Försöker landa lite efter en fullsmäckad helg.

Publicerat 2015-03-31 kl. 20:00:34 av Isabel Håkansson
HUR snabbt har inte den här helgen och dagarna gått? Alldeles för fort. Jag har hunnit med så mycket & jag är fett glad för allt. Jag ligger efter i sömn rätt rejält nu då jag vaknade 20 över 4 imorse och la mig vid 00-01 igårnatt. Men, som sagt - det har varit värt det. Varenda liten minut av väntan i den stora väntsalen, intervjuer och kameror som jag känner mig sjukt osäker kring. För jag har haft himla kul, verkligen. Nu är allt över och jag ska ta och försöka landa litegrann nu... Hjärnan är på högvarv och jag är så förväntansfull för vad som komma skall, utan att säga för mycket. 
 
Så, om nån timme ska jag hem till en kompis och sova över där. Snacka ikapp lite och bara slappna av, ladda om för skola, stall och den gamla vanliga vardagen imorgon. Jag ser fram emot att ikväll bara få sätta på mig ettpar mjukisbyxor, en stor tröja och sitta och snacka med en bra vän läääänge. Dessutom, så får jag ju lite sovmorgon imorgon hehe.. Efter att ha gått upp 04/05 nu så kommer det vara skapligt skönt att inte behöva gå upp förrän klockan är ca 06. 
 
Nu hinner jag inte skriva mer, jag ska hoppa in i duschen och packa ihop lite saker inför imorgon. Som sagt, bloggen går på halvfart nu men just nu prioriteras allt annat utanför datorskärmen så mycket mer. Meeen, som jag skrev igår - jag kommer att gottgöra er hundra gånger om. Pusspusspuss.
Publicerat i Allmänt,

5 allmänna "visste ni att..?"

Publicerat 2015-03-30 kl. 19:32:00 av Isabel Håkansson
1. Att "Jordskott" som går nu, varje måndag, är inspelad i Sala där jag bor? Jag känner igen platserna så mycket i filmen, det är knappt att jag kan ta den seriöst.. haha..
 
2. Jag har valt en samhälls-linje att gå i gymnasiet, men ska byta till en Ekonomi-linje? 
 
3. Snobben har varit en ridskolehäst en gång i tiden? Dessvärre passade han inte jättebra som det, så han fick flytta ganska snabbt. Han är mer en enmans-ponny om jag får säga det själv! 
 
4. Jag har klippt min "babylugg" och håller nu på, efter två år av klippning utav den, att spara ut den? Det är av den anledningen som jag för det mesta har uppsatt, så att jag kan spraya upp babyluggen. 
 
5. Jag är född i Stockholm men även har bott i Norrland på en stor gård? Kontraster mina vänner, STORA kontraster..
Publicerat i Allmänt,

Heeelt, fullkomligt slut.

Publicerat 2015-03-30 kl. 18:05:03 av Isabel Håkansson
Det känns inte som om jag är vaken, snarare som att jag drömt mig igenom denhär dagen. Kommer inte ihåg vad jag gjort knappt, kommer bara ihåg att jag har varit väldigt trött. Haha. Sammanlagt den här helgen så har jag sovit 6 timmar, det är inte så jätte bra.. Så, idag är jag trött som tusan. Gårdagen, eller rättare sagt, idoldagen, bestod av en väntan på 15 timmar. Väntan, väntan, väntan. Som tur är så var alla relativt positiva hela dagen & vi hängde ihop med två killar som också skulle sjunga. Det gjorde allting så mycket roligare! 
 
Idag efter skolan så åkte jag snabbt till stallet, mockade och putsade på min lergris till ponny och gjorde honom fin. Jag hann tyvärr inte motionera honom idag då jag ska iväg om nån timme. Ledig ifrån skolan imorgon och vad jag ska göra är en ren och skär hemlighet. Men det känns bra i hjärtat iallafall, att jag fått pussa lite på mina favorit ponny-killar och fått andats lite stall innan jag ännu en gång ska iväg. 
 
Jag hinner inte skriva så mycket mer nu, men dator kommer att finnas tillgängligt för mig ikväll - så då kan ni räkna med uppdate! Så länge får ni nöja er med lite bilder ifrån min grymma helg samt idag ↓
Måste passa på att tacka er för att ni är så himla grymma och kikar in här trots att uppdateringen suger och mitt liv just nu går i en rasfart vilket gör att jag knappt hinner granska igenom texterna som kommer upp här. Jag kommer gottgöra er 100x om, jag lovar. Puss ♥
Publicerat i Allmänt,

Dagen med stort D..

Publicerat 2015-03-29 kl. 06:20:00 av Isabel Håkansson
     
Godmorgon! Behöver jag skriva hur trött jag är? 05:30 klev vi upp, men med tanke på att man ställde om till sommartid inatt så är det likasom att vi klev upp 04:30 (!!!). Jag är galet trött, men samtidigt väldigt taggad på dagen. Tråkigt nog kommer jag troligtvis inte att kunna uppdatera er nånting under dagen då jag gissar på att det kommer vara skapligt dålig teckning med tanke på alla människor. Vi har läst runt mycket, och vanligast är att man köar i över 12 timmar under audition-dagen. Så, det är vad vi har att se fram emot idag. 12 timmar i en kö, woop woop.
 
Den här helgen har verkligen flugit iväg, och vi har haft så himla mysigt. God mat, lite shopping och en massa tid då vi bara umgåtts, snackat och skrattat. Sen en väldigt rolig sak som hänt den här helgen, var att Madde igår när vi vandrade längst drottning gatan, stannade och intog plats bredvid en gatumusiker för att hjälpa honom dra in mer pengar. Han hade en trasig jacka och var jätteduktig på att sjunga, men ingen gav honom den uppmärksamhet han förtjänade. Så fort Madde och han började sjunga ihop dock så flockades folk kring dem och filmade, ville knäppa kort ihop med dem och gav honom pengar. Dem var så himla duktiga ihop!
 
Hur som helst, klockan tickar och om 10 minuter kommer pappa stå på parkeringen redo att hämta upp oss. Så, jag ska gå och hjälpa till att packa matsäckar ihop med dem andra. En lååång dag väntas, men det ska bli väldigt roligt. Förhoppningsvis kommer det upp nånting här senare, men om inte - så hörs vi imorgon igen.
Publicerat i Allmänt,

Godnatt, bäst är ni ♥

Publicerat 2015-03-28 kl. 22:51:40 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Lite lägesuppdatering - konditionsträning.

Publicerat 2015-03-28 kl. 20:28:00 av Isabel Håkansson
Idag red Sanna ut Snobben på vår såkallade "konditons-sträcka", så med andra ord så fick Snobben motioneras i form av en konditonsträning. I torsdags när Sanna red honom så hade han krånglat jättemycket, försökt sticka med henne för att sen tvärnita och vägra gå, precis som han gjorde med mig i måndags (om ni kommer ihåg..?) Men efter att hon vunnit över honom då så skötte han sig jättebra idag istället, det är så han fungerar. Min älskade drygpotta - Snobben ♥ Såhär skrev Sanna om dagens pass iallafall ↓
 
"En väldigt trippig häst :) Han kändes lite som en ballerina, haha. Men han va så fin och mjuk i munnen och väldigt följsam när jag red på en volt längst bort på rakan. Så tummen upp för Snobben idag! Bettet funkade jättebra på honom! Han var alldeles löddrig runt munnen när vi var klara."
 
Och om ni undrar vilket bett vi testat på honom så är det ett helt vanligt, ordinary 3-delat. Längtar tills jag kan prova det på honom själv när jag kommer hem på måndag. Fram tills dess blir det nog dessvärre inte så mycket häst-uppdate... Men ni får stå ut!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Mysfrukost

Publicerat 2015-03-28 kl. 11:13:32 av Isabel Håkansson
Efter en god frukost bestående av apelsin-juice, frallor, yoghurt och flingor så sitter vi samlade i vardagsrummet, mätta & belåtna. Snart ska vi börja fixa oss för att sedan åka in till stan där vi ska kolla i lite butiker och käka lunch innan vi drar oss vidare. Jag är så jäkla glad, alltså.... GODMORGON! ♥

Här har vi alla dagens planer, upp-punktade:

• Sminka & fixa oss.
• Bli upphämtade av pappa och dra in mot stan.
• Shoppa och luncha.
• Hem.
• Prova lite frisyrer osv på Madde.
• Duscha och förbereda oss för en tidig kväll.
• Sooova.
 
Vi hörs senare, right? Ikväll får ni lite läges-uppdatering om hästarna också, Sanna lovade att skicka en liten rapport om hur ridningen gått samt lite bilder på mina favvo-killar. Det blir bra. Nu tickar klockan och jag måste inta min position framför en spegel för att makea mig lite. Later bloggers! Ha en grym dag.
Publicerat i Allmänt,

Nånting som är väldigt viktigt för mig.

Publicerat 2015-03-27 kl. 16:13:00 av Isabel Håkansson
En viktig sak för mig, för att jag ska tycka det är OKEJ att rida och träna sin häst är - bra hästhållning. Bort med allt onödigt som inte behövs, behöver inte din häst martingal? Sätt inte på den då, skippa det, låt hästen känna sig fri att höja huvudet en aning om den känner för det. Ja, jag har ridit med martingal på Snobben under vissa perioder då han har varit fullkomligt galen under uteritter eller hoppträningar. Men så fort jag känner att det inte har behövts så har jag inte använt den heller. 
 
Att kunna skritta ut barbacka på sin häst, låta den sno åt sig en kvist med granris och bara få skritta på i ett friskt tempo på långa tyglar eller skrota en dag i hagen med hästkompisarna, bli ryktad extra länge, låta hästen mötas av nedskurna äppelbitar som den har att smaska på när det är dags att gå in eller bara en mysig promenad med en alltför fluffig grimma och ett fleecetäcke, det är så lite, men ger ändå så mycket. Känslan, att ha ett band ihop med sin häst. Känslan att känna sig älskad, på riktigt. DEN känslan är oslagbar och mer värd än varenda guldmedalj och blågul rosett i hela, vida världen. 
För mig, så är hästar och ridning så mycket mer än bara en sport. Det är en livsstil, en passion i livet, en väg man väljer. Jag älskar hästar och ridning, det är en så stor del av mitt liv. Jag kan inte tänka mig ett liv utan hästar, det ÄR min passion, min livskraft, nåt jag brinner för enda ut i fingertopparna. Och just därför, eftersom jag älskar det så oändligt mycket, så är det aldrig nånting jag skulle missbruka. Jag skulle aldrig bara åka till stallet, sadla på Snobben och gå ut i paddocken, dra åt en snodd så att han kröker på nacken och galoppera 596 varv och leka att vi är mycket bättre än vad vi är. För att sedan gå in, ta av han all utrustning och slänga in honom i en box som nånannan mockat åt mig. ALDRIG. Det är att ta den snabba och enkla vägen. Men, är det verkligen rätta vägen frågar jag då? Är det att älska sin sport, eller är det att vilja se bra ut inför andra, en slags bekräftelse? Hm.
 
Hade jag velat ut och tävla höga klasser på en gång, så hade det aldrig slagit mig tanken att köpa Snobben. Han om någon är en häst man måste kämpa med, varenda dag. Varenda litet snedsteg syns direkt i ridningen, rider jag slarvigt en dag - då har man ett helvete dagen därpå. Det krävs 100% engegemang, tålamod och omsorg i mitt jobb kring honom. Och allt vi byggt upp, resan vi gjort, är och kommer förbli byggd på ren och skär kärlek och inget mer. Jag älskar hästar och ridning, på riktigt och från djupet av mitt hjärta. 
Publicerat i Allmänt,

En ny plånbok // thank u dady.

Publicerat 2015-03-27 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Alltså, mina föräldrar.. dem är verkligen bäst. I veckan t.ex så kom pappa hem med den här plånboken till mig och syrran fick även hon en plånbok ifrån MK. Små överraskningar är inte alls ovanligt när det kommer till mina föräldrar, och jag uppskattar det såsåså mycket ♥ Jag menar, hur snygg var inte denna? Nu kan jag växla mellan den och min gamla plånbok ifrån monkey som är i vanligt, simpelt, svart skinn. Loooove it. 
Publicerat i Allmänt,

En välbehövlig myskväll för mig själv ♥

Publicerat 2015-03-26 kl. 19:30:06 av Isabel Håkansson
Vet ni vad jag har gjort ikväll? Tränat, tagit en lång dusch, oljat in hårtopparna med en fuktgivande och förebyggande olja och smörjt in hela kroppen med bodylotion, promenerat med hundarna iklädd i mina gosiga uggs medan jag lyssnat på en massa lugna men ändå peppande låtar. En riktig myskväll har det vart och ännu är den inte över! Nu ska jag slå på ett avsnitt av pll och sedan ska jag kolla på ettpar gossipgirl avsnitt, tända en massa ljus och dricka smoothie.
 
Välbehövligt? Oh, ja. Hur ofta hinner jag med sånt här i mitt vanligtvis stressfulla och fullproppade liv? Aldrig, typ. Lite uppladdning inför helgen och en liten myskväll för mig själv satt rätt perfekt en torsdag som denna ♥ 
Publicerat i Allmänt,

Repeat.

Publicerat 2015-03-26 kl. 17:59:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

En bra, men väldigt långdragen skoldag.

Publicerat 2015-03-26 kl. 16:39:41 av Isabel Håkansson
Hej på er! Dagen har varit väldigt bra, men också skapligt seg. Jag gillar alla människor i skolan så galet mycket, dem gör helt klart mina skoldagar till nånting roligt & jag SER FRAM emot att gå till skolan efter lov och helger tack vare dem. Tanken och vetskapen om att vi slutar nian och alla går skilda vägar om 2,5 månad får mig att vilja gråta, for real. 3 år kan låta lite, men shit alltså.. 
 
Hur som helst, matlagningsprovet idag tror jag gick bra! Jag jobbade ihop med en annan kille ur klassen, och det kändes bra och maten blev god. Så jag antar att det är ett gott tecken, haha. Annars flöt skoldagen på rätt bra, men kändes dessvärre väldigt seg med tanke på hur trött jag var. Men jag överlevde det också, weho. Efter skolan catchade jag upp med Linn lite och snackade ikapp, åt och kollade på kläder. Hon är så himla bra ♥♥
 
Idag är jag stall-ledig med tanke på att mamma är borta och jag då inte har någon skjuts hem.. Sanna skrev att hon skulle ta sig en uteritt med Mr.S idag, så jag hoppas att herrn behagar att sköta sig i den här blåsten. Men det tror jag, med tanke på gårdagens ridpass så borde han vara någorlunda lugn iallafall, igår blev det ett riktigt trimpass! Och sen imorgon så åker jag till Stockholm, så jag kommer inte träffa mina små hjärtan förrän på måndag igen. Saknar dem redan, massor. Mina älsklingar, jag älskar dem obeskrivligt!! Tur dem har Sanna som tar hand om dem så bra, det är dem minst sagt värda. 
Drömponny.
Publicerat i Allmänt,

Torsdagmorgon..

Publicerat 2015-03-26 kl. 07:39:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Stressa upp, slänga på sig lite smink, äta en macka medans man knyter skorna och snabbt som tusan springa till skolan - that's sooo me. Jag på mornarna, shit. Jag tar nog minsann världspriset för att vara den mest sega, tjuriga och trötta människan på jorden innan klockan 8 på morgonen, jag lovar. Bättre blev det inte direkt efter att jag var uppe sent inatt och kollade runt på youtube. Ikväll ska jag vara i säng senast klockan 10, punkt. 
 
Planerna för idag? Hm. Ett matlagningsprov ska checkas av i skolan och ett kommande fysik-prov ska pluggas till under fysik-lektionen, typ det som känns viktigt att ta upp. Jag hoppas att dagen flyter på relativt snabbt så att jag får komma hem och lägga mig sen, jag är så himla trött idag. Matlagningsprovet är jag rätt så nervös inför, faktiskt. Jag är ingen händig människa i köket direkt, så vi får se hur det går... Jag kämpar på.
 
Inget energisprudlande & glatt inlägg nu såhär på morgonen som det i vanliga fall brukar vara, men jag känner mig inte så idag.. ZzZzZZzzzZZZ. Ha en grym dag underbaringar!
Publicerat i Allmänt,

Just me, me, me

Publicerat 2015-03-25 kl. 21:50:00 av Isabel Håkansson
Det är så himla viktigt att man älskar & tror på sig själv. Och även om jag kanske inte är den bästa personen att säga det, då jag alltför ofta tvivlar på mig själv och finner fel på mitt utséende så vill jag bara säga att - det ÄR ballt med bra självförtroende, så länge man fortfarande kan se sina egna brister. Stöt inte bort allting positivt ni får höra eller tänker om er själva, var stolta över det istället. En bra självkänsla och ett bra självförtroende kommer vara nånting ni kan dra nytta av i livet, jag lovar. ♥
Publicerat i Allmänt,

Livet kom emellan, helt enkelt.

Publicerat 2015-03-25 kl. 19:51:02 av Isabel Håkansson
Jag vill inte behöva skriva förlåt när jag inte bloggat, men med tanke på hur bra statistiken var igår utan ett enda inlägg så känner jag att jag är skyldig er en liten ursäkt ändå.. Så, förlåt. Jag har väl ingen direkt anledning till varför jag inte bloggat, mer bara att jag låtit det riktiga livet komma emellan och min datortid har varit lika med 0. Jag har lagt all vaken tid åt att vara i stallet och umgås med familjen, helt enkelt. 
 
Onsdag & ni vet vad det betyder - slutar tidigt = ett riktigt genomkörar pass med Snobben och en långtur med Philip där han får dra lite vagn, och efter det, lite egentid för mig själv med en långdusch, hårinpackning och ansiktsmask. Så himla skönt. Ridpasset med Snobben idag, fyf*n vad bra det gick! Mickis kom förbi en sväng innan ridningen och pussade på Snobben litegrann och så snackade vi ikapp endel. Hon har hjälpt mig så himla mycket genom min och Snobbens resa ihop, så hon betyder väldigt mycket för både mig och Snobben. Han kände igen henne på direkten ♥
 
Jag hade släpat fram lite bommar och ett hinder som jag och Snobben jobbade med idag under dagens ridpass. Fokusen låg på att ha kontroll både innan och efter hindret, så vi tränade som så att jag kom i t.ex högervarv och hade högergalopp, över hindret så ställde jag Snobben åt vänster så att han landade i vänster galopp, så gjorde vi en stor volt och kom därefter på hindret i vänstergalopp och landade i högergalopp, in på en stor volt etc. Det var riktigt jobbigt men väldigt lärorikt och Snobben var så himla duktig! Satte galoppombytena varenda gång! Jag fick lov att avsluta efter ca 45 minuter dock eftersom jag red i bara ridstrumpor och judpurs.. om jag säger såhär, det kändes som om mina vader skulle brinna upp. Haha. 
Innan ridpasset, hur fin är inte han då? Min alldeles egna, fina älsklings Snobb som kan vara så himlahimla fin när han väl vill! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Känslan efter dagens ridpass:

Publicerat 2015-03-25 kl. 17:15:58 av Isabel Håkansson


Whoohoo, så lycklig. Nu ska jag ut & köra Philip, later guys. 
Publicerat i Allmänt,

2,5 år men fortfarande har jag lika svårt att förstå..

Publicerat 2015-03-23 kl. 23:00:36 av Isabel Håkansson
Varför håller jag inte på med fotboll, dans eller någon annan sport? En annan sport där man kan stänga känslorna utanför. Ibland undar jag, varför jag uppoffrar allt för mina hästar, mockar skit, bär tunga vattenhinkar, rider i snö och regn, går upp tidiga mornar och lägger mig sena kvällar. I grund och botten vet jag att jag gör det för att jag ÄLSKAR min sport, och mina hästar. Men ibland, ibland.. så önskar jag att jag hade en "stänga av" knapp när det kommer till alla hundratusen känslor som strömmar genom kroppen när jag är i stallet. Ibland. 
 
Jag har ägt Snobben i 2,5 år och ridit honom i över 3 år nu. Och fortfarande, så har jag lika svårt att förstå mig på honom dagar som dessa. Dagar som dessa då han springer så fort hans ben orkar bära, för att sedan tvärnita, vägra gå, trippa fram, stressa upp både sig själv och stackars lilla Philip, vara rädd för allt i hans omgivning, bli blockerad. Jag förstår verkligen inte. Varför, VARFÖR gör han så? Hur kan han bara vakna upp en morgon, och bestämma sig för att han ska sätta emot alla gränser & regler man har. Jag.förstår.inte. 
 
Jag har kämpat arslet av mig för Snobbens skull, ridit tills jag är helt lila-flammig i hela ansiktet och tills benen domnat bort. Gråtit så mycket att jag trott tårarna skulle ta slut, sagt nej till så mycket annat som inte rör stallet. För hans skull. Jag har tagit mig an en svår ponny, det är bara så. Ett steg fram och två steg bak, det är så vi jobbar. Med alla dessa tankar går jag nu och lägger mig. Imorgon är en ny dag, vilket betyder nya tag. Godnatt. 
Min älskade vän, om du bara visste vad jag är redo att göra för din skull.. 
Publicerat i Allmänt,

Next up:

Publicerat 2015-03-23 kl. 15:37:58 av Isabel Håkansson
Mooot stallet för att rida ut Snobben och klippa till hans vildvuxna man, hehe.. Later.
Publicerat i Allmänt,

Monday mornin ♥

Publicerat 2015-03-23 kl. 06:58:00 av Isabel Håkansson
Att vakna upp i ett nystädat & fint rum är något jag vill göra varje dag, det är så himla härligt och man blir genast mer taggad på dagen än om man skulle vakna och de första man ser är ett bombnedslag, typ. Jag har blivit så dålig på att hålla ordning på rummet nu för tiden, förut hade jag aldrig stökigt, men nu händer det allt oftare.. tyvärr. Får se till att hålla det i ordning från och med nu, iallafall. Måndag morgon it is, och jag är pepp på dagen! 
 
Jag valde att ställa klockan en halvtimme tidigare än vad jag brukar vakna idag, just för att jag i vanliga fall alltid stressar mig igenom mina mornar annars och kommer till skolan nån minut innan första lektionen börjar. Det är inte roligt att behöva springa till skolan utan att ha ätit frukost eller fixat sig riktigt så noggrant som man egentligen velat göra. Så, med en stressfri morgon inleder jag den här veckan - perfekt. 
 
Mer än så vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva just nu. Livet fortsätter på samma spår som det gjort bra länge nu, så himla skönt att bara kunna låta livet rulla utan några nedgångar eller deppiga peridoder och istället bara ta allt som det kommer och må riktigt bra. Åh, jag är så himla lycklig. Vet inte hur jag ska formulera mig så att ni förstår, det har liksom inte hänt något speciellt. Allt känns bara sådär jätte, jätte, jätte bra. Jag känner ett sånt lugn i kroppen.. Ha en grym dag bloggers, ni äger! Puss. 
Publicerat i Allmänt,

Ett schema för den kommande veckan // vecka 13.

Publicerat 2015-03-22 kl. 21:02:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Skola från 08:10-14:10 ungefär, drar hem därefter och käkar en snabbis innan jag drar mig mot bussen. Stallet ska fixas & hästarna ridas ut en runda, är det lika hårt som det var idag så blir det bara skritt.. 
 
Tisdag: Skola från 08:10-14:45, drar till bussen och fixar stallet + longerar Snobben med inspänningar om underlaget tillåter. Om inte, så blir det uteritt i skritt igen. 
 
Onsdag: Skola från 08:10-14:00, drar till bussen och fixar stallet + rider ut Snobben en lång runda i alla gångarter om underlaget tillåter. Mycket fokus på lydnad och galopp-arbetet. Sedan ska även Philip köras. Gym på kvällen. 
 
Torsdag: Skola från 08:10-15:00, drar till bussen och fixar stallet + trimmar Snobben på banan över bommar och små hinder. 
 
Fredag: Skola från 08:10-15:30, när vi slutar står pappa utanför skolan med en stor bil som rymmer plats för både mig, Madde, Ida, Sara och syrran. Därefter rullar bilen mot Stockholm. På kvällen ska vi väl bara ta det lugnt, käka onyttigt och se film eller något? 
 
Lördag: Shopping, shopping, shopping. Vi kommer hänga i stan eller inne på Täby-centrum hela dagen. På kvällen blir det middag och allmänt fix inför söndagens-bravader... 
 
Söndag: Vi drar till globen nångång på förmiddan, varför? Jo, för Madde har blivit antagen till idol-audition! SÅ GALET KUL. Så, vi kommer hänga i globen hela dagen och hålla tummarna för att det går vägen för Madde. Himla duktig är hon, här är två gamla sång-videos på henne ↓ 
Madde är en så himla bra människa, rak & alltid ärlig mot sig själv och mot alla runt omkring henne. Vill ni följa henne i hennes vardag? HÄR hittar ni henne.
Publicerat i Allmänt,

En dålig shoppingdag, helt enkelt.

Publicerat 2015-03-22 kl. 19:33:56 av Isabel Håkansson
Känner ni igen er, när ni är ute på en shoppingrunda men inte hittar NÅNTING ni egentligen är ute efter? För precis så var det för mig idag, då jag ihop med Sandra & Linn strosade runt på Västerås gator.. alltså, ännu ingen vårjacka funnen. SUCK. Jag vill inte gå runt i min tjocka dunjacka längre, det är alldeles för varmt för det, och dessutom - så är jag redigt trött på den nu. Så, ikväll ska jag klicka hem en jacka från Chiquelle, vara lite vild & vågad även fast jag inte har en aning om hur den ser ut i verkligheten. För så desperat är jag, haha. Sen ska jag även klicka hem lite navelpiercings och en sjal. 
 
Lite fick jag med mig hem ifrån Västerås iallafall, b.la en bikini, tubtoppar, ett linne, ettpar jätte gulliga mjukisshorts och ett nagellack i pastell blå/mint färg. Sen köpte jag även en sjal inne på Gina som visade sig vara ca 5 meter lång (utan att överdriva), så den kommer jag inte att använda, nånsin. Haha. Som sagt, lyckad shoppingdag. Or nah. Men nog snackat om det och över till lite roligare saker. 
 
Jag är sååå taggad på kommande veckan, då händer en massa saker och jag kommer, utan att säga för mycket, att ha en kick-ass helg med några braiga kompisar. Förhoppningsvis smälter snön bort också så att jag kan sätta igång att trimma på min fina ponnybus också, det behövs kort sagt. Vi hörs snart, ska bara städa rummet och sen hörs vi igen med ett litet schema över den kommande veckan.. låter de bra? Over & out. 
 Right now. 
Publicerat i Allmänt,

3 timmars sömn - men pigg ändå!

Publicerat 2015-03-22 kl. 11:26:11 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Eller godmorgon.. jag har redan fixat stallet & ridit Snobben, så jag är klarvaken! Men dem flesta ligger säkerligen och sover eller har precis vaknat, så.. godmorgon ♥ Inatt har jag sovit i 2 timmar, jag kom hem 02 inatt, somnade runt 03 och gick upp 06 för att åka till stallet. Jag var skapligt avundsjuk på kompisarna som kunde ligga kvar och sova, men bara upp & hoppa, right? 
 
Red Snobben i 30 minuter i vår stenfrusna paddock, svettigt dressyrpass? Om jag säger såhär, det gick fetbort. Underlaget var stenfruset och vädret var kaos, blåsigt och snöigt. Snobben var hård som cement i munnen och jätte okoncentrerad.. Så irriterad på att jag alltid måste anpassa mig efter vädret, för med tanke på hur hård i munnen Snobben var idag så skulle jag vilja rida igenom honom ordentligt nu.. Och dessutom, att man bara kan skritta när underlaget är stenhårt är ju inte heller speciellt bra för den kommande sommar-magen hos Snobben ;)
 
Nu ska jag duscha, sminka mig och sen ska jag iväg till grannstaden för lite shopping med två braiga kompisar en söndag som denna. Vi hörs senare, puss. 
Snodden sitter så löst att den åker bak, haha. Men ÅH, jag vill verkligen komma igång ordentligt med Snobben nu.. Han kan bli så fin, bara man lägger ner tid på att rida Snobben ordentligt. 
Publicerat i Allmänt,

Nu vet ni vart jag befinner mig!

Publicerat 2015-03-22 kl. 08:22:48 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

En avramling senare..

Publicerat 2015-03-21 kl. 18:11:24 av Isabel Håkansson
Hej på er! Ni som har mig på snapchat kanske redan förstått att Snobben inte varit så himla snäll idag, hehe.. Jag var så himla sur på honom efter dagens ridtur att det var helt sjukt! Han har inte varit så fjantig och dum som han var idag på huuur länge som helst. Det var 1,5 år sen jag ramlade av sist, så idag var det dags igen.. 
 
Det började med att jag hoppade upp i paddocken, dock hann jag inte mer än skritta en långsida förrän det kommer 3-4 transporter inrullandes och det börjar lastas ur en massa hästar. Då bestämde jag mig för att rida ut istället, Snobben blir så stressad när man rider många i paddocken och det är en massa galopperande hästar framför och bakom honom. Så det kändes bäst att rida ut honom då istället. Vi kom kanske en kilometer eller två, sen stannade Snobben och vägrade att röra sig framåt. Notera - vägrade. Jag försökte med allt! Så fort jag gick på honom med pisken så backade han bara ner i dikerna på sidorna av grusvägen eller ställde sig på bakbenen. 
 
Helt plötsligt ställer sig Snobben på bakbenen och svingar sig runt och sen.. ja, sen drar han hemåt som om han hade eld i baken. Jag som satt barbacka hamnade lite på sniskan efter hans lilla sving runt, men lyckades hålla mig kvar med nöd och näppe genom att hålla tag Snobben runt halsen. Hela vägen hem satt jag kvar, men precis innan vi kom in på stallplanen så orkade jag inte hålla mig kvar längre och ramlade lyckligsvis av i en snödriva. Snobben fortsatte att springa omkring på stallplanen efter att jag ramlat av, tills jag gick och tog honom. J*vla häst, fysjutton vad arg jag var på honom! Så himla onödigt, verkligen. Mamma kom iallafall och så gick hon med mig en runda, han hade skyhöga styltor så jag vågade mig inte på annat än skritt. 
 
Imorgon kommer han få, som en liten bestraffning, ett hårt dressyrpass. Lilla, lilla Snobben... ibland förstår jag inte vad du vill få ut av saker du hittar på. Du har så mycket ideér för dig att hälften vore nog. Tur du är söt ♥
Det är såhär vi ser ut när vi är ute på äventyr, snygga va? *blink*
Publicerat i Snobbens ridbok,

Min youtube-kanal, göra videos eller inte?

Publicerat 2015-03-21 kl. 12:31:00 av Isabel Håkansson
Såhär ser min youtube-kanal ut, och ja.. jag har bara 2 prenumeranter. Haha. Min fråga är hur som helst, borde jag börja göra videos eller inte? Jag vet att youtube är en större plattform än vad blogg.se är och en youtube-kanal tar oftast fart mycket snabbare än vad en blogg gör. Dessutom, så är det väldigt roligt att både göra och redigera videos, och inte minst för er läsare att kolla på? Det enda som får mig att tvivla är... 
 
♥ Skulle NI vilja att jag började göra videos? Inte bara om hästar utan simpla videobloggar och annat? 
 
♥ Jag är sjuuukt osäker framför kameran. Notera SJUKT osäker. Jag vet inte varför, men så fort jag klickar på "start" knappen så stelnar jag till och är inte mig själv för fem öre. 

Dem 2 punkterna får mig tvivla, riktigt mycket. Det skulle vara jätte roligt att hålla på med youtube, MEN kommer det inte annat uppskattas av nånannan än mig själv så känns det inte riktigt värt det. Det är ändå många timmar man lägger ner, och det vet jag tack vare att jag är väldigt aktiv på min syrras youtube-kanal, hjälper henne med sponsorer, redigering av videos osv. Hennes kanal har faktiskt över 1000 prenumeranter! 
 
 Så, hörni, vad tycker ni? Ska jag börja lägga upp videos på youtube? Kommententarsfältet är ERT. 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon vinterland...

Publicerat 2015-03-21 kl. 09:06:12 av Isabel Håkansson
Just nu... alltså, ser ni snön utanför fönstret? BUHU. Vill. inte. gå. ut. nu. Mina älsklingshundar får vara med på ett litet hörn också. Just för att dem också satt i köket och ville vara med på kort ♥

Godmorgon! Usch, blä & fy. Jag finner inga ord för hur mycket jag hatar snö, på riktigt. Sure, om det snöar litegrann på vitrarna så tycker jag det blir till en mysfaktor och dessutom är det väldigt roligt att pulsa i snö. MEN, när det snöar i slutet på mars efter underbara veckor med solsken så känner jag bara... nej. Nej, nej, nej. Förhoppningsvis är den borta i början av veckan igen iallafall, hoppas jag. 
 
Jag som hade planerat att rida Snobben, ut och tömköra Philip och eventuellt rida Kaxig också- hell nah. Jag rider Snobben och motionerar Philip i form av en snabb joggingrunda och sen håller jag mig inne i stallet för att pyssla och fixa därinne istället. Jag brukar inte vara kräsen, men när det snöar och blåser så är det inte speciellt roligt, liksom.. Vi hörs senare, tidsinställda inlägg ska skrivas ihop nu på morgonen! Watch out bloggers. 
Publicerat i Allmänt,

Friday, lovely friday

Publicerat 2015-03-20 kl. 20:00:43 av Isabel Håkansson
ÄNTLIGEN, helgen står framför oss & jag älskar känslan av ledighet. Men, på nåt konstigt men samtidigt härligt vis så känner jag att jag inte har några problem med skolan som den är just nu med alla underbara människor man får spendera dagarna med tack vare inget mindre än - skolan. Så.. det känns rätt okej just nu, faktiskt! Ikväll ska jag lägga mig sent och imorgonbitti ta en lååång sovmorgon, för att jag kan och behöver det om nåt. 
 
Idag slog snön till igen och just nu ligger det ett tunt täcke av kramsnö på backen, förhoppningsvis är det borta imorgon när jag vaknar.. jag som var och är sååå trött på vintern nu. Snöblask och oväder får mig att vilja spy, for real. Så, med tanke på den lilla "snöstormen" som var idag så fick hästarna vila, Snobben blir bara allmänt stressad och spänd när det snöar och blåser ute. Man får liksom ändå inte ut nånting utav ridpassen då. Så, det blev lite mys och rykt istället för båda ponnysarna! 
 
Waaah, jag känner att min bloggmotivation verkligen nått botten nu med tanke på allt som händer runt omkring. Bloggen hamnar längst ner på prioriterings-listan & känns inte lika viktigt som allt annat, just nu. Men jag ska försöka hålla bloggen i rullning så gott jag kan.. promise. 
Får se om jag rider honom i helgen också, förhoppningsvis så!! 
Publicerat i Allmänt,

Om 2 veckor och 1 dag..

Publicerat 2015-03-20 kl. 13:39:00 av Isabel Håkansson
Om 2 veckor och 1 dag så åker jag, pappa och Pernilla till Alanya och stannar där över påsklovet. Det ska bli himla skönt med lite semester och om inte annat, att få komma bort ifrån kalla Sverige och byta ut jacka mot bikini och kala träd mot stora palmer i en vecka. Jag ser fram emot det jättemycket & det kommer bli helmysigt att åka iväg en sväng med bara pappa och syrran. Nu räknar jag ner dagarna ♥
Publicerat i Allmänt,

Dagens to do:

Publicerat 2015-03-20 kl. 08:57:40 av Isabel Håkansson
Friday people! Här har ni dagens "att göra" i en liten punktlista: 

* Skola. 

* Fixa gymkort.

* Bussen till stallet.

* Promenera Snobben. 

* Hem, duscha och blogga.

* Se gossipgirl & käka massa godis. 

* Soooova. 
Fina Tickis.. 
Publicerat i Allmänt,

Känslan att få logga in här...

Publicerat 2015-03-19 kl. 22:12:58 av Isabel Håkansson
Jag har ingen stor blogg, långt ifrån, men att ändå kunna logga in här och skriva inför en massa människor som dessutom har grym attityd, det känns riktigt bra. En lättnadskänsla, det är här som jag omvandlar mina tankar till ord, skriver av mig dag, efter dag, efter dag. Efter en tuff dag finns det inget bättre än att kunna klicka sig in här, skriva ett inlägg medans musiken går på högsta och veta att ni förstår, eller åtminstone vissa av er. TACK, som f*n. 

Idag har jag inte varit inne på bloggen överhuvudtaget, utan låtit mina två tidsinställda få underhålla bloggen under dagen. Det är så skönt att kunna pausa lite ibland, just nu ÄR det mycket som cirkulerar runt i mitt liv och min hjärna är på högvarv dygnet runt. Den enda gången jag kan slappna av när jag ligger nyduschad och ska sova, princip. Men snart, snart är dem nationella-proven överstökade och då kan jag återgå till det normala, förhoppningsvis. 
 
Och på tal om nationella-prov, imorse skrev jag ett sådant, i svenska. Det var riktigt roligt faktiskt, och dessutom kändes det riktigt bra. Det var med en bra känsla i magen som jag lämnade provsalen, så jag hållar mina tummar & tår på att resultatet stämmer överrens med min magkänsla.. Resten av skoldagen flöt på bra och jag slutade runt 3. Efter skolan drog jag hem till Linn med Sandra, så syrran var snäll och fixade stallet åt mig idag. Nu har jag duschat och ska ta fram lite kläder inför morgondagensskola, sedan ska jag måla om mina naglar, skriva tidsinställda och plocka undan på rummet litegrann, fullt upp - japp. Välkommen till mitt liv! 
Nyduschad & totalt ofixad, men det bjuder jag på! 
Publicerat i Allmänt,

Jag behöver er hjälp!

Publicerat 2015-03-19 kl. 17:00:00 av Isabel Håkansson
Okej, skolavslutningen känns FETT långt borta, men vid närmare eftertanke - det är ca 3 månader kvar? En snygg klänning står på prio-listan och jag skulle behöva ert smakråd! 
Klänningen till vänster är mycket snyggare och mer "fin" till skolavslutning, dessvärre är klänning nummer 2 mycket mer chill och skulle kunna piffas upp med ettpar snygga klackar och smycken.. Hm. 
Publicerat i Allmänt,

Bloggtips - viktigt i en design.

Publicerat 2015-03-19 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
♥ Att man ser klockslagen då dina inlägg är publicerade. Det finns inget mer irriterande än att inte kunna se tiden då respektive inlägg är publicerade, tycker jag. Eller är det bara jag? 
 
♥ Ha inte för mörka färger i din design. Det gör lätt att bloggen ser tråkig och livlös ut, bloggen känns liksom tung att klicka sig in att läsa på. Grå är okej, men inte i en för mörk färg! Svar går fetbort för min del. 
 
♥ Ha inte FÖR mycket bilder, länkar och olika småsaker som drar åt sig uppmärksamhet när man ska läsa ett inlägg. Det finns inget mer irriterande än proppfulla menyer fulla med bilder, klockor, länkar, blinkande skyltar och liknande. Less is more. 
 
♥ Att headern skriker DU. Din header ska spegla litegrann av vad din blogg handlar om, gillar du hästar? Pryd headern med en eller flera hästbilder, älskar du rosa? Festa till med lite rosa detaljer. Gör din header så personlig som möjligt utan att den blir stökig! 
 
♥ Se till att man lätt får tag på dig om man vill det. Känner man ett behov att skicka iväg t.ex ett mejl till en bloggare, så finns det inget mer irriterande när personen bakom bloggen inte lagt ut några kontaktuppgifter. Jag menar.. hallå?!? Klickbara länkar eller en permanent textrad i din meny med din mail adress, tack. 
Publicerat i Allmänt,

Onsdagskvällar är dem allra bästa ♥

Publicerat 2015-03-18 kl. 21:42:23 av Isabel Håkansson
Onsdagskvällar må vara dem allra bästa, alltså. Jag kommer hem tidigt och har alltid långa, lediga kvällar att kunna göra vad jag vill efter det. Från och med helgen dock så ska jag ihop med en kompis börja gymma och bygga på våra kroppar lite, så varje onsdag kommer framöver att gå åt till att gymma. Så himla skönt & jag längtar efter att både få träna och framförallt - att se resultatet av träningen senare i sommar. Tagg, tagg. 
 
Anyhow, just den här kvällen så har jag tagit hand om mig själv litegrann. Tränade med hjälp av en tränings-app tidigare ikväll och tog sedan en dusch, la i hårinpackning, ångade ansiktet och la på en facemask. Och här sitter jag nu, men håret i en turban på huvudet och med facemask i ansiktet. Åker ni till lush nångång, ett tips från mig till er, köp deras facemask som heter "mask of magnaminty". Den känns så himla fräsch och hjälper verkligen, dessutom luktar den helt underbart! 
 
Nu - gå och skölja ur håret, scrubba benen och sedan smörja in hela kroppen med en bodybutter som luktar kokos. Efter det väntar ettpar avsnitt av gossip-girl.. hörs imorgon. Puss ♥♥
Publicerat i Allmänt,

En busig Snobb under vår barbackadressyr..

Publicerat 2015-03-18 kl. 19:32:17 av Isabel Håkansson
Fysjutton vad jag älskar mina två ponnysar! Inte en enda ridtur, promenad eller stalldag är den andra lik. Ena dagen kan Snobben vara fullkomligt galen och andra dagen kan han vara lugn som en filbunke. Ena dagen är Philip rädd för allt och andra dagen skulle man kunna släppa en atombomb bredvid honom utan att han skulle bry sig, typ. Jag älskar att dem är så personliga och precis som jag, du, vi, har sina bra & dåliga dagar! 
 
Idag var Snobben på lite bushumör, och jag var nära på att drutta i backen ett flertal gånger, haha. Det började med att han stannade för att bajsa (trodde jag), men istället från ingenstans, brallar och bockar iväg över hela ridbanan. Och för att notera, vår ridbana är STOR. Jag tappade både tyglarna och höll mig kvar med nöd och näppe genom att greppa tag i hans man. Inte lätt när man är barbacka.. Vi jobbade mycket i galopp, galoppombyten och små, små galoppvolter där Snobben verkligen satte under sig. Han brallade iväg ibland, släppte kontrollen och busade iväg. Man får ta Snobben med en nypa salt när han är på det humöret han var på idag, han menar ju inget illa, liksom! Dessutom älskar jag när hästar busar, sålänge det är av ren och skär glädje! Hihi. 
Snygg är han iallafall, håller ni med? Om inte annat så är han otroligt söt, ögonen glittrar och hela han skriker typ: älska mig. Min älsklingshästis.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Mitten av veckan är kommen // trött.

Publicerat 2015-03-18 kl. 07:10:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Pigga & glada? Huh, not me. Visserligen är jag rätt glad, men trött som få. Inte alls taggad på en skoldag om jag ska vara ärlig, meeeen det är väl bara att kämpa på I guess. En skoldag ska alltså pluggas igenom och sedan ska jag hem för att trimma Snobben över bommar barbacka och sedan köra Philip en vända med syrran. Jag har aldrig, under dem 3 år jag haft Snobben, ridit över bommar/hoppat med Snobben när jag ridit barbacka? Konstigt egentligen, då jag ändå rider barbacka iallafall ettpar gånger i månaden och Snobben är väldigt snäll att rida barbacka på..
 
Jag slutar så tidigt som 14:00 idag, så jag beräknar att vara klar i stallet runt klockan 18 ikväll. Så skönt att komma hem tidigt och plötsligt få en massa tid över för annat! Jag ska skämma bort mig själv lite med en halvtimmes träning följt av en lång dusch med hårinpackning och en lermask för ansiktet. Okej, onsdag it is. Ingen mer tid framför datorn, frukosten väntar. Over and out.
Räta upp dig, upp med händerna, fram med skänkeln en aning och vinkla inte utåt med tårna... Isabel.
Publicerat i Allmänt,

Dagarna går i ett och livet är on point.

Publicerat 2015-03-17 kl. 19:19:35 av Isabel Håkansson
Hej bloggisen och alla läsare! Det känns som att jag mer och mer tappar greppet om bloggen och allt där kring, dagarna nu för tiden går verkligen i ett enda svep och jag hinner inte annat än att gå i skolan, plugga och rida, princip. Vissa dagar är lugnare än andra, såklart, men problemet kvarstår - det är alldeles för få timmar på dygnet. Enligt mig. Jag skulle behöva 30 timmar på ett dygn om jag ska hinna med allting jag verkligen vill hinna med, haha. Imorgon tänkte jag börja fixa på min youtube-kanal lite mer ordentligt iallafall, samt knappra och fixa massa inlägg här.
 
Ikväll tänkte jag dock inte göra så mycket mer än att klicka mig in här för att lite snabbt uppdatera er om hur min dag varit idag, lite tankar och planer för resten av veckan, innan jag klickar på logga ut knappen igen. Hur som helst, Snobben och jag red med som sällskap idag när Pernilla red Philip. Barbacka galopperade vi fram ute på grusvägarna, så himla mysigt och hästarna var minst sagt glada! Det är så himla roligt att rida Snobben när hela han utstrålar glädje och energi. Men framför allt så är det roligt att se hur duktig Philip har blivit, han lär sig mer & mer för varje dag som går och vill verkligen göra bra ifrån sig! Vår fina, nyblivna lilla 8-åriga shettiskille.
 
Livet känns så bra just nu, även om skolan är i full gång med nationella prov och lärarna princip spyr ut läxor, prov och inlämnings-uppgifter över oss elever. Sommaren står bakom hörnet, solen lyser varenda dag, hästarna mår prima och jag är omgiven av bra vänner och en helgrym familj.. vad mer kan man begära? Jag mår himla bra, punkt. Imorgon, bloggers, imorgon hörs vi igen. Framtillsdess - gör bara saker som får er att må bra och omge er med bra människor som tillför bra energi! Bort med energitjuvar. Puss.
Publicerat i Allmänt,

Barbacka-vecka..

Publicerat 2015-03-16 kl. 20:11:14 av Isabel Håkansson
Gissa vad jag såg idag när jag, i vanlig ordning, visiterade Snobben? Två blodiga streck på ungefär 5 cm vardera, under magen på Snobben, precis där sadelgjorden egentligen ska ligga.. Vet ni vad det betyder? - barbacka-vecka/veckor, tills såren läkt ihop någorlunda. Såhär ser det ut ↓
Med blixt vs. utan blixt. Jag har ingen aning om hur såren kunnat komma dit...
 
Hur som helst, med tanke på dem små såren så tog jag ut Snobben i paddocken i bara grimma och longerade honom i alla gångarter i ca.. 20 minuter? Sedan släppte jag honom lös och hade lite kvalitétstid ihop med min älsklingsponny ♥ Han var inte riktigt på humör idag, så efter att han fått sin dagliga motion så spolade jag bara av honom lite snabbt och släppte sen in honom i sin nymockade box med en massa hö och lite kraftfoder. Jag måste iväg och köpa lite B-vitamin till hästarna imorgon, dem har börjat byta ut sin vinterpäls nu! Vårtecken deluxe.
 
Med tanke på att Snobben blev klar så snabbt idag så följde jag med Philip och Pernilla ut på en tur också. 6 kilometer blev det sammanlagt och Philip travade och galopperade förfullt upp och ner för backarna som var. Han har blivit så himla duktig och trots att Pernilla endast red i grimma så lyssnade han jättebra på när dem skulle sakta av.. världens snällaste häst! Imorgon ska han ut och köras.. #hanjobbarpåsommarkroppen.
Snobben på första bilden och Pernilla och Philip på andra bilden ↑

WANTIES

Publicerat 2015-03-16 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
1. Halsdukar. Älskar dem så mycket och det är så himla snyggt nu på våren ihop med en simpel jacka, love it. 
 
2. Babyliss curlsecret. Ett ord: WOW. Lockarna som blir av dem är såå snygga. 
 
3. Höga primeboots. Jag har varit kär i skorna bra länge nu, till hösten ska dem få pryda vår skohylla i hallen, punkt slut. 
 
4. Lipscrub från lush. Jag har deras lipscrub i smaken "popcorn" redan, men ska och vill helt klart införskaffa mig deras andra lipscrub i smaken "bubblegum" också. Man kan aldrig få nog av dem! 
Publicerat i Allmänt,

Monday

Publicerat 2015-03-16 kl. 08:05:13 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Världens bästa tjejer och hästar.

Publicerat 2015-03-15 kl. 21:01:00 av Isabel Håkansson
Tjejer, jag tycker om er såååå mycket ska ni veta ♥
 
 
Idag har jag ridit 3 olika hästar, Pepsi, Hector och Kaxig. Först av allt red jag Pepsi, basic bara i alla gångarter. Han kändes lite seg idag, iallafall om man jämför med hur han varit dem andra gångerna jag ridit honom, tur det kanske haha! Efter att jag ridit fram Pepsi så tog Sandra över och istället red jag Hector (hästen som står tvåa från höger på sista bilden). Om jag säger såhär... jag tror inte han är så mycket riden. Jag tänkte fatta galopp på honom, men istället drar han iväg i en jäkla trav, herregud vad fort det gick!!! Meeen, är man travare så är man. Hehe. Jag har lite bilder, som jag kanske skulle kunna lägga ut, notera: kanske ;)
 
Sist av allt så red jag Kaxig iallafall (hästen längst åt vänster på sista bilden), riktigt fin häst faktiskt. Han var lite busig och väldigt pigg, så det såg inte speciellt snyggt ut men så fort jag fick bukt på honom och vi satte galoppen relativt bra så nöjde jag mig med honom! Han är så himla fin, och en häst jag helt klart tänker rida så fort jag får chansen! Kanske redan imorgon..? Hmm. Riktigt fin häst iallafall, och väldigt pigg vilket alltid är ett stort plus. 
 
Så nöjd över alla idag och jag tycker det är så himla mysigt att ha med mig kompisar ut till stallet, alla är så himla duktiga och lugna kring hästarna. Visar respekt, liksom. Jättemysig söndag, helt klart ♥
Publicerat i Allmänt,

Vissa missar som jag märker andra gör, i stallet.

Publicerat 2015-03-15 kl. 13:15:00 av Isabel Håkansson
En liten rolig sak jag tänkt på, hur mycket det skiljer sig från person till person, rutiner & saker man gör i stallet. Jag, noggrann,påläst och nördig som jag är, lägger ofta märke till både stora och små missar som vissa gör i stallet. Jag tänkte det kunde vara roligt om jag punktade upp en liten lista, so thats what I'm gonna do. 

• Borstar inte av hästarna ordentligt efter ridning. "Okej", tänker ni då. MEN, det är minst lika viktigt att borsta igenom sin häst noggrannt efter att man ridit. Känna igenom ben, rygg och hals, visitera, borsta och kratsa hovar. Jag står alltid i minst 20 minuter och pysslar med Snobben efter att jag ridit. 
 
• Gör inte rent vattenhinkarna åt hästarna varje dag. Euw, säger jag. Vem vill egentligen dricka ur en hink där det ligger gamla hö-rester och som en tjock hinna med slem i botten? Inte jag iallafall. En vattenhink ska skuras och skrubbas ur varenda dag, enligt mig. 
 
• Sätter inte fast schabrak-stroppar och annat. Störnings-moment nummer 1, när folk inte sätter fast schabrak-stropparna eller låter flärparna på nosgrimmorna fladdra omkring.. SÄTT FAST DEM ORDENTLIGT. 
 
• Väger inte hö-påsarna. Det har hänt flera, flera gånger att jag sett folk packa sina hö-påsar utan att väga dem.. Sure, när man packat hö-påsar varje dag i flera år så får man ett hum om vad hästen ska äta och vet ungefär hur mycket det ska vara i varje påse. Men man vet aldrig exakt om man inte väger sina hö-påsar, ellerhur? Jag tycker det ska vara en självklarhet att väga sina hö-påsar så att hästarna får sin rätta mängd hö, varje dag. 
 
• Skrittar inte fram ordentligt. Man skrittar 1 varv och sen kortar man tyglarna och börjar trava. Eh, vänta litegrann. En häst ska skrittas fram i minst 10 minuter, läs: minst 10 minuter. Vill man ha en hållbar häst så skrittar man fram & av ordentligt, that's it. 
Publicerat i Allmänt,

En hästig söndag väntas!

Publicerat 2015-03-15 kl. 09:44:31 av Isabel Håkansson
Morning bloggers! Hur mår ni? Jag mår toppenbra! Idag kommer Sara, Ida, Madde och Sandra hem till mig och vi ska rida litegrann tänkte jag! Så jag har fixat hästar åt allihopa + en häst åt mig själv som jag ska rida (Snobben blir rätt stressad i större grupper så det är inget jag vill utsätta honom för). Dem kommer runt 3 men jag ska ut till stallet om några minuter för att mocka lite boxar, packa höpåsar och promenera Snobben & Philip. Så det kommer bli en lång, men väldigt rolig dag för mig idag! 
 
I skrivande stund sitter jag i mina rosa mjukisshorts och äter fil med müsli, så gott och mättande.. precis vad man behöver innan en stalldag hehe. Kameran är nerpackad och allt är klart, så nu tycker jag att vi tar och kickar igång den här dagen! Mobilen är full-laddad och bloggen kommer att uppdateras med ett eller två live-uppdateringar under dagen, låter det bra? Sen står ett tidsinställt redo att publiceras runt 13 bläcket också ;) 
 
Ha en grym dag, rid era hästar noggrannt och gör lite extra mysigt åt dem en söndag som denna. Puss ♥
"Toes up. Heels down. Shoulders back. Chin up. Eyes forward. Sit. Breathe. Think. Ride." 
Publicerat i Allmänt,

Finalen av melodifestivalen..

Publicerat 2015-03-14 kl. 20:04:00 av Isabel Håkansson
Jag erkänner, i år har jag inte alls varit insatt i melodifestivalen. Melodifestivalen enligt mig har blivit sååå dålig, med låtar som känns oseriösa och programet är inte av samma kvalité som det en gång varit. Men finalen vill jag se iallafall, det känns som ett litet måste för mig varje år. Jag vet dock inte riktigt vilka som står i finalen, vad jag vet är att Viktor & Samir är med iallafall... hihi. Så, nu blir det tv-tittande i ettpar timmar ihop med mamma och lite glass. Puss ♥
 
Hmmm.. Ingen låt man vill ska få representera Sverige i Eurovision-contest kanske, men en svängig och energisprudlande låt! Man blir glad av den, liksom.
Publicerat i Allmänt,

Ett bra ridpass, helt klart!

Publicerat 2015-03-14 kl. 19:05:10 av Isabel Håkansson
Ett ridpass som jag trodde skulle bli katastof när Snobben i början utav ridpasset blev rädd för en B-ponny med vagn, blev istället riktigt bra! Jag ÄR ringrostig i min ridning när vi kommer till mer seriös ridning efter att bara ha ridit ut och motionerat Snobben så gott det går i skritt och trav princip hela vintern, men det går! Snobben var väldigt pigg och tittig, men när vi väl kom igång och han blev lite koncenrerad på arbetet så kunde vi börja jobba ordentligt. Han blev riktigt fin och mjuk! 
 
Idag tränade vi på att hoppa kombination med låga hinder, och så avslutade vi med att höja upp till 75-80cm på slutet. Snobben var DRÖM att hoppa idag, hade egen bjudning fram till hindrena och kändes självsäker, liksom. Annars brukar han kunna ha en tendens att bli osäker efter lite längre uppehåll ifrån hoppningen, men inte denna gång! Jag kastade mig om halsen på honom efter princip varje "hopp-runda", så duktig han var. Jag blir så stolt över honom när han gör bra ifrån sig, min lilla ängel. 
 
Vi avslutade med att trava av runt fyrkantsspåret, Snobben var riktigt avslappnad, frustade och travade på i ett friskt tempo. Åh, vad jag är nöjd över dagens ridpass. Jag önskar sooo badly att han var ettpar decimeter högre, då hade han varit helt, fullkomligt perfekt. 
Jag tog med sista bilden mest bara för att man ser hindrena i bakgrunden. Vi red en kombination på 10 meter mellan hinder 1 och 2. Att träna kombinationer är så himla nyttigt och kul tycker jag, man kan aldrig träna för mycket! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Några bortglömda frågor...

Publicerat 2015-03-14 kl. 13:12:15 av Isabel Håkansson
Det var ettpar frågor som jag helt och hållet missade när jag spelade in min frågestunds-video, så jag tar upp dem skriftligt i ett inlägg nu istället. Hoppas det är okej!
Vem hade snobben innan dig?
Två systrar som heter Matilda & Malva.
 
Bloggar du från mobilen?
Det förekommer ibland, ja. Mina blogg består dock till 95% av dator-inlägg.
 

Köper du begagnat?
Alltså, nej. Det enda jag köpt som är begagnat är Snobbens sadel, vilket var himla tur! Vi skulle ta ut sadelprovare, men hittade som tur var en begagnad sadel. Det blev betydligt lättsammare och billigare om inte annat, haha.

 

Är det dyrt att ha häst? Funderar på att skaffa men har inte så himla bra med pengar. Hur mycket ungefär per månad?
To be honest, JA. Det är dyrt att ha häst och hästsporten överlag är en pengarsport.. tyvärr. Varje månad är det ju stallhyra, sen utöver det så ska man köpa mat till hästen, betala skoningar, raspning av tänder, vaccinationer, avmaskning, sen om hästen blir sjuk så måste man ju till veterinär vilket även det är rätt dyrt. Ettpar tusenlappar i månaden, mer eller mindre, skulle jag säga. 

Publicerat i Allmänt,

Lördagssnack!

Publicerat 2015-03-14 kl. 08:56:00 av Isabel Håkansson

Frukost bestående av proviva i mangosmak och färska frallor ↑
 
Godmorgon hörni, taggade på lördag? Det är jag. Jag har käkat lite go-frukost och ska alldeles strax pallra mig ner på stan för att köpa hårsnoddar, ett hårband som jag kan använda när jag ska tvätta ansiktet & sminka mig och lite nagellack i pastell-färger. Efter det så ska stallet fixas för dagen, såklart. Jag ska skritta fram Snobben utomhus idag och sen tänkte jag hoppa litegrann i paddocken faktiskt, efter gårdagen så känner jag att han behöver få sig ett ordentligt pass. Så vi ska leka över låga kombinationer och bekanta oss med lite hinder igen tänkte jag. 

När jag ridit Snobben så ska jag rida Akilles, en B-ponny i som står i stallet. Bara lite simpelt i alla gångarter så han är lite snällare imorgon när Madde ska rida än vad han var förra gången, haha. Så vi får se hur det går, om jag sitter kvar eller inte ;) Förhoppningsvis går det bra iallafall, ska som sagt inte göra nånting speciellt med honom. Rida runt lite på fyrkanten i skritt, trav och kanske galopp. Simpelt. 
 
Mamma följer med ut till stallet så förhoppningsvis kan jag bjuda på lite dagsfärska bilder på mig och hästisarna lite senare i eftermiddag, stay tuned.
Publicerat i Allmänt,

*host*, älska galoppjobb var det va?..

Publicerat 2015-03-13 kl. 17:43:00 av Isabel Håkansson
Vill ni veta hur dagens galopp-pass slutade? Med att jag fick hoppa av och leda Snobben hem pågrund av att han vart så övertaggad och stressad. Helt blockerad var han, stod på stället och hoppade runt som en taggad tävlingsponny och i andra stunden var han nere i diket.. så dryg när han blir sådär. Det gick jättebra på dit vägen och Snobben galopperade på fort och mer än gärna, det var på hemvägen som han blev liiiite överladdad vilket övergick till ett stressmoment för Snobben. Kunde knappt leda honom, han bara sprang.
 
Mamma mötte mig nere i paddocken och där hoppade jag upp och travade honom ettpar varv tills han slappnade av ordentligt, kom ner med huvudet och upp med ryggen. När han började frusta och höja svansen så klappade jag om honom och skrittade med honom upp till stallet igen. Ibland är han bra konstig, min lilla ponny. Han har gått hela veckan & ska egentligen inte kunna ha en sånhär överskottsenergi, meeeen Snobben är bra på det mesta, hehe. 
Man måste rida honom och uppleva alla hans sidor för att förstå, eller för att ens försöka kunna förstå. Han är så himla speciell, min bästabästabästa Snobb som jag aldrig vill släppa taget om. Nånsin.
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Fredagmorgon ♥

Publicerat 2015-03-13 kl. 08:22:06 av Isabel Håkansson
Hej på er! NU, efter 45 minuters tjat ifrån papi så är jag äntligen uppe! Jag är verkligen omöjlig att få upp ur sängen när jag inte känner för det, jag somnar om på 0,1 millisekund och sover som en stock.. bara dem som försökt väcka mig förstår hur extrem jag är, haha. Hur som helst, nu är jag uppe iallafall och redo att starta igång den här dagen! Idag ska jag skriva prov hela dagen, så jag har sovmorgon till klockan 9 och får sluta klockan 2, vilket känns jätteskönt. 
 
Idag ska Snobben galoppjobbas på en ny väg som jag upptäckt, den sträcker sig huuur långt som helst och är sandad- perfekt. Så jag ska sätta på honom en lös-snodd bara som lite hjälp, han blir ju så himla stark utomhus och speciellt när man tränar galopp-intervaller. Han älskar att galoppjobba, hela han lyser upp som en sol, for real. Philip ska busas med i paddocken litegrann och få ta det lite lugnt, för imorgon ska han köras en lång runda!
 
Efter stallet så ska jag, pappa och Pernilla till västerås och käka middag där. Så det gäller för mig och Pernilla att vara effektiva i stallet så vi kommer iväg innan klockan hinner bli alltför mycket. Meeen, nog om det. Nu måste jag käka upp min frukost och börja sminka mig, skolan väntar om sisådär 50 minuter. Puss.
Publicerat i Allmänt,

Kontrasten mellan en shettis och en maffig C-ponny..

Publicerat 2015-03-12 kl. 22:06:28 av Isabel Håkansson
↑ Philip vs. Snobben ↑

Båda hästarna gick samma runda idag, Snobben reds barbacka och Philip likaså. Skillnaden var bara att Philip fick ridas i grimma med grimskaft som lite impuls-tyglar och Snobben reds i träns. Sen är Snobben betydligt skönare att rida barbacka på om man säger så, hehe.. Philip har så himla kort och snabb trav, en riktig shettis-trav där benen går som trumpinnar bokstavligttalat. Bara att sätta sig bekvämt, slappna av och försöka sitta så stilla det bara går. Anledningen till att jag red Philip var för att han bråkat med Pernilla under ett x-antal uteritter nu på senaste tiden, så jag satt honom på plats litegrann idag. Han försökte bråka med mig i början, vända och stanna, men det gick över snabbt! Duktiga Phille. 
 
Jag skritt-jobbade endast Snobben idag, bortsett vår lilla bus-galopp på slutet utav ridpasset. Han hade jobbat på så bra och han väntade hela tiden på att han skulle få galoppskänkeln. Minsta lilla signal & han började trava, han var väldigt taggad på att få bus-galoppera litegrann, det var ett tag sen faktiskt! Så en lång bus-galopp på en pigg och överglad ponny i solen, barbacka och med halvlånga tyglar fick bli ett bra avslut på ett bra skitt-pass. Världens bästa häst, utan tvekan! 
Leriga ben & hovar - det är inte ofta ni ser mina ponnysar så ;) Hihi... 

Hjälptyglar, vilka och varför?

Publicerat 2015-03-12 kl. 14:20:00 av Isabel Håkansson
Okey, I got a question for u guys. Jag satt & kollade runt på lite youtube-videos igår och kom fram till att typ (notera TYP) alla rider med nån form av hjälptygel? Jag säger inte jag aldrig gjort det, jag kan sätta på Snobben en lös-snodd ibland om jag känner att Snobben behöver ett tydligt grund-stöd under hans stela perioder. Annars rider jag alltid bara simpelt med sadel och träns. Men... vart går gränsen för vad en hjälptygel är? Vissa tycker att martingal t.ex hör till kategorin "hjälptyglar". Tycker ni det, varför eller varför inte? 
 
Detta är ettpar exempel för vad jag skulle kalla en riktig hjälptygel ↓
Gouge, graman, snodd och inspänningstygel. Vad tycker ni om dem? Gillar ni dem, varför eller varför inte? Jag känner för lite aktivitet här på bloggen nu och jag vill ha så mycket åsikter som möjligt nere i kommentarsfältet. Dels för att jag själv är lite kluven och osäker på ämnet och för att det alltid är kul att läsa vad ni skriver! 
Publicerat i Allmänt,

Bra väder, glada hästar & ett grymt humör!

Publicerat 2015-03-11 kl. 19:58:51 av Isabel Håkansson
Ni är kompis med mig på snap va? Om inte, lägg till mig där: isabelhakansson heter jag! Ovan ser ni 2 bilder som jag lagt upp idag, hihi. 
 
Sammanfattning av dagen: GRYM. Det har inte hänt nånting speciellt at all, förutom att jag fick reda på vad jag fick på mitt muntliga i svenskan som jag förövrigt är sjukt besviken på. Skolan just nu, alltså... Men vädret har varit på topp, vännerna bara allmänt bäst så som dem är och hästarna på jättebra humör! Så, jag kunde inte varit lyckligare actually. Att skolan går bara går utför för mig just nu beror på att jag lägger alldeles för lite tid och omtanke på skolan, helt enkelt. Kan inte hjälpa att mitt intresse för att prestera i skolan och plugga till sena nätter är som bortblåst, tyvärr. Ska plugga lite ikväll iallafall, finslipa min SO-uppgift litegrann och förbereda en kommande svenska-uppgift. 
 
Snobben reds ut idag, och han var såååå seg i början. Som en sirapsburk man vänt upp och ner, seg, seg, seg. Så jag travade honom en liten bit tills vi kommit ifrån stallet, då blev han piggare! Som jag skrev i måndags, den här veckan ska Snobben bara ridas ut och få svettas lite utanför paddocks-staketet. Nosgrimman är avplockad och dem leriga baby-blå benskydden Snobben bär under uteritter är framplockade. Hihi. Som en liten skogsmulle ser han ut som ♥
 
Fokuset idag låg på att ha honom framme för min skänkel hela tiden, formen struntade jag i helt och hållet. Istället övade vi på massa tempoväxlingar, halter och sen gjorde vi även början på sidvärsrörelser i galopp idag. Han förstod inte riktigt vad jag menade till en början, men sen gick det riktigt bra! Imorgon ska han och jag bege oss ut och skritt och travjobba barbacka. Work, work. Då ska jag faktiskt prova sätta på honom hans tredelade-bett och kolla om jag märker skillnad... 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Tänk hur långt man kan komma på viljan...

Publicerat 2015-03-11 kl. 12:30:00 av Isabel Håkansson
Då... ↓
 
Nu... ↓

Som jag, han och vi tillsammans har kämpat. Det är inte ofta nu för tiden som jag tar mig tid att titta tillbaka, men när jag väl gör det - vilken jäkla boost jag får. Han har blivit så himla fin, verkligen. Min fina Snobb, jag älskar dig mer än någon annan på hela vida jordklotet ♥
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2015-03-11 kl. 09:18:17 av Isabel Håkansson
Dagens to do: 

* Skola från 08:10-14:00

* Bussen till stallet.

* Rida Snobben och köra Philip.

* Smörja utrustning. 

* Hem, duscha & blogga. 

Publicerat i Allmänt,

Frågestunds-svaren!

Publicerat 2015-03-10 kl. 19:03:00 av Isabel Håkansson
Länk till Annas blogg - här. Länk till Emilias blogg - här. Länk till Lovisas blogg - här
 
5 saker om mig inlägget hittar ni -här.
 
Publicerat i Allmänt,

Mensvärk = hell on earth.

Publicerat 2015-03-10 kl. 17:03:00 av Isabel Håkansson
Idag har jag inte fått ett nånting alls gjort, eller jo, en SO-uppgift där jag skulle analysera och sammanfatta vad skillnaden mellan ett rikt och ett fattigt land är. Annars - inget. Bara legat i min säng och låtit min lista över lugna låtar gått på repeat. Mensvärk som medför ryggsmärta och illa mående, det är sååå hemskt. Har haft så ett fåtal gånger förut, att knapra ipren, dricka vatten och försöka sova bort smärtan är det enda man kan göra. Alltså, varken skola eller stall idag. TACK FÖR DEN, verkligen. 
 
Jag mår lite bättre nu iallafall & kände att jag kunde resa mig upp, gå en meter och slå på datorn för första gången idag, so.. here I am. Eftermiddan kommer bestå av lite plugg där jag ska finslipa en powerpoint som ska redovisas på torsdag. Jag vill alltid ha alla projekt-arbeten på min Ipad om man jobbar i grupp inom skolarbeten, ni vet, som den perfektionist jag är så vill jag att allt ser snyggt ut ;) Hihi. Så det står som prio nummer ett på min lista. Sedan ska jag lägga lite tid åt mig själv senare ikväll, ånga ansiktet och lägga på en facemask. Jag har sagt det många gånger förut, min hy är sååå dålig. Buhu. 
 
Rid era hästar extra noggrant idag, visa er tacksamhet över just dem är dem och uppskatta era hästar, kompisar och föräldrar mycket, mycket just idag ♥♥ OBS, håll utkik på bloggen ikväll, då kommer svaren från frågestunden upp - i videoform. 
Publicerat i Allmänt,

Konsten att stå emot trots att fingrarna kliar..

Publicerat 2015-03-10 kl. 13:10:00 av Isabel Håkansson
 Ett inlägg i farten när jag är arg - visst var det så? Oh yes. Anledningen till att jag loggar in här för att skriva ett argt inlägg idag är inte för att jag blivit kränkt för min vikt eller sett hemska bilder på ryttare som enligt mig hanterat sina hästar fel, utan för att jag sett något, tyvärr inte allt för ovanligt.. nämligen elaka kommentarer på en annan människas blogg. Jag känner inte personen bakom bloggen, är helt neutral gällande vad jag tycker om personen, läser inte bloggen alltför ofta, men när jag klickade mig in på ett inlägg och fick se kommentarerna som stod skrivna nedanför så fick jag så ont i magen. Varför är vissa människor så himla elaka? Varför, varför..
 
Folk kommenterar elakt anonymt och det blir andra världskriget i kommentarsfältet om man har en åsikt som sticker ut liiite ur mängden, eller anses vare fel i andra personers ögon. Är det såhär vi svenskar vill framstå som, vill vi placera oss i facket där alla ska tycka, tänka och se likadana ut? Isåfall, så vill jag vara allt annat än svensk. Det kan jag lova, för jag kan stå för att jag har egna åsikter, punkt och slut. 
 
Jag är inte bättre än nånannan, jag har skrivit nedlåtande kommentarer, MEN som jag dock aldrig skickat efter att jag granskat dem. För jag tänker efter inte bara en, utan två-tre gånger innan jag skickar nånting som jag vet kan tas som en stötande kommentar. Egentligen, vad gör en elak eller nedlåtande kommentar för nytta i DITT liv? Nothing. Håll för ögonen och scrolla förbi inlägg som sticker i ögonen på dig om du inte kan hålla fingrarna i styr.. over & out. 
 
"I would rather be a little nobody, than to be a evil somebody" 
 Ta den här bilden som jag klippte ihop som ett exempel. Nellie Berntsson la upp 3 bilder när hon stod i sport-tights och en sport-bh. Helt naturligt i mitt tycke, men tydligen var det många som inte tyckte som jag.. 
Publicerat i Allmänt,

FINALLY satt det, som vi trälat..

Publicerat 2015-03-09 kl. 22:41:16 av Isabel Håkansson
Idag satt galoppen, inte helt perfekt, men den satt och det kändes grymt bra! Snobben kändes fräschare, arbetsvilligare och mjuk i kroppen än på länge. Så himla skön känsla, verkligen. Jag kände på mig redan när jag började skritta fram honom förhand att idag skulle bli ett bra pass, vilket det verkligen blev. Dagens pass skulle jag kunna leva på länge, jag kom åt Snobben bra och ihop fick vi till ett grymt ridpass. 
 
Jag började med lite skrittarbete, jobb på volter och lite halter. Sedan övergick jag till trav och tog några varv på fyrkantspåret i lång, låg form i varje varv. Efter ett tag plockade jag upp Snobben i formen något och gjorde lite volter, serpentiner och lite övergångar trav-halt-halt-trav etc. Tack vare dem små, simpla övningarna så blev Snobben riktigt kvick och lyhörd för mina hjälper. 
 
Till galoppen då, fysjutton vad maffig och fin Snobben var redan ifrån första galoppfattningen!! Han bröt av ettpar gånger när vi galopp-jobbade på voltspåret, men jag gjorde ingen big deal av det, samlade upp honom och fattade ny galopp bara. Det är förståerligt att han inte är speciellt stark i galoppen ännu, vi har inte galopp-jobbat på jag vet inte HUR många veckor. Så jag tar allting sakta men säkert, huvudsaken är att Snobben gör sitt allra bästa och att allting går som det ska. Det behöver inte gå perfekt i början, absolut inte. Min fina ponny ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Underbara, älskade VÅR ♥

Publicerat 2015-03-09 kl. 15:33:26 av Isabel Håkansson
3 just nu ↑

Hej på eeeer! Waah, lyckorus i hela kroppen pågrund av en enda liten anledning - VÅR. Alltså, det är galet var lite sol & värme kan göra för humöret och välmåendet, sick. Jag vill vara ute alla vakna timmar på dygnet och bara ta vara på allt som händer och sker, just nu. Livet är himla bra och om man bortser ifrån skolan så känns mitt liv nästintill perfekt. Så himla skön känsla, några månader till och sen är det sommar! Yay. 
 
Hur som, det blev inget utvärderings-inlägg igår efter att jag ridit Tequila, men det gick bra att rida henne iallafall och igår var förmodligen sista gången jag satt på hennes rygg eller överhuvudtaget såg henne. Fina Tickis, jag önskar henne verkligen allt bra, hon är en himla fin häst som jag tror kan komma långt med rätt ryttare och träning. Vi red ut en sväng till att börja med och sen travade vi lite i paddocken, hon kändes jättefin! Som sagt, kontrasten mellan Tequila och Snobben är stor, så det tar alltid en stund innan det känns bra. Men som sagt, ridpasset igår gick bra och jag tycker det var ett bra avslut ♥ Nu kommer jag att leta nån annan häst jag kan rida vid sidan av Snobben, just för att det är så bra träning! 
 
Nu ska jag ut och trimma på min lilla guldponny, plocka fram bommar och lösgöra honom litegrann. Sen blir det uteridning resten av veckan! 
Publicerat i Allmänt,

Today is a good day to have a good day.

Publicerat 2015-03-09 kl. 13:27:16 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Några nya, men otroligt bra!

Publicerat 2015-03-08 kl. 14:09:00 av Isabel Håkansson
Nu är det dags att länka lite bloggar igen.. ni vet, jag älskar att kunna göra någon glad och jag vet själv hur glad man blir över att få höra att ens blogg är bra. Så låt oss sprida lite extra glädje en helt vanlig söndag! 
 
Sanna's blogg. Skulle önska liiite mer uppdatering men själva inläggen är av bra kvalité, vilket kompenserar endel.
 
Sonny's blogg. En himla intressant blogg och man vet aldrig vad för inlägg som dyker upp, haha. 
 
Ida's blogg. Samma där, skulle önska lite mer uppdatering. Men inläggen som kommer upp är av kvalité! 
 
Lisa's blogg. Alltså, DÖR vilken bra blogg! Kolla, kolla, kolla. 
Publicerat i Allmänt,

Hästdag!

Publicerat 2015-03-08 kl. 10:55:02 av Isabel Håkansson
Okej - uppdateringen här inne just nu är INTE OKEJ. Ni är duktiga på att besöka besöka bloggen, så då ska jag vara duktig på att se till att det kommer upp inlägg, eller hur? Jag är motiverad och inspirerad, men allting kretsar kring hur mycket tid jag har.. och just nu, så är min tid för att sitta vid datorn knapp. Jag är i stallet 4-5 timmar om dagen, pluggar och är med kompisar den lilla tid som blir över. Nu när jag skriver det här inlägget så står hundarna och skrapar på mig, vill gå ut. Så jag får skriva lite snabbt. 
 
Idag blir det en riktigt stall och hästdag! Jag ska först till Tequila och rida henne ihop med två kompisar, vi ska rida en stund på banan och sen avsluta ridpasset med en uteritt. Jag har inte ridit Tequila på jättelänge pågrund av att hon haft vila, så det ska bli super roligt att få rida henne igen! Med mig dit så har jag en påse morötter, bara för att hon är värd det. Hihi. 
 
Efter att jag varit ute hos Tequila så kommer mamma och hämtar mig för att sen skjutsa mig till egna stallet. Snobben ska ridas ut en sväng, jobbas i bara skritt. Igår var han väldigt smygig så jag tar med mig ett spö ut som en extra förstärkning om det skulle behövas. Jag gillar egentligen inte att rida med spö och tycker bara det är i vägen hela tiden.. men jag gillar inte heller att behöva sitta och knacka med skänklarna på Snobben hela tiden. En aktiv skritt ska det vara och en lång låg form, sen ska jag faktiskt plocka upp Snobben en del i formen framåt slutet av dagens pass och kräva lite mer. 
 
       
Tequila efter senaste gången jag red henne, med blöt-lera över hela benen efter att ha varit ute och galopperat en höstdag. Så mysig liten häst. 
Publicerat i Allmänt,

Ett seeent godmorgon..

Publicerat 2015-03-07 kl. 16:24:05 av Isabel Håkansson
Godmorgon, hörni! ♥ Eller.. godmorgon.. haha.. Jag har varit uppe sen klockan 8 imorse, dessvärre har jag inte haft möjlighet att blogga förrän nu, så det får bli ett "godmorgon" här inne iallafall. Hur som helst, Snobben och jag fick sällskap under dagens ridpass utav Madde som red en B-ponny ifrån stallet (riktigt busig och fjollig) och Sandra som red Pepsi. Vi hade en mysig ridtur trots att den var lite kaosartad med B-ponnyn som var överallt & ingenstans och stormväder på det. 
 
Det blir ett halv-seriöst ridpass helt enkelt, men huvudsaken är att hästarna blev motionerade och att allt gick bra! Nu står dem inne med avspolade ben, massa hö och gosigt, fluffigt halm, så mysigt åt våra små killar. Philip kom självklart med på ett hörn han också, han fick sig en dusch och lite rykt. Imorgon ska han äntligen ut och ridas litegrann igen, tror han varit lite rastlös under dagarna syrran var sjuk, hihi.. ;) 
 
Planerna för ikväll då? Thiiis ↓
 
♥ Gå och handla. 
♥ Laga tacos och käka här tillsammans med Madde, Sandra och Milla.
♥ Sova över med Milla. 
♥ TA DET LUGNT. 
Livet är förjäkla bra, alltså. 
Publicerat i Allmänt,

Friiiday people!

Publicerat 2015-03-06 kl. 17:08:21 av Isabel Håkansson
Jag är så himla lycklig just nu, för idag är det FREDAG & jag har precis gått klart en grym skoldag. Ibland, när jag verkligen kommer till insikt och inser vilka grymma människor jag har till vänner så blir jag så himla lycklig. Love them aaaall.

Jag har precis gått klart skolan, slutade för nån timme sen. Gick på stan med Märta en stund efter skolan, andades härlig vår-luft och njöt av solen, snackade och tog igen en massa missad tid. Hon är verkligen en vän som består, för trots att det kan gå veckor mellan gångerna vi umgås så har vi det alltid lika roligt när vi väl träffas. Hon äger. Om nån timme efter att jag duschat och lite sådär så ska jag vandra vidare hem till Sara där en spakväll väntas. 
 
Stallet fixar mamma & syrran idag, vilket jag är sååå tacksam för. Jag slutade som sagt halv 4, och spakvällen börjar klockan 6 - förstå den stressen? Jag klarar inte av tidspress i stallet, det fungerar inte. Dessutom känner Snobben av minsta lilla stress-moment och blir själv stressad då, så det var bäst såhär. Imorgon ska jag till stallet iallafall, en uteritt med Sandra och Madde står på schemat.. hur mys?! Det var typ år och dar sen jag red ut med någon förutom syrran, så det ska bli jätte roligt! 
 
Jag är glad över att det är fredag och allmänt taggad på livet, just nu. Jag hoppas ni får en grym fortsatt eftermiddag och kväll, för det ska jag ha ihop med en massa andra braiga personer. Hihi. 
Publicerat i Allmänt,

Throwback thursday..

Publicerat 2015-03-06 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Dante, Dante, Dante.. Min första favorit-häst, någonsin. Det var han som fick mig att få upp ögonen för hästar och jag älskade honom av hela mitt hjärta. Jag hängde i ridskolestallet varje dag, stod som första skötare och blev jättesur om någon annan höll på med "min" bebis.. haha. Han var en riktigt fin häst och jag hade inte haft nånting emot att ha honom som min egna i dagens läge. Saknar honom & hoppas han har det bra i hästhimlen♥
Ayla, även det en ridskolehäst som jag gillade under min tid på ridskolan. Jag fick äran att ta hem henne sommaren 2012, och OJ vad kul vi hade ihop. Galopperade så fort att tårarna sprutade, red ut på fält barbacka där jag lät henne stå och beta lite gräs medans jag satt bredvid och iaktog varenda liten rörelse. Jag var så himla glad över ansvaret av en egen häst. Wow, det var stort för mig då. Fina Ayla... 
Jag fick hem min alldeles egna ponny, Snobben. Han kanske ni känner igen? ;) Jag kommer ihåg att jag tyckte hindret till vänster var sååå högt och jag var livrädd, haha. Inget snyggt språng alls, meeen det var så det såg ut på den tiden.. Trots att min och Snobbens historia har varit krokig, lång och trälig så har jag älskat honom hela tiden och det är av den anledningen som jag har kvar honom än idag, trots hans dåliga sidor och fasoner som han hittar på ibland. 
Första "photoshooten" där jag och Snobben red en långritt med Märta till sällskap. Snobben hade världens underhals och tjockismage som dessvärre gömdes under fleece-täcket, men ni vet.. han har alltid varit vackrast i mina ögon. Punkt. 
Publicerat i Allmänt,

Trött, tröttare, tröttast - jag.

Publicerat 2015-03-05 kl. 21:25:42 av Isabel Håkansson
ZZZzzZZZzzZzz.. Seriöst, hur trött är det egentligen tillåtet att vara? Shit, ögonen går i kors och jag är håller allvarligt talat på att somna sittandes på min datorstol, haha. Dagen har varit bra, skoldagen var inget att hänga i julgranen precis & fick mig att tänka efter - jämnställdhet, vad är det? Egentligen? Så orättvist hur vissa så lätt kommer undan dåliga saker dem gjort, medans andra får sota för ett litet misstag man dessutom bett hundra gånger om ursäkt för. SUCK. Aja, ingenting jag tänker gå in på mer här, past is past. 
 
Snobben fick vila idag, så imorgon ska jag snabba mig hem snabbt som sjutton efter skolan för att longera Snobben i 15-20 minuter med inspänning. Mycket longering nu, men jag har bråttom imorgon och då ser jag longering som en bra snabb-motion för min lilla racerponny. Jag ska nämligen hem till en tjejkompis imorgon eftermiddag på "spa-kväll", vilket kommer bli sååå mysigt. En massa goa tjejer som ska samlas och käka, umgås och bada jacuzzi. 
 
Men okej, tillbaka till verkligheten. Jag är dödstrött och ska därför bara hoppa in i duschen för en snabb-dusch innan jag hoppar i min pyjamas, flätar ihop håret och går och lägger mig. Fredag imorgon vilket även betyder att vi har vår längsta skoldag.. men vafasen, det är fredag. Vad kan gå fel då? Tack för grym statistik dem senaste dagarna, imorgon kan ni räkna med mer aktivitet här inne. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

#Lifegoals

Publicerat 2015-03-05 kl. 13:15:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Goooodmorgon!

Publicerat 2015-03-05 kl. 06:22:00 av Isabel Håkansson
Dan före torsdan, yesyes. Jag är uppe tidigt och ska försöka hinna med att fixa håret lite extra idag innan skolan, så tråkigt med bara plattat hår eller uppsatt tycker jag.. Så jag ska försöka hinna locka det, dock tvivlar jag på att jag hinner det med tanke på hur tjockt mitt hår är.. hm. Hur som helst, jag är taggad på dagen och är ännu en dag hästledig då mamma åker bort och därmed inte kan hämta mig och syrran ifrån stallet, som tur är så vet jag att hästarna har det bra med Sanna som tar så väl hand om mina små prinsar! 
 
Hörs later on, klockan tickar. Ni vet, det gamla vanliga som jag brukar skriva - vi hörs här inne senare. Puss. 
Oldie but goldie. Seriöst, jag ser mig aldrig mätt på denna underbart vackra varelse. Jag är beredd att göra allt & lite till för honom, och för att han ska ha det bäst. Min finaste, bästaste bästishäst. I helgen blir det trim,trim,trim och en massa tid där vi tar igen dem här dagarna utan varandra. Saknar honom alldeles för mycket, redan.. 
Publicerat i Allmänt,

Mysdag ♥♥

Publicerat 2015-03-04 kl. 17:11:00 av Isabel Håkansson
         
Min nya gosis-pyjamas som jag köpte idag ↑

Finally, hemma ifrån skolan. Det känns som att den här dagen har varit sååå lång, trots att det är den kortaste skoldan vi har. Vi slutade klockan 14:10 och då gick jag direkt ner på stan med Pernilla (en kompis, inte min lillasystser). Vi kollade på pyjamasar, bikinis och bara umgicks i nån timme innan hon åkte hem och jag drog tillbaka till skolan för att hämta min skol-ipad och möta upp Linn. Kul att umgås med henne lite, det var ett bra tag sen! Bästa Pernilla. 
 
Jag och Linn gick och käkade och sedan tog hon bussen hem, och nu.. sitter jag hemma på mitt rum. Jag är häst-fri idag och undrar vad jag ska ta & hitta på, jag vill gymma!! Dock tror jag inte att jag får med mig nån kompis på såhär kort varsel, så jag får köra lite övningar här hemma istället. Städa rummet + en liten "ta-hand-om-mig-själv" kväll ska även det hinnas med. Så det är vad som händer ikväll, inget märkvärdigt at all. Sanna rider Snobben och lilla Philip får sig en dag av bara rykt och en massa mys. 
 
Mycket aktivitet på bloggen nu, kommentarerna rullar in och en ny bloggtävling är på G. Jag har ettpar grymma inlägg i utkast som ska läsas igenom och granskas lite innan dem kommer upp här. Motiverad & inspirerad? - det är bara förnamnet, hörni. 
Publicerat i Allmänt,

Hmmmm..

Publicerat 2015-03-04 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
Sv. Det enda bett jag har EMOT, på riktigt, det är pessoa-bettet. Pelham, okej, jag vet inte speciellt mycket kring bettet och har sett några stycken som på ett bra sätt hanterar det. Men, pessoa-bettet är ingenting jag någonsin skulle stoppa i min hästs-mun, punkt.
 
Såhär står det om pessoa-bettet: 
"Pessoabettet ger inte hävstångsverkan som många påstår, då pessoabettet är ett hissbett. För att få ut en hävstångsverkan måste bettet ha något som stoppar förhållningen från ryttarens hand, exempelvis en kedja. Vid en förhållning med ett delat pessoabett trycks bettet ihop och ger den omtalade nötknäppareffekten mot hästens gomtak, samtidigt som bettet trycks uppåt mot hästens tänder. När detta sker kan hästen få skador på gomtak, tänder och inte minst mungipor, förutom trycket och friktionen är nypskador väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Pessoabettet ger även gageffekt, trycker i nacken, när detta sker vill hästen sänka sitt huvud för att undvika obehaget i nacken, men samtidigt vill hästen höja sitt huvud för att undkomma smärtan som uppstår i munnen."
 
Rid din häst med pessoa-bett om det känns nödvändigt, jag har aldrig sett er två ihop så jag har ingenting jag kan yttra mig om. Men jag är säker på att det finns bättre lösningar än att betsla på hästen ett pessoa. Och nej, jag drar inte alla över en kant och tycker att alla som rider med "dem och dem" betten är djurplågare. Då har du missuppfattat mig helt. Däremot är det inga bett jag skulle rekomendera folk att rida med, eller åtminstone inte pessoa-bett. Over & out. 
Publicerat i Allmänt,

Well, hello Wednesday

Publicerat 2015-03-04 kl. 10:27:34 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Dagen som varit.

Publicerat 2015-03-03 kl. 22:01:09 av Isabel Håkansson
Hej på er! Jag är så himla lycklig, bloggen växer i en stadig takt och vi klättrar uppåt på listan hela tiden, Snobben är piggare än någonsin och Philip är lyckligare än lyckligast. Nu är det bara för mig att ta tag i skolan igen, jag har varit lite off där på senaste tiden om jag ska vara ärlig.. Men utan skol-motivation så går det inte för mig att plugga fullt ut så bra som jag egentligen kan, det går bra inte. 
 
Anyhow, Snobben reds ut en runda idag och Philip fick springa av sig lite energi i paddocken. Syrran är magsjuk så jag hade stallet för mig själv, riktigt skönt om ni frågar mig! Jag älskar att kunna göra precis vad jag vill med båda ponnysarna och fixa själv, göra vad jag tycker är allra bäst, liksom. Snobben var riktigt pigg, fick knappt stopp på honom när jag väl lät honom galoppera.. Men jag låter honom vara lite springig, så länge han bara springer och inte bockar eller gör annat med mig på ryggen så är jag nöjd! Livet med ponny på våren, alltså... 
 
Nu ska jag, äntligen efter en lång dag, få bädda ner mig i sängen med några välförtjänta avsnitt av gossip-girl. Jag älskar den serien och är princip kär i varenda kille därifrån mer eller mindre, haha. Så, nu ska jag gå och mixa ihop en god smoothie och sen titta gossip-girl kvällen ut. Vi hörs imorgon igen, gnight ♥
Publicerat i Allmänt,

Min åsikt ang. att betsla upp sin häst.

Publicerat 2015-03-03 kl. 20:51:36 av Isabel Håkansson
Okey, att betsla upp sin häst, rätt eller fel, varför eller varför inte? Man skulle kunna sitta & disskutera bett tills man ruttnar och tynar bort, typ. Folk har olika tankesätt och ser saker ur olika vinklar - och med det sagt så startar jag igång det här inlägget och tänkte berätta vad jag tycker om att betsla upp sin häst eller ponny. 
 
Jag har sett ekipage, om jag ska vara ärlig främst barn, men också vuxna människor som rider runt på sina hästar med allt ifrån pessoa och pelham med åtspända hak-kedjor och hårda händer. Dem gångerna, när jag sett med egna ögon hur hästarna kämpar och sliter för att kunna öppna munnen för att slippa undan all smärta från bettet och dem hårda händerna ger efter sig, men inte kunnat pågrund av dem alltför hårt spända nosgrimmorna, har jag bara velat samla alla skarpa bett i hela universum, lagt dem i en soptunna för att sedan elda upp hela tunnan. For real. Det är SÅNT som fått mig att strängt säga nej till alla bett som står under kategorin för att vara skarpare. 
 
Men ser man det däremot från en annan synvinkel, att man har en otroligt stark och springig häst som bara skiter fullständigt i om det ligger ett tredelat bett i munnen och ryttaren då är tvungen att dra hästen i munnen för att få stopp.. känns det snällare att byta upp sig mot ett något skarpare bett och på så sätt istället kunna rida med mjuka händer. Det tror jag skulle vara skonsammare i längden, faktiskt. Men nej, inga pessoa-bett. Dem går fetbort! 
Skräckbilder deluxe, men ändå. Ser ni någon lycka i hästen till väster, ser ni några busiga, livglada ögon? För det gör inte jag. Ser ni någon harmoni, något samspel? För det gör inte jag. Jag är ingen renodlad NH-människa, men allting går till en gräns. Man har ingen rätt att skada hästar, aldrig. Alla kan göra misstag, men när det kommer till vilka bett man använder så är det ett val man gör. Det är inget misstag, det är ett val. Kom ihåg. 
Publicerat i Allmänt,

En fråga till ER!

Publicerat 2015-03-03 kl. 12:15:00 av Isabel Håkansson
Vad tycker ni - är det okej att betsla upp sin häst för att man tycker den är för stark eller för pigg? Om ja, varför? Om nej, motivera ert svar. Ikväll kommer min åsikt upp här.. 
 
Publicerat i Allmänt,

Tisdag - here we go.

Publicerat 2015-03-03 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
Skolveckan rullar på, jag klarade mig igenom måndan och ska bannemig klara mig igenom tisdan också! Idag har jag ännu lite mer komplitterings-arbete att göra, så det ska jag fixa och sedan ska mer plugg betas av. Dem nationellaproven avlöser varann och det flyter på bra, tycker jag. Skolan känns så mycket bättre när man omges av bra personer och har bra lärare. Så tacksam för det. 
 
Dagens to do: 
♥ Gå i skolan. 
♥ Gå hem snabbt, käka och gå till bussen. 
♥ Åka till stallet. 
♥ Rida ut Snobben + fixa stallet och smörja utrustning. 
♥ Plugga, duscha och blogga. 
♥ Se på gossipgirl och slutligen, sova. 
 
Same old, same old. Det är såhär mina dagar brukar se ut, mitt liv kretsar kring en och samma plan skolvecka ut och skolvecka in. Och till alla er som frågar hur jag får allt att gå ihop - watch and learn. Det gäller att planera och prioritera, älska det man gör och gilla pressen. Helt enkelt. Jag älskar att ha saker att göra, jag bli uttråkad och rastlös annars. Så vad säger ni, dags att gå och få lite frukost i magen eller? Vi hörs senare, ha en grym tisdag! 
Publicerat i Allmänt,

Här står vi, just nu, idag.

Publicerat 2015-03-02 kl. 21:32:06 av Isabel Håkansson
Idag tog jag revanch efter gårdagens snöstorm och tog ut Snobben i paddocken och fullföljde gårdagens plan. Snobben var lagom pigg när jag longerade honom, men desto piggare när jag hoppade upp & red.. haha. Han brallade iväg med mig två gånger, men efter att ha ridit på volten en stund efter det så lugnade han ner sig och i slutet av ridpasset slappnade han av och sökte sig ner i en egen, låg, bekväm form på helt långa tyglar. 
 
Jag har klippt ihop en liten film för att visa er vart jag & Snobben är och vart vi står, just idag. Och förresten, jag tänkte börja lite smått med youtube! Blanda både vardagsklipp med lite stall och-ridvideos. SÅ HIMLA KUL! Jag har funderat på det länge och nu tycker jag det är dags, på riktigt. Så in och prenumerera på min kanal, hihi! 

Obs, kom ihåg att klicka på kugg-hjulet längst ner i hörnet på högersida och sätt på högsta kvalité. Det gör hela videon så mycket bättre! 
Publicerat i Snobbens ridbok, Videos,

Godnatt. ♥

Publicerat 2015-03-01 kl. 23:26:38 av Isabel Håkansson
Såhär avslutar jag mig kväll, med Sandra sittandes bredvid ↑
 
Vi bestämde oss för en sista sleepover det här lovet, vilket behövdes. Nu har jag någon att dela min ångest inför morgondagen tillsammans med, hehe.. Jag kom på nu för nån timme sedan att jag har ett komplitterings-arbete i kemi imorgon, som jag inte har kollat nånting alls på. Så jag ska gå igenom det nu och sedan ska jag sooova. Jag behöver all sömn jag kan få, så trött är jag. 
 
Från och med imorgon ska jag inte äta godis på en månad. Jag ska köra en sockerfri månad och börja motionera lite smått, jag har princip inte rört mig under hela vintern.. så jag ska mjukstarta litegrann har jag tänkt mig. Förhoppningsvis får jag med mig någon kompis som hänger på också, det gör det hela så himla mycket roligare! Förra våren hade jag och Sandra bestämda träningsdagar som vi styrketränade, joggade eller powerwalkade på. Det gav så himla mycket & jag vill dit igen! Min kondition var verkligen 100 gånger bättre än vad den är just nu.. 
 
Nu ska jag och Sandra måla naglarna för att sedan bädda ner oss och sova. Skola och back to reality imorgon, bara att ladda batterierna och kämpa. Vi hörs imorgon bitti förhoppningsvis, om jag inte försover mig som vanligt det vill säga.. hihi. Godnatt ♥
Publicerat i Allmänt,

Snöblask och en alldeles för pigg ponny..

Publicerat 2015-03-01 kl. 18:29:00 av Isabel Håkansson
Bilder blev det, men dessvärre ingen video med tanke på stormen som var idag.. Tyvärr. Jag tog ut Snobben i paddocken med sadel, träns och full utrustning på. Longeringslinan var på men Snobben hade en sån headshake med tanke på snöstormen, helt blockerad och blev jättestressad. Jag prövade då att ta ut honom på linan för att kolla om han skulle lugna ner sig lite, men icke. Han sprang med huvudet emellan benen och bara galopperade runt, runt, runt. Efter 5 minuter så var jag tvungen att gå in igen, Snobben var så stressad av vädret och den stressen är ingenting jag vill utsätta Snobben för. Jag hatar att han är så pass lättstressad som han är, men så är det. 
 
Imorgon ska vi göra ett nytt försök att longera Snobben för att sedan rida en stund, förhoppningsvis är det bättre väder då så att man får ut nånting utav passet iallafall. Isåfall kan jag be syrran filma lite då istället, så ni får lite film på min fina prins även om han är så pigg att han inte vet vart han ska ta vägen just nu.. hehe. Philip är även han superduper-pigg, men något lättare att hantera då han -trots att han är stark som en oxe han också- är mycket mindre än Snobben.
 
Båda hästarna fick sig iallafall en omgång i spolspilltan och lite rykt, så dem är glada & nöjda ändå trots allt. Det ända som saknas nu är lite bättre väder så att man kan börja sätta igång våra små tickande bomber till hästar, haha. Men, men.. livet utan ridhus ser ju ut lite såhär, tyvärr. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Dear sunday.

Publicerat 2015-03-01 kl. 12:19:36 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Trött idag, oh yes. Jag är helt slut, skulle behöva ett helt dygn att bara sova ikapp och inte göra nånting. Meeen, idag har jag istället en hel del saker att göra. B.la så ska jag ut till stallet om nån timma och fixa där samt motionera ponnysarna. Jag ska dock försöka att inte dra ut på tiden allt för mycket då jag verkligen, verkligen behöver vila upp mig och fixa inför skolstarten imorgon. Har jag sagt att jag är otagg inför morgondagen? Om inte, det är jag.
 
All inspiration och motivation jag känt dem senaste dagarna ligger på 0 nu, for real. Allt som kretsar omkring inuti mitt huvud är - skola imorgon, skola imorgon, skola imorgon. JAG ORKAR INTE. Ska man behöva känna såhär? All stress, press och ångest? Hör det skolan till? Isåfall bör dem vuxna tänka om, för man ska inte behöva ta all den press och stress som vi ungdomar tar. End of story. Det är fel, heeelt fel. Jag tror det finns fler än jag som känner såhär, eller har jag fel?
 
Hur som helst, nu ska jag käka klart min frukost och byta om. Stallet och hästisarna väntar, vi hörs senare. Både systemkameran och filmkameran är med till stallet idag, Snobben kommer vara in action. Mer än så säger jag inte, hihi. Kika in här senare idag! Puss.
 
 
Publicerat i Allmänt,