Next stop: Ridklubben för spökövernattning

Publicerat 2014-10-31 kl. 20:12:32 av Isabel Håkansson
Nu kör vi på en spöklig-kväll på ridklubben, SORF. Jag har inte varit där sen min favorit häst togs bort i våras, men det blir ett kärt återseénde at all. Det finns så mycket minnen borta i det där ridskole stallet, om ni bara visste.. Men ikväll åker jag inte dit för att skämma bort ridskolehästarna utan för att skrämma barn på spökrundan som hålls där ikväll - happy halloween.
Publicerat i Allmänt,

Favoriter ur ryktlådan.

Publicerat 2014-10-31 kl. 14:50:00 av Isabel Håkansson
• Man-och svans borsten. Jag borstar inte mina hästars svansar med svansborsten varje dag, då det sliter betydligt mindre att bara borsta med en vanlig, något hårdare rotborste. Men nån gång i veckan så sprayar jag på ordentligt med pälsglans och borstar ut svansarna med svansborsten, och jag skulle aldrig klara mig utan den. 
 
• Bluelotion. Jag har både en liten flaska bluelotion som jag har i ett sidofack på min ryktväska, men även en större flaska ifall det skulle behövas. Den är GRYM om man ridit lite hårdare t.ex hopp-pass. Smörjer alltid in Snobbens ben med bluelotion efter ansträngande pass. Annars använder jag bara vanligt arnika liniment. 
 
• Microfibersvampen. Den ger en grym sista touch efter att man ryktat hästen. Pälsen ser och blir väldigt glansig och fin. 
 
• Rotviskan. Jag har en rotviska med långa och ganska mjuka strån, vilket också ger efter sig en otrolig lyster i hästarnas pälsar. Jag drar alltid med rotviskan två omgångar på båda sidorna och som sagt- resultatet blir jättebra! 
 
• Pannborste med gethår (ej det på bilden). Jag använder en liten pannborste gjord på gethår när jag borstar mina hästars ansikten. Först går jag igenom ansiktet med en något hårdare och "fastare" pannborste, och sedan tar jag pannborsten i gethår. Snobben står alltid och blundar när jag borstar med den, för att han tycker den är så mjuk och mysig, hihi. 
 
• Hovkrats med borste på baksidan. Tror alla vet varför man inte skulle klara sig utan en hovkrats.. Jag föredrar hovkratsar med en hård borste på baksidan så att jag kan borsta bort överflödigt grus/sand efter att jag kratsat bort eventuell lera etc. 
Publicerat i Allmänt,

Dagens blogg!

Publicerat 2014-10-31 kl. 11:47:05 av Isabel Håkansson
Ni vet reglerna, right? Ni skriver er blogg-adress i kommentarsfältet nedan och sedan är ni med i tävlingen om att vinna ett eget inlägg med länk(ar) till er blogg. Min statistik pendlar mellan 200-250 unika besökare varje dag, och förhoppningsvis kan jag bidra med lite extra läsare till vinnaren! 1,2,3 - GO.
Publicerat i Allmänt,

En uteritt i höstsolen!

Publicerat 2014-10-31 kl. 10:10:00 av Isabel Håkansson
Igår red jag, syrran, Snobben & lilla Philip ut på en helmysig uteritt i höstsolen. Det var lagom varmt och solen stod som högst på himlen, hästarna var taggade och vi var glada. - Vadå perfekt kombination? Snobben hade lite träningsvärk, så jag lät honom bara gå på långa tyglar princip, förutom under dem korta sträckorna då vi travade & galopperade, då kortade jag tyglarna en aning, hehe.
 
Snobben stannade till vid en stor vattenpöl både före vi skulle rida iväg och på vägen hem för att stå och plaska i den. Han som tagit stora omvägar runt vattenpölar förut tog egna intiativ att gå ut i en stor pöl och plaska liksom.. sötis. Synd att vi endast fick film på när han gick i vattenpölen på hemvägen då han var lite trött, han var HEEELT tokig när han gick i vattenpölen första gången nämligen, stod och plaskade, skuttade och tjöt! Världens bästa Snobb.

Så synd att kvalitén är så dålig på videon, men hur som helst.. ni ser motivet - vilket är Snobben som står och plaskar, hihi ;)

Godnatt med en bra bild..

Publicerat 2014-10-30 kl. 21:25:21 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Världens bästa häst!

Publicerat 2014-10-29 kl. 22:35:16 av Isabel Håkansson
Jag står verkligen som ägare på VÄRLDENS bästa häst! Han är så otroligt underbar att rida, hantera och titta på. Min stjärna och bästakompis, jag är såsåsåså nöjd över honom idag ♥ Han gick princip rakt in i transporten både till träningen och från träningen, vilket är otroliga framsteg om man tänker tillbaka ett år då han stegrade i protest så fort han såg trailern.
 
Jag fick loss Snobben ordentligt i skritten och galoppen, men traven är trälig för oss båda alltså.. Att Snobben är lite stel och stretig just nu beror ju på hans korta vila han fick förra veckan pga hans svullna knä, så det är bara att bita ihop och starta om på ruta 1. Böja igenom, stretcha, linimentera och jobba, jobba, jobba. Nothing more to do. Vi tränade hur som helst på lite galopp ombyten över ett litet hinder som uppvärmning vilket gick riktigt bra, Snobben bytte rent & fint!
 
På slutet så ställde vi upp en kombination med 2 hinder. Som högst låg hinderhöjden på lite mer än 80cm, och Snobben hoppade SÅ fint. Kom verkligen upp med ryggen, hoppade med god marginal men framför allt - lyssnade på mig. Snobben har en tendens annars att rusa iväg och skita fullständigt i när jag "släpper iväg" honom och jag planerat att hoppa av, liksom. Han tar saken i egna händer och hoppar mer än gärna 2 meter innan hindret, hihi ;)
 
Han var krullig som ett litet lamm efter knappt 1 timme i ridhuset, vilket är ännu en tecken på att han är i stort behov av att rakas. Det är inte naturligt för en häst att bli så svettig liksom, utan han behöver rakas. Typ nu.
Väärldens finaste (och tröttaste) lilla hjärta idag efter en toppengrym träning ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Idag minns vi..

Publicerat 2014-10-29 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
.. Snobbens ponny-lugg. Som jag i dagens läge SKÄMS över att jag verkställde och klippte. Snobben är så himla mycket finare i sin något lägre lugg. Jag tycker att det är coolt med tjocka ponnyluggar, det gör jag. Men med tanke på att Snobbens lugg är jättetunn så såg det bara jätte märkligt ut, eller vad tycker ni? 
           
Publicerat i Allmänt,

Next stop: Stockholm City

Publicerat 2014-10-29 kl. 12:33:01 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Onsdagmorgon

Publicerat 2014-10-29 kl. 09:55:15 av Isabel Håkansson
Godmorgon hörni, taggade på en ny dag? Jag är! Det är så härligt med höstlov och att bara få pausa ifrån skolan en vecka för att andas ut och leva lite, det behövdes. Idag dock tänkte jag ta mig i kragen och göra klart en engelska & en svenska-uppgift som ska vara klar efter lovet. Suck. Är inte lov till för att få SLIPPA plugga, eller? Jaja, jag har inte mycket kvar på nån utav uppgifterna så det är väl bara att lägga på ett flin och göra det, I guess. Dagens planer hur som helst lyder såhär ↓
 
♥ Åka in till stan (i Stockholm) och kika runt lite. Det var sååå längesen jag var där, och som sagt, jag älskar Stockholm!
 
♥ Åka vidare till stinsen (shoppingcentrum) för att eventuellt shoppa lite, har ingenting som jag måste ha, men känner jag mig själv rätt så åker jag inte hem tomhänt hihi.
 
♥ Hem till Sala, stannar & käkar donken.
 
♥ Hoppträna Snobben, om det inte blir alltför sent.
 
♥ Blogga, blogga, blogga.
Publicerat i Allmänt,

Älsklingsblogg

Publicerat 2014-10-28 kl. 20:41:34 av Isabel Håkansson
Åh, hej bloggisar ♥♥ Dagen har gått i ett, minst sagt. Imorse vaknade jag upp hos Milla, drog mig hemåt runt 10-tiden, bytte om och åkte till stallet, fixade åt både Snobben och Philip, åkte hem, duschade och bytte om vilket förövrigt var det skönaste idag eftersom jag kände mig sååå ofräsch, blev upphämtad av pappa, åkte till stockholm, käkade och NU har jag äntligen landat hemma i pappas lägenhet en bit utanför Stockholm centrum. 
 
Jag scrollar upp och ner på min blogg, och dör i trisstess. Det känns inte bra i magen när ens egna älsklingsblogg känns tråkig, liksom. Jag vill att det ska hända saker, göra pyssliga collage och blanda det med bra inlägg som det sprudlar positiv energi ur. Jag vill att min blogg ska SYNAS, SKINA och vara grymmare än grymmast. Är jag redo att kämpa för det..? Oh, ja. I'm back on track.
 
I skrivande stund sitter jag i en utav fåtöljerna i vardagsrummet med en godispåse i knät, klädd i mina allra skönaste mjukisbyxor. Som jag alltid skriver - stockholm inspirerar mig. Nog för att jag bara varit här i nån timme eller två, men det sprudlar energi ur den här staden och jag älskar att bara få vara här & andas in all stockholm-power-luft. Vi hörs imorgon med nya, roliga inlägg. Tack för idag, statistiken har varit grym. Godnatt.
Publicerat i Allmänt,

En blåsig tisdag

Publicerat 2014-10-28 kl. 16:59:00 av Isabel Håkansson
Tid: 30 minuter/häst.
Underlag: Grus.
Syfte: Bara komma ut och ta det lite lugnt såhär mitt i veckan, ganska skönt ibland!
 
Vad passade väl bättre än två gosiga promenader med mina små hjärtan en blåsig tisdag som denna? Jag började med att ta ut Philip, som förövrigt var piggelin idag. Han kunde verkligen inte skritta utan skulle bara trava hela tiden, hihi sötnosen. Förutom att trava omkring med mig hängandes i grimskaftet bakom (skämtåsido) så plaskade han i vattenpölarna och glupskade i sig en och en annan grästova.
 
Snobben var även han väldigt pigg idag, tror det beror på det blåsiga vädret.. Hur som helst, han var faktiskt riktigt respektlös till en början utav promenaden och försökte gå över mig flera gånger för att ta sig ut i höggräset, vilket jag strängt sa ifrån på. Är det nånting jag hatar så är det när hästar är respektlösa, jag har verkligen noll tolerans när det kommer till sånt. Efter ett par tillsägningar dock så traskade Snobben vidare utan att bråka minsta lilla och jag är superstolt över båda hjärtisarna idag, at all.

Dagens fråga!

Publicerat 2014-10-28 kl. 11:50:00 av Isabel Håkansson
Har ni någon erfarenhet om pelhambettet? Vad tycker ni om det och varför? Ni vet vart ni kommenterar ↓↓ 
 
Publicerat i Allmänt,

♥ Mitt höstlov ♥ V.44

Publicerat 2014-10-28 kl. 10:00:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Red ut en mysig uteritt med Snobben. Sov ihop med 3 braingar och hade en grym kväll & natt. BRA DAG.
 
Tisdag: Rida ut Snobben barbacka och fortsätta att jobba igenom honom i sidorna. Oplanerad eftermiddag, ev. stockholmstripp.
 
Onsdag: Förhoppningsvis hoppträning med Snobben, oplanerad eftermiddag.
 
Torsdag: Skritt & jogging för Snobbens del, oplanerad eftermiddag.
 
Fredag: Vila för hästisarna, spenderar kvällen på ridklubben för att hjälpa till på den årliga spökövernattningen. Ska bli såå roligt!
 
Lördag: Dressyr med Snobben, nöta skänkelvikningar och verkligen försöka komma åt honom ordentligt. Oplanerad eftermiddag.
 
Söndag: Uteritt med hästarna, oplanerad eftermiddag.

Som ni ser så är mina eftermiddagar oplanerade princip varje dag, vilket betyder att allt kommer att bli spontant. Jag älskar att vara spontan, allt blir så mycket roligare då. Jag hoppas kunna *host* tvingamed nån/några kompisar att se Annabelle på bio nån utav dagarna i alla fall, har velat sett den jätte länge nu.
Publicerat i Allmänt,

Efter en bra dag, let's have a good evening

Publicerat 2014-10-27 kl. 18:52:00 av Isabel Håkansson
Nu sitter jag och tar igen mig efter den här dagen, som förövrigt var helt gryyym. Jag ska snart iväg igen för en sleepover, vilket ska bli riktigt roligt! Jag har spenderat min eftermiddag ihop med Sandra, en vän som jag går sååå bra ihop med. Vi har varit & hämtat min syrra i skolan, köpt med oss mango och suttit hemma och snackat i timmar, åkt moppe och haft det så himla bra. Imorse hade jag även en väldigt mysig stallmorgon, åh vad jag är nöjd över hästarna och om inte minst Snobben idag, alltså!
 
Det är dagar som dessa som man är himla tacksam över livet och verkligen kommer till insikt hur bra man egentligen har det. Dagar som dessa man kan gå med magont och dåligt samvete över att man vet hur vissa andra faktiskt har det, och JAG emellanåt klagar på MITT liv.. sjukt. Livet är himla orättvist, och man ska vara så, så, så otroligt tacksam över allt man har och ta vara på alla människor man tycker om ♥
 
Hur som helst, hoppas ni får en grym kväll och har haft en uuurbra måndag, för det är ni värda, varenda en av er! Jag är laddad inför en hel kväll och natt med tjejsnack och onyttigheter. Nu säger jag god natt för ikväll och släcker ner bloggen för idag. Pusspusspuss
Publicerat i Allmänt,

Håll uppe motivationen i vinter!

Publicerat 2014-10-27 kl. 16:57:00 av Isabel Håkansson
♥ Tolka, galoppera över snötäckta fält och se vintern och snö som en rolig möjlighet! Snobben t.ex är helt in love med att galoppera över snötäckta fält, han kan inte skritta om man en gång låtit honom galoppera över ett fält täckt i snö. Han ääälskar det! Att tolka dock tycker han inte är lika roligt, nog för att jag aldrig testat att tolka bakom honom, men han har ridits med när vi tolkat bakom Philip, vilket inte gick jättebra *host*.
 
♥ Införskaffa rediga täcken, jackor, täckbyxor och skor så du slipper frysa. Det om NÅT drar väl ner motivationen REJÄLT? Just att behöva frysa och gruva sig inför ett ridpass på knappa 1 timme är inte roligt, alltså.
 
Tänk framåt - till alla vårens kommande tävlingar och träningar. Då stiger motivationen och inspirationen och samtidigt kan man ha i baktanke att man har hela vintern på sig att trimma, trimma, trimma. På så sätt gillar jag vintern faktiskt, då har man all tid i världen på sig att rida igenom alla "problem" och vara fit 4 fight sen på sommarn.
 
Här var det svårt att lägga på ett flin kan jag lova. Vi, dvs jag, Madde, Sandra och Pernilla hade pallrat oss upp vid 8 på morgonen med minusgrader för att tolka bakom Philip. Jag red med på Snobben som sällskap, och tror ni inte att han är livrädd för pulkan som PHILIP har bakom sig? Han backade, drog, reste sig, sparkade bakut och var allmänt bråkig.  Men vi avslutade passet någorlunda bra iallafall och alla var nöjda & glada, hihi.
Publicerat i Allmänt,

Världens gosigaste uteritt!

Publicerat 2014-10-27 kl. 13:53:47 av Isabel Håkansson
Idag tog jag som sagt på mig att fixa åt båda hästarna, så det var vad jag gjorde. Mockade först ur både Snobben och Philips boxar ordentligt och fyllde på redigt med halm så det blev fluffigt och fint, hihi. Sedan skrubbade jag vattenhinkarna, packade hö, gjorde kraft och fixade i vanlig ordning. 
 
Philip fick en vilodag idag, bara stå och mysa i boxen medans jag och Snobben var ute och red. Busade och myste med honom lite i hagen både före och efter att jag red Snobben också, så han var glad ändå. Snobben däremot red jag ut, långt. Jag red i kanske 45 minuter, och på dem 45 minutrarna hann vi komma runt en runda på 7-8 kilometer. Snobben var PIGG som ett skott och därav bestämde jag mig att han skulle få gå lite intensivare idag. 
 
Jobbade igenom honom ordentligt i skritten, han lossade riktigt bra i slutet. I traven och galoppen lät jag honom bara tåga på, han behövde verkligen få komma ut och bara få ur sig överskottsenergin som han går och bär på. Han frustade som en galning under hela ridturen och var verkligen nöjd över sin insatts när vi kom hem igen, som vanligt ;) 
3 söta bilder på mitt gull-hjärta idag. Hihi, kommer ni ihåg att jag sa att påsen på bilden över innehåller Snobbens favvo godisar? HAHA, kolla Snobbens reaktion när man håller upp godiset framför honom! Mitt hjärta smääälter ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

När vädret är gråmulet utanför

Publicerat 2014-10-27 kl. 09:33:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Jag vaknade för nån timme sen och har sen dess bara legat i min säng med mobilen & checkat bloggen, instagram och twitter i vanlig ordning. Utanför fönstret är det gråmulet och det ser ut att bli en typisk oktober-dag med lite blåst, gråmulen himmel och kanske några regnskurar, men jag klagar inte! Idag har jag tagit på mig stallet åt båda hästarna så att syrran får ledigt. Snobben ska ridas ut och Philip vet jag inte vad jag ska hitta på med faktiskt.. en lång rykt ska han få iallafall!
 
Efter stallet så ska jag troligtvis catcha upp med några vänner och hänga med dem, all kompistid som varit inplanerad i helgen har jag fått prioritera bort pågrund av att jag dragit ut på stallet alldelles för länge varje dag. Det är något jag är riktigt dålig på, just att vara effektiv och snabb i stallet. Jag kommer alltid på mig själv när jag står med min olje-pensel i handen och penslar hovarna, står och djup-masserar Snobben eller tricktränar med Philip i boxen, haha.
 
Hur ser dagens planer ut för er? Hoppas att ni klämmer in att läsa min blogg nån gång då & då under dan hur som helst, hihi ;)
Publicerat i Allmänt,

Summeringen av dagens ridpass

Publicerat 2014-10-26 kl. 20:46:27 av Isabel Håkansson



Han är svår, men ack så cool att rida. Någon man skulle kunna slita av sig allt hår för att man blir så frustrerad på och kunna slita med i hundra timmar utan att ens komma halvvägs i mål. Min fina Snobben, han var så pigg och glad idag. Här med är vi fit 4 fight, igen. En bättre start på lovet gick inte att få! Förlåt för uppdateringen idag, men jag har varit i stallet hela dagen och sen avslutat dagen i Västerås med pappa och syrran. 

Jag är tillbaka imorgon igen, men nu checkar jag ut för ikväll. Det har varit skönt med en "day off", men som vanligt saknar jag att blogga när jag inte gör det.. Som sagt, vi hörs imorgon. Godnatt hörni, love u. 
Publicerat i Allmänt,

En söndag utan ångest

Publicerat 2014-10-26 kl. 11:04:24 av Isabel Håkansson
Min morgon började på bästa optimala sätt - att pappa kom in i sovrummet med baguetter och apelsin juice som han varit och handlat nu på morgonen. Bästa pappa, han är så snäll jämt ♥ Jag har varit vaken i nån timme nu och tänkte snart hoppa på moppen för att få stallet avklarat för dagen. Idag tänkte jag prova rida Snobben lite lätt i paddocken i skritt och trav, även om det kanske är lite hårt. Får linimentera in benen ordentligt efteråt och inte rida så länge. Ber syrran filma så att jag får se hur han rör sig, sounds like a plan.
 
Philip och syrran ska jag gå med på en ridtur ut. Det känns som om dem kan behöva lite extra guidning ifrån marken, dem två. Inte för att det går dåligt för dem på nåt sätt, utan mer för att jag ska kunna påminna Pernilla att vara konsekvent, då hon oftast brukar låta hästarna göra lite som dem vill.. hehe. Ska försöka leta fram våra lädertvålar också, för dem kom heeelt bort i flytten.
En lov-söndag hos mig, just nu. Kan det bli så mycket bättre?!
Publicerat i Allmänt,

Tänk om - gör nånting bra utav det dåliga.

Publicerat 2014-10-25 kl. 22:43:13 av Isabel Håkansson
Snobben var SJUKT tjurig idag till en början, sprätte omkring i stallgången och var bara allmänt surskallig liksom. Philip var överallt och ingenstans men jag tänkte ändå att han skulle gå att tömköra i hopp om att tömma honom på överskottsenergi, liksom. SÅ fel hade jag och SÅ dåligt gick det. Dock grävde jag inte ner mig i ett dåligt tömköringspass utan släppte istället lös båda ponnysbusarna i paddocken.
 
Jag tror det är viktigt att på ett sätt säga åt sig själv att: Fine, det klickar inte idag. Let's give it another try tomorrow. Typ. Jag iallafall ser ingen anledning att bråka med mina hästar, som dessutom är envisa som åsnor och har ett humör som heter duga båda två. Så för att istället deppa över ett dåligt pass så valde jag att göra nånting bra utav det hela istället - och det blev det. Båda hästarna var så glada när dem fick springa lösa, mina små lyckopiller. Jag älskar dem så mycket, och trivs så, så bra uppe i stallet.
 
Snobbens ben såg och kändes faktiskt bra idag. Tänkte rida honom en stund imorgon och se hur han känns i ridningen litegrann också, hoppas på att det känns bra och att vi kan komma igång ordentligt snarast möjligt! Paddocken var liiite hård idag, så vi får se vart morgondagens ridpass hålls nånstans. Om inte annat så kan vi rida ut. Snart ska även Philip och förhoppningsvis (!) Snobben rakas, ser fram emot att få se dem naturliga kroppsformerna på mina små lurv-tussar faktiskt, hehe.
Haha, Philip galopperade omkring och var sjukt fokuserad, gjorde galopp-ombyten hej vilt och poserade framför kameran. Söten. Snobben som ni ser unnade sig själv lite "rulla-i-paddock-mys", han blev inte så fin efteråt dock..
 Det blev en helkroppsdusch för min lilla ponnponn efter dagens bravader. Han var så himla glad när vi kom in igen, tror han tyckte det var lite mysigt att bara få springa omkring och busa i paddocken faktiskt ♥
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2014-10-25 kl. 14:43:20 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Well, goodmorning.

Publicerat 2014-10-25 kl. 09:41:53 av Isabel Håkansson
Right now
 
Godmorgooon ♥ Jag är redan på G till stallet efter att pappa kommit in i mitt sovrum och väckt mig, haha. När jag är hos pappa får jag aaaldrig sovmorgon, han är alldeles för morgon-pigg för det. Pappa vill att saker ska göras klart på morgonen/förmiddan så att man kan få en ledig eftermiddag sen, vilket ioförsig kan vara riktigt skönt. Idag håller jag alla tummar och tår på att Snobbens ben är "sig själv" igen och jag åtminstone kan longera honom lite i paddocken, för att se hur han rör sig. 
 
På vägen till stallet så ska vi stanna till för att köpa kraftfoder och två nya mathinkar till Philip. Jag funderar på att köpa rosa till honom, så himla gulligt ju! Hur som helst, efter stallet så ska jag ev. träffa upp Sandra och hänga med henne lite, så roligt med lite kompis tid en lördag sisådär. Ännu en gång måste jag få säga att det känns otroligt skönt med en veckas ledighet.. verkligen. 
 
Kameran är nerpackad och telefonen laddad, stallet väntar några kilometer bort och jag ska skynda mig att äta frukost så att jag kan hoppa i ridbyxorna och åka - för så mycket saknar jag mina hjärtan REDAN. Så med det sagt så ska jag sluta skriva nu, puss.
Publicerat i Allmänt,

#selfie-fredag

Publicerat 2014-10-24 kl. 18:15:53 av Isabel Håkansson




Några favorit-selfies med min lilla Snobb. 
Publicerat i Allmänt,

Efter en bra skoldag..

Publicerat 2014-10-24 kl. 16:55:56 av Isabel Håkansson
.. väntas nu en bra kväll. Pappa, syrran & jag har planerat en kväll i västerås med bio och middag, mysigt värre. Mamma mockar och fixar stallet samt linimenterar in Snobbens ben. Nu är det offeciellt höstlov och det här lovet ska bara vara mysigt, mysigt, mysigt. Jag menar lyssna bara på namnet, HÖSTlov - hur mys låter det inte? Sleepovers med kompisar, en spök-kväll på ridklubben, kvalitétstid med hästarna, en massa bloggning, serier och tända ljus beskriver det här lovet perfekt.
 
Nu ska jag byta om och sen åker vi, inga mer inlägg ikväll. Imorgon kickar vi igång bloggen igen, hoppas ni är på. Ha nu en jättebra start på lovet så hörs vi imorgon, PUSS.
En höstig bild som en start på det här lovet, gosehäst ♥♥
Publicerat i Allmänt,

FRIDAY

Publicerat 2014-10-24 kl. 07:49:12 av Isabel Håkansson
Fridag - I'm in love with u. Jag ÄLSKAR fredagar, stämningen i skolan, att kunna mysa extra länge med hästarna, slå på nån bra film och sitta uppe tills klockan blir alldeles för mycket, bara för att man kan liksom. Ett stort plus den här dan är ju att det är halloween i skolan, vilket alltid är lika roligt. Efter skolan blir västerås med pappa & syrran, se på lite bio och bara umgås. Pappa som ni säkert redan visste bor ju i Stockholm och har sina företag där, så vi syns bara ca 4 dagar varannan vecka, tråkigt nog.
 
Next up: Skolan. Vi hörs efteråt, nu ser vi till att bara njuta av den här dagen! PUSS
Publicerat i Allmänt,

Inga exlusiva ridbilder här inte

Publicerat 2014-10-23 kl. 22:40:38 av Isabel Håkansson
Myskväll, myspromenad och Snobbens ben var inte 100% bra ännu. Inga exlusiva ridbilder här inte - på ett tag iallafall. Nu väntas en bra kväll ihop med pappa & syrran hemma hos pappa, vi hörs imorgon igen. Godnatt ♥
Publicerat i Allmänt,

Hööks snyggaste ridbyxor.

Publicerat 2014-10-23 kl. 17:02:32 av Isabel Håkansson
Håll med mig, detta är Hööks snyggaste ridbyxor just nu? 
Publicerat i Allmänt,

Positiva och negativa saker med denna dag

Publicerat 2014-10-23 kl. 15:07:29 av Isabel Håkansson
♥ Fick sluta skolan redan lite efter klockan slagit 1, sååå välbehövligt, skönt & uppskattat! 
 
♥ Bloggens statistik är hög och allt känns bra kring bloggen för tillfället. 
 
♥ JAG ÄR FRISK! 
 
♥ Idag var dagen innan halloween-firande i skolan. Waah, jag älskar när det firas halloween i skolan, alla är så fina/roliga/söta/läskiga och det är en sån bra stämning. 
 
♥ Idag var även dan innan vi får lov!!
 
♥ Efter skolan så sprang jag in på en kiosk och köpte med snickers och energidricka till mig och systeris efter skolan.
 
- Vet inte hur Snobbens högra bakben ser ut idag.. hoppas på att svullnaden gått ner.. 
 
- Försov mig och hade en APdålig morgon. 
 
- Kallt som tusan, man fryser verkligen ihjäl så fort man går utanför ytterdörren, haha. 
 
- Det är sjukt stökigt inne på mitt rum, vilket gör att inspirationen skjuts i botten i samma sekund jag öppnar dörren till mitt rum. Tonårsproblems..
Publicerat i Allmänt,

Allt har gått fel den här morgonen

Publicerat 2014-10-23 kl. 07:55:23 av Isabel Håkansson
Precis allt som skulle kunna tänkas gå fel den här morgonen, har gått fel eller ännu värre - åt helv*te. Men inte är jag sur för det, tvärtom. Jag är relativt frisk idag och sitter i skrivande stund på bussen, påväg till skolan. Skoldagen är ganska lång och innehåller bara tråkiga lektioner, men jag är SÅ glad över att få vara tillbaka i skolbänken. Konstigt nog. 

Några tidsinställda kommer inte att komma upp under dan, då jag satt hela kvällen igår med Pernillas youtube kanal och prioriterade annat.. men efter skolan hörs vi igen! Nu: njuta av bussresan som är kvar och efter det, kicka igång en skoldag. PUSS 

Publicerat i Allmänt,

Min lilla otursfågel..

Publicerat 2014-10-22 kl. 20:37:56 av Isabel Håkansson
Onsdagar för mig = stall-ledigt i vanliga fall, även idag. Under eftermiddan dock så fick jag ett sms av Sanna där hon skrev att hon inte red S idag pågrund av att han var svullen över hasen på ena bakbenet. Kunde inte motstå att åka ner till stallet nu på kvällen bara för att själv få se hur läget var och mycket riktigt så var han lite svullen där. Inte mycket, men lite. Det kändes även som om det var något vätskefyllt.. inte kul alls. 
 
Mest troligt så har Snobben busat omkring i hagen och trampat fel eller nåt, blir SÅ trött på att aldrig få känna 100% flyt i ridningen. Jag håller både tummar & tår på att svullnaden gått ner imorgon och att jag åtminstone kan ut och skritta honom, av det lilla jag såg honom gå idag så gick han lite "stelt" eller hur jag ska förklara. Suck, suck, suck. Man vet aldrig i den här sporten, det är inte som i fotboll när man har bestämda träningar varje vecka. Inom ridsporten så är det mycket som spelar in, hästens kondition, hästens välmående, rätt utrustning, vilja, hur ekipaget går ihop etc. Det är tufft, enough said. 
Publicerat i Allmänt,

Svar på kommentar! "positiv jämt"

Publicerat 2014-10-22 kl. 15:37:45 av Isabel Håkansson
Svar: Gud vad roligt att du fått den uppfattningen, då jag alltid försöker förmedla så mycket värme och positiv-energi som möjligt på min blogg! Självklart finns det dagar då allting känns grått, tungt och allmänt supertråkigt, ingen nyhet liksom. Nånting jag försöker göra dem dagarna iallafall är att acceptera situationen och göra det bästa utav den. Ska du t.ex skriva ett matteprov, sätt på peppande musik och gör ditt bästa så att du kan känna dig stolt efteråt. Bara två sånna små saker kan få din dag att kännas 100 gånger bättre.. tro mig. 
 
Umgås med bra människor som sprider energi & får dig att skratta, undvik all depp-musik när du sitter på bussen och det spöregnar utanför och TÄNK FRAMÅT. "I'ts just a bad day, not a bad life". Sköt om dig & ännu en gång - jätteroligt att du fått den uppfattningen av mig ♥
Publicerat i Allmänt,

Lite morgonsnack en onsdag

Publicerat 2014-10-22 kl. 11:44:31 av Isabel Håkansson
 
Godmorgon, hörrni ♥ FÖRHOPPNINGSVIS blir detta det sista "jagärsjukidagigen" inlägget den här månaden, för jag dör av trisstess här hemma. Jag vill iväg till skolan och träffa alla underbaringar där borta, typ nu. Hur som helst, idag mår jag halv-krassligt men är på bättringsvägen helt klart! Känns bra att äntligen kunna skriva den meningen iallafall, att jag är på bättringsvägen alltså. 
 
Idag är jag stall-ledig och tänker lägga all min lediga tid åt att bli frisk, sounds like a plan. Men nog snackat om tråkigheter och över till lite roligare grejer! Igår skrittade jag ut Snobben i rask skritt barbacka några kilometer, men ÅH vad jag önskar att jag hade varit frisk och kunnat både trava och galoppera honom - för så underbar var han igår. Han pinnade på med raska steg och öronen rakt fram och jobbade på otroligt bra, tuggade på bettet och trampade under sig ordentligt. Berömde honom med jämna mellanrum & han frustade. Min prins. 
 
Nu ska jag faktiskt sätta mig och läsa igenom min mejl, hoppas på att hitta lite roligheter där ;) Efter det så måste jag stänga av allt vad sociala medier heter och plugga i några timmar, nu när jag äntligen fått tillbaka min iPad. Vi hörs senare, right? 
 Right now ↑
Publicerat i Allmänt,

En punktad lista..

Publicerat 2014-10-21 kl. 14:37:06 av Isabel Håkansson
.. på saker jag aaaldrig skulle göra, stallrelaterat. 
 
♥ Att låta hästarna färdas i transport utan lädergrimma och transportskydd skulle aldrig nånsin komma på frågan.
 
♥ Släppa ihop Snobben/Philip med nya hästar utan benskydd. Jag är alltid nervös när mina hästar släpps ihop med andra hästar, men är dem utrustade med benskydd både bak & fram så känns det en aningen bättre, actually. 
 
♥ Låta vem som helst rida mina hästar. Philip vågar man släppa på mer än Snobben, helt klart. Philip är världens snällaste och enklaste häst, men Snobben däremot KAN testa nya ryttare och jag är så, så rädd att allt jag och han jobbat upp tillsammans ska förstöras om fel ryttare rider honom. 
 
♥ Strunta i att skritta fram/av pågrund av t.ex tidsbrist. Skulle jag inte ha tid för ridningen en dag så skulle jag hellre gå en promenad med hästarna eller låta dem vila helt. 
 
♥ Strunta i att byta vatten eller mocka boxen "bara en dag". Jag måste ALLTID utföra ALLA stallsysslorna och skulle never ever lämna nåt åt slumpen. Mina hästar, mitt ansvar att dem har det bra. 
 
♥ Rida på fel underlag. Jag om nån är extremt nojig när det kommer till att rida på hårda underlag, hala underlag, för mjuka underlag etc. Och om jag rider ett pass på hårt underlag så kyler jag alltid alla 4 ben 2 minuter/ben efteråt, samt låter dem stå inne med BoT paddar och fleecelindor. 
 
♥ Borsta onoga "för att jag har bråttom". Alltså, visst.. jag ger mina hästar 1-2 gånger i månaden då dem BARA får vara häst, springa runt i hagen en hel dag och få se ut som små lermonster. Men jag måste alltid t.ex spola bort blötlera ifrån benen och se till att dem inte har något i hovarna. Alltid, alltid, alltid. 
 
Okej.. tror jag har 100 mer saker jag skulle kunna skriva upp, men jag väljer att avsluta här ;) Håller ni med mig på nån utav punkterna? 
Publicerat i Allmänt,

En fråga till er!

Publicerat 2014-10-21 kl. 11:12:13 av Isabel Håkansson
Hur tror ni att Snobben är att rida? Närmast rätt får ett eget inlägg med länkning av dess blogg - 1,2,3 GISSA!
Publicerat i Allmänt,

Tisdag

Publicerat 2014-10-21 kl. 09:07:32 av Isabel Håkansson
Det blir svårt för mig att skriva ett peppande morgon-inlägg just idag, för jag känner mig varken glad eller peppad. Tyvärr. Pernillas kanin blev allvarligt sjuk igår och kunde inte ens hålla upp huvudet själv, mamma och jag fick i honom lite vatten och lindade in honom i massa filtar så att han skulle ha en chans hålla värmen.. men imorse låg han lite halvt på sidan med slutna ögon. Borta. Jag kommer sakna honom, en massa. Trots att det "bara" var en kanin så blir ändå relationen stark när man lever ihop med ett djur i flera år, liksom.. Hoppas han har det bra där han är nu ♥
 
Hur som helst.. godmorgon. Som ni säkert redan förstått så är jag inte "in the mood" just nu, mestandels för anledningen över men ännu är jag inte riktigt frisk ifrån febern heller. Livet går emot mig känns det som och den här morgonen har varit allt annat än bra. Krokodiltårar har forstat ner likt en flod ner ifrån mina kinder till & från enda sen klockan halv 7 imorse när jag vaknade, och jag saknar redan den glada känslan i kroppen som jag kände igår.. 
 
Dagens planer för dagen är rätt simpla - vila, vila, stallet, vila lite till. Jag hoppas på att vara frisk tills imorgon så att jag kan återgå till det normala vardagslivet, jag blir så otroligt uttråkad här hemma vilket alltid resulterar till att jag mår som jag gör just nu. Nej, nu ska jag inte skriva längre utan istället gå och göra mig nånting varmt att dricka och försöka somna om. Ha en finfin dag alla ni, vi hörs senare. 
Publicerat i Allmänt,

Ridningen byttes ut mot en myskväll

Publicerat 2014-10-20 kl. 21:09:40 av Isabel Håkansson
Myskillarna ikväll, och ja, Philip har ett liiite för långt skägg hihi!

Jag hade en hejdundrandes huvudvärk idag när jag åkte till stallet, och inte gick den över heller.. Den blev bara värre & värre och på det så hade jag fruktansvärt ont i magen. Typ så att jag fick sätta mig ner och vila i omgångar medans jag mockade, haha. Så ingen ridning blev det idag, tyvärr. Men både Snobben och Philip fick sig en omgång i duschspilltan och borstning tills pälsarna blänkte på dem båda två. 
 
Det känns alltid lika bra i mammahjärtat när jag lämnat stallet och jag vet att hästarna står i nyhalmade boxar med kratsade hovar, skinande päls, hö i hönäten och mår bra.. verkligen. Det är värt varenda minut, förlorad kompistid eller however bara jag får ta hand om mina hjärtan. Dem får mig att må som allra, allra bäst och glömma allt vad problem heter några timmar varje dag, och jag kommer aldrig att kunna tacka dem nog för det. 
 
Imorgon hoppas jag på att må lite bättre så att åtminstone Snobben får komma ut och ridas lite. Annars kanske jag skulle kunna ta ut båda ponnysarna i paddocken och busa lite med dem där? Hmm.. nåt att tänka på ;) 
Publicerat i Allmänt,

Planer i vinter

Publicerat 2014-10-20 kl. 16:51:41 av Isabel Håkansson
* SIHS2014 med Sandra & Linn. Det ska bli jätteroligt och det är faktiskt bara 1 månad och 10 dagar kvar just idag, hihi! Jag är på plats hela söndan och hoppas på en grym dag! 
 
* Se till att försöka hålla igång Snobben under hela vintern förutom en kort vintervila på nån vecka eller två bara. 
 
* Eventuell resa till London med vänner. Hmm.. säger inget mer förrän det är bestämt. 
 
* Ut och galoppera över (förhoppningsvis) snötäckta fält! Det måste ju vara bland det bästa som finns, enligt både mig och Snobben. Fysjutton vad jag och Snobben raceat runt på snötäckta fält i våra dag - bästa som finns. 
 
* Se till att ha väärldens mysigaste vinterlov med julafton ihop med släkten och nyårsfirande med kompisar, det kan inte gå fel! Nog för att vintern är den årstiden jag gillar allra minst, så är det riktigt mysig emellan åt också. 
 Veckans mission till mig själv: Knäppa nya, fräscha bilder. 
Publicerat i Allmänt,

Livsglädje i all ära ♥

Publicerat 2014-10-20 kl. 13:33:30 av Isabel Håkansson
Någonting som Snobben har så det räcker & blir över av är livsglädje. En massa livsglädje. Han har inte alltid haft det, och därför blir jag alltid lika glad och varm i hjärtat när han kommer i full galopp emot mig i hagen med öronen rakt fram, tar egna intiativ och ökar farten när jag rider, bockar och busar eller pussas och buffas i stallgången. Snobben är ingen elak häst, och skulle aldrig t.ex bocka i syftet att ha av mig, utan för att han är lycklig och sprallig. Och det är ingenting jag nånsin kommer att ta ifrån honom ♥
 
För över 2 år sen så kom det en osäker och nervös häst hem till mig. Man visste inte riktigt vad det var som spökade i huvudet på honom, och det tog TID för att få honom att öppna upp sig. Hade man med sig en människa Snobben inte kände till stallet eller borstade honom 5 minuter längre än vanligt så blev han helt sönderstressad, medans han i dagens läge njuter av att stå och bli borstad och välkomnar nya människor in i sitt liv med glädje. Min lilla S, jag är så stolt över honom. 
Publicerat i Allmänt,

Vi inviger veckan med lite feber, japp..

Publicerat 2014-10-20 kl. 09:57:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, godmorgon och ännu en gång.. GODMORGON ♥ Hur mår ni idag? Jag mår sisådär om jag ska vara helt ärlig emot er, vilket jag alltid är *blink. Febern tillsammans med halsont kom som ett brev på posten efter den här helgen då jag både åkt moppe mitt i natten och ridit ute i regn.. mys. Plugga kan jag inte heller göra eftersom min Ipad är hemma hos pappa, så nåt annat än att bara ligga i sängen och käka halstabletter finns inte på listan för mig idag. 
 
Jag måste bli frisk fort och tänkte därför bara skritta Snobben idag, inget ansträngande utan bara skritt barbacka. Simpelt och inget ansträngande - det passar bra. En sak som verkligen gjorde min sjuka morgon 100 gånger bättre hur som helst var att jag såg att bloggen och VI bara sen igår, hoppat upp fyra snäpp och nu ligger på plats 46 på topplistan. Jag är sååå tacksam ännu en gång, och det vill jag att ni ska veta.. verkligen. 
 
Nu hörrni ska jag stänga av datorn några timmar och slå på serien 90210, det var alldeles för längesen jag såg den serien och är verkligen på tiden nu tycker jag, hihi. Vi hörs senare med mer update. Såklart. 
Publicerat i Allmänt,

Nu klättrar vi uppåt!

Publicerat 2014-10-19 kl. 17:36:00 av Isabel Håkansson
         
 
Nu bloggers, så klättrar vi oss uppåt i listan! Jag är ÄNTLIGEN (som jag kämpat) med på topplistan inom kategori privata bloggar - djur. Jag är sååå glad och har faktiskt uppnåt ett utav mina delmål med min blogg. Att ta mig upp på privata-bloggar listan, och efter 2 års kämpande är jag här.. wow. 
 
Som sagt, jag är långt ifrån stor, men jag har kommit en bit på vägen med min blogg och det är det som räknas. Jag är stolt och tycker det här är bland det roligaste man kan göra - att blogga. Tack för att ni kollar er in här, dag efter dag, ni äger!
Publicerat i Allmänt,

Snobben hissar & dissar..

Publicerat 2014-10-19 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
 Hissar: 
 
♥ Att ridas ut, det är såååå mycket roligare än att springa i en stor sandlåda eller innanför fyra väggar. 
 
♥ Att upptäcka nya platser. Nya lukter, nya hästar och nya miljöer är superduper roligt!
 
♥ Att fotograferas. Snobben är en himla bra häst att fota och vinklar alltid fram öronen när kameran åker fram, söten.
 
♥  All form av hästgodis och godsaker, mmmmm. Snobben har ätit alltifrån apelsiner till pepparkakor med glasyr på, hans personliga favvo-godisar ser ni nedan ↓
 
Dissar: 
 
- Fjordingen Pepsi, en f.d boxgranne som Snobben hade nu i veckan, hehe.... 
 
- Att ridas dressyr i paddocken en hel vecka i sträck, snark varning om ni frågar Snobben. 
 
- Klipp- och massage maskiner, no words needed. Det läskigaste som nånsin skapats enligt Snobben himself. Man skulle kunna släppa en bomb bredvid Snobben och han skulle fortfarande vara mer rädd för en klippmaskin, typ. 
 
- Att ha lindor, benskydd eller transportskydd på bakbenen. Då lyfter S överdrivet mycket på bakbenen och ser allmänt irriterad ut, som tur är går det över snabbt. Men obehagligt - japp, det är de. 
Publicerat i Allmänt,

En mysig söndag väntar

Publicerat 2014-10-19 kl. 11:00:05 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥♥ Hoppas ni sovit gott & är utvilade, själv är jag riktigt trött och har ont som tusan i min stackars hals.. hoppas det går över! Jag har SÅ mycket inspiration till allt vad blogg och sociala-medier heter nu, det kommer upp idéer efter idéer i mitt huvud och det rullar på, liksom. Statistiken går även den stadigt uppåt efter mitt lilla break nu i veckan. 
 
Idag ska jag ta det LUGNT. Bara vara här hemma och plocka på rummet och även hoppträna Snobben lite lätt är tanken. Känns allting bra så höjer vi nog upp hindrena lite idag, vi har inte hoppat över 80cm på snart 1 år, och det känns som om vi inte riktigt kommit igång ordentligt inom hoppningen efter Snobbens lilla "skada" i vintras. Men nog snackat om det, vi tar det i vår egna takt och utför handlingar som jag inte får ångest över senare, liksom. 
 
Söndag för mig betyder mys och uppladdning inför en ny vecka, alltid. Jag försöker att med hjälp av en massa positiva tankar stöta bort söndagsångesten, för den är sååå onödig at all. "A negative mind will never give you a positive life.." Så sant som det är sagt, var glad och försök göra det bästa av alla situtationer - alltid. 
Right know, osminkad & grejer.. ;) 
Publicerat i Allmänt,

5 grymma..

Publicerat 2014-10-18 kl. 11:23:51 av Isabel Håkansson
Denhär, denhär och denhär bloggar har jag följt länge nu, denna och denna är jag en ny läsare på - but still, GRYMMA bloggar. 
Publicerat i Allmänt,

Efter en grym vecka - en grym helg.

Publicerat 2014-10-18 kl. 10:00:10 av Isabel Håkansson
"Do it with passion or not AT ALL"
 
Hello grymmisar. Haft en bra vecka? DET HAR JAG. Shit, vad livet är bra just nu alltså. Allting känns inte långt ifrån perfekt och jag passar på att njuta av den känslan. Hur som helst, igår red jag Snobben lite lätt i paddocken som planerat. Han började passet med att försöka stanna ettpar gånger, sa åt honom ordentligt och efter det fortsatte vi passet utan några fler försök till att stanna. Underlaget i paddocken var jättedåligt, och Snobben som är så känslig för dåliga underlag kändes inte fräsch alls och tog inte ut stegen mer än vad han behövde kan jag tala om för er. Så tråkigt när man inte håller efter paddockarna såhär års när dem blir hårda så lätt.. suck. 
 
Idag är det lördag - ny dag och nya tag. Vädret är lite gråmulet och termometern visar inte mer än 5-6 grader, vi närmar oss kallare (och mörkare) tider, buhu. Så fort det här inlägget är skrivet ska jag ut och gosa med kaninerna innan jag tar första trippen upp till stallet idag. Jag ska hacka ner lite morötter i en påse och unna hästisarna lite lördags-lyx när det ändå står i hagen. 
 
Lite senare ska hästarna ridas ut och ikväll drar jag på tjejmiddag med några bra, vilket blir sååå kul. Dags att sätta fart så jag hinner med allt, hihi. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Ögonfransförlängning ♥

Publicerat 2014-10-17 kl. 15:54:44 av Isabel Håkansson
Vad tycker ni, blev det bra? Jag tycker det känns jätteskönt att inte behöva sminka mig mer, hihi. Kanske att fransarna blev något långa, eller längre än vad jag trott iallafall - men det känns fräscht. 
 
Publicerat i Allmänt,

Att ge lugnande medel vid rakning av häst?

Publicerat 2014-10-17 kl. 10:57:49 av Isabel Håkansson
Jag och mamma har pratat med en tjej i stallet & sagt att vi vill raka båda våra hästar, men att Snobben mest troligt inte går att raka eftersom han är livrädd för klippmaskinen. Då sa hon att "det är väl bara att ge honom lugnande medel", vilket till en början lät heeeelt åt skogen fel i mina öron till en början. Men vid närmare eftertanke, det är väl nästan snällare emot Snobben att ge honom lugnande och raka honom än att t.ex bremsa upp honom under tiden man rakar honom då han fortfarande är i medvetandet och innerst inne är livrädd.. för det om nåt är inte schysst.
 
Jag har ingen som helst erfarenhet när vi kommer till det här med att ge lugnande till sin häst, då jag aldrig nånsin förr haft den tanken i mitt huvud. Men vad tycker ni, låter det rätt eller helt åt skogen fel?
Publicerat i Allmänt,

Krispig höstluft och en morgon i ridstövlar

Publicerat 2014-10-17 kl. 10:40:00 av Isabel Håkansson
My morning 
 
Godmorgon.. vilken j*vla morgon jag har, verkligen. Allt började med en försovning och att jag och Madde såg bussen åka, vi var ca 20 sekunder från att hinna med den. Så vi ringer Hasse, vår "handledare" nere på GRC och berättar läget och han säger att vi kan komma senare i eftermiddag istället, men då ska Madde bort och allt slutade med att han sa att det är lugnt att vi inte kommer överhuvudtaget. Så igår var vår sista dag på GRC och vi får ledigt idag, bästa Hasse.. tack för att du förstod vårt krisläge haha.
 
Så runt 9 tiden imorse traskade jag alltså runt på stan i mina ridstövlar innan jag gick hem, inte dem bästa skorna om man ska gå ska jag tala om för er. Jag har fetaste skavsåren på mina hälar och jag måste halta fram för att undankomma smärtan så bra som möjligt. Shit, vad jag kommer sakna Grällsta. Den här veckan har varit SÅ rolig och jag har haft så himla roligt. Ska ni praoa nånstans i västmanland, tveka inte att praoa på Grällsta Ridcenter, det äger. Utan att överdriva.. ÄGER.
 
Dagens planer då.. hm. Jag ska fixa mina fransar och har en tid där klockan 12:30, vilket jag är väldigt förväntansfull inför. Jag har jättekorta ögonfransar och ser fram emot att äntligen se mig själv i fylliga och långa fransar, hihi. Efter att det är klart ska jag träffa ettpar kompisar en stund innan jag tar bussen hem där jag ska fixa stallet och rida Snobben. Lite lugn jogging, lösgöra och jobba vidare på att få honom mjuk.
Publicerat i Allmänt,

Nu kör vi - nästsista dagen!

Publicerat 2014-10-16 kl. 07:45:24 av Isabel Håkansson
Bloggningen just nu är uuurdålig, men som ni vet så har jag prao på GRC från 09-17 varje dag och sen ska jag till mitt egna stall och ta hand om mina egna hästar, jag får inte in någon som helst lucka för bloggen, tyvärr. Igår iallafall så red jag Valli, Bacardia, Gazela och trimmade i ridhuset, sen red jag ut Bombina med Madde och Bus. Sen åkte jag hem till egna stallet och borstade länge och noggrannt på båda hästarna och promenerade Snobben runt i kvarteret i bäckmörkret. Som sagt, Snobben tar det lite lugnt den här veckan och samlar energi. Det tror jag att lillen kan behöva efter flytten och allt ♥
 
Idag då, jo.. jag och Madde ska strax gå upp och göra frukost för att sen börja dra oss emot bussen som går till Grällsta. Idag ska jag säga hejdå till Bacardia som hyrs ut idag och ev. rida Gazela för sista gången.. så tråkigt. Ska prova rida lite nya hästar idag dock vilket blir jätteroligt, då känns det liiite mer okej att inte rida Gazela mer, min favvo-ponny. Snobben ska ridas lite lätt i paddocken, på med ett hackamore och joggas lite.
 
På lördag morgon, när jag vaknar upp efter den här veckan så kör jag på en comeback med bloggen. DÅ sa uppdateringen bli bättre än bäst.. Men nu - frukost. Ha en grym dag!
 Gosehästarna. 
Publicerat i Allmänt,

Q/A #6

Publicerat 2014-10-15 kl. 11:26:00 av Isabel Håkansson
Om du fick välja att rida en utav storbloggarnas hästar, vem skulle de vara och varför?
Jag skulle vilja rida Nellie Berntssons häst Saga, jag har fått uppfattningen om att hon är lugn, men ändå känslig, lyhörd och GRYM på att hoppa. Sedan är hon riktigt fin att titta på, och ja.. Saga.
 
Pojkvän/singel?
Jag är singel, men det skulle vara myyys med pojkvän.
 
Älskar din blogg! Hur fick du Snobben att kunna ridas ut? Jag kommer inte ens ifrån stallet på min häst, han reser sig bara och det går inte längre snart. 
Mitt bästa tips är att släppa paddock och ridhus-ridningen och lägga ALL fokus på att få hästen bort ifrån gården. Förr gick inte Snobben ifrån gården, och om han gjorde det så stannade han och backade, backade och backade så långt att man tillslut var tillbaka på gården igen, haha. Jag var envis som sjutton och gav mig aaaaldrig, fanns inte på världskartan för mig liksom. Man får ta allting steg för steg och ha tålamod, helt enkelt. 
 
Hur mkt läsare har du och vad är ditt mål osv?
Jag har ca 150-200 läsare om dan, men jag vill uppåt, såklart! Jag har inget speciellt läsarantal jag vill uppnå, men jag vill se hur långt jag kan komma på att bara vara mig själv, liksom. Jag ääälskar att blogga och det skulle vara så roligt att vara en "känd" mediaperson, ascoolt.
 
Hur skulle du beskriva dig själv och hur skulle du beskriva Snobben?
Mig själv.. hm, en glad och positiv tjej som älskar att ha roligt och ha många bollar i luften. Försöker göra det bästa av dem dåliga situationerna och är sig själv alltid & alltid.
 
Snobben.. en otroligt speciell och unik indvid som man måste förstå sig på för att kunna tycka om. Självgod och med ett självförtroende upp till skyarna ;) Världens bästa och snällaste vän.
 
