Lördag

Publicerat 2013-08-31 kl. 13:29:03 av Isabel Håkansson
Gårdagen, sjukt kul på dan! Käkade pizza, snackade, satt oss på en gräsplätt och åt b&j med musik osv, på kvällen dock spårade det lite.. inget jag tänker ta upp men till alla vänner som kom och stöttade och även dem inblandade - älskar er så himla mycket, mina bästabästabästa (ni vet antagligen vilka ni är)
Kom hem sent och Sandra sovde kvar här, så imorse när vi vakna käkade vi frukost och sen hoppade vi på cyklarna och cyklade en sväng. La oss i min säng och snackade lite därefter och sen åkte hon hem. Huset är tomt och det är bara jag och djuren hemma nu, satte upp håret i knut & på med mjukiskläder. Gick ut och gav kaninerna en stor hög med gräs och myste med katterna och hundarna. Nu blir det serier för hela slanten, runt 4 stallet. Hästarna vilar, och så ikväll får vi se. Puss på er!
 
 
 
Publicerat i Allmänt,

Uteritten 29/08

Publicerat 2013-08-29 kl. 21:19:24 av Isabel Håkansson
3 bilder ifrån stallet idag
   Hursom.. uteritten idag då, Snobbens första uteritt på ca en och en halv vecka idag med mig på ryggen. Han har ju varit lite stel och sådär så jag har endast gått ut med honom, så han var ganska pigg kan jag säga hej & hå. Som vanligt när vi ska rida ut så hoppar vi upp på framsidan av stallet och redan då började han bli helt energisk och jätteglad, öronen var rakt fram hela tiden och fort gick det i både skritt, trav och galopp.
Jobbade verkligen igenom hela honom och gjorde sidvärsrörelser fram och tillbaka på vägarna. Hela han var fuktig och munnen var helt skummig på honom efter ridturen, mjuk och fin var han också, duktiga ponny!
      Igår tömkördes han i skritt och trav på volten av Mickis, böjdes igenom, kanske därför han var så mjuk idag? Aja, han går som en klocka just nu hursom helst!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Hejsan!

Publicerat 2013-08-29 kl. 15:01:36 av Isabel Håkansson
Hej på er! Tänkte inte skriva nånting om dagen som gått utan tänkte bara titta in & updatera er om lite annat. Nu snart ska jag upp och rida ut Snobben, så himla skönt att få åka upp till stallet några timmar och koppla bort allt annat, det betyder mycket ♥ efter det ska jag duscha/bada och sen sova tidigt så jag orkar upp imorgon, plugg och fredag, bra där! Hoppas att alla onda tankar som ligger och gror längst in i huvet lägger sig snart så jag kan vara somvanligt, är ingen deppad människa igentligen så..
Aja, ha det bra! Puss
Publicerat i Allmänt,

28 augusti

Publicerat 2013-08-28 kl. 07:27:00 av Isabel Håkansson
Hur mycket vi än bråkar varje dag, hela tiden, kallar varann fula grejer och skämtar åt varandra så har även vi våra stunder, och vad som än händer så är vi fortfarande systrar. Lillsis ∞

Godmorgon iallafall! Onsdag idag, oplanerat allting men ska troligtvis hänga med lite vänner iallafall, annars blir det chilldag hemma i mjukiskläder helt enkelt. Ska gå pw idag iallafall, Sandra kunde inte så idag blir det på med lurarna och gå själv, skönt det också ibland. Lite ensam tid sisådär.
But first - skola, vi hörs senare!
Publicerat i Allmänt,

Lång dag

Publicerat 2013-08-27 kl. 21:54:43 av Isabel Håkansson
Denhär tisdagen har känts som en evighet.. Trött och allmänt seg efter dagen är jag och sitter i skrivande stund med halv öppna ögon och väntar på att duschen ska bli ledig så jag kan slänga mig in i duschen för att sen krypa ner i sängen och lägga mig. Slutade tio i tre idag och tog bussen som gick 15 minuter senare, så kom hem ganska direkt efter vi slutat. Åt lite och sen åkte jag till stallet.
Mockade och pysslade i stallet och så red jag Snobben. Började med en promenad ut med båda förhand i 15 minuter ganska exakt, satte upp hemma i paddocken sen och skrittade nåt varv till innan vi travade fram på hel-långa tyglar. Till en början kändes Snobben ganska vinglig och jag hade en känsla av att han inte kunde ta ut steget riktigt, men det ändrades ju ganska fort sen när han blivit varm haha ;)
  Jobbade honom i lång låg skritt i form efter att han blivit ordentligt uppvärmd och gjorde mycket 8-volter, slalom och volter med innerställning. Inte det minsta stel och var riktigt följsam. Samma sak i trav, riktigt fin! När jag ridit i ca 40 minuter så tog jag några varv i galopp för omväxlingensskull och sen så avslutade jag honom i skritt och trav, lång och låg i lite ökad trav innan vi skrittade av ut. Somsagt, på avtravningen fick jag hålla honom hela tiden haha, så jag kan nu dra slutsattsen om att han ÄR stel MEN blir mjuk och "somvanligt" med en ordentlig uppvärmning.
Kom hem och gjorde rent kaninburarna samt satte mig i gräset med Pricken en stund, gick in, kollade idol med mamma och nu sitter jag här! Nu lär jag dra hursomhelst, håller på att somna sittandes, vi hörs ♥
|| Avskrittningen ||                                                                        || Framskrittningen förhand ||
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Måndag

