Frågor #2 // Snobben och hästar.

Publicerat 2015-01-27 kl. 17:39:00 av Isabel Håkansson
Hur är Snobben att hoppa med? 
Snobben hoppar allt, om han får rätt förutsättningar för att kunna hoppa. När jag var yngre så skrev jag alltid "Åh, Snobben hoppar allt man styr på och lite till", och det gjorde han. MEN, då snackade vi en hinderhöjd som låg på 60-65 cm? Snobben hoppar inte ens över 60cm, han skuttar. Skulle jag beskriva Snobben inom hoppningen idag så skulle jag säga att han hoppar allt med rätt ryttare och som sagt, bra förutsättningar. Han kan hoppa allt med mig, men minsta lilla jag tvekar eller stör honom så tar det stopp. Snobben behöver självförtroende utav ryttaren som rider och en lugn ridning. Han blir rätt stark och kan vara svår att lägga rätt på hinder då han gärna tar saken i egna händer, men annars - supersnäll och rolig att hoppa! Ett stort plus är att han inte är tittig på hinder överhuvudtaget, det är riktigt skönt! 
 
Hur tränade du bort era uteritts-problem?
Jag red ut, varje dag. Gav ALDRIG upp och kunde ärligttalat stå på ett och samma ställe i 1 timme vissa dagar. Det gäller att vara envisare än sin ponny, helt enkelt ;) 
 
Högsta du hoppat per kategori, A, B, C ponny osv? 

Med A-ponny har jag kanske hoppat... 40 cm? Inte högt alls, men jag har inte ridit shettis så mycket alls genom åren. Med B-ponny har jag hoppat 1meter och C-ponny 1,10cm (Snobben). D-ponny 90cm och storhäst kanske.. 80? 
 
Beskriv din ridning i allmänhet, hur du rider? 

Jag är en sån person som rider sååå olika beroende på vilken häst jag rider. Vissa hästar kan jag inte rida överhuvudtaget medans jag på vissa hästar kan rida mycket bättre. Jag är ganska försiktig, men orädd. Ska jag rida en helt främmande häst som jag vet kan vara lite "busig" så blir jag aldrig rädd, utan istället taggad. Mjuk men bestämd hand och konsekvent! 
Världens gladaste häst är han också, min lilla Snobb!
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Julia Axelsson

Snobben, han är ju för underbar!

Sv: Jag byter gäääärna, jag älskar snö och kalla vintern, ponnyn min med :D
Så lite så, grym är du!

Kramis <3

2015-01-27 @ 21:29:35
URL: http://julialinneaaxelsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback