Inte på hopp-humör

Publicerat 2013-09-30 kl. 20:54:12 av Isabel Håkansson
Idag var min lilla S inte alls på hopphumör men på "dressyr"fronten var han riktigt fin! Flög fram i galoppen gjorde han och han var lätt i handen, superrolig att rida var han :) Men ja, somsagt så var han inte på hopphumör idag och om han inte är på hopphumör så kan han stanna på en bom - tro mig. Han har ett humör som heter duga och är envis som en åsna men han hoppade iallafall. Sista hindret låg väl på 110 ungefär så hoppa kan han bara han vill!
 
Så alltså började jag med att rida fram honom uppifrån ryggen, tycker inte det är schysst alls att bara skritta fram hästarna och sen börja hoppa direkt, utan hästen ska vara genomriden och varm innan den börjar hoppa, thats it!
Lite dåligt ljus på dem 2 sista bilderna men det hann börja mörkna lite.. Min finafina S♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

New in

Publicerat 2013-09-29 kl. 21:40:57 av Isabel Håkansson
Nya BRUNA benskydd till Snobben, jag hade ju en crush på svarta benskydd och sådär till Snobben fastän han har brun utrustning, hatar mig själv för det nu i efterhand - tro mig! Men ja, nya bruna benskydd. Dem kosta väl lite under 300 så dem var jättebilliga, får se hur länge dem håller.
Ett nytt tunt regntäcke till Philip. Sitter lite tajt gör det men 105 skulle bli på tok för stort istället så det får duga, han kommer ändå inte använda det varje dag så det gör ingenting! Täcket gick på 399 kr.
En ny vinter-rid-jacka (vetinte om det blir särskrivning om jag har mellanrum haha), och den ser jätteful ut på bild, buhu! Det ser ut som att matrialet är utav sammet och allt men så är inte fallet, ni som ser mig i verkligheten med den kommer inte ens känna igen jackan haha, men jag gillar vinröd/lite mörklila färg så den blir jättebra! Den kostade 1700 kronor.
Publicerat i Allmänt,

Babbel

Publicerat 2013-09-29 kl. 21:29:42 av Isabel Håkansson
Hästarnas motion idag
Red dem 45 minuter på rundbanan i alla gångarter, gjorde lite sidvärsrörelser och hade honom i en avslappnad låg form. Lite tung, känslig och något stark i traven när jag satt ner. Inget wow-pass men inte heller dåligt. Philip & Pernilla hade ett jättebra pass däremot, Pernilla har tuffat på sig ordentligt och säger ifrån när Philip går i ett för snabbt tempo/drar iväg och ja.. det går bara allmänt bra och framåt för dem två just nu :)
 
Resning i häst-garderoben
När vi kom hem gjorde vi rent kaninburarna och motionerade båda kaninerna i 2 timmar var genom att släppa dem i hopp-hagen. Medans dem var och skuttade runt i den så gjorde vi en rejäl rensning i hästgarderoben. Vi har ett helt garage FULLT med hästgrejer, stövlar, hjälmar, jackor, västar, ridhanskar, ridstrumpor, ridbyxor och allt vad ridkläder nu innebär. Vi är långt ifrån klara men vi började iallafall och det känns jätteskönt att äntligen få lite ordning!
2 bilder ifrån rensningen.
 
HELT slut
Efter att ha varit i stallet nästan 6 timmar och mockat, borstat, fixat paddocken, gett hästarna fotbad, långryktat, masserat, ridit, sopat, städat, rensat hästgarderoben och allt vad jag nu gjorde så kröp jag ner i min säng i sisådär.. 2-3 timmar och såg serier, snapade med en massa och messade med en kompis, perfekt avslut på en ganska intensiv. Välbehövlig hur som helst och imorgon ska Snobben löshoppas, kommer ett inlägg om hur vi lägger upp ett "löshoppnings-pass imorgon", puss
Publicerat i Allmänt,

◊ Yesterday ◊

Publicerat 2013-09-29 kl. 11:27:15 av Isabel Håkansson
Hästarna vilade igår igen, 2 dagars vila förtjänar killarna efter att dem prestrerat grymt denna vecka! Så åkte hem till Sara igår på kvällen och var där tillsammans med Sandra & Milla.. åt och skrattade oss kvällen igenom kan man säga haha ;)
 
Mina kompisar alltså, får mig alltid på bra humör och är helt underbara på olika sätt, alla har baksidor and thats why I love them ♥
3 bilder ifrån gårdagen, haha Milla gömde sig på varenda bild men jaja!
Publicerat i Allmänt,

Estocolmo

Publicerat 2013-09-28 kl. 09:46:27 av Isabel Håkansson
Vettesjutton om det är sådär ↑ man stavar men jaja, godmorgon på er! Idag är en ny dag och gårdagen lämnar jag bakom mig, helt. Så nu laddar jag om med en heldag i stockholm med pappa & syrran och avslutar sen dagen med en kväll i stallet med mina favoriter. Puss på er ♥
Publicerat i Allmänt,

27 sept

Publicerat 2013-09-27 kl. 07:37:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Idag har jag ett SO-prov att se fram emot i skolan men efter att ha pluggat in svaren någorlunda på lektionerna och även läst på hemma så tror jag att det ska gå bra, man kan ju alltid hoppas iallafall! Imorse gick jag upp tidigt och fixade mig, åt frukost och kollade lite bloggar. 
 
Efter skolan ska jag ut med lite kompisar somsagt, får se när jag kommer hem.. beror helt på vad dem andra har tänkt att göra. Men japp, ha en rolig & bra FREDAG nu allihopa så hörs vi kanske lite senare, puss ♡
 
Publicerat i Allmänt,

Pyssel

Publicerat 2013-09-26 kl. 22:26:00 av Isabel Håkansson
       Några bilder ifrån stalldagen

Känner att bloggen ligger lågt just nu.. Men hursomhelst, hej! Idag vart det en riktig pysseldag i stallet där jag b.la smörjde all läderutrustning, mockade, packade hö, skrubbade hinkar och borstade lortgrisar till ponnysar. Snobben motionerade jag genom att skritta och trava honom på långsidor i paddocken barbacka. Mycket volter, serpentinbågar & 8-volter blandat med halter och lite backträning på det. Började passet med att jobba honom lång och låg, mot slutet plockade jag upp honom lite mer i formen och avslutade passet med att böja igenom honom, nöjd ponny!
 
Philip tänkte jag cykla en liten sväng med men det blev ändrade planer när jag såg att han tagit av sig grimman idag igen och jag var tvungen att gå och leta den i deras nu enorma hage.. Av grimskaftet jag hade med mig gjorde jag som ett litet "koppel" som jag trädde runt hans hals och så fick han vacker tass gå med mig och leta efter grimman som han envisas med att ta av varenda dag. Borstade och pysslade med honom iallafall i stallet sen :) en tråkig sak också.. Philip har fått stålröta, ganska vanligt vid denhär årstiden men usch så tråkigt! 
 
Börje ska sko om båda ponnysarna och lägga på en olja mot stålröta och därefter ska hovarna görs rent och penslas på med tjära varannan dag. 
Publicerat i Allmänt,

Onsdag

Publicerat 2013-09-25 kl. 19:20:00 av Isabel Håkansson
Hej på er! I skrivande stund sitter jag med min kanin i knät efter att ha varit ute och letat efter två utav hundarna som hade varit på lite äventyr utan vår bekräftelse om man säger så ;) Innan det städade jag kaninburar och åt jättegod mat med familjen. Gick i skolan somvanligt innan det och efter skolan så drog jag, Sandra & Madde och tog en snabbfika på stan och sen drog jag och Madde och solade i 10 min. Träffade Sara en kort stund också innan jag åkte hem.
 
Ganska skönt med lite stall-ledigt måste jag säga så jag kan lägga tid åt annat jag inte hinner med i vanligafall. Tänkte efter att jag bloggat klart och släppt ut kaninen plocka lite på rummet och duscha för att sedan slå mig ner i soffan och kolla på Idol och stalkers som går på onsdagar.
Nu måste jag avrunda så puss på er, hörs kanske senare eller imorgon!
Publicerat i Allmänt,

Utsikten just nu

Publicerat 2013-09-24 kl. 18:42:00 av Isabel Håkansson

Underbart bus pass med prinsarna <3
Publicerat i Allmänt,

Ny vecka

Publicerat 2013-09-23 kl. 22:43:00 av Isabel Håkansson
              
Måndag, ny vecka & nya tag, samma gamla visa nivet ;) Dagen var bra, gick i skolan först från 8 till halv 4, pluggade en massa och blev både klar med kemin & ett utav spanska "proven", super skönt! Efter skolan stannade jag på stan med Madde, Ida och Sara strosade bara omkring och snackade, träffade lite folk och så. Två timmar senare klockan halv sex så hade jag utvecklingssamtal med min mamma och mentor, det gick superbra! Fick bara bra och positiva ord och det ser ljust ut, hittills så har jag trappat högre upp i alla ämnen och det känns jättekul!! :) 
 
När jag kom hem så åkte jag till stallet en stund för att bara få vara lite med hästarna och promenera min lilla Snobben efter gårdagens träning. Gick 2 kilometer med Snobben i en ganska rask skritt och Pernilla red med på Philip i både skritt, trav & galopp, mamma gick med som sällskap med min hund Asta och Bella också, supermys!
 
Nu ligger jag och messar med en kompis medans jag lyssnar på Linn och Ebbas podcast, så himla peppande och bra pod verkligen. Dax att sova nu hursomhelst, godnatt måndag och alla läsare där ute, sov gott ♥♥
 
Publicerat i Allmänt,

Min läderutrustning

Publicerat 2013-09-23 kl. 18:46:00 av Isabel Håkansson
Träns nr.1
Ett vanligt BRUNT träns (inte svart som det ser ut på bilder), med en vanlig engelsk nosgrimma och ett guldigt pannband. På dethär tränset har jag alltid ett tredelat bett med bettskivor på vardera sidor.
 
