, sprider rykten och listan rullar på.
 
• Jag vet inte om jag kan kalla den här sortens bloggare för en dålig bloggare, meeen.. Folk som smygskryter tycker jag kan vara extremt påfrestande ibland.. om inte annat känns det som ett osäkert betéende.
 
• Lyfter nedlåtande kommentarer och inte tvärtom. Nedlåtande/negativa kommentarer, sure - svara på dem om det känns nödvändigt. Men glöm inte att lyfta upp och värdera dina trogna läsare mer ♥
 
• Skriver A men inte B. Förstår ni hur jag menar? Om jag ger ett exempel: "Sen var jag och träffade **, det hände sååå mycket roliga saker som jag dock inte kommer gå in på mer just nu." Jag förstår om man vill ha ett privatliv, absolut! Men man blir som läsare otroligt nyfiken, faktiskt. Hehe.
 
Bra bloggare:
• Uppdaterar bra & ofta. Alltid nya, fräscha inlägg med grymma åsikter och skriver inlägg där personligheten lyser igenom starkt. Det tycker jag är viktigt!
 
• Är aktiv i kommentarsfälten på läsarnas bloggar samt svarar på frågor som läsare ställer. Det gör att bloggen känns mer levande och visar att personen bakom bloggen ÄR engagerad.
 
• VÅGAR STÅ UPP FÖR SINA ÅSIKTER. Jag älskar, med betoning på ÄLSKAR folk som vågar få sin röst hörd. Belysa ett ämne eller nånting tabulagt och bara prata om det, välkommna bloggläsarna till disskutioner i kommentarsfälten och våga.
 
• Vågar visa sig sårbar. Livet är inte perfekt jämt, och den som påstår det ljuger. För det går i dalar, upp, ner och så upp igen. Alla har svackor eller perioder i livet där man inte mår fullt ut lika bra som man kanske i vanliga fall brukar, jag tycker det är otroligt viktigt att man då -under dem där sämre perioderna- vågar visa sig sårbar.
Guess what? Jag och ni tillsammans klättrar i topplistorna under kategorin "Sveriges mest besökta djur-bloggar", varje dag. Är det nånting JAG borde bli bättre på? Mer ridbilder och en ny design är på G iallafall - promise u.
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2015-01-06 kl. 21:17:28 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Varför rider jag som jag gör?

Publicerat 2015-01-06 kl. 16:30:00 av Isabel Håkansson
 
Sv: Jag måste säga att det är jätteroligt och bra för mig om inte annat, när ni läsare skickar tips om vad jag kan blogga om! Det uppskattas alltid, så stor tumme upp till det! Absolut skulle jag kunna lägga upp "månadens mål" och ha som en liten sammanfattning i slutet på varje månad, kul grej & det skulle nog vara rätt nyttigt för mig också om inte annat. Så absolut! 
 
Varför jag rider som jag gör just nu, alltså mycket i lång och låg form med snodden på ibland, är helt enkelt för att Snobben är otroligt stel. Och han blir dessvärre ännu stelare på vintrarna, tyvärr :( Så jag rider mycket lösgörande, volter och som sagt en snodd på ibland och har den som ett grundligt stöd för Snobben, liksom. Jag jobbar mycket i skritt pågrund av underlaget men travar och galopperar så fort underlaget tillåter, hehe. Lite luddigt svarat utav mig, men det är lite svårt att förklara i textformat.. Hoppas du fick svar på din fråga iallafall! 
Den här formen rider jag Snobben i för tillfället. Under hoppträningar så brukar jag ha honom i en högre, lite mer bärig "hoppform". Men han orkar inte riktigt bära sig i nån annan form än den långa och låga formen i mer än ett par varm för tillfället. Tyvärr! 
Publicerat i Allmänt,

Inköpslista // hööks.

Publicerat 2015-01-06 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Det här ska jag köpa idag, troligtvis. Iallafall multivitaminen och bandageunderläggen ska köpas, om Snobben som redan hatar när jag lindar hans bakben låter mig linda honom med både lindor OCH paddar dock är en annan femma.. hehe. Men det känns värt att försöka och det kommer kännas bättre att rida med ett underlägg som fördelar trycket när jag lindar, liksom.
 
Jag får ofta frågor nu för tiden som lyder typ: "varför köper du så mycket saker åt Snobben nu när du inte ens vet om du ska ha kvar honom eller hur länge?", och alltså om jag säger såhär.. Jag kommer ALLTID, så länge Snobben är i min ägo, att köpa nödvändiga saker åt honom. Han är min andra halva och aldrig kommer jag att missunna honom nånting bara för ett par hundralappar hit eller dit. Never. Han är värd mycket mer än så för mig, så otroligt, obeskrivligt mycket mer. Så snälla - fråga eller tänk inte ens i dem banorna. 
Publicerat i Allmänt,

Snooze.. snooze..

