Saker som är "typical Isabel" #2

Publicerat 2016-02-29 kl. 14:05:00 av Isabel Håkansson
Att ALLTID komma sent.. Bestämmer jag med nån kompis att vi ska träffas klockan halv 6 så är jag där absolut tidigast kvart i ;) Är tidsoptimist ut i fingerspetsarna och tror alltid att saker & ting går fortare än vad dem egentligen gör. 
 
Lättirriterad. Jag kan vara SJUKT lättirriterad, alltså verkligen. Det är ingen egenskap jag har att vara stolt över, men det är fortfarande en egenskap hos mig som jag alltid haft & troligen alltid kommer att ha. Vissa dagar bättre och vissa sämre, dem sämre dagarna kan jag explodera för minsta lilla sak som går fel. 
 
Att inte klara av siffror. Jag-klarar-inte-av-siffror. Går som ni vet en ekonomi & juridik-linje, vilket är väääldigt konstigt med tanke på mitt sinne för siffror som är likamed 0. Sitter jag förlänge med siffror framför ögonen så får jag extrem huvudvärk samtidigt som det börjar flimra framför ögonen och jag känner att jag behöver spy. Bokstavligen. 
 
Att vara sjukt kräsen med mat. Jag äter inte fisk, sallad, tomat, lök i någon form (EUW), kalla såser, räkor eller skaldjur, blodpudding och listan kan göras lång. Aldrig i hela mitt liv har jag stoppat ett salladsblad i munnen, och som jag känner nu kommer det aldrig hända heller.. Det luktar gräsmatta?!?
Publicerat i Allmänt, Isabels inlägg,

Tonight

Publicerat 2016-02-28 kl. 19:40:00 av Isabel Håkansson
Inatt vinkar jag hejdå till Sverige för 8 dagar och säger istället hej till Las Palomas som ligger på Kanarieöarna. Ska passa på att slappna av ordentligt nu, behöver verkligen den här resan. Puss♥
 
Publicerat i Allmänt,

Lyx-stall & en lycklig liten ponny!

Publicerat 2016-02-28 kl. 15:26:00 av Isabel Håkansson
Har daglig kontakt med Sannah som har Snobben just nu, och hon skickar både över bilder och beskrivningar om vad dem gör och hur det går.
 
I fredags när Snobben anlände till stallet så var han till en början rätt stressad, varken mamma eller jag som då är hans främsta trygghet var med, det var ett helt nytt stall och främmande hästar. Ingen panik eller stress kring honom, utan dem försökte lugna honom så gott dem kunde, klappade och pratade lugnt med honom. Efter en stund släppte dem honom i hans hage där han sprang runt och skrek litegrann INNAN han fann sina två stora svarta hästkompisar till hag-grannar som nyfiket stod och kollade på Snobben. Han fick lite hö som han stod och åt bara nån meter ifrån hästarna med en tråd emellan. Han fick vila och vara ifred, få landa lite och utforska hagen och dem nya kompisarna. 
 
I lördags (igår), så red Sannah ut i skogen med en till tjej ifrån stallet. Snobben gick först och var otroligt snäll, pigg, nyfiken och GLAD! Sannah skrev att han verkade trivas otroligt bra och har gjort sig hemmastadd ;) Han käkar och dricker vatten som han ska, inga som helst konstigheter.
Stallet är riktigt fint och det bästa av allt.. DEM HAR RIDHUS! Så Snobben kommer under veckan att kunna ridas och tränas oavsett väder och underlag utomhus. Snobben har det bra, helt enkelt ♥
Publicerat i Allmänt,

Delad glädje ♥

Publicerat 2016-02-28 kl. 13:23:00 av Isabel Håkansson
Vet ni, hur glad och tacksam jag är för att ha äran att kunna dela glädjen i stallet med personer som jag älskar? Kompisar & familj. Att jag har så goa och snälla människor i stallet som mer än gärna lånar ut sina hästar till mig, och som litar på att jag tar hand om dem väl. Så att jag får chansen att kunna dela dem här braiga ridpassen, fina kvällarna och tidiga mornarna uppifrån hästryggen med någon som uppskattar det minst lika mycket som jag ♥ Ett liv utan stall och hästar för mig skulle inte vara ett värdigt liv, alls. Det är här jag hör hemma. 
Publicerat i Allmänt,

+ och -, just nu.

Publicerat 2016-02-27 kl. 15:10:00 av Isabel Håkansson
+ Det är SPORTLOV, vilket betyder att jag slipper skolan 1,5 vecka!!!
 
- Det är fortfarande snö ute.. 
 
+ Jag har börjat umgås med en tjej i stallet som är jättesnäll, våra ponnysar går bra ihop OCH vi har superkul när vi rider tillsammans! 
 
- Mitt rum är stökigt & jag skulle egentligen behöva städa det, typ nu (....)
 
+ Jag åker till Spanien imorgon-natt. 
 
- Bloggen uppdateras dåligt just nu.
 
+ MEN, det kommer bli bättre inom en snart framtid ;) 
Med detta inlägg så är vi halvvägs igenom lördagen och jag har ingenting alls planerat för resten av eftermiddan/kvällen. Ska alldeles strax göra tappa upp ett bad & slå på en serie för att fördriva tiden lite, vad gör ni idag? 
Publicerat i Allmänt,

Packningsmorgon..

Publicerat 2016-02-27 kl. 09:13:17 av Isabel Håkansson
Ni känner mig - jag packar alltid allting i sista sekund. Så, inte förrän igårkväll påbörjade jag min packning och jag åker till Stockholm om ca.. 30 minuter? Gick därför upp tidigt imorse för att gå igenom min resväska en extra gång för att kolla så att jag inte glömt något. Bikini, klänningar, shorts, linnen, tunnare koftor... tror allt är nerpackat nu. 
Lagomt fancy med en stor, gul rusta-kasse som jag har kläderna i ;) Men genom att lägga alla kläder i en kasse & sen ner i resväskan så sparar man en heldel plats, vilket jag behöver. Godmorgon förresten!
Publicerat i Allmänt,

Nu har Snobben åkt..

Publicerat 2016-02-26 kl. 17:52:00 av Isabel Håkansson
.. hem till Sannah (tjejen som rider Snobben ibland) och ska bo där från och med idag och en vecka framåt! Anledning? För att jag åker utomlands på söndag och vill att han ska få göra annat än att bara stå och skrota i hagen över en vecka. Känner jag Snobben rätt så vet jag att han kommer tycka det är superkul att få upptäcka nya ridvägar, träffa nya hästar och få pysslas om av Sannah som tar hand om honom så bra. Det känns tryggt att åka iväg när jag vet att han är i goda händer, vilket han är nu. Min älskling.
 
Så, i veckan så har mamma varit iväg och köpt in spånbalar som dem ska fylla hans "nya" box med, och igår var jag i stallet till seeent för att packa ihop hans grejer, räkna ut hur mycket kraftfoder & hö som skulle skickas med osvosv.. Dem hämtade honom imorse och han hade skött sig bra vid lastningen, så himla skönt. 
Min fina buse, vi ses om 1 vecka & två dagar ♥♥ Miss you already
Publicerat i Allmänt,

All natural

Publicerat 2016-02-25 kl. 08:12:51 av Isabel Håkansson
Min hy är totalt urspårad just nu, så det är osminkat som gäller varje dag och extra mycket omtanke och kärlek både morgon & kväll när jag tvättar ansiktet ;) Jag har verkligen alltid känt mig extremt ful utan smink, och därmed även varit väldigt osäker när jag inte haft smink på mig. Inte tyckt att jag ser duglig ut överhuvudtaget förrän jag penslat på åtminstone ett lager med foundation och concealer. Men nu.. nu bryr jag mig inte längre. Har kommit till en gräns där jag inte längre orkar bry mig om vad folk tycker & tänker om mig. Dugar jag inte? - kunde inte brytt mig mindre, bye.
 