Publicerat 2013-08-26 kl. 22:33:00 av Isabel Håkansson
Idag är det måndag, eller ja... måndagen är väl så gott som förbi ;) men iallafall. Godkväll eller hur jag ska säga, idag har varit en ganska lugn dag. Gick först i skolan, försov mig och hade en halvtimme på mig att fixa mig, klä på mig, packa väskan och äta frukost. Allt slutade med att jag bara kletade på mascara, satte upp håret i tofs och tog dem klädesplaggen som låg högst upp i garderoben, frukosten struntade jag i. Skolfoto togs idag och jag är osäker på resultatet, buhu.
Aja, efter skolan så tog jag bussen hem. Bussen ställde sig på fel sida utav gatan och eftersom ingen förstod att det var den bussen som skulle hämta oss så började de den åka och det var då alla förstod, så alla sprang över till andra sidan gatan och klev på, alltså det måste ha sett så fult ut haha. Väl hemma iallafall så gjorde jag nudlar och sen så cyklade jag och Sandra till stallet för att mocka innan träningen. Så ja, vi mockade och gjorde mat samt gick en pw med ponnysarna. Snobben var ju hos en som kollade på honom idag. Han hade skött sig jättebra där borta och varit så snäll så, och precis som jag trodde så handlade allt om att han var stel. Så nu har vi köpt nyponpulver som han ska ha 1 gång om dan i maten och nyponolja som han ska masseras med på utplacerade ställen (har pappret i stallet).
Sen så har jag även fått som ett "upplägg" hur jag ska dela in passen osv nu i början. Skrittas fram i nästan en kvart, sen börjar jag med att trava fram på halvlånga tyglar så han får komma igång INNAN jag börjar jobba honom. Jobbar honom i lång låg form i skritt och trav, volter och 8-volter är något jag ska göra mycket nu för att han ska få böjas igenom. Galopp när jag känner att han är helt igenomriden, sen efter att jag avslutat honom så ska han skrittas av ganska länge för att undvika träningsverk. Så nu dem första dagarna så är det liiite lugnare och sen framåt helgen om vi känner att han är okej såklart så får vi börja rida som vanligt. Fleecetäcke om nätterna gäller nu när det börjar gå mot kallare tider och så får man sätta på honom tjockare täcken när det behövs sen. Viktigt att han håller sig varm nu och rör på sig mycket så att han undviker att bli ännu stelare. Lets go, jag är supertaggad på att börja rida igen!
Mickis och fina Snobben.
Publicerat i Allmänt,

Sista söndagen i augusti..

Publicerat 2013-08-25 kl. 21:48:06 av Isabel Håkansson
.. innan vi går över till september. Slut på sommaren, långa nätter, bad och uteritter som håller hus vid 9 på kvällarna. Känns både bra & dåligt, är så glad över allt jag gjort denna sommar och jag känner verkligen inte att det var nånting som saknades för att göra denna sommaren perfekt, vädret,vädret och hästarna har levererat!
Idag då, har vart med vänner och haft roligt, skrattat en massa och varit i stallet nu hela kvällen. 5 timmar, japp. Lindade Snobbens ben och longerade honom i skritt och trav och sedan avslutade jag Philip lite. Han är så himla känslig och lyhörd men oj så envis haha.. Vill han inte åt vänster så vill han inte åt vänster PUNKT. Men det gick jättebra och i slutet så skrittade jag två varv i form innan jag skrittade av (han gick ner stundvis, då och då kastade han upp huvudet dock men då var det bara att fortsätta och då gick han ner igen) duktiga lilla Philip!
Åh min fina S, kunde inte sluta klappa och krama om honom idag när vi skrittade fram, älskar honom så jäkla mycket, helt sjukt! ♥
Publicerat i Allmänt,

Hejsan!

Publicerat 2013-08-24 kl. 14:52:21 av Isabel Håkansson
Hejsan!  Kokhett ute idag ju, skönt som sjutton. Hästarna fixades imorse, promenerade dem några kilometer och Snobben såg mycket bättre ut, gick bara lite knackit ibörjan och sen när vi gått ett tag så släppte det helt, tänk vad några dagar med massage + liniment, stretching och skritt kan göra ;) 
Så nu sitter jag och väntar på Milla som ska komma hit, vi ska träna och sen så ska vi cykla in till stan & bada, sköööönt. Efter det ska vi in på thai och käka lite innan vi cyklar hem till mig och sover här sen, super! Vi får höras senare, puss
Publicerat i Allmänt,

Design krångel

Publicerat 2013-08-24 kl. 00:18:04 av Isabel Håkansson

Får verkligen inte till de som jag vill ha de, är för trött & har lust att slå sönder datorn. La bara in originalbilderna i headern och en halv-ful bakgrunds färg, fortsätter imorgon.. Mvh, en sur och trött Isabel.

Publicerat i Allmänt,

Pernilla och Philip 08/23

Publicerat 2013-08-23 kl. 22:22:00 av Isabel Håkansson
Vår fina lilla 6åring börjar bli en riktigt duktig kille nu! Orkar galoppera långa sträckor och lyssnar på när man vill länga och korta traven. Dock drog han iväg i omgångar men Pernilla skötte det jättebra och hade en mjuk hand, shettisar är ju "kända" för att vara busiga och ha ett jäkla humör och det förstår inte folk som inte har/har haft hand om en shettis själv. Riktigt coola ponnysar hursom.
Vetinte vad jag ska skriva så mycket när det gäller själva passet, vi red en ganska långrunda och han var pigg som vanligt, lite för pigg.. Svettig och go blev han iallafall efteråt.
     Snobben blev rejält ompysslad, masserad, klippt och flätad. In i boxen som jag vände upp och ner på och torkade ur ordentligt idag och på med ett gossigt fleecetäcke. Glad och välskött S = glad Isabel. Älskade, goa ponnysarna.
Publicerat i Philips ridbok,

Fredag

Publicerat 2013-08-23 kl. 17:09:00 av Isabel Håkansson

Fredag idag, härligt ju! Trots att jag inte har nån fredags-känsla igentligen då jag levt "fredaghelaveckan" i två månaders tid så är det ju alltid skönt med lite ledigt ;) nu ska jag sätta på mig träningsbyxorna och snöra på mig ett par bra skor och sen ska jag upp till stallet för att cykla med Pernilla & Philip på en uteritt. Ha en bra fredag allihopa!

 
Publicerat i Allmänt,

Dagen idag

Publicerat 2013-08-22 kl. 22:21:16 av Isabel Håkansson
Bra dag, startade klockan 9 på månsan, mötte upp klassen och så. Körde lite lekar och grillade, sen så satt jag och Märta uppe ensamna på övervåningen på månsans resturang och snackade om framtiden typ, haha. Följde med henne hem sen vid ett också då vi slutade. Är glad att vi börjat umgås igen, bästa♥
Satt och väntade på bussen i en timme cirka vilket var segt som sirap och tiden gick lååååångsamt men hem kom jag tillslut. Åt lite mat och cyklade iväg till stallet. Tömkörde Snobben i ca 30 minuter och red en kort stund efter min syster på en lite jobbig Philip idag, han är nog lite småtrött att gå i paddocken så imorgon tänkte jag cykla med dem ut på en uteritt, får se ifall Snobben får hänka på i grimma & grimskaft :) Idag iallafall gick S lite halv-dåligt till en början men kom igång mer och mer ju mer man gick. Han såg inte halt ut utan det var mer att han inte kunde ta ut steget riktigt, vänstersidan också och jag är nästan säker på att han bara behöver en "rundsmörjning" av en som verkligen kan, så på måndag ska vi in till en som ska kolla på honom.
    På kvällen nu så körde jag och Sandra ett jogging och ben pass, massa snack och skratt därimellan såklart, älskar tjejen! Så lätt att ha och göra med och lyssnar alltid, love u Sandra.
3 bilder ifrån idag på mig och fin-ponnyn.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Positiva saker med hösten

Publicerat 2013-08-21 kl. 20:06:36 av Isabel Håkansson
Tänkte dra lite positiva saker med hösten som snart är här, negativa saker kommer i ett annat inlägg!
I stallet:
+ Hästarna som går i gossiga höst-täcken
+ Det bästa som finns är lätt att rida ut bland alla höstlöv med ridtäcke under sadeln, reflex band på alla 4 ben och en tjockjacka på sig, det får gärna vara lite halv-mörkt också så man har pannlampan på, HELT underbart är det!
+ Alla flugor och broms försvinner så jag kan låta S ha fläta i svansen ute i hagen så han slipper bajsa i den (....)
Övriga tiden (som i skolan, stan, hemma etc):
+ Mysigt med hemma plugg, pjyamas kläder på och en kopp té i handen.
+ Alla snygga kläder man kan ha på sig!! Jeans, boots, stickade tröjor, sjalar och skinnjackor, loveit!
+ Alla rutiner, det måste vara på hösten/vintern där allt är som mest på, skolan, läxor, hästarna, vänner, you name it, livet är i rullning och allting måste fixas, även fast det kan vara jobbigt där och då så tar det känslan över när man sen lägger sig i sängen den kvällen efter att ha varit effektiv en hel dag, såå skönt!
Publicerat i Allmänt,

Bra dag!

Publicerat 2013-08-21 kl. 19:37:49 av Isabel Håkansson
Höll precis på att börja värsta glada inlägget, (därav rubriken) när jag får sms av Mickis att hon bara red ca 20 minuter idag pga av att S kändes stel och öm i bog partiet och ev. kan ha en hälta på vänster fram också.. Vet inte vad som kan ha hänt med tanke på att han kändes hur bra som helst igår.. :/ Vi ska iallafall ringa till en som ska kolla upp honom så snabbt som möjligt. Vi som precis börjat komma igång, surt. Aja, huvudsaken är iallafall att han ska bli bra igen.
Idag iallafall så började ju skolan, var i parken typ hela dan och det var uuurtråkigt, gjorde ingenting nästan för det var typ snark-varning över det hela, slutade två iallafall och då gick jag, Madde, Pernilla och Märta till ett fik och satte oss där en stund. Efteråt så satte oss alla och väntade ett tag med Pernilla, skrattade mycket! Skjutsade Märta på cykeln hem till en tjej, mötte upp tjejens mamma och hämtade mina saker som jag glömt där och sen hämtade mamma mig och så köpte vi med oss thai hem, lång dag nu när jag tänker efter (...) men morgondagen blir ännu längre! Ska tillbringa mest tid i stallet och pyssla med Snobben, massera och borsta, pussa och gosa med honom. Sen ska jag även promenera honom, älskade S♥
Ni får ha en bra onsdag-kväll alla ni, själv ska se serier & ta fram kläder tills imorgon, puss!
2 bilder ifrån dagen
Publicerat i Allmänt,

Det blev ju lyckat

Publicerat 2013-08-20 kl. 20:17:00 av Isabel Håkansson
Haha jag orkar inte.. Vår "mysiga lilla skostur" slutade med att vi kom vilse och fick ringa mamma..! Fick sån panik jag som redan hatar skog och tycker det är jätteobehagligt, och sen att vi detsutom hade hästarna med oss, usch! Tur vi har så pass lugna och positiva hästar, dem stod verkligen med öronen rakt fram med stora busiga ögon medans vi klurade ut vart fasen vi var nånstans. Tillslut kom vi tillbaka på rätt stig iallafall och så fortsatte vi vår lilla runda.
Snobben var jättefin och mjuk förövrigt och han svarade jättebra på hjälperna. Fortfarande har han gräsmage kvar och jag vill bara att han ska bli fin och smal nuuu, har så dåligt tålamod.. Men jaja, imorgon rider Mickis, torsdag oplanerat, fredag dressyrträning och lördag löshoppning, söndag promenad. Blir nog bra ändå! :) Förövrigt har jag ikväll efter att jag kommit hem ifrån stallet fixat ögonbrynen, tagit fram kläder, plockat på rummet och sett ett avsnitt av andra avenyn såklart! Snart ska jag duscha, raka mig och smörja in mig med body butter och sen känner jag mig redo för skolstart, hörs.
Publicerat i Allmänt,

Sista dagen på sommarlovet..

Publicerat 2013-08-20 kl. 13:08:13 av Isabel Håkansson
Hejsan! Vetinte vad jag ska skriva riktigt, gårdagen/kvällen var jätterolig, verkligen! Vaknade upp hos mig med Märta, saknat henne sååå. Vi käkade frukost och snackade massa, sen åkte jag till v-ås med Milla, Sandra och Madde, köpte bara en stickad tröja och tuggummi att ha i skolväskan & sen käkade vi självklart donken också ;) När vi kom hem till sala igen så följde vi med Sandra en stund på stan här i sala, och sen gick jag och madde till liljas och åt pommes.
Vid sex tiden så drog vi hem till Milla och satte upp tältet samt köpte lite till kvällen. Sen typ hela kvällen/natten så lyssna vi på musik, snackade, skrattade och lite så.. hihi. Man märker i alla fall att sommaren lätt lidit mot sitt slut nu för när vi (äntligen) skulle sova så kunde man inte för att det var ISKALLT verkligen, tillslut somna vi i alla fall men det var inte lätt kan jag säga! Får typ gåshud när jag tänker på hur kallt det var och hur mycket man frös haha. Det känns bra i alla fall och jag fick ett bra avslut på mitt underbara sommarlov, sommaren 2013 är en sommar jag sent kommer glömma, den har varit helt underbar.
Nu i alla fall tänkte jag, sista sommarlovsdagen och allt, skritta ut Snobben i skogen och utforska lite. Jobba och böja igenom honom i skritten, nyttigt!
 
Lätt en utav det bästa minnerna i somras, att rida ihop med Märta och Madde, åh vad kul vi hade!♥
Publicerat i Allmänt,

18 aug

Publicerat 2013-08-18 kl. 19:28:19 av Isabel Håkansson
2 bilder på mitt lilla hjärta innan vi skulle iväg på p&j'n i onsdags, är det okej om jag säger att jag äger den finaste och gulligaste ponnyn i världen? För i mina ögon iallafall finns det ingen finare ♥
Hej på er! Idag har varit en ganska okej dag, åkte upp till stallet vid 12, mockade och spånade nytt, packade hö, skrubbade hinkar, pysslade och smorde in hästarna för att sen gick vi ut i paddocken. Idag var Snobben pigg (som han är rätt ofta nu för tiden, hmm.. hösten på ingång alltså..) Han var otroligt fin i skritten, i traven var han lite halv spänd och ville inte alls, jobbade igenom honom så gott jag kunde iallafall så får jag fortsätta nästa gång jag rider. Galoppen gick bra, jobbade över några galoppbommar, lite för långt avstånd dock men jag orkade inte hoppa av och fixa det, jag slutade när vi kom över i bra grundgalopp iallafall och han behöll sin låga form även över bommarna så jag är nöjd!
Det kom en liten tjej och red både Snobben och Philip sen också, så det fick bli lite ponnyridning, åh vad hon tyckte om hästarna, det värmer verkligen i hjärtat att dem är så snälla mot dem små.. :') Spolade av ben och lite svett på magen och halsen efter passet och sen fick dem gå in i boxarna. Imorgon ska mamma och Pernilla rida ut båda hästarna och jag ska till västerås så det blir bra, sista lovdagen man kan sova med kompisar imorgon så då jäklar ska det hinnas med mycket! Vi hörs lite senare eller imorgon, hejs.
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Skön kväll

Publicerat 2013-08-17 kl. 22:51:23 av Isabel Håkansson
La mig och badade en stund, hade facemask och läste lite olika tidningar, mys! Det blir mörkt så otroligt fort nu, helt sjukt. Och samtidigt som jag mår psykiskt dåligt över det (haha) så är det ändå skönt liksom att veta att snart är det time för rutiner, skola, måste följa planering till pricka och punkt för att få timmarna på dygnet att räcka och för att sen ha galet kul på helger med vänner, lite mer yallayalla i vardagen helt enkelt - så som jag vill ha det! Idag har jag legat hemma och inte gjort nånting iprincip, inget stall eller kompisar, tråkigt men min kropp behöver vila imellanåt också.
Imorgon tänkte jag skämma bort S lite extra, linda benen och svettas igenom ett ridpass på banan, mycket lydnad och mjukgörande. Småprinsarna borta i stallet är verkligen dem bästa nånsin ♥ Annars då? Pw somvanligt och sen får vi se om jag hittar på nåt annat, tröttnat faktiskt på sommarlov nu haha, nu vill jag ha det som "vanligt" igen, sover hemma själv idag så tänkte ta fram min yollibox och slå på en serie, puss
Två bilder ifrån kvällen ↑
 
Publicerat i Allmänt,

2 bilder ifrån stallet igår

Publicerat 2013-08-17 kl. 17:27:00 av Isabel Håkansson
Nu börjar hösten komma = när man kommer sent till stallet så låter man hästarna stå i gången och äta medans man mockar så det går fortare. Vi använder vårat supersmarta sätt och tar hö i två stycken stora "gummihinkar" som vi sätter fast i uppställningsrepen. Philip ser ni har sin nya grimma med olika bruna/beiga nyanser och sen ett brunt ludd med texten "busig" på. Åh vad gullig han blev!! Passar honom perfekt gör det också, för det är precis vad han är - busig ;)!
Publicerat i Allmänt,

Lördag

Publicerat 2013-08-17 kl. 16:13:38 av Isabel Håkansson
Hej på er! ÄNTLIGEN sitter jag vid datorn och skriver, det var ett tag sen känns det som, även om det inte var så överdrivet längesen. Iallafall, idag har/ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, har sett andra avenyn med pappa hela dagen förutom en liten kort stund då vi åkte till stan i 5 minuter ca och släppte av syrran + köpte en kofta till mig. Jättemysig och varm, perfekt till hösten! 
    Går pw ikväll med en kompis eller två, snackar lite och så tänkte jag gå förbi stallet och pussa på hästarna. Nu iallafall ska jag lägga mig och läsa lite bloggar, och rensa bland mina mobilbilder, puss!
Publicerat i Allmänt,

Slapp dag

Publicerat 2013-08-16 kl. 22:06:00 av Isabel Håkansson
Åh vilken underbar dag! Vaknade upp med lite kompisar hos Milla, såg på lite andra avenyn och sen åkte jag och Sandra ner på stan & kikade lite. Fixade min klocka och gjorde den mindre och så köpte jag två armband på rean. Cyklade hem därefter och åkte till Västerås med pappa och syrran. Köpte b.la en mascara, ögonbryns penna, en mjukisdress, hästsalva och benskydd till Philip. Sen åkte vi hem och så åkte jag och Pernilla till stallet. 
Red ett barbacka pass i paddocken 35 min och Snobben var fin. Han blev riktigt eftergiven och kom verkligen ner i formen, slappnade av, höjde ryggen och var lyhörd. Blandade mycket volt och fyrkant och gjorde serpentiner med omställning, sen gjorde jag mycket av och igångsättningar och han lyssnade jättebra. Philip och Pernilla gick det också bra för :) världens bästa ponnysar! 
    Nu har jag precis kommit ur duschen och familjen håller på att göra varma mackor, puss på er. 
 Bild 1: Just nu, nyduschad i nya mjukisdressen. Bild 2: Jag och Snobben på avskrivningen. 
Bild 1: Min o Pernillas "frapino" sååå god! Bild 2: Nya mascaran och ögonbryns pennan. Bild 3: ..Egopic på toan ;)
 
Publicerat i Allmänt,

Fix, fix, fix

Publicerat 2013-08-15 kl. 16:51:15 av Isabel Håkansson

Just nu sitter jag i mys kläder och ser på andra avenyn, vilar upp mig efter att ha varit i stallet hela dagen från klockan 11 imorse, red ut båda ponnysarna. Super duktiga både två, Snobben gick Ösby rundan i alla gångarter, PIGG och jättefin och Philip klättrade jag lite med och avslutade med ett varv på rundbanan i galopp, inget bråk eller tjafs utan bara glada, lugna och lyhörda ponnys vilket glädjer mig :)

Senare ikväll ska jag tillsammans med lite kompisar bada i brottet, käka gott och sen tälta, hur mys?!?! Så runt halv 6 börjar jag fixa iordning mig och sen cyklar jag och möter Sandra, framtills dess - se serier. PUSS

Publicerat i Allmänt,

P&j 08/14

Publicerat 2013-08-14 kl. 21:24:00 av Isabel Håkansson
Ni anar inte vad jag önskar att jag önskar att jag var 1-2 dm kortare så jag hade kunnat rida denna ponny för resten av mitt liv, helt underbar är han♥ Visst, han går mycket bättre med nån som kommer runt honom, och går alltid bäst med vuxna/äldre som har långa ben och är starkare liksom, för han är en väldigt tung och jobbig ponny att rida. Anyway, pay and jumpen idag då! Dem första starterna för mig och honom nånsin utanför SORF.
Första starten: Han var väldigt loj, och inte riktigt igenom riden vilket märktes TYDLIGT. Han kräver en lång framridning för att kunna prestrera bästa möjliga så det förklarar det mesta. Hindrerna var nånting man verkligen skulle kunna kalla TITThinder med både soffor, sverige flaggor, shack rutor, stora trä kossor och allt vad man nu kan tänka sig att ha brevid hindrerna men inte ett dugg kollade han utan han bara hoppade, älskade S.
      Somsagt lite loj första rundan men det var inget större fara utan jag fick bara jobba lite hårdare ;) Inga stopp eller pet och där fick vi en nolla.
Andra starten: Här hade han vaknat till lite och jag fick sitta och hålla honom hela tiden, han gick i ett lagom snabbt tempo, men blev lite stark. Jag la honom fel på ett utav hindrerna så vi kom väldigt nära men snäll som han är så hoppade han ändå men då följde bommen med ner tyvärr. Efter det hindret så blev jag osäker och Snobben kände av det direkt så det blev ett stopp. Kom igen och jäklar vilken fart det blev i ponnyn! Jag lutade mig lite framåt vilket resulterade ett till stopp. Klappade på Snobben och kom igen, ett lagom tempo, höga händer och på med benen och då hoppade han utan problem klart banan.
Det var himla bra stämning och personalen var jätte hjälpsam, så det var en rolig dag och jag är nöjd! Det finns en massa saker som kan förbättras men det är en bra början :) Sen får man ju höja hindrerna sen bit efter bit, för somsagt så ska S först och främst nu få in rutin och känna sig bäst på det han gör så får vi klättra oss uppåt sen.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Back 2 school

Publicerat 2013-08-14 kl. 13:15:18 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Stressig dag

Publicerat 2013-08-13 kl. 23:10:52 av Isabel Håkansson
Imorse körde jag och Sandra 30 min styrka och sen powerwalk på det, träningsverk, du är så välkommen ;)! Efter det drog jag till stallet och skrittade ut Snobben, shit.. piggelin ponny var han. Trippade på tårna och jag fick sitta och göra halvhalt efter halvhalt, roligt när han är pigg tycker jag! Galopperade honom lite i paddocken iallafall några varv, för att han skulle landa lite. När vi kom in så delade jag och Snobben på en banan haha, och sen så gjorde jag rent svansen och avslutade med att ha i lite hårinpackning och lät det sitta några minuter innan jag sköljde ur det. Flätade ihop svansen och lindade bakben med BoT paddar och ställde in i boxen med hö och kraft medans jag smörjde.

När jag var klar efter nån timme så släppte jag ut flätan och sprayade med lite pälsglans och borstade igenom, len och glansig var den! Nu på kvällen hade jag själv hårinpackning och såg lite på serier osv, imorgon ska jag och Sandra vila ifrån träningen och jag ska somsagt på p&j, men innan det så ska jag och pappa till stan och köpa lite skolsaker hihi, hörs imorgon PUSS
3 bilder ifrån dagen
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon//tisdag

Publicerat 2013-08-13 kl. 10:41:00 av Isabel Håkansson

Godmorgon! Vaknade vid 7 imorse och slog på ett pll avsnitt. Glad och pigg, lite trött på det osäkra vädret dock.. Aja, idag och imorgon får det se till att vara regn-fritt iallafall! Nu har jag bytt om till springkläder och ska gå en pw med Sandra, idag ska vi även köra lite styrke övningar så det blir bra, hörs senare!

2 bilder från igår 

Publicerat i Allmänt,

12 Aug

Publicerat 2013-08-12 kl. 19:43:44 av Isabel Håkansson
Började morgonen med pw med Sandra, en runda på ca 6-7 km gick vi på en 50 min/1 timme, power!! Iallafall körde lite backträning och stannade en gång i värsta hallondalen och plockade hallon. Imorgon när vi ska powerwalka ska vi förbi där och plocka med oss hallon hem & göra smoothie :)
Efter vår powerwalk så drog jag upp till stallet och red ett pass på Snobben på vår 1-års dag. Det var äckligt kvavt i luften verkligen så han var lite små-loj men det gick bra! Jag satt stilla och han gick i fin form, bästa S. I stallet så blev det massa morötter, knäckebröd och pussar, åh han betyder så otroligt mycket för mig!
Imorgon ska jag skritta ut en längre runda, Snobben ska få sträcka ut sig ordentligt och ta det lugnt. På kvällen så ställs han in med BoT paddar och lindor, masseras och hans utrustning ska putsas lite på. Hämtar hem transporten och sen på onsdag åker vi till Gesala och hoppar en p&j på deras fina gräsbana, det är första gången han och jag hoppar nånannan stans än på SORF (där hoppade vi för 1 år sen) så jag har inga som helst krav. Vi ska bara in, hoppa banorna, lugnt och samsat. Så det blir kul hihi! Har längtat efter att få sätta på transport-skydden och lädergrimman med ludd och lasta in honom och sen åka iväg.
Men nu alla ni så ska jag och syrran cykla upp till "hallondalen" och plocka hallon som vi kan sitta och äta framför film sen, byebye!
En bild på Jennifer, Milla och mig när vi hoppade ifrån en klippa ner i brottet för några dagar sen, kommer sakna brottet nästan mest nu i höst..!
Publicerat i Allmänt,

1 year

Publicerat 2013-08-12 kl. 07:17:00 av Isabel Håkansson
Så många skratt, så många tårar, så mycket känslor
För ett år sen rullade en transport in på gården, ur klev en ponny som var grymt osäker i sig själv, idag har vi kommit en bra bit på bättrings vägen, han är så himla förändrad, på bara bra sätt, älskar dig Snobben, mest av alla ♡♡
Publicerat i Allmänt,

Bra dag

Publicerat 2013-08-11 kl. 22:36:00 av Isabel Håkansson

Idag har vart en lugn dag, men ändå inte tråkig liksom. Imorse bara låg jag i sängen och gjorde inget speciellt, sen gick jag morgon-promenad med hundarna och åt sedan frukost. Chillade ett tag till efter det och sen åkte jag till stallet, vände upp och ner på båda boxarna och spånade nytt & fixade allt annat.

Sen tog vi in hästarna och borstade dem som vanligt i en halvtimme, sadlade, gränsade och precis när vi var klara och skulle gå ut så öppnade sig himlen seriöst, det ÖSregnade och det åskade även HÖGT till och från.. Vi hade ingen lust alls att gå ut i det vädret så vi tog av hästarna allting, stretchade dem och sen tog vi in dem i boxarna med deras kraft och hönäten..

När vi städat i stallet och sagt natti till ponnysarna så slutade det regna, riktigt irriterande men aja, thats life. Åkte hem och tog ett bad, scrubbade ben samt rakade mig och sen skrev Sandra och frågade om jag vill ta en pw med henne så hon kom hem till mig och vi powerwalkade ca 1 timme och 20 minuter, snackade om allt verkligen, så go är hon!!

Publicerat i Allmänt,

Tänker

Publicerat 2013-08-11 kl. 00:40:47 av Isabel Håkansson
Sitter uppe med en bra låt i öronen, tänker på året som varit även om det är långt ifrån slut än.. min sommar och hur min skolgång i sjuan varit. Så mycket jag utvecklats som människa. Så mycket tankar, måste försöka sova nu för annars blir det den första sömnlösa natten på hela sommarlovet, vill inte det. Hatar att vara depp för jag har varit glad seriöst hela sommarlovet, pusshej
Här är jag och en väldigt bra vän, bilden är taget för bara några månader sen men guuud så vi förändrats, sjukt. Men trots det så är vi fortfarande vänner, somsagt, en sjukt bra människa är hon..♥
Publicerat i Allmänt,

Morgon promenad

Publicerat 2013-08-10 kl. 13:17:06 av Isabel Håkansson
Gick en morgon promenad med hundarna och syrran, och sen så åt jag frukost. Snart ska vi upp till stallet och somsagt så står klättring på schemat idag, har fortfarande inte bestämt mig om jag ska sätta på mig springskorna och gå brevid Snobben och klättra eller om jag ska rida.. Om jag går brevid så får ju båda jobba iallafall så jag tror det blir så :) Det är ju så nyttigt att få jobba utan ryttare på ryggen också, även om det kanske inte är lika jobbigt!
 
Sen ikväll ska jag ta en lång dusch och sen se pll hela kvällen, ingen värme idag heller.. Sommaren börjar nog tyvärr lida mot sitt slut, jag får panik.. Min favoritårstid helt klart och nu har vi kyla och mörker att se fram emot, och även om det kan vara mysigt ibland så är det blä i längden :(
Publicerat i Allmänt,

Arg Isabel

Publicerat 2013-08-09 kl. 23:18:00 av Isabel Håkansson
Jag har tänkt på dethär länge nu, vart sur och irriterad till och från men nu seriöst rann droppen över. Läste på en ask en som hade fått en fråga, "alltså du har fan inget liv, bara innebandy hela tiden, fucking idiot börja spela fotboll, äckel" VAFAN? Bestämmer hon (som hade fått frågan) eller den blåsta idioten på andra sidan dataskärmen vad hon ska gå på för sport?
Jag har flera gånger fått höra att jag inte har nåt liv för att jag har häst, kommer sluta utan vänner, att jag inte kan nånting och ska dra hem till stallet, "jävlapålle-brud" och det stoppar inte ens för en tredjedel jag fått hört genom detta året då jag haft häst. Om jag skulle sluta på min sport, sälja min ponny som sätter mitt liv i rullning, sluta med det jag älskar, skulle jag helt plöstligt ha ett liv då? Eller skulle jag bli bättre på sakerna jag en gång inte kunde? Ehm.. nej.
Aldrig i hela mitt liv skulle jag säga till tjejen som brinner för fotbolls-sporten att hon inte har nåt liv och är en nolifer för att hon springer runt efter en boll dagarna i enda, eller till killen som går på freerunning att han tror han är nån för att han kan snurra runt och volta i luften, aldrig. Jag accepterar människor runt om mig och deras beslut om vad dem väljer att hålla på med på deras fritid.
Det känns urtöntigt att sitta och skriva om detta men seriöst, bara don't give a fuck och håll käften om ni inte har nånting vettigt att säga ärligt talat.
"DO WHAT YOU LOVE TO DO"
Dethär älskar jag:
♥ Ridsporten
♥ Mina vänner
♥ Att fota
♥ Mina djur
♥ Min familj
Publicerat i Allmänt,

Uteritt 8/9

Publicerat 2013-08-09 kl. 22:42:33 av Isabel Håkansson
Alltså gud vad seg jag vart idag.. Vaknade sent och det sved verkligen i ögonen för att jag var så trött, får inte in i min hjärna att om 2 veckor är det upp & hoppa klockan halv 7 på morgonen som gäller, holy..! Idag red vi iallafall ösbyrundan somsagt, dock hände det en liten olycka precis när vi när vi skulle ta andra traven när Philip får nåt dampryck helt seriöst och drar iväg och sparkar bakut som en dåre. Pernilla voltade över hans huvud och föll pladask på rygg. Hon fick riktigt ont i ryggen och kunde knappt stå så hon fick hoppa upp på S och skritta på honom tills vi kom till ösby paddocken där vi skulle köra slut på lilla krutskottet Philip lite.
Så medans Pernilla travade och galopperade runt på Philip i paddocken så trimmade jag Snobben i nån kvart, mest skritt och trav för jag orkade knappt sitta ner i galoppen ärligt talat, men några galopper i avslappnad form och några slapp-galopper där jag lät honom bestämma tempo och jag bara stod upp och klappade honom på halsen blev det iallafall.
Sen red vi en liten längre runda hem som vi inte rider allt för ofta, och gud vilka härliga ponnys vi har alltså!! Vi skrittade först lite, tränade mycket halter och sen så travade vi en bit och sen galopperade vi länge.. Hästarna pinade på riktigt bra kan jag säga och öronen var spikade rakt framåt och jag och Pernilla stod upp i fältsits och snackade medans haha, myyyys.
Nu har jag precis kommit hem efter att ha badat i brottet med mina homies i typ 2 timmar, kallt och sååå skönt på samma gång. PUSS
Publicerat i Snobbens ridbok,

Imorgon

Publicerat 2013-08-08 kl. 20:31:00 av Isabel Håkansson
Hej på er! Har suttit och gjort upp ett schema nu för S ridning denna vecka. Imorgon istället för promenad så ska jag rida en runda runt Ösby i alla gångarter. Tänka på ALLA tips Micaela gett mig på träningarna och göra lite sidvärsrörelser fram & tillbaka på grusvägarna och böja igenom. Sen på lördag så ska jag skritta ut honom bort mot armanbo och klättra lite upp och ner i deras klätterbackar där. Sen på söndag ska jag ta ett pass i paddocken barbacka i alla gångarter, lång låg form och mycket volter och serpentin övningar i skritt och trav med omställning.
Idag så red jag inte alls som jag brukar, jag hade noll stubin och en ganska aggresiv hand vilket jag inte alls brukar ha.. jag brukar alltid vara väldigt nogrann med att ha en mjuk och följsam hand och vara rättvis liksom. Nej, idag gick det inge bra och det mesta berodde nog på mig nu när jag tänker efter.. nya tag imorgon! Lets do this
Kanske är jag inte den bästa för dig, men du är den bästa för mig, alltid
Publicerat i Snobbens ridbok,

Night

Publicerat 2013-08-07 kl. 23:01:00 av Isabel Håkansson

Kväll nu, gick en pw med 2/4 hundar i eftermiddags, sen rensade jag rabatten och tjänade en slant hihi ;) ska krypa ner i sängen nu iallafall och se pll. Idag promenerades Snobben och Philip vilade.

Imorgon rider vi på morgonen, ett pass på fältet, Philip ska träna av och igångsättningar mycket och Snobben ska jag bara känna av lite i lång låg form, ett lugnt pass men ändå så han får röra på sig. Han har gått intensivt nu i några dar så det passar bra! Annars vet jag inte vad som händer, kanske drar lunchar/käkar middag med nån kompis inne i stan eller nåt. Hoppas på fint väder också för då ska jag bada i brottet på kvällen. Natti

Publicerat i Allmänt,

En riktig "ta-hand-om-mig-själv-dag"

Publicerat 2013-08-07 kl. 16:01:56 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Idag har jag ingenting att göra, är förkyld som sjutton och jag blir flåsig så fort jag gör något och näsan är täppt. Började morgonen med att ta en bad, ha hårinpackning och facemask, se på lite yt klipp och därefter äta frukost och läsa bloggar. Resterande utav dagen har jag förutom att legat i sängen och lyssna på musik, damsugat, handlat med pappa, bäddat om sängen och vart en stund med kaninerna.
    Tänkte gå ut och sola nu iallafall, så på med lite solkräm och bikinin så kör vi nån timme i solen med en bra bok och musik i öronen, puss!
Publicerat i Allmänt,

Snobben 6 augusti

Publicerat 2013-08-06 kl. 23:24:14 av Isabel Håkansson
Det gick rätt dåligt i början, värmde upp honom själv och då var han fin stundvis, i galoppen dock så var han grymt fin och bar upp sig själv bra! Vi gjorde en trav övning när han var uppvärmd och jag förstod inte riktigt hur jag skulle göra för att få med mig hela honom utan att han flyter ut och så vi fick inte in nån rytm alls.. när jag förstod iallafall så gick det jättebra! Vi började travhoppa på 3 studs därefter på typ 20 (?)  och Snobben saktade av och skrittade över dem, han förstod inte alls varför han skulle hoppa dem fjutthindrerna haha. 
När vi började i galopp dock så blev han mycket bättre iallafall, så efter ett tag la vi till en till serie som vi kom på precis efter studsen och alltså.. han stack alltid efter studsen i början så jag fick styra in på en volt och sen börja om, så det gällde för mig att sätta mig ner direkt efter studsen och ta tillbaka honom och efter ett tag fick vi till ett bra tempo och en bra känsla. Avslutade på 85 kanske och det kändes som 40, alltså det kändes så bra verkligen! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Dåligt väder..

Publicerat 2013-08-06 kl. 15:08:01 av Isabel Håkansson
Jag och Sandra drog upp till brottet i hopp om att kunna bada och ha det lika kul som igår, och visst.. vi badade men det var iskallt och det hängde regn i luften hela tiden. Madde kom lite senare och vi snackade bara lite och sen åkte alla hem till sig. I skrivande stund sitter jag med halvöppna ögon och väntar på att få åka upp till stallet vid 5 nångång.. träning idag om inte vädret skiter sig. Hoppas på träning!
 
Två bilder ifrån brottet
Publicerat i Allmänt,

Måndag

Publicerat 2013-08-05 kl. 23:30:00 av Isabel Håkansson
Hej alla! Började min dag med att gå upp tidigt (minns inte tiden riktigt) och gå ut och städa kaninburarna för att sen sticka iväg till stallet för att fixa åt ponnysarna + rida. Började med att rida ut till rundbanan och rida där nåt varv som uppvärmning för att sen fortsätta bort till lungdalsvägen för att klättra och jobba lite i backarna där.
Snobben blev lite svettig under sadeljorden och där sadeln suttit och pyttelite på halsen, och Philip var dyngsur, lillen. Så för Philips del blev det en dusch och S svampades av. När vi kom hem så bytte jag snabbt om och sen så for jag in till stan och mötte upp Sandra och Madde. Vi cyklade iväg till brottet och solade, badade och hoppade från klipporna. Jag hoppade från 9 meter (...)
Nu på kvällen har vi varit på grillnatta, sover hos Sandra ikväll. Hörs imorgon trorjag, puss!
Publicerat i Allmänt,

Lite update

Publicerat 2013-08-05 kl. 15:58:23 av Isabel Håkansson

Hej på er! Alltså blir nästan bara mobil bloggar nu men det är sommar och jag vill inte spendera allt för mycket tid framför datorn, det får bli mer lite kallare tider ;)

Vi har beställt lite pizza nu iallafall, sen blir det grillnatta, hörs imorgon!

Publicerat i Isabels inlägg,

Jag är med!

Publicerat 2013-08-05 kl. 07:29:02 av Isabel Håkansson

http://lundbergnadja.blogg.se/2013/august/bloggtavling.html#comment

Publicerat i Allmänt,

Lördag

Publicerat 2013-08-03 kl. 19:50:16 av Isabel Håkansson
Lever livet fullt ut & tar vara på dem sista sommarlovs veckorna, älskar livet & alla runt om mig, vädret och hästarna. Gårkvällen var riktigt rolig, började med att träffa upp Sara, Natta, Milla och Madde på Ica, handlade hamburgare, korv, majskolvar, dricka och lite chips och cyklade sen iväg till brottet. Milla, Madde och jag badade och hoppade från klipporna, så himla skönt vatten, inte alls kallt när jag väl kom i det vill säga ;) 
Käkade sedan och snackade massa, körde lite frågelekar och hade det mys. Sen cykla vi in till stan och köpte glass och träffade jättemånga, varken kände eller visste knappt namnen på det flesta. Dem levde på ett helt annat universum än vad jag gjorde om man säger så, det finns verkligen sjukt många olika folkgrupper och jag accepterar dem allra flesta. 
Idag har jag vart i Stockholm hela dan, bara gått runt i stora mjukisbyxor och en tröja och tagit det lugnt haha. Imorgon ska jag sola, träffa Sandra och ut och promenera hästarna en snabb sväng sen, saknat Sandra när hon vart på semester ❤ så det blir kul att träffa henne nu igen. Hörs imorgon!
Sista bilden är så ful, men åh är så glad!!
Publicerat i Allmänt,

Ut & grilla med vänner

Publicerat 2013-08-02 kl. 16:14:03 av Isabel Håkansson
Hej på er! Nu ska jag ut och grilla med vänner nere vid ett brott, bada, hoppa ifrån klipporna, sola, snacka och skratta, en perfekt sommarkväll låter det som ♡ Tidigare red vi ut hästarna, skrittade och travade en lite längre runda. Philip var så himla pigg och drog om mig och Snobben ett flertal gånger, med glimten i ögat såklart ;)
Nu iallafall så ska jag dra, hejdå!
Publicerat i Allmänt,

Dagens träning 08/1

Publicerat 2013-08-01 kl. 22:39:05 av Isabel Håkansson
Inriktning: Dressyr/hopp
Tid: Lite drygt 2 timmar så det blev långt.
Positivt med passet: Snobben var hur pigg som helst när dem kom hinder med i bilden, drog mot hindrerna och öronen var spetsade hela tiden! Sen var min sits helt okej och jag kunde verkligen rida igenom hela honom och han gjorde klockrena byten. Mycket var bra idag :)

Mickis fick rida honom först bara för att känna hur han var nu efter en hel sommar liksom då hon inte ridit honom. Hon sa att han kändes fin, lite stel i vänster men han lossade efter en stund. Efter henne hoppade jag upp och vi gjorde en massa trav övningar, red slalom mellan hinder och tränade på att jag skulle få med mig hela honom så att han inte flyter ut och det gick superbra! Sen började vi med en hoppövning som kallas "dogleg" och han drog på och blev stark men gick ändå att reglera. Vet inte varför han blev så pigg bara sådär men jag gissar på att det var för att hindrerna kom in i bilden ;) tycker det är roligt nu när han är positiv till hoppningen och har lite egen motor.
 
Skrittjobbade lite därefter medans hon fixade en kombination på 3 hinder. Jag fattade galopp och galopperade ett varv innan jag svängde in på kombinationen och han hade ett lagom snabbt tempo, svängde in mot kombinationen och tror ni inte S galopperar på dubbelt så fort då eller?
Han hoppade iallafall hur bra som helst och inga stopp fick vi heller förutom en gång då jag gav honom för mycket tygel = han smet förbi men annars så rullade allt på bra. Vi hoppade bara småhinder men vi tar det sakta men säkert och Snobben ska få känna sig bäst på det han gör. Efter idag kom vi båda överrens om att jag ska börja hoppa studs lite då & då för att få honom lite kvickare i benen, så det blir det antagligen på nästa träning också.
 
Påvägen hem pratade vi om hans utveckling, så mycket bättre han blivit. För ett år sedan stannade han ofta och jag flaxade och var rädd, han gick med huvudet upp i nowhere och att rida ut fanns inte på kartan. Nu gör han allt detdär, hur enkelt som helst för min Snobben. Efter träningen invingde vi spolspilltan för första gången för dethär året, helt blixtstilla stod han, framsteg där med. Nöjd ryttare, ponny och tränare efter dethär passet kan jag säga!
 
Det var ett till ekipage som gjorde framsteg idag förresten, Pernilla och Philip red ut en sväng helt själv idag, och sen red Pernilla själv i paddocken. Mycket skritt och trav men även lite galopp på långsidorna i slutet, duktiga dem!
Publicerat i Snobbens ridbok,