Igår & idag - hästrelaterat

Publicerat 2013-10-31 kl. 15:07:52 av Isabel Håkansson
Igår: Åkte till stallet runt 1 och fixade stallet. Mockade båda boxarna, sopade, bytte vatten och skurade hinkar, gjorde kraftfoder, skar & tvättade äpplen, packade hö och la in allting i transporten som vi skulle ha med oss på träningen. Efter det tog jag in Philip och vi tog oss en liten pw runt Armanbo.. eller snarare jag powerwalkade och han travade ;) När vi kom tillbaks till stallet så spolade jag av ben, hovar och ryktade honom. Det är så äckligt och lerigt i hagarna nu och jag är så rädd att hästarna ska få mugg.. eller iallafall Philip med sitt långa hovskägg!!
 
När Philip var klar tog jag in Snobben och spolade av hans ben och hovar. Ryktade honom länge och satte på honom lädergrimma, transportskydd och transport-täcke. Snobben har endast åkt transport 2-3 gånger sen vi köpte honom så han är lite jobbigt att lasta, men lastningen dit gick faktiskt bra :) Vi vill inte rappa in honom eller ta en longeringslina och trycka på honom bakom utan vi följer med honom upp på rampen och sen får han gå in själv. Det tog kanske 5-7 minuter att lasta honom när vi skulle ifrån stallet så det var ingen fara.
 
Själva träningen gick bra! Vi hoppade låga hinder och tränade kontroll och så fick han hoppa vattenmatta och trippelbarr för första gången, jätteduktig var han. När vi skulle lasta honom på vägen hem så hade han bestämt sig för att inte gå in i transporten.. det tog upp mot en timme att få in honom och jag blev jätteledsen. Jag hatar att bråka med Snobben, och speciellt bara för en sån onödigt grej som att han ska ställa sig på tvären och envisas. Vi har ingen som helst aning om hur han var van vid att bli lastad heller, om han var van att man har ett spö på honom och lina bakom direkt. Somsagt vi har ingen aning.

Vi vill använda oss av så små hjälper som möjligt och vara rättvis mot honom. Och så mycket bättre som han blivit nu både i ridning, UTERITTER (helt annan ponny) och i stallet så vet vi att det är det rätta för honom. Om man är snäll mot honom så är han oftast snäll tillbaka.. bästa ponny♥

Idag: Syrran fixade stallet och jag hade inte tänkt att åka dit idag men jag åkte iallafall för att få träffa hästarna. Dem är verkligen dem bästa glädjespridarna och efter igår med lastningen och allt så kände jag att jag behövde få träffa Snobben och ha lite kvalitéts-tid med honom. Spolade av honom först, ryktade honom och sen gick vi ut och tränade lite kommunikation både löst och med grimskaft. Han följer efter mig vart jag än går och det är en så j*vla häftig känsla. Verkligen.
 
Gick ut på en promenad efteråt och bara klappade om honom och visade honom att han är den bästa i världen. Nu ska jag åka till Stockholm med papi och bara vara, komma bort ifrån Sala ibland kan vara så himla skönt. Puss på er och förlåt för det extremt långa inlägget!

Dagens planer

Publicerat 2013-10-30 kl. 13:09:03 av Isabel Håkansson
Ska upp till stallet nu för att fixa allt i stallet, lasta på Snobben och åka in till ridhus för hoppträning! Philip tänkte jag kanske cykla med eller promenera så han får röra på sig också. Sen ikväll ska jag sova hos Pernilla med Madde, vi ska bara se på film och snacka typ, haha skratta lär vi göra en hel del också!
 
Måste bara säga en sak som jag läste imorse också som fick mig att vilja slå sönder Ipaden jag satt med (okej där överdrev jag en aning men ni kommer förstå.) Det var en tjej som hade skrivit ut på sin blogg att hoppning innebär ryttare som piskar, sparkar dem i magen och iprincip tvingar hästarna över hinder.. det är sååå att dra alla över en kant.
 
Vill inte skapa någon disskution om det men ALDRIG skulle jag tvinga Snobben över hinder, hell no!

 Här får ni 2 bilder på en utav mina vackra ponnysar när han stod i spolspilltan för nån dag sen, bebis♥
Publicerat i Dagens planer,

Nyttnyttnytt

Publicerat 2013-10-30 kl. 12:53:22 av Isabel Håkansson
Gick en jättesnabb sväng på stan igår och köpte två nya bh:ar och en pyamas, jättegullig med Snoopy på ;) Allt ifrån h&m, 200 kronor för allting - billigt och bra!
Publicerat i Newie,

Effektiv

Publicerat 2013-10-29 kl. 11:31:49 av Isabel Håkansson
Effektiv är mitt förnamn ;) Upp & hoppa vid halv 8 imorse, drog till stallet en timme efter det och fixade åt båda ponnysarna. Kom hem och gjorde en någorlunda nyttig frukost, ett glas med C-vitamin och en skål med müsli och yoghurt. Nu har jag packat klart allt jag behöver ikväll och ska alldeles snart åka hem till Milla med Sandra och vara där en stund innan kvällen då vi ska spöka på SORF haha.
 
Igår somsagt så promenerades hästarna först i 30 min rask takt. Eller jag promenerade Snobben och Pernilla red Philip barbacka med grimma och grimskaft. När vi gått i 20 minuter så började Pernilla köra lite trav-intervaller imellan björkarna och Philip skötte sig jättebra!
Vi avslutade dem sedan i paddocken och jag longerade då S några varv i lite ökad trav och så tog han egna insiativ till lite galopp då och då. Efter vi varit i stallet så kom Sandra hem till mig och vi fixade oss lite och drog in till stan och åt Sibylla tillsammans Sara och Milla. 
 