Publicerat 2015-01-06 kl. 10:52:27 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Vet ni vad jag gjorde imorse klockan 8 när klockan ringde? Jag snoozade, snoozade, snoozade och snoozade.. till sist stängde jag av larmet & vaknade nu. ÅH, jag blir så arg på mig själv. Jag hade ställt klockan på 8 av en anledning, att slippa stressa. Imorgon flyttar vi och min sista natt i huset är gjord.. pappa kommer nämligen och hämtar mig senare i eftermiddag och så drar vi till Stockhooolm!! Det känns bra att vara i Stockholm under flytten och allt, tänka på annat och andas härlig storstadslukt. 
 
Jag har kommit fram till att jag ska longera idag iallafall, i skritt. Jag får inte ut nånting av att rida när underlaget är stenfruset och knögligt, Snobben blir så struttig och smygig då. Så jag låter honom få skrittas på en stor volt med en lös snodd i 15-20 minuter. Behöver jag säga att jag uppriktigt längtar tills vintern är över? Jag vill inte hela tiden behöva oroa mig för att Snobben ska få ont efter att bara ha ridit runt på hårt underlag.. suck. 
 
Efter att stallet är fixat för dagen så ska jag hem och packa ner alla mina kläder, mitt smink och dem sista småsakerna. Det kommer ta tid och hur jag ska hinna bli klar med allt innan pappa kommer vet jag inte riktigt.. Frukostbordet och stallet NEXT UP. Vi hörs genom tidsinställda inlägg och mobilbloggar under dan, deal?
Right now. 
Publicerat i Allmänt,

En mysig kväll i stallet.

Publicerat 2015-01-05 kl. 21:32:29 av Isabel Håkansson
Bild 1: "Min del" utav stallgången, vattnad och sopad. Jag vattnar alltid stallgången och ser till att det är fräscht. 
 
Bild 2: Lilla Philip som var lagom glad när han såg att jag höll i foderspaden i handen jag inte höll kameran i, hehe. 
 
Bild 3: Före & efter bild på Snobbens man. Jag klippte sisådär 2-3 centimeter på den och tunnade ur den, växer som ogräs gör den! 

Finally, HEJ! Jag är nu tillbaka efter en mysig stallkväll och ett långt, varmt bad där jag låg med inpackning i håret och en djupgörande facemask på ansiktet. Tidigare i eftermiddags så följde jag med Milla när hon skulle provrida en häst, så stor och fin var och ÄR den! Efter att ha hängt i flera timmar ihop med storhästar i olika storlekar så var det himla skönt att komma hem till min egna lilla C-ponny kille. Att kunna krama om hans lilla huvud och komma åt ovanpå ryggen helt perfekt när man ska borsta, det är så skönt! Hihi. 
 
Båda ponnykillarna fick sig en rejäl ryktomgång och massa godis, pussar och kramar som vanligt. Jag tror inte dem förstår hur bortskämda dem faktiskt är egentligen.. haha. Hur som helst, det var jättemysigt att bara få hänga i stallet själv i nån timme, pyssla om hästarna och lyssna på lugnande musik efter den halv-hektiska dagen.. Det är fasen lite terapi att få åka till stallet, där är det ingen som bryr sig om hur man ser ut eller vilka kläder man har på sig. Där ligger hästarna alltid i fokus, vilket jag älskar
 
Imorgon ska jag upp tidigt för att longera/rida Snobben, jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Det känns bra i hjärtat att låta Snobben jobba litegrann utan mig eller nån annan ryttare på ryggen, men samtidigt var det ju inte speciellt längesen jag longerade honom sist.. hm.
Publicerat i Allmänt,

Fullt upp hela dan.

Publicerat 2015-01-05 kl. 17:59:06 av Isabel Håkansson
Hej på er, uppdateringen - I know. Jag har haft fullt upp heeela dagen och ännu är den inte över. Nu väntar stallet här hemma och jag ska mocka, packa hö, byta vatten och borsta både Snobben och lilla Philip, såklart. Efter det så måste jag hem och göra nånting åt mitt hår och min hy som förövrigt fått extrema finnutslag under dem senare dagarna.. So yes, så ligger det till just nu.
 
Jag förklarar vart jag varit och varför jag inte kunnat blogga lite mer utförligt när jag kommer hem, jag ska packa med mig kameran och fota lite i stallet och sådär också. Så kika in här hörni, för uppdatering kommer. Jag lovar! Tack för att ni kikar in här trots att bloggen står tom, det betyder mycket ♥ Kram. 
Snobben ser fram emot sin vintervila tror jag, han har jobbat på såå bra dem senaste veckorna. Men först väntar några dagars träning och sen några dagars nedtrappning av ridningen. Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, eller hur är det? ;)
Publicerat i Allmänt,

4 saker som gör mig arg..

Publicerat 2015-01-05 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
.. När ryttare måste bli tillsagda i högtalarna för att dem överanvändt spöt på hoppbanan. Jag menar, vägrar hästen så take a breath, klappa om hästen, gör en volt och kom igen med en bättre grundgalopp och 100% fokus. Vad är grejen med att rappa hästen på rumpan 10 gånger innan man kommer igen? En häst vägrar inte för att vara elak (det finns ju hästar som bara är allmänt envisa, såklart), det kan ligga såå mycket bakom en vägran. Dålig bjudning, att den har ont nånstans, tittigt hinder etc... bort med spöt säger jag! 
 
.. Att skolan tar upp så otroligt mycket fritid. Det suger, verkligen. Inte nog med att vi ska gå i skolan 6-7 timmar om dan, vi ska också plugga till prov, skriva uppsatser, spela in filmer OCH göra läxor hemma? Det gör mig arg, faktiskt. Hur mycket ska man egentligen lägga på en tonårings axlar.. hm. 
 
.. Avundsjuka människor. Det finns två typer av avundsjuka - bra avundsjuka och dålig avundsjuka. Det är då när människor är såkallat "dåligt avundsjuka" som jag blir arg. Ska jag göra nånting roligt eller fått bra på ett prov och svaret blir typ: Huh, kul för dig. WAAAH. Unna folk att må bra och ha kul, tänker jag. 
 
.. Folk som ljuger. OKEJ om man kryddar en story litegrann eller sådär, meeeen när folk ljuger så att det märks TYDLIGT och blånekar så blir jag arg. Som tusan. Jättearg. Det känns otryggt och allmänt irriterande, vad är grejen? 
Publicerat i Allmänt,

Next up: Sleepover.

Publicerat 2015-01-04 kl. 19:46:59 av Isabel Håkansson
Vi hörs imorgon, sköt om er tills dess. Love u ♥
Publicerat i Allmänt,

2 steg bak, men det känns okej.

Publicerat 2015-01-04 kl. 16:59:46 av Isabel Håkansson
Idag kom första bakslaget efter att det gått bra en längre tid. Snobben kändes rädd, spänd och allmänt smygig redan när vi red ifrån stallet. Jag beslöt mig för att rida ut idag, denna gång lite mer seriöst och jobba igenom honom i skritt & trav. Vilket jag gjorde. Han blev riktigt, riktigt, RIKTIGT fin i skritten och traven var även den väldigt bra så fort jag gjorde rätt och inte bara släppte iväg honom, vilket jag har en tendens att göra ibland. My bad. 
 
När vi princip var hemma så tog jag upp mobilen och kollade snapchat, dum som jag var. Tror ni inte Snobben blir livrädd, alltså verkligen LIVRÄDD för en stor hög med granar? Eh, jo. Det värsta är att vi gått förbi den där granhögen kanske 20-25 gånger förut och han aldrig har brytt sig.. suck. Iallafall, han stod stilla och bara glodde på högen av granar utan att röra sig ur fläcken, minsta lilla jag gick på honom så började han backa. 
 
Snobben kan vara envis ibland, stanna till och inte vilja gå. Men han har inte backat på säkert ett halvår nu, om inte mer ändå. Så jag blev minst sagt chockad, lite besviken såklart men vad ska man göra åt saken känner jag.. Hur som helst, jag stod i säkert 10 minuter och bara väntade ut honom. Funderade flera gånger på om jag skulle hoppa av och leda förbi honom men beslöt mig för att sitta kvar uppe på honom tills han gick förbi. Tillslut tog han fart och trippade förbi granhögen med hjärtat i halsgropen och jag öste på med beröm över honom. Han är så extremt fjollig ibland, min lilla häst. Som en bebis i sinnet när han vänder den sidan till, haha. 
 
Så, idag tog vi två steg bak men det känns okej. Eller, så okej det kan kännas med tanke på att vi ridit ett sämre pass än på länge, det vill säga. Efter ridpasset så masserade jag honom med liniment, pussade honom på den rosa ponnymulen och bara allmänt visade honom hur mycket han betyder för mig. För det gör han verkligen, min prins. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Mina dåliga ridvanor.. TIPS?

Publicerat 2015-01-04 kl. 12:50:00 av Isabel Håkansson
♥ Mina skänklar. Det är ett återuppstående problem, helt klart. Förut var dem lite överallt och ingenstans men jag tränade bort det i princip helt. MEN, så fort jag inte rider ordentligt under en kort period (nu kan vi snacka ca 3-4 dagar om jag t.ex bara skritt och travjobbar S) så återuppstår problemet och mina skänklar lever sitt egna liv, haha? Jag verkligen inte hur jag ska göra för att träna bort det en gång för alla..
 
Här är ett exempel på hur det såg ut, det var senast jag red i ridhuset efter att bara ha skrittat och travat i några dagar innan pga att underlaget varit benhårt utomhus. Ser ni? ↓
♥ Rider på innertygeln. Ibland, också bara vissa perioder, så kan jag få värsta blackouten och rida på innertygeln istället för yttertygeln. Det blir såklart väldigt fel för Snobben, vilket jag förstår.. Jättekonstigt verkligen och jag har ingen aning om varför det blir så ibland. Suuuuck.
 
Kalla mig självkritisk eller however, men jag vill verkligen komma på ett sätt att träna bort det här. Både för min och för Snobbens skull! Ös in med tips om hur ni skulle tränat bort era problem, eller dela med er utav egna "dåliga ridvanor" så försöker vi hjälpa varann! 
Publicerat i Allmänt,

Nytt år, nya satsningar men framför allt..

Publicerat 2015-01-04 kl. 10:00:00 av Isabel Håkansson
.. ny Isabel Håkansson. Det kan låta cheesy och kanske är jag inte speciellt realistisk när jag säger att jag verkligen, verkligen, VERKLIGEN ska vara den bästa versionen av mig själv detta år - och år framåt. Jag har tänkt tills huvudet värkt och jag har kommit fram till att jag vill sååå mycket. Jag vill så mycket att jag ibland glömmer bort och sopar hälften under mattan. Men, varför? Kanske för att jag är rädd att det ska bli för mycket, who knows. Inte jag iallafall! Det kan aldrig skada att försöka få allting att fungera.. eller hur? ;) 
 
Snobben ska fortsätta att trimmas och tränas så gott det går i dressyr, under uteritter och lösgörande ridpass i nån månad till innan vi börjar hoppa igen. Det passar bra med en liten hoppvila för Mr.S nu när underlaget är som det är, liksom. Det känns inte schysst att hoppträna 1 gång, sen vänta 3 veckor för att hoppträna igen. Snobben blir osäker och jag likaså. Vi som ekipage behöver rutin, helt enkelt. Jag har planerat in en liten mini-vila för Snobben om nån vecka eller två, bara få ta igen allt vi tränat på den senaste tiden och samla på sig lite energi. Jag har en plan & ett strikt schema vi ska gå efter, med start från idag. 
 
Det finns flera 1000 bloggar, dem flesta kämpar mot toppen, andra bloggar för nöjets skull. Man pumpar ut bilder tagna med sina systemkameror, skriver hjärtan och delar med sig av sina nästintill perfekta liv där frukost på fina cafén mitt i centrala Stockholm och träningspass på miljonhästar är en del av vardan. Det är DÄR jag vill komma in, fast på ett annorlunda vis. Jag vill inspirera, peppa och motivera genom att bara kunna vara mig själv rakt igenom. Inga extra tillsatser eller balla storys - bara vara mig själv och dela med mig av mitt liv med både ups & downs. Liksom. 
 
Jag ska bli bättre i skolan, mer personlig på bloggen och jag är sååå spänd på att bara få kicka igång allting NU! Tack för att ni läser bloggen, peppar och stöttar. Jag kommer att gottgöra er 100 gånger om ♥
Publicerat i Allmänt,

Zzzzz..

Publicerat 2015-01-04 kl. 07:34:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, hörni. Som jag sa igår, idag ska jag börja ta tag i mitt omvända dygn. Klockan ringde vid 7 imorse och SNARK säger jag bara.. så trött att ögonen går i kors och hela min kropp skriker efter sömn. Men jag kommer tacka mig själv när skolan börjar igen, så jag antar att det blir värt det.. även om det inte känns som så just nu. Buhu!
 
Hur som helst, jag tänkte om en liten stund börja bege mig upp mot stallet för att få klart allting där i god tid idag. Snobben ska ridas igenom på banan om underlaget tillåter, annars vilar han. Utrustningen ska få sig en rejäl omgång iallafall och allt runt om hästarna ska skötas som vanligt, spolning av ben, rykt och en massa gos. Dem är så bortskämda, om inte annat i kärlek. Mina prinsar. 
 
Vi får se vad dagen har att erbjuda, hörni. Men än så länge är allting oplanerat.. rätt skönt at all. Nej, nu måste jag upp & hoppa i min mjukisdress, jag är så himla frusen på mornarna. När jag satt på mig mjukisdressen så går jag nog och lagar ihop lite goa pannkakor till frukost, det förtjänar jag efter att frivilligt ställt klockan på 7, hihi. Snälla - ha överseénde för om ni hittar lite stav och/eller gramatik fel i det här inlägget, jag menar.. klockan är halv 8 på morgonen..(!!) Kom ihåg att göra nånting bra utav dagen hörni, kika in här om några timmar igen. Puss.
Publicerat i Allmänt,

Får din häst styltor? TIPS!

Publicerat 2015-01-03 kl. 18:22:40 av Isabel Håkansson
Ooops, föll snön utan att ni hann sätta på hästarna sulor i skorna? Jag har lite tips till er som har hjälpt mig under åren, snön brukar nämligen alltid ha en tendens att falla iallafall 1 vecka innan jag hunnit utrusta mina hästar med sulor, haha. 
 
1. Olja inuti hovarna precis innan ni ska ut och rida. Pensla på vanlig hov-olja (mat-olja fungerar också) inuti hela hoven innan ni ska ut och rida, på så sätt fäster inte snön lika bra och har ni tur så kanske ni får rida ett pass utan att er häst/ponny får skyhöga styltor.. Nånting som fungerar ännu bättre än olja dock är hov-fett. 
 
2. Är ni ute och rider och er häst får styltor, skritta INTE. Det värsta man kan göra när man känner att hästens hovar är packade med hård snö är att skritta. Trava/galoppera och försök slå av styltorna istället, och jag vet - det kan låta riskabelt. Men det är ännu mer riskabelt att bara fortsätta skritta.. faktiskt. 
 
3. Klipp till ett plastlock. Jag har själv aldrig testat den här varianten då jag helt enkelt inte är så pass pysslig. Men jag har läst om flera stycken som klippt till simpla plastlock och satt i hästarnas hovar, och dem har tyckt att det fungerat bra. Försök att hitta platslock som är så böjbara som möjligt, det fungerar bäst. Glasslock t.ex.
 
4. Kör på standardvarianten och rid med en ihopfällbar hovkrats i fickan.. *host* skämtåsido. 
Publicerat i Allmänt,

Sådär mysigt glad ♥

Publicerat 2015-01-03 kl. 16:22:00 av Isabel Håkansson
Lyckoruset i kroppen som jag kände efter dagens mysiga och helt otroliga uteritt går inte att beskriva. Snobben var sådär mysigt glad och gjorde precis allt jag bad honom om och lite därtill. Han galopperade mer än gärna upp för backar, gick över broar och travade glatt fram över dem små ridvägarna. I slutet på ridpasset så frustade han säkert 10 gånger och visade med hela sin kropp att han var hel-nöjd. Det är så skönt att få komma ut ensam med sin älsklingshäst ibland, tycker inte ni det? Galet. 
 
Jag filmade faktiskt litegrann både innan, under och efter ridturen för att på så sätt kunna klippa ihop en film åt er, vilket jag även har gjort! Jag tänkte inte skriva så mycket mer utan låter videon tala för sig, enjoooy. 
Hehe.. som ni ser på videon, Snobben är inte så duktig på att slicka på sin slicksten. Han har verkligen missförstått hela grejen med slickstenar, han tror att han ska bita och kasta omkring på dem. Haha. Tur han är charmig, för så många gånger han bitit sönder burkarna till sina slickstenar.. drygpottan.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Get to know me..

Publicerat 2015-01-03 kl. 13:42:00 av Isabel Håkansson
• Jag vill aldrigaldrigaldrig skiljas osams med någon som betyder mycket för mig. Jag får en sån ångest och kan verkligen inte släppa vad som hänt. FÖRSTÅ om det skulle hända nånting, och så var det sista man sa nånting elakt/nånting man inte menade? Gråter av tanken. 
 
• Jag är perfektionist ut i fingertopparna. Inte när det kommer till mig själv, men när det kommer till mina djur. När jag hade kaninerna hemma t.ex så stod jag alltid ute och plattade till deras spånbäddar, krattade utanför burarna och fluffade upp halmet. Och till hästarna vet ni ju redan hur oootroligt noggrann jag är, hehe ;) 
 
• Jag öppnar inte gärna upp mig för nya människor. Jag kan mer än gärna snacka, skratta och hänga med personer jag inte känner så bra. Men jag har SÅ svårt att släppa in nya människor i mitt liv, bjuda hem dem och/eller verkligen vara mig själv. Det tar lång tid för mig, och går det för fort fram så släpper jag allt. 
 
• Bestämmer jag mig för något så kämpar jag stenhårt för att komma dit. Det kan handla om vad som helst, har jag bestämt mig för att få bra på ett prov, hur svårt och jobbigt det än känns, så sitter jag uppe hela nätter och pluggar för att komma dit. Jag vet vart jag vill med bloggen, och jag lägger ner sååå mycket tid, enegagemant och omsorg för att komma dit. Varje dag. 
 
• Jag är oftast positiv och det är ytterst sällan som jag är negativ. Vad blir bättre om man är negativ, brukar jag fråga mig själv? Bättre att se allting positivt och vara glad istället, för det gör såsåså mycket även om man kanske inte tror det. Om inte annat för folk i ens omgivning. 
 
