Newie

Publicerat 2013-07-31 kl. 21:37:13 av Isabel Håkansson
||Första bilden: En halvsuddig bild på allt || Andra bilden: Nya nagellacket, självklart har jag tagit bort det som kommit utanför, mycket ljusare och glittrigare i verkligheten ||
Åkte till västerås idag med en kompis och köpte bara lite småsaker, 2 vanliga T-shirtar, en klocka, ett skärp, nagellack och trosor som dock inte är med på bilden. Sen kollade vi på filmen "känn ingen sorg" och den var superbra tycker jag :) Så det var en bra dag och vi hade jättekul haha.
Imorgon ska jag ta en sovmorgon, se serier och bara gå runt hemma i mjukiskläder halva dan och sen mer mot eftermiddan så ska jag till stallet både vara med som sällskap ut när syrran rider lilla Philip och sen ska jag & S på träning.
Ha en bra onsdagskväll allihopa för det ska jag, resten av kvällen spenderas nämligen i soffan framför tv:en, mys!
Publicerat i Allmänt,

Kvalitéts tid med ponnysarna

Publicerat 2013-07-30 kl. 23:00:18 av Isabel Håkansson

Pysslade med båda ponnysarna och avslutade dagen med att rida igenom S i regnet med musik i öronen, perfekt!

Publicerat i Isabels inlägg,

Uppe med tuppen!

Publicerat 2013-07-30 kl. 08:19:00 av Isabel Håkansson
Hej på er & godmorgon! Idag är jag uppe med tuppen för att åka till stallet och fixa lite innan jag drar iväg och jobbar på grällstas ridläger tillsammans med 2 andra. Så det blir kul! Får se om jag får rida nån utav B-ponnysarna också, det brukar jag få göra haha.. Men det är bara kul kul!
      När jag kommer hem sen (runt 7-8) ikväll så ska jag upp till stallet och rida S och rida ut/promenera Philip. Det blir lite sent men det gör ingenting. Nu ska jag dra så ni får ha det bra, hejs!
Ni får en halvgammal bild på Snobben och Mickis, hon har vart med perioderna han har varit helt galen och perioderna han har varit världens snällaste, hon tycker om Snobben och han tycker om henne! Fina dem.
Publicerat i Allmänt,

Hejsan!

Publicerat 2013-07-29 kl. 15:10:10 av Isabel Håkansson
Hejsan! Igår så var jag med Milla hela dagen förutom en stund på morgonen då jag var i stallet och fixade åt hästarna i nån timme. Red inte för det var så sjukt kvav luft och ja, orkade helt enkelt inte igår heller så dem fick vila :) Åkte hem till Milla runt 12 nångång och då drog vi till månsan och hyrde en båt och var ute med den i nån timme, haha gud vad trögt det gick!
 
Efter det sovde jag hos henne och lite så och vi var mest bara hemma och hade de mys, snackade & så. Vaknade runt 9 imorse och låg och drog oss en stund, åt frukost och solade på studsmattan innan jag åkte hem. Gjorde lite mellis när jag kom hem och sen tog jag en springtur till stallet och fixade åt hästarna och sen sprang jag en omväg hem så det blev väl kanske 3 km eller nåt i den stilen. När mamma kommer hem ska jag upp och ha lite markarbetsträning på Ösby/konditionsträning på rundbanan.. det beror på om dem har hundkurser på Ösby.
       Vi hörs senare, får se ifall jag t.om kan fixa en film till er, hmm ;)
 
Publicerat i Allmänt,

If you can dream it, you can do IT!

Publicerat 2013-07-28 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
Sista bilden... handen halvt nergrävd i fickan för att ta fram mobilen.. ISABEL!!
Publicerat i Isabels inlägg,

Dagen idag

Publicerat 2013-07-27 kl. 21:36:00 av Isabel Håkansson
Idag har jag bara slappat ärligt talat, hoppat lite studsmatta, snapat, sett film, badat och sen nu på kvällen åkte jag och Pernilla upp till stallet och fixade allt och gick en promenad på ca 5-6 km med ponnysarna.. dumt val dock att gå så "långt" då det började både spöregna, åska och blixtra när vi var ute, alltid lika trevligt :) eller..? Syns ibland att Philip bara är 6 år för han är väldigt feg av sig, Snobben däremot gick med sänkt huvud med sina snäll-ögon och såg ut att trivas rätt bra med sitt liv ändå, gullen.
Nu sitter jag och lyssnar på musik medans jag äter min yollibox, imorgon ska hästarna ridas på morgonen på nåt fält och sen ska jag iväg till en kompis hela dagen och sen sover jag kvar där, roligt roligt. Dem skos imorgon på dagen nångång så det blir skritt och trav imorgon också, haha.. På måndag är det vila och sen på tisdag blir det ett pass på Ösby, det blir bra!
 
Publicerat i Allmänt,

27 Juli

Publicerat 2013-07-27 kl. 10:28:55 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Började dagen med en någorlunda nyttig frukost och nu ska jag hoppa i ett bad med massa bubblor medans jag ser på Lyckan i LA, åh LA, drömstaden typ. Så himla fint och "nattlivet" där borta verkar vara hur kul som helst ;) innan jag dör ska jag ha besökt LA, lätt.
Publicerat i Allmänt,

Ridpasset igår

Publicerat 2013-07-26 kl. 21:09:00 av Isabel Håkansson
Igår så reds båda hästarna barbacka vilket var skönt. Snobben var väldigt överallt och ingenstans till en början och var väldigt pigg & spänd men sen så övergick han till mjuk, avslappnad och han blev ordentligt igenom riden i skritt och trav. Snobben går oftast mycket bättre efter att ha fått galoppera lite för då är han liksom "igång" och har fått upp förhoppningsvis lite flås och sådär, så han blir mycket svårare och tar lite längre tid att rida igenom när man inte kan variera och galoppera honom lite då & då.
Pernilla red Philip samtidigt och hon gjorde lite volter med innerställning, travade lite långsidor och tränade lite halter och Philip var.. lite trött men gjorde som hon sa och var väldigt snäll :) Dem gillar varandra Pernilla och Philip, det märks tydligt.
Två bilder på dem ♡
Idag reds båda hästarna lika igen ungefär för dem har ännu inte blivit omskodda, fast idag red jag med sadeln. Jag kunde inte rida alls idag så det blev bara pannkaka av alltihopa, och eftersom S inte är den lättaste att jobba heller så kan ni ju lista ut själva hur det såg ut/kändes ;) Aja, imorgon så går vi en långpromenad med dem för lite variation. Dem går lugnt nu under tiden dem inte är omskodda och fötterna är lite dåliga och samtidigt som det är skönt så längtar man lite efter att kunna galoppera fullfart över fält och hoppa, alla träningar och ja.. att kunna rida ordentligt helt enkelt.
En bild på S lilla "outfit" idag haha.
Publicerat i Snobbens ridbok,

2 bilder ifrån stall idag

Publicerat 2013-07-25 kl. 15:12:32 av Isabel Håkansson
Hinner verkligen inte skriva nu, hörs senare.. nu rullar bilen mot huvudstaden ;)
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2013-07-25 kl. 09:38:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♡ Igår tog jag en mall ifrån blogg.se och gjorde om till en stilren & snygg design som jag gillade. Att komma ifrån min trista vita design fick mig glad och ännu mer positiv till bloggen :) Igår somsagt så red vi hem hästarna. Vi skrittade och travade endast så det tog ju sin lilla tid men det gick bra. Både Snobben och Philip var jättepigga vilket var roligt.
Dem ska skos vilken dag som helst och efter det så drar vi igång igen, sålänge ska dem bara skrittas/travas lite lätt. Så nu idag så ska vi upp till stallet någorlunda tidigt för att mocka och fixa och därefter rida/promenera beroende på om dem är skodda eller inte, och efter det ska vi åka till stockholm och sova där tills imorgon bara.
Nu måste jag dra så vi får höras,puss.
 
2 bilder sen igår ↓
 
 
Publicerat i Allmänt,

Dem senaste dagarna

Publicerat 2013-07-24 kl. 12:50:00 av Isabel Håkansson

I förrgår: Jag och Madde red hästarna lite lätt på banvallen, Snobben var väldigt spänd för att det blåste så mycket men det gick bra :) Vi spolade av hästarna när vi kom hem för det var så sjukt varmt, & efter stallet så drog jag och Madde till ica och köpte lite gott för att sen cykla iväg till brottet och sola och bada, så skönt! Sen så mötte vi upp Milla och Sara och så sovde vi över hos Milla.



Igår: Vaknade upp hos Milla, käkade frukost och sen så cyklade vi och kollade på två olika gym för att jämföra lite ;) efter det så bytte jag om och så skjutsade Milla mig till stallet. Mina tjejor♥

Red ut S själv och han var pigg och mjuk. På vägen hem svängde jag in på ett fält för att bara prova galoppera lite där det var som mjukast för att Snobben skulle få göra av med lite energi. Så himla fin var han, fick upp ett grymt flås och han bar upp sig själv så himla bra! Eftersom S skötte sig så himla bra och hade egen motor och inte var det minsta tung så kunde jag koncentrera mig på min sits också och det gick jättebra, supernöjd! Gjorde lite skänkelvikningar i både skritt och trav och han var så fin så, bästa S. Han har tappat lite muskler nu i sommar eftersom jag inte har haft tillgång till varken bommar eller några backar, men det ska byggas upp nu när han kommer hem och han ska bli biff! ;)

      På kvällen så åkte jag upp till mitt stall här hemma och spånade på med syrran. Sen runt 8 så hämtade vi upp Sandra för en helt spontan sleep over, vi såg på filmer, käkade yollibox och åt chocklad med tända ljus och så massa snack såklart, mys!


 

Idag: Vaknade typ 9, käkade frukost och slog på ännu en film som blev klar precis. Just nu spelar vi en massa musik och fixar oss för att gå ut och fota lite. Vid 4 åker vi upp till stallet jag och syrran och rider över hästarna. Ha en bra dag, för det ska jag!

 Älskar mitt liv just nu, alla vänner, hästarna, värmen och sommaren varvat med en massa bad och sena kväller, PUSS
Publicerat i Isabels inlägg,

Don't let anyone dull your sparkle

Publicerat 2013-07-22 kl. 10:55:38 av Isabel Håkansson
3 knasbilder på mig och vår lilla Bella bus.
 

Hej & godmorgon! Imorse vaknade jag vid halv 8 tiden och la mig och kollade på ett pll avsnitt och messade med lite vänner. Sen åt jag frukost och bytte om till stallkläder, klickade lite bilder och nu sitter jag här och taggar inför en förhoppningsvis (!) bra dag. Klockan halv 12 ska Madde och jag mötas i stallet så detta får bli snabbt. Får se om vi hörs mer under dagen annars så hörs vi imorgon, pusspuss.
Publicerat i Allmänt,

Läges updatering

Publicerat 2013-07-21 kl. 21:32:49 av Isabel Håkansson
Kom hem nu precis efter en vecka i Norrland med släkt och familj, det har varit så skönt att bara åka bort en vecka och levt utan en massa måsten med bara folk jag gillar runt om. Nu är jag hemma iallafall och är taggad på den sista sommarlovs månaden nu med vänner, hästar, shopping, sol och en massa bad förstås. Älskar sommaren men kan inte låta bli att längta lite till hösten ändå, älskar att kunna gå i stickade tröjor och stora sjalar, ha på hästarna täcken och att rida ut bland färggranna löv på träd är de bästa som finns ;)
Iallafall, köpte inte mycket alls på åsele marknaden som var, en jättestor marknad som jag inte ens hann gå runt halva på 2 dagar så det var lite segt men ja, jag åkte massa karuseller, shoppade lite och så åt jag sockervadd - standard.
    Imorgon ska jag till stallet och rida ut båda i skritt och trav, får se ifall Madde följer med och rider Philip, annars gör jag det själv. Båda hästarna är i akutbehov av att skos så jag får ta det lugnt med dem. Ska även börja packa ihop lite saker i stallet för att snart ska hästarna hem igen. Då ska båda skos och sen drar alla träinngar och roligheter igång igen, är taggad!
 
Efter stallet så ska jag ut med lite vänner och så, ska bli kul, har saknat dem så ♥
Nu ska jag dra iallafall, bilder på min minishopping ↓
En brun martingal som dock ser svart ut på bilden och en massage vante.
Foppa tofflor att ha när jag ska ut till kaninerna.
En väska så jag kan variera med min svarta väska.
Två tröjor.
Publicerat i Allmänt,

Fredag

Publicerat 2013-07-19 kl. 18:20:10 av Isabel Håkansson

Älskar livet, semester och släkt äger! Bara mina kompisar och mina ponnys hemma som fattas för ett komplett & perfekt liv ;)

Iallafall, imorse fixade jag mina ögonbryn, så najs att ha det gjort! Sen gick vi på marknaden typ hela dan och nu ska vi käka strax, lätt att jag börjar blogga mer seriöst när jag kommer hem, puss

Publicerat i Isabels inlägg,

Ett pass i våras

Publicerat 2013-07-14 kl. 23:40:37 av Isabel Håkansson
I våras hade Snobben precis som många andra hästar & ponnyer.. vårkänslor. Hej & hå, han hoppade, sparkade och drog om vartannat och jag fick stå ut dag efter dag med min mer vilda än tama ponny ;) Nejdå, så hemskt var det faktiskt inte, han gjorde det av glädje rakt igenom även fast han blev lite för mycket ibland.
 
Just dethär passet minns jag så väl för att han var sååå jobbig OCH fin. Min mamma började rida, han var fin imellanåt men ibland bara studsade han iväg på bak/frambenen. När mamma hade ridit honom i kanske en kvart fick jag ta över och herregud vad jobbig han var! I det högra hörnet längst ner i paddocken så stannade han ALLTID och sparkade bakut för att sen dra iväg. Somsagt, ibland vänder han ifrån sin snälla och goa sida & plockar fram monstret som bor inne i honom och då blir han så blockerad.
      Efter kanske 45 minuter av bråk iallafall så blev han "sitt vanliga jag",  jättetrevlig, fin och snäll, så en timmes pass med 75% av S dumheter blev skriven i ridboken den 5 April 2013.
 
Tänkte inte skriva så mycket mer utan jag lägger in bilder och en film istället, så himla mycket roligare :)
 
Dem mindre bra delarna ↓
 
 
Dem bättre delarna ↓
 
Han kan när han vill hur som helst, min fina Snobben♥
Publicerat i Allmänt,

4 bilder ifrån dagen

Publicerat 2013-07-14 kl. 18:33:36 av Isabel Håkansson

Publicerat i Isabels inlägg,

Lördag

Publicerat 2013-07-13 kl. 20:54:00 av Isabel Håkansson

Idag har det vart varmt.... Red S på snarpsätravägen och sen galoppera jag honom lite trött på banvallen, han var väldigt pigg haha. Men riktigt trevlig i övrigt och han arbetade jättebra :) imorgon ska jag bara rida igenom honom lite lätt och sen är jag redo att lämna iväg honom i en vecka när jag åker bort, hoppas att han sköter sig under tiden jag är borta, han är ju lite speciell ibland..!

Philip fick sig en ordentligt genom ryktning och massa pussar, skönt med lite vila.
När jag kom hem badade jag Asta, fixade lite åt kaninerna och spelade Ice cream jump (bild på det nedanför hihi) Resten av kvällen ska jag städa mitt rum och börja packa lite smått, snapa med vänner och se serier, ha det bra och lugnt helt enkelt ;) puss

Publicerat i Allmänt,

Fullt upp

Publicerat 2013-07-12 kl. 20:56:01 av Isabel Håkansson
Fullt upp, men det är väl så det ska vara antar jag för att jag ska vara nöjd? Hästar, vänner, sena kvällar och bra väder, det är så det ska vara. Igår så red jag S runt gärderna och det var full fart på både Snobben och Musse som följde med som sällskap med Märta på ryggen, full galopp och massa jobb i alla gångarter resulterade en svettig ponny som gjorde sig välförtjänt av en avspolning när vi kom hem. Efter så gick jag ut & gick med Philip, busade med honom på ett jättestort fält och han var skitpigg, lilla busen.
 

Efter stallet så drog jag och två vänner och käkade thai och efter det köpte vi med oss slush och satte oss i "vattenparken" och snackade. Drog därefter hem till Madde och det blev lite sång och såntdär, mys! Resten av kvällen var vi ute med kompisar, gick hem till Madde för att sova kvar där vid typ 11 men sen drog vi ut vid 1 och träffade upp några, kom hem 4 och låg och snackade med Ida ett tag och sen somnade jag direkt haha.
 
Idag har jag och Madde legat och solat/badat i brottet typ halva dan och sen tog vi en skritt-tur på Philip och Snobben på eftermiddan. Halva tiden så jobbade jag Snobben i lång och låg form och halva tiden så fick han skritta på helt långa tyglar, skönt för honom! Vi red först till brottet, igenom en skog och kom upp bland lite hus och så, fortsatte ett tag och sen kom vi upp på banvallen, och så tog vi en lite längre skogsväg sista biten hem :) Tog väl kanske 30-40 minuter eftersom vi bara skrittade.
   Masserade S med liniment sen när jag kom hem och ska göra det nu dem 2 sista dagarna innnan jag åker också så han är mjuk och fin sen när tjejerna som ska ha hand om honom när jag är borta rider :)
 
Nu har jag lite jag måste hinna med innan jag ska gå och lägga mig och se på pll &... tre kronor haha. Okej, tre kronor är typ 30 år gammal men seriöst, såååå bra hiho. Alla 40+ åringar håller med mig, svär.
 
Okej, to do listen innan jag kan se på mina braiga serier då ↓
♕ Gå ut på pw och göra lite situps och så.
♡ Gå ut till kaninerna och släppa ut Snowflake (min systers kanin) i hopphagen.
♕Bada Asta .
♡ Måla naglarna.
♕ Smörja båda hästarnas träns, göra rent bett och lacka Snobbens swarskowski pannband.
♡ Skulle behöva städa rummet... får se vad jag orkar annars blir det imorgon :)
 
Publicerat i Allmänt,

Ute med vänner

Publicerat 2013-07-11 kl. 16:58:32 av Isabel Håkansson

Är ute med madde och sandra, nu ska vi käka thai och sen får vi se, pussss

Publicerat i Isabels inlägg,

Onsdag

Publicerat 2013-07-10 kl. 19:01:59 av Isabel Håkansson
Hejhej! Alltså det är så sjukt hur fel orden kan bli när man skriver med Ipad som har rättstav, som nu när jag skrev hejhej så fick paddan det till "skithet" man bah aaa. Iallafall, idag har jag varit med hästarna, Märta och våra hundisar mestadels av dagen. Philip red jag först på banvallen med Musse och Märta, red bara av honom lite energi som han samlat på sig under den sista tiden nu då han mestadels vilat pga hans hovar, jättetråkigt för han är så himla rolig att rida!!
 
Efter så red jag ut S med Märta och Gus, galopperade omkring, hoppade lite stockar, snackade, skrattade & hade kul liksom. Älskar mina hästisar mest i hela världen❤❤ 
Sovde hos Märta med Bella (min hund) inatt förresten, det var jättekul och dem sprang omkring och busa osv, mindre kul var det ju att cykla hem med henne i korgen idag, hon hoppade runt som en galning och åååh blir galen på lilla hoppetossan Bella ibland!! Söt var hon ju iallafall när hon satt där på sin rosaprickiga badrock i korgen :) 
 
Nu ska jag se på en serie som jag inte säger vad den heter för då skulle dem flesta garva och sen ska jag ringa upp syrran och snacka en stund, puss
3 bilder från idag
Publicerat i Allmänt,

Kärlek till skorna

Publicerat 2013-07-08 kl. 22:59:57 av Isabel Håkansson

Håller med att uggs inte är dem finaste eller snyggaste skorna, men seriöst.. det känns som om man går runt i tofflor, varma och gossiga all day. Tro mig, ett par uggs är guldvärt att kunna dra på sig på hösten/vintern tillsammans med jeans och en munkis, TRO MIG.

