Hur gör ni med era hästar idag?

Publicerat 2015-12-31 kl. 15:30:00 av Isabel Håkansson
Det är sista dagen på 2015 och klockan 00.00 inatt så går vi över på ett nytt år. Det firar vi in med raketer som låter högt, och glittrar i olika färger uppe på himlen. Något som kan anses vara väldigt läskigt och en stor stressfaktor för våra älskade djur. För mig känns det som en självklarhet att jag tar in Snobben och låter honom sova inne i stallet över natten. Ha radion i stallet på och fylla upp med hö i hönätet så det räcker hela natten. Bomull i öronen också en självklarhet. Men.. min fråga till er är då alltså - hur gör ni med era hästar ikväll? 
Publicerat i Allmänt,

♥ Sneek-peek på min nyårsklänning ♥

Publicerat 2015-12-31 kl. 12:10:00 av Isabel Håkansson
Såhär ser min nyårsklänning ut iår.. Varken en kläninng med paljetter eller glitter, utan bara helt vanlig svart. Jag ville ha en klänning som satt lite mer "pösigt" upptill, och tightare nertill. Tycker det är så obekvämt att ha någonting som sitter runt över min mage, så denna klänning passar mig perfekt! Den är rätt kort och har en tendens att åka upp, så jag måste vara noggrann med att gå och dra ner den ofta. hehe. Har bett mina kompisar att påminna mig om det utifall att jag skulle glömma bort ;) 
 
Jag har förberett med glittriga smycken, armand och örhängen. Mitt hår ska vara lockat, naglarna glittriga och ögonen kommer att piffas upp med ettpar pampiga långa ögonfransar. Svarta klackar är givet! Jag är taggad inför vad kvällen har att erbjuda, hoppas på att mitt nyår blir grymt och att jag får inviga det nya året på bästa möjliga sätt. Jag uppdaterar er nog med lite live-inlägg senare ikväll skulle jag gissa på.. Så länge får ni ha det bättre än bäst! Let's rock nyårsaftooooon. 
Publicerat i Allmänt,

Sista dagen av 2015.

Publicerat 2015-12-31 kl. 09:00:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon hörni.. Shit, idag vaknar jag upp till 31/12, vilket är det sista datumet som står skrivet i almenackan för dethär året. Imorgon är det januari, och ett nytt år har gått av stapeln? 2015, vilket j*vla år det har varit. Jag är inte samma människa idag som jag var för 1 år sen, och mina bästakompisar DÅ har jag tappat kontakten med. Iallafall dom allra flesta. Det är synd & JA, det suger. Men det är livets gång, man börjar olika skolor och växer ifrån varann. That's how it works. 
 
Jag hade en kick-ass sommar och lärde känna såååå mycket nya människor. Och vid närmare eftertanke, så är det under sommarlovet som jag förändrades allra mest. Till något bättre. Jag provade på nya saker, umgicks med nya människor, gjorde misstag och lärde mig av dem. Växte och blev till den jag är idag. Jag har mått skit det här året, gråtit mig till sömns många nätter. Hatat allt och alla och velat lämna den här stan för gott, flytta och börja om på nytt nån helt annanstans. Men jag har även älskat och uppskattat, trivts med livet och känt mig mer hemma än vad jag någonsin gjort under alla mina 7 år här i Sala. 
 
Alltså, för att sammanfatta texten ovan om mitt 2015: Jag har varit förvirrad, inte vetat riktigt vad jag vill eller hur jag känner. Men, börjat hittat mig själv någorlunda och finna en balans. Lärt känna nya människor, vilket gjort att jag provat på nya saker och växt i mig själv. 2015 tror jag kommer att vara svårslaget, faktiskt. MEN.. jag siktar självklart in mig på att 2016 ska bli ännu bättre. 
Här är två låtar som kommer att påminna mig om 2015, verkligen. Sista låten ger mig rysningar. Tack 2015 för alla oförglömliga minnen och upplevelser. 
Publicerat i Allmänt,

Dagen innan nyår.

Publicerat 2015-12-30 kl. 17:11:00 av Isabel Håkansson
Hörni.. det nalkas nyår och för mig innebär det stress, stress, stress. Var nere på stan tidigare i förmiddags och köpte lite smycken som jag behövde till min outfit imorgon och avslutade med en fika ihop med Sandra. Mysigt! Efter det åkte jag raka spåret till stallet och joggade Snobben i lång låg form i ca 20 minuter i paddocken. Det var knögligt underlag och hästarna staplade fram.. men det funkade ändå! Gjorde volter och flyttade honom för skänkeln. När jag ridit klart så förberedde jag hans box inför imorgon, fyllde den med en massa fluffigt halm, satte upp hans hönät och fyllde det med gott hö inför morgondagen. Hästarna går in imorgon runt tre-tiden, så slipper dem stå ute när alla fyrverkerier börjar smälla
 
Jag har inte haft en enda lucka att kunna blogga idag, och jag ber sååå mycket om ursäkt för det!! Har haft sån ångest, haha. Det börjar verkligen gå uppåt för mig nu, kommentarer rullar in och likaså mejl om samarbeten och annat. Det är så himla kul och jag vill ligga i fas hela tiden, klättra mig uppåt och bli bättre! Tack för att ni kollar in här varje dag ♥ Jag gör allt jag kan för att bli bättre på det jag gör, varje dag. 
 
Nu - hoppa in i duschen, smörja kroppen med brun utan sol och packa ihop lite kläder. Ikväll sover jag hemma hos Milla, vi ska måla naglarna och förbereda inför morgondagen. Imorgon får ni se min nyårsoutfit ;) Stay tuned. 
Snobben hälsar gott nytt år en dag i förväg, imorgon ska han få ta det lugnt och vila litegrann. 
Publicerat i Allmänt,

Ett spännande mejl..

Publicerat 2015-12-30 kl. 10:23:00 av Isabel Håkansson
Hörni, i min inkorg i fredags så befann sig ett mejl som gjorde mig nervös, men samtidigt ändå väldigt glad och stolt. Nämligen en förfrågan om att bli intervjuad på ett ridsportevent inför måååånga människor. Lilla jag, som blir nervös när jag ska redovisa inför en klass på 25 personer, liksom. Jag måste tänka över frågan i ettpar dagar, men det hade varit galet roligt om jag skulle vågat göra det.. Och om inte annat ett väldigt bra sätt att sprida min blogg på. Hm.. 
Publicerat i Allmänt,

En mysig tur, diskussion och kompromisser.

Publicerat 2015-12-29 kl. 15:35:33 av Isabel Håkansson
Om jag klagade på utsikten jag hade imorse kl 12? Heeeell nah.
 
Idag bestämde jag mig för att tömköra Snobben en vända utomhus. Det var -14 grader när vi var ute, så det blev enbart skritt. Det är inte bra för hästarna att arbeta och dra in en sådär kall luft i lungorna, så vi höll oss till skritt som sagt. Satte på honom en lös snodd så att han fick jobba lite i låg form iallafall, vilket han gjorde finfint. Till en början så var han lite bråkig dock, det var nämligen ettpar som red i paddocken när vi skulle gå förbi där. Så Snobben stannade och försöka vända runt, nästan 10 minuter tog det för oss innan han gav med sig och började gå.
 
Snobben är inte omöjlig, han är bara envis. Och skulle jag få gissa så har han fått mycket som han vill hela sitt liv igenom. Aldrig riktigt varit hos någon som har orkar ta upp alla dessa 10000 fighter med honom som jag har gjort. Så lite varje dag så ger jag honom små, små utmaningar. Som idag, jag gav mig fasen på att han skulle gå förbi paddocken där dem red, även fastän jag hade kunnat gå åt ett annat håll redan från början för att jag visste att han skulle protestera. Men, varför inte bara direkt ta tag i situationen och lösa den tänker jag då? Det ska inte vara någon big deal att gå förbi ett ridande ekipage, men för Snobben är de det. Vi hade en iallafall en jättemysig tur och Snobben traskade på hur glatt som helst efter "fighten", eller diskussionen. Det gäller att man lyssnar av och kompromissar med sin häst, helt enkelt ;) Och för att tillägga, jag använder mig inte av något annat hjälpmedel än min röst. Så, allt går bara man vill! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Q/A - Försäljningen, min första blogg m.m..

Publicerat 2015-12-29 kl. 13:07:00 av Isabel Håkansson
"Hur tror du att du kommer att hantera situationen om/när Snobben säljs? Själv skulle jag nog gråta mig till sömns flera dagar av att inte ha Hassan nära, men hur tror du att du kommer att agera och hantera det hela iochmed att han verkar betyda så extremt mycket för dig?" /Julia Axelsson (http://nouw.com/juliaaxelsson)
 
Sv. Ärligt, jag har ingen som helst aning. Jag kan ta det bra, gråta och sakna honom, men klara av det. Liksom. Eller.. så kommer jag inte att ta det bra. Jag har lätt att bita ihop och gå vidare, men precis som du säger.. han betyder extremt, obeskrivligt mycket för mig. Och vid närmare eftertanke så har jag aldrig blivit ifråntagen någon som betytt såhär mycket för mig, så som sagt - jag har ingen aning.. 
 
"Är de bara du som håller på med sociala medier i din familj?" 
 
Sv. Just nu, ja! Min syster har en youtube-kanal med över 1500 prenumeranter, men hon är inte så aktiv där längre. Tyvärr. Pappa drev en rätt stor blogg för några år sen, med några tusen läsare om dan. Men den är nedlagd nu, som tur är ;) Mamma är mest för facebook, haha. 
 
"Varför började du blogga?"  / Sonny Andersson (http://nouw.com/sonnyandersson)
 
Sv. Jag började läsa bloggar och annat i rätt tidig ålder.. vad kan jag ha varit.. 8 år? Jag tyckte det verkade roligt, och när jag var 11 år så skapade jag min första blogg som princip bestod av webcam bilder på mig själv och några rader helt meningslösa och informationslösa texter. Absolutiisabel.blogg.se tror jag bloggen hette.. och NEJ, den finns inte kvar ;) 
 
"Om du ska köpa stor häst sen, vad är dina krav på den?"
 
Sv. Hmm.. Svår fråga. Som sagt, jag kommer inte att köpa häst direkt, så som det ser ut just nu. Utan det blir nog att jag isåfall tar hem en foderhäst eller hyr en häst nåt år då jag inte vet hur mitt liv ser ut om ett år eller två. Hur som helst, mina "krav" ska vara att nästa häst jag tar hem ska vara pigg och ha mycket egen motor, rätt utbildad och tycka om att hoppa & vara bra på det. Gärna ha lite tävlingserfarenhet med i bagaget så att den kan visa mig hur det går till ute på tävlingsbanorna ;) Annars, en glad och social häst som gillar att bli ompysslad och som är personlig! 
Publicerat i Allmänt,

Ni äger ♥

Publicerat 2015-12-29 kl. 11:18:12 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Snabba galopper & bus i snön!

Publicerat 2015-12-28 kl. 17:28:29 av Isabel Håkansson
Alltså HUR mysigt hade inte jag och Snobben det idag då..? Det var så himla soligt och fint idag när vi skulle ut och rida, så jag skippade paddocken idag och red ut istället. Tycker man ska passa på när det är fint väder att komma ut, det är ju nämligen rätt ovanligt med strålande sol och bra väder den här årstiden.. tyvärr. Vi började med att rida en runda på 4-5 kilometer, skrittade fram den första kilometern och satte sedan igång med traven. Tränade på att öka och korta honom med så små hjälper som möjligt, vilket han skötte superbra! Inga som helst bekymmer. 
 
När vi sedan övergick till galoppen så hade jag en ponny som blev överlycklig!! Han hoppade iväg och snön yrde omkring oss. Höll honom så gott det gick, men det gick undan vill jag lova ;) Han gav ifrån sig några små glädjeskutt och ruskade på huvudet, och jag bara log och öste klappar över hans lilla, fluffiga hals. Blir så glad när Snobben verkligen visar och utstrålar glädje & lycka med hela kroppen ♥ Vi galopperade och travade hela rundan runt och avslutade sedan med att svänga in i skogen för att skritta och trava av där. Han frustade och sänkte huvudet. Var nöjd. 
 
Det är så viktigt hörni.. att verkligen uppskatta och ta vara på varenda liten del utav sin kära häst. Inte haka upp sig på att tävlingar är det enda viktiga eller att bara rida runt i paddocken för att det kanske är "det allra bekvämaste". UT OCH RID, våga släppa lite på kontrollen, umgås med din häst. Det ger så himla mycket. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Årsresumé 2015 - del 2.

Publicerat 2015-12-28 kl. 14:14:00 av Isabel Håkansson
April - Jag och Sandra ville hoppas att sommaren var på ingång och köpte med oss godis, kakor och festis för att åka ner och sätta oss vid vattnet för att fika och snacka.. but no. Vi blåste bort och frös ihjäl utan att överdriva. Slutade med att vi sprang upp och satt oss i hennes epatraktor för att fika klart, haha. Åkte till turkiet ihop med pappa och Pernilla, hade det jättemysigt! I slutet på månaden så avlivade vi även världens finaste hund, Alice. Efter års kämpande med hennes ovanliga sjukdom så tyckte vi att det var bäst att låta henne springa vidare ♥ 
 
Maj - Hoppade Snobben och tränade mycket över små hinder för att kunna träna på snäva svängar och kombinationer. Åkte premiär-turen till grönalund och hade kul ihop med ett gäng braiga tjejer enhel dag med en massa karusellåkande, musik och skratt. Hade även Philip en dag i veckan helt för mig själv hela maj-månad vilket var supermysigt. Borstade, pysslade, pussade och trixade en massor bara han & jag. 
 
Juni - Gick ut grundskolan och firade det ihop med resten av niorna på fest. Det blev ett bra avslut, och med rosor i ena handen och mitt betygkuvert i andra handen iklädd en rosa klänning så skrevs jag ut ifrån Ekebyskolan. Jag och Snobben red vår första terrängträning ihop vilket var superkul, och nån vecka därefter så anlände Milla & Jennifer med sina sommarhästar. Det blev många roliga veckor i stallet ihop med dem! Levde livet fullt ut och var knappt hemma en sekund. Fester, grillkvällar, bad i brotten och roliga stalldagar avlöste varann och jag mådde bättre än nånsin.
Publicerat i Allmänt,

En snabb lista över dagens planer..

Publicerat 2015-12-28 kl. 10:55:38 av Isabel Håkansson
♥ Blogga (vilket jag gör just nu, hihi) 
 
♥ Käka frukost & byta om.
 
♥ Åka ut till stallet för att rida i snön!!!!!!!
 
♥ Smörja sadel & träns. 
 
♥ Åka hem, duscha och äta.
 
♥ Oplanerat. 
 
Som ni ser så har jag en rätt lugn dag planerad såhär långt, med enbart stallet på att göra-listan. Vi får se vad kvällen har att bjuda på, men som det känns just nu så vill jag bara vara hemma, plocka på rummet och se på serier heeela kvällen och natten lång ;) Men som sagt, jag är öppen för förslag. Jag är riktigt taggad på den här veckan faktiskt, med nyår på torsdag och allt. Life is good! 
↑ Utanför fönstret just nu. ↑
Publicerat i Allmänt,

En ridtur i snökaoset ♥♥

Publicerat 2015-12-27 kl. 20:19:46 av Isabel Håkansson
↑ 2 bilder från idag, Snobben räcker alltid ut tungan och sparar vatten i munnen efter att han druckit. Min gulliga, älskade lilla Snobb ↑
 
Hej på er! Idag red jag ut Snobben i snökaoset, vilket kan låta rätt hemskt men faktiskt var rätt mysigt. Jag utrustade oss med tjocka kläder, ridtäcke till Snobben och luddiga benskydd och en massa reflexer. Snobben var så himla glad och uppskattade verkligen att få skrittas ut en vända. Han skrittade på i rask takt med öronen framåt, ingen som helst tvekan ifrån hans sida. Snobben ÄLSKAR snö, så han gick och ruskade på huvudet hela tiden och ville galoppera. Men.. det tar vi imorgon istället ;) 
 
Just nu ligger det ett tjockt täcke med snö över backen, nästan en decimeter pudersnö. Ligger det kvar tills imorgon när jag ska ut och rida så blir det ett pass i paddocken, för att sedan kanske avsluta med lite bus-galopper ute på fältet bredvid paddocken.. det beror på hur pigg han är! Vill inte utmana ödet alltför mycket ;) Hinner inte skriva mycket mer nu.. är hos en kompis & vill kunna vara lite social med henne. Så checkar ut ifrån bloggen för kvällen. Puss, vi ses imorgon. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Bildminne #3 //För första gången på lääänge..

Publicerat 2015-12-27 kl. 13:30:00 av Isabel Håkansson
Dem här bilderna är inte speciellt fina, Snobben var omusklad och vi båda hade backat bak rejält i vår utvecklingskurva. Kommer ihåg ridpasset såväl, det var första gången på månader som vi galopperade och jobbade ordentligt efter att Snobben känts ofräsch en period och vi lät honom vila för att sedan sätta igång honom låååångsamt därefter med över 1 månad bara skritt. Vi kollade upp honom hos veterinär men dem hittade ingenting där som var fel på honom, så vi fick helt enkelt lita på vår egna magkänsla och ta saken i egna händer. Och jag är glad att vi gjorde det!
 
Grejen är, att när Snobben inte känns bra - så mår jag så fruktansvärt, extremt dåligt. Jag har honom i mina tankar alla vakna timmar på dygnet, och jag är nog den mest mesiga och försiktiga människan som går i ettpar ridskor. Det måste kännas 100% bra i magen när jag rider och sköter hästar för att det överhuvudtaget ska kännas okej att rida dem. Och jag kommer ihåg känslan såväl efter detta ridpass.. det kändes bra, mer än bra för första gången på alltför länge! Hade nästan glömt bort känslan efter att bra ridpass. 
Publicerat i Bildminnen,

This morning

Publicerat 2015-12-27 kl. 10:29:00 av Isabel Håkansson
Gooodmorgon! Läget idag? Med mig är det bra, bättre än bra faktiskt. Men.. jag känner mig lite sjuk? Hade jätteont i magen igårkväll och vaknade imorse av att jag mådde jätteilla och har gjort det hela tiden fram tills nu. HOPPAS och håller mina tummar på att jag inte blivit sjuk, de hade varit skapligt surt såhär på lovet och allt. Vill rida Snobben, umgås med kompisar och ta vara på lovet, inte ligga hemma i sängen och vara sjuk. Nope! 
 
Klockan är halv 11 och det är söndag. Idag ska Snobben ridas ut en ganska lång runda, bara få skritta och jogga av sig lite eventuell träningsvärk efter gårdagen. Det är hårt ute idag, så efter ridpasset ska benen spolas & kylas. Stannar nog till vid granngården på vägen dit också för att köpa med mig en flaska liniment till stallet, då den gamla tagit slut. Ska bli mysigt att umgås bara han och jag, så som det brukar va ♥
 
Nu - surfa vidare i nån halvtimme för att hinna läsa mina favoritbloggar, därefter ska hundarna rastas och sen blir det stallet för hela slanten. Lovely Sunday!
Publicerat i Allmänt,

Kärlek i en liten låda

Publicerat 2015-12-26 kl. 19:09:08 av Isabel Håkansson
Min favorit ansiktsmask, två stora badbomber, en ansikts & kroppsrengöring, en ansiktskräm och en läppscrub befann sig inuti denna lilla låda och var en utav julklapparna jag fick i torsdags. Jag blev såååå glad när jag fick den, för som dem flesta av er säkert redan vet så ääälskar jag lush. Alla deras produkter är veganska, känns fräscha, naturliga och gör underverk på huden! Och till er som inte testat deras ansiktsmask som heter "mask of magnaminty".. shit, ni har missat något. G-R-Y-M. 
Publicerat i Allmänt,

Provridning avklarad..

Publicerat 2015-12-26 kl. 16:36:04 av Isabel Håkansson
Hörni, nu är jag tillbaka ifrån stallet och sitter i skrivande stund med hårinpackning i håret & ansiktsmask. Idag så kom det en familj som åkt i flera timmar för att prova på Snobben, och klockan tolv ungefär så var dem i stallet. Mickis, mamma och jag träffades en stund innan. Jag har inte träffat Mickis på länge nu, så vi snackade mest om hur det gick med Snobben i dagsläget och sådär. Skönt att ha stöd ifrån både henne och mamma!
 
Snobben var liiite spänd i stallgången när vi stod ungefär 6 personer runt honom, men det var ingen större fara. Det var en liten tjej, hennes mamma och en medhjälpare som kommer att rida igenom Snobben nån gång i veckan (om dem nu skulle vilja ha honom), jag, Mickis och mamma. Mickis började rida, mest för att visa upp honom. MEN, Mickis hade inte ridit Snobben på nåt halvår förrän idag.. och ni vet vad det betyder. Att han ska testa, såklart. Så han stannar, vägrar gå, stretar och är allmänt jobbig. Och likaså med tjejen och medhjälparen som båda två också provade att rida. 
 
Det gick bra framåt slutet iallafall och tjejen kunde rida honom i alla gångarterna helt utan problem. Medhjälparen red honom riktigt bra och såfort Snobben slutade upp med dumheterna så blev han såååå fin! Tror och fick den uppfattningen att dem tyckte om honom, trots att han var lite jobbig till en början. Dem frågade mycket, var nyfikna om hans bakgrund och ville suga åt sig så mycket information om Snobben som möjligt under dem tre timmarna vi hade ihop. Vill dem ha Snobben, så kommer vi inte att säga nej till dem. Det verkade vara en bra och seriös familj, och dem hade verkligen tänkt igenom alltihop noggrant. Självklart kommer jag att berätta mer, om dem skulle vilja ha honom. Dem skulle återkomma inom ettpar dagar..
Har nog inte ens förstått en, att Snobben kanske snart inte är min längre. Och jag är rädd.. rädd för att jag inte vet hur jag kommer att reagera eller bete mig, när den känslan kommer ifatt mig. Mitt liv kretsar kring Snobben, och har gjort det i flera år nu. Han är min trygga och fasta punkt när allt annat känns hopplöst och läskigt. Min ögonsten och allra finaste ägodel, den absolut bästa jag vet. 
Publicerat i Allmänt,

Isabel, hur, var, när, varför och VAD?

