Dagen som varit // sura lärare, mattestöd & kvällstur.

Publicerat 2015-09-30 kl. 21:41:06 av Isabel Håkansson
En kvällspuss på min fina Snobb ♥ // Ida torkar näsan (?) haha // Andrea & Mathildas höstpodd som jag lyssnade på under bussresan mot skolan // mina skor // skol-squaden bestående av mig, Madde, Philip och Ida // en glad Ida när vi fick reda på att vi ska till Barcelona och Madrid med spanskagruppen i vår. 
 
 
Hej på er!! Vet ni hur mycket jag älskar att komma hem ifrån stallet på kvällarna och kunna gå till rummet, slå på datorn och blogga? Det är en terapi för mig att få skriva av mig, lägga upp bilder och skriva, skriva, skriva. Om ni bara kunde se mitt utkast uppradade med inlägg som jag har på G, alltså ;) Hur som helst, det har varit en väldigt lång, men bra dag idag! Skolan gick segare än segast och lärarna kändes bittrare än mig på måndagsmornar vilket är ILLA.. tur jag har mina glädjespridare till vänner som gör skoldagarna helt okej ändå!
 
Vi slutade klockan 15:00, men jag stannade kvar i skolan i en timme extra för att gå på mattestöd. Matte för mig är som ett heeelt främmande språk, har och kommer nog aldrig att bli duktig på det. Mitt mål är att få E i matte, högre kommer jag aldrig att kunna få även om jag ville och försökte mitt yttersta. Så klockan 16:00 slutade jag och 17:00 så var jag i Sala. Käkade med Madde och drog till stallet därefter. 
 
Klockan 19:00 så satt jag på hästryggen och jag och Snobben tog oss en kvällstur ner till intervall-slingan där vi travade och galopperade. Tempoväxlingar och att kunna gå i en något högre form var målet för passet, vilket gick jättebra! Snobben fick upp flås och blev fuktig över hela kroppen av svett. Då har man jobbat bra! Nu ska jag unna mig en ledig timme att bara plocka litegrann på rummet, lyssna på musik och blogga. Puss. 
Publicerat i Allmänt,

Ett kanske halvtråkigt - men viktigt ridpass.

Publicerat 2015-09-29 kl. 21:32:37 av Isabel Håkansson
Idag var en sån dag som jag bara satte på Snobben ett skruttschabrak, sadel & träns och ledde ut honom i paddocken. Skrittade fram honom i några minuter och gjorde halter i varje hörn, tempoväxlingar och för honom oväntade volter och svängar här och där för att få honom uppmärksam. Galopperade i samlad form och avslutade med lite bomarbete. Plain & simple, inget mer med det. Ett kanske halvtråkigt - men ändå otroligt viktigt ridpass. 
 
Till en början så kändes Snobben som en sirapsflaska man vänt upp och ner princip, jätteseg och tråkig. Men efter en stunds arbete med halter, tempoväxlingar och annat så piggnade han till. Och själva grejen varför jag lägger in sånahär pass med jämna mellanrum är just för att checka av "lydnaden" och hur kvick och vaken han är för mina hjälper. Själva bomarbetet gick jättebra, han tycker det är så kul att få lyfta lite på fötterna efter ett låååångt uppehåll. Hoppningen får dock vänta tills han fått en genomgång med akupunktur och laser, men upphöjda bommar kommer vi att börja lägga in mer och mer nu! 
Finingen idag. Gräsmagen är fortfarande kvar och alla muskler är definitivt inte på plats, än.. men vi jobbar på det ;) Visst är han väl lite fin ändå?
Publicerat i Snobbens ridbok,

Bilder från i lördags ♥

Publicerat 2015-09-28 kl. 19:55:00 av Isabel Håkansson
Lite bilder från i lördags innan alla människor började rulla in på festen och vi bara var några styckna som träffades & umgicks i lokalen ↑ Ännu en gång, GRYM kväll. 
 
Det är alltid lika segt att kolla igenom bilder ifrån helgen när man sitter på måndagskvällar med plugg att göra och det är bäcksvart utanför fönstret. Förstår ni att klockan är 8 på kvällen och det är mörkt utanför? Jag menar... för några månader sen så satt jag ihop med en massa människor uppe hela nätter utan att det var mörkt... stoppa och vrid tillbaka tiden nu. Tack. 
 
En annan sak som känns seg är att jag skrev ett matteprov som inte alls gick bra idag. Att jag är dålig på matte är ingen nyhet, men mitt matteprov imorse var rena rama skämtet for real. Svarade på varannan fråga och avslutade med att signa mitt svarspapper med ett stort frågetecken. But well, min mattelärare kommer få sig ett gott skratt när hon läser igenom vad jag skrivit. Man får väl se det positivt ;) 
 
Hästarna fick promeneras och ta det lite lugnt en måndag som denna. Imorgon ska jag trimma Snobben i paddocken över bommar och sedan ska jag själv ut och springa på kvällen, work, work. 
Publicerat i Allmänt,

Hello, lediga söndag.

Publicerat 2015-09-27 kl. 12:02:37 av Isabel Håkansson
Vaknade runt 8 imorse, efter en sen kväll igår. Eller.. så sen blev den inte trots allt. Två kompisar hade som sagt fyllt år, så alla jag känner och många fler var bjuda på fest för dem igår. Vi var väl uppåt 100-stycken som var med och gjorde kvällen gryyym, bra musik, glada miner & en stor lokal - hallå? HUR bra låter inte det? Jag hade jätteroligt, verkligen. Grattis igen tjejer, om ni skulle se det här ♥
 
Idag ska jag plugga lite matte, städa rummet, rida långritt på Mr.S och bara ta det allmänt lugnt. Imorgon är det måndag och en ny vecka ännu en gång, skola och prov.. ni vet hela den visan. Fullt upp, inte en ledig stund. Ska försöka att planera veckan bra den här veckan så jag får lite lediga luckor att kunna skriva här då & då.
 
Hur som helst - välkommen, lediga, älskade söndag. 
Publicerat i Allmänt,

Att lasta sin häst, några måsten..

Publicerat 2015-09-26 kl. 14:07:35 av Isabel Håkansson
♥ EN LÄDERGRIMMA!! Skulle hästen få panik i transporten, så går en lädergrimma sönder betydligt enklare än en nylongrimma. Snobbens transportgrimma är i läder och har både nos & nackludd - mysigt och lyxigt ska det vara ;) 
 
♥ Transportskydd på alla 4 ben. Eller.. Snobben kan inte ha transportskydd på bakbenen, då går han inte på. Så vi löser den situationen med tjocka paddar, fleecelindor och boots på bakbenen. På frambenen har han transportskydd. 
 
♥ En flätad svans (gärna svansskydd). När man transporterar hästar så brukar dem ofta (iallafall Snobben) gnugga svansen mot bakbommen och när man lastar ur så står svansen åt alla håll.. Så bäst är att både fläta och linda svansen/sätta på svansskydd!
 
♥ Transportgrimskaft att binda upp hästen med. Ett transportgrimskaft är 100% säkrare än ett vanligt grimskaft när man ska binda upp sin häst i transporten, enough said. 
 
Det är mina absoluta måsten när jag transporterar Snobben. Håller ni med mig? 
Publicerat i Allmänt,

Fredag ♥

Publicerat 2015-09-25 kl. 20:56:05 av Isabel Håkansson
Gah, hörni.. jag saknar att blogga & att skriva, ta bilder och att få vara kreativ i redigeringsprogram och inne på min egna lilla hemsida a.ka min öppna dagbok.. Klättra på listor och läsa kommentarer. Som det är just nu så går statistiken neråt och även min plats på topplistorna. Det är tråkigt att se, allt jag kämpat med så länge. Men med min motivation som jag har just nu så ska jag försöka se till att börja blogga lite mer, och knäppa mer bilder. Jag lovar. 
 
Hur som helst, fredag it is. Eller.. fredagen är väl typ så gott som över skulle man väl kunna säga. Dagen har varit bra och jag fick reda på ett provresultat inom samhällskunskap vilket gjorde mig otroligt glad & STOLT, samt skrev ett prov i naturkunskap som kändes huuur bra som helst. Svarade utförligt på varenda fråga och tog mig tiden att läsa igenom mina svar ordentligt innan jag sedan lämnade in mina två fulla A4:a papper med svar. Tog helg efteråt med ett stort leénde på läpparna och en bra känsla i magen. Nu ska jag vara ledig och ha sjukt kul i två dagar, för att det är jag värd om någon. Har pluggat som en tok varenda kväll den här veckan och motionerat minst 2 hästar om dan + fixat stallet på det. Helt slut i både huvud och kropp nu. 
 
Igårkväll spraytannade jag och Madde oss iallafall, och resultatet blev... väldigt, väldigt mörkt. Men åh, älskar att vara brun. Man känner sig så fräsch och fin då! Eller vad tycker ni, nog för att jag är både osminkad och har oborstat hår på just nu, meeeen.. ↓
ATM.
Publicerat i Allmänt,

"Det känns som att ingen förstår mig"

Publicerat 2015-09-25 kl. 14:17:00 av Isabel Håkansson
Det händer inte ofta att jag får mejl utav er, eller saker som överhuvudtaget rör bloggen, men jag blir alltid lika glad varje gång jag fått ett mejl relaterat till bloggen.. Det är så kul och jag uppskattar det så, så, så mycket ska ni veta! Kände igen mig mycket i det h*n skrev och blev ledsen. För att jag känner igen mig så otroligt, äckligt mycket, vet känslan. Okej.. såhär stod det i mejlet: 
 
"Hej Isabel! Till att börja med vill jag bara skriva och berätta att du är grym, älskar din blogg och du har utvecklats så mycket i ditt skrivande. Tittar in flera gånger per dag! GRYM. Jag älskar även att du börjat bli mer ärlig och personlig typ, du har hjälpt mig så mycket sen du började skriva ut att har ångest. För det har jag också, och har haft det i nåt år nu. Jag skäms över det, otroligt mycket. Det känns som att det är fel på mig, som att ingen förstår mig. Jag känner mig så liten och så ensam mitt i träsket av ångest. Hur tog folk det när du skrev ut att du hade ångest? Kram och ännu en gång tack för en otroligt bra blogg <3." 
 
Vad ska jag svara... Jag har levt med ångest så länge jag kan minnas och alltid kunnat hålla undan det. Den enda som vetat om det länge är min mamma. Kommer ihåg dem gånger när jag var liten (7-8 år) och jag legat i min säng och skrik-gråtit för att magen krampat av ångesten och jag ropat in henne när jag vaknat mitt i nätterna och bara gråtit, gråtit och gråtit så mycket att jag inte fått luft. Men.. annars har jag hållt allt för mig själv. 
 
Jag har inte märkt att människor runtom mig reagerat på ett dåligt sätt, har inte snackat så mycket om min ångest i verkligheten dock utan har låtit det jag skrivit på min blogg få vara the IT. Helt enkelt. Precis som du skriver i ditt mejl, man skäms och känner sig ensam... men det är vi aldrig. Kom ihåg det ♥
Publicerat i Allmänt,

Följer ni mig på instagram?

Publicerat 2015-09-24 kl. 11:55:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Dagens to do...

Publicerat 2015-09-24 kl. 11:07:42 av Isabel Håkansson
90:50-14:50: Skola. Har ett prov inom företagsekonomin att skriva, känner mig rätt säker inom det ämnet och hoppas och tror det kommer gå bra.
 
15:00-16:00: Buss hem mot Sala igen..
 
16:00-17:00: Hem, duscha, scrubba kroppen och raka mig.
 
17:00-20:00: Hem till Madde för att prova ut lite kläder och bestämma outfit tills på lördag. 
 
20:15-21:00: Jag och Madde drar och spraytannar oss! 
 
21:00-23:00: Hem, plugga naturkunskap och blogga. 
 
23:00: Soooova. 

Syrran promenerar hästarna efter några tuffare pass denna veckan. Red ut Snobben igår och avslutade honom på stubbåkern bredvid stallet. Han inledde ridturen med att bralla iväg och stressa upp sig själv, så det krävdes mycket fokus på att bara få honom lugn och gå framåt i ett bra grundtempo, lång låg form och våga släppa efter. Philip körde jag en runda. Vi börjar äntligen komma igång igen! 
Publicerat i Allmänt,

10 tvångstankar/saker som bara är, med mig.

Publicerat 2015-09-23 kl. 11:43:24 av Isabel Håkansson
• När jag höjer volymen på TV:n så måste det alltid sluta på t.ex "20" eller "25". Det får aldrig sluta på 21, 22, 23, 24, 26, 27, 28 eller 29.
 
• När jag går/cyklar och jag ser att en bil dyker upp bakom mig, så tänker jag alltid "jag måste hinna till t.ex den där stolpen innan h*n kör om mig".
 
• Jag måste alltid ha minst 1 hund i mitt rum när jag ska sova (om jag är hemma), har jag inte det så måste jag gå och hämta en utav hundarna.. haha. Har växt upp med hund och klarar inte att sova om jag inte hör dem ligga och snarka i rummet. Konstigt nog.
 
• Varje morgon så måste jag hinna tvätta ansikte och smörja in, borsta tänderna och ha munskölj, ha deo + parfym och precis innan jag går nånstans - tvätta och sprita händerna. Hinner jag inte det så tänker jag inte på nåt annat och går och klagar princip hela dan om hur ofräsch och äcklig jag känner mig.
 
• Mina naglar måsta alltid vara filade och lackade. End of story. Går inte ut annars.
 
• När jag duschar så börjar jag alltid med ljummet vatten och tar sedan varmare och varmare för att vänja mig vid värmen, och när jag haft i schampo & sköljt ur det så börjar jag ta kallare och kallare vatten för att det inte ska bli som en chock när jag kliver ut ur duschen.
 
• Om jag ska iväg t.ex klockan 12, så måste jag gå upp MINST 4 timmar tidigare. Jag har ingen uppfattning om tiden alls men vill alltid hinna käka frukost och fixa mig i lugn och ro, utan stress. Mina kompisar blir alltid lika arga och irriterade när mitt larm ringer flera timmar innan man ska upp. Hiho. När Madde skulle vara med i idol t.ex så skulle vi vara på globen klockan 7, mitt larm ringde vid 3 på natten & jag klev upp direkt ;) Deni! 
 
• Har jag börjat se på ett avsnitt av en serie/en film så måste jag se klart det. Jag kan inte stänga av hur dåligt det än är, en allmän tvångstanke jag har bara.. 
 
• Jag måste alltid ha med mig ettpar extra strumpor i väskan, haha. Jättekonstigt! Men det är bara utifall att strumporna jag har på mig skulle bli blöta eller annat, för jag VÄGRAR vara barfota. Hatar fötter och att gå barfota, blä. 
 
• Jag kan inte sitta länge på ett tåg eller i buss/bil med uppsatt hår. Då mår jag jätte illa och får ont i huvudet.
Publicerat i Allmänt,

3 hästar motionerade - CHECK.

Publicerat 2015-09-22 kl. 21:29:57 av Isabel Håkansson
Idag var jag i Sala klockan 3 efter att han slutat skolan klockan 2, åkte direkt ut till stallet eftersom jag hade tagit på mig att rida Pepsi också.. Alltså, ingen bloggning. Nog om det hur som helst, åkte ut till stallet direkt som sagt och fixade klart stallet det första jag gjorde. Efter att inte ha mockat på månader så tycker jag det är rätt mysigt att göra det nu..? Ska sätta upp hönäten och göra det lite hemtrevligt i boxarna imorgon, så blir det precis som det var innan sommaren & hästarna började gå på lösdrift. Hihi. 
 
När stallet var fixat så tog jag in Snobben och syrran tog in Philip. Vi borstade igenom hästarna som vanligt och kratsade hovar, redde ut man och svans, smörjde in mungiporna med helosan och gosade med dem. Sedan gjorde vi dem lite klara för ridning och gick ut. Tanken var att rida dem ett pass på stubbåkern bredvid stallet, men det hade duggregnat till och från under hela dagen så det var helt plaskblött på marken. Så vi tog en runda på 5 kilometer istället i skritt och galopp, traven las åt sidan. Snobben var jättefin och pigg! 
 
När ena hästen var riden så var det bara för mig att ta in den andra - Pepsi. Han var dyngsur efter att ha stått utan täcke hela dagen i regnvädret, så jag lät honom stå och torka med fleece ett tag innan jag började rykta honom. Nån gång under helgen som kommer så måste jag ta tag och tvätta hans svans, den är inte fräsch nånstans som den ser ut nu.. haha. Hur som helst, red ett pass i paddocken på honom. Markarbete stod på schemat och vi jobbade både över bommar och över ett litet sockerbitshinder. Superfin och lydig var han! Så himla nöjd med min egna ridning också, red i vartenda steg och var konsekvent, koncentrerad och fokuserad. 
Alla 3 ponnypojkarna idag, visst är dem söta? 

Lite tisdags-inspo ❥

Publicerat 2015-09-22 kl. 06:24:00 av Isabel Håkansson
Jag älskar att sitta och scrolla upp & ner på tumblr, spara bilder för att sen sitta och klippa och klistra i kollage. Bara det är terapi i sig för mig. Kollar ut genom fönstret och det är fortfarande mörkt utanför, klockan är strax efter 06 på morgonen och termometern visar 4+ grader & jag vet att jag har ett prov i samhällskunskap att se fram emot i skolan idag. Men.. just idag känner jag mig fett tacksam och tagg på livet, ändå? Vad är väl lite tonårsdrama hit och dit, när det händer så mycket värre saker runt om i världen, egentligen? Nope, idag är jag bara glad och tacksam för vad jag har och över det liv jag lever. Punkt. 
 
Jag vet att bloggen ligger lite på is just nu, men jag känner att jag inte orkar ursäkta mig mer. Jag älskar att blogga, det har varit min grej i många år nu. Ni fortsätter att kolla in här varje dag, statistiken står stadigt. Den är betydligt längre än för några månader sen, men jag har fortfarande x-antal trogna läsare kvar här inne, vilket jag är glad & nöjer mig med just nu. Livet går i ett, och plugg och hästarna är vad som prioriteras högst i mitt liv. Jag skriver så ofta jag känner att jag hinner med, men OJ vad jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte saknar att ha tid att logga in och skriva här flera gånger per dag.. Shit. 
 
Nu - skola. Efter klockan 15 så ses vi här inne igen med en dagens outfit och lite snack.. tänkte ta upp en fråga jag fått in och disskutera lite häst. Hm.. 
Publicerat i Allmänt,

Hästarnas motion under helgen som varit..

Publicerat 2015-09-20 kl. 20:49:15 av Isabel Håkansson
Lägg märke till att både Philip och Snobben ser ut som två svettlökar på bilderna, hard work work!! 
 
Under helgen som varit så har Snobben fått vila ifrån paddocken och istället fått motionerats ute, ett konditions-pass på stubben och en uteritt idag då han mest fick trava i lång låg form och skrittas på lång tygel för att jobba bort lite träningsverk. Konditionspasset på stubbåkern var heeelt galet bra, men SÅ stark och SÅ busig var han. Första galoppfattningen så bara brallade han iväg följt av en massa bocksprång, och hela jag skjöts bakåt av fartvinden som blev. Charmen med att ha en liten C-ponny, hihi!! Svettig blev han iallafall, så jag tänkte köra på ett konditionspass där imorgon eller i övermorgon också. 
 
Philip kördes långrunda igår på 1 timme ca. Trav HELA rundan med något undantag här & där när vi körde förbi "titt-saker" så som stora grenhögar och traktorer. Helt sjöblöt var han när vi kom tillbaks, svettet rann om honom. Riktigt bra träning och vi har nu ställt in oss på att ta minst ett sånt där genomkörar pass med honom i veckan. Det är riktigt bra för att banta ner honom nu efter den lugna sommaren som varit och för att få upp konditionen, att han älskar att köras gör ju det hela ännu bättre & 1000x roligare! Idag red syrran ut honom barbacka i skritt, trav och galopp på halvlånga tyglar. 
 
HÄR mina kära läsare har ni anledningen till varför jag är så galet trött efter varenda helg som varit. För jag hänger i stallet hela förmiddagarna i minst 3-4 timmar och åker därefter hem, duschar och fräschar till mig och drar ut med kompisar för att sen komma hem 01-02 eller ännu senare på natten sen. Jag har aldrig tid att bara ligga hemma och rulla tummarna och "ta igen gårdagen", utan för mig är det alltid bara upp och hoppa, ut till stallet, trimma hästar och fixa stall.. Tur att jag älskar det! ♥
 

Söndagsmorgon.

Publicerat 2015-09-20 kl. 11:22:43 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Jag är supertrött och seg efter helgen bravader, sena nätter och mycket att göra. Så, idag ska jag skritta ut Snobben på långa tyglar och efter det bara hem, ta hand om mig själv, plocka lite på rummet och plugga, plugga, plugga. Har lite matte att ta igen samt ett samhällsprov att plugga till + företagsekonomi och naturkunskap. Skratta eller gråta, är det första som kommer upp i huvudet när jag tänker på det.. men jag ska försöka att ta det i en klackspark och tänka positivt. Hur svårt det än är. 
 
But first... kolla gossipgirl och äta frukost i min säng. Sköna söndag, du är så välkommen ♥
Publicerat i Allmänt,

En dags paus..

Publicerat 2015-09-19 kl. 13:25:16 av Isabel Håkansson
Hej på er! ♥ Efter en dags paus så loggar jag in här igen för att skriva av mig litegrann. Livet går upp och ner likt en bergodalbana och mår jag bra ena timmen så kan jag må skit timmen efter det.. om ni förstår? Allt känns så upp och ner vänt bland kompisarna bara, folk förändras, man glider isär och knyter nya kontakter och jag som har sååå otroligt svårt för förändringar och att släppa in nya människor i mitt liv mår så, så, dåligt över det. Gymnasiet hittills har verkligen varit vad man kallar en skräckblandad förtjusning..
 
I förrgår hur som helst så red jag ett jättebra pass på Snobben, det passet blev som en ego-boost för både mig och honom efter all otur och skit som varit dem senaste två månaderna. Skrev även ett prov i skolan som gick helt okej, och hade en kick-ass asrolig kväll igår ihop med en massa bra människor! Ikväll är planerna lugnare, ska inte göra nåt speciellt så som det ser ut just nu. Skulle vilja kolla film och äta onyttigt ihop med en kompis eller två bara, ta igen lite energi & ta det lugnt bara som sagt.
 
Annars då? Vädret är superskönt och det ska tas vara på. Philip ska köras en långrunda och Snobben ridas ut ihop med syrran till fots bredvid. Kameran är nerpackad och förhoppningsvis har jag lite bilder att bjuda på senare i eftermiddag.. time to go. Puss. 
2 snabba ifrån gårdagen ↑
Publicerat i Allmänt,

Snobbens ridschema för resten av veckan..

Publicerat 2015-09-17 kl. 12:48:00 av Isabel Håkansson
Tor (idag): Ridas ut, mycket galopp och fokus på sidvärsrörelser. 
 
Fre: Snabbt avstämmar/jogging-pass i paddocken. 
 
Lör: Långritt, Sandra kanske följer med på Pepsi (?)
 
Sön: Bommar/småhinder i paddocken. 
Publicerat i Allmänt,

En bättre morgon ❤

Publicerat 2015-09-17 kl. 08:46:40 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Torsdag idag vilket betyder dagen innan fredag, helg & ledighet. BEHÖVER. Pluggade hela kvällen igår och det slutade med att jag bröt ihop och började gråta för att ingenting fastnade, ångesten började smyga sig inpå och livet kändes totalt meningslöst.. Ringde då en kompis och snackade ett tag, planerade helgen och försökte komma på bättre tankar. Så skönt att veta att man har människor bara ett samtal bort om det skulle vara nånting, det kändes verkligen 100x bättre när vi la på.. 
 
Jag har fortfarande lite feber och är förkyld, men jag pallrar mig iväg till skolan iallafall för att skriva ett prov och plugga ikapp litegrann.. Känns tungt just nu, men vet att jag kommer vara stolt över mig själv när jag kommer hem i eftermiddag då jag belönar mig själv genom att åka ut till stallet & släppa allt vad skola och plugg heter i några timmar. Någonting positivt den här morgonen iallafall är att jag gick upp i tid och har därför kunnat strosa omkring i min morgonrock, sminkat och fixat håret i lugn och ro, lyssnat på musik och pluggat ännu lite mer.
 
Jag hann med att ta 3 bilder med systemisen också, och det mina vänner hör inte till vanligheterna! 
Ett väldigt bra pluggtips & som hjälper otroligt för mig - är att skriva instuderingsfrågor! Skriva en fråga på framsidan av en liten lapp, och skriva svaret på baksidan som ett litet facit. Perfekt om man inte har någon som kan förhöra en just då. 
Publicerat i Allmänt,

Feber, plugg på hög och grå himmel.

Publicerat 2015-09-16 kl. 17:54:19 av Isabel Håkansson
Loggar in här efter att ha suttit ute och snackat litegrann med Madde, Linnea och Ida. Kompistid är viktigt och jag behöver få umgås med vänner, snacka och skratta ihop med dem åtminstone en gång/dag för att må bra. Spelar ingen roll vem eller vilka det är, bra människor som går att skratta ihop med är enda kravet. Vaknade upp febrig imorse så stannade därför hemma ifrån skolan, men inte har jag bara legat rakt upp & ner för det. Har pluggat i massor, tog en paus nu på några timmar för att träffa dem, göra mat och kika in här och ska fortsätta plugga om nån timme igen. Företagsekonomi och privatjuridik är ju kul, right. 
 
Hästarna står idag och mamma & Pernilla är snälla och fixar stallet åt mig. Hästarna började gå in i förrgår så nu är det mockning, byte av vattenhinkar och höpackning varje dag som gäller igen. Alla rutiner är nu på plats och jag måste bli frisk NU. En dag borta ifrån skolan och jag missar en hel livstid där, typ. Så.. mitt fokus ikväll kommer att ligga på att bli frisk, ligga nerbäddad i min säng med min dator, ett anteckningsblock och blyertspennor uppe i högsta hugg. 
Plugg, plugg, plugg. Hörs senare.. 
Publicerat i Allmänt,

Mvh hjärtat

Publicerat 2015-09-16 kl. 10:00:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Longering av en pigg Snobben & körning i spöregn!

Publicerat 2015-09-15 kl. 17:48:33 av Isabel Håkansson
Som rubriken lyder... longerade en pigg och samarbetsvillig Snobb i paddocken 25 minuter idag. Mycket trav och galopp, och självklart skritt därimellan. Lång låg form där fokuset låg på att bara komma ner i en bra & bekväm form och tömma lite överskottsenergi. Några bakutkickar dem första galoppfattningar och lite luftsprång blev det, men när han fått galoppera ettpar minuter i vardera varv så blev han betydligt lugnare.. hihi. Longering är en bra och effektiv träning, helt perfekt både för Snobben att få springa lite utan ryttare på ryggen, det går snabbt och är roligt för både mig och honom! 
 
Philip och jag skulle köra en runda på 4 kilometer, trava en massor och träna ökningar.. Vi kom sisådär 500 meter ifrån stallet och sedan öppnade sig himlen och regnet riktigt piskades mot oss. Vi fortsatte köra några meter till men sen lessnade jag och vände hemåt. Philip har nog aldrig skrittat så fort som då, han ville verkligen HEM och jag med. Väl tillbaka i stallet igen så var vi heeeelt genomblöta... nya tag imorgon igen!
     
Idag saknade jag sommarlov och bra väder.. vill jag lova. Haha.

Vårat mål för nu...

Publicerat 2015-09-15 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Svar: Åh, blir lite ledsen av frågan. Vårt mål den här sommaren var som jag skrivit länge att göra våran debut ute på hoppbanan, en enkel LD på 70cm som jag vet att vi klarar med lätthet. Hela våren tränade vi på kombinationer och distanser, att byta galopp över hinder och bara nötte över små sockerbitshinder. Tränade, tränade, tränade. Så kom sommaren och hästarna släpptes på lösdrift, Snobben började kännas ofräsch och inte alls sig själv. Hoppningen las på hyllan och fokusen förflyttades från att träna till att bara ut och skritta honom och se till att han blev bra igen.. och där står vi idag. Han börjar kännas som sig själv igen, helt klart. För varje dag som går så kommer min gamla, goa, pigga och glada Snobb tillbaks. 
En video från i våras...
 
Vårt mål för nu är bara att komma tillbaka på banan igen, bygga upp kondition och muskler så som det var innan & börja hoppa lite smått igen. Sen... så klättrar vi oss vidare därifrån helt enkelt. Vi har backat tillbaka 10 steg i vår utveckling, men vad är det man säger.. den enda gången vi backar är när vi tar sats ;) 
Publicerat i Allmänt,

In a bad mood.....

Publicerat 2015-09-14 kl. 22:30:52 av Isabel Håkansson
Varit en jättemysig kväll i stallet, red ut på långritt ihop med Sandra och snacka om precis allt, allt, allt. Skrattade, varvade att galoppera fort i uppförsbackar med att bara skritta på långa tyglar. Med ridtäcken, två goa och pigga ponnysar och en massa att prata om så blev det 2,5 timmar av bara en massa snack och skratt. Det har varit en jobbig sommar för oss alla psykiskt, även om vi haft hysteriskt roligt 90% av hela lovet, så har trots allt dem resterande 10% bestått av drama, svek och sömnlösa kvällar och nätter. Det har lämnat avtryck och just nu är allt kaos. Så glad att jag har kvar henne efter allt, min stöttepelare i livet som jag alltid kan räkna med. 
 
Kommer hem efter stallet iallafall och är på relativt bra humör, sätter mobilen på laddning eftersom den varit urladdad i några timmar och BAM.. så mycket som hänt under bara några timmar. Är det någon av er där ute som gillar drama, isåfall - vill ni byta liv med mig ikväll, imorgon och för resten av veckan? Because I don't. Jag hatar drama och att bråka, det är bland det värsta jag vet. Nope, nu är jag sur och vill bara lägga mig i min säng, lyssna på podcasts och vara arg, ledsen och depp i min ensamhet. Over & out. 
Publicerat i Allmänt,

Om det 3 fanns saker JAG hade kunnat göra för världen...

Publicerat 2015-09-14 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
... så skulle jag uppfunnit ett botemedel mot cancer som hjälper & kan rädda VARENDA EN, eller varför inte utrotat sjukdomen helt och hållet. Cancer är en så hemsk sjukdom, och jag kan inte räkna på fingrarna alla dem gånger jag setat i min säng, kollat på cancergalan och gråtit så att jag knappt fått luft och bara tänkt, tänkt, tänkt och känt ett sånt medlidande för dem drabbade. Jag hatar cancer, och min värsta mardröm i livet skulle vara att någon utav mina närstående skulle få cancer eller ännu värre - dö av cancer. USCH. Vill inte tänka tanken. 
 
... så skulle jag sätta stopp för all svält & krig runtom i världen. Det är så onödigt att kriga, varför ens? Blir det ens bra för någon i slutändan? Det förstör snarare så många människors liv, det är hemskt. Och det är hemskt att folk i andra länder svälter och kan gå dagar eller ibland veckor utan rent vatten att dricka.. behöver jag säga mer? Tom på ord, vet inte vad jag ska skriva. Det skulle jag sätta stopp för dirket om jag fick chansen...  
 
... så skulle jag ha infört ett dödshårt (for real, DÖDShårt) straff mot djurplågare. Jag hatar när folk delar videos på t.ex facebook där ett djur far illa. Jag älskar djur av alla slag med hela mitt hjärta, och vetskapen om att en oskyldig, livrädd stackars liten hund kanske far illa just nu i skrivande stund, får mig att gå sönder i tusen bitar. Nope, djurplågare borde inte bara få böter - dem borde få smaka på sin egna medicin OCH få böter så dem blir skuldsatta för resten av livet. Skit ska skit ha, punkt. 
Publicerat i Allmänt,

Monday again...

Publicerat 2015-09-14 kl. 08:51:09 av Isabel Håkansson
Måndag igen, och det känns faktiskt rätt okej.. Eller, okej och okej.. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte är jättetrött och skapligt (läs: väldigt) otagg på skola, men jag ser ändå fram emot den här veckan med hästar, stall, kompisar och annat roligt framåt helgen ♥  Lite av dagens planer iallafall... ↓
 
• Gå i skolan från 10:00-15:30 (?) 
 
• Hem snabbt, käka något litet och dra ut till stallet. 
 
• Rida ut på Snobben ihop med Sandra och Pepsi, till klätterbackarna. 
 
• Hem, duscha och plugga, plugga, plugga. 
 
• Varva lite bloggning med ph-tittande.. 
 
• SOVA. 
 
Dagens snabba outfit-bilder, nu ska jag springa till bussen. Puss! 
Publicerat i Allmänt,

Söndagsterapi...

Publicerat 2015-09-13 kl. 21:43:32 av Isabel Håkansson
Åh, jag är så himla trött så jag ska försöka fatta mig kort... Har stått med bloggfliken uppe i timmar nu och med ett tomt inlägg som bara väntar på att få skrivas. Har ridit, pluggat matte och pluggat juridik hela kvällen. Ögonen går i kors och vartannat ord jag skriver blir felstavat. Orkar inte tänka och vill bara lägga mig i sängen och sova fastän jag vet att jag behöver plugga ännu mera.. ugh. 
 
Hur som helst, nu på kvällskvisten så åkte jag och syrran ner till stallet för att rida ut hästarna. Snobben var lite stel efter att ha stått i två dagar men kom igång mer och mer ju längre vi red. Skrittade honom endast bortsett från en liten kort trav som vi tog, Philip reds i alla gångarter. Red Snobben barbacka för att på så sätt kunna känna ordentligt hur han rörde sig.. som sagt, stel till en början men betydligt bättre framåt slutet! Avslutade likt varje ridpass med att stretcha igenom sidorna på honom, och han blir mjukare & mjukare i munnen för varje dag som går. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga juridik och sen ska jag kika vidare på företagsekonomin som jag har att plugga till tills på torsdag... Imorgon kan ni förvänta er 100x bättre uppdate än idag, det är ett löfte. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Obesvarade frågor från min ask... - Skola, killar & fest.

Publicerat 2015-09-11 kl. 19:37:20 av Isabel Håkansson
"Hur ofta festar du? Tänkte eftersom man vet ju att dina närmsta festar rätt friskt varje helg :)"
Jag går inte på fest mer än nån gång i månaden, på sommarlovet var det flera gånger i veckan, varannan dag eller flera dagar i rad. Men.. nu för tiden - bara nån gång i månaden max. Och att mina närmsta, eller kompiskrets överhuvudtaget festar mycket, yes they do & jag älskar dem precis lika mycket för det! Hade säkert gått på mer fester jag också om det inte vore för att jag hade mina hästar och stallet att tänka på, då jag prioriterar det före att gå på fester alla dagar i veckan. 
 
"Vilket gymnasie går du & på vilken linje?"
Jag går Carlforsska-gymnasiet i Västerås och pluggar ekonomi & juridik.
 
"Har ni mycket plugg på ekonomi-linjen?"
 
Har inte känt att frågan varit relevant att svara på med tanke på att vi faktiskt inte gått gymnasiet så länge. Men redan nu så kan jag skriva JA på den frågan. Vi har gått skolan i 3 veckor nu och vi har redan över 5 prov, inlämningar och läxor inplanerade till nästa- och nästnästa vecka. 
 
Nånsin varit kär? 
Nope, aldrig ens i närheten. Är jättekräsen när det kommer till killar och har enbart haft intresse för en kille i hela mitt liv.. och det slutade rätt misslyckat om man säger så haha... Drama, drama, drama. 
 
"Killar/kompisar?"
Killar/kompisar... ehm, så man kan inte ha killkompisar då eller? Aja, mitt svar på frågan blir hur som helst kompisar, och där är även killkompisar inkluderade. ;) 
Gamla frågor, gammal bild... puss. 
Publicerat i Allmänt,

Vad jag önskar mig på min födelsedag...

Publicerat 2015-09-11 kl. 14:52:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

FRIDAY BABY

Publicerat 2015-09-11 kl. 07:50:00 av Isabel Håkansson
Älskade fredag, finally are u here ♥♥ Går det att vakna på annat än ett bra humör när det är fredag & jag dessutom dagen i ära slutar klockan 14:10 istället för klockan 4? Nope, tror inte det. Efter skolan så åker jag till min favvostad Stockholm och tillbringar helgen där med pappa och syrran. Ska bli så himla kul att få träffa pappa igen, två veckor sen sist nu..! Så, denna helgen ska jag verkligen ta vara på ihop med honom. 
 
Annars då? Underbara Sannah sköter om hästarna idag och imorgon, så då slipper jag oroa mig över dem. Jag är sååå överbeskyddande gällande mina hästar (som om ni inte redan visste det.. hehe) och är jättekräsen när det kommer till att ha folk som ser till dem/mockar och fixar stallet åt mig. Dem enda jag låter rida Snobben utan min tillsyn är mamma, Sannah & Mickis som alla är över 20+ och som hållt på med hästar i hela sitt liv. So.. yes. Skönt att ha ett litet mini-gäng bakom mig iallafall som tycker om mina hästar & är måna om dem. Känns tryggt. 
 
Börjar komma igång lite smått med Snobben igen och det känns bra. Vi går långsamt fram och jag kommer inte att börja ställa så mycket mer krav på honom än vad jag gör nu förrän en bra kiropraktor kommit ut till stallet och gett honom akupunkturbehandling + laser. Vet att han behöver det nu efter en sommar där han gått lite och kroppen är stel. Men det går framåt för varje dag som går & det känns bra! 
Publicerat i Allmänt,

Plugg, plugg, plugg...

Publicerat 2015-09-10 kl. 20:18:07 av Isabel Håkansson
Vi har både prov och tester inplanerade nästa, våran mattelärare har utöver det bombat med matteläxor och ÅH vad jag känner att det tar emot att sitta hemma och plugga idag... eller... plugga överhuvudtaget. Haha. Är så himla trött & skulle egentligen bara vilja bädda ner mig i sängen och slå på en serie, men nope. När jag gick i högstadiet så pluggade jag princip aldrig hemma, fick i 99% av alla gånger dåliga resultat på prov och det var enbart tack vare att jag visade min "kapacitet" inom dem olika ämnena på inlämningar jag gjorde och på lektionstid som jag fick bra betyg iallafall. Nu på gymnasiet så siktar jag självklart ännu högre - och då måste jag offra min lediga tid och plugga hemma också. 
 
Innan jag avslutar så vill jag bara skriva förlåt för att jag varit totalt frånvarande & bloggen stått tom. Men jag kom hem klockan 4 ifrån skolan och spenderade då några timmar ihop med tre glädjespridare till kompisar. Med hästar, skola och plugg på hög så är kompis tiden knapp mitt i veckorna, men idag lät jag hästarna stå och tog en dag ledigt ifrån stallet för att umgås med dem litegrann istället. Det behövs ibland, hästarna finns ju kvar imorgon också ♥
 
Hörs senare.... nu plugg ↓
       
        
Publicerat i Allmänt,

HUR mysigt?!

Publicerat 2015-09-09 kl. 22:04:35 av Isabel Håkansson
2 bilder ifrån min & Sandras mysiga stallvistelse nu ikväll ♥♥
 
 
Idag catchade jag upp med Sandra efter skolan och tillsammans red vi ut på en jättemysig, lagom lång runda på ganska exakt 1 timme. Vi skrittade 95% av passet och travade resterande 5%, Snobben blev skodd idag som sagt så han var lite ömfotad. Hästarna var jätteduktiga och skötte sig galant princip hela rundan, låtsades bli rädda vid nåt tillfälle när vi red förbi en gård med traktorer, men annars så! 
 
Sandra ska börja rida Pepsi en/flera gånger i vecka nu, så nu kommer vi att kunna ta sällskap i stallet och på så sätt kunna umgås oftare nu när skolan är igång och vi annars bara hinner ses på helger. SÅ kul och det är inte många som jag bevarar så ömt och litar på så mycket som jag litar på henne. Nu för tiden så vill jag mest bara spy på människor, actually. Men hon förstår mig alltid, alltid, alltid och jag är så tacksam över att få ha en så fin vän som henne. 
 
Nu kommer jag att somna gott ikväll, efter en mysig uteritt på världens bästa häst där jag fått prata ut & klargöra lite saker ihop med en utav mina närmsta vänner. Godnatt, mvh en glad och lättad Isabel.
Publicerat i Snobbens ridbok,

ZZZzzzZZzz...

Publicerat 2015-09-09 kl. 16:38:20 av Isabel Håkansson
Kan man vara mycket tröttare än mig idag eller? Jag kan inte minnas senast jag var såhär trött, for real. Imorse så gick jag upp en kvart innan bussen mot skolan gick, hann varken sminka mig eller fixa håret. Bara upp med håret i en tofs, sätta på mig skorna utan att knyta dem och springa iväg till bussen. Skoldagen gick segare än segast, matten gick inte alls idag och min koncentrationsförmåga existerade inte. Somnade det första jag gjorde när jag hoppade på bussen hem... SÅ TRÖTT. 
 
Men jag har börjat komma in i ett dåligt mönster där jag inte vill sova om kvällarna. Ligger hellre uppe med mobilen, lyssnar på lugn musik och tänker på totalt onödiga ting som i slutändan enbart drar ner mig.. varför? Jag tillåter mig själv inte att sova, tankar om allt och ingenting tumlar runt i mitt huvud och det är totalt omöjligt. Jag är alltid uppe tills klockan tickar mot sent, sent på nätterna och vaknar upp bara några få timmar efteråt med mörka ringar under ögonen och är tröttare än tröttast. Det är inte hälsosamt och jag vet det. Men det finns ingenting jag kan göra åt saken.. tyvärr. 
 
Nope, bara att bita ihop och pina mig igenom den här perioden i mitt liv också. Jag har känt såhär så många gånger förut, det känns skit en period men efter regn kommer solsken - right? Nu väntar stallet. 
Publicerat i Allmänt,

Gårdagens effektiva stalldag..

Publicerat 2015-09-09 kl. 07:45:00 av Isabel Håkansson
Igår motionerade jag båda hästarna inom loppet på 2,5 timme? Hur duktig är inte jag då, hihi? I vanliga fall så brukar jag ta minst 3 timme/häst, men med lite tidspress och ett packat schema så blev jag väldigt effektiv i stallet. Snobben var först ut med tanke på att han tar mest tid, Philip är så himla okomplicerad att ha och göra med så han går alltid fortare än vad Snobben gör! Hur som helst, jag longerade honom i lång låg form i 30 minuter. Tog fram en bom-serie som han fick jobba över och OJ vad jobbigt det var tyckte Snobben.. I slutet så ställde jag upp så att bom-serien plötsligt blev till 3 stycken små studshinder istället. Tror han började bilda rejält med mjölksyra för han blev trött fort.. Han jobbade på bra iallafall! 
 
Philip fick sig en tur med vagn bakom. En rätt kort runda med tanke på att det börjat mörkna, men några kilometer blev det iallafall i en ökad trav princip hela rundan om man inte räknar med fram & avskrittning. Han fick upp bra flås och orkade hålla igång sin ökade trav betydligt längre idag än vad han brukar. Han bygger på sin kondition mer och mer, ju mer vi låter honom springa med vagnen bakom - desto finare blir han i kroppen, desto bättre kondis får han & desto roligare tycker han att det är! 
 
Planen för hästarna idag är att Snobben ska skrittas ut i rask skritt i 40 minuter. Han ska skos nu på morgonen och brukar alltid bli öm efteråt, so yes. Philip ska eventuellt köras idag igen! 
Två stycken bilder på Snobben igår innan longerings-passet ↑
Publicerat i Snobbens ridbok,

Nothing left

Publicerat 2015-09-08 kl. 23:26:18 av Isabel Håkansson
     
 
Tell me that you need me, to help you find a way
Trough all of this madness, can I be your light of day?
Please, won't you believe me? 
Even if don't agree
Know that I am trying, to help us all break free
There'll be nothing left for no one
Publicerat i Allmänt,

Ännu en skoldag avklarad -√

Publicerat 2015-09-08 kl. 16:21:00 av Isabel Håkansson
Det märks verkligen att skolan kommit igång ordentligt nu, och vi har redan en heldel att plugga på, läxor och prov inplanerade. Så ikväll så skippar jag paradise-hotel & ägnar all min tid åt att plugga istället, lika bra att få det gjort. Jag är positivt överraskad över att företagsekonomi, naturkunskap och privat juridik är så kul & intressant som det faktiskt är! Det låter ju uuuurtrist, men det är roligt så fort man kommer in i det och förstår. Hihi. 
 
Så, nu har jag som sagt kommit hem efter ännu en skoldag och ska alldeles strax ut med hundarna för att sedan bege mig iväg till stallet. Idag ska Philip köras, Snobben longeras och boxarna fixas. Alltså, jag har många stalltimmar att se fram emot idag. Jag älskar att ha stallet att fixa nu efter skolan, det gör att jag måste ut och inte bara blir sittandes hemma eller hängandes ute på stan varje dag. Vad gjorde jag innan jag skaffade häst, är frågan..? 
 
Nope, nu ska jag koppla hundarna och ta dem på en kort promenad innan stallet ska fixas för dagen. Vi hörs senare ikväll, jag ska försöka komma ihåg att packa ner kameran idag! Puss. 
Publicerat i Allmänt,

Låtar som spelats i sommar & minnen bakom dem.

Publicerat 2015-09-08 kl. 14:25:00 av Isabel Håkansson
First out of them all - lush life. Alltså har dansat, sjungit och fuckat uuuur till den här låten ihop med mina kompisar hela sommaren. Tröttnar aldrig på den och är en låt som alltid kommer att väcka bra minnen hos mig, nämligen sommaren 2015 som förändrade mig som människa så, så, SÅ mycket.
 
Den här låten har även den gått på repeat princip hela sommaren. Får en bra känsla i magen när jag hör den och den tar mig tillbaka till alla dem nätter och kvällar ihop med min fav-squad där vi haft så himla roligt. Älskar!
 
Blir glad och ledsen på samma gång så fort låten spelas upp ur min spotify-lista eller går igång på radion.. Låten påminner mig så mycket om en kort period då jag mådde bra. Tydligen alldeles bra för att vara sant.. för den känslan tog slut fort och vändes istället till det motsatta. Nope, vill bara spola tillbaka till den perioden, ge mig själv en fet käftsmäll och göra allt annorlunda. Nuff said.
 
