Nyår om ett par timmar

Publicerat 2013-12-31 kl. 15:59:34 av Isabel Håkansson
Pappa förbereder maten och jag står med sminkväskan i högsta hugg inne på badrummet, så det ska va ;) Iallafall så är basen lagt och ögonskuggan är på sin plats. Så ovant att se mig själv i mer än mascara och ögonbrynspenna, använder verkligen ALDRIG mer än så, förutom vid sånnahär lite mer "speciella" tillfällen.
 
Klockan halv 7 ska jag hem till en kompis och fira nyår med en massa andra tjejkompisar. Jag har ingen klänning att ha på mig eftersom ingenting blev klart eller fastspikat på väggen förrän i förrgår.. Jaja, med smycken och glittriga naglar så fixar det sig!
Tog undan allt julpynt idag förresten och bytte ut det mot mitt gamla vita/rosa, love it ♥
Bjuder på en liten peak på naglarna också, ha en asbra nyårsafton nu!
 
Publicerat i Allmänt,

Morgonpromenad

Publicerat 2013-12-31 kl. 14:23:16 av Isabel Håkansson
Upp & hoppa halv 8 imorse, jag var såå trött och sliten men jag tog mig upp ur sängen (tillslut). Släppte ut hästarna och mockade ur stallet. Tog in hästarna och sen tog vi oss en promenad, och med "vi" menar jag självklart Snobben, Philip, Pernilla och mig dårå.
 
Hoppning och markarbetet är lagt på hyllan ett tag framöver, varför kommer ni kunna läsa senare. Hästarna var pigga och glada somvanligt skulle jag vilja säga och dem traskade på bra. Bästa idag var helt klart när vi gick förbi en hage med massa hingstar i och Snobben krullade och blåste upp sig, tog svansen rakt upp och gjorde nått passage-liknande, så himla söt!!

Det var nån för ett tag sen som undrade hur man lärde sin häst puss, och innan jag börjar förklara så måste jag bara så säga att det är världens enklaste sak att lära sin häst!
 
Det enda du behöver nåt gott godis som din häst gillar, grimma och grimskaft. Uppmärksamma hästen att du har godis och placera godisen vid din mun och säg "puss" eller gör ett pussljud med läpparna (det bestämmer du helt själv). Träna korta pass i början så hästen inte tröttnar.
 
När du märker att hästen börjar inse vitsen i det hela så sätt handen med godiset i bakom ryggen och säg "puss" eller gör pussljudet med läpparna. Jag lärde både min sköthäst på ridskolan och Snobben puss på bara några få dagar, det är verkligen jättenkelt!
Publicerat i Allmänt,

Låtar som kommer påminna mig om..

Publicerat 2013-12-31 kl. 12:18:00 av Isabel Håkansson
..2013 såklart!
 
I början på sommaren när träden började få blad och man kunde gå i T-shirt, omajgad ta mig tillbaka!! Jag och 2 andra kompisar hade grymma planer för sommaren och livet bara flöt på. Snobben var grymt fin och Philip var även han en bra bit påväg och vi hade precis lyckats lära honom både galoppfattning och att kunna jobba på böjt-spår. Memories.
 
Det var i mitten på sommarlovet. Vid dethär laget började endel kompisar veeerkligen visa sitt "sanna" jag (?) och jag började avta från en hel del personer. Umgicks mycket med Madde, Sandra & Milla denhär perioden och vi hade askul! Hästarna levde livet och fick traska runt i skogarna dagarna i ända, allt var så himla perfekt.. ♥
 
Haha töntigt nog lyssnade jag jättemycket på denhär i slutet på sommaren/i början på 8:an. Kom ihåg att mina kompisar var helt galna och mer vilda än tama haha, aja jag hade askul även denhär perioden. Jag och Snobben hoppade vår första p&j på borta plan och det gick bra!

2013, vilket j*vla år igentligen.. Herregud vad jag kommer rocka sommaren 2014 och shiiit vad skönt det kommer bli med ett nytt år, en chans att börja om. Påriktigt.
Publicerat i Allmänt,

Nu är filmen klar!

Publicerat 2013-12-30 kl. 21:19:00 av Isabel Håkansson

Här har ni små korta snuttar om hur en lov-måndag kan se ut för min del somsagt. Kom ihåg - videon är ca 4 minuter lång och allt det jag filmade tog ca 5 timmar sammanlagt i verkligheten ;)

Publicerat i Videos,

En dag i mitt liv

Publicerat 2013-12-30 kl. 12:19:47 av Isabel Håkansson
Tänkte spela in så ni får se små snuttar av vad jag gör om dagarna, självklart gör jag inte samma sak varje dag men ni ska få se vad jag gör precis idag, en lov-måndag hemma. Jag själv tycker det är jättekul att titta på sånna videos och få en liten inblick i vad hon/han bakom datorskärmen gör mer än att blogga.
 
Var precis ute och fotade lite nya bilder på mig och jag blev inte nöjd alls. Det var väl en bild som blev helt okej men alla andra blev kassa - bjuder på 2 stycken ändå bara för er.
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon & lite dagens planer

Publicerat 2013-12-30 kl. 11:21:35 av Isabel Håkansson
Godmorgon!
Här i sala ligger solen på ordentligt och det är så himla skönt, det känns verkligen som vår även fast jag innersinne vet att vi bara är inne på slutet av december ;) Dagens planer då.. jag ska städa mitt rum, eller städa och städa. Jag ska damma av och torka av bänkar och skrivbord. Sen tänkte jag ta en promenad med hundarna och rida Snobben lite nere på Ösby. Kanske ställer fram nån liten sockerbit/småhinder som vi kan busa lite över. Ikväll ska jag duscha och fixa lite inför nyår som är imorgon. Hur står eran dag skriven idag?
Publicerat i Dagens planer,

Joggingpass

Publicerat 2013-12-29 kl. 22:44:26 av Isabel Håkansson
Idag blev det ändringar i Snobbens ridschema och istället för markarbete så blev det ett jogging-pass på banan. Igår var Mickis ute och galopptränade nämligen och inte förrän dem hade ridit över 6 km började Snobben tagga ner så hon kunde avsluta, pigg ponny vare ja.. Så idag hade han lite träningsvärk.
 
Jag, syrran och ponnysarna började iallafall med att skritta ut en sväng i rask takt. Snobben var pigg och lite spänd men ändå cool liksom, han brukar ju kunna vara lite fjantig när det är mörkt men idag var det lugnt :) När vi skrittat ute i kanske 12-15 minuter så joggade vi dem lite på banan. Snobben var så himla mjuk och fin, verkligen gick ner i dendär bekväma låga formen och frustade. Nöjd ponny & ryttare.
Snobben a.ka skitgrisen idag!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Det senast inköpta

Publicerat 2013-12-29 kl. 22:26:44 av Isabel Håkansson
Updateringen suger & jag ska bättra mig, den visan har ni nog hört ett x-antal gånger nu på senaste haha.. Men den SKA bättras, måste bara sätta mig ner och ta tag i det. Det händer så mycket i mitt liv hela tiden och är det inte nånting med kompisarna så är det djuren, familjen, me-time, att jag ska städa rummet eller göra packlistor inför tenerife, jag har ca 3-4 lediga timmar/dygn och det ÄR jobbigt meeeen I love it!
 
Dethär inlägget ska handla om nåt helt annat än det jag skrivit över dock, jag tänkte nämligen visa er lite saker jag köpt/beställt/fått hem på senaste. Mina julklappar kanske jag kan ta nån dag framöver också, överväger fortfarande.
1 par bikini-trosor till Tenerife, en klänning (som ser så sjukt orättvis ut på bild) och en jättefin kjol som även den ser grymt orättvis ut på bild!  Ni lär få se en heldel bilder på kläderna när dem sitter på när jag är i Tenerife om inte annat, då får ni se hur dem igentligen ser ut ;)
En bikini-överdel, långa sockor som är lena som silke, en tröja och ett serum till håret. Är så taggad på att testa serumet för jag har hört att det är jättebra, håller både tummar och tår på att det stämmer för jag måste göra nånting åt mitt hår verkligen!
Brun samshield hjälm, precis en sån på bilden men med bling, huuur snyggt?
Publicerat i Newie,

28 dec

Publicerat 2013-12-28 kl. 19:15:53 av Isabel Håkansson
Sitter hemma hos Milla & snackar med Sandra och Milla då. Vi har gått på stan heeela dagen och ätit haha. Jag köpte även en vs, godaste lukten lätt, kan ni gissa vilken? Mango temptation såklart! 
   Imorgon ska jag inte göra nåt speciellt, rida Snobben lite i paddocken
över några bommar, träna avstånd, gas och broms. Efter det ska jag middags-fodra, åka hem och duscha samt äta kvällsmat och sen åka upp och kvälls-fodra och kanske ta en liten kvällspromenix med båda.

Ni får ha en jättebra kväll så hörs vi imorgon! Puss

Till vänster: Från idag
Till höger: Från igår
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ifrån SALA

Publicerat 2013-12-28 kl. 11:18:54 av Isabel Håkansson
Godmorgon!
Jag sov ut ordentligt nu på morgonen så jag är faktiskt inte så jättetrött. Från och med imorgon och fram tills tisdag har jag och Pernilla alla insläpp & utsläpp, alla utfodringar och alla 3 ponnysarna i stallet. Det blir nog lååånga dagar men det ska bli mysigt. Mickis har stallet idag och ska rida igenom S så det är skönt.
 
Idag blir det en sånhär gosig hemma dag där jag inte ska göra nånting förutom att strosa runt i tofflor med en tjocktröja typ. Får se ifall jag gör nånting med nån kompis eller sådär, dagen är oplanerad ;)
Publicerat i Allmänt,

Livet med en rastlös pappa

Publicerat 2013-12-27 kl. 19:58:00 av Isabel Håkansson
Tanken var som ni kanske vet, att åka hem imorgon.. Men när mottagningen sög, släkten var hälsad på & middan hos farmor var klar så ville pappa hem. Så nu sitter vi i bilen påväg hemåt & lär väl inte vara hemma förrän 1-2 inatt..
 
Jaja jag ska väl inte klaga antar jag, det finns många som har det värre. Vad gör ni en fredagskväll som denna?
Publicerat i Allmänt,

Have 2 have

Publicerat 2013-12-27 kl. 11:00:00 av Isabel Håkansson
 ♡ Hårsnoddar. Alltså jag sätter upp mitt hår såfort jag ska blogga, om jag ska sminka mig, när jag ska sova, när jag ska till stallet, ibland till skolan, när jag badar, och listan goes on and on. Skulle inte klara mig utan snoddar haha! Jag har självklart snoddar UTAN stål då det sliter fruktansvärt mycket på håret.
 
 ♡ Bodybutters. Det får mig att känna mig så fräsch och ett + i kanten är ju självklart den oootroligt goda lukterna. Jag har 3 bodybutters ifrån the body shop och dem luktar jättegott och fräscht! Tror aldrig jag luktat på nån bodybutter ifrån the body shop som luktar äckligt faktiskt.
 
 ♡ Värmeskydd till håret. Jag får skuldkänslor (haha) om jag inte har värmeskydd när jag plattar/lockar håret. Om jag mot all förmodan skulle föna det nångång också så sprayar jag då också.
 
 ♡ Parfym. Tror alla förstår mig vid den punkten, vem går ut utan parfym? Inte jag iallafall!! Den parfymen jag använder mig mest utav är min parfym ifrån hollister som luktar typ.. godis/sommar/jättesött, rekommenderar den varmt!
Publicerat i Allmänt,

Och så var denna dag avklarad

Publicerat 2013-12-26 kl. 20:27:49 av Isabel Håkansson
Hellu hellu! Då var denna dagen avklarad, både skönt och inte.. Vill inte hem härifrån buhu! Idag har vi varit på bio och sett nyaste Sune filmen i den gulliga lilla biosalongen som finns här där mormor och morfar bor. Utöver det har vi bara spelat spel och käkat godis, längtar verkligen tills jag är frisk och kan ut och röra på mig!!
 
Imorgon runt 1 tiden så kommer pappa hit och hämtar mig och Pernilla, vi ska nämligen hem till farmor och äta middag. Sen sover vi över och så åker vi nog hem på lördag nångång. Vi hörs imorgon tror jag, puss!
Publicerat i Allmänt,

Året som varit

Publicerat 2013-12-26 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Skratt, tårar, lögner, hästar, blod, svett, världens bästa sommar och ännu lite mer tårar beskriver nog dethär året ganska bra.. Jag tänkte inte sammanfatta hela året månad för månad för ärligt talat så vet jag knappt vad jag gjorde i januari.. Det jag vet iallafall är att dethär året har jag mognat enormt som människa och börjat inse vad jag vill lägga min energi på här i livet. Jag kan dra lite utav dem senaste månaderna iallafall, dem kommer jag iallafall ihåg klart och kan skriva ut utan att ljuga minsta lilla för er!
 
Jag har nu gått ut 8:an med högre betyg än i 7:an i nästan alla ämnen, jag är nöjd och tänker fortsätta i min lilla kurva uppåt. Vi fick hem Philip i april och några månader därpå var det plötsligt sommar & sommarlov. Sommarlovet tog jag i en klackspark och sa byebye till folk som gjorde mig mer ont än gott, min sommar spenderade jag endast med folk jag tyckte om - PUNKT.
 
Nånstans i slutet på augusti började skolan igen och folk runtomkring hade börjat inse vilken riktning dem ville ta i livet, började prova på saker som att dricka och röka & skaffa nya kompisar. Det var heeelt sjukt vad folk hade förändrats denhär sommaren, men mitt liv fortsatte i ungefär samma riktning ändå.

Jag återupptog träningen ett liiiitet tag under sen sommaren och sprang med lätthet 3-4 kilometer i snabbt tempo utan stopp samt cyklade ca 6 km/dag hela sommaren. Jag mådde riktigt bra under denhär perioden och somnade varje kväll med ett leénde på läpparna.
 
I mitten på september månad så hamnade jag och Snobben i vääärldens svacka och den varade i ca 2 månader efter det. Jag grät under varje ridpass och kände mig så dålig och dum mot honom. Han kunde och kan ju, det visste jag. Det var bara jag som gav honom dåliga förutsättningar.
 
Mörkret och hösten började smyga sig på och jag var plötsligt inte alls lika taggad på höst som jag hade varit tidigare.. Jag hade ångest och det blev många sömnlösa nätter under september månad..
 
I början på oktober så fyllde jag 14 år. Det var kaos i mitt huvud med vänner, hästarna, plugg, familj och mittimellan allt de - mig själv.  Det hände mycket som gjorde att mina föräldrar inte ville att jag skulle vara ute på ett par helger. Mest berodde det på mitt umgänge men jag klandrar ingen. Jag vetinte hur mycket jag igentligen ska skriva ut, men jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig gått bakom mina föräldrar!
 
Jag försökte vara glad och skratta, men den ända gången jag gjorde det och MENADE DET var väl i stallet med hästarna. Jag mådde skit utan nån direkt anledning.. eller jo. Jag ville tillbaka till mitt älskade sommarlov när jag hoppade omkring på rosa moln.
"Drama, lies, tears, cheers to the teenage years"
 
I november började det ljusna för mig igen och jag såg fram emot våran teneriffa resa och jullov. Snobben och jag blev steg för steg mer sammansvetsade igen och vi blev ännu en gång bra och kunde prestrera bra på träningar. Hoppade och genomförde träningar med guldstjärnor i kanten.
 
Jag bestämde mig för att sluta lata mig varegällde skolan och tog tag i läxor och plugg. Mitt bloggande tog även det tags i och jag började blogga mer regelbuntet ifrån datorn OCH mobil, mer personligt och mer jag liksom.
 
Nu i december då.. Jag har lyckats få julkänsla och tappat julkänslan lika fort alltför många gånger (haha), Snobben och jag fortsatte vår träning förutom ett litet avbrott då han kändes lite ofräsch. Jag har varit med kompisar och mycket i stallet samt även åkt en tripp till Norrland med pappa & syrran. Om 9 dagar åker vi till Tenerife och livet leker. Nu ser vi till att rocka nyår som är om nån vecka, är ni med mig?
Publicerat i Allmänt,

Godmorgooon!

Publicerat 2013-12-26 kl. 09:02:00 av Isabel Håkansson
 
Bus-shettisarna i somras, s-h-e-t-t-i-s-p-o-w-e-r-!
Nu kör vi på ett morgon-inlägg live och allt, DET var ju ett tag sen haha!
Är så taggad på att bara få vara här uppe nu i några dag och sen hem och kicka igång allting ORDENTLIGT, åååh!! Idag iallafall är det rätt kallt här uppe och min hals är inte ett dugg bättre, jogginrundan strycker jag därför ett tjockt streck över, suck. Idag promenerar nog mamma ut Snobben en sväng & sen imorgon promeneras Philip, tack mamma ♡
 
Anyway, dagens lilla problem eller bekymmer - kalla det vad ni vill - är om jag ska ha jeans eller mjukisar på mig, känns så ofräscht med mjukisar men ändå, det är INGEN som ser mig eller bryr sig för den delen heller.. hmm.. Aja, nu ska jag fortsätta rota runt i min resväska och förhoppningsvis bestämma mig snart så jag kan gå upp och äta frukost. Puss
Publicerat i Allmänt,

Sorry

Publicerat 2013-12-25 kl. 22:25:46 av Isabel Håkansson
 Kära läsare, gud vilken ångest jag har just nu över bloggen & hästarna.. Hästarna går minst sagt på halvfart med hårdträning ena dan och vila den andra. Snobben är som en tickande bomb tack vare det och när jag kommer hem ifrån Norrland blir det hårtträning 5 dagar i sträck innan jag åker till Tenerife! Bloggen då, den kommer upp 1-2 inlägg/dag och jag har lov, HALLÅ? Det ska också ändras på, är ni med eller?
 
Just nu iallafall är jag då som ni kanske redan förutspått i Norrland med kusinerna hemma hos mormor och morfar. Deras hus är så himla fint och mysigt, älskar att vara här! Det är ju snö häruppe så jag, syrran och kusinerna tog oss en tur ute med varsinn spark och så grävde jag och Pernilla ner båda kusinerna i snön haha.
 
Imorgon ska vi gå och kolla bio klockan 3 men utöver det blir det lugnt. Har redan nu överskottsenergi så det räcker och blir över, så om min förkylning lagt sig imorgon så blir det en joggingtur/pw och updatering på det också såklart! Ska blogga såfort jag får tid över, har ju rätt fullt upp med kusinerna som vill leka, spela massa spel, ha snöbollskrig osvosv hela tiden, men vi höras när vi hörs helt enkelt!
Tur med sparkarna förut ikväll!
Publicerat i Allmänt,

God jul!

Publicerat 2013-12-24 kl. 14:52:41 av Isabel Håkansson
God jul önskar mig och mina ponnysar, Snobben var dunderladdad och svin glad idag & Philip travade glatt omkring med en liten tomeluva så jag är så lycklig att jag kan sprängas, ha en super-jul så hörs vi senare ikväll eller imorgon ♥
Du må vara världens speciellaste och konstigaste häst, men du är så himla underbar och har vääärldens största hjärta, älskar dig
Publicerat i Allmänt,

What a bad kväll

Publicerat 2013-12-24 kl. 00:00:00 av Isabel Håkansson
Var så himla sur och ledsen när jag kom hem ifrån stallet. Ridningen gick rätt bra idag, men Snobben var så himla tjurig i gången, eller tjurig och tjurig.. han var bara allmänt down och tråkig. Inte alls likt honom, han är alltid glad och dryg, saknar honom och hans dryga beteénde. Kanske är han bara allmänt trött vilket jag också kan vara ibland, för i ridningen är han somvanligt.. Konstigt.
 
Mina underbara föräldrar fick mig hursomhelst på bättre humör så nu somnar jag med ett leénde på läpparna, imorgon är det en ny dag och jag tar nya tag uppe i mitt andra hem stallet. Jag och syrran tar oss en morgonritt på ponnyprinsarna och så kommer mamma förbi en snabbis och kollar lite när jag rider. Det känns alltid bra & tryggt att låta nånannan kolla på honom medans jag rider lite då och då och låta nån som inte är hos S varje dag och kolla hur han går, se om han ser fräsch ut osv.
 
Som lunch/senfrukost blir det tomegröt och lite senare kalle anka, julmat och paketöppning, låt oss välkomna julen♥
Publicerat i Allmänt,

BAMBAM inlägg

Publicerat 2013-12-23 kl. 14:42:47 av Isabel Håkansson
Nu får ni tipsa mig och GRYMMA inlägg jag kan skriva & leverera. Jag har inte 1000 läsare och är inte bästa bloggaren, men jag har läsare och jag skriver om ni ber mig om det - jag bloggar ju trots allt för er ellerhur? Kom igen nu!
Vill ni läsa mer om mig? Hästarna? Killar eller kompisar? Kommentera
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2013-12-23 kl. 11:44:02 av Isabel Håkansson
Dan före dan, ohyes! Idag har jag mycket att göra, herregud.. Började dagen med en sovmorgon & det var bra för min huvudverk och feber. Tänkte gå upp och göra lite god frukost nu innan kaninerna ska fixas. Vi köpte lite nya saker till dem igår så det inviger vi med storstädning haha! Skönt att ha det gjort iallafall då vi åker bort på onsdag i 5 dagar och 5 dagar efter att vi kommit hem åker vi till tenerife i 1 vecka.
 
Efter det så ska vi till stallet och göra nånting med hästarna. Tänkte vara lite schysst mot Snobben och låta honom får hoppa lite, DET om NÅT kommer göra honom på aaasbra humör, men vi får se hur mörkt det hinner bli! Ikväll ska det julbakas, granen ska pyntas och huset ska städas lite in i det sista.
Har ni lika mycket som jag att göra idag?
Publicerat i Allmänt,

Lite sen update

Publicerat 2013-12-22 kl. 23:15:13 av Isabel Håkansson
Det blev lite ändringar i schemat om man säger så.. Tog in Snobben & ställde honom i gången som vanligt för att mocka. Han verkade lite halvsur vilket han inte varit nu på ett tag så jag kände igenom honom efter eventuella spänningar och han var extremt hård och stel i båda bogpartien. Därför struntade jag i min feber och lät honom stå med ryggvärmare först medans jag mockade för att sen rida ett pass. 
 
Han var så jäkla fin att rida när jag fått loss honom i sidorna!! Guldstjärna i kanten för hans braiga och bäriga galopp. Varierade lite mellan volt och fyrkant och han gick helt klockrent. Jag är nöjd över min egna ridning och hans inställning, grymt pass! Efter ridningen så masserade jag hela honom och smörjde på med arnika så förhoppningsvis är han lite bättre imorgon. När jul & nyår har passerat så ringer jag ut massören som får komma ut till oss och massera igenom honom ordentligt.
2 bilder sen idag, alltså åååh varför tog inte min syster den första bilden 1 sekund senare så det kunde blivit en pussbild? Haha söt är han iallafall min Snobblobb♥
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Söndag

Publicerat 2013-12-22 kl. 15:09:00 av Isabel Håkansson
Köpt de sista julklapparna, sååå skönt att ha det gjort! Mår illa till & från och har fortfarande lite feber men jag följer nog ändå med till stallet ikväll så hästarna får röra på sig lite. Tänkte longera Snobben eftersom jag inte vågar rida innan jag är helt frisk.
 
Imorgon hursomhelst ska jag på med lindor och rida igenom honom ordentligt. Nu iallafall fortsätter jag min lilla shoppingrunda, puss
Publicerat i Allmänt,

+ och - just nu

Publicerat 2013-12-21 kl. 21:43:50 av Isabel Håkansson
+ Det är jul om 3 dagar, iiih!!
 
- Jag har börjat tappa lite ridintresse nu under vintern och vill mest typ longera och promenera = inte bra för Snobbens mage.
 
+ Jag åker till Norrland på onsdag och hälsar på mormor och morfar, farmor & farfar samt alla kusiner eftersom vi inte kan fira jul tillsammans i år - längtar♥
 
- INGEN SNÖ!! Trodde aldrig att jag skulle skriva nåt sånt men jag vill ha snö nu kring jul ju..
 
+ Jag har fått hem assnygga kläder ifrån Nelly.com, vill ni se bilder?
 
- Vetinte vart jag har vissa kompisar riktigt.. Tråkigt men sant!
 
+ Jag snapar med Niklas ifrån PH, haha bästa!! Och japp han är snygg även om han gör fula miner ;)
1 bild på julbak hos Sandra för ett tag sen och 2 på Niklas, perfekt ju
Publicerat i Allmänt,

Dethär lovet började ju skitbra..

Publicerat 2013-12-21 kl. 19:55:33 av Isabel Håkansson
Njaaaa! Red ut igår precis efter julavslutningen med Madde på mina pållar. Jag började rida Snobben & hon Philip somvanligt, vi red över rundbanan till lugndalsvägen och raceade lite ofrivilligt.. Hästarna har gått på halvfart nu ett tag pga hårt underlag, tidsbrist, Snobben har känt ofräsch och så vidare, så därför är och var dem rätt pigga igår när vi red.
 
Lugndalsvägen består utav upp och nerförsbackar iprincip, så vi började trava fram dem lite lugnt på den lilla raka sträckan innan vi tog första galoppen uppför en backe. När jag fattade galopp så hoppade Snobben in i galoppen och drog på lite, det dock gjorde mig ingenting för jag kan Snobben utan och innan, alla hans knep och vet precis vilka knappar jag ska trycka på när han blir nonchalant.
 
På hemvägen dock gick det ju liiiite vilt till och om jag säger såhär.. hästarna som gick och bärde på överskottsenergi fick springa ur sig det, haha aja ingen kom till skada utan vi hade bara ett stycke spända och taggade hästar efteråt.
Bilder från igår, det var så himla mysigt att få komma ut och rida lite med bästisen och favvoponnysarna igen♥

Igårkvälls sov jag med Sara & Madde, hade askul. Att vakna 7 imorse med huvudverk och inte kunna svälja var lite mindre roligt dock.. Det blev ändringar i listan och jag skulle istället ha Gulliver, en häst jag inte alls passar ihop med.. tycker inte alls om att rida honom och han tycker nog inte speciellt mycket om mig heller haha, aja.
 
Milla hade honom före mig och för dem gick det bra, förutom att det blev en vägring på SISTA hindret, otur hette det ja. Efteråt hoppade jag direkt upp och det första jag såg var hans typ 2 meter långa hals och jag tänkte bara att dethär slutar inte bra haha. När jag red fram så var han redan då rätt trött i huvudet, orkade inte lyssna och jag med dundrande huvudverk ville och orkade inte bråka med honom. Inne på banan så gick det väl rätt okej, han var trött, jag var trött, vi passar inte ihop och på det hade jag så himla ont i huvudet.. Det blev 2 stopp på ett hinder pga att jag red slarvigt men jag kunde inte begära mer utan varken mig själv eller honom när vi båda var i det tillståndet vi var i. Nepp, nästa gång tar jag med Snobben hihi! 
 
Så fort jag hoppat av honom och fixat av honom lite så typ sprang jag till omklädningsrummet och la mig ner på alla mina saker, allting snurrade och jag kände att jag påväg att spy. Så pappa hämtade oss och vi åkte hem. Tog tempen och den visade självklart feber, så typ hela eftermiddan har jag sovit bort - kul.
Lillahästen, tack för att du var så schysst och ställde upp idag även om det varken kändes eller såg bra ut♥
 
Publicerat i Allmänt,

Godnatt läsisar!

Publicerat 2013-12-19 kl. 22:14:28 av Isabel Håkansson
Släcker ner nu & kryper ner i sängen för att förhoppningsvis kunna sova direkt. Longerade Snobben över lite bommar idag och OM han var pigg.. Snobben som brukar vara lite halvlat när man longerar ville bara galoppera & ruska på huvudet idag - söten. Philip fick sig ett barbackapass med lite galopper på långsidorna vilket han nöjde sig med.
 
Gjorde 3 julkort till 3 kompisar jag inte kommer träffa så mycket/inget alls på lovet, lika bra hihi. Nu väntas en heelt grym helg med hästar, familj & kompisar, ni får såklart ta del av allt!
Publicerat i Allmänt,

Sista dagen innan jullov

Publicerat 2013-12-19 kl. 16:13:22 av Isabel Håkansson
Det är nästan så glädjetårarna rinner nerför kinderna, SHIT VAD SKÖNT!!! Mår så obeskrivligt j*vla bra & jag ska se till att unna mig sovmornar, uteritter, tjejsnack, kvalitétstid med familj & mina älskade underbara djur och.. BADA OCH SOLA EN MASSA I TENERIFE under lovet! Happy, happy, happy och lite mer happy ♡
 
Idag hursom helst så åt skippade vi matten och gick istället och beställde mat för att sen gå hem till en i klassen och äta där. Vi i klassen kunde inte enas om var vi skulle äta så alla köpte med sig ifrån olika ställen haha. Min klass är så himla bra och trygg, är verkligen nöjd över att jag går i den at all.
Nu ska jag till stallet och longera Snobben, vi hörs nog kanske lite senare!
Publicerat i Allmänt,

Pizzalunch

Publicerat 2013-12-19 kl. 11:03:12 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

I form av ett önskeinlägg

Publicerat 2013-12-18 kl. 12:18:00 av Isabel Håkansson
"Hur stärker man hästen? Hur bygger man kondition på hästen? Hur ändrar man hästens inställning till en positivare? Kram<3"

Jag är nog inte den bästa på att säga hur du ska göra med din ponny.. men jag har gjort lite såhär med Snobben:
 
Kondition: Snobbens kondition har aldrig varit riktigt dålig utan han har alltid kunnat prestrera bra & länge liksom utan att bli trött. Men nu i somras så bestämde jag mig för att utöka hans konditons-träning ytterligare & då gjorde jag såhär ↓
 
Jag red till vår galopp-bana 1 gång i veckan och skrittade först ett varv i aktiv skritt. Sedan travade jag ett halvt varv och galopperade ett halvt varv. Skrittade ett halvt varv och travade ett halvt varv, sedan galopperade jag ett helt varv och så upprepade jag det 2-3 gånger och skrittade sen av honom ordentligt. För att tillägga så är rundbanan 2 km runt hela. Snobben får upp ett bra flås av denhär övningen och efter bara 2 månader ungefär så märkte jag enorm skillnad. 
 
Styrka: Mycket backträning och övningar på böjda spår. Varannan vecka så rider jag ut till lungdalsvägen och bara jobbar honom i låg form upp och ner för deras backar. Gasar lite uppför backarna och samlar honom nerför backarna, grymt resultat! En väldigt bra & basic övning som du kan göra i paddocken är att ha hästen i en samlad galopp på en volt med 2 bommar. Sitt kvar över bommarna och försök håll en rätt låg form på hästen hela tiden, Snobben blir såååå trött MEN nöjd när han kört denhär övningen. För dig som ryttare är det grym magträning för att tillägga ;)
 
Inställning: GLÖM ALDRIG BORT BUSDAGARNA!!! Glöm aldrig att låta hästen bara få vara häst eller få lunka ut i skogen på långa tyglar, snappa åt sig lite granris och låta den galoppera hur fort den vill - viktigt. Att bara träna, träna, träna 7 dagar i veckan håller inte i längden om man vill ha en glad och livsglad ponny.
 
Publicerat i Träning,

Ännu en tisdag i mitt liv avklarat

Publicerat 2013-12-17 kl. 21:09:06 av Isabel Håkansson
Skolan och djuren kan jag checka av. Har hoppat i myskläderna och i väntan på att duschen blir ledig tänkte jag kolla på serier och blogga lite. Gick med Märta och köpte julklappar efter skolan så kom hem rätt sent, när jag kom hem åt jag en snabbis & sprang sen ut till kaninerna och gjorde rent där + matade dem.
 
Bytte om till stallkläder efter det och kom inte upp till stallet förrän 17:30 ungefär.. Mockade och fixade stallet som vanligt innan vi förberedda skitgrisarna för lite ridning. Alltså Snobbens hals var heeeelt täckt med lera & Philips rygg var grå och dammig, dem tar verkligen varje tillfälle i akt och rullar sig!!
 
Idag somsagt så red vi ut. Hästarna skötte sig skitbra och var pigga (!). Pernilla som red barbacka hade inte lust att galoppera när Philip var så pigg och sprallig som han var, så jag galopperade först Snobben fram och tillbaka och sen Philip. Båda 2 skötte sig så himla super bra och Snobben kändes som vanligt igen. Philip drog på som sjutton och ville typ aldrig stanna, buse ;)
Har ni haft en bra dag? PUSS
17 dagar kvar, snart är vi där igen, på samma plats & på samma underbara Ö ♥
Publicerat i Allmänt,

Planer för resten av veckan

Publicerat 2013-12-17 kl. 08:18:00 av Isabel Håkansson
Tisdag (idag): Gå en jättechill & lugn dag i skolan, efter skolan ska jag hem och försöka rida Snobben lite lätt ute. Känns han bättre nu när det är mjukare i backen så vet jag precis vad allting berott på, håller tummarna!!
 
Onsdag: Skola och sen oplanerat.
 
Torsdag: Skola och sen hem och longera i alla gångarter, checka av hur Snobben går och stretcha honom ordentligt efteråt. Om jag har Philip på torsdag så tar jag mig en promenad och tränar lydnad, det är han inte jätteduktig på med Pernilla haha!
 
Fredag: JULAVSLUTNING, så glad I could die. Hem en snabbis efteråt och fixa stallet samt jogga Snobben och sen drar jag till SORF för att förbereda Boyen, en häst jag ska tävla på lördagen. Tänkte skämma bort honom med en massa rykt, godis och gos - det behöver alla hästisar.
 
Lördag: Hoppar KM med Boyen i lag med Milla & Gulliver. Har aldrig ridit honom förr eller ens sett honom bli riden, har bara hört att han är rätt het och kan bli riktigt stark, haha men det blir kul! Får se ifall jag kommer hem levande ;) Efter jag tävlat så åker jag nog hem och kör lite markträning med min lilla buse hemma.
 
Söndag: Uteritt på morgonen och sen åker jag till västerås i sista minuten för att handla klart de sista julklapparna.
Bjussar på en failis på mig & min älskade lurvtuss såhär på morgonen, varför inte liksom?
Publicerat i Allmänt,

Tillåt mig att spy

Publicerat 2013-12-16 kl. 21:44:55 av Isabel Håkansson
Okej.. ta dethär inlägget med en nypa salt & försök läs lite mellan raderna. Är arg som f*n och borde igentligen inte skriva nånting just nu.. Men dethär är trotsallt min blogg och den är till för att jag ska få skriva ut känslor på right? Lets go..
 
 
 
♥ Bitchar.. Dem som blickar, tror dem är bättre än nånannan, dem som tror sig ha rätten att styra över någonannans klädstil, frisyr, smink eller however - gräv ner er.
 
♥ Tjurskallar.. Eller med andra ord, folk som drar ner på stämningen och ännu en gång blickar och tror att dem är bättre än andra, dem som inte ens kan ge ifrån sig ett liiiitet leénde utan istället är hårdhänta och bittra, urk.
 
♥ Tisseltasslare.. folk som viskar och skrattar åt nån bakom nåns rygg, haha dem bör tro man är blind. you get back creep.
Publicerat i Allmänt,

På bättringsvägen

Publicerat 2013-12-16 kl. 21:30:44 av Isabel Håkansson
Idag lättade en 200 kilos tung sten ifrån mitt hjärta. Mickis kom ut i stallet och vi kände igenom honom och kom fram till en massa saker. Tog ut honom på en promenad efteråt och han gick hur bra som helst!! Blev bara så glad och han var då minst lika glad som jag idag, hjärtat ♥ Förövrigt så fick han en ny frisyr och svansen tvättad och flätat, han älskar att bli ompysslad & det märks att jag har tid över nu när alla läxor och prov är färdigskrivna - hästarnas pälsar GLÄNSER.
 
Kommer ett inlägg förresten strax efter att jag publicerat detta inlägget också, måste lätta på hjärtat lite och skriva ut lite aggresiva känslor jag gått och känt idag.. om jag säger såhär: Bitches in my ass!
Snobben idag innan kameran dog & innan jag började rykta och frisera honom.. resultat kommer upp när kameran är laddad!
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2013-12-16 kl. 09:57:19 av Isabel Håkansson
Måndag igen. Går nu sista veckan innan skolan är slut för 2013. Det sista kapitlet ska skrivas och sen börjar vi om på nytt sen 2014, lovely. Fick reda på att jag hade B på en svenska uppgift igår, glader! Dock har vi inte fått reda på betygen i NO-ämnerna ännu.. lär bli besviken då jag verkligen är urkass i NOn..
 
Annars då? Ska hem och ta en promenad med Snobben efter skolan. Bara massera och mysa med den underbaraste lilla varelsen på hela jorden. Ikväll lär jag ligga spikad framför andra avenyn och även blogga endel - ha en asbra måndag nu & leta fram det lilla positiva i att det faktiskt är måndag! ;)
Publicerat i Allmänt,

Lilla älskade Snobben

Publicerat 2013-12-15 kl. 20:33:29 av Isabel Håkansson
Bilder från idag på lyxpellen efter ridningen ↑
 
Idag var det inte som vanligt. Det har det inte varit sen i torsdags.. Min magkänsla säger ifrån totalt & det är nånting som INTE är rätt. Snobben är en glad ponny som älskar arbete och ger alltid ALLT på dem uppgifter man ger honom. Han är tungriden men inte seg, han är rätt svår att jobba på rätt sätt men aldrig stretig, dem senaste dagarna har han varit stretig och seg. Inte velat alls och stått med livlösa ögon när man borstat på honom..
 
Red i ca 20 minuter idag och klarade inte mer. Det känns inte rätt att rida omkring och bråka med honom när jag vet med 100% säkerhet att nånting inte står rätt till. Hoppade av och gick med honom med klumpen av gråt i halsen, klappade om honom och pussade honom på den rosa ponnymulen.
 
Jag vetinte om detta beror på att det är kallt ute = att han blir stel och behöver få en rundsmörjning, eller om han sträckt sig i hagen.. vet ingenting och det gör mig så frustrerad! Kanske problemet sitter hos mig? Somsagt, vet ingenting..
Publicerat i Allmänt,

Trognare läsare - i love u

Publicerat 2013-12-15 kl. 14:17:00 av Isabel Håkansson
Statistiken fortsätter att gå i en jämnkurva uppåt, trogna läsare - i love u. Mitt i all stress med julklappsköp och inslagning, betygsättning, kompisar och hästarna så blir bloggen TYVÄRR lidande, men jag försöker & gör så gott jag kan och det lovar jag att fortsätta med! Kom precis hem efter en natt hos Pernilla med Sandra. Vi åt (somvanligt) en massa onyttigt och skrattade massa.
 
Igår så vaccinerades hästarna och planen var ju att hinna ut innan vaccinationen, vilket jag skulle ha hunnit MEN vädret var kaos. Isgata och kramsnö på det är ingen bra kombo mina vänner.. Idag har syrran stallet men jag tänkte gå upp nu ändå för att gossa med hästarna och ta en liten promenad/skritt barbacka. Hästarna har gått lugnt denhär veckan och det syns på magarna, varför sjutton har just jag 2 hästar som går upp i vikt så fort dem får lite lugnare veckor?
 
Såfort jag kommer hem tänkte jag börja skriva lite planeringar för hästarna nu några veckor fram, stay tuned!
Glad tredje advent förresten önskar jag och hästarna med en fult redigerad bild- ni är bäst ♥
Publicerat i Allmänt,

En blogg helt i min smak..

Publicerat 2013-12-14 kl. 10:15:00 av Isabel Håkansson
.. innehåller följande:
 
♥ Bilder. Både mobilbilder & kamera bilder, right here right now bilder & arkivbilder, oredigerade och redigerade. Bilder är det som "färglägger" bloggen tycker jag, viktigt.
 
♥ Innehållet. Ett bra innehåller för mig är välskriven text med variation. Att våga visa sig ledsen & arg i bloggen är också ett stort +, jag menar kom igen.. Det finns inte en människa som går omkring och ler dag, efter dag, efter dag, ALLA har bakslag och sämre perioder nångång i livet.
 
♥ Designen. Uttjatat skulle jag vilja säga, men det är faktiskt rätt viktigt.. Om innehållet i bloggen är bra så väger det självklart mer än designen, men en fin och "hemtrevlig" design är alltid kul!
 
♥ Attityden. Spelar man Pitch Perfect eller en stockholms brud med sönderblonderat hår så får man läsare därefter. Är man snäll, uppskattar läsarna och lyfter personer varierat med lite inre tankar och åsikter så får man oftast trognare läsare som känner igen sig i DIG & inte skalet runtom.
Publicerat i Allmänt,

Jag vet hur det känns

Publicerat 2013-12-13 kl. 23:04:12 av Isabel Håkansson
"Jag känner mig så liten, kanske inte kroppsligt men i världen. Som om ingen ser mig och jag är så mycket mindre värd än alla andra.. vetinte hur jag ska säga eller uttrycka mig för att riktigt sätta ord på känslorna jag går omkring & bär på. Smärta biter inte på mig längre, för jag känner det hela tiden. Hela, hela tiden."
 
Sådär skrev jag i början på 2012, en period som jag helst av allt vill förtränga. Det var bråk & problem överallt, och jag fick aldrig vara riktigt lycklig utan att problem eller andra förhinder dök upp på vägen. Jag vet hur det känns att känna sig liten och helt värdelös. Jag vet hur det känns att bara vilja somna om på morgonen när man ska till skolan och aldrig vilja vakna upp igen, tro mig. Men när man är sådär nere på botten, så är den enda vägen upp - och klarar man bara det, att ta sig upp igen - så klarar man vad som helst ♥
Publicerat i Allmänt,

Just precis just nu

Publicerat 2013-12-13 kl. 20:08:36 av Isabel Håkansson

Publicerat i Videos,

Bad update

Publicerat 2013-12-13 kl. 15:45:00 av Isabel Håkansson
Updateringen kommer upp.. typ aldrig & jag har bloggtorka -bra kombo där, jo tack jag vet! Jaja, hej iallafall! Kom precis hem efter en ännu en skoldag. Började dagen med lucia vilket var kul, jätteduktiga alla som sjöng och så :) Efter så fikade vi lite med klassen för att sen gå till idrotten. Vi körde en och samma "lek" hela lektionen och det var sååå tråkigt, bollsporter är inget för mig och självklart var det de vi hade.
 
Åt sibylla efter skolan med Pernilla så är proppmätt nu. Ska bara låta maten smälta lite (haha) och byta om och sen går jag till stallet. Tänkte longera Snobben, utan inspänningar och bara låta honom springa av sig lite energi och i samma veva checka av hur jag tycker han går nu efter gårdagens lilla behandling. Sen om jag hinner & orkar så sätter jag på Philip lite reflexer och går en sväng med honom.
Publicerat i Allmänt,

Helgens planer

Publicerat 2013-12-13 kl. 12:42:00 av Isabel Håkansson
Lördag: Jag och Sandra ska upp TIDIGT och bege oss till stallet. Mocka & pyssla för att sen ta med båda ponnysarna upp till närmsta åker där jag ska rida omkring lite på båda 2 med Sandra som fotograf. Efteråt ska vi fota varandra på åkern, både brevid hästarna och utan hästarna. På kvällen/eftermiddan om inte jag och familjen skulle till månsan och käka, så ska jag träffa lite vänner. Upd: Hästarna ska vaccineras på lördag så vi får se ifall jag hinner rida innan..
 
Söndag: Skrittar & joggar ut killarna dan efter vaccineringen. Kanske träffar lite kompisar på kvällen (?), annars blir det chillchillchill.
Publicerat i Allmänt,

Torsdag 12/12-13

Publicerat 2013-12-12 kl. 21:14:27 av Isabel Håkansson
HÄRMED FÖRKLARAR JAG MITT SISTA PROV INNAN JULLOVET AVKLARAT. Superglad!! Osäker på resultatet dock men jag sattsar på godkänt haha :) Fick reda på att jag höjt mig i både engelska och att jag fick B i slutbetyg på geografi. C+ på en uppgift på bilden fick jag också vilket jag blev jättechockad över då jag inte alls blev nöjd med den haha!
 
Gick på stan 1 timme efter skolan med Sandra och kom hem runt halv 3. Åt middag med familjen, bytte om och drog till stallet runt halv 5. Snobben var hängig och gick konstigt.. blev såklart jätteledsen så jag ringde ut Mickis som kom och kollade. Vi gjorde som små "böjprov" och sprang med honom, vi uteslöt alla benen rätt snabbt då dem varken var varma eller svullna. Problemet sitter/satt i höger bogen, hans muskler var bara som en stor hård klump där.. Vi masserade och sen red jag. Ställde igenom honom ordentligt och han gick bättre och bättre ju längre jag red, i slutet tog han ett riktigt fint stöd på bettet och slappnade av.
 
Efter passet så kylde jag alla benen, masserade bogparti, satte på ryggvärmare + pyjamas, BoT paddar och nattlindor.
2 bilder från idag ↑
Publicerat i Allmänt,

Bildminne #1

Publicerat 2013-12-12 kl. 12:15:00 av Isabel Håkansson
Första ridturen på mina hästar tillsammans med Madde. Alltså den ridturen kommer jag ihåg nästan på pricken.. Vi red en lång runda upp och ner för kullar, i skogen, förbi kossor och åsnor och hästarna var pigga & glada. När Philip tog satts och bara travrejsade igenom världens lerigaste pöl och när vi stod upp och gjorde tappra försök till att bromsa hästarna när vi galopperade, saknar det såsåsåsåsåså mycket♥
Publicerat i Allmänt,

Pluggat klart för kvällen

Publicerat 2013-12-11 kl. 19:48:57 av Isabel Håkansson
Shit asså.. suttit och bokstavligt talat bankat och tvingat in orden och alla sjukdomar i huvudet på mig och anteckningsblock, Ipad, pennor och biologiboken ligger huller om buller i sängen. Nu har jag pluggat färdigt för kvällen och tänkte göra nudlar för att sen lägga mig och glo på Andra Avenyn, det har varit skönt med 2 lediga dagar ifrån stallet men saknar hästisarna om jag ska vara ärlig ♥
 
Imorgon iallafall gör jag mitt sista prov för terminen i biologin då somsagt och sen sticker jag till stallet för en myskväll där, rider och pysslar om båda ponnysarna, längtar!
Publicerat i Allmänt,

3 saker jag älskar..

Publicerat 2013-12-11 kl. 17:59:32 av Isabel Håkansson
.. just precis just nu:
 
♥ Att skolan är över om drygt 1 vecka, åh vad jag kommer skrika och gråta av glädje och ren lycka när jag kommer hem efter den sista skoldagen!
 
♥ Att Snobben går sjukt bra just nu! Han är motiverad, mjuk och lugn i sig själv.
 
♥ Att jag om 24 dagar vinkar hejdå till sala & sverige och landar i tenerife, underbart!!
 
Publicerat i Allmänt,

Dippande statistik

Publicerat 2013-12-11 kl. 17:46:06 av Isabel Håkansson
2 bilder från i söndags då jag & syrran körde på lite pepparkaksbak.
 
Statistiken dippar precis som jag redan förutspått att den skulle göra denhär veckan då jag väljer att lägga min tid åt annat nu denhär veckan.. jaja, vi tar oss upåt igen ellerhur? Hej iallafall! Idag är det onsdag och jag kom hem för nån timme sen efter att ha gått klart den längsta skoldan på heeela veckan, segt. Fick iallafall engelskan överstökad idag så jag är glad och nöjd!
 
Tänkte ägna denhär kvällen åt bloggen och biologi-läsning faktiskt så det blir lugnt. Har ni något speciellt ni vill läsa om så får ni gärna kommentera det nedan, det är ju trots allt er jag skriver till :)
Publicerat i Allmänt,

Orsaken till mitt frånvarande

Publicerat 2013-12-10 kl. 19:56:21 av Isabel Håkansson
Säger detdär er nånting...? ↑

Usch vad tråkigt det är med biologi, det är intressant några dem första två meningarna och sen hamnar jag i viloläge, haha typ så. Nu iallafall ska jag skriva ihop lite tidsinställda och sen så ska jag *finally* se på andra avenyn och sova, åh vad skönt!
 
Skoldagen var rätt trist, hade askul med kompisar och så, samt som var klara med SO:n fick en ledig timme (det resulterade serietittning) och sådär så var den ändå rätt trist. Vill bara få skolan överstökad så jag får lov sen. Efter skolan gick jag och Märta omkring på stan och snackade, bästis♥
 
Fortsätt ställ frågor i min frågestund så får ni ett videosvar sen, deal?
Publicerat i Allmänt,

Länkbyte med Kombiryttarna

Publicerat 2013-12-10 kl. 19:49:23 av Isabel Håkansson
Nu kör jag på ett länkbyte med goa Tova och Emelie som tillsammans driver bloggen kombiryttarna.
Bloggen är välskriven med ett roligt & bra innehåll kombinerat med bra updatering. Kolla in här!
Publicerat i Allmänt,

Tankeställare

Publicerat 2013-12-10 kl. 11:31:00 av Isabel Håkansson
Läste ett utav Nellies inlägg och blev tårögd. Inte för att inlägget var speciellt känslosamt men det var verkligen ett inlägg som stämde in på mig och snuddade mitt hjärta - helt klart.
   Jag har det så otroligt jävla bra, med föräldrar som gör ALLT för mig och min syster, två underbara hästar, ett hus som vi renoverar steg för steg, djur och kompisar runt om som bryr sig & är äkta.
 
Jag saknar INGENTING, och jag menar verkligen ingenting.. vill jag ha nya stövlar, så får jag de, vill jag ha skjuts nånstans, så får jag de och jag tänker inte ens på hur mycket mina föräldrar IGENTLIGEN ställer upp. För dem har liksom alltid gjort de. Jag vill ha mer & mer & mer & mer, och ibland tänker jag inte ens på att jag kan framstå som bortskämd och otacksam.. och tacksam det ÄR jag.. vet inte hur jag ska tacka mina föräldrar nog för allt dem nånsin gjort för mig. Dem är verkligen sånna föräldrar jag kommer sträva efter att bli för mina barn i framtiden, dem bästa föräldrarna i världen som jag kan berätta allt för och ALLTID komma till om det är nånting. Dem förstår mig alltid och skulle aldrig försöka ändra på mig, och har alltid älskat mig för den jag är, alltid.
 
Publicerat i Allmänt,

och så var måndagen över

Publicerat 2013-12-09 kl. 21:19:28 av Isabel Håkansson
Måndagen började inte bra alls, personliga saker.. Men däremot resten utav dagen var rätt bra! Hade skridskor på idrottslektionen och dagen flöt på rätt bra, sköönt. Efter skolan så åkte jag hem och åt lite middag & fick sen skjuts till stallet.
 
Hästarna fick sig som jag sa tidigare en skritt och jogging tur runt Armanbo. Vi red barbacka och dem skötte sig så himla bra verkligen! Snobben var mjuk som en snodd och jätterolig att rida, bjöd framåt och var lyhörd. Nu har jag duschat kroppen och smörjt in mig med världens bästa bodylotion som luktar hur gott som helst och kollat lite på biologin. Nu blir det andra avenyn och kvällsfika - perfekt.
 
Förlåt för dålig update idag, men jag har haft saker att göra hela dagen och orkade helt ärligt inte göra några tidsinställda igår.. Hörs imorgon hursom ;)
Publicerat i Allmänt,

Minusgrader och snö

Publicerat 2013-12-09 kl. 16:58:09 av Isabel Håkansson
Idag är en sån dag då min säng, mitt täcke, mina kuddar och min allt för varma och sköna filt lockar förj*vla mycket.. Ville verkligen inte till skolan imorse och vill inte ut och rida i detta frostiga väder - 2 cold. Menmen.. hästarna ska skrittas och joggas lite lätt runt armanbo, en inte allt för lång sväng men ändå så att dem får röra lite på sig. Imorgon & på onsdag har jag stall-ledigt.
 
När jag kommer hem ska jag slå upp biologiboken och ha lite pluggstuga med tända ljus och en massamassamassa filtar, tar min säkert en varm dusch också för jag lär vara en isbit när jag kommer in ifrån stallet. 
Kommer ni ihåg demhär varma sommardagarna? Känns som om det var igår, jag saknar det så himla mycket ♥
 
Publicerat i Allmänt,

Full galopp

Publicerat 2013-12-08 kl. 19:19:35 av Isabel Håkansson

Här har ni min racer-ponny till vänster och min & syrrans lilla busfrö till höger, haha vilket ridpass..
 
Vi började med att skritta fram, båda 2 kändes pigga och taggade. Jobbade Snobben lite i lång och låg form därefter och han var jättemjuk, klappade om honom och började trava fram i en liten djupare form. När han var framriden så beslöt jag mig för att resterande av passet endast skulle gå åt till en massa bus, det var ett tag sen!
 
Alltså galopperna var heeeelt galna, Snobben ökade så fort vi kom till vår lilla "slinga" på åkern där vi galopperade och han ville bara fram,fram,fram - så kul! Han skötte sig så himla bra och jag kunde inte sluta klappa på honom och le. Pernilla red barbacka och självklart tog då Philip tillfället i akt och drog iväg över hela fältet tills hon gled av, haha det såg så jäkla roligt ut när Pernilla drog till med faceplant och allt! Efter den lilla bravaden då han fått ur sig lite energi så gick det jättebra :) 
 

Next stop: stallet

Publicerat 2013-12-08 kl. 12:10:39 av Isabel Håkansson
Har tagit en aaaaslugn morgon, motionerat kaninerna och gossat med hundarna. Runt 11 åt jag och Pernilla frukost och planerade lite julklappar till våra föräldrar osvosv. Nu ska vi till stallet och rida hästarna på åkern. Dem har ännu inte fått sulor så vi tar det lugnt, läste i ett flashback forum att man kunde smörja på lite olja i hästarnas hovar så snön inte fastnar.. får pröva det!
Publicerat i Allmänt,

♡ Frågestund ♡

Publicerat 2013-12-08 kl. 08:21:00 av Isabel Håkansson
Startar morgonen med en frågestund - hur härligt? Jag personligen älskar frågestunder, båda att läsa/kolla på frågestunder och att svara på egna frågestunder. Dock har jag inte särskilt mycket läsare så vi får se hur mycket frågor jag lyckas skrapa ihop, nån får jag väl förhoppningsvis haha?! 1,2,3 GO
Publicerat i Allmänt,

Dagen och lite till

Publicerat 2013-12-07 kl. 22:01:14 av Isabel Håkansson
Helt glömt av bloggen typ, haha sorry! Aja, dagen har vart bra anyways, var ju i västerås med Milla somsagt och bussarna var gratis i hela västerås idag så det blev ett par vändor ;) Åkte först buss till västerås vilket tog sin lilla tid, sen när vi kom fram kikade vi lite i galleriorna i stan och sen tog vi bussen till erikslund.
 
Köpte ett par nya jeans från dr.denim, en julklapp till mamma, julkort och hörlurar & så blev det thai till lunch också. Kvällsfodrade i stallet och pussade på ponnyprinsarna, Philip hade unnat sig lite rullning i boxen så det blir trevligt att borsta av honom imorgon.. Efter kvällsfodringen så hoppade jag i ett bad med massa bubblor och andra avenyn, perfekt avslut på kvällen! Godnatt alla ni, sov gott!
Publicerat i Allmänt,

Kommer aldrig klara mig utan er

Publicerat 2013-12-07 kl. 13:48:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Trött, tröttare, tröttast

Publicerat 2013-12-07 kl. 09:08:35 av Isabel Håkansson
Ställde klockan på 8 idag för att kunna ha en skön & lugn morgon. Hade medicin i öronen igår så det känns mycket mycket bättre, så idag tar jag en snabbis till västerås för lite julklappshandling och jeans-införing. Stallet fixar syrran idag, så idag är jag stall-ledig. Ska upp & kvällsfodra ikväll bara men det går på 2 minuter så det räknas inte.. :)
 
Nu ska jag hoppa i uggsen och gå ut för att morgonmata kaninerna och rasta hundarna i samma veva, så skönt att hundarna kan gå lösa bäst dem vill och kommer när man ropar. Vi hörs sen, puuuss
Bild från SIHS, vill ni ha fler bilder därifrån?
Publicerat i Allmänt,

Behind the scenes

Publicerat 2013-12-06 kl. 22:54:12 av Isabel Håkansson
Kom iväg till stallet rätt sent idag eftersom Pernilla skulle äta mellis när hon kom hem och vi var tvugna att fixa kaninburarna eftersom det blåst in en massa snö där.
Stallet var helt kaos när vi kom upp, men Mickis förklarade att Fanta varit helt svettig imorse och hon hade fått rota runt i hela stallet för att hitta en termometer. Sa till henne att nästa gång kunde hon ta våran som ligger i vårt skåp i en hink där det står "sjukvård", mycket enklare och går garanterat liiiite fortare ;)
 
Våra hästar var iallafall pigga och krya så det blev ett pass i snön. Snobben var himla dunderfin & mjuk. Ingen galopp blev det idag dock då hästarna fick styltor och jag inte vågade mig på att galoppera då. Men skritt och massa trav blev det iallafall och Snobben var somsagt jättefin. Philip var lite trött efter gårdagen men skötte sig bra han också!
Gjorde en fläta i Snobbens lugg idag för skojsskull och han såg verkligen ut som en supergullig fluffig liten b-ponny haha♥
Såhär ser jag och Snobben ut bakom kamerorna och alla outfits, haha snygga eller?
Publicerat i Snobbens ridbok,

Ur min sminkväska

Publicerat 2013-12-06 kl. 15:07:12 av Isabel Håkansson
Först har vi min älskade One by One mascara som är helt grym! Vattenfast och jättebra, typ ända mascaran jag haft som inte lägger sig nedanför ögonen efter några timmar och smular, skitbra! Min ögonbrynspenna används också flitigt och jag är nöjd med den :) Demhär 2 produkterna använder jag nästan varje dag, iallafall ögonbryns-pennan.
Ibland om jag ska fota eller åka nånstans så använder jag även min blusher eller rouge som jag brukar säga, den lägger jag på kindbenen och jag själv tycker det gör en enorm skillnad. Man får ett "djup" i ansiktet liksom, jag har köpt den på h&m i färgen dazzling peach nummer 12.
    Det förekommer även att jag använder mitt fitme puder ifrån maybelline, gjorde det mer förut dock eftersom jag nu på senaste tiden har en väldigt dålig hy & kompakt puder inte alls är bra om man har problem med hyn då den täpper igen porerna. Mineralpuder är mycket bättre!
Jag älskar ögonbryn, för mig skulle det räcka med bara en bra bas och snygga ögonbryn och därför fixar jag ofta med mina ögonbryn och håller efter. Jag har 3 ögonbrynsknivar och desto mer pincetter, får aldrig nog haha! Penslar har jag också i massor fastän jag knappt sminkar mig.. Dem 2 ovan är dem jag använder mest då jag inte använder varken ögonskugga, foundation eller consealer.

Lägger inte mycket pengar alls på smink då jag inte tycker att det är viktigt. Köper ofta ifrån h&m och billiga märken. Foundation och consealer dock köper jag dyrare utav (när jag väl köper det) eftersom det är viktigt att man har nånting som inte är dåligt för hyn.
Publicerat i Allmänt,

Sjukling

Publicerat 2013-12-06 kl. 13:18:01 av Isabel Håkansson
Suck.. Såhär kul har jag på en fredag ↑
 
Aja, hej på er! Jag är så avundsjuk på alla er som sitter i skolbänkarna nu, faktiskt. Vill bara till skolan, göra klart allt och känna dendär underbara fredagskänslan efteråt.. att vara sjuk suger verkligen. Gjort klart ett grupparbete på engelskan och har kommit en bra bit påvägen om ett arbete på biologin om blodproppar. Sen har jag även läst igenom min debatt artikel om kärnkraftverk NOGA och ändrat eventuella stavfel och grejat lite.
 
När syrran kommer hem så ska vi ut och busa i snön med ponnysarna, som jag längtat! Snobben lär nog vara lite utav ett krutpaket så det blir kul haha, han totalt ÄLSKAR att rida i snö. Ikväll blir det väl bara att fortsätta försöka bli frisk och se en massa serier, hoppas ni får en bättre fredag än vad jag får/har.. Puss
Publicerat i Allmänt,

5 december

Publicerat 2013-12-05 kl. 21:16:43 av Isabel Håkansson
Usch vilken dålig update jag haft idag! Eller dålig & dålig.. 3 inlägg med snark innehåll kanske stämmer bättre ;) Iallafall, pallrade mig upp till stallet imorse i snöfallet med dundrande huvudvärk. Mockade 2 boxar, fixade allt hö, bytte vatten och gjorde iordning kraftfodret. Philip har varit på julmarknad hela dagen och körts utav Karin, pigg, go & glad som vanligt har jag fått höra - lillen.
 
Snobben och jag gick ut i paddocken och körde lite ledarövningar i nya repgrimman och nya godiset. Repgrimman var lite stor och gled ner en bit över mulen, men jag kände att jag inte behövde knyta om hela grimman när jag ändå bara ska ut och träna halt, rygga, puss, buga och lite andra tricks liksom.
Han var jättepigg (!) men lyssnade helt sjukt bra!
Fina hästarna från idag, & somsagt repgrimman gled ner en aning ↑

Jag är med och tävlar!

Publicerat 2013-12-05 kl. 20:26:00 av Isabel Håkansson
http://dressyrmupparna.se/tavling-6/52965#comments är självklart med och tävlar om en snygg, valfri piké ifrån Working future!
Publicerat i Allmänt,

Lite bloggtaktik

Publicerat 2013-12-05 kl. 08:46:00 av Isabel Håkansson
Min blogg ska byggas på MIG - simple as that. Vill inte blanda med en massa provocation och falskhet som kan misstolkas utan bara vara mig själv. Jag gillar (älskar) engegerade läsare, men för att nå dit måste man som bloggare själv också bidra med roliga saker för läsarna, t.ex:
 
♥ Bloggtävlingar med BRA pris.
♥ Ställa mycket bra & roliga frågor som är lätta för dem att svara på.
♥ Ge och ta mycket. Om du ber om att ett antal läsare ska kommentera och dem gör det, så måste du ge nånting tillbaka.
 
Om man ska dra en slutsatts så skulle jag vilja säga att min blogg ska byggas på mig där jag visar alla sidor utav mig. Jag kommer ge mycket för mina läsare om allt går vägen, belive me.
 
Mitt mål JUST NU är att fortsätta i den riktning som jag är i just nu. Statistiken är rätt jämn och klättrar uppåt, får inte jättemycket kommentarer och respons men det får komma med tiden. 
 
Målet för 2013 är helt enkelt bara att fortsätta uppåt och så tänker jag se till att det blir också.
Publicerat i Allmänt,

En rätt intressant fråga..

Publicerat 2013-12-04 kl. 21:14:30 av Isabel Håkansson
Från Essmailda:
Finisen:)<3 hur kommerdin framtid att se ut med honom sen? Går sista året på högstadiet nu och vill gärna skaffa häst men namma säger att jag inte kommer hinna, tror du det?
 
Svar:
Tack så mycket först och främst! Om DU kommer att hinna är en rätt svår fråga för mig att svara på.. Jag går i 8an på högstadiet nu och hinner med både skola, kompisar och hästarna jättebra, dock har jag både Mickis som ställer upp och tycker om Snobben mycket som hjälper till, och min mamma. Sen ligger stallet MAX 5 minuter ifrån mig (när jag promenerar) också så det beror helt enkelt på.
 
Min framtid med honom är svår att riktigt sätta ord på.. Nästa år kommer jag att ta grönt kort och förhoppningsvis komma ut och tävla lite. Höjder får vi se sen, jag är och har alltid varit rätt mesig av mig när det kommer till sånt så det får tiden utvisa. Men om vi tänker 2-3 år framåt då.. Jag börjar på gymnasiet om 2 och ett halvt år ungefär och jag kommer - om allt går vägen - att plugga i uppsala på ekonomi linjen. Om jag har tid för Snobben trots både plugg och pendling fram och tillbaka varje dag så har jag självklart kvar honom, men om inte så kommer jag att sälja honom vidare.
 
Missförstå mig inte nu, Snobben är min soulmate, bästavän och min one and only. Det är han som visat mig vad ordet äkta vänskap har för betydelse och det är just därför han kommer att få säljas vidare om inte jag kommer kunna ge honom det bästa av det absolut bästa sen i gymnasiet. Förhoppningsvis får han då komma till nån som får uppleva samma magiska känsla som jag upplevt tillsammans med honom. Bästis♥
Älskar dig så att det gör ont i mig
Publicerat i Allmänt,

Hoppträning 4/12-13

Publicerat 2013-12-03 kl. 20:09:00 av Isabel Håkansson

Tid: ca 1 och en halv timme

Inriktning: Hopp


Mickis började rida. Hon körde alla gångarter och tränade sidvärsrörelser och byten. Byterna satte han skitbra men sidvärsrörelserna däremot slarvade han lite med, vi får träna vidare på det helt enkelt! När jag hoppade upp travade jag honom lite bara och körde lite basic.


Hoppade fram på en volt och han var lyhörd och jätteduktig! Inte för pigg och verkligen inte seg heller, rätt lagom och lätt i handen. Sen däremot när vi tog fram studs och skulle hoppa på rakspår så blev han piggare, haha Snobben är verkligen inte som andra hästar att han bara drar & drar utan han tar ut sin energi genom att typ "dyka" innan hindrerna för att sen skjuta rygg som fasen efter och bli stark.

 

Vi höjde upp till typ 70 (?) på slutet och jag fick göra volt, efter volt, efter volt, efter volt innan jag kunde komma på det för att han bara drog emot hindret och nonchalerade mig.. vi slutade när det gick bra iallafall så jag är nöjd! På avtravningen var han liite stark och laddad vilket ledde till att han spände sig lite men det fixade jag med lite volter och serpentin-bågar. Han klev på transporten på mindre än 10 minuter både till och från ridhuset utan båda lina och spö, han lär sig! (pepparpeppar)

Publicerat i Snobbens ridbok, Videos,

Sluta tidigt i mitt hjärta

Publicerat 2013-12-03 kl. 14:53:18 av Isabel Håkansson
Idag gick jag 3 lektioner och alla 3 var roliga, oootroligt skönt & välbehövligt! Slutade 12:50 och satt i bussen länge och lyssnade på musik och kollade lite "jag är Nellie" avsnitt. Kom hem och plockade i diskmaskin samt damsugade i vardagsrummet, + poäng på den.
 
La mig i sängen därefter i nån timme och kollade på gårdagens paradise hotel avsnitt med min energidricka och mysfilt. Om nån timme ska jag upp till stallet och göra Snobben redo för lite träning i ridhuset.. hoppas han är snällare att lasta idag.
  Igår skrittade jag och syrran bara ut pållarna runt kvarteret i rask takt, dels för att vi var sisådär lagom trötta efter sihs och för att Snobben ska tränas idag.
 
Ska väl skriva nåt tidsinställt och sen bäddar jag ner mig i sängen igen, PUSS
Publicerat i Allmänt,

3 december

Publicerat 2013-12-03 kl. 07:44:55 av Isabel Håkansson

Sitter i bussen och lyssnar på den sorgligaste/finaste låten, lets kick tisdag! 
Publicerat i Allmänt,

Shoppingen /sihs-13/

Publicerat 2013-12-02 kl. 18:14:00 av Isabel Håkansson
Höll mig bra till min lilla inköpslista, schabraket och lindorna blev spontana dock men jag har velat ha de länge så! Letade efter ett träns men hittade inget som föll mig i smaken och jag kände var värda pengarna liksom, så det får vänta.
 
Iallafall, lindorna & schabraket kommer ifrån BR, godisburken (1,5 liter för 50 kronor HUR BILLIGT?) kommer ifrån ps of sweden, slickstenen ifrån (?) och borstarna ifrån.. (?) Ansiktsborsten är gjord i gethår iallafall och hur mjuk som helst! Repgrimman kommer ifrån "westernstore" och grimskaftet likaså. Supernöjd!
Publicerat i Newie,

Sega måndag

Publicerat 2013-12-02 kl. 17:06:00 av Isabel Håkansson
Förlåt för hemsk update! Igår kom ett utav tre tidsinställda upp endast men vad fanns att göra åt saken.. inget. Och så idag klev jag upp halv 7 och fixade mig, åt frukost & allt så jag hann inte blogga då heller. Sandra sov här ifrån igår till idag så det blev sent, haha kom hem ifrån stockholm runt halv 1 och somnade typ.. 2? Ni kanske fattar hur tunga mina ögonlock var imorse ;) Showen var hur som helst skitbra så det var heeelt klart värt de.
 
Aja, ny vecka och jag är allt annat en pepp om jag ska vara ärlig. Vill ha helg så man kan rida i dagsljus, ligga och sova typ hela dagarna och vara med vänner hur mycket man vill.
Ville bara kika in här och säga hej samt förlåt, så hej & förlåt för min dåliga update ännu en gång!
Bästa kvällen, bästa globen, bästa stämningen, bästa sporten - vi hästmänniskor äger!
Publicerat i Allmänt,

Trickträna

Publicerat 2013-12-01 kl. 13:48:00 av Isabel Håkansson
Några tricks jag nu tänker försöka införa på Snobben är..
 
♥ "goddag", det går ut på att när jag säger "goddag" och pekar på nåt utav hans framben, ska han börja vinka/vifta med det. Vad jag läst så är det inte jättesvårt och speciellt inte för godismonster som Snobben ;) 
 
♥ "stå", det går ut på att när jag lägger ner grimskaftet betyder det paus/vila, och jag ska kunna gå ifrån honom medans han bara ska kunna stanna kvar där han står utan att gå efter eller gå nånannanstans.

Det är dem tricken jag fastnat mest för, puss, backa och buga kan han redan. Tycker om att låta hästarna nån dag i veckan få använda mycket psykist tänkade tillsammans med godis och klapp istället för fysiskt jobb. Nyttigt och bra för kommunikationen mellan häst och ryttare tror jag :)
 
Publicerat i Allmänt,