Sleep tight

Publicerat 2013-05-31 kl. 23:46:33 av Isabel Håkansson
Ska sussa nu, natti natti fredag och alla vänner. Denna dag har vart en dag med blandade känslor faktiskt, alltså tonårstjejer - suck haha. En liten sak blir helt plötsligt jättestor och alla överreagerar och är attension hoes, oupsie hehe. 
Aja, jag ska ändra mig och se till att allt blir bra, jag har sagt till mig själv att detta ska bli den bästa sommaren nånsin och jag står fast för mitt ord. Pratade med Mickis idag och hon ville jättegärna fortsätta träna för både mig och M om hon vill det, så det känns suuuper!
 
Så nu blir det pll, smoothie och en massa filtar och kuddar som avslut på en helgrym kväll med en massa tjejkompisar, love u all
 
 
Publicerat i Allmänt,

Tjejkväll

Publicerat 2013-05-31 kl. 19:51:25 av Isabel Håkansson

Nu ska vi uuut, Milla, Madde, Sara, Julia och Nattah! Senare ska vi bada jacuzzi och så, hörs later

Publicerat i Isabels inlägg,

Goooa ponnysar

Publicerat 2013-05-30 kl. 19:51:28 av Isabel Håkansson
Jag och madde tog med ponnysarna ut och backtränade idag, jättevarmt och ponnysarna var pigga & glada! Snobben var riktigt fin i alla gångarter, han känns fräschare än nånsin och det är en sån mäktig känsla när vi rider där upp för alla backar och han går lång och låg, frustar och har ett grymt tempo, nästan lite för bra ibland! Tänk att för ett halvår sen så fick jag sitta med sporrar och dressyrspö för att kunna rida min då förvirrade och stressade lilla ponny, gasch vad jag kände mig osäker på honom då. Man visste aldrig vart man hade honom riktigt, han var så borta i sig själv, stackars hjärtis.... Tur han och jag funnit en utväg TILLSAMMANS och han hittat lugn i sig själv♥
 
Efter kanske 6-7 km backträning så red vi förbi rundbanan och intervall tränade där, Snobben hade fortfarande ett grymt tempo och jag provade plocka upp honom lite i formen och han fortsatte galoppera stadig och fin, sååå nöjd!! Innan vi red hem så busade vi med dem lite på ängen. Det är så viktigt att bara kunna busa och sträcka på sig efter lite intensivare träningar. Alldelles dysvettiga var dem när vi kom hem så dem fick sig en varsinn dusch, goooa ponnysar.
Första bilden: Busgalopp på ängen!
Andra bilden: Uppställningsbild innan vi ska hoppa av typ, fina ponny.
Publicerat i Allmänt,

30 maj

Publicerat 2013-05-30 kl. 08:31:52 av Isabel Håkansson

Ska strax bege mig mot bussen & skolan. Kort dag idag och det känns toppen! Efter skolan ska jag och Madde hem till mig och rida ut hästisarna. Snobben och Philip har gått i paddock hela veckan så det blir nog både skönt och roligt för dem att få komma ut och sträcka på sig lite. Tänkte att vi rider bort till en "väg" och klättrar med dem lite i alla gångarter, sååå nyttigt!

Annars så händer inget speciellt, gjorde klart sista plugget igår och sådär, känns så jäkla skönt att ha det gjort, helt sick!! Så ikväll ska jag nog ta mig en lååång dusch, raka benen, ha skrubb och måla naglarna ;)
Måste börja klä på mig ytterkläderna nu, ha en jättebra torsdag❤❤

Publicerat i Isabels inlägg,

Mycket gjort

Publicerat 2013-05-29 kl. 17:16:55 av Isabel Håkansson
Åh denna dag har varit braaa, grått väder = lite lame till en början men sen blev det bra. Redovisat 2 gånger idag och gjort ett prov så nu har jag bara teknik kvar, vilket jag typ är klar med. Ska läsa igenom det en sista gång och sen skicka in den, och sen... ja sen är jag KLAR. 16 dagar (15 dagar om man inte räknar med idag) till sommarlov och åååh, underbart♥
 
Nu somsagt ska jag fixa klart teknik läxan, gå ut med hundar och bädda min säng som varit obäddad hela dan.. måste se pll också, har inte kollat på de på jäättelänge och jag saknar det, bästa serien everrr. Ha en bra dag, puss
3 bilder från idag. Dagens facelook, outfiten och en av våra hundar Java i nya badrocken, bebiiis
Publicerat i Allmänt,

Fuck everything

Publicerat 2013-05-27 kl. 20:57:27 av Isabel Håkansson
Hejsaan! Alltså denna dag har varit, hur ska jag säga.... URDÅLIG, SUGIG, GRÅ, TRIST, BLÄIG.. ska jag fortsätta? Euw, allt irriterade mig och jag kände mig allmänt sur och så. Det ända som har varit bra idag är:
 
• Att jag fick sitta på bussen aaaslänge med hörlurar och lyssna på JB ♥
Att jag har världens bästa kompisaar♥
• Att jag åkte upp och longerade världens finaste S♥
• Att mamma och pappa är världens bästa och min syrra har vart snäll för engångsskull haha♥
 
Så jappjapp, nu har jag precis duschat och sitter och lyssnar på lite musik. Ska snart lägga mig i sängen och plugga, se på serier, skriva med kompisar och snapa med Emzi som jag saknar och se på serier. Pusspuss
Publicerat i Allmänt,

Dagens

Publicerat 2013-05-27 kl. 08:49:12 av Isabel Håkansson

Nu ska jag till skolan och gå timmarna där, hejs

Publicerat i Isabels inlägg,

26 maj

Publicerat 2013-05-26 kl. 17:33:09 av Isabel Håkansson
Åh vilka härliga ponnysar vi har!! Red på fältet i ca 35 minuter idag i alla gångarterna, snacka glada och fina ponnysar, Snobben gick jättefint i framförallt skritten och galoppen idag, frustade och tog verkligen i ifrån bakdelen. Philip var så snäll idag också med min syster, inget som helst bus eller något utan han pinade på med spetsade öron och Snobben lika så. Snobben brukar/brukade bralla på det fältet vi red på idag så jag satte på martingalen ifall att, så förhindrar vi att han kan slå upp huvudet så högt iallafall och dra, han brukar alltså inte ha den annars. Dock behövdes den inte alls idag för att han var så himla snäll, ååh min drömponny♥
 
Cyklade in till stan med min syster efter stallet sen, kom in till stan på 15 minuter och köpte lite till mamma eftersom det är morsdag och sen cyklade vi hem. Hemvägen däremot tog ca 1 timme för att det var motvind och började regna som sjutton på slutet, och där cyklade vi i shorts typ, yeyyyy.... hmmm..
 
Några bilder ifrån dagen ↓

Publicerat i Allmänt,

Godmorgon

Publicerat 2013-05-26 kl. 08:47:12 av Isabel Håkansson
Vaknade precis upp i soffan som jag råkade....somna i igår. Mamma, syrran och jag låg och såg film sent in på kvällen, vi såg på en asgammal film som min mamma tittade på när hon var i våran ålder hahah, men den var ganska bra ändå :) 
Tänkte gå upp och gå ut och gå en sväng, och sen ska jag nog till stallet. Idag ska vi rida på ett fält, ska kolla ifall mamma kan med upp och fota!! Annars ska jag bara njuta av ännu en dag i solen med härligt folk runtom, kraaaam ❤❤
 
2 bilder ifrån just nu
 
Publicerat i Allmänt,

Cozy lördag

Publicerat 2013-05-25 kl. 21:19:49 av Isabel Håkansson
Vaknade upp med Madde imorse hemma hos mig, vi var trötta och såg ut som lik typ haha. Vi åkte till salamässan och hängde där ett tag, snackade med folk och kollade runt. Gjorde ett iphoneskal också, helt gratis var det, inte varje dag man får gratis skal egendesignade ;)
 
Iallafall, mamma kom runt halv två och hämtade upp mig & vi åkte till västerås, köpte en maaaasssa på Ikea till nya köket och hallen. Efter Ikea så gick vi och åt, handlade och åkte hem. Hämtade upp syrran på vägen hem och så cyklade vi upp till stallet och fixade allt åt hästarna och borstade dem läääänge. Det blev så sent allting och vi hade inte lust att börja sadla och tränsa vid 8 på kvällen liksom, så dem fick stå idag faktiskt. Snobben har verkligen gjort sig förtjänt en vila efter grymma träningsdagar, snobb♥
 
Så nu kom jag precis in efter att ha varit ute och gosat med kaninen, gett dem kvällsmat och tagit in Pricken som varit i hopphagen hela dagen. Ska byta om till nattlinne, ta fram is och nånting gott att dricka så bäddar jag nog ner mig i sängen och ser på film eller nåt, kram på er.
3 bilder från kvällen.
 
Publicerat i Allmänt,

Lördag 25 maj

Publicerat 2013-05-25 kl. 14:35:00 av Isabel Håkansson

Är i Västerås med mamma nu, ska förbi på Ikea och handla, sen hööks och så ska vi käka lite :) Igår red jag och Madde till Ösby, jag red S och dressyrade lite till en början och sen hoppade jag lite på några hinder som låg på runt...75-80 cm som högst. Kände mig inte nervös alls, så det känns toppen! Ska börja komma igång med hoppningen nu tänkte jag.

Philip och Madde var sååå duktiga och Philip var pigg som ett litet skott, bustrollet. Hörs senare, puuuss ❤❤

20 dar kvar till sommarlov btw, YEY!

Publicerat i Isabels inlägg,

SPÖREGN

Publicerat 2013-05-23 kl. 20:45:16 av Isabel Håkansson
Snobben och Philip fick ridas ut en vända först idag, sedan avslutade vi med lite galopp & trav i paddocken. Snobben hade lite hjärnspöken men annars skötte han sig prima ballerina! Jättenöjd över honom och han blir maffigare och maffigare för varje gång man rider känns det som :)
 
Hade en ganska hög-form och gjorde sidvärsrörelser fram och tillbaka och han lyssnade riktigt bra, fina lilla S. Philip tyckte det var tråkigt eftersom det regnade men jag klandrar honom inte. Tror bara det var S som njöt utav dagens tur haha. Jag red barbacka och Pernilla med sadel btw.
 
När vi kom hem så masserade jag Snobben med liniment, stretchade och la om ett gossigt fleecetäcke på honom och Philip var så blöt så att han masserade Pernilla lite med massageborsten och sen fick dem båda gå in i boxen med hö och kraft, nöjda och glada! :)
En bild på S sen i tisdags.
 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgooon//23 Maj

Publicerat 2013-05-23 kl. 08:43:11 av Isabel Håkansson
Godmorgon alla ni! Klev upp rätt tidigt imorse för att kunna hinna gå ut och promenera, vilket jag gjorde :) Gick upp i skogen en ganska lång bit med hög musik och bara chillade typ haha! Idag ska jag till våra ääälskade hästar, vet faktiskt inte vad vi ska göra med dem idag... Skulle vilja ner och hoppträna men det får vi se, S har inte vilat sen fredags och P vilade igår, så jag kanske hänger med Pernilla ut på nån uteritt eller sådär, vetinte alls haha!
 
Ha en bra torsdag hur som helst, puss ❤❤
 
Publicerat i Allmänt,

22 maj

Publicerat 2013-05-22 kl. 19:53:43 av Isabel Håkansson

Dålig dag som fan. Allt idag har vart dåligt, segt och surt. Fuck this daaay
Ute med syster och hundarna nu iallafall och går på en lite längre promenix. Puss på er ❤

Publicerat i Isabels inlägg,

Godmorgon ♥

Publicerat 2013-05-22 kl. 07:30:00 av Isabel Håkansson
Glad idag, ny dag, nya möjligheter som min pappa alltid säger ;) Idag ska bli en bra dag, thats it.
Ska åka och rida Gus efter skolan eftersom Märta ska till västerås och springa, inte mig emot alls, han är riktigt trevlig lilla Gusen. Får se om kameran hänger med... (?) Mickis har ju hästarna idag så min i vanliga fall hästlediga dag spenderas alltså hos Gus, hästtjej kallas det va?
 
Nu iallafall så ska jag till skolan, prestrera bra och göra mig själv STOLT. Ha en jättebra onsdag alla!
Publicerat i Allmänt,

Kvällstankar

Publicerat 2013-05-21 kl. 22:44:57 av Isabel Håkansson
Tänker på allt, på sommaren framför allt, alla hästar vi kommer ha hemma och skolan.. Är så himla lycklig nu, allt har verkligen fallit på plats, trots alla omständigheter <3
Idag fick jag reda på att jag ska få hem Akter ifrån SORF istället, han skötte jag om mycket förut och så fort jag hade tid över under min lilla ridskoletid så ställde jag upp honom och borstade på honom. Ett riktigt busfrö, huur charmig och go som helst!
 
I sommar är det jag, Snobben, Philip & Akter som jag har uppstallade hemma hos Märta, känns helt grymt! Madde kommer ha Philip en hel del, och som ni vet så har hon fått rida honom 1 gång/vecka nu under 3 veckor och dem trivs himla bra tillsammans :) Så i sommar så ska jag hjälpa Madde & Philip att komma varandra närmare varandra och grundtanken är ju att dem ska få ett bra band och ha skoj liksom, det blir nog toppen!
 
Snobben ska tränas och hållas igång som vanligt, mycket fokus på galoppen då det är den som måste byggas upp och jobbas med nu efter hela vinter halvåret då vi bara nötte skritt  och trav, skritten är en barnlek och traven är 99% färdig. Sen är tanken att han ska få 1 skritt/vilo vecka i sommar, får se hur länge det blir, det kan bli 4 dagar också efterom S blir lite... konstig om han får vila för länge. Men lugna dagar/veckor är så himla nyttigt också för hästen att få ta det lugnt, andas och vara häst för att sen fortsätta ridas och tränas :)
 
Sen Akter kommer ridas och aktiveras efter ett schema som man får ifrån SORF.
Shettisarna som jag kommer att ha (alltså Akter och Philip) kommer ridas 3-5 dagar i veckan, vila 1/2 dagar och antingen köras, tömköras eller longeras MINST 1 gång i veckan och S kommer ridas ca 5 ggr/vecka, vila 1 gång och tömköras/longeras 1 gång. Tycker det är så viktigt med variation och att hästarna får jobba utan ryttare på ryggen.
YOU can TRY but NEVER stop me, caus THIS is what I'm made OF.
Publicerat i Allmänt,

Dålig stalldag

Publicerat 2013-05-21 kl. 20:35:00 av Isabel Håkansson
Varning för depp inlägg.
 
Tror ALDRIG jag har en sämre stalldag, nånsin!! Philip var heelt knäpp och stressade upp både mig, Pernilla och stackars Snobben som var med. Vetinte vad jag ska skriva mer, skrev bara ett stort kryss i Snobbens ridbok, glömmer denhär dagen nu, poff borta.
 
Hur som helst så älskar jag våra hästar, det är såhär ibland, man bråkar. Blir ovänner. Förlåter varandra. Blir bästavänner igen, och det är det som gör allt så speciellt, dem betyder ALLT dem små krabaterna borta i stallet ♥
4 bilder ifrån dem glada stunderna idag i stallet, innan Philip började muppa sig.
   Måste förresten bara säga, att "blicken" som Snobben gör på sista bilden.. alltså det är världens snällaste, vackaraste och underbaraste. Ryser och blir så känslig när jag pratar om min S, han betyder så oerhört mycket för mig och påverkar mig och mitt liv otroligt mycket, på nästan bara bra sätt. Forever, bestfriend ∞♥
Publicerat i Allmänt,

Mot stan//20 maj

Publicerat 2013-05-20 kl. 10:06:19 av Isabel Håkansson

Ska cykla ner till stan & möta upp en vän som jag inte varit med på jättelänge, ta en fika och snacka, mysigt! När jag kommer hem ska jag rida S, lite trim bara med bommar och småhinder, teknik och styrka.

Ikväll ska jag sova över med min bästavän Märta, får se vad vi hittar på! Kram på er ❤❤

Publicerat i Isabels inlägg,

Lugn söndag

Publicerat 2013-05-19 kl. 18:17:57 av Isabel Håkansson
Idag har det varit en riktigt lång.. tråkig..grå..mysig..lugn söndag. Var en sväng med mamma & pappa i västerås och shoppade avslutningsskor, mjukisbyxor, toffsar, nagellack, tröjor b.la. Så nu har vi precis ätit lite mat & snart ska vi till stallet :) Hästarna ska tömköras, haha skrev fel igår ni som läste, tömköras ska dem alltså få göra så dem får jobba utan nån på ryggen. Så imorgon/på tisdag ska dem nog få hoppa lite istället.
 
Ha en bra söndag alla ni!
Bild från igår
Publicerat i Allmänt,

Just me, myself and I

Publicerat 2013-05-18 kl. 20:44:12 av Isabel Håkansson

Sommar, alltså jag älskar livet ♥♥
Publicerat i Allmänt,

sommardag

Publicerat 2013-05-18 kl. 19:43:00 av Isabel Håkansson
3 bilder ifrån dagen ↑

Har verkligen vart en helt underbar dag, 160 kr insamlade idag hehe, 100 kronor för ponnyridningen och 60 kronor för att jag klippte gräset, yey typ! Grillade med familjen och tog det allmänt lugnt hemma, legat och kollat tv med pappa och bara legat rakt upp & ner i sängen och kollat runt på massa bloggar på min Ipad, rätt nice ändå.
 
Igår fick jag reda på att jag inte skulle kunna ha Ayla i sommar. Fia (ridskolelärare på SORF) hade mejlat min mamma och sagt att dem tyvärr inte kunde hyra ut henne till mig i sommar utan att dem ville ha henne hemma eftersom hon går på pencelin. Var såklart jätteledsamt till en början, men så kom Märta och vi pratade om det och hon sov kvar här och nu känns det ändå bra & jag är jätteglad att Fia mejlade min mamma och berättade, känns jättebra faktiskt.
      Imorgon ska jag och familjen till v.ås och sen på kvällen ska hästarna tömköras, blev ändrade planer helt och hållet i ponnysarnas schema men jag har fixat så det blir bra ändå :) 
Vill bara tillägga att om ni såg mig på Ösby idag (hade ett pösigt linne som man typ såg rätt in i och mjukisar, gummistövlar och mitt hår i knut - tjeeeena tattar-unge typ hej!) så ber jag seriöst om ursäkt, haha tur jag hade Märta med mig som såg nästan precis likadan ut, bästavän ♥
 
Publicerat i Allmänt,

Så stolt!

Publicerat 2013-05-18 kl. 15:45:00 av Isabel Håkansson

Både Snobben & Philip gick ponnyridning idag hela förmiddan och dem skötte sig så jäkla bra! Båda två var klara favoriter bland barnen och åååh så stolt över dem, har så bra hand om barn och är så snälla med folk som inte är så erfarna.
Märta, jag och min syster som var med hela dagen och tog med våra hästar dit fick en hundralapp var, hiho!!

Berättar mer om igår/idag senare när jag är vid datorn, lovar. Ha en jättebra lördag ❤

Publicerat i Isabels inlägg,

Fredaaaag

Publicerat 2013-05-17 kl. 14:27:58 av Isabel Håkansson
Lovely fredag ❤ Slutar om en timme och då är vi lediga i 5 dagar, skönt som sjutton! Kraaaam 
Publicerat i Allmänt,

Pömsig Snobb...

Publicerat 2013-05-16 kl. 21:26:51 av Isabel Håkansson
Snobben var en riktig slöis idag och gick mest och fnyste och suckade typ, haha ;) Det gick inte jättebra eftersom han var så pass slö och jag fick kämpa och trycka, trycka, trycka hela tiden för annars saktade han av, pust!! 
Efter passet så masserade jag hans bak-knän och stretchade och det är alltid lika kul tycker Snobben, han tycker det mesta är kul han! Lilla älskade S ❤
Publicerat i Snobbens ridbok,

16 Maj

Publicerat 2013-05-16 kl. 17:23:41 av Isabel Håkansson
Så himla glad över vädret, supervarmt och soligt ju! :D Iallafall, har legat hemma och väntat på syrran i 2 timmar nu och övervägt om jag ska ut och springa men nej det blev de inget av. Är så trött nu för tiden så det är helt sjukt, sommarlov kommer sitta sååå fint sen och då jäklar blir de träning! 
 
Syrran är sen hem så det blir träning hemma istället för vi hinner inte rida till Ösby, surt som sjutton. Aja, nu ska jag ta en powernap på 10 min & sen blir det stallet. Kraaam ❤❤
 
Bild från tidigare idag, testade min skolavslutningsklänning ännu en gång 
Publicerat i Allmänt,

Godmoooorning!

Publicerat 2013-05-16 kl. 07:56:18 av Isabel Håkansson
4 bilder ifrån en gammal träning i början av Mars.
 
Godmorgon allihopa! Uppe med tuppen som vanligt är jag, pigg & glad :) Så idag blir det skola och efter skolan är det markarbetsträning nere på Ösby med båda hästarna, ska försöka filma lite så jag kan lägga upp. Snobbens vecka har vart lite blandad, han har fått ridits och tränat ute hela denna vecka och ojojoj vad nyttigt det vart för prinsen, han är lite feg av sig men blir modigare och modigare för varje dag, är jättestolt över honom efter dessa 3 dagar med uteridning och han har skött sig galant! I måndags red ju jag och Madde ut en långrunda. Snobben gick i en ganska högform och vi körde mycket trav & galopp, intensiv träning dvs.
 
I tisdags red ju jag och syrran ut barbacka och jag nötte skänkelvikningar och Snobben gick i en mellanlåg avslappnad form. Igår red Mickis ut honom upp till lundagårdsvägen och jobbade honom och sen innan hon avslutade så racade hon av honom i backarna, glad Snobben!
  Så idag är det lite bomjobb, imorgon tömkörning,lördag lugn skritt-tur och söndag vila. Oj, hästigt inlägg.. hoppas ni icke hästintresserade stod ut! Kram på er och ha en jättebra torsdag.
Publicerat i Allmänt,

Myskväll//onsdag

Publicerat 2013-05-15 kl. 21:49:10 av Isabel Håkansson

Tog en myskväll hemma i sängen framför några avsnitt av pll, min syster överraskade mig med cola och lite choklad också så det var super snällt! Brukar aldrig annars käka sånt på vardagarna men kände att idag var ett undantag :)

Nu har jag precis hoppat ur badet efter att ha legat där i nån timme med musik i öronen och hårinpackning i håret, ju längre desto bättre. Så nu är håret alldeles lent och luftigt, THAT feeling alltså haha, love it.
Rakade benen och smörjde in mig med en utav mina body butters ifrån The Body Shop också, fick bli coconut denhär gången.
Puss och kraaaam ❤

Publicerat i Isabels inlägg,

15 Maj

Publicerat 2013-05-15 kl. 08:04:57 av Isabel Håkansson
Ont i huvet och magknip till och från så idag blir det hemma plugg.. Suger lite halvt men så får det bli. Valde att ta bort det långa inlägget igår pga massa saker, det finns ju igentligen inte så mycket att säga, bara att jag älskar Snobben, och jag älskar Ayla, thats IT.
 
För er som inte hann läsa inlägget igår också så tog jag och syrran ut hästarna på en barbacka ritt. Jag höll Snobben i en ghanska hög form och nötte skänkelvikningar, det gick jättebra! Vi jobbade endast i skritt och trav så dem fick vila lite ifrån galoppen. På Snobben så ligger nästan all fokus på galoppen just nu, för att han ska stärka sig bättre och orka mer. 
 
Orkar inte skriva mer för ögonen går i kors, ha en jättebra onsdag iallafall! ❤
Två bilder från igår. 
Publicerat i Allmänt,

Tom.

Publicerat 2013-05-14 kl. 14:48:00 av Isabel Håkansson
Cyklade tillsammans med Märta hem till henne och satte oss uppe på stenen i hennes hage och kikade ut över hästarna när dem gick och tuggade gräs.. Vi snackade om hur allt kändes kring dethär med sommarhästarna och hur allt kommer se ut om en vecka... Om 6 dar får vi reda på saken som kommer förändra vår sommar. Tror ingen vet hur allt känns eller vad vi KÄNNER och har KÄNT för dessa ponnysar.. bara vi. 
 
Vet inte vad jag ska skriva, är helt tom. Kram på er.. 
Publicerat i Allmänt,

#Justgirlythings

Publicerat 2013-05-13 kl. 21:24:15 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

13 Maj || Nöjd || Trött

Publicerat 2013-05-13 kl. 21:09:27 av Isabel Håkansson
Hade världens mysigaste ridtur tillsammans med Madde & hästarna idag.. Red till fågelsbo och runt hela kvarteret där, massa härliga galopper, travsträckor och långa skritt-sträckor med en massa sommarminnen som kom upp när vi red där. Jag hade nämligen Ayla där i somras och vi red då den vägen mycket , I miss it so bad. Snobben gick i en fin ganska högform och trampade på superbra och likaså Philip, så himla nöjd!
 
Nu ska jag gå och duscha, fräscha till mig och byta om till lite myskläder.. En pojkvän hade verkligen suttit som pricken över i:et just nu, buhuu. Ha en superfin måndagskväll allihopa för det ska jag ha!
Publicerat i Allmänt,

13 Maj

Publicerat 2013-05-13 kl. 08:31:24 av Isabel Håkansson
Vädret är lite halvmulet och det är inte jättevarmt, men jag är på topphumör tack vare ett mejl min bästis Märta vidarebefodrade åt mig. Muahaha, so happy!! Iallafall, idag ska jag först gå i skolan till halv 4 (suck) och sen ska Madde med mig hem och så rider vi ut hästarna, myspys.
     Vi ska rida ganska långt bort till en skog och ja.. rida! Philip har varit pigg och stark som en liten oxe på senaste tiden så vi får se hur han är idag. Det är jättekul att ha Madde som rider Philip så han får ridas lite mer ordentligt, och som är lite starkare, ni kanske förstår?
 
Idag kör jag på en röd oversize tröja, svarta jeans och ett par boots enkelt & snyggt - yeees. Sitter och dricker världens godaste chocklad shake förövrigt (ifrån nutrilet, alltså inte oboy eller nåt) för att vakna till lite.
Ha en bra måndag och.... godmorgon förresten.. ♥
Ni får en gammal bild ifrån början av Mars på mig och min snygging S.
Publicerat i Allmänt,

12 Maj

Publicerat 2013-05-12 kl. 21:39:20 av Isabel Håkansson
1 bild från idag.
 
Hallå allihopa! Grym söndag.. Vart i stallet 2 gånger idag och myst, ridit och fixat åt pållarna. Sen har jag även vart i västerås, shoppat och solat som ni fick läsa tidigare - myssöndag kallas det. Ponnysarna gick först dressyr i paddocken, Snobben var som finast i traven, väldigt långa luftiga steg och böjbar. Gjorde mycket serpentiner och volter och det kändes riktigt bra. Så efter dressyrpasset så red vi ner till en åker och galopperade av dem lite.
 
Philip uppskattade det nog mest och brallade omkring som en liten galning med Pernilla som satt och smålog för sig själv, S var också riktigt pigg men gick att reglera. Han gjorde nåt bocksprång nångång men annars inga dumheter! Riktigt nöjd över ponnybusarna idag, och det var minst sagt glada ponnysar vi släppte in i boxen nymasserade och allt, prinsarna. Nu ska jag lägga mig i sängen med ett glas juice och kolla pll innan läggdags, rosa mjukisbyxor och tofflor på fötterna är självklart på, love.
 
Ha en riktigt jäkla bra söndagskväll nu alla ni! Kram ♥
Publicerat i Allmänt,

Mot stallet

Publicerat 2013-05-12 kl. 18:08:14 av Isabel Håkansson

Mot stallet och rida ponnysarna nu, stallet fixade vi imorse så nu är det bara att borsta och rida, enormt skönt :)
Låg ute och jäste i solen precis och tidigare idag så var jag och bästisen Madde och shoppade i v.ås, kom hem med en skolavslutningsklänning, shorts och en bikini. Nöjd med allt!

Hörs sen, puss.

Publicerat i Isabels inlägg,

11 Maj

Publicerat 2013-05-11 kl. 21:58:54 av Isabel Håkansson
Hej på er! Nu tänkte jag sätta mig och låta fingrarna glöda över tangenterna på mitt tangentbord, lite lördagsbabbel helt enkelt. Idag har vart en riktigt hästig dag, inte mig emot. Min dag började klockan 8 imorse, på med kläder, käka frukost och åka iväg till grällsta med två kompisar för att motionera lite hästar på grc. Mitt första pass blev på Bombina, en väldigt känslig dam som var lite krånglig imellan åt men hur rolig som helst. Hon gick i en låg bra form framåt slutet när jag hittat knapparna mer, innan så var det lite vingligt men inga problem alls i övrigt. Körde lite bomjobb och hon var riktigt trevlig :)
 
Andra passet blev på Kropek, red ut en liten runda först och det blev två travsträckor annars bara skritt. Han gick även han i en låg form men var lite jobbig i munnen så honom fick man verkligen rida, rida, rida hela tiden annars slog han bara upp huvudet och blev jobbig. Avslutade honom i paddocken med lite galoppfattningar ifrån skritt och herregud vad lyhörd han var! Skrittade på i en bra skritt och gjorde galoppfattning och han bara for iväg, helt underbar var han. Avtravningen är jag nog nöjdast över iallafall, kunde samla honom hur mycket som helst och han var mjuk och fin i sidorna.
 
När jag kom hem efter en lång och intensiv dag på grällsta så for jag direkt upp till min egen ponny och då var klockan redan 7 och badkaret i hagen skulle skrubbas, boxarna mockas, utrustningen putsas och foderkammaren dammas ur så idag fick hästarna stå faktiskt.. mycket blev gjort iallafall och dem var nöjda över att få stå ute och tugga gräs och såg så nöjda ut så. Innan vi ställde in dem i boxarna så sprayade vi dem med flugspray och gnuggade in det med svamp samt borstade dem. Vi kommer att spraya dem med flugspray, gnugga med svamp och borsta nu såhär i 2-3 dar till för att sedan vänta i 7-8 dar och sen göra så igen. På så sätt bygger man upp som ett skydd som gör så att hästarna inte blir så besvärade av alla knott, mygg & bromsar. Vi följer schemat som står på baksidan av Ultra Shield flaskan om ni skulle vilja göra desamma.
Älskar verkligen våra små ponnysar och det finns nog inget som får mig så lycklig som dem, lyckopiller ♥
 
Nu har jag duschat, rakat benen, smörjt in mig med body butter, haft ansiktsmask och bytt om till myskläder - med andra ord redo för en hemma lördag med pappa och sis, ha det superbra!
 
3 bilder ifrån dagen ↓
En gosig öronbild uppifrån Kropeks rygg, så genomgo och snäll häst.
Snobbens fina sadel redo att få sig en puts!
Charmiga Snobben ville vara med på bild, varför inte? Love you Snobi.
 
Publicerat i Allmänt,

Fredagskväll

Publicerat 2013-05-10 kl. 22:32:18 av Isabel Håkansson
Mysdag, helt klart. Vaknad hos goa Milla och vi käkade frukost och gick ut med hennes hund, efter det kom pappa och hämtade mig och vi körde till Ica och handlade och sen åkte vi hem nercabbat. Kom hem och la mig i sängen och kollade på pll medans pappa grillade mat som vi åt sen, så jäkla gott!
 
Åkte till stallet och red efter maten och Snobben var så jäkla jobbig idag.. Segade ihop och lyssnade inte alls på högertygeln, i galoppen speciellt så bara kopplade han bort högertygeln HELT, så vi var inte jätte glada på varann där ett tag..  I slutet däremotså blev han mer arbetsvillig och lyssnade extremt bra på hjälperna. Han blev igenom riden iallafall och han masserades med liniment och stretchades efter passet. Han har blivit så himla mammig på senaste tiden, kollar efter mig och vill pussas hela tiden, nuttis. Älskar honom mest i hela världen, min bästa bästa ❤❤
 
Juste förresten, jag solade idag när det var som varmast, fick liiiite färg iallafall
Publicerat i Allmänt,

35 dagar kvar..

Publicerat 2013-05-10 kl. 12:40:49 av Isabel Håkansson
Till sommarlov, inga måsten och..tid för att göra saker man inte hinner i vanligafall. Satt och kollade på lite skolavslutningskläder igår och drömde mig bort litegrann, tänk om jag hade DEN kroppen så jag kunde ha vilken klänning som helst och var gyllenbrun så jag skulle kunna se bra ut i vita klänningar, får helt enkelt börja sola varje dag och börja träna om jag vill nå dit ;) 
 
Ballerina skor ska jag ha iallafall, så himla enkelt och snyggt, love IT. 
 
Publicerat i Allmänt,

Grönan

Publicerat 2013-05-09 kl. 11:29:17 av Isabel Håkansson

Åkte ifrån en grå och mulen Sala till soliga varma Stockholm tillsammans med Milla, nu blir det grönan! Puss

Publicerat i Isabels inlägg,

People change.

Publicerat 2013-05-08 kl. 18:17:35 av Isabel Håkansson
Trodde inte såhär om dig. 
Publicerat i Allmänt,

Skolan//snack//glad

Publicerat 2013-05-08 kl. 16:41:20 av Isabel Håkansson
13 dagar tills vi får beskedet om sommarhästarna idag.. Känns bra men samtidigt nervöst som sjutton, vill så gärna dethär och har velat det ända sen jag lämnade tillbaks Ayla förra året. Aja, skola idag och de gick bra, sista lektionen var flummig men det fick bli så idag :) 
 
Nu har jag duschat och fixat kaninerna, skämt bort dem med maskrosblad och massa gott så nu ska jag bädda ner mig i sängen och streckkolla pll, ha en bra onsdag!
Publicerat i Allmänt,

Kvällsinlägg

Publicerat 2013-05-07 kl. 22:32:51 av Isabel Håkansson

Var och tränade ponnysarna, varmt som sjutton vilket resulterade TRÖTTA ponnysar, speciellt lilla Philip. Pluttis ♥
Snobben fick öva mycket galopp, stod upp och lät honon få upp flås och körde mycket ställning. Lite stel var han man jag erkänna men för det mesta gick det bra. Svettig och nöjd ponny efter passet - check.

Annars idag då? Jo, jag solade när jag kom hem vilket jag ger en STOR tumme upp till, lovelovelove. Sen fick ninisarna hoppa i hopp-hagen och hundarna låg och solade på altanen och gick sen ut på lång promenad, toppen! Nu har jag bäddat ner mig i sängen och ska glo pll, godnatt! 

Min bästa.

Publicerat i Allmänt,

Härlig eftermiddag

Publicerat 2013-05-06 kl. 17:25:51 av Isabel Håkansson

Herregud vilken härlig eftermiddag jag har haft! Åt god mellis och bara slappade framför paddan och sen gick jag ut till kaninerna med syrran. Ena kaninen fick skutta i hopphagen och den andre fick gå ut i selén.

En riktig jäkla energikick fick jag mig nu, perfekt sisådär innan stallet! Så japp, på med mjukisar och iväg till stallet och longera och fixa åt våra små hjärtan. När jag kommer hem ska jag inte göra nåt alls mer än att plocka lite på rummet. Puss på er!

Publicerat i Isabels inlägg,

6 Maj

Publicerat 2013-05-06 kl. 08:49:53 av Isabel Håkansson
Måndag idag, ska tugga mig igenom ännu en skoldag med massa plugg och folk jag ogillar ;) Haha nejdå.. men självklart finns det folk jag ogillar på skolan, japp! Aja, det ska nog bli bra och gå smärtfritt. Igår så satt jag och syrran oss ned och gjorde ett utförligt schema till ponnysarna, så idag blir det longering 20 min i mellanform för dem båda och imorgon dressyrträning på Ösby. 
 
Ha en superbra måndag alla ni så hörs vi! 
Publicerat i Allmänt,

Markarbetsträning 5 maj

Publicerat 2013-05-05 kl. 20:47:35 av Isabel Håkansson
Tid: 50 minuter
Inriktning: Markarbete med småskutt
Mål med passet: Hålla en stadig låg form i alla gångarter och få honom lösgjord

Dagens ridpass gick sisådär.. han var väldigt spänd på saker hela tiden och letade saker att titta på nästan hela passet, jättejobbigt verkligen. Inledde passet med att skrittjobba honom i lite olika former, upp-plockat, lång och låg osv. Gjorde lite serpentin övningar och volter för att få honom lossa i bogarna lite och bli mjuk och följsam. I traven gjorde jag likadant och det gick bra :)
I galoppen däremot så var han jätte spänd och minsta lilla jag tog i honom så bröt han av och blev jättestressad...
 
När vi började med bom-arbetet och dem små hindrerna så blev det lite bättre och han pinade på bra och vart väldigt trevlig. Skrittade ut lite efter passet och han var nöjd över sin egen insatts, like always ;)
Publicerat i Snobbens ridbok,

Godmorgon söndag!

Publicerat 2013-05-05 kl. 10:47:42 av Isabel Håkansson
Godmorgon allihopa! Tänkte börja dagen med ett inlägg på bloggen för att sen gå ut och sätta mig på altanen med frukost och sådär, mys. Solen lyser och det ska ta varas på kort sagt, så efter att jag käkat frukost och allt sånt så ska kaninerna få gå ut i hopphagen och sen ska ponnysarna tränas, känns toppen bra!
 
Blir en hemma dag idag iallafall, behövs verkligen efter gårdagens återfall med feber.. hmmm.. Ska se om jag kan få tag på en kompis och promenera med henne, jag måste verkligen komma igång med träningen igen, MÅSTE
Mjukis-shorts och en oläst vecko tidning som jag dragit ut tiden allt för länge på att läsa ;)
 
Publicerat i Allmänt,

Denna ständiga feber..

Publicerat 2013-05-04 kl. 19:18:42 av Isabel Håkansson
Är inte det typiskt mig att bli sjuk såhär en lördag och allt? Vaknade för en halvtimme sen ungefär efter att ha sovit hela dagen av att syrran och världens bästa mamma kom hem ifrån stallet, då hade mamma fixat S åt mig idag!! Tack du ❤ 
 
Mår mycket bättre nu så det känns toppen, hoppas på att bli helt frisk tills imorgon för då nalkas det markarbets träning med lite hinder. Hoppning.. åh. Jag och Snobben hoppade 1 meters banor utan problem innan vinter perioden och vinter vilan, och nu tycker jag det är läskigt att hoppa 60.. hopprädlsan är tillbaks värre än nånsin. Men nu tar vi en sak i taget, höjer steg för steg så det känns bra och vi har koll på situationen. Min Snobben ska även han känna att hoppning är KUL, så det gäller att ta allt steg för steg som sagt :)
Publicerat i Allmänt,

3 maj

Publicerat 2013-05-03 kl. 14:35:00 av Isabel Håkansson
Solig och varmt ute, är så himla glaaad! Fredag och allt, kan det bli bättre? Idag ska Snobben tömköras och Philip promeneras/ridas lite lätt och sen ska utrustningen smörjas. I helgen ska hästarna tränas både lör och sön. Och ikväll kanske jag ska sova med nån, återstår att se! Blir lugnt iallafall, behöver vila upp mig, samla ny energi & ladda upp inför ännu en ny skolvecka sen, alltså en lugn helg utöver hästarna.
 
Gjorde ett prov i spanska och det gick allt annat än bra, blackout var bara förnamnet.. Aja vi får hoppas hon har överseende för det och förstår, buhuuu.. Nu lär jag kila hur som helst. Ha en jättefin fredag alla ni ❤
 
Två bilder från dagen 
Publicerat i Allmänt,

Cozyyy

Publicerat 2013-05-02 kl. 21:56:41 av Isabel Håkansson
Just nu sitter jag i världens mysigaste och största cardigan tillsammans med min rosa mjukis byxor och ett par tofflor sittandes på fötterna, perfekt! Är så himla nöjd med ponnysarna idag alltså, Madde red Philip och jag Snobben på en längre ritt i alla gångarter. Första galoppen var så underbar och helt otroligt härlig, det var uppe på en liten kulle som vi fattade galopp, stod i fältsits och hästarna hade öronen rakt fram och bara pinade på. Dem drog på som sjutton alltså, iiih blir glad bara jag tänker på de :)
 
Madde jobbade Philip i låg form i skritten en kort sträcka, annars red hon bara kravlöst och la all koncentation på att rida honom på bästa möjliga sätt. Philip och Madde passade varandra jättebra så jag kan inte vara annat än nöjd.
Är stolt över mina två ponnysar och min bästakompis idag ♥
Publicerat i Allmänt,

2 maj

Publicerat 2013-05-02 kl. 08:03:40 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Torsdag morgon och jag ligger och drar mig i sängen och kollar bloggar, helt underbart enligt mig, haha! Kort dag i skolan med start 08:50 och jag och Märta har en deal att vi båda ska ha mjukisbyxor, jag har aldrig i hela mitt liv haft mjukisbyxor i skolan så det blir spännande ;) 
         Pernilla fyller år idag så Madde, Märta och jag ska bjuda henne på lunch och så, grattis Pernilla! 
 
Efter skolan så följer Madde med hem och så ska vi rida ut hästarna, mest skritt men även trav och galopp en ganska lång runda blir det men det behövs :) 
Jag och min älskade Snobb ❤
Publicerat i Allmänt,

~PINK~

Publicerat 2013-05-01 kl. 21:56:00 av Isabel Håkansson
Målade naglarna nu på kvällen, älskar att hålla på och fixa med naglarna även fast jag inte är så duktig på det. Jättemysigt & sen blir det så fräscht och snyggt efter ;)
Publicerat i Allmänt,

VALBORG//IRRITERAD//LIVET

Publicerat 2013-05-01 kl. 18:06:13 av Isabel Håkansson
Okej, valborg igår och det var superroligt! :) Till en början var jag med en massa andra tjejor typ som Frida, Nattah, Sara, Märta, Madde, Milla och lite fler, käkade och gick runt och snackade och så, sen så gick jag, Märta och Madde och mötte några killar & var med dom, sen lite senare kom Pernilla och va med och sådär, riktigt rolig kväll! Sovde över med Märta och Madde sen och jag var sur och irriterad hela kvällen, skolan knäcker mig och jag känner sån ångest inför allt så ibland brister det, thats how it is, men sen blev jag happy så vi låg och snackade hela kvällen/natten sen nästan.
 
Vaknade imorse runt 11-12 (?) och åt frukost, lyssnade på musik och snackade massa, b.la om sommaren, gasch vad jag längtar! Underbart är bara förnamnet på allt, är så glad att just JAG och mina vänner och MINA ponnysar får denna möjligheten, det är verkligen drömmen för alla, tänkte berätta lite så ni får veta kanske 1 % av det jag upplevde förra sommaren och kommer få uppleva i år igen.
 
Jag har förhoppningsvis 3 ponnysar i sommar, Snobben, Ayla och Philip. Philip kommer Madde främst att ta hand om och han kommer att få hänga med på allt vi gör, dvs långa kvällsritter runt gärderna, barbacka race på banvallen, långritter där vi bara sitter och pratar om allt och inget för att sen ta en paus och fikar, promenader, stå och ryktas ute i solskenet, hoppa.. det är så svårt att beskriva hur allt går till, lite för underbart & känns lite overkligt, tror ingen förutom vi förstår!
 
Om 49 dagar kommer vi att sitta ute på den stora stenen i hagen och kolla ut på våra ponnysar och bara njuta av att alla är samlade igen, eller ja.. förhoppningsvis om allt går vägen med SORF hästarna, vi får hålla tummarna!
 
Lite bilder ifrån gårdagen och så den 2 sista bilderna ifrån idag.
Publicerat i Allmänt,