Ä-L-S-K-A-R låten, älskar avicci & älskar texten. Blir glad utav den och lyssnar på den än idag. Så mycket kul jag haft med denna låt spelandes i bakgrunden är sjukt. Helt klart en utav dem låtar som kommer påminna mig mest om sommaren 2015.
Har ni någon låt som påminner er extra om sommaren som varit? :) 
Publicerat i Allmänt,

Dagens outfit » en enkel och spontan.

Publicerat 2015-09-07 kl. 21:05:43 av Isabel Håkansson
Jag brukar vanligtvis alltid ta fram kläder kvällen innan varje skoldag, för att på så sätt slippa stress & halvdana, osköna och oplanerade outfits som blir om man rotar fram kläder samma morgon som man ska iväg till skolan. Igårkväll glömde jag helt bort det och därför blev det ett spontant val av kläder imorse.. hehe. Aja - dagens outfit hur som helst. 
Publicerat i Dagens outfit,

Dagens to do:

Publicerat 2015-09-07 kl. 12:25:00 av Isabel Håkansson
10-16:15: Skola, har veckans längsta dag att gå igenom och har redan hunnit beta av matten. 
 
16:15-17:05: Vänta på bussen... troligtvis gå ner på stan och kika litegrann med Ida. 
 
18:00: Framme i Sala, snabbt byta om och börja dra mig mot stallet. 
 
18:15: Ta in Snobben och börja borsta honom. 
 
19:00: Tömköra Philip i skogen med sällskap av Pernilla som rider Snobben bredvid. 
 
19:40: Borsta av hästarna, kyla Snobbens ben och massera. 
 
20:00: Släppa dem i hagen och åka hem.
 
20:15: Duscha, tvätta ansiktet och sätta på mig bekväma kläder.
 
21:00: Plugga lite matte, blogga, osvosv.
 
22:00: Kolla PH ihop med syrran.
 
23:00: Sooooova.
Lång dag och mycket att göra - vi hörs ikväll.....  
        
Publicerat i Allmänt,

♥ Pernilla & Philip idag ♥

Publicerat 2015-09-06 kl. 18:58:27 av Isabel Håkansson
Pernilla och lilla, älskade Philip idag innan vi tog in hästarna ifrån hagen.
 
Vi brukar alltid försöka lägga lite tid åt hästarna i hagen, krama och pussa litegrann på dem innan vi tar in dem. Ibland så tar vi små pauser t.ex från mockningen för att gå ut och gosa med hästarna i hagen, tycker det är viktigt att man inte skapar ett mönster att när man går ut i hagen, så är det enbart för att hämta hästarna och inget annat. Tror det är därför hästar blir svårfångade i grund & botten.
 
Hur som helst, blir så himla glad av att se Pernilla och Philip ihop. Pernilla älskar verkligen Philip av hela sitt hjärta, och för henne kommer hur många rosetter som hänger på väggen aldrig att spela någon roll. Om hon får åka vagn, skritta ut i skogen eller enbart borsta är inget som betyder något för henne, utan hon värderar att få umgås med sin häst allra högst. Hon har ett sunt hästtänk och ett klappande hjärta för hästar, helt klart. ♥
Publicerat i Allmänt,

Ha självförtroende, girls.

Publicerat 2015-09-06 kl. 15:05:00 av Isabel Håkansson
Någonting jag själv saknar en hel del av, är självförtroende. Är dålig på att ha ögonkontakt med folk jag inte känner och blir osäker om någon tittar mycket på mig, kan liksom inte läsa av vad det är dem vill och blir då osäker. Men det är så, så, så HIMLA viktigt & jag jobbar på mig själv och på mitt sviktande självförtroende varje dag! Kollar mig i spegeln och försöker hitta bra saker som jag är nöjd över och tänka bort allt vad jag tycker är dåligt eller fel med mig själv. 
 
Jag har alltid haft bekräftelse behov, vill alltid veta vad folk runtom mig, mina vänner och familj tycker om mig och få höra att dem tycker om mig som jag är. Och vad det beror på vet jag ju alldeles exakt vad det beror på - ett hål i mitt egna självförtroende som jag vill ska täckas upp med andras bra ord & tänk om mig. Det kan vara skamligt att snacka om dåligt självförtroende och bekräftelsebehov, men jag kan lova att minst vartredje människa du möter ute på stan känner precis densamma. Sträck på er och försök, även fast jag VET att det känns svårt, var nöjda med er själv. ♥♥♥
I am not beautiful like you, I am beautiful as me
Publicerat i Allmänt,

Försöka kan man ju alltid göra, Snobben..

Publicerat 2015-09-06 kl. 13:42:36 av Isabel Håkansson
↑ Snobben igår ↑
 
Åh, igår vad jag och Snobben INTE kompisar under vår ridtur. Vi red ut en runda och tanken var att bara låta honom rulla på i alla gångarter, men istället så fick jag lägga fokus på att överhuvudtaget få honom att gå fram... Ville jag jobba honom i skritten, då såg han plötsligt något jätte intressant ute i skogen, ville jag trava, så ville han antingen skritta eller galoppera och listan goes on and on. Jag blev så himla irriterad!!!! Tillslut skärpte han till sig iallafall och vi kunde avsluta passet på ett bra sätt. Att äga en envis ponny ibland, alltså.. 
 
Idag är planen att jag ska jogga och jobba igenom honom litegrann på banan. Försöker köra minst varannan dag uteritt för att på så sätt hålla Snobbens motivation uppe och för att han ska få gå på så varierat underlag som möjligt. Förstår mig inte på hästägare som endast rider i paddocken/ridhuset vecka ut och vecka in, det borde vara sååå tråkigt och så omotiverad hästarna borde bli? Anyhow - nu, stallet! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Lite morgonsnack..

Publicerat 2015-09-05 kl. 10:07:15 av Isabel Håkansson
Scrollar upp & ner på bloggen, granskar mina senaste inlägg och sedan inläggen tillbaks i arkiven. Jag tycker min skrivning förbättras mycket på bara några månader och jag börjar sakta men säkert börja komma tillbaka i rutinerna att jag ska blogga med jämna mellanrum under hela dagarna, igen. Nånting som dock gör mig otroligt omotiverad är hur oengagerade ni läsare verkar vara just nu?? Jag älskar kommentarer och att ha kontakt med er, varför lyser ni med er frånvaro i kommentarsfälten nowadays? Tråkigt, tråkigt, tråkigt. 
 
Hur som helst, hade en galet kul kväll igår och kom hem i hyfsad tid vilket betyder att jag även vaknade i en hyfsad tid idag. Stallet står näst på listan på dagens "att göra" och idag ska Snobben få komma ut och rida av sig lite överskottsenergi, så blir det troligtvis långritt och lite backträning imorgon! Något som måste byggas upp nu efter den här sommaren är rump och ryggmusklerna. Så backträning och ridning ute i skog och mark, bommar och mycket galopp från skritt där han får sätta under sig är bra för att snabbt börja bygga upp musklerna igen. 
 
Vad ska ni göra idag? Rida, vara med kompisar, umgås med familjen, gå på bio eller gå ut på fest? Berätta! 
Den här utsikten, den här hästen - jag kommer alltid att känna mig som hemma på hans rygg och omkring honom. Min fina, fina, älskade & underbara Snobb.. han kommer aldrig att bli helt av med mig! Kommer alltid att ha honom snurrandes runt i mina tankar, och han kommer alltid att äga en bit av mitt hjärta. 
Publicerat i Allmänt,

OM jag hade storhäst...

