De livsförändrande vägskälet.

Publicerat 2016-04-29 kl. 11:40:12 av Isabel Håkansson
Jag kom ihåg det så väl, när jag som 12,5 år gammal stod i dedär vägskälet och hade två val. Antingen fortsätta leva mitt liv som jag gjorde då, med att gå på ridskola och rida andras hästar då & då.. eller köpa egen häst. Jag visste att det var ett stort steg, att det skulle förändra hela mitt liv och begränsa mig till viss del. Men, Snobben som varit speciell för mig sen första sekund var en självklarhet för mig och min familj att vi skulle köpa honom. 
 
Om det förändrat mitt liv? Oh, ja. Mer än vad jag tidigare kunnat förutspå. Ridsporten spelar, för mig, mycket på känslor. Jag älskar hästar, har ingen speciell sort, storlek eller ras jag är mer nerkärad i än någonannan. Så mycket som jag gråtit under dem här snart 4 åren som hästägare, ger mig helt klart bekräftelse på att - NEJ, tårar kan aldrig ta slut. För isåfall, hade mina varit slut redan första halvåret ihop med Snobben. Det har varit både besvikna, arga, ledsna och glada tårar som runnit ner för mina kinder. Men, ingenting har någonsin känts mer rätt samtidigt. Jag är fast besluten om att jag aldrig någonsin i hela mitt liv kommer att lägga hästarna på hyllan. För det är hela mitt liv. Bokstavligen. 
 
Jag har en vän som står i dehär vägskälet just nu. Velar fram och tillbaka om vilken väg hon ska välja att ta. Hoppas hon kommer fram till rätt beslut och att hon kan känna sig lika stolt och lycklig som jag efter att hon tagit beslutet♥♥
Tufsig, otålig, vissa dagar odräglig, pigg, glad och det bästa av allt.. BARA MIN. 
Publicerat i Allmänt,

För få timmar på dygnet..

Publicerat 2016-04-28 kl. 21:19:30 av Isabel Håkansson
Lättnadskänslan hos mig just nu är.. ENORM. Hela veckan har varit grymt hektiskt & fullspäckad med saker att göra. Den ena saken har avlöst den andra och jag har inte varit hemma förrän klockan 21 på kvällarna, och då har dusch och plugg stått som nummer ett på listan av prioritering. Prov, efter prov, efter prov i skolan. 4/5 dagar denna veckan har vi haft prov, både nationella, vanliga, skriftliga och muntliga. JA, jag är sliten, trött och utmattad. Men aldrig att jag kastar in handduken nu såhär nära ledighet, bara att ligga i ännu en växel fram till sommarlovet. Right. 
 
Idag har jag skrivit ett nationellt-prov i svenskan, ett referat rättare sagt. Det kändes bra och jag har en bra magkänsla över det provet, skönt. Efter det hade vi ekonomi & samhällskunskap, båda lektionerna gick relativt snabbt skönt nog och klockan 15:09 satt jag på bussen påväg hem till lilla Sala igen. Milla väntade på mig vid stationen när jag klev av bussen och därefter åkte vi direkt till stallet. Alltså, ingen tid för bloggning at all. Glad och tacksam för att ni stannar kvar härinne och ger mig tid åt att göra annat, varje dag sliter jag för att få timmarna att gå ihop. Motionerar hästar, hänger med vänner, pluggar både hemifrån och i skolan. Buuuh - imorgon är det äntligen helg, hörni. 
Saknat att få skriva av mig litegrann, det behövs lite avlastning ibland ♥
Publicerat i Allmänt,

Saker som är "typical Isabel" #3

Publicerat 2016-04-28 kl. 15:24:00 av Isabel Håkansson
Få panik över ALLT - Jag får panik av att inte ha kontroll på situationer, t.ex får jag alltid panik när man ska hitta på nånting i en stor grupp där man inte känner alla jättebra. Jag vill gärna ha saker på mitt sätt & blir stressad om jag känner att allting inte är planerat och bestämt till 100%.
 
Jag skiter fullständigt i vad andra tycker - Tycker någon att min nya jacka är ful? JAG BER, titta åt ett annat håll. Tycker någon illa om mig? Could't care less. Jag säger precis vad jag tycker, har på mig vad jag känner för, sminkar mig antingen inget alls eller jättemycket.. gör lite vad jag känner för helt enkelt. 
 
 Att lyssna på samma låt om & om & om igen - Hittar jag en ny favoritlåt så lyssnar jag på den helt seriöst 200 gånger i sträck i ca.. 1 vecka? Sen är jag så less på låten att jag skulle kunna spy ;) 
 
 Allt eller inget - Vet inte om jag nämnt detta i ett tidigare inlägg om mig.. isåfall får ni läsa det igen. Jag är verkligen definitionen av "all in eller ingenting". Antingen gör jag nånting, och då gör jag det till 100%, eller så struntar jag i det. För mig finns det ingenting som heter "lagom".. nuuuh, vad är det? 
Publicerat i Allmänt,

Dagliga stallrutiner (lösdrift)

Publicerat 2016-04-27 kl. 12:17:51 av Isabel Håkansson
♥ Såfort jag kommer till stallet så byter jag om till stallkläder, sätter upp håret osv..
 
♥ Sen mockar jag Snobbens box och fyller på halm (mockar ca 2-3 gånger/vecka)
 
♥ Efter det tar jag in Snobben och borstar honom.
 
♥ Motionerar honom på ett eller annat vis, oftast rids han. 
 
♥ När han blivit motionerad ställer jag in honom i boxen så han får käka sina 4dl kraftfoder och B-vitamin. 
 
♥ Efter det flätar jag ihop hans svans, stretchar ben och bogparti, sätter på ett vindtätt-täcke och går ut med honom. 
 
♥ Därefter städar jag i stallet, plockar undan mina saker och sopar stallgången. 

Simple as that! Mina stalldagar brukar vara minst 3 timmar långa och kan bli hur långa som helst beroende på vad jag gör och hur långt/länge jag rider osv.. Tycker ni sånahär inlägg är roliga, vill ni ha fler av dem? 
Publicerat i Allmänt,

Nationella-prov..

Publicerat 2016-04-26 kl. 14:48:12 av Isabel Håkansson
Vårt första nationella-prov är nu skrivet, och nu är allt igång.. blä. Är verkligen så extremt skoltrött, går upp 20 minuter innan bussen går varje morgon och hasar mig iväg till skolan. Och som grädden på moset så har dem tagit bort våran sovmorgon nu på torsdag då vi egentligen börjar klockan 10 men vi istället börjar klockan 8 för ännu ett prov. Jag håller ut, eller jag försöker åtminstone. Snart, om lite mer än en månad, så är det sommarlov.
 
Som tur är iallafall så börjar man med att göra klart dem nationella-proven i svenskan, vilket (för mig) är det enklaste ämnet. Jag gillar att skriva och har alltid haft lätt för att stavning och lite knepigare ord. Jag bävar inför proven i matte.. alltså verkligen. Livrädd. Klarar jag inte nationella är mitt betyg där som bortblåst, och de är det sista jag vill. Vill inte ens tänka på det.. 
 
När vi ändå är inne & talar om plugg.. ni kommer väl ihåg min rabattkod till er om ni skulle vilja boka läxhjälp online hos My Academy? "Isabel250" är koden och ger er 250kr rabatt, koden gäller fram tills imorgon! Så skynda, skynda, skynda! 
Publicerat i Allmänt,

Att leva 13 mil ifrån sin förälder.

Publicerat 2016-04-25 kl. 15:28:00 av Isabel Håkansson
"Hur är det att bara träffa sin pappa 4 dagar i månaden?" 
 
Vet ni... I hela mitt liv har jag levt distans med min pappa. Eller, han har bott tillsammans med oss, men bara 3 -MAX 4 dagar i veckan. I samband med att mamma blev gravid med mig så startade pappa upp sitt första företag. Han ville testa sina vingar och var trött på att jobba under någonannans villkor som anställd. När jag och Pernilla var 4 och 6 år gamla så flyttade vi ifrån Stockholm och upp till Norrland där vi bodde i ett hus med stor gård och lagård. Pappa bodde då över 60 mil från sitt jobb, så som ni säkert förstår höll det inte i längden.. och vi flyttade ner till Sala bara nåt år senare. Mamma och pappa ville inte att jag och Pernilla skulle växa upp i Stockholm, då dem båda bott där större delen av sina liv och vet hur mycket skit det finns i den stan. 
 
Pappa har alltid haft två boenden. Ett ihop med oss, familjen. Och ett i stockholm där han bott på veckorna när han jobbat. Våren 2014 skiljde sig mina föräldrar, pappa packade sina väskor och flyttade till Stockholm på heltid. Om jag klandrar honom? Nej, inte alls. Han bryr sig om mig och Pernilla, visar kärlek som ingen annan gör. Han håller igång & driver flera stora företag i både Stockholm och Uppsala samtidigt som han är världens bästa pappa till mig och min syster. Och jag ser upp till honom för det.
 
Vi har aldrig varit riktigt en "svensson svensson-familj" där alla åker hemifrån kl 08 och är hemma till middan klockan 16, utan vi har alla gått vår egen väg och gjort vad vi velat göra. Med stöd ifrån mamma och pappa. Dem har aldrig begränsat oss, och därför skulle vi aldrig begränsa dem. Om det är jobbigt att träffa pappa så sällan? Självklart. Men jag har aldrig bott ihop med honom 7/7 dagar i veckan, så det tär inte på mig likamycket som det kanske skulle tärt på nånannan. 
Tack pappa, för att du lärt mig att livet bara är fullt av möjligheter och att orden "du kan inte" inte betyder nånting. Jag älskar dig till månen och tillbaka.
Publicerat i Allmänt,

Pigg som en nötkärna!

Publicerat 2016-04-23 kl. 09:11:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Somnade gott igår klockan 22:30 efter att ha varit i stallet och pysslat med Snobben heeela kvällen. Borstade honom i över 1,5 timme, spolade ben, lackade hovar, flätade och klippte svansen, mös och stretchade ben. Avslutade med att longera i 25 minuter i lång låg form. Såg en klar förbättring i traven på Snobben igår, han tog stöd på bettet och verkligen arbetade sig neråt istället för att bara försöka springa ifrån jobbet som han ibland kan göra. Han blev superfin! 
 
Med tanke på att jag somnade tidigt igår, så vaknade jag även tidigt idag. Så tidigt som halv 7 vaknade jag och var pigg som en nötkärna. Hoppade upp ur sängen, slog på lite musik och började packa väskan inför ikväll. Om lite drygt en timme ska jag åka och möta upp Milla för att sedan åka vidare ut mot stallet. Hästarna ska skrittas och eventuellt travas ut lite lugnt idag i skogen. Älskar att rida i skogen, det är de bästa som finns enligt mig just nu. 
Den här bilden är några månader gammal och tagen när det fortfarande fanns snö på backen.. Men, hur mysigt ser inte dehär ut att vara? Så tyst, så lugnt och så himla mysigt. Snobben lyser upp som en sol såfort man svänger in på skogsstigen, han ÄLSKAR att vara där. Och hans glädje blir till min glädje och förtjusning. 
Publicerat i Allmänt,

Ännu en skolvecka avklarad.

Publicerat 2016-04-22 kl. 17:34:00 av Isabel Håkansson
Pjuuuh, gnagit mig igenom en tuff, lång, tråkig & seg skolvecka. Jag är otroligt sliten och TRÖTT. Men nöjd. Det är väl en av dem få saker som faktiskt är bra med på vår skola, att man blir otroligt nöjd och stolt med sig själv över att man överhuvudtaget klarar av den med allt hårt arbete ;) Haha. Vi slutade klockan 15:50 idag och jag kom hem för cirka 15 minuter sen. Har käkat lite mellis och hackat ner lite morötter i en påse som jag ska ha med mig till stallet. 
 
Ikväll ska Snobben få jobba på lina då det inte blev av i tisdags när det egentligen var planerat att han skulle longerats.. Hela den här veckan har varit lite upp och ner så planerna har ändrats på hit & dit. Meeen, huvudsaken är väl att han får motion iallafall! Tänkte att vi kör ett pass på 25-30 minuter i alla gångarter, lång och låg form med fokus på undertrampet. Imorgon går han ett pass i skogen på förmiddan och på söndag markarbete. Work, work. 
Publicerat i Allmänt,

Ett paket från snälla Jenny..

Publicerat 2016-04-22 kl. 13:51:00 av Isabel Håkansson
Hur glad blev man inte när man öppnade det här igår då?!?! Det skulle ingå ETT utskrivet foto i fotograferingen, och i mitt paket får jag 3 (!!!) utskrivna foton, ett pannband och en liten burk med hästgodis. Så himla snällt! Jag kan verkligen rekommendera Jenny om ni vill boka en bra och seriös fotograf. Det är inte min starkaste sida att bli fotad och stå framför kameran, blir lätt obekväm.. Men Jenny fick mig verkligen att slappna av och inte tycka det var de minste jobbigt eller skämmigt. Jag menar det, verkligen! 
 
www.photobyjenny.com heter hennes hemida om ni vill boka in en fotografering, just nu har hon 40% rabatt på alla fotopaket! Och Jenny, tack så jättemycket ännu en gång ♥
Publicerat i Allmänt,

"Vi hade iallafall tur med vädret".. INTE.

Publicerat 2016-04-21 kl. 20:32:59 av Isabel Håkansson
Det regnade princip hela eftermiddan här, så jag och Milla var lite smått otaggade på att gå ut och rida. Drog ut på borstningen länge innan vi sadlade och gjorde hästarna klara för ridning. När vi kom ut så hade det slutat regna, däremot blåste det en heldel så hästarna var väldigt tittiga och smög sig fram låååångsamt. Framtravningen hade lika gärna kunnat skett stillastående, så långsamt gick det ;) Efter första galoppen släppte de som tur var! 
 
Vi red en rätt lång runda så hästarna skulle ha chansen att göra av med så mycket energi som möjligt efter en rätt seg vecka med inte jättemycket motion. Gjorde mycket fattningar ifrån skritt för att få med bak-kärran ordentligt och galopperade på i varierade tempon. Hästarna var väldigt lyhörda & duktiga. Mycket klapp och beröm på båda två. 
 
Lite ironiskt att i början av vår ridtur, när vi märkte att regnet tagit ett uppehåll så sa Milla:
- Alltså, har du tänkt på att vi alltid har tur med vädret? Pffffffft, what a joke. På hemvägen så öppnade sig himlen och regnet ÖSTE ner på oss. Vi såg ut som fyra blöta hundvalpar när vi klev in genom stalldörren efter ridturen.. haha. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Migränanfall

Publicerat 2016-04-21 kl. 15:11:00 av Isabel Håkansson
Jag åkte till skolan klockan 11 imorse, glad, pigg och taggad (kanske inte taggad, men) för att gå mina två enda lektioner som jag hade idag. Vi hade samhällskunskap som första lektion, och en kort liten föreläsning som start på lektionen. Vår lärare tog upp en text som han berättade och förklarade kring.. MEN JAG KUNDE INTE LÄSA VAD DET STOD. Jag såg bara flimmer framför ögonen.. efter en stund började huvudet dunka, pulsera och krampa som fasen. Fick så ont i huvudet att jag inte kunde varken koncentrera mig eller tänka på annat. 
 
Väntade i över en halvtimme på ifall att det skulle gå över, men det blev snarare bara värre och värre för varje minut som gick. Slutade med att jag tog bussen hem.. kan tillägga att jag däckade det första jag gjorde såfort jag satte mig på bussen och har sovit en stund här hemma nu.. Mår mycket bättre nu som tur är och ska alldeles strax gå upp och dricka lite vatten, ta en ipren och klä på mig igen för att sedan dra mig vidare till stallet. 
 
Så himla läskigt när det kom så plötsligt, från att ha mått hur bra som helst till att må som en påse skit rent ut sagt. Jag har bara fått migränanfall enstaka gånger förut för många, många år sen.. Hoppas ni haft en bra dag hittills iallafall♥♥
Publicerat i Allmänt,

Hästskadad?

Publicerat 2016-04-20 kl. 18:20:00 av Isabel Håkansson
Byter ut morgondagens egentligen stall lediga dag mot en stall ledig dag idag istället. Är så himla trött & behöver verkligen en "day-off" att bara ladda upp med ny energi, vila, kolla på TV och ta det allmänt lugnt. Ida kommer hit strax och då ska vi traska iväg till närmsta mataffär för att köpa med oss lite gott som vi kan käka senare ikväll, hihi. Älskar lugna kvällar där man bara inte gör nånting förutom att umgås och snacka. Det är så himla avkopplande! 
 
Men.. jag saknar stallet och Snobben så att det gör ont i mig. Tänker på det hela tiden och längtar så innerligt efter morgondagen så jag får åka dit igen. Kan man vara hästskadad? Isåfall, så är jag rätt säker på att jag är det ;) Får dåligt samvete såfort jag inte åker dit och saknar Snobben varje vaken sekund, minut och timme.. shit, vad cheesy dedär lät. Men ärligt. Känner ni igen känslan när ni är borta ifrån stallet och er häst? 
Min älskade älskling♥♥♥
Publicerat i Allmänt,

Horse-quotes ♥

Publicerat 2016-04-20 kl. 12:44:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Några lugna timmar över..

Publicerat 2016-04-19 kl. 21:40:00 av Isabel Håkansson
Hej, hörni ♥ ÄNTLIGEN lite tid framför datorn.. vilken effektiv dag detta varit. Skola, stallet direkt efter det och plugg med studiecoach nu på kvällen klockan 19. Jag är trött, tröttare, tröttast och kroppen bara ropar efter några timmars sömn.. men inte än. Har tagit en lång dusch, rakat benen, tvättat och skrubbat ansiktet ordentligt och lagt på en facemask som ska få värka i 30 minuter från och med nu. Behövligt!
 
Dagarna går verkligen i ett enda stort svep nu, hinner inte med att stanna upp och njuta för stunden. Måste hela tiden anpassa mig efter en speciell tid och hålla mig till ett fullpressat schema ifall jag vill hinna med allt. Att plugga på en skola som ligger 1 timme bort och samtidigt hinna med både stall och plugg utöver det ÄR tufft. Men.. jag skulle aldrig vilja ändra på det. Jag får hålla på med det jag älskar allra mest, varje dag. Det är värt varenda minut ♥
3 mirakel produkter som förhoppningsvis kommer få mig att se piggare ut imorgon än vad jag gör just nu.. För påsarna under mina ögon kan ingen concealer i hela världen täcka just nu, haha. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

+ och - med den här dagen

Publicerat 2016-04-19 kl. 17:17:00 av Isabel Håkansson
- Jag försov mig imorse..
 
+ Jag hann ändå med bussen och kom i tid till skolan.
 
- Skoldagen gick sjuuukt segt.
 
+ Jag skrev klart mitt svenska-tal tills imorgon (ute i god tid som vanligt, nuuh)
 
- Det spöregnade under tiden jag var i stallet..
 
+ Men det har spruckit upp nu och är strålande sol!
 
- Är inne i en sjuuukt dålig hyperiod just nu..
 
+ Tur iallafall att jag känner mig säker utan smink & inte har några problem att visa mig utan = min hy får chans att andas, vila och repareras ;) 
Publicerat i Allmänt,

Tisdag

Publicerat 2016-04-19 kl. 06:36:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Känner mig faktiskt glad och taggad på dagen idag, känns som dethär kommer bli en bra dag! Dagens planer vet ni redan med tanke på mitt översiktliga inlägg om mina veckorplaner som jag publicerade igår, så jag behöver inte dra igenom det ;) Igårkväll skrev jag klart mitt tal jag ska hålla muntligt imorgon, så det känns oootroligt skönt.. nu är det bara det jag bävar mig mest över kvar - att redovisa talet. Meeen, det ska nog gå bra!
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer härinne just nu.. tankarna snurrar runt, runt i huvudet samtidigt som allt står stilla. Om det går? Antar att det är för tidigt på morgonen för att kunna skriva ett bra inlägg, helt enkelt ;) Anyhow, jag önskar er alla en superfin dag så hörs vi härinne om ettpar timmar igen, deal? Kämpa på i skolan, jobbet eller what so ever nu.. du äger! ♥ 
Publicerat i Allmänt,

Pyssel, skog och en pigg ponny ♥

Publicerat 2016-04-18 kl. 21:29:21 av Isabel Håkansson
Bara genom att läsa rubriken kan man själv lista ut att jag hade en riktigt bra & mysig eftermiddag i stallet idag. Började med att borsta och pyssla med Snobben läääänge, spolade av hans ben, lackade hovar och borstade, borstade och borstade lite till på honom. Han fäller som sjutton just nu, han har verkligen oändligt med hår känns det som.. buhuu. 
 
När jag pysslat med honom såpass länge att han börjat skrapa med hovarna i backaen och iprincip stod och trampade på stället så sadlade & tränsade jag honom. Han var lycka på 4 ben idag, trippade fram med öronen spetsade framåt, frustade och trivdes med tillvaron. Hade egentligen bara tänkt skritta och eventuellt trava lite idag, men Snobben ville annat ;) Så det blev en heldel trav & galopp också. Sista galoppen så blev han redigt taggad och sprang som aldrig förr - vilket glädjer mig så himla mycket!! Finns det nåt bättre än pigga och glada hästar? Tveeek. 
Bilden till vänster - en klassisk öronbild tagen uppepå en glad Snobben. Bilden till höger - Snobbens lilla hårhög som blev efter att jag borstat igenom honom en omgång. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Drunknar i plugg..

Publicerat 2016-04-18 kl. 16:12:00 av Isabel Håkansson
ATM ↑ Skriver på mitt tal jag ska redovisa muntligt i svenskan på onsdag.. 
 
BLÄÄÄ.. Jag har en sån inre stress som gnager inombords hela tiden just nu, skolan.. den tar kål på mig. Var jag den enda som inte visste att man hade nationella-prov i 1:an eller?!? Jag trodde man hade det i 9:an och sen var det klart, liksom. Men nej, så var det inte.. Så, nu gäller det för mig att prioritera. Att kunna balansera upp både skola, häst och kompisar är ingen dans på rosor vill jag lova.. men det går! 
 
Nu är jag hemma 1,5 timme för att plugga, plugga, plugga innan jag tar bussen ut till stallet klockan 17:10. Gör det mest för att underlätta för mig själv men även för att vädret varit otroligt ostabilt hela dan. Känner mig inte jättesugen på att rida i regn, liksom. Ser ut som det börjar klarna upp lite smått nu iallafall, så vi får hoppas på att det gör det! En timme i skogen ihop med min Snobb för att bara få rensa tankarna och slappna av är precis vad jag behöver just nu. Är otroligt trött och seg, tycker inte om den känslan. 
 
PS. Glömt inte att nämna "Isabel250" och få 250kronor rabatt om ni skulle vara sugna på att få extra hjälp med hjälp av MyAcademy. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Vecka 16 // ridning, plugg & fest.

Publicerat 2016-04-18 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Skola 10.00 - 16.00, skippar mattestödet som jag egentligen brukar gå på efter sista lektionen.. Tar bussen direkt hem istället & åker till stallet. Snobben ska ridas ut i skogen och få sträcka på sig efter gårdagens markarbete. 
 
Tisdag: Skola 08.15-14.00, sedan direkt till stallet efter det. Snobben ska longeras i paddocken och sen ska jag fota Elina och Picco när dem hoppar. Plugga matte med Ebba (studiecoach) klockan 20.00. 
 
Onsdag: Skola 08.10-15.00, har ett nationellt-prov i svenska om jag inte minns helt fel.. nervöst! Efter skolan ska jag till optikern och göra ett syntest för att sedan åka vidare till stallet. Snobben ska konditionstränas på "glaoppslingan" och utrustningen smörjas. 
 
Torsdag: Skola 09.30-15.00, Snobben ska eventuellt bara promeneras så får se ifall mamma fixar det eller om jag åker ut! Om mamma promenerar Snobben så är jag stall-ledig och ska ta tag i och städa mitt rum ordentligt. 
 
Fredag: Skola 08.10-16.00, efter det ska jag och Milla mötas i stallet för att rida hästarna. Antingen ska vi rida ut eller så ska vi rida i paddocken och fortsätta på samma spår som vi gjorde igår med bommar och ev. lite småhinder. Sover över hos Milla på kvällen.  
 
Lördag: Går upp tidigt för att fixa stallet, rider hästarna beroende på hur vi ridit dan innan. Red vi i paddocken så rider vi ut, eller tvärtom. På kvällen är det födelsedagsfest för Sara och Stephanie, två kompisar som nyligen fyllt år båda två. 
 
Söndag: Fixa stallet, rida Snobben och eventuellt även Picco. Sedan bara ta det lugnt resten av kvällen och ladda upp inför ännu en skolvecka.. 
På lördag får jag och Ida återförenas med vår saknade och älskade Sandra (hon med blont hår på bilden) och en massa andra underbaringar man inte sett på ett tag.. LÄNGTAR! 
Publicerat i Allmänt,

Markarbete & fina hästar!

Publicerat 2016-04-17 kl. 20:45:26 av Isabel Håkansson
Standard att Snobben är helt sjöblöt och krullig i pälsen haha, busen ska alltid rulla sig i blötlera ♥
 
Börjar med att skriva att NEJ, jag hann inte med att rida både Snobben och Picco idag.. jättetråkigt med tanke på att jag verkligen var sugen på att rida båda två. Men, Snobben kommer alltid i första hand och därför prioriterade jag att rida honom istället. Jag och Milla hade planerat markarbete i paddocken dagen i ära, så vi byggde fram lite bommar, både galopp & travbommar, upphöjda och som bara låg på backen. 
SNYGGT ritat Isabel, verkligen.. Såhär såg det ut iallafall! Vi hade 4 galoppbommar på ena sidan i paddocken & 3 upphöjda cavaletti-bommar som vi travade över på den andra. Det blev liiiite tajt med travbommarna, så Snobben valde att hoppa dem som studs istället ;) 
 
Till en början var Snobben rätt seg och omotiverad, vilket jag ofta upplever att han är i paddocken nu för tiden. Men desto längre in på passet vi kom, desto piggare blev han. Mycket tror jag sitter i MITT huvud, att jag är så van att han är piggare utanför paddocken och att han blir seg när jag rider därinne. Jag ger liksom upp innan jag ens försökt. För nåt år sen tränade vi ju i paddocken minst 3 gånger i veckan utan några som helst bekymmer, så det är nog hos mig det mesta av felen sitter. 
 
Hur som helst, vi red igenom hästarna ordentligt i alla gångarterna och dem kändes riktigt fina & fräscha. Lät Snobben galoppera på i ett ganska högt tempo för att få upp flås. Han kämpade på bra och jag är jättenöjd över honom trots att han var lite seg i början.. vi båda var svettiga efteråt ;) 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Söndagensplaner..

Publicerat 2016-04-17 kl. 11:47:44 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Skriver det här inlägget i farten påväg till Täby, vi ska bara lämna tillbaks en grej för att sen åka vidare mot uppsala där vi ska jobba några timmar. I eftermiddag ska både Snobben och Picco ridas, båda två ett pass i paddocken. Detta ska hinnas med idag... 
 
♥ Åka förbi Täby. 
 
♥ Jobba 1-2 timmar i Uppsala. 
 
♥ Åka direkt till stallet från Uppsala. 
 
♥ Rida Snobben först, över bommar i paddocken. 
 
♥ Fixa av Snobben och ställa in honom i boxen med lite kraftfoder.
 
♥ Ta in Picco och rida honom ett lösgörande pass i paddocken. 
 
♥ Fixa av Picco och ge honom mat. 
 
♥ Släppa ut båda hästarna.
 
♥ Åka hem, duscha, ta fram kläder inför imorgon.
 
♥ Somna INNAN klockan 23. 
Jag & Picco senast jag red honom, fina häst ♥
Publicerat i Allmänt,

Kortare och fräschare hår!

Publicerat 2016-04-16 kl. 17:40:00 av Isabel Håkansson
Sådär, nu är det gjort! Håret rök över 2 decimeter, tunnades ur och allmänt fräschades till! Det är fortfarande rätt långt, men betydligt kortare än innan och mitt långa hår är fortfarande en stor del av mig. Skulle aldrig kunna klippa håret kortare än nedanför brösten, haha. Det skulle inte kännas som jag. Fick mycket beröm av frisören för mitt tjocka och starka hår, att det var välskött och fint. Blir alltid lika glad!
 
Efter att jag klippt mig så gick jag, pappa och syrran och käkade lunch på en thai-resturang. Det är vår tradition varje gång vi är hos pappa, att vi käkar thai-mat minst 1 gång, haha. Nu är vi hemma hur som helst och ska alldeles iväg till närmsta mataffär för att köpa lite gottis inför kvällen. På måndag påbörjar jag en sockerfri månad, så jag måste passa på fram tills dess ;) Hihi. 
4 halvkassa bilder på håret hur det ser ut just nu. 
Publicerat i Allmänt,

Billiga och BRA nagellack!

Publicerat 2016-04-16 kl. 13:41:00 av Isabel Håkansson
 H&M's (kan man fortfarande kalla dem nya?) nagellack kostar 49:- och är verkligen huuur bra som helst. Täckande, snabbtorkade och galet fina!! H&M's nagellack förut var inget att hänga i julgranen, men WOW vad dem gjorde comeback nu när dem släppte nya produkter. Stor tumme upp! Ska helt klart köpa fler nagellack därifrån nu när sommaren är på ingång & allt. Ljusa pastellfärger vill jag ha! 
 
Håller ni med mig? Upplever ni att dem är lika bra som jag gör? 
Publicerat i Allmänt,

Morgonbabbel ♥

Publicerat 2016-04-16 kl. 10:24:59 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Hur mår ni idag? Själv är jag väääldigt trött, men glad. Känns som en konstig kombo att vara både trött & glad, iallafall när det kommer till mig.. har nämligen rätt svårt att kombinera dem två ;) Härligt hur som helst!  Saken jag skulle ta tag i och fixade idag är inget mindre än - mitt hår. Det har växt otroligt mycket dem senaste månaderna och nu är jag trött på det! Sitter jag på huk och har håret utsläppt så snuddar de marken. Det är överallt & ingenstans, svårt att få till snyggt och BLÄ. Idag ryker minst 1dm. 
 
Vet ni? Jag har börjat sett fram emot sommaren så galet mycket.. Nedräkningen på mobilen är igång och fram tills den 9 juni då vi får sommarlov så är det 54 dagar?!?!? Alltså, med helger och lediga dagar inräknat FEMTIOFYRA DAGAR!!! Det är ju ingenting, liksom? 1,5 månad och sen står jag där, i vit klänning och ballerinaskor. Tackar för året som varit och kysser skolan hejdå i hela 10 veckor. Jag är så taggad att jag inte kan låta bli att le som ett fån medan jag skrivet detta.. waaah. 
 
Aja, back to reality. Än så länge är det bara den 16 april och jag ska alldeles strax sätta igång att sminka mig litegrann. Kameran ska få hänga med mig runt idag, så kan jag bjuda på lite fräscha bilder härinne senare i eftermiddag! PUSS. 
Bilderna ifrån fotograferingen har kommit och en ny design ska även börja spånas på idag... hmm. 
Publicerat i Allmänt,

FRIYAY

Publicerat 2016-04-15 kl. 17:06:00 av Isabel Håkansson
Vi hade prov sista lektionen idag, jag skrev så att fingrarna glödde för att kunna hinna med 15:12 bussen hem till Sala.. Har verkligen suktat efter ledighet enda sen skolveckan startade igång i måndags, så nu äntligen är det helg! Jag ska iväg till Stockholm och sova hos pappa den här helgen vilket betyder att Snobben måste vila.. buhu. Men på söndag när jag kommer hem har jag två hästar att rida istället! Nämligen Snobben och Picco, yay. Meeen, mer om det på söndag ;) 
 
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, pappa har köpt hem lite god mat som vi ska käka framför några avsnitt av en serie när vi kommer. Så himla skönt! Imorgon däremot blir det inte lika lugnt, ska iväg till Uppsala till ett utav pappas företag för att jobba litegrann där. Framåt eftermiddan ska jag ta tag i och göra en grej jag skjutit på lääänge.. kan ni gissa vad? En ledtråd: Det sitter på mitt huvud... hihi. Vad ska ni göra ikväll? Festa? Ta det lugnt med kompisar? Hänga i stallet? 
Publicerat i Allmänt,

För er som har hästar med tjock man..

Publicerat 2016-04-15 kl. 12:21:00 av Isabel Håkansson
.. gör ni också såhär ibland om ni vill ha all man samlad på en sida? Eller hur gör ni? Detta är ju galet fult.. 
Publicerat i Allmänt,

Hästar är lycka

Publicerat 2016-04-14 kl. 21:17:00 av Isabel Håkansson
Red ut med Milla i eftermiddags efter att jag gått klart mina 3 timmar i skolan. Hästarna ville inte riktigt gå fram till en början, men vi fick till åtminstone en bra galopp så vi är nöjda ändå! När det kommer till hästar så ska man aaaldrig ta nånting förgivet, det om NÅT har jag lärt mig under mina 3,5 år som hästägare ;) Dem kan vakna upp ena morgonen och vara hur pigga och glada som helst för att nästa morgon vakna och inte känna för att varken gå framåt eller lyssna alls. Precis som vi människor med andra ord. Nya tag på söndag då vi troligtvis ska bygga fram lite hinder och skutta!! Hoppas. 
Min Snobben gör mig lyckligast i världen genom att bara finnas vid min sida. Jag skiter fullständigt i om han vissa dagar inte lyssnar på mig i ridningen, det hör till hans personlighet att vara envis och envisheten är med och bidrar till vad som gör honom så otroligt speciell. Älskar honom mest. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Jag ♥ sovmornar

Publicerat 2016-04-14 kl. 10:14:00 av Isabel Håkansson
3 bilder tagna för 30 minuter sen ↑
 
Goooodmorgon! Läget idag? Med mig är det bara bra! Det hade varit perfekt om det inte vore för molnen på himlen, men man ska väl inte klaga antar jag.. hihi. Vi fick ledigt från svenskan nu på morgonen, vilket betyder att vi då inte börjar förrän klockan 12 idag!! HUR skönt?! Jag gick dock upp vid halv 8 iallafall, men jag uppskattar så mycket att få ta det lugnt här hemma i några timmar innan skolan. 
 