Vilka slags bloggar faller dig i smaken?
Ärliga bloggar. Inga "hej mitt liv är så bra och jag är rik, smart och snygg" blogg, dem faller mig inte i smaken ALLS, överhuvudtaget. Tummen upp för öppna och ärliga bloggare som vågar skriva ur sig aggresioner på sin blogg, berätta om nånting känns tråkigt, dåligt och livet är allmänt sugit. För ärligt, livet är inte ALLTID bra, men fortfarande inte alltid dåligt heller, såklart.
 
 
En hemmakväll med kompis eller fest? Vilken typ av människa är du?
Alltså ska jag vara 100% ärlig så har jag inte gått på speciellt mycket fester, då jag inte riktigt fått upp ögonen för att dricka och härja på. Men en hemmakväll om man är trött och fest om man är pigg och på bra humör, hehe!
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon // dagens planer

Publicerat 2014-10-15 kl. 08:00:00 av Isabel Håkansson
Pressat tidschema - jag är van. Nu kör vi igång den här dan med en smoothie och lite morgonbloggning, yes yes! Jag är verkligen taggad på allt nu, och SHIT vad jag älskar livet. Allt är som bäst när det går i en rasande fart, då hinner man inte stanna upp och grubbla över saker man kunde gjort bättre eller fördjupa sig i dystra tankar.. nåt att tänka på. Rock this day nu, bloggers. Ni ÄGER!
 
Möta upp Madde vid busshållplatsen i stan.
 
Åka till GRC och ta ut Gazela för lite morgontrim i ridhuset.
 
Ev. ta ut Bacardia för att rida henne, lite lätt jogging i en bekväm form och kravlös galopp.
 
Mocka och rida, rida, rida flera hästar.
 
Hem ifrån GRC och raka spåret till mina egna hästar. Rida ut Snobben med Pernilla & Philip.
 
Köra in moppen till stan och sova med Maddis.
Publicerat i Allmänt,

Dagens ridpass 14/10

Publicerat 2014-10-14 kl. 21:58:00 av Isabel Håkansson
Gazela: Gazela var den första hästen jag tog ut för att rida och min personliga favorit av dem hästarna jag ridit såhär långt hihi. Hon är och kommer vara den första hästen jag tar ut för att rida först hela veckan, så mysig och go är hon. Hur som helst, red henne lite basic i ridhuset bara i skritt, trav och galopp. Hon är så satans pigg och jag är alltid helt sjöblöt när att jag sitter av henne, piggelin hästen. Imorgon blir det ev. lite bommar, får se! Ska känna på henne lite först och se hur hon känns, vill inte gå för fort fram eller göra nånting som inte känns bra. Alla hästar trimmas för fullt nu efter deras vila.
 
Bacardia: Alltså åh, vet inte om jag tycker om Bacardia eller inte.. hon är helmysig och sådär, men SÅ himla krävande och inte lätt nånstans att rida. Absolut inte dum, men svår. Hur som helst, jag visade upp henne för en ridklubb och det gick jättebra! Hon har sånt maffigt steg och har vääärldens luftigaste och härligaste galopp, dock har hon lite svårt för just galoppfattningar och man måste samla upp henne som sjutton för att hon ska ha alla förutsättningar att kunna fatta rätt galopp utan en massa slängtrav innan. Tror jag ska rida henne imorgon med, isåfall ska jag nog testa göra lite mer "ridövningar" på henne, t.ex serpentiner och så. Idag blev det bara runt på fyrkanten för att visa hur hon rörde sig, typ.
 
Hoppade lite smått på henne i slutet och hon hoppade minst 1 meter över det pluttiga lilla hinder på 20 cm, var dock beredd på det och följde med i sprången som tur var.

Jag red en häst som hette Valli också fram emot slutet, VÄRLDENS snällaste häst alltså. Trimmade henne i alla gångarter och ställde lite krav på henne och jisses, vilken häst det kan bli med en massa träning och lite omsorg. Så fin är hon. Hoppade ett litet kryss i trav och galopp i slutet på passet, inte nån jättetalang för hoppning kanske, men hon tyckte det var superroligt och det är det som räknas at all.
 
Åh, vad jag älskar grällsta! Imorgon ska jag rida Gazela direkt på morgonen, kan uppdatera er direkt efter det och berätta hur det gick. Jag total-älskar att rida den racerponnyn, hihi den är sååå min typ.
Publicerat i Allmänt,

Ett snabbt godmorgon!

Publicerat 2014-10-14 kl. 09:18:50 av Isabel Håkansson
Idag kör vi igen, ridning av en massa hästar står på schemat & jag längtar already.. Ha en bra dag, puss


Det här sms:ET fick jag av Sanna igår, så glad ❤️ 

Publicerat i Allmänt,

Världens bästa grällsta!

Publicerat 2014-10-13 kl. 15:39:40 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Att kunna påverka och förändra..

Publicerat 2014-10-13 kl. 11:23:00 av Isabel Håkansson
Det allra bästa med att ha en blogg, tycker jag, är att kunna påverka och förändra andras tänk. Min blogg är LÅNGT ifrån stor, men ändå har jag fått mejl skickade och kommentarer skrivna med texten "du inspirerar mig" eller "du fick mig att tänka till".. dem meningarna om nåt får mig att bli helt varm inombords. Finns det nåt mer uppmuntrande man kan säga till någon än "du INSPIRERADE mig", liksom? Don't think so.
 
Jag försöker att alltid vara både öppen & ärlig, just för att jag vill att ni läsare ska känna igen er i mina texter. Mitt liv har haft sina ups and downs, minst sagt. Jag har varit deppig, lika som att jag hoppat upp klockan 6 på morgonen en måndagmorgon för att jag är så lycklig. Jag är en helt vanlig tonårstjej på 15 år, som gör misstag, gråter över total-onödiga saker och vill mycket i livet.
 
En blogg är verkligen ett bra sätt att kunna uttrycka sina känslor på, bara man har skrivförmågan med på sin sida. Bloggvärlden är heeelt underbar och det är inte svårt att få läsare i dagens läge, vilket betyder att det inte är omöjligt att få sin röst hörd, bara man kämpar för det. Vill ni hjälpa mig till en bättre blogg? Kommentera nedan - vad vill ni läsa mer respektive mindre om på min blogg, isabelhakansson.se?
Publicerat i Allmänt,

Vecka 42 är igång!

Publicerat 2014-10-13 kl. 07:11:59 av Isabel Håkansson
Jag började min morgon med att vakna upp brevid världens finaste tavla med det bästa motivet - med mig och S på. Jag blir så glad när jag ser tavlan, och blir helt varm i hjärtat. Det är nånting som gör mig riktigt glad, nämligen hästarna och ridsporten. Varenda part av den underbara sporten jag är delaktiv i, är helt perfekt i sig.. love it.
 
Hur som helst.. godmorgon till er ♥ Jag sov helt underbart bra inatt och hoppas ni gjorde densamma, det känns som om man har liiiiite bättre förutsättningar för att klara av en måndagsmorgon med skola med en bra sömn i bagaget, eller har jag fel? Jag slipper faktiskt skolan idag, och för resten av veckan. Istället ska jag tillsammans med en Madde ha en praovecka på GRC - grällsta ridcenter. Det ska bli uuuurkul och jag hoppas dem har mycket bra och roliga hästar inne, vilket dem ska ha enligt hemsidan.
 
Dem som gissade närmast rätt på vad jag hade i min *host* lilla hööks-kasse var Johanna, och ni kan kika in på hennes blogg HÄR. Jag köpte ettpar nya vinterridhandskar, ett hackamore ifrån sprenger, ett stort maffigt nosludd från sprenger att ha på hackamoret, en padd med fickor + stoppning och stigbygelspåsar. Sedan köpte även min syster ettpar vinterridhandskar och ett rosa glittrigt diamant pannband åt Philip.. stackarn får gå iklädd rosa fluff saker med både hjärtan och glitter på, manligt verkligen ;)
 
Nu ska jag fläta ihop håret och hoppa i ridbyxorna - I'm ready to kick this day. Jag är boostad med en massa energi efter min smoothie gjort på banan och hallon och glad som tusan, nu kör vi!
Min morgon.. så mysig.
Publicerat i Allmänt,

I'm in loooove.

Publicerat 2014-10-12 kl. 21:00:24 av Isabel Håkansson
Det nya stallet in my ♥, for real.

Idag har jag varit i stallet heeeeela dan ihop med mamma, Pernilla och en tjej som heter Rebecca.
Rebecca står b.la i nya stallet, asgullig och hjälpsam tjej! Vi allihopa iallafall började med att fixa det sista uppe i gamla stallet, och gash vad skönt det är att allting är klart där nu. Nu kan vi gå vidare ifrån det, på riktigt. Hästarna står i världens finaste stall nu med en bra gemenskap alla människorna emellan, nånting som jag saknat riktigt mycket i det gamla stallet.
 
När allt var urpackat, sopat och tvättat i det gamla stallet så var det dags att köra upp till det nya stallet, där våra stjärnor stod och väntade på oss. Pernilla & Rebecca red ut på sina shettisar och busade omkring på området, samt stannade för en fikapaus mitt i ridpasset. Dem var ute i 1,5 timme och shettisarna verkade nöjda och glada när dem kom tillbaka efter ridturen. Snobben var GALEN idag, stod och kickade i stallet, sprang omkring, sparkade bakut i boxen och var bara allmännt uttråkad. Han var långt ifrån sur, mer dryg, liksom.
 
Han var ett riktigt pain in the ass att rida till en början, men en halvtimme in på passet då jag gjort volt, efter volt, efter volt och jobbat honom i hopp om att få honom att lossa och slappna av så blev han riktigt fin. Han gjorde galoppombyte utan problem och var lugn och fin i galoppen. Min fina Snobbebus, som jag älskar honom. Efter ridningen var han lugn som en filbunke, så jag tror att hans små cirkuskonster och galenskaper innan ridpasset berodde en hel del på överskottsenergi.
 
Efter att jag var klar med allt i stallet så var jag kvar 2-3 timmar extra för att ta hand om Akilles, den lilla krabaten längst ner till vänster i bildcollaget. Han var jättehängig idag, låg ner i hagen, ville inte röra sig ur fläcken och andades tugnt. Han hade och har extremt mycket nackfett, vilket är farligt för en häst att ha, men det var knappast det som orsakade hans dåliga mående. Jag tempade honom iallafall, satt med honom ute på lösdriften och höll honom sällskap, gav honom nytt vatten, longerade honom ihop med Rebecca och kylde ben, pysslade om honom ordentligt och halmade upp en box åt honom. Nu känns det bra i hjärtat ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Ingenting blir som man tänkt sig..

Publicerat 2014-10-12 kl. 16:47:58 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Med halvöppna ögon.. morning

Publicerat 2014-10-12 kl. 09:30:01 av Isabel Håkansson
Godmorgon, pigga & glada? Jag är sååå trött och vill inget annat än att återgå till sovandet, men stallet väntar och idag kommer bli en lång dag. Tänkte dra igenom dagens planer lite snabbt.. ↓
 
♥ Åka till gamla stallet för att packa ur ALLT, det kommer bli mycket att göra - men det måste göras.
 
♥ Rida Snobben i paddocken på gården, dvs den stora Ösby paddocken med en riktig hinderpark. Så lyxigt att ha den precis utanför stalldörrarna nu ju. Sedan ska jag även spela in "rundvisningen i stallet" till er också.
 
♥ Fixa stallet, mocka, byta vatten, göra kraft och allt vad stalljobb innebär.
 
♥ Åka hem, städa kaninburar och borsta dem (dem fäller som tusan just nu!)
 
♥ Duscha, ta fram kläder inför imorgon och skriva tidsinställda.
 
♥ Stallet igen, säga godnatt till ponnyprinsarna och checka så att dem står med natt-täckena på och allt är i sin ordning.
 
♥ Sooooova.
Så galet snygg är han.. min snygging.
Publicerat i Dagens planer,

♡ En extremt mysig kväll ♡

Publicerat 2014-10-11 kl. 23:16:45 av Isabel Håkansson
Just nu, cozyyyyyy.
 
Alltså, vadå myskväll? Hela kvällen har bestått av isglass, lime-läsk och tid framför datorn. Jag har svarat på lite kommentarer, kommenterat andra bloggar och klickat mig in på den ena bloggen efter den andra. HUR kan man inte tycka det är roligt att läsa bloggar? Don't get it. Det är enligt mig det roligaste och mest underhållande som finns, waaah.
 
Om ni visste vilken lycka jag känner i min kropp nu, eller lyckorusen som blixtrar inom mig - sjukt. Jag vet inte varför, men jag är bara galet, galet lycklig. Allt känns enkelt och livet känns bra.. helt enkelt. Hästarna står så fint i det nya stallet, imorgon vankas det hoppträning och sedan väntar en vecka full av hästar & ridning, vilket jag ser fram emot SÅHÄR mycket! Ridkläderna är tvättade och imorgon putsar jag upp ridstövlarna och dammar av min samshield hjälm, ready to ride some horses. Mest exalterad är jag över att min gamla favorit-häst ifrån Grällsta, Ametyst, enligt hemsidan står på gården just nu! Det var 2 år sedan jag träffade honom senast och jag håller både tummar på att han blir den första hästen jag sitter upp på, som en liten mjukstart ;) 
 
Okej.. klockan är alltså 23:20 ganska exakt och jag är dunderpigg, what to do? Hm, måla naglarna och slå på en bra serie kanske? Låter som en plan. Imorgon står klockan ställd på 08:00 och stallet ska fixas på förmiddan, förbered er på live-update.. Gnight blogfriends.
 
Publicerat i Allmänt,

Nu har jag allt som behövs!

Publicerat 2014-10-11 kl. 19:20:12 av Isabel Håkansson
Nu har jag ALLT som behövs, en ny sadelpadd och lite annat.. hehe ;) Pappa blev några tusenlappar fattigare, men jag är sååå nöjd & jag är säker på att mr.S blir minst lika nöjd. Förutom att vi köpte hästgrejer så blev det även en del andra vardagsgrejer, b.la ett par uuurmysiga byxor ifrån Cubus "Cozy" sortiment. Man vill inget annat än att hoppa ner i deras gosiga mjukisdressar och stora hoodies när man går förbi den avdelningen, alltså..
 
Dagen har varit riktigt lyckad och jag är så lyckligt lottad som har så bra föräldrar. Mamma som tog hand om hästarna idag, gick upp tidigt imorse för att vara den första som släpper ut dem i nya stallet, mockade, borstade samt promenerade båda hästarna ihop med en tjejkompis - så tacksam är jag. Sen har vi pappa, som kört runt mig och syrran hela dan, betalat allt vi velat ha, lyssnat på allt vi hade att säga och skrattat åt våra dåliga skämt haha, love u dady.
 
Om ni fick gissa vad som ligger i påsen, vad gissar ni på då? Jag kan ge er en ledtråd: Det är nåt form av bett, en padd och lite "små-krafs". Den som gissar mest rätt får en länkning här under morgondagen och lite nya läsare!
Publicerat i Allmänt,

En ny sadelpadd // viktigt

Publicerat 2014-10-11 kl. 12:11:01 av Isabel Håkansson
  
Snobbens sadel som han har nu och är något för bred för honom, vilket betyder att vi behöver en rejäl padd som man kan stoppa om som man vill, för att på så sätt balansera upp sadeln på Snobbens rygg så att den passar bra. Nu när vi ändå är ute på vift, jag och pappa, så ska vi passa på att köpa med oss en sadelpadd hem. Min gamla sadelpadd var Mickis, så nu är det på tiden att vi köper en egen. Okej, hööks ligger 15 minuter bort och jag måste börja sminka på mig litegrann.. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2014-10-11 kl. 11:03:07 av Isabel Håkansson
Som jag sa igår, nu kör vi - i med en ny växel med allt vad blogg och livet heter. Igår var en bra, men väldigt, väldigt stressig dag. Vi hade våran längsta skoldag i skolan på hela veckan och slutade inte förrän 15:30, då körde jag raka spåret hem och upp till stallet. Jag och syrran red över hästarna till nya stallet medans mamma tog bilen ner med alla täcken, fodertunnor, höpåsar, träns och andra viktiga saker.
 
När vi ledde in hästarna i nya stallet så var Snobben lite nervös och verkade misstänksam på miljön, men han lugnade ner sig så fort jag satte igång att rykta, spola hans ben och gosa som jag gör varje dag och alltid har gjort. Jag kommer att hålla på samma rutiner som jag alltid har kört på tidigare, mest för att Snobben ska känna sig bekväm, liksom. Det känns superbra i nya stallet iallafall, och bara grejen med att få stå i STORA spolspilltor, med ett riktigt slang och vattensystem med belysning är nånting helt nytt för mig, haha.
 
Imorse gick mamma upp tidigt för att ta ut hästarna och kolla så att dem hade det bra. Själv är jag påväg till Borlänge med pappa & syrran för en liten dagsutflykt. Jag är så glad, så, så glad ♥
Världens finaste ponnysar, mitt hjärta smälter..
Publicerat i Allmänt,

Frånvarande vare ja..

Publicerat 2014-10-10 kl. 16:26:59 av Isabel Håkansson
Åh, förlåt darls.. Men bloggen hinns verkligen inte med idag, inte ordentligt och som jag vill ha det iallafall. Min fredag är heeelt proppfull utan att överdriva, vilket jag hoppas att ni har respekt för ♥ Jag fick ett prov avbetat under dan i skolan och jag tror det gick rätt bra, faktiskt! Efter skolan så åkte jag och Pernilla för att försöka tanka - vilket inte gick sisådär jättebra - och sedan åkte jag raka spåret hem. 
 
Nu har jag fått i mig lite mellis och hoppat i ridbyxorna och världens mysigaste jacka. Allt hår är samlat i en stor bulle mitt på huvudet och jag känner mig SÅ taggad på stallbyte, alltså verkligen. Om jag hinner så filmar jag rundvisningen i stallet redan idag, annars får det bli imorgon eller på söndag. Imorgon är nämligen en liten utflykt med pappa inbokad, så hela lördan är princip full också. Planen är att åka till kupolen och gå på spa & shoppa litegrann, mysigt. 
 
Nej, nu måste jag vidare. Stallet väntar, och lite senare ikväll ska jag på middag och tjejkväll hos Sandra med 3 andra grymmisar. Imorgon kör vi igen, isabelhakansson.se, tro mig. Förbered er på bilder i mängder och en massa annat kul. Love u guys. 
SO HAPPY
Publicerat i Allmänt,

Sista dan i stallet- summerat i bilder..

Publicerat 2014-10-09 kl. 22:44:35 av Isabel Håkansson
Vi började såklart stall-eftermiddan med mys, massa pussar, stretching och jag gjorde allt i min makt för att få Snobben torr, haha. Dock ville jag inte riskera skav och red därför barbacka idag igen, jag var tvungen att göra det igår också nämligen.. Mysigt hur som helst & jag njöt varenda sekund av att fortfarande stå i ett litet, lugnt och stilla stall ♥ Nu har vi fått nycklarna till sadelkammaren i nya stallet och bärt ett lass med hö.. imorgon vinkar vi förväl till det gamla stallet, förevigt.
Bilderna är ifrån uteritten, som förövrigt var riktigt mysig! Hästarna var superpigga och glada, vilket gjorde mig helt varm inuti. Som planerat så reds Snobben 20-25 minuter i paddocken innan han reds ut, och det gick klart bättre än igår & galoppen satt ifrån början idag. Något stretig i traven, men han stretar endast för att han tycker det är jobbigt, det är typical Snobben.  Duktig var han iallafall!
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

Älskade torsdag ♥

Publicerat 2014-10-09 kl. 16:15:37 av Isabel Håkansson
Hej, mina favoriter! Dagen idag har rusat iväg, och GUD vad skönt det känns! Jag har så mycket att göra just nu, i den här perioden i mitt liv. Skolan spottar ur sig prov, efter prov, efter inlämning, efter inlämning, huset är på G att säljas och på det så är det en massa i stallet som ska packas, flyttas och bäras och nu är vi inne på sista natten i det nuvarande stallet. Jag är lite nervös över hur Snobben ska trivas, med handen på hjärtat. Men jag lovar både honom och mig själv att han endast ska hanteras av dem som redan känner honom, dvs jag, min syster, mamma, Mickis och Sanna. Det är VI som får på egen hand rykta och rida Snobben, inga andra. 
 
Hur som helst, dagen idag har rusat iväg, somsagt. Men den har överlag varit bra och jag har fått rätt mycket gjort i skolan. Nu har jag "bara" 2 inlämningar att skriva vidare på och "bara" 1 prov att plugga på tills imorgon, weho. Det är sjukt egentligen, hur mycket tid som läggs åt skolan och plugg.. 8 timmar om dan MINST. Dock är ju skolan mer eller mindre en nyckel till framgång och jag tror man ångrar sig i framtiden om man inte tar vara på skolåren, actually. 
 
Idag ska Snobben gå avslappnande, och jag tror vi fortsätter på samma spår som igår. Rider honom i paddocken ca 20 minuter och avslutar passet ute i skog och mark ihop med Pernilla & Philip. Snobben ska ridas i 4 dagar till, sen får han 1 veckas vila. Landa lite i nya stallet, ta in allt han lärt sig på senaste och bara vara häst och bli ordentligt ompysslad och bortskämd. Okej, bloggers - klockan tickar, stallet väntar. PUSS
Publicerat i Allmänt,

#beforeidie

Publicerat 2014-10-09 kl. 11:04:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

En bra galopp och ett förgyllt ridpass

Publicerat 2014-10-08 kl. 21:53:21 av Isabel Håkansson
Idag var Snobben på det älskade, *host* "stann-humöret". Till en början så kändes han helt okej framåt & var positiv till arbete. När jag travat fram honom så kommer Stina och hennes mamma för att berätta att dem lämnat transporten och vi stod och växlade några ord till varandra bara i max 1-2 minuter innan dem åkte igen. Tror ni inte att Snobben vägrar röra sig ur fläcken efter det? Eh, jo. Han var sur, han kickade inte eller visade inte att han på nåt sätt kände obehag- han bara stannade och rörde sig inte en meter. Kopplade bort mig och tittade på annat med öronen rakt fram. 
 
Jag hoppade av och fick dra fram honom, hoppade upp men fick efter bara några minuter hoppa av igen för att han vägrade gå. Efter ett tag så gick jag och hämtade ridspöet för att bara kunna peta till honom bakom min skänkel ett par gånger som ett litet wake up call, och då gick han framåt. Med en stor klump i magen fortsatte jag passet, jag vill inte bråka med Snobben, jag vill inte bli sur på honom eller tvingas använda spö när jag rider fastän det EGENTLIGEN inte behövs.. Nu målar ni säkert upp en bild om att han är seg och allmänt lat, men det är verkligen inte så! Snobben är pigg, framåt och mjukare än på länge, men har fått för sig nu på senaste att bara stanna titt som tätt för att kolla om jag låter honom slippa undan arbete, typ. 
 
Efter en stunds tjafsande så gick han fram, ordentligt. Vi var en timme in på passet och hade ännu inte tagit vår första galopp, allt tack vare att han skulle envisas med att stanna. Hur som helst, när Snobben äntligen började gå fram och hade släppt på dumheterna så fattade jag galopp ifrån skritt. Han var SÅ fin, gick i en stadig form och galopperade på i ett bra grundtempo och satte verkligen under sig med bakbenen. När vi kom in i stallet igen så stod vi och mös länge, länge. Masserade Snobben och gav honom några godisbitar, klappade om honom och berättade för honom hur mycket han betyder för mig. Han är hela min värld, utan att överdriva. Shit, alltså. 
Komplicerade lilla ponny. Ibland vet jag inte vad det ska bli av dig, haha. Men en sak vet jag - och det är att du inte menar något illa. Du har världens största personlighet och attityd så att det räcker och blir över. Tur att du har bra sidor som väger mer än dem sämre, mycket mer ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

En sväng förbi Odal

Publicerat 2014-10-08 kl. 16:39:51 av Isabel Håkansson
Idag efter att ha släppt av Madde efter skolan så åkte jag till Odal en sväng för att kolla efter ridvantar, vinterridstrumpor och ett stort, maffigt fårskinnsludd att ha på Snobbens hackamore. Dessvärre hittade jag varken vinterridstrumpor eller något ludd som jag tror skulle passa på Snobbens hack. Så istället investerade jag mig ettpar nya ridhandskar som satt som en smäck och var sjuukt sköna, samt lite godis till kaninerna. 
 
Alltså jag älskar att kolla på hästsaker, det är verkligen bland det roligaste man kan göra, helt seriöst haha. Hade jag en miljon kronor i byxfickan så hade jag utan tvekan spenderat minst hälften av dem pengarna på hästsaker! Hur som helst, känns bra med ett par nya ridhandskar inför praoen nästa vecka.
Publicerat i Allmänt, Newie,

Godmorgon älskade onsdag

Publicerat 2014-10-08 kl. 07:25:00 av Isabel Håkansson
Mysbelysningen är ännu en gång tänd, sängen är bäddad och jag springer runt i en grå mjukisdress med håret i knut - GODMORGON! Idag är det sjukt kallt ute, och jag ryser bara jag tänker på att vi har en utedag med skolan dagen i ära. Men jag menar, vi är inne i första veckan i oktober och det har spöregnat hela natten & morgonen, det borde vara förbjudet att anordna en utedag då, haha. 
 
Rooftop går på replay och jag är stensäker på att den låten kommer representera min höst 2014 om nån månad eller två. Jag är en sån som får som bäst inspiration och nästan förbättrad skrivförmåga om jag har musik i bakgrunden. Allt känner mycket mer äkta på nåt sätt, iallafall för mig som skriver. Inläggen faller liksom naturligt på nåt sätt.. Nog pratat om det hur som helst, jag drar igenom dagen lite snabbt istället!
 
Som ni redan förstått så har vi utedag idag ihop med alla andra niorna ifrån vår skola, vilket känns segt med tanke på vädret. Efter "skolan" iallafall så ska jag hem, äta mellis och upp direkt till stallet. Idag ska jag rida Snobben på baksidan, ta fram lite bommar och ställa upp lite låga hinder. I helgen så får Snobben hoppas ordentligt, och jag lär sätta på mig både knä- och armbågsskydd för Snobben har inte hoppats nu på 2 veckor ca. Ska försöka få någon som kan filma, mamma kanske? 
Kom ihåg att ha roligt i ert liv, uppfylla mål och drömmar. Ta vara på chanser, skratta, umgås med vänner ni mår bra ihop med. LEV. 
Publicerat i Allmänt,

ღ En utav mina favvo-saker att göra ღ

Publicerat 2014-10-07 kl. 21:54:53 av Isabel Håkansson
Blogga, planera, prata med vänner, lyssna på musik & bara chilla i mjukiskläder- goals.
Publicerat i Allmänt,

Rädd för allt och inget

Publicerat 2014-10-07 kl. 21:39:49 av Isabel Håkansson
Rubriken stämmer in på Snobben idag, kort sagt. Han var verkligen rädd för ALLT idag, för höpåsar, duschspilltan, vattenhinkarna, liniment flaskan (?) och sånahär vanliga vardagsgrejer man stöter på varje dag. Dagar som dessa är Snobben sjukt dryg, men det är nånting man får lära sig leva med om man äger en ponny Snobben, han har sina dar liksom - och idag var en sån dag. Jobbigt, but it's a part of him. 
 
