ATM.

Publicerat 2016-03-30 kl. 21:15:46 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Roliga saker att se fram emot!

Publicerat 2016-03-30 kl. 11:42:36 av Isabel Håkansson
♥ Att jag ska få rida Picco hela denna veckan ut! Yay.
 
♥ Att det den 10 april kommer det ut en fotograf till stallet som tog kontakt med mig via min blogg. Hon ska fota mig och Sandra ihop med Snobben och Bolt (en häst Sandra rider då & då). 
 
♥ Valborg!! Har ingenting planerat där än så länge men tycker det är en mysig högtid sålänge det inte regnar, hehe. 
 
♥ Tills alla nationellaproven är skrivna ;)
 
♥ När terrängträningarna drar igång igen! Lätt att jag och Snobben kommer att delta i minst 1 terrängträning denna sommar, det är så himla kul. 
 
 ♥ Skolavslutningen. Enough said. 
Publicerat i Allmänt,

Min lilla bloggis ♥

Publicerat 2016-03-29 kl. 17:08:00 av Isabel Håkansson
Jag startade min blogg den 24e april 2013. Jag var då en nybliven 13-årig liten tjej som bodde ute på landet i ett hus med både mamma, pappa och min lillasyster. Snobben hade kommit till oss bara några månader innan och jag princip levde i stallet. Nu, 3 år senare så är mina föräldrar skilda. Bor distans med min pappa och träffar honom 4 dagar i månaden, ibland mer och ibland mindre än så. Jag är idag 16 år och har betydligt mycket mer skinn på näsan än vad jag hade för 3 år sen. Jag tar ingen skit. Nånsin. 
 
Jag kan stå för varenda mening som skrivs ut här, vartenda litet ord och alla bilder som nånsin lagts ut. Hela min tonår hittills finns nedskriven i denna blogg, och läser man igenom arkiven finns både glada, hemska och ledsna minnen. Härinne har jag skrivit medan tårarna sprutat eller jag varit så glad att jag knappt kunnat sitta still. Jag är tacksam, tacksam för allt vad min blogg givit mig genom åren. Tack. 
Publicerat i Allmänt,

En typical bild vi tog på ridskolan...

Publicerat 2016-03-29 kl. 14:14:00 av Isabel Håkansson
"Vi tar en såndär bild man alltid gjorde när vi gick på ridskola!!"
 "Okeeeej.."
Publicerat i Allmänt,

Några ovänner rikare

Publicerat 2016-03-28 kl. 21:00:00 av Isabel Håkansson
En spegelselfie med två av dem bästa jag vet igår ↑
 
Vi var bjudna på fest igår och vi alla tre (på bilden) var taggade till tusen, då vi väntat i över en vecka nu på att nånting ska dyka upp. Allting började bra men slutade mindre bra, rättare sagt jättedåligt. Hade hellre setat hemma och käkat chips framför en bra film än att ha åkt dit, för JA, så illa var det ;) Människor med starka åsikter och jag som aldrig kan hålla tyst fastän jag egentligen borde slutar aldrig bra, weeeell. 
 
Hur som helst, med tanke på att Snobben dragit av sig en sko så fanns det inte mycket att göra i stallet idag. Snobben fick vila och jag med. Hängde med Ida större delen av dan, och framåt kvällen träffade vi även upp Sara för att gå och käka litegrann innan vi drog vidare hem till mig. 3 timmar med en massa snack och skratt behövdes! Speciellt efter gårdagen, hehe. 
 
Nu - slå på nån film och bara ladda upp inför morgondagen. Imorgon blir det stallet tidigt då Snobben ska få massage och jag förhoppningsvis ska rida Picco igen, yaay. 
Publicerat i Allmänt,

Ett bra ridpass i solen!

Publicerat 2016-03-27 kl. 17:18:00 av Isabel Håkansson
Tog in Snobben och möttes av.. en avtrampad sko på högra frambenet. Yay. Som tur var så kunde jag rida en kompis häst istället, så det gick ingen nöd på mig, jag fick rida ändå ;) Lite jobbigt att Snobben ska trampa av sig en sko precis nu när jag har lov dock.. det är liksom nu jag verkligen har tiden att rida ordentligt. Vi ska ringa vår hovslagare och håller tummarna på att han kan komma ut redan på tisdag! Hoppas, hoppas.
 
Hur som helst, hästen jag fick rida heter Picasso, eller Picco som vi kallar honom. Han är verkligen superfin! Jättelydig och det märks att han är välriden. Red ett rätt basic-pass i alla gångarter, gjorde lite volter och tempoväxlingar. Han blev liiiite springig efter första galoppen, men lugnade ner sig snabbt bara jag red lugnt och sansat. Milla red Elcha i paddocken samtidigt och idag fick Milla verkligen till formen på henne, så kul att se!!
Leriga ridstövlar och omatchade outfits - så vi ser ut till vardags ;) 
Publicerat i Allmänt,

Box vs. lösdrift - jämförelse.

Publicerat 2016-03-27 kl. 12:48:00 av Isabel Håkansson
Jag har haft Snobben både på box och lösdrift. Han hade stått på box hela tiden hos mig, fram tills förra sommaren då jag tänkte ge det ett försök att ha honom på lösdrift. Dock hade jag liiiiten tro på att Snobben skulle trivas att stå ute 24/7, jag menar.. han brukade ju alltid stå vid grinden och vilja in såfort det började mörkna och då vilja komma in?!
Och mycket riktigt, dem första 2 veckorna så ville han in när det blev mörkt. Stod vid grinden och gnäggade. Jag kände skuld och tänkte ofta på Snobben om kvällarna, att han stod där och var olycklig. Men.. samtidigt märkte jag skillnad på honom i både hantering och ridning. Han blev mer & mer harmonisk. Det var nåt i hans blick som var annorlunda i och med att han började gå ute. Ögonen såg snällare ut och dem nöjda frustningarna var blev allt intensivare. Trivselfläckarna började skymta efter nån månad på lösdriften.. 
 
I ridningen blev han piggare, inte på ett dåligt sätt. Bara piggare & gladare, liksom. Han uppskattade att få komma in, bli borstad och ompysslad på ett helt annat sätt än tidigare. Stod och sov när jag borstade honom, alltid med öronen lätt framåt spetsade. 
Jag som träffar Snobben varje dag blir rätt hemmablind, förändringarna han gör blir inte lika tydliga för mig som för andra. När Sannah red Snobben för första gången på en månad efter att han börjat gå på lösdriften så var det första hon skrev till mig att "WOW, vilken skillnad på häst?!? Så lugn, så harmonisk och lycklig. Lösdrift tror jag var precis vad Snobben behövde." Och ja, ja, ja och åter JA. För en så stressad indvid som Snobben så förstår jag inte varför jag inte låtit honom gå på lösdrift tidigare.. 
 
En sak Snobben alltid varit känd för, är att han går upp såååå otroligt lätt i vikt. Tro mig, vissa perioder har han sett ut som en uppblåst ballong utan att överdriva. Men, även det har blivit bättre sen han börjat gå ute, även fast han har tillgång till mat princip 24/7.. varför? Jo, för att han sällan står stilla på samma ställe. Och, dessutom brukar han och hans hag-kompisar roa sig med att galoppera ettpar repor i hagen varje dag ;)  
Snobben är lycklig nu, genuint jävla lycklig. Han är full av energi, full av glädje. Sprider lycka och positiv energi vart han än går, min boo. 
Publicerat i Allmänt,

Att vara stark på egen hand

Publicerat 2016-03-26 kl. 14:58:00 av Isabel Håkansson
Personer jag kan lita på till 100% kan jag räkna på en hand, 5 fingrar. En gång i tiden var jag en godtrogen person som gärna litat på andra människor, ibland kanske lite för snabbt. Har tagit smäll efter smäll av folk som stuckit kniv efter kniv i ryggen på mig. Det finns inget jag avskyr lika mycket som glappkäftade människor, sånna som verkar ha svårt att ta in och förstå orden "det här är mellan dig och mig". Och därför, så berättar jag sällan saker jag inte vill ska komma ut. För någon. 
 
Jag behöver ingen som pekar, styr & ställer över val och beslut jag ska göra eller har gjort. För jag klarar det på egen hand. Jag är inte beroende av att ha personer runtom mig 24/7 på samma sätt såsom jag hade förut. Vill man inte bli sårad, så gäller det att hålla folk på avstånd. Inte låta dem få komma för nära hjärtat. Då är det kört. 
Publicerat i Allmänt,

Dagen som väntar...

Publicerat 2016-03-26 kl. 09:17:55 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Jag vaknade av mig själv klockan 8 imorse, en hel timme innan larmet ringde? HUR skönt?! Jag älskar att vakna tidigt, så man hinner med att göra allt man planerat. Idag blir en rolig dag spenderad mestandels i stallet och jag ser fram emot den massor!! Detta ska hinnas med.. 
 
♥ Städa rummet (inte det roligaste, meeen)
 
♥ Möta Milla i stallet halv 12. 
 
♥ Borsta och pyssla med hästarna. 
 
♥ Rida bort till ettpar klätterbackar för att trava & galoppera upp och ner för dem. 
 
♥ Stretcha och smörja in benen med kyllera. 
 
♥ Hem, duscha & packa. 
 
♥ Sova över hos Milla. 
Publicerat i Allmänt,

Efterlängtat påsklov!

Publicerat 2016-03-25 kl. 18:28:17 av Isabel Håkansson
3 bilder från när jag och Ida pluggade i onsdagskväll..
 
Äntligen påsklov!! Igår runt 12 tiden efter att ha skrivit klart ett prov på företagsekonomin så tog jag, Ida och Madde bussen hem. Såfort vi kom till Sala så hoppade jag direkt på nästa buss mot stallet där Milla väntade på mig. Båda hade lite tidspress igår, så vi släppte bara Elcha och Snobben i paddocken så dem fick springa av sig lite överskottsenergi. Snobben galopperade runt och sparkade en massa, Elcha galopperade efter i full fart ;) 
 
Sov hos Ida igårkväll och vi gjorde ingenting speciellt alls. Kollade live på Guldtuben-galan som var igårkväll, åt chips och snackade. Somnade relativt tidigt och vaknade sent imorse, sååå skönt och välbehövligt! Drog till stallet runt klockan 13 för att rida ut Snobben. Han var pigg idag, fick vara försiktig med vilka signaler jag gav honom. Skrittade 85% av passet men la även in lite trav och galopp. Stor guldstjärna för hans braiga galopp idag!! Märks att han börjar stärka sig i rumpa och rygg, jobbar på mycket bättre. Imorgon blir det backträning!
Publicerat i Allmänt,

Kvalitétstid med en bra vän..

Publicerat 2016-03-22 kl. 12:18:00 av Isabel Håkansson
Milla och Elcha på första bilden, och en glad Snobb på andra. 
 
Minst 2 gånger i veckan så rider jag och Snobben med sällskap av Milla och Elcha, vilket är så himla kul! Milla och jag är lika när det kommer till vårt sätt att tänka kring hästar. Vi är nogranna, orädda och spenderar mer än gärna flera timmar i stallet. Det är ingen stress eller press utifrån, utan vi bara är - där & då. Så himla skönt att kunna rida ihop med en bra vän och få lite kvalitétstid ihop i stallet med tanke på att man inte har tid att träffas lika mycket som man kanske hade för ettpar år sen.. 
 
Idag ska vi rida hästarna till ettpar klätterbackar där vi ska galoppera och trava dem trötta. Dem bär på så mycket energi just nu, tror det är vårkänslorna som spökar ;) Snobben står alltid och trampar på stället i stallgången & är allmänt jättejobbig, hehe. Tur han älskar att konditionsträna också så han får ur sig energin iallafall, gosen. 
Publicerat i Allmänt,

TIPS! 4 bra poddar.

Publicerat 2016-03-21 kl. 19:01:34 av Isabel Håkansson
Alex & Sigge's podcast - Storfavoriten! Vet inte vad det är som gör podden så intressant att lyssna på.. men nånting är det. När jag har svårt att somna (vilket jag har OFTA) så slår jag alltid på deras podd. Tips, tips, tips. 
 
"Är ni ihop?" Nellie och Jakob's podcats - En ny podd som jag fastnat för. Dem tar upp aktuella ämnen, och jag känner igen mig sååå mycket i saker dem pratar om. Läst Nellies blogg i år nu och det känns roligt att hon provat på att podda, hon gör det superbra! 
 
"Creepypodden" Jack Werner's podcast - Höjdpunkten varje måndag!! Jag måste vara jättekonstig, men jag älskar att ligga och lyssna på spökhistorier i mörkret, helt ensam? Spelat upp några avsnitt för min syrra och ettpar kompisar och dem har helt ärligt inte vågat resa sig upp ur sängen. Men jag tycker enbart det är kul att lyssna på, inget som skrämmer mig alls. 
 
"Den fantastiska resan" Zara och Noel's podcast - Min all time favourite. Jag ääälskar Noel och Zara, så dem två ihop i en podd.. kan inte bli så mycket bättre? Lyssnat på vartenda avsnitt och tröttnar aldrig! 
Publicerat i Allmänt,

En bättre måndag ♥

Publicerat 2016-03-21 kl. 12:44:42 av Isabel Håkansson
Ett matteprov avbetat - check. Höll på att skriva avklarat, men sen kom jag på att jag förmodligen inte kommer klara mig undan komplikationer detta prov heller.. JAG SUGER PÅ MATTE. Tycker egentligen det är en rätt dum tidpunkt att sätta ett matteprov på, jag menar.. första lektionen på morgonen efter helg?! Min hjärna har inte hunnit komma ur helg-moodet än, liksom ;) Aja! 
 
Tre bra saker med denna måndagen iallafall är att vi får sluta 2 timmar tidigare vilket betyder att jag kommer hinna rida i dagsljus OCH det är soligt ute! Win, win, win. Ska skritta ut Snobben barbacka i skogen efter gårdagens hopp-pass. Och ja, vi hoppade igår för första gången dehär året, vilket var jättekul! Snobben skötte sig bra, var lite väl stark vissa gånger samtidigt som jag inte red mitt allra bästa - men det var trots allt första hopp-passet på flera, flera månader. Nu ska vi klättra oss uppåt och bli bättre! 
 
Har en bra magkänsla inför kommande veckan och är allmänt taggad på allt, hoppas ni är det också. PUSS. 
 
Publicerat i Allmänt,

3 från idag // snack.

Publicerat 2016-03-19 kl. 18:08:28 av Isabel Håkansson
↑ 3 bilder från idag ↑
 
Den här dagen har verkligen gått sååå himla fort?! Nyss var klockan 12 på förmiddagen och nu är klockan 6, liksom!?! Startade som sagt med en snabb sväng förbi hööks imorse där jag köpte ettpar nya ridbyxor, ridstövlar och stövelsträckare åt dem. Sedan fortsatte vi vidare till Täby Centrum där vi shoppade vidare litegrann. Fick b.la med mig en jacka hem som jag velat ha länge, liiite osäker på om jag passar i den än dock.. hehe. Tänkte jag kunde visa er allting på nångång under nästa vecka!
 
Dan börjar nu lida mot sitt slut och jag ska alldeles strax tvätta bort mitt smink och duscha. Senare ikväll har vi planerat filmkväll här hemma, får se hur det blir med den saken dock med tanke på att både Pernilla och pappa redan ligger och sover ;) Livet med två överproduktiva personer - dem somnar TIDIGT.
 
 
Publicerat i Allmänt,

Ett roligt mejl...

Publicerat 2016-03-19 kl. 10:33:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Vaknar upp till ett soligt Stockholm och ett glatt humör. Jag gick och la mig tidigt igår, innan klockan slagit 12 (!!!) och vaknade helt av mig själv, utvilad & pigg idag! Så himla skönt. Planerna för dagen är att vi först och främst ska käka en god frukost som pappa står och förbereder just nu, därefter ska vi vidare till Hööks för att köpa ettpar nya ridbyxor och eventuellt också nya ridstövlar. Så får vi se om jag hittar nåt annat också, hihi. Skulle vilja kolla efter lite vitaminer till Snobben.. B-vitamin känns som ett måste för honom på våren! Därefter tar vi resten av dagen som den kommer. 
 
Igår fick jag ett jätteroligt mejl som helt klart gav min motivation en kick i baken! Så idag har jag som ett löfte åt mig själv att ta med mig kameran runt för att sedan kunna lägga upp härinne ikväll över lite vardagligt snack med er. Så med det skrivet, kika in här senare ikväll! Nu ska jag äta frukost och börja fixa mig litegrann inför dagen.. PUSS. 
Gulliga Snobben med en aning förstor gräsmage sommaren 2014..♥♥
Publicerat i Allmänt,

Två gamla favoriter.

Publicerat 2016-03-18 kl. 11:50:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Just an ordinary day

Publicerat 2016-03-17 kl. 21:55:00 av Isabel Håkansson
Känns som dagarna går på repeat. Vaknar samma tid, gör samma sak. Snackar & umgås med samma människor, är i stallet varje dag efter skolan. Går och lägger mig nångång mellan 22:30-23:00 och därefter börjar allt om igen. Skönt men samtidigt.. uttråkande. Känns som jag aldrig riktigt hittar balans och blir 100% nöjd med tillvaron. Är lite sån som person, vet aldrig riktigt på vilket ben jag ska stå, hur jag vill leva mitt liv för att jag ska bli helnöjd. Tänker, tänker och tänker ännu lite till. Kan somna ena dagen och vara helnöjd för att sedan vakna upp dan efter och ba NEJ. 
 
Hur som helst.. dagen idag då? Skolan först som vanligt, arbetade vidare på gammalt arbete som vi hållt på med ett tag nu. Samhällsfrågor, förberedande inför ett tal vi ska hålla muntligt på svenskan om nån månad och bokföringsslut. Efter skolan åkte jag till stallet och red ut en lång runda på Snobben ihop med Milla och Elcha. Vi galopptränade hästarna i backar. Pigga, duktiga och lydiga hästar hade vi idag! Så himla kul att rida när det går bra. 
Jag idag, helt fläckig på halsen eftersom jag flagnat efter att vi kom hem från Gran Canaria.. ew. 
Publicerat i Allmänt,

Skogspromenad, vårväder & bra humör!

Publicerat 2016-03-15 kl. 19:56:41 av Isabel Håkansson
3 mysbilder från min och Snobbens skogspromenad idag, hur mysigt??
 
Hej på er! 4 dagar sen sist nu.. känns som en hel evighet! Vad som hänt sen sist är att jag varit på överraskningsfest för Moa som fyllde 18 vilket blev riktigt lyckat, ridit både en långritt med Milla och ett dressyrpass på banan, pluggat och.. ja, that's pretty much it. Händer inte så mycket i mitt liv just nu, utan livet rullar mest bara på. Jag är inne i en period där jag bara vill koncentrera mig på att må bra, sköta skolan, vara i stallet och omge mig med bra vänner. Allt annat känns oviktigt. 
 
Idag fick vi sluta så tidigt som 11:30, så jag åkte hem och hoppade därefter direkt på snabbaste buss ut till stallet. Borstade Snobben länge, friserade hans man och slutade med att promenera honom 30 minuter i skogen. Han nappade åt sig lite granris här & var, klev över stockar och trippade på tå av ren glädje. Det var riktigt varmt ute idag, folk gick i kortärmat!!! Liiiite för kallt för min smak ännu kanske, men snart så ;) 
 
Nu ska jag faktiskt sätta mig direkt och börja skriva på lite andra inlägg, så jag väljer att sätta punkt här. Hoppas ni har det riktigt bra, och att ni precis som jag fokuserar på att må bra även om det kanske innebär att man måste prioritera bort annat (som i mitt fall just nu, bloggen...). PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Lite kvällssnack ♥

Publicerat 2016-03-11 kl. 22:12:20 av Isabel Håkansson
Hej på er ♥ Vilken bra dag jag haft! Vaknade upp med en såndär jättehärlig och bra känsla i magen - fredagskänsla. Klädde på mig ettpar springtights, en mjukiströja och satte upp håret innan jag gick iväg till bussen. Vi hade en kort skoldag idag med enbart tre lektioner varav idrott som sista lektion, så det fick bli slappiskläder idag. Skoldagen gick smärtfritt och vi fick sluta så tidigt som klockan 12:50! Så skönt. 
 
Tog snabbaste bussen ut till stallet där Milla och Sandra väntade. Vi borstade våra hästar lite snabbt, sadlade, tränsade och red sedan iväg. Vi alla hade lite tidspress så vi red bara ut en runda på 25 minuter i skritt och trav (även lite ofrivillig galopp där hästarna tog eget intiativ och galopperade en repa, hehe). Avslutade att galoppera några varv i paddocken eftersom hästarna var så pigga under uteritten. Nöjda och glada var vi allihopa efter ridpasset iallafall! Så himla kul att jag numera har ridsällskap, och att vädret idag var HELT UNDERBART. Strålande sol och massa plusgrader. 
 
Just nu befinner jag mig i Stockholm och ska spendera en natt hos pappa. Vi köpte med oss snabbmat och en massa onyttigheter hem som vi ska äta framför nån bra film. Imorgon är jag tillbaka i Sala runt 3 tiden och ska då direkt hem till Ida för att börja fixa mig inför kvällens bravader. Hörs imorgon, PUSS. 
Jag och min babyboo förra vintern. 
Publicerat i Allmänt,

Friyay

Publicerat 2016-03-11 kl. 09:35:00 av Isabel Håkansson
 Lite catch-up med kompisar i stallet efter skolan, Stockholm ikväll, roliga planer imorgon, stalldag på söndag.. japp, den här helgen kommer bli GRYM ;) 
Publicerat i Allmänt,

Gran Canaria 2016..

Publicerat 2016-03-08 kl. 21:52:04 av Isabel Håkansson
Shit, vilken vecka jag haft. Som i en gott & blandat påse innehöll vår resa allt. Spöregn och solsken, sammanrasande hus och stora palats, öknen, tivolin, hästar, hav, savanner, vilddjur och mycket, mycket mer. Skulle ta mig en evighet att beskriva resan i detalj, men jag ska försöka dra en kort slutsats iallafall. 
 
Som vissa utav er kanske redan förstått, så bor jag & min syster inte ihop med pappa. När mamma och han skilde sig för två år sen så packade han ihop sitt för att lämna Sala för gott. Därefter har vi träffat honom 4 gånger i månaden cirka.. Alltså, har vi verkligen sett till att ta vara på denna veckan! Varenda dag har vi gått upp innan klockan slagit 9 för att hinna med så mycket som möjligt och inte låta vår tid ihop gå till spillo. 
 
Vi har sett oss runt, gått på marknader, käkat god mat, shoppat, gått på tivoli och haft riktigt kul samtidigt som vi haft tid att bara VARA. Några dagar spenderade vi enbart liggandes vid poolen. Det har varit så otroligt skönt att kunna lägga sig om kvällarna utan att behöva känna den kliande och krypande känslan i kroppen, de ständiga kontrollbehovet. Igår landade vi i Sverige igen efter en helt underbar vecka och jag är nu redo att ta tag i, och styra upp livet igen. 
 
Ikväll har vi varit och hämtat Snobben som haft en jättemysig och lärorik träningsvecka hos Sannah, han klev på transporten supersnällt och verkade glad över att vara hemma igen. Imorgon är jag back on track, yay.
Publicerat i Allmänt,