Lätt att jag ska ha uggs i höst & vinter, ska prata med mamma redan nu, puss

Publicerat i Allmänt,

Promenad

Publicerat 2013-07-08 kl. 14:22:00 av Isabel Håkansson

Gick en promenad med hunden, kom hem, gav dem mat, snackade med en kompis i telefon, bytte om och la mig i sängen, slog på Ipaden och nu sitter jag här, låter som en toppen förmiddag ellerhur? Nu ska jag sätta på en serie och ta det lugnt några timmar innan jag ska till stallet, puss

 
Publicerat i Allmänt,

Somna tidigare än 11...

Publicerat 2013-07-07 kl. 23:54:00 av Isabel Håkansson
.. mission impossible. Alltså seriöst, jag är dötrött på dagarna men ändå envisas jag med att jag går och lägger mig vid tre på nätterna, vart sitter problemet liksom? Aja, har kärat ner mig i ett par uggs och kollat serier, så jag har det rätt bra ändå. Nu ska jag fortsätta kolla serier och förhoppningsvis somna innan klockan hinner dra iväg allt för mycket, nattinatti
Publicerat i Allmänt,

Varmt 7 Juli

Publicerat 2013-07-07 kl. 18:32:47 av Isabel Håkansson
Med en dundrande huvudvärk så sätter jag mig ner och skriver detta inlägg, vätskebrist & för lite sömn kanske..? Iallafall, idag har jag endast vart i stallet en kort stund, tänkte rida men det kändes elakt att ta ut hästarna och rida i stekande sol, 30 graders värme och på det kvav luft. Istället tog vi in Snobben och Gus som var otroligt bitna och utsatta för dessa bromsar och knott, Philip och Musse var inte ens hälften så irriterade som dem.. tur de då vi bara har 2 boxar.
 
Har iallafall haft två underbara dar med Madde och Angelica och innan det superroligt med Milla & Sandra.
Ridpasset igår också, bästa på länge! Red i bara bh pga värmen, tur det! Glada hästar, glada ryttare och ett stort fält, kan det bli så mycket bättre? Trötta blev dem efter ett ganska långt pass med mycket galopp, duktiga små hästisarna.. ♥
Publicerat i Allmänt,

Snoopy & jag - vår resa och utveckling TILLSAMMANS

Publicerat 2013-07-03 kl. 07:13:00 av Isabel Håkansson
Den 31 April 2012 åkte jag upp och träffade Snobben för att provrida för första gången, då för att bli medryttare. Det blåste och Snobben var stissig i stallet, kom ihåg att jag tänkte att han säkert skulle vara jättekomplicerad att rida med tanke på hur han var i stallet, men söt. Provridningen just har jag inte så mycket minne utav, detta är ett litet utdrag som jag skrev jag på min dåvarande blogg:
 
"Skrittade lite, sedan travade jag över bommar och därefter så skrittade jag av. Tyckte verkligen om Snobben även om han var lite dryg i hanteringen. Han var pålitlig och hur bra som helst att rida.
Så det ska bli kul och se vad det kan bli av detta, det återstår att se! :)"
 
Kom ihåg iallafall att jag knappt kunde styra honom för han var så annorlunda mot andra hästar jag ridit, gjorde ingenting gratis, eller ja.. han var en privatponny och inte en ridskoleponny helt enkelt. Men jag gillade honom redan ifrån första stund, det gjorde jag verkligen.
 
När jag hoppade Snobben första gången hade jag ridit honom i 3 veckor ca, det var även då jag för första gången tog med mig en "fotograf" och jag kom ihåg hur stolt jag var efter det passet.. Snobben hoppade schysst och ja, var schysst helt enkelt.
2 bilder ifrån det passet.
 
Allt därefter gick frid och fröjd och jag red honom 1-2 gånger i veckan. Han testade mig lite då och då, men inget allvarligt eftersom jag bara red i paddocken. I hanteringen inomhus var han bökig, men det var han nästan alltid. När sommarlovet började fick jag hem Ayla, en tinker som jag skulle få ha och därför fanns inte tiden att åka ut till Snobben och jag var inte oss honom på flera månader och helt ärligt så kändes det som slutet på vår saga sorgligt nog..
Den 18 Juli skrev Malva (hans dåvarande ägare) till mig, hon undrade om jag kanske var intresserad av att köpa Snobben när han skulle säljas.
 
Jag frågade mamma direkt och hon sa utan tvekan ja och ringde pappa. Pappa sa ja han också eftersom han lovat mig att om Snobben skulle bli till salu nångång så skulle han köpa honom åt mig. Vi bestämde alltså att vi skulle köpa Snobben över facebook en helt vanlig kväll och vi mejlade på stallplats bara nån timme efter. Jag svävade på moln.
 
Den 12 augusti när jag ridit i 2 år ungefär så fick jag hem min första alldelles egna ponny. Där & då visste jag inte vilket helvette rent ut sagt vi hade att se fram emot och vilken resa vi skulle genomgå tillsammans, helt sjukt.
 
I början så var allt bra och han var snäll, jag red med snodden och han gjorde som jag bad honom om oftast.
Efter redan en vecka började han testa mig, han gjorde allt från att springa över mig i hagen till att backa, kicka och resa sig vid ridning, han började stanna på hinder och trycka upp både mig, mina kompisar, min mamma och dem andra i stallet i väggarna och var allmänt bökig och dum. Vi kollade upp om han hade ont nånstans och gjorde böjprov och han fick massage men vi hittade så gott som ingenting. Snobben hade bestämt sig att han skulle vinna och likaså jag. Självklart hade han mer eller mindre dåliga dagar men alltid var det krångel i antingen hantering eller ridning. ALLTID.
På första bilden så sticker han med mig ut ifrån banan för att springa hem och på andra bilden så drar han förbi ett hinder helt nonchalant, måste tillägga att under det passet kom vi över hindrerna kanske 3-4 gånger och sen började han stanna o stanna o stanna..
 
Tiden gick och det blev allt mer mörkt och kallt. Vi gjorde en ändring i Snobbens matschema och han blev lite bättre. Forfarande var han för svår för mig och han ställde aldrig upp på mig som bokatavligt talat slet och stressade sönder mig själv för att få allt att gå ihop.
 
Kom ihåg en gång när jag skulle rida ut själv. Han stannade och backade varannan meter ungefär och när han började backa ner i små stup så hoppade jag av och ledde honom en bit. När han verkade ha samlat sig lite så tänkte jag hoppa upp igen och jag satte foten i stigbygeln, tog sats och när jag precis skulle till att sätta mig i sadeln så drar han iväg, fort gick det och jag hörde eller såg knappt nånting. Han ginade över ett dike och snubblade ner på knäna och jag for av, han tog sig snabbt upp på fötter och drog utan mig på ryggen hem på egen hand.
 
Jag såg svart och minns hur jag försökte resa mig men min kropp var helt mör. Jag ringde min mamma och på några minuter var hon där, fångade Snobben och hjälpte mig. Efter denna dagen så började jag bli rädd för min egna ponny. Minsta oväntade sak han gjorde och jag spände hela kroppen och klamrade mig fast i sadeln, allt gick utför.
 
2 bilder på min svullna kind och ett utav mina sår jag fick när han klev på mig.
 
Snobben reste sig mot en tjej i stallet som försökte hjälpa mig med hanteringen från marken, sprang över Börje som har utläppen på morgonen och försökte kasta av mig så fort han fick tillfälle. Jag började mer & mer tröttna på att åka upp till dedär "förbannade" stallet som jag alltid sa då, men ändå gjorde jag det varje dag, hoppade upp på min ponny som jag halvt var rädd för och kämpade.
 
I november så började vi träna för Michaela, en vuxen som gått hästutbildning och brinner med allt som har med hästar och träning att göra. Efter hon fått prova rida honom själv så bestämde vi att hon skulle börja rida honom en gång i veckan. Efter ett tag där så började han bli mer och mer lugn i sig själv och hade åtminstånde en hov på jorden om man säger så.
 
Vintern kom och han fick vintervila 3 veckor. Det var det BÄSTA bestlutet jag tagit i hela mitt liv om jag ska vara helt ärligt. Låta Snobben vila, ta in allt han lärt sig, bara bli ompysslad av MIG och tränas ifrån marken, känna att han KAN lita på mig och att jag kan även ska kunna lita på honom. Vi knöt band till varandra och när vi sen red igång honom var han en helt annan ponny, verkligen HELT förändrad på bara bra sätt. 
En video under tiden vi höll på att verkligen lära känna varann, vi började om och tog tag i vårt problem.
 
Jag minns inte så mycket mer ifrån den gamla tiden mer än jag berättat, det finns så mycket förflutet som jag valt att bara glömma bort och förtränga, så mycket jag är GLAD för ATT jag glömt bort.
 
.. nu till jämförelse bilderna..
Här är en travbild. Bilden till vänster är gammal och bilden till höger är ganska ny. Han är så mycket mer avslappnad nu, söker sig ner själv och VILL arbeta. Han har blivit finare i kroppen och jag har blivit duktigare som ryttare.
 
Här är en galopp bild. Jag tror ni ser vilken som är ny och vilken som är gammal.. Galoppen är det som varit träligast för oss, förr saktade han av hela tiden, när vi galopperade fick jag sitta och åka med helt enkelt, för minsta lilla jag tog i honom ja då.. saktade han av. Jag var väldigt glad om jag kunde få honom innerställd på en volt förut, knappt det gick.
 
Jag har inte så mycket nya hoppbilder tyvärr. Den senaste gången jag hade nån med när jag hoppade var i december, redan där hade det hänt saker så jag kan väl ta jämförelser där också.
Herregud haha, förstår inte ens hur jag kan visa den vänstra bilden..!! Aja, jag ser verkligen skillnad iallafall. Hela min sits och ponnyns inställning till hoppning har blivit mycket bättre. Nu för tiden hoppar vi varannan vecka och då blir han glader kan jag lova. Jag ska ta med mig nån som fotar på nästa hoppträning så kan jag lägga upp.
 
Nu sitter jag här och skriver, glad över vilken fin ponny jag har nu och glädjs över vilken otroligt lång och tuff resa vi gått igenom och KLARAT. Det blir bättre och bättre för varje dag som går och jag tänker ge ALLT för denna ponny som betyder så oehört mycket för mig. Tänk att trots allt så är det fortfarande VI, han och jag, jag och han.
 
Alla som tvivlat på oss, snackat skit, klagat och sagt att jag ska sälja honom och köpa mig "en riktig ponny" har verkligen fått se nu att allt går bara man vill, och jag ville inget hellre än att få allt bra.
 
Snoopy & jag - vår resa och utveckling TILLSAMMANS.
Publicerat i Allmänt,

♡ Extremt lugn måndag ♡

Publicerat 2013-07-01 kl. 22:16:03 av Isabel Håkansson
Vaknade hos Kajsa imorse runt 11, åkte hem nästan direkt och bytte om för att sen cykla iväg till stallet. Märta och jag red Gus och Snobben först ner till snarpsätra vägen och jag stämde bara av Snobben lite. Han var något okoncentrerad men annars fin. Märta och jag hade delade åsikter om vart vi skulle rida av dem så vi tog varsinna vägar. Jag tog en något längre väg och passade på att trava av honom ordentligt. Lång låg form och lät honom själv bestämma tempot resulterar en glad ponny :)
 
Efter vi ridit dem så tog vi in Musse och Philip och red dem. Philip är lite öm bak så jag tog det lugnt och hoppade av och gick med honom när vi red på hårdare underlag. Haha Philip hoppar verkligen över ALLT som ser lite ostabilt ut, som idag.. "Oj, ett litet dike...bäst att hoppa högt nurå" och sekunden efter hoppar han rakt upp i luften över diket, haha svårt att hänga med och se bra ut i dem sprången kan jag säga ;)
 
När jag kom hem så tog jag ut kaninerna och gav dem mat + vatten och sen gick jag in och snapade med lite vänner, drack smoothie och tog det allmänt lugnt.
Nu på kvällen så blev det dåligt väder så då tände jag ljus, gick ut och till kaninerna och fluffade upp deras halm och gav dem sallad och morot och letade fram lite bra serier som jag ska lägga mig och kolla på nu, ha en bra kväll alla ni!
2 bilder från idag ↑
Publicerat i Allmänt,