Som planerat så red vi ut en lugnare tur i rask skritt varierat med lite jogging på halvlånga tyglar/låg form. Snobben kändes rätt fokuserad när han väl släppte på hjärnspökena men var extremt pigg. Riktigt roligt att han bjuder till med så mycket energi när man rider nu för tiden, allt blir så otroligt mycket roligare och jag föredrar en pigg häst före en omotiverad och segare häst alla dar i veckan! Förstå om jag skulle kunna raka Snobben nu.. då jäklar skulle det gå undan, hehe. För er som hängt med ett tag så vet ni ju att Snobben är livrädd för klippmaskinen, *host*.
 
Nu - börja skriva ihop en packlista för täckesförrådet först & främst. I HELGEN FLYTTAR VI HÄSTARNA!! Jag är så otroligt taggad och motiverad. Det här blir ett helt nytt kapitel i vår historia, det var uppe i Mickis stall som allt började. Där han backade ur transporten den 12 augusti 2012 och blev min alldeles egna. Jag kommer sakna det, det kommer jag. Men samtidigt är jag beredd och mer än redo för en förändring. Ni får ta del av allt, såklart!
Bild från ikväll. Snobben hade munnen full med äppelbitar som han tagit i ett nafs och tar hjälp av mig för att inte tappa allihopa, haha knashäst.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Första körturen med Philip, sommar 2013

Publicerat 2014-10-07 kl. 16:57:00 av Isabel Håkansson
Philip hade inte körts på jättelänge och var liiite skeptisk när det kom till att lämna kompisarna i hagen. Men när vi väl kommit igång så ville han inget annat än att trava fort som tusan eller galoppera, och jag kommer ihåg att han såg ut som en liten fjäril med hans då urkorta, men tjocka man. Lillegubben.
När vi kom tillbaka med Philip och skrittade av honom vid vägen precis utanför hagen så kom Snobben dundrandes i världens galopp och ställde sig helt fastfrusen precis framför hagtråden. Svansen var lyft en bit och han gnäggade högt som tusan. Philip var världens stoltaste och gladaste kille när han kom in i stallet igen efter körturen. Åh, vilken bra dag det var och OM jag saknar det. 
Publicerat i Allmänt,

Äntligen!

Publicerat 2014-10-07 kl. 15:43:30 av Isabel Håkansson
Åh, äntligen fungerar internet! Både igårkväll och imorse så var internet helt stendött, och det fanns inte en chans för mig att kunna blogga, vilket (såklart) gjorde att bloggen fick stå tom under gårkvällen och fram tills nu.. tråkigt nog. Igår iallafall så reds Snobben dressyr i paddocken av Sanna igår som jag tidigare skrivit, böjdes igenom ordentligt och fick svettas litegrann, så idag är planen att han ska skrittas ut i lite skog & mark och få joggas på banan. Jag är sjukt noga med att varken Snobben eller Philip ska behöva ridas med träningsvärk, fy sjutton så ont det måste göra! Man vet ju hur det känns med träningsvärk liksom, hehe.. 
 
Skoldagen idag var sjukt seg, men ändå mysig på nåt sätt. Jag älskar att vara i skolan när det är mörkt och kallt utanför, mindre roligt dock när man ska gå till matsalen, gå ut till bussen eller som i mitt fall, åka moppe hem. Tog med mig lite plugg hem iallafall och ska ta nån timme ikväll till att bara plugga, plugga, plugga. Skolan prioriteras högt på min lista och är nånting som bara måste göras, liksom. 
 
Tisdagar är verkligen en tråkig dag i sig, och speciellt när vädret är gråmulet och iskallt. Som tur är så väntar hästarna på mig uppe i stallet nu, så jag ska bara slänga i mig lite mellis för att sen ta snabbaste vägen upp till dem. En lång ryktning, en skritt-tur och mängder med kramar står på schemat idag. Hörs later on, puss. 
Dagens facelook, hihi. 
Publicerat i Allmänt,

Ett kärt barn har många namn..

Publicerat 2014-10-06 kl. 17:22:00 av Isabel Håkansson
Idag kör vi smeknamnen jag har på Snobben, och jag varnar er - dem är jätterandom och jag vet verkligen inte vad vissa av mina smeknamn på honom har för sammanhang med hans riktiga namn "Snoopy" eller "Snobben", haha. 
 
♥ Lobir
♥ Bolir
♥ Loppan
♥ Raceräkan
♥ Lobben
♥ Bae
♥ Poppis
♥ Bebis
♥ Snobbsnobb
Här mina vänner, så har ni världens bästa ponny på bild. Han har en sån personlighet, obeskrivlig.
Publicerat i Allmänt,

Ett alltför sent hej

Publicerat 2014-10-06 kl. 15:57:32 av Isabel Håkansson
 
Right now ♥ ↑
 
Hey hello bloggers! SHIT vilken seg dag det har varit hittills, alltså. Lektionerna i skolan gick i snigelfart och jag trodde att jag skulle kollapsa under spanska-timmen, helt seriöst. Men nu - finally - så är jag hemma & har tänt lite ljus och tagit fram en glassburk, redo att uppdatera favvobloggen, kommentera och läsa ikapp andras bloggar. Efter det står plugg i fokus, jag har massa att plugga på så det gäller för mig att vara effektiv! 
 
Ikväll ska jag och 2 kompisar ut med mopparna och köra lite. Så himla roligt, hihi! Jag har sagt det förr och säger det igen - mitt liv blev 1000 gånger enklare när jag skaffade moppekort, och det känns så himla skönt att slippa vara beroende av mamma, pappa eller någon som kan skjutsa mig hela tiden. Nu tar jag mig vart jag vill, när jag vill. Vilket äger. 
 
Okej, nu har jag ingenting mer att skriva inprincip, för så intressant är min dag idag. Finns det nåt speciellt ni läsare skulle vilja läsa om? Jag har kli i fingrarna och vill skriva, skriva, skriva. Men så kom vi till det här med inspirationen och kreativiteten, hmm.. Ibland står det tomt i huvudet, alltså. Har ni nåt ni vill läsa om, så kommentera eller mejla mig! ♥
Publicerat i Allmänt,

From the bottom to the top

Publicerat 2014-10-05 kl. 20:37:56 av Isabel Håkansson
Idag startade passet där vi slutade igår - skitdåligt med andra ord. Snobben kändes seg som kola och stannade var och varannan meter. Men tills idag hade jag skaffat mig lite stake och sa ifrån, ordentligt. Efter en stunds övertalande och tjafs så gick han framåt och jag öste på med beröm över honom. Det var faktiskt värt att säga ifrån ordentligt en gång för alla, för fysjutton vad rolig och pigg han vart sen! 
 
Jag och Pernilla red en ganska lång runda upp i skogen, mellan stora öppna fält och upp för gräskullar. Det vart både skritt, trav och galopp i en härlig blandning och hästarna kändes fräschare än nånsin. Snobben var SÅ fin under avtravningen och kom verkligen upp med ryggen och lossade ordentligt. Sanna messade mig tidigare idag och frågade om det var okej att hon red Snobben imorgon, så jag är stallfri under morgondagen. Men på tisdag, då jäklar ska vi linda ben, lacka hovar och ta oss ett genomkörar-pass nere på stora ridbanan. 
 
Dagens ridpass avslutades med flaggan i topp och jag var mer än nöjd när jag hoppade av Snobben hemma på stallplanen. Jag är så oerhört lycklig just nu, alltså. Allt känns roligt & livet rullar på i rätt riktning. Nu mina vänner ska jag hoppa ner i ett varmt bad, ha facemask och lite girlytime för mig själv. Vi hörs imorgon igen, det vet ni. Godnatt, love u. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

ATM.

Publicerat 2014-10-05 kl. 18:38:22 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Snart flyttar vi!

Publicerat 2014-10-05 kl. 15:58:00 av Isabel Håkansson
Lite bilder på stallet vi ska flytta till. Bilden längst ner till höger är en bild på uppställningsplatsen man ställer hästarna på om dem ska skos. 

Vill ni att jag ska ge er en rundtur i det nya stallet? Det finns mycket ni inte har sett ännu, b.la alla hagarna, paddocken, kraftfoderkammaren, sadelkammaren, omklädningsrummet, privatdelen, hela stallet, höloftet och en massa mer! Finns det några intresserade - så får ni video nästa helg! 
Publicerat i Allmänt,

10 saker..

Publicerat 2014-10-05 kl. 13:51:00 av Isabel Håkansson
♥ Om 1 vecka flyttar vi hästarna till det nya stallet.
 

♥ Om 2 veckor ska jag göra ögonfransförlängning.

 

♥ Jag har 3 bett som jag varierar mellan på Snobben.

 

♥ Inom familjen äger vi 4 hundar.

 

♥  Jag har 5 träns till Snobben.

 

♥ Under min "bloggkarriär" har jag hoppat runt bland 6 olika bloggar..

 

♥ Om 7 veckor ungefär, så anländer jag, Sandra & Linn ner till Stockholm och HORSESHOW!

 

♥ Jag har 8 pack lindor till Snobben, alla med matchande schabrak.


♥ När jag var 9 år, så startade jag min första blogg.

 

♥ Om 10 år, så vill jag vara färdig utbildad advokat med fast inkomst.

Publicerat i Allmänt,

En egoboost och godmorgon!

Publicerat 2014-10-05 kl. 11:13:00 av Isabel Håkansson
Igårkväll fick jag damp ett mejl ner i min inkorg, jag fick ett privat-meddelande på facebook och en grymt snäll & fin kommentar här på bloggen. Det gör så mycket, allt ni skriver. Jag läser och svarar på ALLT och kommer alltid att göra det, just för att jag blir så otroligt, o-t-r-o-l-i-g-t glad och jag uppskattar det ni skriver så oerhört mycket! Man får verkligen en riktig egoboost och motivationen åker i taket, minst sagt. Nu kör vi i ännu en växel!
 
Godmorgon, hur som helst ♥ Hur mår ni idag? Jag mår toppen! Dagen startade med en liten försovning, och hästarna fick gå ut drygt en timme senare än vanligt, men dem verkade inte jätte berörda över det. En kompis kom och hämtade vår transport samma tid som vi ändå släppte ut hästarna, så det vart bra in timeat iallafall! Jag är så otroligt taggad på ridningen idag, för det SKA gå bra! Skam den som ger sig, verkligen. 
 
Annars då? Jag tänkte dra igenom dagens planer lite snabbt bara, dels för min egna skull & för att jag ska komma ihåg allt, haha. 
 
• Städa kaninburar samt plocka kaninernas päls. Dem fäller något så SJUKT! 
• Städa mitt rum.
• Rida, mocka och borsta. Länge och noggrant!
• Förbereda inför kommande veckan, skriva ridscheman och duscha med hårinpackning. 
Publicerat i Allmänt,

Irriterad, grymt irriterad..

Publicerat 2014-10-04 kl. 22:11:18 av Isabel Håkansson
Ibland blir jag helt skogstokig på Snobben, alltså. Idag var en sån dag då han ska springa snabbt som f*n eller inget alls. Antingen stod han still eller så försökte han ta tyglarna ur händerna på mig och sticka, men mest av allt så stod han still. Eller stod still och stod still, men han stannade ca var 20:onde meter och bara.. stannade? Jag vet verkligen inte hur jag ska bete mig i en sån situation och det gör mig osäker. Har han ont? Probebly not, med tanke på att han är riktigt glad och framåt bortsett från hans sämre dar, men ändå. VARFÖR stannar han? Vad ligger bakom? VARFÖR vill han jävlas och testa mig? Som sagt - han kan göra mig GALEN vissa dar.
 
I övrigt så var stallkvällen väldigt mysig, och vi var i stallet i över 3 timmar för att bara borsta, mysa och rida. Philip var lite krasslig nu ikväll, så imorgonbitti ska vi upp vid 7 och gå raka spåret till stallet för att titta till honom. Syrran tyckte han kändes lite småseg under kvällens ridning och svettigare än vanligt efter ridpasset trots att vi inte red hårt överhuvudtaget.. får se hur han verkar imorgon. 
 
Imorgon rids Snobben antingen nere på Ösby, om banan är mjuk och om inte så går han samma runda som idag. Han ska FRAM, FRAM, FRAM. Rider vi på banan så blir det hoppning och trim, och blir det uteritt så blir det en massa galopp och bus, allt för att leta upp glädje och energi. Med det här skrivet så menar jag inte att Snobben inte är glad, för tro mig - det är han. Det blir så svårt att formulera sig i text tycker jag.. men han stannade när jag red för att bara stanna, liksom. 
2 bilder ifrån stallkvällen, goooos ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

♥ Hööks in my heart ♥

Publicerat 2014-10-04 kl. 16:44:22 av Isabel Håkansson
Idag när jag en kort sväng var iväg till Västerås med Milla, så tittade jag in på hööks och såg dessa ↑ ursnygga sakerna. Och tro mig när jag säger att schabraket är 100x snyggare i verkligheten! Det glittrar och ger ett jättelyxigt intryck, vilket jag ääälskar! Om det inte vore för att jag hade alltför många marinblåa schabrak redan så hade jag utan tvekan köpt med det hem idag. Men som sagt, jag har waaay för många marinblåa schabrak redan. Jag har mer och mer på senaste tiden börjat digga hööks, dem är helgrymma ju! Förstå dessa ovanstående saker lite senare i höst, GOS.
Publicerat i Allmänt,

Snapshots from yesterday

Publicerat 2014-10-04 kl. 09:29:20 av Isabel Håkansson





Igår uppdaterades bloggen med ett enda, fjuttigt lite inlägg. Vilket självklart inte är okej, ifrån min sida! Men jag skojar inte när jag säger att jag hade fullt upp från morgon till kväll. Dagen startade med en någorlunda bra morgon, jag tog moppen till skolan och mötte upp Sandra halvvägs. Sedan gick jag i skolan till klockan halv 4, och då gick jag med Märta ner på stan i sisådär 20-30 minuter bara. Runt kvart över 4 så var jag hemma, och hade brådis upp till stallet, vilket inte gav mig en lucka eller ens en möjlighet att hinna kunna blogga. 

Igår gick hästarna ett pass i skogen, och OM dem var pigga!! Seriöst, Philip hoppade stort över alla små stockar han kunde skåda, och Snobben gick och sprang för fort för hans egna bästa, typ. Och till råga på det så red jag på hacket, så jag ville inte ta i honom överdrivet mycket. Jaja, det gick bra iallafall och var supermysigt! Snobben fick stretchas ordentligt efter ridpasset och gå in i boxen med lite kraftfoder och hö med sin pyjamas på sig. 

På kvällen, direkt efter stallet så körde jag hem - packa, bytte om, åkte igen -, jag skulle nämligen hem till Milla för att spendera natten ihop med henne och ta igen missad kompistid, vilket var superkul! Det underlättar verkligen SÅ himla mycket nu när jag kan köra vart jag vill, när jag vill. Jag känner mig inte längre beroende utav nån, vilket är super skönt. Men nu, mina kära vänner, så vet ni hur läget ligger till. Kände bara för att updatera er litegrann, vi hörs så fort jag kommer hem! Puss 
Publicerat i Allmänt,

Q/A #5

Publicerat 2014-10-03 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Använder du sporrar? Varför/varför inte.
Förr kunde jag använda sporrar på Snobben när jag hoppade bana eller skulle träna på kombinationer, i syftet att kunna få en reaktion SNABBT om det skulle behövas. Dock har jag inte använt det på över 1 år nu och har inga planer på att ha det heller, då jag inte anser att det behövs. Jag kan räkna alla gånger jag ridit S med sporrar på en hand, när han stått hos mig. När jag var medryttare på honom red jag jämt med sporrar.
 
Vad tycker du om ponnyakuten? 
Bra program, men jag tycker att "problemen" som visas i programen är så uppenbara ibland, och under castingarna då man får se alla möjliga sorters problem så får jag typ.. panik, haha. Man ser så mycket slarvfel som folk gör och sånt gör mig g.a.l.e.n Men jag gillar ponnyakuten, det gör jag! 
 
Vilka typer av personer irriterar dig mest? 
Hmm.. antingen bittra människor som ser allting ur en negativ synvinkel, eller folk som ljuger och aldrig nånsin kan svara ärligt på en fråga eller vara ärlig. Jag dör på dem betéenden jag nyss tog upp, inga personer jag skulle vilja umgås med direkt, hehe. 
 
 Här rider Mickis, med sporrar.
 
Finns det någon som vet allt om dig, isåfall vem? 
Ingen vet allt om mig, inte ens mina egna föräldrar eller min syster. Jag är inte den typen av människa som öppnar upp mig, jag håller helst allt jobbigt inne. 
 
När börja du blogga? 
År 2009, då var jag 9 år hihi. 
 
The fooo eller one direction? 
One direction, utan tvekan.
 
Har du pojkvän? 
Nope, då skulle jag nog mest troligt ta upp det i bloggen. Eller ja, det skulle jag. 
Publicerat i Allmänt,

En lyckad dag ♥

Publicerat 2014-10-02 kl. 21:32:21 av Isabel Håkansson
Det finns så mycket att berätta, så mycket att tacka för, världens bästa dag & ännu en gång måste jag få säga att jag har världens bästa människor runt om mig. Dagen startade med frukost och paket på sängen, jag fick pengar, presentkort, pengar till ögonfransförlängning som jag ska ringa och boka imorgon samt ett gelékit som jag kan fixa mina naglar med. Runt halv 9 drog jag och pappa till Västerås där jag skulle skriva upp, och OM jag var nervös. 
 
Provet var svårare än förväntat och det var precis på håret att jag klarade det, but still - nu har jag mitt moppekort och jag kan slänga alla teoriböcker i soptunnan, finally. Att plugga på fordonens maxlast och lära sig om trafikskyltar har verkligen varit urtrist, verkligen. Men såå himla värt det nu, och jag skulle göra om det 100 gånger till om det så behövdes. Att åka moppe är jätteroligt! 
 
När provet var skrivet så åkte jag och pappa för att äta lunch och shoppa lite. Jag fick med mig ett par jeans, en T-shirt, ett par vantar och strumpor hem. Välbehövligt och bra! Vi var tillbaka i Sala runt halv 3, och då hoppade jag på moppen direkt och körde runt på området tills min syster kom hem, då körde vi till stallet. Jag, mamma, pappa och Pernilla skulle fika och sådär runt 7 tiden, och innan dess skulle jag fixa stallet, borsta hästarna, köra in till stan och möta Sandra för att sedan köra vidare till hallen och träffa Sara en stund, så hästarna fick vila idag. 
 
Förresten! När jag och Sandra varit i hallen en stund så sa hon plötsligt "aja Isabel, vi måste vidare nu. Vi ska köra till ett till ställe!". Så vi körde upp till ett ställe nära en badplats, och väl där så packade Sandra upp fika, stearinljus och saft samt en liten lapp där hon bjöd mig på "myskväll" inom en snar framtid, med tanke på att jag fyllde år idag. Världens bästa kompis ♥
Publicerat i Allmänt,

Stallet.. ingen frizon?

Publicerat 2014-10-02 kl. 15:22:00 av Isabel Håkansson
Har ni hört debatten om att ridtjejer säger sig vara dem mest osäkra tjejerna när det kommer till att trivas i sina egna kroppar..? Jag blev chockad när jag hörde om det för första gången.. jag menar, för mig så är stallet en frizon. Ett ställe jag kan gå till om jag behöver gråta, släppa allt, känna mig uppskattad och behövd eller bara vara JAG och ha roligt ihop med dem 2 bästa varelserna i mitt liv. I stallet existerar ingenting som heter skönhetsideal, osäkerhet eller andra tråkigheter. För där, uppe i stallet, så existerar det 2 saker. Kärlek och vänskap, end of the story.
 
Jag kan vara osäker i min egna kropp när jag går i skolkorridoren, hoppar på skolbussen på morgonen eller ska bada på allmän plats på sommaren, men ALDRIG i stallet. Jag känner mig bekväm och fin i allt ifrån tajta ridbyxor och figursydda ridjackor till pösiga mjukisbyxor och för stora munkjackor. Hade jag inte haft möjligheten, att kunna få åka upp till stallet när jag själv ville det, så vet jag inte vart jag stått idag. För stallet har alltid, sen flera år tillbaks, varit MIN frizon och mitt favorit ställe att åka till om jag känner mig ledsen, kränkt, sårad eller bara behöver tid att tänka. Stallet är mitt place 2 be.
 
Hur känner ni? Håller ni med om att det kan vara möjligt att stalltjejer är dem tjejerna som känner sig mest osäker i sina kroppar, eller tror ni debatten är heeelt fel?
Publicerat i Allmänt,

I DID IT!

Publicerat 2014-10-02 kl. 11:43:09 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Idag är det min dag ♥

Publicerat 2014-10-02 kl. 06:58:40 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Idag är det ju min födelsedag, ju. Jag är numera 15 år gammal och är sååå glad! För nån timme sen kom pappa och Pernilla in och väckte mig med frukost på sängen och paket. Jag är tacksam och världens gladaste, så himla lyckligt lottad är jag. Kan dock inte låta bli att vara dunder-nervös samtidigt, waaah.. vill bara ha provet och allting avklarat så att jag vet om jag kan få köra moppe till stallet ikväll eller inte ;)

Tänkte mest bara kika in här och checka av läget litegrann.. Ni har ett tidsinställt idag, med en - enligt mig - viktig fråga invarande, så kolla in här senare & ta del av debatten som pågår just nu. Okej, bloggers. Nu måste jag gå och börja sminka mig, fläta ihop håret i en slapp fläta och sätta på mig kläderna som ska få pryda min kropp idag, hihi. Det fick bli ett snabbt morgon-inlägg nu, men bättre än inget. Ha en aaasbra dag i skolan, och glöm aldrig bort att ni är er egen och ingen nånsin kan bestämma över er.
Herregud, vad jag saknar min Snobb. En dag utan honom känns som en hel livstid, typ. Idag tänker jag på honom, då blir allt bra ♥
Publicerat i Allmänt,

Hemma efter en rolig kväll

Publicerat 2014-10-01 kl. 20:41:25 av Isabel Håkansson
Just nu, håret är kaos efter att ha åkt moppe och jag är tröttare än tröttast.. men lycklig, otroligt lycklig
.
Jag & en bra vän åkte buss hem till henne idag, hängde där ett tag och åkte sen moppe in till stan, där pappa bor. Lagade lite mat, pluggade, snackade och fikade om vartannat - såå mysigt. Jag mår kind of illa när jag tänker på att jag gör slutprovet för moppe imorgon, jag vill det här SÅ mycket och skulle bli jättebesviken om jag inte klarade det.. ett lycka till skulle värma ♥
 
När vi pluggat och kände oss klara med allt som behövde göras och hade snackat i timtal så drog vi ut på stan och träffade lite folk. Okej, nog för att jag kände mig obekväm med mjukisbyxor och världens största munkis så skrattade jag helahela tiden och det om nåt tyder på att jag mår bra i min omgivning. Det är så skönt att bara för nån timme sisådär, släppa ALLT annat och bara leva för stunden. Skratta, skoja och snacka.
 
Nu är jag hemkommen iallafall och har precis vinkat av Sandra nere på grusplanen som var så snäll & skjutsade hem mig. Jag ska hoppa in i en varm dusch, göra mig nånting gott och varmt att dricka och sen ska jag hoppa i myskläderna för att blogga, blogga och blogga. Imorgon ska bloggen uppdateras med live inlägg om hur det går för mig, klarar jag av slutprovet eller inte? Don't know. Allt jag kan göra är att hålla tummarna & göra mitt allra, allra bästa. Gnight ma blogfriends, imorgon hörs vi igen.. förbered er på en nervös Isabel.
Publicerat i Allmänt,

En vecka full av ridning och hästar!

Publicerat 2014-10-01 kl. 14:48:00 av Isabel Håkansson
Vecka 42 så åker jag och världens bästa Madde ut till sköna gröna Grällsta för en hel vecka full av äventyr, hästar och ridning. Jag gillar verkligen Grällsta, och trivs otroligt bra på den stora, fina gården och ihop med alla hästarna. Nog för att dem är liiite galna, pigga och rätt heta dem flesta av dem, hehe.  Vi har prao med skolan och jag och Madde tingade Grällsta utan att tveka en sekund. Det ska bli himla roligt att få rida lite andra hästar och ta in nya erfarenheter och trimma såväl storhästar som B-ponnysar. 
 
Förstå själva när vi kommer dit, kalla mornar med trimpass i ridhusen på dunderfina hästar och hopp-pass på välutbildade hästar. Jag längtar ihjäl mig! Inte för att jag vill ha hästar som mitt yrke när jag blir vuxen, men hästar är ju trots allt mitt största intresse i livet och jag ser inget bättre och roligare än att få möjligheten att praoa på ett stort ridcenter. Under hela vecka 42 så får Snobben en minst sagt välförtjänt vilovecka med endast skritt och en massa rykt. Han har inte vilat mer än 2 dar i sträck lite då & då efter att han satts igång efter skadan i våras. Snobben är en häst som vilar sig i form, och jag tror att lite vila kommer göra honom gott. 
 
Dethär är lite utan GRC's hästar som dem har inne just nu, enligt deras hemsida. Mina ögon blir hjärtformade helt seriöst, så otroligt snygga hästar. 
Publicerat i Allmänt,

Träns som faller mig i smaken

Publicerat 2014-10-01 kl. 11:29:00 av Isabel Håkansson
Tränset till vänster är ett aachen träns, SÅ snyggt och SÅ fint om man t.ex tävlar dressyr. Det svängda pannbandet som dessutom är smyckat med Swarovski stenar sätter verkligen pricken över i:et och jag TOTAL älskar tränset. Så fint, så stilrent och såå otroligt snyggt. Pullartränset till höger passar - enligt mig - bättre in i hoppningen och dess gren. Med ett något större och fluffigare ludd och ett vanligt svart, klassiskt läderpannband eller ett Swarovskipannband hade gjort tränset 2 die 4. Pullartränset är helt klart ett utav dem snyggaste tränsen jag vet.
 
Vad tycker ni om tränsen? Hiss/diss?
Publicerat i Allmänt,

Hello, october ♥

Publicerat 2014-10-01 kl. 06:55:00 av Isabel Håkansson
Idag går vi över till Oktober, höstens månad. Ett steg närmre vintern, och ett steg längre bort ifrån sommaren 2014. Okej bloggers, är ni med på att göra den här dagen grym? Deal.
Publicerat i Allmänt,