• Jag är alltid jätteärlig, på både gott och ont haha. Frågar nån "vad tycker du om min pojkvän", "vad tycker du om mina kompisar" eller varför inte "vad tycker du om den här tröjan" så svarar jag ärligt på det, alltså verkligen. På så sätt hyschar jag aldrig ner mina egna åsikter, frågar nån mig något så svarar jag 100% ärligt på det. 
Publicerat i Allmänt,

Alive & kicking!

Publicerat 2015-01-03 kl. 12:14:28 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Herregud, vad jag vänt upp och ner på mina dygn.. Jag vaknar runt 11-12 varje dag och somnar inte förrän 01-02 på nätterna. Jag måste ta tag i det imorgon, så att det inte blir alltför jobbigt för mig sen när skolan börjar. Är ni också som jag, och vänder om dygnen heeelt så fort ni får lov? Det är såå jobbigt.. haha. 
 
Jag sitter och äter en frukost inspirerad lunch just nu som består av varma mackor i ugn, gottgott. Idag ska Snobben ridas ut och bara få busa en massa, för det är han välförtjänt! Jag tycker att han verkat lite down dem senaste dagarna och har därför mer och mer börjat tänka på att ge honom nån form av vintervila..? En vecka vila, en vecka bara skritt och trav kravlöst och sen kör vi igång igen, vad sägs som det? Då hinner han inte tappa alla muskler men får samtidigt verkligen vila ut och samla krafter ordentligt.. hm. 
 
Philip får sig en rykt och en massa pussar i vanlig ordning, min lilla älskling. Jag skämmer bort hästarna till max just nu och är i stallet liite för många timmar varje dag, men jag tycker att man ska passa på under loven att vara ute i stallet så mycket som möjligt. När skolan drar igång sen så har man alltid ett tidsschema att gå efter och kan dessutom aldrig slappna av ordentligt pågrund av alla läxor och prov man har att plugga till.. hatar det. Meeen - en dag i taget. Nu blir det stallet! 
Är han inte gaaaalet söt? Jag smälter, verkligen.
Publicerat i Allmänt,

Mysfredag ♥

Publicerat 2015-01-02 kl. 19:00:05 av Isabel Håkansson
Okej, hur mys ser inte det här ut då? MYSFREDAG. 
 
Hej på er, bloggisar ♥ Det är så skönt att ha som rutin att logga in här, trots att det kan bli stressigt och lite jobbigt för mina kompisar ibland. Dock är dem rätt vana vid det här laget.. ;) I skrivande stund sitter jag heelt proppmätt i matkoma efter att ha käkat tacosmiddag ihop med Sandra, håret droppar fortfarande efter att jag duschade för nån timme sen och jag är såå glad över vad lite lov och ledighet kan göra för själen. Jag har inte varit så här lugn i mig själv på alldeles för länge. 
 
Hästarna fick gå en varsinn promenad tidigare ikväll, vi gick bara runt lite på stallområdet. Snobben var lite tjurig i hanteringen idag och var inte på humör alls, så det var nog bra att vi avstog lite ifrån ridningen idag. Förhoppningsvis är han lite gladare imorgon, då tänkte jag ge mig ut och rida lite i naturen för första gången på ettpar dagar. Looove it. Härligare känsla än den man har när man galopperar fort fram på grusvägar på en överlycklig ponny, den finns inte. 
 
Nu - slå på första filmen för ikväll, vi har en rad olika filmer och serier som vi ska se på under kvällen.
Publicerat i Allmänt,

Hur mycket mat får hästarna, dagligen?

Publicerat 2015-01-02 kl. 15:27:00 av Isabel Håkansson
Först & främst, tack så mycket! Nu, till frågan ↓
 
Snobbens foderstat ser ut såhär.. (C-ponny)
 
Morgon: 1,5 kilo hö i hönätet och 8 dl kraftfoder. 
Lunch: 1,5 kilo hö. 
Middag: 0,5 kilo hö (mest bara så att han får i sig något innan jag rider). 
Kväll: 2 kilo hö, 8 dl kraftfoder och sen ska jag köpa multivitamin som han även ska få till sitt kvällsmål. 
 
Philips foderstat ser ut såhär.. (shettis)
 
Morgon: 1 kilo hö i hönätet och 1 näve kraftfoder. 
Lunch: 1 kilo hö.
Middag: 0,5 kilo hö. 
Kvällsmat: 1,5 kilo hö i hönätet och 1 näve kraftfoder, sen ska även Philip få multivitamin i sitt kvällsmål. 
 
Och nej, Philip behöver egentligen inte få nåt kraftfoder över huvud taget, men han äter inte sitt hö om han inte får en näve kraftfoder.. haha. Lillen känner sig utanför när alla andra får kraftfoder och inte han ♥ Självklart har båda hästar tillgång till både vatten och salt dygnet runt! 
Publicerat i Allmänt,

Hörde jag fredag?!

Publicerat 2015-01-02 kl. 14:02:08 av Isabel Håkansson
Herregud, tiden flyger och snart börjar skolan igen.. shit! Jag håller aldrig koll på dagarna under loven, men imorse när jag kollade på telefonen så stod det visst att det var fredag på displayen, my favourite day of the week! Så med det sagt så tog jag och Sandra bussen in till stan och handlade tacos, godis, chips och läsk & ska festa till det med lite fredagsmys ikväll. Låter som en bra idé i mina öron! 
 
Och bara för att det är fredag och det för mig är en dag där man bara ska ta det lugnt, så får sig båda hästarna en promenad dagen i ära. Ingen ridning eller hårt arbete, bara en vanlig, simpel och mysig promenad. Det brukar uppskattas utav båda två och om inte minst av lilla Philip ;) Han trippar, ruskar på huvudet och vill gärna ligga före Snobben (som förövrigt blir jättesur när Philip jämt ska tävla med honom). Sötnosarna! Mina hästar har så starka personligheter, vilket jag tycker är sååå roligt. Det finns inget roligare än hästar med starka personligheter och glimten i ögat, I like it! 
 
Bloggen går lite på halvfart just nu, vilket även märks på statistiken. Men jag känner att jag bara vill ta vara på dem sista dagarna av lovet nu, bara se på en massa serier, äta godis, umgås med kompisar och hänga massor i stallet, såklart. När skolan är igång så lovar jag er att jag är tillbaka 100% här också.. 2015 ska verkligen bli ett satsnings-år i ALLT. Så laddad. 
Right now, osminkad och uttråkad.. hihi. 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon hörni ❤️

Publicerat 2015-01-02 kl. 11:47:34 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

4 hästar- det tar på krafterna. OH YES!

Publicerat 2015-01-01 kl. 20:31:01 av Isabel Håkansson
Puh, äntligen är jag färdig ute i stallet! Idag hade jag 4 hästar att fixa åt och två hästar att rida, som tur var så kom Sandra och hjälpte mig. Utan henne hade jag typ suttit mig på andra hästen för att börja rida nu, haha. Hur som helst, jag red då Snobben och Sandra red Pepsi. Vi tog ett pass i paddocken som förövrigt var halv-hård idag, som ni redan vet så är Snobben känslig för hårda underlag och blev därför väldigt försiktig och lite struttig i stegen. 
 
Det blev bara skritt, trav och en liten galopp för mig och Snobben idag. Jag la all fokus på att få honom avslappnad och lösgjord, vilket han även blev i traven framför allt. Med tanke på att han var väldigt försiktig idag och inte gick fram riktigt, så skrittjobbade jag inte lika mycket som jag brukar. Jag fick ändå inte ut nånting utav det med tanke på att han inte trampade på som han brukar göra.. bara onödigt då. Men som sagt, han blev riktigt fin i traven och travade på i en lång låg form med svansen högt uppsatt. Visste ni det, att hästarna höjer upp svansen när dem är lösgjorda och avslappnade? 
 
När jag kände mig klar till Snobben så hjälpte jag Sandra litegranna med Pepsi, eller rättare sagt talade om för henne lite övningar som hon kunde rida. Fokusen låg på att kunna göra galoppombyte i samband med att hon bytte varv, vilket tog ett tag att få till. Men till sist satt det & Sandra riktigt kastade sig om halsen på Pepsi som förövrigt var heeelt slutkörd. Det är så kul att se framgång när andra rider tycker jag, verkligen! 
↑ Lite bilder ifrån min & Sandras mysiga stallkväll ↑
Publicerat i Allmänt,

Ett joggingpass & ett mördarpass - check!

Publicerat 2015-01-01 kl. 18:17:55 av Isabel Håkansson


Vi hörs på bloggen när jag kommer hem, I have alot to tell you guys ;) 
Publicerat i Allmänt,

En tuff resa och en envis ponny.. S*

Publicerat 2015-01-01 kl. 14:59:00 av Isabel Håkansson
Jag tänkte gå igenom vem Snoopy, eller Snobben är och lite om oss.. främst för alla nya läsare som trillat in här. Snobben är då min första egna häst som jag & min familj köpte sommaren 2012. Jag var då bara 12 år och kom precis ifrån ridskolan efter att ha ridit där i 2,5 år. Jag var inte jätte erfaren och verkligen inte alls redo för en Snobben, som visade sig vara världens mest speciella häst när jag väl fick hem honom.. 
Det här var första morgonen ihop med honom, första kapitlet i vår historia. 

