Valborg, en tråkig sådan

Publicerat 2014-04-30 kl. 18:42:55 av Isabel Håkansson
Dum som jag är så var jag waaay försent ute med att haffa kompisar som kan umgås med mig idag. ALLA är upptagna och ska antingen bort, på fester, va med pojkvänner etc. Så min valborg spenderas hemma i mitt nystädade rum med rosa mjukisar och med en knut på huvudet, skjut mig.
 
Det är på håret att det inte regnar ute & himlen är heeelt svart, så kanske ska jag vara glad att jag är inne. Men ändå, fett tråkigt. Iallafall, ska sätta mig och skriva en massor av inlägg och bara försöka få tiden att gå. Kanske att jag ska ta mig ett bad eller träna lite? Buhu, får panik av att vara hemma en dag som dennaaaa.
Publicerat i Allmänt,

Fullt upp

Publicerat 2014-04-29 kl. 17:47:39 av Isabel Håkansson
Pluggat, städat rummet, rensat rabatten och ska nu upp till stallet. Snobben vilar och Philip ska istället ut på en tur. Kommer hem sent ikväll och ska duscha, raka & ta hand om mig själv mycket ikväll faktiskt. Stallet ligger som prio 1 nu, sen bloggen -så håll er updaterade! 
Publicerat i Allmänt,

Upptäcksfärd och en överladdad shettis

Publicerat 2014-04-28 kl. 22:01:19 av Isabel Håkansson
Mina älskade hästar, att dem orkar och har en sån sprudlande energi som bara sprakar ur deras små kroppar every single day, glädjespridare. Med det sagt kanske ni förstår att båda var laddade idag? Om inte minst Philip haha, han kunde inte trava överhuvudtaget utan galopperade istället, syrran är ju inte mer än en irriterande unge på Philips rygg när han lägger den sidan till - shettis he is.
 
Vi utforskade en ny väg idag och fann en åker man kunde rida på, så var vi tvugna att testa rida på den hihi ;) Hästarna ville helst av allt dyka ner i det energirika, gröna gräset men det blev det ingenting av. Vi galopperade och travade dem på en stor volt i mitten utav fältet i kanske 5 minuter och sen red vi vidare hemåt igen. Förutom ridningen på åkern så blev det jogging och skritt i låg form.
Bild 1: Hästarna får betas lite som belöning för att dem är världsbäst. Fråga mig snälla inte varför min syster sitter och hänger som en apa i ett träd haha..
 
Bild 2: Snobben i sina nattlindor & lackade hovar, redo att gå in i boxen för natten ↑

Halv vägs igenom..

Publicerat 2014-04-28 kl. 17:32:04 av Isabel Håkansson
.. måndan & värsta dan på veckan. Skolan gick hyffsat fort idag faktiskt, det är så eeextremt chill justnu med mestandels film och extraarbeten för att dra ut på den sista perioden nu innan avslutning. Kunde inte vara med på sista lektionen eftersom vi hade bad och jag precis tagit min navelpiercing, istället satt jag och pratade 1 timme med Pernilla, grymma kompis. Slutade halv 4 och gick med Märta, Lova och Salma till lindex och tog sen bussen hem med Sandra och Linn.
 
Nu ska jag käka mat med mami och sen blir det stallet. Hästarnas ridning denna vecka bestämmer faktiskt min syster. Så idag blir det en barbacka tur ute, ska bara skrittjobba och jogga S lite i låg form.
Publicerat i Allmänt,

Lazy söndag

Publicerat 2014-04-27 kl. 22:21:39 av Isabel Håkansson
Vaknade upp hos Sandra imorse, hade världens gosigaste förmiddag med en liten utflykt till brottet, blomfix, planering inför kommande veckor och kortspel. Igår var det tjejmiddag hos Sara med alla favoriter samlade, Madde, Sandra, Ida, Li, Sara (såklart), Julia, Tova och Sandra. Vi hade askul och skrattade oss typ kvällen igenom, babes.
 
När jag kom hem ifrån Sandra runt 2-halv 3 så blev det stallet direkt. Hästarna reds på rundbanan idag igen, bara för att vi skulle få ur dem den allra sista energin som fanns kvar. Galopperade Snobben sammanlagt 3 kilometer idag och han blev TRÖTT. Helt blöt under sadeln och bakom öronen, fuktig på resten av kroppen, men framför allt var han trött i huvudet. Philip var svettig ifrån topp till tå men han var precis lika pigg när syrran hoppade av som när hon hoppade upp.
 
Ikväll har jag bara hjälpt min syster svara på lite mejl och erbjudanden, gossat med kaninerna och fräschat till mig inför skolan imorgon. Livet går i rätt riktning och jag ser ett ljus i den mörka tunneln som jag vart fast i alltför länge, livet ♥
Från igår
Publicerat i Allmänt,

Fullt upp @lördag

Publicerat 2014-04-26 kl. 12:37:20 av Isabel Håkansson
Vaknade halv 7 imorse, klev upp 7. Tog en banan & gick till stallet. Släppte ut hästarna, fixade stallet och red. Uteritt med en massa långa galoppsträckor och glada ponnysar. Man märker på S att han trivs otroligt bra som han rids nu. Mycket uteritter med en massa galoppjobb & bus (hans favorit), blandat med jobb på banan. Sen när vi börjar med hoppningen igen vet jag nog en ponny som kommer bli glaaaad ;)
 
Iallafall, nu ska jag fixa mig inför att åka till Norberg på en marknad med pappa & syster hihi. Så ska hoppa in i en snabbdusch, sminka mig och platta håret. Ikväll är det tjejmiddag hos Sara med några bra. Updaten lär bli liiiite knackig men ni får stå ut, puss
Publicerat i Allmänt,

Snabbis inlägg.