Publicerat 2015-12-25 kl. 18:23:02 av Isabel Håkansson
Tänkte det kan vara lägligt nu att börja på en liten q/a? Ställ alla frågar ni kan tänkas komma på och kommentera dem här nedanför så blir jag superglad! Lämnar ni er bloggadress ihop med er fråga så kommer den självfallet att publiceras ihop med ert namn och fråga senare. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Årsresumé 2015 - Del 1.

Publicerat 2015-12-25 kl. 12:20:00 av Isabel Håkansson
Januari - Den här månaden bestod seriöst av stall, stall, stall, stall. Kommer ihåg att jag gick upp klockan 07 på helgerna och red Snobben på mornarna. Var så skoltrött dendär tiden förra året, så när skolan började efter jullovet så bara la allt plugg åt sidan för att spenderade all min lediga tid i stallet istället. Snobben var jättefin att rida kommer jag ihåg.. Tog bort mina fransar som jag hade haft i över 4 månader, och mina egna fransar hade trillat av princip varenda en..
 
Februari - Spenderade mycket tid ihop med favoriter, firade även Linn som fyllde 15 år då ♥ Trimmade Snobben på snötäckta fält och han var heeeelt GALEN. Snobben älskar snö, så att rida honom på öppna snöfält är en risk varenda gång, haha.. Åkte även till Romme ihop med resten av 9:orna vilket var jättekul! Ramlade typ... 203058 gånger?! Men lärde mig tillslut hur jag skulle göra för att kunna styra och stanna, och då blev det galet kul! ;)
 
Mars - Började hoppa Snobben igen efter vinteruppehållet och han var lycklig! Klippte metern för första gången på läääänge och varje ridpass var givande. Bjöd hem ett gäng kompisar och lät dem rida, vilket var jättekul! Alla var så himla duktiga. Och sist, men inte minst så var jag ihop med Sara och Ida med och stöttade Madde under hennes medverkan i idol! 3 timmars kö i regn, 15 timmar i trånga lokaler med dålig ventelation och mycket inspelningar beskriver väl idol-dagarna rätt bra. Madde gick vidare och fick en guldbiljett, så det var helt klart värt mödan ändå! Och vi träffade på två roliga killar som gjorde vistelsen dubbelt så kul. Har ni inte sett Maddes audition? Isåfall kan ni se den HÄR
Publicerat i Allmänt,

06:50.. nu påbörjas resan hemåt igen!

Publicerat 2015-12-25 kl. 06:50:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Jag hade en jättebra julafton igår, vilket jag hoppas att ni också hade! Gick jättebra att träffa släkten, var nervös helt i onödan. Alla är precis så som jag minns dem - snälla, glada och trevliga! Fick så fina julklappar både på morgonen utav pappa, och på själva julklappsutdelningen. Ikväll får vi mer av mamma och i januari får jag och Pernilla hem en varsinn airboard som vi även fått av pappa i julklapp, hihi! Så tacksam.
 
Men, nu ska vi hoppa in i bilen för att påbörja resan hemåt igen. Ska bli sååå mysigt att åka bil nu när det fortfarande är mörkt ute. Jag fick världens gulligaste och mest bekväma pyjamas outfit i julklapp igår, så den tänker jag låta pryda min kropp under bilresan ;) Vi beräknar vara framme i stockholm runt ett idag, så är väl i Sala cirka.. tre? Ska rida igenom Snobben ordentligt inför morgondagens provridning. Senare ikväll får vi se vad som händer! Funderar på att umgås med lite kompisar, men beror helt på hur trött jag är.. får sova mycket nu i bilen! 
HUR gullig är inte denna pyjamaströjan? Hörs senare, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Godjul önskar min gos ♥♥

Publicerat 2015-12-24 kl. 11:00:00 av Isabel Håkansson
Önskar jag kunde få vara hemma nu och pussa på hans rosa lilla ponnymule, överösa honom med morötter och äpplen för att sedan avsluta med kort ridtur runt i området. Men istället sitter jag nästan 70 mil ifrån honom... min lilla älskling, hoppas han har det bra iallafall ♥ Nu ska vi iväg till farmor och äta jul-lunch.. GOD JUL min fina bloggläsare! Vi hörs imorgon, pusspusspuss. 
Publicerat i Allmänt,

En dag kvar..

Publicerat 2015-12-23 kl. 19:01:03 av Isabel Håkansson
En dag kvar till julafton, vilket många firar med en uppesittarkväll ihop med familjen senare, följt av en massa god mat och mys hemma. Andra ligger hemma i sängen med ångest och vill bara att julafton ska vara över & ett minne blott. Många förknippar julafton med en massa paket, överpyntade julgranar och mat i överflöd. Andra förknippar det med fulla föräldrar och ångest. En massa ångest. Det är på julafton som orättvisan här i Sverige lyser som allra starkast, och alla problemen tar ett kliv fram i strålkastarljusen och gör sig påminda. 
 
När jag var liten så älskade jag julafton och allt vad december månad innebar. När den första snön föll kunde jag gråta av lycka, och julpynta kunde jag göra timmar i sträck. Jag har haft turen att ha växt upp i en familj där alkohol aldrig förekommit i hemmet eller ekonomin aldrig varit ett hinder för nånting. Julafton har alltid varit tillbringade oss barn och julklapparna har stått på hög under julgranen. Jag är ett av dem lyckligt lottade barnen.
 
Men desto äldre jag blivit, desto mer jag läst och desto mer jag lärt mig om livet.. desto mer har jag även börjat ogilla julen. För hur bra jag än har det, så finns det alltid något som trycker över hjärtat av smärta runt jul. Jag hatar orättvisor, och jag tycker så synd om alla som ska behöva känna så mycket ångest och vara ledsna över en högtid som egentligen är till att vara lycklig inför. 
 
Nej, bara nej.
Publicerat i Allmänt,

Låtar som går på repeat @ bilen.

Publicerat 2015-12-23 kl. 15:52:54 av Isabel Håkansson
       
      
Publicerat i Allmänt,

En människa jag aldrig kan tacka NOG.

Publicerat 2015-12-23 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
En fantastisk människa, som varit väldigt betydelsefull för både mig och Snobben genom hela vår resa ihop, är Michaela. Hon kom in just vid rätt tidpunkt, när allt eskalerade med Snobben och jag var nära på att ge upp. Hon såg hur mycket jag kämpade, hon såg hur mycket jag ville och hur mycket mer jag var villig att kämpa. Vi hade daglig kontakt och vi tränade ihop flera dagar i veckan, samt att hon red Snobben varje onsdag. Hon har sett hans värsta sidor, när han sparkat sönder väggar, sprungit över precis ALLA som stod inackorderade i stallet då, kickat mot den som ska fodra, vägrat lämna gården och försökt få av både henne och mig till varje pris. Han har varit en monster mot henne vissa dagar, och likaså mot mig. Men, hon trodde på honom. På oss. 
 
Hon har följt med oss överallt, till veterinärer, alla träningar, p&j's, massörer, gått upp tidiga mornar och lagt sig sena kvällar för att kunna vara med och hjälpa till. Tagit hand om Snobben och brytt sig om honom som om det vore hennes egna häst. Hon har sett mig gråta floder av både glädje och sorg, hon har sett mig fly förbannad och överlycklig. Jag och min familj finner inga ord som någonsin kommer kunna tacka henne nog för allt hon gjort för oss, och för honom. Hon har funnits där hela tiden, och trots att vi inte haft kontakt på nåt år nu.. så var hon den första vi ringde till när vi började fundera på att sätta ut Snobben på annons. Utan henne hade vi aldrig tagit oss såhär långt. Aldrig
Publicerat i Allmänt,

Hotellfrukost » resan fortsätter.

Publicerat 2015-12-23 kl. 08:52:36 av Isabel Håkansson
Pappa väckte oss kl 07 imorse, tog ett tag för mig att överhuvudtaget förstå vad han stod och gapa om.. var sååå trött. Somnade inte förrän klockan började ticka mot klockan 02 inatt, vilket inte var det smartaste draget utav mig kanske.. I och med att klockan var så lite när vi intog frukostbuffén & jag var så trött så kunde jag knappt äta något alls. Brukar älska hotellfrukost, men imorse blev jag illamående av bara tanken. Ugh. 

Nu fortsätter resan uppåt i landet, det är jättehalt ute så vi tar oss fram sakta men säkert. Bilen är proppfull av presenter inslaget i röda julklappspapper som ska delas ut till släkten. Kul, kul.. hoppas dem blir glada. Är faktiskt lite nervös inför att träffa släkten på pappas sida, har inte haft kontakt med dem på ÅR. Varken över internet, telefon eller i verkligheten. Men.. det ska nog gå bra. Hoppas jag. 
2 bilder tagna tidigare imorse ↑
Publicerat i Allmänt,

Checkade in på hotell!

Publicerat 2015-12-22 kl. 21:12:28 av Isabel Håkansson
 
Det blev senare än tänkt som vi kom iväg, så vi åkte ca 10 mil nu ikväll och checkade alldeles precis in på hotell. Superfint hotell och stora sängar, loooove. Kommer sova gott inatt ;) Imorgon fortsätter färden mot Norrland och snön. Känns skönt att bara få ta det lugnt ikväll, vi var iväg och köpte med oss lite gott hit till hotellrummet och ska nu bara ta det lugnt, kolla film och käka. 
 
Snobben reds igenom i alla gångarter utav Sannah tidigare idag. Inga konstigheter, hon tyckte han kändes mjuk och fin. Liiite stel i sidorna när man red på volt spår, men det jobbar vi på varenda dag. Är säker på att det har mycket med att göra att han inte får gå ordentligt vissa veckor pågrund av underlaget, men jag gör så gott jag kan för att hålla igång honom! Det första jag tänker göra på fredag när jag kommer hem är att ta ut och trimma honom i paddocken, blir så ridsugen såfort jag åker ifrån stallet... 
 
Vad har ni gjort idag? Har ni ridit era hästar och isåfall hur? Nyfiken.
Publicerat i Allmänt,

Ännu ett tips för en fräschare hy..