Senare på kvällen gick vi till hallen och var där i några timmar och sen så fort jag kom hem hoppade jag ner i badet med facemask och håringpackning, därav updaten. Men nu iallafall ska jag åka, ha en grym tisdag!
Happy halloween bloggläsisar!
 
Publicerat i Allmänt,

Update senare

Publicerat 2013-10-28 kl. 21:21:00 av Isabel Håkansson
Ligger och i badet och har FaceTime med bästis.Alltså bara vi som skulle kunna komma på nåt sånthär haha, vi vill ha spakväll fast kan inte ha en sleepover.. hur löser vi det? FaceTime såklart! 
 
Updaterar senare, nu blir det girltalk med Sandra. Puss
 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2013-10-28 kl. 09:57:34 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Måndag och jag är så taggad på en lov-vecka, njuter varenda sekund utav känslan av LOV och INGEN SKOLA. Jag vaknade 7 imorse och låg och kollade på paddan ett tag innan jag gick upp och åt frukost. Nu ska jag hoppa i mina rosa mjukisar och min dunjacka och dra upp till stallet för att fixa allt där och promenera ut med ponnysarna samt longera Snobben lite på volten i trav och ev. galopp. Får se hur pigg han känns efter passet igår!
 
När jag kommer hem sen ska jag rensa det sista på rummet och även bland mina skor och jackor i hallen. Alla i familjen gör en hel-rensning av huset just nu, slänger saker som är trasigt och ger bort saker som är helt men inte används längre, känns jättebra :) Men nu ska jag byta om & dra till stallet, puss!
Publicerat i Allmänt,

Charmiga

Publicerat 2013-10-27 kl. 22:51:00 av Isabel Håkansson
Jag i min hjälmfrilla, ponnyn iklädd i sin pyamas och lite idomin i mungiporna med hans fina *host* reflexgrimma som han har nu på hösten i hagen.. charmiga!

Red ett grymt pass på Snobben nu i eftermiddags. Han blev t.om lite fuktig/krullig efteråt (kolla bilderna) vilket han nästan aldrig blir, så lite jobbigt måste han tyckt att det var iallafall! Idag körde jag igenom galopp-programet som jag och Mickis tränade på i förrgår fast jag la till 3 bommar. 
Haha det är inte med stolthet jag visar er denna bild med min snygga ritning över hur övningen ser ut.. För er som inte förstår så kommer man först in på en lite mindre volt i galopp där man har en bom på en utav sidorna. Här ska man ha en ganska låg form och sitta kvar över bommen. Man kommer så många gånger man känner att man måste/vill komma på volten och sen fortsätter man galoppera ut på spåret där du har 2 bommar med 8 meters mellanrum.
 
Jag tog upp formen på honom litegrann över dem 2 bommarna men det gör man som man vill. Imellan bommarna räknar man galopp-språng och kan öka och minska galoppen därimellan. När jag ökade galoppen som mest fick jag in typ 3 galoppsprång imellan bommarna och när jag kortade upp honom så mycket jag (och han) orkade utan att bryta av så fick vi in 5 språng.
 
Utöver den övningen körde vi mycket volter och serpentiner i skritt och trav med och utan stigbyglar. Jätteduktig var han!
Philip fick som vanligt också vara med och rida, han och Pernilla hade ett bra pass och Philip var VÄLDIGT pigg. Imorgon ska det regna så det får bli en promenad och kanske lite longering för båda två.
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Allmänt babbel

Publicerat 2013-10-27 kl. 08:59:06 av Isabel Håkansson
Gårdagen var så sjuuukt bra, perfekt första dag på lovet utan tvekan! Började morgonen med att äta en god frukost med syrran och plockade lite på rummet, gick ut tillsammans med pappa och hundarna på en morgonpromenad och fixade stallet klart på morgonen. Red ut en runda med Snobben, Philip & syrran i alla gångarter och Snobben kändes superfräsch! Gjorde lite sidvärsrörelser fram och tillbaka på vägarna och han lyssnade, tuggade på bettet och skummade - duktiga S.
 
På eftermiddan så åkte jag hem till Sara och var där med Madde, Milla, Sandra och Ida. Skrattar lika mycket varje gång jag är med dem, bästa brudar! Kom hem runt kvart över 10 och bäddade ner mig i sängen nästan direkt.
Bilder från igår ↑
 
Har legat och dragit mig sen klockan 7 imorse och sett på andra avenyn. Hjälpte mamma att borsta hundarna och klippa klorna och nu ska jag ut till kaninerna en snabbis för att sen ska vi in och panta flaskor innan hela familjen drar till västerås, lång mening som beskriver min morgon rätt väl ;) Ikväll ska vi lasta på Snobben och köra iväg till ridhus för lite träning, skitkul! Ha en jättebra söndag för det ska jag ha!
Publicerat i Allmänt,

Fredags lycka

Publicerat 2013-10-25 kl. 19:42:48 av Isabel Håkansson
2 bilder ifrån en JÄTTESAKNAD tripp till stockholm med Madde & Sandra i våras ↑

Hej hallå bloggisar och FREDAG!! Gick i skolan från halv nio till lite innan tre och då följde jag med Märta till Ica för att hon skulle köpa sin baguette hon tjatat om halva dan ;) Drog tillbaka till skolan efter det och mötte upp Milla, Sandra & Linn. Vi gick till liljas och åt pizza och sen var vi i hallen en stund med Madde, Sara, Ida och fler. Vi var mest i studion och vissa sjöng och andra lyssnade, filmade och sådär, supermysigt!
 
När jag kom hem plockade jag en stund på rummet och sen startade jag datorn och loggade in här för att skriva ett inlägg åt er. Nu ska jag hälla upp ett glas cola, tända ljus och sen slå på andra avenyn. Puss på er
Publicerat i Allmänt,

Myskväll

Publicerat 2013-10-24 kl. 20:44:01 av Isabel Håkansson
Idag red jag Snobben för Michaela eftersom han kändes lite konstig igår iförrgår när jag red och igår betedde han sig lite konstigt i stallet med Mickis men var snäll däremot när hon longerade. Iallafall dem första 30 minutrarna så gick det inte alls, jag red som en kratta rent utsagt men efter demdär 30 minutrarna så bestämde jag mig att nu j*vlar och då blev han SÅ HIMLA FIN.
 
I skritten och traven gick han som en klocka och i galoppen kunde han gå hur samlat eller ökat som helst, tränade mycket på voltspår och det var lite jobbigt tyckte Snobben men han kämpade på hur bra som helst! Så nu kan vi konstatera att Snobben inte har ont nånstans utan problemen sitter hos MIG. När jag rider och han biter tag i bettet så spänner jag mig, då blir han spänd och så går det runt i en ond-cirkel, min uppgift nu är att jag ska vara lugn och avslappnad. Det gör en sån inverkan på hästen, om du är spänd smittar det av sig på hästen och samma sak om du är avslappnad.

Efter passet när jag masserade honom så la jag mycket fokus på benen och kände av puls och tryckte. Philip fick sig en liten promenad idag och han verkade nöjd över det :) 
    När jag kom hem ifrån stallet så hade mamma och pappa skurat mitt golv, bytt sängkläder och köpt nya kuddar, en ny matta och en ny tv-bänk, ljuslyktor och tofflor - alltså åh världens bästa föräldrar utan tvekan ♥
Publicerat i Allmänt,

You were born an original, don't die a copy

Publicerat 2013-10-24 kl. 12:44:00 av Isabel Håkansson
Bilderna är äkta, småfel här & där, lite halvblurriga bilder men vi bjussar på det!
www.peris.se
Publicerat i Allmänt,

Dagliga stallrutiner (höst)

Publicerat 2013-10-24 kl. 09:30:00 av Isabel Håkansson

- Spolar av hästarnas ben i spolspilltan (om dem inte mot all förmodan skulle komma in helt torra) Jag är jättenojig med allt dethär kring mugg & grejer så jag spolar alltid av noggrant, länge och gnuggar, känner, pillar, torkar, ja ni fattar ;)

- Ryktar och visiterar är också en utav sakerna jag gör varje dag. Känner igenom rygg, nacke, hals, ben, kors, bak-knä, m.m och kollar om han är varm nånstans och jämför. Jag ryktar väldigt länge och använder mig utav 5-6 saker varje dag. Kanske kan jag dra min "ryktrutin" nångång!?
 
- Motionerar Snobben (oftast) och då kan jag göra allt ifrån att rida till att tömköra, longera, promenera, hoppa, ha dressyr, uteritt och listan kan göras lång.
 
- Mockar och byter vatten både i boxen och i hagarna. 
Publicerat i Allmänt,

Vanliga, tråkiga tisdag

Publicerat 2013-10-22 kl. 19:41:46 av Isabel Håkansson
Hej på er! vetinte hur jag ska sammanfatta dagen riktigt.. känns inte som om jag vet nånting längre och när jag vaknade imorse tog ett kliv rakt ner i en depp-period. Jag HATAR att inte vara glad & känna att jag inte har nånting att se fram emot eller skratta åt, bara tanken får mig spyfärdig.
 
Iallafall så gick jag i skolan halva förmiddagen och betade av lite plugg och när jag kom hem så åkte jag upp till stallet. Snobben kändes inte alls fräsch och när jag hoppade av honom idag så kände jag bara hur den lilla energi jag hade kvar sögs ur mig.. Aja inget mer gnäll ifrån min sida ikväll och nu klickar jag mig ur blogg.se's portal och loggar inte in igen förrän jag känner att jag kan sprida annat än negativ energi. Ha en fortsatt bra tisdagskväll!
Såhär såg jag ut idag ↑
Publicerat i Allmänt,

H.a.p.p.i.n.e.s.s.

Publicerat 2013-10-22 kl. 13:21:00 av Isabel Håkansson
~sommaren 2013~ 
 
Åh ser ni bilderna eller? Sommarfeta, livsglada, nysläppta ponnys i en stor hage full med gräs - lyckan ifrån hästarna lyser ut ur datorskärmen rakt in i mitt hjärta seriöst, åh♥♥
Publicerat i Allmänt,

Måndag

Publicerat 2013-10-21 kl. 21:07:52 av Isabel Håkansson
Skola först som vanligt, och måndagar har en tendens att vara EXTREMT sega men idag var skoldagen helt okej faktiskt! Hade simning som sista lektion och fastän jag hatar att bada med klassen så tog jag mig igenom det för betygetsskull.
 
Efter skolan så åkte jag hem, åt och bytte om och gick till stallet tillsammans med syrran. Mockade och fixade i stallet först som vanligt innan vi tog in hästarna. Borstade och satte på longerings-utrustning och sen gick vi ut i paddocken.
   Så fort vi kom bak så möttes vi av.. en bokstavligt talat stenhård paddock. Jag är väldigt noga med underlag och allt sånt som kan vara skadligt så det blev ett skritt-pass på 30 minuter. Pernilla körde lite tempoväxlingar, tränade halter & gjorde stora volter och jag longerade, tränade inkallningar och kommunikation. På slutet så knäppte jag loss longeringslinan och ni kan ju gissa vilken ponny som gick efter mig som ett litet lamm runt runt i paddocken sen? Backade så fort jag pekade mot boget och stannade så fort jag tog upp handen, duktiga Snobben!
 
När vi kom in igen så hjälpte Mickis mig att massera igenom hans vänstra sida med nyponros-olja innan jag täckade på honom, pussade godnatt och lät honom gå in i boxen sen med kvällsmat.
Publicerat i Allmänt,

Världens mysigaste söndag

Publicerat 2013-10-20 kl. 21:10:40 av Isabel Håkansson
Godkväll eller hur man nu säger, hoppas alla ni har haft en megagrym söndag - för det har jag. Jag har varit i Vingåker hela dagen med familjen & shoppat. En pytteliten stad med grymma affärer, ungefär så kan jag sammanfatta staden. När vi åkten ifrån Vingåker ungefär vid klockan 5 så var jag både en vinterjacka, ett par skor och två pannband rikare. 

Stannade till vid erikslund på vägen hem och köpte ett fleecetäcke till Philip samt köpte varsin smoothie som vi gick omkring med. Jag åkte till stallet det första jag gjorde när vi kom hem och packade hö, kvällsfodrade, provade täcket på Philip och gosade med alla 3 hästarna. Nu måste jag avrunda för jag ska slå mig ner i soffan med mamma och pappa för att se premiären på nyaste säsongen av solsidan. Puss & godnatt!

Philips nya täcke - med blixt                                                  -utan blixt
Publicerat i Allmänt,

Söndag

Publicerat 2013-10-20 kl. 08:15:30 av Isabel Håkansson
 Nästan 2 månaders gammal bild, han har blivit så mycket finare sen dess! 

Vad har denna dagen att erbjuda? Inte så jättemycket igentligen.. Nu ska jag ut till kaninerna och städa burarna såhär på morgonkvisten så det är klart & sedan ska dem motioneras 30 min var i hopphagen och fötterna ska torkas däremellan så dem inte hoppar ner i burarna med blöta fötter. 
    Sedan ska mamma, jag och Pernilla tillsammans med hästarna och vår nya trailer åka ner och köra lite ridhus-debut för denna hösttermin, kulkul! 

Får se om jag orkar pallra mig iväg till zumban ikväll, tveksamt som det känns just nu ;) ha en bra söndag iallafall så hörs vi senare, puss!
Publicerat i Dagens planer,

Drama, lies, tears, cheers to the teenage years

Publicerat 2013-10-19 kl. 21:54:02 av Isabel Håkansson
 
Ännu en lugn helg.. börjar kännas tråkigt och jag kryper ur skinnet vilken dag som helst. På senaste tiden har det vart så mycket bara, kaos och kvällar som bara slutat dåligt, det är just varför jag sitter här ikväll, hemma i mitt hus, i mitt rum. Igen.
    Jag gillar att vara med människor jag bara känner "halvdant", det ger mig en ny chans att visa vem jag verkligen är och jag behöver inte spela på falska kort liksom, ni förstår nog. Dock har jag känt mer & mer på senaste tiden att jag verkligen måste börja välja mitt umgänge och vilka jag har och ska ha omkring mig, det ÄR så otroligt viktigt att umgås med personer man tycker bra om och som ger en bra inverkan på MIG och MITT liv. Jag vill inte sluta på nån parkbänk när jag blir äldre, grublandes på varför jag inte gjorde si eller så när jag var yngre. Jag vill göra nånting med mitt liv och JOBBA för det.
 
Iallafall, hej på er! Sitter och lyssnar på Chris Browns låt "without you", en gammal favorit som jag kan gråta till dag som natt, ensam eller i grupp, låten är så oerhört fin och jag bara älskar den ♥ Förövrigt snapar jag med min fina och bästakompis Pernilla aka Bernil, haha alltså jag garvar högt åt bilderna vi skickar till varandra, våran humor alltså.. sjuk.
 
Red ut Snobben själv idag för första gången på ett tag. Han har varit så fjollig den senaste tiden när det kommer till uteritter men idag så tog jag tag i det och gav mig ut. Ännu en gång fick jag mitt kvitto i handen på allt arbete jag lagt ner på honom och vilka resultat det gett, min guldponny. Red till rundbanan och tränade galopp från skritt. Han bokstavligt talat satte sig ner och hoppade iväg i en stor luftig galopp, han är så maffig att sitta på ibland!
 
Nu tänkte jag tända ljus och slå på nån serie och sen säger jag godnatt, tack för att NI tittar in här på min mer eller mindre värdelösa blogg, love u
Publicerat i Allmänt,

Morgonshopping

Publicerat 2013-10-19 kl. 11:24:54 av Isabel Håkansson
Är i Västerås med familjen, vet att bloggen suger just nu men jag ska bättra mig. Hörs senare! 

Publicerat i Allmänt,

Lovely friday

Publicerat 2013-10-18 kl. 20:40:19 av Isabel Håkansson
Bästa dagen på veckan är så gott som över nu, och precis som jag skrev igår så blev denhär dagen bra! Väldigt bra. Gick i skolan först hela förmiddan, hade ett svenska prov som gick rätt bra (peppar peppar) och så idrott efter det. Mina idrottskläder var hemma så jag gick en promenad och var med Sandra och några andra sköningar!

Efter skolan så gick jag och Märta till Liljas och käkade och vid halv 5 så gick vi till ett "beauty center" för att Märta skulle få ögonbrynen fixade. Tog 17.07 bussen hem och bytte om för att sen traska vidare till stallet trots att jag helst av allt bara ville hem och gosa ner mig under täcket i min underbara säng.. 

Promenerade båda ponnysarna samtidigt och jag kan kort & gott sammanfatta det såhär - NEVER MORE. 
Snobben är verkligen världens diva och vill alltid vara nummer 1 när det gäller allt. Han stannade nämligen i protest såfort Philip gick bara nån centimeter framför hans mule, haha ibland blir jag helt tokig på honom. 

Tog av dem rexlexerna, borstade slarvigt av dem och kratsade hovarna innan dem fick gå in i boxarna igen.  Nu på kvällen så har jag bara legat i soffan och glott på tv med mamma och pappa, skönt och välbehövligt. Puss & godnatt på er!

Bild från idag.
Publicerat i Allmänt,

17 oktober

Publicerat 2013-10-17 kl. 21:43:57 av Isabel Håkansson

Utanför fönstret faller den första snön, den 17 oktober.. Enligt mig får snön ta sitt pick & pack och komma tillbaka om en månad, nu vill jag bara njuta av dem fina höstlöven och allt vad hösten att erbjuda. Idag iallafall så startade jag dagen med att försova mig vilket gjorde så att jag inte hann ta fram några fina kläder eller fixa mig, så allt det gjorde att jag gick och kände mig jätteful hela dagen = sur.
 
Skolan iallafall gick bra, på bilden har vi börjat göra upp mallar och ritningar på pepparkakshus, kan säga att jag dog "längtanefterjuledöden" 100 gånger om, lätt bästa och mysigaste årstiden ju! Annars hade vi bara vanliga och traditionella lektioner.
    Efter skolan åkte jag till stallet och red ett GRYMT pass på prinsen. Han har blivit så himla lyhörd, och känns otroligt pigg & fräsch! Lite stel är han men det får man räkna med vid lite kallare årstider, allt som krävs är en ordentlig framriding så är han som vilken annan häst som helst. Gjorde lite fattningar från skritt och böjde igenom honom, mycket ökad trav och sidvärsrörelser. Toppenpass och han frustade och kände sig så nöjd över sin insatts, duktiga S!
 
Smörjde all utrustning efter passet och satte på honom ett torrt täcke + back on track. Imorgon är det fredag och bästa dagen på veckan, den ska bli bra! Godnatt alla ni ♥
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

3 beteénden..

Publicerat 2013-10-17 kl. 20:38:45 av Isabel Håkansson
.. och vad jag tycker om dem.
 
Dendär übersöta, snälla tjejen. Pappas lilla flicka som gör allt föräldrarna ber henne om på bara en fingerknäppning - Hmm.. Bra att vara snäll och sköta sig, lyssna på sina föräldrar och ta åt sig men glöm förgudsskull inte bort att lev lite också, ut med vänner eller gör nånting du aldrig trodde du skulle våga!!
 
 Bestämmande översittare med allt för bra självförtroende - Ett ord UÄK. Folk som har försökt bestämma över mig har jag brytit kontakten med, kanske föralltid eller bara ett tag, vetinte om det bara är jag men jag klarar inte av folk som tror dem kan bestämma över mig. 
 
♥ Kan ta saker med en nypa salt och inte börjar grina om man råkar säga eller göra nånting fel och alltid, ALLTID finns där för en - Vill pussa sånna personer 150 gånger på kinden, klappa dem på axeln och säga TACK för att du är just du är du. Alla gör misstag, att kunna glömma & förlåta är bland dem bästa egenskaperna du kan bära med dig. Fine, hon gjorde si och hon gjorde så, skrattretande. Typ så tycker jag man kan se på personer som snackar eller skrattar åt dina bilder på insta (sålänge det inte sårar dig såklart)
" A friend is someone who understands your past, belives in your future and accepts you just the way you are "
Publicerat i Allmänt,

Kväller

Publicerat 2013-10-15 kl. 21:41:29 av Isabel Håkansson
2 bilder på mig och mina två hjärtan, lätt mina bästa soulies (soulmates), säger inte nåt till nån eller någon, skulle aldrig öppna sina käftar och gadda om mig bakom min rygg när jag inte hör, svika mig eller döma mig för vad jag har på mig eller hur jag väljer att sminka mig, bäst är dem ♥
 
Kvällen har verkligen gått i 180.. bakade choklad muffins till syrran och mamma när dem kom ifrån stallet, mamma red Snobben på banan idag, mycket volter och övningar som är bra för Snobben och hans stela leder.
Annars då? Har inte bestämt mig riktigt för vad jag ska göra imorgon.. vara med kompisar, träna eller åka hem och bara ta det lugnt? Får se imorgon. Godnatt & puss på er
Publicerat i Allmänt,

Dem senaste dagarna

Publicerat 2013-10-15 kl. 18:25:32 av Isabel Håkansson
Hej på er! ÄNTLIGEN loggar jag in på bloggen igen efter min lilla paus.. känns bra ;) Iallafall så tänkte jag skriva som en liten "punktlista" om vad som hänt de senaste dagarna.
Lördag
• Sålde bullar och bakelser med klassen.
• Gick på stan med Milla.
• Pysslade i stallet.
 
Söndag
• Hopptränade på morgonen, gick bra!
• Promenerade Philip.
• Gick pw med Sandra runt 4.
• Cirkeltränade 1 timme mellan 18-19.
 
Måndag
• Gick i skolan från 8-16.
• Joggade av Snobben ev. träningsverk i mörkret. Han var lite fjollig men annars väldigt duktig!
• Såg serier hehe..
 
Tisdag
´• Gick i skolan från 8-15.
• Städade kaninburarna och skämde bort kaninerna.
• Tände massa ljus och pluggade i en timme exakt.
Ett collage från den korta tid jag inte bloggat ↑
Publicerat i Allmänt,

Kommer hem och vänder igen

Publicerat 2013-10-12 kl. 18:34:14 av Isabel Håkansson
Stallet nu efter en heldag på stan. Funderade på att va lite stall-ledig men ingenting får mig att må så bra som mina hästar så nu kör vi på pysselkväll.

Ska mocka & fixa åt 3 hästar, vila idag för klockan är waaay för sen, puss

Publicerat i Allmänt,

Godnatt instapoliser & alla ni andra!

Publicerat 2013-10-11 kl. 23:49:06 av Isabel Håkansson
Vad säger ni alla nät & instapoliser, sågar jag honom här, är jag hård i handen eller tvingar honom kanske ner i rollkür? Inte nåt utav det, han går lite bakom hand men bilden är taget på 1 sekund, ögonblicksbild kallas det.
 
Ikväll satt jag och läste igenom Nellies kommentarer på två utav bilderna hon la upp på henne och en ny ponny som hon börjat rida, SJUKT kul med den nya ponnyn och jag är glad för hennes skull efter allt med Elvis. Dem flesta utav kommentarerna bestod utav "men shit djurplågare" "ta det lugnt med handen NELLIE" "Sluta tvinga honom ner i rollkür" osvosv. För det första.. bilden är taget när dem står STILL och Nellie har t.om bara en hand på en utav bilderna så hur i hela friden skulle hon kunna såga honom då? Kära instapoliser vad ni har fulländat både eran och Nellies kväll genom att skriva detta, hon blir säkert jätteglad.. eller? 
Till något lite roligare hur som helst.. Red Snobben på banan idag efter longeringen igår och har bara ett ord att säga om passet: O.T.R.O.L.I.G.T! Vilken ponny jag har och vilket resultat allt vår arbete gett för inverkan på Snobben. Han är mjuk, samarbetsvillig, kvick och lyssnar när man säger åt eller ger honom en uppgift.
 
Trimmade honom först i en halvtimme och kände bara av gas & broms, väldigt pigg var han men det gick bra ändå. Man får ha honom mycket på böjt spår och sysselsätta honom så får han annat i tankarna :) Efter 30 minuter trim somsagt och det kändes BRA så fick han en kort skrittpaus på lång tygel och sen så tränade vi galopp från skritt och galoppombyten. Han var helt otroligt grym och VILKET TEMPO VI HADE. Han galopperade i en riktigt, riktigt bra galopp, frustade, var nöjd och höll sin mellanlåga bekvämliga form hela tiden och jag satt bara där och höll om med benen och log. Han är helt otrolig och passet idag gick verkligen över förväntan skitbra!!
 
Till råga på det så hade vi det bästa "longeringspasset" igår också. Han lyssnade så himla bra på mig och tog egna insiativ till lite galopp ibland vilket var jätteroligt eftersom han brukar bli lite seg vid longering.
Nu ska jag sova för att sen vakna upp till lördag imorgon, hoppas ni instapoliser kommer på att ni gjort fel och till alla ni andra, sov gott ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

I onsdags

Publicerat 2013-10-11 kl. 13:34:31 av Isabel Håkansson
Haha i onsdags efter skolan så gick jag Milla & Sandra ner på stan och fikade och sen gick vi vidare till idrottshallen för cirkelträning. Det var GRYMT jobbigt men känslan efter är fortfarande lika underbar!! Hade lite träningsverk igår men annars var det lugnt. På söndag ska jag dit igen och köra ett pass :)
 
Träningen varade i: 1 timme inklusive 5 minuters uppvärmning och 5 minuters stretching efteråt.
 
Vilka kroppsdelar tränades: Vi tränade hela kropparna, ben, mage, rygg & armar.
 
Vilken övning var "lättast": Mage tränar jag ju mycket i dressyren så lite muskler där har jag. Så den lättaste övningen var nog E-fit situpsen eller övningen där man jobbade två och två och hade en medicin boll på 8 kilo som man skulle ge till varandra mellan situpsen.
 
Vilken övning var "svårast": Måste säga att ALLA benövningarna var jobbiga. Har inga benmuskler överhuvudtaget förutom den såkallade ridmuskeln som sträcker sig under låren och ner mot baksidan av vaden. Om jag måste säga en övning så var det nog trappan.
3 mobilbilder från dagen, haha vi hade lätt bäst kondis på träningen brudar... NOT.
Publicerat i Träning,

Dagens to do:

Publicerat 2013-10-11 kl. 11:44:53 av Isabel Håkansson
Om ni undrar varför jag inte är i skolan så är det för att jag har ögoninflammation. I onsdags gick jag till skolan trots det men det gjorde så fruktansvärt ont och det bara rann & rann imellan åt. Så nu är jag hemma och spolar det med koksaltslösning (kokSALTSlösning, förstår ni hur mycket det svider??) och ser till att ögat blir bra igen.
 
Dagens to do list iallafall:
♥ Torka skrivbord & nattduksbord i mitt rum.
♥ OM JAG HINNER, motionera båda kaninerna samt plocka min kanin. Han fäller något helt sjukt mycket just nu.
♥ Rida igenom S barbacka, bara trimma och kolla av så att allt är som det ska :)
♥ Baka både kladdkakemuffins och kanelbullar som jag ska sälja med klassen imorgon..
Publicerat i Dagens planer,

Stallpyssel //10 okt//

Publicerat 2013-10-10 kl. 16:01:00 av Isabel Håkansson
Spenderade några timmar i stallet imorse, regnit och kallt. Snobben var loj i förrgår och även igår när Mickis hade honom så nu har han promenerats och vilat i 2 dagar, det var därför som jag åkte upp imorse till stallet - för att jag skulle tempa honom. Tänkte iallafall att eftersom jag ändå var där kunde mocka och fixa lite i samma veva.
 
Tog iallafall in båda ponnysarna och Snobben trippade in ifrån hagen för att sen så snällt som ett ljus i gången, pussas & greja. Tempen var normal och hans humör och utstrålning likaså. Tempade lilla Philip också så vi vet hans "normal" temp och så skrev jag upp bådas temp i min stallbok.
 
Ryktade och skämte bort båda två efteråt och hängde upp Snobbens täcke på tork samt torkade Philip. Innan dem fick gå ut sen så flätade jag ihop svansarna lite snabbt på dem och satte på torra täcken. Snart ska jag upp till stallet igen för att longera Snobben och hjälpa syrran lite när hon rider. Tänkte dem kunde få hoppa lite idag för omväxlingens-skull, om syrran vill såklart. Vi hörs nog av senare!
Publicerat i Allmänt,

Gör man rätt mot S så gör han rätt tillbaks

Publicerat 2013-10-08 kl. 08:18:37 av Isabel Håkansson
Dem få gånger jag trott att denhär ponnyn är nästintill omöjlig, så har det räckt med att Mickis har hoppat upp & hon har visat. Han KAN.. men då måste man göra rätt, emot honom.
 
Snobben är en väldigt väldigt speciell ponny.. Just nu har jag en svacka i min ridning och den har försämrats mycket. I stallet går allting upp & ner hela tiden beroende på hur jag mår och hur mycket saker jag har runt omkring mig. När jag är i stallet och när jag rider framför allt så måste jag försöka koppla bort allt annat, SLAPPNA AV och koncentrera mig.
 
När Snobben ska jobba, trampa under sig och verkligen jobba med hela kroppen så måste det komma naturligt. Man ska aldrig slita eller tvinga ner en häst i form (som om ni inte redan visste det..) utan det ska komma naturligt somsagt. Nu under hösten bär Snobben på en massa energi och är stark, biter gärna fast i bettet och bestämmer själv, och nu krävs det utav MIG att jag börjar anstränga mig på riktigt. Från och med nu tänker jag planera, korrigera och verkligen göra och ge Snobben det bästa utav det bästa. Let's do this!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Energiska, underbara lilla ponny

Publicerat 2013-10-06 kl. 22:04:00 av Isabel Håkansson
Red fram S ute idag när det var bäckmörkt. Det var väääldigt läskigt sa Snobben och spratte iväg på bakbenen flera gånger, Philip däremot skrittade på i sitt egna lilla tempo flera meter bakom och typ njöt av att få komma ut och skritta och trava lite.
 
Avslutade båda i paddocken sen och Snobben var bara överallt och ingenstans.. Han var stark som en oxe och springig som sjutton, försökte göra det bästa av situationen men jag kan inte säga att det gick speciellt bra ändå. Travade av honom länge på helt långa tyglar så han kom ner med huvudet & fick höja ryggen när jag fått honom någorlunda avlappnad och lite mer på marken och skrittade sedan av honom längre än vanligt. 
Tog in honom i stallet när jag var klar och masserade med nyponros olja, spolade ben, stretchade och la på ett stalltäcke.
 
Imorgon iallafall ska vi iväg på träning så vi får se då om jag får lite mer pli på herrn ;)
Du gör mig alltid glad när jag är ledsen och ledsen när jag är glad haha, skitponny vad jag älskar dig♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Söndag

Publicerat 2013-10-06 kl. 15:10:25 av Isabel Håkansson
 
Söndagsdepp idag faktiskt.. är otroligt trött efter gårdagen men det var det värt trotsallt, grattis igen Nattah 18 jäkla år!! Idag iallafall så har jag inte gjort nånting alls, vaknade vid 10 och bäddade sängen, matade kaninerna & hundarna, tänkte gå ut och springa men sängen och andra avenyn ropade ;)
 
Gårdagen somsagt blev lyckad och bjöd på många skratt. Hästarna pysslades om och stallet på Ösby blev fixat de också. När stallen var klara så cyklade jag hem det fortaste jag kunde och fräschade till mig och bytte om. Mötte upp kompisar och käkade lite och sen satt vi på Ica länge och åt godis eftersom det spöregnade ute. Runt halv 8 ringde Sara och så gick vi och träffade henne, Nattah, Madde, Ida, Linneá, Lucas och massa fler. Åkte hem runt halv 10 och somnade inte förrän sent pga nästäppa, alltid lika mysigt..
 
Nu måste jag byta om och åka iväg till första stallet för att ta in hästarna där och byta täcken, senare ska Snobben ridas igenom och Philip ska även han röra lite på sig. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Första stallet - done

Publicerat 2013-10-05 kl. 15:04:38 av Isabel Håkansson
Småduggar litegrann, bra för hovarna men värre för stålrötan.. Min spellista som är döpt till "höst" gick på replay i nästan 2 timmar, grym musik! 
      Oljade hovar, lunchade och myste med dem 3 goseponnysarna i hagen när alla sysslor i stallet var utförda.

Nu rullar jag och min älskade kärringhonda över till nästa stall, hästarna där tas in 15:30 så jag lär åka nu, puss

Publicerat i Allmänt,

Snabba ryck

Publicerat 2013-10-05 kl. 13:32:58 av Isabel Håkansson
Har brådis - sjukt jäkla brådis! Slänger in dethär inlägget medans jag tar fram kläder & flätar håret. Stallet ska fixas nu, hästarna vilar efter en lång vecka. Madde och jag red ut hästarna igår, bus och mys, både glada hästar och ryttare tillbaka i stallet sen. Båda ska masseras idag och boxarna ska mockas.
 
Hjälper mamma nere på Ösby vid halv 4 och ta in hästarna där och sen snabba ryck hem för att byta om och fixa mig. Åker in till stan sen och möter upp Milla, hoppas på att gå över och gratta vår fina vän Nattah som fyller 18 år imorgon, sen får vi se. Puss på er!
Publicerat i Allmänt,

Världens längsta dag

Publicerat 2013-10-03 kl. 21:41:29 av Isabel Håkansson
Jorå, dagen i bilder.. ungefär.
 
Världens längsta dag och gäspningarna kommer den ena efter den andra, shiiit är så trött. Äckligt trött & utmattad. Fast på ett bra sätt.. ni fattar. Iallafall, klockan 8 imorse var det skola som gällde, teknik stod på schemat. Skolan orkar jag inte förklara mer utav, så pass *host* intresserad är jag *host*. Efter skolan gick jag till min systers skola och så åkte jag och syrran med pappa till västerås.
 
Köpte bara ett par jeans och käkade middag där borta, kul iallafall att åka och göra nånting med pappa :) När vi kom hem så bytte vi om till stallkläder och fixade stallet, mocka, packade hö, bytte vatten, gjorde kraft, sopade, borstade, kratsade hovar, Pernilla red och jag longerade, ryktade av, masserade med liniment, kratsade hovarna igen, oljade in hovarna, på med natt-täcke, kvällsfodrade, sopade igen, sa godnatt, släckte och stängde stallet och sen var det klart, ganska lång mening men den förklarade ganska bra vad vi gjorde iallafall tycker jag! 
 
Nu ska jag ta fram kläder tills imorgon, tvätta av smink, rengöra ansiktet och borsta tänderna och sen somnar jag nog, natti!
 
 
Publicerat i Allmänt,

Livet på en pinne

Publicerat 2013-10-02 kl. 20:19:00 av Isabel Håkansson
Seriöst haha, åh vilket underbart liv jag har! Det är min födelsedag idag ju (congratz to me) så imorse blev jag väckt av familjen och så fick jag presenter. Platt-tång, pengar, presentkort & och en longerings-spö. Sen när jag trodde alla presenter var slut så kom dem in med 4 paket till, 2 till mig och 2 till min syster. Vi slet upp paketen och där i låg 2 iphone 5 och 2 skal till våra nya mobiler, åh vad jag älskar mina föräldrar♥
 
Aja, genomgick en bra skoldag och sen åkte jag hem och åt jättegod middag och tårta efter det. Nån timme därefter så drog jag, mamma & våran hund Bella ut och sprang 3 km och både innan och efter vi sprungit så powerwalkade vi 2 km. Känns bra :)
 
Nu har jag fixat lite "kvällsfika" och ska bädda ner mig i sängen med andra avenyn innan stalkers börjar, puss!
Publicerat i Allmänt,

1 Oktober

Publicerat 2013-10-01 kl. 20:49:34 av Isabel Håkansson
Började morgonen med ont i ögonen, yey.. Dock var det mitt eget fel då jag hade haft i mina linser på tok för länge så ögonen var helt rödsprängda och gjorde jätteont. Satte mig iallafall och gjorde matteläxan och åt frukost efter det.
Lite senare på dan efter att jag kollat på andra avenyn hela förmiddan nästan så gick jag ut och fixa åt kaninerna, gick ut med båda, gjorde rent burarna och gjorde fruktsallad åt dem. Sov några timmar när det var klart och sen så bytte jag om till stallkläder.
2 bilder när jag gjorde matteläxan ↑
 
När vi kom till stallet så började vi med att utföra dem dagliga stallsysslorna som att mocka, packa hö etc. Idag dock så tog allting längre tid än vanligt för vi pratade en massa samt vända upp och ner på hela boxarna och spånade på nytt och skurade ur både vattenhinkarna. När sysslorna var utförda så tog vi in ponnysarna och lät dem stå med sina fina hö-hinkar i gången och käka lite middag medans vi borstade rent dem. Satte på reflexer och smörjde på arnika på benen och sen begav vi oss ut på en promenad på drygt 40 minuter i rask skritt och lite jogging för att få bort eventuell träningsverk.
 
Vi gick på en jättefin slinga med hagar och fält runtom och det var skymning, bra start på oktober tycker jag! När vi kom tillbaka till gården så ställde vi upp dem igen och tog av reflexer, oljade hovar och stretchade.
Bilder ifrån vår lilla "första oktober promenad", fick inte med lilla Philip och syrran på nån bild :( ↑

Melodin för mig..

Publicerat 2013-10-01 kl. 10:27:56 av Isabel Håkansson
.. var helt klart i början utav sommaren, skolavslutning, hästar & vänner.. i slutet på maj och en bit in på Juni månad så utspelades en utav de bästa tiderna i mitt liv, synd att det inte varade längre ♥
Publicerat i Isabels inlägg,