Right now

Publicerat 2014-11-30 kl. 15:13:15 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Veckans bästa dag är kommen!!

Publicerat 2014-11-30 kl. 11:21:34 av Isabel Håkansson
Gooooodmorgon! Dagen är kommen - söndagen & horseshow är HÄR! Som jag längtat. Idag drar sig jag, Sandra och Linn till arenan klockan 13:00 och så är vi där hela dan och kvällen, iiih så kul! Jag har sett att många bloggare jag följer redan är på plats.. Sista dagen av horseshow är idag så om jag ska ta vara på den här dagen behöver ni inte ens fundera på, jag tänker njuta varje sekund.
 
Imorse när jag vaknade var jag dock sjukt hes, så imorgon lär jag inte ha någon röst kvar alls. Hehe. Man tjoar ju och sjunger med i låtarna under vissa moment i showen, så det säger väl säg självt. Vart håller ni bloggläsare hus idag? Ses vi på horseshow? Hope so! 
 
Ha en grym dag hur som helst, antingen ses vi på horse-show eller så hörs vi lite senare på bloggen, såklart. 
Publicerat i Allmänt,

Stockholm baby

Publicerat 2014-11-29 kl. 17:07:14 av Isabel Håkansson




Publicerat i Allmänt,

Godmorgon // the day

Publicerat 2014-11-29 kl. 07:56:33 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Hur mår ni idag? Jag mår jättebra och är taggad på den här dagen om nåt. Jag somnade rätt sent igår men var ändå uppe 3 minuter innan larmet ringde imorse, det vill säga 07:57 ;) Alltid när jag vet med mig att jag ska göra nåt kul så vaknar jag innan larmet ringer, rätt konstigt men det är vanligt har jag hört..? Hur som helst, jag och Sandra gick direkt efter att vi vaknat ner och käkade en god frukost med tända ljus. 
 
Klockan 9 går tåget mot Stockholm från station, så innan dess ska vi hinna sminka oss, fixa håret och byta om. Jag ser sååå mycket fram emot dagen och kommer verkligen ta vara på den, for real. Det blir så lätt att man låter dag efter dag gå utan att man tar vara på dem och försöker göra det bästa i allt.. men det är viktigt. 
 
På tal om nåt helt annat, under helgen så kommer det mest bli en massa live-update. Kameran är faktiskt lämnad hemma så att jag slipper bära runt på den och riskera att glömma den nånstans, som förra håret.. hehe.. Men det kan ju vara kul det också, med lite live-inlägg och mer right here & right now, liksom. 
Trötta men otroligt glada och taggade, det är vi de! 
Publicerat i Allmänt,

En lång skritt-tur och ett glatt humör

Publicerat 2014-11-28 kl. 21:23:13 av Isabel Håkansson
Alltså, världens bästa hästar. Det pirrar i hela kroppen på mig när jag ser bilderna, för SÅ MYCKET älskar jag dem. Hundratusen varv runt jorden, upp till månen & tillbaka igen. Mina lyckopiller, bästavänner och själsfränder. Love them. 
 
Snobben gick kalasbra under uteritten idag, pigg och nöjd så pinade han på med bestämde steg. Stel var han, men han lossade riktigt bra framåt slutet och jag avslutade med att böja igenom honom ordentligt. Det blev bara skritt som sagt eftersom båda hästarna skoddes idag och även fick nya skor, vågar inte mer än att skritta då ifall att dem skulle vara ömma utan att visa nåt.. hehe.
 
Nu får båda hästarna två dagar av vila, skrota i hagen och komma in i fluffiga boxar i ett varmt stall om kvällarna. Pussas och kramas på, bara en massa mys och tid att ta igen lite energi. Det har dem gjort sig sååå välförtjänta, verkligen. 

Fredags lycka!

Publicerat 2014-11-28 kl. 17:12:45 av Isabel Håkansson
Waaaah, det känns som ett lycko-rus som bara drar igenom hela kroppen över vetenskapen att det är FREEEDAG idag & jag har den roligaste helgen på länge framför mig nu. Stockholms shopping och horseshow, oh yes. - Im so ready for ya. Som pricken över i:et så var jag och fixade fransarna idag, så nu är dem påfyllda och fina också ;) Mitt konto är laddat med pengar och känner jag mig själv rätt så kommer det att brännas redigt med pengar den här helgen, men vet ni? Det är jag värd, för jag har sparat ihop pengar till den här helgen länge nu.
 
Så, vad står på att-göra listan ikväll? Packning, stallet, plugg och en sleepover med Sandra som även får agera läxhjälp för mig ikväll, hihi. Snobben tänkte jag rida ut och jobba igenom ordentligt, får jag bara loss honom i skritten ordentligt så blir jag jättenöjd. Det har nämligen under dem 5 senaste dagarna ungefär blivit mycket kallare, vilket även gjort att Snobben blivit stelare.. Jag ska leta med ljus och lykta efter ett bra halstäcke till honom på mässan, jag tror verkligen att han skulle behöva det. 
 
Kameran ska packas ner i kameraväskan och en massa nya mysbilder ska klickas i stallet, och påtal om att fota i stallet så måste jag verkligen fixa någon som kan fota mig och Snobben snart, när var det senast det hände liksom? I somras? Alldeles för längesen, iallafall. Ha en toppenkväll och låt er inre lycka över att det är fredag blomma ut, LE. 
 
Senaste gången jag och Snobben fotades under ett buspass på åkern, världens absolut finaste ponny ♥
Publicerat i Allmänt,

Nyårs klänningar?

Publicerat 2014-11-28 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Jag är så kluven inför nyår, dels för att det finns så gaaalet mycket snygga klänningar att köpa & dels för att jag inte riktigt har några planer som är 100% spikade hittills.. Jag är, vilket ni säkert redan vet, en person med kontrollbehov. Jag vill veta, helt NU, liksom. But anyways, klänningarna på bilden kommer ifrån nelly.com och är galet snygga! Klänningen i mitten tog jag med i collaget mest som utfyllnad dock, men den guldglittriga klänningen till vänster och den helsvarta klänningen till höger är riktigt snygg!
Publicerat i Allmänt,

3 läxböcker senare.. död*

Publicerat 2014-11-27 kl. 20:59:00 av Isabel Håkansson
Bilder ifrån kvällen, det blev en liiiten kort vistelse i stallet också hihi! 

Hej på er! Vad har ni för er idag, egentligen? Statistiken går i en stadig kurva neråt och det har inte varit nån aktivitet här överhuvudtaget idag tycker jag, tråkigt.. men självklart förstår jag att ni har annat för er än att sitta inne och läsa bloggar en torsdagskväll, liksom. Hur som helst, jag har nu pluggat i 1,5 timme ungefär. Men jag är långt, notera LÅNGT ifrån klar än. Så nu vet jag iallafall vad jag kommer få göra imorgonkväll samt på tågresan till stockholm, suck. Ibland undrar jag varför skolan finns, eller okej. Det vet jag redan, men varför kan inte lärarna nöja sig med att man måste stressa och jobba ihjäl sig i skolan istället för att ge läxor, på läxor, på läxor. För det suger. Verkligen. 
 
Som en paus ifrån pluggningen iallafall så åkte jag ner till stallet för att kvällsfodra Snobben & Philip. Kvällsfodret ges egentligen runt 3-4 tiden till alla hästarna, vilket enligt mig och min mamma är waaay för tidigt. Så vi åker ner princip varje kväll och matar våra egna hästar runt 7-8, då fördelas måltiderna mycket bättre och hästarna slipper stå utsvulltna hela natten om maten skulle ta slut, liksom. Snobben verkade glad att se mig faktiskt, vi har fått upp en så grymt bra kontakt på senaste tiden vilket gör mig sååå lycklig och varm i hjärtat. 
 
Nu - slå upp min jäkla kemibok ännu en gång och fortsätta antecka om sockerarter, kolhydrater och andra allmänt ointressanta saker. Snaaaark. Jag vill ha jullov, NU.
Publicerat i Allmänt,

En ryttar-outfit

Publicerat 2014-11-27 kl. 18:34:25 av Isabel Håkansson
Vad tycker ni om den här outfiten, som en mys-outfit i stallet liksom? T.ex om man bara ska upp till stallet för att borsta häst, mocka och bara vara, helt enkelt. Måste säga att stövlarna ihop med stövelstrumporna gör det mesta i den här outfiten, sååå mysigt ju. What do u guys think?  
Publicerat i Allmänt,

Lediga älsklings-torsdag ♥♥

Publicerat 2014-11-27 kl. 16:48:38 av Isabel Håkansson
Hej bloggers! Jag kom just hem ifrån skolan och har nu en ledig eftermiddag att se fram emot, hur MYS? Jag köpte med mig lite gott hem och har placerat mig i sängen med min macbook i knät. Jag har planerat att läsa ikapp lite bloggar nu i nån timme & även blogga själv, sedan ska jag spendera resten av kvällen ihop med fysik, kemi och matteboken vilket känns lite mindre lockande.. men det måste göras. Bäst att ta tjuren i hornen direkt och få plugget överstökat istället för att dra ut på det, då blir de bara stressigt och slarvigt gjort i slutändan. 
 
Åh, förresten! Idag är det ju första dagen av horse-show också, invigning och årets roligaste helg är nu offeciellt igång! Som jag längtat! Dock är det inte min tur förrän på söndag, att få äran att ta del av den grymma showen och hänga på mässan. Men det är värd all väntan, heeelt klart. Jag har ju dessutom grymma dagar fram tills dess, imorgon är det fredag vilket aldrig slår fel och på lördag står det shopping i självaste huvudstaden ihop med två grymmisar. Så tiden kommer flyga och VIPS så checkar jag in på friends arena ;) 
 
Som ett avslut på det här babbliga inlägget så tänkte jag rada upp 5 positiva och 5 negativa saker om denna dan: ↓
 
Jag vaknade upp med endast liiite ont i halsen, vilket gjorde att jag kunde gå till skolan.
 
- Jag hade heelt missat att vi hade kemi-prov idag..
 
+ Dock så snackade jag med min mentor och förklarade läget, så provet är uppskjutet tills på måndag för min del!
 
- Min hy är SÅ dålig just nu, vilket jag stört mig på ovanligt mycket idag.
 
+ Jag har en ledig eftermiddag framför mig! 
 
- Jag har en väska full med skolböcker som hänger och väntar på mig i hallen dock, buhu.. 
Publicerat i Allmänt,

Work hard, play hard.

Publicerat 2014-11-27 kl. 07:15:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, hörni. Jag finner inga ord för hur j*vla trött jag är just nu, men jag är SÅ redo för den här dagen. En massa plugg ska betas av i skolan och jag är redo att plugga all tråkig fysik, tampas med alla svåra mattetal och jobba på spanskalektionen som är idag.. känner mest - bring it on ME. Jag är så skoltrött att jag inte längre orkar grubbla och klaga över alla lektioner, för jag har inte ork till det, helt enkelt ;) 
 
Hur som helst, idag är jag stall-ledig så jag tänkte faktiskt gå ner på stan och inhandla en julklapp eller två efter skolans slut. Det är faktiskt inte alls lång kvar till jul nu, tro det eller ej. En aningen svårt är det ju att få en såndär härlig julkänsla när vi varken har snö, minusgrader eller så gott som en enda liten julbelysning inne i stan. Tycker mest bara att allt känns grått och mörkt hittills.. Som ett ruskigt oktober-väder som aldrig tar slut, liksom. 
 
Idag kommer jag att bjuda på lite vardagsinlägg här på bloggen för omväxlingensskull. Kika in här senare under dan för att få se vad dem inläggen innehåller, och glöm inte att anmäla er till "dagens blogg". Tävlingen avslutas på måndag nästa vecka. Nu ska jag platta igenom håret och sen kila upp till bussen, ha en superbra dag! Puss.
Publicerat i Allmänt,

Våra favoriter!

Publicerat 2014-11-26 kl. 22:03:09 av Isabel Håkansson
Bilder ifrån stall-kvällen, så mysiga hästisar och KOLLA Philip liksom.. smälter.
 

Hej på er ♥ Jag har galet bråttom nu då jag ska plugga & sen gå och lägga mig, men jag kan dra igenom lite av stallkvällen lite snabbt sisådär. Jag red Snobben lite lugnt, egentligen skulle han få vila eftersom jag är sjuk.. MEN han var så himla rastlös och jag kunde inte motstå, som den hästgalna människa jag är. Hehe. Men han var jätteduktig iallafall! Mjuk och fräsch, lite loj men jag accepterar det. Han har presterat bra jättelänge nu så jag har plockat ut specifika delar ur dagens pass som jag är supernöjd över och ser över dem sämre delarna! 
 
Philip fick sig även han en rejäl genomkörare av syrran och idag låg fokusen på att fatta rätt galopp och att hålla igång. Det gick galant och Philip är så himla fin nu när han är rakad tycker jag, en helt annan häst och plötsligt så ser han dubbelt så mindre ut än innan.. så sött. Hörni, nu måste jag kila - tack för idag, sov gott & så rockar vi torsdag imorgon. Love ya. 

Dagens blogg!

Publicerat 2014-11-26 kl. 15:38:22 av Isabel Håkansson
Nu tänkte jag - som en mjukstart efter min lilla paus - sätta igång med en ny minitävling här på bloggen där ni läsare tävlar om en länkning i ett eget inlägg här på min blogg. Eftersom jag haft en paus så är statistiken lite lägre än det varit innan, men jag pendlar mellan 120-150 läsare om dagen just nu och statistiken går stadigt uppåt! Så förhoppningsvis kan jag bidra med lite extra läsare till vinnaren iallafall. 
 
Reglerna är simpla, kommentera "jag är med" och sen är ni med i tävlingen, helt enkelt. Lycka till! 
Publicerat i Allmänt,

En förkyld onsdag

Publicerat 2014-11-26 kl. 13:03:30 av Isabel Håkansson
Godmorgon, godförmiddag.. eller vad ska man skriva egentligen när klockan är ett på dagen? Vi kör på ett enkelt & simpelt hej istället. Så, HEJ ♥ Jag kunde knappt somna igår pågrund av att jag inte kunde andas med näsan och jag hostade stup i kvarten, jätte irriterande och jag är trött som sjutton idag. Tog en "day off" hemma idag iallafall för att bara få bort det mesta av min förkylning, inte röra på mig så mycket och anstränga mig så lite som möjligt helt enkelt. Jag får inte vara sjuk i helgen när jag ska till Stockholm, men samtidigt så måste jag till skolan snarast möjligt då jag har en massa plugg jag måste plugga på inför kommande prov.. 
 
Idag hur som helst så får jag göra det bästa av situationen och göra klart projekt som jag har på iPaden och kan göra hemma. Så jag har tagit fram lite fika vilket består av en lussekatt och en kanelbulle, det måste vara det godaste som finns. Jag ÄLSKAR  lussekatter och det är och kommer utan tvekan att mitt favorit fika-bröd nu i vinter, totally love iiit! Jag ska plugga i nån timme nu och sen återkommer jag här, stay tuned. 
Publicerat i Allmänt,

Vår fina, nyrakade shetlandsponny!

Publicerat 2014-11-25 kl. 18:55:55 av Isabel Håkansson
Säg hej till min och syrrans ny-rakade och snygga shettis - Philip ♥ 
 
Idag möttes jag av en glad liten Philip som stod och smaskade på en tuss hö medans två tjejer i stallet satt på knä och rakade honom. Vi har länge pratat om att vi ska klippa honom då han svettas så mycket och det tar flera dagar för honom att torka helt, så idag tog vi tummen ur & fick det gjort! Han blev så himla söt, och man kan inte annat än att älska hans stora, fluffiga ben som skär sig ordentligt med hans rakade bringa... haha. 
 
Jag red Snobben idag iallafall, paddocken var frusen och stenhård så vi skippade vårt inplanerade markarbets-pass och red ut istället. Snobben hade så mycket energi idag att hälften vore nog, men GUD vad rolig han är att rida när han är så pigg som han var idag. Han bytte galopp var och varannat steg och var gladare än gladast! Under vinterhalvåren brukar Snobben vara mer i luften är på marken, och jag tror att han börjar komma in i vinter-moodet litegrann nu, faktiskt. 
 
Okej, slutpratat ifrån min sida. Nu vill jag höra med er- hur tycker ni att Philip passade i sin klippning? ;) 
Publicerat i Snobbens ridbok,

5 om Snobben..

Publicerat 2014-11-25 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
..  Han är otroligt lätt-stressad..
 
.. Han är världens matvrak, ska alltid nosa i fickorna och kolla mer än 1 gång om man verkligen inte gömmer undan godis för honom.
 
.. Han påverkas OTROLIGT mycket i ridningen beroende på vem som sitter på honom. Han kan vara pigg och arbetsvillig eller lat och tråkig, det är ryttaren som sitter på honom som avgör. Riktigt krävande ponny att rida men ack så rolig och personlig framförallt.
 
.. Han är en väldigt orädd ponny *pepparpeppar*, han tittar princip aldrig på hinder och om han skulle tycka nåt var läskigt så tar han istället för att stanna, ett stort och luftigt skutt över hindret. Min fina häst!
 
.. Han kunde inte ridas ut förut. Stannade och började backa så fort man hoppade upp på gården och tanken slagit honom att man skulle rida ut, men nu älskar han att ridas ut. Han är som roligast att rida utomhus då han är så pigg och glad!
Publicerat i Allmänt,

V.48 - schema.

Publicerat 2014-11-25 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Skola som vanligt, hästarna vilade.
 
Tisdag: Skola, trimma Snobben i paddocken över lite bommar och små sockerbits hinder.
 
Onsdag: Skola, slutar tidigt så ska ner till stan för att köpa en julklapp och sen hem för att rida ut Snobben. Nöta sidvärsrörelser och göra mycket galoppfattningar.
 
Torsdag: Skola. Packa litegrann inför helgen. Snobben promeneras en lång runda och ska masseras ordentligt.
 
Fredag: Skola, fixa fransarna och rida Snobben på kvällen. 
 
Lördag: STOCKHOLM! Shopping hela dan inne i stan.
 
Söndag: HORSE SHOOOW!
Snobben börjar bli så sjukt fin just nu, jag skulle så gärna vilja visa er en longeringsfilm på honom. Han rör sig så otroligt trevligt och är himla fin i kroppen just nu, dessvärre fick jag inte det på varken bild eller film.. hehe.
Publicerat i Allmänt,

Morgon-pepp och gymnasie-dag.

Publicerat 2014-11-25 kl. 07:57:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, godmorgon, GODMORGON! Den här morgonen har varit lite mer hektisk än gårdagens morgon kan jag meddela er, min "tidiga kväll" blev inte sådär jätte tidig igår nämligen, hehe.. Men jag är glad iallafall, för idag har vi gymnasie-dag hela dagen i skolan. Inga lektioner utan bara gymnasie-snack då det kommer elever ifrån alla gymnasium som finns här i Sala och reklamerar sin skola. I slutet av dan ska vi även åka ut till nån utav skolorna, och jag valde såklart att åka ut & besöka Ösby. Då kan jag fixa stallet på en gång efter skolan och rida medans det fortfarande är ljust, goal!
 
På tal om nåt helt annat så längtar jag ihjäl mig efter Stockholm och SIHS, som äger rum redan i helgen.. waah! Det finns inget bättre än att hänga hela dagen på mässan, träffa bloggare, shoppa och andas härlig horse-show luft, och sen toppa dagen med en grym show på kvällen. Det kommer bli grymt! I år åker jag även med två utav mina närmsta kompisar, vilket kommer göra det hela ännu roligare ;)
 
Jag kommer ju hänga inne på friends hela söndan, vilket ni vid det här laget redan vet. Det jag inte hade nån aning om däremot var att det är första advent på söndag?! Jag menar, HUR fort har inte det här året gått då? Alldeles för fort. Shit, alltså. 2014 har varit ett galet bra år, men haft sina baksidor helt klart.. jag kommer att minnas det här året med ett leénde på läpparna och med en liten smärta i hjärtat efter att familjen gick skiljda vägar. Men jag har gått vidare ifrån det nu, och allt känns riktigt bra faktiskt.
 
Just nu känner jag att jag skulle kunna sitta här och skriva en hel bok till er om mitt liv, men det hinner jag inte.. tyvärr. Skolan väntar och jag måste käka upp min frukost, vi hörs senare med nya och fräscha inlägg. Think positive. Puss!
Publicerat i Allmänt,

Skolan - √

Publicerat 2014-11-24 kl. 16:20:19 av Isabel Håkansson
Jag idag, hihi!

Hej på eeeer ♥
Är det bara jag eller är det inte alltid lite sådär småstelt och svårt att få igång ett inlägg med bra innehåll? Jag tycker det iallafall, haha. Hur som helst, jag kom precis hem ifrån skolan och sitter i skrivande stund på en stol i köket och knapprar på datorn samtidigt som pappa förbereder middan. Åh, vilket typiskt höstväder vi haft idag med både blåst och regn vilket gjort så att håret ser helt psyko crazy ut nu.. suck.
 
Hästarna får sig en välförtjänt vila idag och med all tid som blir över tack vare att dem får vila så tänkte jag smörja all läderutrustning. Jag älskar ordning & reda, även om det är urtrist och jobbigt att smörja utrustningen så slår känslan efteråt allt. Alltså, känslan när man slår upp sadelkammaren och möts utav nyputsande träns, blänkande sadlar i mjukt läder och se att allt är i sin ordning, liksom.
 
Ikväll som jag skrev tidigare idag så ska jag lägga mig tidigt som sjutton, skippa alla TV-program och istället ta det lugnt och vila upp mig inför imorgon. Tisdagar är nämligen mina hat-dagar varje vecka då ingenting roligt händer. Tråkig skoldag och samma gamla tråkiga vardagsrutiner avlöser varandra. Blä. Ska jag skriva tidsinställda till imorgon också, såklart. Det kliar i fingrarna på mig och jag är såå skrivsugen. 
Publicerat i Allmänt,

Longera hästen med grimskaft som inspänning?

Publicerat 2014-11-24 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Ni har nog sett Tyra's video där hon visar hur man kan göra sina egna inspänningar med hjälp av två grimskaft, helt gratis. Min första tanke när jag såg videon var hur otroligt stor tryckpunkten på manken borde bli, eller vad som skulle hända om hennes häst drog upp huvudet.. Två grimskaft är ju inte elastiska, så munnen skulle med all säkerhet att skrika aj-aj på en gång. För det är ju just därför man kan köpa inspännings-snoddar eller specifika longeringssystem, eftersom dem ger er naturlig och automatisk eftergift så fort hästen släpper efter. Så jag skulle aldrig ens prova att göra inspänningar av två grimskaft på Snobben, aldrig någonsin.
 
Om man ska tänka att man ska ha billiga inspänningar på sin häst vid longering så är mitt tips att: Köp en vanlig inspännings-snodd (40kr) och fäst i en longeringsgjord eller varför inte sadla på hästen och fästa snodden i sadelgjorden? Det är 100% säkert och är ingenting som på nåt sätt skulle kunna skada hästen.
 
Jag tycker det var kreativt gjort av Tyra att göra den här videon, och hon menade bara väl när hon gjorde den. Så tack, men nej tack. Jag kör antingen på riktiga inspänningar eller inga alls när jag longerar Snobben. Men nog snackat om mig och mina åsikter kring videon,vad tycker ni?
 Till vänster: Longering med snodd. Till höger: Longering med longeringssystem. OBS! Inte mina bilder.
Publicerat i Allmänt,

Vilka är det som läser min blogg?

Publicerat 2014-11-24 kl. 11:00:00 av Isabel Håkansson
Vilka är ni, ni som läser min blogg & skriver så snälla och fina saker till mig, egentligen? Under tiden jag inte bloggade, vilket var 3-4 dar så fick jag mejl, kommentarer och meddelanden där ni skrivit riktigt fina saker till mig. Vilket gör mig så varm och glad i hjärtat.. Så nu undrar jag - vilka är ni som läser min blogg? Hur gamla är ni? Har ni någon blogg? Isåfall så klickar jag mig in på den och slänger in lite kommentarer ♥
 
Medans jag ändå är inne här så vill jag passa på att önska alla er en fortsatt bra måndag, och JAG VET att måndagar kan kännas uuurtråkiga, men försök göra nåt bra av dagen iallafall. Puss.
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon måndag ♥

Publicerat 2014-11-24 kl. 07:49:37 av Isabel Håkansson
Right now
 
Godmorgon hörni, sovit gott? Det har jag, lite för gott för mitt eget bästa till och med hehe.. Pappa gick nämligen upp halv 6 imorse för att väcka mig då han vet att det tar tid att få upp mig och han ville att jag skulle slippa stressa för en gångsskull. Dock gick han upp sådär tidigt helt förgäves, då jag ändå inte gick upp förrän än timme efteråt. Man kan hälla vatten över mig, dra av mig täcket, tända lampor och gud vet vad, utan att jag ens lyfter ett finger. Jag sover sååå tungt.
 
Men nu iallafall är jag uppe, alive & kicking! Jag har precis sminkat mig, plattat igenom håret och loggat in här till min enorma förtjusning. Det ska verkligen bli jätteroligt att få starta upp bloggen igen, göra min grej och få dela med mig av åsikter och tankar för er ännu en gång. Och jag har en massor på gång just nu, blogginlägg på blogginlägg skrivs och tidsinställda inlägg ligger på hög och väntar på sitt publiceringsdatum ;)
 
Hur som helst, dagens planer är simpla. Skola, hem, stallet, sova. Typ. Där emellan dock så ska jag blogga, äta middag och duscha.. och mycket mer än så händer det inte idag. Ska faktiskt unna mig själv en tidig kväll idag och skippa PH, för att på så sätt vara ännu piggare och gladare imorgon! Kolla in här lite senare idag, just saying. Och tills vi hörs igen - ha det superbra!
Publicerat i Allmänt,

Gissa vem som är tillbaka? ♥

Publicerat 2014-11-23 kl. 10:00:00 av Isabel Håkansson
I'm back in buissness, mer peppad än någonsin förr! Och vet ni vad? Min första "bloggfria" dag efter att jag skrivit ut att jag behövde en paus, så gick jag raka spåret till datorn och skrev upp idéer och tips på blogginlägg till mig själv. Så nu har jag ett helt proppfullt utkast fullt med grymma inlägg som väntar på att få publiceras, bra va?
 
Imorgon startar jag igång bloggen på riktigt, det passar bra när en ny vecka rullar igång & allt, eller hur? Varmt välkomna tillbaka är ni iallafall, världens bästa bloggläsare! Nu ska jag utnyttja min grymma motivation och göra det bästa utav de genom att pumpa ut mängder med inlägg och leverera det bästa jag kan!
Och min fina lilla Snobben då, han går bättre än bäst just nu! Han trimmas på förfullt och lever livet, han har börjat lossa riktigt bra i sidorna och levererar på hoppträningarna. YES, jag känner flyt i livet och jag hoppas kunna dela allt som händer med er som jag gjort förut - imorgon. Sköt om er tills dess och skriv upp den 24:e november i er kalender ;)
Publicerat i Allmänt,

Vi hörs snart igen, jag lovar!

Publicerat 2014-11-19 kl. 22:06:19 av Isabel Håkansson
Nu tar jag en paus härifrån hörni, jag måste göra upp saker och ting i mitt vardagsliv och måste därför lämna bloggen utanför. Det är synd, för jag klättrar som bara den i listorna och alltfler kikar in här varje dag. Men ett beslut är taget och ni kommer inte att höra av mig nu på några dagar. Jag skulle vilja skriva veckor, men jag känner mig själv och jag klarar mig inte ifrån att blogga! Jag total älskar att få logga in här för att dela tankar och åsikter ihop med er och få bra feedback och kritik tillbaka. Ni får ha det jättebra så länge iallafall & så hörs vi snart, love u. 
What goes around comes back around. 
Publicerat i Allmänt,

Snobben ikväll ♥

Publicerat 2014-11-18 kl. 22:19:35 av Isabel Håkansson
Kalla mig töntig när jag lindar benen för ett joggingpass, men jag kände för att göra Snobben lite extra fin idag! Joggade Snobben 20-25 minuter hur som helst, tränade mycket övergångar från trav-halt-trav för att få honom uppmärksam. Sen jobbade vi även mycket sidvärsrörelser vilket resulterade i en riktigt mjuk & avslappnad ponny.  

Efter ridningen så sköljde jag som vanligt av alla 4 benen, stretchade och klappade om mina finfina hästisar. Jag älskar att skämma bort mina hästar alltså, det är bland det bästa jag vet. Och ingenting slår känslan av gott samvete när man går hem efter att ha spenderat flera timmar i stallet & veta att inte så gott som ett litet strå ligger fel på hästarnas kroppar, hihi. Nu ska jag sova faktiskt, är som jag skrev tidigare idag riktigt trött. Godnatt världens bästa ni! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

När inspirationen går i botten

Publicerat 2014-11-18 kl. 17:36:35 av Isabel Håkansson
Hej på er ♥♥ Hur mår ni? Jag mår bra, lite trött och inspirationslös bara. Ni som hängt med ett tag vet att jag alltid blir väldigt orkelös och tycker allt känns väldigt grått & trist under vinterhalvåren. Jag minns inte hur det är att bli väckt av solens strålar och veta att man har en helt ledig dag, utan skola, stress eller någon som helst press.. och jag SAKNAR det så att det gör ont i hela kroppen. Jag lever för sommaren, värmen, sol och att kunna bada tidig morgon som sen natt. Shit, alltså. 
 
Alltså, dem senaste dagarna har jag varit riktigt trött. Idag var jag till och med så trött att jag slumrade till på mattelektionen, hehe. Så ni får ha lite överseénde på min uppdatering och kvalitén på inläggen, men tro mig. - det kommer jag att ta igen så fort jag får inspirationen och orken tillbaka. Just nu känns det dock som att det kan ta lite tid.. tyvärr. 
 
Klockan är närmare 6 på kvällen och nu står stallet högst upp på kvällens att göra lista. Jag tänkte jogga Snobben på hacket 15-20 minuter i paddocken bara, ingenting krävande utan bara simpel jogging. Får se om jag släpar fram ett par bommar som han får trava över? Beror på hur mycket klockan hinner bli innan jag kommer upp på hästryggen. Kameran hänger med iallafall och ni kan vänta er lite mysiga stallbilder senare ikväll. Väljer att avrunda här, nu går jag mot stallet med denna grymma låt i öronen ↓ Puss. 
 
Publicerat i Allmänt,

Smile today. Cry tomorrow.

Publicerat 2014-11-18 kl. 07:36:33 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Ännu en måndag..

Publicerat 2014-11-17 kl. 17:48:50 av Isabel Håkansson
Dääär ser ni bättre hur håret blev, vad tycker ni? ♥

Måndagar alltså, jag känner nån form av hatkärlek till dem. När mamma kommer in och väcker mig runt 7 tiden på måndagsmornarna så vill jag mest bara dra täcket över huvudet, men när man väl kommer till skolan så känns det mer okej faktiskt! Dock är jag alltid supertrött när jag kommer hem, det är en sån omställning från att ha helg till att sen gå in i vardagsrutinerna igen, liksom. Nu iallafall har jag bara det roliga kvar, nämligen stallet! 
 
Jag har planerat in ett litet klätterpass för mr.S idag som jag skrev igår, bara skritta på i ett bra tempo och jobba, jobba, jobba. Efter ridpasset så tänkte jag gå igenom honom ordentligt med liniment och massera in varenda kroppsdel på honom i princip. Jag vet att jag ständigt skriver om mitt älskade liniment och Snobbens satans massage, men det kan aldrig bli för mycket! Hihi. Hur som helst, det ska bli mysigt iallafall & jag saknar redan mina små hjärtan borta i stallet. 
 
Next up - hoppa i ridkläderna för att sen pallra mig upp till stallet. Sätta upp håret i en slapp knut mitt på huvudet och förbereda mig inför en stallkväll vilket aldrig slår fel. Puss.
Publicerat i Allmänt,

Det inte siffrorna som sätter ribban

Publicerat 2014-11-17 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Ännu en gång, det är inte meriterna eller nollorna efter "20" som sätter stämpeln för hur mycket en häst är kapabel till.. aldrig nånsin. Herregud, om ni visste hur glad jag var när jag köpte Snobben, eller hur glad syrran var när vi tog hem Philip. Lilla Philip, som inte var mer än en glad liten prick med världens största mage och fulaste päls när han kom trippandes upp på stallplanen den 20 april förra året.
 
Eller Snobben, som backade ur transporten med ett helt bagage full med osäkerhet, rädsla och dumheter.. han var den finaste jag nånsin skådat där & då, och det ögonblicket kommer för mig alltid att vara ihågkommet och ett heligt minne. För vet ni? Även om det tagit år, jag fått slita som ett djur, varit tvungen att prioritera stallet före allt annat och fällt 1000 tårar - så kan jag också göra galoppombyten, skänkelvikningar, hoppa 1 meters banor, galoppera snabbt som tusan ute på grusvägarna, hoppa terräng och ha riktigt kul ihop med Snobben. En häst som inte kostade en förmögenhet. Min häst & bästakompis. 
 
 
I våras så var jag och kollade på en hopptävling. Det var höga banor med kluriga vägar och vart man än tittade omkring sig så såg man smäckra ponnysar som trippade omkring med märkesutrustning, perfekt klippta manar och tjocka, lite lätt vågiga svansar. En efter en kom in på hoppbanan men fick med sig en bom eller två, ponnysar vägrade ut sig hit & dit och den alltför höga farten höll inte i längden. Men så kommer det in ett ekipage som fick hela publiken att tystna. För in kom nämligen en svart, lurvig häst med halvlång man och leriga benskydd. Dem får startsignal och kommer emot första hindret. Galoppen var varken vägvinnande eller ponnyn speciellt smäcker, men GUD vad den hoppade. 
 
Ekipaget satte nollan och fick bära den blågula rosetten under ärevarvet. Jag rös & fick gåshud över hela kroppen, bland det häftigaste jag varit med om. Töntigt nog. Det här inlägget blev luddigt och jag känner att jag inte riktigt kunde omformulera mina tankar i ord, men jag hoppas att jag spridit nåt slags budskap iallafall.. För somsagt, det är aldrig priset som avgör vad en häst kan och inte. Aldrig. 
Så mycket glädje han tillför åt alla människor omkring honom. Världens finaste Snobben.
Publicerat i Allmänt,

Lite uppfräschning ♥

Publicerat 2014-11-16 kl. 22:24:34 av Isabel Håkansson
Bilder från ikväll, så gosigt! 
 
Godkväll på er, bloggers! Ikväll så har jag för första gången i hela mitt 15-åriga liv, färgat mitt hår. Chocklad/mörkbrunt blev det och jag är jättenöjd hittills, får se om jag trivs med det i fortsättningen hihi. Jag hade tröttnat otroligt mycket på mitt matta, livlösa ljusbruna hår nu och kände att det var dags för en liten förfrächning. Utöver att jag färgat håret så har jag även haft facemask, smörjt in benen med bodybutters och tagit det riktigt lugnt. 
 
Jag är så laddad inför den här veckan, faktiskt! Visst, det är full rulle i skolan MEN jag tänker kämpa in i det sista fram till jullovet. Nu tänker jag, för att underlätta det ytterligare för mig imorgonbitti, gå och plocka fram morgondagens outfit. Tänkte köra på svarta jeans och nåt stickat kanske? Hm.. Vi hörs imorgonbitti igen hur som helst, låt oss göra den kommande veckan helt azum! 
Publicerat i Allmänt,

När allt bara går sådär jättedåligt..

Publicerat 2014-11-16 kl. 16:50:56 av Isabel Håkansson
Idag red jag runt i paddocken och bråkade med Snobben i nästan 1,5 timme. Han var så jäkla stark, okoncentrerad och oarbetsvillig att det var sjukt åt det. Jag hade en dålig rid-dag och kunde därför inte rida honom på bästa optimala sätt, allt blev bara pannkaka och det slutade med att jag tog ur tyglarna ur bettringarna på Snobben och gjorde det till en halsring och red runt med det istället, haha. Det gick mycket bättre!
 
Efter ridningen så var jag ledsen och väldigt besviken, det som har gått så bra på senaste.. vad gick fel idag och varför? Som en käftsmäll rakt i ansiktet just när man precis har börjat känna lite flyt i ridningen, så bara vänder allting. Men så när jag hoppade av honom så buffade han till mig på armen och la sitt huvud på min axel, glad och pigg som vanligt. Han förstod inte varför jag var ledsen, han som gjort sitt bästa utifrån dem förutsättningar jag givit honom under dagens ridpass. Då släppte allt och jag lät alla dåliga tankar sakta suddas ut, för det är inte viktigt för mig att det alltid ska gå bra. Det som betyder något är att Snobben mår bra och att vi trivs med varann, vilket vi gör ♥
 
Så jag avslutade min stalldag med att sitta med hästarna i hagen på en utav stenarna där med Snobbens huvud i knäet och Philip som lekte med mitt hår, haha. Imorgon tar vi nya tag, jag och Snobben. Då ger vi oss ut i klätterbackarna för lite muskelsättningen över ryggen, taggatagga!
Två bilder på mitt lilla hjärta idag innan ridningen, han fick sin man friserad och en lång rykt. Nu ska jag upp för att ge honom lite mat, spola av benen och linimentera in bogpartiet så att han är mjuk och fin imorgon. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Nu när Snobben är rakad..

Publicerat 2014-11-16 kl. 11:00:00 av Isabel Håkansson
Tror ni detta skulle kunna vara funktionellt nu när Snobben är rakad? Snobben är en väldigt frusen häst och med tanke på att han är så stel som han faktiskt är så skulle det kännas 100 gånger bättre i mamma-hjärtat att kunna täcka över halsen med ett varmt täcke när vi är ute och rider, MEN jag tycker det ser så klumpigt ut på nåt sätt? Tycker inte ni det?
 
Är det nån utav er som har ett ridtäcke med hals hemma, isåfall - hur är det att rida med? 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon lugna söndag!

Publicerat 2014-11-16 kl. 09:27:26 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Som jag skrev igår så ställde jag en klocka tills idag som ringde klockan 9, jag sitter och laddar upp inför några timmar i stallet vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Snobben ska gå ett trimpass på banan och fokuset ska ligga i att få igenom honom ordentligt i sidorna. Jag hoppas att S är lika taggad på det som jag, om inte ännu mer! ;) 
 
Dagens planer, uppradade ↓
♥ Trimma Snobben i paddocken och fixa stallet.
♥ Städa ute hos kaninerna.
♥ Städa mitt rum, byta sängkläder och dammsuga.
♥ Ta det lugnt, måla naglarna och ha facemask. Ladda upp inför en skolvecka!
♥ Blogga, blogga, blogga.

Publicerat i Allmänt,

3 hästar fixade åt - NU tar jag ledigt.

Publicerat 2014-11-15 kl. 20:33:00 av Isabel Håkansson
Alla 3 mysisarna idag ↑

Idag har jag varit i stallet sen klockan 11 imorse. Först red jag Tequila, vilket gick väldigt bra! Efter det red jag Snobben med Philip och syrran som sällskap. Har mockat 3 boxar, packat höpåsar, spolat av leriga häst ben och njutit av en dag med bara en massa hästar och ridning, så mysigt! Dock är det krävande att vara i stallet och jag har inte ätit nånting under hela dagen så jag är trött och hungrig nu.. men sjukt värt det! 
 
Jag var hos Tequila från 11-15 och sen var jag hos Snobben och Philip från 17-20, så det blev ett par timmar i vardera stall. Snobben red jag ut i mörkret med Philip och syrran som sagt. Jobbade honom i skritt och joggade honom i låg form. Lite stel och stretig men det blir bättre och bättre för varje dag som går, duktiga S! Imorgon blir det trim i paddocken, tänkte ställa klockan imorgonbitti och få stallet klart på förmiddan. 
 
Älskade bloggläsare, vad har ni gjort idag under tiden vi inte hörts av nånting? Bloggen har stått helt tom idag ju! Tell me ♥♥
 

Dagens hoppträning 14/11-14

Publicerat 2014-11-14 kl. 21:04:50 av Isabel Håkansson
Bilden högst upp: Jag & Snobben klipper 90cm som ett avslut på ridpasset.
Bilden till vänster: Snobben och jag står och kramas efter hoppningen, han var så duktig så!
Bilden till höger: Innan ridpasset, världens gladaste ponny!
 
Jag måste få starta det här inlägget med att säga att Snobben var SÅ duktig idag, så positiv och framåt. Dock var han lite smådryg och skulle stanna "bara för att" vissa gånger, men han var inte tjurig.. så frustrerande att han ska dryga haha, men han kompenserade ju upp det med ett grymt hopp-pass så jag ser över det! Hur som helst, jag började med att värma upp honom länge i skritt och trav, göra volt efter volt för att på så sätt få loss honom i sidorna. Han lossade riktigt bra på slutet faktiskt och jag var jättenöjd över traven i högra varvet speciellt, där var han superfin!
 
Jag hoppade fram på ett simpelt räcke på 40 cm ettpar gånger i trav och landade i galopp. Snobben försökte galoppera iväg med mig ett flertal gånger men tillslut klarade vi att hoppa det i trav (weho). Efter Snobbens skada förra vintern så har han varit lite försiktig av sig i hoppningen och osäker, men idag klippte vi faktiskt 90-95 cm på slutet vilket jag är jätte nöjd över. Vi satte upp en liten kombination och vi kom bra nästan alla gånger idag faktiskt! Snobben sög tag i hindrerna och hoppade stort och luftigt. Ser fram emot nästa hoppträning då det står banhoppning på schemat och ÅH vad jag längtar till vår första start ihop.. som ska ske snart hihi ;) Måste bara få honom lite mjukare i kroppen först så att han får alla möjligheter i världen att hoppa så bra han kan!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Första bommen på 7 månader..

Publicerat 2014-11-14 kl. 11:25:00 av Isabel Håkansson
Snobben hade en skada förra vintern, vintern 2013. Det vet ni som hängt med ett tag, men för er som inte vet så tänkte jag dra igenom allting lite snabbt. Snobben är en positiv och arbetsvillig häst som alltid strävar efter att göra rätt för sig och blir oavsett vad nöjd med sin prestation. Men i början på november 2013 så kändes han inte som vanligt helt plötsligt.. 
 
Det började med att hans humör i hanteringen förändrades och han blev sur och grinig. DET mina vänner är inte likt min Snobb som alltid är glad och ska pussas, hålla på i håret och krafsa i stallgolvet. Han kändes även "struttig" att rida och gick inte framåt överhuvudtaget. Det var bara när man ställde fram hinder som han kunde bjuda till och tänka bort smärtan som han hela tiden kände, bara för att han älskar hoppningen så mycket. 
 
Men jag känner Snobben utan & innan och visste därför direkt att nånting var fel. Vi åkte på hältutredning och därefter fick han käka metacam och skrittas i 3 veckor. Dock drog jag ut på det i ungefär i 2 månader bara för att vara helt säker på att han skulle vara 100% fräsch innan jag satte igång honom igen. När 2 månader hade gått så gjorde jag ihop med min tränare ett långt och utdraget igångsättningsschema för Snobben och det var inte förrän i slutet på Maj som Snobben fick ta sitt första skutt över en bom igen. 
 
Det var som om han glömt bort hur det var, som om han inte visste om han fick skutta över bommen eller inte. Det såg inte vackert ut när vi tog vårt första skutt *host* kliv över en bom för första gången på 7 månader, men lyckan i Snobbens ögon går inte att missa! 
Bilden är lagom charmig, men ÅH vad det värmer i hjärtat på mig att se och känna när jag sitter på hans rygg - hans enorma lycka till hoppningen. Att ett par stöd och en simpel träbom kan få en indvid så pass lycklig, det är sjukt. 
Publicerat i Allmänt,

Friday quotes

Publicerat 2014-11-14 kl. 09:02:07 av Isabel Håkansson




Publicerat i Allmänt,

Planering och strukturering

Publicerat 2014-11-13 kl. 20:30:19 av Isabel Håkansson
Det här blir faktiskt mitt första live-inlägg till er idag, sååå - HEJ! ♥ Fy sjutton vad denna dag har varit långsökt, minuter blir till timmar & ingenting händer, typ. Kände att jag ville sätta mig i ett hörn och gråta när jag gick emot fysik salen, vår sista lektion för dagen. Men jag tog mig igenom den och slutade skolan med ett leénde på läpparna efteråt. 
 
Efter skolan gick jag, Sandra och Linn till en kiosk nära skolan för att köpa med oss godis, läsk och chips för att sen åka vidare hem till mig för lite planering och struktuering, hehe. Det är nämligen vi tre som packar väskorna och drar till Stockholm under hela horseshow-helgen, vilket ska bli sååå roligt! Vi kom fram till lite saker och jag längtar ihjäl mig, mer än innan dvs. SIHS är en utav årets alla höjdpunkter utan tvekan. 
 
Nu ikväll har jag bara slappat hemma, spolat upp ett bad och legat där i med hårinpackning och facemask vilket var jätteskönt och välbehövligt. Det uppskattas så mycket, att bara få pausa i vardan lite.. så bloggen har fått stått tom under kvällen vilket jag hoppas att ni har förstående för! Ni har varit så duktiga och kollat in här med jämna mellanrum ändå ser jag dock vilket jag är väldigt tacksam för! Nej hörni, nu ska jag klicka ner bloggfliken och istället plugga inför morgondagens kommande SO prov, suck.. Vi hörs imorgon och godnatt ♥
Den 28:onde November drar vi alltså till Stockholm, världens finaste stad! WOHO
Publicerat i Allmänt,

Vad kan bli bättre med bloggen?

Publicerat 2014-11-13 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Okej, nu frågar jag er mina kära läsare - vad kan bli bättre med den här bloggen? Får jag säga det själv så uppdaterar jag rätt bra (sämre vissa dagar) och har relativt varierande inlägg. Men jag brukar alltid vilja göra sånna här inlägg då & då som en liten uppfräshning här på bloggen och bli uppdaterad om vad ni vill läsa om JUST NU, liksom. 
 
Så, ska jag skriva mer eller mindre om hästar? Mer eller mindre om mitt "vardagsliv"? Mer eller mindre videos? Mer eller mindre åsikter? Mer eller mindre selfies? All typ av respons uppskattas och alla som kommenterar in tips får självklart en länkning i slutet på veckan ♥ Tack på förhand! 
 
→ Isabelhakansson.se ←
Publicerat i Allmänt,

Dit vi ska.

Publicerat 2014-11-13 kl. 11:00:00 av Isabel Håkansson
Huvudet högt. Ryggen rak. Vi tar oss upp, dit vi ska. 
Publicerat i Allmänt,

Resultatet av klippningen..

Publicerat 2014-11-12 kl. 20:08:38 av Isabel Håkansson
Mitt hjärta klappar så hårt för den här ponnyn, alltså.. blev han inte fin?! 
 
Aldrig i min vildaste fantasi har jag kunnat föreställa mig Snobben, rakad. Tanken om att raka honom har alltid funnits, men när han inte ens låter mig komma i närheten av honom med en tystlåten massage maskin utan att han flyger i luften så har det aldrig kommit på frågan. Men nu, efter en låååång process så är han rakad. Som jag längtat! Äntligen kan jag rida ett längre ridpass utan att Snobben ska bli helt löddrig, wohooo! 
 
Jag vågade inte rida idag eftersom han fick lugnande under förmiddan och han varit riktigt trött, men han fick sig en lång promenad i rask skritt iallafall! Han trampade på som aldrig förr, frustade 359 gånger och verkade trivas med tillvaron, min bortskäma prins. Är det nåt jag älskar så är det att skämma bort Snobben, borsta lite för länge, ge honom godis och höja honom upp till skyarna med hjälp av beröm & klappningar. 
 
Utrustningen fick sig en puts idag också då jag fick tid över, så välbehövligt och skönt att ha det gjort. Pust. Okej, hörni.. nu ska jag faktiskt sätta mig ner och svara på lite kommentarer angående mitt bett-inlägg så jag har det ur världen. Stay tuned. 
Publicerat i Allmänt,

Den ständiga pressen..

Publicerat 2014-11-12 kl. 15:22:00 av Isabel Håkansson
Och så var skoldagen avklarad.. finally. Jag känner mig alltid så stressad i skolan tack vare alla hundra gymnasietankar som tumlar runt i huvudet blandat med en massa press att prestera bra på alla framtida prov, så skolan och jag är inte riktigt kompisar just nu, hehe. Jaja, jag är hemma nu iallafall och håller på att fixa mig för att kunna åka upp till stallet, som jag längtat! Shit, vad jag uppskattar stallet och mina hästar alltså. Det om nåt bryter verkligen det trista vardagsmönstret och gör varje dag speciell ♥ 
 
Taggade på att se hur Snobben ser ut rakad? DET ÄR JAG. Så hörni, nu ska jag ta och hoppa i ett par ridbyxor och klä på mig varmt - stallet ligger högst upp på listan nu. Vi hörs senare ikväll, jag ska ta en massa bilder åt er! 
Dagens facelook ↑
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon härliga onsdag!

Publicerat 2014-11-12 kl. 07:21:00 av Isabel Håkansson
Hello blogfriends! Hur mår ni idag? ♥ Just precis nu känner jag mig: Trött, glad, opepp på skolan, pepp på att få komma hem till stallet och ännu lite mer trött. Det blev en sen kväll igår och jag satt nästan uppe till klockan slagit 12 för att fördjupa mig i en musik-uppgift som jag stressat med under ett långt tag nu. Skönt att ha den ur världen! Jag tycker det är tråkigt att plugga hemma och som jag skrivit tidigare så är det sällan det händer, men jag ska bättra mig.. 
 
Idag ska Snobben rakas, vilket jag sett fram emot länge nu! Mamma skrev ut lugnande till honom igår samt att en ny klipp-maskin är inköpt, så nu ska ponnyn bli snygg! En utav tjejerna som jobbar i stallet ska raka honom, så vi får se om jag känner igen min vanligtvis fluffiga ponny med björnpäls när jag kommer till stallet och möts av en nyrakad och snygg häst i hagen, hihi ;) Ni får självklart se resultat i eftermiddag! 
 
Innan jag måste springa iväg till bussen så vill jag hälsa er alla att jag hoppas ni får en riktigt bra dag! Och hörni, bett-debatten igår var inte till för att såra eller smutskasta någon. Absolut inte. Jag respekterar er i era val om vilka bett ni väljer att rida era hästar på, okej? ♥ Som sagt, ha en finfin dag så hörs vi senare!
Publicerat i Allmänt,

Visar runt i nya stallet!

Publicerat 2014-11-11 kl. 22:31:00 av Isabel Håkansson

Edit: När jag säger "och här har vi toalett, vilket vi inte är vana vid" så menar jag självklart att vi inte är vana vid att ha en toalett i STALLET. Hemma har vi ju toaletter, såklart.. HAHA!
Publicerat i videor,

Reactions, reactions..

Publicerat 2014-11-11 kl. 16:41:29 av Isabel Håkansson
Oj, vilka reaktioner som väcktes när jag skrev om bett som SNOBBEN, min häst, aldrig kommer få ha i munnen. För jag sitter ju och rider med ett bett som lätt kan bryta nosryggen på en häst och är så modig som riskerar det, eller..? URSÄKTA? Hur lätt är det egentligen att bryta nosryggen på en häst genom att rida på ett hackamore, det är inte så att nosryggen går av om man skulle krama i tyglarna, utan snarare om man rycker och sliter med all sin kraft - och kanske lite mer ändå.
 
Jag vet, man ska inte lyfta nedlåtande kommentarer.. MEN jag blir så provocerad. Pessoabett ÄR, no matter what you guys say, ett hemskt bett i mina ögon. Googla på bettet, ta reda på fakta och kom tillbaka sen. Jag har ridit starka hästar och äger en stark häst själv, frågor på det? Ni är så välkomna att kommentera.
 
NU gräver jag ner den här disskutionen och drar till stallet, mer utförliga svar om gagbettet som det var ettpar som frågade om "varför det var så hemskt", kommer så fort jag är klar i stallet och har ridit Snobben. Haft en bra dag förresten? Hoppas det.
Jag rider min starka häst på ett vanligt rakt gummibett och hackamore. Och gissa vad? Snobben har aldrig haft så gott som ett litet sår i mungipan ELLER brutit sin nosrygg, hm ;)
Publicerat i Allmänt,

Bett som Snobben aldrig kommer ha i munnen..

Publicerat 2014-11-11 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
 
 
Dessa bett kommer Snobben ALDRIG NÅNSIN ha i sin mun, hemska bett. Enough said.
Publicerat i Allmänt,

OOTD

Publicerat 2014-11-11 kl. 07:57:13 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Ännu en måndag avklarad- check.

Publicerat 2014-11-10 kl. 21:35:32 av Isabel Håkansson
Ser ni hur fin han är? Min lilla älskling ♥
 
Nu är vi inne på dem sista timmarna dethär dygnet. Dagen idag har varit bra, lugn och väldigt välbehövlig om inte annat. Sanna hann inte rida idag och därför fick hästarna sig en välförtjänt vila, imorgon ska Snobben gå ett trimpass i paddocken över lite bommar och Philip ska motioneras på ett eller annat sätt han också. Jag funderar på att ta på mig stallet själv imorgon och kanske tömköra honom? Hm, får se hur det blir!
 
Jag är så taggad på ridningen just nu, alltså. Så fort Snobben blir rakad och fin så ska jag faktiskt kolla om det inte finns nån p&j eller nån LD klass i hoppning som vi kan starta innan 2014 är slut. Det skulle vara jätteroligt och verkligen ett bra avslut på det här året, eller vad tycker ni? Snobben har aldrig, vad jag förstått, startat en lokal tävling så det blir en tävlings-debut för honom isåfall! 
 
Vet ni vad jag ska göra nu? Tvätta bort mitt smink, slå på lite mysbelysning inne på mitt rum och släcka ner för idag. Imorgon byter jag hem till mamma igen och då blir det nog lite bättre uppdatering med tanke på att jag min orginella "bloggdator" stående hos henne. Tänkte även spela in en rolig video åt er imorgon när jag är i stallet, men det får ni se då.. hihi ;)
 
Publicerat i Allmänt,

#inspiration

Publicerat 2014-11-10 kl. 18:19:00 av Isabel Håkansson
Obeservera den lilla bilden där det står "a popular blog", för det om NÅT är verkligen en utav mina mål i livet, eller iallafall så länge jag tycker det är roligt att blogga. Jag brinner för det här, att fota, skriva, kommunicera med folk bakom datorskärmen och få driva den här bloggen ihop med ER.

Just det här med att vara inspo-pumpad känns så otroligt viktigt, tycker jag. Att blogga är en utav flera saker som är helt omöjligt att göra om man inte har inspiration, då blir inläggen opersonliga och gråmålade, tycker jag. Såhär års, undervinterhalvåren, så har jag oftast mindre inspiration än vad jag har på somrarna.. men jag försöker suga åt mig av all inspiration under mina stockholmstripper, läsa energifyllda bloggar och kolla tumblr så ofta som möjligt.
 
En annan sak jag får mycket inspiration är även serier, helst tonårsbaserade serier inspelade i USA.. Beverlyhills, LA eller New York. Jag kollar t.ex på 90210 och gråter lite inombords.. förstå själv, stora hus med 5 meter upp till tak, ljusa luftiga rum, ett aktivt nattliv med grymma fester, snygga killar och vita stränder. -Drömmen.
 
Min fråga till er nu är - varifrån hittar ni inspiration? Finns det nån speciell blogg ni gillar att läsa♥
Publicerat i Allmänt,

Med en lugn eftermiddag framför mig.

Publicerat 2014-11-10 kl. 16:12:00 av Isabel Håkansson
Äntligen! - HEJ mina älsklingsläsare ♥♥ Hur mår ni? Jag mår superbra trots att jag genomlidit en tråkig skoldag och gått hem i det mörka, dystra vädret. Jag köpte nämligen med mig en godispåse hem och gick inne på Kicks lite för länge med Märta efter att skolan slutat. Sånna småsaker får en att bli så lycklig & kan verkligen förgylla en annars rätt tråkig och trist dag, verkligen.
 
Så nu har jag hoppat i mina rosa favoritmjukisar, satt upp håret i en slarvig knut och satt på mig en utav mina gosigaste tjocktröjor, redo för en myskväll utan några som helst måsten. Jag ska bara käka min godispåse, mejla lite, blogga, se serier, plugga och BARA VARA. Hur skönt låter inte det, såhär i början på veckan och allt? Åh. Okej, nog pratat om min slappa eftermiddag och kväll, hur har er dag varit?
       Jag drar igenom lite + och - om den här dan som ett avslut på det här inlägget, let's go.
 
+ Jag gick en kort skoldag idag och slutade klockan 2.
 
- Det duggade till och från hela dagen, vilket gör att håret blir kaos.
 
+ Vi jobbade ingenting under spanskalektionen och såg istället på film, en film som är helt okej dessutom!
 
- Jag fick reda på att vi tydligen hade OTROLIGT effektiva veckor nu i skolan med en massa plugg och prov.. suck.
 
+ Gick som sagt på stan efter skolan och köpte med mig godis hem & inhandlade även årets första julklapp, hihi.
Publicerat i Allmänt,

Att börja morgonen med kemi..

Publicerat 2014-11-10 kl. 10:15:19 av Isabel Håkansson


Att starta morgonen med kemi är inte det bästa man kan göra, but well- nu har jag lunch & slipper lektioner i nån timme. Jag hade superbråttom imorse innan skolan och det var därför mitt dagliga och klassiska morgon-inlägg inte dök upp i vanlig ordning. Ni kommer att gottgöras med grym update så fort jag kommer hem, men först vet ni vad som gäller.. Skolan. 

Hörs senare bloggers ❤️
Publicerat i Allmänt,

Ibland behöver man pausa lite..

Publicerat 2014-11-09 kl. 22:47:09 av Isabel Håkansson
Hej på er ♥ Idag har jag lagt bloggen åt sidan litegrann och istället fokuserat på mig själv, hästarna och djuren hemma. Jag och syrran storstädade kaninburarna, photoshootade till hennes nya bloggdesign och spelade in youtube-klipp som ska redigeras och läggas upp på hennes kanal. Lite senare framåt eftermiddan så blev det stallet i vanlig ordning, var jättetrött dock så det blev lite ledarövningar och hjärngympa för Snobbens del dagen i ära.
 
Imorgon startas en ny skolvecka igång och jag börjar med mina nya mål från och med imorgon. Det vill säga, full fokus och koncentration på plugg och skolarbetet. Sanna har hästarna imorgon så jag är stall-ledig, rätt skönt om jag ska vara helt ärlig. Min hästfria dag ska spenderas hemma hos pappa, bara umgås med honom och självklart ska även bloggen prioriteras! Allt kring bloggen känns superbra just nu, och waaaah - den känslan känns SÅ härlig!
 
Den här veckan kommer vara stressig och nästan varenda dag är fullbokad. Det är mycket just nu, alltså. Och även om 99% av sakerna är roliga saker, så blir det jobbigt och en stressfaktor när tidsplaneringarna krockar. Meeen, vet ni? Jag ska försöka göra det bästa av situationen och hålla humöret uppe. Vad hjälper det att vara sur & grinig egentligen? Inget alls, actually. Sprid glädje och energi runt om dig, gör nån glad och LEV LIVET.
 
Nu - måla naglarna, sätta på mig mina rosa mjukisbyxor och gosa ner mig i sängen. Godnatt hörni, vi hörs imorgonbitti.
Dagens moode, typ...
Publicerat i Allmänt,

Mål vintern 2014

Publicerat 2014-11-09 kl. 13:01:00 av Isabel Håkansson
Jag vet inte varför, men det känns alltid som om hösten/vintern är buissness perioderna i livet, då ska man lägga upp mål, sattsa allt i skolan och trimma hästarna extra noggrannt.. håller ni med? Den här vintern kommer vara full med saker att göra då vi ska flytta och grejer, meeeen jag ser fram emot det också! Det gäller att blicka framåt och tänka positivt, right? :D 
 
Mina mål på hästfronten vintern 2014: 
♥ Kunna raka Snobben och trimma honom rejält inom dressyren. Bygga muskler och jobba upp honom i topp-kondition! 
 
♥ Komma igång med hoppningen mer & mer, inte stressa - men klättra oss upp i höjderna vi hoppade innan "skadan" förra vintern. Då hoppade vi 1,05 cm banor som ingenting och dit vill jag igen! 
 
♥ Hitta lite knappar på Tequila och försöka rida henne så ofta jag kan! 
 
♥ Lära Philip lite mer trix och ha honom minst 1 gång i veckan, själv. 
 
Mina mål med skolan vintern 2014:
♥ Börja vara mer aktiv på lektionerna, lyssna, ta in & anteckna. 
 
♥ Ta nån dag i veckan och plugga minst 1 timme, det gör så himla mycket.. tyvärr är det sällan det händer då intresset saknas, hehe. 
 
♥ JOBBA PÅ MATTELEKTIONERNA. Jag har extremt svårt med matten, vilket gör att jag varken lyssnar eller jobbar. Min inställning är helt fel och allt går runt i en ond cirkel. 
 
♥ Hålla kvar alla mina betyg och även försöka höja mig i vissa ämnen! NO-ämnena är jag nöjd att jag har ett betyg i överhuvudtaget då jag är jättedålig på allt som rör kemi, fysik, matte och biologi. Men resten vet jag att jag kan höja mig i, det krävs bara lite engagemang ifrån min sida. 
 
Mål med bloggen vintern 2014:
♥ Mer regelbunden uppdatering! Jag tycker min uppdatering är rätt bra nu dock om jag får säga det själv, men bättre kan och SKA den bli. 
 
♥ Klättra i topplistorna. Just nu ligger jag ganska långt ner på listan under kategorin "Mest besökta privata bloggarna - djur". Det är en svår lista att klättra i med många kända namn och höga siffror, men jag ska klättra uppåt. Dit jag ska. 
 
♥ Få min blogg mer belyst inom sociala medier. Jag vill att folk ska veta om denna bloggen och min blogg mer omtalad i media.. hur jag ska göra det vet jag inte än. Men det kommer de också! 
 
♥ Inspirera. Motivera. Peppa. Jag vill åstakomma nånting bra och att ni ska få en "good feeling" när ni knapprar in mitt bloggnamn på datorn. 
Isabelhakansson.se, jag är SÅ redo att lägga ner hela min själ i den här bloggen. Do it with passion or not at all, brukar man inte säga så? Nu köööör vi. 
Publicerat i Allmänt,

Bloggar jag följer ↓

Publicerat 2014-11-09 kl. 11:00:00 av Isabel Håkansson
Julia Axelsson's blogg. En helgrym blogg med hästar i fokus, vilket jag gillar *host* älskar ;) Julia har en superfin ponny och skriver väldigt moget. Otroligt snäll tjej är hon.
 
Sanna Bäckström's blogg. Sanna är såå fin, och rider en jättefin och cool ponny i mitt tycke. Det är unikt att tävla hoppning med en fjording och det drar åt sig blickar om nåt. Riktigt bra uppbyggd blogg som jag tror på till fullo, you go girl!
 
Lovisa Magnusson's blogg. En så klok och målmedveten tjej som jag diggar stenhårt. Bra åsiktsinlägg och ett bra tänk - en blogg i min smak helt enkelt.
 
Sandra och Amanda's blogg. Snygga hästar, stilrena designer och ärliga inlägg beskriver deras blogg. Jag älskar att klicka mig in där efter att jag haft en något sämre dag, det sprudlar energi därifrån men är samtidigt inte too cheesy. Ni gör ett jättebra jobb tjejer!
 
#GIRLPOWER, ni äger tjejer!
Publicerat i Allmänt,

Vilken dag är ni på horseshow?

Publicerat 2014-11-08 kl. 18:50:20 av Isabel Håkansson
Vilken/vilka dagar är ni läsare på Stockholm-International-Horse-Show dethär året? Jag är där hela söndagen och jag ser så mycket fram emot det! Jag har planerat att göra en inköpslista och publicera här, en "follow me around" under hela horseshow dagen och lite andra roliga saker. Tror det kan bli riktigt bra faktiskt!
Publicerat i Allmänt,

2 ridpass senare..

Publicerat 2014-11-08 kl. 17:25:29 av Isabel Håkansson
Snobben gick som en klocka idag! Jag red ut honom en runda på några kilometer och han var så otroligt pigg och framåt! Jag galopperade honom minst halva rundan och han flöt på i en jämn, rund och fin galopp. Han blev lite stark, men det är tillåtet när man är ute och galopperar med hacket på, hihi. Jag blir varm i hela kroppen när Snobben är så lycklig, tar egna insiativ i ridningen och känns så fräsch som han gör nu, lovelovelove. 
 
Som jag skrev tidigare idag så skulle jag ju rida Tequila idag, vilket jag även gjorde! Hon är så fin, dessvärre rider inte jag henne jättebra, än. Dock är det rätt förståerligt då jag bara ridit Snobben i 2,5 år nu princip, och det är STOR skillnad på Snobben och Tequila. Tequila har lite mer humör och ett flashigare steg, Snobben är nästan alltid positiv och glad, stark men snäll liksom! Hur som helst, tog några språng på Tequila i slutet på ridpasset och hon var jätteduktig. Tror verkligen att den hästen kan bli nånting riktigt bra! 
 
I slutet så hoppade Amanda upp och travade av Tequila och då red jag hennes storhäst Sunshine. Jag har alltid haft uppfattningen om att Suneshine ska vara pigg och känslig, men inte så känslig och pigg som hon faktiskt var och ÄR. Jag han bara hoppa upp på henne och sätta mig till rätta i sadeln innan hon for iväg i galopp, HAHA.. but well, man lär sig av sina misstag antar jag..
På bilden längst ner så la jag henne lite fel vilket gjorde att vi hoppade av lite för nära, därav hur språnget blev. Men som sagt, jättefin är hon! 
Publicerat i Allmänt,

En fullspäckad lördag!

Publicerat 2014-11-08 kl. 08:45:00 av Isabel Håkansson
Goodmorning lovies! ♥ Idag var jag uppe och hoppade klockan 7, inga morgontrötta miner här inte! Min lördag är fullspäckad, kort sagt. Nu på morgonen så ska jag som sagt till stallet för att rida ut Snobben, blir en runda på 3-4 kilometer där han bara får rulla på i galopp mestandels. Idag lägger vi traven åt sidan och lägger fokus på skritten & galoppen, känns bäst så då vi trälat med den förbannade traven en vecka i sträck nu ;) 
 
Efter att jag är klar i stallet hemma och har ridit Snobben så ska jag iväg och rida Tequila faktiskt! Ska bli jätteroligt att få hoppa upp på henne lite igen, hon verkar ha utveklats mycket sen jag red henne senast. Fina tjejen! När jag ridit Tequila så ska jag hem, duscha, byta om och sen ska jag möta upp lite kompisar på stan. Får se vart kvällen slutar, men det ska bli kul att umgås med lite kompisar iallafall! 
 
Innan jag avslutar så måste jag bara få skriva att, ni är heeelt fantastiska! Ni är så duktiga på att kolla in här varje dag & lämna kommentarer. Bloggen växer och statistiken stiger för varje dag som går, vilket känns helt amazing! Ni är grymma och TACK för att jag fått äran att driva denna blogg ihop med er. Tack. 
Just nu, sitter och skriver med er och scrollar upp och ner på min blogg. Så glad! 
Publicerat i Allmänt,

Fräschare än nånsin!

Publicerat 2014-11-07 kl. 22:28:38 av Isabel Håkansson
        
Snobben som aldrig kan stå still, mitt hjärta.
 
Hej hörni! Det här blir sista inlägget för ikväll, hade inte tänkt att skriva nånting alls eftersom pappa hyrt film som vi sitter och kollar på just nu.. men jag kände ändå för att dela med mig av dagens ridpass i bäckmörkret, som förövrigt gick jättebra! Jag och syrran skrittade ut barbacka och jag red på hackamoret. Det kanske låter konstigt att ett barbacka-pass kan gå jättebra, men Snobben kändes så himla fräsch, pigg, glad och framåt!
 
Jag tycker det är mysigt att rida i mörkret ändå, trots att det kan kännas lite väl lockande att rida i den belysta paddocken, ni vet nog känslan själva. Imorgon har jag planerat att rida ut Snobben några kilometer på morgonen i alla gångarter. Bara låta honom tuffa på och få komma ut och galoppera av sig lite energi, tror han kommer uppskatta det faktiskt! Hur som helst, jättemysig stallkväll toppades med ett helmysigt ridpass. Vad har ni gjort med era hästar idag?
Publicerat i Snobbens ridbok,

Jag, fördomsfull?

Publicerat 2014-11-07 kl. 15:40:00 av Isabel Håkansson
 
Jag blev glad när jag fick den här kommentaren, faktiskt. För jag är säker på att det finns flera som inte håller med mig i mina åsikter, vilket jag accepterar och förstår. Men hur som helst, jag känner att jag måste få vädra mina åsikter lite.. 
 
För det första, ja. Jag kan vara fördomsfull i vardagslivet, tro på rykten och vara fördomsfull - shame on me. Jag jobbar på det och vet att det är fel. MEN i det här läget så tycker jag att det är personerna bakom dem naturliga hästbloggarna som bokstavligttalat smutskastat den klassiska ridningen, ridningen som jag utför, som gör fel. Klart det kommer till en gräns där jag väljer att sätta ner foten och inte längre orkar läsa om att "dem som utför klassisk ridning inte vet nånting om vänskap", eller att det är "fel att sko hästen". Är det inte dem som skriver sådär som är fördomsfulla? Eller har jag fel nu? Tror inte det. 
 
Philip kom till oss barfota på alla fyra fötter och med en mage som princip släpade i backen. Han var seg och trött. Min syster började rida igång honom lite försiktigt och hans hovar blev efter bara några veckor helt platta framtill, hade vi fortsatt att rida honom utan skor så hade han inte haft några hovar överhuvudtaget idag. Vad hade ni gjort i det läget? När det kommer en häst till er, 6 år och med en övervikt som heter duga.. hade ni ställt av hästen ännu en gång? Isåfall, kom inte och tala om för mig vad som är rätt och fel för en häst. 
 
Jag baserar mitt tänk utifrån mina och MINA hästars förutsättningar. Snobben hade aldrig, konstatera ALDRIG klarat av att bli riden i halsring 3 dagar i veckan. Han hade blivit en så olycklig häst och bokstavligttalat klättrat på väggarna. Philip, fine. Han hade säkert kunnat ställas av iomed att han är en sån häst som finner sig till ro med allt, princip. MEN, då hade magen med det rent ut sagt farliga bukfettet kommit tillbaka och det vill jag inte. Han är 7 år, han har hela livet framför sig. 
 
Ni kan behålla era fakta böcker och vetenskapliga videos, för dem kommer aldrig att kunna tala för MINA hästar och hur jag ska behandla dem för att dem ska må som allra bäst. Jag gör allt för dem, åker till dem flera gånger om dan vissa dagar och är så otroligt noggrann med allting som rör dem. I adore them. Jag skulle ALDRIG göra nånting som dem far illa av och jag mår illa när folk påstår sig veta bättre än mig när det kommer till mina hästar som jag spenderar flera timmar om dan med. Varje dag. 
Publicerat i Allmänt, Isabels inlägg,

Följ mig på insta @ isabelhakanssonsss

Publicerat 2014-11-07 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Ni glömmer inte bort att följa mig på instagram va? Isabelhakanssonsss heter jag där, och min instagram är öppen för alla! På instagram lägger jag upp ego-bilder och hästbilder, lite likt min blogg actually ;) Men som sagt, gå gärna in och följ mig där så blir jag jätteglad. Puss ♥♥♥
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon fredag ♥

Publicerat 2014-11-07 kl. 11:11:19 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Premiär ridning i snön

Publicerat 2014-11-06 kl. 19:57:18 av Isabel Håkansson
Tid: ca 25-30 minuter.
Syfte: Få Snobben att slappna av och verkligen komma ner i den där bekväma, låga formen.
Slutsatts: Riktigt grymt pass, jag red relativt bra och Snobben var GRYM. Klappade om oss båda idag efter ridpasset, hihi. 
 
Åh, vad bra det gick idag! Snobben älskar snö & var så obeskrivligt glad över att det snöade ute medans vi red. Han hade öronen spetsade hela tiden och nickade på huvudet, så gör han när han är pigg och vill framåt. - Idag var en sån dag. Jag red barbacka då Snobben var lite blöt över ryggen och jag inte ville riskera skavsår, dock var det ett bra val dagen i ära! En bra egenskap jag har när jag rider är att jag sitter riktigt stilla & bra barbacka i alla gångarter. Men OJ vad jag har fått träna för att komma dit, det var jättesvårt förut kommer jag ihåg.
 
Jag red bara i skritt och trav då jag bedömde att paddocken inte höll för galopp, den var för hård. Men Snobben var riktigt fin i skritt och trav iallafall, och han frustade nöjt i dem korta pauserna han fick. Han var helt skummig runt munnen efter ridpasset och har jag inte helt fel så blir hästarna skummiga när dem jobbat bra? Hur som helst, supernöjd över ridpasset!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Några frågetecken ifrån min sida..

Publicerat 2014-11-06 kl. 16:00:00 av Isabel Håkansson
Naturlig hästhållning, det är nånting som allt fler människor får upp ögonen för just nu. Jag läser några bloggar med naturlig hästhållning i fokus, och ibland förstår jag inte vad dem menar.. Jag vet, att stoppa in en metallbit i ett hästs mun är inte naturligt nånstans, men att rida eller sitta på en häst överhuvudtaget är inte naturligt ifrån första början det heller, right? Vill ni snacka naturlig hästhållning, PÅ RIKTIGT - släpp ut hästarna på grönbete full med häst-kompisar, friskt vatten och rid inte mer på dem överhuvudtaget..?!
 
Sen är det ofta som det läggs in små pikar emot oss som rider klassisk ridning att "vi inte vet nånting om vänskap" eller varför inte att "vi bara är ute efter att ha roligt på hästen bekostnad". Jag förstår inte, jag älskar Snobben av hela mitt hjärta. Han är allt och lite till för mig, min bästavän och den bättre delen av mig själv. Skulle det komma en dag och han aldrig mer kan bli riden, FINE - då tackar vi för oss och fortsätter att jobba ifrån marken. Men hör och häpna - Snobben tycker om att bli riden och han blir helt till sig när han inte får ridas eller motioneras. 
 
Missförstå mig inte i det här inlägget, jag respekterar allas val kring deras hästar och tror verkligen inget illa om nån. Men självklart dyker det upp frågetecken lite här och lite där när man lite diskret sisådär lägger ut småpikar i vartenda blogg-inlägg man skriver. Som sagt, natural horsemanship är en bra sak och jag är absolut inte ute efter att såra eller hänga ut nån. 
Är det såhär den klassiska ridningen blir reprensenterad med hårt spända snoddar, sporrar, skarpa bett och en onaturligt hög form så förstår jag att människor väljer att se det som sneppet under djurmisshandel. MEN vet ni? Det finns ett mellanting. Det finns folk som rider med både bett och sadel och som håller varsamt i tyglarna, som inte missbrukar bettet och som rider bra
Publicerat i Allmänt,

Ännu en skoldag avklarad!

Publicerat 2014-11-06 kl. 15:35:00 av Isabel Håkansson
Jag kom precis hem, blöt och genomfrusen efter att ha gått från skolan till busshållplatsen tvärs över torget. DET SNÖAR! Och det är stora, tjocka flingor som ramlar ifrån himlen och marken är vit. Det känns för tidigt med snö redan tycker jag, det var ju sommarväder för 2 månader sen liksom.. jag är inte redo för vintern än. Vintern är en årstid jag aldrig kommer att gilla, mörker, slask och snöstyltor är det första jag tänker på när jag hör ordet "vinter", haha. 
 
Jag har ätit jättegod mellis iallafall och inväntar nu Pernilla så att vi kan åka iväg till stallet. Idag åker mina tjocka täck-byxor, dubbla tjocktröjor, sockor och vinterridstövlar på. Jag hatar att frysa & tänker inte utsätta mig själv för det. Snobben ska ridas utifrån förutsättningarna vi har när vi ska ut och rida. Är det mycket snö så blir det bara skritt och lite lätt trav då han med 100% säkerhet kommer att få höga snöstyltor, suck. 
 
Har ni läsare haft en bra dag? Får hoppas det, för det är ni värda ♥ Klicka er in här om nån halvtimme eller så, då kommer det att publiceras ett inlägg som kanske kan vara lite känsligt för vissa.. men hoppas ni förstår mig. Som sagt, klicka er in här senare - ni kommer inte ångra er.
Dagens uuurmysiga klädval, tack mig själv för att jag valde denna oversize tröjan imorse..!
Publicerat i Allmänt,

Snoopy 01*

Publicerat 2014-11-06 kl. 11:20:00 av Isabel Håkansson
           
 Vad tycker ni om honom, prinsen? 
Publicerat i Allmänt,

✝ Autumn✝

Publicerat 2014-11-05 kl. 20:40:26 av Isabel Håkansson
Tänkte nu hälsa er alla en jättemysig kväll, själv sitter jag inne på mitt rum i en stor, mysig tröja som bara skriker höst. Det är så mörkt om kvällarna nu, vilket är riktigt skönt på ett sätt men oskönt på ett annat. Det ständiga mörkret gör ju att man är trött princip alla vakna timmar på dygnet, men SÅ cozy lediga kvällar som dessa. 

Jag har precis pussat hästarna godnatt i stallet och serverat dem deras sista hö-påsar för dagen samt gett dem kopa kraftfoder, så nu sover dem gott. Alldeles strax ska vi duka upp lite tårta och sen blir det paradise hotel som ett avslut på den här dagen. Jag laddar bloggen med tidsinställda inläggt tills imorgon, finns det nåt speciellt ni vill läsa om? Isåfall fixar jag det ♥
 
Godnatt hörni, glöm aldrig bort att ni är heeelt underbara! 
Publicerat i Allmänt,

Otursdag- hello there!

Publicerat 2014-11-05 kl. 17:21:30 av Isabel Håkansson
Skoldagen gick bra idag & allt var frid och fröjd fram tills dess att jag kom till stallet. Veterinären kom ju ut till stallet idag för att skriva ut lugnande åt Snobben och vi hade en tjej på plats som skulle hjälpa oss med rakningen eftersom varken jag eller mamma har rakat tidigare. MEN, tror ni inte att klippmaskinen var snodd? Jo
 
Whatever, vi får låna av nånannan snarast möjligt, men det är så irriterande. Att folk ännu, år 2014, inte lärt sig skillnaden på vad som är "ditt och mitt", *suck*. När jag ställde upp Snobben i duschspilltan iallafall så såg jag att han blödde ifrån ena benet, bara ett litet ytligt sår vad det såg ut som och han var varken varm, svullen eller besvärad av det på något sätt.. but still. Jag hann skölja Snobbens ben i mindre än 5 minuter innan han började gå omkring, trycka upp mig i väggen och sparka i spiltväggarna, så jag borstade honom bara lite snabbt på kroppen och kratsade hovarna på honom för att så snabbt som möjligt kunna gå ut med honom.
 
Jag gick ut med Snobben i paddocken och tänkte rida ett pass, bara försöka få honom att slappna av och landa lite. I paddocken så var det även två andra hästar, men det brydde sig inte Snobben så mycket om då han princip redan känner dem hästarna och dem var lugna som filbunkar båda två. Snobben släppte efter nästan direkt, tuggade på bettet och sökte sig ner i en bekväm och låg form. Precis när jag tänkte börja trava efter ca 20 minuters skrittjobb dock så kommer det ett annat ekipage ridandes mot paddocken. Hästen som kom ridande trippade omkring, frustade, gnäggade och sprätte omkring som en pingpong-boll. 
 
Snobben som den lättstressade ponny han är började trippa omrking och spänna sig, så jag beslöt mig för att gå in med honom igen. Det är ingen mening att rida Snobben när han väl börjat att stressa upp sig, så det kändes som ett bra beslut att gå in med honom i stallet, ge honom lite käk och linimentera in honom istället. Jag känner hur stall-motivationen ligger på -0 efter dagens bravader, men jag ska bannemig ge mig på't igen imorgon och få till ett ruskigt bra ridpass. PUNKT
Det här sammanfattar stalldan bra, actually. Snobben var jättetjurig på mig när vi kom in efter ridpasset och ville bara in i boxen för att käka middag. Bilden längst ner är inte jättefräsch, men det är såhär det ser ut när man stått i duschspilltan i 5 minuter med en ponny som trampar omkring och skiter samtidigt.. Snobben bajsar alltid jättemycket när han blir nervös eller stressad, hehe. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Ridbilder på Philip ♥

Publicerat 2014-11-05 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Han som byter galopp så fort det blir för jobbigt i den galoppen man fattat från början, han som kan käka gräs och galoppera samtidigt, han som tycker paddock-ridning är urtrist, han som är stark som en oxe och har ett hjärta av guld - jag pratar såklart om Philip! Vår lilla shettiskille som kom för ett år sen utan några som helst erfarenheter och princip bara var riden i skritt och trav och i dagens läge tar galoppfattningar som vad som helst, vår lilla klippa. 
 
Philip är världens snällaste häst men är pigg som jag vet inte vad, en riktigt rolig liten häst faktiskt! Hade jag varit 3 dm kortare och 5 år yngre med samma riderfarenheter som jag har idag så hade jag inte tvekat på honom en sekund. Håller ni med om att han är riktigt söt, vår lilla Philip? 
Publicerat i Philips ridbok,

Hur startar er morgon?

Publicerat 2014-11-05 kl. 07:17:15 av Isabel Håkansson



Godmorgon blogfriends, hur startar er morgon idag? Jag blev väckt extra tidigt idag för att gå upp och överraska syrran med paket på sängen, hon blev nöjd och fick nog sin morgon startad på bästa sätt ;) Idag går jag min kortaste skoldag och åker hem så fort skolan slutat för att rida Snobben, längtar! Nu måste jag kila om jag vill hinna i tid till bussen, ha en grym dag! 
Publicerat i Allmänt,

Att sakna hästryggen efter två dagar..

Publicerat 2014-11-04 kl. 21:24:59 av Isabel Håkansson
Nu har jag inte ridit på två dagar, igår vilade Snobben med tanke på hur jag mådde och idag red Sanna. Imorgon fyller min syster år så det blir nog ingen hoppträning kom jag på nu (hehe), så morgon blir det mest troligt uteritt, dressyr torsdag, skrittjobb fredag och hoppträning i helgen. En hel-ändring i schemat med andra ord, men det har ingen dött av såhär långt hihi! 
 
Jag saknar Snobben så att det gör ont i hela kroppen och jag saknar hästryggen, som f*n. All tid utanför stallet känns helt waisted och åååh vad jag vill dit NU och pyssla, trimma, smörja utrustning och borsta på min älskade lilla häst. Att älska nån så mycket som jag älskar Snobben är ett heltidsjobb, på riktigt. Men imorgon ska jag dit, finally. Ska pussa Snobben 69784 gånger på hans rosa ponny-mule, skämma bort honom med godis och toppa det med ett bra ridpass. 
 
Nu hur som helst så är håret tvättat, benen rakade och hela kroppen insmord med en bodybutter som luktar grapefrukt vilket känns SÅ skönt. Jag tar och checkar ut för ikväll härifrån faktiskt, men imorgon har ni b.la lite ridbilder på Philip att se fram emot, vilket inte händer alltför ofta..! Godnatt och sovgott, hörs imorgonbitti ♥
Publicerat i Allmänt,

Nu - myskväll för mig själv

Publicerat 2014-11-04 kl. 18:56:40 av Isabel Håkansson
Nu ska mitt torra hår putsväck & håret ska återfå lite volym och glans, förhoppningsvis. Hörs snart, puss.
Publicerat i Allmänt,

Positivt med denna dan + lite snack.

Publicerat 2014-11-04 kl. 17:37:16 av Isabel Håkansson
♥ Skippade skolmaten och gick istället för att käka thaimat ihop med Sandra, Linn och Märta, mysisar!
♥ Gick på stan en stund efter skolan och fick lite avcheckat där, har dock en hel del kvar att köpa.
♥ Ledig eftermiddag/kväll, inget plugg - bara tid för mig själv. 
 
Hello all of you guys! Haft en bra dag såhär långt? Nog för att klockan är mycket nu men men, hihi! Jag har haft en bra dag faktiskt, och har varit betydligt gladare än vad jag var igår, bless god. Jag kom hem för nån timme sen och har sen dess bara slagit in paket och pysslat med lite födelsedags-kort och kom på hur mycket jag saknar att pyssla!! Fatta mysigt att ta en dag där man bara pysslar ihop en massa nödvändiga saker? Gooos. 
 
Planerna för den här kvällen iallafall är att så fort jag skrivit klart det här inlägget gå ut och städa rent till kaninerna, det behövs och det ska bli skönt att få det gjort. Efter det ska jag hoppa ner i ett bad med hårinpackning, mitt hår har varit så himla livlöst och torrt både igår & idag? Tror det är vädret som gör att mitt hår blivit torrt, så kyligt ute ju..
 
Har inte så mycket mer att skriva för tillfället faktiskt, så jag tar och avrundar här. Är så glad att den här dan varit bra och alla miljoner tankar som tumlade omkring i mitt huvud under gårdagen är förträngda och borta nu, hatar att vara depp.. - not my thing, at all. 
Kan bara inte se mig mätt på honom, tycker han är SÅ fin.. min älsklings Snobb.
Publicerat i Allmänt,

Dagens vinnare!

Publicerat 2014-11-04 kl. 11:30:00 av Isabel Håkansson
         

Dagen i ära lottade jag fram 3 vinnare att få synas på min blogg.Jag hoppas att ni underbaringar som läser detta tar er tiden att klicka in på dessa 3 personers bloggar, kanske skickar iväg nån kommentar eller två och unnar dem en lite högre statistik såhär en tisdag! Vann ni inte den här gången så vinner ni kanske nästa gång, håll utkik efter en ny länktävling som kommer upp inom en snar framtid. 
Grattis till er som vann önskar mig och lilla Snobben ♥
Publicerat i Allmänt,

2014.11.04

Publicerat 2014-11-04 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
    
" A negative mind will never give you a positive life " 
 
Godmorgon världens bästa läsisar! Gårdagen var jobbig, det var den. Men jag känner mig hundratusen gånger starkare nu efter lite pepptalk med en grym kompis och stöd ifrån olika håll & kanter - ni vet vilka ni är. Hur som helst, jag är så taggad på den här dagen! Faktiskt. Ibland blir jag så trött på mig själv och mitt dalande jäkla humör ibland, alltså. Igår var jag ledsen och idag känner jag mig sooo happy, realistiskt? Njae, men så härligt!
 
Idag är jag stall-ledig vilket passar rätt bra med tanke på att jag måste uträtta ettpar ärenden på stan efter skolan. Pernilla, min lillasyster, fyller år imorgon samt att en utav mina bästakompisar, Märta fyllde år igår och båda två ska köpas presenter åt idag. Sen är det ju farsdag på söndag vilket även det måste köpas saker till. Jag älskar att köpa presenter dock, så det blir kul! 
 
Vinnarna ifrån dagens blogg är utlottade och kommer upp nu på förmiddan runt 11 tiden, så glöm inte att kika in här då! Läsarantalet växer så mycket just nu och det känns så bra. Vad vore jag utan min blogg och er, egentligen? Det är en sån lättnad för mig att logga in här några gånger om dan, lätta på hjärtat och dela med mig av mitt liv här med er på min blogg, eller rättare sagt min öppna dagbok där ingenting sopas under mattan. Nu lär jag kila innan bussen åker ifrån mig, men innan jag går så vill jag önska er alla en riktigt bra dag! Love u. 
Publicerat i Allmänt,

Snobbens ridschema..

Publicerat 2014-11-03 kl. 19:53:30 av Isabel Håkansson
Som vanligt så kan Snobbens ridschema ändras beroende på väder och det dagliga tillståndet, men det är dehär schemat vi utgår ifrån den här veckan och jag hoppas på att kunna följa det. I veckan kommer även en veterinär ut för att skriva ut lugnande till Snobben, kan ni gissa vad vi ska göra efter det..? RAKA HONOM! Iiih, jag har alltid velat raka Snobben under mina 2,5 år ihop med honom, men det har aldrig gått. Längtar! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

"Happy thoughts"

Publicerat 2014-11-03 kl. 17:38:09 av Isabel Håkansson
Tittar på gamla bilder och försöker påminna mig själv om vem jag egentligen är och vill vara.
 
I samma stund som jag klev in innanför skolportarna imorse så kom ångesten som ett brev på posten. Jag ÄR en glad & positiv människa och jag blir rädd för mig själv när det tar emot att le och det skär i hjärtat när jag tänker på livet. Varför känns allting plötsligt så jobbigt, tungt och totalt ointressant? 
 
Jag vill alltid prestera bra och lämna ett gott intryck efter mig, men jag vet att jag inte gör det, just nu. Jag ska försöka trycka bort alla dumma tankar inom mig, och jag ska försöka vara glad. På riktigt. Ni förstår inte hur mycker jag skäms när jag skriver det här inlägget, för jag hatar att visa mig svag. Jag vet att det kommer ta emot imorgonbitti när larmet ringer och det är dags för skola, men jag vet också att jag aldrig tänker sluta kämpa. För mig och för dem jag älskar.. aldrig ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Hästarnas boxar i nya stallet

Publicerat 2014-11-03 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Snobben och Philip har båda två mindre boxar nu när dem står i nya stallet, dem står även på halm nu vilket dem aldrig gjort tidigare. Jag trodde inte att Snobben skulle funka att stå på halm då han är så matglad och med lätthet skulle kunna käka upp allt halm i boxen under en natt (skojar inte). Men han funkar jättebra med att stå på halm och hittills har jag inte sett honom käka mer än nåt strå här & där, så det känns bra! 
 
Hästarna har ett gemensamt fönster vilket känns bra med tanke på att Snobben nog skulle bli rätt rastlös av att bara stå och kolla in i en vägg, hehe. Sen har dem självklart ett varsitt slowfeeding nät, vilket är en utav dem bästa investeringar jag gjort nånsin under mina år som hästägare, faktiskt. Snobben var en glupsk och otålig ponny när han kom till mig, käkade upp höet han fick på en halvtimme och stod sen och skrapade, skrapade och skrapade i stallgolvet för att han ville ha mer mat. Sen han fått sitt slowfeeding nät så har han blivit betydligt lugnare och han är SÅ mycket bättre på att vänta på sin tur vid utfodringarna, sen räcker ju maten längre också. 
 
Shit, vad jag svamlade iväg nu känner jag.. Men, visst ser det rätt mysigt ut ändå? Fluffiga & mysiga boxar åt mina hjärtisar ♥
Publicerat i Allmänt,

Ny vecka & ett nytt kapitel

Publicerat 2014-11-03 kl. 07:24:26 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

En snabbis innan jag checkar ut för dagen..

Publicerat 2014-11-02 kl. 19:51:55 av Isabel Håkansson
Hej världens bästa ni! ♥ Jag tänkte bara kika in här en snabbis för att checka så att dem tidsinställda inläggen är kvar, granska lite kommentarer och kolla in era bloggar, såklart! Ni ska veta att så fort ni lämnar ifrån er en kommentar här på min blogg, och fyller i URL spalten med er bloggadress så kollar jag alltid in, always and always. Tycker det är roligt att få lite mer uppfattning om personen bakom kommentarerna ni skriver, bra som dåliga. 
 
Jag har fortfarande plugg kvar att göra och har därför inte tid för bloggen ikväll. Snobben gick jättebra idag iallafall och jag är nöjd över honom! Dock träffade vi på en minishettis under vår lilla uteritt som Snobben VÄGRADE att lämna, så jag och tjejen som satt fastselad i en vagn bakom shettisen som Snobben blev total-förälskad i avslutade ridturen tillsammans, hehe.
 
Ha en finfin kväll hörni, vi hörs imorgon igen. 
Publicerat i Allmänt,

Det här med leriga hagar..

Publicerat 2014-11-02 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Nu under hösten så bor mina hästar i en varsinn spolspillta, typ. Det första jag gör när jag tar in dem är att leda dem raka spåret in i första bästa spolspillta och spola rent hovar och ben ifrån den blöta leran. Hagarna ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig med plaskiga och leriga vattenpölar överallt. Snobben suckar lika mycket varje gång jag slår på vattenslangen och börjar spola honom, men han är van, hehe. 
 
Som igår då jag och syrran hade lite tight med tid i stallet och beslutade oss för att släppa båda hästarna i paddocken så att dem åtminstone fick göra av med lite energi, tror ni inte att båda två rullade sig det första dem gjorde i den slaskiga, grusiga paddocken eller? Eh, jo. Price the lord för ett uppvärmt stall med ett riktigt vattensystem med varmvatten.
 
Glada & nöjda var dem båda två iallafall, mina små glädjespridare ♥ ↓
 
Publicerat i Allmänt,

Svart & svår

Publicerat 2014-11-02 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
            
"I'm looking at the mirror on the wall, here we are again, through my rise and fall, you've been my only fan."
Publicerat i Allmänt,

Last day..

Publicerat 2014-11-02 kl. 09:51:13 av Isabel Håkansson
God morgon, hur mår ni idag? Jag mår bra och är utvilad, vilket känns riktigt bra inför skolstarten imorgon. Det som känns mindre bra dock är att jag fortfarande har kvar lite plugg att göra & jag varken vill eller orkar ta tag i det, suck. I alla fall, igår blev det inte så mycket uppdatering på kvällen eftersom jag hade kompisar här till sent, men kvällsuppdateringar kommer det bli nu när skolan börjar, belive me..
 
Åh, vad jag önskar att lovet varade en vecka till.. Men men, jag ska kämpa på med skolan fram tills jullovet, jag kan, jag vill och jag ska! Hur som helst, slutsnackat om skolan. Jag ska under dan fixa stallet och dagen i ära så tänkte jag rida ut Snobben. Jag passar på att rida ut på helger och lov då det fortfarande är ljust, känns som en bra idé då det inte är allt för kul att rida ut i kolsvart mörker.. om ni frågar mig.  
 
Ikväll ska jag ta en kväll och bara ta hand om mig själv, bada, ha hårinpackning, måla naglarna, ha facemask och koppla bort allt annat. Så för att kunna unna mig själv det så måste jag tyvärr avrunda nu, hade kunnat sitta och skriva till er hela dan om jag hade tiden ;) Puss & kram!
Publicerat i Allmänt,

Vart går gränsen för när man är för lång på sin ponny?

Publicerat 2014-11-01 kl. 16:00:00 av Isabel Håkansson
Som rubriken lyder: Vart går gränsen för när man är för lång på sin ponny, tycker ni?
Sista bilden är på mig och min systers shetlandsponny, Philip. Philip är 1 meter och 7 centimeter i mankhöjd. Jag både ser och känner mig lång på honom.. Men tillbaka till frågan - vad tycker NI?
Publicerat i Allmänt,

För&nackdelar med att blogga själv..

Publicerat 2014-11-01 kl. 12:50:00 av Isabel Håkansson
+ Man får bloggen precis som man vill ha den och får bestämma allt själv.
 
+ Man har endast sig själv att tacka så fort framgång kommer.
 
+ Det blir inte lika "rörigt" för läsarna, vilket det lätt kan bli om man bloggar flera.
 
+ Bloggen blir mer personlig.
 
- Det kan bli svårt att hinna med att uppdatera bloggen ordentligt under vissa perioder, när man är själv.
 
- Man har ingen att bolla idéer, drömmar och mål med när det kommer till bloggen.
 
- Bloggen kan bli rätt enformig och tråkig om man t.ex har bloggtorka.
 
- Det gäller att kunna stå mycket på egna ben och ha skinn på näsan. Hatkommentarer ÄR jobbigt att få, och står man ensam på en blogg så kan det kännas tuffare..
Jag kör mitt egna race, tror på mig själv & att jag kan stå på egna ben, no matter what. Jag driver min blogg på egen hand och trivs så, så bra med det.
Publicerat i Allmänt,

En lång, välbehövlig sovmorgon..

Publicerat 2014-11-01 kl. 12:09:22 av Isabel Håkansson
Godmorgon hörni! I skrivande stund ligger jag nerbäddad under 2 duntäcken, invirad i min varma, mysiga morgonrock och är grymt trött. Spökrundan igår blev lyckad, förutom att det inte var jätte många grupper som gick rundan, men vi hade grymt kul och frös inte ihjäl vilket alltid är ett stort plus, hehe ;) Idag är jag grymt trött dock, så vi får se vart den här dagen kommer gå åt till.. att sova kanske?
 
Regnet smattrar emot fönsterrutan och stallet ska fixas, hästarna ridas och ryktas. Regn är hel-mysigt när man bara ligger hemma och har en serie-tittar-dag, meeeeen när man ska ut och rida så är regnet inte lika lockande.. håller ni hästmänniskor utan tillgång till ridhus med mig? Det tror jag, hehe. Hur som helst, jag hade planerat in en ordentligt dressyrpass med mr.S idag, men med tanke på vädret så får det bli barbacka ridning idag så att sadeln slipper bli blöt.
 
Nu: Mixa ihop en riktigt god smoothie som en kick-off start på den här morgonen, efter det ska jag hoppa på moppen för att köra ut till landet där mami & alla djuren bor. Jag är tagg men samtidigt otagg på den här dagen, om det går ihop? Don't know.
Tequila senast jag red henne, det var längesen nu. Gud, vad jag tror på den hästen och att hon kan bli riktigt bra. Ägarna gör ett sånt jobb med henne och hon är inte lätt..
Publicerat i Allmänt,