Publicerat 2014-04-25 kl. 21:54:58 av Isabel Håkansson
Tänkte sammanfatta stalldagen lite kort, ska nämligen lägga mig i ett bad med 90210 & ett glas fanta exotic hihi, så ska skynda mig lite.

Började med Philip iallafall. Tog en promenad med honom på typ 15-20 minuter, la in lite inslag av lätt jogging då & då bara för att ha honom "på hugget" hela tiden. Det blir så lätt att det slutar med att man slöar fram annars. Som avslut på vår lilla promenad så tog jag med honom ner på en grästäckt åker och lät honom beta medans jag satt och solade ansiktet i solen. Sååå mysigt hade vi det jag & lilla Phillphill.
Efter att Philip fått motionera litegrann så borstade jag igenom honom + kratsade hovar och sen fick han gå in i boxen. Tog efter det in Snobben och borstade igenom honom samt kratsade hovar och satte på skydd & tränsade. Satt upp och red iväg. När vi precis lämnat stallplan så var han jättetöntig, trippade och kastade med huvudet och hoppade till för varje liten sak han kunde tänkas bli rädd för.
 
Tillslut la han alla fjollerier åt sidan iallafall och då började vår überbraiga runda påriktigt. Jag red väl i ca 1 timme, mestandels trav & galopp. I traven så lossade han verkligen efter ett tag och skritten var fin somvanligt. I galoppen så lät jag honom mest sträcka ut sig och bestämma tempo själv, det gick.. fort ;) Gasade på honom i en liten sluttning typ i mitten på passet och då var det bara för mig att klamra mig fast haha, det gick fort men det var SÅ HIMLA KUL & jag tror att Snobben tyckte desamma. Fick ännu en gång ett kvitto i handen på att han i dagensläge är en helt annan ponny än när han kom till mig. Vi red själva idag somsagt och han hade inte ens en enda liten mikroskopisk tanke i huvudet att stanna utan han var pigg från start. Bästabästa S♥

Glader

Publicerat 2014-04-25 kl. 16:38:16 av Isabel Håkansson
Det var så himla längesen jag kände såhär.. shiiiit vad glad jag är!! I skolan var jag som vanligt lame & hela den bittra biten men såfort jag kom hem så bara - love life. Det är varmt och solen skiner, pappa gjorde grillat till mat, hundarna är glada, kaninerna skuttar i sina nystädade burar, jag ska upp och motionera båda ponnypojkarna och allt känns bara sådär allmänt bra. Om jag hade haft en perfekt passande sadel justnu så hade livet inte vart långt ifrån perfekt alltså!
 
Påtal om att motionera båda ponnypojkarna iallafall, syrran är på tjejkväll så stallet vilar på mina axlar idag. Tänkte ta med Snobben ut på en uteritt ensam idag, det var grymt längesen jag red ut själv utan sällskap av Philip och syrran/Madde/Märta, meeen det blir mysigt det också. Rider barbacka somsagt och ska försöka lösgöra honom ordentligt i traven, nöta lite sidvärs och bara busgaloppera omkring på olika vägar, det kommer nog uppskattas av herr S om jag känner honom rätt ;)
 
Philip tänkte jag ta med ut på en promenad i finvädret. Om jag hinner sen så tänkte jag smörja mina träns också, annars får det bli imorgon. Vi hörs när vi hörs, stallet väntar. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Kvällsfunderare

Publicerat 2014-04-24 kl. 21:44:21 av Isabel Håkansson
Passet idag med S gick.. sisådär. I skritten och galoppen är han fin som vanligt, allting faller på plats naturligt och han går i en låg avslappnad form. Men i traven bara stretar han emot, nyper i bettet, springer med huvudet i nowhere & jag vet inte allt. Mycket hänger på mig också såklart, men jag blir helt G.A.L.E.N på att traven aldrig sitter!
Visst, jag red med gamla sadeln och den sitter ju inte jättebra på Snobben, så det lär ha berott rätt mycket på det, men då förstår jag inte varför han går så underbart bra i alla gångarter förutom trav? Kanske är det för att traven är stötigare.. Aja, imorgon ska jag ut och rida, barbacka. Blanda bus & jobb i alla gångarter och bara gosa med min lilla diamant till ponny, bäst är han. Jag vet med all säkerhet att han inte har ont nånstans iallafall, han är väldigt positiv och beter sig helt normalt. Är inte sur i varken ridningen eller hanteringen utan det är bara dendär förbannade traven som aldrig sitter haha.
 
Hoppade faktiskt upp på Philip idag och red lite efter att jag ridit Snobben hihi. Han dummade sig något otroligt med min syster och skickade henne i backen en gång till och med, busen. Såfort jag hoppade upp skärpte han till sig dock så jag bara galopperade honom trött några varv och sen fick min syster återigen tillbaks sin lilla Philip. Grejen med Philip när man rider i paddocken är att man måste ha koll på hans bogar hela tiden, om man inte har det så springer han ut ifrån banan, kastar sig in emot mitten och går lite varstans helt enkelt.

One last chance

Publicerat 2014-04-24 kl. 16:10:27 av Isabel Håkansson
Som ni märker så står bloggen stilla, mitt intresse slocknade under perioden jag mådde dåligt för några veckor sen. Antingen kommer det tillbaka eller så gör det inte det, hoppas på det första alternativet ♥ Så nu ger jag bloggen & mig själv en sista chans, jag kör på och ser vart allt leder. Vädret är på topp, det går framåt med S, skolan är det lite sisådär med men snart är det sommarloooov!
 
Iallafall, anledningen till att jag inte bloggade igår var för att jag var till doktorn med mitt öra. En inflammation och eventuellt en hörsel(...) nånting som jag inte kommer ihåg låg bakom den extrema smärtan i högra örat. Så jag måste jag ta medicin och dropp sammanlagt 5 gånger/dag i 5 dagar. Käkade två antibiotika tabletter igår och började efter det se svarta prickar överallt, huvudet kändes som om det skulle sprängas i hundra bitar och ögonlocken tunga. Så jag somnade runt halv 7/7 igår och vaknade inte förrän efter 22 nångång. Imorse var huvudvärken kvar så efter att jag tagit medicinen så kröp jag ner i sängen igen.
 
Har pluggat lite, läst ut en bok i svenskan och finslipat min novell lite samt skickat in den. Nu på eftermiddan efter att ha sovit och druckit en massa vatten så mådde jag bättre. Så jag tog med mig en filt, en bok och mina sessor ut på altanen och solade en stund. Ska ta en ipren nu och bege mig upp till stallet i det fina vädret!
Publicerat i Allmänt,

Tisdag & skola

Publicerat 2014-04-22 kl. 08:14:30 av Isabel Håkansson
Just nu 
Yeeey.. Nja. Aja det är bara på det igen och köra! Går en chill skoldag iallafall och det är jag glad över med tanke på att jag är dötrött haha. Sitter hemma nu och bara väntar på att nästa buss ska komma, missade nämligen den förra. 

Iallafall, idag vilar Snobben efter en intensiv vecka med kondition-träning, dressyr & markarbetspass och uteritter med en massa galopp inkluderat. Jag åker till Västerås och lämnar sadeln som inte låg helt 100% på S och så ska jag få låna hem en sadel ifrån en kompis i helgen.. Räkna med ett utrustnings inlägg senare ikväll. 
Publicerat i Allmänt,

Jag äger ingen häst värd miljoner

Publicerat 2014-04-21 kl. 11:44:00 av Isabel Håkansson
Ett ämne jag absolut tycker borde lyftas högre inom (häst)bloggvärlden är dethär att folk som inte har hästar värda miljontals kronor OCKSÅ KAN LYCKAS. Jag kan sitta och gråta till utvecklingsvideos som folk jag inte känner lagt upp på deras ponny & dem, för i mina ögon finns det inget finare än att se hästar som får en chans fastän dem inte är kapabla till att hoppa dem högsta hindren, tävla dem svåraste klasserna i dressyr eller överhuvudtaget har ett psyke till att kunna ridas.
Självklart skulle iallafall 75% av alla ryttare som VILL sattsa på denna sport köpt en färdig utbildad häst med kapacitet för att kunna göra princip vad som helst redan innan man köpt hästen - köpt den. Men sånna hästar kostar ofta upp emot miljonen och över, och huuuur många är det igentligen som har miljoner kronor i byxfickan redo att spenderas på EN häst? Nja, inte jättemånga kanske.. Då blir alternativet helt enkelt att ta hem dendär "tussiga ponnyn" med lång man och hovskägg, men som fortfarande har det & vidare utbilda den.
 
Det tar tid, kräver tålamod & mängder med timmar spenderandes uppepå hästryggen och träning ifrån marken, men kämpar man tillräckligt hårt och vill nånting så mycket så kommer det gå. Jag är bara hundratusenmiljoner procent säker på det.
Snobben, min C-ponny, första ponny och mitt allt. Han var inte mycket för världen när han kom till mig, rätt osäker i sig själv och ovetandes om vad livet hade att erbjuda. Att lämna stallplan var bara ett big nono och gå i form kom inte på frågan. Han tog varje chans han fick att försöka kasta av mig och gjorde både mig och många andra i hans närhet rädda för honom, men det var aldrig en varningsklocka som ringde nånstans, jag bara fortsatte. Varje dag. Som om allting vore somvanligt.
 
Idag, 1 och ett halvt år senare står jag kvar vid samma häst. Jag är helt nerkärad i honom och jag älskar honom över hela mitt hjärta, han känner mig bättre än någonannan och jag honom. Utan S- ingen jag. Jag köpte inte en ponny som gått SM 47 gånger eller nån tävlingskompis, där jag och han står idag, har jag fått kämpa så sjuhelv*etes mycket för. Hästar är och ska betraktas som helt egna indvider med känslor och en egen vilja. Det tar tid och kräver tålamod, men somsagt - alla kan nå toppen. Med rätt träning, tålamod, tid och en jäkla massa kärlek så går allt.
 
Publicerat i Allmänt,

Sista riktiga lovdan

Publicerat 2014-04-20 kl. 15:01:59 av Isabel Håkansson
Med sorg i mitt hjärta så skriver jag rubriken ovan haha, nejmen seriöst.. livet justnu alltså - euw. Känner inte igen mig själv alls, är typ fylld med känslor men orkar ändå inte bry mig om nåt. Bara stöter bort mina föräldrar & alla som betyder nåt och bara lever på insidan av min box. Vetinte om jag ska ta och ringa nån som kan hjälpa mig ur allt eller om det går över, har aldrig i hela mitt liv känt såhär förut och är trött på det.
 
