Mitt nästa inköp - hästrelaterat.

Publicerat 2015-04-30 kl. 13:10:00 av Isabel Håkansson
Ett hunterträns. Det är gaaalet snyggt och dessutom riktigt praktiskt med dem knäppbara tyglarna och käkremmen. Jag har ett hunterträns i brun, men det är ettpar år gammalt nu och tyglarna gick sönder förra sommaren.. dags att köpa ett nytt fast i svart nu alltså. Såfort jag sparat ihop tillräckligt med pengar så kommer tränset att vara mitt och sitta finfint på Snobbens huvud, hihi. 
 
Tränset hittar ni hos hööks för 529kr. 
Publicerat i Allmänt,

Vad gör man nu?

Publicerat 2015-04-30 kl. 10:43:29 av Isabel Håkansson
Nu är hon borta. Vår fina Alice finns inte mer. Jahapp, vad gör man nu? Tårarna är slut & ett kapitel är avslutat. Nu börjar ett nytt. Alice var en glad hund, hon tyckte inte om när man var ledsen eller arg, så jag ska försöka gå vidare och komma på fötter snabbt igen. För hennes skull. ♥ Jag kommer aldrigaldrigaldrig att glömma henne, hon var den finaste varelsen som nånsin satt sin fot på denna jord. Nu får hon springa fritt och vara fri från den smärta hon fått känna i så många år. Vår kämpe. 
 
Idag är det valborg och egentligen hade jag planer ihop med kompisar, men jag strök det och ska istället bara hem till en annan kompis och ta det lugnt. Kanske gå ner och kolla på brasan och gå runt lite på stan, men vi har ingenting planerat vilket känns skönt. Det ska bli skönt iallafall att få fixa till mig lite, sminka mig och sätta på nåt annat än bara mjukisar och stora T-shirtar. Kompishäng får en alltid på bättre humör vad det än gäller, så det är vad jag behöver nu. 
 
Och på tal om att få en på bättre humör - STALLET. Jag ska faktiskt upp till stallet strax, pussa på mina ponnyhjärtan, köra Philip och skritta ut Snobben barbacka med hackamore och ett mysigt fleecetäcke. Klappa om dem, borsta dem extra länge och verkligen visa för dem hur mycket jag älskar dem. 
Vem blir inte glad av att få spendera timmar med den här sötnosen? 
Publicerat i Allmänt,

The last pics of us

Publicerat 2015-04-30 kl. 08:38:17 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Min kung ♕

Publicerat 2015-04-29 kl. 21:07:05 av Isabel Håkansson
↑ Snobben idag ↑

Är det nån eller något som får mig på bättre tankar just nu så är det mina hästar. Bara att kliva in i stallet ger mig en sådan lugn känsla. Lyssna på hästarna när dem käkar hö, vara omkring total o-dömande människor och bara få VARA. Det om nåt får mig på bra humör! Vad skulle jag göra utan mitt älskade stall & mina älskade hästar? Jadu... Antagligen ligga hemma i sängen och gråta floder, men vad vet jag. 
 
Snobben longerades idag precis enligt schemat och han var pigg. Till en början när jag skrittade, travade och galopperade fram honom så var han dessvärre rätt lugn, lyssnade på alla mina signaler och tog det lugnt i gångarterna. Men såfort jag släppte ut honom litegrann på linan och lät honom skutta över ett sockerbits-hinder så ändrades det fort och han for iväg som en raket. Hoppade över sockerbiten i snabb galopp, flög upp i luften, sparkade bakut, gjorde diverse luftsprång ooooch slet sig. Haha. Men allt gick bra som tur var! 
 
Det märks verkligen vad Snobbens favoritsak att göra är.. nämligen att hoppa. Hela han skiner upp likt en sol när man styr honom mot ett hinder, högt som lågt. Han tar det i en klackspark och hans inställning ändras på en millisekund. Oftast. Vissa dagar känner han inte alls för att hoppa, men det är trots allt en envis ponny vi snackar om ;) Dem har sina dagar, kort sagt. Min kung får mig alltid att må bäst, morgondagen kommer att spenderas i stallet, punkt. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

2015.04.28

Publicerat 2015-04-29 kl. 14:36:00 av Isabel Håkansson
Hej på er! Min onsdag blev inte riktigt som jag planerat, och jag är hemma från skolan. Alice sista dygn är påbörjat och jag vill spendera varje sekund, minut & timme ihop med henne. Så jag ska alldeles strax upp till stallet, longera Snobben lite snabbt och även göra något med Philip för att sen åka hem snabbt igen. Livet gick från att vara ljust, lyckligt och ballt till att bli FETT oklart över bara en natt. Tänk att en liten, liten hund, kan göra så mycket i ens liv. Sinnes.
 
Hm.. huvudet står stilla. Jag får helt enkelt avsluta det här inlägget nu. Vi hörs ikväll, och det lovar jag. Puss på er ♥
Happy thoughts, happy thoughts. Jag försöker hela tiden, men ibland bryter man ihop. Jag har varit här så många gånger, pendlat mellan att vara ledsen och att vara glad. Lett som allra bredast när allt jag velat göra har varit att sova bort hela livet. Tom.   
Publicerat i Allmänt,

En dålig eftermiddag & kväll, helt enkelt.

Publicerat 2015-04-28 kl. 21:47:24 av Isabel Håkansson
Ikväll är jag ledsen. Nedstämd och tänkandes över livet. Just nu, så hänger det 4 hundkoppel i vår hall. Just nu, så står det 4 matskålar i vårt kök. Just nu, har vi 4 hundar - men på torsdag har vi bara 3. Jag är yr, jag mår illa. Aldrig någonsin har jag mött nån finare och snällare hund än våran lilla Alice. En hund som älskar att ta plats och som har fångat mångas hjärtan. I flera år nu så har hon lidit av en sjukdom, en sjukdom som inte veterinärerna hade nån aning om vad det var för något och Alice har varit den första någonsin med den här konstiga, och hemska sjukdomen som bildat knölar på hennes kropp och brytit ner hennes kropp bit, för bit och som inte svarar på några som helst mediciner. 
 
Med hjälp av operationer, specialister och en massa omsorg så har vi givit Alice en massa extra år i livet. Men nu går det inte längre, vårt fina hjärta har fått stå ut med det här länge nog. Hon förtjänar inget annat än det allra bästa, nåt annat och bättre än det hon tvingas leva i idag. Där huvudet är 100% friskt, men hennes kropp inte längre lyder. Jag gråter för att jag vet att jag aldrig mer kommer att få träffa henne igen, för att jag kommer sakna ihjäl mig efter henne, men mest av allt gråter jag för att jag tycker det är så j*vla orättvist. Varför ska dem allra finaste, oskyldigaste och vackraste varelserna, få vara dem som lider allra mest? Varför, varför... 
 
Jag vet, att efter torsdag så kommer en stor, tung sten, trots att jag kommer gråta floder, att lossa ifrån mitt hjärta. För hur mycket jag än vill ha kvar henne i livet, så vet jag att det här är det allra bästa för henne. Och det är allt hon förtjänar. Det allra bästa. 
Publicerat i Allmänt,

Afterschool talk.

Publicerat 2015-04-28 kl. 15:42:25 av Isabel Håkansson
Hej på er! ♥ Läget? Med mig är det bara fint, lite trött och har smått ångest över att mitt rum ser ut som rena rama bombnedslaget nu trots att jag städade för mindre än 4 dagar sen.. suck. Men som sagt, annars är det finfint med mig! Jag har gått en rätt chill dag i skolan och är hemma nu för att ladda om inför några timmar i stallet. Mysigt värre ska det bli med en uteritt, mys med ponnysarna och stallpyssel. Jag älskar när man närmar sig vår i stallet, man möts av glada & pigga hästar som käkar av gräset som börjat växa i hagarna och solen skiner. MYS. 
 
Later babes, nu ska jag börja röra mig mot stallet. Trimma era hästar extra noga idag, gör läxorna, ta hand om er själva. Pusssss. 
Dagens  
Publicerat i Allmänt,

En vanlig måndagskväll i stallet

Publicerat 2015-04-27 kl. 22:05:41 av Isabel Håkansson
SER NI PHILIPS NYA LOOK? Pannluggen, oh jesus. Jag och syrran skrattade ihjäl oss 4-real, förlåt Philip... det var inte meningen. Men vad är det man säger, en skönhet klär i allt ;) 
 
Idag blev det stallmys & lite trim på banan för Snobbens del, och sedan avslutades kvällen med att båda hästarna släpptes lös i den stora paddocken. Det blev lite ledarövningar, bus och såklart lite gräsätande för delas del också! Snobben kändes som han brukar efter några dagars vila, alltså.. okoncentrerad, stel och inte jätterolig att rida to be honest. Men man får göra det bästa av situationen och försöka hålla sig lugn hela tiden, för Snobben menar trots allt inget elakt, han bara blir lite *host* lat när han fått stå några dagar & känt på "hagenalldaylong" livet. Hihi. 
 
Imorgon ska vi rida ut och jobba 50% av passet och busa 50%. Galoppera både samlat och så fort att grästovorna yr, det om NÅT tror jag är bra för Snobben när han fått stå några dagar. På onsdag blir det longering och torsdag promenad, sedan kommer helgen troligtvis att innehålla två träningar, en dressyrträning och en hoppträning. Sommaren ligger bakom hörnet och målet är som ni redan vet att kunna starta honom under juni/juli nångång. Just nu är vi inte i tävlingsform överhuvudtaget, men lägger vi i en växel nu så kommer det att gå toppenbra! Snobben kan om jag kan, mitt hjärta. 
Publicerat i Allmänt,

Ut & galoppera - en alldeles för underskattad träning.

Publicerat 2015-04-27 kl. 12:09:00 av Isabel Håkansson
Nånting som är väldigt underskattat men som jag vet är en viktig bit i hästens träning - galoppträning. Inget avancerat, bara ut och galoppera på, stå i fältsits och låt hästen galoppera med huvudet vart den känner för att ha det. GALOPPERA. Det stärker mycket och det ÄR viktigt om din häst ska klara av att hoppa en bana på 13 hinder eller rida ett dressyrprogram och ha lika bra grundgalopp och styrka genom hela banan eller programmet. 
 
Något jag brukar försöka göra en gång i veckan är att bara sätta på Snobben basically utrustning, ett par benskydd fram, sadel och träns, rida till ett långt rakspår eller en runda där underlaget inte är för tugnt och bara galoppera. Lägga traven åt sidan och galoppera 7 minuter, skritta 2 minuter, galoppera 7 minuter, skritta 2 minuter, galoppera 7 minuter etc. Självklart skritta fram & av ordentligt. Det är både roligt för häst och ryttare, och dessutom är det otroligt bra för hästens uttålighet och kondition. Konditionen är en viktig del i hästens träning, punkt. 
Publicerat i Allmänt,

Veckans planer!

Publicerat 2015-04-27 kl. 07:14:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Skola som vanligt. På kvällen så ska Snobben trimmas lite lätt i paddocken. Han har vilat litegrann så jag ska bara stämma av så att allt stämmer, träna lite kontroll och lösgöra honom i sidorna.
 
Tisdag: Skola, rida ut Snobben.
 
Onsdag: Skola, longera Snobben och köra Philip.
 
Torsdag: Skola, hem snabbt och fixa stallet, promenera S och sedan in till stan för att duscha snabbt, sminka mig och sedan förhoppningsvis hänga med kompisar hela kvällen.
 
Fredag: Ta sovmorgon och hoppa Snobben. Troligtvis kompishäng på kvällen.
 
Lördag: Rida ut Snobben, galoppträna. Troligtvis kompishäng på kvällen, annars myskväll hemma.
 
Söndag: Skritta ut Snobben barbacka, och lite "ta hand om mig själv-kväll" på kvällen.
Publicerat i Allmänt,

Söndagskvällar när dem är som bäst ♥

Publicerat 2015-04-26 kl. 21:57:00 av Isabel Håkansson
Söndagar kan antingen vara ångestfyllda, eller mysiga. Den här söndan har varit mysig och bra. Startade lite ångestfyllt med tanke på att jag sovit bort hela förmiddan, men fortsatte bra därefter och eftermiddan med pappa har varit jättebra. Vi har ätit onyttigt, skrattat och drygat med varandra som vanligt. Min pappa är den bästa jag vet, och mamma såklart ♥♥ Vet inte vad jag skulle göra utan dem... Mina vägledare i livet.
 
Klockan börjar bli mycket nu och jag ska alldeles strax hoppa in i duschen för att fräscha till mig litegrann, det behövs efter en helg där håret stylats med värmetänger, hårspray, moussé och annat. Sedan ska jag måla naglarna och plocka fram kläder inför morgondagen. Imorgonbitti kommer Sandra och hämtar mig, så jag måste upp & hoppa tidigare än vanligt, hm.. Wish me luck. Att kliva upp på morgonen är inte min starkaste sida, om jag säger så. Men det blir bra, lite morgonhäng innan skolan tackar man aldrig nej till!
Publicerat i Allmänt,

TACK Sverige..

Publicerat 2015-04-26 kl. 17:51:00 av Isabel Håkansson
.. för det grymma vädret! 13+ grader och strålande sol, woho. Idag är det söndag & imorse tog jag vad man skulle kunna kalla en RIKTIG sovmorgon. Vid 13:15 (!!!) så vaknade jag upp hemma hos Milla, och oj vilken ångest vi båda två fick när vi såg hur mycket klockan var, haha. Jag kom hem runt 00:30 igår ifrån Stockholm tack vare en *host* anledning, men vi träffade massa andra människor och jag hade bästa sällskapet med mig så det gick bra ändå! Direkt när jag kom hem så drog jag till Milla och sov där. 
 
Hur som helst, så fort jag vaknade idag så drog jag till stallet. Mockade och gjorde fint i stallet, och sedan tog jag med mig ett fleecetäcke och en påse morötter och satte mig ute i hagen med hästarna i nån timme och gosade med dem lääänge. Dem får mig alltid på så mycket bra tankar, och att bara få sitta och andas in deras luft, pussa på ponnymularna och krama om dem gör mig så lycklig inombords. Mina hjärtan ♥
 
Planerna för kvällen är att åka hem till pappa, käka gott och bara ladda om inför ännu en skolvecka. Jag ser fram emot vad veckan och helgen har att erbjuda. Den här helgen har varit grym och jag är så LYCKLIG. På riktigt. Jag är en förvirrad själ, vet inte om jag ska lyssna på hjärta, hjärna eller något utav det. Men alla underbara vänner, familjen & hästarna håller mig på fötter, stabil och lyckligare then ever. Puss. 
JUST NU. 
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2015-04-26 kl. 15:59:58 av Isabel Håkansson




Publicerat i Allmänt,

Seg, men väldigt lycklig.

Publicerat 2015-04-25 kl. 09:42:22 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Är ni lika trötta som mig idag eller? Waaah, astrött. Jag var ute med kompisar igår, grillade, skrattade och umgicks. Kom väl hem runt 12-tiden igårnatt och var heeelt död. Inte för att klockan var mycket, men för att jag helt enkelt ligger efter i sömn och det har varit en intensiv vecka med en massa prov och deadlines i skolan. Så, idag är jag huuur seg & trött som helst. Jag måste dock upp och hoppa nu, för om några timmar så ska jag till Stockholm med Ida. Vad vi ska göra där får vi se, vet inte om vi skulle träffa någon eller om det bara blir lite shopping och chill.. Det blir bra vilket som! 
 
Nu - hoppa in i duschen för att fräscha till mig litegrann, ha i en hårmask och pyssla om mig själv innan det är dags för mig att börja fixa mig med smink och annat.. Hihi. 
   
Publicerat i Allmänt,

Give me some reality

Publicerat 2015-04-24 kl. 07:56:00 av Isabel Håkansson
Något jag är trött på...? Perfekta bloggar. Där man lägger upp bilder på blommor, stora koppar thé och hjärtmönstrade kalendrar. Att vara ute med kompisar lite för sent på helgerna är fett tabu och att plugga är det nya IT. Kom igen, vi är unga. Vi gör misstag, inte bara en gång, utan 100 gånger om inte mer än så. Alla är olika, vissa föredrar att ligga hemma framför en film på fredagkvällarna, vissa trimmar sina hästar hemma i manegen till sen kväll inför en kommande tävlingshelg och vissa är ute med kompisar. Och vet ni? DET ÄR OKEJ. 
 
 
Vad jag menar, är att bloggar där solen lyser som allra starkast en måndagmorgon och man tränar, trimmar hästar, har högsta betyg i alla ämnen och ser ut som en VS-modell varenda dag- inte faller mig i smaken längre, inte alls. För jag har insett, att ingen lever så. I.N.G.E.N. Bloggvärlden är rätt hal på det viset, just för att det är så lätt att bygga upp en påhittad karaktär med ett påhittat, perfekt liv. Jag skulle kunna logga in här efter en hoppträning som gått pissdåligt, skriva om hur jag och Snobben flög över 1.10 som om det vore en bom på marken och allt gick galant medan tårarna sprutar ur ögonen på mig för att jag är så missnöjd. För ni kan inte se mig, ingen kan se mig när jag sitter där, i mitt rum framför datorn. Men jag väljer alltid att vara ärlig, för ärlighet är någonting man vinner på i slutändan. Jag vill att ni ska tycka om mig för MIG. Och inte någon påhittad karaktär-människa jag byggt upp genom min blogg. 
 
Okej, fredag it is. Alla ni som går i nian och har skriftligt-prov i nationella att se fram emot idag - det har jag med. Jag är nervös, jag är otagg, jag är trött. Men jag ska ta mig igenom det, klara det, göra mig själv stolt. I mitt liv finns det ingenting som heter vila, utan här kör jag gasen i botten 6 av 7 dagar i veckan. Kämpa på i skolan nu och unna er en riktigt bra eftermiddag & kväll efter det, puss. 
Publicerat i Allmänt,

ღ Bästisridning ღ

Publicerat 2015-04-23 kl. 22:34:00 av Isabel Håkansson
Dagens ridpass.. dröm. Föreställ er 3 bästisar på en varsinn häst, bra väder och glada, pigga och taggade hästar som dessutom skötte sig prima! Jag blev himla stolt över Snobben som skötte sig så bra, och även över Akilles & Kaxig. Snobben kan vara svår att rida ut på i grupp, just för att han blir så himla stressad om han inte får gå först. Men idag tog han det lugnt och var himla lydig men pigg samtidigt! Min lilla Snobb. 
 
Vi red först skogsrundan som vi upptäckte igår, men den gick så himla snabbt att rida runt så vi fortsatte några kilometer till. Mestandels skritt blev det, men även en heldel trav och galopp såklart! Finns det nånting bättre än att susa fram på sin favvo-häst med favvo-kompisarna galopperandes bakom eller? Waaah, det gick så himla bra och jag vill göra om det hundra gånger till. Nöjd idag, över alla. Hästar som kompisar, grymma! 
 
Imorgon ska jag iväg och fira en kompis, men troligtvis ska jag ta stallet innan dess. Det kommer bli tight med tid så då får ponnypojkarna vila, och om jag skulle hinna motionera någon häst så kommer jag faktiskt att prioritera Philip. Släppa honom lös i paddocken och träna inkallningar och allmänt bara låta honom busa av sig. Snobben har gått hela veckan och skulle nog uppskatta nån liten vilodag mellan ridpassen.. så får det bli. 
Publicerat i Allmänt,

Eget hästgodis // recept.

Publicerat 2015-04-23 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Lite bilder jag tog när jag bakade mitt egna hästgodis. 
 
Att baka eget hästgodis är både roligt, går snabbt och blir betydligt nyttigare att äta för hästen än om du skulle köpa hästgodis i butik. Eget hästgodis innehåller ju naturligtvis inga konserveringsämnen eller annat, så det gillas! Jag är noggrann med vad jag stoppar i mina hästar & det tycker jag att alla borde vara. Hur som helst, såhär bakade jag mitt hästgodis ↓
 
• Ställde ugnen på 180 grader. 
 
• Tog jag fram alla ingridienser. Jag använde mig av vetemjöl, ljus sirap, havregryn, rivna morötter och knäckebröd. 
 
• Jag tog ca 5 dl havregryn, 1 dl vetemjöl och så blandade jag i lite sirap i taget, rörde om och tog mer ifall det behövdes. Sedan rev jag ned morötter och smulade i knäckebröd. 
 
• Formade godisarna som jag ville ha dem och ställde in i ugnen 15 minuter. 
 
.... done. 
Publicerat i Allmänt,

Lite snack om gårdagen.

Publicerat 2015-04-23 kl. 09:21:00 av Isabel Håkansson
3 bilder ifrån gårdagens myspromenad med mitt hjärta ♥ 

Här ekar det tomt! Förlåt för det. Igår var en riktigt jobbig dag i skolan faktiskt.. jag hade 3 prov varav ett var muntligt och två var nationella. Jag får aldrig bra resultat på prov, där det bara är 1 svar som är det rätta och allt annat är fel. Jag gillar att få skriva fritt och blanda in egna åsikter, då går det alltid sååå mycket bättre. Sedan blir jag himla stressad på prov också, vilket inte direkt gör saken bättre. Nu är det gjort iallafall och det känns skönt! 
 
Efter skolan så käkade jag thaimat med mamma, pappa och syrran. Det var ca två veckor sen jag träffade pappa innan igår, så det var riktigt kul och jag saknar honom så himla mycket varenda dag jag inte träffar honom. Så med tanke på att vi satt och käkade, snackade och umgicks ett tag så kom jag & syrran sent till stallet. Klockan var väl ca 18:30 när vi skulle mocka och 19:30 när vi började borsta hästarna, så ni förstår själva. Det kändes inte schysst att vi skulle rida då helt enkelt, så det fick bli en myspromenad där vi utforskade en ny skogsväg. Himla fin var den och hästarna var så glada, där ska jag och Snobben rida idag. Föreställ er att galoppera fram i skogen på en taggad ponny... bäst. 
Publicerat i Allmänt,

Ingen kan trycka ner DIG som DU.

Publicerat 2015-04-22 kl. 08:00:00 av Isabel Håkansson
Vi alla vet att vissa människor inte verkar skapade för annat än att trakassera folk omkring sig, att mobbning förekommer i skolor och att nätmobbare gömmer sig bakom ett påhittat användarnamn på varenda hemsida. Det är ingen nyhet. Folk kan tro att dem kan placera dig i fack, men ingen förutom DU och bara DU kan verkligen placera dig i det facket. Påriktigt. Ingen kan trycka ner DIG lika mycket som DU kan. Visst låter det konstigt? Men bolla lite med tanken. Vad folk säger om dig, är fortfarande bara nånting dem säger. Dina handlingar och vad du gör det till, det är sanning. Reality, här & nu. Det är DU. 
 
Jag ville inte skriva nåt långt inlägg, utan låt det här inlägget bara vara som en liten påminnelse när allt runtom er är kaos. Var stolt över att du är du och att du är så himla bra! Puss. 
Publicerat i Allmänt,

Hoppningen byttes ut mot markarbete.

Publicerat 2015-04-21 kl. 21:57:52 av Isabel Håkansson
Dagens ridpass gav mig väldigt tydliga signaler - efter idag så vet jag precis vad som måste tränas mer på & vad som ska förbättras. Först och främst så måste Snobben trimmas dressyr nu, verkligen jobbas igenom i HELA kroppen och ridas en massa lösgörande över bommar så att han lossar i bogen, kommer upp med ryggen och jobbar under sig ordentligt och avslappnat. Sedan så måste galoppen stärkas, han är svag i galoppen nu. I vanliga fall så är galoppen hans bästa gångart, just nu är han förj*vlig att rida i galoppen. Kantig och stel, galoppen känns liksom inte behaglig att sitta i för fem öre. Helt och hållet mitt fel, men nu har jag verkligen fått kvitto på vart vi står här och nu och imorgon börjar vi träna för att ta oss därifrån. 
 
Idag var det den varmaste dagen det här året utan tvekan, och Snobben var trött redan när jag hämtade honom ur hagen. Det tar mycket på hästarna att stå ute i solen hela dagen, tyvärr. Så det medförde att han kändes och var väldigt tungriden idag, och iochmed det så bestämde jag mig för att stanna vid 60cm idag och bara trimma markarbete istället. Snobben var väldigt duktig, lite tung som sagt men kom rätt på varje hinder såfort jag la honom rätt. Väntade ut mig fram till hindrena och bytte galopp fint över hindena när han skulle göra det. 
 
En dålig sak som medför när Snobben blir tung är att jag blir så rörlig i min ridning. Jag följer liksom med honom med hela min kropp och vill fram, fram, fram. Men det är 100 gånger bättre än förut iallafall och när Snobben inte är tung så sitter jag princip hela stilla. Waaah, vill till stallet nu och trimma Snobben!! Han kan bli så fin, jag vet det, och det stör mig... Det gäller för mig att lägga i en växel nu om jag vill kunna komma ut och tävla i sommar, enough said.
Publicerat i Snobbens ridbok,

10 om mig..

Publicerat 2015-04-21 kl. 13:10:00 av Isabel Håkansson
1. Jag är salt beroende x1000. Jag skulle med lätthet kunna leva utan chocklad och godis, men aldrig utan salta chips och annat salt. Haha. 
 
2. Just nu velar jag fram och tillbaka om jag ska tatuera mig eller inte.. Jag får för mina föräldrar och jag vet precis vad jag skulle vilja tatuera, men jag är så himla rädd för att jag skulle ångra mig... Dock skulle tatueringen betyda mycket för mig och det vet jag. 
 
3. Min naturliga hårfärg är egentligen ljusbrun (denna punkt visste säkert ni läsare som hängt med ett tag, hihi).
 
 
4. Jag har ridit i 4 år nu i vinter. Alltså fick jag min första egna ponny när jag ridit på ridskola i endast 1,5 år. 
 
5. Jag skulle aldrigaldrigaldrig kunna gå tillbaka till ridskola nu. Dels för att jag inte stödjer hästhållningen på ridskola, och för att jag anser att privathästar och ridning privat ger mycket mer. Dock har jag absolut inget emot folk som går på ridskola, alls!
 
6. Jag tror på ödet och att allt händer av en anledning. 
 
7. Mitt pigment SUGER och jag har en "hudsjukdom", som jag ärvt av min mamma, vilket gör att jag saknar pigment helt och hållet på vissa fläckar på mitt vänstra ben... Japp, jag hatar det. 
 
8. Jag drog ut 7 (!!) tänder precis innan jag började 7:an vilket resulterade i att jag var princip tandlös, (haha) hela 7:an. 
 
9. Det första jag vill göra när jag tagit studenten är att backpacka utomlands i nåt år eller två. Ta med sig nån kompis, bara packa en resväska och flyga iväg till nåt varmt land för att jobba, resa runt och upptäcka världens alla hörn. 
 
10. Jag har ett ärr i mitt ena ögonbryn, vilket gör att jag inte kan måla mina ögonbryn så som jag egentligen vill. Det är jättestörande och ett stort komplex jag har. 
       
Publicerat i Allmänt,

Migränanfall.

Publicerat 2015-04-21 kl. 09:51:13 av Isabel Håkansson
Ni vet precis efter mitt lilla "godmorgon-inlägg" imorse? PRECIS efter det så fick jag världens migränanfall, mådde så illa och hade ont i huvudet. So... no school for me today. 
 
Mjukisdress på, håret i knut & ta det lugnt hela dagen nu.. Hoppas på att kunna rida ikväll och prestera bra under min kommande pluggkväll. Tiden för att må dåligt finns inte just nu, that's it. Min vecka är full med både roliga saker, nationellaprov och ridning. Idag sitter jag hemma med migrän, imorgon måste jag sitta bänkad i skolan med nationellaprov, medan jag i helgen kommer glida runt på Stockholms gator. Kontraster mina vänner, kontraster. 
Publicerat i Allmänt,

Tisdagmorgon och en längtan efter sommaren.

Publicerat 2015-04-21 kl. 07:18:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Allt bra med er? Med mig är det bara bra, livet rullar. Idag gick jag upp lite tidigare för att hinna platta håret, det tar sin lilla tid med tanke på att jag har så pass tjockt hår. Jag känner mig så mycket fräschare när jag är fixad, så det är skönt att gå upp 15 minuter tidigare så att jag hinner fixa mig ordentligt.. det behövs. För trots att jag känner mig relativt pigg, så vet jag att jag ligger efter x-antal sömntimmar och har därmed världens påsar under ögonen. ZZZzzzzZZzzZZZ. 
 
Hur som helst, dagens planer är simpla. Först går jag i skolan och sedan drar jag hem, käkar en snabbis och sedan rullar jag vidare till stallet för att hoppa igenom Snobben med mamma. Igår vårstädade jag och syrran hela sadelkammaren, så vi ska fortsätta lite idag och börja sopa och damma. Jag älskar att ha ordning, reda och FRÄSCHT framförallt, när det kommer till mina och hästarnas utrustning. Det känns som en viktigt punkt för mig. Rullade lindor vardera förpackning, vikta täcken, borstarna ska ligga i ryktväskor och tränsen putsade och upphängda på sin krok, punkt. 
 
Igårkväll innan jag gick och la mig så gick jag igenom en massa sommarbilder, och fick en sån längtan tillbaka. Förra sommaren, 2014, så hyrde Milla en sommarhäst och ställde ute hos mig. Vi hade så himla kul ihop med hennes röda fara och min lilla race-räka, som vi kallade dem. Med tanke på allt kaos som var hemma under den perioden så var stallet min enda fristad, jag hängde där från morgon till kväll, åkte dit flera gånger om dan. Jag varvade cykelturer med Philip ihop med långa uteritter, hoppträningar och gos i hagen. Ta mig tillbaka! 
Publicerat i Allmänt,

Godnatt. ♥

Publicerat 2015-04-20 kl. 23:01:00 av Isabel Håkansson
Efter att ha tagit en lång dusch där jag scrubbade benen, ansiktet och därefter oljade in håret och smörjde in benen med en bodybutter som luktar persika så känner jag mig redo att gå in här för att säga godnatt. Den här dagen har varit väldigt bra, actually. Jag ser faktiskt fram emot ännu en skoldag imorgon, tro det eller ej. Kanske för att jag har väldigt roliga planer för helgen, eller för att vädret är grymt.. vet inte riktigt ;) Känner mig himla glad och sprallig bara, så härlig känsla! 
 
Jag ska faktiskt gå och lägga mig nu, tänkte bara kika in här för att skriva godnatt & checka läget lite. Fick ett spännande mejl förut ikväll vilket gav mig en liten motivations-kick till att starta igång bloggen mer ordentligt ännu en gång. Nu kör vi!
 
But first.... sova. 
Publicerat i Allmänt,

En underbar ridtur i solskenet.

Publicerat 2015-04-20 kl. 20:55:55 av Isabel Håkansson
Finns det nåt underbarare än att rida ut barbacka i solsken på en taggad ponny och galoppera fort upp för backar? För det var precis vad jag gjorde idag. Med syrran och Philip hack i häl såklart ;) Det blev en riktigt lyckad ridtur och jag blev riktigt stolt över Snobben som gick fram överallt trots att ridvägarna vi red på var helt främmande för honom. Det brukar vara rätt läskigt att rida på nya vägar om man frågar Snobben, det blev ettpar skyggningar men inte mer än så. Så stolt över min fina pojke! 
 
Och vet ni? Väl tillbaka i stallet så kom det fram en tjej till mig och sa nåt i stil med: 
- "Isabel, du har kämpat så himla mycket med Snobben. Jag såg er komma ridandes nyss, och det såg så himla lugnt & fint ut. Han är en svår ponny, och du är så himla duktig med honom. Det syns att du är trygg på hans rygg!" 
 
Jag blev så galet glad!! Och ja, kämpat har jag gjort. Jag har ridit i snöstorm, kolsvart mörker, spöregn, stekhet värme och i -20 grader. Folk i stallet har skrattat åt mig och Snobben när vi klampat in genom stalldörrarna, dygnsura av spöregnet eller inpackade i vinterkläder. Men det har ju lönat sig också, för jag har nämligen fått höra ifrån flera i stallet att Snobben överlägset är stallets finaste häst... hihi. Jag är så stolt & blir så himla glad av allt beröm jag får! 
 
Förresten, idag så har vi haft Philip i exakt 2 år. Det firades med ett vår bad för honom och så en uteritt där han fick galoppera hur snabbt han ville. Vår fina shettiskille, han är bäst. ♥
 Philip får pryda inlägget, såklart! 
Publicerat i Allmänt,

Strålande sol & en bra skoldag.

Publicerat 2015-04-20 kl. 16:29:28 av Isabel Håkansson
Jag måste vara den sämsta bloggaren någonsin just nu, men jag tänker inte dra hela historian om hur upptagen jag är i mitt liv igen, så ni får helt enkelt respektera att jag redan sagt att mitt liv går i 180 nu & att jag måste prioritera livet utanför rummet framför datorn. Så, nu kan vi släppa det. 

Solens strålar värmer i hela Sala och det var så varmt att jag svettades i min tunna skinnjacka när jag gick hem ifrån skolan. Så himla härligt och jag känner verkligen hur sommaren närmar sig med stormsteg. Skoldagen idag var faktiskt rätt bra och alla lektioner gick relativt snabbt, vilket man aldrig klagar på. Vi slutade kvar över 2 och efter det var jag kvar i skolan med kompisar till klockan halv 4. Så glad över dem fina personer jag har runt mig, dem gör mina skoldagar och dagar i övrigt kompletta. ♥
 
Ponnysarna ska skrittas ut barbacka i solen idag, varvar skrittjobb med skritt långa tyglar och en massa klappar på det såklart. Så glad att vi går mot ljusare tider, glad för allt. Jag har en massa inlägg på G i huvudet också, så ikväll efter att jag pysslat om mig själv litegrann så ska jag sätta mig ner i nån timme och försöka få till ettpar bra inlägg som kommer upp som tidsinställda under veckan. Stay updated, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Brb, måste spy.

Publicerat 2015-04-19 kl. 21:41:12 av Isabel Håkansson
Okej, känner inte för att skriva nåt "yay, livet äger"- inlägg nu. För gissa vad? Snobbens jättefina pannband i äkta bergs-kristaller som jag köpte efter att hans andra pannband blev snott, har även det har blivit snott. Tror ni inte idioterna som snott pannband bytt pannband och satt på honom nåt fult och gammalt pannband med plaststenar? Jo. Så generöst av dem, men nej tack. Jag blir så äcklad av betéendet att det vänder sig i magen på mig. Jag vill bara få reda på vem f*n det är som roar sig med att sno mina saker. Snobbens pannband kostade mer än en stallhyra, skulle kunna köpa 25 sånadär plastpannband som tjuvarna satt på Snobbens träns nu för pengarna jag köpte ETT pannband för. 
 
Vill man ha nånting, men inte har råd, då sparar man ihop pengar. Man snor inte någonannans saker, punkt. Japp, jag är sur. Vet inte vad jag ska ta mig till, att jag inte ens ska kunna köpa saker till mina hästar utan att folk ska sno det? Vad kommer härnäst, att dem snor min sadel, min ridhjälm eller mina soft up's? Ugh, spyr. 
Här ser man hur pannbandet ser ut.. 
Publicerat i Allmänt,

Min dag hittills!

Publicerat 2015-04-19 kl. 18:04:56 av Isabel Håkansson
Sandra & jag på bilderna, love heeer. 

Precis efter att jag publicerat det förra inlägget så kom Sandra och hämtade mig. Vi åkte till affären och köpte kakor, smågodis och en varsinn festis & sedan åkte vi vidare upp till skuggan och satt oss där på en bänk. Det blåste lite kallt men solen lös och Sverige bjöd på ett väldigt lovande vår-väder. Sooo happy. Sol och värme är bra för min själ, jag blir så himla lycklig. Nu har jag ätit pizza hemma med mamma och syrran och nu återstår bara stallet. Riktig myssöndag ♥
 
Hörs senare, kameran hänger med till stallet idag! 
Publicerat i Allmänt,

Sunday, again.

Publicerat 2015-04-19 kl. 14:37:11 av Isabel Håkansson
Hej på er! ♥ Tiden framför datorn är knapp i mitt liv just nu, alltså. Jag får ta varenda ledig minut och sätta på datorn för att skriva här, och jag önskar sååå att man hade fler timmar på ett dygn.. Men, men. Igår reds Snobben ett avstämmar-pass i paddocken, han kändes halvseg och var inte speciellt rolig att rida om jag ska vara ärlig. Dock fick jag igenom honom riktigt bra i traven och skritten sitter som en smäck, det är galoppen som är lite tragglig för oss just nu. Men det kommer väl med tiden, det finns inget annat att göra än att - träna, träna och träna lite till. 
 
Efter att jag ridit Snobben så åkte jag hem, åt och duschade, sminkade mig och fixade håret lite smått innan jag drog över till Milla. Efter nån halvtimme kom Sandra och hämtade mig och så åkte vi och hämtade upp en till kille och så vidare till en träff där en massa kompisar och annat folk väntade. Det blev en kul, men väldigt kall kväll. Vi drog hem rätt tidigt pågrund av att vi frös så mycket, men kom ändå inte i säng förrän klockan tickade mot 01-02 på natten. Bra kväll men jag är väääldigt trött idag. 
 
Nu - ut på stan och köpa glass med en bra vän, snacka ikapp med en bra vän ute på en brygga vid vattnet. Det passar bra en söndag som denna. Ikväll blir det pizza & så slutligen en uteritt på min fina ponny. Livet rullar. 
Gårdagen.
Publicerat i Allmänt,

Min drömhäst!

Publicerat 2015-04-18 kl. 14:38:00 av Isabel Håkansson
... ska vara mörkbrun med vita, höga strumpor på alla 4 ben och ha en vit strimbläs, precis som Snobben..
 
... ska vara pigg & ha en utstrålning utöver det vanliga...
 
... ska vara mjuk och fin i munnen...
 
... ska vara flexibel och allmänt mjuk och följsam i kroppen...
 
... ska ÄLSKA att hoppa och hoppa hus... 
 
... ska vara personlig och mysig...
 
... ska vara nån att jobba med, en häst som kan vara helt knäpp ena dan för att sen vara lugn som en filbunke andra dan... 
 
... ska ha ett fint och flashigt steg och luftiga gångarter...
 
... ska vara minst 1.70 hög... 
Han stämmer inte in på alla punkter, men han är min drömhäst for now. Och om inte annat, så är han min allra bästa & finaste vän. Han har visat mig att allt går bara man vill, han har visat mig äkta kärlek mellan djur och människa. Finast i mina ögon no matter what. Jag kommer aldrig att glömma Snobben, kommer alltid göra allt för honom. Gå igenom eld och vatten för att få honom att må bra. Min nummer 1 alltid och ALLTID. 
Publicerat i Allmänt,

Efter en kväll med kompisar..

Publicerat 2015-04-18 kl. 12:20:50 av Isabel Håkansson
Godmorgon, eller hej kanske passar bättre nu när klockan börjar närma sig halv 1 på dagen. Hehe. Så, hej! Jag är verkligen heeelt död idag efter en hel-kväll med kompisar igår, men det var de helt klart värt! Jag prioriteras kompistid högt just nu, våren är en tid på året där jag blir sååå rastlös och jag behöver sysselsättas med stall och kompisar för att inte krypa på väggarna hemma i mitt rum. Ikväll blir det ännu mer kompishäng och nästa helg kommer att spenderas i Stockholm med kompisar - yes, det känns grymt. 
 
Självklart ska stallet fixat & Snobben ridas innan jag ännu en gång drar ut med kompisar, det är min absolut första prioritering. Idag tänkte jag longera Snobben som lite lätt uppvärmning innan jag rider ett pass i paddocken, eller om jag rider ut... Hm. Snobben har ju gått lite på halvfart den här veckan, så säkrast vore om jag rider i paddocken idag och rider ut imorgon istället... så får det bli! Imorgon blir det konditionsträning för min lilla herre ;) 
 
Morgonen idag startades faktiskt i stallet på ridklubben. Det var klubbtävling där idag och som alltid så åker jag alltid där ifrån med en massa ny inspiration. Hästar och stall är verkligen min passion i livet, det jag brinner för enda ut i fingerspetsarna. Nej, nu orkar jag inte vänta länge - stallet, next. 
Publicerat i Allmänt,

Another day, another drama.

Publicerat 2015-04-17 kl. 07:26:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon bloggers! ♥
 
Guess what? Imorse ställde jag klockan liiite tidigare än vanligt och gick faktiskt upp direkt - det är inte ofta det händer, de är en sak som är säker. Nu har jag redan fixat klart mig och sitter helt färdig och väntar tills klockan ska bli kvart i 8 så jag kan traska iväg till skolan. Innan dess så ska jag hinna käka frukost dock, så det är vad jag ska göra efter att jag har skrivit det här inlägget. Dagens planer.. oklara. Vi får se vart dagen slutar, helt enkelt. 
 
En sak som är säker iallafall är att Snobben ska longeras idag och att jag ska ta det lugnt. Imorgonbitti klockan halv 8 ska jag nämligen vara i stallet, så det gäller att jag går och lägger mig i en någorlunda tid ikväll. Det känns så himla skönt med fredag & men ska jag vara ärlig så vill jag bara få helgen överstökad så vi kan övergå i en ny vecka direkt, den här veckan har varit såååå seg. Hur som helst, another day, another drama. Vi hörs senare, ellerhur? 
Bästis
Publicerat i Allmänt,

Ett bra avslut på denna dagen.

Publicerat 2015-04-16 kl. 22:52:40 av Isabel Håkansson
Ikväll har jag verkligen pysslat om mig själv, vilket har varit väldigt välbehövligt. Det hanns nämligen aldrig med igår, vilket egentligen är den dag då jag brukar pyssla om mig själv lite smått. Så det fick helt enkelt bli idag istället! Jag testade en ny hårmask som jag köpte i turkiet på ett apotek där, den luktar väldigt stark granat-äpple och är ganska tjock i konsistensen. Jag kan ju inte läsa så mycken om den och dess egenskaper med tanke på att beskrivningen står på turkiska, men den ska innehålla en heldel vitaminer som är bra för håret iallafall om jag förstått allting rätt. 
 
Medan jag lät hårmasken verka så använde jag självklart min favorit facemask ifrån Lush som heter "mask of magnaminty". Den är sååå bra om man har lätt att få finnar och andra otrevligheter i ansiktet precis som jag. Den är GRYM. Jag passade även på att köra andra behandlingen av min tandblekning samt noppa ögonbrynen. Nu är jag fräsch och kommer att somna gott ikväll, hihi. 
Publicerat i Allmänt,

Regn, hagel och ett riktigt aprilväder.

Publicerat 2015-04-16 kl. 20:16:11 av Isabel Håkansson
När vi åkte ut till stallet så blåste det storm, moppen svajade som tusan när vi körde ut till stallet, så mycket att jag trodde vi skulle välta ett x-antal gånger. Haha. Väl ute i stallet när vi hade bytt om så började det hagla som tusan, och på en millisekund så vände himlen från att ha varit ljusblå till att istället bli mörkgrå. Vi skyndade oss att mocka, packa hö och skrubba vattenhinkarna då vi vet att hästarna inte är jätte förtjusta i regn, om jag säger så... 
 
När Snobben fick syn på oss så sprang han det första han kunde mot grinden, gjorde luftsprång och sparkade bakut, och Philip kom tätt efter även han i full galopp. Hela vägen in ifrån hagen så trippade dem och var väldigt upprörda över ovädret, dem båda hatar regn. Så vi bestämde oss för att låta dem vila idag, jätte trist att behöva ställa in deras motionspass för att vädret är kaos, men så är det. Vi ryktade dem iallafall så dem blev rena & fina innan vi släppte in dem i boxarna. 
 
Jag som skulle ut och powerwalka med en kompis nu ikväll - pffft, glöm och dröm i det här vädret. Det är uppskjutet till imorgon istället. Nu är jag dö-trött och ska stänga av datorn i nån timme för att istället lägga i en hårinpackning i håret och sätta på en facemask, scrubba benen och måla naglarna i någon fin färg. Det behövs efter den här torsdan, kort sagt. Later bloggers. 
Publicerat i Allmänt,

Trött och loj - det var de ridpasset de.

Publicerat 2015-04-16 kl. 16:30:30 av Isabel Håkansson
Alltså Snobben igår.. fy vilken liten segpropp han var! Han var verkligen svintung att rida, inte framme för skänkeln alls och lullade bara runt i sin egna lilla värld med tankarna på nåt heeelt annat än arbete om man säger så ;). Därför blev det ingen hoppning igår, för vi hade typ kraschat rakt in i hindrena, eller hoppat av stillastående på varje hinder. Så jag red av Snobben rätt snabbt och sen fick syrran hoppa upp och trava av honom, mysigt tyckte Snobben. Min prins. 
 
Idag ska han longeras med snodden i 20 minuter, alla gångarter. Förhoppningsvis är han lite mer på hugget idag, det blir så himla tråkigt annars. Ingenting är kul när man har en lat ponny, motivationen försvinner bort lika snabbt som man börjat när hästen man ska arbeta ihop med är ovillig och trög... Meeen, testa ska jag göra iallafall - det finns inget att förlora! Bara att tuta & köra, försöka och ge upp sen om man känner för det, men testa ska man alltid göra. 
 
Och hörni, guess what? Idag har jag gjort 3 (!!!) nationella-prov i fysik. Det blev ettpar timmar och jag hade en sån kramp i min vänsterhand när proven var färdig skrivna men ÅH, vad skönt det känns att ha det avklarat nu. Det ska firas med en pw ihop med en bra vän ikväll och lite spakväll för mig själv efter det, hihi. Vi hörs senare, sköt om er sålänge. Puss.
Kram, puss och klapp på min favorit gosis. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Daah, allt för lite godis.

Publicerat 2015-04-15 kl. 17:08:00 av Isabel Håkansson
Philip, hur söt är inte han liksom? Ögongodis och världens lilla drömponny för tjejer eller killar som älskar småponnysar med färgstarka personligheter och mycket spring i benen, kort sagt. 

I måndags efter att jag trimmat Snobben så var det ju självklart Philips tur att få sin dagliga motion avcheckad på listan. Dessvärre kände sig syrran väldigt hängig och inte alls ridsugen, och av egna erfarenheter så vet jag att när man känner så, då ska man inte rida heller. Så, med tanke på att klockan var rätt mycket så kändes det inte värt att koppla på vagnen och köra, vad passade då bättre än att släppa honom i paddocken och busa lite med honom istället? Han gör ALLT för godis, skulle Pernilla eller jag (eller vilken människa som helst princip) springa framför Philip med en morotsbit så skulle han kunna springa mil för att få den lilla morotsbiten. Haha. 
Publicerat i Allmänt,

Webcam // ATM

Publicerat 2015-04-15 kl. 15:53:27 av Isabel Håkansson
Okej, ugly pics på en princip osminkad Isabel. Bjussar på det ↑
 
Idag hade vi bad som andra lektion, vilket tog bort hela min mascara och all min ögonbrynsskugga.. Så, lätt sminkad har jag vandrat omkring idag. Det går lika bra det! Nu har jag varit hemma i ca 1,5 timme och ska iväg till stallet för att hoppa igenom busponnyn som står och väntar ute i stallet. Sen ska jag nog köra Philip en runda också, får se hur mycket klockan blir & hur mycket jag hinner. Men hoppas på att hinna med att motionera honom också! Kvällens to do: 
 
♥ Ev. sola (beror på hur mycket klockan blir).
 
♥ Bleka tänderna. 
♥ Duscha & måla naglarna. 
♥ Ta fram kläder och fixa inför morgondagen. 
 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon hjärtisar

Publicerat 2015-04-15 kl. 08:37:03 av Isabel Håkansson

Later, xx
Publicerat i Allmänt,

Dear Tuesday

Publicerat 2015-04-14 kl. 15:40:33 av Isabel Håkansson
Läget med er? Med mig är det bara bra, livet rullar på. Jag har precis kommit hem efter att ha varit nere vid kiosken bredvid skolan och köpt glass med några kompisar, det är ju trots allt glassens dag idag! Hihi. Så nu är jag hemma iallafall och ska sätta på mig mjukisbyxor och hoppa i mystofflorna i nån timme innan det är dags för stallet. Jag ska faktiskt ta moppen till stallet idag, det var ettpar månader sen nu. Lite kallt, men det får gå iallafall! 
 
Skoldagen idag var bra, den gick relativt snabbt och på tisdagar så har vi inga jobbiga lektioner alls princip. Så det var riktigt skönt, nu laddar jag om för 3 dagar med jobbiga (och tråkiga) lektioner. Men vad är det man säger? Bara att hålla ut och kämpa, för alla går igenom samma. Det känns så töntigt att säga, för jag vet att gymnasiet kommer att bli 100x värre, men nian ÄR tuff. Så intensiv med en massa uppgifter, prov att plugga till och inlämningar hela tiden. Det gäller att ligga i ordentligt och orka.. vilket jag inte gör längre. Jag känner mig så splittrad kring allt som har med skolan att göra, för jag o.r.k.a.r verkligen inte. Hur mycket jag än vill ha bra betyg och verka duktig. Det går bara inte, kroppen och hjärnan har sagt stopp. 
 
Hur som helst, nu ska vi inte gå in alltför mycket på det. Dags att inta chill-mode i nån timme innan jag drar till stallet, käka lite mellis och ta det lugnt. Vi hörs senare, ellerhur? 
Publicerat i Allmänt,

Veckoplanering..

Publicerat 2015-04-14 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Måndag (igår): Gick i skolan och fixade stallet, motionerade båda hästarna efteråt. En ordinary monday. 
 
Tisdag: Skola först, sedan ska jag kanske vara med Sandra nån timme efter skolan innan jag tar moppen ut till stallet! Premiärturen i år, hihi. Plugg hela kvällen därefter. 
 
Onsdag: Skola först, sen ska jag sola och sedan ska jag till stallet. Ska hoppa Snobben litegrann, kombinationer och att få till bra vägar kommer att stå i fokus. Plugg hela kvällen därefter. 
 
Torsdag: Skola först, och sedan ska jag till stallet för att longera Snobben. Pw på kvällen med kompisar. 
 
Fredag: Skola först, sedan ska jag till stallet och antingen skritta ut Snobben eller låta honom vila. Kanske hittar på nånting med kompisar på kvällen, hoppas. 
 
Lördag: Stallet, rida ut och konditionsträna. Hittar kanske på nånting med kompisar på kvällen eller bara har en mysig kväll hemma. 
 
Söndag: Stallet, jogga honom på banan i lång och låg form. På kvällen kommer jag, som alltid, att ha lite fixar-kväll där jag städar rummet, plockar fram kläder, duschar läänge, målar naglarna och förbereder inför den kommande veckan. 
Publicerat i Allmänt,

Om jag fick drömma..

Publicerat 2015-04-14 kl. 12:10:00 av Isabel Håkansson
Vet ni vad jag vill göra i sommar? Jag vill ha storhäst! Bara låna en häst av någon som vill vara lite häst-ledig i nån månad eller två. En fin storhäst med fint steg och hoppvilja, det om NÅT skulle hjälpa stärka min ridning något otroligt. Jag älskar att rida andras hästar, det är så lärorikt och roligt framför allt! Jag vill ha en bred kunskap när det kommer till att rida olika hästar, sega som pigga, stela som mjuka, svåra som lätta. Kunna hoppa upp på vilken häst som helst och känna att jag klarar det, med marginal ;) 
 
Förstå själv, att komma till stallet och köra en runda med lilla Philip, trimma Snobben över lite hinder och sedan ut och träna en snygg storhäst. Ha 3 stjärnor att ta hand om, 3 stjärnor att rida och sköta. Drööööm. 
Jag och Snobben i somras. 

Jag älskar att rida storhäst, ju större desto bättre enligt mig. Med undantag för Snobben, han är heeelt underbart maffig och rolig att rida. HUR roligt hade det inte varit då, att kombinera med att ha en storhäst och en ponny som jag passar otroligt bra med och älskar? Drömmen för mig nu är att ta hem en till häst i sommar, punkt. Det skulle vara galet roligt och lärorikt.. 
Publicerat i Allmänt,

Precis som jag ville ha det, *host*

Publicerat 2015-04-13 kl. 21:29:35 av Isabel Håkansson
Jag hade inte ridit på 9 dagar innan jag satte upp på Snobbens rygg idag. Och jag som är känd för att bli ringrostig i min ridning SNABBT satt ju inte på den mest ultimata hästen idag precis. Det var lektion i paddocken samtidigt som jag red, dem red på dem bortre volten och jag hade precis suttit upp på Snobben och börjat ta tyglarna lite smått efter att ha skrittat fram honom förhand i 10 minuter. Tror ni inte hästjäkeln, mitt ifrån ingenstans, får ett frispel och brallar rakt över ridbanan igenom volten där dem andra har lektion? Deras stackars hästar blev livrädda... Dumma Snobb. 
 
Aja, inget att hänga upp sig på. Klapp på halsen så fort Snobben lugnat ner sig och sedan fortsätta som om inget hänt. Det är smällar man får ta när man har lite halvfjolliga hästar, helt enkelt. Efter den lilla incidenten iallafall så lugnade sig Snobben och blev istället rätt fin. Dessvärre upplevde jag att han inte riktigt tog för sig så som han brukar göra, inte höjde ryggen och att han spände sig när vi galopperade på volt. Så av den anledningen så red jag av honom rätt snabbt, såg till att han blev lösgjord i traven och skrittade sedan av. 
 
I stallet sen så märkte jag att ena stiglädret råkat fastna under Snobbens fårskinns-padd.. Jag är 99% säker på att det var det som orsakade Snobbens små spänningar, men för säkerhetsskull visiterade jag hela honom och masserade hans rygg med liniment. Nya tag imorgon, då blir det uteritt. Jag får sätta på mig knäskydd, armbågsskydd och säkerhetsväst för Snobben har alldeles för mycket energi just nu, haha. Meeeen, ponnyn måste ju får lite variation han också! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Måndag, trött, grinig & skoldepp.

Publicerat 2015-04-13 kl. 15:01:56 av Isabel Håkansson
Först och främst - hej! Det har varit skönt men samtidigt väldigt ovant att inte blogga, att inte mobilen plingar till och säger att kommentarer rullat in eller suttit och checkat av tidsinställda om kvällarna. Skönt, men somsagt, ovant. Jag har bloggat princip varje dag i 4-5 år nu, det finns liksom med i min vardagliga rutin. 
 
Vi kom hem ifrån vår urhärliga turkiet-resa i lördags och idag var det back 2 reality med skolan och allt vad det innebär. Tidiga mornar, sena kvällar, plugg, stress and you guys name it. Men det är bara att kämpa sig igenom, snart, snart så är det sommarlov. I vanliga fall brukar jag inte känna en sån press och ångest inför skolan, men på senaste tiden så har det hänt så mycket roligt, vilket fått mig inse att skolan tar SÅ mycket tid och verkligen begränsar ens liv. Jag vill trimma min häst, åka till Stockholm och vara med kompisar, inte sitta fastklistrad i en skolbänk med en penna i handen 7 timmar om dan. BIG NO. 
 
Nu har jag slutat skolan för dagen iallafall och ska strax traska ner till busshållplatsen för att ta bussen ut till mina små prinsar. Snobben ska checkas av på banan litegrann och sen ska utrustningen smörjas. Igår så var det första jag gjorde att åka ut till stallet för att promenera, duscha och putsa på mina älsklingspållar.. tror ni inte dem var mer i luften än på marken eller? Philip förstår jag att han var pigg med tanke på att han vilat i 1 vecka, men Snobben som har gått konstant nu i 7 dagar, konditionstränat och trimmats? Vart kommer energin ifrån frågar jag mig själv, haha.. Så, idag blir det lydnadsträning för mitt lilla busfrö, inga brallturer eller bockningar idag, tack. Haha. 
 
                                       
                                       
Publicerat i Allmänt,

Monday

Publicerat 2015-04-13 kl. 11:52:10 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Lägg den 13:e april på minnet!

Publicerat 2015-04-08 kl. 09:43:44 av Isabel Håkansson
... För då börjar jag blogga igen. Nu ska jag bara se till att njuta av en riktigt bra semester. Ta hand om er så länge, pussss.
Publicerat i Allmänt,

Hemlösa hundar & 4,5 timmar i en frisörsalong.

Publicerat 2015-04-08 kl. 08:26:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Hur är läget med er? Med mig är det - vad förväntar ni er för svar när jag är utomlands? ;).... asbra såklart! Solen lyser och det är varmt som tusan, vilket jag älskar. Dessvärre har jag bränt mig jättemycket över axlarna och har sol-förbud, men jag tänker sola iallafall. Hihi. Vi har 3 dagar kvar här nu i underbara Turkiet, så dem 3 dagarna ska jag verkligen se till att ta vara på ordentligt.
 
Gårdagen bestod av att först shoppa och äta lite go-lunch och sen sitta inne på en frisörsalong och vänta på syrran när hon gjorde en hel makeover på sitt hår. Klippning, färgning och löshår på det. Allt som allt tog det 4,5 timmar och JA, det var uttråkande. Men resultatet blev grymt iallafall och Pernilla är supernöjd, så det var ju helt klart värt väntan iallafall. Grymt professionella var dem och jag velade fram och tillbaka hela tiden om jag skulle låta dem fixa mina ögonbryn, men jag vågade inte. Så feg när det kommer till frisörer & sånt.
 
På vägen hem igår så kom det fram en hemlös hund till mig och Pernilla. Den hade bara ett öga, var alldeles för underviktig och halv-skabbig päls. Jag klappade om den, även om jag visste att jag egentligen inte borde. Men jag hade inte hjärta att bara gå förbi. Den var så snäll, så glad. Hela hunden utrstrålade så mycket kärlek. Jag vill så gärna ta med mig alla hemlösa katter och hundar härifrån, och ge dem världens bästa liv och hem....
↑ 2 dåliga mobilbilder från dem senaste dagarna ↑
Publicerat i Allmänt,

Segt internet // framme i Antalya

Publicerat 2015-04-07 kl. 10:25:57 av Isabel Håkansson
"Hej på er.. vilken omtumlande dag jag haft idag, alltså. Flygresan hit var ett helv*ete på ren svenska, jag var så himla förbannad av en massa olika anledningar och i ett trängre flyg än jag åkte i imorse har jag aldrig åkt i... Man satt princip på varann och blääää, resan var bara jättejobbig och dryg. Glad blev jag när vi landade och värmen slog emot oss iallafall, tur det. Jag behöver verkligen den här semestern, och jag ska försöka släppa allt hemma i Sverige även fast det känns svårt. För som sagt, jag behöver det här.
 
Nu ikväll har jag, pappa och Pernilla bara gått runt på området som vårt hotell ligger i. Det är så himla mysigt här, det ligger lite öde och vi kommer nog behöva åka x-antal mil i taxi för att ta oss in till civilisationen, MEN det gör mig ingenting. Stranden ligger relativt nära och vet ni vad det första vi möttes utav när vi gick utanför hotell-området? Ett stort fält där det stod lösa getter och käkade, hur coolt? Haha.
 
Imorgon ska vi bara ligga vid poolen och sola om vädret tillåter, käka god mat och så tänkte vi även gå ner till hotell-spa't och skämma bort oss lite senare framåt eftermiddan. Internetet här s.u.g.er, och det har utan att överdriva tagit mig 30-40 minuter att skriva det här inlägget och ytterligare 30-40 minuter att redigera & ladda upp bilderna nedan? Men vad gör man inte.. godnatt lovers ♥"
Det här skulle kommit upp i lördagsnatt egentligen, men det gick inte att publicera då... Så ni får inlägget nu istället! Jag saknar att blogga ska ni veta, men har ni (och jag) tur så hörs vi imorgon igen. Nu ska jag hoppa upp ur sängen och börja göra lite nytta... = traska ner till stranden. Hoppas ni har ett grymt lov hittills, puss.
Publicerat i Allmänt,

Bildminne #2013

Publicerat 2015-04-04 kl. 12:30:00 av Isabel Håkansson
Klockan var runt halv 7 på kvällen och jag ihop med två bra kompisar åkte ut till hästarnas sommarbete och tog ut Snobben på en tur. Han var väldigt fin och jättepigg, glad och arbetsvillig. Han hade en liten tjockismage och halvbra kondition - men hallå, han hade faktiskt semester! Snobben kan verkligen bli och vara jättefin och rolig att rida, bara man lägger ner tid på att rida honom ordentligt, ofta. 
 
Får en så mysig känsla när jag kollar på bilderna, vad bra det var för 1,5 år sen. På bilderna så hade jag precis lärt mig att kunna jobba igenom Snobben ordentligt, och den härliga känslan sitter kvar än idag. Jag är så stolt, över mig, honom och oss som ekipage. Verkligen. 
Publicerat i Allmänt,

En avslappnad ponny!

Publicerat 2015-04-03 kl. 17:37:37 av Isabel Håkansson
Idag skrittade jag och syrran ut ponnysarna en lång runda barbacka med fleecetäcken på. Så himla mysigt! Planen var egentligen att jag skulle rida igenom Snobben ordentligt men paddocken var bokad med träningar hela dagen så jag passade på att skritta ut & mysa lite istället. För första gången på LÄNGE så gick Snobben avslappnad och med självsäkra steg hela rundan runt idag, han har varit så tittig ett tag nu.. Men idag trillade poletten ner! Finally.
 
Så, jag är väldigt nöjd och det kändes som ett bra avslut innan jag åker till turkiet imorgonbitti, hihi. Jag ser fram emot semester sååå mycket, men dessvärre kommer bloggen tack vare den anledningen att fortsätta eka tom om dagarna.. tyvärr. Jag ska försöka skriva ihop så mycket tidsinställda jag orkar, hinner och kommer på. Det lovar jag! Sedan kommer jag att mobilblogga en heldel på plats också, jag får göra så gott jag kan ♥
 
Nu - packa med tanke på att jag inte gjort det ännu, typiskt mig. Sen ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig lite innan jag ska ner till tågstationen och boka tågbiljetter åt mig och syrran. Ikväll blir det Stockholm, weho. Älskar Stockholm, får en "hem känsla" när jag är där... så jag klagar inte. 
Publicerat i Allmänt,

Mitt påsklov // hur det kommer se ut.

Publicerat 2015-04-02 kl. 13:21:00 av Isabel Håkansson
Fredag (imorgon): Jag ska småskutta Snobben på banan litegrann och verkligen rida igenom honom ordentligt så Sanna har en mjuk & fin Snobb att se fram emot dagen efter. Sen ska jag smörja all utrustning och göra extra fint i stallet. På kvällen åker jag till el estocolmo och ska sova där. 
 
Lördag - lördagmorgon: Är i turkiet. 
 
Lördagkväll/söndag: Madde och Ida åker ner till Stockholm och så ska vi troligtvis träffa Ben. 

Som ni ser, mitt lov kommer inte innehålla något hästigt alls, princip. Kanske att jag på söndan hinner hem och pussa på ponnypojkar litegrann, men annars kommer mitt sportlov att vara helt hästfritt. Shit, vilken skum och främmande känsla.. Jag med alla mina kontroll-behov får alltid grov ångest och vill fixa, planera och strukturera upp allting helt perfekt innan jag slutligen lämnar över stallet åt någonannan. Så jag känner på mig att stalldan imorgon kommer bli LÅNG. Men åh, hörni - jag ser verkligen fram emot lite semester nu!! Dessutom, så ska jag ta och njuta av mitt lov riktigt ordentligt för efteråt så börjar allvaren påriktigt med dem nationella-proven... 
 
"Positive mind, positive vibes, positive life", remember. 
Publicerat i Allmänt,

Inte i fas.

Publicerat 2015-04-01 kl. 22:58:40 av Isabel Håkansson
Vet inte, men livet känns så... obeskrivligt stilla, och upp & ner vänt just nu. Allt är på topp men ändå, trots det, så är jag inte 100% lycklig och glad. Jag tänker mycket på kvällarna, känner att nåt är fel. Vad vet jag inte, men någonting är det. Jag är en känslig person, känns nånting fel så känns det fel, på riktigt. Jag blir tillbakadragen och tänker alldeles för mycket för mitt eget bästa. Det är ingenting jag kan kontrollera, utan det är bara att försöka svälja den dåliga känslan, lägga på ett smile och låta livet fortsätta gå vidare, just för att det är så livet fungerar.
 
Det finns ingen stopp-knapp, livet är NU. Inte om 2 timmar, imorgon eller om 1 vecka. Vi lever här & nu och ingen vet vad som väntar oss under morgondagen, och kanske är det de som skrämmer mig allra mest. Jag kanske helt enkelt mått för bra, för länge. Efter regn kommer solsken, och efter solsken kommer regn. Det om nåt är nånting jag lärt mig under livets gång i med och motgångar, att livet dalar något otroligt. En liten sak kan förstöra mycket, punkt. 
 
Aja, lite tankar såhär på kvällen bara. Nu ska jag gå och spola bort min facemask, tvätta ansiktet en sista gång och olja in hårtopparna för att sedan krypa ned i min nybäddade säng. Imorgon är en ny dag & då är det nya tag, igen. Jag verkligen hatar att känna mig depp, det är det absolut värsta jag vet. Inget glatt inlägg med en massa smilisar och utropstecken, men det här är vad jag har att bjuda på nu ikväll. Ett inlägg skrivet rakt ifrån hjärtat och ut till er. Vi hörs imorgon, godnatt. ♥
Publicerat i Allmänt,

+ och - med den här dagen..

Publicerat 2015-04-01 kl. 21:24:07 av Isabel Håkansson
- Jag missade bussen och därmed även första lektionen i skolan.. 
 
+ Vädret var bra! 
 
- Jag tappade min mobil så den sprucken och fungerar inte alls, JAG DÖR UTAN MIN MOBIL. 
 
+ Jag slutade klockan 14:00. 
 
- Snobben var rätt stel idag under vårt ridpass...
 
+ Men riktigt pigg och glad! 
 
- Min jacka kom inte idag som jag hoppats på.. 
 
+ Jag har en "ta-hand-om-mig-själv-kväll" att se fram emot nu ♥
Snobben och jag sommaren 2013. 
Publicerat i Allmänt,

Morning inspo.

Publicerat 2015-04-01 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
... Totalt död men ändå himla glad. Let's kick Wednesday!
Publicerat i Allmänt,