Låtar som går på repeat just nu.

Publicerat 2015-07-30 kl. 14:33:00 av Isabel Håkansson
Selena Gomez, good for you...
 
Sia, big girls cry. Alltså, vet inte.. men blir lugn när jag hör låten. Känns som att den platsar litegrann i mitt liv som det är just nu. Som sagt, jag kan inte skriva ut mycket här. Men... låter platsar bra i mitt liv. Just nu. Helt enkelt.
 
En liten kontrast om man jämför med dem andra låtarna. Men alltså, for real. Zara Larssons "Lush life" tröttnar jag aldrig på! Lyssnat på den minst 1 gång om dan, varenda dag den här sommaren. Jag blir alltid lika glad när jag hör den!
Publicerat i Allmänt,

Mot frisören 10:30.

Publicerat 2015-07-30 kl. 10:18:56 av Isabel Håkansson
Egentligen så var tanken att jag skulle klippa mig igår, men vi skjöt upp tiden & bokade en tid idag klockan 11:00 istället. Så, nu är vi uppe och har precis käkat frukost. Idag är solen framme på riktigt och det är relativt varmt, så skönt! Det känns som ett optimalt väder nu sista dagen här & allting, hihi. Planerna för idag är bara att strosa runt inne i Visby, shoppa, käka god mat och umgås. Perfekt!
 
Nu - mot frisören. Resultat och lite bilder kommer efteråt.... så här ser mitt hår ut just nu ↓
Publicerat i Allmänt,

Ännu en gång - TACK.

Publicerat 2015-07-29 kl. 20:28:00 av Isabel Håkansson
En utav flera fina meddelanden jag fått under dem senaste två dagarna ♥

Jag är så blödig nu för tiden, gråter över minsta lilla sak. Meddelandet ovan rörde mig till tårar, och i vanliga fall är jag ingen som brukar gråta förrän min långdragna gräns är nådd. Tack snälla Julia (som skrev meddelandet på bilderna) och även tack till er alla andra som skickat meddelanden... ni vet vilka ni är. TACK. Ni ger mig den där extra pushen som behövs när man står ostadigt på sina egna ben och behöver stöd.

I skrivande stund så känner jag mig... väldigt glad. Har inte haft mobilen på hela dagen och varit totalt utesluten om vad som händer hemma i lilla Sala. I vanliga fall brukar det vara som ett stress-moment för mig, att inte veta vad som händer hemma. Men idag var det enbart jätteskönt! Imorgon är det sista dagen här på fina Gotland, vilket ska dokumenterar och ta varas på ordenligt! Bilder på håret kommer imorgon också.. stay tuned.
Publicerat i Allmänt,

I just wanna look good for you.

Publicerat 2015-07-29 kl. 16:00:00 av Isabel Håkansson
          
Gonna wear that dress you like, skin tight 
Do my hair up real, real nice
And syncopate my skin to your heart beating
Cause I just wanna look good for you, good for you'
Publicerat i Allmänt,

Onsdag it is..

Publicerat 2015-07-29 kl. 09:34:00 av Isabel Håkansson
Vaknar upp med fetaste rid-abstinensen, vill bara hem och rida, pyssla om och pussa på min älsklings-Snobb. Men först... 2 dagar kvar på Gotland. Idag är det onsdag & det enda som är bestämt idag är att jag ska klippa mig!! Så himla nervös, men samtidigt taggad på att äntligen få klippa av allt det slitna och tunna ur håret litegrann. Det börjar bli lite väl tjockt (och långt) nu, om ni frågar mig. Gillar att ha lite tunnare hår, lättare att ta hand om det då.
 
Annars då? Jag känner mig riktigt pigg och glad, min ångest igårkväll existerade inte & jag kunde lyssna på musik utan att analysera texterna och tänka alltför mycket. Kom i säng tidigt, slog på en serie och somnade till den. Socialiserade mig med bra människor över snap, kik och sms samtidigt. MYS. Somnade med ett leénde på läpparna och vaknar upp med ett ännu större leénde idag. Känns bra i hjärtat att kunna skriva det, hihi.
Jag och mitt fina, saknade hjärta för några veckor sen. ♥♥..... Godmorgon förresten.
Publicerat i Allmänt,

En kväll på ett berg i fina Gotland.

Publicerat 2015-07-28 kl. 23:49:46 av Isabel Håkansson
Kvällen var precis lika mysig & bra som rubriken beskriver den. Ikväll, efter att ha hängt inne i Visby hela dagen, så gick jag, pappa, pappas flickvän Tess, Hugo och Ida upp på ett berg och satt oss på en jättefin terass i flera timmar. Grillade, lyssnade på musik, åt glass, jordgubbar och pratade om allt & ingenting. Det var så himla gott med grillat, det boostade verkligen till med lite sommar-feeling.. för sommaren är trots allt inte slut än på ett tag. Behövde den här kvällen och behövde den här resan till Gotland. Verkligen.
Trappan upp till berget.
En utav stugorna vi kan välja att sova i om vi känner för det, med utsikt över vattnet och en del av Gotland. Superfint!
Utsikten... love. Nere i högra hörnet så ser man våra stugor, varav den lilla stugan jag befinner mig i just nu, i skrivande stund.
Så himla fint när det började mörkna lite och det lyste ifrån det lilla området nedanför berget.
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2015-07-28 kl. 11:05:38 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Jag är så himla glad, utvilad och taggad på dagen. Igår så stod jag länge och tvekade innan jag vågade mig på att klicka på publicerings-knappen. För som jag även skrev i det inlägget, jag hatar att visa själv mig svag... för i vanliga fall så är jag allt annat än det. Men ÅH, vad glad jag är att jag valde att publicera det ändå. Fick så fin respons både privat och här på bloggen. Så, tack hörni, verkligen.
 
Det kanske inte blev nån rivstart här inne med 10 inlägg om dan och en massa färgstarka inlägg med nyknäppta bilder och grym energi. Min energi har snarare varit ganska låg och inläggen varit få, men... när jag väl bloggat så har jag gjort det rakt ifrån hjärtat. Öppnat upp mig och skrivit utifrån hur jag verkligen känner, inte vridit & vänt på något.
 
Idag är en ny dag iallafall, och nya tag igen. Jag ska alldeles strax gå upp till den större stugan för att duscha och fräscha till mig litegrann. Planerna för idag är att åka in till Visby och shoppa, käka god mat och umgås. Hoppas ni får en jättebra dag, för det ska jag ha. Kameran följer med & så bjuder jag på lite bilder från dan senare i eftermiddag.
   
                                                                                   ATM ↑
Publicerat i Allmänt,

En dålig start på dagen & ännu ett tankefyllt inlägg.

Publicerat 2015-07-27 kl. 22:04:52 av Isabel Håkansson
Det är kväll, mörkret har börjat falla in över Gotland.. där jag i skrivande stund befinner mig. Jag är tankespridd, åter fingrarna dansa över tangentbordet. Suddar, skriver, suddar och skriver om igen. Det har varit en bra dag och en jättemysig kväll, men imorse så hände det jag fruktat länge nu. Jag kände ångest, började gråta och skaka - mitt på ljusa dan, ute bland folk.
 
Vi hade precis kommit i land på Gotland, jag släppte ut håret ur min sov-knut som jag haft under båtresan mot Gotland och var iklädd mina mjukisar och ett slappt linne, mina sneakers var inte knutna och jag var bara allmänt ofräsch. Hur som helst, vi svängde förbi Visby & tänkte kolla i lite butiker och sådär innan vi åkte vidare.. och vad händer? Jo, jag känner och tror att alla kollar på mig. Känner mig ofräsch, sneglar i varje skyltfönster jag går förbi och granskar mig själv från topp till tå varje gång. Och helt plötsligt, från ingenstans, så känner jag suget i magen. Suget i magen som betyder ångest. Jag börjar skaka och min första tanke blir då att jag måste gömma mig, så att ingen ser vad som snart kommer att bryta ut. 
 
Jag gick snabbt ifrån personerna jag stod med, gick snabbare och snabbare för varje steg. Svängde av och gick in bakom en liten mur, började gråta. Försökte hålla inne tårarna, men det gick inte.  Allting gick snabbt över, det tog bara en minut eller två och jag mådde helt bra efteråt. Men det var läskigt, och jag hoppas att jag aldrig mer får uppleva det igen. Och speciellt inte ute bland folk, det är shame for real. Hatar att visa mig svag, det är de värsta jag vet.
 
Just nu känner jag oflyt i livet, även fastän jag egentligen kanske inte borde göra det. Men... jag gör det iallafall. Med start från och med idag så ska jag försöka att ta allt som dyker upp med en nypa salt, inte ta allting så himla seriöst hela tiden. Jag har beslut som behöver tas, viktiga beslut kring mina hästar. Time will tell u guys.. just nu vet jag inte mycket mer än vad ni gör. Nu ligger min fokus iallafall på att bara må bra, ha roligt, ta rätt beslut även om dem kan komma att kännas jobbiga, njuta av det sista som är kvar på mitt sommarlov, omge mig med rätt personer, skita i killar, sluta se ner på mig själv och BÖRJA LEVA IGEN efter några helv*tes dagar. 
Publicerat i Allmänt,

Make up your mind.

Publicerat 2015-07-26 kl. 15:47:54 av Isabel Håkansson
Jag ÄLSKAR mitt nya borst-set ifrån Mac! Det känns så lyxigt att sminka sig med alla braiga borstar och sminket sätter sig så mycket bättre när man använder sig av bra redskap. 

Om en timme går tåget mot Stockholm, mitt älskade Stockholm. Staden jag föddes i och alltid kommer att vara min hemstad även om jag skulle bo nån annanstans. Kanske flyttar jag tillbaka dit snart.. hm. Berättar mer om det ifall det skulle bli av, just nu är det bara en tanke som bollas fram & tillbaka med. Hur som helst, det ska bli kul iallafall och välbehövligt om nåt. Behöver komma bort ifrån Sala och bryta vardagsmönstret som för mig är väldigt grått och mörkt just nu. 
 
Från en sak till en annan - jag förstår att bloggen känns rörig för er läsare just nu, men för några veckor sen tog mitt liv en helvändning och nånstans där så tappade jag även bort mig själv. Om jag bara kunde skriva ut allting här så att ni kunde förstå... men tyvärr går inte det. Jag hoppas att jag kan landa lite snart och komma ner med båda fötterna på jorden igen, haha. Nu känner jag att det här inlägget blev väldigt osammanhängande och konstigt, meeen jag hinner inte fixa till det nu. Ni får helt enkelt leva med ett lite halv-konstigt inlägg fram tills vi hörs nästa gång ;) Puss
Publicerat i Allmänt,

Snobben vilar sig i form.

Publicerat 2015-07-26 kl. 12:09:00 av Isabel Håkansson
Under longering så brukar alltid Snobben bli rätt kort i stegen och inte ta för sig alls. Och iomed att han blir kort i stegen så går han heller inte i en ärlig form. Skritten funkar alltid, men traven och galoppen blir oftast lite knackig och halv-dålig. Men, för 3 dagar sen när jag longerade honom efter en veckas vila så var han hur fin som helst? Trampade under sig och gick i en ärlig form, tuggade på bettet och tog för sig. La in eget intiativ att öka farten och var allmänt pigg & glad. 
 
Snobben i vanliga fall brukar bli seg efter en vila, men den här gången verkar vara annorlunda. Jag är så taggad på att sätta igång Snobben, för han är så himla fin just nu. Mjuk och följsam i kroppen, arbetsvillig och pigg. Nu ska konditionen upp, det överflödiga fettet bytas mot muskler och han ska IGÅNG. Mitt mål är fortfarande att kunna starta honom i sommar/höst. 
Publicerat i Allmänt,

10:15.

Publicerat 2015-07-26 kl. 10:15:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Jag loggade in & möttes av två kommentarer som gjorde mig så glad, men samtidigt väldigt ledsen. Tjejerna som skrivit till mig har lite samma problem som jag, vet känslan man känner under en attack och förstår. Tack så jättemycket tjejer för kommentarerna, blir så himla glad när ni väljer att skriva och dela med er. Verkligen. TACK
 
Idag är jag uppe tidigt, iallafall om man jämför med hur sent jag vaknat dem senaste veckorna. Jag ska upp till stallet strax tänkte jag för att trimma Snobben över lite bommar. Träna galoppfattningar och nöta lite sidvärsrörelser. Igår red jag ut med tre bra kompisar, vi snackade massor och galopperade i en alltför snabb fart. Hästarna var lite väl övertaggade till en början, men det blev bättre ju längre in på ridturen vi kom. Snobben lyckades t.om skicka av mig en gång första delen av passet. Busponny! 
I denna mysiga mjukisdress så åker jag nu iväg till stallet, hörs senare. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Not in a good-mood.

Publicerat 2015-07-25 kl. 16:31:56 av Isabel Håkansson
Just nu, är det kaos i huvudet. Jag är inte alls lika livsglad som jag varit dem senaste veckorna, känner små-ångest lite hela tiden och fastnar i tankar som är åt helv*te fel allt för ofta. Jag är så rädd att jag ska falla tillbaka dit jag en gång varit. Då jag bävade mig inför varje kväll när jag skulle sova, för att jag visste att jag skulle vakna i panik, skaka, svettas och slå omkring mig för att försöka komma från alla tankar och all grov ångest. Notera, mina vänner... jag är så rädd. 

Jag tjatar alltid om hur viktigt det är för mig att omge mig med rätt personer, och hur otroligt svårt jag har att släppa in folk i mitt liv. Den här sommaren har jag släppt lite på allt, jag har varit öppen för nya människor. Hängt mycket ute och träffat folk jag aldrig träffat förr. Och därav - så är allt en enda stor röra nu. Folk har visat sina rätta jag och vad dem går för. Och nu sitter jag här.. med smutsiga ord som folk beskrivit mig med sittandes som knivar i ryggen. 
För er som inte har det som jag, med ett konstant övertänkande huvud och som lever innanför ett tjockt skal.. så ska jag försöka förklara hur jag känner. Fejk-kompisar som snackar skit och ger en falska förhoppningar, är något som många bara kan sopa av sig och glömma bort med hjälp av en fingerknäppning med tanke på att dem ändå inte är någonting att ha. Men för mig är det så mycket mer.. För när jag väl släppt in en människa i mitt liv, låtit den komma åt mig.. så kan jag inte bara glömma. Jag kan inte vara arg. Inte ledsen. Inte glad. Jag kan inte känna. Jag blir tom. Tankespridd. Får ångest. 
 
Jag är bra på att spela glad och le fastän allt jag vill är att ligga i min säng och stirra rakt upp i taket. Så det är precis vad jag tänker göra nu, ta mig en dusch, fräscha till mig och dra ut med kompisar. Försöka tänka på annat... 
       
Tough girl
In the fast lane
No time for love
No time for hate
No drama
No time for games
Tough girl
Whose soul aches
Publicerat i Allmänt,

Det bästa med att vakna först på mornarna...

Publicerat 2015-07-24 kl. 10:25:58 av Isabel Håkansson
... när man sover med kompisar måste ju vara att man kan knäppa bilder på dem. Hihi. 

Godmorgon hur som helst! ♥ Solen lyser och det är fredag, vilket inte kan bli annat än bra! Dagens planer är fortfarande inte helt satta, men stallet ska fixas och tre ponnysar ska motioneras iallafall. I en vecka framåt har jag nämligen hand om en B-ponny i stallet också, jätte busig och pigg som ett litet skott. Tänkte bara ta ut och longera honom i paddocken en stund så han får springa av sig lite energi. Han sprang i hagen som sjutton igår... Snobben ska ridas ut och Philip promeneras efter gårdagens körpass. Hard work work! 
 
Jag är så himla taggad på att komma igång med bloggen igen, få tillbaka min statistik som alltid var tre-siffrig och hålla bloggen i rullning med fina bilder & bra, varierade inlägg. Jag vet faktiskt inte varför jag tappat bloggen den här sommaren... Det har varit så mycket bara. Varit ute med kompisar kvällar och nätter och varit i stallet på förmiddan. Tiden har inte funnits, liksom. Anyhow, nu ska vi igång igen och jag är så glad över det! 
 
Nu - väcka mina tröttmössor till kompisar så vi kan gå upp & käka frukost. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Q/A // slumpvalda frågor.

Publicerat 2015-07-23 kl. 15:34:00 av Isabel Håkansson
Nånsin tröttnat på hästar eller att ha häst? 
Aldrig tröttnat på hästar överlag, men självklart har jag precis som alla andra lite dippar här & där i mitt intresse för hästar och ridsporten. Just nu är jag i en sån "dipp". Känner mig inte lite motiverad till ridningen då jag och Snobben halkat efter i vår träning efter att jag varit borta så mycket. Men nej, aldrig att jag tröttnat helt på hästar eller att ha häst. Det är de bästa som finns! 
 
Sminkar du dig vardagligen och isåfall vad använder du för smink? 
Jag har tänkt att skriva ett inlägg om mina vardagliga sminkrutiner, och jag skulle säga att jag för det mesta är fixad när jag ska ut och träffa folk. Men självklart kan jag gå osminkad och med håret ofixat i en tofs ibland också! 
 
Hur långt tror du att din blogg kommer lyckas sträcka sig om du ger 110%? 
Tror att alla kan lyckas om man ger 110% av sig själv och brinner för nånting tillräckligt mycket. Även om det tar tid för vissa och andra blir upptäckta på 1 månad eller 2. 
Favorit-bloggar? 
Här, här & HÄR hittar ni tre utav mina absoluta favoriter. 
 
Hur är du som person, mer ingående och försök att inte bara förklara med enbart korta ord. 
Okej, den här frågan är svår. Folk omkring mig kanske uppfattar mig heeelt annorlunda, men ungefär såhär skulle jag beskriva mig själv:
 
En väldigt känslosam person som har svårt att släppa in nya människor i sitt liv. Jag har lätt att snacka med nytt folk, är sällan blyg längre. Men som sagt, det är inte alla jag släpper in i mitt liv. Är alltid ärlig och talar öppet utifrån vad jag känner där & då, krånglar inte till det genom att säga någonting som inte stämmer utan är istället alltid ärlig. Oftast glad och positiv, men kan vända på en femöring och bli en bitch också. Det är upp till folket runtom mig, hiho. 
Publicerat i Allmänt,

Vad skriver man?

Publicerat 2015-07-23 kl. 12:08:10 av Isabel Håkansson
Godmorgon... eller hej!? Vad skriver man efter över en veckas långt uppehåll, vad lägger man upp för bild/bilder? Det känns alltid lika konstigt att logga in här & skriva efter ett längre uppehåll.. men jag ska göra mitt bästa för att få till det här inlägget bra iallafall! 
 
Jag är hemma och tillbaka efter en veckas semester uppe i Norrland hos mormor och morfar. Varje år så samlas dem flesta ifrån mammas sida och spenderar en vecka ihop uppe hos dem i deras sommarhus ute på en liten ö. Utan teckning och utan internet så bara UMGÅS vi. Det är lika välbehövligt varje år, men jag ljuger om jag säger att jag inte är lite uttråkad och rastlös dem sista dagarna. Jag är inte van vid sysselsättning som innebär att åka båt och gå i skogen, om vi säger så. Haha. Men hur som helst - jättemysigt och välbehövligt var det! 
 
Prio nummer 1 för mig nu är att sätta igång hästarna och få bort deras stora gräsmagar som dem samlat på sig ;) Igår red jag ut en runda på Snobben som fått en liten mini-semester på 5 dagar, han var väldigt bråkig till en början. Skulle inte gå ifrån gården och protesterade i form av backning ner i diken och tvärta vändningar. Men jag var envisare än honom och då gick resten av ridturen superbra! Väldigt pigg och glad var han. Lät honom bara få luftas i alla gångarter utan krav. Idag ska jag longera honom i lång låg form i 30 minuter och köra Philip en kort vända i skritt och trav för att mjukstarta litegrann. 
 
Glad är jag över att vara tillbaka här på min favvo-blogg iallafall ♥♥
Publicerat i Allmänt,

164cm på shettis?

Publicerat 2015-07-09 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Kommer ni ihåg när jag la ut denna bilden? ↓
Jag kan hoppa upp och rida Philip ibland, endast i utbildningssyfte för hans skull (notera: nån gång i månaden). Han är trots allt bara 8 år, och kommer att vara en ren och skär barnponny i framtiden. Då måste han lära sig rätt och att han inte får tvärnita, gena i svängarna och styra och ställa själv under ridning. Jag hade verkligen förväntat mig negativa kommentarer, men dem flesta som kommenterade tyckte inte att jag såg stor ut alls? Haha. Själv tycker jag att jag är alldeles för lång på Philip, men det är inte så att han lider utav det. Tvärtom. Vi hoppade faktiskt över hindrena på bilden helt utan problem!
 
Nu har jag - antagligen- fått lite nya läsare... vad säger ni? Är det okej att rida shettis trots att man är 164cm lång? 
Publicerat i Allmänt,

En bra torsdag väntas..

Publicerat 2015-07-09 kl. 08:08:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Igårkväll så åkte jag pappa & pappas flickvän och åt på en jättemysig resturang. Åt en god pastarätt och en jättegod (och mättande!) efterrätt efter det. På kvällen så tog jag mig en lång dusch och kollade på gossipgirl för att sedan lägga mig i en relativ tid. Jag börjar sakta men säkert vända tillbaka på mitt dygn, finally. Dagens planer ↓

♥ Gå ner till centrum med Pernilla, fika och inhandla lite nödvändigt.
 
♥ Krama pappa hejdå och åka hem till Sala igen..
 
♥ Snabb visit ut till stallet för att trimma Snobben i paddocken över bommar.
 
♥ Hem, duscha, sminka mig och fixa håret.
 
♥ Ut med kompisar.
 
♥ Sova med Sandra.
Jag ser fram emot varje ridpass på Snobben nu. Han är så utvecklingsbar och sååå häftig att rida. Måste visa film snart!
 
Publicerat i Allmänt,

6 favs ifrån Hööks, just nu.

Publicerat 2015-07-08 kl. 14:10:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Bästa känslan - att vakna upp UTVILAD.

Publicerat 2015-07-08 kl. 12:24:26 av Isabel Håkansson
Godmorgon bloggers ♥ Igår somnade jag redan lite efter klockan tolv och vaknade för ca.. 20 minuter sen? 12 timmars-sömn och jag är nu 100% utvilad. SÅ SKÖNT och jag är SÅ redo för den här dagen. Sitter och käkar lite frukost och knåpar lite på inlägg till bloggen medan en spellista av Ed Sheeran rullar på i hörlurnarna. En perfekt start på vad som kommer ska bli en perfekt dag ;) Punkt.
Igår skrev jag länge med en tjej som var trött, förvirrad och ledsen. Den här bilden är till henne och alla andra som känner att bägaren är på väg att rinna över ♥ Puss.
Publicerat i Allmänt,

Skiljsmässo-barn & Stockholm.

Publicerat 2015-07-07 kl. 22:04:11 av Isabel Håkansson
ATM, grått väder, balkonghäng och hög musik - livet.
 
Hej på er! Äntligen lite uppdate ifrån en dator, jag har spenderat mestandels av dagen i stallet där 3G't är princip obefintligt nu för tiden... Snobben var iallafall jättesnäll idag! Så himla roligt att rida honom nu för tiden, så himla glad och framåt. Lite tittig var han till en början, men det är förståerligt med tanke på hans överskottsenergi. Vi galopperade i uppförsbackar, travade i lågform och skrittade i rask takt på långa tyglar.
 
Efter att jag ridit och fixat stallet färdigt för dagen så åkte jag hem, duschade och åt tacos med mamma och syrran. Klockan sju gick mitt tåg mot Stockholm och nu sitter jag här, hemma hos pappa. Livet som skiljsmässo-barn... kommer jag nånsin att vänja mig? Trots att det gått över ett år nu, så kommer det alltid att kännas konstigt och som att något är fel när jag inte åker hem till det röda huset ute på landet där både mamma, pappa, jag och Pernilla bodde. Åh.
 
Hur som helst, har ni gjort något speciellt idag? Lämna en kommentar med din blogg-adress så lovar jag att kika in och lämna en eller flera kommentarer. Har ingenting att underhålla mig med nu och några timmar framåt.. ni vet vad ni ska göra.
Publicerat i Allmänt,

Gårdagens ridpass & bravader.

Publicerat 2015-07-07 kl. 10:55:26 av Isabel Håkansson
Snobben igår... piggare än någonsin förr. Väldigt snäll, MEN springig och med en räv bakom varje öra. Red barbacka eftersom han var helt genomblöt efter att ha stått ute i regn större delen av förmiddan, utan regntäcke. Som tur är så har jag bra balans när jag rider barbacka, skumpar inte runt utan sitter upprätt som om jag hade setat i en sadel. Har ridit mycket barbacka genom mina dagar och det är jag tacksam för idag! Det har verkligen gett resultat på såkallade "barbacka-sitsen". 
 
Gjorde lite sidvärsrörelser i båda varven, böjde igenom och stretchade mycket bogparti & hals. Jobbade med tempoväxlingar för att få honom uppmärksam på mina hjälper och jag blir så himla stolt över Snobben! Rider aldrig med varken sporrar eller spö, och han lyssnar hur bra som helst på röst och skänkel. Jag slutar aldrig beundras över honom och över oss, vi är så j*kla bra och vi gör framsteg varenda dag! Vi började på 0, hade inget som helst förskott. Vi har kämpat oss upp ifrån den allra djupaste botten, utan att överdriva. 
Nu - åka och rida ut min ängel. Håll tummarna för mig att han håller sig med alla hovarna på backen, han är PIGG
Publicerat i Snobbens ridbok,

Regn, regn, och ännu mer regn..

Publicerat 2015-07-06 kl. 12:25:46 av Isabel Håkansson
Utanför fönstret så öser regnet ner.. jag trodde regnet skulle avta men som det ser ut nu så ska det regna hela dagen. Så jag antar att det inte finns annat att göra än att hoppa på moppen & börja dra sig ut mot stallet i regn-vädret. Vet en ponny som kommer bli lagom glad av att få ridas i regnet, haha...
Publicerat i Allmänt,

En riktig bad-dag!

Publicerat 2015-07-05 kl. 23:54:00 av Isabel Håkansson
Lite natt-uppdate när den är som allra bäst.. eller vad säger ni? ;) Idag har jag badat 3 gånger, och bara varit ute i solen och tagit vara på soltimmarna som varit. Helt underbart! Något lite mindre underbart är dock att jag fått solexem och därför har som röda utslag över hela bröstkorgen... jätte irriterande. Och sen att jag har myggbett över hela armarna och benen efter gårdagen. Mys. 
 
Hur som helst, tog en lång dusch när jag kom hem för några timmar sen, tvättade håret och oljade in hårtopparna. Så nu när det är klart så ska jag, alldeles strax, krypa ner i min säng med macbooken och kolla på lite serier en stund. Ett perfekt avslut på en jättemysig dag och lite tid att ta igen energi på. Imorgon ska jag upp klockan 8, ut och gå en runda med musik i öronen för att sen ta tag i stallet. Snobben rids ut, lite intervall-träning och klättring blir det. Philip ska köras en vända på några kilometer & få svettas lite! Men.. mer om det imorgon. Nu - sova. 
↑ Dagens mini-skörd av bilder ↑
Publicerat i Allmänt,

Alla har svagheter och dolda problem.

Publicerat 2015-07-05 kl. 14:39:00 av Isabel Håkansson
Det kanske inte alltid framgår så bra här.. nog för att Snobben ÄR en väldigt fin ponny och för det mesta känns bra att rida och att våra ridpass går bra eller åtminstone helt okej, så betyder det verkligen inte att problem är obefintliga hos oss. Verkligen inte.
 
För er gamla läsare, så är vår story rätt uttjatad. Ni vet att jag tog hem en ponny med ostabilt psyke och att jag var livrädd för honom. Han var så oförutsägbar, visste aldrig när han kunde ta vändning och sticka hemåt i okontrollerad galopp eller om våra ridpass skulle sluta nere i djupa diken där Snobben stod på frambenen och kickade. Att leda in honom från hagen var ett problem bara det. Antingen vägrade han gå in och ibland krävdes det 3 personer för att få in honom, eller så gick han på mig för att sen helt oberört gå iväg med mig släpandes bak i grimskaftet. Han kunde vägra på bommar och under sina bra dar så kunde han hålla igång i galopp bak i padddocken. Han tog varje tillfälle att försöka kasta av mig. Gjorde tvärvändningar när jag minst anade det och kunde tvärnita från galopp. 
 
Jag har skämts så innerligt över Snobben och över oss, att hälften vore nog. Jag har brytit ihop, men kommit tillbaka dan efter hundra gånger starkare. ALDRIG gett upp. Och idag, två år senare, så står jag med en ponny som är stabil i psyket, livsglad och jättesnäll. Menar aldrig illa, men har sina dagar absolut och får fortfarande bakslag då & då. 

Ett problem som vi fortfarande har, som dock har blivit 100 gånger bättre, men som fortfarande sitter kvar, är att han fortfarande sticker så fort nånting blir jobbigt, om han blir uttråkad, om han blir rädd, om han har överskottsenergi, om han blir förbannad på mig, om han tycker nånting är kul, om man rider ut flera i grupp och någon är före honom, etc. Listan kan göras lång. 
 
Jag skulle aldrig, ALDRIG betsla upp Snobben. Då det verkligen inte behövs i den "vanliga ridningen" och när han väl sticker, så stannar han inte förrän han, helt enkelt, vill stanna. Som sagt, det är ett problem som sitter kvar men ingenting som stör oss i vardagen då det inte händer ofta längre. Förr var det vardagsmat. 
 
Har ni något problem med er ponny/häst som ni känner att ni vill dela med er utav?
Publicerat i Allmänt,

Söndagmorgon ❤

Publicerat 2015-07-05 kl. 13:01:16 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Läget?! Det känns som att vi har en evighet att prata igen efter en dag utan uppdatering. Lite gymnasie-snack, kompistid, hur Snobben kändes & motionerades igår och massa annat. Igår var min tid verkligen knapp och jag hade fullt upp exakt hela dan! Tyvärr. Meeen - nya tag idag och jag ska göra mitt allra bästa för att få till bra och mycket uppdate. Jag hoppas ni vet att det är en ära för mig att få logga in och skriva här inför er, varje dag ♥ Att vi fortfarande klättrar i listorna trots att jag sjunkigt i kvalitén på mina inlägg. TACK.
 
Nu ska jag börja skriva och knåpa på lite andra inlägg innan jag drar & badar med lite kompisar. Och tillsvidare... lyssna på låten nedan! Man blir så himla glad utav den, och att vara glad och lycklig är nyckeln till ett bra och roligt liv. PUSS ↓
Publicerat i Allmänt,

No rub - bilder på Snobbens svans NU.

Publicerat 2015-07-04 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Alltså, i mina ögon en skräckbild 4-real.. MIN HÄSTS SVANS?! Buhu. Jag som är noggrann med att svansarna ska vara välskötta, glansiga, klippta, glansiga och fina får på riktigt hjärtkross varje gång jag behöver gå bak och försiktigt borsta i längderna på Snobbens numera bortkliade svans. Men förhoppningsvis blir det ändrig på det nu.. 

I förrgår köpte nämligen jag och pappa hem ett "medel" som ska hjälpa mot klåda i svansen. Medlet heter "No-rub" och den hade fått väldigt bra recensioner enligt hööks hemsida. So.. why not try it? Det kan knappast bli värre, liksom. 
Jag tog rätt mycket och gnuggade försiktigt in det i Snobbens svans. På förpackningen så stod det att medlet skulle lugna den irriterade huden under all avkliad svans och vara mjukgörande. Den skummade litegrann och Snobben hade öronen framåt hela tiden och verkade inte alls tycka att medlet var obehagligt eller annat. Jag tänkte använda den varje dag nu i några dagar innan jag trappar ner och kör på varannan dag istället. Fortsättning följer..... ;)
Publicerat i Allmänt,

Klockan närmar sig midnatt..

Publicerat 2015-07-04 kl. 00:00:45 av Isabel Håkansson
Klockan tickar mot natte-tider och jag är i vanlig ordning uppe, inte trött för fem öre. Var ute på en kvällspromenad med hundarna för nån timme sen, gick i lite olika vattenparker. Det är så himla fint med alla vattenfall, vitmålade trä-broar, smala grusgångar och knallgrönt gräs. Sommaren är melodin för mig, att kunna vara ute vilken tid som helst på dygnet utan att man behöver oroa sig för att det ska vara mörkt när man ska gå hem. Älskar ♥
 
Vad har jag gjort tidigare ikväll då? Hm. Åkte upp till ett utav bad-brotten och badade med syrran, hoppade från klippor och umgicks med alla som var där och kvällsbadade precis som vi. Handlade med oss lite snacks påvägen hem som vi ska käka under vårt lilla film-maraton som vi ska ha såfort jag skrivit klart det här inlägget. 
 
Imorgon står klockan ställd tidigt för jag ska upp och rida innan det blir alltför varmt. Mer detaljerat vad som händer under morgondagen kommer... imorgonbitti. Nu - film-maraton, godis och sistime. 
Next up: ↑
Publicerat i Allmänt,

Äntligen känns han fräsch igen!

Publicerat 2015-07-03 kl. 19:42:41 av Isabel Håkansson
2 bilder från idag ↑

Dagens ridpass klarade upp min och Snobbens sitatuion sååå himla bra. Han har känts stel och inte riktigt sig själv dem senaste ridpassen, men idag efter att han promenerats och vilat i ettpar dagar så kändes han prima! Superfräsch, verkligen. Lite sprättig och benen for åt alla håll ibland, men för det mesta så var han jättelugn och snäll. Jag känner mig så himla hemma på Snobbens rygg och i hans närhet, aldrig någonsin är jag rädd eller osäker. Kan läsa honom som en öppen bok och vet hur jag hanterar 99% av alla situationer som uppstår med honom. Min prins. 
 
Skrittade, travade och galopperade även en sträcka. Han tog inte galoppskänkeln först, saktade av och gjorde om - då tog han fattningen helt perfekt. Imorgon tänkte jag rida två pass, först jogga honom en sväng i paddocken och sedan skritta ut med Milla och Jennifer. Däremellan kör jag även Philip. Hästarna ska igång NU, slut på runda gräsmagar och vila dag ut och dag in. Hästarna mår som allra bäst och man märker så väl på dem att dem är rastlösa. Står vid grinden, trampar och vill in. Går i rask skritt mot stallet.
 
Hästarna ska skos nån gång under helgen och fortsätter Snobben att kännas fräsch så ska vi hoppa i helgen! Ska se till att paddocken blir harvad tills dess också, som den är nu så är den alldeles för hård att kunna hoppa i. Ni vet... den bästa ska bara ha det allra bästa ;) 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Vårt popularitets-kåta samhälle.

Publicerat 2015-07-03 kl. 11:50:00 av Isabel Håkansson
"Oj, min bild på instagram fick bara 30 likes.. PINSAMT." *radera*
"Eh, varför hänger du med h*n? Hon är fett töntig, haha."
 
Hur många gånger i livet har man inte hört/varit med om det där? Talar jag utifrån mig själv, många, alltför många gånger. Samhället i dagens läge, eller rättare sagt PERSONER i dagens samhälle bryr sig alltför mycket om popularitetsstatus, likes, att man ska hänga med personer som får en att se bra ut och dumpa dem lite för opopulära vännerna. Man ser snett på en människa och ibland hela grupper, för att dem är opopulära och därför också anses töntiga. Men aldrig har man haft en endaste liten tanke på att dem kanske är jättesnälla, goa människor med sprudlande personlighet som man kanske skulle älska, om man nu hade brytt sig om att kanske snacka med dem...? Det är vrickat. Tänk så mycket fina människor vi går miste om... för vilken anledning?
                 
 
Jag är inte perfekt, så långt ifrån det bara går att komma princip. Men aldrig har jag undvikit att hänga ihop med folk som jag gillar för att dem råkar ha lite mindre likes än vad jag har på instagram, eller klassas som töntiga och nobodys i andras ögon. För är det någon som är nobodys, så är det folk som dömer och lever efter främmande människors normer och gör allt i sin makt för att folk inte ska kolla snett på dem. Dumpa bästavännen? SURE. Bara jag slipper stämpeln som tönt. Hm. I mina öron låter det heeelt orimligt att man överhuvudtaget kan tänka i dem banorna, men samtidigt så vet jag att det finns folk som gör det.
 
Till er som inte vågar ses offentligt med den där "töntgruppen" eller "skolans opopulära tjej" för att ni är rädda att folk ska titta snett på DIG - tro mig. Folk hittar alltid på saker att titta snett på, det spelar ingen roll vad du umgås med för människor populära eller ej. Omge er med personer som får er att må bra och boostar till med glädje och positiv energi. Dem flesta vänner kommer och går lite som dem vill, så se till att håll hårt i dem som verkligen vill dig väl och aldrig skulle lämna din sida för något eller någon. Skit i allt annat.
Jag har så mycket fina vänner, som jag alltid kan räkna med om det skulle vara nåt. Som jag kan skratta och ha galet kul med även om omständigheterna skulle suga och planeringen varit dåligare än dåligast. Vi kan vara ute nätterna långa eller ligga hemma i sängen med mjukiskläder, käka godis, kolla film och snacka om allt mellan himmel och jord. Jag struntar fullständigt i ålder, hudfärg, popularitetsstatus, kön och allt som folk runtom skulle kunna fel bedöma. För så länge människorna i min omgivning gör mig lycklig, kvittar allt annat.
Publicerat i Allmänt,

Älskade sommarväder och efterlängtade SOL!

Publicerat 2015-07-02 kl. 20:52:16 av Isabel Håkansson
Lite snabb tråk-uppdate om hur dagen varit med hjälp av en liten punktlista.
 
♥ First out. Job. Gick upp halv 8 på morgonen och drog till jobbet med pappa. Jobbade i ettpar timmar och när jag var klar med mitt så satt jag och kollade ikapp en massa youtube-videos. Jag vill börja med youtube, verkligen. Kanske borde jag passa på nu på sommarlovet när jag ändå har tid...? Hm.
 
♥ Efter jobbet - lunch. Åkte förbi ett köp-center och köpte en bikini, hårsnoddar och annat välbehövligt. Sedan drog vi oss vidare till en lunch-buffé där dem hade en massa goda alternativ. Jag tog två pannkakor & ett glas juice, that's it. Mådde så illa pågrund av värmen och hade ingen aptit alls.. blir ni också lite så när det är varmt?
 
♥ Stranden. När vi både jobbat och ätit så var klockan 1 på dan - effektiva, YES. Så vi passade på att åka till en badstrand och sätta oss där i nån timme för att njuta av solen och värmen. Vi åt glass, pratade och lyssnade till musiken som spelades högt ur ettpar högtalare. Mys, mys, myyyys. Sverige bjöd på ett grymt väder med över 30grader!
 
Lite inhandling av nödvändiga ting.  Vi svängde förbi hööks när vi kände oss klara på stranden. Det blev tre nödvändiga men dessvärre tråkiga saker till hästarna fick det bli. Pälsglans och lite så.. visar er imorgon.
 
ATM. Just nu, i skrivande stund, så har jag precis kommit ut ur duschen. Jag och pappa ska strax beställa hem lite mat för att käka ihop. Sedan ska jag bädda ner mig och kolla film resten av kvällen, imorgon är det back to realityyyy.
Livet blir vad man gör det till. Nu på sommaren försöker jag leva mitt liv efter känsla och ren spontanitet, där och DÅ. Försöka att kunna göra saker som kanske inte alltid är så smarta, men roliga för stunden utan att ångra mig och ha ångest dagarna därefter. Tolka det hur ni vill, men jag mår så jäkla bra just nu och det vill jag fortsätta med.
 
Publicerat i Allmänt,

@work.

Publicerat 2015-07-02 kl. 09:58:56 av Isabel Håkansson
Solen lyser utanför fönstret och temperaturen ligger på 25º sisådär klockan tio, helt underbart! Jag ska jobba nån timme till och efter det drar jag och pappa ut och käkar lunch för att sedan åka ut till nån badstrand för att sola & bada litegrann. Perfekt torsdag! Inviger mina svartglittriga marenas dagen i ära och det om nåt är ett perfekt sko-val när det är så varmt ute. Hatar att gå i sneakers på sommaren, det är ett big NO för mig. Iallafall under såhär varma dagar.
 
Veckorna rullar på och jag mår så himla bra. Imorgon när jag kommer hem så ska jag ta ut Snobben och känna igenom honom litegrann. Testa på alla gångarter och prova ställa lite krav för att se vad han gör. Jag känner Snobben utan och innan, känner direkt om nånting är fel. Mamma säger att han sett jättebra och fräsch ut nu under två dagar, så jag hoppas och håller tummarna på att han ska kännas 100% fräsch imorgon. Har jag tur så kan syrran filma och/eller knäppa lite kort. Får fjäska lite för henne ;).
 
Anyhow, nu ska jag jobba vidare så jag blir klar nångång. Jag vill ut och njuta av sommarvädret, borde vara förbjudet att sitta inne när det är såhär fint väder. Kameran är med som vanligt och mer uppdate kommer senare!
 
Publicerat i Allmänt,

Iphone 6 guld // matriell lycka.

Publicerat 2015-07-01 kl. 21:03:46 av Isabel Håkansson
Idag fick jag och syrran en varsinn Iphone 6 utav pappa, vilket var väldigt efterlängtat och uppskattat ♥ Jag fick i färgen guld och syrran i silver. Nu kan jag ta mobilbilder och lägga upp här utan att ha dåligt samvete över den dåliga kvalitén som blev med min Iphone 5. Hihi. Jag är så himla glad och tacksam, verkligen.
 
Tack hundra gånger om älskade pappa!
Publicerat i Allmänt,

Min erfarenhet av lösdrift hittills..

Publicerat 2015-07-01 kl. 17:25:19 av Isabel Håkansson
Jag ska vara ärlig mot er nu, för jag är så j-ä-v-l-a trött på att hästarna går på lösdrift. Philip är det inga problem med... men Snobben. Först och främst - jag håller inte koll på vad hästarna får i sig och heller inte hur mycket/lite vatten dem dricker, vilket inte känns bra i magen för ett kontrollfreak som mig. Snobbens vikt var "under kontroll" och han var fin i hullet under dem första veckorna på lösdriften, men sen kom hältan och han fick vila och POFF så är han tjock som... jag vet inte vad. Han går upp himla fort i vikt & det stressar mig. Philip har lite gräsmage men har inte gått upp speciellt mycket i vikt.
 
Sak nummer två, är att Snobben hela tiden envisas med att klia sin bakdel mot kanterna på deras vindskydd, vilket har resulterat i att han kliat bort jättemycket utav svansen. Och han är princip helt kal uppe vid svansroten. Jag vet inte vad jag kan göra för att få honom att sluta? Ska jag klä kanterna med skumgummi eller paketera in svansen?
Kanske ska jag införskaffa mig ett flugtäcke med lapp som går ner över svansroten? Hmmm.. skulle det hjälpa tror ni?
 
Nummer 3, Snobben får småsår hela tiden och senast idag, bara för 20 minuter sen, så skickade mamma en bild på Snobben med 3 nya sår. Vilket ena ser ut att vara rätt stort. Inget farligt och det blödde inte, men iallafall. Det irritrerar mig... Alla verkar tycka det är perfekt med lösdrift och innerst inne så vet jag att hästarna njuter utav att få ha lite sommarlov och leva livet utomhus i flock, men det stressar sönder mig.
        
Ser ni??? Dumma dumma.
Publicerat i Allmänt,

En bra kväll med favoriter ♥

Publicerat 2015-07-01 kl. 13:49:29 av Isabel Håkansson
Hej och för min del även, godmorgon! Jag vaknade för nån timme sen efter att (som vanligt) vaknat alldeles för sent. Men förhoppningsvis blir det ändring på det nu! Jag ska nämligen ner till pappa i Stockholm idag för att jobba & umgås med honom i två dygn. Då ska vi upp och hoppa 6 på morgonen för att dra till jobbet, jag känner på mig hur trött jag kommer vara... men förhoppningsvis så ser det till att jag vänder tillbaka dygnet några timmar! Mamma är snäll och promenerar Snobben idag igen så han slipper stå helt. Det är inte bra för gräsmagen... hehe. 
 
Gårkvällen var jättemysig, satt och snackade, skrattade och umgicks med en massa favoriter nere vid ett brott i några timmar. Det kom en regnskur först och såfort det slutat regna kom myggen ;) Svensk sommar i ett nötskal, men det har ju sin lilla charm det med.. eller. Det blev en bra kväll hur som helst, och när klockan började närma sig 11 på kvällen så följde jag med Ida hem och sov hos henne. Vi såg på en massa dokumentär-serier och åt godis. Bra avslut på en bra kväll. 
 
Nu - Stockholm. Jag kommer att uppdatera er därifrån hela tiden, såklart! 
 Gårkvällen och mina finfina kompisar ♥↑
Publicerat i Allmänt,