Iallafall, vädret är helt underbart idag igen! Dagens planer med hästarna är att långrykta dem båda två och sen fota både mig och syrran brevid dem. Ikväll så ska jag eventuellt rida i provsadeln och kolla om den ligger bra på S, annars blir det lugnt för båda två. Dem blev rätt trötta igår efter ridturen skulle jag tro, skritt och galoppjobbade lite uppför backar och avslutade med två race-galopper på rundbanan, överlyckliga var dem!
Idag har vi haft Philip i 1 år förresten, tiden går så fort & jag älskar dig lillprinsen ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Lördag, well hello!

Publicerat 2014-04-19 kl. 13:35:35 av Isabel Håkansson
VILKET VÄDER! Heeeelt underbart är det! Är verkligen high on life idag, alla problem och dystra tankar läggs åt sidan & jag är gladare än gladast. Vaknade upp hos Madde med Sara imorse, låg bara och snackade, skrattade och planerade kvällen innan jag och Sara drog hem till oss själva, goingar. 
 
Har lite att göra och därför kunde jag inte vara kvar i stan. Ska b.la städa ur kaninburarna och rida ut i det überfina vädret. Hade tänkt mig skritt i klätterbackarna och sen lite trav & galopp på rundbanan. Igår blev det bomjobb på Ösby, lite okoncentrerad var både jag och Snobben. Fuckade ur på islandssadeln jag red i nånstans i mitten på passet och sådär men Snobben var duktig hursomhelst. Det har varit intensiva dagar för lilla Philip denhär veckan då han varit med mig och S typ varje dag haha, men han tycker det är kul & är sååå positiv.
Old pic
 
Publicerat i Allmänt,

Lite vår/sommar planer med Snobben

Publicerat 2014-04-18 kl. 12:03:00 av Isabel Håkansson
Nu när mitt gröna kort är fixat och allt är klart princip så saknas bara Snobbens tävlings-form. Han ÄR fräsch nu och visst, det går lite trögt fram och sådär men allt det vilar på mina axlar. Det är bara jag som kan sätta fart på Snobbens kondition och muskler nu och det måste jag göra. Mickis och jag snackade igenom allting igår och kom fram till detta ↓
♥ Konditionsträning ska ske minst 2ggr/vecka. Ut och och galoppera/trava långt och låta både mig och Snobben få svettas lite.
 
♥ Att jag måste VÅGA rida Snobben trött. Jag är väldigt rädd om min S och det har jag alltid varit, speciellt nu efter att han behövt vila jättelänge pågrund av nånting okänt (troligtvis en låsning och en massa spänningar). Jag vet att Snobben inte har ont nu, för då skulle han visa det.
 
♥ Rida mycket lösgörande. Snobben är som ni kanske förstått vid dethär laget - rätt stel om han inte hålls igång & rids rätt. Så mycket lösgörande, volter och serpentiner i låg form.
 
En gång i veckan vila och en gång i veckan jogging/pw. Utöver det ska han motioneras och tränas både ute och i paddock.

Hoppträningarna och tävlingarna måste dock vänta tills jag har en passande sadel.. eviga sadeldilemma, jag hatar dig.
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2014-04-18 kl. 07:03:00 av Isabel Håkansson
07:03 är klockan och jag är på G till stallet, stalltjej kallas det! Ska släppa ut hästarna och fixa stallet nu på morgonkvisten. Tänkte rida iväg till Ösby paddocken idag och rida igenom S & kanske konka fram lite bommar om allt känns bra. Han har känts liiite loj dem senaste dagarna så vi får se. Efter ridningen så måste alla tränsen putsas igen, tyvärr haha. Vetinte varför men lädret blir jättefort torrt nu för tiden & jag hatar torrt läder.
Publicerat i Allmänt,

Konditions-träning

Publicerat 2014-04-17 kl. 21:28:04 av Isabel Håkansson
Tid: 50 minuter.
Fokus på: Att hålla ett bra tempo hela rundan (4,5 km)
Underlag: Väldigt varierat. Mycket grusvägar och något hårdare underlag.
 
Idag konditionstränades båda ponnysarna en runda på 4,5 km. Trav och galopp HELA rundan förutom korta skrittpauser när vi skrittade över asfalterade vägar, annars höll vi igång hela tiden. Båda två tyckte det var väldigt kul och hade öronen framåt hela tiden, gosisar.
 
När vi var hemma i stallet igen så var både jag, Pernilla & Philip svettiga, men inte Snobben. Inte ens under sadelgjorden var han det minsta fuktig, så han hade kunnat köra lite mycket till.. får helt enkelt pallra mig ner på rundbanan nån dag framöver och träna galopp-intervaller, för DET tycker han är jobbigt.
Det blåste rejält idag, så det var på med en huva för Snobbens del. Han är känd för att vara fjollig när det blåser ute nämligen.

Vilka troll det finns.

Publicerat 2014-04-17 kl. 12:43:00 av Isabel Håkansson
Trolljägarna är ett program som jag hissar och tror på hela vägen! Tycker det är skrattretande på nåt sätt hur folk på riktigt tror att man är helt, HELT 100% anonym på nätet - vilket man aldrig är. Bara för att man undertecknar en kommentar, ett mejl eller vad som helst med "Anonym" så finns det fortfarande en IP-adress som innehåller all information om avsändaren, adress, namn & telefonnummer.
 
Det bästa i programmen är ju heltklart när Aschberg åker hem/bestämmer en träff med Anonymusarna och ställer dem mot väggen och frågar "Varför skriver du sådär?". Ofta blir reaktionerna att dem inte alls har skrivit som dem skrivit och det är lite läskigt faktiskt, jag menar.. MAN KOMMER VÄL IHÅG VAD MAN SKRIVIT?? Vetinte vart jag ville komma med detta inlägg riktigt, men det är sjukt igentligen vilka jäkla troll det finns!
Publicerat i Allmänt,

Dem senaste dagarna

Publicerat 2014-04-17 kl. 11:26:06 av Isabel Håkansson
Natten till idag var den första natten jag sov ensam hittills på hela lovet, det var sååå skönt med tanke på att jag inte sovit så mycket dem andra dagarna haha..! Iallafall, dem senaste dagarna då. Har umgåtts med Madde, Sara, Milla och Sandra, skrattat och haft askul. Tog navelpiercing i måndags och har därför inte kunnat rida jätteseriöst men jag har försökt.
 
Igår så spenderades hela dan i västerås princip. På kvällen drog jag till stallet och longerade Snobben och mockade 3 boxar. Mickis hade gjort illa axeln så hon som i vanliga fall har stallet på onsdagar kunde inte fixa det igår. Snobben var jätteduktig! Lite loj och sådär men nu under all pälsfällning och hans igångsättning så är det fullt förståeligt. Får se vad som händer idag, kanske blir det vänner ikväll igen? Återstår att se!
Haha sista kortet är taget i mammas reptil-rum, så ha överseénde!
Publicerat i Allmänt,

Lovtisdag

Publicerat 2014-04-15 kl. 16:09:34 av Isabel Håkansson
Lov tisdag, lovelylovelylovely. Blogg-updaten går på lite sisådär halvfart & allt runtom likaså men vafasen, jag måste få leva lite utanför allt med sociala medier och allt vad vardag heter ibland. Iallafall, sov med några kompisar inatt och kom hem runt 13, chillat och ätit nudlar sen dess typ haha.
 
Så nu iallafall ska jag upp till stallet och göra nytta. Rida pållen och pyssla om honom ordentligt. Får se om jag kan rida ut idag utan att han ska busa ihjäl sig. Både igår & dagarna innan igår så har han varit jätte busig ut, vårkänslor somsagt. 
Busponnysarna för nån månad sen
 
Publicerat i Allmänt,

2014.04.12

Publicerat 2014-04-12 kl. 22:03:15 av Isabel Håkansson
What a day. Spenderade typ hela dan med familjen i Västerås, gjorde verkligen ingen nytta alls igentligen. Hade tänkt både klippa mig och köpa ett skydds-skal till min mobil men det blev inte av, varför vet jag inte än dock ;) Hur som helst, vi åt god mat, fikade, umgicks och så bestämde jag en rolig grej tillsammans med mamma & pappa, längtat efter det sååå himla länge och är gladare än gladast hihi. 

Imorse så sprang jag som planerat, stannade till i stallet och toppade det med 65 squats. Otränad som jag är så är mina lår helt döda nu haha. 
Publicerat i Allmänt,

Sluta vänta

Publicerat 2014-04-12 kl. 09:43:52 av Isabel Håkansson
Och med det sagt så drar jag ut på en springtur såhär på morgonen. Vetinte om jag stannar till i stallet eller om jag bara drar en långrunda och stallet efter det. Behöver rensa tankarna med hjälp av hästar, springning & friskluft, lets do it ♥
 
Innan jag sticker ut så ska jag mixa ihop en god smoothie och äta den med lite müsli. Solen strålar utanför fönstret och jag kan inte vänta mer nu, såååå vi hörs senare! Gör nånting bra utav dagen nu, puss.
Publicerat i Allmänt,

Vårkänslor?

Publicerat 2014-04-10 kl. 22:22:56 av Isabel Håkansson
Idag var det 2 leriga ponnysar som mötte oss i hagen. Snobben står utan täcke om dagarna nu för tiden då jag anser att han inte behöver ha täcke eftersom det är + grader, så han tar och unnar sig ett lerbad lite varje dag haha. Iallafall, skrittade fram Snobben ute med syrran på Philip som sällskap. Snobben var väldigt spänd och pigg, letade saker att vara rädd för och var rädd för dem helt enkelt. Han hade vart fjantig igår när Mickis red så jag tror att vårkänslorna har börjat spöka lite smått.

Väl tillbaka hemma på gården igen så började jag jogga honom lite i låg form, han var fortfarande rätt spänd och hade svårt att slappna av men vi fick till riktigt bra sidvärsrörelser i både skritt & trav så jag är nöjd! Provade galoppera honom ett varv också bara för att stämma av lite - som att skära i smör ;) Philip var lite dryg med Pernilla idag när hon red så jag hoppade faktiskt upp och red honom lite när jag ridit klart S. Det är helt sjukt hur mycket energi, glädje, styrka och envishet som finns i dendär lilla kroppen, det var år & dar sen jag red Philip så jag fick mig en liten check på att jag levde haha. 

Han är så grymt känslig Philip, det räcker med att bara smacka lite tyst så börjar han trava/galoppera. I slutet gick det jättebra och jag är så nöjd över honom, lilla shettisbusen ❤️ 


En dag åt ingenting

Publicerat 2014-04-10 kl. 16:34:19 av Isabel Håkansson
Vaknade upp med mensvärk ifrån helvettet och sömnpåsar. Hade svårt att sova inatt & somnade inte förrän 1/2 tiden igår.. Så jag har legat i sängen hela dagen och typ vridit mig av smärta haha, rätt surt att just denhär dan då jag blivit tvungen att vara sängliggandes så ska det vara strålande sol ute?!?!? Hursom, är uppe på fötter nu iallafall och tänkte göra nånting att äta, nudlar eller nåt annat enkelt.
 
Såfort min syster kommer hem, vilket förhoppningsvis blir ganska snart så blir det en tripp till stallet. Ska jogga Snobben lite lätt i paddocken och bara köra lite lugnt. Igår red Mickis runt Ösby i alla gångarter med sadeln vi har på prov, bom-vidden var bra men sadeln åkte fram när man red.. Det eviga sadeldilemmat, det tar aldrig slut!
Publicerat i Allmänt,

För att jag aldrig har trott på nåt så mycket

Publicerat 2014-04-10 kl. 11:16:00 av Isabel Håkansson
"Han har kapacitet, den är därinne, nånstans"
När jag köpte Snobben, som visade sig vara en helt annan ponny än jag trodde att han från början var, så höll jag på att ge upp. Hela tiden. Varje dag. Jag hade aldrig lagt alla hundratals timmar på hästryggen, gått upp 7 på lördagsmornar, fällt alla dessa tårar, övervunnit den rädslan som jag burit på, ridit i snöstorm och spöregn - om jag inte visste att han en dag skulle chocka mig. För wow, denhär ponnyn ÄR något alldeles speciellt.
 
Min fina, älskade och bästa ponny Snobben, som jag älskar dig.
Publicerat i Allmänt,

Som den lillgamla tonåring jag är

Publicerat 2014-04-09 kl. 21:05:29 av Isabel Håkansson
Om det är en sak jag längtar efter att få göra i framtiden så är det att få inreda MIN egen lägenhet/hus. Som det känns nu så skulle hela huset/lägenheten gått i vitt, svart och beige färg - sååå fint. Blir helt frustrerad av att inte få bestämma hur det ska se ut här hemma men tids nog så.. ;)
Ett snabbis jag gjorde på lite fint. Haha, har redan målat upp en bild i mitt huvud hur allt ska se ut i detalj.
Publicerat i Allmänt,

Another wendsday

Publicerat 2014-04-09 kl. 18:24:00 av Isabel Håkansson
Ny dag, nya tag!Vaknade upp imorse lite försent sisådär & det första jag såg var vädret ute. Gråmulet med snöblandat slask som föll ifrån himlen, dåå blir man ju ganska tagg ellerhur? Haha, tvärtom. Pallrade mig iväg till skolan iallafall och gjorde klart både SO:n och fick spanskan överstökad så det känns bra. 
 
Efter skolan så gick jag, min syster och Sandra till affären och köpte aloe-Vera drycken och kvarg, köpte golden kiwi som smak på drycken & den är sååå god!! Kom hem runt 5 och satte igång att göra pannkakssmet som jag åt som middag sen, hihi rätt bra dag ändå. 
 
Publicerat i Allmänt,

Från brusiga webcameror och hit.

Publicerat 2014-04-09 kl. 13:02:00 av Isabel Håkansson
Det är rätt coolt igentligen, att även fast jag inte åstakommit nåt speciellt i bloggvärlden, så har jag mött så oootroligt fantastiska människor just över bloggen, har fått mycket hat men även SÅ mycket kärlek och värme. B.la mina grymma kompisar Ema och Ebba lärde jag känna typ helt och hållet genom mina bloggar, är så glad att jag har dem båda två även om vi inte ses så ofta ♥
 
För 4 år sen startades min första blogg, absolutiisabel.blogg.se (och JA den är låst haha). Jag var en då 11 årig kaxig liten tjej som älskade att överdriva saker och ting, främst på min blogg. Det var brusiga webcam bilder där jag uppmärksammade mina fjortis-ränder och texter som innehöll mycket olämpligt om man säger så. Jag var inte sårbar på den tiden för fem öre och älskade att svara på hatkommentarer och bara låta läsarnas huvuden brinna när dem läste mina inlägg.
 
Därefter har jag haft många, många, många andra bloggar, issathebest, brudarnaistallet, isabelhhakansson, salaryttarnaa, ponnyryttarnaa, ourplaace och säkert en massa fler som jag glömt bort vid dethär laget. Men hursomhelst, från brusiga webcameror och provocerande texter så sitter jag nu här och bloggar fortfarande. Allt har förändrats men I still here, varje blogg har sin story & GASH vad bloggvärlden tillgett och komplitterat mig i livet - hur konstigt det än låter.
Publicerat i Allmänt,

Hästarna v.15

Publicerat 2014-04-08 kl. 20:35:37 av Isabel Håkansson
Måndag: Red på rundbanan 2 varv i alla gångarter barbacka, pigga och glada hästar. Snobben var något överladdad men han lugnade ner sig såfort han fått galoppera lite.
 
Tisdag: Gick en promenad i rask skritt 20 min i regn.
 
Onsdag: Philip vilar och Mickis rider Snobben.
 
Torsdag: Oplanerat.
 
Fredag: Vila/uteritt, beror på.
 
Lördag: Vila/uteritt beroende på dagen innan.
 
Söndag: Ska ta mig ner till Ösby paddocken (om inte vädret kaosar) och trimma Snobben lite lätt. Om han känns fräsch så kanske jag tar fram lite bommar och jobbar över, isåntfall blir det första gången sen i d-e-c-e-m-b-e-r, förstår ni lyckan??

Dressyrmoves

Publicerat 2014-04-08 kl. 20:19:59 av Isabel Håkansson
Mysig stalldag idag kort sagt. Började med att fixa stallet, vände ut och in på båda boxarna så att det vart fluffigt och fint till att börja med. Det gick faktiskt extreeemt fort att fixa stallet idag, på 40 minuter var 6 höpåsar packade, två boxar mockade, 4 krafthinkar gjorda och två vattenhinkar urskurade och fyllda med nytt vatten.
 
Hästarna hade stått utan täcke idag i hagen av nån anledning så dem var dyngsura. Tog dem därför direkt ifrån hagen och promenerade dem i rask takt som planerat. Snobben var sprang sidleds, trippade och ruskade på huvudet med spetsade öron, livsnjutare. När vi var påväg hem igen så bjöd han även på några av sina dressyrmoves haha, piaff och skänkelvikning alá S ;) Philip joggade och skrittade på i ett friskt tempo han med, lillfill.
 
Väl tillbaka i stallet så drog vi av hästarna allt vatten med en vattenskrapa och satte på dem torra fleecetäcken. Som avslut på en braig stalldag så smörjde jag min hopp-platta och min f.d sadel som ska säljas. Sen fixade jag även lite med Philips utrustning, typ träns och svanskappa.
Publicerat i Allmänt,

En omstart

Publicerat 2014-04-08 kl. 15:08:30 av Isabel Håkansson
En grå tisdag, rätt otagg på livet & jag ser baksidor i allt.

Tonårsskav och depressiva tankar är något som ständigt står och bankar på andra sidan dörren, det har liksom alltid varit så vare gäller mig. Antingen är jag så high on life att jag inte kan stå stilla ens en minut, livet är så underbart och jag bara viftar bort problem som uppstår och vill göra 795838 miljoner saker varje dag, eller så är jag ledsen och somsagt - ser baksidor i allt. Jag har ofta tvångstankar och pressar mig själv till max när det gäller ALLT. Tar ofta på mig saker som gynnar andra fastän jag inte vill och trots det så är jag grymt emot folk som inte står upp för sig själv, jag menar hur mycket dubbelmoral är inte det? Jag står inte upp för mig själv längre - så nu kör vi på en hel vändning med start från idag.
 
Jag vill blogga, jag vill må bra, jag vill så mycket. Så steg 1 nu får bli att.. blogga igen haha. Så hej! Idag som ni kanske redan förstått har varit en dålig dag, lyssnade på Linn & Ebbas podd påvägen hem i bussen och dem satte pricka på alla känslorna jag bär på just nu, TACK
 
Nu iallafall ska jag ta en pw upp till stallet med syster, fixa och pyssla lite där och när alla dagliga sysslor är utförda så ska jag plocka på mig all läder utrustning som hänger i sadelkammaren och gå ut i boden och putsa, putsa, putsa. Sen avrundas det med en promenad med båda pållarna i ca 20 min rask skritt.
När jag kommer hem står bloggen som prio nr.1, vi hörs då!
Publicerat i Allmänt,

INGEN SÖNDAGSÅNGEST..

Publicerat 2014-04-06 kl. 21:02:00 av Isabel Håkansson
..för att kommande vecka är veckan innan påsklov woho! Åh är så tagg på att bara sova, rida, va med kompisar och se på serier, är skoltrött så det räcker åt många så det längtar jag ihjäl mig till! Iallafall, idag har vart en hyfsat bra dag. Första halvan av dan spenderades i västerås med mami, fick med oss en sadel till Snobben som vi har på prov i en vecka och det ser ljust ut!
 
Resten av dan har gått åt till stallet så jag kom hem precis. Red faktiskt Snobben nere i Ösby paddocken, trimmade igenom honom lite i alla gångarter. S fick ha en islandssadel idag då det är den enda som ligger still på honom av alla sadlar vi har hemma just nu, den var hal och lite sådär men ni får ha överseénde. I mina ögon är S iallafall en väldigt fin ponny, nog för att han inte är ordentligt igång nu.. ♥
Jag joggade som vanligt fram Snobben i en låg avslappnad form. Han trivs som allra bäst i en något högre form så det gäller att ha honom avslappnad så han verkligen släpper till och kommer ner i dendär bekväma & låga formen.
När han var framjoggad så höjde jag formen något, dock inte så mycket då han inte har så mycket muskler än efter den långa vilan och jag inte vill pressa honom att gå i hög form. Sen galopperade jag även fram honom i lätt sits.
När S var framriden så fick han en kort skrittpaus och sen tog jag upp stigbyglarna och red igenom honom ordentligt. Gjorde lite sidvärs rörelser och nötte tempoväxlingar. Han skötte sig otroligt bra och var sååå nöjd efteråt då han fick trava på långa tyglar nästan hela vägen hem, bästa ponnysbusen.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Lördag morgon

