Klockan 19:30 en söndagskväll..

Publicerat 2015-05-31 kl. 21:34:44 av Isabel Håkansson
Runt 19:30 så traskade jag och syrran ner till Coop som ligger nära där vi bor för att köpa lite olika glassar samt glass-strutar och strössel som vi kunde bjuda mamma på eftersom det är morsdag. Det var så himla fint väder och jag hade kunnat vara ute och gå i timmar så som jag kände just där och då. Sala är så himla fint den här årstiden med alla gröna träd och blommiga buskar, alla parker med vatten som glittrar pågrund av solen som strålar emot.... sommar ♥♥
 
Det var jättegott med lite glass och nu ska jag efter att ha tagit en dusch och fräschat till mig lite inför skola imorgon, plocka och fixa litegrann på mitt rum. Imorgon ska jag och syrran träffa pappa över en middag och sen kommer mormor & morfar på kvällen, som jag saknat dem allihopa! Både pappa, mormor och morfar. Snobben blir riden av Sannah och ÅH, vad jag längtar efter morgondagen. Inte ofta jag skriver så om en måndag...? Men nån gång måste ju vara den första, hehe. Ha en bra fortsatt kväll, puss.
Publicerat i Allmänt,

Longering och tömkörning.

Publicerat 2015-05-31 kl. 18:06:34 av Isabel Håkansson
Idag hade jag och syrran lite tidspress på oss i stallet, så longering och tömkörning fick stå för hästarnas motion idag. Det går snabbt och kräver inte lika mycket tid så som ridning gör. Snobben var först ut, 10 minuter framskrittning, 15 minuter trav och galopp i låg form på lång lina och sedan ytterligare 10 minuter avskrittning. Stretching i stallet innan han fick gå in och käka lite kvällsmat. Näst ut - Philip. 
 
Skrittade fram honom i 5 minuter, mer behövs inte när man ska tömköra i skritt. När han var framskrittad iallafall så började jag träna lite halter, göra volter och lite sådär innan jag slutligen skrittade av honom utomhus. Idag använde jag mig utav ettpar kortare tömmar än vanligt och dem var FÖR korta. Kunde inte ta in honom på volt tack vare att tömmarna var alldeles för korta och nej, bara nej. Så det blev ett basic-pass i skritt, och så tar vi dem längre tömmarna till nästa pass.. hehe. Även han stretchades innan han fick gå in och käka mat.

Ett nytt manikyr-set!

Publicerat 2015-05-31 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Igår fick jag ett litet manikyr-set av min syster efter att hon varit i västerås. Jag håller på med mina naglar jätteofta och jag tål inte frasiga, oklippta & olackade naglar. Den stora ovala "maskinen" har en inbyggd fläkt som gör att nagellacket torkar fortare, vilket passar mig helt perfekt! Har väldigt dåligt tålamomod och råkar alltid få fula hack pågrund av att jag helt enkelt inte orkar sitta och vänta på att nagellacket ska torka. 
 
Filarna ska man fästa på pennan och så filar dem ner naglarna snabbt och enkelt. Dem olika filarna uppfyller olika funktioner och har olika form och är allihopa olika sträva. Det ska bli jättekul att testa setet! Tack systeris ♥
Publicerat i Allmänt,

Summering av min lördagskväll!

Publicerat 2015-05-30 kl. 21:04:42 av Isabel Håkansson
Först och främst tog jag hand om mig själv ordentligt efter att jag kom hem ifrån stallet. Jag testade en ny hårinpackning ifrån märket Garnier idag, och den var galet bra! Håret känns så himla lent just nu. Finns det ens nån bättre känsla än att känna sig fräsch? Tror inte det... Älskar det! 
När jag pysslat om mig själv ettpar timmar så hoppade jag i mina ursköna men *host* fula* byxor ifrån Belleshoes och satt på mig en skön och slapp T-shirt till det. Perfekt hemma-outfit! 
 
Nånting jag gått och dragit på alltför länge har varit min garderob som sett KAOS ut, på ren svenska. Så jag vek ihop, sorterade och rensade även ur kläder som jag inte längre ville ha.. Känns skönt att ha det gjort och nu slipper jag ha ångest varje gång jag vet att jag måste in och rota i garderoben ;) 
 
När garderoben var städad så landade jag här. I min säng. Det börjar mörkna litegrann ute och jag ska alldeles strax snöra på mig ettpar sneakers och vandra ner till affären för att köpa lite gott att äta. Funderar på en loka och lite goda frukter, känns inte alls för godis och chips ikväll.. för ovanlighetensskull haha! 
Publicerat i Allmänt,

Regn, skaka som ett asplöv och mys.

Publicerat 2015-05-30 kl. 17:36:20 av Isabel Håkansson
Åh, vet ni... Idag när jag skulle hämta hästarna i hagen så var det första jag såg en jättesur Snobben som skenade omkring i hagen, kickade i luften och vände sig från det håll regnet kom. Han trippade in med huvudet mellan benen och när vi kom in i stallet så stod han och skakade som ett asplöv... Jag fick så dåligt samvete, att jag inte kommit till stallet tidigare och tagit in honom.. Stackarn var helt förstörd! 
 
Som ni säkert förstår så fick han vila idag, för det första jag gjorde när han kom in i stallet var att dra av honom allt överflödigt vatten och kasta på honom ett fleecetäcke för att sen släppa in honom i boxen med x-antal kilo hö så att han skulle få upp värmen. Gick ut och gick med Philip i nån timme iallafall, han besvärades inte alls av regnet haha! Kontraster mellan dem två hästarna är SÅ stora. Men det är de som gör allting så himla speciellt! 
 
Jag hoppas på bättre väder imorgon så att Snobben kan få komma ut lite då iallafall, det skulle behövas. Var ut och bytte täcke på honom för nån timme sen och fyllde på med ännu mer hö så att det räcker hela natten. Får se vad kvällen har att erbjuda för mig nu, det jag vet iallafall är att jag behöver en lååång och varm dusch. Är helt genomkyld efter att ha varit ute i regnet alltför länge, hehe. Vi hörs senare!
Publicerat i Allmänt,

En bättre morgon.

Publicerat 2015-05-30 kl. 12:55:33 av Isabel Håkansson
Hej på er & godmorgon! Finns det något bättre sätt att starta dagen på än att ta lite sovmorgon, vakna och sätta på sig dem skönaste kläderna man äger ur garderoben och sedan slå sig ner framför datorn med något gott att dricka? Nope, tror inte det! Terrängen är inställd idag tyvärr, så jag och Snobben kommer att bli hemma. Men inte ska han vila för det, han ska longeras med systemet och sen ska han pysslas om ordentligt. Få svansen duschad och insmord med hårinpackning, skimmelschampo på dem vita strumporna på bakbenen och masseras. Samma sak med den andre lilla prinsen, han ska tömköras och sedan pysslas om ordentligt. 
 
Mamma och syrran ska iväg till västerås för att inhandla lite nödvändigheter, så idag har jag stallet helt själv. Waah, vad jag verkligen älskar sånahär dagar! Vädret är lite sisådär halvdåligt, men det drar bara upp mysfaktorn ännu mer.. så länge det inte börjar regna hehe. Jag ska verkligen ta till vara på den braiga känslan jag känner nu och ha en grym dag idag! Gör det ni också ♥
 
Nu - tvätta rent ansiktet, borsta tänderna, fläta håret och hoppa i ettpar mjukisar för att sedan åka ut till stallet. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Ett mejl om kärlek ♥

Publicerat 2015-05-29 kl. 18:57:40 av Isabel Håkansson
Igår damp det ner ett mejl i min inkorg som chockade mig litegrann. En tjej, bloggläsare, hade skrivit ett långt mejl till mig angående kärleks-problem. Jag har aldrig skrivit nånting om kärlek eller killar på den här bloggen, princip. Anledning? Jag har aldrig varit kär. Aldrig träffat en kille som fått mig känna fjärilar i magen eller gjort att mitt hjärta slår dubbla slag när någon nämner personen vid namn, what so ever. Aldrig. Så... det var därför jag blev lite chockad. Men det är så kul när ni mejlar eller hör av er på annat håll än bara i kommentarsfält på bloggen! Verkligen. 
 
Ett litet utdrag ur mejlet iallafall... "Jag har en kille i min skola, jag gillar honom och han mig. Vi har visat det ganska tydligt genom att alltid vara nära varandra, kramas och annat. Men jag har ett problem, för jag vet inte om jag har tid med kille eller inte. Jag har 3 hästar som är i full kondition och i tävlingsform. Jag lägger all min lediga tid i stallet. Vad ska jag välja? Eller är det här jag måste prioritera bort något?....." 
 
Alltså, ärligt. Jag tror inte att man nånsin kommer till en punkt där man är redo för att bli tillsammans med någon. Kärlek kan uppkomma så plötsligt, helt utan förvarningar. Och har man kommit dit, att man är kär i någon och kärleken är besvarad... så tycker jag att man åtminstone ska försöka få det att funka och inte kasta in handduken direkt. För ALLT GÅR BARA MAN VILL. Kom ihåg det.
 
Hästar kräver mycket tid, absolut. Men... vem säger att du inte skulle ha tid för "killen i din skola" också? Det finns inga lagar & regler för hur mycket/hur lite man ska träffas. Har ni inte tid att umgås på fritiden under vardagar, så passa på att umgås i skolan och träffas på helger, lov och andra lediga dagar istället? Jag tror det kan vara nyttigt och bra att inte umgås FÖR mycket. Det gör att man uppskattar all tid man har ihop och längtar efter varann extra mycket. Snacka med din kille och förklara din situation. Han kanske erbjuder sig att hjälpa till i stallet ibland? Jag tycker absolut att du ska försöka ♥
Publicerat i Allmänt,

Fredags lycka!

Publicerat 2015-05-29 kl. 16:31:43 av Isabel Håkansson
Hej på er! ♥ Jag är så himla glad och känner en såndär skön lättnadskänsla.. ni vet? Idag har jag nämligen gjort mitt sista nationella-prov vilket kändes jättebra! Sedan har jag även betat av min förhoppningsvis sista redovisning innan sommarlovet samt gjort klart och skickat in en engelska uppgift. Det var med tunga fotsteg jag gick mot skolan idag... men känslan nu är superskön! Nu tar jag helg - YES DET GÖR JAG. 
 
Kvällens planer är oklara.. Snobben får ta det lugnt efter gårdagens markarbets-pass som förövrigt gick superbra! Ställde fram galoppbommar samt en serie med 5 bommar varav varannan bom var upphöjd. Jobbigt sa Snobben, men SHIT så han kämpade! Snobben är född i en stel kropp, och han mår bra av att få lyfta benen högt över bommar och få röra på sig ofta. Han gick klockrent i form i alla gångarter, var explosiv och tuggade på bettet så fint. Igår ville jag aldrig sluta rida, så fin var han. Klapp och beröm på min duktiga Snobb ♥ I helgen blir det terräng-hoppning och galoppträning. Work, work. 
Prinsen igår med lackade hovar, marinblå lindor och insmorda mungipor i helosan. Lägg till mig på snapchat? Isabelhakansson. 
Publicerat i Allmänt,

Nån mer än jag som blir förvånad? #NOT.

Publicerat 2015-05-28 kl. 21:57:03 av Isabel Håkansson
Ni vet... eh... pannbandet som jag och pappa köpte för nån vecka sen... det var stulet idag. Det började med att jag fick leta i över 15 minuter efter mitt träns som var spårlöst försvunnet. Sedan, efter 15 minuter, så såg jag mina tyglar sticka upp bakom sadelhängarna, under alla täcken, transportskydden och allt som står längst bak i sadelkammaren. Jag tog tag i tyglarna, och vad får jag upp? Jo.. mina tyglar (obviously), Snobbens bett, ett nackstycke och THAT'S IT. Inget pannband. 
 
Alltså, vad ska jag ens säga? Jag kan inte sluta tänka på vilka äckliga och vidriga människor det finns. "Nån" har nu snott sammanlagt 5 (!!!!!!!) pannband av mig och syrran, alla ösby-hästarnas pannband (3 st) och en annan privatägares pannband. Frågan är vadf*n personen/personerna som själ gör med alla pannband dem samlar på sig? Och hur dem får reda på så fort någon utav oss har ett nytt och snyggt strasspannband? Hur är det ens möjligt? Såfort man köpt ett nytt strasspannband, så går det inte många dagar innan det är snott och man hittar tränset bortkastat, gömt och isärplockat. Utan pannbandet på. 
 
Euw, euw, euw. Det är allt jag har att säga. Äckliga, vidriga, patetiska människor. Här snackar vi ren & skär botten nivå, alltså.. 
 
Publicerat i Allmänt,

Bus, hopp och rosa fluff-grimma ♥

Publicerat 2015-05-27 kl. 21:29:38 av Isabel Håkansson
Take a breath & KOLLA vår lilla Philip? Lite väl stor trivsel-mage just nu, men det går inte att INTE se hur söt han är? Lillen är så koncentrerad när han springer och hoppar, hjärtishjärtis. 

Philip älskar att bara få springa runt i paddocken, hoppa över lite hinder, få massa klappar, käka godis och allmänt mysa. Men sen älskar han även att ridas, köras, tömköras, promeneras, skrota i hagen och cyklas med. Han är världens bästa och mesta lilla häst, som älskar varenda varelse som lever på denna jord. Ungefär. Det finns ingenting som kan göra Philip arg, verkligen ingenting. Han är alltid glad, oavsett tid på dygnet eller dåligt väder. Han står som ett litet ljus i gången och tittar på en med sina glittriga ögon och skrapar otåligt med hovarna i backen. Vill arbeta, springa och busa. 
 
Ni har inte fått så mycket videos på Philip, så här får ni en liten snutt ifrån gårdagens hopp & bus-pass med vår lilla shettispojke ↓
Publicerat i Philips ridbok,

När man inte får till bra selfies...

Publicerat 2015-05-27 kl. 16:05:47 av Isabel Håkansson
... så slutar det sådär. 
 
Jag har haft världens ful-dag idag, likt varje annan skoldag. Haha. Men, mina vänner - det är inte enkelt när man vaknar 20 minuter innan skolan börjar... tur skolan är ett ställe man ska plugga på och inget annat då! Anyhow, skolan gick idag bra iallafall och det är SÅ SKÖNT att allt skolarbete trappas ner succesivt nu. Nästa vecka så är vår sista "plugg-vecka" och sedan är vi inne på avslutningsveckan som kommer bestå av lek och att ta vara på sista tiden ihop, princip. Det är så blandade känslor, går inte att sätta fingret på om jag är glad eller ledsen över sommarlov och att sluta grundskolan..
 
Resterande av den här eftermiddan och kvällen iallafall så ska jag lastträna Snobben och även träna mig själv. Jag ska börja göra lite övningar hemma varannan dag och fortsätta gå ut på pw's några dagar i veckan så som jag gjort nu ett tag. Jag älskar att träna, när jag väl bytt om och tagit mig ut det vill säga. För det är trots allt den allra svåraste delen - just att sätta på sig träningskläder och snöra på dem där förbannade springskorna och ta sig ut.. Men tänker man efter så är det inte svårare eller jobbigare än vad det faktiskt låter. Det gäller bara att ta tag i träningen, ta tag i sig själv och omvandla ord till verklig handling. Simple as that. 
 
Nope... slut på datortiden för ett par timmar framåt. Stallet ska göras och ponnysarna tränas på ett eller annat sätt, kameran är nerpackad. Vi hörs senare, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Veckans planer.

Publicerat 2015-05-27 kl. 13:45:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Ledig från skolan, Snobben reds ut och fick galoppera och busa en massa helt utan krav, Stockholm.
 
Tisdag: Ledig från skolan, skrittjobbade S och åkte hem från Stockholm. Tog hand om mig själv på kvällen med facemask och hårmask. 
 
Onsdag: Skola 08-14, fika med kompisar efter skolan och sedan ska Snobben lasttränas. 
 
Torsdag: Skola 08-15, longera och rida Snobben på banan. Lösgöra och galoppera mycket. 
 
Fredag: Skola 08-15:30, promenera Snobben och packa inför morgondagen. 
 
Lördag: Upp klockan 06:00 och åka till stallet, börja lasta på Snobben klockan 09:00 och åka in mot ridklubben för att vara med på terrängträning. 
 
Söndag: Rida ut Snobben i rast skritt på lång tygel, hårdare underlag.
Publicerat i Allmänt,

Skrittjobb i hagel.

Publicerat 2015-05-26 kl. 23:23:32 av Isabel Håkansson
"Men Isabel, Snobben skulle ju vila idag?" Hehe, icke. Jag kunde inte hålla mig och så som Snobben brallade runt i hagen idag så tror jag att han bara mådde bra av att få komma ut och röra på sig litegrann. Jag och syrran red ut i hagel och spöregn barbacka av den enkla anledningen att vi inte ville blöta ner våra sadlar. Snobben fick skrittjobbas litegrann i backar och flytta sidvärs över grusvägarna, böja igenom sidorna litegrann. Han var jättepositiv och pigg! Philip var jätteduktig han också, galopperade så att gräset yrde under hovarna på honom. Lilla mysponnyn som tar så väl hand om syrran ♥ 
 
Skritt är den gångart där hästen kan bygga som allra mest muskler, visste ni det? Snobben är väldigt tråkig att skrittjobba på banan, är jättekort i steget och krullar ihop sig av den enkla anledning att han tycker det är tråkigare än tråkigast och med tanke på att han går så långsamt så blir det jobbigt för honom att jobba i en ärlig form. Så jag passar ofta på under uteritter när han är pigg (nästan lite för pigg ibland...) att skrittjobba honom. Då är han betydligt roligare och går i en mer ärlig form än på ridbanan. 
Typisk bild på hur det kan se ut när vi skrittjobbar på banan. Korta, korta steg och öronen bakåt. Sölmode- ON ifrån Snobbens sida. Tråååkigt, zZZzzzzZZ...
Publicerat i Snobbens ridbok,

Lite nytt på hästfronten.

Publicerat 2015-05-26 kl. 17:17:46 av Isabel Håkansson
Lackade blingbling-boots, läderolja, lädertvål & ridstövlar blev dagens inköp. Mina gamla ridstövlar har ettpar år på nacken nu och har gett upp för längesen, så det fick bli ett par nya. Dessa tror jag är något mörkare än mina gamla (?), men det är bara bra då min hjälm är mörkbrun. Jättenöjd är jag iallafall och tack snälla pappa för allting ♥ Nu hinner jag inte skriva mer - stallet väntar. PUSS
Publicerat i Newie,

En sak jag aldrig förstått mig på..?

Publicerat 2015-05-26 kl. 15:32:00 av Isabel Håkansson
En sak jag aldrig förstått mig på... okej. Varför rider man med sporrar på en het, känslig och oförstörd häst? Vad är det man vill åstakomma genom att sätta på sig ett par sporrar när man har en redan känslig häst eller ponny? Kan någon förklara det för mig? Vore tacksamt.
Publicerat i Allmänt,

Ett sent godmorgon!

Publicerat 2015-05-26 kl. 12:44:06 av Isabel Håkansson
Min morgon startar med en kvarg och frysta hallon nergosad i sängen, skönt om nåt.
 
Godmorgon! Nu sitter säker 75% av er i skolbänken och sliter med nån skoluppgift, men inte jag.. hehe. Jag och resten av eleverna på skolan där vi går är nämligen lediga idag (vi var det igår också). Så himla skönt! Det om nåt kallar jag en bra start på en ny vecka, eller vad säger ni? ;) Istället har jag spenderat ett dygn i Stockholm ihop med pappa. Jag har saknat honom sååå mycket. Att bo långt ifrån sin pappa är jobbigt ska ni veta.. jag borde vara van eftersom vi trots allt bott långt ifrån varann i hela mitt liv - men icke. Min pappa är den bästa som finns i mina ögon, han & mamma ♥
 
Idag åker jag hem igen iallafall och ska direkt när jag kommit hem ut till stallet. Snobben ska få vila idag för första gången på över 1 vecka, och Philip ska tömköras. Sedan ska all utrustning smörjas och putsas på med våra nya lädertvålar som jag köpte igår. Jag har varit (som med precis allt annat) väldigt slarvig med läderutrustningen i stallet dem senaste veckorna, så idag ska tränsen plockas isär och smörjas ifrån grunden, sadlarna putsas och stiglädren fettas in. Skitig utrustning, nej tack!
Publicerat i Allmänt,

Kaos i huvudet just nu..

Publicerat 2015-05-25 kl. 22:00:55 av Isabel Håkansson
Hej på er! ♥ Shit, vet knappt vad jag ska skriva. Livet rullar på, skolan börjar närma sig sitt slut och sommarlovet står bakom hörnet. Hästarna är friska & krya, kompisarna äger och allt är allmänt bra, egentligen. Men i mitt huvud är det kaos, alltihop. Jag vet inte varför, men dem senaste veckorna har jag varit känslomässigt instabil. Gråtit för minsta lilla, skrattat och tänkt bort hjärnspökena på dagarna och istället brutit ihop på kvällarna.
 
Det var igår som jag insåg att jag verkligen måste ta tag i vad som känns fel för mig, för jag kan inte ha det såhär. Jag är (som dem flesta redan vet) världens största perfektionist. Ligger det kläder på golvet när jag kommer hem ifrån stallet så kan hela min dag vara förstörd. Och i & med kaoset i mitt huvud dem senaste veckorna så har saker som förut skötts pedantiskt och noggrant förvandlats till mer eller mindre en enda stor röra. Rummet är kaos, sadelkammaren är kaos och för att inte tala om skolan som jag sköter under all kritik. 
 
Allright, små steg i taget. Imorgon så fort jag kommer hem så ska jag börja plocka litegrann i sadelkammaren, kasta bort trasiga och oanvändbara saker och damma rent. Samma sak med mitt rum. Och på onsdag ska jag vässa öronen ordentligen och verkligen lyssna på lektionerna, anteckna och ta in. Fokuset för mig den här veckan blir att fixa och organisera upp allt som är kaos just nu, och börja ta tag i mig själv igen. Det är slut på allt onödigt gråtande nu, slut på sena nätter pågrund av allt för mycket tänkande. Jag har såna här perioder i livet, jag har lärt mig att deala med det. Men nu är jag trött på det... so let's kiss it goodbye.
Jag ska försöka få in bloggen i min vardagsrutin igen, för jag älskar trots allt att skriva och mår bra utav det. Nu vet ni hur läget ser ut just nu iallafall & jag hoppas ni har överseénde för dem dåliga inläggen jag skrivit i alltför många veckor nu. Kände att ni var värd sanningen. Godnatt, vi hörs imorgonbitti.
Publicerat i Allmänt,

För alla med dålig hy // TIPS #3!

Publicerat 2015-05-23 kl. 13:53:00 av Isabel Håkansson
Någon ville att jag skulle gå närmare in på det här med att ånga ansiktet, vad det har för följder och HUR. Så.. det tänkte jag helt enkelt dela med mig av nu. 

Har du en speciell "ångmaskin" så är det till en fördel, men annars går det minst lika bra att bara koka upp varmt vatten i en kastrull och hålla ansiktet ovanför kastrullen samtidigt som du har en handduk över huvudet för att stänga in ångan på bästa sätt. När du ångar ansiktet så öppnas dina porer upp och rengörs ordentligt. Ska du t.ex lägga på en facemask, så passa på att ånga ansiktet innan! Det ger 100 gånger bättre effekt än om du skulle lägga på en facemask utan att ha ångat ansiktet innan. 
 
Lite saker & tips när det kommer till att ånga ansiktet:
 
♥ Rengör alltid ansiktet innan du ångar med ett simpelt ansiktsvatten. 
 
♥  För bättre effekt kan du hälla ner några matskedar kamomill, mynta, lavendel eller /och timjan.
 
♥ Det räcker inte med att ånga ansiktet i 2 minuter, försök att hålla ut i 10 minuter för bäst resultat.
 
♥ Ni med torr hy bör inte ånga ansiktet lika ofta som dem med lite "fetare hy" gör. 
Publicerat i Allmänt,

Saturdaymorning.. ♥ //dagens planer.

Publicerat 2015-05-23 kl. 10:38:20 av Isabel Håkansson
Godmorgon bloggers! Hur mår ni idag? Jag mår bra men är väldigt trött trots att jag la mig i en bra tid igårkväll. Tur att jag har ettpar timmar kvar att ligga hemma och dra mig i sängen innan jag ska till stallet då.. hihi. Snobben gick jättebra att longera igår, trampade på bra men var lite kort i steget pågrund av att det blåste och regnade. Han är så himla känslig för väder, min lilla ponny. Men som sagt, det gick bra! Idag ska han ridas ut i skogen och få lyfta på fötterna över stockar och sten litegrann tänkte jag. 
 
↓ Dagens planer ↓
 
♥ Rida ut Snobben i skogen. 
♥ Beta hästarna i 15 minuter efter ridningen. 
♥ Smörja sadel och träns. 
♥ Duscha och fixa mig litegrann.
♥ Eventuellt ut med kompisar. 
Publicerat i Allmänt,

Next up: stallet.

Publicerat 2015-05-22 kl. 17:25:00 av Isabel Håkansson
Klockan börjar ticka mot klockan 18 och nu väntar stallet. Snobben ska longeras i låg form i alla gångarter och bara få springa av sig lite energi efter den lugna veckan som varit. På med lindor på alla 4 ben & en inbakad fläta i svansen för att sedan longera honom i 20-25 minuter. Longering enligt mig är en bra träningsform, så länge man inte gör det alltför ofta och har hästen på en jätteliten volt. Ju större volt desto bättre, sliter mycket mindre. 
 
Sooo.. that's my plan for now. Vi hörs senare, för nu ska jag umgås med mina hästar i ett par timmar. Ger dem så himla mycket kärlek och lägger ner timmar på dem varenda dag. Ryktar, motionerar, gosar, masserar och umgås. Viktigt. 
Publicerat i Allmänt,

Min framtida häst?

Publicerat 2015-05-22 kl. 13:50:00 av Isabel Håkansson
Sv. Hm... Vilken klurig men bra fråga. Jag vill att min framtida häst ska vara inriktad i hoppning främst, men även vara välriden och utbildad i dressyr. Kunna skänkelvikning, galoppombyten och vara mjuk att rida. Pigg och med mycket egen motor.
 
Och jag tänker såhär, ska jag skaffa storhäst- då ska jag skaffa STORhäst. Ingen fjutt på 155cm, utan minst 165, gärna högre ändå och i sportmodell. Ponnyer tycker jag är 100x snyggare när dem är maffiga (som Snobben) medan storhästar tycker jag är snyggare i lite mer sportmodell som sagt. Jag skulle vilja ha en valack, just för att slippa alla jobbiga brunstar som kan bli med ston. Och jag har inga som helst erfarenheter om hingstar.. 
Drööööm.
Publicerat i Allmänt,

Morgonsnack efter en "day-off".

Publicerat 2015-05-22 kl. 07:44:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Förlåt gårdagens frånvaro på bloggen, men jag kände att jag helt enkelt ville lägga all min tid & fokus på bara mina vänner och hästarna. Alla sociala-medier lades åt sidan vilket var sååå skönt, men nu är jag tillbaka på bloggbanan igen. Jag har en massa inlägg på G som väntar på att få publiceras och lite idéer som ska spånas vidare på för att sedan kunna verkställas... vänta & se. 
 
Snobben reds ut igår en lagom runda i kvällssolen. Så himla underbart och han var jättepigg och glad. Gjorde klockrena skänkelvikningar över grusvägarna och dansade fram i fin galopp över den grästäckta vägarna. Det är så himla mysigt att rida ut, och jag förstår inte hur vissa människor orkar rida runt, runt i samma gamla manege dagarna i enda. Fysjutton vad tråkigt för både häst och ryttare! 
 
Idag ska Snobben longeras och om jag har tid över efter det så ska även utrustningen smörjas. Annars får det bli imorgon. Meeen, innan stallet så vet vi alla vad som väntar - skolan. Jobba hårt nu och så hörs vi efter det. Puss.
Publicerat i Allmänt,

Sporten med flest av flest baksidor.

Publicerat 2015-05-20 kl. 20:56:54 av Isabel Håkansson
Dagens pay and jump.. det blev ingen. Snobben VÄGRADE gå på transporten. Gick upp med frambenen och så fort han stod så utsträckt att han helt enkelt behövde gå på med bakbenen också, så kastade han sig ur transporten igen. Mamma provade då att haka på linan och skulle trycka på lite lätt med den - pfffft, sa Snobben och kastade sig rakt igenom linan och på mamma. Testade nångång till men Snobben vägrade i sten, började slå med framhovarna och visade med hela sitt kroppsspråk att han var skitförbannad på både mig och mamma. 
 
Därefter la vi ner både lina och kopplade bort allting runt om. Mamma ställde sig ett par meter ifrån oss och sedan tog jag över lastningen helt på egen hand. Endast jag som höll Snobben i ett simpelt grimskaft i ena handen och en hink med kraftfoder i den andra. Snobben gick tillslut på transporten efter många om och men, grejen var då att när Snobben väl gått på transporten så var klockan redan alldeles för mycket och det fanns inte en chans att vi skulle hunnit bort till p&j'n. Där brast jag. Jag och Snobben har ridit i samma, tråkiga, fyrkantiga j*vla paddock huuur länge som helst nu. Jag ville verkligen ut och hoppa på en relativt ny miljö med ett annat underlag, andra hinder och vara kring nya hästar och människor. Men inte Snobben, uppenbarligen
 
Min motivation gick från att vara på topp till att vara nergjuten i den allra djupaste botten. Hästsporten, vad är det egentligen? Den består till 95% av ren och skär otur, och till 5% av lycka. På nåt konstigt vänster så väger dem där 5% mer. Men visst är det irriterande... 
Snobben, Snobben, Snobben. Han håller på så mycket energi, så mycket kapacitet. Men just nu... så sitter det långt inne. Viljan är A och O, och idag hade han inte lust med annat än att bara stå i hagen och skrota. Älskade, speciella ponny, vad ska jag göra? Vad ska jag göra för att du ska förstå att du är hela världen för mig, och att jag gör alltalltallt för dig? Nej, ikväll är jag trött på den här sporten.. men bara ikväll. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Dem mest lockande hästarna på hastnet just nu..

Publicerat 2015-05-20 kl. 17:34:00 av Isabel Håkansson
"Hoppsto med massor av energi, tävlad 130 cm utomlands". 
Speedy heter hästen. Galet snygg och ni ska se videoklippen som fanns på henne - wow, vilken energi, vilka scoop, vilken galopp! Verkar vara en dröm på 4 ben. Riktigt bra pris på henne också! Enligt annonsen är hon trygg att rida ut på, lätt att lasta och inte tjurig vid brunst. 
 
"Häftig häst" 
Cavalemo heter snyggingen på bilden över. En häst helt i min smak, brun och med svart man och svans, lätt i steget och nätt i typen. Hoppar allt man styr på enligt ägarens egna ord och är pigg utan att bli het. Riktigt, riktigt bra pris även på henne! 
 
"Vacker rosettplockare"
Cara, som hästen heter beskrivs som en ren & skär flickdröm. Väldigt tjejig och drar mycket blickar till sig när hon är ute. Tävlad 125 men har kapacitet för betydligt högre klasser. Alltid glad och positiv. Sägs vara en perfekt övergångshäst... mamma & pappa? (OBS! Vill ej sälja Snobben, missuppfatta inte!) Galet snygg häst.. kär. 
Publicerat i Allmänt,

Home from school.

Publicerat 2015-05-20 kl. 14:24:00 av Isabel Håkansson
Hem från skolan - äta snabbt - mocka - ta in Snobben - borsta, lasta, åka - p&j - hem - borsta Snobben - sova. GAH. Så himla bråttom har jag nu, eller.. egentligen inte. Men jag vill ha tid på mig att fixa, för jag vet hur kräsen och noggrann jag är ;) Snobben ska borstas och bli fin och sen ska vi börja lasta på tidigt så att vi har tid på oss. Det ska bli jätteroligt att få hoppa lite idag faktiskt, det var ju nån vecka sen nu! Hoppas Snobben är på hugget & lika taggad som jag. 
 
Jag och mamma åker iväg själva idag, vilket känns jätteskönt. Bara jag, mamma och Snobben. Jag går banan medan mamma skrittar Snobben och så börjar jag rida fram medan mamma går och anmäler mig - perfekt! Idag satsar jag på att få till två bra och fina rundor. Om det blir nåt stopp, att Snobben skulle råka riva gör ingenting för mig idag. Jag går in för att ha kul, få rutin och en bra känsla. Det kör vi på! Vi hörs ikväll. 
Ni är så himla bra, var & en utav er. Ha en jättefin onsdagseftermiddag och kväll! 
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2015-05-19 kl. 19:43:22 av Isabel Håkansson
Jag har promenerat Snobben (som förövrigt var helt galen idag...), spolat av och borstat rent båda ponnysarna. Jag påbörjade även packningen och spånade på transporten inför morgondagen. Nu börjar syrrans livestream och 20 minuter och vill ni titta på den så kan ni klicka HÄR och klicka på livestreamen. Annars - så hörs vi imorgon. Love u all, puss ♥
Publicerat i Allmänt,

För alla med dålig hy // TIPS #2!

Publicerat 2015-05-19 kl. 18:56:00 av Isabel Håkansson
Byt sängkläder ofta. Jag byter mina sängkläder minst (MINST) 2 gånger i månaden. Det samlas mycket bakterier på sängkläderna, även om det kanske inte känns så rimligt. Meeen, det är viktigt att byta sängkläder ofta. 
 
 Pilla inte i ansiktet!! Det här är jag väldigt dålig på.. Går alltid och pillar i mitt ansikte, klöser och klämmer. Det bidrar inte med nåt gott alls, utan snarare att hyn blir sämre. Jag vet att det är svårt, men försök att inte hålla på med fingrarna i ditt ansikte om du inte ytterst måste. 
 
 Tvätta penslar och svampar ofta. Tvätta dina sminkborstar/penslar och koka dina svampar ofta. Det samlas mycket bakterier i borstarna och för att inte tala om svamparna...
 
 Ånga ansiktet innan du ska klämma pormaskar/lägga på en facemask. När du ångar ditt ansikte så öppnar porerna upp sig och ska du då t.ex lägga på en facemask så ger det 100x mer effekt än om skulle lagt på en facemask utan att ha ångat ansiktet först. 
 
♥ Undvik stress och mycket fet mat. Stress och dålig mat är inte bara dåligt för hälsan, utan det är dåligt för hyn också. Försök att ta det lugnt och stressa så lite som möjligt och undvik onyttig mat!
Publicerat i Allmänt,

Gråsprucken himmel & en full eftermiddag och kväll.

Publicerat 2015-05-19 kl. 15:10:17 av Isabel Håkansson
Hej på er, goingar! ♥ Jag kom precis innanför dörren efter att ha gått klart en skoldag. Min inställning till skolan idag har varit sämre än sämst. Suckade mig igenom alla lektioner princip och tjatade till mig att klassen skulle få sluta lite tidigare. Aja... jag får väl skylla på att jag är skoltrött. Imorgon är det en ny skoldag & då tar vi nya tag. Hihi. Anyhow, när jag skulle gå hem ifrån skolan iallafall så kom regnet. Såklart. Man blir verkligen jättetaggad på att hoppa på moppen, köra ut till stallet, promenera hästarna och köra hem. Hm, or nah. 
 
Jag har lite tidspress på mig idag actually. Jag tänkte fixa transporten och börja packa lite smått redan idag, så att det inte blir lika stressigt imorgon när vi ska iväg och hoppa. Sedan ska som sagt Snobben och Philip promeneras och borstas båda två. Ikväll klockan 20.00 så har syrran livestream på sin youtube-kanal och jag ska vara hemma och på plats då för att hjälpa henne med dem tekniska delarna ;) Så jag har en liten tidspressad eftermiddag att se fram emot, kort sagt. 
 
Vad gör ni idag? Regnar det där ni bor? Hur ska ni rida era fina hästar idag? Tell me. 
Publicerat i Allmänt,

Tisdagsmorgon.

Publicerat 2015-05-19 kl. 10:17:24 av Isabel Håkansson

Godmorgon! 

Tisdagsmorgon it is & jag sitter i skrivande stund på min SO-lektion och har precis skrivit klart min text som handlar om en betydelsefull människa genom tiderna. Nelson Mandela, enough said. En modig människa som alltid har stått upp för dem svartas rättigheter, tagit fängelsestraff men ändå fortsatt kämpa. En hjälte. 

Hur som helst, låt oss prata om gårdagens ridpass. Det gick sååå dåligt. Red ut en runda till att börja med och Snobben var jättepigg och på tårna. Framåt men lyssnade på varenda signal jag gav honom. Tänkte avsluta honom i paddocken men hans energi dog så fort vi klev in i den nyharvade paddocken. Jag red dåligt och han bjöd inte till för fem öre, jag fick bära honom runt varven i galopp. Inget bra pass alls, usch och fy. Ingen bra känsla inför imorgon alltså... Men förhoppningsvis kommer det att hinna ändras fram tills imorgon när det är p&j. 

Nu - plugga vidare. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Det här med att ha en glupsk häst...

Publicerat 2015-05-18 kl. 11:29:00 av Isabel Håkansson
Pernilla tänkte ge henne vad som var kvar av hennes banan, och Snobben tog både bananen och allt skal, haha. Älsklingsponnyn bjuder alltid på en massa skratt när vi är i stallet!  
Publicerat i Allmänt,

Monday 18/5

Publicerat 2015-05-18 kl. 09:27:07 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Stallmys när det regnar utanför ♥♥

Publicerat 2015-05-17 kl. 22:17:39 av Isabel Håkansson
Finns det nånting mysigare än att pyssla i stallet medan regnet slår emot fönsterrutorna och det är kallt och regnigt utanför? Nope, tror inte det. Perfekt just idag dessutom när vi hade planerat in att pyssla om ponnypojkarna lite extra idag! Dem fick på sig ett varsitt fleecetäcke som dem fick stå med medan jag och syrran mockade, packade hö och bytte vatten. Sedan gick vi med dem till spolspilltan där vi duschade, flätade och toppade svansarna och borstade rent dem. 
 
Efter ca 1 timmes rykt och pyssel så stod båda hästarna och skrapade med framhovarna i golvet och var jätte rastlösa. Så då kastade vi på dem sina fleecetäcken igen och tog ut dem på en lång promenad. Det kändes inte jättekul att gå ut och rida när vädret var kaos, så det fick bli en promenad i rask skritt på några kilometer idag istället. Halv-vägs av promenaden så stannade vi till vid en grillplats där hästarna fick beta i ca 20 minuter. Det uppskattades, minst sagt. 
 
Mina prinsar idag ↓ Philip var lagom sur när vi precis hämtat in honom ifrån hagen och han var blöt, lillen...
Publicerat i Allmänt,

Snobbens nya pannband.

Publicerat 2015-05-17 kl. 18:53:00 av Isabel Håkansson
 
Nu hoppas jag att det var sista gången på väldigt, väldigt länge som vi var tvungna att köpa ett nytt pannband till Snobben och att vi kan ha det här pannbandet framöver utan att någon *host* idiot ska sno det ifrån oss. Vi köpte iallafall det här pannbandet på granngården och det kostade ynka 299:-! Jättebilligt och superfint! Svängda pannband med pärlor och glittriga stenar är det nya it om ni frågar mig. Det är gaaaalet snyggt och kan helt klart piffa till en hel outfit!
Publicerat i Allmänt,

Med en påse morötter i handen - stallet.

Publicerat 2015-05-17 kl. 15:32:23 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

För alla med dålig hy // TIPS!

Publicerat 2015-05-17 kl. 14:10:00 av Isabel Håkansson
Har ni dålig hy? Lätt att få finnar? Torr hy? Pormaskar? I have it all. Jag tar därför hand om mitt ansikte noggrant varje morgon och kväll. Jag tänkte börja med en liten "serie" här på bloggen där jag tipsar om produkter och skriver om allmäna tips som kan vara bra att ha om man vill hålla sin hy i schack så gott det bara går! Idag tipsar jag om produkter jag använder mig av.

 
Varje morgon så tvättar jag mitt ansikte med en toner ifrån Nivea som innehåller aloevera och därför är väldigt skonsam och mild mot huden. Den tar bort smuts ifrån ansiktet, och jag tvättar tills det inte finns nåt smuts kvar alls på padden när jag drar med den över ansiktet. När jag tvättat ansiktet med min toner så tar jag en skrubb ifrån märket Neutrogena. Jag skrubbar ansiktet noggrant och sköljer sedan av skrubben med ljummet vatten och sedan klapp-torkar jag ansiktet torrt med en REN handduk. Avslutar med en mjukgörande-kräm ifrån Garnier som är specificerad för torr hud. 
 
Varje kväll så börjar jag med att tvätta ansiktet med min rengörings-mjölk ifrån Nivea, den tar bort smink och rengör även huden lite lätt. Sedan använder jag mitt ansiktsvatten ifrån "Garnier" som rengör på djupet och sedan använder jag skrubben ifrån "Blackhead" och min kräm ifrån "Garnier" i vanlig ordning precis som på morgonen. 
 
Två gånger i veckan så ångar jag även ansiktet och lägger på en facemask ifrån Lush. Facemasken jag använder heter "Mask of magnaminty" och är framtagen för människor med något sämre hy som lätt får/har finnar. Den fungerar jättebra och man känner sig alltid lika fräsch efter att man använt den! 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon söndag!

Publicerat 2015-05-17 kl. 11:52:56 av Isabel Håkansson
Min duktiga syster och fina Snobb som jag älskar mest på hela jordklotet! GODMORGON 

Det blev en sen natt och en tidig morgon, precis som planerat. Klockan 10 så var vi uppe och hoppade efter att ha somnat vid 05 inatt/imorse. Sandra somnade runt 04, och därefter låg jag bara uppe och skrev med lite roliga personer. Tacksam över att det finns lika kvällspigga människor som jag.. hihi. Det behövs mer sånna! Jag är alltid pigg på kvällarna, kan princip vara uppe huuur länge som helst utan att bli trött. Men, lägger jag mig i sängen så somnar jag på 1 minut. Så det gäller att jag sitter eller står upp ;)
 
Hur som helst, nu ska jag ut på min omtalade pw tillsammans med syrran och hundarna för att sen börja fixa mig inför en stall-eftermiddag. Jag känner mig så himla sprallig och pigg idag, trots alltför få timmar sömn. Så himla skönt! Jag ser fram emot att bara rykta, mysa och rida ut hästarna idag. Helst skulle jag vilja rida ut på hacket för att låta honom slippa bettet en dag, men jag vet ju hur det gick senast.. Snobben brallade runt som en racerponny i 180 kilometer i timmen när meningen var att vi skulle skritta. Hm. 
 
Aja, vi får se vad dagen har att bjuda på! Vi hörs om ettpar timmar igen, då med lite tips för hur man håller sin hy fräsch. Stay tuned bloggers. 
Publicerat i Allmänt,

Myskväll med en bra vän ❥

Publicerat 2015-05-17 kl. 02:29:17 av Isabel Håkansson
Klockan är alldeles för mycket och jag har precis tvättat av sminket och satt upp håret, hoppat i mystofflorna och sagt godnatt till syrran. Lördagen är över och om ettpar timmar så ska jag upp för att gå en powerwalk som start på en bra & mysig söndag. Hästarna ska ridas ut och ryktas i timmar, få hovarna lackade, svansarna duschade och bli bortskämda med alltför mycket morötter. Mina små lyckopiller, ljuset i mitt liv. 
 
Ikväll lär bli en sen natt med en massa snack, onyttigt att äta och dricka och tända ljus. Sandra sover här inatt, min bardomskompis och en trygghet i mitt liv. Hon förstår mig alltid och är någon man kan snacka med i timtal om precis ALLT mellan himmel & jord. Någon man kan disskutera småsaker, skratta åt gamla minnen, snacka framtidsplaner och drömma sig bort ihop med. Bästis! 
 
Kolla hur mysigt mitt rum är, påtal om ingenting? Looove it. Godnatt bloggers, eller... godmorgon kanske man ska säga? Dem flesta av er kommer nog troligtvis att läsa detta när ni vaknar. Ni ska veta att jag älskar att logga in här och skriva inför er, varje dag. Puss. 
Publicerat i Allmänt,

En träning och några timmar senare.

Publicerat 2015-05-16 kl. 22:34:46 av Isabel Håkansson
Min fina, men dammiga *host* ponny idag ↑

Jag började skritta fram Snobben utomhus idag, väldigt tittig men framåt. Red fram honom i paddocken och han kändes finare än på väldigt, väldigt länge. Njöt varenda sekund på hans rygg och ville aldrig sluta rida princip. Mickis kom när jag ridit fram Snobben i ca 20 minuter, checkade utrustning och hoppade sedan upp på honom för att känna lite hur han kändes. Snobben är för er som inte visste, väldigt olika från dag till dag. Ena dagen kan han vara en racerponny med nerverna på utsidan och andra dagen kan han kännas som en sirapsflaska man vänt upp och ner. Typ. 
 
Dagen i ära så var han väldigt okoncentrerad och stark, men förövrigt mjuk och fräsch i kroppen. Han är känslig, Snobben. Minsta lilla rörelse ifrån ryttaren på ryggen ger direkt resultat på honom. Med Mickis så bråkade han en del, stretade emot och blev som ett paket. Tog inte riktigt hennes skänkel och allmänt testade hennes gränser. Det var närmare ett halvår sen Mickis red Snobben innan idag, så självklart var han tvungen att testa litegrann ;) Det är ju trotsallt Snobben vi snackar om, hehe. Hon fick igenom honom ordentligt tillslut iallafall och då hoppade jag upp, igen.
 
Jag red runt på en volt i skritt och trav, jobbade med att få igenom hans stela sidor och det gick jättebra. Snobben är så jäkla maffig att rida på när allt väl går som det ska och man blir ett med honom. Då är han helt, fullkomligt underbar. Dock är han väldigt, väldigt svår att rida på rätt sätt. Mickis säger själv att han är en utav dem svårare ponnyer hon ridit och då har hon ändå 25 års riderfarenhet i bagaget. Imorgon lär han nog ha en heldel träningsvärk, så då blir det en uteritt på 6 kilometer i skritt och trav på långa tyglar. På onsdag så hoppar vi vår första p&j det här året, två klasser på 70cm. Wiho. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Welcome to the dark side of reality.

Publicerat 2015-05-16 kl. 17:33:00 av Isabel Håkansson
Det plingar till i mobilen, på displayen står det att man fått en ny fråga på ask. Man knapprar in koden på mobilen och frågan man fått lyder såhär: "Du är en äcklig j*vla idiot och jag vill döda dig."  Vad gör man? Man raderar frågan och sväljer alla tusentals frågor som ploppat upp i huvudet under dem få sekundrarna man läst frågan. Går vidare, för inget har hänt. Ellerhur? Eller, du går in på din instagram och scrollar igenom kommentarerna på din favvo-bloggares senaste selfie. Bland kommentarerna hittar du allt ifrån att personen i fråga borde dö, är ful, fet eller äcklig. Vad gör man? Suckar och himlar med ögonen, sedan scrollar man vidare. VARFÖR? Jo, för att det här är vardag. Det här är vårt fucked up samhälle där det anses vara okej att häva ur sig precis allt man tycker och tänker, där sånt här inte är ovanligt. Det här är nu. 
 
 
 
Jag är alltid uppkopplad till alla möjliga olika sociala medier, instagram, snapchat, ask, bloggen, twitter, facebook, kik - u guys name it. Jag har valt att öppna ögonen och jag SER vad folk skriver om varann, påhopp och inget annat än ren & skär mobbning. Den ena är ful hit och den andra är tjock dit.. seriöst? Vi alla ser olika ut, det är ingen nyhet och nånting alla vet som inte är födda under en sten. Så varför inte bara vara snälla mot varann istället? Slänga iväg en snäll kommentar och gör någon glad, det är så himla underskattat. Men det gör mycket, om inte annat för människan som får den braiga kommentaren. ♥
 
Skulle din mamma bli stolt över dig, om hon fick reda på att du hatar på oskyldiga människor bakom en datorskärm, eller skulle din pappa klappa dig en extra gång på kinden om han fick reda på att du hotat folk till livet anonymt? Klart som f*n att han inte skulle göra. Öppna ögonen hörni, vi alla vet bättre än så. Tänk till en extra gång innan du skriver nånting till en annan människa. Snällasnällasnälla. 
 
Det är läskigt, hur så glada och snälla människor kan vända och bli elaka och hatiska online. Kanske känner dem sig helt enkelt helt anonyma och mycket modigare bakom en fet datorskärm där "ingen kan komma på dem". Men vad vet jag. Men som sagt - think before you type. 
Publicerat i Allmänt,

Städar för fullt...

Publicerat 2015-05-16 kl. 11:24:45 av Isabel Håkansson
... Pappa och jag har städat, packat grejer & ska nu bara dammsuga och damma av och packa lite till. När vi är klara belönar vi oss med lite lunch innan pappa åker till Stockholm och jag till stallet. Idag ska jag och Snobben dressyrträna för Mickis för första gången på flera månader. Som ni säkert förstår kommer uppdateringen inte att vara den bästa idag, men ikväll hörs vi förmodligen innan jag drar mig ut med vänner. 




Avslutat kapitel. 
Publicerat i Allmänt,

Because we're all worth it.

Publicerat 2015-05-15 kl. 12:47:00 av Isabel Håkansson
Alla förtjänar en bra vän, en man kan skratta med, ringa klockan 12 på natten, snacka killar med, nån man både kan gå på fest med eller varför inte bara ligga hemma i soffan i mjukiskläder, se serier ihop med och käka chips tills man spyr. Alla förtjänar en vän.  Människor kommer och går, men riktiga kompisar består. Och det är precis vad alla behöver, om inte minst ungdomar. När man är osäker på något eller i sig själv, då är det SÅ skönt att ha en stöttepelare att kunna luta sig mot som alltid förstår. Och vad folk än säger - så vet folk att det jag skriver nu är sant. 
 
Utan en bra vän, så är man inte hel. Hur bra din familj än är, eller hur nära du än står din häst, så kommer det alltid att finnas ett tomrum i hjärtat. Ett tomrum som bara kommer kunna täckas igen med ensak. En kompis. En vän. En trygg och fast punkt. Någon som alltid finns där. Världen är orättvis, det om nåt är en sak vi allihopa kan hålla med om. Det finns människor som inte har vänner, som kanske inte vågar ta intiativet att lära känna någon och alla runtomkring bara vänder ryggen till. 
Va inte den som vänder ryggen till någon som behöver dig. Som skulle kunna döda för att få en kompis eller för att få umgås med just DIG.  Because we're all worth it. 
Publicerat i Allmänt,

Goodmorning friday!

Publicerat 2015-05-15 kl. 10:17:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Är ni lika trötta som mig idag? Hoppas INTE det ;) Fredag it is och det betyder för mig - kompishäng, åka till pappa och att hästarna äntligen ska verkas och skos om. Klockan halv 2 ska jag möta upp två kompisar, vi ska köpa med oss jordgubbar och annat gott för att sen gå ner till ett bad som ligger en bit ifrån, sätta oss på en brygga där och snacka en massa. Det var alltför längesen och det behövs just nu, eller rättare sagt det behövs alltid. Haha. 
 
Fram tills dess så ska jag bädda sängen, äta frukost och sminka mig litegrann. Vädret är sisådär, lite blåsigt och himlen är gråsprucken. Men vi får se till att göra det bästa av den här dan iallafall! Jag är så taggad på allt, sommaren är på ingång (trots att det är svårt att föreställa sig med blåsvädret utanför), Snobben går från klarhet till klarhet och skoljobbet trappas ner mer och mer för varje dag som går. Livet.. jag älskar dig. 
 
Nu - göra något varmt att dricka och sen sätta igång med vad jag ska göra. Puss
Publicerat i Allmänt,

22:55

Publicerat 2015-05-14 kl. 22:55:00 av Isabel Håkansson
Vilken lugn kväll det har varit ikväll, hörni. Jag själv brukar föredra att göra nånting om kvällarna, hitta på något med kompisar, hänga i stallet eller annat, men just idag så var det riktigt skönt med en helt ledig kväll för mig själv! Jag har tagit en dusch och haft hårinpackning, scrubbat både ansikte & kropp och bara allmänt pysslat om mig själv litegrann. Så nu är jag fräsch och ska lägga mig i min nybäddade säng och kolla på gossipgirl. Puss
 
Publicerat i Allmänt,

Ett paket ifrån Nelly.com // kluven.

Publicerat 2015-05-14 kl. 20:33:39 av Isabel Håkansson
Mina skor ifrån Nelly.com.
 
Idag kom paketet ifrån Nelly, som innehöll mina avslutningsskor & avslutningsklänning. Klänningen - HMM. Alltså, den är jättefin och skön att bära. Klämmer inte åt nånstans och är inte sådär obekvämt tight, utan slapp och chill liksom. Men min fråga blir då istället: är den FÖR enkel? Jag menar, jag slutar ändå 9:an, högstadiet. Jag vill bära nånting speciellt som jag kommer att komma ihåg senare. Men som sagt, fin var den verkligen. 
 
Skorna, daaaamn. Dem var och är så himla snygga! Meeeen, så kommer vi till nästa problem. Dem är skyhöga, och jag kan verkligen inte gå i dem?! Jag är så himla rädd att jag kommer ramla om jag skulle gå med dem utomhus, och det skulle inte vara så bra... hehe. Och som grädden på moset så kommer jag att vara längre än alla i hela 9:an, typ. Nej hörni, jag är jättekluven. Nån dag framöver får jag locka håret och fixa mig så som jag skulle se ut på avslutningen och lägga upp här så att ni får se och tycka till. Det behövs! 
Publicerat i Allmänt,

Internet knas... IGEN.

Publicerat 2015-05-14 kl. 13:13:53 av Isabel Håkansson
Igår så hade vi internet knas här hemma och det fungerade inte alls. Alltså, ingen uppdatering vilket SÖG då jag var väldigt skrivsugen, speciellt efter gårdagens ridtur som gick jättebra! Jag och Snobben red ut själva igår, en lång runda. Han har ju varit väldigt pigg och fjantig på uteritter senaste tiden, kastat av mig och betett sig mer eller mindre som en tre-årig fjollhäst och därför så hade jag noll förväntningar.
 
Direkt när jag hoppat upp på stallplan så tog han eget intiativ och skrittade iväg fort ut emot skogen, dit vi skulle. Klapp på halsen och en massa beröm. Han skötte sig helt exemplariskt under hela ridturen! Tog mycket egna intiativ vilket jag gillar, jag tycker att hästar alltid ska ha rätt till egna intiativ så länge det inte gäller att dem brallar iväg okontrollerat, reser sig eller gör nåt annat dumt. Han var så himla glad och så himla snäll, min Snobb. Han kan verkligen vända och bli världens bästa ponny efter en tuffare period, och göra mig stoltare än någon annan. ♥ En massa galopp i racerfart, klappar och även lite lydnadsträning var vad gårdagens ridpass bestod av. Jättemysigt!
 
