Ridskoleryttare vs. Privatryttare.

Publicerat 2015-06-30 kl. 14:11:00 av Isabel Håkansson
Snobben och jag 2013 vs. Jag och min sköthäst Dante 2012. 

Ridpassen på ridskolan var sig aldrig lika. Man fick ofta rida olika ponnysar och därav aldrig lära sig rida ponnyn utan och innan. Red jag Dante ena veckan så kunde han vara heeeelt olik sig en vecka senare. För på en vecka så hade minst 7 andra ryttare ridit honom, olika typer av ridning, olika ambitioner, olika duktiga. Hästarna var aldrig sig lika ett ridpass till ett annat, vilket kunda vara både till sin för & nackdel. 
 
Snobben, som är min egna häst, formas, stärks och presterar efter hur endast JAG ridit honom. Känns han stel och kantig ett ridpass, så är det ingen annan än jag och bara jag som kan ändra på det. Presterar han grymt under en hopplektion så får jag ta åt mig utav äran & vara stolt samtidigt som jag tar på mig skulden om han inte gör det. Självklart har man bra och dåliga dagar, men ni förstår principen. 
 
Jag tycker att man ska börja sin ridkarriär på ridskola, och skaffa häst när man är tillräckligt duktig och REDO. Jag själv hade kanske behövt ett extra år på ridskola innan jag skaffade Snobben, men med duktiga och kunniga människor bakom mig som alltid funnits där och hård träning så har det gått bra ändå. Follow your dreams. 
Publicerat i Allmänt,

En ofrivillig sovmorgon...

Publicerat 2015-06-30 kl. 12:33:06 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Gissa vem som försov sig imorse - jag. Blä, så himla jobbigt & drygt. Mamma är snäll och promenerar Snobben iallafall och syrran åker ut senare och pysslar om båda ponnysarna + motionerar Philip så jag slipper oroa mig. Själv ska jag förhoppningsvis träffa upp Sandra, åka upp till närmsta badstrand och snacka ikapp 1,5 veckor ifrån varann. Ikväll ska vi iväg och träffa upp en massa andra kompisar vid ett brott, grilla och ha det mys. Fullbokad dag med en massa goingar, kan inte bli mycket bättre! 
 
I skrivande stund sitter jag med håret uppsatt i en hög tofs och har på mig en stor, varm oversize-tröja. Jag har börjat bli himla morgontrött nu på senaste.. och om man tyckte jag var morgontrött under skolveckor så ska man träffa mig nu, haha. Går inte upp förrän klockan börjar ticka mot 11-12 på förmiddagarna och ÅH, vilken fet ångest jag vaknar upp med varenda morgon. Jag hatar att vakna senare än absolut SENAST 9 på mornarna. Man sover bort så mycket... får bli ändring på det snart. 
ATM. ↑
Publicerat i Allmänt,

Ta hand om mig själv-film-kväll!

Publicerat 2015-06-30 kl. 00:01:14 av Isabel Håkansson
3 bilder ifrån kvällen.. Jag fick hem ett paket ifrån Nelly idag, hmm... undrar vad det kan vara? ;) Ska visa upp innehållet här nån dag framöver! 

Hur som helst, hej! ♥ Det får bli en lite nattlig updatering nu, jag hade tänkt att blogga tidigare.. men mamma, jag & syrran såg på en film som slutade för cirka en halvtimme sen. Så jag har inte kunnat sätta mig ner och skriva förrän nu! Ikväll har jag tagit en efterlängtad lång dusch, haft hårinpackning, ångat ansiktet, haft facemask och noppat ögonbrynen. Naglarna ska fixas imorgon och sen är jag fräsch igen, hihi. 
 
Imorgon är klockan ställd tidigt och jag ska starta dagen i stallet. Köra Philip och jogga Snobben utomhus tänkte jag. Böja igenom honom ordentligt och skritta på i en rask takt så att bakbenen kommer in ordentligt under magen på honom. Sedan får vi se vad som händer efter det, catch up med kompisar blir det på ett eller annat sätt iallafall! Nu - sova. 
Publicerat i Allmänt,

2 hästar & några timmar senare.

Publicerat 2015-06-29 kl. 19:05:58 av Isabel Håkansson
Hej på er! Nu är jag tillbaka efter *host* några timmar i stallet. Jag åkte dit runt klockan 2 idag, och klockan är i skrivande stund 7 på kvällen. Det har varit några effektiva stalldagar nu och det känns i hela kroppen. Benen är trötta och huvudet likaså, men viljan finns kvar! Jag älskar att hänga i stallet och att pyssla med hästar. Det är bland det bästa som finns, utan tvekan.
 
Idag var tanken att rida Pepsi först, men det blev lite ändringar och det slutade med att jag bara tog in honom och kratsade hovar samt sprayade in honom med lite flugspray innan jag släppte han på lösdriften igen. Snobben longerade jag i paddocken i 15-20 minuter. Jag har skrittat honom i två dagar nu, och tänkte därför att det kan vara nyttigt med lite longering idag så jag ser hur han rör sig. Jag tycker att han börjar se mycket fräschare ut, men ännu är han liiite stel och tar inte riktigt ut steget. Det kommer nog att bli bättre om ettpar dagar med skritt och lätt jogging, stretching och massage. 
 
När vi kom till stallet idag så stod stallpersonalen och högtryckstvättade ur stallet och alla boxar, och ni kan inte gissa vad dem hade hittat... Nämligen en hööks-kasse där två utav mina stulna schabrak OCH min soft up-stigbyglar!!!! Mitt emot Snobbens box hade någon dumpat kassen. Så skumt och jag slutar aldrig förvånas... 
Pepsi från idag samt hööks-kassen med mina föredetta stulna stigbyglar och 2 schabrak... 
Publicerat i Allmänt,

Okej, nu tar vi tag i det här!

Publicerat 2015-06-29 kl. 13:36:37 av Isabel Håkansson
Idag tar jag tag i bloggandet igen. 3 veckor har gått av sommarlovet och jag har bloggat katastrofalt dåligt! Tänker & tänker.. - hur vill JAG ha det? Jo, jag vill blogga. Kunna ha ett rullande och fungerande liv med både häst, blogg och kompisar.. hur svårt kan det vara? Att sitta uppe nån timme extra om kvällen och gå upp 20 minuter tidigare har aldrig stoppat mig förut. Statistiken sjunker vilket är ganska självklart, men det är så tråkigt. 
 
Nope, nu tar vi tag i det här tycker jag! Kameran hänger på till stallet och om några timmar när jag kommer hem ska allting dokumenteras därifrån. Hur det gick att rida Pepsi, hur det går med Snobben och lite annat allmänt efter-stallet-snack. Stay tuned. 
 
                         
Publicerat i Allmänt,

Ni är helt fantastiska ❤ // godmorgon!

Publicerat 2015-06-27 kl. 13:20:00 av Isabel Håkansson
Jag måste få starta det här inlägget med ett stort och fett tack till ER. Nu på sommarlovet går livet stup i ett, stallet på morgon och kompisar på kvällen. Den lilla tiden som blir över lägger jag åt familjen och mig själv. Bloggen hinns inte med riktigt men jag har den fortfarande i bakhuvudet, hela tiden. Dem senaste dagarna har det kommit upp 1-2 inlägg om dan - och ni är fortfarande aktiva på att klicka er in här?! Jag lovar, lovar, lovar att jag kommer gottgöra er. Men jag låter det komma som det kommer, just nu finns inte tiden. Punkt. Men det kommer som sagt, det lovar jag ♥
 
Hur som helst, lite uppdatering om Snobben kanske? Jo, dem senaste 3 nätterna har han fått sova inne & gå i sjukhage om dagarna. Igår när mamma släppte ut honom så tyckte hon att han såg fräsch ut, och mycket riktigt så var han 100gånger bättre igår när jag kom. Lät honom sova inne en natt till för säkerhetsskull, och om han är lika fräsch idag så ska vi ta oss ett skrittpass i paddocken. Jag hoppas verkligen det! Jag har abstinens efter min Snobb och han börjar bli riktigt uttråkad... drog iväg med mig igår när jag skulle leda tillbaka honom ut till hagen efter att ha borstat & pysslat om honom, skrapar med hovarna i golvet när han står inne och är allmänt uttråkad och understimulerad. Pepsi ska ridas idag iallafall, ska känna av honom på ridbanan litegrann bara. 
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2015-06-26 kl. 13:51:15 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Trivs man att sitta tyst, do it. Men det gör inte jag.

Publicerat 2015-06-25 kl. 11:10:00 av Isabel Håkansson
 
Sv. Hur jag ska börja svara på den här frågan vet jag inte riktigt.. Men du har helt rätt, jag är en ganska bestämd person. Vet jag hur jag vill att saker och ting ska skötas eller vara, så ska dem vara och skötas så, PUNKT. Slut disskuterat. Folk i min omgivning reagerar inte speciellt mycket på det, vad jag vet. Dem flesta vet hur jag fungerar och att jag gärna tar saker och ting i egna händer ;). 
 
I grund och botten är jag en rätt blyg tjej, och för några år sen så var jag alltid tyst. Men nångång för nåt eller några år sen så orkade jag inte hålla tyst längre och i dagsläget är jag sällan den som håller tyst. Jag menar.. vem kommer att minnas någon som genom alla år varit någon som alltid stått tyst i ledet och gjort allt i sin makt för att inte sticka ut eller gjort sin röst hörd? 
 
Våga, våga, våga. Det är allt jag har att säga, puss. 
 
Publicerat i Allmänt,

En tidig morgon & en halt häst..

Publicerat 2015-06-25 kl. 07:04:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Kanske inte riktigt den rubriken jag hade velat skriva.. Jag är nämligen uppe vid 07 idag för att åka ut till stallet och släppa ut Snobben. Mysigt med lite morgontid i stallet, men... för vilken anledning? Jo, för att Snobben är halt och har stått inne med ett lindat framben inatt. Igår när jag hämtade honom i hagen verkade han loj och trög, provade trava ettpar meter och konstaterade att han var halt. I skritten markerar han inget alls, men i traven markerar han tydligt. Usch, så ledsen och så himla tråkigt... 
 
Tog in han i stallet iallafall, borstade och kände igenom honom. Han var varken varm eller svullen, hovarna var i normaltemperatur och allt stämde vilket är FRUSTRERANDE. Vet verkligen inte vart det sitter, så jag och mamma gissar på att det sitter muskulärt, att han fläkt sig i hagen eller liknande. För säkerhetsskull iallafall så linimenterade jag bogparti, kylde alla 4 ben 3 minuter/ben + lät honom stå inne över natten med linda på det ben han var halt. Jag hoppas och vill våga tro att han är bättre idag... 
 
Två kompisar kom över med sina sommarhästar igår och planen var att vi alla skulle rida ut ihop idag, men jag får gå till fots istället. Hm, kul. But that's life. Aja, slutsnackat här. Jag måste hoppa på moppen och åka till stallet för att visitera och släppa ut min halta ponny. Kul morgon. Really. 
Det finns inget jag inte skulle göra för den här hästen. Gå upp 7 på morgonen, lägga mig 2 på natten. OKEJ, bring it on. Jag vet att han hade gjort det för mig, alla gånger i veckan. 
Publicerat i Allmänt,

Min och Snobben's första terräng-träning! 22/06-15

Publicerat 2015-06-22 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Okej... Min och Snobbens första teräng-träning är gjord. Hur jag känner? EH, JAG VILL TRÄNA IGEN. IDAG. NU. Det var himla roligt och både Camilla (tränaren) och alla medverkande i träningen var så himla positiva, glada och hjälpsamma. Allting skulle vara perfekt och hästarna skulle fram, fram, fram.  Lite omställning då jag ständigt blivit tjatad på av Mickis att jag ska bromsa och galoppera i en lugn, samlad galopp fram till hindren under våra hoppträningar. Här var det full fart framåt! Det ledde till diverse bockningar, bakutsparkar och annat ifrån Snobbens del, men det var av ren och skär glädje.
 
Hästarna har nu under dem senaste dagarna, sen dem började gå på lösdriften, bara fått kraftfoder 1 gång om dan. Det syns på Snobben, han har inte riktigt lika mycket energi som innan.. vilket är liiite tråkigt. Men jag får se det från den ljusa sidan - han lever loppan ute tillsammans med sina ponnykompisar & mår prima ballerina!
 
Nästa terräng-träning som blir så kommer jag och Snobben absolut vara medverkande. Fram tills dess ska jag träna på att vara ute och GALOPPERA. Och träna lite lydnad eventuellt... hehe.
Vad tycker ni? Visst är han fin? Min snobb ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Gbg, see you soon.

Publicerat 2015-06-22 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
        
Godmorgon! ♥♥ Läget? Med mig är det bra... lite trött kanske, men det funkar. Klockan är 07:00 och om exakt en timme så rullar bilen mot Göteborg där tre roliga och händelserika dagar väntar. Jag älskar Göteborg, världens mysigaste stad! Det är som om man samlat Sveriges allra goaste och gladaste människor och placerat dem i Göteborg, alla är så trevliga och snälla. Älskaälska Göteborg! Längtar dit & har gjort enda sen vi åkte därifrån i Februari vilket var senaste gången vi var där. 
 
Lite mobilinlägg + ett tidsinställt om gårdagens terräng-träning kommer att komma upp under dan. Dem kommande dagarna sen kommer det att komma upp nåt inlägg om dan, inget märkvärdigt. Så fortsätter jag att blogga som vanligt på onsdag igen, promise. 
Publicerat i Allmänt,

Hästarna har fått sommarlov ♥

Publicerat 2015-06-21 kl. 15:06:27 av Isabel Håkansson
Såhär ser grusgången ut, som sträcker sig till alla hästarnas lösdrifter.. Så himla fint med vitt grus och knallgrönt gräs runt om.
 Här är Akilles (B-ponnyn som ni sett i enstaka inlägg då Madde rider honom ibland), som delar hage med Snobben och Philip. Han är jättesöt och förhoppningsvis hänger han med ut på lite uteritter och annat i sommar!
Snobben kom såfort han såg att jag satt i gräset och fotade, min älskling. Han får så himla fin färg på somrarna, en jättestark röd-brun färg. 
Hagen sträcker sig upp i en liten skogsdunge, och jag såg dem alla 3 stå och svalka sig i trädens skuggor för nån dag sen. Hihi. 
 Philip går utan grimma nu på sommaren, annars kliar han ändå bara av grimman såfort man släppt honom i hagen. Han om nån älskar att stå på lösdrift och Akilles och Philip har blivit bästakompisar på bara några dagar. Står och kliar varandra stup i kvarten. ♥
I hagen finns självklart ett vindskydd med en massa fluffigt halm, en hink med en 10-kilos saltsten samt en fungerande vattenkopp. Hästarna går alltid omkring med lite halm i både man och svans så jag misstänker att dem ligger i halmen och rullar sig efter ridpassen. Så mysigt.
Publicerat i Allmänt,

Morgonpromenad med tjejerna!

Publicerat 2015-06-21 kl. 12:25:19 av Isabel Håkansson
Nog för att Sala är en liten håla där alla vet allt om alla och ena dagens hemligheter är morgondagens nyheter, så är det himla fint här. Gick en promenad med tjejorna imorse, gick förbi en vattenpark och lunkade på i en långsam takt. Det är så himla sällan man är ute och går för att bara GÅ, men det är något jag absolut vill göra oftare. Den här dagen kommer att bli väldigt bra, för att jag är ordentligt utvilad efter att ha lagt mig i någorlunda tid igår och tagit en sovmorgon imorse. Kvällen kommer att spenderas i stallet då jag och Snobben ska iväg på träning, woho. 
 
Sen måste jag packa också.. för imorgon åker jag till Göteborg. Men mer om det senare - nu måste jag städa rummet och göra lite nytta. PUSS. 
↑ 4 bilder ifrån promenaden imorse ↑
Publicerat i Allmänt,

Gissa vad jag och Snobben ska göra på söndag?

Publicerat 2015-06-19 kl. 19:20:00 av Isabel Håkansson
På söndag så ska jag och Snobben på terrängträning i Gesala! OM nu inte ponnyn lägger den dumma sidan till och vägrar gå in i transporten. Men jag har tränat mycket lydnad ifrån marken på senaste tiden, samt att jag och mamma ska lastträna honom imorgonkväll.. så förhoppningsvis går han på transporten utan några större bekymmer på söndag när det är dags att åka. Snobben älskar att hoppa terränghinder & är inte ett dugg tittig på hinder, så kommer vi väl dit så tror jag allting kommer att gå jättebra! *pepparpeppar*. 
 
Det enda som skulle kunna gå fel är väl om det skulle förekomma vattenträning. Att vi t.ex ska rida igenom en stor vattengrav eller något liknande. Snobben går nämligen inte ens i vattenpölar när man rider honom, hehe. Meeen, den ponnyn kan förvåna om någon så vem vet... han kanske galopperar igenom vattengravar i full galopp utan bekymmer? Det återstår att se på söndag, helt enkelt. 
Publicerat i Allmänt,

Chris Brown & Lil Wayne.. love u.

Publicerat 2015-06-19 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Lite frukost och bloggning innan stallet..

Publicerat 2015-06-19 kl. 10:22:09 av Isabel Håkansson
 
Godmorgon! ♥♥ Och innan jag glömmer bort - GLAD MIDSOMMAR! Vädret i Sala ser ganska grått & tråkigt ut, vilket kanske inte är drömmen under självaste midsommar.. men med en bra familj & grymma vänner ska den här dan nog bli väldigt bra ändå! Jag gick upp vid 9 imorse och gjorde ihop en frukost som jag åt medan jag såg på ett avsnitt av gossip-girl. Den serien, ooouufff. Ge mig deras liv, killarna i deras omgivning & ett stort hus i Manhattan. Tack. 
 
Anyhow, stallet väntar och jag ser verkligen fram emot att få sitta upp på Snobben igen. Jag tänkte mig ett basic-pass på ridbanan i skritt, trav och galopp. Bara känna igenom honom litegrann och träna, gas, broms och sådär. Sedan ska Philip köras en vända idag, inte jättehårt med tanke på att han vilat i ettpar dagar, men ändå så att han får svettas och jobba litegrann. Det älskar han! Kameran är nerpackad och jag ska se till att fota en massa nu när dem står på lösdriften och har det mysigt. 
Publicerat i Allmänt,

Dan innan midsommar ♥

Publicerat 2015-06-18 kl. 22:39:26 av Isabel Håkansson
Hej på er! Kvällen är kommen och jag ska alldeles strax gå & lägga mig tänkte jag. Imorse vaknade jag upp i Stockholm och begav oss ut i trafiken tidigt för att slippa hamna i alla bilköer. Vinkade av pappa på tågcentralen och i skrivande stund sitter jag i Sala. Det är jobbigt att vara skiljsmässobarn, att behöva packa ner och upp resväskor och hela tiden tvingas sakna antingen mamma eller pappa... But that's life. Jag ska verkligen inte klaga, jag har världens bästa föräldrar och familj. 
 
Imorgon är det midsommar vilket för mig kommer att innebära ett fullsmockat, men roligt schema. Klockan är ställd på 9 imorgonbitti och då ska jag upp till stallet. Känna igenom Snobben på banan, köra Philip och smörja all läderutrustning. Snobben har skött sig galant under dessa 4 dagar som Sanna ridit honom, hoppade som en gud i måndags på deras hopp-pass enligt hennes egna ord och har varit lugn och riktigt snäll. Philip har varit som vanligt - det vill säga världens gulligaste och snällaste lilla ponnykille. Stått med glittrande ögon och uppskattat allt gos & ryktande. 
 
Vi hörs imorgonbitti, right? Jag jobbar på att få in bloggen som en vardagligrutin i mitt liv igen. Den rutinen har nämligen heeelt prioriterats bort nu dem senaste veckorna som varit och mycket annat har kommit emellan. Skolan, kompisar, hästar och annat. Men som sagt.... jag jobbar på det. 
Imorgon ska jag pussa ihjäl denna lilla lurvboll, rufsa om i hans tjocka fluff-man och krama honom tills han inte längre har tålamod att stå still ;) Jag tröttnar aldrig på mina fina små ponnyhjärtan. ♥
Publicerat i Allmänt,

Mitt framtida dröm-liv....

Publicerat 2015-06-18 kl. 13:12:48 av Isabel Håkansson
Min framtid, mitt drömliv. Det är mycket jag vill göra, mycket jag vill uppleva. Mycket jag tänker se till att uppleva. Man har ett liv, och livet är kort. Livet är fullt med möjligheter, ingenting är omöjligt för dem som jobbar hårt och sliter mycket. Mina planer och drömmar efter gymnasiet är....
 
Först och främst.. att gå ut med tillräckligt bra betyg för att komma in på en högskola där jag kan vidare-utbilda mig till advokat. Denna punkt är dock bara något av en dröm, som känns vara rätt långt borta. Man behöver nämligen A i nästintill alla ämnen för att kunna komma in där, men... jag tänker kämpa för att komma så nära mitt mål som möjligt. Åtminstone.
 
Sedan, så har jag sagt sen mååånga år tillbaka, att jag vill ut och resa efter studenten i nåt år. Ta ett år ledigt ifrån plugg och resa utomlands med nån bra kompis. Ha med mig en resväska och ta varje dag som dem kommer i nåt varmt land. Bli lite världsvan och uppleva saker man helt enkelt inte kan innanför Sveriges gränser.

Hästar är något jag aldrig skulle kunna tänka mig ett liv utan. Jag kommer troligtvis att bli tvingad att ta ettpar års uppehåll ifrån hästar ifall jag ska ut och resa, samt plugga på högskola. Men det skulle ALDRIG komma på tal att lägga hästarna på hyllan, för alltid. Utan hästar i mitt liv, så är jag inte jag. I framtiden när jag har ekonomin och alla bitar fallit på plats, jag känner mig färdig med allt vad resande heter och jag hittat en fast punkt i mitt liv där jag trivs & vill vara så ska jag skaffa minst 1 häst. En smäcker storhäst - ohhh yes.
 
Jag vet precis hur jag skulle vilja bo och hela den biten.. men det känns lite tidigt att ta upp nu kanske ;) Jag är en drömmare utan dess like, skulle kunna sitta uppe nätter i sträck och bara tänka, drömma mig bort sisådär 20 år framåt och föreställa mig hur mitt liv kommer att se ut då.
Ut och resa, det ska jag göra. Det är ett löfte till mig själv och det har det varit i många, många år nu. Förstå alla upplevelser man skulle komma hem med efter att ha varit ute och rest i ett år, så mycket man skulle växa som människa. Några år till, sedan kommer mina ord här att bli till verklighet....
Publicerat i Allmänt,

Bye Stockholm - hello Sala

Publicerat 2015-06-18 kl. 09:54:34 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Kina-lunch & ett långt bad.

Publicerat 2015-06-17 kl. 18:16:51 av Isabel Håkansson
Jag, pappa och syrran drog ut vid lunch-tid tidigare idag och åt jättegod lunch på en kina-resturang. Vi satt där i nån timme och sedan åkte vi vidare för lite andra ärenden. Trafiken är tät nu dagarna innan midsommar och imorgon måste vi upp tidigt för att hinna till tåg-centralen innan rusningstrafiken börjar. Så vi åkte hem därefter iallafall och när vi kom hem hoppade jag direkt ner i ett varmt bad. Jag är så himla utvilad & lugn i kroppen, några dagar i Stockholm med papi var precis vad jag behövde. Terapi♥♥
Publicerat i Allmänt,

En mardröm som fick mig att vakna tvärt.

Publicerat 2015-06-17 kl. 11:14:40 av Isabel Håkansson
Inatt drömde jag en mardröm, en mardröm som inte innehöll mördare, spöken eller annat. Jag drömde att jag kom till stallet en dag, låste upp sadelkammaren och möttes av ett tomt rum. Hela vår sadelkammare var uttömd och alla saker försvunna. Det fick mig att vakna tvärt klockan 06 imorse, och sendess har jag legat vaken. Ni förstår inte min ständiga ångest över stallet nuförtiden. Det är knappt roligt att åka dit... Snobben går från klarhet till klarhet och den här tiden på året brukar egentligen vara den allra bästa - men inte nu. Det har hänt så obehagliga saker den senaste tiden och vi har mer & mer börjat tro att det är personligt riktat mot oss. Och att avundsjuka ligger i grund till allt.
 
Nånting jag aldrig har eller kommer att förstå mig på, är hur man kan somna gott på kvällen, efter att ha snott saker från en familj för över 6000kronor. Dessvärre tror jag inte 6000 stoppar, alls. Jag har aldrig behandlat någon i stallet illa, jag har aldrig smutskastat eller sett ner på någon. Tvärtom. Jag brukar gå fram och fråga hur det gått efter ridpass, berömma och fråga om jag kan hjälpa till när jag ser att det behövs. Usch, jag blir så förbannad.
 
Många av er har skrivit att vi borde sätta upp en kamera, men såhär ligger det till - vi har inte tillåtelse av staten att göra det. Man får inte filma utan tillåtelse. Vilket också det är heeeelt sinnessjukt. Jag menar, varför skulle vi INTE få filma i vår egna sadelkammare där det flera gånger i månaden försvinner saker för flera 1000 kronor? Nope, jag är förvirrad, förbannad och riktigt j*vla ledsen. Varför ska inte jag kunna ha fina och kanske lite dyrare saker på min egna häst, utan att dem ska försvinna? Jag förstår inte...
Jag hoppas att karman nångång slår till personen/personerna som stjäl våra saker, så hårt att dem aldrig mer sätter en fot i vårat stall. EUWWWWW.
 
Publicerat i Allmänt,

Lite smått & gott..

Publicerat 2015-06-16 kl. 21:52:55 av Isabel Håkansson
En BB-cream (som jag förövrigt är jättetaggad på att prova), lösnaglar, örhängen, ett armband, ett nagellack, ett läppglans och glittriga sandaler fick bli dagens shopping.
 
Dagen idag har varit så himla mysig. Började med en liten sovmorgon och sedan åkte vi till Espresso-house och åt frukost, shoppade lite och hämtade sedan upp pappas flickvän och så åkte vi alla ut till Tyresö och åt på en jättebra resturang. Är nöjd med dan och fortfarande propp-mätt efter middan som vi käkade för över 2,5 timme sen. Jag beställde kött & klyftpotatis med béaneise-sås, vilket alltid är en favorit hos mig när vi går ut och äter.
 
Vad har ni gjort idag? Om ni ridit, hur gick era hästar och hur gick ridpasset/ridpassen? TELL ME. Vill igång med bloggen nu, snacka med er och känna gemenskap här på min lilla blogg. Hoppas ni är på. ♥
Publicerat i Newie,

Tuesday.

Publicerat 2015-06-16 kl. 10:40:26 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Tyckte det var högtid för mig att logga in här & skriva godmorgon nu efter ettpar dagars dålig bloggningar och frånvarande. Det är dag 2 i Stockholm för mig idag och likt varje gång jag sätter ner foten på Stockholms-gator så fylls jag av en sån inspiration. Jag skulle kunna sitta en hel dag och kolla ut över Stockholm. Det händer så mycket här, hela tiden. Inte en lugn stund. Men... jag älskar det med allt var det innebär! Stockholm i mitt hjärta, for real.
 
Snobben dem senaste dagarna har gått bra, han sköter sig och är väldigt fin i kroppen! Mjuk som smör att rida och har en grym kondition, ingenting att klaga på ifrån hans sida. Dock tycker jag verkligen att det är nåt glapp i min ridning... när jag kollar på filmer så verkligen ser jag hur jag hela tiden tappar kontakten med tyglarna mer och mer för vartenda steg som går. Skritten är jättebra, där sitter allt som en smäck. Men i traven - hallo? I sommar blir det träning, träning, träning för att få allting att sitta som det ska.
 
Annars då? Idag är det jobb för mig som gäller. Det kan låta tråkigt, att jobba på sommarlovet, men jag ser faktiskt fram emot det! Jag har ett eget kontorsrum med en dator och får välja mina jobbtider helt själv, så jag ser inget att kunna klaga på ;) Vi hörs om nån timme eller två... måste snacka med er. Puss.
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

Första sommarlovs-veckan // planer.

Publicerat 2015-06-14 kl. 18:27:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Åker till Stockholm och träffar pappa. Jobbar.
 
Tisdag: Jobbar. 
 
Onsdag: Jobbar. 
 
Torsdag: Jobbar. Hem på kvällen.
 
Fredag: Hoppa Snobben, lastträna. Grilla och umgås med kompisar på kvällen.
 
Lördag: Jogga Snobben ute, köra Philip. Oplanerad kväll.
 
Söndag: Ut och konditionsträna, trava & galoppera en runda på 7-8 kilometer. Oplanerad kväll. 
Publicerat i Allmänt,

Lever livet & skiter i allt annat.

Publicerat 2015-06-14 kl. 15:14:16 av Isabel Håkansson
Hej på er! ♥ Det är min tredje sommarlovsdag och jag mår såsåså bra! Tar varje dag som den kommer, fixar stallet och tar hand om mina bortskämda ponnypojkar på förmiddagar och är med vänner om kvällarna. Skiter i allt som inte innefattar glädje och lycka för mig. Alla bekymmer - poff, borta. Ikväll blir det kompisar igen, och imorgonbitti drar jag mig till Stockholm för att jobba ettpar dagar och sedan kör vi på samma spår igen. Ska köpa nya stigbyglar då också. 
 
Jag har fixat ett tidsinställt som kommer upp senare idag med planer inför den kommande veckan, som förövrigt kommer äga! Jag ska försöka blogga så mycker jag kan nu under sommarlovet, just för att jag älskar det så mycket! Jag hoppas att ert sommarlov är grymt hittills och att ni mår som jag - skitbra.
 
Tills vi ses igen så bjuder jag på 2 bilder ifrån gårdagen ↓
Mina fina, bästa brudar ♥
Publicerat i Allmänt,

Barbacka-dagar & stulna stigbyglar.

Publicerat 2015-06-13 kl. 13:03:53 av Isabel Håkansson
Jag vet att mitt senaste inlägg blev lite oklart, och jag fick ettpar meddelanden på både KIK & facebook där ni läsare undrade vad som "hänt med Snobben's sadel" - hans soft up stigbyglar är snodda. 2500 kronor för dem, CHECK. Nu är vi snart uppe 6500kronor i värdet vad tjuvarna snott utav oss och vi börjar fundera... ska vi behöva flytta hästarna ifrån stallet? Ska vi behöva sätta upp kameror (vilket egentligen är olagligt utan tillåtelse)? Ska vi behöva bomma igen stalldörrarna? Listan med frågor blir lååång. Nu blir det ettpar dagar barbacka tills nya stigbyglar är köpta.
 
Igår iallafall blev det en barbacka uteritt och Snobben var väldigt pigg och stark, vilket jag verkligen inte förväntat mig då han var jättetrött när han kom in från hagen. Men... det var han iallafall! Uteritten bestod mestandels av skritt och galopp då jag är lite ostabil i traven, hehe. Idag blir det longering och imorgon dressyr-trim! 
Såhär trött var Mr.S igår när han kommit in från hagen, värme & flugor tar kol på honom ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Såhär hittar jag Snobbens sadel..

Publicerat 2015-06-12 kl. 19:17:06 av Isabel Håkansson

Nu blir det ofrivillig barbacka ridning i ettpar dagar.... 
Publicerat i Allmänt,

Sommarlovsmorgon ♥

Publicerat 2015-06-12 kl. 11:56:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Kollar igenom bloggen & blir uppriktigt ledsen påriktigt när jag ser hur lite jag bloggat dem senaste dagarna, men men. Nu har jag gått ur grundskolan och är sååå redo för lite sommarlov. Gårdagen var jättebra och dagen idag kommer förhoppningsvis fortsätta i samma spår. Ska rida ut Snobben i det fina vädret och så får vi se därefter. Troligtvis blir det kompisar ikväll, hoppas!! 
 
Jag är så taggad på sommarlov nu, hörni.. Vet knappt vad jag ska skriva eller göra, vill bara ha kul och ta varenda dag precis som den kommer. Utan måsten, utan en massa planering. 
 En asful bild på mig men det bjuder jag på sisådär första sommarlovsdagen och allt ↑
Publicerat i Allmänt,

En körtur på Philip & ett barbackapass på Snobben.

Publicerat 2015-06-10 kl. 20:01:02 av Isabel Håkansson
Jag kom på såfort jag kom till stallet att jag har skolavslutning imorgon = kommer inte hinna rida imorgon. Och BIG NO, att Snobben får vila två dagar i rad nu när betet växt till sig rejält i hagarna och han redan blivit rund om magen. Nej, nej & åter nej. Så ett barbackapass blev det och Snobben var sååå himla fin! Så himla lyhörd och framåt trots den jobbiga värmen. Ett stort plus för hur kvick han var i galoppfattningarna idag, blev så galet chockad! Nu är det bara jag som ska träna vidare på min sits och allt därtill, för BAM - ponnyn kan sitt jobb. 
 
Efter Snobben så stod Philip på tur & ett körpass blev det. Vi (jag och syrran) bestämde att inte köra så jättelångt med tanke på att Philip gått lite på halvfart den senaste tiden, så vi tog en något kortare runda och körde lite intervall-träning istället. Philip var även han jätteduktig, försökte dyka ner i gräset en gång men sa till honom ordentligt på en gång och då var det inga konstigheter sen under resten av körturen. Han var jätteduktig och glad, vilket han blir varje gång han får dra lite vagn. Lilla, fina Phillekillen ♥
  
Bilder från idag. 

I mina lurar // Lush life.

Publicerat 2015-06-10 kl. 11:40:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Dagen innan... skolavslutning?

Publicerat 2015-06-10 kl. 08:28:59 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Dagen innan skolavslutning, WAIT WHAT? Min hjärna är kvar i April månad nånstans och jag kan inte ens tänka mig att jag... slutar... på Ekeby imorgon? Jag kommer sakna allt så himlahimla mycket. Tänk er, när jag började 7:an så bodde jag ute på landet i ett hus med mina föräldrar & syrran. Jag hade precis fått Snobben och kämpade med att få honom att överhuvudtaget vilja trava över bommar och våra uteritter bestod av att stå och hoppa omkring på frambenen i diken pga att han inte ville gå. Nu är mina föräldrar skilda och Snobben går fram what so ever. För att inte tala om hur människor omkring mig och jag förändrats som person, WOW.
 
Dagens planer? 
 
♥ Gå vår absolut sista klassdag... *gråter*
 
♥ Till stallet & fixa där samt promenera Snobben. 
 
♥ Hem, duscha och fräscha till mig rejält. Fixa mina naglar & allmänt förbereda mig inför imorgon.
 
♥ Sova... 
 Kameran är tillbaka och OM bloggen kommer pumpas på med bilder dem kommande dagarna? Eh, ja. We're back in bussiness. 
Publicerat i Allmänt,

It's a part of me.

Publicerat 2015-06-09 kl. 16:02:00 av Isabel Håkansson
Dem flesta omkring mig vet att jag ofta ältar gamla saker, att småsaker som för dem inte ens existerar kan rasera hela min värld på en sekund. Men något jag aldrig snackar om offentligt, mer än hemma för mina föräldrar & min syster - är hur jag upplever allt och hur dåligt jag kan må över min ständiga ångest över exakt ALLT. 
 
Dem kvällar jag har svårt att sova, så känner jag alltid hur ångesten kommer krypandes. Det börjar med att bröstet krampar, sedan släpper det ett tag, och sedan krampar det igen. Jag kryper ihop, gråter. Tänker på saker jag gjort och som jag ångrar, börjar svettas. Hela tiden krampar bröstet. Det är svårt att förklara känslan och hur det faktiskt känns.. för hur man känner just där & då - det går aldrig att återberätta. Det gör ont samtidigt som man inte känner nånting. 
 
Jag har levt med ångest så länge jag kan minnas, och mått dåligt över det. Nu för tiden känns det så vardagligt och vanligt för mig, ingenting som bekymrar mig längre och jag har lärt mig att kontrollera ångesten bättre än vad jag gjorde förr och jag får inte dem här "ångest-attackerna" lika ofta längre utan ytterst sällan. 
 
Detta kanske var nånting ni inte visste om mig, och vad vet jag.. det kanske låter jätteskumt? Men så ligger det till iallafall & och som sagt, det har varit en del av mig så länge jag kan minnas. Det är ingenting som syns utåt, oftast. Det kan väl eventuellt vara att jag ibland är så himla trött med tanke på att jag kan ha svårt att sova. Och misstolka inte texten och tro att jag är en bitter och deppig människa - cause i'm NOT. 
Det är nog rätt mycket som ni som läser min blogg inte vet om mig. Jag är en rätt svår människa att umgås med ofta och mycket. Jag analyserar och lägger märke till småsaker, är världens perfektionist och mår psykiskt dåligt om jag känner mig ofräsch eller ful. Allt måste alltid vara så perfekt som möjligt. Och sedan... min ständiga ångest över exakt allt som jag precis skrivit om. Eller, har ni märkt något av ovanstående i bloggen förut? 
 
Publicerat i Allmänt,

Sneakpeak...

Publicerat 2015-06-08 kl. 22:17:09 av Isabel Håkansson
Okej, jag ligger just nu i sängen med bruna ben. Det känns fräscht och skönt att ha lite färg på kroppen, bara sådär ;) Det enda negativa måste väl vara att jag nu måste vara försiktig när det kommer till tvättning av ansikte och kropp. Jag får inte skrubba och tvätta lika grundligt och mycket som innan. Men.. det är bara fram tills på torsdag - så jag håller ut. Förhoppningsvis.
 
Nu iallafall så ska jag sova lite inför den kommande morgondagen. Men innan det ska jag skriva klart ett inlägg som ska upp imorgon. Inlägget handlar om en sak om mig, som jag aldrig, ALDRIG talat offentligt om. Inlägget kommer att vara naket och ärligt. För... jag är trött på att dölja en såpass stor del av mig själv. Mer än så säger jag inte, inlägget kommer ut imorgon. Godnatt ♥
Publicerat i Allmänt,

Någonting som alltid får mig att gråta...

Publicerat 2015-06-08 kl. 17:48:00 av Isabel Håkansson
.. är programmet "Tillsammans mot cancer". Jag har tittat tillbaka på alla gamla avsnitt och jag gråter lika hysteriskt varje gång. Jag gråter av rädsla och för att jag är så himla rädd att någon av mina närmsta ska drabbas, men främst så gråter jag för att jag tycker det är så himla orättvist. En av 3 människor får sjukdomen, men alla drabbas. Varför finns cancer? Varför, varför... tänk vad mycket bättre världen hade varit utan den hemska sjukdomen. 
 
Kommer ni ihåg mitt samarbete med företaget "For life"? Dem tillverkar armband för 100kr/styck och skänker princip all inkomst därifrån, till cancerforskning så att vi kanske, nån dag, kan få stopp på cancern. 
www.forlife.nu 
Publicerat i Allmänt,

7 kilometer på 15 minuter!

Publicerat 2015-06-08 kl. 17:04:01 av Isabel Håkansson
Ett litet collage på 4 bilder ifrån min stalldag ↑ OBS! Öronbilden på Philip är tagen av syrran, inte mig. 
 
Hur duktig var inte Snobben idag då? Jag red ut själv för första gången på länge idag, och han bara trampade på. Lite smygig i början, men han hade inte minsta lilla tanke på att stanna och såfort vi var bortom stall-området så trampade han på som aldrig förr! Idag red jag under lite tidspress och bestämde mig därför för att trava och galoppera hela rundan runt. Det tog oss 15 minuter att trava och galoppera hela rundan på sammanlagt 7 kilometer. En kort skrittpaus då vi mötte en travare, men annars var det trav & galopp hela tiden! Snobben var så jäkla duktig och pigg. 
 
Vi är på G nu, jag och Mr.S. Det var längesen jag kände ett sånt samspel mellan oss så som jag gör nu. Jag tar varje ridpass som det kommer och se till att få ut nåt bra utav det. Tar Snobben med en nypa salt när han har sina dåliga dagar och tar vara på hans energi på ett bra sätt. HUR perfekt sitter inte lite framgång såhär till sommarlovet & allt? Vi ska utvecklas ihop och bli så bra vi bara kan bli, punkt. Imorgon - longering mer systemet. Lång låg form och lite högre form i slutet utav passet.  
 
Nu ska jag hur som helst snabbt slänga i mig lite mat och sedan vidare för att spraytanna mig. Om det kommer resultat ikväll? EH, JA. Jag är nervös hörni.... waaah. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Min sista högstadie-måndag.

Publicerat 2015-06-08 kl. 07:09:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon hörni! Nu är jag inne på min allra sista högstadie-vecka och min absolut sista måndag som högstadie-elev. Hur det känns..? Blandat. Jag har så otroligt mycket att se fram emot, mitt sommarlov kommer att vara bättre än bäst och firas in tillsammans med en massa människor som jag älskar. Men... sen då? I höst börjar jag freaking gymnasiet, och när jag går ut gymnasiet... ja, då tar jag studenten? HUR SJUKT? Waaah. 
 
Okej, hur som helst, en dag i taget - TACK. Idag så ska jag först gå i skolan då som sagt från 08-14, och efter det blir det snabba ryck ut till stallet för att motionera Snobben. Det blir en runda på 6 kilometer i trav & galopp, lite konditionsträning. Efter det så ska jag möta upp Madde och Becca för att vi ska spraytanna oss. Det kommer sitta fint nu till skolavslutningen och allt, att vara gyllenbrun och fräsch. Så den här dagen kommer förhoppningsvis att bli riktigt bra! 
 
Vad gör ni idag? ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Godnatt.. bloggers ♥

Publicerat 2015-06-07 kl. 23:25:24 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Ingen kamera = PANIK.

Publicerat 2015-06-07 kl. 13:48:00 av Isabel Håkansson
Igår så hade jag i vanlig ordning med mig kameran till stallet, men när jag skulle ta upp kameran för att fota hästarna i hagen... så fungerade den inte? Den reagerade inte när jag satte på den. Jag fick fullständig panik & tänkte att det kanske var batteriet som var urladdat så när jag kom hem och tänkte sätta den på laddning - så hittar jag inte min kameraladdare? Alltså ÅH. Jag blir galen på mig själv...... 
 
Ingen kamera = inga nya bilder = dålig bloggning. Jag har alltid älskat att bjuda på fräscha bilder i bra kvalité, men tyvärr kan jag inte leverera det just nu.. Blä. 
Publicerat i Allmänt,

Yesterday's.

Publicerat 2015-06-07 kl. 09:49:00 av Isabel Håkansson
Igår så red jag och syrran ut på en jättemysig kvällsritt. Snobben var väldigt mycket på tårna & trippade fram pågrund av blåsten. Väldigt fin & lydig dock och lyssnade på varenda liten förhållning. Klapp och beröm på min fina guldponny som är så otroligt fin just nu! Jag måste verkligen försöka fixa lite bilder och filmer så att ni får ta del av våra ridpass nu för tiden. Vi har utvecklats mycket nu på kort tid, verkligen. Idag ska Snobben hoppas lite är tanken, enkelhinder på 60-70-80cm och leka över. Bara ha kul och trimma lite! 
 
Blogg-statistiken går spikrakt nedåt just nu... Så dåligt statistik som jag haft dem senaste två dagarna har jag aldrig någonsin i hela mitt liv haft. Responsen ifrån er läsare är lika med 0 och bloggen känns DÖD. Jag vet inte... men motivationen till att skriva inlägg och fota bilder är rätt liten just nu... Aja, nu blir det ettpar timmar i stallet och så får vi se vad som händer efter det. Helt enkelt. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Efter en runda på stan...

Publicerat 2015-06-06 kl. 15:13:08 av Isabel Håkansson
ATM.
 
Min morgon startade med en frukost ihop med mormor & morfar runt 11 tiden, och sedan började jag fixa mig ganska direkt. Jag mötte upp Ida på stan för att köpa lösögonfransar och lösnaglar till skolavslutningen, och sedan följde vi med Madde och köpte lite grejer som hon behövde till avslutningsfesten. Den kvällen kommer ääääga. Hur som helst, när vi inhandlat allting vi skulle handla iallafall så avslutade vi med att gå och käka på en utav pizzeriorna i stan. Det var gott, men jag har skaplig matkåma nu. Haha.
 
Dem skulle dra vidare men jag valde att gå hem för att hinna plocka lite på rummet innan stallet. Idag får vi se vad det blir för hästarna, uteritt eller longering... Hm. Kvällens planer är oklara än så länge, men troligtvis stannar jag bara hemma och tar vara på den sista tiden som mormor och morfar är här. Dem åker hem igen på måndag-morgon, efter att ha varit hos oss i en hel vecka! Sen är det bara några veckor till innan vi åker upp till dem ♥ Så roligt. 
Publicerat i Allmänt,

Dagens fråga!

Publicerat 2015-06-06 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Hörni, vad tycker ni om rasism? Vart går gränsen för vad som är rasistiskt och inte, enligt er? Är det rasistiskt att vara utklädd som pepparkaka i lucia-tåget eller att säga "negerboll" istället för chockladboll?
 
Alla era kommentarer down below ↓
Publicerat i Allmänt,

Så.himla.fint.väder!

Publicerat 2015-06-05 kl. 19:43:20 av Isabel Håkansson
Idag, alltså.... sommarvärme ♥ Gått i T-shirt och ballerina skor hela dagen och åkte moppe med bara skinnjackan & svettades. Så himla härligt! Hoppas på att det fortsätter såhär... Pausar ifrån bloggen ikväll, är på jätte konstigt humör och vill bara koncentrera mig på en massa braiga saker. Kika in här imorgon igen - puss. 
↑ Pictures from today ↑
Publicerat i Allmänt,

Mina största vill-ha just nu...

Publicerat 2015-06-05 kl. 13:35:00 av Isabel Håkansson
... En snygg, stor, hoppglad storhäst och att ha två hästar att rida varje dag. DRÖM...
 
... Riktig sommar med över 25+ grader, sol, bad och sena sommarlovs-kvällar... 
 
... Nya ridbilder (!!!!)... 
 
... En shoppingresa med kompisar...
 
... Ett nytt träns med lackad nosgrimma och ett stort, brett, maffigt silvrigt pannaband på...
 
... En helt ny garderob med massor utav nya kläder... 
   
Publicerat i Allmänt,

Ett stort kliv framåt ★

Publicerat 2015-06-04 kl. 23:02:19 av Isabel Håkansson
En snabb-bild innan ridpasset ↑

Hej på er! Stallet är gjort för flera, flera timmar sedan. Jag har helt enkelt inte orkar slå på datorn för att skriva om ridpasset förrän nu... Jag har precis duschat och tvättat ansiktet & är nu redo för att skriva lite om dagens ridpass iallafall! Sooo, here we go. Först och främst måste jag - faktiskt - få klappa mig själv litegrann på axeln idag. Snobben var väldigt okoncentrerad och studsig efter ettpar dagars vila, men jag tog till vara på hans energi och gjorde nånting bra utav det hela. Inga hårda händer, inget onödigt tjafs, utan dagens ridpass bestod av ren och skär harmoni och lycka för både mig och Mr.S. 
 
Under första delen av passet så skrittjobbade jag honom litegrann, jättefin var han. Tuggade på bettet och var riktigt mjuk och följsam på volt-spår. Över till traven a.ka vår svåraste gångart. Lite okoncentrerad, lite ostabil form, men efter en stunds jobbande så började han släppa efter lite och det kändes helt okej faktiskt! Det är mycket som behöver bättras på för att det ska sitta till 100%, men vi är en bit på vägen. Galoppen, också helt okej och vi båda kämpade på bra. Det var 20grader varmt och solen lyste som allra högst precis ovanför paddocken där vi red. Så vi båda blev trötta fort.. hehe.
 
När jag hade ridit i 35 minuter så var han skummig runt munnen och väldigt, väldigt avslappnad. Sökte sig neråt i formen på helt långa tyglar och var helt lösgjord i hela kroppen. Häftig känsla när hästen jobbar sig neråt i formen utan någon som helst inverkan ifrån ryttaren. Då vet man att man gjort ett bra jobb! Syrran fick rida av honom litegrann barbacka, så himla duktiga var dem båda två. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Godmorgon tooorsdag!

Publicerat 2015-06-04 kl. 07:29:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, trötta? Huh, I AM. Ovanligt? Nej. Jag har enda sen jag började skolan förra året i augusti legat efter i sömntimmar, anledning? Jag är en natt-människa utan dess like. Kan ligga uppe i timtal och kolla på serier, läsa bloggar och allmänt göra saker jag egentligen inte borde göra när klockan tickar mot 00 en onsdagskväll ;) Well, well.. nu är jag uppe iallafall och har gjort mig redo för den kommande skoldagen.
 
Snart är det sommarlov, hörni. Om prick 1 vecka så går jag ut grundskolan och får precis som alla andra ungdomar därefter 2 månaders lov. VI ÄR SÅ VÄRDA DET. Big f*cking up till alla oss som gått upp 06:00 varenda morgon, pluggat 7 timmar i skolan och därefter ytterligare 3 timmar hemma och samtidigt haft ett liv utanför med kompisar och fritids-intressen. Vi äger, punkt. Skolan är nånting vi alla måste ta oss igenom, det är jobbigt, men man får tugga sig igenom det. Ibland bryter man ihop, halkar efter, men allt löser sig i slutändan. 
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2015-06-03 kl. 23:18:07 av Isabel Håkansson
Avrundar kvällen med lite lugn musik och gos i sängen med Bella efter en bra kväll med en del av släkten. Jag har spenderat timmar ihop med mina kusiner ifrån Stockholm och jag tycker om dem såsåså mycket! Vi gick till en park med hundarna och var där länge. Snackade ikapp & lekte lite. Sen skjutsade jag omkring dem en och en på moppen, vilket dem tyckte var jätteroligt! Vår moster kom även och ska sova här ettpar nätter, hon bor utomlands nu för tiden och hade med sig popcorn i både karamell och choklad-smak till oss som hon köpt därifrån... hm, spännande! ;) 
 
Nu ska jag - efter att ha målat naglarna - sova. Den här dagen har varit jättebra på alla plan och jag hoppas på en ännu bättre dag imorgon! Snobben ska ridas igenom ordentligt och få svettas lite, så kan vi förhoppningsvis rida ut utan några konstigheter på fredag. Okej, slut snackat. Puss & godnatt, sov gott ♥
Publicerat i Allmänt,

Är det feminism, hörni?

Publicerat 2015-06-03 kl. 16:00:00 av Isabel Håkansson
Feminism, vad är det och vad innebär det, egentligen? Det är ett brett och för vissa, även ett väldigt känsligt ämne. För MIG och som jag uppfattat feminismen så handlar det om att få kvinnor och män 100% jämnställda i samhället. Kvinnor ska ha samma lön som männen om man jobbar inom samma yrke, kvinnor ska få ligga med precis vem och hur många dem vill utan att bli kallade slampa och man vill bevisa att kvinnorna helt enkelt inte är födda & skapta för att stå i köket och laga mat eller bo i ettpar diskhandskar placerade vid diskbänken. Det är feminism för mig. Och jag skulle kalla mig själv för feminism alla dar i veckan, absolut. 
 
Nu för tiden är det inte alltför ovanligt att man ser ungdomar, ibland 13-14 åringar, som lägger upp bilder på sina bröst på nätet och kallar sig själva för feminister... Och då känner jag mest- wait, WHAT? Är feminism att små tjejer ska lägga upp bilder på sina bröst på nätet? Bilder som föralltid kommer att finnas kvar? Njaaae. Jag har förstått att man vill neutralisera brösten, och det kan jag förstå och hålla med om, men till en viss gräns. Nu är det ju nämligen så att tjejers bröst ÄR sexualiserade och det är så det är. Jag vet inte vart jag vill komma med det... men jag tycker att tjejer som trycker upp brösten i kameran eller i ansiktet på folk titt som tätt för att dem "är feminister" har tappat tråden litegrann. Eller, är feminism att tjejer ska visa upp sina bröst på nätet eller hur som helst? 
       
 
Känns inte feminismen lite spårad när kvinnor skiter i att raka sig, kastar av sig bh:n och tröjan och hatar allt vad killar och det motsatta könet innebär? Självklart finns det killar till svin - men det finns tjejer till svin också. Kämpar man för ett jämnställt samhälle så känns det väldigt dubbelmoraliskt att hata på killarna. Faktiskt. Kan ni inte skriva vad ni tycker, det skulle vara jätteroligt att få läsa! 
 
 
 
Publicerat i Allmänt,

STRESS.

Publicerat 2015-06-03 kl. 14:58:00 av Isabel Håkansson
Stress, stress, stress. Jag har varit lugn & haft en jättebra och rolig skoldag, kommer hem och känner hur stressen börjar komma. Ikväll kommer kusinerna och innan dess ska jag ha hunnit med stallet och rida Snobben. WHAT?! Tänker jag. Aldrig att jag kommer hinna det.... dessvärre verkar det bara som att det är jag som är stressad - som vanligt. Jag förstår inte hur vissa människor kan vara så himla lugna, hela tiden? Jag blir helt sönderstressad när jag har en pressad tidsplan att följa. Vill hinna fixa allting noggrannt och pedantiskt hela tiden. 
 
Så, nu vet ni hur min eftermiddag kommer se ut. Stress, stress, stress. Jag hoppas att jag hinner rida Snobben så att han slipper vila idag, för han behöver verkligen röra på sig. Igår så kokade hans huvud över och så vill jag inte att det ska vara. Snobben behöver motioneras för att må 100% bra... Aja, vad ska ni göra idag? 
Publicerat i Allmänt,

Hej drygponnyn, du ligger på minuskontot idag.

Publicerat 2015-06-02 kl. 20:09:27 av Isabel Håkansson
Jag var hemma ifrån skolan idag pågrund av ögoninflammation som jag hade oturen att vakna upp med imorse, och tänkte då att det passar perfekt med bara en lugn skrittrunda. Tror ni skrittrundan blev lugn? Pffft, Snobben hade andra planer. Han har gått lite på halvfart i helgen pågrund av regnet som öst ner varenda dag när jag har ridit samt att jag har haft fullt upp med saker att göra utanför stallet. Så... idag fick jag sota för det. 
 
Vi tänkte skritta en runda på 30 minuter, en simpel runda utan några titt-saker alls iprincip. Snobben kunde inte skritta för det första, utan han kunde bara trippa. Nånting som han bevisade idag iallafall var hur samlingsbar han är, genom att bara ta försiktigt i tyglarna så kunde han stå och trippa på stället, drygponnyn. Att stå still var HELT omöjligt idag. Så fort jag gjorde halt så bara slog han upp huvudet och backade snabbare än nånsin förr, gjorde små mes-resningar ettpar gånger också men det kunde jag inte annat än att skratta åt. Tillslut fick jag nog och hoppade av iallafall, jag fick ut 0 av att bara sitta och trippa runt på en tittig ponny med nerverna på utsidan. 
 
Så jag fick helt enkelt gå tillbaka till stallet med honom och försöka lugna honom genom att rida a honom litegrann i paddocken. Han var väldigt explosiv på ett bra sätt, lyssnade väldigt bra både framåt och bakåt. Något okoncentrerad dock... Men vi fick ett relativt bra avslut iallafall & han jobbade på bra i paddocken! Dryga älsklings-Snobb. 
Imorgon blir det trim över bommar med både fram & avskrittning utomhus. Det har blivit så mycket ridning i paddocken dem senaste dagarna tycker jag... Bara han lugnar ner sig lite så tar vi vila från paddocken i några dagar och rider ut & har kul istället! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Snobbens ridschema den här veckan!

Publicerat 2015-06-02 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
För det första... vi har besök av mormor & morfar som bor ca 65 mil bort ifrån oss, den här veckan. Så det kan hända att planerna blir ändrade om vi ska iväg och göra nånting eller sådär. Men som sagt - det här är vår utgångsplan iallafall!
 
Måndag: Lugnt trim i paddocken av Sannah. 
 
Tisdag: Skrittjobba i skogen, träna halter och sidvärsrörelser. 
 
Onsdag: Markarbete med småhinder. Fokus på galoppjobbet och galoppombyten. 
 
Torsdag: Uteritt i bara skritt och galopp, traven läggs åt sidan. Skritta fram 10 min, intensivt galoppjobb 15-20 min, skritta av 10 min. 
 
Fredag: Jogga i paddocken barbacka, lång låg form. 
 
Lördag: Oklart. 
 
Söndag: Oklart. 
Snart måste jag ringa ut massören som får komma och massera igenom Snobben också. Det om NÅT skulle vara en perfekt start på sommaren och allt vad det kommer innebära. Snobben uppskattar verkligen massage och blir alltid som en helt ny häst efteråt! 
 
Publicerat i Allmänt,

Sommar-inspo & snack ❥

Publicerat 2015-06-02 kl. 07:50:00 av Isabel Håkansson
Brunbrända ben, trimpass tidigt på morgonen, galopp på stora fält, bada, vara ute alldeles för sent på nätterna, hänga med kompisar, sola, äta gott & leva life utanför skolans portar. Ni alla vad jag snackar om.. SOMMARLOV. Varje sommar har sin story, och jag är så spänd och förväntansfull för vad den här sommaren har att ge mig. Förra sommaren så skiljde sig mina föräldrar, Milla stod på sommarbete med sin sommarponny ute hos oss och vi hade superkul varenda dag med galna galopper och braiga ridpass i paddocken, provade på saker jag inte gjort förut och var både glad, ledsen, arg och ibland allt på samma gång. 

Sommaren 2015.... jag längtar efter dig. Sure, det är Juni nu, men med tanke på vädret som inte riktigt är 100% just nu så har jag inte alls samma feeling som jag hade förra året vid den här tidpunkten. Jag har inte ens badat ännu? Snart vänder det väl iallafall förhoppningsvis så att den här grymma, efterlängtade älsklingssommaren kan komma igång ordentligt. Det här sommarlovet ska jag leva för stunden varenda dag, pussa på mina hästar extra mycket, se till att Snobben håller sig i trim och fräschare än nånsin och kanske tar jag även hem en till häst? Det får framtiden utvisa. Nu.... - sova bort min hemska ögoninflammation.. 
Publicerat i Allmänt,

Mysiga måndag!

Publicerat 2015-06-01 kl. 19:09:00 av Isabel Håkansson
Waah, hej på er! ♥ Efter en middag i västerås ihop med pappa & Pernilla bestående av thai-buffé, samt fika med mormor, morfar, pappa, mamma och Pernilla efter det så är jag proppmätt nu. Alltså verkligen matkoma på högsta nivå, kan knappt resa mig upp... haha. Aja, det har varit en riktigt bra dag iallafall hittils och än är den inte över! Så himla härligt, älskar vädret som varit nu på eftermiddan med sol och värme. Hoppas att det fortsätter såhär! 
 
Idag hade vi vår sista musik-lektion i skolan och det var verkligen blandade känslor kring det. Jag kommer inte sakna att ha själva musik-lektionerna, men jag kommer sakna... jag vet inte... ALLT. Klassen, att gå in i musiksalen och ta fram en stol, sucka över tråkiga uppgifter och skratta åt hur vi alla låter ihop när vi sjunger. Jag kan inte få in i mitt huvud att det är slut nästa vecka. 3 år - POFF, borta. Det har gått så himla fort, för fort. Shit. 
 
Hur som helst... får bli mer snack senare ikväll eller imorgon. För nu ska jag gå och umgås med resten. Vi hörs ikväll? PUSS. 
Från mitt fönster just nu, så fint! 
Publicerat i Allmänt,

För alla med dålig hy // TIPS #4!

Publicerat 2015-06-01 kl. 13:19:00 av Isabel Håkansson
Det finns många anledningar till varför man kan ha dålig hy. Vanliga vardagssaker som absolut inte kan tänkas vara dåligt för hyn... men det är MYCKET mer än man tror. Jag har punktat upp en liten lista med 6 vardagliga saker som kan vara en utav anledningarna till varför du har dålig hy (om du nu har det).
 
• Duschar du 1 gång i veckan för att spara på håret? Alla svettas, och om inte minst vi ungdomar. Svett täpper igen, bildar bakterier och kan ge upphov till acne eller finnar på kroppen. Well, det är bra att duscha sällan för att spara på håret, men se till att duscha kroppen ordentligt minst varannan dag! 
 
• Äter du mycket onyttigt? Vitt bröd, godis, läsk och annat som innehåller snabba kolhydrater bidrar mycket när det kommer till dålig hy. 
 
• Se till att använda bra produkter som INTE täpper igen hyn. Använder du foundation dagligen? En simpel och billig ifrån H&M? DON'T. Dem täpper igen porerna rejält och låter inte huden få andas = finnar och annat otrevligt. Se över din sminkrutin och vilket smink du använder noggrant. 
 
• Stressar du för mycket & sover för lite? Stressar du mycket bildas mer androgener som täpper till porerna och gör att akne kan bildas, och sover du för lite så blir huden torr då det startar en kedjereaktion där nybildningen av huden avtar vilket resulterar i att huden blir torr. 
 
• Hur ofta rengör du mobilen? Allt som är nära ansiktet ska hållas rent för att undvika att trigga akne eller infektera småsår. På telefonen samlas det oerhörda mängder bakterier som fastnar på din kind när du pratar i telefon. 
 
• Mycket finnar i pannan... schampo & balsam kan vara anledningen. När du duschar och schamponerar in håret, så hamnar det alltid lite schampo i pannan. Se till att skölja bort det, ordentligt. Schampo och balsam är inte bra för hyn överhuvudtaget och kan orsaka irritationer och finnar. 
Publicerat i Allmänt,

Du har ett liv.

Publicerat 2015-06-01 kl. 08:45:00 av Isabel Håkansson
Det finns en av dig. Du har ett liv. Du lever en gång. Vad väljer du att göra? Se ner på dig själv? Gråta över några extra kilon eller svälta dig själv? Supa bort varenda ledig minut? Skita i skolan? Hänga med fel människor och göra saker som är totalt åt helv*te? Behandla dina föräldrar och äkta vänner som skit? Ta tillbaka killen som fått dig att vilja försvinna gång, på gång, på gång? Okey, fine. 
 
Men kom ihåg. Även om du satt dig själv i skiten eller är uppvuxen i en dålig miljö - så finns det alltid en chans att ändra på det. Livet är fullt med olika valmöjligheter, nya dörrar öppnas hela tiden. Det finns alltid mer än en väg att gå. Imorgon kan vara starten för ditt nya liv, det gäller bara att bestämma sig. 
Jag har gått igenom mycket skit och sett mycket. Jag har fallit ihop, men tagit tag i mig själv och i mitt liv lika snabbt igen. Dagar som passerat kommer aldrig mer tillbaka igen & min värsta mardröm är att jag ska se tillbaka på mitt liv när jag är äldre och ångra valen jag en gång tagit, ångra att jag inte tagit chanser att göra roliga saker. Jag vill se tillbaka på mitt liv med världens största leénde på läpparna, vara stolt. 
Publicerat i Allmänt,