Publicerat 2014-04-05 kl. 10:39:41 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Lördag morgon it is, Märta sov hos mig inatt och vi somnade innan 12 igår med smink och allt på haha, skönt att vara utvilad iallafall! Vi är påväg till stallet nu eftersom vi ska till ukm vid 3 och kolla på lite kompisar när dem ska sjunga. Idag ska jag provrida i nya sadeln och jag hoppas att den ligger bra!
Bilder från igår
Igår så red jag och Märta en lugn runda runt Ösby i både trav och galopp och därimellan en massa skritt. Bara lät hästarna sträcka ut sig ordenligt. Snobben var helt lagom pigg, inte seg och absolut inte för pigg - nånting därimellan helt enkelt. Philip var rätt pigg och stark men Märta skötte det bra! Så en runda med glada ponnys i mjukisar, springbyxor och ett glatt humör blev det haha!
Publicerat i Allmänt,

Härlig eftermiddag!

Publicerat 2014-04-03 kl. 20:23:11 av Isabel Håkansson
Tänk vad lite frisk luft, hästar och ett skönt väder kan göra för ens välmående! Bara när jag möttes av ponnysarna i hagen så fylldes jag med en massa värme & energi, iiih dem gör mig så j*vla lycklig! Iallafall, Snobben fick prova sadeln idag med Mickis som lite hjälp, ett extra öga är alltid bra. Den låg bra, kanske att den är lite för rak för att kunna sitta 100% på Snobbens rygg, ska provrida i den på lördag.
 
När Snobben blivit lagomt ompysslad och fått sadeln testad så var det Philips tur. Han och Pernilla tog en hääärlig runda i eftermiddagssolen runt Ösby men mig som sällskap hihi. Mycket galopp blev det, pigg och busig stod skrivet i pannan på honom minst sagt, SÅ PIGG. Så efter turen idag har min syster bestämt att hon ska börja tävla shettisgalopp och det enda hon sa innan jag ens hunnit svara var "mål är till för att nås", bra där! Hur det blir med hela processen får vi se senare dock, just nu ligger all fokus på att hans kondition ska utökas och han ska ner i vikt, sen får vi se.
 
Nu ska jag mixa ihop en energirik smoothie och sen väntas duschen, PUSS
Shettisbusen idag
Publicerat i Philips ridbok,

Dagen som passerat

Publicerat 2014-04-03 kl. 15:09:28 av Isabel Håkansson
Torsdagen är halvvägs igenom och det känns såå skönt. Nu är de bara det roliga kvar, nämligen stallet! ;) Snobben somsagt vilar efter gårdagens akupunkturbehandling. Runt 5 kommer Mickis ut och ser när vi testar sadeln på honom, hoppas hoppas HOPPAS den ligger bra!
 
Annars då? Philip ska ridas av syrran så jag hänger med dem ut på powerwalk i samma veva, perfekt ju! Vädret dock är ingenting att hänga i julgranen men what to do. Tänkte ge mitt läder lite omsorg också innan jag åker hem i eftermiddag, det blir bra. 
 
Publicerat i Allmänt,

BUS?

Publicerat 2014-04-02 kl. 21:26:00 av Isabel Håkansson
Ligger i sängen och har precis sätt ett avsnitt av 90210, grym serie och jag är glad att jag började kolla på den. Iallafall så har jag som jag nämnt tidigare på bloggen funderat mycket på att spraytanna mig (känns dock inte som nånting för mig) eller testa brun utan sol, eller BUS som det förkortas. Jag är så blek och börjar bli uppriktigt trött på det haha, har b-e-s-l-u-t-s-å-n-g-e-s-t. Vill inte få fläckar som inte går bort eller att det blir ojämnt, hm..
Och ja, mina ben ser brunare ut på bild. Dem är waay blekare i verkligheten.
Publicerat i Allmänt,

Tillbaka.

Publicerat 2014-04-02 kl. 20:08:05 av Isabel Håkansson
Jag är tillbaks, inte helt 100% återställd och "back on track" men livet rullar hursom. Jag har bestämt mig för att se över saker som inte bra är för MIG och deeet kommer jag hålla fast vid. Så nu kör vi igen, skolan, hästarna, bloggen, vännerna - vardag.
 
Idag har jag tillsammans med familjen spenderat eftermiddagen i västerås. Tog med mig en sadel hem till S som vi ska prova, inte jättesnygg men om den sitter bra på Snobben så får det bli den iallafall. Det är ju iallafall en hoppsadel i brunt så vafasen ;)
     Tidigare idag runt.. 11 (?) så har Snobben fått akupunktur, laserbehandling och kiropraktik behandling. Han tyckte det var SÅ skönt och stod och njöt medans equiterapeften pysslade om honom, han fick beröm för sina otroligt fina & stora ögon också haha lillen. Så idag och imorgon blir det vila, sen är det ridning som gäller igen.
Publicerat i Allmänt,

Tisdag

Publicerat 2014-04-01 kl. 20:43:14 av Isabel Håkansson
Idag var en bra dag. Stallet & hästarna gick bra. Dem skoddes idag så Snobben var lite öm och varm i ena framhoven - ingen ridning med andra ord. Philip däremot fick sig en uteritt i skritt och trav med Pernilla, deras första uteritt ensamna nånsin. 

Så medans hon red fixade jag Fanta och putsade träns. Snobben fick sig ett fotbad och sen fick han på sig ett gos täcke och in i boxen. Bra dag! 


Publicerat i Allmänt,