Publicerat 2015-12-22 kl. 14:18:00 av Isabel Håkansson
Under den senaste veckan så har min hy blivit jätteäcklig och oren. Byter mina sängkläder i snitt 1 gång/vecka, tvättar alltid bort smink, har ansiktsmask 1 gång/vecka och sköter om min hud.. så tänkte efter - varför har det blivit såhär? Tog ett djupdyk ner i sminkväskan och kom underfunn med att jag inte tvättat varken mina sminkborstar eller min sminksvamp på ett tag nu.. kan vara därför. Så, tog tag i det ganska direkt och tvättade min foundasion & ögonbrynsborste samt kokade min sminksvamp i 15 minuter. Nu ligger borstarna på tork och svampen likaså ;) Skönt att få det gjort! 
När jag tvättar mina sminkborstar så tar jag bara en klick mild tvål på handen, blöter ner borsten litegrann och gnuggar sedan tills all sminkprodukt runnit av borsten. Sedan lägger jag borstarna med borsthuvudet nedåt och låter dem torka i några timmar innan dem åker ner i sminkväskan igen. 
Svampen kokade jag (som sagt) i 15 minuter, rörde om den med en sked lite då & då. Fortfarande lite skitig efter att man kokat den, men då är bakterierna som funnits i svampen borta iallafall och det är huvudsaken. Svampar drar åt sig jättemycket bakterier, så därför är det viktigt att komma ihåg att tvätta dem ofta! 
Publicerat i Allmänt,

En 60-mils bilresa att se fram emot..

Publicerat 2015-12-22 kl. 11:12:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥♥ Inleder detta inlägget genom att utbringa ett stort TACK till er bloggläsare som varit så flitiga att kolla in bloggen dem senaste dagarna. Vi klättrar i listan varenda dag samtidigt som siffrorna stiger. Så himla roligt! Blir så motiverad och har mer lust att blogga nu än vad jag kan minnas att jag haft på ÅR. Tack ännu en gång. 
 
I skrivande stund ligger jag hemma hos min kompis och har alldeles precis vaknat. Idag kommer pappa och hämtar mig och Pernilla, och sedan börjar våran långa bilfärd upp mot Norrland där vi ska fira jul iår. Över 60-mil ska vi åka, och det kommer att bli många timmar i bilen. Mobilen och datorn är full-laddade och pappa har med sig ett trådlöst Wifi som vi kommer att kunna använda i bilen. Perfekt ju! Ska passa på att kolla ikapp några avsnitt av gossipgirl och blogga en massa. Sannah rider Snobben så att han slipper stå, så snällt. 
 
Vet ni.. imorgon bestämdes det att en familj vi haft kontakt med ett tag nu, ska komma och provrida Snobben på lördag förmiddag. Waah, är så nervös inför det. Hoppas Snobben sköter sig och inte testar tjejen som ska provrida alltför mycket ;) 
2 webcam bilder ifrån igårkväll.
Publicerat i Allmänt,

5 saker att se fram emot..

Publicerat 2015-12-21 kl. 16:57:00 av Isabel Håkansson
... Julafton om ynka 3 (!!!!!) dagar ... 
 
... Min nyårsafton, som kommer att kunna beskrivas med glittriga klänningar, kompisar & partyyy ... 
 
... Ett nytt år och en ny fräsch start ...
 
... Sommarlov. Finns INGET jag längtar till så mycket, det kommer bli galet. Enough said ... 
 
... Tills jag kan börja hoppa Snobben igen, ren & skär lycka ... 
Publicerat i Allmänt,

Sluta med hästar?

Publicerat 2015-12-21 kl. 12:57:00 av Isabel Håkansson
Sv. Hej Cicci! Som ett kort svar på din fråga.. hell to the NO! Skulle aldrig lägga av helt med hästar, iallafall inte som det känns just nu. Det är en så pass stor del av mitt liv, som jag aldrig kommer att kunna släppa! Mitt intresse har nått sina toppar men även sina allra djupaste dalar då jag påriktigt undrar VARFÖR jag sysslar med hästsporten.. men aldrig nånsin har jag funderat på att sluta helt. När Snobben är såld så ska jag nog testa på att vara hästlös ett tag, rida andras hästar och sådär. 
 
Men det är inte omöjligt att jag tar hem någon ny. Köpa häst vill jag nog inte göra som det är just nu då jag inte vet hur min framtid kommer att se ut, men ta hem på foder eller hyra häst i nåt år skulle jag absolut kunna tänka mig! Isåfall så blir det en duktig hopp-ponny/storhäst med tävlingsrutin med i bagaget som kan lära mig hur det ska gå till ute på tävlingsbanorna ;) Yes.
Önskar jag hade kunnat göra allt jag vill göra ihop med honom.. S♥
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon första lovveckan ♥

Publicerat 2015-12-21 kl. 10:34:10 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Jag skrev jag skulle gå upp tidigt idag... räknas klockan kvart i 10 som tidigt? Annars säger jag till mitt försvar att jag tar små steg i taget ;) Stallet ska fixas nu på förmiddan iallafall, passar på att rida och pyssla i stallet medan det är ljust. Mycket roligare då! Idag som sagt så ska Snobben ridas ut i skogen för att få lyfta litegrann på fötterna över stock och sten. Solen är gömd bakom moln just nu, hoppas den väljer att tittar fram tills vår ridtur om nån timme eller två.. 
 
Idag är det måndag vilket betyder att vårt jullov går av stapeln och startar! Jag är så taggad på allt vad det här lovet kommer att innehålla.. julafton, nyår, fester och det bästa av allt - en MASSA tid att kunna vara i stallet. Ska försöka motionera och rida Snobben så mycket som möjligt, borsta tills pälsen blänken och bara umgås med honom. Tror han kommer uppskatta det lika mycket som jag! Finfina Snobbis. 
 
Nu - strosa runt i pyjamas medan frukost och svarar på en kommentar som jag anser behöver ett lite längre svar i form av ett eget inlägg... hörs senare. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Storm, bus & utrustnings-fix!

Publicerat 2015-12-20 kl. 20:48:22 av Isabel Håkansson

Bild 1: En avspolad Snobb.
Bild 2: Läderutrustningen får sig en omgång med både lädertvål och läderolja..
Bild 3: Fina Snobben står lös i stallgången och väntar medan jag fixar mat.. Så duktig ♥♥
 
Heeeej hörni! Nu är jag precis hemkommen ifrån stallet. Blev en sen kväll i stallet idag, men vi blev sena hem ifrån Stockholm pågrund av trafiken, tyvärr. Som tur är så har vi plusgrader vilket betyder att paddocken är mjuk, så vi kunde vara där! Planen var idag att longera Snobben, så det var de jag började med. Det första han gjorde när jag tog ut honom på linan efter att ha skrittat fram honom några varv var att bralla iväg, sparka bakut och göra luftsprång. Så jag lät honom galoppera sig åtminstone lite trött innan jag tänkte att vi skulle börja om och jogga avslappnad i låg form litegrann. Men.. idag var en sån dag då Snobben bara var överallt & ingenstans, så det slutade med att jag tog av honom all utrustning och släppte lös honom istället. 
 
Han galopperade och travade omkring med hög svans och huvudet högt i flera, flera, flera minuter innan han tröttnade och kom in till mig igen. Det är dagar som dessa man behöver ha tålamod med Snobben, och ta honom med en nypa salt. Vissa dagar får man acceptera att han inte vill, och helt enkelt göra det bästa av situationen ändå. Det lönar sig inte att bli arg på honom, för han menar trots allt inget illa. Imorgon iallafall så ska vi rida ut och se oss omkring lite i skogen tänkte jag, hoppa lite naturhinder och rida slalom mellan träden. Mys, mys, mys. Hoppas herrn är på lite bättre humör då ;) Hihi. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Mina tankar ang rakning detta året..

Publicerat 2015-12-20 kl. 15:10:00 av Isabel Håkansson
Jag har varit inställd på att vi ska raka Snobben hela tiden, fram tills nu princip. Han går ju på lösdrift som ni säkert redan vet, och JA, jag kan absolut börja ta in honom. Det är inte där problemet ligger. Hade vi haft snö så att vi kunde vara ute och pulsa, galoppera och rida på som vanligt hade mitt svar varit enkelt: vi klipper honom. Men hittills har det enbart varit fruset utan någon snö, och våra ridpass har bestått av att smyga fram på benhårda ridvägar, träna halter och sidvärsrörelser. I skritt. Känner liksom inte att det är värt att raka Snobben då. 
 
Det är en process i sig att kunna klippa honom. Vi behöver få utskrift om lugnande av en veterinär, samt att det måste finnas minst 2 hästkunniga vuxna till hands när det väl är dags att raka. Snobben är livrädd för klippmaskinen, bokstavera och ta in l-i-v-r-ä-d-d. Om man kopplar in en klippmaskin och slår på den, så blåser Snobben upp sig och blir plötsligt dubbelt så stor. Han spärrar upp ögonen och bara stirrar på klippmaskinen, och näsborrarna blir stora som två fotbollar. Typ. Går man sedan emot honom med klippmaskinen, så är det kört. Aldrig mött någon som är så otroligt rädd för klippmaskiner, eller apparater som vibrerar överhuvudtaget.
 
Jag älskar Snobben, och vill inte utsätta honom för den rädslan eller paniken nånsin. Så, att raka "bara för att" är något som aldrig kommer att kunna vara relevant när man har en häst som Snobben. Förstår ni min situation? Vad tycker ni? 
Snobben förra året då vi hade snö och vi trimmade mycket ute på snötäcka fält samt att jag gick i grundskolan som låg 3 minuter ifrån mig och vi hade tid att åka in till ridhus om veckorna. Saknar så otroligt mycket.. 
Publicerat i Allmänt,

En rejäl sovmorgon & dagens to do:

Publicerat 2015-12-20 kl. 12:21:21 av Isabel Håkansson
Godmorgon, eller hej.. Jag vaknade precis, klockan är 12.10 och jag har aldrig haft mer ångest - JAG HATAR ATT VAKNA EFTER KLOCKAN 10!!! Jag har redan på två dagar lyckats ställa om mitt dygn helt och hållet.. Somnar inte förrän klockan närmar sig 02 på natten och vaknar.. typ nu? Ikväll ska jag gå och lägga mig innan klockan 00 och imorgon ska jag upp tidigt och få stallet gjort på morgonen, punkt. Här är dagens planer hur som helst ↓

• Åka iväg och luncha på nån resturang. 
 
• Mamma hämtar oss därefter och så rullar bilen mot Sala igen. 
 
• Stallet ska fixas och Snobben motioneras. 
 
• När stallet är klart - hem, duscha, blogga. 
 
• Oplanerat. 
Jag och fina Sune står för bilden. 
Publicerat i Allmänt,

Min eftermiddag i bilder..

Publicerat 2015-12-19 kl. 18:50:57 av Isabel Håkansson
Började med att ta oss an den svåra utmaningen att köpa julklappar åt våra småkusiner som vi inte träffat på ÅR.. Senast var för kanske.. 4-5 år sen? Inte haft nån som helst kontakt med släkten på pappas sida dem senaste åren, tyvärr.. Anledningen är kort och gott att vi bor så otroligt många mil ifrån varandra, nästan 70 mil. Så vi har ju ingen aning om vad dem tycker om, gillar dem barbiedockor, lego, bilar, pyssel? Hoppas det vi köpte kommer att falla dem i smaken iallafall. Hihi.
Gick in på H&M därefter för att kolla lite på deras "nya" smink och hittade då denna nyhet ifrån babyliss. Det ska då vara ett blush och ett läppbalsam i en och samma förpackning? Vart lite skeptisk då konsistensen var densamma som ett vanligt läppbalsam, så det är vad jag enbart skulle använda det till ifall jag ägde ett. Tror inte det skulle vara jättemysigt att kleta på sig det på kinderna, liksom.. hmm.
Provade määängder med glittriga kjolar, linnen och klänningar till nyår, men hittade inte ett enda plagg som föll mig i smaken. Antingen satt det för tight, för pösigt, var för långt, för kort eller ful u-ringning. Börjar bli lite småstressad nu, jag menar.. det är typ 1,5 vecka kvar??? Bilden är tagen i ett omklädningsrum inne på Gina i mina egna kläder.
Sedan gick vi in på min favvo butik, lush ♥ Fick med mig lite saker hem, b.la en läppscrubb som luktar så oootroligt gott! Alla produkterna där inne känns så fräscha och lyxiga, på nåt sätt. Att allt dessutom är veganskt och gjort på ingridienser som är 100% naturliga gör det hela ännu bättre! Skulle kunna vara inne på lush i timmar för att bara lukta och känna på allt.
Avslutade med middag på en china-resturang. Så gott & mysigt. Nu har vi handlat julklappar, presentpapper, inslagningslådor och presentdekorationer hela dagen och jag är precis som jag förespådde tidigare imorse - heeelt slut. Ska lägga mig i ett bad nu och bara ta det lugnt resten av kvällen. PUSS.
Publicerat i Allmänt,

Bildminne #2 // Logefest

Publicerat 2015-12-19 kl. 13:40:00 av Isabel Håkansson
Waaah, vad jag längtar tillbaka. Kan knappt kolla tillbaka på mina gamla bilder ifrån sommaren utan att drunka i min egen abstinens. ALLT VAR SÅ LEKANDE ENKELT. Datumet för bilderna över iallafall var den 4 augusti, sommarlovet började lida mot sitt slut och efter enhel sommar ihop med världens bästa och roligaste gäng så tänkte vi köra en sista gång. Fira Maja, en tjej vi umgicks mycket med i somras och ha riktigt kul ihop en sista gång den sommaren för att sedan börja ta det lite lugnt och sakta börja gå tillbaka till verkligheten igen. Maja styrde en logfest och alla favoriter + en massa mer var samlade där för att ha en grym kväll ihop. 
 
Mycket skratt, dans, sång, tårar och lite drama beskriver den kvällen rätt bra. Jag hade jättekul, släppte allt och bara levde där & då. Hade mått dåligt och varit instabil psykiskt under ettpar veckor innan denna kvällen, så det var riktigt skönt att bara få tänka på annat och våga släppa på kontrollen litegrann. En riktigt lyckad kväll ur mitt perspektiv! Kommer ihåg att det fanns ett dass ute på gården med dubbelsits, vilket då betydde att man kunde gå två stycken samtidigt. Jättecoolt enligt oss och det blev en heldel kort där inne ;) Haha.
Publicerat i Bildminnen,

It's time for.. julklappshandling!

Publicerat 2015-12-19 kl. 09:18:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon ifrån Stockholm! ♥ Sovit sååå skönt inatt, ville aldrig gå upp. Men, nu är jag uppe iallafall och har precis ätit frukost. Jag, pappa och Pernilla har en lång dag framför oss, med en massa julklappshandling som står på schemat. Vi ska upp och fira jul med släkten i Norrland från pappas sida i år. Han har en stor familj, och en massa julklappar ska därför inhandlas. Älskar att handla julklappar, tycker det är så mysigt. 
 
Måste bara få tacka också för att vi redan, efter enbart 1,5 vecka efter mitt långa uppehåll redan klättrat mig upp och ligger på topp 35 mest lästa hästbloggar i Sverige. TACK! Nu saknar jag bara lite mer kommentarer och respons ifrån er här inne ;) Är så motiverad & peppad samtidigt bloggideérna flödar. Det är med en grym magkänsla jag loggar in här och skriver, det är en sån otroligt terapi för mig att få göra det. Just nu lottar jag ut ett presentkort till värde av 500kr, för att få chansen att visa min tacksamhet emot någon utav er. Tävlingen hittar ni HÄR
 
Nu ropar pappa ifrån hallen att det är dags att åka. Mängder av julklappar ska handlas som sagt och jag tror det kommer vara en trött Isabel med onda fötter som loggar in här ikväll och skriver.. hehe. Ha en jättefin lördag alla ni, kika in här igen om en stund. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Always remember.

Publicerat 2015-12-18 kl. 23:55:51 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

Äntligen ett riktigt ridpass!

Publicerat 2015-12-18 kl. 16:47:00 av Isabel Håkansson
Alltså, SER NI hur fluffig Snobben blivit? Och som den skitponnyn han är så roar han sig alltid med att rulla runt i dem allra lerigaste och blötaste fläckarna han kan hitta i hagen, så hans päls är alltid helt vågig.. haha. 
 
Idag blev det, efter en hel vecka med ridpass som bestått av bara skritt pågrund av det hårda underlaget, ett riktigt pass! Det är plusgrader ute idag, så det första jag gjorde när jag kom hem ifrån skolan var att ta första bästa buss ut till stallet. Jag hann komma ut innan det blev mörkt, det var mjukt i backen och Snobben var pigg, glad och supersnäll. Hade handbromsen i till en början, men efter lite trav och galopp intervaller så släppte han på den. 
 
Red en lång runda idag som vi aldrig ridit förut. Först följde vi en grusväg upp i skogen, för att sedan rida ner på en sandväg som sträckte sig runt ett stort fält. Jättefin & mysig väg, tummen upp för det bariga underlaget! Galopperade mycket, och travade ännu mer. Snobben frustade och sprang på med öronen framåt, superglad över att äntligen få galopperas och ridas lite ordentligare igen! Hoppas det är lika varmt på söndag när jag kommer hem ifrån stockholm.. Isåfall blir det longering i paddocken. 
 
Hans kondition är grym trots lite motion nu för tiden. Rundan blev allt som allt 7-8 kilometer, varav jag travade och galopperade säkert 5 kilometer sammanlagt av hela rundan. Han blev varken fuktig eller varm, inte ens under sadelgjorden! Under hans tjocka björnpäls så tror jag att det gömmer sig en rätt fin kropp ändå, hihi. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

♥ Friyay ♥

Publicerat 2015-12-18 kl. 08:44:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon bloggers! Läget? Med mig är det bra, bättre än bra faktiskt! Anledning? - IDAG FÅR VI JULLOV. Jag har alltså, idag, klarat mig igenom halva ettan på gymnasiet. Det har varit rena rama h*lvetet med mycket plugg, tidiga mornar, sena kvällar och intensiva veckor. Jag är så skoltrött nu, och behöver få några veckor att bara vila ut och ladda upp ny energi inför vårterminen sen. Julllovet kommer så himla passande, verkligen. 
 
Efter skolan idag så åker jag dirket ut till stallet för att rida Snobben. Det är plusgrader ute nu, så förhoppningsvis kommer jag kunna både skritta, trava och galoppera idag. Hoppas! Red i paddocken igår, ett lydnadspass i skritt. Roligt? Nja. Men välbehövligt om nåt. Flyttade honom undan för skänkeln, tränade halter, bakdelsvändningar och stretchade igenom sidorna. Så idag blir det uteritt! När stallet är fixat så ska jag hem snabbt för att duscha, packa och käka innan bilen rullar vidare mot Stockholm där helgen ska spenderas ihop med papi. Sån bra start på lovet. 
 
Nu - åka till skolan.. om några timmar får jag lov, hörni. Kan knappt fatta det!! Loooooove. 
PS.. glöm inte tävlingen om ett presentkort värt 500kr HÄR
Publicerat i Allmänt,

Vinn ett presentkort värt 500 kronor!

Publicerat 2015-12-17 kl. 20:05:00 av Isabel Håkansson
Nu har ni chansen att vinna ett presentkort värt 500 kronor på Hästia. En hästbutik som har allt ifrån schabrak till ridbyxor, benskydd till träns av en grym kvalité! Allt ni behöver göra är... 
 
1. Dela denna bilden på er facebook/instagram/blogg (nåt utav det). 
 
2. Kommentera "jag är med" i en kommentar under det här inlägget och om ni vill även en kort liten motivation till varför just DU ska vinna. 
 
Lycka till! 
Publicerat i Allmänt,

Något jag drömt om länge - backpacking.

Publicerat 2015-12-17 kl. 13:39:05 av Isabel Håkansson
Något jag vill göra i livet, eller snarare något jag SKA göra i livet, är att resa runt och se mig om i världen. Gärna bara några dagar efter att jag tagit studenten.. föreställ er, att bara ta med en resväska och ihop med bästakompisarna åka ner till t.ex Australien och när ni anlänt på flygplatsen där nere - inte ha några planer alls. Inte ha bokat hotell eller har nånstans att ta vägen, och bara ta varje dag som den kommer. Jobba lite, utforska djurlivet där, festa, bada, sola, träffa nya människor och leva ett helt bekymmerfritt liv i några månader eller ett år. Dröm
 
Länderna jag helst skulle vilja åka till är Australien (förstå alla häftiga djur som finns där), Barcelona, Florida eller Thailand. Eller egentligen vilket varmt land som skiljer sig ifrån tråkiga Sverige som helst.. Tiden, kan du gå lite fortare? 
 
 
Publicerat i Allmänt,

Sista skoldan innan JULLOV!

Publicerat 2015-12-17 kl. 09:15:11 av Isabel Håkansson
Godmorgoooon! Jag fick inte tillbaka mitt minneskort av syrran igår, vilket betyder att min kamera fortfarande är totalt oanvändbar. Påminnelse åt mig själv: låna aldrig ut minneskortet till Pernilla igen, någonsin. Hur som helst, idag är det torsdag och jag har precis fixat mig för att idag gå min första hela skoldag den här veckan. Jag är taggad på att få träffa kompisarna och plugga litegrann faktiskt! Vetskapen om att det är lugnt i skolan nu får mig mycket mer motiverad ;) Och att jag får lov imorgon gör det hela bara ännu bättre. 
 
Förresten! Håll utkik efter ett roligt inlägg som kommer att kunna gynna er ikväll eller någon av dem närmsta dagarna. Det befann sig nämligen ett väldigt roligt mejl i min inkorg igårkväll. Hmm.. vad för något får ni veta senare. Ni hästintresserade kommer att gilla det - just saying. Nu är det 10 minuter kvar tills bussen går och jag ska börja snöra på mig mina sneakers. Vi hörs senare, puss. 
 
Publicerat i Allmänt,

Bättre än alla mediciner..

Publicerat 2015-12-16 kl. 21:21:00 av Isabel Håkansson



Bilder från ikväll ↑
 
Heeej på er! Nu har jag kommit hem efter att ha spenderat några timmar i stallet ihop med min favorit, Snobben ♥ Uppskattar honom så himla mycket, och blir ständigt påminnd medan jag står och borstar honom vilken fantastisk indvid han är och hur mycket jag älskar honom. Obeskrivligt. Idag klippte jag till ojämnheterna på hans man, trimmade lite hovskägg och toppade hans kronränder. Sedan fick han sig en omgång med alla borstar ur ryktväskan och sist men inte minst - lackade hovar. Så fin blev han! 
 
Red en runda på några kilometer, skrittade på i rask takt, tränade sidvärsrörelser och stretchade igenom sidorna på honom. Avslutade med att trava en kortare sträcka på hårt, men plant underlag i en ganska långsam trav. Höll in honom så mycket det gick med hjälp av enbart sätet och rösten. Imorgon tänkte jag tömköra honom med inspänning igen, har syrran med mig ut då i säkerhetsskull ifall det skulle hända något. Första gången på år vi tömkör utanför paddock-staketen. Jobbar på så gott vi kan i kylan och på det hårda underlaget.. 
 
Stallet måste jag säga är bättre än alla mediciner i världen, piggar alltid upp en hur trött, seg och sjuk man än är. Är så tacksam över att ha det att åka till varenda dag, en väldigt stor del av mitt liv och en trygg fastpunkt. Älskar!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Her love is running out

Publicerat 2015-12-16 kl. 14:15:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Dagens planer..

Publicerat 2015-12-16 kl. 10:53:00 av Isabel Håkansson
06:40 (då jag vaknade, hihi)-16:00 - bara vara hemma och försöka bli frisk. 
 
16:00-17:00 - gå till körskolan och skriva in mig så jag får börja övningsköra snart. 
 
17:00-17:15 - bussen mot stallet.
 
17:15-20:00 - stallet, rida Snobben och pyssla med honom. 
 
20:00-21:00 - äta, duscha, blogga och göra mig redo för skola imorgon.

Planen var att gå till skolan idag, jag var inställd på det. Men när jag vaknade upp imorse och fortfarande inte var frisk, så tyckte både jag och mamma att det var bäst för mig att vara hemma en dag till. Dem sista proven och inlämningsuppgifterna är trots allt gjorda nu, så jag missar inte nånting. Ska skritta Snobben ikväll, känner för att rida långt för att på såsätt kunna tömma honom på så mycket energi som möjligt.. hm.
Han håller på så mycket energi min lilla ponny, tycker synd om honom att han bara kan skrittas nu. Bebis♥
Publicerat i Allmänt,

Ett välbehövligt bryt i vardagen.

Publicerat 2015-12-15 kl. 21:02:37 av Isabel Håkansson
Det är en 100x gladare Isabel som loggar in här nu och skriver, varför? Jo, för att jag ikväll har tagit tag och haft hårinpackning, facemask, scrubbat kroppen och avslutat med att använda BUS. Jag har inte orkat dem andra gångerna jag sagt att jag egentligen ska göra det, utan istället bara tagit en snabbdusch och använt simpelt schampo och balsam. Jag blir alltid så mycket gladare när jag känner mig fräsch, älskar det!
 
Det kändes utan att överdriva som att bli överkörd av en lastbil imorse när klockan ringde och jag gick upp. Och ännu värre, när jag skulle upp och redovisa ett viktigt projekt klockan 08:00 imorse med sprängade huvudvärk och flimmor för ögonen. Stolt över mig själv efteråt iallafall! När jag kom hem tog jag tag i en engelska-uppsats som skulle skickas in, och gjorde klart den direkt. Snobben vaccinerades imorse och har därför fått ta det lugnt idag.. Men imorgon ska vi ut och skrittjobba igen. Skritt som gäller nu när underlaget är kasst, men vi kämpar på. 
En urkass mobilbild på mina favorit produkter just nu ♥ Syrran har glömt minneskortet till kameran hos en kompis, men imorgon eftermiddag kommer jag kunna leverera kvalité här inne till er igen. Puss!
Publicerat i Allmänt,

3 inlägg jag tycker är värda att läsa igen.

Publicerat 2015-12-15 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
 First of all - detta. Det är så sant som det är skrivet. Det ÄR dagens samhälle i ett nötskal, baksidan av alla sociala medier som har skruvat om i varje tonårings huvud.
 
Det här inlägget är ett inlägg som ligger mig varmt om hjärtat, även om det kanske inte hjälpt någon annan. Det var första gången jag gick ut på riktigt och berättade om min ångest. Och jag kommer ihåg den där perioden så väl, så väl.. En väldigt konstig period i mitt liv. Som att jag helt tappade greppen om mig själv och hela mitt liv för bara några veckor, kände inte igen mig själv på något plan och det gjorde inte min familj heller.
 
"Vårat popularitets kåta samhälle" heter detta inlägget, och handlar helt enkelt om att det inte är ovanligt nu förtiden att ungdomar väljer kompisar efter popularitet & status, istället för att gå efter personlighet. Jag har själv varit en sån, som skämts över att synas ihop med vissa människor. Men jag är sååå över det stadiet, och skäms över att jag en gång varit där. Den nivån, eller det stadiet är definitionen av bottenskrap om ni frågar mig. 
 
1,2,3 goo - klicka på länkarna som jag placerat ut i texterna. Vad tycker ni? 
Publicerat i Allmänt,

Nackdelen med gymnasiet - GODMORGON.

Publicerat 2015-12-15 kl. 06:02:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon.. uppe med tuppen klockan 06:00 och har precis sprayat första omgången med nässpray, tagit första huvudvärkstabletten för dan och käkat första halstabletten. Behöver jag nämna att jag är opepp & otagg på skola eller? Varför jag kliver upp och traskar iväg iallafall, trots min feber och förkylning, är för att vi har en deadline på företagsekonomin som jag skrev igår, och ska idag redovisa om ett projekt vi hållt på med nu under ettpar veckor och som kommer väga in mycket sen när dem ska sätta våra slutbetyg. Vi har den lektionen nu direkt på morgonen, så efter att den lektionen slutat så sätter jag mig på första bästa buss hem igen. 
 
Jag märker så stor skillnad på högstadiet och gymnasiet, även fast jag knappt gått ett halvår där ännu. Gymnasiet är så mycket mer plugg och eget ansvar. Och att missa en skoldag i nian, går inte ens att jämföra med om man missar en dag på gymnasiet. DÅ ligger man efter. Iallafall om man går på den linjen jag går, ekonomi-juridik. Det är mycket plugg som gäller där.. minst sagt. 
 
Aja - let's kick this day! Hör av mig efter min korta skoldag lite senare. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Tömkörning, dåligt underlag och frisering.

Publicerat 2015-12-14 kl. 20:05:31 av Isabel Håkansson
Idag var det med allt annat än positivitet i huvudet som jag satte mig på bussen mot stallet. Jag var så trött och sur över att jag visste att jag tvingas iväg till skolan imorgon trots att jag mår skit, för att vi har en deadline på ett projektarbete vi hållt på med nu i några veckor. Men samma sekund som bussen körde ner på grusplanen bredvid stallet och jag såg Snobben så blev jag genast på bättre humör. Gick in, bytte om och tog sedan in Snobben. Det är jättekallt ute idag, och med tanke på att alla hästarna står på lösdrift så är det princip lika kallt inne i stallet. Och för Snobben som är så frusen av sig så gör jag alltid såhär när det är kallt ute & jag ska borsta ↓
 
Kastar över ett vanligt fleecetäcke och börjar med att krasta hovar och borsta svansen för att sedan fläta ihop den igen. Går sedan vidare på halsen och viker då ner täcket, och samma sak när jag sedan ska borsta ryggen och rumpan. Friserade förresten Snobbens man idag som ni ser på bilden i mitten, den blev rätt kort denna gången. Snyggt tycker jag! 
 
Tömkörning i skritt fick stå för motionen idag. Det var hårt, knögligt och halt precis överallt så det passade bra. Snobben gick med öronen spetsade rakt fram hela tiden och jobbade jättefint, tog stöd på bettet och trampade på med bestämda steg. Min finis. Älskar att kunna variera träningen för honom så det inte blir så enformigt och tråkigt. Imorgon hoppas jag på lite plusgrader så vi kan ut och galoppera...
Publicerat i Snobbens ridbok,

Snobbens framtida hem..

Publicerat 2015-12-14 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
Det har mejlat ca 15 olika familjer på vår annons åt Snobben, varav jag sagt nej till alla utom EN familj att överhuvudtaget få komma och provrida. Jag är och kommer att vara kräsen som sjutton när det kommer till Snobbens försäljning. Jag lusläser mejlen, frågar mycket frågor och framför allt - är 110% ärlig. Frågar dem "hur är Snobben att lasta?" Så svarar jag ärligt att Snobben KAN vara svårlastad. Eller, frågar dem "är han lätt att klippa?" så svarar jag kort & gott att nej, det är han inte. Jag är inte ute efter att avskräcka någon, utan jag gör det för Snobbens skull. Hela försäljningen är för Snobbens skull. 
 
Vad Snobbens framtida hem bör uppfylla för krav: 
 
 
♥ Hästkunniga och engegerade föräldrar eller åtminstone en förälder är ett MÅSTE. 
 
♥ Att jag märker att den som tar över Snobben ska brinna för denna sporten, brinna för hästar och är redo att ta sig ann honom och lägga lika mycket tid, energi och omsorg på Snobben såsom jag har gjort. 
 
♥ Stora hagar med tillgång till box. 
 
♥ Att man är noggrann och alltid är uppmärksam - känns han fräsch? Har han några gallor? Har han några sår? Hur ser han ut i pälsen? Är han stel? Är tänderna fina? Är hovarna fina? Sitter alla skor som dem ska? Ni fattar.
 
That's pretty much it. Inte så mycket krav ändå, rätt simpla krav kan jag tycka. Ingen som inte känner Snobben, kommer någonsin att förstå innebörden i meningen när jag säger att han ÄR speciell. Självklart tycker alla att ens häst är speciell på sitt vis, men detta säger alla som känner Snobben, och som sett hans sidor. Mickis, som ridit mängder med hästar och tävlat höga klasser, stallchefen som ändå bara matat och släppt ut honom och hela min familj är alla enade om att han är en häst man bara kommer att äga en gång i livet. Finns ingen som är ens i närheten lik honom. 
Publicerat i Allmänt,

3 ärliga frågor - 3 ärliga svar.

Publicerat 2015-12-13 kl. 17:52:20 av Isabel Håkansson
1. Vad tycker du om invandring? Sv. Bred fråga = ett brett svar och en bred åsikt. Jag har ett rätt öppet sinne när man talar om dethär med invandring. Jag kan tycka att JA, vi tar in mer invandrare i Sverige än vad vi EGENTLIGEN har plats för och råd med. Men självklart kan jag även förstå att man värderar människoliv högre än pengar. Kommer man hit, anstränger sig för att komma in i det svenska samhället, jobbar och betalar skatt så har man enligt mig all rätt att vara här också! Punkt.
 
2. Skulle du kunna kalla dig själv för en feminist? Varför/varför inte? Sv. JA, JA, JA. Är för jämställdhet mellan killar och tjejer, att tjejer ska erhålla precis samma rättigheter och tjäna precis lika mycket pengar som män om man jobbar inom samma yrke och har samma utbildning. Men någon extremfeminist som inte rakar armhålorna och hatar alla män är jag inte. 
 
3. Hur ser din kontakt med alkohol ut? Sv. Är väl i den åldern då man kanske kan dricka litegrann på fester, men jag är verkligen inte den som festar mycket. Iallafall inte om man jämför med resten av dem i min umgängeskrets. 
En osminkad och sliten stallselfie får sätta punkt för detta inlägget. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Sunday

Publicerat 2015-12-13 kl. 15:38:16 av Isabel Håkansson
Alltså, vet ni? Jag vaknade upp imorse med halsont och täppt näsa, jätteförkyld. Det blev en sen kväll igår, så det har satt sina spår idag kan man säga. Mår bra i övrigt iallafall! Trivs med livet som det är just nu. Red en jättemysig uteritt på Snobben igår förmiddags, i både skritt, trav och även lite galopp där underlaget var bra. Han var pigg, glad och framåt och solen lös för första gången på veckor - en lyckad uteritt med andra ord. Hoppas att det blir plusgrader i veckan så jag kan trimma honom i paddocken, det skulle verkligen behövas.. Eller ännu bättre, att det kommer snö så att vi kan ut och pulsa i snön!! Åh. 
 
Meeeeen.. idag och ikväll kan jag inte göra varken något av det, utan måste ligga hemma och fokusera på att bli frisk istället. Tänkte ta en lång dusch och ha hårinpackning, ansiktsmask och smörja in mig med brun utan sol. Då känner man sig alltid hundra gånger fräschare än innan! Vi hörs senare ♥
Publicerat i Allmänt,

Me tonight

Publicerat 2015-12-12 kl. 17:06:40 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Bildminne #1 // Ny kategori!

Publicerat 2015-12-12 kl. 14:06:00 av Isabel Håkansson
"Bildminne" är en ny kategori här på bloggen, då vi tar djupdyk tillbaka i tiden, kollar på gamla bilder och jag tänker tillbaka - vad hände där & då, hur mådde jag och varför? Både hästminnen, festminnen, kompisminnen, ledsna och glada minnen kommer självklart att tas upp! Mobilbilder och kamera bilder.. allt blottas här. 
 
Detta bildminne gör mig nästan lite ledsen.. Datumet var den 23e mars 2013, för snart 3 år sen. Jag var då 13 år, min syster 11. Vi bodde i huset ute i saladamm med både mamma, pappa och alla djuren. Allting var så oförstört, förstår ni hur jag menar? Jag hade allt jag hade kunnat önska, där och då. 
 
Jag och Pernilla brukade ofta ta med oss våra hundar, Alice och Asta upp till en fotbollsplan som låg några meter ifrån huset för att släppa dem där. Så fort man kopplade av dem så for dem iväg, och dem var nyfikna på allt. Alice var världens gladaste och snällaste hund, fanns verkligen inte en gnutta ont i henne. Hon älskade att springa, hoppa, leka och att mysa var det bästa hon visste. Världens finaste hund, som alltid ville vara alla till lags. Hon finns inte idag, och jag saknar henne. Mycket. 
Publicerat i Bildminnen,

Lördagsmorgnar ♥

Publicerat 2015-12-12 kl. 10:31:14 av Isabel Håkansson
I hela mitt liv så har jag skrivit "mornar" men.. nu visade min dator att det skulle stå "morgnar" istället. Hm. Aja, hur som helst - hej & GODMORGON hörni! Min kväll igår blev inte alls som planerat, utan bara några minuter efter att jag tryckt på publicera knappen på mitt inlägg igår så smsade Sandra och frågade om jag ville med ut och käka. Sagt och gjort så gjorde jag det och därefter följde jag med henne ut och träffade lite kompisar. Kom hem lite innan 12 inatt och somnade direkt nästan, var så trött och så slut.. haha. 
 
Hade planerat en lååång sovmorgon för att ta igen lite missad sömn men vaknade av mig själv klockan 9 ändå, suck. Är det bara jag, eller när man har skola och måste upp, så känns det som om man skulle kunna sova i en evighet. Och när man är ledig och faktiskt kan sova ut, så vaknar jag av mig själv tidigt iallafall? Sååå drygt. Tänkte fixa stallet och rida Snobben nu på morgonen iallafall så det är gjort och så kan jag planera eftermiddan/kvällen därefter. Sounds like a plan. 
 
Nu: Hoppa i min vita mjukisdress och käka frukost framför Therese Lindgren's senaste video. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Med en lugn kväll framför mig...

Publicerat 2015-12-11 kl. 16:56:00 av Isabel Håkansson
Hej på er! Förlåt mig frånvarande här inne idag, men tycker det är så dött bland kommentarerna trots statistiken att motivationen faktiskt inte funnits för att blogga förrän nu. Började min fredag med att få sova en timme längre en vanligt, spanska-lektionen som vi egentligen har på morgonen varje fredag var nämligen inställd imorse, så det var superskönt! Var i skolan till kl 9 och då tittade vi på ett luciauppträdande som var jättefint och bra ♥ Älskar lucia, tycker det är så himla mysigt! 
 
Idag är Snobbens vilodag, vilket betyder att jag har en helt ledig kväll framför mig. Väldigt skönt på ett sätt, då mina veckor är intensiva och innebär ingen vila alls princip, är igång från tidigt på morgon till sent på kvällen. Men.. så uttråkande på samma gång. Hur ska jag nu fördriva tiden? Städa och ta hand om mig själv för att sen gå och lägga mig tidigt? Så får det bli. Inte någon fredagskväll i min smak, men det får bli så ikväll. 
Visst blev mitt och Maddes skåp fina på nedersta bilden? ;) 
Publicerat i Allmänt,

Hej mr. berg & dalbana till liv.

Publicerat 2015-12-10 kl. 21:39:41 av Isabel Håkansson
Tänk er, att för en vecka sen så stod det en svart, lurvig och glad liten shettispojke i en halmad box och käkade hö efter ett ridpass med syrran. Idag så mockade vi ur och packade ihop det sista som finns kvar av honom i vår sadelkammare, imorgon hämtas allt och vår tid ihop med Philip är snart ett minne blott. 
 
Tänk er, att jag förra året på nyårsafton skålade jag in 2015 ihop med en av mina då närmsta och äldsta vänner, och idag har vi knappt någon kontakt alls. Vi gick skilda vägar efter att vi slutat 9:an och har enbart träffats på fester eller växlat några ord om vi råkat springa på varann ute nånstans. Men annars - ingen kontakt. 
 
Tänk er, att kärlek kan förvandlas till hat så fort, eller att hat kan förvandlas till kärlek. Eller, att ett löfte om att man ska hålla ihop "föralltid" kan upplösas och glömmas bort på 2 månader. Bästakompisarna man umgås med idag, kan vara ens värsta fiende om ett år eller två. Eller, killen man är upp över öronen förälskad i just nu, kan vara anledningen till varför man gråter sig till sömns om ett halvår. 
 
Livet, vilken j*vla berg och dalbana. En berg och dalbana som innehåller både höga uppförsbackar, snäva vändningar och branta nedförsbackar. Man vet aldrig hur varje dag ska sluta, eller hur morgondagen kommer att kunna se ut. Allt är möjligt, ingenting omöjligt. 
Jag är ovetandes om massor. Men en sak jag vet & är säker på, är att jag alltid kommer att älska Snobben. Och att han alltid kommer vara bland det betydelsefullaste i mitt liv. 2 dagar eller 20 år - han kommer alltid att ha en säkrad plats i mitt hjärta. No matter what. 
Publicerat i Allmänt,

Påminnelse åt mig själv idag:

Publicerat 2015-12-10 kl. 12:01:00 av Isabel Håkansson
... Hörs senare.
Publicerat i Allmänt,

Finalen av paradise-hotel ♥

Publicerat 2015-12-09 kl. 21:45:54 av Isabel Håkansson
ATM ↑
 
Promenerade Snobben i skogen tidigare, spolade bara av hans ben och satte på reflexer innan vi gick ut. Kändes onödigt att gå igenom honom ordentligt för att promenera honom 30 minuter i skogen och sedan släppa ut honom i lerbadet till hage sen igen. Så, idag fick han var lite lerig och skitig! Det var supermysigt att växla ridningen med en liten skogspromenad idag, de behövdes. Imorgon är vi back on track igen och ska rida ut på långritt, varva lite galoppjobb med skritt på långa tyglar, sidvärsrörelser och tempoväxlingar i alla gångarter. 
 
Nu iallafall, så sitter jag och Ida och väntar på att klockan ska bli 10 så att paradise hotel ska börja. Efter att ha följt programmet i månader, varit insatt och spekulerat med varandra om vilket par man tror ska få stå på prispallen och vinna 250 000 kronor.. Så får vi ikväll reda på svaret ;) Tidigare i eftermiddags gick vi ihop med Bella och Sara till Coop och handlade godis, dricka och chips som vi ska käka framför ph-finalen. Så taggad! 
 
För er som kollar på ph - tror ni också att Mos och Josefine kammar hem vinsten? 
Publicerat i Allmänt,

Lycka att få sluta 13:00 en onsdag!

Publicerat 2015-12-09 kl. 14:34:00 av Isabel Håkansson
Heeeej på er! ♥ Jag kom precis hem ifrån skolan då vi fick sluta klockan 13:00 idag vilket var såå skönt. Fick reda på resultatet av ett matteprov idag, vilket gick sisådär. Matte har, eller kommer aldrig bli my cup of tea, nånsin. Ställer man upp ett tal åt mig, så ser jag inget mattetal, jag ser kinesiska. Littarly. Blir mer än nöjd ifall jag blir godkänd i mattekursen överhuvudtaget.. Skrev ett juridik-prov innan mattelektionen iallafall som kändes helt okej bra, hoppas att min magkänsla kommer att stämma in med provresultatet sen. 
 
Anyways, nu när skolan är avklarad så återstår bara det roliga - stallet. Idag ska Snobben få ta det lite lugnt i form av en långpromenad i skogen. Att bara få komma ut och lyfta lite på fötterna över stock & sten tror jag är precis vad han behöver nu, och jag med för den delen. Som ni vet så har vi inget ridhus vid stallet där vi står, och närmsta ridhus ligger typ.. jättelångt bort? Så under vinterhalvåren så får man ta varje dag som dem kommer och anpassa sig efter vädret och underlaget. Vi jobbar på så gott vi kan, helt enkelt! 
 
