Tequila *

Publicerat 2014-07-31 kl. 19:44:04 av Isabel Håkansson
Nu är jag hemma efter att ha provat på ponnyn Tequila eller "T" som ni fått läsa ettpar gånger ;) Hon var rätt outbildad och hade svårt för galoppen & galoppfattningarna, men det hade ägarna skrivit till mig redan innan så det visste jag om redan. Hon tjurade ihop några gånger, men det var inte jättefarligt! Sen tror jag säkert att hon har dagar då hon är tjurigare än hon var idag haha, men det lär jag märka om jag börjar rida henne! 
 
Så idag red jag mest bara runt och kände på henne i alla gångarter. Det såg nog inte snyggt ut alls haha, men jag tror det kan bli en riktigt fin häst av Tequila bara hon får tid på sig att utvecklas och lära sig liksom :) Jag skulle tycka det var jättekul att rida henne då & då när jag har tid, verkligen!
 
Har 2 bilder jag tänkte bjuda på, och somsagt - det såg inte snyggt ut alls och jag red henne inte så bra nu, men det var trots allt första gången och vad jag förstått så är hon rätt bråkig innan man hittar knapparna på henne. Det var en stor omställning ifrån Snobben till Tequila, helt olika gångarter och inställning på häst. Men det var superkul att få rida nån annan häst än Snobben! Alla hästar är ju unika i sig liksom!
Publicerat i Allmänt,

Sneakpeak - nya håret

Publicerat 2014-07-31 kl. 16:01:13 av Isabel Håkansson
Det blev inga superbra bilder på själva håret då det blivit rätt fettigt under dan med tanke på att jag har haft ridhjälm på mig och ridit i denna stekheta värme.. Men man ser lite i alla fall! Det rök ca 1,5 dm ifrån håret igår så det är bra mycket kortare än innan. Sen klippte jag även upp det en del, så "luggen" är superkort.. Ni ska få bättre bilder imorgon!
 
Vad tycker ni om håret vid första inblick? Blev det bra?
Publicerat i Allmänt,

Ett soligt godmorgon!

Publicerat 2014-07-31 kl. 12:31:00 av Isabel Håkansson

Man kan inte bli annat än glad när man vaknar upp till 2 snapchats ifrån mamma som släppte ut hästarna imorse ↑ Tack mamma för all hjälp!
 
Det får bli ett sent god morgon från mig till er idag! Åkte ifrån Stockholm vid 10 bläcket imorse men stannade och käkade osv på vägen. Så fort jag kom in dundrandes genom ytterdörren för nån minut sen så sprang jag till datorn och knapprade snabbt in "blogg.se" på tangentbordet, här ska bloggas! ;)
 
Idag ska Snobben ridas på rundbanan tror jag. Tar några varv i trav och galopp så att han får upp lite flås och sen avslutar jag med att böja igenom honom. Efter stall nummer 1 är klart så ska jag hem fort som attan, äta nåt och sen till stall nummer 2 för provridning. Sounds like a plan! Åh, har verkligen haft toppendagar tillsammans med pappa i underbara Stockholm och Leksand, är laddad med en massa ny energi och är såå glad!
Publicerat i Allmänt,

Godnatt ♥

Publicerat 2014-07-30 kl. 20:47:00 av Isabel Håkansson
Det börjar mörkna utanför fönstrena och dagen lider mot sitt slut. Imorgon återvänder jag och syrran hem till Sala igen, och då kan ni förbereda er för bloggning i stooora lass, just saying ;) Sen ska jag trimma S och provrida "T", en dag att se fram emot helt klart. Är rätt nervös inför provridningen dock.. har inte ridit nån annan än S på 1 år nästan. So yes, det kommer bli nervöst men otroligt roligt! 
 
Är lite kluven för hur mitt hår blev.. tycker det blev liite för kort och min "lugg" blev helt sjukt kort.. Håll utkik för bilder imorgon.. för sent att gå ut för en photoshoot nu, tyvärr. Vill ännu en gång tacka er för att ni klickar er in här, kommenterar och tycker till. Idag har statistiken varit något längre än vad den vart den senaste tiden, men jag ser över det. Jag är trots allt mitt i en proccess där jag vill få bloggen att växa just nu, och jag räknar inte med att alla läsare glider in som på löpande band. Jag tänker kämpa och ha tålamod, för det är de som krävs. 
 
Glöm aldrig att just NI är heeelt underbara och det är just NI som sätter gränser för vad som är möjligt & inte. Ni har ett liv, en chans på er att göra total succe, ta vara på den. Godnatt, sov gott ♥
Systeris till vänster, jag till höger. Smakprov från igår ↑
Publicerat i Allmänt,

Tips på bra hopp-övningar?

Publicerat 2014-07-30 kl. 16:49:17 av Isabel Håkansson
Jag har bestämt mig och jag ska verkligen försöka sträva efter mitt mål nu utan att fega ur som jag tidigare gjort. Jag VILL få igång Snobben, bygga upp detdär förtroendet vi hade innan skadan då vi med lätthet klippte 1m och jag VILL utvecklas. Variera bra träning med uteritter och bus, ge allt och lite till för att allt ska bli som jag vill ha det. 
 
Så nu efter att inte ha hoppat Snobben på 3 veckor så vill jag ha tips lite bra hopp-övningar. Snobben har blivit enormt osäker på hoppningen och jag med.. tyvärr. Ett 7 månaders långt uppehåll var inte bra för oss som hoppekipage alltså.. Men tillbaka till frågan: Vet ni nån hoppövning som både stärker hästen och endå inte är jättekomplicerad, nu till en början alltså? Studs är bra för kvickheten, så det ska tränas mycket på. Men utöver studs då, vad finns för bra övningar då? 
 
Vet att det finns otroligt duktiga ryttare och människor som läser min blogg, så let's go!
Publicerat i Allmänt,

En regnig eftermiddag i Stockholm

Publicerat 2014-07-30 kl. 16:10:32 av Isabel Håkansson
Finally får jag logga in här & skriva ett ordentligt inlägg till er! Har ni haft en bra dag såhär långt? Vad har ni gjort? Tell me! Jag har klippt mig, ätit en subway-frukost och umgåtts med pappa och systeris, mysigt och såå välbehövligt ibland. Väsby centrum ligger ju bara en bit ifrån området där pappa bor och är ett litet shopping-center som innehåller exakt alla butiker jag gillar - bikbok, Gina, H&M och so on. 
 
Har egentligen inte nån som helst hästupdate eller nåt roligt alls att skriva om, hästarna tar mamma hand om och jag har det mest chill här nere i huvudstaden själv, Stockholm. Bloggen går verkligen spikrakt upåt nu och jag är heeelt exalterad, har nästan aldrig haft så bra läsarsiffror som jag har just nu. Vill tacka er hundra gånger om för det.. tack ♥ 
 
Imorgon återvänder jag hem till lilla Sala igen. Och då börjar allvaret på riktigt, pappa får tillgång till nya huset i Sala och allt ska igång. Hästarna ska ridas igång ordentligt, bloggen ska förbättras, jag ska träna och tillsist - bara ta vara på dem sista veckorna som är kvar av mitt älskade sommarlov. Hörs senare, love ya. 
"Success is the best revenge for everything"
Publicerat i Allmänt,

ATM

Publicerat 2014-07-30 kl. 12:43:48 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Påväg hem efter en bra dag

Publicerat 2014-07-29 kl. 21:35:00 av Isabel Håkansson
Mycket riktigt så blev dagen riktigt, riktigt bra. Det har vart toppenväder hela dagen, framåt eftermiddan/kvällen dock så kom det nån skur men det var ingenting som tyngde ner oss precis. Efter en hel dag med bad, sol, kvalitets tid med pappa och en massa skratt så känner jag mig rätt mättad faktiskt, kommer sova som en stock inatt ;) som om jag inte gör det varje natt, he he.. 
 
Mår riktigt bra och pumpar in med sol och sommar varje dag, looove it. Kan det inte bara vara sommar året om? Livet skulle bli bra mycket enklare då.  Anyways, stannade till i Rättvik efter att vi åkt ifrån Leksand där det var lite marknad och en massa bilar. Bilar är verkligen så inte min grej.. håller mig till hästar och stall jag! Thats we're I belong ❤️ 
 
Massa bilder är klickade under dan & förhoppningsvis kommer dem upp här redan imorgon! Annars, är det nåt speciellt ni skulle vilja läsa om? Skriver ju trots allt till ER, och jag vill att det jag skriver ska vara intressant för er att läsa. Förslag? Skicka iväg en kommentar eller ett mejl. Puss
Publicerat i Allmänt,

Philip i ett nötskal

Publicerat 2014-07-29 kl. 16:46:00 av Isabel Håkansson
♥ Att skrapa med hovarna i backen såfort man vänder honom ryggen till, han älskar uppmärksamhet!
 
♥ Att från att galoppera jättefint och i ett bra tempo, tvärnita och dyka ner i gräset. Det är Philips specialité när det kommer till att få av syrran ;)
 
♥ Att plaska och gå i varenda vattenpöl han ser, lätt att vi ska åka och bada med honom innan sommaren är slut!
 
♥ Att pussas och nafsas på allt och alla. Philip är en nafsig häst, ingenting man kan göra nåt åt. Han håller få att trixa & fixa heeela tiden med sin mule.
 
♥ Han äter inte förrän han fått sitt kraftfoder. Egentligen behöver inte Philip nåt kraftfoder överhuvudtaget, men eftersom han vill vara som dem större hästarna och också få kraftfoder så får han en näve morgon & kväll i alla fall!
Publicerat i Allmänt,

Q/A - del 2

Publicerat 2014-07-29 kl. 13:09:00 av Isabel Håkansson
Första gången du red? 
Absolut första gången jag satt på en häst måste ha varit nångång när jag var liten och red turridning eller nåt haha. Men första gången jag red lektion så var jag väl.. 9 år (?) och jag kom ihåg att jag kände mig jätteduktig som kunde trava lätt ;)
 
Mål inom ridsporten?
Jag ÄLSKAR fart och fläkt, att träna är det bästa jag vet - ihop med hästen. Ingenting slår känslan efter en grym hoppträning och ingenting slår känslan efter att ha svettats igenom ett dressyrpass på banan ihop med sin hästen. MEN, allt som gör vill jag ska ske på ett schysst sätt. Jag vill börja få rutin på tävlingsbanan ihop med S och bara trimma vidare. Allt som sker i framtiden får ske då, jag tänker inte stressa eller pressa fram något. Det kanske låter jättetråkigt, men jag vet att jag blir så otroligt besviken ifall jag skriver upp mål eller specifika höjder jag vill träna på och inte klarar det. Men helt enkelt att få mer rutin på tävlingsbanorna :D
 
Idol inom bloggvärlden? 
Hm.. jag gillar Nellie Berntsson för hennes enorma driv och skrivförmåga, så man skulle väl kunna kalla henne för nån form av idol för mig.
 
En varm utomlands semester eller åka till Island och rida islandshästar? 
Jag älskar att rida islänningar, dem är helmysiga. Men samtidigt så ääälskar jag semester och utlandsresor, så det får nog bli en varm utlands semester för min del!
 
Vad tycker du om "perfekta bloggar", aa du vet vad jag menar?
"Perfekta bloggar", alltså att personen bakom bloggen i fråga ska leva värsta perfekta livet. Sånna bloggar tilltalar mig inte för fem öre, ärligt. Jag vill ha känsla och verklighet, något man kan känna igen sig i. Så "perfekta bloggar" är ingenting för mig. Positiva bloggar dock är ju en helt annan sak!
Publicerat i Allmänt,

Mooot Leksand!

Publicerat 2014-07-29 kl. 09:52:21 av Isabel Håkansson
God morgon all of you! Hade en bra kväll igår ihop med grymma Millis och ser fram emot en bra dag idag med pappa & syrran. Hästarna fixades imorse och precis som jag misstänkte så hann vi inte med backträning, eller ridning överhuvudtaget idag.. så trist. Får se ifall mamma promenerar hästarna ikväll. Provridning är bokad på dendär ponnyn jag ev. ska börja rida på torsdag i alla fall, håll tummar & tår för mig! Vi kan kalla henne för "T" tillsvidare ;)
 
Anledningen till att jag vill börja rida en ponny vid sidan av S är helt och hållet för min utvecklingsskull. Det är ingenting hos Snobben som inte tillfredsställer mig, är helnöjd med min fina ponny! Det känns bara som om jag måste utveckla min ridning på andra hästar - och då, även om jag säkert kommer ha fullbokade scheman så känns det värt de. Jag älskar trots allt ridsporten och allt vad det innebär och jag VILL dethär.
 
Tänkte börja avrunda inlägget nu innan det blir alltför svamligt, bilen styr riktning emot Leksand nu i alla fall & jag känner på mig att det kommer bli en bra dag! Tidsinställda inlägg är skrivna och kameran är nerpackad. Ta vara på dagen, det uurfina vädret och sommaren. Puss
Publicerat i Allmänt,

På upptäcksfärd med hästisarna

Publicerat 2014-07-28 kl. 18:27:32 av Isabel Håkansson
Jag äger enligt mig själv världens finaste C-ponny, så de så!
 
Idag blev det lite utav en upptäcksfärd med hästisarna. Vi red en väg vi aldrig ridit förr, en grästäckt kringlig och lite backig väg. Där blev det en massa galopp och trav så att hästarna fick svettas lite. Snobben kändes jättefräsch och fin, red på hacket och han jobbade med hela kroppen. Efter passet var hästarna dränkta i svett och fick sig en lååång dusch vilket uppskattades.
 
Är så glad över att jag aldrig gett upp trots alla motgångar med S, han är så ootroligt fin just nu & jag är stolt över både mig själv och över honom. Glöm aldrig bort att allting lönar sig, varenda minut på hästryggen och varenda fälld tår - det kommer betala av sig ♥
 
Imorgon får jag se vad jag hinner göra med Snobben, skulle vilja backträna honom i skritt. Backträning om NÅT är viktig träning, det stärker ryggmusklerna på hästarna. Ska till Leksand med pappa dock så vi får se vad som hinns med, hoppas på backträning i alla fall! PUSS
Publicerat i Snobbens ridbok,

Gårdagens shopping

Publicerat 2014-07-28 kl. 12:49:20 av Isabel Håkansson
Publicerat i Newie,

Vårt lilla projekt

Publicerat 2014-07-28 kl. 10:29:00 av Isabel Håkansson
Vad tror ni vi ska med demhär bilderna till? Eller varför tror ni vi gjorde denna photoshoot överhuvudtaget? Yes, det är ett projekt vi ska jobba fram och kommer släppas senare om allt går som vi planerat. Har ni nån aning om vad? ;)
Publicerat i Allmänt,

En liten shettis på rymmen..

Publicerat 2014-07-28 kl. 09:44:11 av Isabel Håkansson
Likt varje morgon denhär veckan så släppte jag & Pernilla ut ponnysarna imorse. Pernilla gick för att parkera cykeln medans jag skulle utfodra hästarna med morgonkraften, men det var nåt som inte stämde.. Philips boxdörr stod vidöppen och ingen Philip stod i boxen. Jag fick panik och ropade in Pernilla, tillslut hittade vi honom i gamla hagen (en hage brevid stallet som inte används på sommaren).
 
Jag är så ootroligt glad att han bara stod i gamla hagen och käka gräs, och inte hade sprungit ut på motorvägen som ligger bara några meter när man lämnar stallplan. Mitt stora frågetecken nu är hur sjutton han kunnat öppna boxdörren.. vi kontrollerar alltid så alla dörrar är stängda innan vi nattar hästarna på kvällen..
 
Anyways, god morgon! Planer för dagen? hmm.. som vanligt är mina planer för dagen rätt oplanerade. Snobben blev inte omskodd igår så det var lite halv-ledsamt, hoppas han kommer idag! Så stallet ska fixas och det gamla vanliga, sen ska jag träna dagen i ära och så får vi se om jag drar till stan ikväll och är med nån kompis/kompisar. Vad ska ni hitta på idag? :)
Snobbens morgonform imorse ↑
Publicerat i Allmänt,

Pics from today

Publicerat 2014-07-27 kl. 19:18:15 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Let's talk about.. blogs

Publicerat 2014-07-27 kl. 16:44:00 av Isabel Håkansson
Mina topp 3 favorit-bloggar:
Wilma Fur
Nellie Berntsson
Linn Olsson
 
Okej, bloggvärlden är FETT igång och konkurrensen är svår som sjutton. Bloggarna cirkulerar omkring på alla möjliga olika grupper och sociala-medier - allt för att göra reklam för sig själva. Men ändå har jag aldrig hittat en blogg som jag älskar och verkligen kan inspirera mig dem grå dagarna liksom. Bloggen kanske finns där ute, vem vet. Men jag tycker - om jag ska vara helt ärlig - att alla bloggar är rätt lika varann.
 
Det är här jag vill komma in i bilden. Jag vill sticka ut och inte bara vara "en utav alla 10000 bloggar därute, som ingen hittar åt". Jag vill läsa med mitt bloggnamn bland topplistorna och jag vill motivera & inspirera. Men vägen dit är tuff och den kommer bli lååång.
 
Jag vill att min blogg ska byggas på ärlighet rakt igenom. Mår jag dåligt en dag, det är en kall dag i oktober Snobben är halt, då hade jag aldrig loggat in på bloggen och låtsas som om en bäddad säng och några tända ljus hade gjort min vardag till nåt så mycket bättre, n.e.v.e.r. Man skulle kunna kalla mig en ren & skär känslobomb. För det är precis vad jag är. Vissa dar kan jag vara så high on life att jag inte ens kan somna, och nästa morgonen kan allt jag vill vara att somna om, se serier och gråta, typ. So yes, allt som skrivs här - skrivs rakt ifrån hjärtat och ut till er.
 
Isabelhakansson.se 2.0, är ni med mig?
Jag och min GRYMMA ponny. Han må vara liten, men han har väärldens största personlighet & utstrålning.
Publicerat i Allmänt,

Q/a - del 1

Publicerat 2014-07-27 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
Vad tycker du om bett? Eller rider du bettlöst häldre?
Det bett är rätt sjukt, egentligen. Nu på senaste tiden har jag börjat öppna ögonen & sett vad vissa faktiskt gör emot sina hästar. Jag rider med hackamore som jag varierar med mitt gummibett, vilket är bland de mildaste bett man kan komma. Bett är okej så länge det hålls på en okej nivå och inte överanvänds/hamnar i fel händer.
 
Mål inom bloggvärlden? 
Mitt mål är att bli så bra jag kan, helt enkelt. Jag ÄLSKAR att blogga, det är verkligen en utav mina stora passioner i livet och en sak jag brinner för. Blogg världen och hela dess atmosfär - i LOVE it. Jag tänker kämpa tills jag är 100% nöjd och jag känner att "nu har jag nått mitt mål". Alltså har jag inget speciellt läsarantal jag vill nå upp till, utan jag vill bli så bra som bara jag kan bli.. om ni förstår?
 
Har du pojkvän? 
Nope..
 
När tänker du gå över på större häst?
Åh, jag blir så ledsen när jag läser frågor som denna. Jag förstår och jag fattar att du som skrev frågan inte menade nånting illa, såklart. Men jag blir ledsen på att Snobben är så liten som han faktiskt är.. kunde han inte vart 1 dm högre i manken liksom? Tur han är grov! Anyways, jag ska faktiskt åka och provrida en ponny (större än S) om nån vecka, inte för köp utan för min egna utvecklingsskull :D Den kommer jag rida vid sidan av Snobben alltså. Det ser jag fram emot jättemycket!
 
Hur många hästar har du / har haft?
Jag har inte haft nån egen häst innan Snobben. Så Snobben är min första egna häst. Hemma på gården nu har vi Philip & Snobben, dock är Snobben den enda hästen som är vår egna.
 
Om du fick möjligheten att starta en podcast, skulle du vilja det? 
Ja, ja, ja & JAA!!!
Publicerat i Allmänt,

Söndag morgon

Publicerat 2014-07-27 kl. 09:35:21 av Isabel Håkansson
Idag har jag & syrran släppt ut hästarna femte dan i rad och trots att det kan vara jobbigt att gå upp vid 7 på morgonen, så är det ändå helmysigt att få vara med om dem första morgongnäggningarna och starta morgonen i stallet. Stretchade Snobben och bytte vattnet i hagen i samma veva vi var där och i eftermiddag blir det ridning.
 
Snobben börjar faktiskt se rätt fin ut i kroppen nu för första gången sen "skadan" i vintras¨ skulle jag vilja säga. Jag har tagit det så otroligt lugnt med S och hans igångsättning, har känt mig otroligt osäker och varit jätte nojig varegäller ALLT. Så nu, efter ca 5 månader så är vi helt tillbaka där vi slutade i höstas skulle jag vilja säga. Det är bara hoppningen och allt förtroende bakom de högre höjderna som måste jobbas upp. Igen.
 
Nu under dan anyways så ska jag, syrran och två kompisar till Västerås för att shoppa & umgås. Sen kommer ju Nellie.B dit också, så det lär vara mycket folk i gallerian! Nu gäller det för mig att vara effektiv, måste städa, sminka mig och fixa håret - fullt upp. Ville bara logga in här och skriva god morgon, såå.. god morgon bloggers. Love ya ♥
Publicerat i Allmänt,

Saker som faller mig i smaken

Publicerat 2014-07-26 kl. 17:02:00 av Isabel Håkansson
 Vad tycker ni om nya hööks kollektionen som kommit ut? Jag hittade en massa snyggt, go hööks!
Publicerat i Allmänt,

På tävlingsplatsen..

Publicerat 2014-07-26 kl. 12:45:00 av Isabel Håkansson
Nog för att jag inte tävlat eller överhuvudtaget åkt ut mycket med Snobben, så har jag märkt och reagerat på så ootroligt mycket som sker på tävlingsplatsen, främst på framridningarna. Tänkte lista upp lite:
 
• Folk rider fram waaay för dåligt, rent ut sagt. Jag har sett flera gånger att folk bara skrittar ett varv, tar tyglarna och gör nån volt för att sen börja trava, för att i sin tur börja galoppera och sen är dem klara liksom. Inget jobba igenom hästen och lösgöra dem, vad hände där liksom? Vetinte om det bara är Snobben som hoppar som allra bäst när han är ordentligt uppvärmd?
 
• Man visar inte hänsyn. Det har förekommit alltför många gånger att folk skrittar på fyrkantsspåret och att jag fått styra in Snobben så långt det går in i ett hörn för att folk kommit dundrande med sina ponnysar in i oss. Det blir inte roligt liksom.
 
• Att folk inte följer högerregeln!! Somsagt, jag har inte åkt ut jättemycket med Snobben men ändå har jag minst 1 gång varje gång jag väl vart ute med S, stött på nån som inte följer högerregeln! Det om NÅT gör mig irriterad, det kan rent ut sagt bli farligt ifall man inte följer den regeln.. Nope, skärpning.
För att tillägga! Jag älskar att åka ut och hoppa/dressyra med S, visa upp honom liksom. Tycker för det mesta att det är bra stämning och ingenting utav ovanstående punkter är bidrar inte med att jag inte vill åka och tävla etc. Men det kan vara störande.. vad tycker ni?
Publicerat i Allmänt,

♡ Sleepover på en studsmatta ♡

Publicerat 2014-07-26 kl. 08:55:00 av Isabel Håkansson
2 pics @studsmattan
 
God morgon! Sovit gott? Hope so! Det blev en spontan sleepover på studsmattan igårkväll, så efter en massa konkande fram & tillbaka med kuddar, täcken och filtar så blev det jättemysigt. Somnade rätt sent igår och vaknade så fort solen gick upp imorse i princip. När solen går upp blir det ju smällhett på studsmattan, så vi gick in för nån timme sen.
 
Dagens planer är oklara.. Med tanke på att Snobben har tappat en sko så tänkte jag antingen tömköra eller promenera honom, i skritt då. All motion är bättre än ingen motion alls, ellerhur? Känns så typiskt att Snobben nu, dem sista dagarna Gulliver är i stallet, tappar en sko. Jättetråkigt är det, verkligen!
Publicerat i Allmänt,

En bra kväll

Publicerat 2014-07-25 kl. 23:33:13 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

♡ Frågestund ♡

Publicerat 2014-07-25 kl. 15:12:00 av Isabel Håkansson
Kära läsisar, nu lyxar vi till det med en frågestund!
Fråga allt mellan himmel & jord, inte bara om hästar eller saker som tas upp i bloggen, saker ni alltid undrat över - FRÅGA NU! Ni får jättegärna fråga vad jag tycker om "det" eller "det", för alltid är det väl kul att framföra lite åsikter, right? Blir det så många frågor att det känns värt att ta dem i en videoblogg, så gör jag det! Den som stället mest frågor får en länk inför ca 100-150 unika/dag.
Publicerat i Allmänt,

Ett stycke otursponny

Publicerat 2014-07-25 kl. 15:05:02 av Isabel Håkansson
Vad tror ni var det första jag möttes av när jag kom till stallet vid 8 imorse? Jo, Snobben. Med bara 3 skor. Min lilla ponny till otursfågel alltså.. Så ingen hoppträning blev det utan istället skrittade och travade jag ut honom. Mamma och jag ringde vår hovslagare och rådfrågade honom, och han sa att det inte var nån fara att rida sålänge han inte var jätte öm, vilket han inte var. På söndag får han på en ny sko som tur är!
 
Red med Milla i alla fall som skulle hoppa. Gulliver var sååå pigg idag, och tyvärr kunde han inte hålla tillbaka sin energi enda fram tills vi kom till paddocken utan drog iväg ifrån ingenstans och skickade av Milla. Hon släpades efter en bit och skrapade upp princip hela kroppen och kunde inte röra sin tumme som bara blödde och blödde. Som den kämpe hon är hoppade hon upp och galopperade av honom i alla fall, trots att hon hade skakningar i ena handen och höll på att svimma - inte en enda tår fällde hon heller. Det kallas att man är en äkta hästtjej, right?
 
Klickade lite snabba bilder på dem innan vi red hemåt igen i alla fall. Ingen hoppning blev det för nån av hästarna idag, det får vänta. Jag & Milla har ju lite planer på G.. mer om det nån annan dag ;)
Fina ekipaget ♥
Lilla Snobben gick in i gamla stallet och hittade en påse med hästgodis.. såå charmig.
Publicerat i Allmänt,

Dem sista sommarlovs veckorna

Publicerat 2014-07-24 kl. 23:02:00 av Isabel Håkansson
Hej på er, & förlåt! Updateringen är såå dålig just nu, I KNOW. Men jag försöker verkligen ta vara på dem sista sommarlovs veckorna nu, vara i stallet, umgås med vänner, bada, sola och leva "behind the blog" liksom. Idag hursom så red jag, Milla och Pernilla ut en helmysig skogsrunda barbacka i skritt och trav. Tror det blir bra dan innan en hoppträning, att låta hästarna få komma ut och lunka i skog och mark och lyfta lite på benen.
 
Förut idag så var jag och badade med braaa friends, love them all. Vädret levererar verkligen, lever livets liv utan skolan inkluderat - snart drar den igång igen dock :( Har haft en himla dag och nu ska den avslutas på bästa sätt, ska se senast pll avsnittet och prata med en bra!
 
Nej hörni, imorgon lovar jag bättre update. Har saknat er under dan faktiskt, så tråkigt när bloggen står tom och allt ekar tycker jag.. Puss och god natt, sovgott och så hörs vi imorgon ♥
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon bloggers

Publicerat 2014-07-24 kl. 08:58:41 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Världens bästa häst

Publicerat 2014-07-23 kl. 19:59:57 av Isabel Håkansson
↑ Några bilder ifrån stalldan, Philip stod och sov i boxen så han blev inte med på nån bild
 
Idag var det tänkt att vi skulle hoppträna lite i paddocken, med Gulliver - Millas häst - kändes lite halv loj, så vi red ut istället! Snobben hade jättemycket energi idag, vilket jag tycker att han tog ut på ett relativt bra sätt! Lite stark och liiite för "på", men i övrigt snäll. Snobben är ju en stark häst, det är ingenting som kan tas ifrån honom, men han blir extra stark när han är pigg, då får man knappt stopp på honom, he-he.. 
 
Vi red väl i form av en intervall träning, mestandels skritt & galopp. Red Snobben i hög form både i trav och galopp och WOW vad fin han var. Måste rida honom i paddocken snarast möjligt och köra ett ordentligt dressyrpass, tror det skulle bli väldigt bra faktiskt!
 
Efter ridningen så var båda hästarna redigt svettiga, så det blev en dusch för Snobbens del. Spolade benen och noggrant på dem ställerna då han var svettig. Allt känns bra på hästfronten nu, kanske till och med att man kan kalla det en framgång för min och S del. Det blev ingen till promenad med Philip förresten, klockan var waaay för mycket. Han får komma ut på en ridtur imorgon istället, det tror jag kommer uppskattas!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Ur horze's sortiment..

Publicerat 2014-07-23 kl. 14:40:00 av Isabel Håkansson

Kikade igenom diverse hästsidor igår & scrollade b.la igenom horze schabrak-kollektion. Måste få säga att schabrak nu för tiden blir allt tråkigare och tråkigare. Schabraken ovan skulle jag kunna tänka mig sätta på Snobben, men det var dem 4 schabraken utav alla på hela horze hemsida. Kom igen med lite mer färgsprakande och roliga schabrak - kom igeeen.
 

Dessa 2 skydden skulle jag LÄTT kunna införskaffa själv, meeen så kollar man på priset.. Jag skulle inte lägga ner över 1500 kronor på ett par framskydd, för båda framskydden hade priset legat på över 3000, och speciellt inte med tanke på att jag för det mesta rider hemma liksom. Men om jag tävlade mer än vad jag gör nu och på högre nivåer så skulle båda två skydden vara i min ägo.
 
Tävlade jag dressyr på hög nivå och hade sisådär 9000 liggandes i byxfickan så hade dessa två stövlar varit det första jag införskaffat mig. Speciellt dem åt höger, det är dressyrstövlar rakt igenom, högglanspolerade dessutom, mumma. Vad tycker ni?
Publicerat i Allmänt,

Allmänt morgonbabbel

Publicerat 2014-07-23 kl. 12:18:24 av Isabel Håkansson
Yesterday
 
Försov mig imorse & vaknade med världens panik, notera VÄRLDENS PANIK. Var uppe i stallet på en minut och släppte ut hästarna, tog sen en promenad med lilla Philip som var lite morgonseg, men pigg i övrigt! Mitt i all rusning så glömde jag ju mobilen, såklart. Så inga dagsfärska bilder på Philip har jag att bjuda på just nu, tyvärr. Nu är jag hemma i alla fall, så god morgon! ♥
 
Sandra sov kvar inatt och gjorde mig sällskap, tack för det vännen min! Gårkvällen blev såå mysig, jag, Märta & Sandra packade ner chockladkakor och muffins, badkläder och handdukar för att sen cykla iväg till en liten badstrand en bit ifrån mig. Vädret igår somsagt var helt outstanding - jättefint och jättevarmt! So yes, en lyckad dag helt klart.
 