Veckorna gick och alltfler problem började ploppa upp, allt från att jag inte kunde rida ut honom till att han sparkade ner täckeshängare, stegrade mot folk i stallet och sprang över mig i hagen.. det blev liksom vardagsmat tillslut. Droppen för mig gick när han började vägrade på hinder, höga som låga. Det kunde ligga en bom på marken och han VÄGRADE gå över den. Då kände jag att vi var så nere på botten det bara gick, jag hade förstört min första och enda ponny jag hade. Hästar var inte menade för mig och jag bävade mig inför att åka till stallet. Jag ville inte se Snobben och hur han bara blev värre och värre för varje dag och jag ville inte rida, för att jag var rädd. 
Såhär såg våra hopp-pass ut. Antingen drog han iväg med mig för att han var så taggad eller så sprang han förbi. Det var liksom antingen eller.. 

Det blev vinter och tjejen som ägde stallet, Mickis, började inse att jag inte kunde hantera min då alltför svåra ponny själv. Åtminstonde inte i det skick han var då, han var rent utav farlig ibland. Hon testade att rida honom och hann bara rida nåt varv eller två förrän han satte av i världens fart och försökte kasta av henne. Hon hoppade av honom och gick in till mitten, skakade på huvudet och sa princip att det här är ett problem som måste fixas NU. Inte om två dagar, två månader eller ett halvår - NU. 
 
 
Hon började rida honom en gång i veckan samt att vi tillsammans tränade honom 2-3 gånger i veckan, ändrade hans foderstat och började om helt ifrån början. Red ridpass helt utan krav och avslutade med ett varv i form för att sedan öka på det succesivt. Snobben hade hoppvila under den här perioden och jag kommer såväl ihåg första hopp-passet efter en slitig vinter.. 
Jag tror ingen förstod lyckan jag kände i kroppen under det här ridpasset, SÅ pigg var han och så enormt glad. Jag log varenda sekund av det här ridpasset.. 

Sen den dagen har allting bara gått uppåt för oss, lite bakslag då & då såklart, men fortfarande så har allt bara blivit bättre och bättre. Jag är evigt tacksam till Mickis och all hennes hjälp genom dem tuffa åren, som vi slitit med Snobben.. Med det här skrivet så kanske ni fått en liten inblick i vad jag har fått kämpa med, jag köpte ingen häst som gått SM eller tävlat höga klasser i dressyr. Jag köpte en envis häst som det inte ens gick att rida ut på eller som knappt kunde stå uppstallad i gången utan att riva hela stallet. Men vi har tagit oss hela vägen dit där vi är idag. Jag har kämpat som ett djur och övervunnit rädslor jag inte ens trodde fanns, för att kunna komma hit där vi är idag. 
Han är speciell, min Snobben. Som jag brukar säga, alla kan rida Snobben, men det är inte många som kan rida honom ordentligt. Det krävs en massa tålamod och engagemang. Men vill man nånting tillräckligt mycket så går det. Jag har bevisat det för både mig själv och så många andra. Därför tror jag på Snobben, han jag vet att han innehåller mycket kapacitet, även om han verkligen inte visar det ibland. 
 
Jag har lärt mig det mesta jag kan idag den hårda vägen, men det har gått eller hur? I dagens läge finns det ingen jag älskar så mycket som jag älskar Snobben, vi känner varann utan och innan och han levererar vartenda ridpass. Vi hör ihop, han och jag. Jag hade inte ridit länge när jag fick hem honom, kunde grunderna skritt, trav och galopp and that was it. Inget mer.
Together, we can get trough anything.
Publicerat i Allmänt,

Ett alldeles för sent godmorgon!

Publicerat 2015-01-01 kl. 13:37:00 av Isabel Håkansson
Hej på er.. vad konstigt allting känns nu.. Så ovanligt men ändå så vanligt, ett nytt år har aldrig betytt så mycket för mig som det gör just nu. Jag vet att det är det här året som allt förändras, som jag kanske är tvungen att göra mig av med min bästavän och på det välja gymnasium som ska lägga grunden för hela min framtid. JA, det känns tufft.. det gör det. Dock är det ingenting jag försöker tänka speciellt mycket på, allt får komma som det kommer. 
 
Hur som helst, dagen idag ska bli grym. Jag ska rida både Snobben och Pepsi, så gott det går dock med tanke på att det är kramsnö utomhus. Båda ska få sig ett pass i paddocken, nöta lite skänkelvikningar och travas lång och låg. I slutet av ridpasset med Snobben ska jag även försöka om han orkar bära sig i en högre form, det kan bli intressant. Han har ju självklart tappat muskler under dem senaste månaderna när det inte gått att rida fullt ut, tyvärr. Men jag trimmar på så gott jag kan & hoppas på att det ska räcka för att han inte ska tappa all kondition eller sina muskler, såklart. 
 
Ikväll kommer en kompis hit och vi ska bara ha en basicly tjejkväll med en massa filmer, snack och skratt. Det känns som ett bra avslut på årets första dag. Det är 1 januari hörni, nu har vi chans att ändra på allt som blivit fel förra året och börja om på nytt.
 
Ta vara på den chansen ♥ 
Jag och Märta igår ↑
Publicerat i Allmänt,