10 saker ni inte visste om mig..

Publicerat 2014-08-31 kl. 15:11:00 av Isabel Håkansson
.. Jag blir JÄTTElätt irriterad, alltså JÄTTElätt. Eller lätt irriterad och lätt irriterad.. man skulle väl mer kunna säga att jag har en kort stubin!
 
.. Jag är rädd för att äta mat som jag inte ätit förut, eller mat som inte ser gott ut. Jag har aldrig i hela mitt liv ätit t.ex tomat, ärtor, oliver, blodpudding, fiskbullar, kräftor (inga skaldjur överhuvud taget), rödbetor och jag hatar med boting på HATAR, lök.
 
.. Min familj sa att det aldrig skulle komma på frågan att köpa en häst. Men när jag började rida Snobben så sa pappa "blir han nånsin till salu så lovar jag att jag köper honom till dig", några månader senare skrev vi på ägarpapprena - man ska aldrig säga aldrig. 
 
.. Innan jag började rida så tränade jag gymnastik.
 
.. Min kropp har rätt bra ämnesomsättning, vilket gör att det tar lång tid för mig att gå upp i vikt. En rätt bra sak med min kropp skulle jag vilja säga med tanke på hur mycket onyttigt jag äter, hehe.
 
.. Jag föddes i Stockholm men har även bott i Norrland (FETASTE kontrasterna, just saying)
 
.. Dem roligaste hästarna att rida enligt mig är förutsägbara hästar. Kanske är jag helt galen, men jag älskar att hoppa upp på hästryggen helt ovetandes om ifall hästen är spritt språngande galen dagen i ära, eller supersnäll.
 
.. Jag har sjukt lätt för att läsa av människor, märker nästan direkt ifall dem ljuger och det har både sina för & nackdelar.
 
.. Min pappa har haft en stor blogg en gång i tiden och min syster driver en rätt framgångsrik youtube kanal, hela familjen (utom mamma) är alltså insatta i allt med sociala medier och det är så sjukt roligt! Pappa har hjälpt mig jättemycket med min blogg, som en gång när blogg.se stängde ner min blogg t.ex så satt pappa i telefonkö i uppåt en timme och mejlade fram och tillbaka med blogg.se i flera dar innan dem öppnade upp den igen. 
 
.. Jag har en sjuk presentationsångest, vilket ofta bara leder till att allt blir pannkaka.
Publicerat i Allmänt,

En fråga till er!

Publicerat 2014-08-31 kl. 12:05:00 av Isabel Håkansson
Hur varierar ni era hästars ridscheman? Kör ni all in på träning i paddock hela veckan eller rider ni ut 3 dagar och låter hästarna vila resten, tömkör/longerar ofta eller hur gör ni? Jag tycker det är SÅ viktigt med variation i vardagen för hästarnas skull. För förstå själv vad tråkigt det borde vara att springa i en stor sandlåda med fyra väggar runt om, liksom. Så min fråga är nu - HUR ser era hästars veckoscheman ut på ett ungefär?
 
För Snobben brukar ett veckoschema se ut ungefär såhär ↓
 
Måndag - Dressyr i paddocken.
Tisdag - Skritt förhand/barbacka, ut.
Onsdag - Sanna rider.
Torsdag - Longering.
Fredag - Vila.
Lördag - Hoppning/bommar.
Söndag - Uteritt.
 
För Philip brukar ett veckoschema se ut ungefär såhär ↓
 
Måndag - Skritt & trav i paddocken, slalom mellan konor.
Tisdag - Skritt barbacka, ut.
Onsdag - Vila.
Torsdag - Tömkörning/ridning i paddocken.
Fredag - Vila.
Lördag - Uteritt.
Söndag - Uteritt.
Publicerat i Allmänt,

Stallmorgon

Publicerat 2014-08-31 kl. 09:44:18 av Isabel Håkansson
Imorse, uuurgulliga Philip hälsar god morgon! ♥
 
God morgon! Har ni startat morgon i stallet likt mig? Isåfall - give me five! Stallet är fixat & klart sen nån timme tillbaka och hästarna står i skrivande stund och betar i en stor hage med nytt fräscht vatten i ett nyskrubbat vattenkar och njuter av livet. Så härligt. Alarmet ringde vid 7 imorse och jag hoppade upp ur sängen direkt, taggad på dagen! Mitt mål som gick ut på att jag skulle bli bättre på att kliva upp på mornarna har gått ruskigt bra hittills!
 
Så, vad händer idag..? Förmodligen så hoppar jag och syrran på tåget till Stockholm lite senare och tar en shoppingdag där ihop med papi, eller så blir det en tripp till Västerås, det blir bra vilket som. Ikväll så ska Philip tömköras och Snobben ska promeneras några kilometer, skönt för honom. Tänkte unna Snobben 2 days "off" där bara får skrota i hagen, promeneras och få massage, en massa pussar och rykt. Det är viktigt med sån kvalitétstid ibland också, samtidigt som man låter hästen vila ut ordentligt emellan all träning.
 
Nu - Bädda ner mig i sängen tillsammans med en Ben & Jerry glass och se på 90210, sounds like a plan.. a good one.
Publicerat i Allmänt,

Blogmode - ON

Publicerat 2014-08-30 kl. 19:10:55 av Isabel Håkansson
Right now
Mörkret börjar redan smyga sig på & man känner höstkänslor ända in i benmärgen, typ. Jag har mentalt förberett mig för att för gott vinka förväl av sommaren 2014 och tar nu emot hösten med öppna armar - yes I do. Den här lördagen har varit helgrym, stallet är verkligen balsam för själen ibland alltså ♥
 
Blogghörnan är upplyst med tända ljus så nu tänkte jag i nån timme bara sitta och förbereda med tidsinställda inlägg inför kommande veckan. Blir alltid så motiverad till bloggen när designen är uppdaterad, och denna gång är inget undantag ;) Bloggen känns så höstig och mysig nu, så som jag vill ha den. Efter att bloggen är laddad med tidsinställda hur som helst så ska jag hoppa i träningstightsen och bli bästavän med min workout-app på mobilen *host*. För tillfället så ligger min träningsmotivation på minus alltså.. Meeen känslan efter är alltid lika underbar, så vi kör ändå!
 
Hoppas ni får en grym kväll nu, hörni. Hoppas ni tror och litar på mig när jag säger att bloggen SKA igång, för det ska den. Mer än någonsin förr! Troligtvis blir det här sista inlägget för idag, så från mig till er - god natt, sov gott.
Publicerat i Allmänt,

Med en ny design & en fräsch blogg!

Publicerat 2014-08-30 kl. 17:16:33 av Isabel Håkansson
Waaah, ser ni designen? Im in love 12749 gånger om ♥ I alla fall, hej på er! Idag har jag varit i stallet hela dagen, bokstavligttalat. Vid halv 9 var vi i stallet och inte förrän vid 3 gick jag och syrran hem därifrån. Vi har verkligen hunnit med allt & lite till idag, det var så välbehövligt och SÅ roligt. Stallet blir verkligen en helt annan sak när man tar sig tiden att göra allting pedantiskt och noggrant och man kan hänga där hur länge man vill utan att man är stressad eller har en tid att passa. UNDERBART!
 
Imorse smörjde vi all läderutrustning vi hade princip, så skönt att ge lädret en puts och kunna hållt det i ett bra skick. Känns fräscht! Efter det tog vi in hästarna och stallade upp dem i stallet, Snobben var helt sönderstressad till en början.. Vet inte vad det beror på faktiskt, men nu under en veckas tid har han varit jättestressad :( Han coolade ner sig efter en stund som tur var och då fick han sig en grundlig rykt och en massa klappar.
 
Innan vi red så tog vi faktiskt ut hästarna en och en för att göra diverse lednads övningar i repgrimma och arbetsrep. Älskar att kommunicera med hästarna ifrån marken och har alltid gjort det, tycker det är helcoolt! Som avslut så red vi en mysig runda i skogen, alla gångarter. Snobben stannade bara nån gång idag, hoppas han kommer sin trots snart så vi kan börja komma igång ordentligt igen. Det är SÅ frustrerande när han helt ifrån ingenstans bara kan lägga in en tvärnit och frysa fast i marken.. but that's my S. Han har sina fix-ideér.
2 från idag, observera Snobbens dreggel pöl efter att han stått och slickat på sin älskade mineralsten i ca 3 minuter ;)
Publicerat i Allmänt,

"Nope, jag vägrar!"

Publicerat 2014-08-30 kl. 15:26:47 av Isabel Håkansson
Alltså, hur söt är inte Snobben? J.a.g s.m.ä.l.t.e.r. Han har kommit in i nån form att trots period (han har kollat för mycket på Philip ;)) och ska b.la försöka med att inte gå in i stallet när man hämtar honom ur hagen..? Ponnyfasoner utan dess like, helt klart. Passade på att fånga knäppisen på bild igår när han stod med öronen rakt fram och VÄGRADE gå in i stallet. Det går verkligen inte att göra annat än att skratta åt honom, haha.
 
Snobben är verkligen en positiv liten filur som sällan är sur. Det kanske ni märkt också? Han står princip jämt med öronen rakt fram och ögonen uppspärrade till max. Måste säga att det är rätt härligt med en så pass glad häst, det smittar av sig - oftast.
Publicerat i Allmänt,

När pressen blir högre och kroppen säger stopp

Publicerat 2014-08-29 kl. 23:00:00 av Isabel Håkansson
Hej hörrni.. vilka toppen läsare ni är - just saying. Jag vet, updateringen suger, bloggen är tråkig och allt känns trist om man kollar ur MITT perspektiv just nu. Men vet ni? Allt som skrivs här skrivs rakt ifrån mitt hjärta & hur jag känner just för stunden, då jag sitter hemma i mitt rum med alla intryck som ligger och gror i bakhuvudet efter en lång dag. Idag har varit en sån dag då jag varit ledsen, ledsen och lite mer ledsen.
 
Klumpen i halsen har varit på väg upp många gånger under dan, men jag har gång på gång fått svälja den, lägga på ett smile och dra ett eller två av mina dåliga skämt så som jag alltid gör. Så fort jag hoppat upp på hästryggen, ridit en stund och Snobben stannade och vägrade gå så kom allt upp. Alla tusentalstårar, ångesten och alla känslor som jag burit på under dan. I mitt huvud så tumlar det runt tankar om allt ifrån skolan till vänner, familj och hästarna.
 
Jag vet att jag och Snobben inte fungerar ihop ridmässigt just nu, tränare tjatar, folk säger åt mig att jag ska göra si & så, det är drama, skitsnack hit och dit, plugg, familjeknas och mitt i allt det så tappar jag bort mig själv. Jag glömmer bort att fråga mig själv VAD JAG VILL. För vad vill jag egentligen? Jo, jag vill vara i stallet. Jag vill rida Snobben på ett schysst sätt som jag är stolt över. Jag vill umgås med vänner, blogga och sköta skolan. Wow, jag har gått i skolan 2 veckor. Jag har levt i verkligheten 2 veckor är redan helt j*vla splittrad inombords. Det ska bli kul att se hur allt slutar, det får bära eller brista. Nu är äntligen det här inlägget skrivet och jag känns helt plötsligt 200 kilo lättare än var jag kändes innan.
 
Glöm era bekymmer - imorgon kommer nya ♥
Min underbara lilla Snobben, vad skulle jag göra utan dig? Om du bara visste hur många tårar jag fällt just för din skull, hur mycket jag valt att lägga åt sidan för att kunna umgås med dig, hur många hundratusentals kronor jag & min familj lagt på dig och för att du ska ha det bra. Jag älskar dig mer än du anar vännen.
 
Publicerat i Allmänt,

Paket ifrån horsemeup

Publicerat 2014-08-29 kl. 13:10:00 av Isabel Håkansson
Igår fick jag äntligen hem mitt paket ifrån horsemeup som jag längtat efter i över 3 månader snart! Piké säsongen är ju tyvärr över nu, men den får användas i vår/sommar 2015 istället. Jag vann ju som ni kanske visste Ida Woxlins och Wilma Fur's bloggtävling om ett presentkort på 500 kr, så det var då jag köpte denna piké som kostar 599 kr (jag la till 99 kr själv).
Som tack för min extremt långa väntan så fick jag även med ett par ridstrumpor, tack för dem horsemeup! Det behövdes hehe ;) Är det bara jag som är jätteslarvig med mina ridstrumpor? Alla ridkläder och jackor ligger i förvaringslådor/hänger på krokar, men just ridstrumpor alltså.. jag tappar bort säkert ett par varje månad!
Publicerat i Allmänt,

It's fridaaaay!

Publicerat 2014-08-29 kl. 07:26:46 av Isabel Håkansson
God morgon ♥
Åh vad jag är glad att det äntligen är fredag & jag har en grymt skön helg att se fram emot! Jag gick upp en halvtimme tidigare än vad jag brukar idag, för att hinna äta frukost och blogga - sounds like a plan. Det som är liiite mindre roligt om vi snackar skolan är att vi har vår längsta dag på hela veckan på just.. fredagar. Så jag slutar halv 4 idag, bara att pina sig igenom!
 
Efter skolan så ska jag raka spåret upp till stallet för starta helgen där, bästa som finns utan tvekan! Idag ska hästarna få klättra lite, jobba i låg form och höja upp ryggarna. Muskler ska byggas och en höst med tävlingar inbokat ska förberedas inför. En sak jag och Snobben måste jobba igenom nu är galoppen, vi har tappat den helt! Förut var galoppen vårt säkra kort och jag visste hur jag skulle rida honom på bästa möjliga sätt för att han skulle jobba igenom kroppen ordentligt. Men på senaste tiden har jag lagt mycket fokus på "ut och galoppera, hitta motivation och bygga kondition", så då har vi liksom tappat dressyrdelen helt.
 
So yes, nu tänkte jag försöka avrunda det här inlägget innan jag babblar på alldeles för mycket.. tror det kan bli lite lång tråkigt ;) Ville bara kika in här och säga hej, sååå.. HEJ ♥ Ha en grym dag nu bloggers, love u.
Publicerat i Allmänt,

Vilken kväll!

Publicerat 2014-08-28 kl. 20:52:29 av Isabel Håkansson
Ibland blir jag galen på Sveriges väder, alltså. Det skiftade mellan regn och sol, regn och sol hela eftermiddan. Mot kvällen dock så sprack himlen upp och alla gråa moln byttes ut mot en blå himmel och en stor kvällssol som lös upp, underbart. Red Snobben lite slappt på baksidan, travade mest omkring i en låg avslappnad form & flyttade honom lite undan för skänkeln. Jag är så mesig i min ridning och har alltid varit, har börjat komma på mig själv nu lite då och då när jag sitter utan nån som helst kontakt i tygeln och inte har några benaktivering över huvud taget - skärpning.
 
Efter att jag ridit Snobben så linimenterade jag alla 4 ben och ställde in honom i boxen. Så när Snobben var klar så tog jag och Pernilla ut Philip i en utav hagarna där vi busade och trixade med honom lite. Min syster har en ryggsjukdom som heter "Lordos", den sjukdomen gör att hon har extremt ont i ryggen och inte kan rida vissa dagar om ni undrar varför Philip går lite on och off liksom.
 
Backträningen tar vi imorgon istället, det blev så himla sent idag! Bättre att komma ut och rida när man har tid så att man slipper stressa, det är så onödigt. Har ni gjort nåt speciellt med era hästar idag? Tell me!
There's no place I rather be. Stallet är mitt andra hem och den bästa platsen att vara på när man behöver koppla bort vardagen.. Mina älskade hästar, vad lyckliga ni kan göra mig!
Publicerat i Allmänt,

Halvvägs

Publicerat 2014-08-28 kl. 15:55:58 av Isabel Håkansson
Well, hello ♥ Är vädret lika grått & trist hos er som det är i Sala just nu? SÅ TRÅKIGT. I vanliga fall så brukar solen bidra med extra energi, men nu så får man försöka få igen den energin genom sömn, typ. I alla fall så kom jag precis inklampande innanför ytterdörren efter en bussresa som förövrigt kändes som en hel evighet. Ska göra lite mellis & ladda upp inför ett pll avsnitt som jag hört en massa gott om, iiih! Dagen är halvvägs igenom och den har varit bra, faktiskt.
 
Så fort syrran kommer hem så står stallet som prio 1 på "att göra" listan. Det blir ridning för Philip och backträning för hand med Snobben. Kameran är laddad och nerpackad i kameraväskan, så förbered er på lite stallbilder senare ikväll!
 
Nu - Prettylittleliars och chillmode ON.
Tänk på det, bloggers.
Publicerat i Allmänt,

Mina bästa höst-pepp tips!

Publicerat 2014-08-28 kl. 12:15:00 av Isabel Håkansson
Okej, fine. Jag om nån kanske inte ska uttrycka sig när det kommer till just höst PEPP.. Jag menar, jag brukar ha och har i hela mitt liv haft höstdepressioner, men i år har jag bestämt mig för att undvika det och vara glaaad! Så det är just vad det här inlägget ska handla om.. HÖSTPEPP! 
 
• Mitt bästa tips, som gäller året om skulle jag vilja säga är - gör läxor, skriv klart inlämningar och sitt och granska igenom, fixa och trixa med ditt redovisningsprojekt noggrant. Våga fördjupa dig i skolan och allt arbete därkring, det gör allt mycket, mycket roligare! Och tro mig bloggers, jag om nån vet hur det känns att bokstavligt talat tvinga sig själv till att plugga, sucka sig igenom en lektion och sitta uppe natten innan ett stort prov & i ren panik försöka få in all information i huvudet. Men ta er tiden, för det är så, så värt det sen när provresultatet kommer - och allt mödande ger resultat! 
 
•  Åker du buss? Ladda upp med bra podcasts och lyssna på peppmusik som du kan lyssna på hela vägen till skolan/jobbet/stallet! Jag kollade tillbaka på min lista som jag döpt till "hösten 2013" och jag skojar inte när jag säger att den endast innehöll ballader och gråtlåtar, sååå deprimerande att det finns inte! Våga vägra lugna låtar, och speciellt i mörkare tider när det är lätt att falla ner i depressioner, hehe..
 
• Har du inte heller tillgång till ridhus på vintern? Till er som är tvingade att rida ute i vinterkylan i kolsvart mörker, I feel you. Jag är inne på mitt tredje vinter år nu ihop med Snobben - utan ridhus. Dock hindrar inte mörkret och kylan mig längre, tvärtom! Jag kan tycka det är mysigt att utrusta Snobben inklusive mig själv med reflexer, sätta på ett överdrag på sadeln gjort i teddyfleece och sätta på Snobben ett varmt ridtäcke. Dessutom så är att rida ut i mörkret VÄRLDENS bästa tips till er som behöver rensa tankarna eller varför inte komma över er mörkerrädsla?
Publicerat i Allmänt,

Morning links

Publicerat 2014-08-28 kl. 07:32:45 av Isabel Håkansson
Kolla in på denhär bloggen, den är gryyyym! Bra update, bra bilder och att bloggen grundas på en grym tjej ägare till en skitsnygg häst gör ju inte saken värre ;) Som om ni missat denhär bloggen och att hon gynnas genom att synas här, haha. Men jag total älskar hennes blogg och hon rider sjuuukt bra! Klicka er in på denna blogg och kommentera att ni vill ha igång hennes blogg igen! En utav mina favvo-bloggar utan tvekan, superbra!
 
God morgon! Nu skriver jag detta inlägg med 5 minuters marginal innan bussen går, jag har brådis och är stressad som aldrig förr haha. Idag är det inte jätte molnigt ute, så jag hoppas att vi får en regn-fri dag idag och att jag slipper rida i spöregn.. Hade tänkt mig lite backträning idag ihop med pållarna, antingen så sätter jag på mig braiga skor och backtränar jag med dem nere på marken, eller så rider jag, hmm. Kan vara superskönt att bara komma ut och gå ibland, och tror nog att mr.S skulle uppskatta en dag fri från ridning!
My love
Publicerat i Allmänt,

Finally home

Publicerat 2014-08-27 kl. 15:26:44 av Isabel Håkansson
Ännu en skoldag - check check. Skolan har kommit igång ordentligt nu och så fort jag skrivit det här inlägget ska jag faktiskt plugga, vilket var ett bra tag sedan. Vi har engelska glosor, hemkunskapstest och ett mini-prov på SO:n imorgon, so yes. Har utöver plugget världens gosigaste eftermiddag framför mig där jag ska göra absolut ingenting, cozyyy.
 
Bloggen känns så D-Ö-D just nu, alltså. Tänkte catcha upp med en ny & fräsch design snarast, ta mycket bilder med systermisen som nu funkar, hänga mycket i stallet och skriva om det och tillsist - börja göra lite videos! Jag vet att ni önskat det riktigt länge nu, vilket såklart är jätte roligt. Men så kommer vi till det här att jag är grymt stel framför kameran.. buhu. Tänkte ge det ett försök i alla fall och jag hoppas på att det går bra! Jag vet ju själv hur fel det kan bli när man ska ta upp seriösa svar/viktiga frågor skriftligt t.ex..
 
Nope, nu tänkte jag svida om från min svarta jeans och istället byta ut dem mot ettpar rosa mjukisbyxor. Vi hörs, stay tuned ♥
Just nu, var tvungen att lyssna på Matilda & Andreas "höstpepp" en gång till, såå bra!
Publicerat i Allmänt,

Nejmen godmorgon!

Publicerat 2014-08-27 kl. 08:14:34 av Isabel Håkansson
4 bilder från igår ↑ Ser ni mig & Snobben? ;)
 
God morgon! ♥ Måste säga att jag är halvnöjd över träningen igår alltså, Snobben var jätteduktig men - som vanligt - så kräver han sin ryttare och jag var inte rätt ryttare att rida honom ordentligt igår, thats it. Dessutom så startade vårt pass på sämsta möjliga sätt haha. Jag skulle i vanlig ordning rida bort till Ösby, vilket inte brukar vara några problem. MEN så öppnar sig himlen precis när jag ridit ifrån gården och Snobben börjar göra nån moonwalk liknande rörelse, haha.
 
Efter träningen så hade jag världens största klump i magen och världens sämsta samvete efter att ha ridit så dåligt. Så jag passade på att unna mig och S lite kvalitets tid med en dusch, massage, pussar och innan han fick gå in i boxen med sin gosigaste fleece så gav jag honom ett stort äpple. Han betyder så mycket för mig, ibland blir känslorna lite overkill alltså..
Finaste Snobben igår efter sin dusch och massage, hjärtat!
 
Idag hur som så har jag lagt allt det dåliga ifrån gårdagens träning bakom mig och tänker istället minnas den träningen som ett lärorikt pass med en glad och pigg - men otroligt stark - häst! Anyways, idag kommer Sanna och ska rida igenom Snobben i dressyren. Hoppas han är lika pigg och glad som han var igår, då kommer hon få en väldigt rolig träning tror jag! Jag är stallfri och tänkte därför bara ta den här dan som den kommer, but first... skola.
Publicerat i Allmänt,

Vänskapen före allt annat.

Publicerat 2014-08-26 kl. 15:45:00 av Isabel Håkansson
Vet ni vad? Nu är jag trött på att läsa annonser i stil med "hon/han säljes pga att han/hon inte uppfyller ryttarens önskemål". Exakt sådär står det kanske inte, och absolut inte i alla annonser. Men i vissa annonser så märker man hur ägaren till hästen i fråga lite diskret sisådär försöker smyga fram att hästen inte klarar dem allra högsta klasserna i hoppning eller att den inte kan ridas ett L:A program i dressyr felfritt. Den första tanken som slår mig efter att jag läst DEN meningen är: Hur mycket kan denhär "människan" älska sin häst egentligen? Ingenting, uppenbarligen.
 
Visst, jag älskar att träna, känna press, hoppa och skulle mer än gärna racea runt en omhoppningsbana med hinderhöjden på över 1m. Men sen kom vi till dethär att jag inte äger den hästen. Jag äger inte den hästen som presterar dag, efter dag, efter dag, efter dag. Kan hoppas 3-4 gånger i veckan och fortfarande tycka att hoppning är det roligaste som existerar och med lätthet hoppar hinder som är högre än dem själva. Jag äger inte en häst värd miljoner. Men hästen jag precis beskrev, kommer aldrig att kunna slå min Snobben. Han som fått mig glad så många gånger när livet har känts som en ren och skär mardröm och han som lärt mig vad äkta vänskap och kärlek verkligen innebär.
 
Inga meriter, ärevarv eller hinderhöjder kommer nånsin att ens kunna komma upp och nosa på det jag och Snobben har tillsammans. För det vi har är så mycket mer än bara tävling, tur och självförtroende. Ett vänskapsband är inte nånting man hur som helst kastar bort så fort ens egna begär ökar eller hästens kapacitet inte längre räcker till för en själv.
 
Är ni beredda att sluta med grenen ni älskar? Hoppning, dressyr, terräng eller however, för eran såkallade bästavän? Den dan ni inte tvekar så gott som en sekund på den frågan och hela er kropp skriker "JA", den dan har ni bevisat för både er själva och för alla andra att ni är lika trogna tillbaka till era hästar, som dem är mot er.
Min bästavän, Snoopy. Genom eld & vatten.
Publicerat i Allmänt,

Höst // hööks

Publicerat 2014-08-26 kl. 12:33:00 av Isabel Håkansson
Såklart så har hööks rustat upp med en massa nytt & snyggt i deras sortiment nu inför hösten! Brun utrustning och marinblått med gulddetaljer måste vara bland det finaste jag vet, för tillfället. Tog en titt in på hööks i förrgår och kärade ner mig i allt ifrån flätade skärp till grymt snygga västar, jackor och täcken. Det finns så mycket fint man kan klä både sig själv och sin häst - sick.
 
Nåt speciellt ni tycker är grymt snyggt/mysigt/ni vill tipsa om nu när hösten är on their way? Kommentera!
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2014-08-26 kl. 08:40:26 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Men vadå mys eftermiddag?!

Publicerat 2014-08-25 kl. 19:19:32 av Isabel Håkansson
Hello blogfriends ♥ Vilken mys eftermiddag jag har haft i stallet! Jag tog bussen direkt till stallet idag eftersom Mickis messade mig vid lunch och sa att Philip legat ner i hagen och var helt svettig, så för att vara på den säkra sidansskull så tog jag direktbussen ut till stallet. Tempade Philip och gick med honom en sväng, pigg, glad och lika matglad som vanligt - det är min lilla Philip det!
 
Utöver det så fixade jag alla nödvändiga saker i stallet i samma veva. Mockade ur boxarna, plockade bort äpplen i hagen som trillat ner ifrån dem gigantiska äppelträden (inte nyttigt för hästarna), bytte vatten och red ut Snobben i skogen. Och på tal om ridningen idag, shit vad mysigt det var! Ingenting går upp emot en barbackaritt i skog och mark ihop med världens bästakompis, min Snobb. Visst, jag älskar att träna och hoppa. Men att få lunka omkring runt i skogen på långa tyglar med hackamore och världens största nosludd som pryder hacket är svårslaget alltså!
 
Har SÅN blogginspo just i skrivande stund, har hundramiljoner ideér som jag ska försöka få ner i bilder & text för att sen kunna publicera det här på min blogg. Statistiken höjs stegvis och det känns bra. För bra. Jag har all tid i världen på mig för bloggen nu när stallet redan är fixat och jag inte har några läxor att ta itu med, så let's go!
Snapshots from today
Publicerat i Allmänt,

+ och -

Publicerat 2014-08-25 kl. 13:16:00 av Isabel Håkansson
+ Skolan är igång igen, och tro mig eller ej - det känns skitbra!
 
- Det blir allt mörkare om kvällarna, nu är det på gränsen att man måste utrusta både sig själv & hästarna när man ska rida ut efter klockan 18..
 
+ Att man äntligen kan börja klä sig i stickat och ha jeans på sig utan att man svettas ihjäl! Jag personligen älskar stickade tröjor, och jeans hehe. Så för mig är det helt perfekt!
 
- Jag är inte nöjd med längden på mitt hår just nu, jag vill ha långt, tjockt hår och det är de jag trivs som allra bäst i.
 
+ Bloggen ska IGÅNG och det ska gå BRA.
 
- Jag har blivit jättelat på senaste tiden, haha. Drar gärna ut på saker och ting och väntar tills det rinner ut i sanden, typ. Ändring på det nu, tack!
 Jag och min *host* snygga ponny!
Publicerat i Allmänt,

Nystart ♡

Publicerat 2014-08-25 kl. 07:26:03 av Isabel Håkansson
God morgon!
Efter att ha somnat med tårar forsandes ner ifrån kinderna igår natt så vaknar jag upp idag, gladare och piggare then ever before. Idag är den måndag, en ny vecka & ett nytt kapitel i livet. Ställde klockan på 6 imorse och hoppade upp ur sängen direkt, inte varje dag det händer ;) Anledningen till min dåliga bloggning är rätt simpel, jag har inte haft nån kamera. Fina bilder och att kunna ha en systemkamera tillgänglig är typ A och O för att en blogg ska kunna vara ordentligt igång och i rullning, liksom.
 
Sen har även stallet tagit upp mycket tid. Philip är verkligen inne i värsta trotsperioden nu då han gör allt precis tvärtemot vad syrran vill. Vill hon galoppera, då ska Philip skritta och tvärtom.. shettisar ibland. Som igår tillexempel när vi skulle rida en runda som i vanliga fall tar max 40 minuter, så var vi ute i 1,5 timme tack vare Philip. Det slutade med att jag fick hoppa upp, galoppera av honom (förövrigt så gjorde han några tappra försök till att bocka av mig, men icke) och försöka sätta honom lite på plats.
 
Nu - fokus på skola. Vi har en relativt kort skoldag idag, så det känns extra skönt en måndag som denna. Bloggen ska igång igen och jag är sååå taggad. Ha en grym dag, puss
Publicerat i Allmänt,

Dagens blogg?

Publicerat 2014-08-23 kl. 15:27:50 av Isabel Håkansson
Jag har sett att det är många som kör "Dagens blogg" på sina bloggar, så jag tänkte köra igång med det jag också! Reglerna för att få synas på min blogg med länk och en kort beskrivning om din blogg inför ca 200 unika/dag är inte alls svåra! Det du behöver göra är att:
 
♥ Kommentera "jag är med" och din en länk till din blogg.
♥ För större chans att vinna, dela min blogg på er insta/blogg/fb.
 
Lycka till ni som vill vara med! :)
Publicerat i Allmänt,

Hösttips

Publicerat 2014-08-23 kl. 13:08:00 av Isabel Håkansson
Andra avenyn - Världens bästa serie, punkt & slut. Igenom hela serien så har dem som en röd tråd att "glöm dina bekymmer imorgon kommer nya", och FAN vad jag älskar det citatet och det budskapet. Serien handlar om några familjer som bor en liten bit utanför storstadens hjärta, på avenyn. Det händer saker helahela tiden och den är så himla sevärd. En serie som får en att tänka efter ordentligt, verkligen. Jag har både gråtit och skrattat till den serien, love it.
 
Gossipgirl - såg den för första gången för 2 år sen, dock inte mer än ett avsnitt då den inte föll mig i smaken ALLS. Men nu, efter att jag hört en massa som tittat på den och fullkomligt älskar den så ska jag ge den serien en ny chans ;) Såhär står det om Gossipgirl bland annat: Vill du höra en hemlighet? En riktigt smaskig hemlighet? Allt du behöver göra är att logga in på Manhattans oförtröttliga bloggare Gossip Girl.  Hon håller reda på stadens alla överklasstonåringar och deras äventyr -  allt ifrån provresultat till de mest lyxiga, dekadenta fester.
 
Pretty Little liars - Vad ska jag säga? Jag är helt besatt. Jag älskar handlingen och alla skådespelare i serien! Pretty Little liars är en helt perfekt serie för den som gillar spänning, drama och "mystiska serier". Det går inte att förklara vad den handlar om, utan man måste se den själv för att förstå. Så in och se den på swefilmer nuuu!
Publicerat i Allmänt,

Lägesupdate

Publicerat 2014-08-23 kl. 10:12:21 av Isabel Håkansson
Godmorgooon ♥♥ Hur startar eran morgon? Min startade i stallet, såklart. Det är kyligt på mornarna nu för tiden och jag tror sommaren har tackat för sig det här året. Jag ÄLSKAR sommaren, det är melodin för mig i livet. Så självklart känns det lite sorgligt att jag nu har ett vinterhalvår att se fram emot, mörker, kyla och en vinterdepression som jag får varje år. Men jag ska göra mitt allra bästa för att må bra & leva livet till fullo ändå! Vintern har sina fördelar at all, pulsa i snön med hästarna, pluggfika med kompisar och den totala lyckan man har under vinterns slut är ju obeskrivlig hehe.
 
Vi hade en rätt mysig morgonstund i stallet ändå, jag, Pernilla och hästarna. Vi gav dem frulle i hagen och satt med Philip länge, pussade på ponnymulen och rufsade om hans trollman. Philip är inte vår häst som ni säkert redan vet, och som det ser ut nu så börjar vår saga med lilla Philip att ta slut. Det smärtar att skriva det, och ögonen blir helt fyllda med tårar.. Men ibland måste man ta beslut och bita ihop, för varje sagas slut är början på en helt annan - remember. Jag ska skriva ett inlägg om hur allt ligger till lite senare, för just nu vet jag lika lite som er.
 
Idag så ska jag mest troligt bara ta en promenad med Mr.S, tror han kan ha lite träningsvärk efter gårdagens träning och bravader, haha. Sen ska jag bära ut all läder utrustning jag äger och har ut till boden, slå på bra musik och göra rent ALL utrustning på djupet med hjälp av bra lädertvålar och balsam. Ikväll får vi se vad jag hittar på, antingen blir det kompishäng eller kvalitéts-tid hemma, lutar åt kompishäng ;) Ni får ha en bra lördag, PUSS
Publicerat i Allmänt,

Höstkänslor?

Publicerat 2014-08-22 kl. 21:23:19 av Isabel Håkansson
Alltså.. Snobben, lilla lilla Snoopy.. Ibland undrar jag vad det ska bli med ponnyn jag har ståendes uppe i stallet, haha. Idag på träningen för Mickis så var han helt underbar under första timmen med dressyr, tuggade på bettet, trampade under sig och var fokuserad på vad han skulle göra. Grym*
 
Den sista halvtimmen så bestämde vi oss för att, eftersom han varit så duktig, avsluta med en liten hopp-bana. Vi värmde upp på sockerbits hinder och då var han jätteduktig och lyssnade på mina förhållningar, väntade ut mig fram tills dess att vi skulle hoppa av och bytte galopp över hindrerna. Så fort hinderna höjdes dock så blev han heeeelt knäpp, blockerad typ. Han drog emot hindrerna (alltså nu menar jag drog) och sparkade bakut, raceade runt i paddocken och la in ett STORT bocksprång under ett tillfälle också. Visst, det är roligt att han är så in love i hoppning som han faktiskt är just nu, men det går till en gräns när han bara blir dryg, haha.
 
Efter ridningen så var han svettig, skummig runt munnen och trött men även mycket, mycket nöjd. Så trots att han var lite väl på och jobbig i slutet så vad denna träning en riktigt bra träning! Jag hoppas att allting vänder nu för mig och Snobben, i mitt huvud inbillar jag mig att vår lilla svacka som vi haft aldrig ska gå över, men min magkänsla och hjärta säger någonting helt annat. Hur som, Snobben ÄR en häst värd att kämpa för. Han älskar att jobba, svettas, hoppa och samarbeta och det är de som får mig motiverad när allt känns skit. Hans kämparglad och hans positiva energi smittar liksom av sig, världsbäst ♥
Åh, han är ju föör charmig, #dör
Publicerat i Snobbens ridbok,

Dagliga stallrutiner

Publicerat 2014-08-22 kl. 14:44:00 av Isabel Håkansson
Dagliga stallrutiner är något som jag och jag vet måånga andra har. Rutiner är så bra på det viset att man sparar mycket tid samtidigt som man vet precis vad man ska göra och inte blir stående i stallet och ba "vad ska jag göra nu", liksom. Nu på sommaren så har jag en slags rutin, på hösten en rutin, och på våren och vintern en rutin.
Så det jag gör i stallet nu på sommaren är:
 
♥ Mockar, NOGGRANT.
 
♥ Byter vatten och skrubbar ur hinkarna.
 
♥ Gör kraftfoder och packar hö.
 
♥ Tar in hästarna
 
♥ Borstar alltid länge och är extra noga med att visitera hela kroppen, dels för att kolla så att inte hästarna blivit utsatta för dessa vidriga flugägg som kommer varje år, tyvärr.
 
♥ Smörjer in med hästsalva och sprayar på med flugspray.
 
♥ Rider/motionerar på annat sätt.
 
♥ Efter ridningen, kyler ben, stretchar och smörjer på med bluelotion (oftast)
 
♥ Sopar och städar stallet.
Publicerat i Allmänt,

Vi hörs later on, bloggers ❤️

Publicerat 2014-08-22 kl. 09:00:33 av Isabel Håkansson




Publicerat i Allmänt,

Inget internet

Publicerat 2014-08-21 kl. 21:42:00 av Isabel Håkansson
Hade inga tidsinställda förberett idag, 1000x förlåt från mig till er för det! Internet funkar princip inte överhuvudtaget, så jag pausar här för ikväll och kommer tillbaks igen imorgon. Har haft några dar hos pappa, bara ätit gott och umgåtts med en utav världens mest välhjärtade människor - my dady. Kika in här imorgon, tills dess får ni ha det riktigt bra! Godnatt, sov gott ♥
Publicerat i Allmänt,

Dan före fredag

Publicerat 2014-08-21 kl. 07:37:42 av Isabel Håkansson
Det känns grymt med torsdag nu, grejen är bara det att skoldagen idag innehåller URtrista lektioner. Allt är igång, lektionerna rullar och dagarna går i ett - vardan och rutinerna är tillbaka. Jag är så himla trött nu om kvällarna, somnar och sover djupare än djupast vid 23 varje kväll och får tvinga mig själv upp ur sängen varje morgon när klockan ringer vid 06. Men det känns bra faktiskt, riktigt bra och jag tror stenhårt på att nians år kommer bli det roligaste året hittills av alla skolår!
 
Snackade lite med Mickis igår och vi bokade in en dressyrträning imorgon eventuellt, det beror lite på hur sent det blir efter skolan och så. Så idag står det mellan skritt promenad och galoppträning på S ridschema, hm hm.. Det känns som om Snobben skulle behöva komma ut och galoppera och få svettas lite, men samtidigt så vill jag inte att han ska vara trött utifall att det skulle bli dressyr imorgon.
 
Tänkte försöka hinna med och smörja lite av läder-utrustningen idag i stallet också, så det gäller för mig att verkligen vara effektiv nu så att jag hinner med allt. Okey, nog snackat om mig. Vad gör ni idag? Skola? Stall? Vänner? Tell meee. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Svullet öga och spöregn

Publicerat 2014-08-20 kl. 22:01:32 av Isabel Håkansson
Jag möttes utav en glad liten Snobben idag, med svullet öga.. Så himla trist & med det sagt så blev det ingen hoppning idag. Jag red honom dock i skritt och trav på baksidan lite lugnt, vilket gick helt okej! Jag har - om jag ska vara 100% ärlig - blivit oootroligt ringrostig när det kommer till dressyren, och det smittar av sig på Snobben tråkigt nog. Måste verkligen lägga ner fler ridtimmar i dressyrsadeln och fördjupa mig mer i dressyren och dess gren, för både min och Snobbens skull. Det är SÅ nyttigt att bara nöta dressyr, men det ska ske på rätt sätt!
 
I början på passet idag så gick det urdåligt. Snobben var halvloj, stannade titt som tätt och vi kom inte överrens överhuvudtaget. Men sen började vi om och jag ändrade om min handsposition, tänkte på alla tips Mickis givit mig under dem senaste träningarna och berömde S i vartenda steg åt rätt håll. Vi har verkligen trillat tillbaka på ruta 1 dressyrmässigt, men jag vet att vi kan ta oss upp till dit vi var innan Snobbens skada igen.
 
I mitten på passet så släppte Snobben till och han blev fin i formen, lång och låg. Men med min eländiga otur, tror ni inte att regnet börjar ösa ner ifrån den gråmulna himlen precis när han släppte till? JO. Jag fortsatte rida ett tag till efter att det börjar regna dock, men tillslut när jag var blöt innanför både skor och dunvästen var dyngsur så var jag tvungen att gå in med S i stallet igen. Imorgon får vi se vad jag hittar på med mr.S faktiskt, det står mellan antingen dressyr i paddocken och fortsätta där vi avslutade idag, eller promenad.. Tror det får bli lite dressyr!
Här är 2 bilder som visar hur ögat såg ut idag. Han hade ögat bara stängt dem första 10 minutrarna jag hade honom i stallet dock, han öppnade upp det mer sen ju längre jag borstade. Men ser ni att det är svullet? Jag blir G-A-L-E-N, jag vet verkligen inte vad det beror på vilket är så himla frustrerande, ååååh.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Höstoutfits

Publicerat 2014-08-20 kl. 14:20:00 av Isabel Håkansson
Enkel höstoutfit, kort sagt. Tycker det är så fint med bara en basic tröja, svarta jeans ihop med några snygga skor och en väska. Klockan är liiite tråkig - i know, men i vissa fall så kan en vanlig klocka i simpel silver/roséguld vara jättesnyggt. Skulle vilja byta ut skorna på bilden emot ett par något lägre med betydligt mindre klack dock..
Den här outfiten är supersnygg enligt mig. Klockan är to die for och kabelstickade tröjor också. Låga converse passar bra till allt i princip och är helt klart ett säkert kort, samma sak med väskan och jeansen. Simpel chill outfit om man bara ska ut med vänner eller *host* genomlida en dag i skolan hehe ;)
Måste få tillägga, är absolut inget modefreak när det kommer till kläder och outfits. Jag måste verkligen vara i mood för att kunna shoppa kläder en hel dag, för att inte tycka det är urtråkigt det vill säga. Gillar enkla outfits som inte är "too much" och har hellre för lite än för mycket detaljer. Uggs, primeboots och stickade sjalar är nånting jag absolut tycker hör hösten till påtal om ingenting förresten!
 
Gillar ni att sätta ihop outfits och vad tycker ni om outfitsen ovan? PUSS
Publicerat i Allmänt,

Let's rock Wednesday

Publicerat 2014-08-20 kl. 07:25:43 av Isabel Håkansson
Godmorgon, vilket höstväder Sverige bjuder på idag! Vaknade runt 6 tiden och var helt sönderfrusen, så himla kkaalltt.. Hann inte updatera er om hur körningen gick igår eller hur S öga var, så det är vad jag tänkte börja det här inlägget med. Körningen med moppe gick helt okej, faktiskt! Det var lite svårt i början, men sen flöt det på och jag är säker på att jag kommer bli bättre och bättre med tiden.
 
Snobbens öga var.. som vanligt - price the lord! Red ut honom och försökte lösgöra honom lite i alla gångarter, han var lite okoncentrerad men jag fick igenom honom ordentligt i skritt åtminstone. Beroende på hur vädret blir idag så åker vi till Gesala, är det regnigt nu under dan dock så är det ingen mening att överhuvudtaget åka dit då Snobben inte har några broddhål = vi kan inte brodda honom och hoppningen sker på gräs = det finns risk att gå omkull.
 
Blir det ingen hoppning så sadlar vi om till dressyr och tar oss ett ordentligt dressyrpass, bara för att det behövs och är otroligt nyttigt. Benen ska lindas och längden på stigläderna ska längas 2 hål på vardera sida. So yes, nu vet ni lite om hur läget ligger till. Så nog pratat om mig och mitt liv, vad händer hos er en dag som denna? Puss
Publicerat i Allmänt,

Jag kommer kriga för din skull..

Publicerat 2014-08-19 kl. 18:02:00 av Isabel Håkansson
.. och finnas där för dig ♥
Publicerat i Allmänt,

En dag i skolan - check

Publicerat 2014-08-19 kl. 14:34:20 av Isabel Håkansson
Right now ↑
 
Hellooo all of you! Hemma ifrån min andra dag i skolan och det känns så bra. Jag är säker på att det här kommer bli det roligaste skolåret nånsin och jaaa den känslan äger! Vi hade en "chilldag" idag som bestod utav lite skrivning och brännboll. Roligaste händelsen måste ha varit när vi precis börjat spela och himlen öppnnade sig & ALLA sprang in under ett träd och stod där och tryckte tills det slutat regna, haha.
 
Nu är jag hemma iallafall och ska göra i ordning lite lunch och bara ta det lugnt i nån timme innan jag åker iväg till körskolan. Idag har jag min första körning, är jättenervös och vill bara ha moppekortet nu helst. Jag har aldrig i hela mitt liv kört moppe förut, och ska alltså för första gången göra det på en körskola med en massa andra folk - shame.
 
Efter att jag kört iallafall så ska jag och systeris ut till stallet. Jag håller både tummar och tår på att Snobbens öga ser bättre ut och att jag kan ut och jogga honom. Är lite nervös inför hur han kommer att bete sig imorgon faktiskt, om vi tänker att svullnaden på ögat går ner och jag kan åka och hoppa. Jag menar, han kommer säkert vara SVINpigg med tanke på att han tagit det lugnt nu i 2 dagar.. Lite fart är alltid kul, såklart. Men oftast när Snobben är pigg så tillkommer det bockningar och luftsprång också, haha.
 
Hoppas ni haft en bra dag i skolan/hemma, PUSS
Publicerat i Allmänt,

Sovmornar när dem är som bäst

Publicerat 2014-08-19 kl. 08:34:56 av Isabel Håkansson
Shit vad det ekar här! Bloggade inte något mer efter mitt "bloggtips" inlägg igår, och jag har mina anledningar. Det första jag möttes utav i stallet var Snobben vars högra öga hade svullnat upp och det såg verkligen ut som om han hade en pingisboll innanför ögonlocket. Så han fick vila.. Sedan kom jag hem och allt gammalt drogs upp och saker hände, enough said. Det är för privat and too close to my heart för att kunna dra upp här, tyvärr.
 
Om Snobbens öga inte gått ner i svullnaden idag så blir det ingen p&j imorgon. Är så j*vla trött på denna ständiga otur som följer efter mig och stackars Snobben, vi kan verkligen aldrig få vara igång utan att tappskor, svullna ögon eller ömma fötter ska komma i vägen, *suck*
 
Iallafall, godmorgon hjärtisar ♥ Sovit gott? Hope so! Idag är det tisdag och sovmorgon för min del, såå skönt och välbehövligt. Gick upp samma tid som alltid dock, men jag fick en extremt lugn morgon vilket inte heller är jätte vanlig om man heter Isabel Håkansson och är morgontrött ;) Det är faktiskt ett utav mina mål i höst, att kunna komma upp i tid och unna mig själv LUGNA mornar och en bra start på dagen. Ifall ni börjat skolan, ha en bra dag i skolan. Om inte, ta vara på ert sommarlov! Hörs senare, puss.
Philip igår, han var jättebusig igår! Bockade och travade på det snabbaste han kunde, #shettispower
Publicerat i Allmänt,

Lite tips är alltid bra, right?

Publicerat 2014-08-18 kl. 14:05:00 av Isabel Håkansson
Jag tycker det är så nyttigt att läsa bloggtips, och så roligt att läsa om vad andra människor tycker & tänker. Många skriver att man ska "driva bloggen man är stolt/nöjd över att driva", och det är jag verkligen. Utan att låta skrytig eller mallig, jag är helnöjd! Självklart finns det saker som kan och ska rättas till, men det finns ingenting på min blogg som jag inte kan stå för att jag skrivit.
 
I alla fall, i det här inlägget tänkte jag dela med mig av några utav mina bloggtips, och vad jag brukar tänka på när jag skriver inlägg, och tankar om hur jag tycker en blogg ska drivas för att den ska fånga MITT intresse.
 
1. Läs igenom inläggen innan ni publicerar. Jag vet själv hur fel det kan bli om man inte ser över sina inlägg innan man publicerar dem, det kan vara allt ifrån stavfel till oförståeliga meningar haha.
 
2. Variera inläggen. Det blir så enformigt & tråkigt om man bara skriver mils långa texter om hur underbart livet är eller lägger upp 700 bilder ifrån dagens ridpass. Variera hellre inläggen med mobilinlägg, åsikter, välskrivna inlägg ifrån datorn, dagens ridpass, tips osv!
 
3. Var inte otacksam mot era läsare! Kommenterar läsare, svara på deras kommentarer (om vi inte snackar om ca 200 kommentarer och uppåt). Kommer läsare fram på stan, snacka och var trevligt mot dem. Det blir en så mycket bättre stämning på en blogg när bloggaren är personlig och schysst emot läsarna.
 
4. Va er själva, på det kan ni gå långt. Spela ingen roll på er blogg, det blir bara jobbigt i längden och ofta skiner man igenom rätt snabbt. Va er själva rakt igenom, stå för det som skrivs ut på er blogg och spela för gudsskull inga falska spel!
Publicerat i Allmänt,

Back to school

Publicerat 2014-08-18 kl. 09:05:22 av Isabel Håkansson
God morgon bloggers ♥ Skolan står och väntar nån timma bort och jag har haft en lugn, stressfri morgon. Just nu, när jag sitter och knapprar på tangentbordet med "I see fire" i bakgrunden så känns det helt okej att börja skolan. Det har regnat hela morgonen men börjar spricka upp nu, är det ett tecken? ;) Min syster börjar ju 7:an idag, och därmed samma skola som mig. Vet inte vad jag tycker om det riktigt.. Var inte Pernilla nyss 4 år liksom?
 
Idag kör jag på plattat hår och en naturlig sminkning, ser inte anledning att sminka på mig överdrivet mycket. Om inte annat så är min hy ovanligt dålig just nu, så den ska kunna "andas" så mycket som möjligt. Efter skolan hur som helst så ska jag jogga ut Snobben, lång och låg, avslappnad form och ordentlig bakbens aktivitet. S ska även stretchas efter ridningen, min prins.
 
Nope, nu ska jag läsa mina dagliga favvo-bloggar och sen ska jag kila upp till busshållplatsen. Lämna en kommentar nedan med eran blogg så kikar jag in på den och slänger iväg en kommentar :) Ha en jättebra dag, love u.
Publicerat i Allmänt,

Känslan efter en bra träning

Publicerat 2014-08-17 kl. 20:14:26 av Isabel Håkansson
Waah, är så lycklig! Snobben gick jättebra idag och hade ett sånt flyt och ett SÅNT tempo. Benen dundrade i backen i 180 kilometer i timmen och huvudet var satt högt, ögonen uppspärrade och öronen rakt fram - what a feeling. Började passet med 1 timme på volten, han var riktigt svår att få igenom idag. Allt ligger dock hos mig, såklart. Måste verkligen ta mig tiden att rida ett lösgörandepass MINST 1 gång/vecka, för det är så, så välbehövligt.
 
Vi hoppade en evighetesbana som bestod av ett plank, ett hinder på diagonalen och en kombination. Snobben var så jäkla pigg, vilket jag inte alls hade förväntat mig då vi tränade hemma eftersom vädret idag var osäkert. Jag och Mickis kunde verkligen inte låta bli att skratta åt honom, han är så himla söt när han springer på det fortaste han kan och är gladare än ett barn på julafton, över några små hinder.
 
Sista banomgången vi red satte vi GRYMT. Jag red i vartenda steg, Snobben coolade ner sig men hade ändå en bra grundgalopp och var koncentrerad på mig och mina signaler. S landade i rätt galopp efter vartenda hinder och vi hoppade av vid precis rätt punkt. Fick med mig ett par bra tips ifrån Mickis som vi ska tänka på tills på onsdag när vi drar iväg och hoppar en p&j på gräs (S blir oftast pigg på gräsbanor).
 
Gash vad jag behövde den här träningen. Både för mig självförtroende-boost och för min och Snobbens skull allmänt. Det är alltid lika kul att träna för Mickis, hon förklarar så bra och berömmer mycket vilket alltid uppskattas. Bästa S ♥
Såklart ingår gos & pussar på Philip, varje dag. Han gick en uteritt med syrran dagen i ära!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Isabel, vad tycker du om..? #2

Publicerat 2014-08-17 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Länkar till dem som frågat frågorna i detta inlägget:
http://ryttaarna.blogg.se
http://martadomberg.devote.se
 
Vad tycker du om folk som använder skarpa bett fast det inte behövs? Så, så, så, så onödigt. Det känns som att om man betslar upp hästen utan anledning så gör man det för att man vill att hästen ska se svår ut? Vilket är riktigt egoistiskt om inte annat.
 
Isabel, vad tkr du om.. killar som beter sig som mansgrisar? Hm, definiera ordet mansgris? När jag hör ordet mansgris så får jag upp en bild av en kille som bara ligger på soffan och latar sig och överlämnar allt (matlagning, alla utgifter, barn osvosv) till tjejen, men en mansgris i min ålder.. vad gör dem? Anyways, en mansgris är en mansgris och jag skulle övervägt att dumpa min kille ifall det växte fram en mansgris i honom efter att man blivit tillsammans, lätt. Hehe, känner att jag över använde ordet mansgris liiite..
 
Isabel, vad tkr du om Nellie berntsson? Så jäkla ball tjej, love her.
 
Vad tycker du om alla skönhetsideal? Vad finns det ens att tycka om dem, mer än att det är helt sjukt? För det är just vad det är, S-J-U-K-T. Inte undra på att tjejer i 14, 15 och 16 års åldern mår så jäkla dåligt, när dem förväntas vara helt perfekt. Man känner en sån sjuk press som ligger och trycker ifrån alla håll & kanter, #hataskönhetsideal.
 
Vad tycker du om folk som röker och dricker trots att dom är typ 14/13? Jag tycker det är synd, dels för att dem flesta mest troligt inte förstår konsekventerna av det och dels för att det oftast beror på grupptryck. Alla kommer testa nångång under tonårensgång, inget nytt liksom. Men 13 år - varför ens? Man får inte ut nånting utav det.
Publicerat i Allmänt,

08:10 en söndagmorgon

Publicerat 2014-08-17 kl. 11:32:43 av Isabel Håkansson
*zZZzZZ* God morgon! Jag är så fasansfullt trött & ni förstår nog inte hur jag ser ut när jag sitter och skriver det här inlägget haha. Klockan 08:10 imorse så stod jag i stallet med Snobben i ena handen och Philip i den andra, redo att ta ut dem i hagen. Snobben verkade pigg och glad vilket är ett rätt stort plus med tanke på att det mest troligt är hoppträning ikväll! Det ska bli superkul och välbehövligt om inte annat, hoppas jag får lite tips på bra övningar inom både dressyr & hoppdelen som jag kan träna vidare på hemma sen.
 
Annars då? Skulle vilja säga att min dag är oplanerad, men icke. Jag har mycket att göra, like always and always. Ska först städa ur mitt rum eftersom det inte gjordes igår, sen ska jag ut med hundarna, städa ur kaninburarna och spola ur dem ordentligt, packa skolväskan, ta fram kläder inför imorgon, fixa stallet och ikväll - efter hoppträningen - så ska jag duscha med hårinpackning och fixa naglarna. Den här dagen kommer bli låååång.
 
Vad konstigt det känns ändå, att imorgon börjar skolan liksom. Man lever i sin egna bubbla under sommarloven där ingenting som heter stress, press, plugg eller ångest existerar. För även om man ser fram emot hösten nu, stickade sjalar och doftljus så glömmer jag ALDRIG dem kalla, mörka mornarna man står och väntar på bussen och hackar tänder eller när hästarna kommer in med lera upp till hasarna. Jag är så splittrad när det kommer till höst & skolan, buhu.
Men som jag skrivit här tidigare så lovar jag mig själv att jag ska göra det bästa jag kan av alla dagar ♥
Publicerat i Allmänt,

Longering och fotografering i kvällsol

Publicerat 2014-08-16 kl. 20:39:00 av Isabel Håkansson
Alltså, mitt hjärta smälter ♥
 
Hello darls! Det blev en oplanerad mini photoshoot idag. Snobben var så himla glad, han har varit dunderglad i flera veckor nu vilket är jätteroligt. Idag longerade jag honom för första gången på hur länge som helst, brukar undvika longering så mycket som möjligt pga att det sliter så otroligt mycket, men ibland är det nyttigt för hästarna att få jobba utan ryttare på ryggen också :)
 
Dagen har verkligen gått i ett, har inte hunnit med nånting känns det som. Ett tidsinställt och inget mer - bra jobbat Isabel, yeah right. NOT. Ska sätta mig ned nu med bra musik och koppla bort allt annat i nån timme, bloggen ska igång och inställda inlägg inför kommande skolvecka ska förberedas, jobbjobb. På tal om det, finns det nåt speciellt ni läsare skulle vilja läsa om? Jag är öppen för förslag och såå nyfiken.
 
Imorgon står hoppträning på schemat, och OJ vad jag längtar! Ska verkligen rida och se till att komma hem med en bra träning i bagaget. Det skulle verkligen inte vara bra för mitt självförtroende inför onsdag då vi åker iväg till Gesala och hoppar ifall träningen blir misslyckad.. Snobben kräver verkligen sin ryttare nu när han är lite osäker inom hoppiningen, och den ryttaren är jag. So yes, nu vet ni vad jag har att se fram emot imorgon! Hoppas ni haft en grym dag och haft fint väder där ni bor! PUSS
Publicerat i Allmänt,

Today

Publicerat 2014-08-16 kl. 14:01:00 av Isabel Håkansson
... 3 positiva saker om den här dan:
 
♥ Jag ska rida/motionera Snobben.
♥ Blogga massor + göra tidsinställda
♥ Njuta av min i princip sista sommarlovsdag..
 
.. 3 negativa saker om den här dan:
 
♥ Måste städa mitt rum.
♥ Planera kommande veckoschema, och då inkluderar även skolan i det..
♥ Lägga mig tidigt eftersom jag har utsläppet imorgon, och min sista sommarlovs-sovmorgon är därmed gjord.
 
.. 3 roliga saker om den här dan:
 
♥ Ska anmäla mig till p&j!
♥ Förbereda Snobben för hoppträning imorgon, tvätta hans svans b.la.
♥ Är väldigt inspirerad och ska därför försöka ta vara på det och skriva ihop bra inlägg.
 
Hur ser er dag ut och vad ska ni göra? PUSS
Publicerat i Allmänt,

Explosiv ponny // idag firar vi denna going

Publicerat 2014-08-15 kl. 20:59:00 av Isabel Håkansson
Idag red jag Snobben på galopp-banan, inte ett bra val en dag som denna. Det var nämligen en travhäst som var där och kördes där samtidigt som vi red och GUD vad Snobben blir koko när det finns travhästar i närheten. Snobben trippade endast omkring med huvudet satt uppe bland molnen och var helt blockerad.. testade att galoppera en sträcka vilket var det dummaste jag kunde göra haha. Snobben bokstavligttalat satte sig ner och for iväg som ett skott, bockade och var lite väl lätt i baken. Tog mig nästan ett helt varv att få stopp på honom (2 km), så ni kan tänka er själva hur det såg ut haha.
 
Efter stallet hoppade jag in i duschen och fräschade till mig och åkte sedan vidare hem till pappa där jag, Märta och Linn gjorde middag för att sedan inväntade födelsedagsbarnet Sandraaa ♥ Det blev presentöppning, massa snack och skratt i mängder. Dem sover kvar här ikväll och kvällen är helt oplanerad, så vi får se vad den har att erbjuda! Dethär är sista sommarlovs kvällen för mig att kunna sova över med kompisar då jag har utsläppet på söndag.. sad but true.
 
Updateringen idag - jag vet. Somsagt, det blir ändring på det så fort jag kommit in i rutinerna med skolan igen. Även om jag skulle vilja ha sommarlov i 10 veckor till så känns det skönt med höst och lite mer rutin i vardan, liksom. Nu ska jag ta och vara social med dem andra som sitter och suckar bredvid mig, hehe ;)
Bild 1: Öronbild ifrån idag, innan travhäst incidenten. Ser ni löven som redan fallit ner ifrån träden..? 
Bild 2: Födelsedagsmiddag och Sandra med partyhatt på huvudet haha!
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

Att kicka igång dagen på ett bra sätt

Publicerat 2014-08-15 kl. 12:59:58 av Isabel Håkansson
     
Nu - finally, så kan jag kika in här för att skriva ett riktigt och redigt GODMORGON! Jag mår superbra bortsett från att jag är riktigt trött. Det blev sent inatt, tänk er själva, 2 tjejer ensamma i ett hus med en massa socker i kroppen haha! Min morgon var rätt misslyckad dock, försov mig och vaknade av att mamma kom och ropade "Isabel, du ska vara hos tandläkaren om 10 minuter". Det här med att kicka igång dagen på ett bra sätt fanns inte på kartan för mig just idag, hehe..
 
Lagade ett hål hos tandläkaren och sitter nu med en massa bedövning kvar i munnen och hela högerhalvan av läpparna är bortdomnad, mysigt. Aldrig mer i mitt liv ska jag ha ett hål, det var så obehagligt med sprutor och borr, usch usch usch. Egentligen får jag inte anstränga mig på 5-6 timmar nu, men det tänker jag göra i alla fall! Stallet väntar nämligen och idag står ridning i regnet på schemat ;)
 
Ska rida ut och nöta sidvärsrörelser och galoppfattningar, just galoppfattningar är så himla nyttigt att jobba på 1-2 gånger i veckan. Det är faktiskt inte ofta man ser hästar som fattar galopp ifrån skritt och verkligen sätter under sig ordentligt så fort dem får galoppskänkeln, utan sporrar eller annan förstärkning. Snobben rids aldrig med sporrar förutom vid enstaka tillfällen och är superduktig! Nu väntar stallet & jag har gryyymt brådis, jag bloggar senare och ni kikar in här senare, deal? PUSS
Publicerat i Allmänt,

Om Snobben och jag tävlade dressyr..

Publicerat 2014-08-14 kl. 14:35:00 av Isabel Håkansson
Jag tycker att dem flesta inom dressyren bär så opersonliga och tråkiga outfits. För hur ofta är det egentligen som nån rider in med en skrikrosa kavaj, blingad hjälm och brun utrustning - med huvudet satt högt? Tror inte jag sett någon, nånsin faktiskt. Skulle jag tävla dressyr och ha dressyren som min & Snobbens gren att sattsa på så hade jag inte tvekat på färgklickar i våra outfits, lackade detaljer och bling - för det är sååå snyggt!
Image by undefined
Detta ihop med en royalblå kavaj, vita ridbyxor och ett svart dressyrträns med blingpannband och lackad nosgrimma, weow. Snacka om snygg, men ändå utstickande, outfit. Snobben ser detsutom riktigt läcker ut klädd i royalblå vilket alltid är ett stort plus! Föreställ er själva, det rider in ett ekipage på dressyrbanan med denna färgsprakande och coola outfit, utför alla rörelsemönster och får högst poäng. Snacka om att folk skulle komma ihåg ekipaget efter den dan, inte bara för dess prestation och poäng - utan för deras utstickande outfit.
 
Vad tycker ni? Borde det inte dyka upp mer färg och bling i dressyren? Det skulle vara såå kul om ni ville kommentera vad ni tycker om min dressyroutfit ovan, och även lite egna tankar om vad ni tycker. Jag själv satte mig och googlade runt på dressyr-outfits och blev nästan bländad pga alla vita, beiga och limegröna outfits ;)
Publicerat i Allmänt,

Vilken mysig morgon!

Publicerat 2014-08-14 kl. 13:23:12 av Isabel Håkansson
Tog sovmorgon, käkade frukost på ett café med pappa & syster, mötte upp Sandra och nu sitter vi här med ett varsitt glas juice och snackar ♥ Idag rider Sanna Snobben och jag har hästledigt, skönt at all. Tror att dem ger sig ut på lite trim över bommar eller i skogen, nyttigt för lilla S! Så denna dag är fullkomligt oplanerad och ska spenderas i stan med kompisar. Kompistid är guld värt ibland alltså!
 
Vi har fixat jobb här nu på förmiddan faktiskt haha, så nu har vi båda jobb varannan vecka. Om några dagar börjar skolan, jag ska köra moppe på tisdag, hoppträna i helgen, hoppa p&j nästa vecka på onsdag, sova med 3 bra kompisar imorgon och livet känns igååång - so happy. Bloggen prioriteras bort nu dem sista dagarna innan skolan börjar, men ska ändå vara igång och underhållas liksom, sounds like a plan.
 
Shoppat lite nu under veckan somsagt så bilder på det kommer upp senare idag/imorgon om det skulle vara intressant, köpte b.la dem uursnygga *host* byxorna som jag har på mig i inlägget under ;) Kommer garanterat bo i dem i höst! Hoppas ni mår bra, ta vara på dem sista dagarna av vårt underbara sommarlov.. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Nattkäk & en alltför sen update

Publicerat 2014-08-14 kl. 00:50:09 av Isabel Håkansson
Alltså vanlig pasta med pizza/pasta krydda över är sååå gott, testa själva! Right now
 
Hej, eller ska jag kanske skriva godkväll? ;) Är det nån vaken fortfarande? Har helt och hållet vänt på dygnet och ligger uppe sent på kvällarna för att sen vakna sent på mornarna - och skolan börjar om 4 dar.. hmm, känns stabilt. Idag har varit en bra dag, kort sagt. Red Snobben lite lätt och han kändes finfin! Inga större krav eller nåt hårt pass överhuvudtaget, stämde bara av så att gas, broms och allt stod rätt till i princip.
 
Utöver stallet så har dagen/kvällen spenderats i Stockholm springandes runt i en massa butiker. Det är så sjuukt mycket rea överallt just nu, weho! Nu har jag införskaffat lite nya kläder inför hösten och känner mig helnöjd med tillvaron. Livet är förjäkla bra, alltså. Så glad att jag känner så och verkligen, verkligen menar det ♥
 
Imorgon ska jag försöka ta tag i bloggen igen, den känns så död just nu. Blogg-motivationen ligger på 0 och tiden har inte funnits dem senaste dagarna, tråkigt nog. Men imorgon så ska jag börja planera och strukturera upp mitt schema lite igen, välbehövligt. Nu ska jag slå på en bra podcast och bädda ner mig i min sköna säng hemma hos papi för att sen försöka somna i en någorlunda tid idag. Puss & godnatt, see u guys tomorrow.
Publicerat i Allmänt,

Smoothie ~ett bra tips~

Publicerat 2014-08-13 kl. 15:20:38 av Isabel Håkansson
Gjorde en smoothie-frukost till mig och Pernilla förra veckan, det är verkligen gott & samtidigt mättande. Ett bra tips till alla (inklusive mig själv) som börjar skolan snart, mixa ihop en smoothie som mellanmål efter en skoldag! Snabbt, enkelt, mättande och gott. Allt i ett - right?
 
Jag brukar mixa olika bär, gärna hallon eftersom det smakar så mycket, banan och yoghurt. Då blir smoothien lite "tjockare" och mer mättande liksom. Tar man mjölk och hallon t.ex, så blir den ganska rinnig och inte alls lika mättande, men alla gillar olika sorters smoothies. Jag har sett folk som har mixat ihop mycket smoothie som dem hällt upp i skål och strött flingor över. So yes, smoothie är ett alldeles perfekt mellanmål och går att göra princip hur man vill!
Publicerat i Allmänt,

Snobbens tänder är fixade // godmorgon

Publicerat 2014-08-13 kl. 10:49:00 av Isabel Håkansson
Snobben igår, visst var han fin efter att han blivit drogad, hehe?

Tänkte börja dethär inlägget med en snabb update om Snobben, för det gillar ni - ellerhur? ;) Snobben fick sina tänder fixade igår som jag tidigare skrivit. Så skönt att ha det gjort! Veterinären sa att han hade liiite vassa tänder i sidorna och hade pågrund av det fått ett sår uppe i gommen, vilket självklart inte kan ha varit bekvämt för S. Förhoppningsvis var det dem vassa sidotänderna anledningen till våra små motgångar den senaste tiden, hope so.
 
Idag ska jag rida Snobben lite försiktigt på galopp-banan. Tänkte skritta och trava honom, prova ställa honom lite i båda varven och variera lite form på honom. Inget långt eller jättekrävande pass dan efter att han fått tänderna fixade, mest bara ett typiskt känna av pass :) Imorgon kommer Sanna ut och rider, så då lär S få svettas lite mer, hehe.
 
Dagens planer utöver stallet är rätt oplanerade, vilket är skönt. Ska umgås med papi och bara ta det lugnt.  Snart är skolan igång och dagarna måste planeras för att allt ska kunna på ihop - jag längtar samtidigt som jag verkligen, verkligen INTE gör det. Ta vara på dagen bloggers, PUSS
Publicerat i Allmänt,

Skolstart? Hmm..

Publicerat 2014-08-12 kl. 15:42:00 av Isabel Håkansson
När jag tänker på hösten 2014, så tänker jag - nystart, nytänkande och satsning. Satsning på skolan, häst och blogg, allt i ett liksom. Det kommer vara mycket bollar i luften och vissa dagar kommer jag att vara trött, grinig och såå seg, men om det går vägen så är det även SÅ värt det, right? För att hinna med allt så har jag valt att punkta upp en liten lista på saker jag måste bli bättre på, vardagssaker som drar tid och är onödiga.
 
♥ INTE massa slö-tid efter skolan. Det blir så lätt att jag istället för att ta en frukt och hoppa i stallkläderna direkt istället lägger mig i sängen, kollar serier, läser bloggar och låter tiden dra iväg ordentligt innan jag har minsta lilla tanke på att åka till stallet.
 
 Upp i tid på mornarna. Är det bara jag som hoppar upp ur sängen en kvart innan bussen går, klär på mig samtidigt som jag lägger på mascara och äter frukost samtidigt som jag plattar håret, haha? Det ska det blir ändring på nu, måste verkligen lära mig att komma upp på mornarna.
 
♥ Ta tag i läxor och skolarbeten så fort jag får dem. Jag är expert på att dra ut på skoluppgifter och skriva dem i panik typ dan innan dem ska vara inlämnade. Det är såå irriterande och jag blir jättesur på mig själv varje gång, men ändå fortsätter jag. *gäsp*
 
♥ Alltid, alltid ha tidsinställda/inlägg i utkast. Har jag fullt schema nån dag så underlättar det såå mycket ifall jag har ett tidsinställt inlägg på bloggen eller varför inte ett färdigskrivet inlägg i utkast liksom? Så ska jag se till att ha det.

Hur ser ni på hösten 2014? Har ni några mål/egna löften åt er själva i höst, vad isåfall? TELL ME!
Publicerat i Allmänt,

2 years ♡

Publicerat 2014-08-12 kl. 12:09:00 av Isabel Håkansson
Shit vad jag älskar honom, min bästavän & bättre halva. Jag tänker ge allt för Snobben, så länge jag lever. Tackvare denna ponny har jag idag haft dem 2 bästa åren i mitt liv, kommer aldrig kunna tacka honom nog för vad han gjort för mig i mitt liv. Min jordklotsfavorit ♥
Publicerat i Allmänt,

Kvällar man inte kan sova..

Publicerat 2014-08-12 kl. 10:29:06 av Isabel Håkansson
Igår var en kväll då jag - hur mycket jag än vände & vred på mig - inte kunda somna. Jag var så otroligt pigg och hade överskottsenergi så det räckte åt flera stycken. Somnade inte förrän klockan närmade sig 03 på natten ungefär.. så jag är ju lagom trött idag, japp.
 
Idag har mycket på min "to do list", men det är bara roliga saker så det jämnar ju ut sig ;) Ska såfort jag skrivit dethär inlägget hoppa i stallkläderna och åka ut till stallet. Mockar och borstar Snobben, promenerar honom om jag hinner och sen kommer veterinären ut för att fixa hans tänder (ÄNTLIGEN!!). När stallet är klart så ska jag tillbaka in till stan för att duscha, sminka mig och byta om. Därefter ska jag möta upp 2 vänner och utföra några ärenden som jag tyvärr inte kan ta upp här. När dem ärena är utförda så ska jag möta upp några andra braingar och spendera kvällen ihop med dem.
 
Känner på mig att det kommer bli en lång, men superrolig, dag! I skrivande stund sitter jag och lyssnar på musik och har ett glas med Aloe-Vera dryck bredvid mig, känns som en bra uppladdning inför dan. Testade en ny smak på Aloe-Vera drycken idag faktiskt! Jag som alltid väljer Golden-Kiwi har nu köpt Citron! Vet inte om jag tycker den är supergod eller vidrig än dock ;) Nu: Stallet ♥
I skrivande stund...
Publicerat i Allmänt,

En pw upp till stallet

Publicerat 2014-08-11 kl. 18:23:00 av Isabel Håkansson
Mysigaste som finns - ta en pw till stallet, mocka medans bra musik spelas i lurarna, borsta hästarna i hagen och kunna plocka äpplen ifrån äppelträden precis utanför stallet & bjuda hästarna på. Snobben och Philip lever livets liv och är såå otroligt glada och positiva. Det fick bli en vilodag idag för båda killarna, pappa kommer och hämtar oss när som helst och då bär det av till Uppsala för middag.
 
Räkna med bra update under veckans gång, ska nämligen hämta hem en splitterny laptop nu när vi ändå har vägarna förbi Uppsala, perfekt! Har ni nåt önskemål på specifika inlägg ni vill läsa om? Åsikter, hästinlägg, tips, tankar inför skolan etc, let me know! Det är så härligt med respons ifrån läsare, det gör bloggen mer levande vilket jag även nämnt förut.
 
Vad ska ni hitta på ikväll? Myskväll hemma eller ut och ha kul med kompisar? Förbereda inför en tävlingsdag imorgon med hästen kanske.. ;) Ha en fin kväll hur som, vi hörs later on!
Publicerat i Allmänt,

När regnet smattrar mot fönsterrutan

Publicerat 2014-08-11 kl. 13:22:03 av Isabel Håkansson
Tog mig en sovmorgon imorse, välbehövligt? OH JA! Tänker unna mig själv en massa sovmornar, sena kvällar, kompistid, trim på ponnyn och serietittande nu när sista sommarlovs veckan är kommen. Aj, det kändes att skriva dendär sista meningen.. vill inte att sommarlovet ska vara över, är inte redo att återgå till skolan och allt plugg, än.
 
Regnet smattrar emot fönsterrutan och himlen är täckt utav gråa moln. Det var ett väldigt tag sedan det var regnigt, så det är suuuperskönt om ni frågar mig! Får se om hästarna motioneras eller om det blir vila för deras del dock.. Hade planerat att longera Snobben och sedan släppa honom i paddocken och låta honom busa av sig lite dagen i ära, återstår att se vad vädret tillåter! Det måste verkligen vara det sämsta med att inte ha tillgång till ridhus, alla dessa vilor såfort det är isigt, det spöregnar, är snöstorm och liknande. Visst, det går att rida ändå - men hur kul är det på en skala från 1-10? NOLL.
 
 Ska byta till pappa idag vilket ska bli kul, har saknat honom jättemycket! Så dem kommande dagarna kommer jag att bo inne i staaan, vilket betyder mer kompistid. Hoppas ni får en bra dag och att ni kikar in här senare idag ;) PUSS
Tidigare imorse... ↑
Publicerat i Allmänt,

Det blev en kvällstripp till stallet trots allt..

Publicerat 2014-08-10 kl. 21:53:13 av Isabel Håkansson
     
Hur jäkla söt är han inte? Haha jag brukar alltid lägga bak Snobbens lugg bakom öronen när jag ska borsta ansiktet på honom, för att kunna borsta honom ordentligt både under luggen och över hela ansiktet, sötponnyn.
 
Tog en spontan-tripp till stallet när vi kom hem ifrån Stockholm nu på kvällen. Det måste nog allt vara det bästa med att ha stallet 3 minuter bort - att kunna åka upp precis när man vill, rida, borsta och pussa på väärldens bästa hästar & glädjespridare. Känner mig så otroligt bortskämd som har det så bra, tror det är många som skulle vilja ha gångavstånd med bara några minuter ifrån ens hus och stallet..
 
I alla fall, red ut S med syrran som satt på en dunder-pigg Philip! Vet inte vad som tagit åt Philip nu på senaste, om han har ätit krut eller något annat? Han är så SJUKT pigg, bockar, sticker iväg i full galopp ifrån ingenstans, sparkar bakut och ger ifrån sig små glädjerus hela tiden. Så himla go och så himla söt verkligen ♥
 
Det blev inte nån tur i skogen idag dock, tyvärr.. Men det började mörkna och vi ville inte riskera att det skulle hinna bli mörkt då vi inte hade några reflexer på varken oss eller hästarna. Istället blev det en tur bort till grannstallet där vi både skrittade, travade och galopperade på deras grymma grusvägar som dem har där. Hästarna var galet lyckliga, så härligt.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Isabel, vad tycker du om..? #1

Publicerat 2014-08-10 kl. 13:16:00 av Isabel Håkansson
Jonna's frågor:
Isabel, vad tycker du om killar? Vissa är underbara, vissa helt idiotiska - precis som det är med oss tjejer. Har fått det intrycket att killar är bättre på att hålla hemligheter etc, än tjejer. So yes, en bästa killkompis är nånting jag veerkligen vill ha.
 
Isabel, vad tycker du om alkohol? Alla kommer förmodligen att dricka alkohol nångång under sitt liv mer eller mindre liksom. Så länge man dricker i lagom mängd och inte i en allt för tidig ålder så är alkohol... okej?
 
Isabel, vad tycker du om fester? Roliga probably?! Haha nejmen, går man på fest så går man dit för att ha kul så det får bli mitt svaaar.
 
Isabel, vad tycker du om påståendet "viktbärande ponny"? Förstod inte riktigt frågan.. Men en viktbärande ponny är ju en ponny/häst med oftast en något grövre kroppsform som orkar bära upp ryttare som väger lite mer, eller hur jag ska förklara haha.
 
Isabel, vad tycker du om "jag är för lång men inte för tung"? Jag är helt neutral gällande den här frågan. Tar inte hästen skada utav ryttaren som sitter på så är det bara att rida på, tycker jag :) Hästen lider ju inte av en för lång ryttare (så länge den inte väger för mycket dvs), utan det är ryttaren främst som det blir jobbigt för.
 
Isabel, vad tycker du om åska och blixt? Myyyyyyyys.
 
Isabel, vad tycker du om ATT VI KOMMER UPP TILL SALA NÄSTA SOMMAAAAAR <3<3 Det kommer ägaaaa, kommer inte klara mig ett år utan er tjejer dock :(
Publicerat i Allmänt,

Att få andas stall-luft på morgonen

Publicerat 2014-08-10 kl. 11:20:34 av Isabel Håkansson
Att starta dagen i stallet, få skit under naglarna, pussa på favorit mularna och få andas in riktig & redig stall-luft är heeelt underbart! Snacka om att energin stiger upp på 100 och man känner sig peppad och taggad på dagen - för det är just så stallet får mig att känna Lilla Snobben såg ut att ha en del träningsverk efter gårdagens träning, så ikväll tänkte jag rida ut honom i skogen.
 
Idag ska det pumpas ut med inlägg här och Isabelhakansson.se is on the road again! Kände mig inte alls taggad på bloggen igår, vilket även märktes på mina inlägg.. tråkiga & enformiga - så som dem absolut inte ska vara det vill säga, hehe. Dagens schema är dock fullproppat.. ska så fort jag publicerat det här inlägget byta ifrån mina mjukiskläder och istället hoppa i jeans och nån snygg tröja, sminka mig och platta håret. Sedan styr bilen riktning emot huvudstaden och därefter spenderas dagen ihop med alla kusinerna ifrån mammas sida.
 
Ville bara kika in här och kolla läget, liksom. Hoppas ni får en gryym dag och att det är bra väder hos er där ni bor, PUSS
Publicerat i Allmänt,

30+ grader och ponnyn i trailern

Publicerat 2014-08-09 kl. 15:23:00 av Isabel Håkansson
Snobben står i trailern supersnällt och vi är påväg hem efter en helt okej träning. För att ha hopptränat i 30+ grader i en paddock med hårt underlag så är jag nöjd över passet. Ponnyn min skötte sig såå bra och jag är nöjd över honom! Framåt slutet red jag mesigt som tusan, så det blev en tvärnit och jag gjorde min fjärde avramling på S, nånsin. Då hoppade jag upp, tog mig i kragen och RED. Vilken jäkla skillnad det blev på honom och på hoppen, wooow. Även om hinderna bara låg på typ 70 cm så hoppar inte Snobben om han inte känner att han har ryttaren med sig, det krävs ridning och en massa ben för att han ska hoppa. 
 
Nästa gång vi åker iväg så får det bli antingen tidigt på morgonen eller senare på kvällen/eftermiddan så det hinner svalna lite, nu är det ju stekhett utanför.. Både jag och Snobben är sjöblöta, mest jag tror jag haha. Nu rullar vi in på gårdsplan och Snobben ska raka spåret in i spolspilltan för en lång dusch, puss
 
Publicerat i Allmänt,

Best of my ponies

Publicerat 2014-08-09 kl. 11:50:00 av Isabel Håkansson
Den ena dan är aldrig den andra lik, tack vare dessa 2 underbara individer. Snobben som är den mest speciella hästen jag träffat i hela mitt liv. På ett bra sätt. Han är min bästavän och jag kan läsa honom som en öppen bok, så bra känner jag honom. Sen har vi lilla Philip, han som skulle kunna springa ett maraton för ett pelletskorn och gladeligen kastar av syrran så fort han får chansen. 

 Mina älskade hästar, kanske är dem små i storleken - men dem har världens största personligheter och DAMN, vad jag älskar dem för det.
Publicerat i Allmänt,

Med hårinpackning & facemask

Publicerat 2014-08-08 kl. 21:33:18 av Isabel Håkansson
Med hårinpackning i håret och en facemask med lukt av honung i hela ansiktet så tänkte jag logga in här för att säga hej & god natt till er. Snobben, jag, Pernilla och en dunderpigg Philip var ute och klättrade i klätterbackarna nu på kvällskvisten, bra för ryggmuskelaturen oh yes! Att jag och Pernilla rök ihop framåt slutet är en helt annat historia, hehe. Min syster är en utav mina bästakompisar, men ibland blir vi såå osams.. *host*
 
Snobben kändes riktigt pigg och fräsch i alla fall, vilket glädjer mig! Rider honom på hacket dagligen nu för tiden, han funkar super bra med det. Han kan bli lite stark när det kommer till galopp utomhus och liiite så att han hänger i handen, om ni förstår vad jag menar? - men det är något som vi 2 tillsammans får jobba vidare på, liksom. Jag är taggad inför hoppning imorgon och hoppas innerligt på att både vädret är på vår sida och att lilla Snobben med en vilja av stål behagar att gå in i transporten ;)
 
Timern ringer förfullt bredvid mig nu för att tala om att det gått prick 15 minuter och facemasken måste sköljas bort. God natt bloggers, ni äger thiiis much! Sov gott ♥
 Ett collage som beskriver min stallkväll pretty well.
Publicerat i Allmänt,

Mitt rum hos mamma

Publicerat 2014-08-08 kl. 16:16:00 av Isabel Håkansson
Gud vad konstigt det kändes att skriva mitt rum hos mamma? Allt är ju så nytt för mig och hela grejen kring dethär med att vara skilsmässobarn är ju en process liksom, jag kommer nog vänja mig.. hoppas jag. I alla fall, i dethär inlägget så tänkte jag visa er bilder på hur mitt rum hos mamma ser ut! I ett annat inlägg lite längre fram när vi fått ordning på det nya huset så kan jag visa er mitt rum hos pappa också.
Mitt rum går i färgerna rosa & vitt. Det syns inte jättebra på bilderna, men min tapet är vit med ljusrosa ränder på. Det blir otroligt missvisande på bilderna. Anyways, jag trivs bra i mitt lilla rum och även om det finns en hel del saker man skulle vilja ändra på - så trivs jag otroligt bra som det är nu. Jag har min lilla "blogghörna" med dator, ljus och datorstol och jag har min goa säng med en grym apple-TV som jag kan kolla på.
 
Nu har ni som ville se hur mitt rum ser ut - fått sätt det. Förresten! Jag har ju som ni kanske ser en massa bilder på en ponny som inte är Snobben inne på mitt rum, och för er som inte vet så är det min gamla skötponny Dante på bilderna. Han betydde allt för mig en gång i tiden, och även om jag funderat många gånger på att byta ut bilderna emot bilder på Snobben så har jag aldrig haft mage att göra det.. lilla Dante, vila i frid ♥
Publicerat i Allmänt,

Ett hej från mig till er ♥

Publicerat 2014-08-08 kl. 12:18:56 av Isabel Håkansson
Jag väljer att kicka igång denna dag med hjälp av en quote med ett bra budskap, så det är vad jag tänker göra. Det är så otroligt viktigt att man tar vara på livet och gör det så bra som möjligt, för en själv.
 
Hey hallo bloggers!  Anyways, igår reds Snobben av Sanna, en superduktig tjej som en gång i tiden tävlat rätt mycket i dressyr och utbildat egna hästar. Hon red honom till Ösby paddocken och trimmade honom där, enligt hennes rapport så hade han varit rätt stel till en början men släppt till och blivit superfin framåt slutet! Det är dags att raspa tänderna på mr.S nu, när det är gjort är jag stensäker på att han lär bli 100 gånger mjukare än vad han är nu.
 
Anledningen till gårdagens rent ut sagt sugiga update, var eftersom att jag drog på en tältövernattning ihop med 2 bra vänner, Märta & Sandra igårkväll. Det var så himla välbehövligt att få komma ut och snacka av sig lite, minst sagt. Känns så bra att jag denhär sommaren, bara umgåtts med människor som sprider positiv energi och klaffar bra ihop med min personlighet. Cyklade hem ifrån Sandra runt 11 imorse ungefär och har sen dess bara strosat runt hemma i mina rosa mjukisbyxor och världens största - men mysiga - munkis.
 
Dagens planer är rätt simpla. Fixa stallet och backträna hästarna i skritt, göra i ordning Snobben inför hoppträning imorgon och ta hand om mig själv med facemask och hårinpackning lite senare ikväll. Skulle egentligen åka och rida Tequila idag men det går inte eftersom dem fått evakuera ifrån stallet där dem står pga brandröken. Så tråkigt :(
Publicerat i Allmänt,

Isabel, vad tycker du om..?

Publicerat 2014-08-08 kl. 10:00:00 av Isabel Håkansson
.. fortsätt meningen och så svarar jag på det under helgen! Alla som frågar får en länk till sin blogg vid sidan av varje fråga.
Publicerat i Allmänt,

Inför hösten - haybar!

Publicerat 2014-08-07 kl. 14:29:00 av Isabel Håkansson
Jag har ett såå bra tips till er hästmänniskor nu när hösten börjar smyga sig på. En "haybar" är en hink gjord i mjukplast, som är helt perfekt att servera hästarnas middag i om man ska ut och rida efter skolan och inte hinner vänta på att hästen ska käka klart middan i boxen/hagen.
 
Visst, man kan lägga en tuss hö direkt på golvet och låta hästarna käka därifrån - men det finns ju vissa nackdelar med det. Höet kan bli dammigt med tanke på att det ligger på golvet, och om inte annat så blir golvet skitigt och hö-strån är inte jättelätt att sopa upp om det ligger i större mängder.
Såhär står våra ponnysar och käkar medans vi borstar och fixar dem inför ridning under vinter halvåret. Lilla Philip.. vilken enorm mage han hade förra hösten/sensommaren haha! Anledningen till det var han hade fått en hel sommar-vila, han stod på bete och gick endast några promenader i veckan i över 2 månader. Det var han välförtjänt efter en intensiv vår med inridning och skolning inom ridningen, minst sagt!
Publicerat i Allmänt,

Ett sent godmorgon

Publicerat 2014-08-07 kl. 12:44:00 av Isabel Håkansson
Kollade på klockan och fick en kind of a chock. Dagarna går alldeles för fort nu, det känns som om klockan nyss var 9 och jag såg ett pll avsnitt medans jag åt frukost liksom? Aja, jag njuter av 1,5 veckas ledighet till innan skolan börjar i alla fall. God morgon till er hur som helst ♥
 
Idag ska rummet storstädas, minst sagt. Råkade ju skjuta på det igår *host*.. Typiskt mig att dra ut på allt det tråkiga och sen låta det rinna ut i sanden. Men today is the day och rummet ska bli kliniskt rent, japp det ska de! Förutom det så ska bloggen och djuren här hemma prioriteras, får se om jag träffar upp nån kompis eller bara chillar hemma. Kan vara skönt med en "day off" ibland också.. allt får komma som de kommer helt enkelt!
 
Nu: städa rummet - mobilen avstängd och allt vad sociala medier lika så. Måste få ordning på rummet innan jag gör nånting annat, hörs later on.
 Tidigare imorse ↑
Publicerat i Allmänt,

En typisk gos-i-stallet-kväll.

Publicerat 2014-08-06 kl. 22:10:25 av Isabel Håkansson
Efter att inte loggat in här på hela dan så känner jag en sån sjuk lycka när jag äntligen får knappra in blogg.se på tangentbordet, love IT. Idag hann klockan dra iväg ordentligt innan vi var uppe i stallet jag och syrran. Anledningen till det var för att jag ville se ifall dimman skulle börja avta senare emot eftermiddan/kvällen så att vi eventuellt hade kunnat rida. Men nej. Dimman låg kvar och det luktade bränt som tusan utomhus, så typiskt.
 
Jag och Pernilla tog oss i kragen och städade ur hela mitten stallet iallafall. Mitten stallet är stallet där hästarna står i vanliga fall, året runt. Mickis, jag och syrran har därför bestämt oss för att städa ur hela stallet, sopa, damma och tillsist tvätta hela stallet med högtryck så att det blir fräscht till hösten (ponnysarna står i det såkallade "sommarstallet" nu). Så när stallet var ur städat så fick sig båda ponnysarna en lång rykt på 1 timme, vilken skillnad på hästar!
 
Pälsarna blänker på båda, hovarna är lackade & svansarna toppade. Snobben hann bli lite rastlös fram emot slutet dock.. tror han vill ut och galoppera av sig lite energi och kanske lufta över lite hinder ;) Är det grönt att rida imorgon så kommer det en jätteduktig tjej ut till stallet och ska rida igenom Snobben, så det känns toppenbra! S börjar somsagt bli riktigt fin nu, är så nöjd över honom och över mig själv.
Slutresultat
Publicerat i Allmänt,

Vad ska jag göra för en bättre blogg?

Publicerat 2014-08-06 kl. 12:42:00 av Isabel Håkansson
Jag har såna planer, både ihop med andra och uppmålade i mitt huvud. Så snart min tur vänder så kommer jag förhoppningsvis igång med Snobben ordentligt och träningen kring honom & mig kommer vara och ÄR en stor del i mitt liv. Saker jag vill förbättra i höst gällande blogg är: ↓
 
♥ Bättre uppdatering. MINST 3 inlägg/dag, välskrivna med fräscha bilder och igenomtänkt text.
 
♥ Mer åsikter. Åsiktsinlägg är inte bara att roliga att skriva, utan även roliga att läsa. Både åsikter kring hästvärlden och saker som dyker upp i vardagen kommer att disskuteras.
 
♥ Ni ska få lära känna mig bättre. Isabel Håkansson, mig. Vad står jag för? Vart ligger min stora satsning i livet? Hästplaner? Mitt liv och ni får ta del av aaallt.
 
Nån punkt jag missat? Jag skulle vara SÅ tacksam om ni kommenterade 1 bra respektive 1 sämre grej med min blogg, notera SÅ tacksam. Bloggen blir så mycket mer levande och rolig med engagerade läsare som skriver vad dem vill läsa om. Om inte annat är det såå skönt att som bloggare få feedback, liksom.
 
Älskar bloggvärlden och hela dess atmosfär, låt oss nu köra igång - isabelhakansson.se, på riktigt.
Publicerat i Allmänt,

Pepp på dagen!

Publicerat 2014-08-06 kl. 11:17:36 av Isabel Håkansson
 
Morning bloggers ♥
 
 
Waaah, vad irriterande att jag stavat fel på "inspiration" som det egentligen ska stå i texten över. Orkar inte redigera ihop en ny text dock, så det får stå "insperation" så länge, ni förstår budskapet hur som ;) Rätt mycket som jag kommit underfund med på senaste tiden att jag stavat fel på. T.ex såna, trodde jag stavades "sånna" enda fram tills igår..? Nåt att tänka på nu när jag tänker lägga in en extra växel varegäller bloggen - inga stavfel.  
 
I alla fall, läste en artikel nu på morgonen om hur ootroligt farligt det är för hästen att anstränga sig i denna rök. Rider/motionerar man hästen i röken så kan den få kroniska sjukdomar m.m, så våra hästar får stå tills vidare. Det känns om om det alltid är någonting som inte klaffar och så får Snobben vila, vi kommer aldrig riktigt igång liksom. S.T.Ö.R.A.N.D.E!
 
Pepp på dagen är jag i alla fall, ska storstäda mitt rum innan jag gör någonting annat, det ser ut som en bomb slagit ner här ;) Vet inte vad som hänt med mig, förr plockade jag på rummet varje dag och det var aldrig stökigt, nu har jag ingen kontroll över rummet och det är stökigt jämt.. Skärpning Isabel! Ha en bra dag bloggers, för det ska jag ha. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Snapshots from today

Publicerat 2014-08-05 kl. 21:27:24 av Isabel Håkansson
Precis hemkommen ifrån en sista titt uppe hos hästarna. Nu på eftermiddan tog jag och Sandra oss en pw, dock varade den inte länge eftersom det började regna - vilket inte var oss emot med tanke på skogsbranden - men regnet varade bara i några minuter och efter att den slutat som kom röken och la sig som ett tjockt täcke över himlen. Bara för oss att traska hem till mig och sätta oss i soffan då det knappt gick att andas, så tråkigt..
 
Har inte kunnat rida hästarna idag pga röken som inte är hälsosam att andas in, vilket stör mig som sjutton. Ska jag inte kunna träna min häst nu under dem närmsta dagarna eller? Kära gud, ge oss regn. Amen. Annars har dagen vart rätt mysig at all. Fikade med pappa & systeris samt kramade pappa hejdå eftersom han skulle återvända till Stockholm. Är så glad över min grymma relation till mina föräldrar, kan verkligen prata om vad som helst med dem. Mina bästavänner, även fast vi bråkar och jag kan hata beslut dem tar gällande vad jag får & inte ibland.. så älskar jag dem till månen och tillbaka igen ♥
 
Vad har ni gjort idag? Nåt roligt? TELL ME. Älskar att sitta och scrolla i kommentarsfälten, ni är så underbara, varenda en utav er! Idag har bloggens statistik stigit igen vilket alltid är lika kul! Ska sätta mig att skriva tidsinställda inför morgondagen och mixa ihop en energirik smoothie att boosta upp med nu på kvällskvisten. Utanför fönstret är det nästintill svart nu, ännu ett tecken på att sommaren snart är över.. Det smärtar i hjärtat att skriva det, får trösta mig med att min sommar varit grym. Sköt om er, puss
Publicerat i Allmänt,

En vintrig stall-outfit

Publicerat 2014-08-05 kl. 13:51:00 av Isabel Håkansson
Måste bara tillägga att vantarna och sockorna är dem bästa vantarna och sockorna EVER. Jag fryser aldrig i stallet när jag har dem på mig och slipper stressa hem ifrån stallet pga förfrusna fingrar & fötter. Spooks jackan är dö-läcker och jag älskar att Hööks har fått in Spooks i sitt sortiment. En stoor hiss till Hööks ifrån mig!
Vad tycker ni om outfiten ovan?
Publicerat i Allmänt,

Well, hello ♡

Publicerat 2014-08-05 kl. 12:19:00 av Isabel Håkansson
Vaknade upp imorse och möttes utav en artikel som skrev att en man hittats sönderbränd pga skogsbranden som pågår i b.la Sala, just nu. Branden har hållit igång i flera dagar och beräknas inte vara släckt förrän om över 1 månad om det inte regnar innan dess.. Det jobbar över 100 brandmän, poliser och det flyger omkring ett flertal helikoptrar som släpper vattenbomber, men elden är utom kontroll. Lider med folk som förlorat deras hem och lider med brandmännen som jobbar dygnet runt med denna svårsläckta eld. Det är så hemskt..
 
Godmorgon till er iallafall ♥ Hoppas ni sovit gott och att ni har det fint väder där ni är just nu. Utanför mitt fönster så är himlen täckt av rök och det luktar bränt utomhus. Med andra ord så blir det en lugn inne-dag idag.. Sov ju i nya huset inatt vilket var väldigt mysigt påtal om nåt helt annat! Trivs jättebra där redan och tror att det kommer bli super att bo där varannan vecka ihop med papi.
 
Hästarnas motion för dagen är inte planerad ännu. Kanske eventuellt att jag åker och hopptränar Snobben borta vid ridklubben, men det får vi se. Mycket beror på röken utomhus, den är inte jättenyttig att andas in vad jag förstått :( Förlåt för att nästan ett helt inlägg har gått åt om snack angående skogsbranden, men det är såå obehagligt.
2 från igår
Publicerat i Allmänt,

Sommaren 2014

Publicerat 2014-08-04 kl. 15:26:00 av Isabel Håkansson
Om ni med era egna ögon fick se leéndet jag bär på mina läppar när jag tänker tillbaks på sommaren 2014. Så mycket minnen, så mycket skratt, så mycket tårar - som i en gott och blandat påse innehöll min sommar ALLT. Trots en trasig familj och ett krossat tonårshjärta så har jag överlevt denna sommar och vaknat upp varje morgon, glad & pepp på en ny dag! För vet ni? Varje dag är en chans till en förbättring, och jag total ääälskar tanken utav det ♥
Invigde sommarlovet med en 1D konsert, ska jag vara ärlig så tog jag sommarlov med inställningen att sommaren skulle suga. Allt var nytt med skiljda föräldrar & allt dethär med att 8:an led mot sitt slut fick mig att vilja spy, ungefär. Men SHIT så fel jag hade. Milla kom till stallet några dar efter sommarlovet gått av stapeln tillsammans med Gulliver a.ka röda faran och vi levde livet med pållarna. Vi hade vattenkrig (vi mot Pernilla HAHA), galopperade så fort att grästovorna yrde omkring oss och skrattade tills vi vek oss på hästarna.
 
Umgicks med finfina vänner och njöt utav det braiga vädret. Lyckades även övertala pappa att släppa iväg mig till Östersund med Märtis upp till våra Östersund gurls. Tack mig själv, och tack snälla både mamma & pappa för att ni gav mig förtroendet att få åka. Det var sommarens höjdpunkt, lätt. Sena nätter, fest, bio, tårar, skratt, få se Jonna ramla i med iPhone och alla kläder i sjön, rida långritt och listan kan göras lååång.
Shit, kommer knappt ihåg allt som hände under Juli månad.. Åkte en tripp till Norrland och släppte allt några dar och bara umgicks med världens finaste släkt. Umgicks med bra kompisar och låg på minus varegällde sömn-timmar heeela Juli månad ut, men jäklar vad värt det har vart. Åkte ju till grönan också med 3 utav dem roligaste tjejorna jag känner, shit vad bra dem är.
 
One summer - one story. Tack till alla som gjort mitt sommarlov till det bästa trots omständigheterna, älskar er så, så mycket! Jag har verkligen bevisat både för mig själv och för andra att man kan må bra & skratta trots att det några veckor innan känts som om livet nått sin slutpunkt. Sommaren 2014 är en sommar jag sent kommer glömma, helt klart ♥ Hur har ert lov varit såhär långt?
Publicerat i Allmänt,

I full galopp

Publicerat 2014-08-04 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
Ser ni hur fin han är? I FREAKING love him, min alldeles egna ponnyskrutt ♥
Igår red jag & Pernilla på galopp-banan med båda som planerat. Till en början kändes Snobben rätt omotiverad, så jag struntade i formen och lät honom istället springa på i sitt egna tempo och hitta formen själv. Vi galopperade rätt mycket och jag gick in med inställningen att vi skulle få en BRA grundgalopp och att vi skulle ha kul, ihop. Snobben sprang med huvudet högt och öronen spikrakt fram medans jag stod upp och strök honom över halsen, så glad att jag har möjligheten att få ha honom som min egen. Att ha häst är heelt underbart! 
 
Vi red i ca 1 timme med 15 framskrittning och 15 min avskrittning, så 30 minuters effektiv ridning blev det. Snobben blev t.om svettig igår, vilket han nästan aldrig blir pga hans grymma kondition! Så det blev en dusch, kylning av ben och stretching efter passet. Idag blir det nog skritt antingen förhand eller uppifrån ryggen, vi har planerat att ta en runda i skogen och låta hästarna få sträcka på sig efter gårdagen.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Today is the day

Publicerat 2014-08-04 kl. 08:33:27 av Isabel Håkansson
God morgon! ♥
 
Idag var min första riktiga sovmorgon på väääldigt länge, och jag vaknar NU? Skönt på ett sätt men dåligt på ett annat, är sjukt trött. I alla fall, det här kommer nog bli en väldigt bra dag. Ska upp till stallet (såklart) & fixa kaninerna - vilket är standard, sen ska jag kanske hem till en kompis och bada, sola och snacka och sen ska jag sova i nya huset med pappa!! Det ska bli himla kul och jag längtar.
 
Annars då? Hm, hm.. Ska bara ta det lugnt och njuta av det grymma vädret och en princip ledig dag, låter som en toppen dag i mina öron. Ska starta morgonen med en promenad ihop hundarna för att sen träna och äta en god frukost. Har lite ideér på inlägg som jag vill skriva, får se om det kommer upp nåt åsiktsinlägg senare ;)
 
Ha en grym dag, PUSS
Publicerat i Allmänt,

En eftermiddag i soolen

Publicerat 2014-08-03 kl. 17:09:35 av Isabel Håkansson
17:09 i vårt kök..
 
Tror dem flesta av er är ute i solen nu, för bloggen står rätt still.. Ta med er mobiler & paddor ut och läs bloggeen - skämtåsido. Ta vara på sommaren in i det sista bloggers, gör det så att ni inte ångrar er sen! Anyways, jag kom precis hem efter att ha spenderat halva dan ihop med Sandra. Gått klart teorikursen (hivefive på den), käkat strips, träffat både trevliga och mindre otrevliga människor och tagit det allmänt lugnt.
 
Mamma står och lagat mat i köket nu, så direkt efter att jag käkat så står stallet next on the "to do" list. Vet inte vad jag ska göra med Snobben idag faktiskt. Det är så hårt överallt och jag hatar att rida då, för hästarnas benskull. Kinkig? En aning, japp. Får se om jag tar några varv på galopp-banan och låter ponnyn få svettas lite, beror på hur varmt det är när vi ska ut och rida.
 
Jag vill tacka er så sjukt mycket för att ni läser bloggen, nog för att ni inte är speciellt många. Än. Men jag har ett mål och tänker kämpa tills jag nått det målet. Tack för att ni är ni och för att NI är inne på min blogg. Ni är guld värda ♥
Publicerat i Allmänt,

Typical stallmänniskor

Publicerat 2014-08-03 kl. 15:14:33 av Isabel Håkansson
- Man kan inte ge sin häst godis för då blir den tjock. OKEJ, om vi jämför då. Blir du tjock ifall du tar en ruta utav en marabou chocklad-kaka? Knappast. En godis, ett äpple eller en morot gör varken bu eller bä när det kommer till hästens vikt. Lite godis efter ett ridpasset är det minsta man kan ge våra älskade hästar. 

- Dressyrhästar kan inte hoppa. I vissa fall - nope, dem är dressyrhästar av en anledning. Men vissa kan även vara jätteduktiga! Jag har sett exempel på dressyrhästar som hoppar 120 i racerfart  med goood marginal ;) 

- Att raka hästen är respektlöst. Dendär debatten är så töntig i mina ögon, nästan en sån debatt man sitter och skrattar högt åt, men bara nästan. Det är respektlöst att raka hästen - om man inte täckar på den ordentligt. Det är ju inte naturligt för en häst att bli rakad och dem får ju vinterpälsen av en anledning, MEN ska man träna och hålla igång hästen under vinterhalvåret så ser jag rakning på hästen som ett bra alternativ. 

- Man är djurplågare om man rider med bett. Nog för att jag börjat se hackamore som ett alternativt bett att rida med dagligen, så håller jag inte med om att man är en djurplågare för att man rider med bett.. Absolut inte. Missbrukar du bettet, sågar, rycker och balanserar upp dig själv tack vare bettet och tyglarna så visst, då är det en annan sak. Men att bara hålla ett jämt stöd i bettet kallar inte jag djurplågeri nånstans. 


Gårdagens jogging, barbacka. Det saknades lite bakbens aktivitet ifrån Snobbens sida, men vi skyller på att dem hade en lektion i western samtidigt som jag red
Publicerat i Allmänt,

Q/A - del 3

Publicerat 2014-08-03 kl. 12:12:00 av Isabel Håkansson
Favoritras?
Hmm.. det måste nog vara Connemara, New Forest, Shettis och sen tycker jag Frieser hästar är förjäkla snygga också! Så dem 4 hästraserna är mina favoriter :)
 
När börja du blogga?
2010 nångång, 10 år gammal var jag då haha!
 
 
vet du vad du ska välja för linje?
Med 99% säkerhet så tänker jag gå samhäll. Går man samhäll så kan man plugga vidare på i princip vilken högskola som helst om jag har förstått rätt. Jag skulle vilja gå ekonomi, men sen kom vi till dethär med att jag är värdelös på matte he he ;)
 
 
Vilka typer av personer irriterar dig mest?
Personer som aldrig vågar erkänna eller se sina egna fel och istället kastar skit på folk runt omkring. Översittare brukar i grund och botten vara sjukt osäkra, men istället för att framstå som osäker utifrån så framstår man istället som världens bitch och sprider negativ energi. Såna människor TÅL JAG INTE.
 
Vad tycks om mig lol? (Märtas fråga)
Världens finaste och bästa vän. Har alltid så sanslöst roligt ihop med dig, planerar en massa saker och snackar om allt & inget. En bra vän som man vet vart man har helt enkelt ♥
 
När är man känd enligt dig? 
Känd för mig är när man är som typ Justin Bieber eller Miley Curys. Dvs när man har hundra tusentals skrikande fans som bokstavligttalat gråter och slutar andas om man så gott som kollar åt dess håll - då är man, i mina ögon, känd.
Publicerat i Allmänt,

Ponnyn kan hoppa...

Publicerat 2014-08-03 kl. 08:37:40 av Isabel Håkansson
Igår när vi kom till stallet så hade Snobben rymt och stod inne på grannens gräsmatta och betade.. Gräset är grönare på andra sidan, ni vet ;) Tog in Snobben efter det så att han inte skulle rymma igen, men det var redan gjort. Mickis hade fått åkt ifrån jobbet för att ta in Snobben 2 gånger under dan då han stod nere på åkern och betade, skithäst. Det roliga är att det inte var trasigt nånstans och det är 3 trådar runt hela hagen så det är omöjligt att han kan ha krupit under.
 
Snobben har alltså hoppat över hagtrådarna som ligger på ca 115 cm. Nu när han kommit på att han kan hoppa över så har vi bytt hage till båda skruttponnysarna, så dem får stå med staket runt. Staketet ligger på ca 120 cm, så hoppar han över där så blir jag rätt förvånad, faktiskt haha.
 
I alla fall, sitter och väntar på att jag ska se mammas bil rulla in på parkeringen så att vi kan dra iväg till körskolan. Det känns som om det kommer bli en lååång förmiddag, *suck*. 2 tidsinställda kommer upp under dan, bloggen rullar på.
Just nuuuu ↑
Publicerat i Allmänt,

Skoltips #1

Publicerat 2014-08-02 kl. 16:22:00 av Isabel Håkansson
Mitt första tips kan nog låta lite halv cheesy när jag skriver det, men en sak som gör att jag kan tycka det är roligare att plugga är färgglada highlights, mappar, post it lappar i olika färger, fina block osv. Det gör mig mer motiverad helt enkelt, är det bara jag som känner så?
 
I mina block och kalendrar genom åren så är princip allt överstruket med främst rosa highlights och det sticker ut post-it lappar ur vartenda block jag äger haha. I år behöver jag inte handla nånting nytt inför skolstarten då jag köpte jättemycket förra året, allt ifrån rosa bläckpennor till anteckningsblock med olika bakgrunder. Men lite färg och finfina saker kan göra så mycket mer än vad man tror!
Publicerat i Allmänt,

Första teoriprovet - √

Publicerat 2014-08-02 kl. 15:03:00 av Isabel Håkansson
Där ser ni ju bättre hur håret blev, lite mer "v" format eller hur jag kan förklara, inte bara helt rakt som det var innan ↑
 
Första teorilektionen är avklarad nu, och det var tråkigare än jag trott innan HAHA.. Men det gick lite kompisar där som tur var, så jag slapp vara ensam. Imorgon är det ännu en teorilektion, precis samma tid från 9.00-13.00, bara att knipa ihop and give it all I've got.
 
Stallet står ännu ofixat, så det är väl det som ska fixas innan jag går och lägger mig ikväll. Tanken med Snobben denna vecka är att rida ut och galoppera, få upp tempo, flås, energi och pumpa både honom och mig FULLA med glädje. Får se om jag lägger in nåt hopp-pass i helgen och nåt lösgörande pass på banan i veckan - annars ska det bara ut och ridas i skog och mark. Känns som om det kommer göra gott för både mig och Mr.S ♥
 
So yes, idag ska jag och systeris ta med hästarna på en tur runt Ösby. Får se ifall jag stannar till och joggar Snobben några varv i paddocken, beror på hur underlaget känns. Senare i eftermiddag kommer första delen utav "skolserien" upp - watch oooout! OBS! Ni glömmer inte "dagens blogg" som pågår nu va? In & anmäl er!
Publicerat i Allmänt,

Ett lite väl tidigt godmorgon!

Publicerat 2014-08-02 kl. 07:25:59 av Isabel Håkansson
God morgon! Ska försöka skriva ett ordentligt inlägg åt er mellan mina hundratals gäspningar för att sen granska inlägget med halvöppna ögon, känns stabilt. Anyways, är uppe tidigt idag och har precis kommit hem igen efter att ha släppt ut hästarna och kramat dem god morgon - en bra start på en förhoppningsvis bra dag!
 
Ska vara på körskolan om en timme för att gå klart första moppekursen.. för tillfället känns det rätt tungt och jobbig ärligt talat, men det blir nog bättre när jag väl kommer dit. Är ju så långt ifrån morgonmänniska man kan komma, så det förklarar väl de mesta ;) Får tänka framåt tills när jag har min moppe & mitt moppekort hemma, det kommer vara SÅ skönt och värt de.
 
Bloggen står laddad med tidsinställda inlägg som kommer upp under dan. Gillar att ha i alla fall 1 tidsinställt/dag så man är helt 100% säker att bloggen uppdateras med jämna mellanrum liksom. Nu måste jag kila, frukosten och körskolan väntar, PUSS

Publicerat i Allmänt,

Backträning i skogen

Publicerat 2014-08-01 kl. 19:49:56 av Isabel Håkansson
Världens finaste Snobb idag ↑
Ett pass jag trodde skulle gå helt katastrofalt till en början slutade riktigt bra istället, what a feeling! Red ut själv och Snobben har nu sen dess att Gulliver åkt börjat stanna lite när man ska ut och rida själv, så det var halvjobbigt att få fram honom för skänkeln i början utav passet vilket fick mig att tappa humöret helt. Humöret dock vände lika fort när vi kom till klätterbackarna och S var så ootroligt känslig & fin. Han trampade på med bestämda steg uppför backarna och fixade samlad galopp så himla bra, älskade häst.
 
Red ju på hacket idag vilket funkar bättre och bättre för varje gång jag rider ut. Förut var jag halvnojig när det kom till uteritter, hackamore och Snobben som är känd för att vara så otroligt stark, men det har fungerat jättebra hittills! Han blir lite busigare med hacket och kan lägga till bocksprång/bli lite lätt i baken ibland, men det gör han av ren och skär glädje vilket i min mening bara är roligt och mer än okej.  
 
Det var riktigt mysigt att rida själv i skogen upp & ner för klätterbackarna, så det ska helt klart göras om snarast möjligt! Nån gång i veckan kanske? Hur som helst, ska vi dra en slutsatts genom hela ridpasset så gick det bra! Tänker bort den halvdåliga starten på passet och lägger all fokus på slutet som gick såå otroligt bra! Klapp, puss & ett äpple ponny-killen efter passet ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Keep your head up, high!

Publicerat 2014-08-01 kl. 14:25:20 av Isabel Håkansson
 Åh, hej ♥
 
Första riktiga hej:et idag ju! Drog på en spontan sleepover igår och kunde inte fixa tidsinställda samtidigt som jag inte ville blogga när jag var med kompisar, ni förstår mig huh? Kom precis hem, la mig i sängen och fastnade i tankar om allt & inget. Ibland är det bara så behövligt att bara ligga och låta allt komma ikapp, fråga sig själv hur man egentligen mår och dra slutsattser.
 
Jag tänker mycket och ofta, på allt, allt, allt. Jag tror det är därför jag kan må dåligt i perioder, för att jag tänker waay för mycket. Måste släppa på livet ibland och bara leva för stunden, det har jag gjort nu på senaste tiden och jag mår så otroligt bra då. För livet är bra, bara man tar tillvara på alla möjligheter och chanser man får och gör rätt val i livet.
 
Snart drar skolan igång och vi är tillbaka i det gamla vanliga, ibland trista, vardagsmönstret igen. Samtidigt som jag absolut inte vill och redan känner av ångesten som ligger och bubblar långt in i huvudet när jag tänker på skola och vinter, så är jag också otroligt taggad. Jag ska verkligen ta tag i skolan nu, gå ut med bra betyg och chocka både mig själv och mina lärare - JA det ska jag.
 
9:an känns liksom mer seriös än alla andra årskurser, det är nationella-prov och gymnasieval som ska göras. Ni behöver inte ens fråga om jag är nervös, för OH JA - det är jag. Men jag tänker jobba på, träna vidare med S, ha kul med vänner och framför allt, hålla ihop mig själv. Man är så mycket bättre än vad man kan tro ibland, plocka fram det bästa i dig själv och kööör!
Publicerat i Allmänt,