Publicerat 2015-09-04 kl. 14:18:00 av Isabel Håkansson
... så skulle detta vara lite av dem saker jag skulle införskaffa till den. Jag tycker att all utrustning nu för tiden som går i brun, beige, ljusgrå och svart är allra finast.. iallafall till storhäst. På ponny tycker jag det kan vara urgulligt med lite babyrosa, blått och andra ljusa, lite färgglada färger. 
 
Något jag på senaste tiden börjat tycka är jättesnyggt är när man blandar brunt & svart i outfits. Läderutrustningen på hästen ska enligt mig ha samma färg, likasom att ryttarens läderutrustning & hjälm ska vara i lika färg. Men t.ex svart läderutrustning med ett brunt schabrak och ettpar bruna soft up's tycker jag är sååå snyggt. Vad tycker ni? 
Publicerat i Allmänt,

Allt för lite sömn och en trött fredag..

Publicerat 2015-09-04 kl. 10:12:32 av Isabel Håkansson
Jag tillät mig själv inte att få sova förrän klockan var halv 5 imorse, och 2 timmar senare ringde klockan för att jag skulle upp. Tog mig verkligen inte upp ur sängen och stannade hemma ifrån skolan. Besviken på mig själv, men det finns inget jag kan göra åt situationen dagar som dessa.. Kommit upp nu iallafall och har precis käkat frukost framför ett avsnitt av Gossip-Girl. Blir alltid så himla glad och på andra tankar av den serien, älskar & rekommenderar den verkligen!! 
 
Hur som helst, Snobben ska ridas idag iallafall en snabbis. Tänkte jogga igenom honom i paddocken och även testa att ta nån galopp i båda varven. Ikväll så är planen att jag ska ut och umgås med lite kompisar, men vi får se vad vädret håller för. I dagsläget ser det ganska grått ut tyvärr, men jag hoppas verkligen på att det spricker upp så att jag kan gå ut ikväll. Finns inget som får mig på så bra humör som mina hästar & mina underbara, älskade kompisar... så en kombination av dem båda behövs en dag som denna.
 
Nu ska jag försöka sova i nån timme innan jag tar tag i stallet, är så himla trött. Hoppas ni alla får en superbra fredag och att ni har roliga planer att se fram emot efter skolan. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Ikväll säger jag F*CK livet och hej ångest.

Publicerat 2015-09-03 kl. 22:45:39 av Isabel Håkansson
Dagen som varit, problem efter problem, efter problem efter problem. Kom hem för två timmar sen och kunde då hälsa min inte alls saknade ångest välkommen att ta över mitt huvud och min kropp. Igen. Varför är jag född i den här kroppen där jag tvingas leva med det här instabila psyket? VARFÖR rusar mitt hjärta i 180 så fort något går snett? VARFÖR vaknar jag upp svettig, hyperventilerande och livrädd alltför många nätter i månaden? VARFÖR känner jag det här obehagliga suget i magen? Varför existerar ångest? Och slutligen.. varför känner jag en sådan ångest för precis allt och ingenting? 
 
Det handlar inte om att jag mår dåligt på något sätt eller att jag är svag. Jag är benhård där uppe, sällan som jag tar åt mig av nånting som folk säger om mig. Har lätt att stänga ute människor som inte har något i mitt liv att göra och som inte gynnar mig. Men ångesten tar kontroll över min kropp så fort något går snett eller gamla minnen väller över mig. Och när suget i magen kommer så sätter jag mig likt en livrädd hund upptryckt i ett hörn och blundar tills allt är över. Jag hatar att inte ha kontroll, är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna. Och tänk er då, att jag ibland inte kan kontrollera mig själv. DET TAR KÅL PÅ MIG. Nope, ikväll tar jag en paus från livet och skiter i precis allt. Godnatt. 
    
Publicerat i Allmänt,

Morning ♥

Publicerat 2015-09-03 kl. 07:33:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Blir era hästar också busiga vid longering?

Publicerat 2015-09-02 kl. 21:23:01 av Isabel Håkansson
Igår longerade jag Snobben efter skolan och redan när jag tog in honom ifrån hagen så var han på tårna och trippade fram. Förväntade mig en framåt och pigg häst under longeringen, men Snobben bjöd på betydligt mer än så.. I början var det totalt omöjligt att skritta, antingen så travade han jättefort, gjorde luftsprång, sparkade bakut eller brallade... blir era hästar också lite busiga vid longering ibland? Lät honom iallafall galoppera i 3-4 minuter i varje varv, bara galoppera av sig den mesta av energin innan han fick börja jobba ordentligt. 
 
Släpade fram en bom och lät honom både trava och galoppera över den, jättefin var han. Tyckte nog det var lite kul att få lufta lite över en bom och jobba litegrann. Han har sett ofräsch ut till & från hela sommaren, och NU är vi påväg tillbaka, ser bättre och bättre ut för varje dag som går och jag ökar på träningen succesivt. Om nån månad så är målet att vi ska ha kommit igång med hoppningen igen och har börjat träna på som tidigare. Hoppas att det ska gå! 
 
En blöt och kall Snobb igår innan longerings-passet ↓
En kort film ifrån longeringen igår, & JA jag vet att jag egentligen skulle haft hjälm på mig... ska se till att ha det tills nästa gång.. Anyhow, här är videon! ↑
Publicerat i Snobbens ridbok, videor,

Mitten på veckan..

Publicerat 2015-09-02 kl. 11:54:34 av Isabel Håkansson
Skolan är igång, lektioner avlöser varann och jag är i stallet till sena kvällar, borstar, pysslar & motionerar hästarna. Igår snackade jag ihop mig med en utav tjejerna i stallet som har häst där, och hon sa att jag ihop med Sandra får rida och hålla igång hennes häst bäst vi vill nu eftersom hon knappt har tid längre. Sandra är den som främst kommer att rida honom, men jag kommer säkert att ta ut honom på några små skogsturer/rida honom i paddocken nån gång ibland också när jag har tid också. Superkul ska det bli & förhoppningsvis ska vi lyckas få honom lite i form... 
 
I skrivande stund i vilket fall så sitter jag i skolan. Imorse gick jag upp halv 7 och fick stressa som en tok för att hinna med 7 bussen mot västerås eftersom vi hade spanska-lektion vid 8... tror ni inte jag får ett meddelande när jag precis kommit till skolan, att lektionen är inställd? KUL. Really. Kan lova er att alla i spanska-klassen vart lagom glada, hehe.. Aja, vi gjorde det bästa av situationen och la oss i en utav sofforna och vilade i nån timme. Hehe. 
 
Vi har 2 lektioner kvar innan vi slutar varav en utav lektionerna är en mattelektion.. Kan inte bli mycket mer oinspirerad & omotiverad när det är regnigt och grått ute, en mattelektion väntar och jag efter skolan måste ta tag i en sak som legat under is läääänge. Blä
Denna går på repeat..↑
Publicerat i Allmänt,

Hello september ♥♥

Publicerat 2015-09-01 kl. 06:12:00 av Isabel Håkansson
Åh, vet ni hörni? Igår red jag ut en SÅ mysig uteritt på Snobben i skogen och avslutade med en kort sträcka galopp ute på en stubbåker, och jag kände att det faktiskt ska bli lite skönt med höst nu? Lämna sommaren som varit bakom sig och likaså alla dess problem & människor som jag inte längre vill eller orkar lägga energi på, och istället välkomna hösten och ett nytt kapitel i livet med öppna armar. 
 
Idag är det första september och jag är uppe tidigt för att göra mig iordning inför ännu en skoldag. Har sagt det flera gånger nu, men jag börjar verkligen trivas såå himla bra i min klass. Vi slutar halv 4 idag, och jag kommer att vara hemma i sala igen runt klockan 5. Väl hemkommen så ska jag kasta i mig någonting snabbt att äta och sedan ska jag ut till stallet för att longera Snobben i 30 minuter i lång och låg form över lite bommar. Philip ska även han få jobba över lite bommar idag, bra för magmusklerna! Hihi. Vi hörs senare, puss. 
 
Publicerat i Allmänt,