Idag då? Ska hoppträna med Snobben lite senare när det svalnat lite förhoppningsvis. Sen om jag hinner så ska jag in och umgås med några tjejor, får se hur det blir med det! Stallet och hästarna kommer som prio nr.1 idag faktiskt! Philip ska jag nog ut med en sväng till idag trorjag.. han måste få röra på sig lite och komma bort ifrån gräset så mycket som möjligt nu he-he..
Publicerat i Allmänt,

Allt vad sommaren har att erbjuda

Publicerat 2014-07-22 kl. 19:07:58 av Isabel Håkansson
Men hej igen! Åh vilken fin dag det vart, solen har lyst och termometern har visat över 25+ grader hela dan, huuur härligt? Idag red jag och Milla ut barbacka, på minst sagt pigga ponnysar! Utan skor, barbacka, bra väder och pigga hästar - sommarsommarsommar. Vi red en rätt lång väg och galopperade omkring, skrattade och snackade. Haha, första galoppen var helt galen.. vi höll på att flyga av båda två. Snobben blir alltid extra pigg och lite bockig när man rider ut barbacka, och idag var inget undantag!
 
Vi skulle galoppera uppför en gräskulle och dem skötte sig rätt bra till en början. Sen blev det ju helt plötsligt nerförsbacke vilket Snobben inledde med några bocksprång för att sen springa ifatt Gulliver och börja tävla med honom.. Snobben blev lite vääl lätt i baken och började sparka emot Gulliver och då gick det FORT kan jag säga. S är en ponny enda ut i hovspetsarna, plutthästisen.
 
Nu: Vänta in Märta och Sandra för en oplanerad, men skön, kväll. Nåt speciellt ni vill läsa om? PUSS
Right now
Publicerat i Allmänt,

2 stycken som ska upp på väggen

Publicerat 2014-07-22 kl. 13:09:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

En gosig morgon

Publicerat 2014-07-22 kl. 11:12:35 av Isabel Håkansson
Åh vilken gosmorgon jag haft! Kollat pll, ätit frukost utomhus, pussat på djuren och solat. Ska strax bege mig upp till stallet för att rida Snobben och ta en promenad med Philip i grimskaft. Med mig upp till stallet har jag en påse morötter, bara för att det tycker jag hästarna är välförtjänta. Läste världens bästa citat imorse som jag måste dela med mig utav förresten, det var det absolut bästa jag läst tror jag. Nånsin.
 
"As you breath right now, another person take their last. So stop complaining and learn to live your life with what you got." TACK till dig som skrivit citatet, tack. Visst kan man ha det jobbig & otroligt svårt, men alltid finns det folk som har det värre. Tiden läker alla sår, glöm aldrig det ♥
 
Påtal om nånting heeelt annat så kommer det troligtvis hit två bra kompisar som ska göra mig sällskap en bit in på kvällen i eftermiddag, hihi. Vi ska prata, äta gott och prata lite till. Älskar att bara umgås med vänner utan en massa måsten, det om nåt är kvalitéts tid på hög nivå. Nej, nu tickar klockan och stallet väntar. Puss
Publicerat i Allmänt,

Himlen öppnade sig

Publicerat 2014-07-21 kl. 19:38:27 av Isabel Håkansson
Hej på er! Jag är hemma efter 10 timmar på nattbuss, några timmar i Stockholm och en massa bilande - live & kicking! Det första jag gjorde när jag kom hem var ju självklart att fort som tusan svida om till stallkläder och hoppa på cykeln. Hästarna såg ut att ha det bra där dem stod i hagen, och Sanna som ridit Snobben hade det gått jättebra för.
 
Red bara igenom Snobben i ca 20 minuter idag vilket gick såå bra! Red ut på hacket för första gången, ensam dessutom. Han blev något stark i galoppen, men det var ingenting som inte gick att hantera. Väldigt trevlig var han! Såfort jag joggat klart honom efter sista galoppen så öppnade sig himlen och det började spöregna. All läder-utrustning lär se ut som torkade russin imorgon, buhu.
 
Gjorde ingenting med Philip idag med tanke på att jag var dyngsur och frös jättemycket, men imorgon tänkte jag motionera honom efter 1 veckas mini-semester för Philips (och min) del!
    Förresten, såg idag när jag ryktade Snobben att han hade en hård knöl typ precis bakom där sadeljorden ska sitta.. Snobben ömmar ingenting när man tar på den och den är varken vätskefylld eller sårig, det är bara som en hård knöl liksom! Gissar på att det är nåt form av bett ifrån broms eller liknande, nån av er som tror annat?
Sur och blöt liten ponny efter flera minuter i spöregn ↑
Publicerat i Snobbens ridbok,

China lunch

Publicerat 2014-07-21 kl. 14:26:04 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Norrlandstripp dag #2

Publicerat 2014-07-18 kl. 15:49:34 av Isabel Håkansson
Hej på er! Äntligen kan jag nu skriva ett blogginlägg ifrån datorn, det var ettpar dar sen. Man blir så skrivsugen och taggad tycker jag, när man bloggar ifrån datan - bara jag? Iallafall, dag två är nu kommen och hälften av dan har redan gått, sad but true. Idag var första dan på åselemarknaden däremot, vilket var roligt! Var lite osmart och började med att åka karuseller, som snurrade dessutom.. så jag mådde SÅ illa & var tvungen att gå därifrån lika snabbt som jag kom ungefär. 
 
Ikväll ska alla ungdomar/barn åka ring bakom mormor och morfars båt, och sen sova över ute på deras ö i huset där ute, såå mysigt. Men innan vi ska göra det så står tacokväll på schemat ;) yeahyeah. Hästarna har det bra hemma i Sala, jag har det bra här och livet känns frestande just nu, gryyyym känsla i magen dagarna långa. Price the lord för sommar, släkt, semester och LIVET. 
 
Somsagt, för er som inte blir tilltalade av mina "här & nu updateringar" och lite halvdana inlägg - kika in här på måndagkväll, då är jag hemma ikväll. Alltså, lägg den 21 Juli på minnet. 
4 från idag ↑
Publicerat i Allmänt,

@isabelhakanssonsss

Publicerat 2014-07-18 kl. 15:31:33 av Isabel Håkansson
Glöm inte att följa mig på instagram! Jag är privat men accepterar alla, är privat endast pga att jag har ettpar jag inte vill ska kunna komma åt mina bilder & min insta. Men somsagt, isabelhakanssonsss heter jag @ instagram!
Publicerat i Allmänt,

Hur lösgör ni era hästar?

Publicerat 2014-07-18 kl. 10:54:00 av Isabel Håkansson
Alla ni där ute! Ge tips på bra, lösgörande övningar och berätta hur ni brukar göra för att lösgöra eran häst/ponny. Hur länge skrittar ni? Hur länge travar ni? Gör ni volter? Har ni dem lång och låg eller i högre form? TELL ME.
Jag vill alltid börja ett pass med skritt i alla dess former. Skritt på lång tygel, göra volter i skritt, flytta hästen undan för skänkeln i skritt, ställa igenom hästen i skritt etc. Sen under framtravningen så håller jag hästen i en låg avslappnad form och låter den bestämma tempo själv. Efter lite voltjobb och serpentiner då hästen känns någorlunda lösgjord så börjar jag galoppera på rakspår i lätt sits. Låter hästen få upp lite flås och sedan brukar jag låta hästen få en liten kort skrittpaus därefter.

Sådär ↑ ser Snobbens uppvärmning ut ungefär. Ibland är han mjukare och ibland är han stelare, ibland har jag bättre riddagar och ibland har jag sämre - självklart. Men oftast så resulterar uppvärmingen jag skrev om ovan, en lösgjord och mjuk häst. Skriv nu, hur rider ni för en lösgjord häst?
Publicerat i Allmänt,

Hissar & dissar

Publicerat 2014-07-17 kl. 12:53:00 av Isabel Håkansson

♥ Sommaren, hell yeah! Älskar sommaren och alla dess principer. Sena nätter, en massa hästar, sol, bad - sommaren är min favvo-årstid utan tvekan. Mer sommar åt folket!
 
♥ Folk som vågar stå upp för sig själva. För det mesta ser man folk som bara ställer sig tysta i ledet, inte säger ett ljud även fast man precis blivit djupt sårad av en annan människa. Trampar nån på dina tår, trampa dubbelt så hårt tillbaks!
 
♥ Målade naglar. Tycker det är så himla fint och ser så fräscht ut. Vita naglar tycker jag är jättefint, men annars är pastellfärger även dem en klar favorit ifrån min sida.
 
♥ Vitamin Well drycken, den är såå god. Älskar den!
 
 
 
♥ Den första dissen måste nog gå till windows live Movie maker, som hela tiden hakar upp sig och dödar kvalitén på videos. Tänkte försöka knåpa ihop en ridfilm åt er snart.. när jag fått ordning på redigerings programet.
 
♥ Att tjejer STÄNDIGT ska se ner på varann. Jag menar, vi tjejer borde väl istället för att bara se ner på varann - stötta varandra? Förstår inte hetsen kring att det ska bitchblickas hit och bråkas dit, så himla trist.. och omoget.
 
♥ Min otroliga svacka i ridningen just nu. Efter Snobbens "skada" under vinterhalvåret, när jag inte red på flera månader så tappade jag otroligt mycket. Både min sits försämrades och jag tappade min ridning på just Snobben väldigt mycket. Jättetråkigt är det, verkligen. Men såfort jag kommer hem ifrån Norrland så har jag lovat mig själv att ta tag i allt igen.
Publicerat i Allmänt,

Ett godmorgon ifrån mig!

Publicerat 2014-07-17 kl. 10:28:22 av Isabel Håkansson
Passar på att uppdatera er sålänge jag har wi-fi tycker jag. Här är det så fint väder & jag har saknat alla här uppe så mycket, äntligen är vi här ❤️ Iallafall, godmorgon. Sovit gott? Det har jaaag. Somnade jättesent idag och det har satt sina spår om man säger så, påsar under ögonen - HELLO! Idag ska vi hem till farmor en kort stund vid lunch, och annars ska vi bara bada och sova på mormor och morfars lilla ö, så mysigt. 

Glömde kameran (big shame on me) och mina converse, så jag får plågas genom att bara gå runt i mina ballerina skor.. Imorgon är dag 1 utav Åsele marknaden som hålls varje år, så det ser jag fram emot. Den är så sjukt stor och det tar minst 2 hela dar att kunna gå igenom hela, sick. 

Bara så ni vet så kommer Updaten inte vara den allra bästa under dagarna jag är här. Men lite update då & då, absolut! Kika in här nån gång/dag nu fram till måndagkväll, då är jag hemma igen. PUSS


Publicerat i Allmänt,

Hejdå puss(ar)

Publicerat 2014-07-16 kl. 17:39:01 av Isabel Håkansson
Världens finaste ponnys. 

Publicerat i Allmänt,

Snoopy *

Publicerat 2014-07-16 kl. 13:55:00 av Isabel Håkansson
Snobben är en ponny man måste jobba med i VARTENDA steg för att det ska gå. Ingenting får lämnas åt slumpen, det ska vara ett jämt stöd, man ska sitta still & inte störa, han ska ha rätt mycket space men man måste fortfarande jobba ordentligt med benen, sen måste man ge honom mycket och bra uppgifter som han tycker är roliga.
Han är en speciell ponny, helt klart. Aldrig i hela mitt liv har jag ridit nån som ens går att jämföra med Snobben.. varken i hantering eller i ridning. Jag har sagt det förr och säger det igen, han är en one in a billion ponny.
Snobben är en liten ponny, men upplevs som så mycket större och maffigare när man sitter på honom. Vid första inblick kan man tycka att han inte alls är den ponnyn jag beskrivit nu, men jag vet. Jag känner Snobben utan och innan, jag vet vad ponnyn bär på och vad den ponnyn går för. Jag har sett dåliga, bra, helt obeskrivliga, hemska, svåra & helt underbara stunder, allt har jag delat ihop med S. Jag vet. 
Publicerat i Allmänt,

♡ Mot Norrland, och godmorgon till er ♡

Publicerat 2014-07-16 kl. 09:54:00 av Isabel Håkansson
God morgon bloggers! Klockan är 10 på morgonen och mami & jag ska strax sätta oss i bilen för att påbörja vår resa mot Norrland, 60 mil ska vi åka så det kommer ta några timmar sisådär. Älskar dock att åka bil, och speciellt i regn så det är okej. Hästarna kommer motioneras och skötas av Mickis syster Sanna nu framtills på lördag, och sen mockar Milla åt hästarna på söndag. Jättesnällt & jag är så tacksam att jag har så snälla människor omkring mig som hjälper till och är så duktiga med mina små hjärtan!
 
Har sett fram emot denna tripp till Norrland faktiskt. Jag har ju princip all släkt där uppe, förutom några som bor i Stockholm. Stockholm och Norrland.. det är ju helt klart en stor kontrast därimellan och milsiffrorna blir ju rätt höga, därför ses vi bara nån gång om året. Tyvärr. Det är tur att vi har så kul varje gång vi träffas då!
 
Ha en superbra dag, ni äger! Från mig till er alla - ni är perfekta, precis som ni är! PUSS
Publicerat i Allmänt,

Ett pass med S - check

Publicerat 2014-07-15 kl. 21:56:21 av Isabel Håkansson
Idag gick det bra att rida. Eller i alla fall klart godkänt! Snobben var jätteduktig, liiite stel och okoncentrerad till en början, men framåt mitten utav passet så släppte det och vi jobbade med varann. Jag måste lära mig att vänta på framgång & vänta ut Snobben. För han är trotsallt ingen lätt ponny som gör allt man ber om genom att knäppa med fingrarna liksom.
 
När jag ridit ca 30 minuter effektiv ridning så skuttade jag över ett 30 cm hinder med bom framför, bara så att Snobben fick variera sig lite. Han blir så glad över att få hoppa och jag tycker det känns schysst att kunna variera dressyren med lite småhopp. Det är en bra kompromiss om ni frågar S.. och mig ;)
 
Var helt död i kroppen efter 1 timme, kände inte mina ben och det flimrade framför ögonen på mig. Då har man jobbat på bra trorjag hehe! Nu överlämnar jag min lilla diamant till Mickis syster (Sanna) i nästan en hel vecka, och är tvärsäker på att hon fixar det skitbra.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Vad tycker ni om blandat läder?

Publicerat 2014-07-15 kl. 11:14:00 av Isabel Håkansson

Dethär är min "grundoutfit", och det jag kommer att ha på både mig och S när vi börjar tävla nu till hösten/sen sommaren). Som ni ser så har jag svart läder på Snobben, och brunt på mig själv. Vad tycker ni om det? Jag själv tycker att sålänge hästens läder går i en färg, och ryttarens i en färg, så är det dööösnyggt!
 
Till dethär så kommer jag ha ett brunt läderskärp med bling och Snobben kommer att ha G
Gskydd och läderboots med fårskinn, och en fårskinnspadd under sadeln, tror det kan bli snyggt at all ;)
Men somsagt, vad tycker ni om blandade läderfärger?
Publicerat i Allmänt,

Igår exesterade ingenting annat

Publicerat 2014-07-15 kl. 10:06:23 av Isabel Håkansson
Gårdagen var heeeelt underbar, helt klart en utav dem bästa dagarna på sommarlovet hittills. Tåget rullade ifrån Sala vid 9 på morgonen & pappa hämtade upp oss på centralen i Stockholm lite efter 10. Vi var tidiga in på grönan och åkte aaallt, skrek, skrattade, sjöng, grät (haha Sara) och hade så himla kul! Älskar grönan och människorna jag var där med!
 
Dem bästa karusellera på hela Grönalund måste vara uppskjutet som vi förövrigt åkte säkert uppåt 10 gånger, och frittfall. Vi åkte frittfall medans det regnade, och vi hade bokstavligttalat dödsångest när vi satt där, mer än 80 meter upp i luften och väntade på att karusellen skulle släppa. Men ingenting slår adrenalinkicken man får efter att man åkt den! Idag är fötterna helt döda & jag är jättetrött, men det var de värt alla gånger om!
 
Tack för igår tjejer, ni är guldvärda ♥
Såg ut som ett mongo på alla bilder, men det bjuder jag på! Var det nån som såg mig igår förresten? :D
Publicerat i Allmänt,

Är det tillåtet att vara kär i sin egna ponny?

Publicerat 2014-07-14 kl. 12:44:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Allt för hästarna

Publicerat 2014-07-13 kl. 19:37:12 av Isabel Håkansson
Har haft fullt upp hela dan, stallet tog mycket längre tid än jag väntat - ovanligt? Njaaae. Red faktiskt Philip en sväng idag, skrittade ut en bit och sen tog jag några galopper i paddocken. Lillen börjar bli lite ringrostig när det kommer till galoppfattningarna nu när syrran åkt bort och han knappt rids.. får träla vidare med det på tisdag! Anledningen till att jag inte kan göra det imorgon är det för att jag ska till gröööönan, så kul.
Bild till vänster: En trött Philip efter att ha blivit jagad av alla flugor och broms hela förmiddan :(

Bild till höger: Philip ville minsann inte följa med mig på en promenad runt stallet efter ridningen, han hade hittat sitt paradis haha.
Snobben skrittade jag 10 minuter uppsuttet med hacket, sen körde vi kommunikations-övningar som planerat. Han var jätteduktig, och följde mig slaviskt vart jag än gick. Inget godis eller nånting inblandat, bara ren och skär tillit och respekt. Duktiga, älskade S. Han hade små gallor i båda bakbenen, så jag kind of dränkte dem i liniment och masserade in det länge.
 
Snobben är fortfarande lite öm på grus och hårdare underlag. Så han får skrittas imorgon igen så att det går bort helt. Efter att jag varit i stallet så cyklade jag raka spåret till Ösby och sladdade paddocken ihop med mamma, en elbil, pallar och en kedja som höll ihop allt. Jag vägrar i sten att rida i en hård paddock, den ska sladdas till varje pris när S och jag ska rida där, #alltförS
Bild 1: Snobben med slickisen efter "passet", lite svullen om magen efter att ha stått/gått lugnt i mer än 1 vecka..
Bild 2: Elbilen, en sladdad paddock och mami.

Varifrån kommer mina mjukisbyxor?

Publicerat 2014-07-13 kl. 13:05:00 av Isabel Håkansson
Mjukisbyxorna kommer ifrån GinaTricot och kostade 199 kr, just nu är dem på rea vet jag och kostar 99 (!!!) kronor! Dem är jättemysiga och inte alls för varma nu på sommaren så köp, köp, köp!
Publicerat i Allmänt,

En gråmulen söndag

Publicerat 2014-07-13 kl. 10:52:09 av Isabel Håkansson
Laddade ner lite nya typsnitt till datorn nu på morgonen, där har ni ett utav dem ↑ så himla gulligt!
 
Min morgon startade halv 8 imorse då jag skulle släppa ut hästarna. Sprang in till Snobbens box det första jag gjorde och pussade honom 374 gånger på hans rosa mule och kramade om honom, bättre start på morgonen finns inte ♥
Idag är dagens planer att städa, packa, städa, packa och nånstans därimellan även dra till stallet. Ska fixa åt alla ponnysarna idag, Philip, Snobben & Gulliver. Philip ska motioneras  och Snobben ska borstas lääänge och få sig en promenad med lite kommunikationsövningar inkluderat. Liniment och massage för båda, för det är dem välförtjänta.
 
Vet inte varför, men ändå känns det som om jag och S vänder blad nu. Ibland kanske det krävs att det går dåligt, att man gråter, är besviken och måste kämpa. Det är en process i sig liksom, och den processen -som förövrigt känns som en evighet- kanske leder till nåt bättre. Jag har intalat mig själv att vi inte kan, och då kan vi inte. Min inställning måste ändras på, och det är nu.
Min soulmate
Publicerat i Allmänt,

Ett öppet & ärligt inlägg ifrån hjärtat

Publicerat 2014-07-12 kl. 20:16:08 av Isabel Håkansson
Allt står still. Idag slog det mig, att jag väntat så otroligt länge på en och samma sak. Varje dag väntar jag på framgång, en framgång som aldrig verkar komma. I hanteringen är jag och Snobben bästa kompisar, han är glad, jag är glad, vi kramas och pussas omvartannat. Men i ridningen så förändras ALLT. Vi jobbar emot varandra och är inte samspelta för fem öre.
 
Mamma följde med till stallet idag för att fota, och för tredje gången i rad nu under dem senaste gångerna mamma har vart med så har allt slutat i tårar, en jävla massa tårar. Jag har sån otroligt hög presentationsångest, att Snobben ska bli riden och hanterad på det bästa utav det bästa sättet, och när jag inte kan ge honom det så bryter jag ihop.
 
Jag gråter tills ögonen är rödsprängda och jag inte får luft, känslan av att känna sig så värdelös som jag gör just nu kväver mig. Som Caroline brukar skriva, jag har EN uppgift - att ta hand om min häst, och inte ens det klarar jag. Jag hatar att älska någon såhär mycket, jag hatar alla tankar om S som ständigt ligger och gror i bakhuvet, att jag kunde gjort si & så för att ridpassen skulle kunnat bli bättre än dem blivit.
 
Nästa gång jag hoppar av Snobbens rygg så ska jag gråta glädjetårar och inte tvärtom, och jag ska rakryggad kunna säga att "fan vad vi är bra". Observera att ingenting är Snobbens fel, allt som blir fel ligger hos mig. Bara hos mig.
Publicerat i Allmänt,

Tävla i kavaj eller inte?

Publicerat 2014-07-12 kl. 17:49:00 av Isabel Håkansson
Jag har funderat på en sak hur länge som helst, speciellt nu när jag faktiskt har möjlighet att tävla Snobben, eller tävla överhuvud taget. Vi har en transport, grönt kort, licenser osvosv. Är det en regel att man måste tävla med kavaj? Känns nästan lite töntigt att jag som bara kommer tävla på LD/LC och eventuellt LB nivå kommer in med värsta kavajen liksom..? Ni som vet får gärna kommentera!
Publicerat i Allmänt,

Jag börjar sälja headers!

Publicerat 2014-07-12 kl. 13:49:00 av Isabel Håkansson
Tänkte nu, efter ett x-antal förfrågningar hit och dit börja sälja headers. Säljer inte hela bloggdesigner pågrund av att jag aldrig lärt mig nya blogg.se och alla dess mallar hit & dit. För att notera så är jag grymt lättlärd och är det nånting ni vill att jag ska utföra/fixa i er header, som jag inte redan kan - så lär jag mig det. När jag gör er header kan jag även fixa "knappar" till bloggen i samma veva, absolut!
 
Pris: 20 kr/header, blir det jätte efterfrågat med headers (vilket jag absolut inte räknar med att det blir) så höjs ev. priset.
 
Beställning: Vill ni beställa en header så mejla mig på [email protected] med bilder, beskrivning, eventuella typsnitt (hittar ni ett typsnitt på t.ex dafont eller nåt annat så kan jag ladda ned dem till min dator), bredd & höjd, om ni vill att det ska stå något i headern, färger etc.
2 snabba headers jag slängde ihop på 10 minuter. Extremt oavancerade och enkla, men ändå fina & stilrena liksom. Kan självklart göra mer avancerade :)
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon sköna lördag!

Publicerat 2014-07-12 kl. 07:06:00 av Isabel Håkansson
Uppe 07:00 för att hinna med hästarna innan lite jobb då.. shit, stressig morgon. Ska i alla fall ut & jobba igenom Snobben på fältet brevid stallet, känns som en riktigt bra start på dagen at all. Idag ska Snobben svettas och jag med, det var ett tag sen jag tog mig tiden att verkligen rida igenom Snobben ordentligt, tror det är dags nu. Så yes, på med ett par benlindor och ut och trimma, trimma, trimma.
 
Med det skrivet så säger jag god morgon till er och hej sköna lördag!
Publicerat i Allmänt,

Världens gosigaste ridtur

Publicerat 2014-07-11 kl. 18:55:29 av Isabel Håkansson
Världens finaste ponnysar idag, kolla på Snobben vad han poserar på sista bilden *blink*
Jag älskarälskarälskar mina hästar mest på hela vida jordklotet. Är så himla glad över att jag äntligen får börja rida igång min stora stjärna igen, Philip är den lilla stjärnan såklart! Snobben är lite öm fortfarande när det kommer till grusigt och hårt underlag, så då är det skritt som gäller. Annars är han som vanligt pigg och glad! Såklart man blir lite trött av värmen liksom, det är inte annat än förståeligt.
 
Philip fick gå en liten promenix idag, jätteduktig och glad var han. Det märks att Philip får allt mer och mer självförtroende, han blir kaxigare och kaxigare för varje dag känns de som ;)
Publicerat i Snobbens ridbok,

Några gamla inlägg..

Publicerat 2014-07-11 kl. 15:18:00 av Isabel Håkansson
Har valt att "återpublicera" några inlägg jag är nöjd/kommer ihåg sådär extra. Ni ska få veta lite tankar kring inlägg som kanske varit rätt svåra för er att förstå. Tycker det känns ärligast så.
 
Det häääär inlägget känns så himla rosa & girly. Man blir glad när man ser det och det bara skriker TJEJ när man ser inlägget. Själva innehållet var inget speciellt, men utrstrålningen och tanken bakom inlägget.
 
Dethär inlägget innehåll en rubrik och 2 bilder. Vid närmare eftertanke så skrevs inlägget för bara 2 månader sen och det var en tuff period i mitt liv.. minst sagt. När jag publicerade inlägget så var jag påväg till en "tjejkväll" med bra kompisar, efter en hel dag och natt i tårar. Kom ihåg allt så väl.. hur jag dagen innan jag skrev detta inlägg hade mått så fruktansvärt bra och trott att livet var påväg mot nåt ljusare, men så fel jag hade haft. En smäll på käften var vad jag fick den kvällen, när samtalet kom och jag såg allt som nånsin hade betytt nåt rasa samman mitt framför ögonen på mig. Alltså, inget inlägg jag är nöjd över. Men ett inlägg jag kommer ihåg, alltför väl.
 
Dethär  inlägget, word up. Inlägget skrevs en såndär riktig funderar dag, ni vet.. dagar som inte är planerade & som går åt till att tänka, tänka och tänka lite till- det var en sån dag. Fick bra respons på inlägget och jag är nöjd över det, yes I am.
 
Tack bloggen, mig själv och er. Dethär inlägget är tillägnat åt ingen mindre än.. ma blog.
" Allt har förändrats but I still here, varje blogg har sin story & GASH vad bloggvärlden tillgett och komplitterat mig i livet - hur konstigt det än låter. "
Publicerat i Allmänt,

♡SLÅR VI BESÖKSREKORD IDAG? ♡

Publicerat 2014-07-11 kl. 11:48:00 av Isabel Håkansson
Läsisar, nu ber jag er om hjälp. slår vi besöksrekord idag innan 00:00? Yes we do! Sprid bloggen, kommentera och hjälp mig att få besöksrekord idag!
Publicerat i Allmänt,

Blev visst med moppe igår

Publicerat 2014-07-11 kl. 10:40:58 av Isabel Håkansson
Jag & pappa gick in på en affär och köpte en moppe till mig lite sisådär halv spontant igår förmiddag. Den är sååå snygg, inte för att jag vet hur idealet för en snygg moppe ser ut, men ändå ;) I mina ögon är den snygg. Är så glad att jag har mina föräldrar och att jag har just dem föräldrarna som jag har. Världen är orättvis och jag är så oerhört tacksam över min familj och min släkt, som förövrigt är helt underbar ♥
 
Idag har jag haft en riktig kick-ass morgon, gick upp halv 10 och sen dess har jag gått ut med hundarna, ätit frukost och gjort 65 squats, yeahyeah. Har verkligen vänt på dygnet helt och hållet nu.. sitter uppe tills klockan är närmare halv 3 på natten och sover lååångt in på dagarna, med undantag för idag. Är förövrigt taggad på ännu en ny dag och hoppas på att den blir bra, såklart.
 
Ska upp till stallet lite senare och motionera hästar, red Snobben igår och han var pigg, stel och glad! Ibland är det jobbigt med en stel häst som inte klarar av att stå mer än 2-3 dar.. utan att bli stel som en pinne. Ska rida igenom honom ordentligt idag tänkte jag, igår flyttade jag honom mest undan för skänkeln och böjde igenom honom för att få loss honom i sidorna i skritt. Mår så sjukt bra och jag ääälskar vad sommar & sol gör för välmåendet.
 
Ha en sjukt bra dag och ta vara på den, puss
Publicerat i Allmänt,

#true

Publicerat 2014-07-10 kl. 12:32:00 av Isabel Håkansson






Publicerat i Allmänt,

En dag att se fram emot!

Publicerat 2014-07-10 kl. 08:24:00 av Isabel Håkansson
Idag blev det en tidig morgon för mig, minst sagt. Känns alltid lite halvstelt att blogga efter ett så pass seriöst inlägg som jag publicerade igår, där jag skriver om en "folkgrupp" som jag inte gillar, alls. Eller folkgrupp och folkgrupp.. ett beteénde som borde utrotas med andra ord. Anyways, godmorgon! Sista dagen i stockholm är kommen vilket alltid är lika tråkigt. Innan jag åker hem dock har vi en heldel ärenden att utföra. Mer om det får ni läsa senare.
 
Halv 4 ska jag möta upp Milla i stallet för en hel stall-eftermiddag & kväll där. Bara andas häst, motionera alla ponnysarna och pyssla längelänge med dem. Förhoppningsvis så är Snobben inte öm längre & jag kan börja rida igång honom igen. Han har ju liksom bara stått en vecka, så tänkte köra lite försiktigt alla gångarter imorgon och sen bara öka på det dag för dag - OM han nu inte skulle vara öm det vill säga. 
 
Stämmer väderprognosen så ska det vara strålande sol idag hela dan, så vad passar då bättre än lite duschning av häst? ;) Har både schampo och balsam ifrån K9horse som står helt oanvända och väntar på mig i stallet, känns som ett rätt bra tillfälle att inviga dem idag, faktiskt
Just nu. Morgonfrisyr och världens största och gossigaste tröja ♥
Publicerat i Allmänt,

Be sure to taste your words before you spit them out.

Publicerat 2014-07-09 kl. 15:41:00 av Isabel Håkansson
Igår var en sån kväll då jag ännu en gång valde att logga ut ifrån allt vad sociala medier hette, för jag var förbannad. Chockad. Rädd. Rädd för mänskligheten, chockad över vad vissa faktiskt är kapabla till, förbannad på alla idioter rent ut sagt. Jag säger inte att alla måste gilla alla, för det gör inte jag heller. Jag kan ha oootroligt svårt för vissa människor - men aldrig, även om jag skulle ha genomgått min dåligaste dag i livet skulle jag aldrig sjunka så lågt som att skriva hur "ful" "tjock" "äcklig" "dålig" "vidrig" nån är, över internet.
 
Är det så svårt, att om man inte gillar en människa, avfölja den instagram, sluta läsa hennes/hans blogg, unfrienda på facebook eller however? Ibland blir jag så rädd för mänskligheten och när jag tänker på hur långt människor är villiga att gå, för att trycka ner någonannan.
 
Hur världens gulligaste människa kan förvandlas och bli nån helt annan bakom datorskärmen, det om nånting skrämmer mig så otroligt mycket. För visst är det så, att man blir modigare när man inte ser människan man väljer att skriva elakt till, i ögonen. Men face it, ni vinner ingenting genom att skriva elakt till någon. Skriver ni att nån är ful, blir ni finare då? Nope, inte ett dugg. Det som händer är att folk i er omgivning tappar respekten för er, ingenting positivt alltså.
 
Är det för mycket begärt, att ge någon en komplimang och sprida lite positiv energi? Ärligt? Over & out.
Publicerat i Allmänt,

En dag på stranden

Publicerat 2014-07-09 kl. 14:26:00 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Ännu en dag, en solig sådan

Publicerat 2014-07-09 kl. 11:39:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon bloggers! ♥ Sovit gott? Hope so. Vaknade för nån timme sen och har legat & dragit mig tills nu. Blev inte jättemycket bloggning igårkväll, men jag har en anledning till det som kommer upp senare under dan. Idag iallafall lyser solen över Stockholmstad och jag är grymt taggad på denhär dagen och vad den har att erbjuda. Trooor om jag inte missminner mig att jag och pappa skulle spendera dan på stranden, mhmmmm ;)
 
Det är så konstigt. Varje gång jag åker till Stockholm så blir jag så sjukt taggad på livet där hemma.. ridningen, bloggen, att träna, vara med kompisar - ALLT. So yes, det är en av anledningarna till varför jag älskar Stockholm. Ingen stad får mig så inspirerad som huvudstaden själv. Looove it. 
 
Statistiken lyser lite med sin frånvaro, antar att ni har fullt upp i Falsterbo de flesta av er. Så sjukt avundsjuk är jag, vill också dit :( Jag själv hejar självklart på Nellie Berntsson och hoppas hon tar hem allting. Nästa år.. då jäklar tänker jag också dra till Falsterbo, punkt och slut. 
Duscha häst, but first.. let me take a selfie ;) 
Publicerat i Allmänt,

Snobben i ett nötskal

Publicerat 2014-07-08 kl. 16:59:00 av Isabel Håkansson
♥ Att skrapa med hovarna i backen såfort man vänder honom ryggen till när han står i stallgången. Han vill verkligen ha alla ögon på sig jääämt.
 
 Nog den matgladaste hästen jag träffat. Han går att muta till ALLT, nästan. Han (och Philip.. ;)) är nog dem enda hästarna jag sett som kan käka och galoppera samtidigt.
 
Otittig på hinder. Riktigt skönt & NEJ jag klagar inte! När vi var på p&j förra året tillexempel så var Snobben lätt den lugnaste hästen på platsen, han flög över soffor som låg under hindren, träkossor, stora plank som var målat i schack-rutor etc. Han tvekade inte ens!
 
Livrädd för klipp-maskinen. Vi har aldrig själv rakat honom, dels för att vi hört hur han varit med gamla ägarna, för att han inte sätter jättemycket päls och för att vi helt enkelt inte vill bråka med honom. Nu i vinter ska vi nog testa att raka honom, men vill han inte så vill han inte.. då får vi acceptera det.
 
 ♥ En riktig mallgroda. Alltid efter ridturer - alltifrån hoppträning till en skritt tur i skogen - så är han sjukt nöjd efter, över sig själv såklart. Frustar, har öronen framåt, sänkt huvud och kliver på med bestämda steg.
Publicerat i Allmänt,

Mina lyckopiller

Publicerat 2014-07-08 kl. 14:13:37 av Isabel Håkansson
Idag var det stressigt i stallet, därför valde jag att inte rida eller fixa med hästarna nånting alls. Känns inte schysst att stressa kring dem och speciellt inte med tanke på att Snobben är så lättstressad som han är. Mockade ur boxarna ordentligt idag iallafall, lät golvet torka, strödde på stalosan + spånade på nytt. Det måste hållas extra fräscht på somrarna i boxarna med tanke på att risken för flug-ägg på hästarna ökar om boxarna är skitiga.
 
När jag var klar i stallet så hade jag en kvart över.. gissa vad den kvarten gick åt till? ;) Mys med hästarna, såklart. Dem gör mig så otroligt lycklig genom att bara bemöta mig i hagen, mina lyckopiller ♥♥ Känns bra i mamma hjärtat nu när jag vet att boxarna är fräscha, hästarna står ute med ny skrubbade badkar med nytt vatten i, vädret är bra och hästarna mår toppen.
 
Nu styr bilen mot Stockholm stad där jag ska spendera 2 dygn tillsammans med papi.
Publicerat i Allmänt,

Morning people!

Publicerat 2014-07-08 kl. 12:01:41 av Isabel Håkansson
God morgon! Solen lyser med sin frånvaro här i lilla Sala just för tillfället men det är sjuuukt varmt. Försov mig imorse och skulle igentligen gått upp tidigt för att packa, dra till stallet och tillsist träna, men dem planerna gick i kras när jag vaknade typ.. nu. Får se vad jag gör med Philip och Snobben idag, beror ju på om S fötter blivit bra & om jag hinner.
 
Ska till Stockholm idag nämligen för att träffa papi, som jag saknat honom ♥ So yes, det är vad dagen i ära har att bjuda på. Har macbooken där nere som jag kan blogga ifrån och sen har jag förberett tidsinställda som kommer komma upp under dagen. Ska ni göra nåt speciellt idag? Tell me!
Oldie
Publicerat i Allmänt,

Världens mest positiva ponny

Publicerat 2014-07-07 kl. 19:35:00 av Isabel Håkansson
Idag red jag shettis på första gången sen läääänge tillbaka. Min syster är på mini-semester i Norrland tillsammans med mormor & morfar, så idag red jag Philip för omväxlingensskull endast. Philip måste verkligen vara världens gladaste lilla filur på 4 ben som nästan alltid trippar in ifrån hagen med öronen spetsade framåt, står i stallgången som ett ljus med glittrande ögon och njuter av att få bli borstad och är alltid positiv till allt varesig de gäller cykelturer, promenader, ridning, tömkörning, att bada, körning eller whatever - världens mesta och bästa häst!
 
Idag så gnäggade Philip till och med när jag kom med sadeln, ni vet en såndär låg och gosig gnäggning som hästarna ger ifrån sig när dem är lyckliga! Tror gosen har saknat ridningen, nästan en vecka sen han reds sist!  Red 20 minuter i alla gångarter, ut. Det var nästan 30+ grader så det kändes bäst att hålla passat lagom långt.
 
Han var jätteduktig hursom, inga protester utan bara full fart framåt. Sanden yrde runt oss när vi galopperade ;) En lyckad ridtur med världens gosigaste lilla häst, tycker om honom så mycket ♥
Publicerat i Philips ridbok,

Lyfter lite bloggers

Publicerat 2014-07-07 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Tycker denhär tjejen driver en intressant och bra blogg, dessutom en väldigt bra vän till mig! Denhär tjejen vet nog alla vem det är, grym är hon. Grymt välplanerad sida och hon driver en blogg såsom en blogg borde drivas, end of story. Min sis driver denna bloggen, dålig update för tillfället då hon är på semester. Men när bloggen väl är igång så är den rätt intressant.. faktiskt. En kille i bloggvärlden är alltid lika kul, denna kille provocerar mycket vilket kan och har gått till överdrift ibland, men annars är bloggen rätt bra!
 
KEEP UP THE GOOD WORK ALLIHOPA
Publicerat i Allmänt,

En varm måndag!

Publicerat 2014-07-07 kl. 12:09:17 av Isabel Håkansson
Det känns SÅ bra med en ny vecka. Vetinte om det bara är jag som räknar in varje vecka i "kapitel", så varje måndag - nytt kapitel, nya ridscheman, ny planering. Är så himla glad och lugn i mig själv, när kände jag så senast liksom? Det var månader sedan, så skönt att vara tillbaka glad & taggad!
 
Idag ligger solen på och det är så himla skönt väder ute! Mickis messade mig imorse och sa att Snobben fortfarande var öm när hon släppte ut honom.. så himla ledsamt. Hoppas VERKLIGEN att han blir bättre i veckan och att det inte är en hovböld på gång, *pray for S*. Ska promenera honom en stund på mjukt underlag under dan nångång iallafall, Snobben måste få skrittas så att han inte blir stel.
 
Känner mig snäll idag, och bara därför dyker det upp ett inlägg runt 13.00 där jag lyfter ett x-antal bloggare, kanske är en utav dem du? ;) Watch out.
Publicerat i Allmänt,

En kväll i Laggarbo

Publicerat 2014-07-07 kl. 00:34:05 av Isabel Håkansson
Hej & förlåååt för den urusla updateringen som varit idag. Hade knåpat ihop och planerat inlägg som skulle komma upp på jämna mellanrum under dagen, men nej. Dagen gick i ett och tiden rann iväg helt enkelt, förlåt för det. Imorgon blir det grym, grym, grym update - räkna med det! Iallafall, ingen häst motionerades idag pga värmen & Snobbens hovar som fortfarande var ömma.. om dem är bättre imorgon så blir det ett jogging-pass i paddocken, och Philip ska tömköras. 
 
Kom ut till Pernilla tillsammans med Madde runt 6, badade i hennes pool i nån timme och sen började vi sätta upp tältet eftersom det var tänkt att vi alla tre skulle tälta i natt. Det gick rätt fort med tältet och så, det kom upp och blev rätt ihopsatt om man säger så hehe ;) Typ kvart över 9 fick vi för oss att cykla in till Ica för att köpa jordgubbar (Ica stänger klockan 22 för att tillägga), så vi fick cykla snabbt som tusan in till stan. 
 
