En ridhusträning att minnas.

Publicerat 2015-01-21 kl. 22:09:14 av Isabel Håkansson
Snobben, mitt lilla älsklingshjärta.. HUR duktig var inte du idag då? Waah, han var helt galet duktig, fin och avslappnad under dagens ridpass. Lite för pigg och på till en början, men helt perfekt framåt slutet. Det känns som att vi börjar finna en balans i vår träning, en kurva som går jämnt uppåt och inte dippar var och varannan dag, liksom. Visst, det känns att han tappat både muskler och kondition, han blev fort trött och om inte annat trött i huvudet idag, men det ska jobbas upp succesivt med start från idag. 
 
Nu är planen att Snobben ska trimmas vidare så gott det går och åtminstonde skrittas om inte underlaget tillåter annat. All form av träning är bättre än att man låter hästarna stå, så ut och rida ska vi. Inga undanflykter eller ursäkter! Jag är såååå taggad på våren och allt därtill, Snobben kommer bli grymt fin - det är jag helt säker på. Sanna filmade mig litegrann under en galoppdel, lämna gärna konstruktiv kritik och skriv vad ni tycker, helt enkelt! 
Bild 1: Sanna red Snobben en kortsida i hög form, som sagt.. han orkar inte så mycket just nu och därför tar vi allting bitvis. Lång låg form 90% av passen och 10% något högre form! 
 
Bild 2: Glada Snobben medans jag skrittade fram honom för hand i ridhuset. Min lilla älskling. 
 
Snobben är inte bara bortskämd i kärlek, ompyssling och prylar, utan han går efter ett noggrannt utkollat och utvalt ridschema också. Hans träning ska innehålla variation av alla dess slag, uteritter, paddocksridning, ridhus, tömkörning, longering, bommar, hoppning och promenader. Det känns viktigt att hela tiden låta Snobben variera sig, främst för att han alltid ska tycka att det han ska göra är roligt. Nu står han i stallet med en massa mat, nytt vatten och uppfluffat halm, gosisen. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Du måste höja din innerhand precis som människan som filmar säger. Tycker att hästen borde sätta bakbenen under sig mer för att hitta en bättre form.

2015-01-21 @ 22:15:39
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Julia Axelsson

Tycker det ser riktigt bra ut Isabel, syns verkligen att ni utvecklats mycket och ni är riktigt grymma!
Tänker också lite som Sanna som filmade sa, ha lite jämnare händer, alltså att inte ha en hög ytterhand och en låg innerhand utan att båda försöker ligga på ungefär samma höjd, för ytterhanden var ju riktigt snygg och, men hade kunnat haft en likadan inner. Annars tycker jag det ser grymt ut, som vanligt - bästa ni ♥

2015-01-21 @ 22:23:20
URL: http://julialinneaaxelsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback