Saker som ska tränas & byggas upp.

Publicerat 2015-01-22 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
♥ Mer lösgörande på Snobben. Snobben har haft oturen att födas i en stel kropp.. Det är väldigt lätt att han låser fast sig kring bogpartiet vilket påverkar hela hans steg och tramp när man rider. Han måste ständigt underhållas med liniment och massage, SAMT lösgörande pass där jag verkligen går igenom och böjer igenom hela honom. 
 
♥ Jag ska rida mer med benen. Jag såg nu på min senaste ridvideo att jag skjuter upp hälarna litegrann och skänklar därifrån. Istället för att göra det så ska jag rida med hela benen, trycka om med vaderna och driva med hela kroppen istället för bara hälarna. På så sätt kommer Snobben att komma under sig bättre med bakbenen. Det gäller att ligga i med dem små detaljerna, han är mycket häst att rida. 
 
♥ Jämna, fina och raka händer. Också nånting ni hörde att Sanna sa på videon och kommenterade - att min innerhand var i ett betydligt lägre läge än vad min ytterhand var. Jag måste upp med mina händer och ha dem i ett stadigt läge brevid varandra i en jämn och fin höjd. 
 
♥ Mycket cavaletti & studs. Det här ska vi träna mycket på, att lyfta på benen och bli snabbare i benen. Cavaletti och studs-övningar kommer garanterat underlätta för oss i vanlig träning, det är otroligt nyttigt och om inte annat muskelbyggande.
 
Som sagt, JA, jag tänker på alla detaljer. Jag får otroligt mycket beröm för hur Snobben ser ut nu jämförelse med när han kom. "Han har blivit en helt annan häst", är nånting jag får höra varje gång jag rider för människor som varit med enda ifrån början. Vi har gjort en fantastisk resa, han och jag ihop. Men ännu har vi, precis som alla andra, svagheter och saker som måste jobbas och byggas upp. Jag ger mig inte förrän allt känns perfekt, så enkelt är det. Hihi.
Oh ja, jag är i stort behov utav nya ridbilder. Jag ska fråga mamma ifall inte om kan klicka några på mig och Snobben i helgen, det skulle vara guldvärt! 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Michelle Petersson

Önskar dej alla lycka till! Ni är redan otroligt fina ihop och kommer bli ÄNNU mer magiska :D
Kram-1

2015-01-22 @ 18:43:15
URL: http://michellepetersson.horseworld.se/
Postat av: evie

Låter som en himla bra plan (kanske lånar lite från den, behöver jobba på samma saker själv!)! Kul när tränare och andra ser skillnad då känner man ju lite extra att man är på rätt väg!!

2015-01-22 @ 22:20:23
URL: http://www.evieastrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback