Ett höstkyligt dressyrpass på stubben

Publicerat 2014-09-30 kl. 20:05:01 av Isabel Håkansson
Och Snobben fortsätter leverera.. weho! Idag tog vi oss ett dressyrpass på stubbåkern som vi har tur att ha ca 10 meter ifrån stallplanen, precis över vägen. Fokusen låg på att få till en bra och bekväm form men fortfarande att Snobben skulle trampa under sig, höja ryggen och jobba med hela kroppen. Ibland låg koncentrationen nån heeelt annanstans än på arbetet och mig, men vafasen- han får klart godkänt! Jag tränar för fullt på min egna sits och stabilitet i sitsen när jag rider, mjuk i handen, rak i ryggen och sitta still för att inte störa S. Det finns en massa att tänka på och jag är alltid dötrött i både ben och mage efter ett ridpass.
 
Snobben blev riktigt svettig och han var mer än nöjd under avtravningen, och om inte annat när han fick stå och mumsa på äppelbitar och käka löshö i boxen iklädd i sin gosiga fleece-pyjamas, lillprinsen min.. han ÄLSKAR att bli bortskämd och ompysslad. Förutom ett bra pass på stubbåkern så hann jag även med en massa sysslor i stallet som borde varit gjorda för längesen. B.la mockade jag ur paddocken och ställde ihop hinderparken, krattade stallplanen och smörjde Snobbens sadel grundligt och noggrannt. 
 
Imorgon så ska Snobben skrittas ut en mysig tur i skogen på långa tyglar av Sanna varvat med lite sidvärsrörelser och arbete. Han har gått hårt nu på senaste, så nu vankas det två lugnare dagar för Mr.S där han bara ska få varva ner och ta in allt efter helgen. Har ni gjort nåt speciellt med era hästar idag? :D
 5 bilder ifrån stallet idag, sååå mysigt! Stallet är helt klart mitt place 2 be, varje dag.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Next stop - stallet

Publicerat 2014-09-30 kl. 14:50:10 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

2014-09-30

Publicerat 2014-09-30 kl. 07:28:35 av Isabel Håkansson
Åh, godmorgon ♥ Jag är så himla blogg-taggad nu för tiden, inte för att allt går spikrakt uppåt- utan för att jag vet att allt lönar sig, i slutändan. Statistiken visar sakta men säkert högre siffror, och kommentarerna kommer in rullandes då & då. Det är så kul att kliva upp på morgonen och få ha som rutin att direkt slå på datorn och logga in här, det är jätteroligt som sagt och jag total älskar det. Det är en del av mig liksom, bloggen och ni.
 
Dagens planer då.. hm. Först står skolan först på tur, självklart. Efter skolan ska jag hem - rida Snobben i paddocken lite dressyrinriktat (om banan är harvad) - duscha, plugga blogga. Det är så mina dagar ser ut nu för tiden, för det mesta. Rätt enformiga men långt ifrån tråkiga, Snobben går skitbra just nu och vi klickar otroligt bra i ridningen! Vi är på väg åt rätt håll.. igen.
 
Om några veckor flyttar vi våra hästar till det nya stallet, och OM jag är taggad. Från att ha haft hästarna i ett litet, mysigt stall med inte så mycket träningsmöjligheter till att flytta till ett något större, finare och lyxigare stall med betydligt bättre ridmöjligheter och mer ridfolk. Just nu är det ju bara jag och syrran som har hästarna uppe i det stall dem står i nu, vilket kan vara lite tråkigt vissa dagar. Förövrigt så räknar jag ner till min födelsedag som är om 2 ynka dagar samt SIHS2014, som jag längtar såhääär mycket till. Bästa på hela året, utan tvekan.
Publicerat i Allmänt,

Världens gladaste ponny och en rask skritt-tur

Publicerat 2014-09-29 kl. 21:34:40 av Isabel Håkansson
Idag var Snobben VÄRLDENS gladaste ponny, helt seriöst. Jag personligen tror att lyckan efter gårdagens terränghoppning lever kvar i honom, speciellt med tanke på hur otroligt energisk och lycklig han var idag! Terräng är kanske vår nya grej, hmm.. ;) Nejdå, vi håller oss till klassisk dressyr och hoppning, men jag kan lova att det inte var vår sista pay & cross som vi hoppade igår, vi kommer att göra om det med all garanti!
 
Hur som helst, efter gårdagens hoppning så vankades det en ganska lång skritt-tur på några kilometer för både Snobben och Philip idag, lite jogging på fältet blev det också. Vilket uppskattades! Båda hästarna var pigga idag, kort sagt. Dem skulle hela tiden takta omkring och tävla med varann om vilken som kunde skritta fortast. Snobben vann.. hihi.
 
Förresten! När jag tog in Snobben idag så hade han lyckats få till värsta twisten i pannluggen, och den lilla twisten var fäst med 2 små taggbollar - sååå gulligt. Nu låter jag bilderna jag och syrran knäppte under stallkvällen tala, en bild säger mer än tusen ord, remember. Nu: plugg, plugg, plugg.
Publicerat i Snobbens ridbok,

The secret life about being a teenager

Publicerat 2014-09-29 kl. 18:00:00 av Isabel Håkansson
Är du tjej så ska du gå efter dessa ideal:
 
Man ska vara smal, ha bröst, kurvor och former. Men inte vara för stor, samtidigt som man verkligen inte får vara för smal.
 
Man ska ha snygga kläder, skor och smycken. Perfekt matchat också, såklart. 
 
Man ska inte vara för pryd, men fortfarande så ska du vara pryd, liksom. Ligger du inte i det där mellanläget riskerar man att få ryktet som "slampa" eller liknande.
 
Jag spyr. Jag spryr galla på alla dessa skönhets ideal som bokstavligt talat borrar sig in i huvuderna på tonårstjejer och därefter bryter ner dem psykiskt. För även fast man egentligen inte tänker på det, så påverkas ALLA av idealen. Trots att man tror och kanske intalar sig själv att "nej, men jag är mig själv och skiter fullständigt i alla idealen", så vet man om att man aldrig skulle våga gå osminkad, med oplattat hår i favvo-mjukisarna, skippa träningspassen och byta ut salladen man i vanliga fall äter till lunch emot en skål chips.
 
Det var inte förrän för nån vecka sen när jag stod framför en av kropps-speglarna vi har i huset och jag tittade på mig själv och tänkte "gud vad stora mina lår börjar se ut" och "herregud vad bred jag ser ut om man tittar rakt fram", som jag kom på hur sjuka idealen faktiskt är och hur man själv blir påverkade av dem, undermedvetet. Jag har i hela mitt liv haft smala ben och har det än idag, dem är långt ifrån tjocka eller stora, och jag vet om det. Men just den kvällen, när jag stod framför spegeln efter en halvseg dag i skolan så smög sig skönhetsidealen på, och helt plötsligt så var allt fel på mig.
Det SKA inte vara såhär, det är så fel, så fel, så fel.
 
I mina ögon spelar inte kroppsformen, storleken på kläderna, kupan på BH:n eller however någon som helst j*vla roll. Det är inte så jag väljer mina vänner, och det skulle ALDRIG nånsin falla mig in att kalla mina vänner för "planka", "tjockis" eller nånting kränkande om deras kropp. Never ever in my whole life. Man kan välja att blunda för problemen, eller öppna ögonen och se. På riktigt.
Publicerat i Allmänt,

Vad tycker ni om den här hjälptygeln?

Publicerat 2014-09-29 kl. 13:57:00 av Isabel Håkansson
Vad tycker ni om gramantygeln? Bra, dåligt, i vilket syfte och varför? Tell me.
Publicerat i Allmänt,

ღ Mitt hjärta smälter ღ

Publicerat 2014-09-29 kl. 12:25:00 av Isabel Håkansson
Philip, vintern 2013 - alltså jag SMÄLTER pågrund av hans enorma söthet och hans björnpäls, alltså ser ni?! Shettisar kan vara påfrestande och ha ett jäkla humör, det är ingenting man kan ta ifrån dem, men ingen kommer någonsin heller att kunna ta ifrån dem deras gulliga, extremt söta utséende. Åh, kan Philip inte vara sådär fluffig & go jämnt? 
Publicerat i Allmänt,

Måndag morgon - ny vecka, nya tag

Publicerat 2014-09-29 kl. 07:56:20 av Isabel Håkansson
Right know, kör på oplattat & ofixat hår idag. Så skönt!

Godmorgon lovies ♥ Haha, jag och alla mina miljoner smeknamn på saker och ting. Idag är det måndag, vilket betyder en ny vecka, nytt kapitel och nya tag. Det var en jobbig kväll igår, allt kändes jobbigt och tungt - men nu blickar jag över det och går vidare. Min to-do lista idag är proppfull, for real. Först går jag i skolan, sedan efter skolan ska jag hem till pappa och plugga lite moppeteori och efter det har jag utvecklingssamtal med en utav mina mentorer och mamma. När utvecklingssamtalet är gjort så ska jag, mamma, pappa och Pernilla käka middag ihop, det var ett BRA tag sen ska ni veta.. så det ska bli väldigt mysigt.
 
Ikväll så ska jag till stallet och fixa där som vanligt. Smörja sadeln och ge Snobben en grundlig rykt, linimentera ordentligt och sist av allt skritta ut och sträcka lite på Snobben som jag tror kan ha lite träningsvärk efter igår. Nu hinner jag inte skriva mer, tyvärr. Skolan väntar 10 minuter bort och min första lektion ringer in om sisådär 10 minuter. Ha en GRYM dag, puss.
Publicerat i Allmänt,

Att kunna göra någon glad.. ♥

Publicerat 2014-09-28 kl. 19:29:51 av Isabel Håkansson
Såg på Sannas blogg att hon känt igen sig väldigt mycket i en utav mina kommentarer jag skrivit, och hon tackade så mycket för det. Det känns bra att kunna göra någon glad, och kunna sätta prick på nån annans känslor. Jag vet hur det känns, att ha motgång, på motgång, på motgång och det känns som om man aldrig tar sig ur det. Är det inte att kemin mellan häst och ryttare fungerar, så är man inne i en dålig ridperiod och the list goes on and on. Det här med hästar är tufft, och det är mycket känslor inblandat. Det är de som gör sporten så speciell.. ♥
 
Hur som helst.. gash vilken tråkig eftermiddag jag haft. Jag tänkte plugga och tog fram alla böcker, pennor & block som behövdes. Meeeen så när jag greppar min rosa blyerts-penna och ska börja anteckna av mina spanska glosor så känner jag hur all must går ur kroppen på mig och jag känner att "jag orkar verkligen inte". Så jag ska försöka mig på det om nån timme igen, plugget måste ju göras.. suck.
 
Nej, nu ska jag ta tag i lite bloggplanering och skriva tidsinställda inför kommande veckan. Det är en lättnad att varje måndag-morgon vakna upp och känna - jag har koll på allt, läxorna är skrivna, bloggen står tankad med tidsinställda och jag är redo att starta igång veckan på bästa sätt. Och den känslan kommer jag sträva efter att få ha imorgonbitti när jag vaknar. Time to go, verkligheten anropar. 
Wow, vad mycket ups & downs jag haft med den här ponnyn. Problemen har avlöst varandra och jag vet inte HUR många gånger jag åkt ifrån stallet med klumpen i halsen av tårar, men jag kämpar vidare. För jag vet vart jag vill, och vart vi ska.
 
Publicerat i Allmänt,

Tidskras och full fart framåt!

Publicerat 2014-09-28 kl. 14:59:31 av Isabel Håkansson
Nu har jag duschat av mig, smörjt in kroppen med en godluktande body lotion och hoppat i dem skönaste av alla mjukisbyxor i mina ägo - redo att skriva om dagens resultat efter min och Snobbens allra första pay & cross ihop. 
 
Först och främst måste jag få säga att jag är lite små irriterad på mig själv som ställde till allting imorse.. La mig i sängen och bara satt med mobilen jätte länge vilket ledde till att min tidsplanering gick i kras = ca 5-7 minuter till att rida fram (skrittade fram 15 min innan)? Alltså 7 minuters framridning är så långt ifrån godkänt det bara går att komma, det är waay för lite. 
 
På den korta framridningen som vi hade iallafall så kändes Snobben jätte okoncentrerad och nästan lite seg.. Dock vet jag ju hur hans kropp fungerar, han behöver bli ordentligt riden innan man kan börja ge sig på det riktiga arbetet och få upp fart. So I dont blame him. När vi kom in på banan dock så tände han till rätt rejält!
 
Emot första hindret så stod han emot litegrann, så vi fick en stopp där. Han var skeptisk på hur hindret utformade sig och dem i högtalarna ropade ut "Snoopy tycker hustaket har varit med lite för många gånger", haha. Gjorde en volt och pushade på honom ordentligt och då hoppade han stort och luftigt och fick en rejäl fart därefter emot 2:an. Tvåans hinder bestod av en massa höbalar liggandes på rad, han blev liiite tittig men hoppade ändå utan några större bekymmer. 4:an och 5:an rullade på som dem skulle, men efter vi hoppat 5:an och var påväg emot 6:an så fick Snobben nåt ryck och gjorde en u-sväng emot utgången (???). Det gick bra hur som helst och när vi väl var tillbaka "back in buissness" så var han huuur pigg och STARK som helst. Föredrar hellre att han är stark och pigg än seg och ovillig hur som helst, så det var jätteroligt! 
 
Snobben hoppade både över krokodiler, höbalar, häckar med granris, dubbla stockar, murar och tak! Jag tycker han var superduktig och jag är nöjd över honom, trots allt. Jag tar på mig stoppet och hans urdåliga framridning och öser beröm över min duktiga lilla Snobb som skötte sig kanonbra under dan och lastades både ur och på hur enkelt som helst! Min bebis. 
Något brusiga och mörka mobilbilder ifrån dagen, förhoppningsvis får ni bättre bilder ifrån hoppningen under morgondan. Det befann sig nämligen en fotograf inne på banan (weho)!
Publicerat i Snobbens ridbok,

För en välskött svans

Publicerat 2014-09-28 kl. 12:07:00 av Isabel Håkansson
Steg 1: Blöt igenom hela svansen och ha i nåt bra hästschampo. Jag själv använder mig av K9 Horse's schampo med aloevera, som luktar sjukt fräscht! Nästan så att jag skulle kunna använda den själv, hehe.. Hur som helst, kramar in schampot i hela svansen (undviker svansroten, den blir sjukt torr om man schamponerar in den) och sköljer sedan ur ordentligt. 
Steg 2: Har en klick hårinpackning som jag kramar in i svanstopparna, och låter den sen sitta i och verka i ca 2-3 minuter? Medans jag gör det brukar jag passa på att kyla benen på S medans jag ändå står i dusch-spilltan, benen kan aldrig kylas för mycket liksom. När 2-3 minuter har gått så sköljer jag ur, ordentligt. 
Steg 3: Kammar igenom svansen, börjar med topparna och kammar sedan uppåt stegvis för att på så sätt slita på svansen så lite som möjligt. När svansen är kammad så har jag som mål att kunna dra igenom mina fingrar utan ett enda stopp, annars är den inte färdig. Som avslut gör jag en inbakad fläta i hela svansen, då blir den lagomt fluffig & fin dagen efter. 3 enkla steg, och svansen är SÅ fin efteråt.
 
Har ni några bra tips? Jag läste runt på hästforum och hittade allt ifrån att man kunde ha jordgubbssylt i hästens svans till att man kunde smörja in svanstopparna med ketchup..? 
Publicerat i Allmänt,

07.00 // Godmorgon!

Publicerat 2014-09-28 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
Hej & godmorgon! SÅ pepp och taggad på livet är jag, just idag. Jag är uppe tidigt för att nu bege mig upp emot stallet för att sätta på täcken på hästarna, ge dem lite frukost och pussa dem godmorgon. Medans dem käkar så ska jag mocka ur boxarna, strö på stalosan och efter det börja packa transporten. Idag ska bli en effektiv dag och allt som ska hinnas med ska hinnas med, end of story. Kommande veckan blir intensiv och jag har förmodligen mycket plugg att ta igen, men jag är mentalt förberedd, haha.
 
Som ni vet så är jag och Snobben anmälda till en Pay & cross idag, jag är rätt taggad på den faktiskt! Nog för att jag och Snobben aldrig hoppat terränghinder utan bara nån enstaka stock ute i skogen eller på gräsbana en gång och att vi är total-nybörjare på allt vad terräng heter, så ska det bli riktigt, riktigt kul! Jag hoppas att Mr.S inte är alltför morgontrött idag och att han är villig att följa med oss in i transporten, det kan ju vara lite bekymmer med det vissa dagar, hehe. 
 
Jag satt och kollade igenom klubben jag ska hoppa på idag och på deras hemsida hittade jag lite bilder på terräng-hindrena som kommer vara med idag. Måste bara få säga en sista gång innan jag avslutar: Jag är laddad för att få åka iväg och hoppa lite, och speciellt på att få pröva på lite terräng! Vi hörs senare under dagen, right?
Hindret längst åt vänster ska bli riktigt intressant att se om Snobben hoppar, han brukar jämt vara LIVRÄDD för precis sånadär rör när dem ligger i dikena, haha. 
Publicerat i Allmänt,

En mysig uteritt

Publicerat 2014-09-27 kl. 20:52:01 av Isabel Håkansson
Uppdateringen idag- no comments. Jag måste få säga att jag haft fullt upp hela dan, första halvan av dan spenderades ihop med vänner och andra halvan av dan spenderades uppe i stallet. Den här dan har varit så himla lazy, men ändå rolig och bra på nåt sätt. Älskar lugna, oplanerade men ändå fartfyllda dagar, hur nu det går ihop haha. Jag red ut Snobben idag iallafall, känns som en bra kombination att blanda uteritter med träningspass i paddocken, och byta ut bommar & hinderstöd mot sandade ridvägar.
 
Som sällskap under dagens uteritt så var ju självklart Pernilla och Pernilla med, a.ka världens gulligaste ekipage! Ni ska bara se när dem kommer dundrandes i full galopp upp för backarna, eller när Philip travar iväg det fortaste han kan och gör sina små special konster, det är SÅ gulligt. Vi red hur som helst en slinga runt Ösby på varierade underlag, t.ex asfalt, gräs och grusvägar. S kändes pigg, fräsch och framåt till min förtjusning!
 
Nu, i skrivande stund så sitter jag hemma hos pappa och inväntar en lite för sen kvällsmat. Spagetti och köttfärsås står på menyn idag, såå gott. Senare ikväll åker jag hem till mamma igen, för att på så sätt underlätta lite imorgonbitti när jag ska upp och ut till stallet vid 6 på morgon, hehe ;) Imorgon lovar jag er bättre update, kort sagt. Godnatt bästa ni, love u. 
Snobben tidigare ikväll ↑
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Godmorgon älskade lördag ♥

Publicerat 2014-09-27 kl. 11:15:10 av Isabel Håkansson
Morgonpussar, världens bästa häst!

Åh, godmorgon! Jag mår faktiskt rätt bra idag, och igår eftermiddag kom yrselattackerna i små korta stunder bara. Gladare än gladast är jag! Så idag ska jag in till stan och gå på marknaden som pågår just nu, och finally få socialisera mig med lite vänner. Jag HOPPAS att jag slipper att vara yr nu, det har varit så himla jobbigt dem 3 dagarna som varit alltså.. Waaaah, tänk om jag är frisk imorgon och kan hoppa liksom?!?! Så himla kul! 
 
Så förutom att gå på marknaden idag så ska jag rida ut Snobben, känna igenom honom i alla gångarter och sen ska jag tvätta hans svans. När jag tvättar mina hästars svansar så använder jag mig av vanligt hästbalsam och hårinpackning (vanligt som man köper på typ Kicks/ICA), och borstar, sköljer och flätar - då blir svansarna finare än finast! Kan knäppa lite steg för steg bilder i eftermiddag så får ni se, det blir verkligen ett grymt resultat! 
 
Som ni kanske märker är jag lite exalterad nu, men vill bara in till stan och träffa vänner, rida, blogga och leva igen! Jag hatar att vara sjuk och hemma, det är det tråkigaste jag vet, for real. Så nu - byta om, sminka mig och börja röra mig in mot stan. Puss bloggers, ni ÄGER! 
Publicerat i Allmänt,

♥ Lite snyggt till hösten ♥

Publicerat 2014-09-26 kl. 15:30:00 av Isabel Håkansson
- Vågigt hår med slingor, WOW vad det är snyggt om ni frågar mig. Speciellt om håret är tjockt så tycker jag det är hur snyggt som helst med ett vågigt svall. Något ljusare slingor i ett mörkt hår, eller mörkare slingor i ett ljust hår.. mums. 
 
- Basic kläder. Ett par svarta jeans, en stickad tröja och nån snygg klocka ihop med converse/kängor är höstens basic-outfit, och nu talar jag för mig själv. På andra kan jag tycka det är uursnyggt med linnen och långa cardigans, tights och kjolar, men det går inte hem på mig alls.. 
 
- Mörkare toner på nagellack. Svart, grått, beige eller andra något mörkare toner gör sig väldigt fint på naglarna nu när hösten kommit och smygit sig på. Nog för att jag trivs bättre i vanligt lackade, ljusrosa, glittriga naglar, men whatever ;) 
 
- Primeboots. Höga eller låga primeboots, alltså åååh vad jag vill äga ett par sånna innan jag dör. Dem är SÅ sjukt snygga och går att matcha ihop med allt i princip. Jag personligen tycker dem bruna med guldig dragkedja är snyggast.
 
- Ljusslingor, doftljus och snygga ljuslyktor är ett måste för mig på hösten. Dock har jag valt att inte sätta upp nån ljusslinga i år då vi så småning om kommer att flytta, men doftljusen och ljuslyktorna står på sin plats i vanlig ordning. Ingen riktig höst utan dem, hehe. 
Publicerat i Allmänt,

Det eviga täckesdilemmat

Publicerat 2014-09-26 kl. 12:16:00 av Isabel Håkansson
Every single year.. det eviga täckesdilemmat har varat i över 2 år för mig och det känns som om man alltid har för lite täcken, nån hästägare som känner igen sig? Det ska vara ländtäcken, stalltäcken, ofodrade regntäcken, fleecetäcken, vintertäcken, svett-täcken och listan kan bli 7 mil lång om man så vill. Det eviga täckesdilemmat har lämnat efter sig över 4 ofodrade regntäcken till Snobben och 1 till Philip, 2 vintertäcken, 1 svett-täcke, 4 fleecetäcken till Snobben och 1 till Philip, 3 ridtäcken och 2 stalltäcken som nu allihopa ligger invikta ute i förvaringsboden precis bredvid stallet.
 
För i år så känner jag mig nöjd med alla täcken jag har, och jag lovar, inga mer täckesköp för mig i år. Jag själv anser täcken som en ganska rolig investering till hästen, just för det finns ett så himla brett sortiment! Glansiga, fluffiga, söta, snygga och lyxiga täcken, mhmm. Mitt personliga favorit stuk på täcken är när dem ger ett lyxigt intryck med fluff över manken/en "fluff-krage", det om nåt är snyggt! Waaah, känner att jag skulle kunna babbla på i evigheter - om täcken..? Men att hålla ett långt inlägg om täcken känns liiite snark-varning, så jag väljer att avrunda här. 
Dem här täckerna faller mg i smaken, allihopa. Det bruna, ofodrade, vattentåliga täcket var inte jättesnyggt när man ser det på bild, men jag är säker på att det skulle klä jättefint på Snobben. En sak till innan jag avslutar förresten! Tycker ni om när jag klipper och klistar ihop fina collage till er, eller vill ni hellre ha original-bilderna på täckerna direkt i inläggen, om ni förstår hur jag menar? Lämna gärna feedback. 
Publicerat i Allmänt,

En sjuk fredag..

Publicerat 2014-09-26 kl. 10:50:03 av Isabel Håkansson
Hur roligt är det egentligen, att vara sjuk på självaste fredan? Uuuurtråkigt om ni frågar mig, buhu. Med andra ord så är jag hemma ännu en dag, med en allt för jobbig och irriterande yrsel och skuldkänslor över att jag inte går till skolan. Ska försöka plugga lite idag, både på moppe-teorin och lite på spanskan. Känns verkligen som om jag halkat efter i allt vad skolan, moppeplugg och livet heter, vill bara bli frisk och ta tag i allt.. NU. 
 
Hur som helst, gick upp vid halv 7 imorse för att känna ifall jag kunnat gå till skolan idag, men icke. Både mamma och jag var överrens om att jag skulle vara hemma en dag till. Så jag gick och la mig igen och vaknade upp nu. Startar morgonen med att mixa ihop en energirik smoothie i hopp om att den ska boosta till med lite energi och tillfrisknad. Det känns så fräscht att starta morgonen med en nyttig frukost trots att jag är en sucker för socker, vitt bröd och oboy, hehe. 
 
Tänkte gå och lägga mig en stund till efter att jag skrivit det här inlägget åt er, och sen går jag upp till stallet och fixar där. Kanske rider Snobben lite lätt i paddocken, vågar inte rida ut ifall jag skulle få en yrsel-attack, känns lite riskabelt. Om inte så longerar jag honom i alla gångarter istället, går lika bra det. Skulle dock vara skönt att få känna på honom lite innan söndag, ifall att jag mot alla odds skulle vara med på pay & crossen. Okej bloggers, ha en GRYM dag. Make it shine ♥
Publicerat i Allmänt,

Bättre än alla sorters mediciner

Publicerat 2014-09-25 kl. 21:03:34 av Isabel Håkansson
Osminkad, med en slarvig knut på huvudet och världens yrsel - men FYFAN vad bra jag mår av dessa varelser. Alltså, på riktigt nu. Jag var så himla trött och otagg på väg till stallet, men det ändrades lika snabbt då jag möttes av både Snobben och Philip i hagen, så lugna, så harmoniska och så otroligt säkra i sig själv. Skippade ridningen idag, huvudet höll på att sprängas i hundramiljoner bitar kändes det som.. vet verkligen inte vart problemet sitter.. 
 
Snobben och jag promenerade med Pernilla och Philip bort till fältet iallafall där dem svettades igenom ett pass. Philip har blivit SÅ duktig, han tar galoppfattningar på direkten, orkar galoppera på och hålla galoppen tills man själv väljer att sakta av, går att samla upp i traven mycket bättre än förut och är på rätt spår helt enkelt! Men oj, oj, oj vad taggad han var idag.. syrran fick knappt stopp, haha. Måste sova nu, vill verkligen kunna gå till skolan imorgon, godnatt ♥
Publicerat i Allmänt,

"Vilken dag ska du på horse-show?"

Publicerat 2014-09-25 kl. 14:25:00 av Isabel Håkansson
Jag är på friendsarena, där årets horseshow utspelar sig det här året, hela söndagen den 30 november! Jag går på sista showen då jag personligen gillar när shownumrerna inte bara är dressyr eller bara hoppning, utan lite blandat av varje, liksom. Jag kommer hänga i anexet till och från hela dan i princip, vilket kommer bli jätteroligt! Ska nån av er dit på söndan? 
Waaah, jag längtar SÅHÄR mycket! Stockholm Internation Horse-show, det om nåt är verkligen ett utav varje års höjdpunkt. Stämningen, shoppingen och personerna man träffar är så sjukt inspirerande. Tänk er själva, att få hänga en helg/en hel dag med endast hästintresserade människor, shoppa, klappa händerna och stampa med fötterna i takt till musiken efter grymma framträdanden. KÄNSLA. 
Publicerat i Allmänt,

Snobbens schema v.39

Publicerat 2014-09-25 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Red ut, rask skritt och böjde igenom ordentligt. Hårt underlag, så endast skritt. 
 
Tisdag: 75% skritt, nån kilometer i trav och galopp rätt kravlöst pga tittig häst. 
 
Onsdag: Sanna red på banan, gjorde mycket serpentiner och volter för att verkligen få igenom S. Avslutade med race på åkern, och hon tyckte han kändes liite trött.. 
 
Torsdag (idag): Tänkte skritta Snobben en kort sväng med tanke på att han kändes trött igår, samt stretcha + massera med liniment. 
 
Fredag: Lättare ridning på banan, kanske över bommar beroende på underlaget. 
 
Lördag: Rider beroende på hur han känns på fredan. 
 
Söndag: Pay & cross. 
Gosehästarna, snart blir det återförening ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Godmorgon, lovers

Publicerat 2014-09-25 kl. 10:53:15 av Isabel Håkansson
 Dagarna blir allt kallare, luften krispigare och löven gulare.. hösten är här. Kan inte låta bli att tycka det är helmysigt, fastän jag vet hur det är tvinga på sig själv 700 jackor, täckbyxor och vattentåliga skor för att sen gå upp till stallet i 10 minusgrader och rida i backsvart mörker med stjärnorna som bästa vägledare.. Jag längtar inte efter vintern, absolut INTE. Men hösten är rätt okej ändå, synd att den alltid varar så kort tid. 
 
Hur som helst, GODMORGON ♥♥ Hur mår ni idag? Jag mår bra psykiskt, men desto mindre fysiskt.. Jag har konstant huvudvärk, och känslan när jag vaknar är verkligen outstanding. Allt snurrar och jag är yrare än när jag åker snurrkarruseller på grönalund, haha. Förhoppningsvis blir det bra snart.. har inte tid att ligga efter i skolan och vill inte behöva ställa in nånting i helgen, buhu. 
 
Dagen idag blir med andra ord rätt lugn, vila, sova, plugga, stallet och ännu lite mer vila beskriver min dag rätt bra. Bloggen ska även förberedas med tidsinställda inlägg inför helgen och jag lär svara på lite mejl jag fått under veckan men skjutit upp att svara på. Ett utav mejlen är riktigt intressant och kommer förhoppningsvis att gynna på mig, er och företaget inom en snar framtid. Stay tuned bloggers, vi hörs snart. 
Gör nånting bra utav dagen, ni är hel-grymma!
Publicerat i Allmänt,

En sån dag

Publicerat 2014-09-24 kl. 18:33:00 av Isabel Håkansson
Lazy day
 
Den här dagen kan beskrivas med 3 enkla ord: Lång, grå och en aning deppig, faktiskt. Satt länge nu under eftermiddan och pluggade klart den sista moppeteorin medans jag drack en energidricka och känner mig lite piggare nu vilket känner SÅHÄR skönt. Nu inväntar jag middagen som idag består av hemköpt snabbmat, mums och slår om läget till mys-mode. Ikväll ska jag boka biljetter till årets horseshow och blogga endel om kroppen min tillåter det. Jag får sprängande huvudvärk så fort jag sätter mig framför datornskärmen nämligen... Men globen biljetterna ska beställas som sagt och jag är SÅ taggad, det ska bli superroligt! Åker med bästa sällskapet också, vilket inte gör det hela sämre precis. 
 
Hur som helst, jag hoppas kunna krya på mig fram till helgen så att jag slipper ställa in terrängen på söndag. Ser fram emot det huuur mycket som helst faktiskt! Det enda som oroar mig är hur sjutton jag ska få stopp på Snobben om han beter sig likadant som han gjorde under helgens hoppträning, haha. Som tur är brukar han skärpa till sig när det vankas banhoppning och man åker iväg, price the lord för det! När han bara springer iväg med mig innan/efter hindrerna så har jag ingen chans att få stopp på honom, utan det enda jag kan göra är att försöka hålla händerna högt så att han inte bockar av mig, typ. Lilla S, han blir alltid höst/vinter pigg varje år. Riktigt roligt är det, men ibland blir han liiiite overkill, hehe. 
 
Åh, gud vad jag känner för att bara unna mig själv lite kvalitétstid nu ikväll. Ha facemask, lacka naglar, lyssna igenom mina lugnaste favvo-låtar, ringa en kompis och bara koppla av. Det om nåt låter som ett bra avslut efter den här dagen, right? Så med det sagt så ska jag hoppa i mina rosa mjukisbyxor, fläta ihop håret och tända alla ljuslyktor jag har inne på mitt rum - gosgosgos. Ha en bra kväll nu bloggers, och kom ihåg: Livet blir vad ni gör det till. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Ett kärt barn har många namn..

Publicerat 2014-09-24 kl. 12:29:00 av Isabel Håkansson
Nu tänkte jag skriva alla mina smeknamn som jag har åt mina hästar haha. I det här inlägget så skriver jag Philips alla uursöta & något udda smeknamn, så kör vi Snobbens smeknamn i ett annat inlägg. Deal? Okej, let's go.
 
♥ Mippin.
♥ Pimpim
♥ Phille
♥ Phillan
♥ Dippin
♥ Pippan
♥ Philippa
♥ Flippis
♥ Flippflopp
♥ Dipp
♥ Nenis
♥ Flipp
♥ Doppen
♥ Sockis
Publicerat i Allmänt,

Hejdundrandes huvudvärk och en förkylning

Publicerat 2014-09-24 kl. 09:41:46 av Isabel Håkansson
Idag vaknade jag upp med världens mest irriterande förkylning och en hejdundrandes huvudvärk, så med andra ord så stannade jag hemma från skolan och låter denna dag istället bestå av plugg nerbäddad i sängen varvat med serietittande. Skolan är verkligen i full gång nu och läxorna, proven och redovisningarna kommer in som på ett rullande band, en efter en. Bara idag så har jag b.la spanska och matte att plugga på, samt en SO-uppgift som ska finslipas och skickas in. 
 
Sanna rider Snobben idag, dem ska ut och trimma dressyr om underlaget är mjukt och om inte så blir det en mystur i skogen. Philip får en välförtjänt vila och blir ryktad istället, det är han värd. Nu har jag all tid i världen för bloggning och tänkte då faktist skriva ihop lite grymma inlägg till er, kommentera andra bloggar & sprida lite positiv energi denna onsdags förmiddag! Har ni nån bra blogg ni vill tipsa om, eller varför inte er egna? Kommentera nedanför så blir jag superglad, och jag kan garantera er en och en annan kommentar! 
 
Nu - krypa ner i sängen med ett stort glas isvatten och beta av lite plugg. Stay tuned. 
 
Publicerat i Allmänt,

En pigg häst och en glad ryttare

Publicerat 2014-09-23 kl. 21:18:00 av Isabel Håkansson
Det är sjukt egentligen, vad en barbackaritt och några timmar i stallet kan göra för välmåendet och för själen - sick. Jag ska vara ärlig, min eftermiddag SÖG. På bussen på väg hem från skolan krasade allt, och jag gick från toppen till botten på en sekund. Det är sjukt hur fort ett humör kan vända och skifta om från att vara glad och pigg till att på en millisekund istället bli sur och grinig. Nog snackat om det, stallet räddade kvällen iallafall och jag är så tacksam över att få ha två fin, fina hästar uppe i stallet ♥
 
Pernilla och jag red ut ihop på båda ponnysarna idag, barbacka med reflextäcke på hästarna och reflexvästar på oss själva, för att inte glömma reflexerna som satt utrustade på hästarnas ben. Det har varit jättekallt idag, och under ridturen var inget undantag. Jag har fortfarande kind of ingen känsel i mina fingrar efter att ha ridit utan handskar, så kallt var det. 
 
Vi red ner till rundbanan och klättrade lite, sedan passade vi på att trava och galoppera nån kilometer då det var mjukt och harvat längst en liten slinga precis bortanför rundbanan. Snobben var pigg som tusan och inte arbetsvillig för fem öre, haha. Det var ju såå mycket roligare att kolla in i skogen och springa med huvudet i himlen ju.. ni med höstpigga ponnys vet vad jag pratar om, right? En riktigt mysig ritt blev det hur som helst och jag är nöjd över båda ponnysbusarna! 
3 mys-detalj bilder från idag. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Nån som vet..?

Publicerat 2014-09-23 kl. 16:48:00 av Isabel Håkansson
 Hur gör man när man ska tävla terräng/hoppa en pay & cross..? Går man liksom banan som om det vore en helt vanlig hopp-bana på en hopptävling, eller hur sjutton gör man? Hoppar man vilka hinder man vill och hur man vill..? Får man en startsignal? Går det på tid? Nån här som hoppat en pay & cross nångång, eller till och med tävlat terräng? HJÄLP MIG. 
 
Förövrigt förresten så är jag så himla exalterad och förväntans full inför söndag, hihi. Jag och Snobben hoppar en nybörjar klass och syftet med hela pay & crossen är bara att komma runt och ha förbaskat kul, helt enkelt. Vi har som sagt aldrig hoppat terränghinder och bara nån enstaka stock då och då, vilket har gått väldigt bra! Snobben är rätt orädd av sig som tur är, *peppar peppar ta i trä*
Publicerat i Allmänt,

Mina personliga höst-favs

Publicerat 2014-09-23 kl. 11:26:00 av Isabel Håkansson
Mina personliga höst favoriter måste ju vara UGGS-austalia, alltså. Jag älskar dem, med betoning på älskar dem rakt igenom. Visst, det är inte dem snyggaste skorna på marknaden, men vi får aldrig glömma bort hur otroligt sköna dem är. Det kan göra en hel dag att få stoppa ner fötterna i uggsen på morgonen, helt seriöst. Och varför jag skriver just UGGS-australia är för att jag en gång testat att ha oäkta uggs, och med risk för att låta snobbig - never more. Dem blir slitna jättefort, är inte vattentåliga för fem öre, sulan i skon blir platt och äcklig samt att dem inte ens är i närheten att vara lika sköna som dem äkta uggsen är. 
 
Jag vet, UGGS-australia är dyrt, men dem håller i längden då istället för att man ska behöva köpa nya oäkta uggs vinter efter vinter, liksom. Belive me! 
Publicerat i Allmänt,

Tisdag morgon ❤️

Publicerat 2014-09-23 kl. 07:31:50 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Det här med att vara effektiv..

Publicerat 2014-09-22 kl. 21:09:15 av Isabel Håkansson
Med knut i håret och världens störa duckface på första bilden, en gosig öronbild uppifrån Snobbens härliga rygg där man även får med dem nyblivna höstlöven på bild, stallet in action samt en puss-bild på mig och mitt fina hjärta innan dagens ridpass så kan inget bli fel, right? 
 
Är det bara jag som när jag lovat mig själv att vara effektiv, kommer på mig själv när jag sitter och grundvisiterar hela hästen eller omsorgsfullt penslar in hästarnas hovar helt ovetandes om tiden..? Haha, ibland blir jag GALEN på mig själv.. jag menar, jag kom hem nu? Aja, huvudsaken är att ponnykillarna har tagits hand om och ännu en dag fått motion, omsorg, rykt, gos, mockade boxar och mat - det känns bra i mamma hjärtat ♥ 
 
Både Snobben och Philip skrittades ut idag, backen var helt benhård så det gick inte att göra annat, tyvärr. Jag tog iallafall tillfället i akt och jobbade igenom Snobben ordentligt i skritten. Sidvärsrörelser, varierade former och ännu lite mer sidvärsrörelser beskriver dagens ridpass rätt bra! Det gick bra iallafall och både Philip och Snobben njöt av att få komma ut och sträcka på sig lite, härligt! 
 
Nu däremot är min tidsbudget rätt dålig alltså.. Jag ska så fort det här inlägget är publicerat hoppa in i en varm dusch, tvätta bort dagens smink och smörja in benen i nån god luktande bodybutter, och efter det ska jag svepa in mig i en filt och hoppa ner i soffan för att fördjupa mig i AM-böckerna nån timme innan paradise hotel börjar. Med andra ord lär jag sluta skriva nu, för att kunna hinna med allt annat. Hoppas ni haft en helgrym dag, sovgott så hörs vi imorgon. Love u. 
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

En vanlig, gråmulen och stormig måndag

Publicerat 2014-09-22 kl. 17:12:00 av Isabel Håkansson
SHIT, alltså. Sverige har bjudit på blåst, regn och storm nästan hela dan. Min morgon slutade med ett trasigt paraply, att vinterjackan åkte på och att jag satte mig på bussen med dygnsura converse på fötterna, haha. Dock hade stormen sina fördelar, och ska jag vara ärlig så var det ganska mysigt att sitta inne i klassrummen på lektionerna medans regnet smattrade emot rutorna och träden halvt låg ner pågrund av blåsten utanför fönstet.
 
Nu emot eftermiddan så sprack vädret upp hur som helst så jag drog och käkade med Sandra och Linn inne i stan och tog efter det snabbaste bussen hem. Planerna för den här eftermiddan och kvällen är att vara effektiv som bara tusan, för att på så sätt kunna slå mig ner i soffan senare ikväll, måla naglarna och umgås med mamma & syrran framför tv:en. Stallet ska fixas och moppeteorin ska pluggas på - let's do this!
 
Waaah, så taggad på den här veckan! Massa stall, kompisar och annat skoj står på listan.. love life ♥
Ibland saknar jag verkligen den riktiga sommaren och sommarlovet som var, alltså. Den var så himla, himla grym och jag är så tacksam för allt jag hann med att göra i sommar och alla grymma människor jag umgicks med. Sommaren 2014 - I will always remember you, på både gott och ont.
Publicerat i Allmänt,

5.

Publicerat 2014-09-22 kl. 14:37:00 av Isabel Håkansson
♥ Jag kan inte ta i saker när mina fingrar är blöta. Jag knyter ihop händerna till knytnävar och går omkring så tills fingrarna torkat, haha. 
 
♥ Oftast är jag rätt otålig när det kommer till grejer i vardan. Planerar man t.ex nånting med nån kompis så är jag alltid den som ropar rakt ut "men kan vi inte göra det imorgon, då??". Men när det kommer till ridning och hästar så är jag oftast hellugn och väntar ut hästen jag sitter på och väntar på framgång. 
 
♥ Jag tänker mycket. Och ofta. På allt. För mycket. Min hjärna kan bli så överbelastad att jag ibland blir deppig och trött, sur och ledsen, allt i en enda stor blandning. Det har hänt och händer fortfarande ibland att jag kan ha haft en sjukt grym dag, kommer hem, lägger mig i sängen, blundar några minuter och sen slutar det med att jag ligger och storbölar med mascaran utsmetad i hela ansiktet ansiktet, typ. 
 
♥ Jag är lätt uttråkad. Jag klarar verkligen inte av att sitta tyst på lektioner, sitta still i timtal eller bara ligga raklång i sängen framför en serie en hel dag - NO, NO, NO. Jag vill få saker gjorda, snacka, skratta och göra nånting bra utav varje dag. 
 
♥ Jag är värdelös på matte, alltså VÄRDELÖS. Igår när jag satt och bläddrade igenom mina gamla mappar sen mellanstadiet och så hittade jag en gammal matte-läxa som jag gjort i 5:an och jag fattade n-a-d-a.
Publicerat i Allmänt,

Planer på hästfronten..

Publicerat 2014-09-22 kl. 11:15:00 av Isabel Håkansson
Igår var jag & mamma nere och kollade på Philip och Snobbens - mest troligt - framtida stall. Anledningarna är privata, men inget allvarligt at all. Mest byter vi stall pågrund av dem förbättrade ridmöjligheterna, större stall och mer stallvänner som kommer bli i det (mest troligt) nya stallet.
 
 Sanna (Mickis syster) kommer fortsätta att rida Snobben samtidigt som Mickis kommer träna mig och Snobben lite då och då, fastän vi med 99,9% säkerhet byter stall. Det enda jag är orolig över är hur Snobben ska trivas.. vi går från ett litet stall till ett lite större. MEN han kommer fortfarande endast hanteras, ridas och skötas av mig, mamma eller Sanna - ingen annan. Trivs han inte så får han ställas tillbaka i gamla stallet, vi har trots allt den möjligheten kvar, liksom. Visst är nya stallet fint, förresten? :D 
 
Publicerat i Allmänt,

ღ En slapp söndag ღ

Publicerat 2014-09-21 kl. 20:11:46 av Isabel Håkansson
Okej, NU är jag klar med allt och kan - finally - sätta mig ned framför datorn i lugn och ro. Dagen kan beskrivas med 3 ord: intensiv, intensiv och lite mer intensiv. Fysjutton vad jag, mamma och Pernilla sprungit runt och städat och jäklar vad jag pluggat moppeteori idag, alltså. Tog ett litet break mitt på dan för att möta upp en bra vän och planera lite SIHS 2014, snacka om livet och lite annat, så välbehövligt ibland. 
 
Snobben fick vila idag med tanke på att det började regna, samma med Philip. Tror det kan vara skönt med en dag ledigt för dem också, håller tummarna på att Snobben inte blir alltför stel tills imorgon bara. Hans vecka är faktiskt rätt intensiv som den ser ut nu, med markarbetsträning på tisdag, Sanna som rider på onsdag och på söndag så är jag och Snobben anmälda till en Pay & Cross, haha! Jag och Snobben har hoppat över enstaka stockar, vattenmattor och gått i vattenpölar, typ.. men vafasen, Pay & Cross är mer som en träningstävling, så vi kör! 
 
Som avslut på denna alltför stressiga dag så har jag och Pernilla bakat en spulpaj med hallon som fyllning, så gott. Nu ska jag hoppa in i en varm dusch, lägga i hårinpackning och låta den verka i håret nån timme medans jag förbereder tidsinställda. Imorgon är en ny vecka och ett nytt kapitel i livet, låt oss göra den bra! 
En paj dränkt i vaniljsås är en god paj, hehe ;) RIGHT NOW.
Publicerat i Allmänt,

Läppskrubb // ett måste

Publicerat 2014-09-21 kl. 12:49:00 av Isabel Håkansson
Ett bra läppskrubb är ett måste inför hösten om ni frågar mig. Min läppskrubb kommer ifrån "Lush", en jätte bra butik som säljer saker som är bra för kroppen t.ex bodybutters, facemasks, läppskrubbar och en massa olika hår-vårds produkter. Läppskrubben jag har är i smaken/lukten popcorn, och den luktar SJUKT gott. Det bästa med den måste vara att den bara är gjord på naturliga ingredienser så att man kan - efter att man skrubbat läpparna - slicka upp resterna som blir kvar på läpparna. Ett riktigt kap!
Publicerat i Allmänt,

En fullproppad söndag..

Publicerat 2014-09-21 kl. 11:32:08 av Isabel Håkansson
Hey hallo bloggers! Alltså, jag har SÅ mycket att göra idag.. Först ska mitt rum städas, dammas, damsugas och få sig en riktig omgång, och sen imorgon kommer en städfirma hit för att finslipa det sista av städningen, tvättar fönster och lite så. Det är nämligen så att på tisdag, så kommer mäklaren hit för att fotografera huset. Blandade känslor faktiskt.. det här huset är liksom en del av mig och min barndom, men samtidigt så känns det som om det inte är förrän vi sålt huset som vi kan gå vidare ifrån allt som varit. Så jag försöker tänka positivt, det är de bästa man kan göra i såna här situationer ♥
 
Hur som helst, min morgon startade i stallet idag igen! Egentligen var det inte tänkt så, men stall-ägaren blev sjuk och med tanke på att vi är dem enda som har hästar i stallet så åkte vi på det, inte mig emot mer än att jag är riktigt trött nu, hehe. Snobben verkade pigg och glad, liiite träningsverk hade han dock. Så idag blir det promenad/jogging ute. Så fort vi släppt ut hästarna så gjorde jag och Pernilla baguetter i ugn samtidigt som vi lyssnade på musik och läste ur min moppe-bok. Bara 1 vecka och 4 dagar kvar tills slutprovet idag.. nervös är bara förnamnet.
 
Nu: Städa, städa, städa. Efter det står stallet högst upp på listan. Vi hörs när jag har möjlighet att klämma in bloggen på schemat helt enkelt, puss.
Publicerat i Allmänt,

Min superstjärna!

Publicerat 2014-09-20 kl. 18:14:00 av Isabel Håkansson
Alltså, jag DÖR åt dagens ridpass så bra det gick. Från att ha startat passet med dragkamp pga att Snobben drog omkring i paddocken och bockade som aldrig förr, till att gå klockrent i form i alla gångarter och hur lätt som helst hoppa en bana med full kontroll och fokus. Mamma filmade en kort snutt när jag galopperade på en volt. Jag låter Snobben söka sig ner i en egen, bekväm form och han trivs så bra med det. Hela han var lurvig av svett och munnen var helt skummig efter dagen ridpass. Fysjutton vad bra jag och Snobben kan vara ihop ibland, alltså.

Ikväll ska jag upp till stallet en sista gång för att byta täcken på både Philip & Snobben samt kyla Snobbens ben. Han står med BoT paddar och fleecelindor nu :) Vad tycker ni om ridfilmen ovan? Ge gärna kritik!

Publicerat i Snobbens ridbok, videor,

Ett enkelt & gott mellanmål

Publicerat 2014-09-20 kl. 13:15:00 av Isabel Håkansson
Amerikanska pannkakor är s-å h-i-m-l-a g-o-t-t, alltså verkligen. Det går att käka ihop med färska bär, grädde & sylt, sirap och glass, samt är otroligt mättande. Den största fördelen dock måste ju vara att det tar knappa 30 minuter att både vispa ihop en smet och grädda pannkakorna, hiss, hiss, hiss!
 
Det du behöver är:
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 msk smält smör + smör till stekning
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl Vetemjöl
Börja med att blanda ihop dem torra ingredienserna, och när du gjort det blandar du i det smälta smöret, mjölken och till sist ägget. Vispa ihop och börja steka - well done.  
Publicerat i Allmänt,

Mysmorgon i stallet ♥

Publicerat 2014-09-20 kl. 11:10:00 av Isabel Håkansson
Måste bara få säga att jag tycker Snobben gör sig så himla, himla superfin i sitt såkallade "höst-täcke. Brunt kan faktiskt vara fint på en brun häst tycker jag, min Snobb är ett levande exempel *blink.
 
Hur som helst, klockan stod ställd på 06:45 imorse, så jag låg och drog mig några minuter innan jag tvingade mig själv upp ur sängen för att väcka syrran. Stallmornar kan vara himla jobbiga, men GUD vad underskattade dem är ändå. Det finns inget bättre än att få vara med om första morgongnäggningarna, pussa på ponnymularna och krama om dem små morgontrötta ponnysarna. Det ända som är jobbigt är ju att man måste ta sig upp ur sängen, liksom.
 
Snobben är alltid överenergisk på mornarna, samtidigt som han är lite småtjurig och trött, haha. Men jag tycker det är himla gullig med stora personligheter hos hästar, så det är inte mig emot. Man får respektera honom och försöka ta hans morgonhumör med en nypa salt helt enkelt. Philip är tvärtemot, pigg, glad och kramgo som alltid! Världens goaste och snällaste lilla häst, utan tvekan. Hur startade ni er morgon? I stallet, som jag?
Publicerat i Allmänt,

Rädd för massage maskinen..

Publicerat 2014-09-19 kl. 20:53:00 av Isabel Håkansson
Tillbaka efter en underbar stallkväll, oh yes ♥ Jag hade ju planerat att unna Snobben en mysig massage med hans nya massagemaskin som jag hört riktigt gott om, en riktig lyxmaskin som både masserar på djupet och tillför värme. Meeeen, tror ni inte Snobben flög i taket första gången vi startade maskinen? Eh, jo. Han är livrädd för klippmaskiner, och tydligen så var inte massagemaskinen något undantag. Jag filmade faktiskt en liten snutt när vi skulle prova sätta på maskinen medans Pernilla höll i honom och jag stod några meter ifrån.

Förutom att han vägrade bli masserad så fick han sig i alla fall en långrykt och en promenad i rask skritt, godis och massa pussar och kramar i stora mängder. Tänkte stå med massagemaskinen och låta den vibrera några minuter varje dag nu så att Snobben åtminstone vänjer sig vid ljudet av den..
Publicerat i videor,

+ och - med dagen hittils

Publicerat 2014-09-19 kl. 17:33:36 av Isabel Håkansson
+ Skoldagen var rolig och jag umgicks med världens bästa
- Word one: tonårstjejer.
+ Ska upp till stallet nu och förbereda för världens mysigaste stallkväll ♥
- Word two: hästmänniskor.
+ Ännu en dag mindre tills min 15-års dag, weho!
- Har typ världens tråkigaste helg framför mig, skojar inte. Städning, städning och lite mer städning står på schemat.
+ Grymt väder!
- Bloggens updatering idag, alltså..
+ Min updaterade design, åh grymma Johanna som fixar den.. du är guld värd!
 
Så fräscht, så stilrent men samtidigt ser det proffsigt ut, liksom. I LOVE it.
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon underbaringar ❤️❤️

Publicerat 2014-09-19 kl. 08:19:22 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Galoppträning 18/09-14

Publicerat 2014-09-18 kl. 21:01:13 av Isabel Håkansson
Jag måste äga världens bästa och finaste ponny, alltså. Snobben kan vara ett riktigt pain in the ass vissa dagar, medans han vissa dagar kan vara världens underbaraste & finaste ponny. Men F*N vad dem bra sidorna väger upp hos Snobben, verkligen. Hans sämre sidor är ju trots allt en del av honom och kommer alltid att vara, och jag älskar honom för det. Idag försökte han stanna och slippa undan till en början, men jag var på honom direkt och berömde honom massor så fort han gick fram. Det gick över rätt fort och då kunde vi börja koncentrera oss på arbetet. Dagens pass gick ut på - kondition och få upp flås. Efter ca 15-20 minuter i effektiv arbetsgalopp med endast några minuters paus lite här och där så var han svettig och flåsig som sjutton.
 
Han var rätt busig dagen i ära faktiskt, haha. Nån gång fick han för sig att dra iväg i full fart uppför en backe, och vid ett tillfälle så la han in ett stort bocksprång samtidigt som han sköt rygg, dock var och är det bara roligt med lite livstecken från Snobbens sida. Jag menar, rider man ut på en åker med hackamore  så är det nog inte jättekonstigt om hästen blir lite busig och pigg, liksom. Som avslut på ett bra och roligt pass så joggade jag honom lång och låg, superfin och stadig i formen. Efter ridningen så blev det stretching och på med ett fleecetäcke med hals och liniment på rygg och bogparti så att han håller sig varm under natten. 
 
Imorgon ska jag ta med Snobbens nya massage-maskin upp till stallet, vi köpte den för några månader sedan men har inte testat den ännu! Den gick åt som smör under Falsterbo veckan, så jag tror att den är riktigt bra! Philip ska också få sig en omgång, lillen får inte glömmas bort, never ever. Så imorgon blir en riktig pysseldag med båda hästisarna. Massage och promenad, spolning av ben, långrykt, hästgodis och liite för mycket pussar kan aldrig slå fel - längtar redan efter mina små ♥♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Torsdagsglad

Publicerat 2014-09-18 kl. 16:35:00 av Isabel Håkansson
Fysjutton vad jag total-älskar att få logga in här, speciellt när man möts av endast positiva kommentarer på bilden då jag red Philip, tack till er ♥ Och innan jag kickar igång det här inlägget så tänkte jag länka bloggarna som kommenterade det här inlägget för några dar sen - här, här, här, här  och här. Personligen tycker jag dessa bloggar är helgoa, så klicka er in på dem och gör er själva en tjänst!
 
I alla fall, hej älskade ni! Mår ni bra? I do! Livet är bra härligt, alltså. Vaknar ni och känner direkt att dethär inte är er dag, gå med inställningen "smile today, cry tomorrow". För varje dag ÄR någonting alldeles speciellt, och bara man lär sig acceptera alla livets baksidor, så finns det ingenting alls att klaga på så länge man har kläder på kroppen och mat på bordet. Och tro mig, jag om nån vet hur det kan kännas att gå upp 6 en måndagmorgon och inte ha nånting att se fram emot. Men kämpa, kämpa, kämpa & håll ut! Ett léende kostar ingenting och dessutom sprider det en massa positiv energi, tänkvärt.
 
Skoldagen idag gick undan faktiskt. Jag fick ännu ett prov avbockat och det gick riktigt bra! På torsdagar har vi vad jag, Märta, Pernilla och Madde kallar en "helvettes eftermiddag" efter lunch, men idag var den helt okej faktiskt! Alltid nåt.. ;) Vi fick ledigt ifrån fysiken, vilket var riktigt skönt! Nu har jag vart hemma i nån timme och bara laddat upp inför en stallkväll. Dagen i ära ska jag och Snobben ut och galoppera på fältet, SHIT vad vi båda är värda det efter gårdagens grymma dressyrträning. Mickis fick t.om rysningar under ett tillfälle. Ridning förmedlar en sån känsla när det väl sitter, jag fullkomligt älskar sporten jag håller på med. Enough said.
Måste säga att det är en mild höst vi har hittills, bilderna ovan är tagna för 20 minuter sen liksom. Jaja, man lär väl njuta så länge det varar, eller hur?
Publicerat i Allmänt,

Mitt allt.

Publicerat 2014-09-18 kl. 11:36:00 av Isabel Håkansson
Aldrig någonsin i hela mitt liv har nåt känts så rätt. Min kärlek, min bästavän, själsfrände och jordklotsfavorit. Jag önskar att jag kunde säga att endast döden kommer kunna skilja oss åt. Älskar dig.
Publicerat i Allmänt,

Poor litte pony..

Publicerat 2014-09-17 kl. 18:58:00 av Isabel Håkansson
Här var då alltså jag sittandes på Philip i söndags då jag hoppade upp på honom en stund och tämjde till honom åt min syster. Philip kan vara SJUKT bråkig med Pernilla, vägra galoppera, bocka, sparka bakut eller dra iväg helt oprovocerat. Pernilla är verkligen inte rätta personen att rida till en häst då hon är rätt mesig av sig, så ibland (absolut inte mer än 2 gånger i månaden max 15 minuter åt gången) så får jag hoppa upp och galoppera Philip, morra lite åt honom ifall det behövs och försöka visa honom att det är mer än okej att vara glad och lite busig, men inte så att det slår över och dem där busen blir till dumheter, liksom.
 
Jag och Philip hoppade faktiskt hinderna på bilden också, jäklar vad den där lilla hästen tar i alltså! Det gäller ju att hoppa högt över dem små 30 cm hindrerna, ni vet ;) För att tillägga så väger jag bara något kilo över 40, så han tar absolut inte skada av det. Philip är ju bara 7 år och ska lära sig rätt från början, så då är det viktigt att han rids rätt och inte får lära in sig av sina dumheter. Rider ni shettis ibland? :)
Publicerat i Allmänt,

Next stop - stallet.

Publicerat 2014-09-17 kl. 15:56:00 av Isabel Håkansson
Hey hello! Gissa vem som ännu en gång "missade" bussen, JAG! Eller missade bussen är helt fel ord.. Det var nämligen så att jag, Märta och 2 till ifrån klassen gick tidigare ifrån vår sista lektion som förövrigt var SO för att hinna med bussen. Vi stod på busshållplatsen och vår busslinje kom, stannade MEN öppnade inte dörrarna - och det värsta av allt: busschaffören åkte bara helt nonchalant vidare!!! FÖRBANNAD.
 
Jag och Märta gick och käkade lite mat i alla fall, så nu är jag proppmätt och slipper äta här hemma innan stallet. Idag är det byte från pappa till mamma, så nu blir det landet och att bo ihop med alla djuren i en vecka framöver, jag har saknat det SÅ mycket ♥ Samtidigt älskar jag att vara hos pappa inne i stan och då & då dra till Stockholm och göra spontana saker som bara pappa kan komma på. Jag har en fot i vardera värld och jag älskar det, trots allt.
 
Okej, det här inlägget skulle varken handla om mitt hat emot VL-bussarna eller om att leva det bästa av två världar. Jag ville bara kika in här och säga hej och hejdå i princip. Snobben och Mickis väntar nämligen på mig uppe i stallet. Dressyrträning is next on the list. Senare ikväll kommer även bilden upp på när jag rider Philip.. be here.

Publicerat i Allmänt,

Q/A #4

Publicerat 2014-09-17 kl. 12:32:00 av Isabel Håkansson
Om du hade chansen att få hem en utav sveriges finaste hopphästar, men va tvungen att sälja snobben, för att få den, skulle du ha gjort det då?
Enligt mig själv så äger jag den finaste hästen jag nånsin hade kunnat föreställa mig, rider man honom på rätt sätt så kan han bli otroligt fin. Men om vi ska se det teoretiskt, så blir mitt svar nej iallafall!
 
 
vad gillar du bäst, att stå på egna ben och blogga själv, eller blogga tillsammans med någon och få lite hjälp på traven?
Att blogga ihop med nån kan vara jätte behändigt och smidigt, speciellt med tanke på att man inte behöver updatera lika mycket själv då som man behöver när man driver en blogg på egen hand. Men jag måste säga att blogga själv är mer "jag", då får jag driva bloggen som jag vill och helt på mitt egna sätt, liksom.
 
Finns det någonting du har publicerat på bloggen som du VERKLIGEN ångrar?
Absolut.

Har du börjat funderat på storhäst, eller kommer du gå över till D-ponny efter snobben?

Jag vill ta hem en storhäst och ha på sidan av Snobben, och träna & tävla både storhäst och Snobben. Men tiden krisar och jag vet inte om jag skulle orka att ha 2 hästar med skola och kompisar som båda måste prioriteras, faktiskt..
 

Är det meningen att din lillasyster ska ta över snobben när du har växt ur honom?
Jag har växt klar i princip, kanske att jag växer några centimeter till men inte mer än så liksom. Anyways, det var meningen att Pernilla (syrran) skulle ta över Snobben först. Men Pernilla har jättemycket respekt för Snobben och är rätt rädd av sig när det kommer till hästar, och då är inte Snobben den rätta hästen för henne. Tyvärr.
 
Vad tycker du om ridtjejer/killar som bara köper en problem ponny ''bara sådär'' Men sen inte klarar av den?
Taskigt emot hästen om inte annat. Sen tycker jag man är ootroligt osmart och trångsynt om man inte från början är 100 000% säker på att man klarar av ponnyn, men ändå köper den. Det blir ju inte roligt alls i slutändan om man inte klarar av sin egna ponny, liksom :(
 
Första gången du ramla av?
Jag minns det SÅ väl, haha. Varje måndag så hade ridklubben jag red på då en sån här "fri ridning" som jag jämt brukade rida i. En måndag så red jag en ponny som hette Mirte, ett D-ponny sto. Just den dan så var hon jättepigg, så hon drog iväg och sprang in i ridhusväggen så jag pressades emellan henne och ridhusväggen då. Det gick ganska illa och jag fick som ett blåmärke på höftbenet, hehe.
 
Idol inom bloggvärlden?
Älskar Nellie Berntssons grymma upplägg på inlägg och Linn Olssons noggrannhet och passion - så nån blandning av Nellie och Linn.
 
Stockholm/Göteborg
Stockholm tror jag.. Det är staden jag är född i och jag trivs otroligt bra där, så mitt svar får kort & gott bli Stockholm! Även om jag diggar Göteborg också.
 
Har du bra självförtroende?
För det mesta, nej. Dock går det rätt mycket i perioder, vissa perioder är mitt självförtroende bra och vissa perioder är självförtroendet i botten, typ. Men jag försöker att intala mig själv att jag är mycket bättre än jag tror ibland.
Publicerat i Allmänt,

Onsdag och allvaret kör igång.. igen.

Publicerat 2014-09-17 kl. 07:07:21 av Isabel Håkansson
Godmorgon bloggers ♥ Idag är jag uppe i god tid just för ett få till en lugn & skön morgon, vilket även var ett mål för mig när jag började 9:an. Alla mornar formar ju liksom litegrann hur dagen ska bli, har man en dålig morgon får man oftast en dålig dag etc.. Så jag försöker att göra alla mornar bra, för mitt egna bästa och alla andras bästa. Så 06:00 imorse var det upp och hoppa för min del, kan hända att jag låg och drog mig några minuter dock, hehe.
 
Onsdag idag ju, men för mig så blir det här som en mini-måndag. Jag har ju inte gått i skolan varken måndag eller tisdag, så idag blir det skolpremiär för den här veckan. Som tur är så slutar vi tidigt och jag kan i lugn och ro käka mellis och borsta Snobben länge innan dressyrträningen ikväll. Egentligen är jag häst-fri på onsdagar, men idag så bestämde jag mig för att skippa min häst-fria dag och istället dressyrträna för Mickis.
 
Riktigt kallt är det utanför huset och i skrivande stund sitter jag nergosad under en filt i soffan. Sverige bjuder verkligen en ruskigt kall höst-morgon med tjock dimma, krispig September luft och frost i gräset. Med det skrivet ska jag nu lämna filten och soffgruppen och istället placera mig i köket för att käka dagens första måltid - frukost. Vi hörs later on, ha en bra dag!
Dagens facelook
Publicerat i Allmänt,

Godnatt hörni, imorgon är en ny dag ♥

Publicerat 2014-09-16 kl. 22:25:26 av Isabel Håkansson
Efter en jättegod middag ihop med pappa som bestod av hemköpt thaimat så ska jag nu krypa ner i sängen med nyduschat hår och nylackade naglar. Godnatt, love u.
Publicerat i Allmänt,

En grym stalldag i det fina höstvädret!

Publicerat 2014-09-16 kl. 19:54:25 av Isabel Håkansson
Idag levererade både jag, Snobben, Pernilla och lilla Philip - på riktigt. Snobben och jag tog oss ett pass på banan och Pernilla och Philip tog sig en uteritt och tränade lite galoppintervaller. Ni behöver inte ens fråga mig hur svettig Philip var när jag och Pernilla möttes ute vid grusplan för att skritta av ponnysarna tillsammans, dygnsur var han! Men en svettig och nöjd häst med en dunderglad och nöjd ryttare på ryggen måste betyda att dem ridit ett bra pass ihop iallafall!

I början utav mitt och Snobbens ridpass så var han jättespänstig, skrek efter Philip som han förövrigt har fäst sig alldeles för mycket vid och var allmänt dryg liksom. När vi börjat jobba så blev han betydligt bättre som tur var, och han gick stadigt i form 95% av passet, under dem resterande 5% så gnäggade han för full hals och trippade omkring, hehe. Men över lag så var han JÄTTEduktig och jag är klappade både honom och mig själv på axeln så fort jag suttit av. Träning ger färdighet, oh yes!
 
Efter ridningen så spolade jag av Philip och linimenterade Snobbens ben samtidigt som Pernilla städade stallet och plockade undan, effektivt & snabbt gick det. Slängde åt dem deras middagspåsar packade med hö som dem fick käka i hagen som ett avslut på en underbar stalldag! Lovelovelove.
Alltså en fråga, HUR söt är inte mina ponnypojkar på en skala från 1-10? Förresten, jag har en bild när jag rider Philip från i söndags när jag fick sitta upp på honom en stund eftersom han var lite bråkig med syrran.. vill ni se? ;) 5 visade intressen och sen visar jag, tro mig - det är en rolig syn!
Publicerat i Snobbens ridbok,

But first..

Publicerat 2014-09-16 kl. 14:14:00 av Isabel Håkansson
.. let me take a selfie!
 
Okej.. jag har kommit till insikt med att jag tar SJUKT mycket selfies. Varje dag så klickar jag bilder när jag sminkat mig, när jag är totalt ofixad, när jag är i stallet, på hästryggen och överallt. Men jag tror det är viktigt att man får vara lite ego ibland, actually. Vi ska gilla oss själva och acceptera hur vi faktiskt ser ut och gilla synen vi ser i spegeln varje dag. Jag om NÅN har komplex över mig själv och är otroligt självkritisk, men kom igen allihopa - vi ÄR vackra. End of story.
Publicerat i Allmänt,

Världens lugnaste morgon, utan tvekan.

Publicerat 2014-09-16 kl. 13:57:05 av Isabel Håkansson
Godmorgon, eller godförmiddag kanske passar bättre såhär dags..? ;) Jag vaknade runt 10 imorse av att Märta skulle ut & gå med Bosse. Så medans hon gjorde det så låg jag kvar i sängen och halvsov, haha. När hon kom tillbaks hur som helst så låg vi och drog oss, halvsov och snackade i några timmar. Vi har ju studiedag som sagt, så det blir vääldigt slappa dagar. Otroligt skönt om ni frågar mig!
 
Igår fick hästarna vila emot min vilja, men tiden fanns inte.. tyvärr. Jag spenderade ju som sagt dagen i västerås och åkte ifrån Sala klockan nio på morgonen, så om jag överhuvudtaget skulle haft en chans att ha hunnit med att rida skulle jag fått gå upp klockan 05:00, och då hade jag ändå fått stressa i slutändan. Så istället för det så unnade jag mig själv en extra timme sömn och tog det lugnt.
 
Idag däremot blir det ridning! Tänkte rida igenom Snobben lite lätt och bara känna på dagsformen, liksom. Står det hinder i paddocken så kanske jag skuttar över dem lite bara omväxlingensskull. Mycket fokus på dressyren nu och att få mig och Snobben sammansvetsade igen, så som vi var förut. So yes, full fokusering på dressyren nu som sagt. 
Från imorse ↑ Ha en bra dag nu, hörni!
 
Publicerat i Allmänt,

Nu - paradise hotel

Publicerat 2014-09-15 kl. 22:33:19 av Isabel Håkansson
I skrivande stund ♥
 
Efter en lååång dag i Västerås med ett gäng ur klassen så bestämde jag och Märta oss för att sova ikväll. Så runt klockan 7 när jag precis kilvit av tåget hemma i lilla Sala igen så mötte jag upp henne i parken. Med uggs, musik i öronen och en tunnare höstjacka så fick jag verkilgen in höstkänslan på riktigt. Längtar efter den riktiga hösten nu, faktiskt. Jag hatar att ligga i mellanläget emellan sommar & höst, liksom.
 
Så fort vi möttes upp så snackade vi ikapp i ca 1 timme om allt som hänt under helgen. Märta är verkligen en kompis jag kan snacka med om ALLT, älskar att bara ligga uppe och snacka om allt som kan tänkas dyka upp i ens huvud - a real friend. Klockan 8 så slog vi på idol och kollade på det (såklart), och min personliga favorit är utan tvekan Lisa.
 
Efter Idol så hade vi en stund på oss att springa ner till Ica och köpa lite frukt och gottis till Paradise hotel, och det gjorde vi ;) Godnatt älskade bloggläsare, vi hörs imorgon igen - det vet ni.
Publicerat i Allmänt,

Driv din blogg framåt.. hur?

Publicerat 2014-09-15 kl. 16:20:00 av Isabel Håkansson
Jag total-älskar att läsa sånna här tips inlägg och om inte minst när dem står under kategorin "blogg", det måste vara det absolut intressantaste ämnet när man själv har en blogg och vill driva den framåt enligt mig! Förutom att inläggen är väldigt roliga att läsa, så är dem även ruskigt roliga att skriva. Man blir positiv, pepp & ännu en gång SJUKT pepp på bloggen och bloggosfären i övrigt. 
 
Så.. mina bästa tips för att kunna driva sin blogg framåt? Okey, here we go.
 
Bra förutsättningar. Dvs, en bra skrivförmåga, gärna en bra dator, redigeringsprogram och en symstem-kamera så att man kan leverera högupplösta bilder i bra kvalité. Det viktigaste i denna punkt är dock skrivförmågan, man tröttnar SÅ fort på små stavfel hit och dit, belive me. En bra dator och världens bästa symstem-kamera kvittar om du ändå inte har skrivförmågan, liksom.
 
Ett enormt driv. Här är en av de viktigaste punkterna, helt klart. Bloggosfären är hetare än nånsin och det kryllar bokstavligttalat av bloggar där ute, hästbloggar, modebloggar, sminkbloggar, tipsbloggar, skvallerbloggar och gud vet vad. Du som bloggare måste kunna DRIVA din blogg framåt genom att - blogga, blogga, blogga. Försöka knyta kontakter och vara trevlig, utåtriktad och dig själv.
 
En ordentlig design. Det är ju så mycket som spelar in när det kommer till att man verkligen ska fastna för en blogg. Designen är en utav sakerna, iallafall om ni frågar mig. Försök att göra en design som speglar av sig lite av din personlighet och dina intressen. Det om NÅT är helcoolt.
 
Bolla idéer med andra bloggare och kontakta företag. Också en otroligt viktig punkt! Att bolla idéer och tankar, kanske ge lite bloggtips och peppa andra småbloggare är en sak som kommer gynna dig i framtiden. Vi säger att du blir bra kompis med en tjej som står bakom en blogg med 70 unika läsare/dag. Gör ni lite länkbyten och du får äran att synas på hennes blogg nån gång ibland så får du garanterat minst 30 nya läsare, och 30 nya läsare kan vara början på 5000 nya läsare - remember.
   Kontakta mycket företag och kolla ifall dem är intresserade av eventuella samarbeten ihop med dig. Bloggtävlingar t.ex är ett hett tips till er som vill locka läsare och samtidigt ge dem som en form av belöning för att dem besöker din blogg.
Publicerat i Allmänt,

En fråga till er!

Publicerat 2014-09-15 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Jag har en fråga till er, bloggers. Hur ofta rider ni ut era hästar, barbacka med hackamore och bara lunkar, galopperar, kramas och njuter av kvalitétstid ihop? Eller gör ni det överhuvudtaget? Om ni frågar mig så tycker jag det är så ootroligt viktigt att bara ha sånna dagar. Jag satsar alltid på att ha minst 2 "gos-kvalitét-bus-chillridning" i månaden.
 
Så alltså - hur ofta rider ni ut, galopperar omkring barbacka och bara släpper allt vad träning heter?
På bilden ovan så red jag och syrran ut till klätterbackarna. Med ett alltför fluffigt hackamore och positiva hästar så galopperade vi emellan dem branta klätterbackarna, där vi klättrade i skritt. Så mysigt och SÅ himla viktigt, alltså
Publicerat i Allmänt,

Fina Tequila

Publicerat 2014-09-14 kl. 21:31:10 av Isabel Håkansson
Idag gick det faktiskt mycket bättre att rida Tequila än första gången jag red. Hon kändes mycket bättre i skritten främst, och traven fick vi till bra ettpar gånger under passet faktiskt! Jag tycker ägarna har gjort ett superjobb med henne och bara på 4-5 veckor så känns hon som en helt annan häst om man jämför med senast jag red. Tequila gick stadigare, kändes positivare till arbete och var mer koncentrerad, vilket såklart är jättekul!
 
Under dem 15 första minutrarna så testade hon mig litegrann. Prövade om det gick att stanna, mixtrade med huvudet och var allmänt negativ till arbete. Men framåt slutet så släppte hon till allt mer & mer och jag längtar tills jag kan rida henne nästa gång. Jag tycker Tequila är en otroligt fin häst och jag tror verkligen på att hon kommer kunna bli riktigt fin inom en snar framtid.
 
Vad tycker ni om henne, fina Tequila?
Natalie (Tequilas ägare) gav mig tipset att jag skulle ha låga händer och hela tiden hålla ett jämt stöd fram till bettet. Det fungerade bra med låga händer på Tequila och det blev en enorm skillnad! Snobben är ju precis tvärtom, han gillar när ryttaren har snälla, men höga händer.
Publicerat i Allmänt,

Världens godaste och enklaste efterrrätt.

Publicerat 2014-09-14 kl. 15:15:00 av Isabel Håkansson
Åh, jag bara MÅSTE få dela med mig av - i mina ögon - världens godaste och absolut enklaste efterrätt. Den går att göra utifrån ens egna önskemål och favorit-smaker. Det enda du behöver är:
 
•  En valfri Yollibox/Frozen yoghurt, finns i princip alla smaker. Chocklad, jordgubb, citron, passionsfrukt (min favorit), mango, blåbär and you guys name it!
 
• Nån form av bär/frukt. Själv kokade jag hallon tills det blev typ som en hallonsås vilket var ootroligt gott! Men jag tror verkligen att mango-tärningar, jordgubbar, blåbär eller varför inte riven chocklad, skulle kunna bli jättegott det också.
 
Det där är allt ni behöver för denna supergoda och jätte enkla efterrätt. Over & out
Publicerat i Allmänt,

Ett MÅSTE i stallet // have2have

Publicerat 2014-09-14 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Ett måste för att mitt stall-förråd ska vara komplett så måste jag ha minst 1 spray av K9 horse's mirra shine spray, och K9 horse's nano spray. Dem är SÅ sjukt bra och har hjälpt mig SÅ sjukt mycket, hästarnas manar och svansar är alltid glansiga, utredda och i finfint skick. Philip som har väldigt mycket av både man & svans kräver väldigt mycket omsorg och tid varje dag, då är dessa två produkter helt perfekta!
 
Finns att köpa HÄR, extremt prisvärt och grymma produkter minst sagt!
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon blogfriends!

Publicerat 2014-09-14 kl. 09:45:21 av Isabel Håkansson

Right now ↑

Godmorgon hörni, peppade på dagen? Det är jag! Hoppas ni slipper söndagsångest och istället unnar er en skön "fixar-söndag" inför kommande veckan, det brukar vara otroligt skönt. Själv så har jag studiedag både imorgon och på tisdag, så det blir en lång helg för min del - hivefive på den! So yes, jag är glad, lycklig och pepp på vad den här söndagen har att erbjuda. 
 
I skrivande stund så befinner jag mig i Stockholm, sittandes i köket och äter en vaniljyoghurt ihop med honungscrunch vilket är supergott & en bra start på dagen. Och för att klargöra saker och ting: Min pappa driver företag i Stockholm och bor i sin lägenhet här nere varannan vecka då han inte har mig och Pernilla. Mamma bor kvar hemma i huset ute på landet. Och sen har pappa skaffat ett hus inne i stan (i Sala) så att han ska kunna ha hand och träffa mig och syrran varannan vecka. Jag veeet, det är superrörigt och det var betydligt lättare att bara ha ett enda hus liksom, men nu blev allt som det blev och min värsta mardröm blev verklighet. I've learned to live with it.
 
Nu - käka upp det sista som finns kvar av yoghurten, checka lite kommentarer och svara på dem, se till så att det rullar upp tidsinställda med jämna mellanrum under dagen och tillsist sätta upp håret i en hög tofs. Pappa och jag ska göra lite ärenden inne i Stockholm City innan vi rullar hem emot Sala igen. Ha en bra dag mina vänner!
 
Publicerat i Allmänt,

Thanks saturday, gnight

Publicerat 2014-09-13 kl. 22:55:58 av Isabel Håkansson
Godkväll all of you ♥ Jag har fullt upp med allt runt om bloggen nu, bollar idéer fram & tillbaka med diverse företag, snackar med grymma Johanna om bloggens design och jag väntar spänt på att få se resultatet. Ibland får man pausa bloggens utveckling framåt för att kunna fixa till saker som jag kommer kunna dra nytta av i framtiden. Jag strävar verkligen efter att kunna gå in på min egna blogg och känna "F*N, vilken bra blogg det är jag driver".
 
Hur som helst, idag fick båda ponnypojkarna en välförtjänt vilodag. Imorgon ska faktiskt Philip få komma ut på stubbåkern och galoppera av sig lite överskottsenergi där, och Snobben ska ut i klätterbackarna och klättra. Har jag riktigt tur så kanske jag kan övertala Pernilla att följa med mig. Notera riktigt, riktigt tur ;) På onsdag har jag och Snobben en viktig dressyrträning framför oss, så vi ska se till att ligga i tills dess. Han ska skämmas bort och ridas noggrannt.
 
Efter att första stallet är klart så åker jag vidare ut till andra stallet där Tequila står. Har inte ridit henne nu på typ 3-4 veckor så det ska bli riktigt kul! Jag har haft fullt upp med mina egna hästar dem senaste veckorna så tiden har inte funnits för mig att kunna att åka och rida henne, tyvärr. Förhoppningsvis blir det mer tid att kunna sköta & rida Tequila sen när jag slipper vara beroende av mamma eller pappa som kan skjutsa mig hela tiden, eller med andra ord får ta mitt efterlängtade moppekort. Så dagen imorgon kommer bestå av stall, stall, stall och lite mer stall. Inte mig emot precis!
Såklart så väljer jag att avsluta det här inlägget med en gosig bild på mig och väääärldens bästa ponny. Jag älskar honom så att det gör ont i hela kroppen ♥ Godnatt, love u bloggers.
Publicerat i Allmänt,

5 saker att tänka på för att underlätta i vardan.

Publicerat 2014-09-13 kl. 17:09:36 av Isabel Håkansson
♥ Ställ klockan en kvart tidigare än vanligt, för att på så sätt kunna unna dig själv en lugn morgon. Att ställa sin klocka en kvart tidigare varje morgon kan kännas jobbigt och om inte annat - tröttsamt. Men tänk såhär, då har du god tid på dig att ligga kvar i sängen några minuter utan att stressa, hinna göra i ordning en god frukost samt kanske till och med checka bloggen, godkänna lite kommentarer & skriva ett morgoninlägg? 
 
♥ Gå in med rätt inställning i ALLT du gör. Det är så otroligt lätt att vara på dåligt humör och skylla på att man "vaknat på fel sida", för att se gå runt och vara sur en dag helt utan anledning. HUR tråkigt låter inte det? Försök att gå in med rätt inställning i allt du gör, innan en hoppträning, innan en skoldag, innan ett prov eller however. Ett léende gör så mycket för både dig själv och folk i din omgivning, belive me. 
 
♥ Plocka fram kläder, packa skolväskan, plugga, gör tidsinställda inlägg till bloggen innan du går och lägger dig. En utav dem bästa känslorna som finns måste ju vara när man vaknar upp och har i baktanke att "SHIT, nu måste jag upp och rota ur garderoben i hopp om att kunna rota fram en bra outfit", eller "Jäklar, idag är det prov och jag kan ingenting.", men kommer på sig själv att allt är förberett och klart, liksom. 
 
♥ Gör saker som du tycker är roliga och mår bra av. Denna punkt är väl mer än självklar, eller? Actually not. Det finns såå många där ute som går på t.ex innebandy bara för att föräldrarna är intresserade, eller pressar sig själva till max i skolan och skjuter bort allt vad kompisar och fritid heter. Självklart ska man försöka göra bra ifrån sig i skolan, men se till att ta åtminstånde en dag i veckan som du gör precis vad du känner för och mår bra av, för stunden. Det gör så mycket för välmåendet, verkligen. 
 
♥ Försök att alltid ha rummet städat, sminket på sin plats och hästens läderutrustning putsad. Okej, jag vet inte om det bara är jag, MEN jag blir så oootroligt stressad av att veta att det är stökigt i mitt rum, sminket ligger huller ombuller utspritt på sminkbordet och Snobbens utrustning skriker efter putsning och omsorg. Jag försöker därför att alltid ha städat, rent och iordning plockat. Man sparar väldigt mycket tid på det!
Publicerat i Allmänt,

3 måsten under hösten ♡

Publicerat 2014-09-13 kl. 12:03:00 av Isabel Håkansson
Doftljus, hårinpackning och uggs - vad vore hösten utan dem 3 sakerna?

Hösten för mig symboliserar färgsprakande höstlöv, långa promenader, mörka kvällar och tid för sig själv, verkligen. Det kan göra en hel dag att bara få hoppa i favvo-uggsen och knata upp till busshållplatsen. Uggsen må vara otroligt fula men jag finner inte ord för hur sköna dem är. Föreställ er varma, fluffiga och oootroligt sköna.. tofflor? Typ så känns dem.
 
Sen tycker jag det är viktigt med kvalitéts-tid med sig själv. Och vad passar då inte bättre än att kunna unna sig själv lite lyx med bra hårinpackning, ett liiite för långt bad och doftljus? Nej, nu börjar jag faktiskt längta tills den riktiga hösten faktiskt är kommen. I'm ready for ya.
 
Publicerat i Allmänt,

Förlåt för gårdagens frånvarande

Publicerat 2014-09-13 kl. 08:58:00 av Isabel Håkansson
Nu var det ungefär ett dygn sen jag loggade in här senast, och det känns som en hel livstid sen. Jag red ett hejdundrande bra ridpass på Snoben igår, alltså VERKLIGEN. Vi gick ut på stubbåkern och galopptränade, testade på lika olika tempon och att jag ska kunna reglera Snobben från race-galopp till samlad galopp utan några som helst problem om det skulle vara så. Jag måste få säga att det gick bra att det var med tårar i ögonen som jag hoppade av honom väl tillbaka på stallplanen igen. Fyfasen vad vi är bra, när vi vill!
 
Efter ridpasset så fick Snobben ett stort äpple, linimenterade ben, stretching och liite för många pussar. Gav honom en tuss hö och lät honom stå i boxen med fleecetäcket därefter. När Snobben var helt klar så hade jag fortfarande lång tid på mig i stallet, så jag satte på Philip sin gos-grimma och ställde upp honom i gången. Ryktade honom länge, toppade svansen, lackade hovar, pussade på den lilla shettismulen och som avslut så gick han lite ponnyridning med 3-5 åringar som fick skritta några varv på honom runt stallplanen.
 
Philip må vara väldigt retsam mot min syster (haha), men ack så snäll ändå. Han är liksom 7 år, pigg och med energi så det räcker till 3 andra hästar. Men i huvudet skulle han lika gärna kunna vara minst 20 år, så klok och så otroligt, OTROLIGT snäll som sagt. Skulle aldrig medvetet vara dum eller skada någon och gör princip allt man ber honom att göra. Världens bästa och mesta ponny!
Goskvällar med min fina lill-kille när dem är som bäst! Det finns nog ingen mänsklig själ som inte blir glad när man öppnar Philips färgsprakande ryktlåda som innehåller allt ifrån rosa ryktskrapor till rosa hovkratsar. Wow, vad lite rosa i vardagen kan göra alltså ;)
Publicerat i Allmänt,

Favvo-dagen är här ♥♥

Publicerat 2014-09-12 kl. 07:36:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, favoriter! Fredagen är äääntligen här och vi har nära till helg, jag önskar av hela mitt hjärta att tiden får nån form av vingar, flyger iväg och tar skoldagen med sig.. typ så ;) Vill bara att klockan ska vara 16:05 så jag får hoppa den buss som tar mig raka spåret mot stallet. Alltid när jag haft dåliga ridpass så vill jag bara till stallet, stallet, stallet och vara där hela dagen efteråt. Och ärligt, jag saknar Snobben. Redan.
 
Idag ska jag och mr.S ut och galoppera det fortaste vi kan på stubbåkern. Den lugna joggingen byts ut mot lite tempo istället. Inga krav, bara upp med tempot och in med bakbenen. Igår snackade jag, Mickis och mamma lite teknik och hur vi skulle göra för att verkligen ta oss upp och ur den här dåliga svackan och ALDRIG mer trilla tillbaks ner dit. Svackan drabbar ju både mig, mamma och Mickis som tränare, liksom. 
 
Men nog om det, för nu blickar vi framåt - dit vi ska. Jag är laddad på den här dagen och jag ska se till att göra den så bra som det bara går. En lååång skoldag ska bli rolig och lärorik istället för tråkig och grå, ridpasset idag ska bli givande och lärorikt och jag ska somna med ett léende på läpparna ikväll. Skam den som ger sig!
 
 
"Succesful people keep moving. They make mistakes, but they don't quit."
Publicerat i Allmänt,

Nu kan det bara bli bättre. We start from now.

Publicerat 2014-09-11 kl. 22:52:42 av Isabel Håkansson
Mitt hjärta var så splittrat idag när jag hoppade av hästryggen. Jag höll på att svimma av utmattning efter att bokstavligt talat ha bärt runt Snobben runt en hel hopp-bana. Jag svalde gång på gång klumpen av gråt i halsen och jag bet ihop. Idag red jag SÅ dåligt. Som ni vet är så är jag överdrivet självkritisk, men idag red jag DÅLIGT. Snobben hade en dålig dag, och då kräver han sin ryttare mer än vanligt. Han behöver stöd, en massa ben och beröm, tålamod och tid på sig att kunna göra rätt & förstå. Jag hade världens kortaste stubin och tröttnade efter bara 15 minuter på hans rygg.
 
När jag ledde in Snobben i stallet så kände jag bara "jag kommer inte lämna stallet ikväll, jag kommer aldrig kunna släppa den här träningen" etc. Men så hände nånting som jag aldrig i min vildaste fantasi trodde skulle hända, precis efter en så dålig träning och allt - jag tänkte bort det dåliga, och blev glad igen. Gav Snobben lite godis, pussade på den rosa mulen, lindade av benen och klappade om honom ordentligt.
 
När Snobben stod i boxen och hade fått sin kvällsmat så stod mamma, jag och Mickis och snackade i över 1 timme. Ämnet var då rätt självklart, Snobben. Övergångar mellan sommar och höst är verkligen en typisk "drygperiod" för Snobbens del. Han testar gränser, han blir extra pigg, han blir otroligt skarp och han har humör. Minst sagt. Det gäller för mig att jag inte får bli för blödig, jag måste våga sätta gränser för att sen berömma Snobben ordenligt när han gör rätt.
 
När Snobben kom till mig så var det en vardag för mig och Snobben att tjaffsa. En bra dag för oss kunde vara om han gick två steg ifrån gården utan att backa in i träd, eltrådar eller ner i diken, sparka eller börja småresa sig i ren protest. Eller om jag kunde hålla igång honom ett helt varv i galopp så var det helt otroligt. Nu är vi på väg tillbaka ner i en svacka då Snobben tar på sig rollen som ledare. Jag säger aldrig ifrån och börjar störtböla om jag faktiskt sätter ner foten när/om Snobben är nonchalant. Jag VET att jag och Snobben kan, och det vet Mickis med. Med start från idag så ska jag bli mer konsekvent, och lite mer envis. Och framför allt så ska jag aldrig ge upp eller tjura ihop, för då kommer det aldrig att gå.
 
Snobben är det bästa jag har, och är det nånting jag vill kämpa för - så är det honom. Han är värd varenda fälld tår, varenda droppe svett och varenda liten bloddroppe. Min krigare, min själsfrände.
Publicerat i Allmänt,

Laddar upp inför en hoppträning

Publicerat 2014-09-11 kl. 17:03:20 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Rakar ni era hästar?

Publicerat 2014-09-11 kl. 12:07:00 av Isabel Håkansson
Töntigt nog så har jag läst runt på bloggar och funnit riktiga debatter om det är rätt eller fel när det kommer till rakning av hästarna under vinter halvåret. Antingen är det elakt att INTE raka hästen eller så är det elakt ATT raka hästen.. vart ligger logiken där, egentligen? Visst, det är klart att man som ägare till en häst får ett specifikt ansvar när/om man tar beslutet att raka sin häst, det är inte naturligt för en häst att bli rakad, så man får se till att täcka på den varmt. Gör man det så ser jag absolut inget fel i det, med betoning på absolut inte.
 
Om ni ska raka er häst, se till att utöka ert täckesförråd med tjocka & bra utetäcken (helst med hals) och tjocka stalltäcken.
 
Ska man hålla igång sin häst under vintern, träna och kanske t.om tävla så tycker jag nästan att rakning av sin häst är en självklarhet. Okej, nog snackat om det. Nu har jag fått skriva mitt om dissektionen och kan gå vidare, hehe. Det här året så skulle jag vilja hålla igång Snobben så att han är fin till våren sen och vi kan komma direkt ut på tävlingsbanorna (om allt går som planerat). Snobben sätter inte jättemycket päls, men ändå skulle jag vilja raka honom, mestandels för att han ska slippa bli så trött fort med vinterpälsen på.
 
Vilken sorts kroppsklippning anser ni är bäst och varför? Halvklippning, helklippning, filtklippning etc?
Publicerat i Allmänt,

Torsdag, let's gooo

Publicerat 2014-09-11 kl. 07:27:07 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Skolan avklarad - en ledig eftermiddag väntar

Publicerat 2014-09-10 kl. 17:32:52 av Isabel Håkansson
Herregud vad skönt det känns att nu ha en heeelt ledig eftermiddag framför sig, bara kunna hoppa ur dem alltför tajta jeansen och byta ut dem mot ett par mjukis shorts och sätta på sig gosiga sockor/tofflor, skönaste som finns utan tvekan! Även fast jag fullkomligt älskar stallet, hästarna och ridsporten så kan det vara guldvärt att få vara stall-ledig ibland. Att kunna catcha upp med vänner efter skolan, plugga i flera timmar i sträck och bara ta hand om sig själv, måla naglar och ha facemask, hårinpackning och bara chilla finns ju inte på kartan när man har hästarna, liksom. Om jag fick välja mellan att inte ha häst och istället bara chilla så skulle jag dock valt hästarna 191389 gånger om. Hästarna är min passion och det bästa jag vet at all ♥
 
Hur som helst, hej på eeeer!! Som ni förstår så ser jag fram emot den här kvällen/eftermiddan, dels för att jag har i baktanke att jag inte behöver stressa överhuvud taget utan istället bara strosa runt i huset, plocka lite på rummet, pussa på hundar och kaninerna, se serier och ännu en gång - ta det liiiite för lugnt. Jag gick ju och fikade med en del ifrån klassen idag, mysigt mysigt. Vi satt väl på caféet i lite över en timme och bara snackade om allt mellan himmel & jord, skrattade en massa gjorde vi också.
 
Bara för att jag känner mig extra snäll och positiv till allt idag så tänkte jag avslutade det här inlägget med lite länkar till grymma bloggar och på så sätt kanske bidra till lite extra läsare.. who knows. Första bloggen jag tänkte länka är denna blogg, cool tjej som ligger bakom med en enorm skrivförmåga, inläggen är verkligen välskrivna och igenomtänkta. Tror hon kan bli stor! Den här bloggen är verkligen en utav mina personliga favoriter, bra updatering, fina bilder och en GRYMT fräck ponny. Tusen tummar upp till personen bakom tha blog. Åh, dem här tjejerna driver verkligen en heeeelbra blogg. Klicka er in HÄRom ni är hästintresserade, just saying.
Sommaren 2013
Publicerat i Allmänt,

Har ni också dålig hy..?

Publicerat 2014-09-10 kl. 14:45:00 av Isabel Håkansson
Jag har verkligen nu under det senaste året fått jätte dålig hy.. Jag hade aldrig nånsin i hela mitt liv haft en finne innan jag fyllde 13 år, det var då min hy började ändras och den blev några snäpp sämre. Jag vet inte om min dåliga hy beror på att jag är i stallet mycket och blir skitig och det på så sätt gör att jag täpper igen mina porer i ansiktet..? Som sagt, I have no idea.
 
För att hålla min hy något i schack hur som helst så tvättar jag det varje morgon och varje kväll med ett ansiktsvatten i från Nivea samt återfuktar ansiktet med en bra ansiktskräm. Nån/några gånger i veckan så använder jag även facemask för att få en grundlig rengöring, liksom.
3 enkla steg och jag lovar er - huden känns SÅ fräsch efteråt. Det är så viktigt att man tar hand om sin hy och både tvättar och återfuktar den helst varje dag, och om inte minst för oss hästjejer som hänger i stallet dagarna i enda. Kom ihåg! Det kanske känns som om huden är rengjord och det inte finns nåt smuts kvar i ansiktet efter en dusch t.ex, men det finns det. Ta inte förgivet att smutsen bara försvinner, för det gör den inte.
Publicerat i Allmänt,

Vad kan bli bättre med min blogg?

Publicerat 2014-09-10 kl. 11:55:00 av Isabel Håkansson
Kommentera, kommentera, kommentera! Vad kan jag göra för att driva en bättre blogg? Vad kan jag skriva om, vad för slags bilder ska jag ta, mer eller mindre häst, mer eller mindre "privatliv" här på bloggen, videobloggar eller however. Skriv hur just DU tycker att jag kan göra för att få min blogg intressantare för just DIG! Självklart får ni även kommentera om ni tycker min blogg är bra och gärna vad jag gör för att den ska bli bra isånnafall. All kritik är bra kritik.  
 
Alla som kommenterar får en länkning till sin blogg inom dem närmsta dagarna, deal? ♥
Publicerat i Allmänt,

Missar man bussen..

Publicerat 2014-09-10 kl. 08:21:00 av Isabel Håkansson
 
.. så får man göra det bästa av situationen anyways ♥ Jag och VL (buss linjen som jag åker med princip varje dag) är verkligen inte vänner nu, alltså. Jag bokstavligt talat HATAR VL och att dem aldrig kan passa tider, antingen är dem försenade eller alldeles för tidiga, *spyr. Jag är glad ändå dock, för idag går vi vår kortaste skoldag på hela veckan! Det gäller att försöka hitta nåt positivt i allt, då blir livet plötsligt mycket bättre.
 
Efter skolan så ska jag och en del ifrån klassen gå och fika på nåt mysigt café i stan. Är faktiskt jätteglad att jag kan umgås med klassen även efter skoltid. Det är trots allt dem jag träffar varje dag och har gjort det i snart 3 år liksom. Tar mest troligt 3 bussen hem, och när jag kommer hem står det moppeplugg på schemat. Sanna rider ju Snobben idag som jag skrev tidigare, så jag och Pernilla är stall-lediga. Får se ifall jag går upp till stallet ikväll och kramar om ponny favoriterna i alla fall, hihi.
 
Nu - upp till bussen i hopp om att inte missa denna buss, jag är redan försenad till skolan liksom. Ha en GRYM dag, love uuu.
Publicerat i Allmänt,

En höstig promenad.

Publicerat 2014-09-09 kl. 21:33:10 av Isabel Håkansson
Snobbens veckoschema är nu uppgjort. Imorgon rids han av Sanna, dressyr och kondition, i övermorgon (torsdag) så vankas det hoppträning för Mickis. Fredag så ska han joggas och resterande 2 dagarna kommer bestå av: Galoppträning, galoppträning och lite mer galoppträning. Snobben ska gå rätt intensivt nu, tävlingar är inplanerade och då måste han var ordentligt riden och i form tills dess. Konditionen ska byggas på ytterligare, absolut inte för att han har dålig kondition utan mer för att den aldrig kan bli tillräckligt bra liksom! Han måste även backtränas i klätterbackarna nu minst 1 gång/vecka. Ni får vara med om allt från start till slut, känner på mig att den här hösten kommer ROCKA.
 
Med tanke på hur hans träning kommer se ut senare i veckan så passade jag på att låta Snobben gå lite lugnt idag. Promenerade honom i rask skritt 1 kilometer i sällskap med Philip. För Philips del blev det ju dock jogging hela rundan för att kunna ha en chans att hänga på Snobben, hihi ;) Har sjukt bra samvete över stallet nu, verkligen. Hästarnas motion sköts till pricka & punkt, utrustningen är på plats smörjd och fin och allt är fräscht, liksom. ÄLSKAR känslan av att kunna slappna av och veta att hästarna mår ootroligt bra uppe i stallet - obeskrivligt.
 
Här har ni 2 bilder som beskriver vår höstiga promenad förut ikväll.. ♥

Vinnarna av dagens blogg..

Publicerat 2014-09-09 kl. 17:18:00 av Isabel Håkansson
Jag valde faktiskt att lotta ut 3 olika vinnare till "dagens blogg", som jag startade igång för nån månad sen. Först och främst vill jag säga TACK så jättemycket till alla som var med, det är jätte roligt när ni kommenterar och vill delta i diverse saker. Nu, till vinnarna.
 
Klicka HÄR för att komma till första vinnaren.
 
Klicka HÄR för att komma till andra vinnaren.
 
Klicka HÄR för att komma till den tredje och sista vinnaren.
Publicerat i Allmänt,

Halvvägs igenom dagen

Publicerat 2014-09-09 kl. 15:54:57 av Isabel Håkansson
Well, hello bloggers ♥ Dagen idag har varit bra, WOHO! Med en bra inställning och kompisar som alltid får en på bra humör så löser sig allt, eller åtminstone känns det bra för stunden. Idag under vår SO lektion så delades vi in i grupper inom klassen och traskade tillsammans i dem olika grupperna ner på torget där vi frågade lite olika partier lite frågor, partierna var t.ex Sverigedemokraterna, folkpartiet och socialdemokraterna. Tycker det här med politik är intressant, faktiskt. Inte för att jag är så jätte insatt, men under nästa val (när jag får rösta) så kommer jag LÄTT fördjupa mig i politiken nån/några månader innan valet för att på så sätt finna de parti som jag tycker är allra bäst.
 
Okej, inget politik snack här på min blogg nu hur som helst, då drar nog dem flesta av er.. ;) Såååå från en sak till en annan så sitter jag i skrivande stund och scrollar runt bland TDB samtidigt som jag skriver några rader på bloggen, förbereder tidsinställda och redigerar bilder. Idag som ni kanske märkte så hade jag inga tidsinställda förberedda, vilket bara var ett stort och fett slarvfel ifrån min sida. Från och med idag ska jag VARJE kväll skriva ihop minst 1 tidsinställt, och det är minimum.
 
Jag har kommit fram till att jag nu när bloggen har en jämn statistik, liksom inte gjort nånting för att den ska kunna klättra uppåt och bli bättre än vad den är just nu. För nyckeln till en framgångsrik blogg tror jag är driv, envishet och lite mer driv. Det gäller hela tiden att driva bloggen framåt och aldrig nöja sig förrän man känner att "nu kan jag inte bli bättre och jag har gjort mitt allra bästa". Så nu jäklar ska det fixas med inlägg och bilder - jag är på banan. Bättre än nånsin.
Publicerat i Allmänt,

Tisdag - let's go.

Publicerat 2014-09-09 kl. 07:40:30 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Stallkvällen summerat i bilder

Publicerat 2014-09-08 kl. 21:27:47 av Isabel Håkansson
Det regnade SÅ mycket när vi kom till stallet, vilket vår kamera tyvärr inte lyckades snappa upp på bild.. Hästarna i alla fall kom i trav emot oss och blev SÅ glada över att se mig och Pernilla. Värmen som man känner i kroppen när nånting sånt händer, en sån liten vardags grej som att hästarna möter upp en i hagen kan verkligen göra en hel dag. Mina lyckopiller! 
Som sagt - hästarna ger en verkligen ett trevligt bemötande när man kommer, så härliga! Philip körde sin "skaka hov" metod ihop om att få lite äpplen också, haha. Snobben är så himla gossig och ska jämt vara uppe i ansiktet och pussas, bebis.
Eftersom det ösregnade så var hästarna blöta = kunde ej rida med sadel = ingen träning. Istället för träning så blev det en barbacka uteritt i aktiv skritt, lång låg form och lite backträning på det. Och när jag skriver aktiv skritt så menar jag AKTIV skritt, det var nästan så att lilla Philip blev lite svettig ;) Båda hästarna verkade tycka det var mysigt att få komma ut trots att det regnade faktiskt, om inte minst Philip som trampade på i all världens fart och verkligen körde all in!

Min maffiga ponny..

Publicerat 2014-09-08 kl. 16:30:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

5 saker som får mig att stanna på en blogg

Publicerat 2014-09-08 kl. 14:29:03 av Isabel Håkansson
♥ En grym personlighet. Bloggarens personlighet tycker jag är A och O för en bra blogg, och att man vågar stå för vem man själv är och inte låtsat vara någonannan, helt klart. Jag gillar folk och bloggare som blandar in mycket personliga åsikter i sina inlägg, är snälla, lite halvkaxiga med skinn på näsan och tacksamma emot dem som läser.
 
♥ En stilren och hem-trevlig design. Det är så mycket som spelar in när det kommer till att driva en bra och framgångsrik blogg. Men designen är en viktig punkt för mig och för att jag ska känna det lilla extra för nån blogg. Jag personligen älskar "girly" bloggar, dvs ljusa bakgrunder (rosa, beige eller vit) och en massa pimp som får bloggen att se glammig ut, samtidigt som jag älskar personliga designer som innehåller allt av det bästa ur personen bakom bloggens vardag.
 
  Det ska vara lätt att hitta på bloggen. Bloggen ska struktureras upp med kategorier och det ska vara enkelt att kunna kontakta "blogg-ägaren" samtidigt som man lätt som en plätt ska kunna kolla igenom i bloggens gamla arkiv. Ingenting ska liksom kosta onödig tid och man ska absolut inte behöva leta efter "hästinlägg", utan det ska finnas en kategori där alla hästinlägg hamnar - så mycket enklare.
 
 Välgjorda inlägg med en tanke bakom allt. Välgjorda inlägg med en tanke bakom vartenda inlägg är guldvärt, men tyvärr inte jätte vanligt. Det är lätt att man publicerar inlägg som man skrivit ihop på några minuter och sen publicerar man det med 0 känsla & baktanke. Det lyser igenom SÅ tydligt och blir tråkigt i längden.
 
 Bra och fina bilder. Med bra och fina bilder menar jag absolut inte att alla bilder som visas upp på bloggen måste vara tagna med en systemkamera. Det kan tvärtom vara rätt roligt att få se både mobil och kamerabilder som en liten variation. Med bra och fina bilder menar jag att man inte vill se suddiga, mörka och brusiga bilder - då ser jag hellre ett inlägg utan bild helt ärligt. Om man redigerar sina bilder så är även det ett stort + i kanten, allt ser så mycket välgjordare ut då!
Här är jag och det här är min blogg, hope U like it.
Publicerat i Allmänt,

Ibland måste man släppa allt

Publicerat 2014-09-08 kl. 11:21:09 av Isabel Håkansson
Med tanke på hur jag mådde igårkväll och känslan jag hade när jag vaknade imorse, så kände jag verkligen att - jag orkar verkligen inte träffa folk idag, lägga på ett fejkat smile och låtsas som ingenting. Kroppen sa ifrån och jag hade ingen som helst ork till nånting, alls. Somnade inte förrän efter klockan slagit 12 igårnatt, så jag var och är lagom sliten och lite förkyld också, livet är tipptopp, eller? Njaaaa.
Ska snart ut på en lång promenad med lite peppande musik i öronen i alla fall, frisk luft och musik/bra podcasts är verkligen balsam för själen ibland. Kanske att jag svänger förbi stallet & pussar på mina favvo-mular också, det om nåt känns ju som en bra start på dagen. På tal om stallet förresten, I've got a lot to tell you guys.. Vänta några dagar eller nån vecka, sen kan jag berätta för er.
 
Senare idag så ska jag träna för mamma nere på Ösby mest troligt, lite dressyr/markarbete/lite lätt hoppning står på schemat. Med tanke på hur okoncentrerad Snobben var igår så kan det bli kul att se hur han är idag.. hoppas han inte är alltför spänd utan snarare mjuk och samarbets villig som en kompensation för gårdagen ;) Ska göra mitt bästa att rida honom så bra som möjligt hur som, förbered er för en ridfilm ikväll!
 
God morgon, förresten! Hoppas ni mår bra och får en asgrym måndag, love u ♥
Publicerat i Allmänt,

Med trötta tunga ögon - vidare till stallet.

Publicerat 2014-09-07 kl. 17:25:24 av Isabel Håkansson
HERREGUD, vad trött jag är efter den här eftermiddan. Det blev arosfortet efter många om & men, arosfortet är för er som inte vet en stor byggnad som innehåller en massa olika celler och i varje cell ska man utföra ett uppdrag. Man är ett lag och en i laget får en nyckel till alla celler, för varje cell man klarar av så får laget poäng. Så jag har i 3 timmar i sträck klättrat, hoppat, sprungit och anstängt mitt stackars huvud, haha.
 
Jag sov princip hela bilresan hem och är fortfarande huuur trött som helst. Ögonlocken känns alltför tunga och skulle jag lägga mig ner nu skulle jag somna som en stock, så känns det. Stallet ska hur som helst fixas och Snobben ska ridas. Hur jag ska rida idag dock vet jag inte.. Varken ösby paddocken eller paddocken hemma på gården är harvade på ett bra tag, så tror jag avstår från att rida där. Kanske går ner på det nerbetade gräsfältet bredvid stallet och kör nått pass där. Min tränare har pratat med markägarna till stubbåkern mittemot stallet och vi får inte rida där förrän i slutet av kommande veckan, *suck.
 
När stallet är fixas så ska jag göra allmäna "söndags stuffs", med andra ord saker som jag måste göra varje söndag. Städa kaninburar, duscha håret med hårinpackning, ha facemask, måla naglarna, ta fram kläder inför imorgon, göra tidsinställda och sist men inte minst ta in min kanin och gosa med en stund. Mina söndagar är alltid fullsmockade med saker att göra, men jag klagar inte. Let's do this! Vi hörs ikväll när allt är klart, love u all.
Sooo much love.
Publicerat i Allmänt,

Snobbens träns

Publicerat 2014-09-07 kl. 12:56:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2014-09-07 kl. 10:48:50 av Isabel Håkansson
Godmorgoooon!
 
Pigga & glada? I am! Jag har varit vaken sen klockan 7 imorse för att släppa ut hästarna och få pussa dem god morgon, så mysigt. Philip var verkligen på hugget idag, trippade ut till hagen och tog ett litet varv i galopp innan han sprang till morgon höet som låg utspritt i diverse högar i deras såkallade "hösthage". Snobben däremot var morgontrött & sur, haha. Han speglar verkligen mig på fläcken, min lilla Snobb. Jag är glad att jag har dem egenskaper respektive svagheter som jag har, annars hade jag aldrig träffat mig själv i en annan kropp.. ♥
 
Sandra anlände till mig imorse vid 9 bläcket och då tog vi en tur ut med hennes moppe. Alltså jag LÄNGTAR IHJÄL mig tills jag har skrivit slutprovet, klarat det och finally får rulla ut min egna moppe ur skjulet och köra iväg. Ännu en gång, längtar ihjäl mig. Anyways, vi ska iväg till Västerås för att hitta på nånting. Antingen ska vi bada eller så ska vi till Aros-fortet, bara för att vi känner för att vara lite barnsliga idag, haha.
 
Ikväll blir det ridning på Snobben eventuellt. Snackade med Mickis angående Snobbens hov igår, och hon sa att det bara var att rida på sålänge inte sprickan blir större. Imorgon ringer vi vår hovslagare och bokar tid hur som helst, det är ändå dags att fixa fötterna på båda hästarna strax. Nu vet ni hur läget ligger till för mig idag, hur är det med er bloggers?
Publicerat i Allmänt,

En stekhet höst-dag..

Publicerat 2014-09-06 kl. 20:49:00 av Isabel Håkansson
SER NI SNOBBENS ENA BAKHOV ELLER? Den är sprucken och jättetorr, vet inte vad jag ska göra!! Tror ni jag kan rida på som vanligt..?
 
Haha, japp - jag är överbeskyddande, men ingen hov ingen häst, right? Under tiden vi red idag så låg temperaturen på typ 25+ grader, vilket är en helt s-j-u-k siffra med tanke på att vi är en vecka inne på september månad. Värmen gjorde att hästarna var liite småsega och trötta, men fortfarande kvicka för skänkeln och positiva. Tror aldrig jag sett varken Philip eller Snobben med öronen nåt annat än spikrakt fram under en uteritt nångång faktiskt.
 
Red en halvlång runda på 3-4 kilometer. Skrittade och travande mestandels med tanke på att jag var så himla rädd och hade Snobbens spruckna bakhov i tankarna hela tiden, kommer drömma mardrömmar inatt... ;) Lät hästarna skrittas mycket på asfalterade vägar, det stärker hästarnas senor och leder vilket alltid är positivt! Tog en kort och samlad galopp under ett tillfälle iallafall och Snobben vart såå glad när jag gav honom galoppskänkeln.
 
Imorgon blir det ridning på stubbåkern, iiiih! Att rida på stubbåkrar är det bästa jag vet & det slår gräsfält 100 gånger om. När jag rider på grästäckta fält så har Snobben endast en sak i huvudet - mat. Så det är ingen höjdare, faktiskt. Ser fram emot att få rejsa fram på stubbåkern med min lilla raceräka imorgon hur som helst, och dressyra lite däremellan.
Publicerat i Snobbens ridbok,

En tävlinsoutfit i min smak.

Publicerat 2014-09-06 kl. 15:24:00 av Isabel Håkansson
Hööks har det mesta, alltså. Outfiten ovan tog mig 10 minuter att rota fram ur hööks sortiment, klippa ut, klistra ihop och pimpa till. Den är SÅ enkel, snygg och ser samtidigt lyxig ut. Föreställ er själva denna outfiten på Snobben, *smälter.
 
Älskar hur små detaljer som det flätade skärpet och en färgklick på stigbyglarna verkligen kan göra en helt outfit snygg. Vad säger ni, bloggers.. skulle ni kunna bära den här outfiten på en hopptävling? Allt på bilden kostar 5530 kronor sammanlagt och kommer ifrån hööks som sagt.
Publicerat i Allmänt,

Har man alltid tid..?

Publicerat 2014-09-06 kl. 12:04:00 av Isabel Håkansson
"Umgås du aldrig med vänner?"
 
Jag fick en fråga utav en anonym person igår eftermiddag. Frågan i sig var inte otrevlig, men just att personen bakom frågan var anonym får mig SÅ irriterad och gör genast att kommentaren låter nedlåtande och som något negativt. Tillbaka till frågan då - umgås jag aldrig med vänner? Jo, varje dag actually. Jag går i skolan och umgås med vänner dagligen. Visst, jag umgås inte med vänner efter skolan utan det gör jag kanske 1/2 gånger i veckan. MEN då frågar jag DIG, läser du inte min blogg?
 
Jag har 2 hästar, jag bor varannan vecka mitt ute på landet och då har jag inte alltid skjuts etc. Jag har inte alltid tiden att kunna stanna inne i stan efter skolan tills sent på kvällarna och det är ett beslut jag tagit själv genom att ha 2 hästar, liksom. När man har häst så gäller det att prioritera, så jo - jag umgås med vänner varje dag i skolan, nån dag i veckan efter skolan och princip varje helg.
 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon blogfriends

Publicerat 2014-09-06 kl. 09:44:27 av Isabel Håkansson
I skrivande stund.
 
God morgon ♥♥ Hur mår ni idag? Jag mår bara bra, livet äger! Klev upp någorlunda tidigt eftersom jag har lite saker som ska fixas innan klockan blir två, stallet och rastning av hundar inkluderar där b.la. I mitt ridschema så stod det hoppning dagen i ära, men det får bli nån annan gång då mamma inte är hemma och Mickis är upptagen. Jag fullkomligt hatar att hoppa utan nån vuxen/ha en tränare nära till hands ifall det skulle behövas, det är för Snobbens skull främst och för att hans träning ska utföras på ett så professionellt sätt som möjligt.
 
Istället för hoppning så tar jag mig nog en uteritt, kör lite galoppintervaller och låter Snobben få upp tempo & flås. Annars då? Efter att min "to do list" är avbockad så tänkte jag ringa upp en kompis och kanske åka in till stan och socialisera mig med lite vänner. På tal om vänner, det kommer upp ett svar på tal här senare vilket ni inte får missa! Ämnet är just vänner och mitt svar kommer grundas på en kommentar som jag uppfattade som rätt otrevlig/nedlåtande, so yes.
 
Nu ska jag blåsa ut alla ljus som jag tänt inne på mitt rum, dra upp rullgardinen och bädda sängen för min morgonstund är slut och jag har saker att göra. Hundarna springer omkring som dårar här hemma så det är nog på tiden att dem får gå ut på sin första promenad för dagen. Vi hörs later on, stay updated.
Publicerat i Allmänt,

Ridit, mockat, borstat och gosat - √

Publicerat 2014-09-05 kl. 21:09:58 av Isabel Håkansson
 Stallkvällar lär vara dem bästa, och speciellt när man har i baktanke att man har en helg att se fram emot, looove. Var effektiv i stallet och gjorde inte mer än vad som behövdes för att på så sätt få mer tid över åt gos & ridning, dock tog det ju sin tid ändå med tanke på hur noggrann jag är. Snobben var på sitt allra bästa humör idag, det vill säga "gladochdrygochöverallthumöret", men det är min lilla S i ett nötskal ;)
 
Vi red ut en rätt kort bit idag då det började mörkna, tyvärr. Joggade Snobben i låg form och tog några galoppfattningar, jätteduktig! Han blir alltmer lyhörd och han har blivit så himla kvick om man jämför med honom några månader tillbaks vilket självklart är jätteroligt! Riktigt fin i sidorna och att han dansar kors och tvärs över grusvägarna i korrekta skänkelvikningar, min duktiga lilla ponny.
 
Nu: Chips, apelsin läsk och phbb maraton, för det är jag värd. Imorgon blir det mer stall, mer kompistid (weho) och mer bloggtid. God natt bloggers ♥
Dethär mina vänner är vad jag kallas kvalitétstid.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Lovely friday ♥

Publicerat 2014-09-05 kl. 17:21:00 av Isabel Håkansson
Med glittriga naglar iklädd i springbyxor efter att ha haft idrott som sista lektion så välkomnar jag helgen.
Trots att vår längsta skoldag med dem jobbigaste lektionerna är just på fredagar, så älskar jag dem - det är en sån känsla & en sån jäkla lycka varje fredag, dan innan helg liksom. Idag har det varit SJUKT varmt ute, så det blev slush i solen och inga jackor, sjalar eller stickade tröjor så långt ögat kunde se.. hm, var det inte höst härom dan, eller? ;) Sveriges väder är ju känt för att kunna skifta snabbt som vinden, så jag är inte förvånad.
 
Jaja, inte mig emot med några veckor extra sommar i alla fall, tvärtom. Jag älskar med betoning på ÄLSKAR sommaren. Kom hem runt halv 5 efter skolan hur som helst och har sen dess käkat lite mellis och ska nu bege mig upp emot stallet efter 2 dagars uppehåll därifrån. Jag känner mig helt lyrisk över att jag äntligen ska få pussa på Snobbens mule, rida och få pyssla om honom igen & det är SÅ härligt att få känna så. Snobben är verkligen min number one alla gånger, ibland sätter jag honom före mig själv till och med.
 
Ikväll blir det myskväll med syrran. Ska baka muffins och se på alla paradise hotel och bigbrother avsnitt som vi missat under veckan hos pappa, så vi kan kalla det ett phbb maraton, hihi. Jag är in love med livet just nu, alltså. Allt känns så himla roligt och fullkomligt underbart, ville bara få det sagt. Ha en fortsatt bra dag nu, vi hörs ikväll och det vet ni.
Publicerat i Allmänt,

En kvällsfundering till er!

Publicerat 2014-09-04 kl. 21:15:28 av Isabel Håkansson
Vad använder ni för bett & VARFÖR? Använder ni ett skarpt bett för att hästen är stark/het, eller använder ni ett milt bett för att ni anser att det inte är mer än rätt emot hästen? Det finns SÅ sjukt mycket åsikter inom denna sport - ridgrenen. Det måste vara en utav sakerna som gör vår sport speciell, egentligen.
 
Men tillbaka till frågan - vad rider ni på för bett och varför somsagt?
På bilderna har vi: Pessoabett, ett vanligt tränsbett, novabett, hackamore och ett stångbett.
Publicerat i Allmänt,

Upptagen med bra vänner, stay tuned.

Publicerat 2014-09-04 kl. 18:19:49 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Ingen ärlig bjudning - onödigt slit.

Publicerat 2014-09-04 kl. 14:10:00 av Isabel Håkansson
Har ni nångång sett när en person ridit sin häst och hästen går med krökt nacke men inte trampar under sig eller höjer ryggen för fem öre eller inte har nån ärlig bjudning över huvud taget? Troligtvis har ni även själv nångång under er ridkarriär suttit på en häst som t.ex travar ENDAST för att man princip tvingat den att trava och man känner att hästen helst av allt bara skulle vilja in i boxen och käka hö?
Tyvärr skulle jag vilja säga, så uppstår det ofta bråk och konflikter mellan häst & ryttare när hästen segar ihop eller inte har nån bjudning. Det är en sån otroligt onödig sak att börja bråka om, för har inte hästen nån ärlig bjudning så lär den inte få det bara för att man slänger på sig ett par sporrar eller piskar fram den. Tvärtom så tjurar dem snarare bara ihop då, och om inte - så har hästen fortfarande inte en ÄRLIG bjudning.
 
Det jag försöker komma till är - har hästen inte nån ärlig bjudning, så skit i det där dressyrpasset som du hade planerat och skrivit ner i ditt ridschema. Ut & galoppera istället, hoppa stockar, rid i skogen eller låt hästen åtminstånde få pausa ifrån jobbet och galoppera på halvlånga tyglar emellan gångerna. Få upp bjudningen och hitta nånting som just DIN häst finner glädje i! 
 
Är ditt mål är bli hoppryttare så spelar inte ett, två, tre, fyra eller fem dressyrpass hit & dit någon roll och speciellt inte ifall hästen du sitter på ändå inte trampar under sig eller har en ärlig bjudning, det byggs ändå inga muskler, liksom. Har ni en seg häst som behöver få upp tempo och framåtbjudning, ut och försök busa fram den då och undvik dem rent ut sagt total onödiga konflikterna som uppstår på banan. Försök se ur hästens perspektiv i sånna lägen och kom ihåg att är man trött så är man trött och inga spön, sporrar eller rytningar gör att man bli piggare, just saying.
På bilden till vänster så får han galopperas en stund utan krav efter att ha travat länge i varierad form, allt för att han fortfarande ska tycka det är kul att jobba och få som en liten belöning efter att han arbetat bra. Jag tvingar aldrig Snobben till nånting, vi är två olika indvider som arbetar ihop som ett team och kompromissar med varandra - thats it. Jag skulle aldrig tvinga honom till något.
Publicerat i Allmänt,

Dagen med stort D.

Publicerat 2014-09-04 kl. 06:53:59 av Isabel Håkansson
Gissa vad jag ska göra idag?!? Jag ska köra upp!! Med moppe alltså, haha. Är så himla nervös och taggad på samma gång, ska greja det här och förhoppningsvis göra slutprovet på min födelsedag redan om en månad. Det kommer bli så.himla.skönt att slippa vara beroende av mamma & pappa och att dem ska behöva skjutsa mig all over. Extremt taggad var det, huh? ;) Ett lycka till kan jag behöva dock!
 
Godmorgon till er hur som helst ♥♥ Jag vaknade för nån timme sen nu och har sen dess bara sminkat mig och hoppat i morgonrocken. Pappa har köpt hem en påse med nybakat bröd så ska sätta mig med honom och käka frukost om ett par minuter när det här inlägget är färdig skrivet och publicerat. Jag älskar verkligen livet just nu, det är inte så dumt ändå!
 
När jag har kört klart idag så beräknas klockan vara kring 11:30, så då går jag raka spåret tillbaka till skolan och pluggar i några timmar innan jag åker hem till mamma. Tänkte rida Snobben lite lugnt idag tror jag, han fick ju två skrittdagar i början utav veckan, dock blev det skritt-turer på minst 3 kilometer båda dagarna, så han har ju fått röra på sig!
 
Sanna red ner till galopp-banan igår och fick igenom Snobben ordentligt i skritten och traven. Hon hann dock inte mer än rida fram förrän Snobben blev livrädd och helt blockerad pga ett rådjur haha.. Snobben är verkligen hopplös när han väl blivit rädd för något, hans dag blir förstörd helt enkelt.
Publicerat i Allmänt,

Dagen i en punktlista

Publicerat 2014-09-03 kl. 21:32:00 av Isabel Håkansson
5 bra respektive 5 dåliga saker om dagen som passerat ↓
 
Bra:
• Spenderade eftermiddan i Västerås med världens bästa pappa!
• Jättefint väder!
• Såg Idol och åt frozen yoghurt nu för nån timme sen (kvällar när dem är som bäst)
• Åkte till mamma en sväng och hälsade på hundarna och alla djuren där.
• Slutade tidigt ifrån skolan och fick en skön stund för mig själv hemma.
 
Dåliga:
• Det var vissa som drog ner stämningen som bara sjutton i skolan idag, VARFÖR ens?
• Fick inte åka min moppe för pappa, *suck*.
• Kortläsaren på datorn slutade fungera imorse = inga kamerabilder = stressad Isabel.
• Vi har prov imorgon som jag - TYVÄRR - inte pluggat på ännu.
• Har tappat bort en hel kasse med kläder hemma hos pappa som är helt spårlöst försvunnen, hittar den verkligen ingenstans!
Publicerat i Allmänt,

♡ Sluta tidigt in my heart ♡

Publicerat 2014-09-03 kl. 15:34:00 av Isabel Håkansson
Just precis nu, i vardagsrummet hemma hos pappa, mysigt om nåt. Slutade vid 2 tiden idag och pappa hämtade upp mig direkt och skjutsade mig till huset. Sen jag kom hem har jag bara strosat runt i favvis tofflorna och poppat musik samtidigt som jag hoppat runt och sjungit med i låtarna, är så glaaad! Vädret är verkligen jätteskönt ute nu, inte för kallt och verkligen inte för varmt. Det är precis så ett semptember väder ska va om ni frågar mig, wonderful!
 
Från en sak till en annan så ska jag, pappa och syrran om en liten stund iväg till västerås och gå på Ikea samt käka middag. På Ikea är planen att köpa en spegel, ljusslingor och hemtrevliga saker till det nya huset helt enkelt. Så denna eftermiddag spenderas med andra ord i staden brevid lilla Sala inne på Ikea och på nån resturang, mysigt mysigt. Ikväll ska jag sätta mig ner och göra tidsinställda och installera gimp till min laptop som jag har hos pappa, utan mitt älskade gimp så blir inte bloggningen densamma förstår ni ;)
 
Det damp ner ett rolig mejl i min inkorg igår-eftermiddag som jag ska svara på ikväll också, hoppas på ett bra och seriöst samarbete i framtiden, yesyes. Annars då? Ska ni göra nånting denna eftermiddag? Rida, vara i stallet, shoppa, hänga med vänner eller plugga? Kom ihåg - det går att göra nånting roligt av allt. Ska ni plugga så sätt på lite peppande musik och hoppa i dina skönaste mjukiskläder, det hjälper TRO MIG.
Publicerat i Allmänt,

Jofama jackor // wishes

Publicerat 2014-09-03 kl. 12:20:00 av Isabel Håkansson
 
Jofama jackor om nåt är snyggt. Jag personligen älskar skinnjackor, speciellt ihop med vita converse och nån stickad sjal - enkelt & snyggt. En jofama jacka är helt klart nånting jag skulle vilja ha i min ägo nångång, love them! Min mamma har en skinnjacka ifrån Jofama vilket jag är skapligt avundsjuk på.. kanske ska slå till när hon inte är hemma och "låna" den ;)
 
Båda jackorna finns att köpa HÄR!
Publicerat i Allmänt,

Wednesday it is!

Publicerat 2014-09-03 kl. 07:45:02 av Isabel Håkansson
Goooodmorgooon! Vi är inne i mitten av veckan & det känns SÅHÄR bra hittills. Idag går jag en kort skoldag och ska sedan hem direkt så som det ser ut just nu, det kan ju ändras såklart. Är hästledig så jag kan göra princip vad jag vill idag, skönt ibland faktiskt. Måste dock ta mig tiden ikväll och plugga lite moppe-stuffs, har uppkörning imorgon ju!
 
Har haft världens mysigaste morgon i övrigt. Käkat frukost samtidigt som jag suttit och snackat länge med papi om allt och ingenting, så välbehövligt ibland. Köpte gosigaste morgonrocken med tillhörande tofflor igår, så dem har jag gått runt med hela morgonen. Mornar är otroligt viktiga at all, jag menar.. om en morgon startar dåligt, man är stressad och sur så sitter det i hela dagen, oftast. Så jag försöker göra nånting bra av varje morgon, trots att ögonen är tunga och sängen helt plötsligt blev världens bästa plats när klockan ringer.. ♥
 
Lite såhär ser mitt liv ut idag, lugnt och skönt. Vill ha lite rolig läsning idag, har ju trots allt all tid i världen på mig att läsa era grymma bloggar då jag inte har hästarna. Länka era bloggar/nån blogg ni tycker är bra så får ni en ny besökare och lite goa kommentarer ifrån mig!
Publicerat i Allmänt,

När allt bara sitter sådär perfekt

Publicerat 2014-09-02 kl. 21:08:34 av Isabel Håkansson
2 från idag, & ja, jag var lagom glad efter vårt pass idag haha!

Okej, jag ska försöka få en extremt lång historia kort. Det finns mycket att skriva om dagens ridpass, så mycket glädje, så mycket känslor, så mycket grymt och jag vill bara skrika rakt ut hur mycket jag älskar ponnyn jag har sån tur att få stå som ägare på! Jag gick in med en positiv inställning till dagens ridpass och OM det smittade av sig? Snobben stannade inte en enda gång, han var inte okoncentrerad en enda gång, han tog mina hjälper helt perfekt och han var jätteduktig. Ett stort + får han också för sin stadiga form som han hade passet igenom. 
 
Som jag skrev i igår på Snobbens ridschema så innehöll dagens pass lite bommar. Tränade inte så mycket över dem dock utan travade bara över dem ett fåtal gånger för omväxlingensskull liksom. Nötte mycket fattningar istället vilket gick helt underbart bra! Trots att underlaget var halv-hårt och paddocken är liten hemma på gården så fick vi till upp ett bra tempo och en riktig power-galopp.
 
Imorgon är jag hästledig, men jag hoppas att Sanna jobbar vidare där jag avslutade idag för Snobben var verkligen dunderfin! Efter passet med mig idag så fick Snobben en stor morot och så kylde jag vardera ben i 3 minuter i kallt vatten. Att kyla/värma samt stretcha benen efter ridpass är verkligen vad jag skulle kalla - billig livsförsäkring. Snobben har riktigt fina ben i bra kvalité och när vi var hos veterinären i vintras så blev hon nästan lite chockad över hur fina ben Snobben hade, det är nog inte alltför vanligt i dagens läge. Tyvärr. 
 
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Första hejet idag ju ♥♥

Publicerat 2014-09-02 kl. 15:47:57 av Isabel Håkansson
Heeeeej! Äntligen är jag hemma från skolan, pjuh. Dagen har varit SÅ seg och SÅ tråkig, skolan är lärorik och bra på många sätt - men även så, så jobbig, tröttsam och tråkig ibland. Iallafall, nu är jag hemma och sitter i köket hemma hos papi och väntar på att min mat ska bli klar. Pernilla sitter mittemot mig med en vit iPad som hon surfar omkring på samtidigt som hon snackar och gör mig sällskap, pappa springer runt med en öronsnäcka i högra örat och snackar med kollegor och kompisar, allt det medan kaffemaskinen jobbar och puttrar. Välkomna hem till mig!
 
Har rätt mycket att göra idag faktiskt.. allt ifrån stallfix till plugg inom moppeteorin ska bockas av innan jag går och lägger mig ikväll. Känns bra trotsallt att vardagen är igång och schemat är fullt med roliga saker att göra trots allt. Jag får ju panik av att bara sitta hemma, så för mig är det heeeelt perfekt att ha ett stall att gå till t.ex. Skulle aldrig kunna vara utan en sport och/eller en sattsning, no way.
 
Nåt speciellt ni vill läsa om? Kommentera isåfall! Jag har faktiskt förberett en del inlägg och börjat skriva ner lite tankar och åsikter som jag sparat i utkast. Tankar och åsikter rakt ifrån hjärtat leder oftast till bra inlägg, hoppas inte denna gång blir ett undantag. Nu vet ni vad jag gjort idag och vad jag har framför mig, sååå med det skriver så säger jag hejdå för den här gången! PUSS
Right now.
Publicerat i Allmänt,

Ett perfekt höst-gos-pass

Publicerat 2014-09-01 kl. 21:41:46 av Isabel Håkansson
Idag var Philip min number one, min lilla träningsponny ;) Jag tömkörde honom i sällskap med syrran som promenerade Snobben i grimma och grimskaft. Det märks verkligen att när Philip tömkörs/körs så är han SÅ fokuserad, som om han är på jobbet och vet precis vad han ska göra och vad som gäller, liksom. När han rids så är han lite mer latjolajban och kör för det mesta sitt egna lilla race, läger till bocksprång, brallar iväg eller vägrar stanna haha.
 
En riktigt bra "första september gos pass" ihop med världens bästa hästar var det iallafall, helt klart.
Publicerat i Philips ridbok,

Att på ett bra sätt rida fram sin häst?

Publicerat 2014-09-01 kl. 14:34:00 av Isabel Håkansson
Det är så svårt det här med hästar, alltså. Ibland önskar man att hästarna kunde prata och berätta för oss vad som EGENTLIGEN är rätt och vad som var fel liksom. En sak som det varit rätt stor debatt om en gång i tiden är ju det här med hur länge man ska skritta fram sin häst och hur man på bästa sätt rider fram den. För mig ser det princip likadant ut varjedag.
 
Jag börjar alltid med att skritta Snobben på långa tyglar i 10-15 minuter innan jag gör nånting annat. På vintern när det är kallt ute så är det extra viktigt att man skrittar fram ordentligt så hästen är varm och blodcirkulationen är igång innan man börjar jobba. So yes, det är hur mina pass startar varje dag.
 
Efter att jag skrittat 10-15 minuter så brukar jag korta upp tyglarna något och försöka känna igenom Snobben i skritten. Hur är han idag? Är han stel? Är han koncentrerad på arbete? Går han att ställa lika mycket åt båda hållen? Etc. När jag skrittjobbat honom i några minuter så brukar jag oftast kunna dra en slutsatts och därefter veta vad jag ska jobba vidare med under ridpassets gång.
 
När jag travar fram så brukar jag ofta göra det på halvlånga tyglar/lång låg form. Göra stooora volter med inåtställning & ställa honom lite utåt på långsidorna. Därefter galopperar jag några varv runt på fyrkanten i lätt sits och i låg form, ser till att ha en BRA grundgalopp så att bakbenen aktiveras ordentligt. När Snobben är uppvärmd så brukar jag ge honom en kort skrittpaus innan vi sätter igång och jobbar ordentligt.
Hur rider ni fram eran häst och varför gör ni som ni gör? Ge jättegärna tips på bra övningar man kan göra i början på ett pass och vad det ger för effekter isånnafall, det är alltid kul!
Förresten, ser ni hur otroligt dålig min hand-position är? Tummarna ska vinklas upåt och händerna höjas och fram en aning, jag blir gaaaalen! Jag har verkligen haft sjukt fula ovanor inom min ridning genom tiderna.. B.la vinklade jag ut mina fötter i galoppen förut, SHIT vad jag har fått träna på det alltså.. Nu ska händerna sättas på plats och sen så.. ;)
Publicerat i Allmänt,

Snobbens ridschema v.36

Publicerat 2014-09-01 kl. 12:13:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Måndag igen

Publicerat 2014-09-01 kl. 07:13:15 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Gud hörrni, idag är det första september ju.. September betyder att det nu är höst, på riktigt. Wow, jag har ännu inte fattat att sommarlovet är slut och sommaren är över, tiden har rusat förbi men lämnat en massa minnen kvar. Sommaren 2014 - du var bäst. Nu håller vi alla tummar och tår för att hösten blir minst lika bra, right?
 
Okej, måndag morgon it is. Skolan väntar en timma bort och det ska bli kul med skola faktiskt. Själva lektionerna är inte något att hänga i julgranen, men alla kompisar gör att skoltimmarna känns riktigt värd mödan, faktiskt. Annars då? Mår bra trots att ögonen känns tunga och sängen lockar allt för mycket, typ så. Får se ifall jag tar igen lite kompistid efter skolan eller om jag åker upp till stallet direkt, hmm.
 
I skrivande stund sitter jag i köket med ett glas äppeljuice vid sidan av min vita laptop med pappa sittandes tvärtemot. Nej, nu ska jag granska lite kommentarer och sen ska jag slå upp blogkeen för att kolla om mina favvis-bloggar har uppdaterats nånting nu på morgon. Vi hörs senare, ha en bra dag!
Publicerat i Allmänt,