Träns nr.2
Dethär tränset är mörkbrunt (ser svart ut på bild..) och är jättesnyggt enligt mig! Dethär tränset använder jag mest i dressyren och ibland på uteritter då bettet som vi har på tränset är ett vanligt rakt gummibett och han kan bli RIKTIGT stark med bettet.. därför använder vi det inte i hoppningen och under vissa perioder inte heller vid uteritt. 
 
Min sadel
Ljusbrunt läder på sitt-ytan och mörkbunt läder vid kåpan. Hoppsadel och väldigt skön att sitta i :)

För tillfället har jag även svarta stövlar, men nu i veckan får jag hem mina nya stövlar, bruna och sitter huuur bra som helst!! Höga är dem också och åh dem är så himla snygga, nedan har ni bilder på dem!
 
 
Publicerat i Allmänt,

Tidig hoppträning

Publicerat 2013-09-22 kl. 20:28:09 av Isabel Håkansson
Vid 11 imorse så var jag och Snobben redo för träning och stod placerade i ösby paddocken. Medans mamma och Mickis plockade fram hinderstöd & hinder så red jag fram S. Red mest i skritt, trav och galopp på fyrkanten i en ganska hög form och bara kollade av gas och broms. Lite spänd men annars helt okej! 
 
Vi började med att sätta upp 3 hinder brevid varandra, så imellan dem 3 hindrerna så red jag 8-volter och böjde igenom honom, till en början så red jag inget alls med yttertygeln vilket resulterade att han sprang med huvudet i himlen och att bogen flöt ut. När jag fått bukt på allt och Mickis stått och tjatat att jag ska rida mer på yttertygeln så gick det jättebra och han blev alltmer mjuk desto längre vi nötte övningen.
 
När han var klar i traven så körde vi en övning i galopp, nämligen att vi skulle göra som små små volter runt hindrerna i galopp, (jättejobbig övning enligt både Snobben och mig, shit vilken mjölksyra jag fick i benen...) Denna övning är bra för en sån ponny som Snobben som gärna tar ut svängarna så gott det går, helt klart att jag fortsätter med den för att stärka honom (och mig)!
 
Han fick en skrittpaus efter dem övningarna och sen så började jag hoppa fram på ett vanligt räcke, både i galopp och i trav och sedan ökade vi på hindrerna och hoppade som en kort liten bana. Första rundan vart helt knasig, den började nämligen med att han kråkhoppade vilket gjorde att jag hamnade i obalans och gjorde en dålig sväng mot andra hindret, la honom lite fel så vi hoppade av för nära på hinder nr.2 och så kom vi för snabbt in på tredje och sista hindret. Vi gjorde om och gjorde rätt skulle man väl kunna säga och han bytte galopp över varje hinder vilket var jättekul! Herrn börjar lära sig ;) Andra rundan var jag nöjd med iallafall, kom rätt på varenda hinder och hade en bra grundgalopp.
 
När vi fick till banan bra efter att vi höjd upp hindrerna lite så fick han skrittpaus och så byggde dem om hindrerna så det blev två kombinationer och ett enkelhinder på sidan av. Det gick jättebra och vi slutade på 80, så det blev inga direkt höjder utan mer fokus på kontroll och att jag ska lära mig planera vägar bättre :) Nöjd iallafall över min fina ponny, han kan verkligen hoppa när han vill!
Viljan fanns inte hos honom förut men nu hoppar han med glädje och hans ögon letar hinder när man väl kommit igång, så kul!
 
Inga hoppbilder idag tyvärr, men här har ni bilder ifrån trav & galopp övningarna jag berättade om i början på inlägget ↓
Publicerat i Snobbens ridbok,

5 km runda //21 sept

Publicerat 2013-09-22 kl. 00:06:00 av Isabel Håkansson
Jag sa att jag skulle blogga så varför inte sisådär 12 på natten..? ;) Iallafall, Pernilla & jag åkte upp till stallet och borstade hästarna, redde ut man och svans, kratsade hovar och allt sånt småfix - allt det medans hästarna stod och tuggade på middagsmaten. När dem var rena så utrustade vi dem med reflexer, sadlade och tränsade för att sen rida ner mot Ösby för att möta upp mamma som skulle visa oss en ny ridväg.
 
Snobben var väldigt pigg (somvanligt nu på hösten) och lite tittig men snäll. I slutet lossade han riktigt bra i skritten och på avtravningen så sökte han sig självmant neråt och tog bra stöd på bettet. Den nya rundan var lite över 5 km och innehöll både upp & nerförs backar, raksträckor och broar, riktigt mysig väg och hästarna verkade uppskatta rundan minst lika mycket som jag, Pernilla, mamma och vår lilla hund Bella som också följde med.
Snobben blir mer och mer av med gräsmagen och börjar sätta fina muskler nu! Philip har precis kommit igång helt skulle man kunna säga och all fokus hos honom just nu ligger på att utöka hans kondition och bara lära honom så mycket vi kan, han har fortfarande gräsmage kvar men den ska bort nu :) Duktiga ponnypojkarna!

2 nya tröjor

Publicerat 2013-09-21 kl. 21:32:00 av Isabel Håkansson
Två tröjor ifrån Bikbok 99 kr/tröja, billigtbilligt och tröjorna sitter jättebra! Utöver tröjorna så köpte jag bara småsaker så som tofsar osv, var jättesnål idag haha! Men ja, igårkväll när jag och Sandra kom till stockholm så släppte mamma oss på Mcdonalds och vi beställde en varsinn smoothie och satt och snackade med folk på snap och drygade oss. När vi var klara kom mamma och hämtade oss och resten av kvällen satt vi i soffan framför idol och drack hallonsoda & moffade godis.
Sen idag har vi strosat omkring i TäbyC, trängts med en massa folk och shoppat litegrann, bra dagar :) En utvädering av dagens ridpass kommer snart också i ett inlägg, jättemysig ritt verkligen, håll utkik!
Publicerat i Allmänt,

Sneakpeak

Publicerat 2013-09-20 kl. 18:03:13 av Isabel Håkansson
Innan jag börjar inlägget vill jag bara säga att.. ni är BÄST! Iallafall, hej på er! Syrran ringde idag när jag kom ifrån skolan och sa att hon ville mocka idag, jahapp, okej sa jag då och skickade med henne en lapp försäkerhetsskull, vill att allting ska gå noggrant till ;)
 
Här får ni en liten sneakpeak på kvällens-outfit för nu ska vi hämta upp Sandra och efter det rullar bilen mot huvudstaden för en helg full av shopping!! Men innan det ska jag till stallet och pussa på hästarna & kolla på min nya transport, puss
Publicerat i Allmänt,

Aldrig utan min S

Publicerat 2013-09-19 kl. 21:33:00 av Isabel Håkansson
Var lite nere idag så fick inte ut nånting bra utav passet, men Snobben får mig alltid lycklig & jag älskar honom 500 varv runt jorden och tillbaka igen. Min bästakompis och finaste ägodel utan tvekan♥
 
Publicerat i Allmänt,

Studiedag

Publicerat 2013-09-19 kl. 11:27:00 av Isabel Håkansson
Sitter i skrivande stund med en kopp té i handen och håller på att ladda upp inför några avsnitt av andra avenyn med regnet som smattrar emot fönsterrutan, visste ni förresten att jag dricker té fastän jag hatar det haha? Aja, det är bra för halsen och som min hals känns just nu så behövs det. Ikväll ska jag bara ta hand om mig själv och blir helt frisk & återställd, så himla skönt!
 
Rapport ifrån Mickis som hade hästarna igår: Snobben reds på stora "stubben" (stubbåkern) i alla gångarter. Fin och väldigt pigg, lite mer vild än tam i vissa läger kan jag tänka mig då han ÄLSKAR att rida på stubbåkrar! Sen berättade hon även att Philip tagit av sig grimman igen, så det blir bara för oss att gå runt i stora hagen och leta efter den idag igen.. Skitponny!
Publicerat i Allmänt,

Onsdag

Publicerat 2013-09-18 kl. 22:28:28 av Isabel Håkansson
Hej på er! Dryg dag är bara förnamnet.. har inte gjort ett skvatt förutom att gå i skolan. Längsta dagen i skolan och tråkiga lektioner, det ända positiva var att jag betade av både spanskan och engelskan idag så nu är det ur världen, skönt! Imorgon är vi lediga vilket är jätteskönt, ska bara ta hand om mig själv, gå ut på pw och sen lite senare på dan ner och träna Snobben, lite markarbete/småhinder.
 
Nu på kvällen har jag och Sandra sett på stalker, snapat med lite folk och snackat. Ska gå och tvätta bort smink & sånt nu så vi får höras imorgon, puss ♥
 Just nu, girltalk med en utav dem bästa människorna på jorden!
Publicerat i Allmänt,

Just me

Publicerat 2013-09-18 kl. 07:20:00 av Isabel Håkansson

Godmorgon! Glad idag, eller ja, jätteglad snarare!! Spanska provet som ska göras idag känns lite mindre bra dock men det får gå som det går, jag gör mitt bästa. Igår låg jag uppe rätt sent ändå, tänkte en massor men somnade ändå med ett leénde på läpparna. Idag kör jag på sista rycket med converse förresten, eller ja.. dem lär väl åka på fler gånger i höst men inte allt för ofta.
        Nu måste jag skynda mig så jag hinner med bussen, & vi, vi hörs senare ;)
Publicerat i Allmänt,

17 sept

Publicerat 2013-09-17 kl. 22:00:16 av Isabel Håkansson
Lite bilder från kvällen, ramen runtom bilden blev grön av nån anledning, aja!
 
Hej på er! Bra kväll idag, glad och ja.. helt perfekt kväll bara! Igår longerade jag S utan inspänningar och sånt i alla gångarter, glad ponny! Skoldagen idag var sisådär, humöret åker bergodalbana men jag gör det bästa av situationen ;) Efter skolan drog jag direkt till stallet och fixade allt där + skrittade ut Snobben, jobbade honom lång och låg och tränade sidvärsrörelser, jätteduktig. Var hemma typ kvart över sex vilket är en VÄLDIGT bra tid för att vara mig och hela kvällen efter att jag kom hem har jag bara chillat och pluggat typ, så skönt!
 
Nu har jag tagit fram kläder och ska gå och lägga mig, imorgon ska jag upp i tid och hinna fräscha till mig innan skolan så jag slipper gå runt och känna mig äcklig sen resten av dagen, inte värt det alls! Lite utav ett svammel inlägg men jag måste dra, håller på med annat.. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Today

Publicerat 2013-09-15 kl. 15:39:31 av Isabel Håkansson
Kom hem för nån timme sen, Sandra och jag gick efter att vi lunchat på en kina resturang i stan till en kiosk och köpte slusch som vi gick omkring med i parken. Snackade om allt & inget och levde som alla säger just nu livets liv. Frös en massor men vad gjorde väl det, vi dog inte ;) 
 
Nu har jag bara sprungit omkring i huset med en stor tjocktröja och tofflor, grävt i nutella med en sked och ätit upp gårdagens godis.. stallet väntar så nu ska jag kila, puss på er
Såhär traskade jag omkring idag..↑
Gummistövlar: Dr.Martens || Jacka: Hollister || Jeans: Dr.Denim || Sjal: (?) 
 
Publicerat i Allmänt,

Lunchar

Publicerat 2013-09-15 kl. 12:34:58 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Mina mysponnysar

Publicerat 2013-09-14 kl. 16:35:41 av Isabel Håkansson
Ändrade planer för båda ponnysarna så ni vet!! Iallafall så fick Snobben en uteritt i det fina vädret. Shit vad pigg han var.. Hade räknat med det eftersom han fick vila igår men inte sådär pigg.. Kul hade vi iallafall och det är huvudsaken :) I skritten så lossade han helt idag och traven fortsätter vi med imorgon. I galoppen så fick han bara pina på kravlöst eftersom han gått så sjukt bra och vart fin i galoppen precis hela veckan, han sprängdes i hundra miljoner bitar ungefär och fort gick det ;)
 
Första traven jag tog var sjukt fin, andra också men sen förstörde galoppen lite faktiskt då han blev lite springig efteråt.. Menmen, nya tag imorgon! Nöjd är jag iallafall för vi red ut själv och han gick utan att ens fundera, duktiga S!
I stallet sen så spolade jag av honom, masserade och stretchade bogparti.
Philip gick jag ut en promenad med. Tränade på stanna, backa och flytta lite för skänkeln (min hand i detta fallet) jätteduktig var han! Avslutade med lite bus och mys på stora fältet. Efter promenaden så ställde jag även Philip i duschen och skrubbade bakbenen som var lite halväckliga och masserade honom därefter.
 
Alla bilderna är från idag och gullponnysarna har skött sig jättebra!

3 läsvärda bloggar

Publicerat 2013-09-14 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Jonna (ponnyvalack.blogg.se) En helt grym tjej med hjärtat på rätt ställe minst sagt. Träffade henne och hennes kompisar på SIHS 2012 och dem är helt grymma! Jonnas blogg handlar mycket om henne och hennes ponnysar Arkus & Cornetto. Hon har mycket bra varierande inlägg med bra texter och BRA bilder. Rekomenderar hennes blogg varmt för er som gillar hästar!
 
Märta (martadomberg.blogg.se) En utav mina bästa och närmsta kompisar, skriver otroligt bra och lägger in bra bilder. Skriver mer om sin vardag och mode inspirerat typ (?) En bra blogg för er som vill läsa om Märtas vardag och ta del utav en massa kul!
 
Vilma (vilmalindstrom.blogg.se) Träffade tillsammans med Jonna på SISH 2012 och hon är helgo, verkligen! På sin blogg skriver hon om vardag, delar med sig av tips, skriver om ridpass och om hennes skötponny Ariel. Ariel och hon passar som handen i handsken och dem verkar tycka om varandra jättemycket♥ En bra blogg för er som vill läsa om lite blandat så som vardag, tips, ridning, hästar m.m.
Publicerat i Allmänt,

Dagens planer

Publicerat 2013-09-14 kl. 10:44:32 av Isabel Håkansson
Byta om till stallkläder & fixa åt båda hästarna, såsom ridning, mockning, mat och den dagliga skötseln.
Snobben går i paddocken, tänkte känna av honom ordentligt och verkligen försöka få honom lossa i båda varven och Philip rids ut i alla gångarter, tänkte bara busa av honom och ha kul!
 
♥ Komma hem och byta om, gå ut med hundarna och fixa åt kaninerna. Sen avslutar jag kvällen med nånting gott att äta, får se om det kommer hit nån kompis och sover eller så, bara ta det lugnt och mysa typ, behöver det! :)
Publicerat i Dagens planer,

Fredag den 13onde, ojoj..

Publicerat 2013-09-13 kl. 23:46:34 av Isabel Håkansson
Haha nejdå dagen gick bra och jag hade inte mer otur än vanligt! Hej på er iallafall, kom precis innanför dörren och har tvättat ansiktet och bytt om, redo för att updatera min blogg som står och dammar så here we go! Gick i skolan först somvanligt, ganska chill lektioner och umgicks med Madde & Pernilla typ hela dan.
 
Efter skolan chillade jag och Pernilla i nån timme på en varsinn bänk, snackade om allt och inget och sådär, riktigt skönt att få prata av sig med någon som man litar på.. ♥ När det gått en timme så mötte jag Sara, Ida och Milla och vi gick raka spåret och köpte bussbiljetter. När bussbiljetterna var köpte så var det 30 min kvar tills bussen kom, SNARK seriöst haha. Snackade iallafall och hade det kul, Sandra kom också en stund.
 
Käkade donken, kollade lite affärer och såg på filmen "This is us" 3D i västerås och så tog vi 22:15 bussen hem. När man suttit och väntat på bussen i 10 minuter och ska vänta demdär sista fem minutrarna innan bussen kommer.. det finns inget värre helt seriöst!! Håller ingen med mig?
 
Jag bjuder på lite bilder och sen så blir det sängen för mig, sjukt trött, godnatt fina ni, jag hör av mig imorgon!
|| Bild 1: I bussen || Bild 2: Mina babes och jag i våra snygga 3D glasögon!
|| Bild 3: Egopic inne på toan, varför inte liksom? || Bild 4: Mitt biogodis, en snapple och godis.
 
Publicerat i Allmänt,

Ett sant citat

Publicerat 2013-09-12 kl. 13:32:00 av Isabel Håkansson
 
Publicerat i Allmänt,

Idol

Publicerat 2013-09-11 kl. 20:08:03 av Isabel Håkansson
Idol med syster & mamma, efter det - stalker. Duscha och fräscha till mig efter det och så blir det skola imorgon varesig jag är frisk eller inte. Efter det ska jag till stallet, helt oplanerat vad som ska göras med dem. Ha en bra kväll! 
Oldie
Publicerat i Allmänt,

Jahapp...

Publicerat 2013-09-11 kl. 13:31:54 av Isabel Håkansson
Såg att mitt förra inlägg bara försvann.. skitkonstigt! Aja, iallafall så reds båda på rundbanan igår, skritt, trav & galopp. Inga svårigheter utan bara lät dem rulla på mest i sitt egna tempo, kul hade vi :) Idag rids Snobben av Mickis och Philip vilar. Imorgon tänkte jag promenera S & avsluta med lite lednadsövningar och kommunikation, det är så himla kul tycker jag och Snobben lyssnar jättebra!
 
För min del så blir dagen väääldigt lugn. Har vart hos kaninerna typ hela dagen, fixat och donat så dem är nog rätt trött på mig nu skulle jag tro ;) Men jaja, nu ska jag kolla på serier och plugga lite, tror min blogg är liiite tråkig att läsa just nu men håll ut, bättre tider väntas. Puss
 
Publicerat i Allmänt,

Mysfrukost

Publicerat 2013-09-10 kl. 12:13:16 av Isabel Håkansson
Godmorgon.. förkylningen hänger kvar och jag är lite halvslö idag efter att ha suttit uppe sent och gjort klart svenskan och läst lite till SO:n, förstår dock inte SO:n riktigt så den måste jag ha hjälp med. Vaknade runt 7 först av att alla andra i huset gjorde sig klara till jobb & skola, somnade sedan om till 9 ungefär och då klev jag upp och gjorde frukost, slog på andra avenyn och tände ljus. Så det var en bra morgon iallafall :) 
 
Igår reds båda ponnysarna barbacka. Snobben var jätte stretig i skritten och traven, i galoppen var han helt okej men det var verkligen inget "wow" pass. Efter det halvdåliga passet så gjorde jag om tyglarna till en halsring och busade lite, det var jättekul tyckte både S och jag. Philip och Pernilla hade däremot ett jättebra pass förresten och Philip kunde hålla igång i galopp flera varv i paddocken, lillponnyn börjar lära sig trots allt! Ska sova en stund nu, puss på er ♥
Publicerat i Allmänt,

Hur pass sträng bör en uppfostran vara..?

Publicerat 2013-09-09 kl. 13:48:01 av Isabel Håkansson
Förut, när jag & M drev ponnyryttarnaa så gillade jag att skriva åsiktsinlägg, så det tänkte jag göra nu. Eller åsiktsinlägg är det väl igentligen inte.. utan mer som ett vanligt inlägg med lite tankar och funderingar tillsammans med hur jag själv brukar göra ihop till ett lite längre inlägg. Så idag tänkte jag skriva lite om hur hård en hästs uppfostran bör vara.
 
Dem allra flesta ponnysar och hästar blir tittiga och piggare än vanligt när man rider ut, iallafall mina ponnysar blir det. Jag låter Snobben både titta och dra på extra när man är ute och rider, jag tycker bara det är roligt när han är positiv ute eftersom han förut inte gått ett enda steg bort ifrån gården. Är det nån ny häst i hagen när man rider förbi eller om dem sågat ner träd på åkern så brukar jag stanna honom så han får titta på det och sen gå vidare. Att galoppera ute är det bästa Snobben vet så då brukar jag låta honom ha lite eget tempo sålänge det går att reglera och jag kan både gasa och bromsa och han svarar på det.
Mamma & Snobben. Shiiit vad pigg Snobben var dethär passet, men han lyssnade ändå riktigt bra och det gick att göra nånting bra utav hans energi istället för att hålla på och bråka.
 
 Här däremot så skrittade jag honom.. eller ja fram tills han fick sitt lilla ryck och drog iväg mot ett hinder vi hade på diagonalen.. fick stopp på honom iallafall innan hindret och det han gjorde då var inte okej. 
 
Samma sak om Snobben skulle stanna på ett hinder, nu är dethär väldigt olika från häst till häst men iallafall Snobben stannar ALDRIG om det är inte är nåt fel, att jag lagt honom lite knasigt eller så, aldrig. Som på p&j'n när han stannade så bara klappade jag om honom och körde igen, jag blev absolut inte arg eller besviken på HONOM utan mer på mig själv eftersom att - när jag gjorde om och gjorde rätt så hoppade han hur bra som helst, enkelt!
Snobben gör ingenting gratis at all och även om hindret låg på 60 vilket är som en bom på marken för S så stannade han när jag la honom fel.
Världens bästa ponny för mig som varit hopprädd.. ♥
 
Ofta ligger felet hos ryttaren och inte hos hästen eller ponnyn.. som när jag leder Philip t.ex så skulle han aldrig dra ner huvudet och äta gräs medans han med min syster kan ta sig en och annan tugga då & då, och med Mickis så kan Snobben galoppera kilometer på kilometer i form och med mig kanske bara en kilometer för att jag inte är tillräckligt stark och inte orkar.
      Sen kan ju självklart hästen göra fel och vara dum ibland den också men OFTAST så uppstår det problem för att ryttaren inte gör rätt.
Okej mina typ 70 läsare, om nån har lust att tillägga/skriva nånting, så skriv i kommentarsfältet ↓ Dethär inlägget blev rätt luddigt men jag hoppas ni har överseénde för de. 
 
Publicerat i Allmänt,

Sjukling

Publicerat 2013-09-09 kl. 09:08:00 av Isabel Håkansson

Förkylningen går åt rätt håll men är verkligen inte över än.. Hade feber igår och i förrgår och idag är den så gott som borta, så det är hur skönt som helst!! Har ändrat lite småfel i svenskan och ska sätta mig med SO:n senare. Myst med kaninerna framför tv:n har vi gjort nästan hela morgonen & nu blir det frukost.

             Lyckats smitta ner syrran också btw, oupsie.. PUSS

Publicerat i Allmänt,

Söndags PEPP

Publicerat 2013-09-08 kl. 19:49:38 av Isabel Håkansson
Dem flesta är nog säker söndags depp, och well.. jag kan hålla med om att skolan inte är något att hurra över, det bara skriker boring ur ordet "skola" men ändå, älskar ändå att gå i skolan, plugga, va med vänner, nivet! ;) 
     Är fortfarande förkyld som sjutton, snyter mig varannan sekund ungefär och hostar konstant, därför blev det en skritt-tur på 1 timme idag. Jobbade lång och låg och flyttade för skänkeln, duktig S! Tog två repor i klätterbacken också, nyttigt!
 
Efter ridturen så spolade vi ben och satte på fleecetäcken, pyys. Tänkte iallafall gå och se på tv nu, har gjort allt som behöver göras idag, inte kunnat sätta mig ner och slappa förrän lite drygt en timme sen då jag la mig framför andra avenyn och åt glass, perfekt när man har ont i halsen ju!! Ha en bra söndagskväll alla ni.
 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2013-09-08 kl. 11:01:11 av Isabel Håkansson
3 bilder på Sandra från igår

Godmorgon alla ni! Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innan syrran kommer hem och vi ska ut och fixa åt kaninerna. Lite höststädat tänkte vi hihi, ska bli sååå skönt att få lite nytt och fräscht där ute. Köpte b.la en varsinn bädd åt dem igår som kommer att ligga i deras halmhus, hur sött? Nu måste jag skynda mig för måste hinna kolla igenom syrrans mejl och blogg eftersom dem som fixar sånt igentligen inte hört av sig på länge nu.. snäll som jag är fixar jag det sålänge ;) PUSS
Publicerat i Allmänt,

Dagen

Publicerat 2013-09-07 kl. 20:16:39 av Isabel Håkansson
 Hej på er! Tänkte berätta lite om dagen som varit.. lördag och jag är dunder förkyld, skitkul! Eller? Iallafall, Sandra och jag började somsagt morgonen med en cykeltur, stannade till vid stallet och utförde alla sysslor, hade all tid i världen och stod och sopade, tvätta diskbänken, packade hö och mockade länge, så himla mysigt!! Hälsade självklart på hästarna i hagen också (bilder över), så goa så.

   Åkte till västerås efteråt och jag handlade bara lite till kaninerna & käkade donken också innan vi åkte hem såklart ;)
    Kom hem och bytte om till ridkläder och så åkte jag och syrran upp till stallet. Tog in ponnysarna och fixade dem klara för ridning. Longerade fram Snobben i skritt och trav som lite omväxling innan jag hoppade upp. Han var riktigt fin idag, något stel i början men det förstår jag efter att ha stått (nästan helt) i 2 dar iprincip. Efter 35 minuter så var han fuktig och skummig runt mun och min hals höll på att döda mig så då var det lika bra att avsluta.
Han får ett stort + för galoppen idag, kunde samla och öka honom hur mycket somhelst och han var riktigt samarbetsvillig, duktiga S!
 
Mamma och pappa är på bio och Pernilla sover borta, skulle kunna dansa, sjunga och spela hur hög musik jag ville i högtalarna, pappa sa att jag fick ta hit kompisar om jag ville också men nej.. - min jäkla förkylning gör att jag istället får sitta ensam framför tv:n med min glassburk i knät..
Nu ska jag slå på stalker iallafall, ni får ha en bra kväll så hörs vi imorgon!
 
Publicerat i Allmänt,

Förkyld

Publicerat 2013-09-07 kl. 09:41:53 av Isabel Håkansson
Hej på er! Förkylningen kom som ett brev på posten såfort september månad drog igång, jag med mitt dåliga emunförsvar, jag har ALLTID nästan för mycket kläder på mig och svettas konstant.. HUR har denna förkylning kunnat komma åt mig?
 
Är med Sandra just nu & vi tänkte starta morgonen med en cykeltur. Stannar till vid stallet och utför lite sysslor innan vi cyklar vidare också, mysigt! Vid 3-4 så åker jag upp och rider igenom S lite i paddocken. Det var planerat en hoppträning idag men den ställdes in pga min förkylning, jättetråkigt! :(
     Ema fortsätter på designen idag, inte riktigt klar än, men jag är hittills jättenöjd! Hon är verkligen jätteduktig, tack Ema ♥
 4 bilder från igår, haha aw söta ponny!
Publicerat i Allmänt,

Torsdag

Publicerat 2013-09-05 kl. 21:05:00 av Isabel Håkansson
Tordag, dan innan fredag, helg, hur sköönt? Skoldagen idag var lång, men rolig ändå med roliga vänner såklart ;) Aja, kom hem runt halv 4, gick ut och fotade litegrann till en ny design, så trött på mina egna dåligt gjorda designer. Ema fixar åt mig, min snälla lilla emz♥
Hästisarna vilade idag, Philips vecka har varit lugn medans Snobbens vecka har innehållt mycket träningar. Bra med lite vila för Philip dock då han bara är 6 år och lär sig mycket hela tiden. Vilor gör att han kan bearbeta allt han lär sig innan man fortsätter :)
     Tänkte nu iallafall hoppa in i duschen en snabbis innan jag gör en kopp te/choklad eller nåt och så ska jag sätta mig och plugga i 30 min, ska pilla lite i SO uppgiften vi håller på med just nu och skriva lite på berättelsen vi har på svenskan, ni får ha en bra torsdag kväll så hörs vi - PUSS
Mamma förresten kom hem med lite välbehövliga saker till stallet nu i höst ↓ thank u mami!
 
Publicerat i Allmänt,

4 sept - seg dag

Publicerat 2013-09-04 kl. 19:42:16 av Isabel Håkansson
Shit, seg dag. Upp och hoppa innan sju imorse, klockan 8 till halv 4 - skola, trött var jag efter. Något extremt. Iallafall, var med Milla och Sara en stund efter skolan och hade klipp-tid vid fyra. Håret blev för kort tycker jag,  men fräscht med nyklippt hår hursom! Åkte hem ganska exakt efter jag klippt mig och lagade tacos med familjen.
Bytt om till myskläder nu och ska jag.. inte göra nånting speciellt. Snobben galopperas på rundbanan idag utav Mickis, hoppas herrn håller sig i skinnet trots att han tycker att galoppträning är det bästa som finns ;) Imorgon ska han promeneras och på fredag vila, så laddar vi om inför hoppträning på lördag, det blir toppen!
       Nu tänkte jag vila/sova/plugga/kolla serier i nån timme innan idol och stalker börjar, puss
Publicerat i Allmänt,

Morning

Publicerat 2013-09-03 kl. 07:39:42 av Isabel Håkansson

Godmorgon! Hann inte blogga igår, eller orkade inte snarare ;) så bloggen fick stå tom. Red ut S igår, ridtäcke och reflexer på, mys!!
Kommer hem runt 3 idag och då ska jag upp till stallet direkt och fixa, träning ikväll. Puss på er

Publicerat i Allmänt,

Halvdålig träning..

Publicerat 2013-09-01 kl. 21:50:00 av Isabel Håkansson
 Två bilder ifrån dagens träning ↑
Idag gick det inte jättebra faktiskt, jag red dåligt men Snobben gjorde som han skulle när jag gav honom rätt budskap så att säga. Finns inte mycket mer att berätta haha, vi körde mycket galopp-övningar (bilder över), och så böjde jag igenom honom helt, så det känns riktigt skönt och det är bra för honom.
  Efter träningen så fick han helkropps massage + stretching, på med fleece och in i boxen med kraft, nyponpulver, B-vitamin och en halv dl vatten i en stor gröt samt hö. Pussade på min älskade shettlandsponny Philip och myste en massa med honom.
   Nu har jag duschat, smörjt in mig med body butter och satt på mig myskläder så tänkte sova snart. Puss!
Publicerat i Snobbens ridbok,