Nu - inta sängläge i 30 minuter innan jag ska ge mig ut i kylan igen. Vi hörs senare ikväll... 
Publicerat i Allmänt,

På repeat i mina lurar idag..

Publicerat 2015-12-09 kl. 08:24:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Att släppa på kontrollen en aning..

Publicerat 2015-12-08 kl. 19:40:12 av Isabel Håkansson
Idag, efter att jag som planerat longerat Snobben ettpar varv, så lät jag syrran hoppa upp. Det var rätt hårt underlag i paddocken, så vi höll oss till enbart skritt och trav. Snobben har varit pigg på senaste tiden, och brukar gilla att testa och tämja på gränserna såfort Pernilla hoppar upp.. så idag fick hon rida på lina ;) Back to ridskoletiden för 4 år sen, typ. Jag är så himla mesig när det kommer till Snobben, och vill ha en så stilla, lugn och harmonisk ridning på honom hela tiden. 
 
Pernilla är duktig och balanserad i sin ridning, vilket inte är konstigt efter att hon ridit runt på en skumpig shettis i nästan 3 år. Hon har även ridit mycket barbacka senaste tiden då sadeln Philip har började bli lite liten för henne. Så jag menar absolut inte att hon inte rider harmoniskt och balanserat, för det gör hon. Men, med en pigg Snobben som dessutom ALLTID testar nya människor så vet man aldrig, liksom. Det säkra före det osäkra, ellerhur? Ljuger dock om jag skriver att syrran inte blev irriterad, hehe... Förstår henne! 
 
Det blev skritt och trav på linan 25 minuter för Mr.Snobb iallafall, gick inte att göra så mycket mer en dag som denna med ett benhårt underlag överallt. Efter ridningen så masserade Pernilla honom med en massageborste medan jag flätade hans svans och stretchade hans ben. En ompysslad Snobb, är en glad Snobb. 
↑ Lillsyrran och goa fluffponnyn ↑
Publicerat i Snobbens ridbok,

Önskelista - jul 2015.

Publicerat 2015-12-08 kl. 13:05:00 av Isabel Håkansson
 
• Pengar - Pengar kommer på en självklart förstaplats när jag tänker över vad jag önskar mig i julklapp. Jag vill börja lägga undan och spara pengar för att sedan kunna hitta på lite vad jag vill i typ.. sommar ;). Sen är det alltid skönt att ha lite pengar att röra sig med, liksom. 
 
• Anastasia brow promade - Har sett och hört sååå mycket bra om denna produkt! Ögonbryn är A och O, och jag kämpar varje dag med mina egna, haha. Med denna så tror jag det kommer bli betydligt lättare att forma och fixa dem, än med mitt vanliga ögonbrynspuder ifrån H&M. 
 
• Contour kit - Yes, yes, yes. Det är en så enorm skillnad före och efter man lagt contour i ansiktet, och jag känner att ett bra contour kit saknas i min sminkväska som det är nu. 
 
• Presentkort på hööks - Jag behöver nya ridstövlar eftersom mina andra blivit snodda (yes, ni läste rätt, tyvärr) och ridbyxor då jag är trött på enbart svarta ridbyxor som jag haft förut. 
Publicerat i Allmänt,

Uppe 05:35 en tisdagmorgon..

Publicerat 2015-12-08 kl. 06:44:17 av Isabel Håkansson
Trodde knappt mina ögon när jag faktiskt för en gångsskull vaknade av larmet klockan 05:35 imorse. Jag ställde larmet 1 timme tidigare än vad jag brukar för att hinna upp och duscha, men aldrig trodde jag igårkväll när jag ställde larmet att jag skulle gå upp. Men.. jag gick upp direkt när larmet ringde, tog med mig min morgonrock, sminkväskväska och gick in till badrummet. Duschade, sminkade mig och fönade håret och vips - så sitter jag här helt färdig, en hel halvtimme innan bussen går! Ibland förvånad jag mig själv, haha. 
 
Hur som helst, idag går vi kort dag i skolan och slutar redan klockan två. Så då tar jag snabbaste bussen till sala och ska försöka få stallet klart så tidigt som möjligt. Imorgon har vi ett juridik-prov i skolan, så min kväll utöver stallet kommer spenderas med huvudet nere i juridikboken.. suck. Ett tidsinställt kommer att komma upp under dagen, och sen live-uppdaterar jag er ikväll nångång igen. 
 
Ha en jättefin dag i skolan/på jobbet, eller om du är hemma och sjuk - krya på dig ♥♥ Hörs senare! 
Publicerat i Allmänt,

♥ En helt vanlig stallkväll hos oss ♥

Publicerat 2015-12-07 kl. 20:55:04 av Isabel Håkansson
Skratt, mys med hästarna, musik och jobb, jobb, jobb beskriver en helt vanlig stallkväll med mig och syrran. Ingen stalldag eller kväll är nånsin den andre lik, och jag tror det är därför jag fortfarande efter över 3 år med stallet som en vardagsrutin jag alltid ser fram emot ännu en ny stalldag. Tröttnar aldrig, och kommer som det känns nu aldrig att göra. Vi prioriterar inte alltid att vara bäst och snyggast, utan stallet för oss är en plats att kunna slappna av på. När vi är i stallet så existerar inte skola, drama eller något annat förutom vi, hästarna och stunden
 
Idag red jag bort Snobben till konditionssträckan där jag lät honom få galoppera av sig ettpar kilometer. Han var riktigt taggad till en början, fick hålla tillbaka honom ordentligt för att han inte skulle ta bettet och sticka, men såfort han fått komma lite till ro så sänkte han huvudet och galopperade på i en bra grundgalopp! Frustade och var nöjd. Väl tillbaka i stallet fick han gå in i boxen i 15-20 minuter för att få käka hans kraftfoder och dricka lite vatten, sen flätade jag ihop hans svans, satte på honom ett utetäcke och ledde ut honom på lösdriften där hans kompisar stod och väntade. Gosisar.
Vi bråkar, snor varandras smink och säger saker vi inte menar.. men hon är bäst ändå. 
En halvtjurig Snobben när syrran några sekunder innan bilden klickades gick förbi honom med två fullpackade höpåsar, utan att ens kunna bjuda på ett endaste litet höstrå ;) Hm. 
Fina tjockisponnyn fick sina ben och hovar avspolade, precis som alla andra dagar. Lite sjukt egentligen, att det är december och hästarna fortfarande kommer in med blötlera upp till hasarna? Men, men - hellre det än snö om ni frågar mig. 
Publicerat i Allmänt,

Ny vecka & nya möjligheter!

Publicerat 2015-12-07 kl. 08:58:00 av Isabel Håkansson
Me today. 
 
Jag har börjat gilla måndagar mer och mer på senaste tiden, att vi börjar klockan 10 på måndagar är en utav dem stora anledningarna ;) Denna veckan har vi dessutom luciauppträdande på fredag, vilket jag ser fram emot supermycket! Älskar lucia, det är så mysigt och fint. Men sen får vi inte glömma alla proven vi har denna vecka också, hehe. Idag tillexempel så startar vi igång den nya skolveckan med ett matteprov, följt av ett juridikprov på onsdag och en svenska redovisning på torsdag. Kämpa. 
 
Efter skolan så väntar stallet som vanligt och Snobben ska ridas ut till galoppslingan efter gårdagens trimjobb. Och påtal om gårdagens trim, SHIT så duktig han var! Joggade fram honom på lina eftersom han stått i två dagar, men när han fått busa av sig några varv så lugnade han ner sig fort och då hoppade jag upp. Tog tyglarna och började jobba direkt, och han gick ner i en fin och bärig form direkt. Jag log mig igenom hela ridpasset, ville aldrig hoppa av. Hoppas vi kan fortsätta på samma spår idag! 
Publicerat i Allmänt,

Söndagkväll & jag är tillbaka ♥

Publicerat 2015-12-06 kl. 22:15:18 av Isabel Håkansson
Alltså, ÅH vad jag saknat att blogga! Men.. hur börjar man igen efter en månads uppehåll? Det har ju hänt så otroligt mycket sist, vet vart jag ska börja och hur mycket jag bör ta i det här inlägget? Hm. Kan väl börja med att säga att designen och headern är uppdaterad och jag är heeeelt galet nöjd! Den är fräschare, tjejig och såååå jag. Älskar den! Var så trött på min gamla design med grå bakgrund och gamla bilder som header. Tusen tack fina Johanna.
 
 Denna "nystart" kommer dock inte bli riktigt som jag tänkt mig.. När jag tänkte på min nystart här på bloggen, så föreställde jag mig energifyllda och sprakande inlägg med planering inför nyår, glittriga klänningar och glada miner inför att det snart är jullov. Men jag tänker inte sticka under stolen att jag inte mår speciellt bra just nu, av många olika anledningar. En stor anledning är hästarna.. När vi hördes av sist, så hade jag två hästar. Nu har jag bara en utav dem kvar. Philip åkte hem till sin riktiga ägare i fredagsmorse efter snart 3 år hemma hos oss. Det var tungt, och jag har nog inte riktigt förstått än att jag sett honom för sista gången. Vår fina glädjespridare, Philip ♥
 
Snobben är tillsalu, men jag har absolut ingen stress eller panik över att få honom såld. Hittills har några hört av sig, men jag har inte känt att någon utav dem som mejlat har känts som ett relevant framtida hem åt Snobben. Jag kommer låta hans försäljning ta sin tid, och jag ihop med min mamma och gamla tränare kommer att se till att Snobben får hamna hos någon som kommer att älska och ge honom lika mycket tid, tålamod och kärlek såsom vi gjort. Den bästa förtjänar bara det allra bästa, right. 
 
Alla har sina ups & downs, ni har varit med om mååånga utav mina förr. Jag är så taggad på att ta denna blogg steppet högre denna gång och kolla hur grymma vi kan bli. Let's go!
Hejdå Philip, nu ligger alla tusentals bilder och inlägg om dig som fina minnen här på bloggen. Du kommer alltid att ha din egna lilla speciella plats i mitt hjärta. Stallets lilla maskot och allas favorit, älskar dig. 
Publicerat i Allmänt,

Trött, trött, trött.

Publicerat 2015-12-01 kl. 21:42:43 av Isabel Håkansson
Hörni, jag saknar er. Jag väntar fortfarande på min design och just nu känns det väldigt långt borta innan jag kan börja blogga igen, tyvärr. Men såfort den är klar, så lovar jag att sätta igång direkt. Det är en så enorm terapi för mig, att få skriva och att få dela med mig. Jag har bloggat på denna bloggen konstant i 32 månader, inte missat en enda vecka av mitt liv utan skrivit ner ALLT. Och nu... har jag missat nästan enhel månad. Det har hänt så mycket som jag vill skriva och dela med mig utan. Men jag väljer att vänta. 
 
Hoppas att vi hörs snart igen, och nästa gång med en ny och fräsch design & header ♥
Publicerat i Allmänt,