En sommarkväll

Publicerat 2014-05-31 kl. 22:53:08 av Isabel Håkansson
Hela dan idag har det varit mulet & lite halvblåsigt, men nu framåt kvällen när jag skulle upp till stallet så spack allt upp och istället kom det fram en gassande sol, kärlek på den! Började med att ta ut Philip och tömköra honom. Han gick riktigt bra idag faktiskt & det krävdes ca 30 minuter och sen så var jag helnöjd över honom! Avslutade honom ute och det uppskattades ifrån både Philips & min sida.
 
Snobben var på dryghumör idag, utan dess like. Han skulle skrapa med hovarna i backen, knuffas, buffas och dra med mulen i mitt hår. Nu kan jag nästan lova att 50% av er som läser detta får upp en bild i ert huvud av en sur och dryg ponny som bara är allmänt ouppfostrad, men jag ber er. Försök att måla om dendär bilden och se istället en livsglad och energisk ponny med stora busiga ögon och spetsande öron, för det är min S. Han ÄR en glad häst, rätt dryg men alltid o alltid glad och vill alla väl.
 
Wow, vad fort jag kommer ifrån ämnet känner jag haha. Snobben fick longeras idag hursom helst, ca 30 minuter i alla gångarter. Han var pigg och duktig, känner att han gått snäppet lugnare än vad han egentligen ska ha gjort denna veckan - men det kan vara bra det också. Imorgon står hoppning på schemat!
Ren lycka ♥

En lugn lördagsmorgon

Publicerat 2014-05-31 kl. 13:29:38 av Isabel Håkansson
Somnade inte förrän typ 04:20 inatt, så jag är lagom seg idag. Har fullt upp all day (som vanligt) & ska iväg till Västerås nu andra dan i rad alldeles strax. Kommer hem i eftermiddag/kväll nångång och ska då direkt iväg till stallet. Ska försöka motionera båda ponnysarna och verkligen ta mig tiden att få båda lite trötta haha. Philip ska jag tömköra och Snobben ska nog även han longeras/tömköras, det är nyttigt att låta dem få jobba på annat sätt än under ryttare, så det passar nog bra idag. 

Hmm.. vad händer annars i mitt liv just nu? Ingenting alls, ärligttalat. Är inne i en riktig "livetärtråkigt" svacka just nu och höjdpunkten på dagen är att få vara i stallet, blogga & sova typ haha. 13 dagar kvar till skolavslutning dock vilket ger mig en enorm knuff framåt varje gång livet känns trist. Ha en jättebra dag allihopa, så hörs vi förhoppningsvis ikväll med nya inlägg och bilder ❤️
Publicerat i Allmänt,

Ingen kan allt, men alla kan något

Publicerat 2014-05-30 kl. 15:16:00 av Isabel Håkansson
Jag, precis som många andra bloggare vill synas. Stora som små. Kolla bara på facebook grupperna "hästbloggar", "bloggare, västmanland" osvosv. Såfort någon skrivit ett inlägg så blippar det till i mobilen och vips, så är det genast länkat i grupperna. Alla vill komma nån vart, tjäna pengar på sin blogg, få såkallade fans, idolbilder och ni vet allt vad bloggvärlden och dess glammiga och pampiga vardag innebär.
 
Självklart kan inte varenda blogg ha 100 000 läsare om dagen, eller igenomsnitt varje vecka. Vissa ligger på topp-listorna och vissa kämpar som tokar med sina 20 läsare och få kommentarer. Det är sånt man får ta, helt klart. Just nu är konkuransen stenhård och bloggosfären känns hetare än nånsin förr, sjukt kul är det!
 
Jag tycker att om man har en jämn statistik, varesig statistiken visar 20 eller 20 000 läsare - så har man lyckats. För det är så världen ser ut, den är orättvis. Ingen vill läsa om folk bosatta i skogen, som skrittar ut sin lilla mulle & knäpper en mobilbild eller två på sitt frukostbord. Det ska vara lägenheter/hus med vit inredning, flowerpower och en jäääkla massa attityd, eller har jag fel?
 
Nope, nu känner jag att dethär inlägget börjar spåra ganska totalt. Vart jag ville komma med detta vet jag knappt själv, men du som läser detta: Ge inte upp! Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna, ingen kan allt men alla kan något.
Publicerat i Allmänt,

Hyllar några bloggers

Publicerat 2014-05-30 kl. 12:04:00 av Isabel Håkansson
Varför inte börja morgonen med att hylla några bra bloggers? Let's do this. Den första bloggaren jag vill lyfta & hylla är denna tjej, är inte ett jättestort fan av glittriga marenas och mat-bilder, men vafasen bruden är grym på det hon gör! Tror på henne stenhårt och tror hon kommer lyckas - helt klart. Sen har vi denhär tjejen med tre SÅ gulliga och fina hästar. Hon skriver jättebra och lägger upp fina bilder, tycker om hennes blogg THIS MUCH! Till sist så tänkte jag hylla min syster faktiskt. Hon har ett helt team som tror på henne, samma team som jobbar med Misslisibell faktiskt. Hon kommer & kan lyckas grymt bra, det bara vet jag.
Publicerat i Allmänt,

09:03

Publicerat 2014-05-30 kl. 09:03:30 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Hästarna 29/05-14

Publicerat 2014-05-29 kl. 20:45:29 av Isabel Håkansson
Innan jag drar igång inlägget så vill jag bara säga: FÖRLÅT för updateringen idag, men dagen har flugit iväg & jag har varit upptagen hela tiden, ni med hästar förstår mig! Idag hade jag båda hästarna då mamma valde att istället för att rida - städa och fixa hemma. Vädret var ändå inte nåt att hänga i julgranen så det spelade inte så stor roll.
 
Jag började i vanlig ordning med Philip. Man blir alltid lika glad & taggad när man dyker ner i Philips rosa och lila ryktlåda och finner borstar och hovkratsar i nyonrosa färger. Lackade hovar och gjorde en inbakad fläta i luggen på honom som jag brydde med en babyblå rosett, riktigt killigt *blink*. Därefter fick han sig en joggingtur på 20 minuter. Glad och duktig var han, världens bästa Philip!
Ser ni pälshögen brevid Philip på collaget? Pälsboll ♥♥
Efter det att Philip var klar så tog jag in Snobben som förövrigt känns som en elefant efter att man hållt på med Philip. Ryktade honom länge och hade ett jättebra spraybalsam ifrån grymma K9horse i topparna på S svans. När han var skinande ren så sadlade jag på honom och red iväg. Det var ett riktigt blåsväder idag så Snobben var piggare än piggast vill jag lova, inte för jag vet varifrån han fick sin energi med tanke på att han inte vilat sen i.. typ tisdags förra veckan (?)
 
Vi red ut och busgalopperade, skrittade runt på olika huskvarter och hade så satans kul! Älskar när Snobben är så pass känslig att det räcker med att jag ens tänker trav så börjar han trava. Fort. Med det sagt så har jag haft en riktigt bra och mysig stalldag, med världens bästa hästar inkluderade såklart!
Gosisen efter ridpasset

MORGON INSPO!

Publicerat 2014-05-29 kl. 08:55:00 av Isabel Håkansson
Redigerade ihop dethär till er, bara för att vissa precis som jag kanske behöver lite morgoninspo idag? Godmorgon hursom, hoppas ni sovit bra och vaknat utvilade ♥ Jag sov länge imorse faktiskt, för att vara jag iallafall. Planerat att ta mig en morgon-pw men vi får se hur det blir med den saken, är riktigt seg idag faktiskt. Snobben anyways reds i paddocken igår, i alla gångarter av Mickis. Skänkelvikningar & mycket galopp på stora volter hade passet som inriktning och Snobben verkade ha skött sig bra enligt Mickis rapport.
 
Idag (förhoppningsvis) så rider jag och mamma ut båda ponnysarna. Jag ska alltså rida shettis (!!!), hur längesen det var jag red ett helt pass på shetlandsponny kommer jag inte ens ihåg själv. Det kan hända vid enstaka tillfällen att jag hoppar upp på Philip och tar några varv i galopp när vi rider i paddocken eftersom det är i galoppen han bråkar med syrran. Men ett helt pass, j.a.g k.o.m.m.e.r d.ö. Syftet med dagens pass dock kommer ju bara vara att hästarna ska få lunka på i valfritt tempo, så det ska nog gå bra trotsallt. För busa är han ju bra på, lilla Philip ;)
 
Hur ser dagens planer ut för er? Ska ni rida, va med kompisar, mysa hemma i mjukisbyxor, va med pojkvännen? Tell meee!
Publicerat i Allmänt,

Tankeställare & godnatt

Publicerat 2014-05-28 kl. 23:29:31 av Isabel Håkansson
Skrivit ihop ett inlägg med rubriken "Ingen kan allt, men alla kan något" nu ikväll. Mest troligt publiceras det imorgon under dan nångång, tycker just den meningen är så sjukt bra & sann. Sen lyckas självklart vissa bättre än andra, det är så världen ser ut liksom. Men somsagt, mer om det imorgon.
 
Ikväll efter att både ha städat burar och tränat så hoppade jag ner i ett varmt bad, läste bloggar och kollade på grymma serien 90210. Tvättade ansiktet och återfuktade det i vanlig ordning efteråt med håret uppsatt i en knut mitt på huvudet. Nu lockar sängen vill jag lova, ögonen går i kors och jag är tröttare än jag vart på länge. Godnatt lovers, sov gott ♥
 
Publicerat i Allmänt,

Bloggfame - tjäna snabba pengar på din blogg!

Publicerat 2014-05-28 kl. 21:08:47 av Isabel Håkansson
Okej.. ni med mindre bloggar, like me - som vill tjäna pengar på er blogg.. läs dethär inlägget! Blogfame är en superbra sida som innehåller en massa olika erbjudanden på annonser som du kan länka på din blogg (man väljer olika inriktningar, t.ex mode etc) och tjänar på så sätt snabba pengar. Bara genom att registrera sig så tjänar man 50 kronor liksom, grymt i min mening!
 
Olika annonsörer ger olika mycket pengar. Vissa erbjuder att man får rabatt på deras sida, vissa ger ett x-antal kronor/klick och vissa ger ett x-antal kronor per ny medlem. Så, gå in på blogfame här och registrera er nuu!
Publicerat i Allmänt,

Långhelg

Publicerat 2014-05-28 kl. 18:45:55 av Isabel Håkansson
Haft en bra dag & eftermiddag såhär långt? Hope so! Gick i skolan från 8-15 idag och gjorde ett engelskaprov på förmiddan, mitt sista engelskaprov för terminen faktiskt - yeees det satt fint. Om det gick bra vet jag inte riktigt, hade helt glömt bort det provet om jag ska vara ärlig.. så det blev uppesittarkväll igår, framtills jag somnade med armen slingrad runt Ipaden det vill säga ;)
 
Efter skolan drog jag med två bra till liljas och käkade pommes haha. Snackade om allt mellan himmel och jord i nån timme innan jag tog bussen hem. Bara legat i min säng och stirrat upp i taket, tänkt, gråtit, lyssnat på musik och tänkt lite till efter det. Vill bara ha mitt liv tillbaks, leva så som jag alltid levt. Vara lycklig, gå med ett stort jäkla leénde på läpparna från morgon till kväll, skratta utan att vara minsta tillgjord.. ni vet, vara sådär äckligt lycklig, inte ha nånstans att göra av överskottsenergin, få ryck och bara skratta tills ni gråter, sådär lycklig.
 
Nej, om man ska ta och göra nytta kanske? Kaninburarna måste städas och sen ska jag träna bort all ångest. Och nej, jag har ingen form av ätstörning om den tanken flög i er efter att ni läst föregående mening. Träning får mig att tänka på annat bara liksom, thats it.
Från idag. Goa ni, älskar er ♥
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2014-05-28 kl. 07:12:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Storm

Publicerat 2014-05-27 kl. 23:00:40 av Isabel Håkansson
Vädret idag alltså, vilken storm! När jag & syrran var uppe i stallet så blev vi ständigt störda utav att vinden blåste upp stallporten och höpåsar flög åt höger och vänster, riktigt irriterande. Annars blev Snobben lösgjord som planerat. Det var rätt hårt i paddocken och Mickis var inte hemma och kunde harva så jag tog det rätt lugnt. Mycket trav och så lite skritt här och där, ingen galopp.
 
Ser ni förresten att designen är rejält updaterad? Jag tror aldrig, under hela min "bloggkarriär" att jag haft rosa bakgrund, spänd på hur ni ska tycka om det och hur jag kommer trivas som ägare till en numera rosa blogg, återstår att se! Ännu är inte designen helt klar utan det är småfix kvar att göra, Johanna skulle försöka fixa det imorgon så det hoppas jag att hon hinner! Godnatt älskade läsisar ♥
Bild 1: En glad liten Snobb som väntar på att få sadlas, huvan är på när det blåser storm - ofcourse ;)
Bild 2: Nyputsade och rena damasker, dem är SÅ fina. Älskar brun utrustning.
Bild 3: En ledsen Isabel som redan saknar sommarvärmen haha, vill inte ha dunväst i slutet på maj.. (!!)
Publicerat i Allmänt,

Outfit // tisdag

Publicerat 2014-05-27 kl. 16:54:08 av Isabel Håkansson
Tröja ifrån Tessie || Jeans ifrån Dr. Denim
Publicerat i Allmänt,

Frukost är underskattat

Publicerat 2014-05-27 kl. 07:48:01 av Isabel Håkansson
Är det bara jag, eller är frukost den godaste måltiden? Frukost är underskattat, heelt klart. Godmorgon på er hursom helst! Hoppas att ni har en lika chill skoldag som mig framför er, och att solen lyser upp över staden ni bor. Här är det gråmulet och lite blåsigt.. alltid lika trist :(
 
Idag blir det lösgörande för lilla S. Måste verkligen få honom att lossa nångång, för inte sjutton kan det vara skönt att ridas när man är spänd, ellerhur? På med ett hackamore & ett stort rosa ludd och sadeln, och sen på't igen bara! Snobben är en häst som man måste rida ordentligt på, rider man slarvigt ena dan så känns det THAT well dan efter.
Publicerat i Allmänt,

I rosa mjukisar på en laddad ponny..

Publicerat 2014-05-26 kl. 22:55:00 av Isabel Håkansson
En väääldigt o-charmig bild ifrån dagens pass.. 
 
Jag som ändrade i planeringen och trodde på allvar att min ponny skulle vara åtminstone liiite trött efter gårdagens konditionsträning, fick käka upp det rätt snabbt. Det första Snobben gjorde när jag hoppat upp på hans rygg och styrt honom bort ifrån gårdsplanen var att dra iväg i full karutta med öronen spetsade framåt. Klaga ska jag inte iallafall! Det blåste lite idag och regnet hängde i luften hela uteritten, men det gick att ha mysigt ändå.
 
Mamma mötte upp mig, Pernilla och ponnysarna på vårt område och så red vi en runda i skogen. Skrittade för det mesta men tog även en galopp och två lite längre travsträckor. I galoppen vart det helt kravlöst och i traven bara försökte jag få honom mjuk och avslappnad, vilket inte alls var det allra lättaste. Vid ridning utomhus blir Snobben jättestark & springig och jag vet inte hur jag ska få honom att bara slappna av och lägga all fokus på mig, har inte lust att leka dragkamp vid varje uteritt liksom.. det känns otroligt onödigt.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Mondays like this

Publicerat 2014-05-26 kl. 17:44:06 av Isabel Håkansson
Hello bloggers! Hoppas ni haft en bra dag ♥ Min dag har väl vart sisådär & GUD vad det känns som om jag skriver den meningen i vartenda inlägg, förlåt för det. Förstår om jag inte kan leverera dem mest energisprudlande inläggen just för tillfället, men jag känner mig verkligen inte så. Tvärtom. Dehär inlägget anyways skulle inte gå åt till en massa tråkigheter, utan hur min måndag sett ut.
 
Började skolan 8 imorse och hade svenska som första lektion, i vanlig ordning. Därefter flöt dagen på rätt bra, jag fick ännu ett prov avbockat på schemat och jag tror det gick helt okej. Godkänt får jag iallafall (peppar peppar). Hade idrott som sista lektion och var ute i kylan och hade friidrott som var dagens aktivitet, mindre kul. Nuuu, efter en som ni kanske förstod halvtrist dag så ska jag hoppa i ett par rosa mjukisar, dem gamla jordpursen och en tjocktröja & sen bege mig iväg till stallet.
Justnu.
Publicerat i Allmänt,

Snoopy v.22

Publicerat 2014-05-26 kl. 11:34:00 av Isabel Håkansson
Somsagt, planerna kan ändras beroende på om det blir träningar, vädret, hur Snobben känns etc. Om S t.ex känns jättetrött imorgon efter dagens konditionspass så bytar jag nog plats på måndan och tisdan, eller om han känns jättepigg på tisdan så tar jag nog en uteritt i alla gångarter istället för bara skrittjobb.
Publicerat i Allmänt,

Ett konditions-pass

Publicerat 2014-05-25 kl. 22:42:04 av Isabel Håkansson
Ännu ett konditionspass avklarat & jag fick pressa mig själv till MAX för att få Snobben trött. Träningsvärken i magen har redan börjat kännas av, för att inte tala om träningvärken i benen, huuua!! 6 kilometer blev det sammanlagt, i bara galopp. Självklart fick han skritt och trav pauser emellan galopperna, det är viktigt

Delar alltid upp mina konditionspass i olika "pass", om det är de rätta ordet. Börjar med en lång framskrittning, sedan travar jag fram lång och låg. Böjer igenom S därefter och flyttar honom undan för skänkeln för att få loss honom i sidorna. Efter det så galopperar jag fram nån kilometer i lätt sits, bara låter honom rulla på i valfritt tempo och sen skrittar, travar och galopperar jag honom om vartannat. Konditionstränar man såhär ca 2 gånger/vecka så ger det resultat. Snabbt. Dock ska man ju inte gå för fort fram heller, självklart orkar ju inte hästarna galoppera 6 kilometer det första dem gör- om dem inte har kondition till det. Går man för fort fram så kan det leda till en överansträngning/inflammation och det mina vänner vill man inte ska hända! 

Annars då? Efter passet så fick sig Snobben en härlig avspolning i kvällssolen, hehe.. trodde jag ja. Ifrån ingenstans så blev Snobben skitsur och sparkade omkull skottkärran fylld med dynga, skithäst! 
En bild ifrån framskrittningen
Publicerat i Snobbens ridbok,

Söndag

Publicerat 2014-05-25 kl. 13:23:52 av Isabel Håkansson
Helgen är över, den försvann lika snabbt som den kom.. är inte det fetaste standarden? 3 dagar, fredag, lördag, söndag känns som 3 timmar och VIPS är man tillbaka i skolbänken en måndag-morgon. Har haft en bra helg iallafall och dövat alla känslor med hjälp av braiga vänner & hästar♥ 
 
Iallafall, söndag var det ja. Är trött som bara den, på allt. Både i huvudet och på livet i helhet.. ärligt. Vädret är suuuper iallafall och det är riktigt skönt, älskar sommar, sol och värme! Hästarna rids ikväll, så att dem orkar lite mer än igår haha ;) Har tänkt mig ett konditions-pass med en massa galopp och trav, det gäller att ligga i nu till sommaren.. här ska svettas!
Lite för rund & go om magen, inte alla muskler på plats - men vi tar det i vår takt. För allt som utförs, varesig det är ridmässigt eller ej, ska ske med en massa glädje, end of story.
Publicerat i Allmänt,

De senaste dygnet

Publicerat 2014-05-24 kl. 19:38:19 av Isabel Håkansson


Senaste dygnet sammanfattat i ett collage.
Vänner, hästar och sol - melodin för mig justnu. Igår så var jag hemma ifrån skolan pga privata anledningar, torsdags kvällen var helt insane & jag behövde verkligen smälta allt. Iallafall, igår eftermiddag så åkte jag in till stan och hade picnik med världens bästa tjejor. På kvällen kom Kristian också och då åkte vi alla ut med en båt och badade och bara chillade. Sov kvar hos Sara med Madde och somnade strax efter 12. 

Imorse vaknade vi alla typ halv 10. Madde drog hem till sig och jag & Sara åt frukost i soffan medans vi såg film, gosgosgos. Klockan 11 mötte vi upp Linnea och Lukas och gick runt i stan. Lite senare på dan så cyklade vi till Skugganbadet och mötte Madde och Tim, så åkte vi ut med båten. Denna gång vart det mindre lyckat hahah, allt slutade med att jag och Linnea fick gå upp i gäddvassen och dra in båten på land.. 

Nu på kvällskvisten så red jag Snobben barbacka på hacket i paddocken. Både han och jag var helt dö-svettiga efter ca 30 minuter i skritt, trav och några varv i galopp. Lilla duktiga Snobbebus ❤️
Publicerat i Allmänt,

Thaimat & blåsor

Publicerat 2014-05-24 kl. 17:04:47 av Isabel Håkansson
Fräsch rubrik, hehe likeit. Har vart med roligaste, bästa & skönaste kompisarna både igår och idag. Behövde soo bad få komma ut och skratta och bara glömma allt annat, vilket gick väldigt bra hihi! Vad vi gjorde igår och idag kommer komma i ett inlägg lite senare, för nu måste jag fatta mig kort.
 
Mamma kom och hämtade mig lite efter 3, är illröd över hela axeln och har blåsor över nyckelbenet, pga solen. Det svider som satan men jag får överleva ;) Vi köpte med oss thaimat hem och det var asgott! Nu står stallet på schemat och det måste gå undan idag, tyvärr. Ingen dö-tid då jag hinner sitta och gossa med hästarna i hagen eller skritta av 30 minuter runt i kvarteret.. den tiden tar jag igen med hästarna imorgon!
Publicerat i Allmänt,

Wipe your tears

Publicerat 2014-05-23 kl. 16:06:26 av Isabel Håkansson

 

Publicerat i Allmänt,

Hoppträningen 22/5-14

Publicerat 2014-05-23 kl. 10:11:00 av Isabel Håkansson
Världens bästa och finaste ponny har jag, utan tvekan. Jag red som en kratta pågrund av många olika anledningar, jag var så otroligt okoncentrerad, ledsen, arg, besviken. Självklart var det inte Snobbens fel dock, är ledsen över att han fick lida för det, med tanke på min urkassa ridning. Iallafall, vi tränade mycket volter & serpentiner första delen av passet för att få honom lossa i sidorna, vilket gick lite sisådär. När jag gjorde rätt, gjorde han rätt och tvärtom. 
 
Själva hoppningen gick också lite sisådär. Jag la honom fel på typ vartenda hinder och till och med bommarna la jag honom fel på. Antingen blev det för nära eller för stort. Snäll som han var så räddade han mig och oss sååå många gånger och jag kramade & klappade ihjäl honom efter passet ♥
Från igår, vi kom på tok för nära på dedär hindret och därav min skänkel som åkte bak. Lycklig var han iallafall, vilket glädjer mig.
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

En bra eftermiddag

Publicerat 2014-05-22 kl. 16:48:00 av Isabel Håkansson
Med Kemi-boken i handen, ett block, en rosa bläckpenna och en stor mugg med isvatten så blev det en rätt bra eftermiddag trots allt. Nu är jag lagom laddad inför en (förhoppningsvis) grym hoppträning med min lilla hopp-loppa till ponny.
Publicerat i Allmänt,

Hästbloppis!

Publicerat 2014-05-22 kl. 15:07:00 av Isabel Håkansson
Damasker med fårskinn: Mina slitna men ack så fina damasker med äkta fårskinn, måste jag nu sälja pga byte till svart utrustning. Somsagt, lite slitna och skitiga för tillfället men kan absolut putsas upp och rengöras om det önskas. Nytt pris: 259 kr. Mitt pris: 80 kr.
 
Grimma med vaddering: Strl full, använd ett fåtal gånger. Nypris: 149 kr, mitt pris: 50 kr.
 
Nylongrimma: Strl full, använd ett fåtal gånger. Nypris: 129. Mitt pris: 40 kr. (kan budas på)
Huvan: JÄTTEFIN(!!) huva med en glittrig-guld-passpoal. Säljes då Snobbens öron var för små helt enkelt ;) Strl ponny/cob. Nypris: 199 kr, mitt pris: 80 kr ca. (Kan budas på)
 
Martingal: Använd ett fåtal gånger. Strl ponny. Säljes endast pga byte till svart utrustning. Nytt pris: ca 100kr. Mitt pris: 40 kr.
Padden: Använd under sommaren 2013. Köpte den endast som en tillfällig padd. Sitter bra under alla sadlar jag har testat den på (ca 4 st) och är i fint skick. Nytt pris: 200 kr. Mitt pris: 60 kr.
 
Ryktlådan: Aldrig haft nånting i. Köptes nångång under 2013 men glömdes bort haha. Nytt pris: 100 kr. Mitt pris: 30 kr.
Det svarta schabraket: Strl ponny. Passar nättare C-ponnysar och B/A-ponnysar med all garanti. Använd 2-3 gånger. Nytt pris: 179. Mitt pris: 80 kr.
 
Det röda schabraket: Strl full. Sitter som en smäck på Snobben som är en prov C-ponny och passar nog alla sorterns hästar. Jättefint hopp-schabrak. Nytt pris: ca 200 (kommer inte ihåg) Mitt pris: 80 kr. Använd ett 10-tal gånger och i fint skick.
Publicerat i Allmänt,

Älska, älska denhär dagen

Publicerat 2014-05-22 kl. 13:41:34 av Isabel Håkansson
Sverige levererar grymt väder, varmt & en massa sol på det- helt underbart i min mening. Idag så hade jag och klassen ledigt ifrån allt skolarbete och fick sovmorgon till 9, och sen skulle vi till Ösby och plantera, gödsla och se på djur haha. Det var så mycket roligare än att gå i skolan, och alla djuren var jättesöta.
 
Nu är jag hemma iallafall och kom hem gjorde jag väl för nån kvart sen. Ska hälla upp iskallt vatten i en stor vattenflaska och sen placera mig ute på gräsmattan på en filt, solglasögon & kemiboken. Det låter som en bra plan tycker jag. Ikväll när det svalnat lite så är det hopp-träning, hoppas Snobben är lika taggad som jag.. om inte ännu mer ;) Håll er updaterade
Publicerat i Allmänt,

Kvällspromenad

Publicerat 2014-05-21 kl. 23:01:06 av Isabel Håkansson


Gick på typ världens mysigaste kvällspromenad med Märta tidigare nu ikväll. Snackade om allt & inget, om bloggvärlden, tonåren, killar, ni vet allt sånt. Tack till alla som tagit er tiden att kolla in här idag. Imorgon kör vi igen, godnatt ❤️ 
Publicerat i Allmänt,

Naturlig hästhållning

Publicerat 2014-05-21 kl. 18:28:14 av Isabel Håkansson
Naturlig hästhållning, natural horsemanchip, naturlig dressyr - kalla det vad ni vill. Natural horsemanchip för mig, om jag ska dra det kortfattat är en sund och frisk häst. Hästen får gå i en stor hage med hag-kompisar minst 8 timmar/dag och ha tillgång till rent vatten, en ren box att sova i och är lycklig och lugn. Natural horsemanchip har aldrig för mig varit att man låter hästens man växa hejvillt och man kastar alla bett man har rakt ner i soptunnan.
 
Självklart är det upp till var och en vad man väljer att göra med sin häst. Vissa hästar, som inte tycker om att ridas är det rätt uppenbart att man inte rider de, det skulle bara vara fel. Men hästar som älskar att ridas, galoppera fort, hoppa, svettas och känna sig otroligt nöjda & stolta efteråt, varför - när hästarna i hela sitt liv blivit ridna - ska man ta ifrån dem det? Snobben t.ex mådde otroligt dåligt i vintras under hans 4,5 skrittveckor. Han ville fram, fram, fram. Han har varit en ridhäst i hela hans liv och blir ostabil i psyket när han inte rids under långa perioder. Börjar bitas, bli sur, otålig etc.
 
Sen har jag en fråga till alla er som skriver/säger att hästarna måste prestrera under ryttare som sågar, piskar, sparkar dem med sporrar, rycker dem i mun.. drar ni inte alla över en kant? Jag menar, om ni skulle rida med bett, skulle det första ni gjorde då vara att såga och rycka i hästen? Njaaa.. Jag vet många som rider otroligt harmoniskt & på ett bra sätt med både bett och sadel.
 
Så SNÄLLA, sluta klanka ner på oss som rider med bett - så länge vi inte missbrukar det eller gör åt helskottans fel, då är det en helt annan sak. Jag är säker på att alla vill sina hästar det absolut bästa, & aldrig nånsin medvetet skulle göra dem illa.
Publicerat i Allmänt,

Solväder ♥

Publicerat 2014-05-21 kl. 17:02:44 av Isabel Håkansson
Idag är & har det varit solväder hela långa dan! Så härligt att sommaren äntligen är på ingång! Solade en stund när jag kom hem i ca 30 min och fick lite färg (läs: väldigt lite), har otroligt svårt att bli brun.. Anyways, Märta kommer till mig runt 8 och ska sova här, så fram tillsdess så ska jag byta sängkläder, fixa kaninburarna och bara ta det allmänt lugnt. Hästarna fixas utav Mickis idag, likt varje onsdag.
 
Hörni, nu är det 23, SJUGOTRE dagar kvar till sommarlov. Är så in i bombens redo för att vinka hejdå till min mentor, klassen, skolan och allt arbete och säga -vi ses om 2,5 månader. Har ni nånting speciellt ni vill läsa om förresten? Känns som om jag inte alls skriver utifrån era önskemål justnu utan bara skriver liksom, kommentera!
Publicerat i Allmänt,

Matte

Publicerat 2014-05-21 kl. 10:47:31 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Vilken ponny jag har!

Publicerat 2014-05-20 kl. 20:37:59 av Isabel Håkansson
Idag gick det så himla bra! Styrka och konditionspass blandat med en massa lösgörande, b.la sidvärs fram & tillbaka på grusvägarna. Långa galopper och en glad Snobben, åh det kan inte bli så mycket bättre! Snobben är så sjukt livsglad justnu, såhär glad har han inte varit sen innan skadan. Snoopy, what I love you ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Hivefive på den

Publicerat 2014-05-20 kl. 14:27:25 av Isabel Håkansson
Blev så otroligt, sjukt, obeskrivligt glad idag då vår spanska lärare sa att jag, Märta & Pernilla fick skippa spanska-lektionen och dra hem, det behövdes so bad. Har strosat omkring hela dagen i långkjol och det var såååå inte min grej. Fick ta jättesmå korta steg eftersom klänningen stramade som f*n vid benen, och jag tycker bara allmänt att jag inte passade i det. Alls. Nope, jag håller mig till kortare klänningar, shorts och jeans.
 
Så, alltså. Kom hem halv 2 och satte på ett paket nudlar och pluggade. Känns bra inför spanska-provet såhär långt och jag längtar tills det är över, känslan efter ett prov är bara helt underbar och man känner sig ca 200 kilo lättare efteråt - yeahyeah.
 
Påtal om ingenting så saknar jag hästarna så att det gör ont i mig justnu, tänkte åka upp till stallet snart & börja fixa innan syrran kommer hem. Dels för att vara snäll och dels för att få bort min otroliga abstinens efter hästarna. Har ni nångång älskat nån/några så mycket att det gör ont i hela kroppen när ni tänker på det? Så känner jag för mina hästar ♥
Publicerat i Allmänt,

Tuesday

Publicerat 2014-05-20 kl. 11:53:41 av Isabel Håkansson
Tisdag.. vad händer idag? Jo, jag ska gå klart skoldagen (slutar 14:50) och sen står stallet & plugg på schemat. Ska göra klart en SO-uppgift och plugga inför ett prov som ska göras imorgon. Snobben fick vila igår somsagt, så idag får det blir uteritt eller trim i ösby-paddocken. Gårdagen var så satans mysig, stallrelaterat alltså. Spolade av hästarnas ben, borstade, satte på fleecetäcken och städade stallet medans syrran promenerade Philip litegrann. Älskar sånna stalldagar då man bara strosar omkring liksom, det är så välbehövligt. 

I övrigt så väntar jag spänt på min nya design som kommer upp på bloggen snart, det visste ni inte trorjag..? Haha, suprise! Blir den som jag tänkt mig så kommer den bli såå bra, girly och ljus. Den jag har nu känns lite vintrig och mörk på nåt sätt, kanske är det bara för att jag inte gillar vintern och kyla. Vill ha sommar året om! Nej, nu lär jag få nånting gjort. Pusspusspuss

Publicerat i Allmänt,

Måndag // skola // glad

Publicerat 2014-05-19 kl. 17:17:00 av Isabel Håkansson
Skoldagen idag var helt okej. Just denhär veckan och veckan efter denna är fullsmäckad med prov och inlämningar, men jag ska göra det allra bästa av situationen och plugga, plugga, plugga. Vi hade idrott som sista lektion & jag körde i T-shirt, dygnsur och kall var jag efteråt, blä för ute idrott i regn alltså.
 
Med det sagt så förstår ni nog mycket väl att det regnar här idag haha. Imorse var det jättefint väder med klar himmel och sol, men det varade inte speciellt länge. Därför blir det vila idag för hästarna då dem lär vara plaskblöta och paddocks underlaget tugnt som tusan. Ska bara sätta på dem torra fleece-täcken, pyssla om dem och fixa stallet like all the other days.
 
Ikväll sover jag över hos Milla. Hon ska ha ev. ställa sin sommarhäst i vårt stall över sommaren, huuur kul som helst kommer det bli & vi lär ha en heldel att snacka om.
Strike a pose.. eller nåt haha.
Publicerat i Allmänt,

Snoopy v.21

Publicerat 2014-05-19 kl. 11:19:00 av Isabel Håkansson
Schemat kommer kunna ändras mycket beroende på om vi kommer hoppträna, väder, hur Snobben känns etc. Alltså är veckan rätt (läs: väldigt) oplanerad. Men jag ska försöka gå lite utifrån schemat iallafall. Och för att tillägga, när jag skriver "jogging/skritt" så gör jag ju det självklart ute i naturen och inte i paddocken, tycker det känns otroligt onödigt :)
Publicerat i Allmänt,

Lite sen update är aldrig fel

Publicerat 2014-05-18 kl. 23:04:39 av Isabel Håkansson
Hej på er. Vetinte varför men jag bara måste kolla in här, granska kommentarer, checka statistik & göra inlägg innan sovdax. Helgen är så gott som över och det känns både bra och dåligt. Det har varit en helg med mycket intryck och känslor, helt klart. Men kanske behövs det också ibland, livet kan inte alltid vara på topp & man behöver vara därnere på botten ibland för att sen få känna att livet är förjävla bra sen när allt vänder och går i rätt riktning.
 
Har duschat och fräschat till mig nu på kvällen. Oljat in hårtopparna med min grymma hår-olja och smörjt in benen med bodylotion. Laddar upp inför den sista hela skolveckan innan sommarlovet, huuur underbart? Obeskrivligt, faktiskt. Ska försöka göra nånting bra utav mitt liv som förövrigt är en stor röra justnu. Jag vill må bra, jag vill vara glad, rida, träna, vara med vänner- leva. Godnatt på er ♥
Publicerat i Allmänt,

Vilken heeelg!

Publicerat 2014-05-18 kl. 14:34:37 av Isabel Håkansson
Vilken helg det vart.. så rolig, skön, fullproppad & välbehövlig. Hästarna har gått riktigt bra och stallet har fixats noggrant och pedantiskt. Precis så vill jag ha det. Imorse fick hästarna gå ett morgon-pass ute i skogen.
 
Vi skrittade ner dem till lungdahls vägen vilket tar ca 20 min och klättrade sen i dem gigantiska klätterbackarna som finns där i alla gångarter. Philip gjorde ett enormt framsteg idag, han galopperade nämligen ca 500 meter i en bra galopp utan att sakta av uppför den största backen, duktiga lillen! Snobben var jättesnäll, pigg och lyssnade på mina förhållninga, något stark men det är så han är. Dem verkade vara mer än nöjda båda ponnybusarna när jag och Pernilla spolade av dem, bäst i världen är dem ❤️ 

Bästa utsikten helt klart. 
Publicerat i Allmänt,

Sisådär 8:45 en söndag.

Publicerat 2014-05-18 kl. 08:45:17 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

LOOKBOOK

Publicerat 2014-05-17 kl. 21:02:00 av Isabel Håkansson
Byxdress från BikBok
Publicerat i Allmänt,

Att vara stressad i stallet..

Publicerat 2014-05-17 kl. 19:52:21 av Isabel Håkansson
Imorse så kom jag ju iväg till stallet rätt sent med tanke på att jag, Pernilla & pappa skulle iväg runt 12.. Så jag var sjuuukt stressad i stallet vilket ledde till två korta, men ändå rätt okej pass. Paddocken var ganska hård idag så båda killarna gick ganska lugnt. Snobben fick galoppera liiite trots det hårda underlaget, det var så pass lite & jag smörjde alla benen ordentligt med liniment efteråt så han dör inte. Ska upp till stallet lite senare ikväll och linda benen med BoT paddar och fleecelindor för säkerhetsskull.
 
Iallafall. Började med Philip. Han var rätt loj idag pga värmen, men det var mer än förståerligt. Tömkörde honom ett pass i paddocken och det gick faktiskt väldigt bra! Dem andra tömkörningspassen har mest gått åt till att försöka få honom att förstå innebörden med tömkörning och överhuvudtaget att han ska gå FRAMFÖR mig. Blev rätt mycket trav på volt spår och både han och jag var nöjda efteråt.
 
Snobben red jag ca 40 minuter i paddocken, alla gångarter. Snobben var även han lite loj, men somsagt - förståerligt pga värmen. Vädret är så otroligt olika från dag till dag, ena dan är det 4 grader och andra 24 liksom, det blir jobbigt för hästarna. Är nöjd över båda hästarna men lite sisådär nöjd över min egna insatts. Men ioförsig är jag aldrig riktigt nöjd med mig själv, jag har sån hög presentationsångest att det är SJUKT. Skärpning på den.

Nytt i ridgarderoben

Publicerat 2014-05-17 kl. 11:42:00 av Isabel Håkansson
Numera kan jag presentera Snobbens nya utrustning som svart! All hans gamla, bruna utrustning ska säljas & det är med sorg i mitt hjärta som jag skriver det. Jag dock har ju turen att ha både brun & svart utrustning på mig själv. Jag kan helt enkelt välja om jag vill ha svarta stövlar och svart hjälm, eller bruna stövlar med brun hjälm med swarovski blingbling ;) Klagar inte!
 
Håll utkik efter en bloppis snarast!
Publicerat i Allmänt,

Perfekt kväll

Publicerat 2014-05-16 kl. 21:40:02 av Isabel Håkansson
Mötte upp Märta runt 5 och satt och snackade, tog bilder & skrattade fram tills klockan var lite över 8. Då åkte jag & papi och köpte lite gott med oss hem och nu har jag landat här, framför datorn. Det var såå välbehövligt att få vara ute med en bra vän i några timmar och bara snacka om allt och inget, släppa allt och typ bara vara. Saknat det.
 
Laddar om nu för att sticka ut och springa några kilometer, sisådär halv 10 en fredagskväll ;) Har panik över allt jag stoppat i mig idag, så ska byta om nu och dra ut. Detta är helt klart en utav dem mååånga bra sidorna som sommaren har, ljusa kvällar är en utav dem. Dagarna/kvällarna blir så mycket längre och jag total älskar det ♥
Hade en effekt på kameran som gjorde att bilderna blev fett färgsprakande, looove them!!
Publicerat i Allmänt,

Finally friday!

Publicerat 2014-05-16 kl. 16:37:32 av Isabel Håkansson
Äntligen fredag! Dagen idag har varit riktigt bra med bra väder, bra kompisar & chill i skolan - perfeeekt! Det blir inget stall för mig idag faktiskt, så hästarna får vila. Minns inte senast dem gjorde det så det blir nog superbra det också. Istället för stallet så ska jag cykla in till stan och möta en kompis, köpa lite gott och därefter cykla vidare till brottet för att äta, snacka och skratta.
 
Denhär helgen kommer nog bli den bästa och skönaste på länge. Pappa är hemma och har bestämt en massa kul vi ska hinna med innan helgen är slut. Imorgon b.la så ska vi ta en heldag i västerås och shoppa, vilket jag ser fram emot enormt mycket!
Updaten lär bli låg ikväll, men det är fredag och sol vilket ska tas vara på ordentligt! Nu lär jag börja röra mig in emot stan om jag vill vara där medans det fortfarande är varmt, puss på er ღ
Publicerat i Allmänt,

4 skogsälskare ute på tur

Publicerat 2014-05-15 kl. 21:46:46 av Isabel Håkansson
Snobben idag, trött i huvudet efter ridturen.. ↑
Idag trotsade jag Snobbens ridschema och drog ut på en skogsrunda istället. Ser verkligen inte grejen i att rida i paddock/manege när det är fint väder & man har tid att vara ute och rida. SÅ UT OCH RID MED ER ALLIHOPA, det är så mycket härligare och roligare för både häst och ryttare. Dessutom går det att både dressyra och intervall-träna superbra utomhus, remember.
 
Med det sagt så.. blev det en skogstur idag ;) Philip käkade hö & drack och var bara allmänt mycket piggare så min syster skrittade honom med mig och Snobben ut, barbacka. Det är alltid nyttigt för hästarna att få skrittas. Vi red en ny runda idag & den var SÅ mysig. Det gällde verkligen för hästarna att lyfta på benen och var med på noterna, Snobben var helt slut i huvudet efter 40 minuters slingrande runt i skogen. Hjärngympa är alltid nyttigt!
 
Som avslut så tog jag ett varv i galopp på rundbanan vilket Snobben uppskattade, minst sagt. Glada hästöron och ben som far som trumpinnar under en, det är helt obeskrivligt underbart!! Oops, nu blippade mobilen till & sa att det var dags för min workout, bara att sätta igång då!

Allt ordnar sig i slutändan.

Publicerat 2014-05-15 kl. 15:50:00 av Isabel Håkansson
Kanske blir allt bra tillslut? Kanske kommer allt att ordna sig? Kanske kommer jag kunna leva som vanligt igen? Kanske kommer det blir bra ändå? Livet, vad är det igentligen? Nånting man bara måste ta & pina sig igenom? Är så osäker på allt, allt, allt justnu.
 
Iallafall, hej på er! Förlåt för den lite alltför förvirrande texten som står skriven över, men jag bara måste få skriva av mig ibland- ni förstår mig. Dagen idag har varit lång, men rätt rolig faktiskt! Som jag hoppades så sprack vädret upp och solen kikade fram bakom dem gråmulna molnen, yeees!! Sommaren är på ingång och livet känns helt okej just för tillfället.
 
Äter mellis med systeris nu och ska ganska exakt efter att dethär inlägget är publicerat ut till kaninerna och släppa ut dem innan stallet. Idag ska jag antingen tömköra eller rida i paddocken. Tror det lutar mot ridning faktiskt för jag är inte jättebra på att tömköra och vill gärna ha nån vuxen nära till hands ifall jag får för mig att göra det, för Snobbens skull främst. Hacket åker på isåntfall & så svettas vi igenom ett ordentligt pass, Snobben och jag. 
Syrran kommer döda mig för bilden, men här är två bilder på oss som ett avlsut på detta inlägg iallafall ♥
Publicerat i Allmänt,

4..

Publicerat 2014-05-15 kl. 12:10:00 av Isabel Håkansson
..bra saker just nu:
♥ Hittat en grym sadel till Snobben!
♥ Sommarlov om en månad ganska exakt.
♥ Börjat hoppträna igen!
♥ Vann en bloggtävling & ett presentkort på 500 kronor igår!
 
..tråkiga saker just nu:
♥ Känner oflyt i livet. Är inte alls lika glad, sprallig, taggad & pepp som jag brukar vara.
♥ Vädret. Behöver jag säga mer? VART ÄR DU, SOLEN?
♥ Skoltrött. Visst, det är bara att hålla ut nu i några veckor men ändå.. skolan dödar mig långsamt.
♥ Blogg.se's portal, just nu. Blogg.se stängde ner min blogg i över ett dygn vilket inte alls var bra för min statistik..
Publicerat i Allmänt,

Bloggen igång & godmorgon!

Publicerat 2014-05-15 kl. 07:43:06 av Isabel Håkansson

Godmorgon! Är jättetrött idag efter att ha gått med Philip igår vid halv 11 på kvällen. Han hade lite ont i magen så jag, Mickis & Pernilla turades om att promenera och tempa honom under kvällen/natten. Mamma är uppe och går med honom nu, hoppas han piggnar till snart. Iallafall, sitter på bussen och är on my way to the school. Slutar 2 idag och då blir det raka spåret hem. 

Hittills är vädret gråmulet men förhoppningsvis spricker det upp senare framåt eftermiddan. Så alltså, först skolan, sen hem, sen stallet, sen hem igen. Inte mycket mer än så händer idag och med det sagt så känner jag mig ganska färdig med dethär inlägget. Ha en bra dag, puss 
Publicerat i Allmänt,

Hoppträningen 05/13-14

Publicerat 2014-05-13 kl. 09:39:07 av Isabel Håkansson
Min blogg har legat nere av nån konstig anledning så jag har inte kunnat bloggat & statistiken låg verkligen i botten igår, så tråkigt! Iallafall, hoppträningen i måndags då! Vi började med att värma upp Snobben på ett par bommar i trav vilket gick sisådär haha. Han var jättespringig och stark, och jag hatar med stort H & innehåll att ta i honom eller hästar överhuvudtaget.
 
När jag fick bukt på springandet iallafall så började vi hoppa små hinder i galopp. Inga problem, vi typ låg ner i vissa svängar och kom liiite för fort på vissa "hinder" men det gick bra. Blir så glad över att se Snobben glad och det känns kul att vara tillbaka på banan!
 
Om jag ska sammanfatta träningen: Lite (läs väldigt) springig och STARK och hoppa gjorde han med glädje. Jag var lite halv-mesig kanske och lät Snobben köra sitt egna lilla race men hellre det än att man sitter och sliter i sin häst tycker jag. Nu blir det LYDNAD fram tills att nästa träning hålls haha, let's do this.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Snoopy v.20

Publicerat 2014-05-12 kl. 12:06:00 av Isabel Håkansson
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Måndagmorgon

Publicerat 2014-05-12 kl. 08:03:29 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Haft en bra morgon? Min har väl vart rätt okej. Vaknade i någorlunda tid och hade tid att äta frukost för en gångsskull, är SÅ dålig på att kliva upp på mornarna haha! Idag börjar jag 8:10 & går till 15:30, rätt lång dag alltså. 

Har ett tidsinställt som kommer upp lite senare, men annars kommer bloggen stå tom tyvärr. Min dag är fullproppad med skola och sen hopp-träning. Men ikväll, då blir det både bilder och förhoppningsvis (!) en film. Ha en bra måndag, puss


Publicerat i Allmänt,

Hoppträningen..

Publicerat 2014-05-11 kl. 21:05:13 av Isabel Håkansson
..inställd. Det var ett så himla dåligt väder med regn till och från hela dagen = tungt underlag i paddocken = träningen inställd. Blev jätteledsen över det, hade längtat som en tok hela dagen.. men vi flyttade träningen imorgon istället! Så vad finns igentligen att göra när det är dåligt väder? Smörja, borsta, pyssla & rida ut i regnet såklart hihi!
 
Putsade nya sadeln, fettade läder och satte på mina Soft up PRO som jag fått hem nu igen efter lagningen - happy!
Drog sedan av den gamla sadeln och fettade in den ordentligt. När det var gjort så red jag och syrran ut en helmysig runda i rask skritt och lite trav. Snobben reds ju igenom ordentligt igår, fick upp flås och blev fuktig över hela kroppen, så det passade igentligen rätt bra med jogging idag.
 
Efter passet så var båda hästarna genom blöta pga regnet så dem fick på sig torra fleece-täcken & gå in i boxarna direkt. Nu har jag en heldel saker som står på "to do" listan innan jag ska ligga i säng om 1 timme så nu lär jag avrunda, puss
Snobbens nya sadel, a.ka min bebis haha. 
Publicerat i Allmänt,

WOHO tresiffrigt!

Publicerat 2014-05-11 kl. 12:57:00 av Isabel Håkansson
Igår kom det - finally. Min statistik visade tresiffrigt som antalet unika besökare och över 100 olika människor kollade in min blogg igår. Tack för det, de gjorde min morgon ännu lite bättre än vad den redan var ♥ Vaknade imorse runt halv 10 och slog på ett avsnitt av 90210. Dagens planer vet ni ju redan, hoppträning! Innan hoppträning iallafall så ska jag och min syster motionera Philip på nåt sätt.
 
Ikväll efter hoppträningen så ska jag för tredje gången denna veckan städa mitt rum. Älskar att ha städat & rent, speciellt under stressiga skolveckor. Under kommande vecka kommer jag dessutom att ha båda hästarna själv i 2 dagar (måndag och tisdag) så det lär bli stressigare än stressigast eftersom båda behöver motioneras. Men det löser jag på ett eller annat sätt. Nu: Stallet!
Publicerat i Allmänt,

Just precis nu..

Publicerat 2014-05-11 kl. 11:47:00 av Isabel Håkansson
Update kommer senare, puss
Publicerat i Allmänt,

Jag är med, såklart!

Publicerat 2014-05-11 kl. 00:19:07 av Isabel Håkansson
http://wilmafur.horseworld.se/2014/04/24/pasklovstavling/
Publicerat i Allmänt,

4,5 timmar lång stalldag

Publicerat 2014-05-10 kl. 20:39:45 av Isabel Håkansson
Bilder från idag
Åkte till stallet runt 2 idag och kom inte hem förrän halv 7. När jag tog in Snobben idag så var han rätt stressad efter att en travade precis kört förbi utanför deras hage. Trippade in och trampade lite i gången men inte mer än så. Spolade av alla 4 ben i spolspilltan först, sen ryktade jag hela honom i ca 1 timme. Han hade unnat sig själv en riktig lerinpackning, så idag var jag gladare än gladast över att jag hade grymma produkter ifrån K9 horse att reda ut b.la manen med.
 
När Snobben var ren och fri ifrån lera så gick jag och syrran ut med båda hästarna på en promenad. Dem var dunder-pigga och trippade omkring som dem små busfrön de är. Med oss ut hade vi en påse morötter som vi unnade hästarna lite då & då. Efter promenaden så red Mickis igenom Snobben. Hon tränade skänkelvikningar och samlad galopp, väldigt jobbigt men väldigt nyttigt. Snobben reds på hacket idag och var helt skummig runt mun efter passet, bevis på att det inte behövs att hästen har bett i munnen!
 
Hon visade mig en massa bra basic övningar som var väldigt bra för att stärka Snobben vilket jag kommer jobba vidare med. Passet gick skitbra & både Mickis och Snobben verkade nöjda efteråt. Imorgon ska jag iväg på träning med Snobben för första gången på över SEX månader. Vi ska ställa fram hinderstöd och bygga upp RIKTIGA hinder & Snobben ska vara utrustad med martingal och benskydd!! Är så taggad och glad att jag tror jag spricker!
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

Ny dag, nya tag

Publicerat 2014-05-10 kl. 12:31:42 av Isabel Håkansson
Klockan 10 imorse vaknade jag av mig själv, utvilad & glad. Skar upp honungsmelon, hällde upp vanilj-yoghurt och toppade det med färska jordgubbar, jättegott var det! Gårdagens-pass har jag lagt bakom mig och jag blickar framåt. Jag vet att jag en dag kommer belönas av mitt hårda arbete, jag är bara så himla säker. Snobben kan, och jag kan. Det sitter bara långt inne.
 
Bara för att jag känner mig lite extra glader idag så tänkte jag passa på att länka lite bloggisar såhär på morgonkvisten. Först har vi denna blogg, grymt go tjej med en dunderfin ponny! Läser bloggen flera gånger om dan och är heltklart en utav mina absoluta favoritbloggar. Sen har vi denhär bloggen, updateringen kan vara lite sisådär ibland men annars en helgrym blogg. Skojar inte när jag säger att jag v.i.l.l h.a h.e.n.n.e.s ponny!! Denna blogg är även den jättebra, började läsa den ganska nyligen men hittils stormtrivs jag på deras sida.
Right now
Publicerat i Allmänt,

Ridscheman?

Publicerat 2014-05-10 kl. 11:11:00 av Isabel Håkansson
Satt & pysslade ihop två olika "ridscheman" i gimp igårkväll när jag hade tråkigt haha. Det första schemat (nr 1) är grymt stilrent & fint, tycker jag! Minnet bakom bilden är också ganska bra, eller jag minns just den galoppen (på bilden) just för att han var så mjuk och samarbetsvillig.
 
Det andra schemat (nr 2) är lite mer stökigt och själva "rutan" för där alla dagar ska stå är rätt liten, samt att opaciteten i rutan är jääättesvag. Men med lite finslipning tror jag den också kan bli riktigt fin.. Åh beslutsångest, hjälp mig! Vilket ridschema skulle ni vilja dyker upp här på bloggen varje vecka?
Publicerat i Allmänt,

Motgång efter motgång

Publicerat 2014-05-09 kl. 23:04:52 av Isabel Håkansson
Ridpasset gick precis lika dåligt som alla andra ridpassen gjort på senaste tiden.. Blir så förbannad på mig själv & min urusla ridning rent ut sagt. Vill kunna allt och ge Snobben dem bästa av dem bästa förutsättningarna för att kunna ridas på ett rättvist och världens bästa vis. Kanske har jag för höga krav för mig och oss som ekipage. Men jag vet att han kan, bara jag gör rätt- och de stör mig så in i helvette.
 
Iallafall, om vi går in lite djupare på dagens pass då. Red fram som vanligt i alla gångarter vilket gick bra. Snobben var rätt pigg idag vilket jag hade kunnat dra nytta av, men istället krånglade jag bara till det. Såfort han ville ta egna intiativ till att öka liiite så styrde jag in på små volter och ååååååh jag vill bara kryssa dethär passet eller spola tillbaka tiden 5 timmar och göra om det. Bättre. Så sjukt mycket bättre. Allt var totalt mitt fel, Snobben gjorde bara vad jag bad honom om liksom.. bästa killen..
 
Imorgon ska Mickis rida. Ska be henne visa mig en massa bra knep & ge mig tips på ridövningar. Innan hon ska rida (framåt eftermiddan) så tänkte jag på förmiddan nångång gå ut på en promenad med Snobben och umgås med honom några timmar. Smörja hans utrustning, spola ben, rykta lääänge och bara umgås somsagt, det behövs ibland.. ♥
Publicerat i Allmänt,

Fredagsglad

Publicerat 2014-05-09 kl. 16:58:42 av Isabel Håkansson
Ren glädje. Ren jävla glädje. Bilderna är tagna under förra årets första hoppträning efter vintervilan.
 
Fredagen var braig idag faktiskt hihi. Hände inte nåt speciellt utan skoldagen flöt på, skolmaten var asgod & jag fick ett prov på SO:n avklarat, det gick rätt bra också dessutom! Kom hem runt halv 4 i vanlig ordning på fredagar och har käkat lite tidig middag innan stallet. Vädret är uuurtrist (idag igen) så jag kör nog på ett pass i paddocken idag. Sätter på sadel, hacket & släpar fram ett par bommar, det blir nog bra en dag som denna.
      Ikväll ska ni läsare få hjälpa mig med en sak, med vad får ni veta då ;) Anyways, nu lär jag kila. Puss på er.
Publicerat i Allmänt,

En stressfri morgon

Publicerat 2014-05-09 kl. 07:42:27 av Isabel Håkansson
Vaknade faktiskt någorlunda tidigt idag och fick mig en stressfri morgon för en gånsskull haha. Jag är så extremt svår-väckt. Iallafall, idag har jag på mig en vit stickad tröja tillsammans med ett par svarta dr.denim jeans och korta "boots". 

Sitter på bussen nu som förövrigt är proppfull. Börjar halv 9 idag men är i skolan en halvtimme innan, perfekt då jag behöver plugga! Hoppas alla ni får en helgrym fredag nu, gör nåt bra av dagen ❤️ 


Publicerat i Allmänt,

What a day

Publicerat 2014-05-08 kl. 22:04:52 av Isabel Håkansson
Nu är dagen över. Sitter som varje kväll i mitt rum, framför datorn & knapprar på tangentbordet. Datorn är på & mysbelysningen i rummet är tänd. Hästarna fick vila idag efter många om och men. Har ju ett prov imorgon som jag verkligen behövde plugga till så det fick bli så idag, hästarna har hållt igång i över 1 vecka ändå så det passade nog bra med lite vila - imorgon är vi på banan igen. 
 
Imorgon då, fredag & efter det helg. OM jag är glad över det? Blir helt insane av allt som händer runtom mig justnu, vet inte vad som är rätt och vad som är fel, ingenting är sig likt och mina känslor är på "off". Jag är så FÄRDIG med allt gråtande och vad sömnlösa nätter heter. Jag ska och tänker inte ta skit för nånting andra gjort, för jag är min egen. Med det sagt säger jag nu godnatt, sovgott ♥
 
Publicerat i Allmänt,

Stallgos

Publicerat 2014-05-08 kl. 17:42:05 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Efter en halvjobbig skoldag

Publicerat 2014-05-08 kl. 16:02:11 av Isabel Håkansson
Började morgonen med världens sämsta uppvaknande och en försening. Jag var både ledsen, sur & grinig när jag hoppade på bussen men slog på BRA musik som satte prick på mina känslor och kände mig lite bättre. När halva bussresan gått så börjar mitt vänsta öga att klia, svida och rinna hur mycket som helst. I ren jäkla panik slet jag ur linsen på bussen utan varken linsvätska eller tvättade händer, tvärtemot alla principer så att säga ;)
 
Till skolan kom jag iallafall. Lektionerna idag gick segt. Känns inte som om nånting blir gjort i skolan överhuvudtaget just denhär perioden & det känns fullkomligt meningslöst att åka dit för att göra.. inget. Dock är vi ju inne den sista perioden i skolan nu så det är bara att stå ut och pressa sig själv till max för att kunna stå ut nu fram till sommarlovet.
 
Nu, när jag fått avreagera mig lite så ska lilla jag svida om till stallkläder och börja bege mig upp emot stallet. Idag blir det nog antingen klättring, vila eller paddock. Rätt oklart alltså. Har ett prov imorgon som jag måste plugga till så stallet får gå snabbt idag, tyvärr.
Publicerat i Allmänt,

All motivation, noll insperation

Publicerat 2014-05-07 kl. 20:44:08 av Isabel Håkansson
Ni vet dendär känslan, när det bara kryper i hela kroppen & man vill hem, slå på datorn och pumpa ut BRA inlägg med BRA innehåll? Så känner jag justnu. Jag är så extremt känsloladdad nu för tiden, är som en färgsprakande, tickande jäkla bomb haha. Jag vill så mycket men kan göra så lite, känner mig otillräcklig. Typ. Inspirationen ligger på 0 också, det blir lätt så när läsarantalet inte är speciellt högt.. jag har mig själv att skylla dock.
 
Iallafall, käkade nyss en god middag hemma i min ensamhet haha. Slängde ihop gårdagens mat med lite macaroner och micrade det - lazy. Tiden rinner iväg och det börjar mörkna utanför fönstret. Funderar på om jag ska ut och gå en sväng eller om jag ska ställa mig i duschen och fräscha till mig, länge. Skulle behöva damma rummet också.. gaah panik.
 
Räkna med mig & bloggen ett tag framöver nu iallafall, dethär är min öppna, ibland kanske liiite för ärliga dagbok. Alla dagar sammanfattas och sparas här på min blogg i både text och bilder, let's do this.
 
Publicerat i Allmänt,

Pluggdejt

Publicerat 2014-05-07 kl. 17:18:57 av Isabel Håkansson
Pluggat om första världskriget i 30 minuter nu ca & känner mig rätt säker på ämnet. Dock kommer det nog vara glömt om nån timme eller två om jag känner mig själv rätt haha ;) Ska hjälpa Sandra & Linn med fysiken nu och när det är klart så lär vi väl sätta oss framför TV:en och snacka. Skoldagen idag alltså, shit vad seg den var! Vädret har ännu en dag bjudit på gråmulen himmel och regn med jämna mellanrum. 

Snobben rids eventuellt av Mickis idag, konditionsträning. Snobben ska konditonstränas 2 gånger/vecka nu tills han är princip outtröttlig. Provade en sadel på S igår och den verkade skitbra & var dessutom jätteskön att sitta i. Nu blir det träning, träning och ännu lite mer träning. Sommaren 2014, den kommer ääääga! 
Right now
Publicerat i Allmänt,

Tisdagmorgon

Publicerat 2014-05-06 kl. 07:50:56 av Isabel Håkansson
Vaknade en kvart innan bussen gick och TVINGADE mig upp ur sängen, det känns stabilt haha ;) Får trösta mig med att jag slutar klockan ett idag & får åka tidigt till stallet. Har rätt mycket på schemat idag faktiskt, berättar för er senare. 

Nej, nu stannar bussen på hållplatsen jag ska av så jag ska sluta. Ha en bra dag allihopa, puss
 
Publicerat i Allmänt,

Reality

Publicerat 2014-05-05 kl. 22:47:17 av Isabel Håkansson
Och så var mina 5 lediga dagar ifrån skolan.. över. Sad but true. Är så skoltrött & längtar ihjäl mig till sommarlovet, FÖRSTÅ vad underbart att få sina slutbetyg i ett kuvert av sin mentor och sen få säga BYEBYE till skolan för ÖVER 2 månader, gaaah.
 
Iallafall, idag utforskade jag och syrran en jättemysig skogsslinga. Snobben var superpigg och försökte smyga iväg i trav hela tiden haha, men annars duktig och snäll. Philip tog varje tillfälle att få hoppa över dem små stockarna i skogen och gjorde små glädje bockningar efteråt. Skogsslingan var inte jättelång så vi tog ett varv runt Ösby efteråt i trav & galopp. Snobben var skitduktig och jobbade på med ett bra flås i ett bra tempo, behövde aldrig driva på honom utan tempot skötte S själv princip. 
 
Nej, nu ska jag fläta ihop håret och lägga mig tillsammans med iPaden och surfa runt lite. Imorgon är det skola & back to reality. Godnatt ♡
TurnBackTime
Publicerat i Allmänt,

I wont give up on us

Publicerat 2014-05-05 kl. 12:57:04 av Isabel Håkansson
Jag älskar dig så att det gör ont i mig. Min älskade Snoopy, aldrig i mitt liv kommer jag hitta nån som dig igen ♥
Publicerat i Allmänt,

Saker som inte går hem hos mig

Publicerat 2014-05-05 kl. 11:26:00 av Isabel Håkansson
Jodphursbyxan. Tycker den är groteskt ful om jag ska vara helt ärlig & skulle aldrig kunna bära dem själv. Ridbyxor enligt mig ska vara tajta hela vägen och så kommer jag nog alltid att tycka.
Barfotaskorna. Förstår verkligen syftet med dem och det är en påhittig uppfinning, MEN tycker fortfarande att det ser så himla konstigt ut på hästen haha. Sen känns det som om det kanske blir lite klumpigt för hästen att springa omkring med skor på sig?
Mönster likt som på bilden. Tycker inte om konstigt mönstrade schabrak utan föredrar rutor.
Dessa pannband. Klart dem blir personliga & det är uuurgulligt men det är ingenting jag skulle kunna sätta på Snobben, eventuellt Philip isåntfall hihi ;)
Publicerat i Allmänt,

Halvmulen men bra söndag

Publicerat 2014-05-04 kl. 15:41:54 av Isabel Håkansson
Sov hemma hos Milla inatt igen hihi. Kollade på en asbra film igårkväll & somnade inte förrän seeent då vi båda var aspigga. Imorse väckte Milla mig runt halv 1 nångång och då gick vi ner och käkade frukost. Åkte hem kring halv 3 och åkte direkt till Willys och pantade med mamma och syrran.
 
Ska käka lite lunch/tidig middag nu och invänta att det gråmulna vädret spricker upp så jag kan gå till stallet haha. Idag blir det på med lindor på alla 4 ben och så ska jag och S svettas ihop på banan. Dressyr står på schemat alltså, wish me good luck!
Ett pass på Ösby för 1 månad sen ganska exakt.
Publicerat i Allmänt,

Babbel

Publicerat 2014-05-02 kl. 16:28:24 av Isabel Håkansson
Damsugat, plockat ur diskmaskin, tagit ut soporna, torkat av bänkar och bord - vuxenpoäng på den! Vädret är lite halvt gråmulet utanför fönstret men jag hoppas att det spricker upp snart! Mamma kommer hem vilken sekund som helst så då ska jag byta om och packa, in till stan och hämta ut ett paket, hämta en sadel vi ska få prova och efter det dra hem till Milla.
 
Livet känns rätt okej i skrivande stund och allt jag gått och mått dåligt över länge har jag börjat se över nu. Man har trotsallt alltid två val. Att låta sig själv dras ner i skiten, problemen och trilla ner i det svarta hålet eller se över det & göra saker man älskar med personer man älskar, thats it.
Publicerat i Allmänt,

Hackamore och en pigg Snobben

Publicerat 2014-05-02 kl. 14:48:02 av Isabel Håkansson
Igår när jag i vanlig ordning skulle smörja in Snobbens mungipor med helosan så kände jag att hans mungipor var extremt frasiga & torra. Det är så lerigt i hagen dem står i justnu och med tanke på att Snobben går och pillar där hela dagarna så är det klart att mungiporna blir torra tillslut.
 
Jag bestämde mig då att sätta ihop ett litet träns med mitt hackamore som jag aldrig använt, inte så skönt att ha ett bett som skaver där man redan är torr/frasig liksom. Hittade inte hacket och letade hur länge som helst och såg sen att Mickis redan satt ihop ett träns med hackamore + nosludd och ridit med det dagen innan!! Blev asglad och ännu en gång påmind om hur bra Snobben har det med folk runt om honom som bryr sig om honom riktigt mycket.
 
Själva passet gick så bra! Det tog ett tag för mig att komma på hur jag skulle rida ordentligt med hacket men när jag gjorde det gick det helt underbart bra. När jag ridit fram emot en timme så beslöt jag mig för att avsluta honom och fortsätta idag. Vilket jag gjorde.
 
Gick upp 7 imorse och drog till stallet. Gjorde verkligen rätt val som fortsatte där vi slutade igår för fyf*n vad bra det gick rent ut sagt!! Passet idag innehöll galopp och travjobb över en bom, fattningar ifrån skritt där S verkligen fick "sätta" sig och skjuta ifrån ordentligt, tempoväxlingar i alla gångarter osv. Idag gick passet fort och vi red i ca 35 minuter.
Duktiga, fina S ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Vilka är det ingentligen som komplitterar MIG?

Publicerat 2014-05-02 kl. 12:08:00 av Isabel Håkansson
Nu ska jag vara ärlig. Jag har svårt för det allra flesta människor haha. Jag är en människa med mycket åsikter & så har det alltid varit. Så vad för typer är det igentligen som komplitterar mig i mitt liv? Vilka jag tänker skriva först vet ni nog redan, det är rätt självfallet.. ;)
Här är jag GLAD. Jag har stallkläder som pryder hela min kropp och jag vet att jag kommer få spendera dem kommande timmarna i stallet med dem bästa i mitt liv.. hästarna. Vid min sida har jag min syster, som komplitterar mig och mitt liv genom att bara finnas till och ja.. ni vet nog hur det är ni med syskon. Man bråkar, skrattar, snackar om allt, flummar och bråkar lite till.
Mina två hästar är väl dem som tillger mig som allra mest glädje och energi i mitt liv, just nu. Det är så mycket med allting runt om mig hela tiden med familj, skola, kompisar, drama, kärlek, bråk och problem. Allt liksom trasslar ihop sig och ligger i bakhuvudet och gror hela tiden. Det är då jag behöver mina hästar och mitt älskade stall. Det är där jag mår som allra bäst och kan vara mig själv all the way, släppa allt annat.
 
Mina hästar skulle aldrig svika mig, aldrig ha en endaste liten tanke på att medvetet göra illa mig varken psykist eller fysist. Dem uppfyller alla krav jag har för att kunna kalla nån mina bästavänner och därför kommer dem före allt. Utan mina hästar- ingen Isabel.

Jag har sååå mycket bilder på/med folk som var & en har en plats i mitt hjärta. Men tyvärr fick inte ens en tredjedel av bilderna plats. Så ni som är bra och nära vän med mig men inte är med, ni har en plats i mitt hjärta även om ni inte är med i collaget ♥
 
Iallafall, dem över. Det är dem jag verkligen kan kalla äkta och mena det, som jag kan dela hemligheter med, skratta med, vara irriterad på, komma till om jag känner mig ensam. Mina vägledare i livet, love u guys.
Publicerat i Allmänt,

Morgontrim

Publicerat 2014-05-02 kl. 09:45:48 av Isabel Håkansson
Pigg häst, fint väder & ett nytt bett som S funkar riktigt bra på - underbart! Tänkte trimma över en bom och lösgöra honom ordentligt, lets go! 
Publicerat i Allmänt,

Hur man får vardan att gå ihop?

Publicerat 2014-05-01 kl. 15:45:00 av Isabel Håkansson
Hur får man igentligen vardan att gå ihop när man har skola, djur, blogg, läxor, kompisar och en familj som alltihop kräver tid? Ibland känns det som om jag inte har koll alls, men när jag tänker efter - jag utför alla måsten varjedag & sköter allt som behöver skötas.
 
Några tips för er som har ett lika tajt tidsschema som jag ↓
♥ Sätt er varje söndag och skriv ihop ett ridschema till dig och din häst. Det gör att det går mycket fortare att rida och man vet precis vad och hur man ska rida. Dessutom känns det alltid lika bra att sätta ihop noggranna scheman.
 
♥ Gör färdigt läxorna samma dag ni får hem läxorna. DET är nåt jag måste skärpa mig med, väntar alltid tills dan innan läxan ska vara och pluggar, inte bra Isabel. Shame on me x100.
 
♥ Ta fram kläder, smycken och packa väskan varje kväll till morgondagens skola. Då slipper man stressa så otroligt mycket på mornarna när man är trött och seg.
 
♥ Pluggfika, det både umgås du med kompisar och pluggar samtidigt.

Får du inte alltid allting att gå ihop, får du underkänt på ett prov eller två, väljer du nångång att sticka ut och ha kul framför att kura ner dig i sängen med din biologibok - kom igeeeen, det kallas att vara mänsklig.
Publicerat i Allmänt,

Slut på det lugna

Publicerat 2014-05-01 kl. 13:33:18 av Isabel Håkansson
Bakade scones och gjorde nyttig varmchocklad som inte blev sådär jättegod, mätt är jag nu iallafall och ska strax hoppa i stallkläderna för att dra upp till stallet. Är rätt osäker på vädret så det blir nog paddocken idag. Snobben reds ut i skogen igår av Mickis på en ny väg. Mycket slalom mellan träd och hjärngympa blev det för lilla S, det behövs det också ibland.

Nej, slut på det lugna. Nu blir det stallet i ett x-antal timmar & göra nytta.
Publicerat i Allmänt,

Vaknar upp till ett vitt täcke

Publicerat 2014-05-01 kl. 09:54:17 av Isabel Håkansson
Utanför mitt fönster justnu..
Igårkväll började snön yra omkring här i lilla Sala. Vilken besvikelse & vilket jäkla bakslag efter det fina vädret vi haft här med 20+ grader i nästan 2 veckor. Som tur är lär inte snön ligga kvar speciellt länge.. Eftersom det är kramsnö och våra hästar har varken sulor eller brodd så får ridningen vänta till lite senare i eftermiddag då snön troligtvis är borta då.
 
Iallafall, varför inte starta morgonen med en god frukost och lite träning? Jag är trotsallt ledig och då har jag tid (och lust) att lyxa till min vardag lite. Tänkte köra 10 min mage och 10 min ben och sen ställa mig och göra scones eller nåt annat gott, så får det bli!
Publicerat i Allmänt,