Det är torsdag, solen skiner och jag har sovmorgon! Känns dumt att klaga ;) Efter skolan idag ska jag och mamma ut och käka, därefter åker jag vidare ut till stallet för att packa ihop en kasse till Snobben med hans ridsaker, täcken och mat.. vart ska han tro?! Han har sin vilodag idag så jag passar på att ta hand om Elcha ihop med Milla litegrann också, det blir kul! Hon är så mysig. Vi hörs senare, PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Kvällsbabbel / ofokuserad, taggad och stall.

Publicerat 2016-02-24 kl. 21:27:09 av Isabel Håkansson
Okej, otroligt luddig & blandad rubrik - men jag ska förklara. För de första, jag är så otroligt j*vla ofokuserad just nu. I skolan menar jag då, såklart. Vad lärarna säger under genomgångarna går in genom era örat och ut genom det andra, kliver ut ur klassrummen med lika lite kunskap som när jag klev in. Men.. jag mår inte dåligt utav det, viftar bort dåliga tankar och är snarare TAGGAD. Taggad på sportlov, taggad på vår, taggad på stall och bara allmänt tagg på livet.
 
Saknat att plugga i ettpar hörlurar, sätta mig bekvämt i sängen och bara skriva, skriva, skriva, såsom jag gör nu. Dagen har varit bra faktiskt! Rivstartade skoldagen klockan 08 imorse med en redovisning på spanska, det gick helt okej & om inte annat så är det åtminstone skönt att ha den överstökad. Resten av skoldagen flöt på bra, slutade klockan 15 och tog bussen direkt ut till stallet. Red ut med Elina och det blev en rätt lugn uteritt idag, mest skritt men även lite trav och galopp där underlaget var bra. Hästarna var pigga och glada! 
 
Ska läsa ikapp mina favoritbloggar nu som jag inte läst på ettpar dagar (!!!), och efter det ska jag släcka ner för kvällen och lägga mig. 2 skoldagar kvar innan lov nu, hörni... KÄMPA. 
Publicerat i Allmänt,

Onsdagscollage - let's kick this day!

Publicerat 2016-02-24 kl. 06:57:00 av Isabel Håkansson
En snabb fråga till er innan jag kilar vidare mot bussen - vad tycker ni om "inspirations-collage"? Skulle ni tycka det vore kul om jag la upp såna ibland på morgonen? Jag själv blir väldigt taggad och inspirerad (om collagen är fyllde med quotes och bilder som inspirerar mig såklart), så jag uppskattar såna inlägg mycket, faktiskt. Men.. vad vill ni? Ha en asbra dag, PUSS
 
Publicerat i Allmänt,

Tömkörning, vår & glädje.

Publicerat 2016-02-23 kl. 20:38:58 av Isabel Håkansson
Trots en otroligt tråkig & seg skoldag där jag b.la fick reda på att jag fick D på senaste provet, så är jag bara så himla lycklig ändå! ♥ När jag går ut på morgonen klockan 07 och börjar stega mot bussen, solen gått upp och termometern visar plusgrader så går det ett lyckorus som en stöt genom hela kroppen på mig. Jag älskar våren!!! Även om vi inte ens gått in i mars-månad än, men iallafall. Älskar, älskar, älskar. 
 
Idag tömkörde jag Snobben med mamma som sällskap i det finfina vädret efter skolan. Hade en lös snodd på som han fick jobba med och han tuggade på bettet, trampade under sig och var jättefin och avslappnad. Travade en liten bit men jag orkade inte springa längre sträckor i de tempo Snobben ville springa i, hehe. Det blev ett rätt kort pass på nån kilometer eller två bara innan vi vände tillbaka hem igen. 
En halvkass mobilbild från tömkörningspasset idag ↑ Imorgon tänkte jag ta med kameran till stallet och försöka ta några fina bilder på Snobben, OM vi hinner ut innan det blir mörkt.. hoppas! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Måndag - ny vecka & nya tag!

Publicerat 2016-02-22 kl. 20:49:31 av Isabel Håkansson
En bild tagen för några månader sen bara legat & skrotat i kamerarullen, here u have ;) 
 
Hej på er!! Nu har jag gått i skolan, fixat stallet, ridit Snobben och duschat = har några timmar över att kunna blogga på. Jag ser det som en sån terapi att blogga, skriva av mig, lägga ut bilder och ni har hört hela den visan förut.. men jag menar det. Verkligen. Det är bara väldigt mycket just nu, sista skolveckan innan sportlov vilket innebär full fokus samtidigt Snobben rids och trimmas förfullt för att gå ner i vikt och bygga på sig muskler och allt det kombinerat med att jag är otroligt slutkörd och kroppen bara skriker efter VILA
 
Men annars då? Hur mår ni?! Jag mår bra, bortsett från det jag precis skrev, att jag är väldigt trött. Vi går mot ljusare tider, och idag när jag var ute och red runt 6 tiden på kvällen så var det fortfarande såpass ljust ute att man kunde se klart!! Så himla underbart och bra för välmåendet. Och påtal om ridpasset tidigare, idag fick Mr.Snobb svettas rejält, hihi. Vi red ihop med en annan tjej ur stallet och hennes racerponny, så för att kunna hänga på i deras tempo krävdes det av Snobben att han låg i ;) Vilket han gjorde. Duktiga pållen! 
Publicerat i Allmänt,

4 timmar i mitt efterlängtade stall ♥

Publicerat 2016-02-21 kl. 21:45:38 av Isabel Håkansson
3 fina hästar, 2 bra kompisar och 4 timmar i stallet - låter det inte som en helt underbar kväll? I mina öron gör det de iallafall ♥
 
Hästarna var lite jobbiga innan vi kom ut och red, stod och trampade, skrapade med hovarna med backen och Snobben stod även och sparkade lite i väggarna.. drygponny. Men när vi väl kom ut ifrån stallet så blev dem lugnare direkt. Vi räknade med att hästarna skulle vara lite extra pigga idag med tanke på att dem alla gått lite på halvfart den senaste tiden, men dem var jättelugna. Red dem i alla gångarter i paddocken och det gick bra, finns inget att klaga på! Hästarna skötte sig prima och vi med ;) 
 
Imorgon ska jag tömköra Snobben i lång låg form i 25 minuter och massera honom med liniment efteråt. Han kändes lite stel i bogpartiet idag.. hmm. Blir stretching och mycket lång låg form denna veckan och mycket ridning på voltspår, med fokus att få igenom honom i sidorna. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Oxveckorna..

Publicerat 2016-02-20 kl. 15:44:41 av Isabel Håkansson
Har ni hört talas om såkallad "oxveckorna"? Det hade inte jag heller, fram tills en kompis skrev till mig för ettpar dagar sen och berättade om detta. Oxveckorna är alltså veckor som känns extra tunga, dryga & jobbiga. Oxveckorna sägs vara från 3:e dag jul och 9 veckor framåt, alltså till den 28:e februari, om ca 1 vecka. Därefter ska man tydligen börja bli piggare, gladare och mer motiverad till skola och jobb igen?!
 
Jag hoppas och tror att detta kan stämma, faktiskt! Ni som följt min blogg sen ett tag tillbaks vet att jag HATAR allt vad vintern innebär. Kylan, mörkret, den ständiga längtan efter sommarlov och frihet. Jag går alltid ner i en slags "vinter-depression" och ser inte fram emot nånting. Men snart, SNART är vintern över och vi går mot ljusare, varmare & allmänt mycket bättre tider! Yay. Ser fram emot det så himla mycket.
 
Jag är relativt frisk idag så imorgon återgår jag till min vanliga, älskade vardag igen och ska ta igen många missade timmar i stallet med min jordklotsfavorit, Snobben. Vi hörs då, okej? PUSS.
Utan detta lilla lyckopiller skulle jag nog inte klara av att ta mig igenom vintern utan att bryta ihop totalt ;)
Publicerat i Allmänt,

Jag saknar att kunna rida påriktigt!

Publicerat 2016-02-18 kl. 14:58:00 av Isabel Håkansson
Jag saknar att kunna linda ben och svettas igenom ett pass på ridbanan i sol, hoppa terräng, rida ut i timmar och bara galoppera över öppna fält - att överhuvudtaget vara IGÅNG. Varje vinter förstör för mig och Snobben, gör att vi backar bak ettpar steg och stannar i vår utveckling. Men är det någonting positivt med vintrarna iallafall så måste de ändå vara att vi får samla ny energi & kraft, för att kunna sedan kunna köra gärnet på våren, sommaren och hösten sen. 
Publicerat i Allmänt, Träning, Videos,

@soffan / sjuk, igen.

Publicerat 2016-02-18 kl. 12:32:37 av Isabel Håkansson
När man äntligen börjar komma på fötter & komma ifatt i skolan efter influensan jag hade för några veckor sen, så blir jag sjuk ännu en gång.. usch. Milla sov hos mig igårkväll, och jag som alltid brukar vilja vara uppe sent och prata somnade strax efter klockan 11. Med ett dunkande huvud och världens halsont vaknade jag klockan 8 imorse, termometern visade 39 grader och sen dess har jag bara legat i soffan och kollat youtube-klipp. 
 
Jag h-a-t-ar att vara sjuk, alltså verkligen. Blir så omotiverad och stressad av att bara ligga hemma, får dåligt samvete över Snobben och ångest över skolan. Så, idag ska jag bara ligga raklång, se på film och inte göra nånting. FÖRHOPPNINGSVIS är jag såpass frisk imorgon att jag kan gå till skolan.. hoppas. 
ATM. 
Publicerat i Allmänt,

En urspårad fest i lördags..

Publicerat 2016-02-17 kl. 14:05:00 av Isabel Håkansson
2 bilder från innan festen i lördags ↑
 
I lördags nalkades det somsagt fest igen, vilket var jättekul till en början innan allt spårade. Över 100 taggade ungdomar i en lokal i lilla Sala där allt sprider sig som en löpeld & alkohol - det slutar oftast inte bra. Hur som helst, vi kom dit runt halv 9 och då var många redan på plats. Vi dansade, sjöng och hade kul. Träffade en massa saknade kompisar och allt var allmänt bra, liksom.
 
I respekt mot inblandade så tänker jag inte gå in i detalj på vad som hände, men klockan var väl runt 11-12 när både polis och ambulans var på plats och klockan halv 2 satt vi redan i bilen påväg hemåt igen. Det är självklart aldrig kul när fester spårar, men det vart ändå en relativt bra kväll tackvare allt roligt folk som var på plats. 
Publicerat i Allmänt,

GODMORGON ONSDAG!

Publicerat 2016-02-17 kl. 07:02:00 av Isabel Håkansson
Capslock på, för lite så känner jag mig idag ;) Jag är extremt trött & slut i huvudet, skoltrött så det skulle räcka åt en hel skolklass.. men jag kämpar på! Vi är inne på mitten av februari och jag börjar se ljuset i den mörka tunneln *host* vintern, och blickar framåt emot vår. Idag är det onsdag och efter skolan så ska jag ihop med ett gäng kompisar ut till stallet. Så himla roligt med lite sällskap! Snobben vet jag inte riktigt vad han ska få göra idag.. men det återstår att se! Ska pyssla och rida en ny häst ifrån stallet ikväll, Bolt heter han. Men.. mer om det senare ;) 
 
Nu - mot skolan. Ska lägga på lite läppglans och sätta på mig ettpar stövlar. Somnade i god tid igår och vaknade av mig själv imorse klockan 06, bra eller bra?! Så, idag ska jag gå med smink i skolan faktiskt för första gången på länge! Ha en bra onsdag, det ska jag. PUSS. 
 
        
4 favoriter idag. 
Publicerat i Allmänt,

Att kunna bryta sisådär en tisdag.

Publicerat 2016-02-16 kl. 19:28:05 av Isabel Håkansson
Ikväll, efter att ha umgåtts med Ida & Madde ettpar timmar, så tog jag bussen till stallet. Klockan halv 6 så var jag på plats i stallet och började borsta, sadla och tränsa på Snobben, och 40 minuter senare var både han & jag fullt utrustad. Vi red ut en rätt lång runda, och Snobben var både pigg och rätt tittig. Trippade, hoppade till ettpar gånger och bara var allmänt spänd och på tårna till en början, men det gick över desto längre in på passet vi kom. På slutet sänkte han till och med huvudet och gav ifrån sig ettpar nöjda frustningar ;) 
 
Jag är lyckligt lottad som har chansen att, en helt vanlig och tråkig tisdag, kunna bryta vardagsmönstret 1 timme om dan och bara vara för stunden. Stunden där bara jag & Snobben existerar, och ingenting annat. Det är så himla välbehövligt! Ridpasset gick förövrigt bra idag och vi fick till några riktigt snygga galoppfattningar som han verkligen får extra plus i kanten för. Med lite mer träning så är vi snart tillbaka där vi slutade innan vintern. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Favorit typ av skor..

Publicerat 2016-02-16 kl. 13:19:00 av Isabel Håkansson
Sneakers, vans, converse and you guys name it. Älskar dem typerna av skor och tycker dem är sååå snygga. Föredrar ovanstående skor framför klackar och ballerina skor alla dagar i veckan. 
Publicerat i Allmänt,

"Isabel, vad skulle du göra om.." svaren #2!

Publicerat 2016-02-15 kl. 10:14:51 av Isabel Håkansson
... du fick välja tre hästsaker att köpa, oavsett pris? (http://nilssonwallden.blogg.se/)
Sv. Jag hade roffat åt mig en svart samshield hjälm, ettpar bruna soft up's och svarta ridstövlar. Utrustning jag redan har fast i andra färger med andra ord ;) 
 
...om du blivit kysst på stan av en random? 
Sv. Hade nog blivit så chockad att jag bara stått och kollat & tänkt typ - vad hände precis? Har svårt att tänka mig att något sånt skulle hända Sverige a.ka landet mellanmjölk dock, hehe. 
 
...om någon hällt vatten över dig? 
Sv. Det beror helt på HUR mycket vatten.. Hade det varit ett halvt vattenglas, okej fine. Men hade det en hel hink full med iskallt vatten hade jag blivit jätteförbannad, skrikit och svurit. Haha. 
 
...om någon anklagade dig för att vara rasist? 
Sv. Kallat personen för extremt okunnig och inte brytt mig mer om det sen. Jag är inte rasist och det räcker för mig att veta själv. 
 
...om den du är kär i kysste dig? 
Sv. Med tanke på att jag inte är kär så går det inte tyvärr.. Men hade jag varit kär i någon och den kysst mig så hade jag troligtvis blivit jätteglad! 
Publicerat i Allmänt,

Alla ♥ans dag!

Publicerat 2016-02-14 kl. 20:00:37 av Isabel Håkansson
Inleder mitt 16:e år som singel på alla hjärtans dag, känns bra ;) Tycker helt ärligt att alla hjärtans dag är överskattad, jag menar.. ska man inte visa kärlek och uppskatta sin pojkvän/flickvän varje dag? Eller? 
 
Hur som helst, HEJ! Ni anar inte vilken blogg-svacka jag är påväg ner i just nu.. står och trampar på samma ställe hela tiden, kommer ingenstans. Inspirationen svajar från dag till dag och likaså statistiken. Men, jag försöker. I really do. Idag är det söndag den 14:e februari och jag har enbart varit i stallet. Red ut en otroligt pigg och glad Snobben imorse som verkade få eld i baken av minsta lilla smackning och absolut inte ville skritta.. haha! Han är så söt när han är på det humöret, ruskar på huvudet, höjer svansen, går med överdrivet höga knän och försöker göra sig så ståtlig & vacker som möjligt ;)
 
Mös med alla hästarna i hagen efter att jag ridit klart i över en halvtimme. Finns inget i världen som får mig så lugn och avslappnad såsom hästars närhet får mig. Det är en sån terapi att bara få umgås med dem, och utan att egentligen säga nånting ändå få en sån kontakt. 
Snobben fick självfallet även min alla hjärtans dag puss ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Saturday quote

Publicerat 2016-02-14 kl. 12:24:05 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

3 favoriter.

Publicerat 2016-02-13 kl. 13:14:00 av Isabel Håkansson
50x50 centimeter ren & skär kärlek ♥ Jag nämner det inte ofta, men fy så jag älskar våra tre fyrbenta lurvtussar här hemma. Dem förgyller den tråkiga vardagen och finns alltid, alltid, alltid där när man känner sig ensam och behöver tröst. Alla tre hundarna börjar komma upp lite i åldern nu, men är fortfarande pigga och glada. Mina finisar.
Publicerat i Allmänt,

Angående försäljningen av Snobben, just nu.

Publicerat 2016-02-12 kl. 14:36:00 av Isabel Håkansson
Snobben är som dem flesta av er vet - min första häst. Därför har jag inga tidigare erfarenheter när det kommer till försäljning av hästar, det är liksom någonting helt nytt för mig. Men, jag måste säga.. FYF*N vad mycket oseriösa människor det finns!! Så många mejl vi fått, så många som velat komma & prova Snobben och sen helt plötsligt bara slutat höra av sig? 
 
Jag önskar jag kunde skriva ut allt som hänt dem senaste veckorna, men jag väljer att låta det stanna inom familjen och dem närmsta vännerna. Kan säga iallafall är jag är otroligt, otroligt skeptisk till att överhuvudtaget sälja Snobben som det känns just nu. Har backat bak några steg och börjat tänka.. Min största mardröm i livet är att vi skulle sälja Snobben till någon som inte tar hand om honom. 
 
Vad är era erfarenheter av försäljning av hästar? Bra/dåliga? Upplever ni precis som jag att det finns väääldigt många oseriösa köpare? 
Publicerat i Allmänt,

En kall, men behövlig uteritt.

Publicerat 2016-02-11 kl. 20:03:49 av Isabel Håkansson
Precis kommit in efter att ha ridit Snobben, en kall, mörk men ack så behövlig uteritt blev det ikväll! Skrittade fram honom länge, bara lät honom lunka på långa tyglar. Sedan böjde jag igenom honom i båda sidorna i skritten, flyttade honom undan för skänkeln och gjorde tempoväxlingar. Efter det övergick vi till trav och upprepade samma sak där - tempoväxlingar och flytta undan för skänkeln. Han var rätt springig, men han får godkänt. Avslutade med lite galopp, riktigt pigg var han! Han susade fram med öronen spetsade framåt och huvudet högt, min Snobb. 
 
Tycker det är SÅ HIMLA skönt att rida ut i mörkret? Vet inte varför, men tycker det är så lugnande på nåt sätt. Verkligen ett sätt att bara kunna släppa precis allt och bara rida. Snobben är inte alls mörkrädd av sig, så det är jätteskönt. Han uppskattar uteritter varesig det är mörkt eller ljust ute, spelar ingen roll. 
Snobben igår efter att vi varit ute och longerat i snöstormen, helt krullig ♥♥ så jäkla söt! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Bildminne #5 // En kväll vid brottet..

Publicerat 2016-02-11 kl. 14:15:00 av Isabel Håkansson
Sånnahär kvällar vid brottet är så saknade.. I somras hade vi en sms-grupp med ca 30 stycken tjejer & killar i som alltid brukade hitta på saker ihop. Vi kunde skriva "ska vi ses vid brottet ikväll klockan 18?" Så svarade en annan "Absolut, jag tar med högtalare", och så träffades alla som kunde. Det var så himla kul och vi gjorde så mycket galet roliga saker ihop förra sommaren.. Maddes 3-dagars, logefest, festivaler, karusell-åk, nattbad, alla kvällar vid brotten och mycket, mycket mer. 
 
Just den här kvällen så var vi inte så många, kanske 15-17 stycken? Vi lyssnade på musik, skrattade, sjöng och bara umgicks. Att kvällen slutade rätt tvärt alldeles för tidigt är en historia försig ;) Den kan vi ta upp en annan gång.. hehe. Men kul & mysigt var det sålänge de varade iallafall! Saknar den tiden & alla underbara människor så himla mycket.
Publicerat i Bildminnen,

En underlättare varje morgon, hihi.

Publicerat 2016-02-11 kl. 08:39:00 av Isabel Håkansson
Min airboard gör vardagen så himla mycket roligare när jag är hemma, hihi. Flyger över trösklar, kör det snabbaste jag kan runt köksbordet och behöver inte gå ett steg själv om jag inte känner för det ;) 
 
Godmorgon! ♥ Torsdag idag och jag känner mig relativt pigg faktiskt. Vi börjar klockan 10 idag och jag gick upp för en halvtimme sen. Förr gick jag alltid upp mycket tidigare än vad jag behövde för att hinna sminka mig och fixa håret, men nu för tiden så går jag bara upp så att jag hinner med att borsta håret, sätta upp det, klä på mig, äta frukost och borsta tänderna. Typ. Sminkar mig sällan till skolan då jag vill att min hy ska kunna andas och för att jag helt enkelt väljer att prioritera min sömn framför att stå framför en sminkspegel 45 minuter varje morgon. 
 
Igår var det snöstorm när jag och Snobben var ute, så longerade honom 15 minuter i grimman bara så att han fick röra sig. Han sprang med huvudet mellan benen och kickade mot snön ettpar gånger, han är nog lika trött på snön som jag skulle jag tro, hehe. Mockade & halmade upp hans box så att han fick stå inne över natten, kommer inte på frågan att han ska behöva stå ute och frysa. Mitt lilla hjärta. Idag blir det äntligen uteritt! Mys, mys, mys. Behöver det just nu. 
Publicerat i Allmänt,

Exakt 1 år sen..

Publicerat 2016-02-10 kl. 14:19:00 av Isabel Håkansson
För exakt 1 år sen satt jag och syrran klockan 11 på morgonen i hästarnas hage med värsta tänkbara morgonfrissorna, påsar under ögonen & bara mös med dem. Jag saknar våra stalldagar ihop, min och syrrans. Och ponnybästisarna som ständigt skulle retas med varandra men ändå var oskiljaktiga, dem skulle alltid sitta ihop och stå tätt bredvid varann i hagen. Tog man in Snobben så var det en ledsen Philip som blev kvar i hagen, eller tvärtom. Tänk så fina minnen jag har ihop med ponnyer jag älskar enda in i benmärgen, jag är lyckligt lottad ♥ 
Publicerat i Allmänt,

♥ Pluggkväll ♥

Publicerat 2016-02-09 kl. 19:41:14 av Isabel Håkansson
Sveriges stadsskick, grundlagar, rikstadsval... snark. Suttit och pluggat en timme nu med en kortis paus efter 30 minuter där jag skrollade igenom instagram en snabbis. Satt med lugn musik på datorn, tände ljus och försökte göra det så skönt & lugnt som möjligt för en bättre plugg-miljö.. Men jag har såå svårt för att koncentrera mig. Kan komma på mig själv sitta och tugga på pennan och stirra rakt in i väggen, eller att jag läst igenom texterna utan att egentligen ens förstått vad det stått för nånting. Allt runtomkring läxböckerna blir liksom plötsligt så himla intressant? 
 
Varit lite off på skolfronten den senaste tiden, verkligen inte klarat av att lägga ner så pass mycket energi i skolarbetet som jag egentligen skulle ha behövt. Men jag ska försöka att sakta men säkert komma tillbaks på banan igen & köra järnet fram till sommarlovet sen. Längtar efter att få borra ner mig i Snobbens gosiga päls och få rida ut honom en sväng, bara umgås han och jag. Idag fick bli hans vilodag, så imorgon rider vi på som vanligt ♥
Publicerat i Allmänt,

Snart 4 år senare...

Publicerat 2016-02-09 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
Den 31 mars 2012 så åkte jag och provred en ponny, för att bli medryttare. Det var flera mil ifrån mig men envis som jag var så övertalade jag mina föräldrar att jag skulle få börja rida honom iallafall. Allt jag ville då var att komma bort ifrån ridskolan och börja rida privat, och just denhär ponnyn hade jag sett då & då på hoppträningar i ridhuset. Och han var ju så fin. 
Det gick inte jättebra alla gånger jag red honom, trots att vi bara red i paddocken och i gräshagen. Rida ut gick inte att göra med honom på den tiden, han vägrade. Det var många knappar man behövde hitta för att kunna rida honom korrekt, och lilla jag som kom direkt ifrån ridskolan där jag ridit 1 gång/vecka i 2 år var helt okunnig om hästar som honom. Jag är så tacksam att ägarna lät mig rida honom trots att jag var så okunnig så som jag faktiskt var, för att dem introducerade mig för den finaste hästen jag någonsin träffat. 
Trots att det inte gick jättebra att rida honom alla gånger, att han var jobbig att ha uppstallad i gången och han inte gick att rida ut så tyckte jag om honom otroligt, otroligt mycket ändå. Nånstans bakom dendär tuffa fasaden han levde bakom, så såg jag en otroligt fin och snäll ponny. Jag trodde på honom. Verkligen. 
 
Sommaren 2012 tog jag hem en utav ridskoleponnyerna och red inte Snobben på månader. Trodde min och Snobbens korta tid ihop var över.. men icke. Den 12 augusti 2012 klockan 11 på morgonen rullade transporten in på gården, med en osäker och nervös Snobben inuti. Trots att han var tjock och inte hade jättemycket muskler så var han det finaste jag hade skådat, där & då.
Första bilderna tagna hemma hos oss ♥
 
Vår resa har jag dragit alltför många gånger inför er, den har varit tuff och lång. Jag har varit tvingad att lära mig rida för att kunna klara av honom. Stenhård träning och en vilja så stark att ingenting i världen hade kunnat stoppa mig har tagit oss dit där vi står idag. Ingen medalj i hela världen går att jämföra med framstegen vi gjort, och bandet vi har mellan oss. INGEN. 
Vi har tagit oss från giraffhalsar, att stå på bakben i djupa diken, från att ha sprungit förbi vartenda hinder som kommit upp i vårt synfält och att stå med en klump i magen och stressa i stallgången medan Snobben har sparkat ner både täckeshängare och slitit sönder uppbindnings-snören.. vi har tacklat alla problem. Om det har varit lätt? Nej. Det har varit rena rama helvetet och jag har varit rädd för Snobben. Men varenda dag har jag trots min enorma rädsla och skräck för min egna ponny ridit och varit i stallet, gett mig f*n på att det ska gå. Och visst gick det, för här står vi nu.. snart 4 år senare som ett helt nytt ekipage där inget utav ovanstående saker längre är något problem. Alls. 
Han har varit med mig genom hela min tonår hittills, jag var 12 år när jag fick honom.. i höst fyller jag 17. Han har varit dendär trygga och fasta punkten jag haft under hela tiden med kompisar som kommit & gått, mina föräldrars skilsmässa och allmäna problem som varit för en tonårstjej. Min själsfrände på 4 ben. Min Snobb.
Publicerat i Allmänt,

Ger denna tisdagen ett försök..

Publicerat 2016-02-09 kl. 10:41:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Snobben, min Snobben.

Publicerat 2016-02-08 kl. 20:06:54 av Isabel Håkansson
Nu är han provriden. Han skötte sig bra med tanke på det dåliga vädret och tunga underlaget i paddocken, gjorde vad han skulle liksom. Det kändes bra och tjejen som provred var jättegullig. Men, nånstans innerstinne hoppas jag ändå att hon kommer på nåt litet fel med honom som gör att hon avstår. Snobben, min Snobben.. kommer ju verkligen aldrig hitta nån som honom igen. Och jag vet om det så väl. Känner mig hemma uppe på hans rygg, och säkrare än någonannanstans på jordklotet när jag är runt honom. Älskar honom mer än vad jag älskar något annat. 
 
Gråter SÄLLAN. Det är inte många saker eller personer här i världen jag bryr mig om och därför finns det heller inte jättemycket att gråta över. Är liksom helt nollställd känslomässigt. Men, är det nånting som får mig tjuta som ett litet barn så är det Snobben. Jag gråter när jag kollar på gamla bilder på honom & oss, jag gråter om han gör illa sig, jag gråter om det inte går bra på ett ridpass, jag gråter om jag känner att jag behandlat honom orättvist, jag gråter om jag använder spö på honom (därför rider jag aldrig med spö), jag gråter när jag tänker på en framtid utan honom inkluderad i den, jag gråter om det börjar snöa/regna och jag vet att han står ute, jag gråter om jag är sjuk och inte kan åka till honom och listan kan göras låååång. 
Har av någon konstig anledning alltid haft väldigt svårt att förlita mig på människor, utan någon direkt anledning egentligen. Tycker 99% av alla jag träffar och någonsin träffat har känts/känns falska och därför har jag alltid, genom hela mitt liv, gillat djur mer än människor. Lagt ner hela min själ Snobben och skulle kunna göra det 1000 gånger igen om det så skulle behövas. Kör över mig själv genom att sälja honom, men det är vad jag tror blir bäst.. Och som jag alltid har sagt - den bästa förtjänar bara det allra, allra bästa ♥♥ 
Publicerat i Allmänt,

Vår i stallet 2016.

Publicerat 2016-02-08 kl. 14:06:00 av Isabel Håkansson
Kollade igenom hööks vår-katalog i helgen, och måste verkligen säga att dem fått in sååå mycket fint! Med tanke på att Snobben är tillsalu och jag inte vet vilken häst jag kommer att ta hem/ha hand om i framtiden så prioriterar jag mer att köpa till mig själv just nu! Ettpar nya ridstövlar står högst upp på inköpslistan eftersom mina gamla blev stulna (morr), och jag vägrar rida runt med mina klumpiga vinterridstövlar. På bilden över ser ni lite wanties som jag plockat ur hööks sortiment.
 
Kombinationen grått, brunt och svart med inslag av guld-detaljer lite här & där är TO DIE FOR. Älskar det! Innan gillade jag att lägga in färgklickar av rött, blått, orange, rosa och listan kan göras lång.. Nu är jag mer för stilrent.  
Publicerat i Allmänt,

Två mattelektioner & inställd sovmorgon.

Publicerat 2016-02-08 kl. 07:28:00 av Isabel Håkansson
Precis som rubriken lyder, idag har vi TVÅ mattelektioner och börjar klockan 08:30 istället för klockan 10:00 som vi i vanliga fall brukar göra.. låter det lockande? Isåfall, varsågod och byt liv med mig från och med nu och ettpar timmar framåt. Måndagmorgon och jag är tröttade än vad jag kan minnas att jag varit på lääänge. Men, idag ska bli en bra dag iallafall! Det ska jag se till. 
 
Efter skolan så ska jag raka spåret till stallet för att ta in Snobben. Ikväll kommer nämligen en tjej som ska provrida honom.. blandade känslor inför det. Men jag hoppas att det går bra och att lillponnyn sköter sig, det återstår att se ;) Han har skött sig utmärkt under helgen så det ska nog inte vara några problem. Får se om underlaget tillåter och om dem går bra ihop kanske hon även får prova hoppa honom några skutt, det skulle nog Snobben uppskatta om inte annat. Hjärtat mitt. 
 
Nu - bussen. Den går om 5 minuter och jag sitter fortfarande framför datorn och har inte ens satt på mig ytterkläderna än.. hmm. Tidsoptimist ut i fingerspetsarna, that's me! Hörs senare, PUSS.
Publicerat i Allmänt,

DEN perioden..

Publicerat 2016-02-07 kl. 19:34:20 av Isabel Håkansson
Lera, slask och plask ÖVERALLT. Finns inte en enda torr fläck utomhus och det gör mig g-a-l-e-n. Hatar smuts, att bli blöt och skitig - och det är just vad denna perioden innebär. Paddocken såg ut som en inhängnad lerhög princip, vilket gjorde mig mindre glad men Snobben desto gladare! Jag vände ryggen bort ifrån honom för att räta till en utav bommarna en kort stund och vips, så låg han på rygg och gosade ner sig i lerbadet ;) 
 
Schabraket, longeringsgjorden och det stackars tränset var helt täckt i lera efteråt, så det var bara för mig att spola av både Snobben och all utrustning såfort vi kom in efter passet. Longerade honom idag precis som planerat, han var riktigt fin! Märks att han inte är lika stark i galoppen som han var innan vintern dock, han orkar inte hålla igång och ta stöd på bettet såsom han gjorde förut. Men, träning ger färdighet! Vi kommer dit igen, snart. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Vårväder, äntligen!

Publicerat 2016-02-07 kl. 15:29:38 av Isabel Håkansson
Idag runt klockan halv 1 så gick jag och Ida ut på en powerwalk eftersom att vädret var sååå fint! Strålande sol och 10+ grader, rena rama vårvädret! Gick i lite olika parker, snackade sommarminnen & längtade tillbaka. Vill bara att månaderna februari, mars och april ska vara över så att jag får min älskade sommar igen ♥ Finns ingenting som får mig att må bättre än sol, sena sommarkvällar och att kunna rida sent på kvällen utan att behöva traggla med pannlampor och reflexer. 
 
Söndag it is, en produktiv sådan. Ska försöka kväva söndagsångesten genom att vara extra länge i stallet senare i eftermiddag, städa rummet, ta tag i lite plugg, göra upp en planering inför kommande veckan och sedan avsluta det med några avsnitt av min favoritserie. Snobben ska longeras i lång låg form idag, alla gångarter. Tänkte släpa fram lite bommar som han får jobba över också, det var ett tag sen nu! Work, work. 
Publicerat i Allmänt,

Snobben & Elcha 06/02-16

Publicerat 2016-02-07 kl. 10:10:00 av Isabel Håkansson
↑ Snobben igår ↑ 
 
Började med att ta in Snobben för att borsta honom. Han var på riktigt myshumör igår och ville hela tiden vara nära mig, pussas och kolla vad jag gjorde. Sötis! När jag borstat honom färdigt och gjort honom redo för ridning så gick jag ut och satte upp. Red en runda i skogen, och Snobben var riktigt pigg och lyhörd! Lyssnade på minsta lilla smackning och/eller signal ifrån mig uppifrån, så det var riktigt roligt att rida. Lät honom mest gå på halvlånga tyglar och skritta på i ett raskt tempo, men vi travade och galopperade även en del! Supermysig ridtur hade vi, min favorit och jag ♥
 
↑ Elcha igår ↑
 
När Snobben var riden och klar så tog jag in Elcha för att rida henne. För det första - FÖRF*N vad jobbig hon var när jag skulle spänna sadelgjorden!!! Jag fick stå i säkert 10 minuter innan jag med nöd och näppe kunde spänna den. Hon blåste upp magen likt en ballong när sadelgjorden åkte fram, blev helt svettig såsom jag fick kämpa.. hehe. I ridningen så var hon väldigt uppstressad och pigg till en början, och att skritta kom inte på frågan för damen ;) Gjorde mycket volter, halter och serpentiner innan hon sakta men säkert började slappna av och sänka huvudet. 
 
Trav och skrittjobbade enbart, då det var så dåligt underlag i paddocken. Fokuset låg bara på att få henne avslappnad och lugn, vilket hon även blev framåt slutet. Red henne på hackamore vilket hon funkade jättebra med! Hon blev liiite stark, men det tror jag beror på att hon inte blivit riden så mycket tidigare i veckan. Jag är nöjd över passet på henne iallafall. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Next up: iväg till en kompis

Publicerat 2016-02-06 kl. 16:36:00 av Isabel Håkansson
Två hästar ridna, jag är duschad & fixad - nu drar jag mig vidare ut till en gammal barndomskompis som jag inte träffat på alldeles förlänge! Vi ska käka tacos och bara umgås, vi lär ha en heeel del att prata om med tanke på hur längesen det var vi träffades.. minst sagt. Ser fram emot kvällen och tror att den blir bra! Hur det gick att rida Snobben och Elcha tar vi imorgon, träningsvärk säger jag bara ;) PUSS
Publicerat i Allmänt,

"Isabel, vad skulle du göra om.." svaren!

Publicerat 2016-02-06 kl. 13:19:00 av Isabel Håkansson
..Du kom ut till stallet och alla fina grejer var stulna? Alltså ALLT! 
Sv. Jag hade nog utan tvekan börjat storböla och ringt mamma eller pappa och bett dem komma till stallet på direkten. Sen hade jag gjort allt i min makt för att få tag på tjuvarna! 
 
... du sålde Snobben till en familj som verkade jättebra, men som sen visade sig vara inte så bra... (http://nilssonwallden.blogg.se/)
Sv. Åkt dit med transport utan att säga någonting i förväg och sagt att "jag köper tillbaka honom nu", sedan hade jag lastat på honom och åkt. Spelar ingen roll hur mycket dem hade bråkat och vägrat, på ett eller annat sätt hade jag tagit hem honom igen, PUNKT. 
 
... du hittade den perfekta storhästen nu? Köpa eller...? (http://nilssonwallden.blogg.se/)
Sv. Hmm, svår fråga. Jag har ett pressat tidschema redan som det är med en häst, liksom.. MEN, hade jag klickat med en storhäst så som jag gjorde med Snobben första gången vi träffades så hade jag nog övervägt att ta hem den och helt enkelt försökt lista ut ett sätt som skulle få tiden att gå ihop iallafall. 
 
om du fick välja en valfri plats att bo på?
Sv. Sagt "hasta la vista Sala", packat mina väskor och flyttat till antingen Stockholm eller Göteborg. 
Publicerat i Allmänt,

Morning

Publicerat 2016-02-06 kl. 10:04:52 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Startade min morgon med en powerwalk runt dammarna medan jag lyssnade igenom min favoritlista på spotify, så nu jag är glad! Jag vaknade av mig själv runt 07:30 imorse, så då bestämde jag mig för att göra nånting bra utav denhär morgonen istället för att bara ligga och slöa, även fast det är riktigt skönt de också ;) Iallafall, alldeles strax ska jag iväg till stallet för att rida Snobben och eventuellt även Elcha. Beror lite på hur lång tid det tar att rida Snobben.. men förhoppningsvis hinner jag med att rida båda två. Hoppas!
 
I eftermiddag ska jag nämligen iväg till en vän jag inte träffat på såååå länge för att bara umgås då hon fyllde år tidigare i veckan. Så det ska bli supermysigt och kul ♥ Är taggad inför denhär dan och tror att den kan bli riktigt bra! Tidsinställda inlägg står skrivna och väntar på att publiceras, vädret är helt okej och efter att ha rivstartat morgonen med en lång powerwalk så är jag mer än redo för att kicka igång denna lördagen. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Ta-hand-om-mig-själv-kväll ♥

Publicerat 2016-02-05 kl. 20:11:11 av Isabel Håkansson
Med en hårinpackning i håret, ansiktsmask, nyrakade och skrubbade ben så ska jag alldeles strax gå och slå ett avsnitt av en serie. Kvällar som dessa där man bara tar det allmänt lugnt och tar hand om sig själv litegrann är så himla underskattade. Jag försöker att klämma in åtminstone en "ta-hand-om-mig-själv-kväll" i veckan, just för att det är så himla behövligt. Man känner sig som en helt ny människa efteråt ;) Ha en fin fredagskväll, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Skolan kväver min livsmotivation

Publicerat 2016-02-05 kl. 15:54:00 av Isabel Håkansson
Sitter med tårar i ögonen och ett sprängande huvud efter ännu en skoldag. En egentligen helt vanlig skoldag med helt vanliga lektioner där vi inte gjorde mer än vanligt. Grejen nu är bara att jag känner mig pressad.. pressad och otroligt, otroligt stressad. Jag har i hela mitt liv haft prestationsångest, velat leverera och göra så bra ifrån mig som möjligt hela tiden. Men det går till en gräns där jag slår över när allt slit inte gett resultat då jag helt plötsligt slutar bry mig istället. 
 
Jag har alltid fantiserat om gymnasiet, bara velat sluta grundskolan så att jag kan få påbörja ett helt nytt liv i en annan stad på en ny skola. Gymnasiet var de hetaste ämnet i skolan dem sista månadena i 9:an och dem flesta kände precis som jag - att det skulle bli superroligt. Men efter enbart en termin vill jag redan hoppa av. Jag är 100% seriös när jag skriver att jag PÅRIKTIGT vill hoppa av. Jag tänker på det dagligen och jag vill. Påriktigt.  
 
Inte nog med att vi har orealistiskt mycket prov och strikta betygskriterier som gör att det är princip omöjligt att skriva högre än C på prov hur mycket man än pluggat, så blir man ständigt påmind om skolan hemma också. Varje dag får jag meddelanden ifrån lärare som undrar saker hit & dit och DET TAR KÅL PÅ MIG. Jag har blivit en så j*vla bitter människa sen jag började gymnasiet, det är helt galet. Vill bara ifrån dethär landet, sluta gymnasiet och börja jobba nu med en gång, för det bara strålar i kroppen av ångest och ilska just nu.
Jag är trött på att ständigt känna mig fängslad, that's all. 
Publicerat i Allmänt,

When ur gone

Publicerat 2016-02-05 kl. 13:47:00 av Isabel Håkansson
Du är det finaste jag har i livet, hur jag en dag ska klara mig utan dig vid min sida vet jag inte än.. ♥S♥
Publicerat i Allmänt,

3 hästar senare..

Publicerat 2016-02-04 kl. 21:55:24 av Isabel Håkansson
1 bild på fina Elcha och Snobben från ikväll ↑ Snobben var jääättetrött ikväll, lilla söten. 
 
Snobben skoddes tidigare idag, och fick därför vila. Men ompysslad och promenerad blev han iallafall, såklart! Med tanke på att Snobben inte reds så passade jag och Sandra på att testa rida en ny häst i stallet, nämligen Elcha! Tanken är att vi ska börja rida henne på helgerna och lite då & då när hennes ägare inte kan. Vilket ska bli jättekul! Hon var väldigt fin, försiktig och känslig. Ska bli kul att rida henne mera! 
 
När vi ridit klart henne så mötte vi på en annan tjej som precis kommit tillbaks efter en uteritt, som undrade om vi ville prova på hennes fina D-ponny också. Så vi släppte ut Elcha och Snobben och sedan gick vi ut till paddocken och provade på den också. SUPERFIN var den! Glad, arbetsvillig och framåt. Helt klart en häst i min smak. Så, 3 hästar ompysslade och ridna ikväll - inte mig emot!
 
Krånglat jättemycket med internet hela kvällen och det är därför jag inte skrivit förrän nu.. sitter och delar internet från min mobil till datorn. Arg. Vi hörs mer imorgonbitti med ett då förhoppningsvis fungerande internet! Puss.
Publicerat i Allmänt,

Isabel, vad skulle du göra om..?

Publicerat 2016-02-04 kl. 08:59:00 av Isabel Håkansson
Fortsätt meningen "Isabel, vad skulle du göra om..?", så svarar jag såfort jag fått tillräckligt många kommentarer. Som vanligt får ni en länkning ihop med ert svar om ni lämnar efter er bloggadress! PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

03.02.16

Publicerat 2016-02-03 kl. 08:42:22 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Onsdag & vi är inne på mitten utav veckan. Jag är dötrött, försov mig 40 minuter imorse och fick skippa sminket för att istället springa det snabbaste jag kunde iväg till bussen. Bra start på dagen? Nja. Men, nu kan det bara bli bättre! Sitter på spanskan just nu och ska snart sätta igång med att skriva en presentation om en spansk-kändis.. zzZZzZz.. 
 
Vill bara att skoldagen ska flyga förbi så jag får åka ut till stallet, rida och andas häst i ettpar timmar. Är verkligen inne i en period där jag är omotiverad i skolan. Drömmer mig bort varenda lektion, iväg till fina sommarkvällar, roliga fester och att bara få ha kul. Slippa skolan och allt vad det innebär.. När stallet är fixat idag hur som helst så ska jag gå hem till en kompis och sova över där. Lite kompistid uppskattas alltid, en helt vanlig onsdag sisådär! 
 
Nu - Försöka vifta bort dagdrömmarna och börja plugga.. Ha en finfin onsdag så hörs vi lite senare! 
Publicerat i Allmänt,

Med samma låt på repeat - Ung & bortskämd!

Publicerat 2016-02-02 kl. 20:53:00 av Isabel Håkansson
Hej på er ♥ Kom precis hem efter att ha spenderat 4 timmar i mitt absoluta favoritställe, nämligen stallet. Idag har jag fått mycket gjort, vilket känns jätteskönt nu såhär i efterhand! Mockade Snobbens box till att börja med, tog ur all gammal halm och lät golvet torka. Medan jag golvet fick stå och torka så städade jag ur sadelkammaren, slängde en massa gammalt skräp som bara tog plats och sopade ur. Smörjde även upp ettpar gamla ridstövlar som ska säljas. 
 
Red ut Snobben vilket gick superbra! Han var fin kille idag, frustade & var nöjd efteråt. Så, nu är jag hemma som sagt och har slagit på datorn och fått upp bloggfliken. The Weeknd's låt "Shameless" går på repeat i lurarna och den låten ger mig lyckostötar genom heeeela kroppen. En gammal favorit som jag började lyssna på imorse igen, älskar den. Resterande av kvällen kommer att spenderas i soffan med mamma framför ung & bortskämd, och slutligen i en varm dusch. Tanken är att komma i säng innan klockan 23.. låter som en bra plan i mina öron. 
 
Nu checkar jag ut för kvällen och tackar för idag. Statistiken är sakta men säkert påväg tillbaka, och jag med. Imorgon kör vi i ytterligare en växel, är ni på? PUSS. 
 
Publicerat i Allmänt,

Bomberjacka / våren 2016.

Publicerat 2016-02-02 kl. 13:10:00 av Isabel Håkansson
Tycker bomberjackor är galeeet snyggt, och är helt klart en jacka jag kommer att använda i vår. Vill kunna variera bland olika jackor och väskor, blir så tråkigt att enbart hålla sig till en och samma outfit dag efter dag. Nu på vintern använder jag bara en jacka, och jag är sååå trött på den nu. Vill bara att all snö ska försvinna och att minusgraderna ska bli till plusgrader istället så att jag får packa ner och bort min vinterjacka för gott!!
 
Bomberjackan på bilden över finns att köpa på lager 157 för 500 kr. 
Publicerat i Allmänt,

06:30

Publicerat 2016-02-02 kl. 06:30:00 av Isabel Håkansson
Sminkat mig, plattat håret och allmänt gjort mig redo inför min första skoldag sedan en vecka tillbaks! Ska faktiskt bli skönt att få nånting gjort idag och ha en produktiv dag för första gången på alldeles förlänge nu. Spotifylistan är laddad med en massa bra musik och jag ser fram emot den en timmes långa bussresan till skolan.. faktiskt. Känns konstigt att vara taggad till en, egentligen, helt vanlig skol-tisdag? Men, fantastiskt bra ändå! 
 
Efter skolan väntar stallet, som ska tas tag i direkt. Snobben ska ridas ett pass i snön och få galoppera igenom kroppen är tanken. Måste dock hem såfort Snobben är riden för att hinna plugga lite juridik och företagsekonomi. Får räkna med ettpar dagars stenhårt pluggande både hemma & i skolan nu för att ha en chans att kunna hinna ikapp, men det klarar jag! Skrev och skickade iallafall in svenska-uppgiften precis som jag lovade mig själv att göra igår morse, så det känns jätteskönt att ha gjort nu! 
 
Nu har jag 30 minuter på mig att käka frukost innan jag måste springa vidare till bussen.. let's kick tuesday!
Edit: All snö är borta.. så pulsa i snön blir det inte idag. 
Publicerat i Allmänt,

När det är snöstorm utanför fönstret..

Publicerat 2016-02-01 kl. 20:42:11 av Isabel Håkansson
... så passar jag på att pyssla om Snobben lite extra. 
 
När jag klev av bussen till stallet idag så såg man knappt vart man gick pågrund av all snö som yrde omkring. Snobben stod med rumpan vänd mot hållet där snön kom ifrån, hade öronen bakåt och såg allmänt missnöjd ut med tillvaron.. haha. Glad blev han iallafall när han istället fick komma in och ställa sig i ett varmt stall och bli ompysslad. Idag fick han manen trimmad, hovarna borstade och lackade, mungiporna insmorda med helosan och pälsen polerad. 
 
Med tanke på vädret så hade jag ingen större lust att släppa ut honom på lösdriften igen, så jag halmade istället upp hans box lite extra, hängde upp hans hönät, fyllde det och släppte in honom. Han såg otroligt nöjd ut när han stod där och tuggade i sig sitt hö medan det var snöstorm utanför fönstret. Imorgon lär han ha lite extra energi med tanke på att han får stå inne inatt, så då passar vi på att gå ut och pulsa lite i snön! PUSS. 
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Every summer has its own story

Publicerat 2016-02-01 kl. 14:28:00 av Isabel Håkansson
Är det nån period, eller nån årstid då jag lever extra mycket. Mår extra bra, tar ut svängarna och vågar lite mer.. så är det om somrarna. Ingen skola, inga tider att passa och ingen att behöva anpassa sig för. Man bara lever för stunden, där & då. Livet är totalt klanderfritt och man mår så himla bra.. håller ni med mig? Kliver ut ur skolbyggnaden med ett betygskuvert i handen, och man känner sig plötsligt fjäderlätt. 10 veckor att göra precis vad man vill.. vart börjar man? 
 
När 2016 gick av stapeln så började jag även spara pengar, pengar som senare kommer att gå oavkortat till mig själv att kunna göra vad jag vill i sommar. Ingenting går upp emot sommarlovskvällar vid brotten ihop med ett gäng bra människor, musik, bada under stjärnklar himmel, skratta och inte ha nånting som skaver i bakhuvudet. Ta varenda dag, kväll och natt som dem kommer. Våga tacka ja till spontana saker, träffa nytt folk och testa sina vingar. 
 
Sommaren 2016.. skynda. Jag längtar ihjäl mig efter dig! 
Publicerat i Allmänt,