Påvägen in till stan så hoppade min kedja ur cykeln så jag FLÖG fram och gjorde illa mig, ballerina skorna flög åt helskotta och styret blev snett, lyckat njaaaa.. Vi kom fram till Ica iallafall i sista sekund innan dem stängde, och tror ni inte att jordgubbarna var slut då eller? JO. Så himla typiskt och irriterande haha.. aja, shit happends. Godnatt på er, sovgott ♥
 Right now
Publicerat i Allmänt,

Smällhet värme och ömma fötter

Publicerat 2014-07-06 kl. 09:51:00 av Isabel Håkansson
Det ↑ beskrev gårdagen i stallet rätt bra. Håll tummarna för att S hovar är bättre idag! Ska nämligen rida ut tillsammans med Madde och Milla, vill inte missa det. Kolla in här senare, just saying. 
Fina Gulliver & Philip på bilderna
Publicerat i Allmänt,

Tjejmiddag

Publicerat 2014-07-05 kl. 19:44:26 av Isabel Håkansson
Ändrade planer & Emmie kunde inte komma, så vi blir jag, Märta och Sandra - går bra det med. Får se vad vi hittar på efter att vi käkat, hörs imorgon! 
Publicerat i Allmänt,

Svar på läsarfråga..

Publicerat 2014-07-05 kl. 16:03:00 av Isabel Håkansson
Hur hög är Snobben & hur hög är jag?
Jag är 164 cm lång & Snobben är 134 cm (tro det eller ej) i mankhöjd. Snobben är en grov och viktbärande ponny, och ser såååå mycket större ut än bara 134 cm i mankhöjd. Om jag hade ridit en nätt ponny på 134 cm hade jag förmodligen sett alldeles för stor ut, men med tanke på att Snobben är grov så "jämnar" allt ut sig. Om det inte vore för att Snobben är Snobben och jag älskar honom av hela mitt hjärta, så hade jag med all säkerhet skaffat mig en D-ponny/liten storhäst.
Bild 1: Jag och Snobben.
Bild 2: Mickis och Snobben.
 
Hur hög är Philip & hur hög är Pernilla?
Philip är även han grov. Han har full på schabrak och kan ha cob på grimmor/träns, så ja - i den grövre typen. Men han är 1,07 cm i mankhöjd. Liten & pluttig. Men skenet bedrar haha, shettisar kan dra dubbelt så mycket som deras egna vikt och bära hälften av deras egna vikt (välmusklade och i form), slå de ni!
 
Min syster är 147 cm och väger 33 kg. Philip lider absolut inte av att ha henne på ryggen, så inga kommentarer eller pikar, thank u.
Publicerat i Allmänt,

En hästmorgon

Publicerat 2014-07-05 kl. 13:54:00 av Isabel Håkansson
Gick upp halv 8 imorse & släppte ut hästisarna. I vanliga fall fixar jag stallet och motionerar alla i samma veva, men inte idag. Var SÅ trött och hade 0 energi, så efter att jag släppt ut dem så åkte jag raka spåret hem och sov fram tills.. nu. För första gången på jag vet inte huuur länge känner jag mig riktigt utvilad, så jäkla skönt!
 
Nu är jag redo att dra till stallet och motionera Philip och Snobben, duscha och sen dra iväg på middag hos Sandra, grymt!
Publicerat i Allmänt,

PLL mys

Publicerat 2014-07-04 kl. 21:13:53 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Yes, vädret levererar.

Publicerat 2014-07-04 kl. 18:18:20 av Isabel Håkansson
Sverige levererar strålande sol och värme - taaack för det. Stalldan idag var så himla gosig, älskar att komma till stallet efter några dagars ledighet och mötas utav hästarna som står och betar i hagen, se stalldörrarna stå vidöppna och stallet.. älskade stallet. Började med att fixa alla stallsysslor & få det avbockat på listan, efter det tog jag in S.
 
Snobben reds på lugndahlsvägen. Lite ömfotad efter skoningen fortfarande men såfort vi kom till galopp-slingan så gick det över haha ;) Vetinte om det var för att underlaget var bättre på galoppslingan, eller att han helt enkelt bara fejkade sin "ömhet" i hovarna, han är ju bra smart min ponny så det skulle inte förvåna mig!
Snobben idag under avskrittningen ↑
Nästa ut var lilla Philip. Ryktade och pysslade om honom, lackade hovar, gjorde olika frisyrer i hans lugg & avslutade det med en cykeltur. Philip drog både mig och cykeln typ hela turen, han älskar ju att "dra saker" och känna sig duktig så han var riktigt glad sen väl hemma på gården igen.
Lilla lurvtuss, vad du betyder för mig ♥
Publicerat i Allmänt,

Att älska nån så mycket

Publicerat 2014-07-04 kl. 14:39:00 av Isabel Håkansson
Har du nånsin känt den känslan, att det smärtar i kroppen samtidigt som man fylls av glädje & energi när man hör nåns namn?
 
Har du nånsin inte velat lämna den, den som får dig att se ljus i den mörka tunneln?
 
Har du nånsin gråtit utav bara tanken utan den i ditt liv?
 
Har du nånsin träffat någon som gjort ditt liv till så mycket bättre, dig till en mycket starkare person och spridit glädje i ditt liv.. utan att nånsin ha sagt ett ord?
 
Har du nånsin spenderat varje dag, år efter år, med en och samma varelse - men aldrig fått nog?
 
Har du känt så som jag gör för S, så har du fått känna på ren jävla kärlek. Grattis. Folk säger så mycket, "jag älskar dig" är ett ord man slänger ur sig till nån man bara känt i ett par få månader, "jag finns alltid för dig, när som helst på dygnet", händer det alltför ofta att man skriver, till mig med. Men ändå så har jag somnat med tårar forsandes nerför kinderna, med en smärta i kroppen som bara river & värker. Inte fan har nån suttit och tröstat mig, torkat mina tårar, sagt att livet går vidare och klappat mig på axeln.
 
Men S, han står där han står. Några minuter ifrån mitt hus och kommer i full galopp när man ropar hans namn, han finns alltid, alltid, alltid där. En ÄKTA vän, som är värd det bästa av det absolut bästa i världen. Jag är så glad har jag har och har fått möjligheten att få ha en alldeles egen häst. För det är så mycket mer än bara en "häst", det ligger så mycket bakom allting som ingen nånsin kommer att förstå, eller nånsin kommer vilja förstå.
Publicerat i Allmänt,

Back in business

Publicerat 2014-07-04 kl. 09:42:28 av Isabel Håkansson
Jag är tillbaka ifrån dem 5 underbaraste och roligaste dagarna på länge. Dagarna innehöll verkligen allt vad man kan begära som tonårstjej - hästar, kompistid, killar, fest, fotboll, onyttig mat etc. Det var SÅ sjukt kul & värt verkligen all planering och väntan, verkligen. Igår efter att vi åkt hem igen så kändes det sjukt tomt, men har nog inte själv förstått att dessa underbara människor bor typ 60 mil ifrån mig.. Gurls, ni ääääger ♥
 
Anyways, gooodmorgon! Skriver ifrån min egna dator nu faktiskt, för första gången sen i lördags. Sov med Märta inatt och hon åkte hem för nån halvtimme sen. Morgon kommer att tillbringas tillsammans med damsugaren för att städa mitt rum som förövrigt ser ut som ett bombnedslag. Inte det första man vill göra när man kommer hem kanske, men de måste göras.. blä.
 
Har hästarna själv idag & typ 2 veckor framåt så idag tänkte jag motionera båda ponnypojkarna. Philip ska tömköras/promeneras/joggas med förhand, och Snobben ska ridas på ett eller annat sätt. Båda skoddes i veckan och Snobben har vart lite öm efter det, så jag får checka av. Annars då? Philip måste schamponeras med ett schampo mot svamp nu varannan dag i 1-2 veckor framåt.. Svamp är väldigt vanligt bland unghästar, so yes, I'll fix it.
Publicerat i Allmänt,

Sommarkvällar när dem är som bäst

Publicerat 2014-07-02 kl. 18:02:36 av Isabel Håkansson
Igår åkte allihopa ut till Thilda i Nälden, vädret var så himla bra, skönt och umgänget likaså!
Vi spelade kubb, skjöt luftgevär, åt pizza, fotade, spelade kort och dansade, sjöng och skrattade hela kvällen/natten igenom haha. Det var verkligen en typisk sommarkväll & jag kommer sakna allihopa så så mycket. 
 
Ikväll ska jag, Märta och några andra ur "gänget" på fest, känns som om det kommer bli ett bra avslut på 5 bra dagar. Imorgon är våran sista dag här innan tåget rullar hem emot Sala igen vid 6 tiden.. vill inte. Kommer ha SÅ mycket att skriva om och bilder att dela med mig av när jag är hemma igen. Vill inte spendera alltför mycket tid framför datorn när jag är här utan vara social med alla & ta vara på den korta tiden vi har ihop. 
 
Ha en jättebra kväll, vi hörs igen imorgon! Puss ♥
Publicerat i Allmänt,

Last day

Publicerat 2014-07-02 kl. 13:55:44 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Gårdagen ägde

Publicerat 2014-07-01 kl. 13:20:01 av Isabel Håkansson
Igår efter stallet så splittrades hela gänget och drog hem till sig för att duscha & byta om. Sen runt klocka 7 så möttes vi allihopa i stan för mat och kvalitets-tid vid vattnet, så jäkla mysigt!! Det var jätteskönt väder och alla var glada. Kvällen slutade med att Jonna ramlade ner ifrån en brygga, ner i en sjö med alla kläder på + mobilen i bakfickan haha. 

Jag somnade tidigt igår, var så himla trött och behövde sova, skönt hursom. Nu är alla på bussen påväg hem till Tilda för att sova där, vi hörs!


Gårkvällen
Publicerat i Allmänt,

Nån annan som tycker Sveriges sommar suger..

Publicerat 2014-07-01 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
.. är min & syrrans nya sponsorer - roligaprylar.se. Vi fick nämligen hem ett paket igår med en massa regnkläder samt väärldens sötaste cupcakes formar. Yes, att Sverige levererar sämsta vädret just nu är ingen nyhet. Tack roligaprylar för detta paketet, ser fram emot fler samarbeten i framtiden.
 
Klicka HÄR, HÄR eller HÄR för att komma till deras sida.
Haha, tyvärr får ni inte se mig i kläderna & det lär ni inte få göra heller - men syrran älskade dem ;) Dem viks ner direkt i hennes resväska som hon ska ha med sig upp till Norrland och kommer komma till användning där.
Publicerat i Allmänt,