Igårkväll sov Milla här, en kompis jag haft sen jag var 6 år gammal. Det var hon och jag som alltid hängde på ridskolan ihop, hoppade och ställde upp på vartenda uppvisningstillfälle bara för att få extra tid på hästryggarna. Bråkade om vem som var vilkens favorithäst och såg upp till dem äldre tjejerna som hoppade metern och kunde rida i form.. haha. I eftermiddag ska vi ut och rida på Snobben och Elcha. En runda som har både gräsvägar, skog, upp och nerförsbackar. Vi hade kunnat DÖ för att få rida där för ettpar år sen ;) Tänka sig.. 
Publicerat i Allmänt,

My Academy

Publicerat 2016-04-13 kl. 17:41:00 av Isabel Håkansson
I samarbete med My Academy
 
Jag har pluggat 2 gånger ihop med min studiecoach Ebba på MyAcademy nu. Ebba hjälper mig med matten, främst inför nationella proven som är om lite mer än 1 månad. På bara två tillfällen har jag lärt mig jättemycket, mycket regler och begrepp som jag egentligen skulle haft med mig ifrån högstadiet men inte har. Behöver ni hjälp med plugget inför nationella-proven eller bara rent allmänt? Registrera er och få hjälp HÄR. Nämner ni "Isabel250" så får ni 250kronors rabatt vid tecknandet av valfri tjänst. Erbjudandet gäller till den 30 april.
Publicerat i Allmänt,

Mitten av veckan - check √

Publicerat 2016-04-13 kl. 07:37:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Vaknar upp utvilad idag faktiskt, så himla skönt. Somnade tidigt igårkväll till ett avsnitt av Alex & Sigge's podcast, så himla bra sätt att somna och avsluta dagen på ;) Pluggade som sagt en timmes matte igår mellan klockan 19-20 med Ebba och efter det så bestämde jag mig för att belöna mig själv med en liten spa-kväll. Så, jag duschade och hade i hårinpackning, la på en ansiktsmask, målade naglarna och noppade ögonbrynen. Fresh, fresh, fresh. 
 
Onsdag it is, 7 timmars skola väntar innan stallet i eftermiddag. Ska förbereda ett nationellt prov på svenskan och plugga matte. Snobben ska ridas ut en sväng i skogen till att börja med och sedan ska vi rida en sväng på ett travspår, träna tempoväxlingar och på att hålla en SAMLAD galopp även fastän han är pigg & har mycket energi. Målet för mig idag blir att jag ska sitta ner i galoppen, hålla om med benen och spänna magen. Blir lätt så att jag säckar ihop och inte jobbar ordentligt. Men idag, idag ska det sitta! 
Här är ett typiskt exempel på hur det ser ut när jag "säckar ihop" och inte rider ordentligt. Jag blir framåt lutad och slapp, liksom. Måste luta mig en aningen bakåt, spänna magen och höja händerna. 
Publicerat i Allmänt,

Tömkörning i 15+ grader!

Publicerat 2016-04-12 kl. 18:20:00 av Isabel Håkansson
Det var molnigt under tiden jag stod och borstade Snobben i stallet, så jag klädde på mig både en tjock fleece-tröja och en dunväst över det för att inte frysa under vår lilla tur.. Vilket jag inte gjorde heller! Snarare svettades jag ihjäl. Haha. Solen låg på ordenligt och enligt min mobiltelefon så var det 15+ grader under tiden vi var ute och gick. Tömkörde Snobben en runda på några kilometer i låg form. Han testade mig lite till en början, stannade, provade dyka ner i gräset och om han kunde vända sig om - men det är ju Snobben vi snackar om ;) Att han ska testa alla gränser innan han kan börja jobba påriktigt kommer man nog aldrig komma undan. 
 
När vi väl kommit över det och han insåg att jag inte gav mig iallafall så trampade han på riktigt bra, frustade och var väldigt nöjd med tillvaron. Jobbade på jättebra och tog ett fint stöd på bettet. Tycker det känns schysst att lite då & då låta hästens rygg vila och att man istället jobbar dem ifrån marken. Då får man även chansen att se dem "in action" ur ett annat perspektiv vilket kan vara nyttigt för en själv också! Det blev ett riktigt bra tömkörningspass idag, kanske ett utav våra bästa! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Skola, stall, plugg.

Publicerat 2016-04-12 kl. 14:56:48 av Isabel Håkansson
Skola, stall, plugg, skola, stall, plugg och listan går på repeat om & om igen. Jag har lätt att fastna i samma gamla mönster på vardagar, att jag blir lite som en robot och gör samma saker vid samma tidpunkt på veckorna. Men det känns lite som att det är så jag måste göra för att hinna med allt.. Nu har jag precis kommit hem ifrån skolan och ska om 10 minuter ner till stationen igen för att hoppa på bussen mot stallet. Klockan 20:00 ikväll har jag mitt andra pluggtillfälle ihop med min studiecoach.
 
Soligt har det varit ute idag iallafall så jag är glad! Ikväll efter att jag pluggat färdigt så ska jag ta en lång dusch, lägga på ansiktsmask, göra en smoothie och kolla ikapp lite youtube-klipp för att sen sova innan klockan hunnit bli 23.. good luck to meee! 
↑ Jag idag, osminkad och uppsatt hår ↑
Publicerat i Allmänt,

Stallet klockan 19:00 en måndag..

Publicerat 2016-04-11 kl. 21:17:52 av Isabel Håkansson
Man kan inte vara annat än glad bland dessa underbara djur, alltså ♥
 
Hej på er! Klockan är strax efter 21 på kvällen och jag har preciiis kommit innanför dörren efter att ha spenderat ettpar timmar i stallet. Jag har varit på så dåligt humör hela dagen, verkligen inte kunnat varken le eller skratta. Gick i skolan till klockan 17 idag eftersom jag hade mattestöd efter sista lektionen och var inte hemma i Sala förrän klockan 18.. så, ja. Såfort jag slog upp dörren till stallet iallafall så kände jag mig genast mycket gladare. Hela kroppen fylldes med bra energi, lycka och lugn. 
 
Med tanke på hur nedstämd och grinig jag varit hela dagen idag så bestämde jag mig för att skippa rida på ridbanan ikväll och istället rida ut och galoppträna. Det kan aldrig gå fel liksom! Red bort till en sandväg som ligger mellan två öppna fält, en jättefin och mysig väg att rida på. Snobben var pigg och positiv. Började med att stretcha igenom honom ordentligt i skritten, flyttade undan för skänkeln och stämde av så att han var med på noterna. Såfort han fick galoppskänkeln så bara flög han iväg som ett litet skott med öronen framåt och benen lät som trumpinnar i backen. Så härligt! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

För svår linje? Oroliga föräldrar?

Publicerat 2016-04-11 kl. 15:36:29 av Isabel Håkansson
"Känner du att linjen du valt känns för svår ibland?"
Ja, ja och åter JA. Jag har aldrig varit någon som tyckt skolan varit speciellt jobbig, bara varit en grej som måste göras varesig man vill eller ej liksom.. Men linjen jag går nu har fått mig att gråta i ren frustration.
 
 "Hur mycket pluggar du om man jämför med nian? Alltså: hur mycket mer tid krävs det att man lägger hemma enligt dig, kontra nian?"
Jag pluggar inte jätteofta måste jag medge.. och det gjorde jag inte i nian heller. Kunde läsa igenom nåt kapitel innan ett prov eller antecka lite saker som jag trodde var viktigt att kunna. Men jag pluggar definitivt mer nu än vad jag gjorde i nian, och ändå blir mina resultat (oftast) sämre nu.. Jag skulle säga att det krävs MINST 2-3 timmar i veckan mer än vad det gjorde i nian. 
 
"Kommer du försöka sälja Snobben i framtiden igen?"
Annonsen är kvar och han är fortfarande till salu, men jag ligger inte i lika mycket nu som jag gjorde förut med hans försäljning. Svarar inte ens på hälften av alla mejl jag får och har lagt allting lite på is. Ärligt, jag vet inte om jag någonsin kommer klara av att sälja honom. Isåfall ska det vara till någon som bor i närheten eller som jag litar på till 1000000%. 
"Har du någon gång funderat på att byta bloggportal - i så fall till vilken?"
Nej, faktiskt inte. Jag trivs bra på blogg.se och tycker det är en bra portal! Kanske lite svårt att växa sig stor härinne, men det är inte heller det jag är ute efter just nu..
 
"Du skrev i ditt tidigare svarsinlägg att du dricker alkohol på fester och tycker det är okej - hur ser andra på det, dina vänner och din familj? Tror du liksom att de behöver vara oroliga?"
Jag kommer alltid hem efter att jag varit på en fest så att mina föräldrar kan se i vilket tillstånd jag är i, att jag kan gå och prata normalt utan några konstigheter. Dem förbjuder mig inte till nånting & som tack för att dem litar på mig så är jag alltid 100% ärlig mot dem. Berättar vart jag är, vi bestämmer en tid och jag håller mig till den. Dem behöver inte vara oroliga. 
Publicerat i Allmänt,

Och så var det måndag igen..

Publicerat 2016-04-11 kl. 08:54:00 av Isabel Håkansson
HUR snabbt gick inte den här helgen? Jag brukar ändå vara ganska "mätt" på ledighet efter en helg, vara utvilad & redo inför en ny skolvecka.. men inte efter denna helgen. Känns som om jag legat i och gjort mer saker än vad jag brukar? I fredags hängde jag i stallet hela eftermiddan/kvällen, lördan festade jag och igår var jag också i stallet princip hela dagen. Ögonlocken hänger, kroppen känns tyngre än nånsin & jag är trött, trött, trött.
 
Meeen, ingenting att hänga läpp över! Nu är det måndag igen och ännu en gång sitter jag och bloggar sisådär 10 minuter innan bussen går. Vi går lång skoldag idag, och med tanke på att jag efter skoltid även har mattestöd så går jag extra länge.. Jag kommer vara i Sala klockan 6 och då ska jag raka spåret ut till stallet för att rida Snobben ett pass i paddocken. Lösgörande över lite bommar hade jag tänkt mig.. hm. 
Kika in här lite senare, då kommer andra delen med svar ifrån min mini-frågestund som ni hittar HÄR
Publicerat i Allmänt,

Fotografering & otåliga hästar.

Publicerat 2016-04-10 kl. 20:51:20 av Isabel Håkansson
Jag kom hem från stallet för 45 minuter där efter att ha varit där sen klockan 2 (!!!!) idag! Alltså, 6 timmars stall varav 2 timmars fotografering. Idag var ju nämligen dagen då en fotograf (Jenny heter hon) skulle komma ut till stallet för att fota mig och Sandra ihop med Snobben och Bolt. Jenny kontaktade mig genom min blogg för ett tag sen och jag har verkligen längtat jättelänge efter lite fina bilder ihop med Snobben! Soo, today was the day!
 
Vi hann inte rida hästarna innan själva fotograferingen, så dem var otåliga som tusan.. Snobben var jätteduktig till en början men efter ett tag började han sparka med framhovarna i marken, nafsas och bli allmänt ofokuserad på mig. Bolt ska vi nog inte ens ta upp ;) Han blev stressad av klickljuden ifrån kamerorna och ville inte alls stå stilla.. Men förhoppningsvis blev det bra bilder ändå! Det var jätteroligt att Jenny kom ut, hon var duktig och fokuserad. Jag är jättetaggad på att få se bilderna och kommer självklart publicera dem härinne såfort jag får tillgång till dem! 
Från Sandra & Bolt's fotografering.
Publicerat i Allmänt,

En smart och smidig sminkväska!

Publicerat 2016-04-09 kl. 12:41:00 av Isabel Håkansson
 När vi åkte till Gran Canaria för cirka en månad sen så hade jag med mig min dåvarande sminkväska, som olyckligtvis blev heeelt förstörd efter att den tumlat runt i min resväska påvägen dit. Min ena concealer sprängdes (haha) OCH mitt solpuder gick sönder vilket resulterade i en massa puder överallt. Så, i lördags tog jag tummen ur och köpte mig en ny. En riktigt smidig sådan! Sminkväskan är rätt liten, men går som tur är att väckla ut så man får plats med allt ändå! 
Publicerat i Allmänt,

Morgoninspo ♥

Publicerat 2016-04-09 kl. 09:25:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Fredagskväll i stallet..

Publicerat 2016-04-08 kl. 20:32:40 av Isabel Håkansson
Smörjde lite utrustning under tiden Snobben stod i hagen & åt eftermiddagshö. Hans magplatta var heeeelt täckt i lera efter att vi red ut igår när det spöregnade... men nu är den ren igen! 
Tog in en skitig liten ponny som hade blötlera upp till hasarna och hovar som såg ut som fyra lerklumpar, haha. Snobben har blivit så duktig när man spolar honom nu, går rakt in i spolspiltan utan att tveka och står för det mesta helt blixtstilla. FRAMSTEG!
"Har du godis till mig???" Borstade Snobben därefter i 45 minuter, klippte man, svans, hovskägg och toppade luggen litegrann så nu är han fin! Min älskling. 
Avslutade med att longera honom 20 minuter i paddocken i alla gångarter. Han gick jättebra idag och jag är så nöjd över honom! Avskrittningen fick ske utanför paddockstaketen på en liten promenad. Glad och stolt var han över sig själv som vanligt ;)
Publicerat i Allmänt,

Min relation till alkohol? Drömkille?

Publicerat 2016-04-08 kl. 13:17:00 av Isabel Håkansson
"Din relation till alkohol?"
Min relation till alkohol.. Alltså, dem flesta i min umgängeskrets dricker alkohol på fest och inte heller ska jag sopa under mattan att JA, på fest så dricker jag också alkohol. Tänker varken förklara eller ursäkta mig, jag vet att olika har olika syn på den saken och jag accepterar det! 
 
"Dina tankar kring folk som röker och dricker innan 18? Något som skulle hända dig eller väntar du till din 18årsdag?"
Sålänge man har kontroll över situationen och känner av själv vart ens egna gräns går så bryr jag mig faktiskt inte alls om folk väljer att röka och dricka på fester. Det säger enligt mig ingenting alls om en person om dem röker och/eller dricker eller inte? Det känns oviktigt och ointressant. Rökning är ingenting för mig, men som jag skrev ovan så förekommer det att jag dricker alkohol på fester fastän jag inte är 18 år än.
 
Vad i ditt liv betyder mest för dig? 
Min familj kommer först. Jag värdesätter dem före allt annat på denna jord, kan inte föreställa mig ett värdigt liv utan dem. På delad andraplats kommer mina vänner och hästarna. Jag skulle inte fungera om jag inte hade mina fantastiska vänner och mitt underbara stall att åka till.. aldrig. 
"Hur går det med kärleken?"
Det går väl som vanligt höll jag på att skriva, haha ;) Lever mitt liv utan pojkvän och trivs med det. Ibland finner jag intresse i nån kille, men det rinner ut i sanden och han blir ointressant lika fort igen. Jag stressar ingenting utan låter allting komma som det kommer, det blir bäst så. 
 
"Beskriv din drömkille?"
Har ingen direkt drömkille om jag ska vara ärlig.. Vill bara ha någon som tycker om mig för MIG och inte försöker ändra nånting på mig varken personlighetsmässigt eller utseéndemässigt. Som kan acceptera att jag har mitt intresse och min sport som kräver mängder av tid och engegemang ifrån min sida. Ger mig space utan att vara "off", liksom. Sen får han ju gärna vara fräsch och ha snygg klädstil också, hehe. 
 
"Vad vill du göra efter studenten?"
Jag vill plugga vidare på högskola för att i framtiden kunna bli jurist. Men, innan jag efter 12 år i skolan fortsätter att gå 5 år till så vill jag ut och resa. Upptäcka världens alla hörn, träffa nya människor, festa, testa på hur det är att verkligen ta varje dag som det kommer och bara ha the time of my life ihop med ett gäng kompisar. 
 
Fortsätt att ställa frågor i dethäääär inlägget! 
Publicerat i Allmänt,

Kaosad ridtur i spöregn..

Publicerat 2016-04-07 kl. 21:48:24 av Isabel Håkansson
Blöt och långhårig - men HUR söt? Kan stirra mig blind på min Snobb, alltså. 
 
Ouuuff, dagens ridtur.. Milla och Elcha red med mig och Snobben ut idag. Vi planerade en lugn ridtur eftersom båda hästarna gått lugnt i veckan, men hästarna hade andra åsikter & tankar om hur ridpasset skulle gå till.. Dem inledde ridturen med att först VÄGRA gå framåt, alltså både Snobben och Elcha backade, backade, backade och backade? Triggade varandra till att inte gå framåt över huvudtaget. Tillslut tog jag och Snobben ledningen iallafall och så kunde vi fortsätta ridturen. 
 
Men.. sen blev det lite problem med att kunna stanna hästarna istället, hehe. Alltså Snobben var SJUKT stark idag, verkligen. Hade lite överseénde trots allt eftersom han vilat hela veckan och att Elcha som red med även hon var väldigt pigg och stark. Hästarna avslutade ridpasset med att dra iväg i världens brallning på stallplan, fyf*n vad fult det måste sett ut. Snobben tog riktning rakt mot en stor grävskopa och tvärnitade bara nån meter ifrån.. det var nära att jag fick tugga grus idag, alltså. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Vill du tjäna pengar på att blogga?

Publicerat 2016-04-07 kl. 14:35:00 av Isabel Håkansson
Vill du kunna tjäna pengar på att blogga? Isåfall, så är blogfame  det perfekta nätverket för dig! Det är enkelt att registrera sig, lätt att lära sig och det finns mycket olika saker du kan skriva om för att enkelt kunna tjäna pengar. Du styr helt och hållet dina inlägg, kanske vill du dela med dig av en outfit eller en önskelista med produkter. Du tjänar pengar på allt som köps via dina länkar, och på vissa kampanjer tjänar du pengar per klick.
 
Klicka HÄR för att registrera dig! 
Publicerat i Allmänt,

Morgonsnack en torsdag ♥

Publicerat 2016-04-07 kl. 08:48:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Slocknade som en sten igår såfort jag lagt mig i sängen, var så trött i huvudet efter allt tänkande och kroppen bara skrek efter sömn. Idag vaknar jag upp och mår betydligt bättre än igår, tack & lov. Alla har sina breakdowns, mina kanske sker oftare än andras, men det viktiga är att ALLTID försöka blicka framåt, ta sig upp och ut trots att det iblanske kanske känns helt omöjligt. Men tro mig, man behöver annat att tänka på ♥
 
Idag är det torsdag och ett prov i företagsekonomin väntas i eftermiddag. Hands up, jag pluggade ingenting igårkväll.. men jag hoppas och tror att det kan gå bra ändå! Jag har planerat att sitta princip hela lunch-rasten och plugga, gå igenom och repetera. Mitt mål just nu är inte att få A+, utan att klara av provet med god marginal och göra mitt yttersta bästa. Lite enklare känns det att skriva provet också eftersom att jag efter skolan ÄNTLIGEN ska få åka ut till stallet igen. Överösa Snobben med pussar, rykta honom länge och sedan longera honom 20 minuter eller rida ut en sväng i alla gångarter eftersom han stått ettpar dagar nu. Som jag längtar!!!! 
Todays 
Publicerat i Allmänt,

Ett svajande humör, plugg & ångest.

Publicerat 2016-04-06 kl. 20:18:07 av Isabel Håkansson
Dem tre senaste dagarna som inneburit både att jag inte kunnat vara i stallet som jag velat, plugg och att jag inte gjort saker jag egentligen behövt göra har gjort att jag samlat på mig sån j*vla ångest. Jag har en sån klump i magen. Tårarna trycker bakom ögonlocken och humöret ligger på minus. När jag känner att jag börjar få ångest så blir jag grymt lättirriterad, alltså verkligen. Räcker med att någon kollar på mig längre än vad jag behagar så tänder jag till. 
 
Har alltid varit sån, att när jag på ett eller annat sätt mår dåligt så blir jag förbannad och arg istället för ledsen. Det är som om jag inte vet hur man visar det. För ärligt.. hur visar man för nån att man är ledsen & inte mår bra? Det är nånting jag varit dålig på i hela mitt liv. Trots att jag mått skit och vissa perioder knappt överhuvudtaget velat SE en annan människa för jag haft en sån gnagande, vidrig ångest så har jag aldrig riktigt velat erkänna det. Varken för mig själv eller för folk i min omgivning. 
 
Ikväll är en sån kväll. Det kryper i kroppen på mig och jag vet inte vad jag ska göra. Eller jo, jag måste sysselsätta mig. Det är när man accepterar att ångesten får ta över ens kropp som den slår till påriktigt & gör det. Så jag tänkte ta tag i och städa mitt rum, plugga inför morgondagens ekonomi-prov, ta en låååång dusch och lägga mig tidigt. 
Varför har jag inte gångavstånd till stallet? Jag hade behövt det så himla mycket just nu♥♥
Publicerat i Allmänt,

Djupa frågor & funderingar - SHOOT!

Publicerat 2016-04-06 kl. 13:15:00 av Isabel Håkansson
Det blir lätt så att man inte är så pass personlig som man egentligen skulle vilja vara på bloggen. Drar igenom dagarna, laddar upp lite bilder, disskuterar och lägger upp lite vardagstankar.. men om man skrapar lite på ytan, vem är jag då? Jag skulle vilja att ni nu ska ställa en eller flera frågor till mig, om mitt vardagsliv, familj, vänner, killar, fester, hästar, gärna lite djupare frågor och funderingar ni har. Jag lovar att jag ska svara så ärligt & utförligt jag kan på varenda fråga! 
Publicerat i Allmänt,

Plugga med studiecoach online!

Publicerat 2016-04-05 kl. 20:04:34 av Isabel Håkansson
I samarbete med My Academy (www.myacademy.se).
 
För cirka 1 vecka sen så kontaktade Frida som jobbar på "My Academy" mig. My Academy är Scandinaviums största läxhjälpsföretag. Dem har nyligen lanserat en ny produkt som heter Nationella Boost vilket innebär 10h läxhjälp i matematik med en personlig studiecoach (hemma eller online beroende på vart man bor) + webinar + sista minuten hjälp. Dem kom i kontakt med min blogg och undrade ifall jag ville ingå ett samarbete med dem där jag får testa på Nationella Boost. Jag som snart har nationella prov OCH problem med matten tackade självklart inte nej och blev direkt extremt nyfiken på detta!
 
Frida ringde mig för ettpar dagar sen för att checka av litegrann på vilken nivå jag låg på inom matten, vilka mål jag hade osv. Därefter började hon leta en studiecoach utifrån mina mål, nuvarande betyg och kunskap skulle passa mig bäst! Och redan igår ringde min nya studiecoach mig och presenterade sig! Ebba heter hon, jättetrevlig, glad, positiv och motiverande tjej - precis vad jag behöver. Idag hade vi vårat första möte online inne på My Academy och det gick jättebra. 
 
My Academy fungerar som så att man ihop med sin studiecoach har ett "studierum" med ett liten chatt där man gemensamt går igenom matteuppgifter och löser uppdrag. Man pratar över mikrofon och kan även välja att ha på webbcamera. Än så länge känns det här som en grym sida, verkligen nytänkande och ett effektivt sätt att kunna plugga matte på hemifrån ifall man, precis som jag, behöver extra hjälp. 
Publicerat i Allmänt,

Färgade ridbyxor?

Publicerat 2016-04-05 kl. 13:48:00 av Isabel Håkansson
Jag tycker färgade ridbyxor kan vara riktigt snyggt om man matchar det enkelt med t.ex ett svart schabrak med kanske en passpoal i samma färg som ridbyxorna, ett färgat pannband och ettpar simpla, svart benskydd. Dock är jag mer av den stilrena sorten som gärna bär ridbyxor i färgerna svart, grått eller beige. 
 
Men.. vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er ettpar färgade ridbyxor? 
Publicerat i Allmänt,

En fullspäckad tisdag!

Publicerat 2016-04-05 kl. 07:04:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Hur glad blir man inte över bilden över?? Min gose-Snobb. Och påtal om Snobben.. gissa vilken liten ponny som hade en lös sko igår när mamma gick upp till stallet? Jo, han såklart. Mamma ringde vår hovslagare direkt så förhoppningsvis kan han komma och sätta om skon redan idag, HOPPAS!! Snobben behöver verkligen få komma igång nu igen, är trött på att han ska vila och vi ska förlora träningstid.. buhu. 
 
Tänkte åka ut till stallet iallafall en sväng för att frisera man, svans & lugg, rykta honom lääänge och bara pyssla om mitt lilla busfrö till ponny. Sedan ska boxen mockas och utrustningen få sig en puts. Måste vara hemma senast 18.00 dock, för då ska jag ha min första lektion i matte ihop med min nya studiecoach.. mer om det senare. Nu väntar skolan, PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Som en käftsmäll rakt i ansiktet.

Publicerat 2016-04-04 kl. 20:06:00 av Isabel Håkansson
Imorse slogs skolportarna upp igen klockan 10.00 och våra mentorers välkända röster hälsade oss välkommna tillbaka efter lovet. Ännu en gång slog vi oss ner i det gråa klassrummet på dem hårda stolarna, verkligheten slog till. Vi fick tillbaka resultatet på ett matteprov vi gjorde innan lovet och mitt reslutat där var som vanligt under all kritik. Dåligt. Uselt. Min inställning till matten är sämre än nånsin, känns inte som att något någonsin kommer kunna få mig att förstå. Siffror för mig skulle lika gärna kunna vara kinesiska-tecken, jag förstår inte. 
 
Jag vet att skolan skulle kunna gå mycket bättre för mig bara jag försökte och lusten fanns där. Men det känns som om jag kastat in handduken för längesen och jag gett upp. Jag åker bara dit, jobbar halvdant och åker hem. Orkar inte längre anstränga mig för högre betyg eller sätta upp mål. Och det skrämmer mig, för jag har aldrig varit sån. Skolan har alltid varit viktig för mig, något som ska skötas likt vilket annat jobb som helst. Men nu.. nej.
3 bilder från när skolan fortfarande gick BRA.
Publicerat i Allmänt,

Sista ridpasset på Picco..

Publicerat 2016-04-04 kl. 09:14:00 av Isabel Håkansson
4 bilder ifrån gårdagens ridpass på fina Picco ♥♥
 
Igår red jag Picco för sista gången dehär lovet.. och ärligt, det var ett utav våra sämre pass. Han var sååå pigg och okoncentrerad, ville bara galoppera jättefort med huvudet uppe i himlen och inte lyssna alls. Men vi gjorde det bästa av situationen och avslutade med att skritta av ordentligt i 15-20 minuter så han verkligen fick komma ner i varv. Picco är verkligen en rolig häst att ha & göra med, alltid pigg, glad och framåt! 
 
Det har varit ett effektivt lov med två hästar att ta hand om varenda dag, men det är ändå givande att ha två hästar att ta hand om & rida tycker jag. Snobben och Picco är som natt och dag att rida, så det är en stor omställning att hoppa upp på Snobben efter att jag ridit Picco och tvärtom. Men jag tror det är nyttigt att ha flera olika hästar att rida, och att det ger mig och min ridning mycket. Idag är det back to normal med enbart en häst att rida iallafall, Snobben och jag ska ut och galoppträna ettpar kilometer, få upp flås och förhoppningsvis svettas litegrann!
Publicerat i Allmänt,

Söndagsångest? NEJ.

Publicerat 2016-04-03 kl. 11:42:00 av Isabel Håkansson
GODMORGON! Så, hur gick det då med att gå upp tidigt som en liten mini-träning inför skola imorgon? Hmm.. går att diskuteras kanske ;) Jag vaknade faktiskt runt 7, gick upp på toa, tvättade ansiktet, satte upp håret och sen, jaa.. gick jag och la mig igen. Helt enkelt. Jag är verkligen ingen morgonmänniska, så länge jag inte ska upp till stallet - då är jag plötsligt jättepigg istället! Men för skolans skull, njaaa.
 
Hur som helst, idag är det söndag och sista lovdagen. Jag har alltid varit en person som bokstavligttalat drunknat i min egen söndagsångest varje söndag och princip gråtit mig till sömns eller inte sovit alls. Bävat och bävat inför varje måndag när skolan drar igång igen. Men jag har tröttnat på att hata en dag, varje vecka, 4 dagar i månaden, 48 dagar om året. Det drar så mycket energi, energi jag egentligen hade behövt när jag klockan 09.00 landar i skolbänken på måndagsmorgonen. Så, jag har bestämt att istället försöka göra varje söndag till en bra och älskvärd dag! 
 
Snobben rids ut ikväll när jag kommit hem från Stockholm, hade tänkt rida en väg jag inte ridit på flera månader för omväxlingensskull. Rider igenom honom lätt i alla gångarter, lång låg form och en bra grundfart kommer fokusen ligga på. Väl hemma i stallet efter ridpasset så ska alla benen smörjas med liniment och stretchas. Vi hörs senare... 
Publicerat i Allmänt,

Double trouble

Publicerat 2016-04-02 kl. 19:02:40 av Isabel Håkansson
 ATM ↑
 
Hej på er ♥♥ Klockan är redan 7 på kvällen & ändå känns det som att jag inte hunnit med nånting alls idag?! Skulle gått ut och fotat lite med syrran tidigare idag, sminkade och fixade oss för att sedan komma på att jag glömt min systemkamera i mammas bil.. KUL. Aja, inga sura miner för det utan istället drog vi oss vidare in mot stan för att kolla lite kläder, luncha och sådär. Efter det åkte vi förbi pappas jobb en sväng, och medan pappa svarade på mejl så passade jag & syrran på att åka lite airboard i garaget.
 
Just nu sitter jag i köket och har precis käkat kvällsmat, Ariana Grande's låt "dangerous woman" går på repeat och mina favorit-bloggar väntar på att få läsas igenom. Ikväll siktar jag på att gå och lägga mig i tid för att sedan komma upp tidigt imorgonbitti. Skolstarten väntar runt hörnet och jag ska se till att hålla ut nu fram till sommarlovet. Plugga och ge allt på nationella-proven, även fast min motivation runnit ur kroppen på mig för längesen.. KÄMPA.
Publicerat i Allmänt,

Lördag

Publicerat 2016-04-02 kl. 08:26:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

5 timmar i stallet - check!

Publicerat 2016-04-01 kl. 17:30:34 av Isabel Håkansson
Idag har både Snobben och Picco ridits! Kontraster? JA. 
 
Jag började med att rida Picco, och dagen i ära red vi ut. Började med att skritta och trava fram honom i en skog bredvid stallet och fortsatte sedan med att rida runt Armanbo vilket tog cirka.. 30-35 minuter? Han var jättepigg (!!) och vill bara fram, fram, fram hela tiden. Var ett litet mission i sig att överhuvudtaget kunna skritta honom varje gång efter att man travat en sträcka. Men han gör absolut inga dumheter! Jättefin var han idag och jag är nöjd över honom. 
 
Hittar fler & fler knappar på honom för varje dag som går, och det har verkligen varit jätteroligt att haft äran att rida honom denhär veckan. Han är så himla fin, som en liten sagohäst! 
När Picco var färdigriden så var det dags för mig att sitta upp på Snobben igen för första gången på hela 5 dagar! Han var precis som jag förutspått, lite trött, lite omotiverad och lite (läs: mycket) stel. När Snobben får vila flera dagar irad så kommer han in i vilo-mood och tar ettpar dagar att komma igång med ordentligt. Så han gör sig allra bäst när han får gå ofta! Tog honom med en nypa salt när jag red idag men kunde inte låta bli att bli lite frustrerad... Nya tag på söndag. 
 
Stretchade både ben och bogparti på honom efter ridningen, ska börja stretcha honom efter vartannat ridpass för att uppehålla litegrann mellan gångerna han får massage. Sedan självklart smörja med liniment som vanligt! Snobbens kropp ställer till det för honom lite ibland, att han kan bli så himla stel lätt.. åh. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Uppladdning inför stalldag..

Publicerat 2016-04-01 kl. 11:31:00 av Isabel Håkansson
1 bild på min frukost & 1 bild på ett utav våra små lyckoknippen här hemma ♥
 
Godmorgon! Ställde klockan på 8 imorse, men snoozade enda fram till klockan halv 11 ;) Hade tänkt gå upp & gå en sväng innan stallet, men det får bli imorgon istället. Idag står stallet på schemat hela förmiddan och eftermiddan! Ska rida både Picco och Snobben idag, Snobben ska ridas på banan och Picco ridas ut. Börjar med att longera Snobben och hoppas på att han inte är ömfotad efter skoningen igår.. 
 
I helgen hade jag två alternativ. Antingen, åka till Stockholm och umgås med pappa, eller stanna hemma för att gå på fest & hänga med vänner. Jag valde första alternativet. Det suger att varannan helg missa allting som händer här hemma, men för att få träffa pappa så är det helt klart värt de ändå. Alltså, denna helg ska jag bara ta det lugnt och umgås med pappa. Skönt ändå med en lugn helg innan skolan börjar, även fastän jag inte hade haft något emot att gå på fest imorgon ;)
Publicerat i Allmänt,

Ett kvälls-pass på Picco.

Publicerat 2016-04-01 kl. 00:15:00 av Isabel Håkansson
Sov över med tre kompisar igår, käkade chips, drack dricka, spelade spel, snackade och la oss sedan tidigt för att gå upp tidigt och åka till Västerås idag. Sagt & gjort, klockan 12 imorse satt vi på ett tåg påväg mot Västerås. Vi shoppade litegrann, käkade och var hemma runt 5 igen. Jag och Ida tog då bussen direkt ut till stallet där vi sedan mötte upp Sandra. Jag red Picco och Sandra Bolt. 
 
Det var en pigg liten Picco jag satt på idag, herregud!! Han fick vila igår och var därför sååå taggad idag, kunde knappt få honom skritta efter att ha galopperat honom. Första galoppen var lugn (se film nedan!), men sedan gick det snabbare, snabbare och snabbare och blev roligare, roligare och roligare enligt Picco ;) Jag fokuserar inte jättemycket på formen i galoppen när jag rider honom, han är stark och jag har inte ridit honom alltför många gånger.. så fokusen för mig ligger på att få till en bra och lugn galopp istället. 
En kort videosnutt från början utav passet! Visst är han fin? :) 
Publicerat i Allmänt, Videos,