På kvällen så drog jag över till en kompis där vi umgicks några stycken. Väldigt roligt & det blev en bra kväll utan några knasigheter. Idag blir det lugnt för mig. Dagarna framöver kommer jag ta som dem kommer helt och hållet. Det kanske blir stockholm, sleepovers, chill hemma, grönan - som sagt, det tar jag som det kommer. En sak som ska göras varje dag iallafall är stallet! Så glad att ha en fast punkt i livet och nåt som behöver fixas varje dag. Mitt älskade stall och mina älskade hästar. Love. 
Lite bilder ifrån gårdagen. Philip fick tre flätor på vardera sida i manen, stackarn var fuktig av svett under hans tjocka man.. 
Publicerat i Allmänt,

En bra ridtur som slutade sisådär..

Publicerat 2015-05-12 kl. 21:48:53 av Isabel Håkansson
Idag red jag och syrran ut i blåst & regn. Jag trodde att Snobben skulle vara GALEN, med tanke på att han hatar blåst och han hatar regn ännu mer. Men han var så himla snäll och lugn, blev så himla stolt och öste beröm och klappar över honom. Väldigt pigg var han, trippade på stället ibland och ruskade med huvudet som han gör när han vill iväg. Men höll sig i skinnet gjorde han, ända tills... 
 
... vi kommit tillbaka till stallet. Då började han kasta sig bakåt och vara jättespänd, vilket såklart var jättetrist att få som avslut på ett jättemysigt ridpass. Som tur är så är vår promenad flyttad tills på fredag = jag kan ta revanch redan imorgon! Vår hovslagare som skulle verka hästarna imorgon har nämligen bytt dag. Så, imorgon blir det en lång uteritt med en massa galopp för min lilla piggelin Snobb. Efteråt blir det massage och så ska jag ut och beta honom i 10 minuter. Min prins förtjänar bara det bästa ♥
Mitt liv, min bästakompis & jordklotsfavorit. Det är SINNES vad jag älskar honom. Jag kommer att finnas där för honom alltid och alltid, varesig det är klockan 4 på morgonen eller 12 på natten. Allt för honom. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Who run the world? GIRLS

Publicerat 2015-05-12 kl. 12:14:17 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Nu är det detaljerna som måste finslipas!

Publicerat 2015-05-11 kl. 21:42:22 av Isabel Håkansson
3 bilder ifrån framhoppningen ↑
 
Herregud! Vilket ridpass, vilken hoppträning. Som en gott & blandat påse som innehåller både surt, salt och sött. Typ. Det började med att vi fick rida på en volt och hålla oss på nedre delen av ridplanen eftersom det var ridlektion på andra sidan. Snobben tröttnade efter ett tag och låtsades då bli rädd för en massa grejer runtom, trippade omkring och allmänt visade att han var uttråkad. Fick till några fina galopper och han slappnade av relativt i traven iallafall, skritten sitter perfa.
 
Idag hade Snobben mycket egen bjudning & energi när vi kom till hopp-biten. Han var stark, han blev springig. När han har sånahär dagar så gäller det för mig att RIDA. Ingen mesridning på långa tyglar eller slappa ben, utan här gäller 100% fokus ifrån min sida för att kunna rida honom bra. Det är mycket häst att rida trots att han är liten kort sagt. Sista rundan så hoppade vi en bana på 70 och 80cm. Höjden är vårt minsta problem, utan vad vi måste träna på är alla detaljer runt omkring. T.ex att Snobben ibland kan stanna och vägra röra sig ur fläcken... 
 
Så som en slutsats - det gick bra idag. Alla detaljer runtom hoppningen ska finslipas på och vi ska träna vidare inom själva hoppningen också självklart. Jag måste bli bättre och snabbare att REAGERA när vi kommer nära eller om vi hoppar av för tidigt i en kombination för att se till att vi kommer rätt på nästa hinder. Som sagt, allt ska finslipas på. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

En bra vecka att se fram emot!

Publicerat 2015-05-11 kl. 16:07:30 av Isabel Håkansson
Måndag: Skola, hoppträning efteråt. 
 
Tisdag: Skola, rida ut Snobben barbacka, träna hemma på kvällen. 
 
Onsdag: Skola, promenera Snobben och sen pw/intervall träning runt dammarna på kvällen.
 
Torsdag: Sovmorgon, trimma dressyr på Snobben, hitta på nåt med kompisar på kvällen.
 
Fredag: Sovmorgon, longera Snobben, hitta på nåt med kompisar på kvällen.
 
Lördag: Upp tidigt och ta en pw, rida ut Snobben, hitta på nåt med kompisar på kvällen.
 
Söndag: Oklart. 

Jag har precis som varje vecka ett litet schema över hästarnas träning och nu även min egna. Jag måste lite smått komma igång med min träning för som jag lever & äter just nu är allt annat än okej. Jag ligger aldrig hemma i sängen en hel dag, det finns inte på min världskarta. Jag rör mig mycket och det underlättar såå mycket att hålla igång kroppen på annat sätt än att "bara" rida. 
Publicerat i Allmänt,

10 frågor // 10 svar. MINIFRÅGESTUND!

Publicerat 2015-05-11 kl. 12:26:00 av Isabel Håkansson
Med inspiration av grymma Lovisa Magnusson, så tänkte jag nu starta igång en minifrågestund som går ut på att ni frågar mig frågor varav jag väljer ut 10 frågor som som jag tycker skulle vara intressanta att svara på och ger er därefter 5 RÅärliga svar i ett inlägg och en video med ytterligare 5 RÅärliga svar. Alla som ställer frågor och lämnar efter sig en bloggadress får självklart sin blogg länkad.. Jag är taggad & det hoppas jag att ni också är! 1,2,3 - goooo. 
Publicerat i Allmänt,

Mysiga söndag ♥

Publicerat 2015-05-10 kl. 23:07:59 av Isabel Håkansson
Jag skrev ihop ett långt inlägg om hur min kväll har varit och litegrann om morgondagen, MEN det försvann. Nu har klockan hunnit bli så mycket som 11 på kvällen och jag måste få mina sömntimmar för att kunna prestera så bra som möjligt på SO-nationella imorgonbitti. Jag har iallafall haft en jättemysig dag i Stockholm ihop med mamma, ätit god mat och avslutat kvällen med att ta hand om mig själv litegrann. Målat naglarna, haft facemask, hårinpackning och hela den biten. 
 
Imorgon är det måndag & en ny vecka ännu en gång. Waah, veckorna verkligen rinner iväg nu och snart är det dags att ta förväl av den fina skolan jag går på nu, och säga hejdå till alla underbara människor som fått mig orka kämpa under dessa 3 år på högstadiet, och som gjort varje skoldag värda att minnas. Svammel, svammel. Tankarna flyter iväg lååångt så fort jag tänker på sommarlov och övergången från högstadiet till gymnasiet.. Tror det är dags för ett renodlat gymnasie-inlägg.. men det får bli imorgon. Godnatt bloggers, sov gott ♥
Publicerat i Allmänt,

Morgon träning!

Publicerat 2015-05-10 kl. 09:45:07 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Jag var uppe klockan 07:30 imorse och nu är jag redo att åka till stallet för att morgonträna Snobben litegrann! Eller träna och träna... Han ska longeras ett pass med systemet i alla gångarter. Anledningen till varför jag åker till stallet så tidigt är för att mamma, jag och Pernilla ska till Stockholm senare idag & då vill jag ha stallet avklarat innan dess så jag har en ledig kväll när vi kommer hem. So... stallet next! 
 
Igår red jag och syrran en jättemysig uteritt på hästarna och Snobben var jättesnäll! Han gjorde inte en fluga förnär utan lunkade bara på i sin egna lilla takt, njöt av stunden och frustade mycket. Min älskling ♥ Nyttigt att få komma ut i skogen och få lyfta på fötterna över stock och sten ibland. 
 2 bilder från igår ↑ 
Publicerat i Allmänt,

Repat i mina lurar.

Publicerat 2015-05-09 kl. 17:36:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

En plan kring Snobben.

Publicerat 2015-05-09 kl. 14:09:00 av Isabel Håkansson
Jag har en plan kring Snobben nu till sommaren och det är som jag tidigare sagt - att kunna starta honom. Det hade jag kunnat göra för ÅR sen om jag så kände för det. Men jag har aldrig känt mig riktigt redo eller sugen på att tävla alls överhuvudtaget, to be honest. Så jag har en 13 årig, fin och sparsamt tränad & tävlad C-ponny hemma på gården idag. Och det är jag så himla glad för ♥
 
Först & främst är planen att öka på Snobbens kondition och uttålighet. Han har en väldigt bra grund-kondition i sig själv, och kan med lätthet galopperas 5-6 kilometer utan att bli svettig, men hans power försvinner och tynar bort nånstans mellan dem där 5-6 kilometrarna, och så ska det inte vara. Jag vill kunna galoppera långt och länge med samma powerkänsla och fart genom hela tiden. Vi har varit där, haft ett vinteruppehåll, och ska nu tillbaka dit igen. 
 
Nånting annat som jobbas och slipas på mycket varenda dag är att få Snobben lösgjord i kroppen. Han är född i en stel kropp och behöver böjas igenom, ridas och röra på sig ofta & mycket för att kunna prestera bra och hålla kroppen fräsch och i trim. Allt vilar över mina axlar och jag försöker att lägga in minst 2-3 ridpass i veckan då jag ställer igenom honom och rider med all fokus på att få honom loss i kroppen. Det börjar hända saker nu och han börjar kännas på G, helt klart. Målet är att kunna rida honom på halvlånga tyglar och att han självmant ska gå ner i en bekväm form, arbeta och tugga på bettet. 
Nog för att han hade en väldigt stor gräsmage här, men han kändes mjuk och fin att rida det här passet. Nu är vi båda 2 år äldre, klokare och duktigare. I sommar ska vi sätta ribban för det bästa av oss själva under dessa tre åren ihop, punkt. 
 
En varierad träning med longering, ridning, promenader, tömkörning, uteritter, trimpass och vila kommer att vara vårt sätt att komma dit. En massa kärlek och ett bra samspel också såklart. Min finaste och bästa vän förtjänar bara det bästabästabästa. 
Publicerat i Allmänt,

Lördagmorgon...

Publicerat 2015-05-09 kl. 10:24:17 av Isabel Håkansson
Håret i fläta, inget smink, tofflor och mjukisbyxor - min start på en bra dag. Idag ska Snobben ridas ut i skogen, skritt på långa tyglar, lite trav & galopp. Käka granris och kramas. Det känns som en bra plan en solig lördagförmiddag som denna. Att rida ut i skogen för att göra annat än att bara trimma, trimma, trimma ÄR viktigt för mig och för att inte tala om Snobben. Han skulle inte ens klara en vecka om jag inte skulla göra annat än att rida i paddocken. Han skulle strejka, totally. Haha. 
 
Efter stallet så ska jag ut på min första intervallträning på huuur länge som helst. Jag tänker bara köra korta intervaller i ca 25-30 minuter innan jag går in igen. Som sagt, jag är inte igång i min egna träning och konditionen ligger just nu på -0.. utan att överdriva. Hela kroppen känns som spagetti efter ett ridpass och jag brukar gråta efter hoppträningar för att jag inte känner mina ben? That's not okej. Later bloggers, xx. 
Publicerat i Allmänt,

Skolavslutningsoutfit √

Publicerat 2015-05-08 kl. 16:39:00 av Isabel Håkansson
Okej, 4 veckor kvar till skolavslutning och igår beställde jag hem en klänning och ettpar skor som jag hoppas, hoppas, hoppas ska passa och vara lika snygga i verkligheten som på bild. Jag valde en rätt slapp, aprikosfärgad klänning som inte alls sticker ut ur mängden eller är märkvärdig. Men det är precis vad jag vill ha, en simpel klänning som man kan bära upp med lite smycken och ettpar snygga klackar, lockat hår och smink. Jag gillar verkligen inte när det blir "too much" och det är jag säker på att det inte blir med den här klänningen. 
 
Jag tänker inte gå ut med hur varken klänningen eller skorna ser ut förrän jag fått hem det & har provat båda två. Förhoppningsvis ser det bra ut och passar mig som handen i handsken, annars blir det tillbakaskick på direkten..
 
En sneakpeak ↓
Publicerat i Allmänt,

Småsaker som kan göra mycket ♥

Publicerat 2015-05-08 kl. 12:20:00 av Isabel Håkansson
♥  Säga hej till någon som sitter ensam. Man ser en person som sitter ensam, vad gör dem allra flesta? Går förbi. Men vet ni? Något så litet som ett "hej", kan göra en människas dag 100x bättre. Det krävs ingenting av dig, och det kan göra sååå mycket. So... do it. 
 
♥ Skicka iväg en snäll/fin/uppmuntrande kommentar. Har någon lagt upp en fin ego-pic på instagram? SCROLLA INTE BARA FÖRBI. Ta en minut, kommentera nåt snällt och gilla bilden. Det tar 1 minut av din dyrbara tid och den minuten gör en annan människa väldigt, väldigt glad. Sååå värt det!
 
♥ Är du på en hopptävling, gratta och uppmuntra ryttarna. Jag kom ihåg när jag var på en p&j en gång, och en tjej kom fram till mig och sa "men fysjutton vilken snygg häst du har!" och jag blev överlycklig! Det är så ofta man sitter på läktaren och klappar händerna och berömmer tävlande ekipage på håll, förtusan - gå fram efter deras tävlingsrunda och säg att det såg superbra ut och gratta för en grym runda! 
 
♥ Skicka iväg ett fint sms. Ett uppmuntrande sms en måndagsmorgon ifrån mamma, pappa, syrran eller nån kompis - JATACK. Enough said. 
Publicerat i Allmänt,

Lite inspo en fredagsmorgon!

Publicerat 2015-05-08 kl. 07:42:00 av Isabel Håkansson
Bilder ifrån tumblr, collage gjort av mig. 
 
Goodmorning ♥ Veckorna springer iväg nu, nyss var det måndag & nu är det fredag.. galet. Jag skulle vilja pausa litegranna och få njuta litegrann av livet jag lever idag, just nu. Jag mår himla bra och är omgiven av människor som endast bidrar med en massa positiv och braig energi. Jag är trygg i mig själv, vi närmar oss sommar, Snobben går bra.. somsagt, jag vill pausa livet NU och på så sätt kunna njuta extra utav det. 
 
Hur som helst, fredag innebär en lång skoldag. Jobbigt, men efter att skolan slutat så är det helg vilket för mig innebär hoppning med Snobben och en massa roligt med kompisar. Jag tänkte även börja ta tag i min träning nu i helgen, gå ut på nån pw och göra lite övningar hemma till att börja med. Min kondition behövs i ridningen, och just nu är min kondition under all kritik. Haha. Så, träningen ska jag igång med nu! 
 
Min absolut främsta funderingen den här morgonen är om jag ska ha på mig ballerinaskor idag eller inte... hm. Det kanske är lite för tidigt ännu? Men ändå, maj? Det är ju typ... sommar? Får se vad jag kommer fram till ;) Ha en kick-ass dag nu allihopa så hörs vi i inlägg senare. Puss.
Publicerat i Allmänt,

Ett ord - grym.

Publicerat 2015-05-07 kl. 20:49:00 av Isabel Håkansson
Jag döööör, så fin Snobben var idag! Markarbetet stod på schemat idag & aldrig nånsin kunde jag tänka mig att Snobben skulle vara så mjuk, fin och powerfylld som han faktiskt var. Snobben har varit lite loj i paddocken på senaste tiden, men nu efter att ha fått ridas ut i 2 dagar och tuffat runt i skogen så var energin på topp igen! Helt underbar var han. 
 
Jag började trava igång Snobben nästan direkt efter att jag skrittat fram Snobben i 10 minuter, gjorde massa volter, halter och tempoväxlingar för att få Snobben kvick för mina hjälper. Började galoppera fram sedan och WOW, vilken ponny jag har! Så fort han fick galoppfattning så satte han sig princip ner på rumpan och for iväg, arbetade under sig, frustade och tog bra stöd på bettet. Vi var dreamteam idag & vi jobbade IHOP. Själva markarbetet då... upphöjda bommar, enough said. Det är en grej som Snobben tycker är väldigt jobbigt, upphöjda bommar. Men han tog det i en klackspark och lyfte högt på benen. 
 
Avtravningen var ändå det absolut bästa idag. Snobben höjde verkligen upp ryggen, trampade under sig och travade på i ett lagom snabbt tempo. Klapp, klapp på min fina ponny och avskrittning förhand. Det här passet kan jag leva på länge!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Nytt pannband till Snobben..

Publicerat 2015-05-07 kl. 15:55:00 av Isabel Håkansson
 
Snobben hade ett pannband som liknade det på bilden över, dock var det med äkta swarowski-stenar runt i guld... Men som sagt, det liknar mitt gamla pannband. Det kommer ifrån hööks och kostar cirkus 200:- vilket är väldigt billigt. Men ärligt, jag vågar inte köpa nånting dyrt till Snobben hädanefter vilket känns helt sjukt att det ska behöva vara så. Men ett nytt pannband i samma prisklass som mitt förra... aldrig igen. Jag hann använda det i 2 månader totalt, innan det blev snott, tack för det. Or nah. 
 
HÄR hittar ni pannbandet på bilden ovan. 
Publicerat i Allmänt,

Efterskolan snack.

Publicerat 2015-05-07 kl. 14:39:26 av Isabel Håkansson
Gårkvällen blev sen efter att jag först setat och bråkat med min macbook i över en halvtimme utan framgång, sen såg på ex on the beach, vårdade mina naglar & målade dem. Jag somnade inte förrän klockan började ticka mot 00:30 på natten vilket inte är okej, inte på skoldagar. På helgerna - fine. Men på vardagar går det fetbort! Det är inte värt att gå i skolan med påsar under ögonen och vara trött dagen därpå, nej.. bara nej. 
 
Som tur var så släppte vår lärare halva klassen en timma tidigare idag (dem som inte skulle göra fysik-labb), så det var skönt iallafall! Strax ska jag ner till skolan igen dock och möta upp ettpar kompisar för att gå och käka innan jag börjar dra mig mot stallet. Idag står det mellan ett markarbets-pass eller en promenad för Mr.S.. Hm, hm. Ilandsproblem för hästägare en torsdag som denna ;) Love it. 
 
Nu - dags att ännu en gång klä på mig ytterkläderna, snöra på mig ettpar converse och sen springa ner till skolan. Alla ni, vi hörs ikväll? Har ni tur så kan jag bjuda på en video ifrån dagens ridpass (det beror på om jag lyckas övertala syrran.. hehe)
 ↑ Todays ↑
Publicerat i Allmänt,

Och så var onsdan över..

Publicerat 2015-05-06 kl. 22:27:00 av Isabel Håkansson
Hej på er! Nu sitter jag i köket nyduschad & fräsch efter att ha ångat ansiktet, haft hårinpackning, haft på en facemask och smörjt in hela kroppen med bodybutter. Jag älskar känslan av att känna sig fräsch, det är bland dem bästa känslorna som finns. Som häst och stalltjej så får man (iallafall jag) väldigt dålig hy och det gäller att ta hand om sig själv mycket och ofta. Så det är vad min kväll bestått av. I eftermiddags hade jag, pappa och syrran en jättemysig tripp till västerås och bilder på vad jag köpte kommer i ett inlägg senare i veckan. Nu - strukturera upp restan av veckan med hjälp av min kalender. PUSS
Det är skönt med hästledigt, men nu vill jag till stallet och pussa godnatt på mina favvo-mular ♥ Imorgon så!
Publicerat i Allmänt,

Snapshots from today

Publicerat 2015-05-06 kl. 15:43:15 av Isabel Håkansson



Hur har ni det i värmen? ♥ Det här vädret får mig på så himla bra humör & livet känns trots nationella-prov och ångest inför gymnasiet plötsligt 100x lättare såfort solen dyker upp. Såååå glad! Sommaren står framför oss och det här är den bästa tiden på året, utan tvekan!
 
Idag är jag stall-ledig och ska sova en natt hos pappa. Troligtvis den sista natten i det här huset. Pappa hyrde ett hus i Sala i ett år och nu är snart tiden ute. Det känns bra och det här huset känns som ett avslutat kapitel och jag är redo att börja på nått nytt. Stockholm är en stad jag vill spendera så mycket tid som möjligt i, så ett hus där känns betydligt mer lockande just nu.. hihi ;) Självklart kommer jag att bo kvar i Sala också 90% av tiden.

Planer för den här eftermiddan/kvällen? Lite oklara än så länge, men som det ser ut nu så ska jag, Pernilla och pappa iväg till västerås för att gå omkring i butiker och umgås litegrann. Det blir sista gången på ett tag nu eftersom pappa ska utomlands på fredag (igen), avundsjuk? EH, JA. Men jag får försöka njuta av solen och värmen som är i Sverige just nu, vi går trots allt mot sommartider. Vi hörs senare, såklart. Puss
Publicerat i Allmänt,

5 frågor & 5 ärliga svar.

Publicerat 2015-05-06 kl. 13:25:00 av Isabel Håkansson
Frågor från Lovisa
 
 Vad tycker du är viktigast för hästen - hoppning eller dressyr? Bra fråga, hm... Nej, driver. Dressyr alla dagar i veckan. Dressyren är nyckeln till framgång i hoppningen och otroligt viktig. Alltså, snäll och mjuk dressyr utan kandarbett, sporrar och dressyrspön. Just plain & simple dressyr där man arbetar ihop med sin häst, det är viktigt. 
 
Hur gör du för att hinna med bloggen? Har du någon speciell dag då du fixar inlägg eller hur tänker du? Jag har som allra mest idéer på kvällar & nätter. Så på helgerna (om jag är hemma) så skriver jag så att tangentbordet glöder om kvällarna vill jag lova, haha. Annars så försöker jag blogga så fort jag har tid, det är trots allt väldigt roligt och nånting jag alltid försöker att få tid till. Hinner jag inte sätta mig vid datorn så försöker jag skriva ihop nåt litet ifrån mobilen. 
 
Dina bästa planeringstips? Att varje söndag sätta sig ned med sin almenacka & en penna, skriva ner saker man måste komma ihåg att göra, prov, hästens ridschema och annat som ska planeras in. Det är väl egentligen mitt absolut bästa och främsta tips!
 
Frågor från Mickis
 
Har du valt vad du vill gå på gymnasiet? Japp. Ekonomi med inriktning juridik.
 
Bo i Sverige eller annat valfritt land? Just nu, bo i Sverige. I framtiden, utomlands utan tvekan. 
Publicerat i Allmänt,

Let's kick Wednesday

Publicerat 2015-05-06 kl. 08:03:00 av Isabel Håkansson
 
Publicerat i Allmänt,

Mensvärk, dryg Snobb & en fundering!

Publicerat 2015-05-05 kl. 21:50:17 av Isabel Håkansson
Precis innan jag skulle tränsa Snobben idag så fick jag världens mensvärk, den var så grov att det riktigt ilade i hela ryggen på mig och benen kändes möra. Som tur var så skulle Snobben bara skrittjobbas, så ont som jag hade jag aldrig kunnat varken galoppera eller trava. Bra tajming. Med mig ut på uteritten var Pernilla & Philip samt en tjej som heter Rebecca. Jättesöt stalltjej som är ettpar år yngre än mig och som Pernilla brukar rida ihop med ibland då båda har shettisar. 
 
Snobben var lite dryg första delen av passet och provade stanna ettpar gånger, men sen så trampade han på bra! Han var mjuk, men dessvärre väldigt okoncentrerad. Alltid ska det vara något liksom, haha. Jag kämpade på med honom i skritten för att försöka få honom koncentrerad på lite arbete och det gick väl sisådär, men lite sidvärsrörelser fick vi till snyggt iallafall! Snart så kommer Mickis ut och rider igenom Snobben ordentligt, då jäklar ska han ridas igenom hela kroppen.. längtar. 
 
Nånting jag satt och tänkte på idag när jag skrittade av var: VARFÖR är inte Snobben 1 decimeter högre? Varför, varför... Men sen när jag tänkte närmre på det så kom jag fram till att Snobben är nog mycket häst att rida precis som han är nu i den lilla kropp han har. Han skulle vara way to much om han vore större, haha. 
Typiskt Snobben att blunda, haha älsklingshjärtat ♥♥
 
Alltså hörni, ser ni Snobbens bett & hur det sticker ut ur mungipan på honom? Det är hans storlek och det sitter perfekt i munnen på honom, men om man tar i nån tygel (t.ex på bilden över så hade jag precis tagit lite i högertygeln efter att han försökt dyka när med huvudet i gräset) så åker bettet på sniskan? Skulle det hjälpa att sätta på ettpar bettskivor? Ett mindre bett skulle nästan bli för litet...
Publicerat i Snobbens ridbok,

En sån dag, helt enkelt.

Publicerat 2015-05-05 kl. 16:19:29 av Isabel Håkansson
Idag var en sån dag jag bara sminkade mig lite lätt, borstade håret och satte på mig klasströjan inför skolan.. eller, ioförsig.. nu för tiden orkar jag aldrig lägga ner tid på att fixa mig inför en skoldag. Man har så mycket annat i tankarna nu för tiden, hur jag ser ut i skolan kan vi snacka om en annan dag för det känns för mig FETT ointressant nu för tiden. Känner ni samma nu nån måndag innan sommarlovet? 

Iallafall, efter en seg skoldag så väntar stallet som vanligt. Idag väntas skrittjobb för Mr.S, men idag sätter jag på sadeln. Hehe. Jag hoppas att han är lite lösgjord åtminstone efter gårdagens longeringspass då Snobben höjde ryggen rejält och verkligen släppte efter, hoppashoppas. Philip och syrran följer med såklart, så han får sig en skritt-tur han också. Det är så himla viktigt tycker jag, att man alltid försöker att aktivera & motionera sina hästar. Och variation - woooh, viktigt om NÅT. Mina hästar ska ridas ut minst 3 gånger i veckan, punkt. 
Publicerat i Allmänt,

Ett longeringspass i regn.

Publicerat 2015-05-04 kl. 23:00:34 av Isabel Håkansson
Dagens pass för Snobben blev inte alls som planerat, dels för att det regnade och dels för att jag hade lite tidspress och då inte ville rida. När jag ska rida så behöver jag TID på mig, jag blir så himla stressad annars vilket smittar av sig på Snobben & allt slutar med att det blir pannkaka. Så, idag blev det ett longeringspass för herrn. Han skötte sig bra tycker jag, slappnade av och fick variera formen litegrann tackvare longeringssystemet som jag använde mig av idag. Glad och avslappnad Snobben! 
 
Klockan 6 så kom en kompis ner till stallet och red Pepsi för mig. Det gick jättebra tycker jag och skönt för Pepsi att få ridas en sväng. Han är så mysig, jag ska försöka komma ut med honom nån mer gång under veckan så att han får röra på sig litegrann ♥ Philip gick även han ett pass i paddocken, dagens fokus låg på att få honom att gå i skritt princip, haha. Idag hade han ett humör som hette duga, tvärnitade och vägrade gå x-antal gånger... shettisar...
Pepsi ↑
Publicerat i Allmänt,

En måndag som denna.

Publicerat 2015-05-04 kl. 13:24:00 av Isabel Håkansson
      
 
Publicerat i Allmänt,

Dagens to do's:

Publicerat 2015-05-04 kl. 07:04:00 av Isabel Håkansson
♥ Gå i skolan från 08:10-14:15? 
 
♥ Gå hem, käka mellis & invänta syrran. 
 
♥ Åka till stallet. 
 
♥ Rida ut Snobben en lång runda, skritt, trav och galopp. 
 
♥ Massera igenom mr.S ordentligt och stretcha bogparti. 
 
♥ Duscha, blogga, äta.
 
♥ Sooova. 


En simpel måndag i mitt liv, helt enkelt. Vad skoldagen har att erbjuda återstår att se, men som jag känner just nu så är jag taggad på veckan & vad den har att erbjuda. Jag har absolut ingenting planerat, så jag får ta allting som det kommer helt enkelt. Nånting jag vet iallafall är att Snobben ska hållas igång ordentligt och att vi ska anmäla oss till årets första p&j nångång under veckans gång, hihi. 
 Mitt liv. Jag startar dagen genom att kolla bilder på det som betyder mestmestmest för mig, mina hästar, mina kompisar och så självklart nånting som inte är med på någon bild - min familj. Nu ska jag ha en bra dag i skolan där jag är omgiven av kompisar, sedan ska jag ut till stallet och njuta av några timmar där ihop med mina älskade ponnys och så avslutar jag kvällen hemma med mami och syrran. 
Publicerat i Allmänt,

Världens kortaste hopp-pass!

Publicerat 2015-05-03 kl. 19:16:55 av Isabel Håkansson
2 halvcharmiga bilder på en trött liten Mr.S efter dagens ridpass! 

Idag utförde jag och Snobben nog världens kortaste trim/hopp-pass. Med både fram & avskrittning inräknat så kanske vi red i... 35 minuter? Annars så brukar våra hopp-pass bli uppåt 1 timme långa då jag lägger mycket fokus på att rida igenom Snobben ordentligt innan jag börjar hoppa. Men idag kändes han faktiskt relativt mjuk även om han inte riktigt knäppte av i nacken ordentligt och blev riktigt så avslappnad som jag vill, men det tar vi i veckan! Det är jag som ridit honom lite halvdant i veckan som varit, alltså bara mitt fel att han är stel i sidorna. 
 
Vi hoppade en liten bana med 5 hinder där galoppombyte och annat var inräknat. Det gick jättebra och Snobben var så himla snäll och räddade oss varenda gång vi kom fel. En riktig klippa till ponny när ryttaren (jag) är lite off och är trött, bäst är han! Jag är så himla stolt över honom, att han hoppar med ett sånt självförtroende idag, för det har han verkligen inte alltid gjort. Efter ridpasset fick sig Snobben en dusch och ut i solen i nån timme för att käka gräs och ta åt sig av vitaminerna ifrån solensstrålar. 
 
Nu vet jag precis vart veckans ridfokus kommer att ligga - på att rida igenom Snobben ordentligt. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Aldrig mer utan ridhandskar!

Publicerat 2015-05-03 kl. 12:09:00 av Isabel Håkansson
Jag rider alltid utan ridhandskar, förutom på dem allra kallaste vinterdagarna då det helt enkelt inte går att rida utan handskar, men från och med i torsdags så ska jag aldrig sätta mig på Snobbens rygg utan handskar en gång till. I torsdags var han ett rent helv*te på fyra ben, utan att överdriva. Minsta lilla rörelse så flög han upp i luften, gjorde en 90° vändning hemåt och sprang så fort hans små ben orkade bära honom princip. Jag som red barbacka ramlade av och jag blev så himla förbannad på honom. Snobben har så himla svårt att behärska sig när han är pigg, han kan helt enkelt inte hålla det inne och det stör mig. Under hans piggare perioder eller dagar, så har han inte respekt för någon förutom sig själv.. 
 
Mina fingrar tog stryk av hans stickande titt som tätt under den ridturen, inte för att jag slet i honom, för om sanningen ska fram så satt jag på halvlånga tyglar under hela ridturen, utan för att han helt enkelt från ingenstans bara SLET tyglarna ur händerna på mig och stack som om han hade eld i baken. Det gjorde och gör så jäkla ont, så, mina vänner, nu har ni sett mig rida utan handskar på Snobben för sista gången på länge
 
Såhär ser det ut nu ↑ Det har varat jättemycket och det är en PAIN att duscha eller överhuvudtaget blöta ner såret, det svider oootroligt mycket.
 
Publicerat i Allmänt,

Vårsol en söndag ♥

Publicerat 2015-05-03 kl. 10:53:12 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Fetaste mensvärken och svängigast humör - that's me today. Så himla tråkigt, men jag får göra det bästa av sitatutionen iallafall! Gårdagen var jätterolig, mitt humör var lite svajigt då med men jag tycker att det var jätteroligt & jag äääälskar sällskapet jag åkte med. Lite förvånad är jag att vi klarade resan dit och hem helt smärtfritt då vi både skulle åka buss, tåg, tunnelbana och färja.. men det gick som en barnlek ;) 
 
Idag är det back 2 REALITY. Stallet ska fixas och Snobben ska trimmas ordentligt över bommar och hinder, han har varit jättepigg den här veckan och jag har varit lagom glad på honom efter dem senaste ridpassen. Bilder och ett annat inlägg om det kommer senare, haha. Annars då? Philip ska såklart även han få motioneras, ett ridpass i vårsolen passar nog bra för honom idag. Vår lille prins. 
 
Waaah, jag vet inte vad mer jag ska skriva. Det känns som om jag totalt stött bort verkligheten enda sen beskedet i tisdagskväll och att jag har en hel drös med saker som behövs göras nu. B.la så ser mitt rum ut som... jag finner inte ord för det. Stökigt är det iallafall och så ska det inte se ut. Men innan jag gör nåt annat - stallet. 
Publicerat i Allmänt,

Next up: Stockholm & grönan.

Publicerat 2015-05-02 kl. 08:04:43 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,