5 saker jag ogillar..

Publicerat 2013-11-30 kl. 18:10:00 av Isabel Håkansson
 
.. Folk som klankar ner på andra helahelahela tiden..
 
.. Översittare. Har sagt det förut och säger det igen, usch, fy & blä - skärp till er och sluta tro att ni är så mycket bättre än alla andra PUNKT..
 
.. Att bli väckt på morgonen, vem gillar det igentligen? Blir på dåligt humör av bara tanken och hatar att bli väckt. Det är kallt och ögonlocken är tunga, haha..
 
.. Djurplågare. Finner inte ord för dem äckliga vidrerna rent ut sagt, hur F*N kan man ens tänka tanken att göra illa ett djur som inte har nånting att säga till om eller kan försvara sig? Ett skott i pannan förtjänar dem allihopa, förlåt mitt ordval men seriöst..
 
.. Negativa personer, klarar inte av sånna då jag så lätt blir påverkad av folk runtom mig. Tycker att negativ humor är kul haha, men folk som är negativa i personligheten klarar jag inte av att umgås med. Att ha en dålig dag är en dag men att vara negativ dag ut och dag in - njaaaa..
Publicerat i Allmänt,

Dagen som varit

Publicerat 2013-11-30 kl. 15:43:15 av Isabel Håkansson
Jadu.. dagen svepte förbi utan att jag ens hunnit blinka känns det som. Började morgonen i stallet, mockade och allt det & sen red jag och syrran ut barbacka på hästarnas gossiga vinterpäls. Philip bar tomteluva och det var såsåså mysigt! Skrittade och travade massor och hästarna var världslyckliga.
 
Gick hem när vi var klara där somsagt och gjorde lunch för att sen städa och julpynta. Allt är inte klart ännu men mamma tog damsugningen och skurningen så jag är klar med mitt. Pernilla fortsätter städa och julpynta på sitt rum och pappa står i köket och gör middag, mys.
 
Nu ska jag byta om, fylla i ögonbrynen lite, käka och sen dra hem till Sandra för julbak tillsammans med henne och Märta. Helt perfekt dag! Till er kära läsare har jag en lite bilder ifrån dagen att bjuda på ↓
Världens finaste C-ponny påväg in ifrån hagen, glad som vanligt.
Red ut en jättemysig sväng med båda killarna.. Haha bilden till vänster är bara allmänt flummig då båda hästarna var otåliga, Philips nosgrimma hade hamnat lite på sniskan och Snobben fick halvöppna ögon på bilden, aja!
Nöjd Philip efter ridturen. Han hade rullat sig i den höigaste fläck han hittade, lekt med sin slitna gamla fotboll & delade på bilden ett hönät med Fanta.
Måste få visa er denhär bilden också, alltså hur söta är inte Bella & Alice? ♥
Publicerat i Allmänt,

Dan innan första advent

Publicerat 2013-11-30 kl. 08:51:10 av Isabel Håkansson
Ställde klockan på 8 imorse för att få en någorlunda lugn morgon, skönt. Väckte syrran och gjorde varm chocklad framför ett avsnitt av andra avenyn.. Nu ska vi börja byta om I guess & sen dra till stallet. 

Ska rida ut båda hästarna och fixa för att sen åka hem, storstäda, julpynta och ikväll julbaka med 2 braiga vänner. Denhär dagen kommer bli lååång och stressig men jag får försöka göra det bästa utav de!
Publicerat i Allmänt,

Fredag igen!

Publicerat 2013-11-29 kl. 15:00:33 av Isabel Håkansson
Idag är det fredag mina vänner!! Skoldagen gick bra & fort, jag och Märtis fick skjuts hem av pappa så jag kom väl hem för 20 minuter sen ungefär. Har gjort lite mellis och ska äta upp det nu innan jag tar en promenad till stallet för att fixa allt där. Tänkte skritta ut/promenera Philip lite och Snobben får vila. Annars blir det bara borst, mys & stallpyssel - välbehövligt.
 
När jag kommer hem ska jag byta om till myskläder och bara se serier och äta gottis, perfekt fredagskväll!
Publicerat i Allmänt,

Svar på kommentar

Publicerat 2013-11-29 kl. 12:53:00 av Isabel Håkansson
"Vad gör du om du stöter på någon som kallar dig för fula ord eller slår dig? Asså hur skulle du reagera??
Du verkar vara lite tuffare av dig så undrar typ, aa haha. Mvh, Emilia<3"
 
Svar: Hej Emilia! Alltså tuff skulle jag inte kalla mig, men jag KAN vara otroligt känslokall och backar inte om nån är dum mot mig eller mina kompisar. Om nån kallar mig fula ord eller slår mig så gör jag det som känns rätt för stunden, slår nån till mig och jag redan är på dåligt humör så finns det nog risk för att jag slår tillbaka ärligt talat haha.
 
Har aldrig varit mesig av mig och är inte rädd för att ta upp en fight om det skulle behövas. Skulle dock aldrig vara elak mot nån som inte gjort mig illa/sårat mig ifrån början, det är bara otroligt onödigt och omoget. Kortfattat alltså så är jag snäll mot dem som är snälla mot mig och tvärtom.
Stå på dig Emilia, kram!
Publicerat i Allmänt,

Lite allmänt

Publicerat 2013-11-28 kl. 21:30:15 av Isabel Håkansson
Hej på er! Nu är denna dag över, skönt om inte annat.. Nu har jag 3 förhoppningsvis helgrymma dagar att se fram emot & ååh är så tagg på dethär! Iallafall, stallet idag då.. var väl där från 16-19 typ så det vart ett par timmar, mockade och det vanliga och sen red jag och syrran ut på båda hästarna. Skritt och travjobbade, Snobben var skitfin och jätteduktig. Lite stark men det får man räkna med när man rider ute på honom :)
 
Avslutade med lite galopp i paddocken eftersom det var mjukt där. Snobben tyckte det var jätte tråkigt haha men han kämpade på bra tycker jag! Efter passet skrittade jag av honom förhand som vanligt. Pappa hämtade oss i stallet såfort vi var klara och så åkte vi och handlade. Handlade främst till helgens jul-bak som jag skrev om i förra inlägget, mysfaktorn på högsta!
 
Har hört ifrån flera håll nu ikväll att min blogg inte updateras på blogkeen och jag har samma problem med vissa bloggar som heller inte updateras på min blogkeen. Så där har jag nog förklaringen till min dykande statistik, hoppas det fixar till sig snart.. Aja, vi hörs imorgon bloggers, godnatt!
Om du bara gick & raka skulle du inte behöva se ut som en björn, lillskit♥
Publicerat i Allmänt,

Ännu en positiv sak med julen

Publicerat 2013-11-28 kl. 17:02:00 av Isabel Håkansson
Inte nog med att julen är det mysigaste som finns så är även julbaket och allt därtill huuur mysigt som helst. På lördag ska jag, Sandra & Märta julbaka vilket ska bli jättekul. Ensam tid med två utav mina bästa och närmsta kompisar tillsammans med julbak och julmusik. Jag hade tänkt baka knäck, lussebullar och pepparkakor, det vanligaste kring jul med andra ord!
Brukar ni ha julbak eller nånting liknande innan jul?
 
Publicerat i Allmänt,

Mer död än levande

Publicerat 2013-11-28 kl. 14:57:36 av Isabel Håkansson
Saknar sommar & sommarlov ♥
 
Alltså torsdagen idag förknippar jag lite med snark typ haha.. Varit trött hela dagen och jag verkar inte ha varit ensam. Skolveckan kändes som om den varade i en vecka och den var så vidrigt seeeg, aja sitter här hemma nu iallafall & jag lever, pjuh ;)
 
Nu snart ska jag hoppa i ridkläderna och dra upp till stallet. Snobben tömkördes igår av Mickis så idag tänkte jag att vi kunde rida ut en sväng, bara skritt och trav och om vi hittar nåt is-fritt område även galoppera lite i lättsits, bara avslappnad form/bus, välbehövligt för båda prinsarna. 
 
Ikväll ska jag börja knåpa på lite tidsinställda och sådär, så taggad för fredag och helg. Älskar mitt liv och alla inblandade även om det känns något kaos när jag tänker efter, aja det är så det ska vara!
Publicerat i Allmänt,

Typical tjejer // instagram & bloggen

Publicerat 2013-11-28 kl. 13:02:00 av Isabel Håkansson
På tjejers instagram ser man nästan alltid folk som lägger upp bilder med mysiga sockor där benen finns med i bilden, vit bakgrund och en effekt som gör att benen ser så bruna ut som möjligt. Och så träningshysterin.. tjejer springer ut & in på gymmet var och varannan dag och lägger upp bilder på instagram på sina rosa eller lila airmax skor. Träning för mig är blod, svett och tårar och inte att ha dem snyggaste träningskläderna, snyggast tofs i håret eller att ha en kesella nedpackad i träningsväskan, det är så mycket mer än så.
 
En sak jag och Märta pratat om mycket också är folk som lägger upp en fredagskväll när man är 3-4 tjejer som ska dela på en liten hjärtformad skål med frukt och en hjärtformad liten skål med nutella.. är det bara vi som sitter med 1 chipspåse, 1 godispåse och 1 dricka eller gömmer dem undan det på bilden för att det ska se fint ut? Haha vi har disskuterat om de en hel del ska ni veta.. Kanske är det vi som nästintill äter ihjäl oss men vafasen..?
 
På bloggarna läser man om tjejer ELLER killar (oftast tjejer) som skuttar runt på rosa moln, har den perfekta familjen, en underbar pojkvän, skolan går helt perfekt och man är stolt över sin presentation i varenda ämne, mysiga fikor med nymanikulerade naglar och Ipads med glittriga skal hör till vardagen.. går det verkligen till så?
 
Säger inte att jag aldrig lagt ut bilder då jag vill att allt ska se helt perfekt ut med ljusa bakgrunder och bruna ben, eller att jag aldrig nånsin låtsas att mitt liv är perfekt på bloggen fastän jag brutit ihop bara några få minuter innan. Men när man tänker efter är det rätt konstigt, VARFÖR vill man se och verka så himla perfekt hela tiden?
Publicerat i Allmänt,

Sihs 2013

Publicerat 2013-11-27 kl. 19:36:00 av Isabel Håkansson
♥ Repgrimma + långa tyglar, är så tagg på att börja träna mer i grimma och komma Snobben närmare än närmast!
 
♥ En ny slicksten, Snobben var helt in love med sin andra sten han fick förra vintern.
 
♥ Bruna sporremmar.
 
♥ Nya stövelstrumpor
 
♥ Nytt swarskowski pannband
Känner jag mig själv rätt så blir det nog inte ens hälften av det jag skrivit i min inköpslista & istället en massa spontanköp, men jag försöker hålla mig till det på listan haha.
Såå taggad för Stockholm Internation Horseshow 2013, låt det gå fort nu fram tills söndag!
 
Publicerat i Allmänt,

Lite sen update

Publicerat 2013-11-27 kl. 19:08:16 av Isabel Håkansson
Men hejsan! Längesen jag skrev till er nu känns det som, förlåt!! Känns lite konstigt faktiskt haha, förr har jag alltid varit noga med att 3-4 inlägg VARJE dag ska dyka upp under tiden jag är i skolan, bilder som visas i bloggen ska vara av bra kvalité och redigerade. Jag hade (innan ponnyryttarnaa) en stadig statistik på 400-500 unika/dag och fick över 20 kommentarer/dag, vart tog den drivande blogg tjejen vägen liksom?
 
Idag iallafall så gick vi den längsta dagen i skolan, grymt segt om jag ska vara helt ärlig och jag var inte speciellt driven. Fick en liten knuff framåt i vårat jätteviktiga projekt om kärnkraftverk och redovisade på spanskan med Märtis vilket gick asbra iallafall. Vi skippade engelskan och fick besök av några som jobbar för barnens rättigheter, jätteintressant var det & klassen verkligen öppnade upp sig ännu lite till.
 
Nu ska jag göra tidsinställda och fixa lite med bloggen, imorgon ekar den inte tom - promise you. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Ridhus träning

Publicerat 2013-11-26 kl. 22:01:00 av Isabel Håkansson

Tid: 1 och en halvtimme

Inriktning & mål: Att rida igenom honom ordentligt, blev även lite hopp.


 

Allt började med bråk på gården, Snobben blev blockerad och tänkte testa om det gick att slippa gå in i transporten. Vi stod iallafall MINST i 30 minuter och bråkade med honom och jag var med om en riktig "nära döden upplevelse" en gång haha. Jag stod vid sidan av rampen och Snobben börjar stegra sig och slå med framhovarna. Rakt upp stod han och hovarna var väl en sisådär 5 cm från mitt ansikte, jätte äckligt var det! När han gick in iallafall så fick han kraft, klapp och så fick han stå och pilla på sitt hö-nät.

 

Mickis började rida honom som ni även kan se på videon, mest basic jobb i skritt, trav och galopp med lite variation mellan volt och fyrkantspår, han var dukig och fick upp flås. Han var väldigt duktig när jag red sen också, kändes något okoncentrerad då det kom in en isis som han blev väldigt intresserad av men äsch!

 

Han kändes så pass fräsch och bra så vi bestämde oss för att hoppa honom lite. Hoppade fram på låga hinder och avslutade med en övning som verkade enkel men var desto svårare haha.. Det var först ett räcke på typ.. 60 som vi skulle rulla över i galopp sedan skulle jag sakta av Snobben till trav och trava över bommen och hindret som låg på 80 några galoppsprång efteråt. Inga höjder eller svåra linjer utan det var liksom bara rakt på, men om jag säger såhär... jag fick inte stopp på hästen till en början. Han blev så satans stark alltså, helt sjukt vad stark han kan bli! Sista gångerna iallafall så saktade han av snällt och då avslutade vi. Travade av honom lång och låg mellan hindrerna och han var sååå fin, duktiga älskade ponny.

 

På mindre än 10 minuter fick vi in honom i transporten också, så jag är glad och nöjd över honom. Tack mamma och Mickis för all hjälp, och så tack till världens bästa ponny♥

Publicerat i Snobbens ridbok, Videos,

I'm not afraid..

Publicerat 2013-11-26 kl. 12:14:00 av Isabel Håkansson
.. för att ta ett slag eller två, fightas och stå upp för saker jag tycker är rätt eller uttrycka mig om saker jag tycker är fel.
 
.. för att försöka, chansa & prova nytt. Går in 100% för att ha kul och försöker alltid leta upp nånting positivt i sakerna jag gör, skiter fullständigt i vad folk runtom tycker.
 
.. för att vara MIG. Skulle aldrig låtsas vara nånannan för att få folk att gilla mig, NEVER.
Publicerat i Allmänt,

Nu kör vi -tisdag

Publicerat 2013-11-26 kl. 07:45:00 av Isabel Håkansson
Tisdag och jag har tagit definitionen av bad-hairday till en ny nivå.Håret är elektriskt och torrt, äkta vinterhår liksom. Aja, går en aschill skoldag idag och slutar lite innan 3. Åker hem därefter och sen blir de träning, askul! 
 
Hör av mig så fort jag får tid över, ha en grym dag alla ni! 
 
 
Publicerat i Allmänt,

Måndag 25 november

Publicerat 2013-11-25 kl. 21:55:42 av Isabel Håkansson
Känner mig alltid lika omotiverad till att kliva upp ur sängen en måndag-morgon. Tur att jag brukar piggna till på bussen när lurarna åker i öronen och jag sätter på peppmusik, vad sjutton hade jag gjort utan musiken? Iallafall, lång skoldag men den gick relativt fort. Ingen jättefokus ifrån min sida men skoldagen gick bra i övrigt!
Lyssnade på Linn & Ebbas podcast på bussen hem och peppade till rejält. Kom hem, gjorde mat, bytte om och gick till stallet. Mockade, gjorde mat och bytte vatten åt alla 3 hästarna i stallet och sen red jag och syrran Philip och Snobben.
Idag tog jag bara på en grimma och knipsade på ett par tyglar i ringarna, det är rätt nytt för oss båda vill jag lova men åååh så kul det är!!
 
Skrittade och travade även en hel del, gjorde massa volter, halter, skänkelvikningar osvosv och han var så jäkla lyhörd. Gjorde halter direkt ifrån trav och gjorde serpentinbågar och volter med endast mina vikthjälper. Han tyckte det var så himla kul och nickade hela tiden och ville göra mer, hjärtis.
 
Lät honom nosa och lukta lite på transporten efter passet, och så passade han på att slicka rent dragkroken på transporten också haha. Nu ska jag göra ett tidsinställt på en läsares beställning och sen ska jag sova tidigt ikväll. Puss på er ♥
I brist på bilder får ni 2 fina bilder på syrran och hennes fina shettis Philip.
Publicerat i Allmänt,

10 skönhetstips

Publicerat 2013-11-25 kl. 12:28:00 av Isabel Håkansson
1. Byt örngott ofta. Detta är ett bra tips om du har problem med t.ex finnar. Om du går och lägger dig utan att ha duschat så kan smuts, avgaser etc finnas i ditt hår och lägga sig som ett "lager" på kudden. Det lagret sätter sig i sin tur i ditt ansikte.
 
2. Smörj in dina fötter! Efter att du duschat och skrubbat fötterna smörjer du in dem med en fet kräm eller fotkräm. Gör det innan du ska sova och sov med sockor på så kommer fötterna bli jättemjuka!
 
3. Vintertorra läppar? Har du vintertorra läppar och inget läppbalsam/lipsyl hemma, skrubba dem lite försiktigt med tandborsten.
 
4. Plocka brynen efter duschen! Plocka brynen efter en varm dusch eller bastun. De är lättare att plocka och brukar inte göra lika ont. Undvik att plocka brynen under ”lingonveckan”.. då sägs det att det ska göra lite ondare, haha.
 
5. För alla som använder BUS och får ränder.. Applicera tandkräm med blekande effekt på bus-fläckarna och låt verka i cirka 10 minuter. Ett annat knep är att blanda bakpulver med lite vatten att försiktigt skrubba blandningen på ränderna. Puts väck!
 
6. Få naglarna att växa fortare! Massera dem så ofta du kan genom små cirkelrörelser, det timulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer betydligt fortare.
 
7. Torra naglar & nagelband.. Torra naglar och nagelband återställs med olja. Har du ingen nagelolja hemma så kan du prova istället att doppa naglarna i en skål med varm olivolja.
 
 8. Inga mer påsar under ögonen! Får du påsar under ögonen under den stressiga vardagen med lite för lite sömn? Lägg in en metall-sked i frysen över natten och håll skeden på den säckiga delen under ögat i minst 1 minut. 
 
9. Drick mycket vatten! Det har ni säkert hört 1000 gånger förut men det hjälper otroligt mycket. Det ger huden lyster & elastisitet.
 
10. Halvskitigt hår är lättare att sätta upp.. Ska du bort nånstans och vill ha en snygg frisyr som ska hålla så är det betydligt lättare att ha halvskitigt hår, hur ofräsht det än låter!
Publicerat i Allmänt,

Ny vecka, nya möjligheter

Publicerat 2013-11-25 kl. 07:12:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Första dagen på veckan, alltså rätt lugnt. Är alltid trött såhär på måndagarna så jag tänkte mig lite skrittjobb för killarna i paddocken och annars lugnt. Får vi plugg att ta hem så gör jag dem i sängen tillsammans med bra musik och myskläder.
 
Tisdag: Jätteskön skoldag & efter skolan så lastar jag, mamma och Mickis på Snobben och åker till ridhus. Mickis ska rida Snobben först och känna på honom. Han har känts lite stel nu ett tag, så Mickis börjar rida och så utgår vi beroende på hur hon tycker att han känns därifrån sen. Blir rätt sent skulle jag tro.
 
Onsdag: Först går jag längsta dagen i skolan på hela veckan (snälla skjut mig) och sen är det oplanerat. Kanske är med nån kompis, kollar på julklappar eller åker hem för en chill eftermiddag, ingenaning. Mickis rider Snobben.
 
Torsdag: Skola först, kort dag. Sen till stallet och motionerar hästarna, vi får se vad underlaget håller för.
 
Fredag: Hästarna vilar inför en motionshelg (dem går alltid lite hårdare på helger). Pysslar och masserar båda killarna, kanske kan ta på mig stallet själv på fredag om jag är riktigt snäll mot syrran :)
 
Lördag: Tänkte rida runt Ösby om hästarna har fått broddar. Mycket galopp och trav!
 
Söndag: GLOBEN HORSE SHOW HELA DAGEN! Förhoppningsvis rider Mickis Snobben.
Publicerat i Allmänt,

24 november

Publicerat 2013-11-24 kl. 18:04:07 av Isabel Håkansson
Känns som att dagen precis börjat även om den typ är över nu och det är svart utanför fönstret.. Idag iallafall åkte jag och syrran till stallet runt 11, mockade och fixade först och sen lindade jag Snobbens ben och satte på honom ett matchande schabrak för att sen rida lite på rundbanan, för skojsskull liksom ;) Han var riktigt fin stundtals men ibland var han extremt stel och nöp bara i bettet. Philip var som jag förutspått riktigt pigg och glad haha, som vanligt!
 
Efter stallet åkte jag till stan för att gå på skyltsöndan eller "julmarknaden" som jag råkade skriva i förra inlägget. Julbelysning och julsånger, granar och det lilla tåget som åkte runt på torget - julen må vara det mysigaste på året.
Kollade lite julklappar till mamma & pappa och tog en fika. Åkte hem och åt middag med familjen, duschade efter det och nu sitter jag här.
 
Tänkte sätta mig i sängen och planera kommande veckan. Veckoplanering kommer upp imorgonbitti, puss ♥
Publicerat i Allmänt,

Vad vill ni läsa mer om?

Publicerat 2013-11-24 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon söndag

Publicerat 2013-11-24 kl. 10:17:28 av Isabel Håkansson
Trött som sjutton och har stallet + kaninburarna att fixa idag. Var pepp på denna dag men det förstördes lika snabbt när folk runtom försöker bestämma över mig... spyr. Aja, laddar om för en ny vecka iallafall & jag hoppas att den går igenom snabbt och smärtfritt.
 
Idag ska hästarna ridas på rundbanan i alla gångarter. Tänkte jobba mycket med sidvärsrörelser i lite djupare form på Snobben. Philip hoppas jag inte är allt för pigg så att syrran kommer hem levande haha. Annars är dagen ännu oskriven och jag är taggad! Får se om det blir nån julmarknad i eftermiddag annars blir det andra avenyn och vila, skönt det med.
2 fina bilder på Pernilla och Philip från i september..
Publicerat i Dagens planer,

Glossybox

Publicerat 2013-11-23 kl. 22:03:40 av Isabel Håkansson
Glossybox är en såkallad "beauty box" kostar 139 kronor och skickas ut till medlemmarna i glossybox 1 gång/månad. Man kan enkelt hålla kolla på sidan vad som kommer i nästa box och avboka boxarna om dem t.ex innehåller produkter man redan har hemma eller inte är i behov av.
 
Produkterna är i BRA kvalité för att tillägga. Gillar du smink och/eller hudvårdsprodukter samt att spara pengar så tycker jag helt klart att du ska klicka dig in på glossybox.se
Publicerat i Allmänt,

Västerås

Publicerat 2013-11-23 kl. 18:20:12 av Isabel Håkansson
Varit i västerås hela dagen, därav updateringen. Shoppade litegrann, har börjat bli snål när det gäller saker jag köper för mina egna pengar.. Det är en tröja jag ångrar som sjutton att jag inte köpte, aja! Försov mig imorse så jag fixade mig på 3 minuter, om man ens kan kalla att klä på sig och borsta håret är att fixa sig haha.
Ett par vita lindor (dem jag önskade mig i julklapp.. oupsie), asmysiga knästrumpor att ha hemma, 3 par trosor, bruna ridhandskar & en julklapp till min syster som inte är med på bilden.
Publicerat i Newie,

Tappad motivation

Publicerat 2013-11-23 kl. 12:59:00 av Isabel Håkansson
Tappat motivationen helt till träningen (utöver ridningen) HELT. Äter choklad och dricker energidricka jätteofta för att inte tala om vad jag äter på helgerna. Rör mig inte ur fläcken om man inte räknar med mina pw's till stallet eller när jag rider då..
 
Vetinte hur jag ska göra för att komma på banan igen? Dör hellre än att t.ex åka in på cirkelträningarna & då är de illa..
Mamma, jag och Bella på en löprunda för över 1 månad sen.
Publicerat i Träning,

Pucko ponny

Publicerat 2013-11-22 kl. 21:24:07 av Isabel Håkansson
Att äga en ponny är både väldigt roligt & lärorikt men sååå jobbigt vissa gånger! Idag red jag ut ensam i mörkret, vad jag inte visste var att det skulle vara GLASHALT på vägarna.. Tänkte vända och rida hem men så kom jag på att vi har en åker i närheten, jag hoppade av Snobben & checkade underlaget på åkern och hoppade sen upp igen.
 
Det är rätt högt gräs på åkern så Snobben får lyfta benen högt vilket han tyckte var väldigt jobbigt tydligen, mer om det sen. Började med lite skrittjobb innan jag rullade igång i trav. Det var vissa fläckar som det låg lite snö kvar på och vissa fläckar med is, så jag gjorde endast stooora volter i samlad trav, är så nojig på underlag haha!
 
Galopperade lite och han skötte sig utomordentligt bra, han fick upp flås och jobbade med hela kroppen, klapp på halsen och skrittpaus i några minuter innan jag tänkte att vi skulle fortsätta. Man märkte att Snobben var lite trött vid dethär laget så jag tog tyglarna och tänkte avsluta honom rätt snabbt, men så skulle det tydligen inte gå till enligt Snobben själv.. 
 
Först tvärnitade han och kollade upp mot skogen, och sen började han göra något frustliknande ljud och jag kände hur han blev mer och mer stressad. Tröck på honom framåt och då försökte han springa, satt bara ner och lugnade honom med säte och röst, inget hårt tryck i tyglarna eller hastiga rörelser utan lugnt och sansat.
 
När han förstod att det inte gick att springa så började han backa.. och backa... och backa. Väntade ut honom och när han äntligen stannade så gick jag på honom framåt, han fortsatte backa några steg men då röt jag till åt honom och då blev det fart på herrn vill jag lova haha. 
 
Mitt försök för att få honom att skritta hem var ju rätt lönlöst och vi trippade hela vägen hem med en Snobben som var helt blockerad. Ju längre vi skrittade dock lugnade han ner sig och när vi svängde in på vägen som ligger ca 50 meter ifrån stallet så bara sänkte han huvudet och gick som vanligt.. Snobben visar inte att han tycker nånting är jobbigt genom att sega utan att börja dumma sig, precis som han gjorde idag. Dock brukar det inte vara så extremt men som jag sagt förut:
Snobben är en ponny med ett humör som heter duga, är envis som en åsna och stark som en oxe haha. Jag och Mickis brukar säga att han är lite för smart för sitt eget bästa och det stämmer verkligen. Han är verkligen hur interligent och smart som helst, sjukt igentligen!
 
Var småirriterad på honom när jag hoppade av men när jag tagit av honom grejerna och masserade honom så var han så pussgo och glad så det gick inte att vara sur längre, älskar honom så himla vidrigt mycket ♥♥
2 bilder ifrån en sämre träning tidigre i höstas, men det bjuder jag på idag!
 
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Godmorgon ♥

Publicerat 2013-11-22 kl. 07:49:00 av Isabel Håkansson
Lovely fredag!! Ska gå klart skolan först, plugga så bra jag kan och vara med kompisar, får se om jag hittar på nåt efter skolan annars tar jag bussen hem. Blir fredagsmys i stallet senare iallafall & en uteritt i mörkret, mysmysmys.
 
Ikväll blir det serier och gott tills seeent, det blir bättre än bäst! Ha en skitbra fredag, PUSS
Publicerat i Allmänt,

21 november

Publicerat 2013-11-21 kl. 15:47:07 av Isabel Håkansson
Fantas lurviga shettisben förra vintern, så gosiga haha!!
 
Idag klev jag upp någorlunda tidigt och nästan direkt när pappa väckte mig & för ovanlighetensskull så fick jag njuta utav en morgon utan innehållet stress. Åt frukost, bytte om, plattade håret och sminkade mig i lugn och ro, bäddade sängen och gav kaninerna pellets utan att behöva oroa mig för att jag ska missa bussen, otroligt skönt!
 
Åkte till skolan runt halv 8 och slutade 2, kort dag MEN bara tråkiga lektioner haha. Efter skolan gick jag och Pernilla till sibylla och åt, snackade och skrattade och sen åkte jag hem med magont ifrån helvettet. Har fortfarande riktigt, vidrigt ont i magen så ska försöka sitta still i nån halvtimme nu innan jag går till stallet. Rider ut i mörkret och fixar allt i stallet, helst av allt vill jag lägga mig under täcket och somna för att vakna upp till fredag men vad gör man inte för kusarna uppe i stallet? ;)
Publicerat i Allmänt,

Önskelista 2013

Publicerat 2013-11-20 kl. 22:02:35 av Isabel Håkansson
 
Efter att ha försökt lägga upp dethär inlägget i över 2 timmar så fungerade det nu äntligen! God natt älskade bloggisar, vi hörs imorgon ♥
Publicerat i Allmänt,

En snabbis till granngården

Publicerat 2013-11-20 kl. 17:23:47 av Isabel Håkansson
Har strosat runt i sockor, mjukisshorts och en stor munkjacka hela dagen. Följer med mamma nu iallafall till granngården för att köpa kraft till hästarna och lite "godis" till kaninerna. Inget stall idag utan jag ska bara hem efteråt igen och gosa ner mig i sängen för att skriva en julönskelista. 

Åt jättegod mat med familjen för nån timme sen och kom på att vi ska till tenerife om lite mer än 1 månad, underbart!! 

Publicerat i Allmänt,

Wanties

Publicerat 2013-11-19 kl. 20:23:40 av Isabel Håkansson
En helt vanlig kjol tills vi åker till tenerife, passar till bandeau toppar och låga converse typ, asfint & enkelt.
Boyfriend-jeans är så himla snyggt och coolt, dock är typ alla boyfriend jeans jag ser på internet jättehögt uppvikta (?), skulle vilja ha dem lite längre i vaderna.
En vanlig grå bandeau topp, grå utan axelband. Skulle passa bra till kjolen eller shorts med hög midja.

Kläderna är ifrån Nelly.com, madlady.se och asos.com.
Publicerat i Allmänt,

♡ Extremt lugn tisdag ♡

Publicerat 2013-11-19 kl. 20:01:06 av Isabel Håkansson
Hej på er! Bloggen känns så boring just nu men jag gör seriöst inget alls typ just nu haha, lägger 50% på skolan, 25% i stallet och resten med vänner och familj. Idag pluggade jag från 8 till 3 och sen åkte jag hem med Sandra till mig. Tog 3 snabba bilder varav 1 blev helt ur fokus haha, aja! Åkte till stallet därefter eftersom syrran har feber.
 
Jag longerade Snobben och Sandra körde lednadsövningar med Philip. Philip var lite trött efter att ha ridits och motionerats hela helgen, nuttis haha! Snobben kvicknade till efter ett tag och blev någorlunda lyhörd. Riktigt mysigt & vi snackade en massa om saker jag bara kan prata med henne om typ, bästa Sandra ♥
Ur fokus ↑
Publicerat i Allmänt,

Bakar

Publicerat 2013-11-19 kl. 10:24:56 av Isabel Håkansson

Bakar pepparkaksdeg med klassen, vill ha jul nunununu, så mys ju!
Publicerat i Allmänt,

4 saker för en bättre blogg

Publicerat 2013-11-18 kl. 22:04:00 av Isabel Håkansson
 
Att man strukturerar upp allt så det inte blir/är rörigt.
Det värsta som finns är folk som nämner namn, eller skriver om saker som inte nämnts för läsarna förut. T.ex:
"Sen gick jag och Thea ut och aa.. hahaha" Varför skriver man ens nåt sånt? Nope, skippa det eller förklara så man förstår.
 
Varierade bilder, texter och inlägg.
Vad är en blogg om den inte innehåller en gnutta variation? Mobilbloggar då & då, kamerabilder och datorinlägg blandat med mobilbilder. Ja, ni fattar grejen!
 
ATTITYD.
Attityd, attityd och lite mer attityd!!! Bloggare som vågar stå upp för det som är rätt och bloggare som vågar skriva ut saker och åsikter dem har lust att knögla ihop och kasta i soptunnan. Dethär tycker jag är snyggt, end of story. ATTITYD.
 
♥ Att man har en "tråd"
Förstår att man inte vill binda upp sig till nånting som man skriver om dag ut och dag in. Jag gillar att skriva om hästarna tillexempel men vill inte skriva om det varje dag, drev rena hästbloggar förut och visst det var kul MEN det var sååå inte min grej.
Jag tycker ändå man ska ha som en "tråd" så läsarna vet lite vad bloggen är inriktad på när det för första gången klickar in på bloggen.
 
♥ En snygg design
Vet inte om ni är lika som jag men om jag kollar in på en blogg och designen är vit och headern består av en svart text och några svarta fåglar så stämplar jag bloggen därefter.. Det ska vara stilrent, personligt och "hemtrevligt" ;) 
Dethär är mina åsikter och komihåg, att det absolut viktigaste av ALLT är att din blogg är personlig och du trivs med den. Allt annat kvittar igentligen!
Publicerat i Allmänt,

Mysmåndag

Publicerat 2013-11-18 kl. 20:44:54 av Isabel Håkansson
Skoldagen var seg. Försov mig först och fick reda på ett provresultat i engelskan som inte gick speciellt bra, godkänt men det var en spalt som hon inte riktigt förstod så det ska jag förklara för henne muntligt, läskigt haha! När jag kom hem så åt jag en snabbis och åkte sen till stallet med syrran.
 
Mockade och gjorde fint i stallet samt pysslade om hästarna ordentligt. Tog en promenad i rask skritt, och hästarna tyckte nog att det var riktigt skönt! Eller jag promenerade och Pernilla red. När vi kom tillbaka in i stallet så masserade jag Snobben nacke och stretchade, OM han njöt?! Satte på honom hans "pyjamas" och kvällsfodrade.
 
Nu ska jag ta en dusch, ha i hårinpackning, raka benen och sen ska jag lacka naglarna samt ta fram kläder tills imorgon. Vi hörs snart!
Busiga lilla björnponny♥
Publicerat i Allmänt,

Söndag

Publicerat 2013-11-17 kl. 11:18:52 av Isabel Håkansson
Vaknade nyss av att jag hade världens mensvärk, tog en ipren och försökte somna om men det var lönlöst.. Solen strålar iallafall och det är nästan 10+ grader såhär den 17 november, hur underbart? Tänkte släppa ut kaninerna i hopphagen och städa lite på rummet, torka av skrivbord & damma lite.
 
Senare idag ska jag och mamma ev. rida ner till Ösby och jag ska hoppa Snobben. Mickis är sjuk så hon är tyvärr inte med idag men det ska nog gå bra ändå. Får se om han bär på samma energi som igår eller om han fick ur sig den, återstår att se ;) Är iallafall taggad och hoppas på att det ska gå bra! Puss
Publicerat i Allmänt,

Så bra dag

Publicerat 2013-11-16 kl. 20:28:23 av Isabel Håkansson
 
Som jag saknat dessa stalldagar, inga planer utöver stallet och att bara kunna njuta utav att andas in den friska luften uppifrån hästryggen eller bara borsta i timmar. Så bortsett från att båda ponnysarna var vilddjur idag så var dagen inte långt ifrån perfekt.
 
Började med att ta ut Snobben på en tur.. eller jag hann inte jättelångt förrän 2-3 älgar kom springandes nerifrån skogen. Snobben springer hem med hjärtat i halsgropen och bestämde sig därefter att han inte skulle gå ut igen, Börje såg alltihopa (han står i stallet och har travhästar) och sa att jag gärna fick rida bakom honom när han körde.
 
Det gick bra tills vi kom ut på travspåret och började trava, haha Snobben fick nåt ryck och började skrika, hoppa upp & ner, bocka och allt vad som nu kan kommas på, tror han var taggad och något frustrerad över att han inte var lika snabb som Börjes stora travhästar. När vi kommit en bit så bestämde jag mig för att stanna Snobben och sen svänga in på en annan ridväg än vart Börje skulle, allt för Snobbens bästa och att han inte skulle bli helt sönderstressad eller kanske t.om skada sig.
 
I början trippade han bara omkring men då flyttade jag honom sidvärs och varierade mycket form varvat med halter och travintervaller och då slutade han trippa. Visste inte riktigt om jag vågade mig på att galoppera eller inte när vi kom ut på galoppslingan men vafasen tänkte jag sen och fattade galopp. Det gick så himla fort och Snobben blev stark MEN han lyssnade ändå och jag kunde bryta av, öka och sakta galoppen om jag ville ändå. Han bytte galopp typ vartannat steg men så gör han om han är taggad haha, det är så typiskt Snobben det bara kan bli ;)
 
Efteråt tog jag ut Philip på hans andra tömkörningstur hemma hos oss. Vid dethär laget hade det börja blåsa storm och det påverkade Philip något otroligt. Då & då sprang han åt sidan eller galopperade på stället, dock tänkte jag inte mer på det utan fortsatte gå. När vi gick förbi ett gärde så fick han för sig att galoppera ut på gärdet med mig bakom, och jag blev helt paff haha.
 
Fick inte stopp på honom först men sen så bara "NEEEEEJ" och så tvärstannade han och likaså jag. När vi kom upp på vägen igen så vände jag efter ett par meter och travade honom hela vägen hem. Avslutade honom i paddocken genom att galoppera honom på en volt runt mig innan han fick skritta en stund. En del bakutsparkar och pip blev det men det var av ren glädje och energi. Säg ALDRIG att shettisar är barnponnysar för dem är envisa och starka som oxar, dock kan jag hålla med er om att dem bör vara det sötaste som skådats♥
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2013-11-15 kl. 07:58:35 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Fredag idag ju, åååh vad skönt! Skolan är det första på min checklista att göra klart idag.. segt. Men förhoppningsvis går det relativt fort. Slutar vid 3 och tar bussen direkt hem, mockar och pysslar i stallet eftersom Milla & Sandra ändå inte kommer förrän halv 5/5. Tänkte massera Snobbens ben och skämma bort honom lite, annars ska han bara få vila inför helgen :) Stå i en nymockad box med innetäcke, lindade bakben och hö i hönätet.
 
Aja, nu ska jag plugga vidare på engelskan, känner mig inte 100% säker på provet idag om jag ska vara helt ärlig.. Puss
Publicerat i Allmänt,

Torsdag

Publicerat 2013-11-14 kl. 21:09:54 av Isabel Håkansson
Torsdag, lovely lovely torsdag. Hej på er! Idag var en bra dag, gick i skolan till 2. Betade av två prov och pluggade på somvanligt. Tror båda proven gick bra, sattsar och är nästan säker på att jag får godkänt (E) men hoppas såklart på högre :) Efter skolan åkte jag hem, åt thai med syrran och tog en pw till stallet. Tänkte ju longera idag men kände att jag ville inviga och rida med mina nya stövlar med sadel. Efter en lång vecka då Snobben gått varenda dag så jag tog fram ett litet plutt kryss som jag kunde ha med på dagens pass för att han skulle tycka det var lite kul.. tror ni inte det är lite hårt i paddocken sen när vi kommer ut på kvällen och ska rida eller..? JO.
 
Skrittade och travade honom iallafall och man märkte att han var trött i huvudet. Koncentrerade sig på allt annat än mig och ville inte alls - allt det tyder på en trött Snobben. Fick jobba som en tok men han blev fin tillslut. Trav i nedsittning.. WOW säger jag bara! Vill verkligen ut och starta dressyr snart när det kommer en bra tävling nära, LC:1 eller LC:2 bara för rutin och träning.
 
Åkte hem och smörjde Snobbens träns och bytte sen om till mjukisar, hoppade i uggsen och åkte till affären med mamma och pappa. Köpte våfflor, bär, glass, chips, dricka och allt som kan tänkas vara med på en kväll tillbringandes med vänner. Ska hem med 2 kompisar till mig efter stallet imorgon, göra våfflor och se på idol, massa tjejsnack och skratt gissar jag på att det blir också.
 
Nu ska jag se på finalen på "hela sverige baka" och plugga engelska på pauserna, myskväll på G - hörs sen
 
Publicerat i Allmänt,

Välbehövlig vilodag

Publicerat 2013-11-13 kl. 19:53:58 av Isabel Håkansson
Shit vilken välbehövlig vilodag jag hade idag.. Var med Linn, Sandra, Ville & Albin en stund på liljas & åt. När Ville och Albin åkte så satt jag, Sandra och Linn bara och snackade hur länge som helst! Verkligen jättesnälla tjejer som man vet säkert att man kan lita på ♥
 
Tog 5 bussen hem och tvättade bort smink, bytte kläder och tog ur linserna eftersom mitt högra öga är rödsprängt.. Sen satte jag igång att städa, dammsuga, och torka bänkar för att underlätta och vara lite snäll mot mina föräldrar. Mamma och syrran kom hem nyss och hade tagit en promenad med ponnysarna i det minst sagt KALLA höstrusket. Rask skritt och lite ryktmys i stallet.
 
Nu ska jag duscha, raka benen, smörja in mig med bodybutter och fixa mina naglar som ser hemska ut haha. Avslutar kvällen sen med smoothie och plugg, sattsar väl på att vara i sängen nångång mellan 9-halv 10 så jag är pigg imorgon. Ser faktiskt fram emot en skoldag först, med 1 prov och en läxinlämning som jag och min grupp gjort klart och sen en stalldag. Tänkte linda Snobbens ben och förhoppningsvis (om paddocken är mjuk) longera honom i alla gångarter.
Publicerat i Allmänt,

Ibland undrar man..

Publicerat 2013-11-12 kl. 22:45:11 av Isabel Håkansson
Hej på er! Dethär blir ett jättesnabbt & slarvigt inlägg för jag ska så fort jag skrivit klart inlägget krypa ner i sängen. Idag hade vi en rätt chill dag i skolan. SO:n blev jag klar med, gjorde asgod och helt klart den snyggaste pizzan med Märta och Pernilla på hemkunskapen, började med en kjol på slöjden och fick reda på mitt betyg på spanska provet vilket var BETYDLIGT högre än jag förväntat mig! Asnöjd!
 
Kom hem och gjorde rent kaninburarna för att sen ta en pw upp till stallet. Mockade och fixade stallet på 1 timme - EFFEKTIV kallas det. Tog ut Snobben på en uteritt efter det på ca 20 minuter. Skrittade och travade en del och han var pigg som ett skott. Jag kunde rida ut i bäckmörkret utan några som helst problem och Snobben bara trampade på med stora kliv. Tänkte skritta av honom i paddocken därefter eftersom vi travade rätt mycket på hemvägen och jag kände att han behövde en längre stund att skritta av och då till min förvåning så var det mjukt i paddocken (!!!!!) Så jag kunde inte motstå att ta några varv i galopp för att få upp lite flås och OM han var pigg. Fick knappt stopp på ponnyn och fick ta tag i honom ordentligt en gång då han bara körde upp huvudet och försökte galoppera iväg med mig när vi gjorde serpentiner i arbetstrav.
 
Imorgon är mamma och syrran snälla och tar stallet åt mig så jag får vara med lite kompisar, plugga och bara vara. Får se vad jag hittar på men en sak jag vet är att jag kommer ta det extremt lugnt haha ;)
Haha hur gulligt är inte dethär collaget? Snobbens glädje till hoppning är rätt så extrem, han må kanske inte ha bästa tekniken eller farten, men glädjen i ögonen lär ALLA se!
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

Grym måndag

Publicerat 2013-11-11 kl. 21:55:18 av Isabel Håkansson
Haha har haft på känn att min blogg vart rätt grå på senaste - men dagen idag var grym! Gick i skolan först, skrattade hela tiden och var med goaste vännerna. Efter skolan var jag med Milla, Ida & Madde tillsammans med deras kompisar. Käkade med Milla på Johanssons och det var asgott haha, sen gick vi till hallen och bara umgicks!
I skolan, haha ofräscha osvosv ↑
 
Hade inte tänk att åka till stallet men syrran ringde mig när jag satt på bussen påväg hem och sa att hästarna höll på att skena runt i hagen och hon ville ha hjälp att ta in dem. Så jag tog bussen som stannade precis utanför stallet iprincip och tog in busarna. Fick då värsta abstinensen och cyklade hem, bytte om och åkte tillbaka till stallet för en kväll där. Lät båda 2 äta klart sin middag medans jag fixade hönäten och bytte vatten.
 
Tog ut Philip i gången därefter och borstade honom, ryktade, gosade, gav honom lite gott godis och lackade hovarna. Lilla underbara Philip, alltså finner inga ord för min älskade lilla fluffboll borta i stallet, han om NÅN är glädjespridare. Tog sen ut Snobben för att göra likadant, borsta, gosa, mysa, lacka hovar och allt sånt och sen red jag honom i 30 minuter barbacka i paddocken, nötte massa skritt, gjorde volter, serpentiner och skänkelvikningar. Han var som att skära i smör seriöst, aktiv och vägvinnande skritt hela tiden, gick naturligt i form, höjde ryggen och trampade under sig. Jättenöjd!
 I stallet ↑
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

Snobben 9 & 10 november

Publicerat 2013-11-10 kl. 22:16:17 av Isabel Håkansson
Jag och Snobben idag vid lunchtid.. strunta i hur jag ser ut och fokusera på mitt fina hjärta istället! I stallet går jag alltid ofixad och lägger all tid på hästarna så jag tänker inte ursäkta mig för hur jag ser ut på bilderna haha :)

Igår fick Snobben springa en stund på linan. Jag tränade mycket på lite ökade tempon t.ex om jag travade så hade jag honom alltid i en lite mer ökad trav & samma sak i galopp och skritt. Jätteduktig var han!
 
Idag red jag honom 45 minuter i paddocken i alla gångarter. Tänkte lägga in lite bomjobb med underlaget var inte helt okej så jag struntade i det. Han var väldigt spänd och pigg vilket gjorde att jag blev ännu mer spänd och så gick det runt i en ond cirkel. Sista kvarten iallafall var han RIKTIGT fin och balanserad så det får jag leva på tills nästa ridpass. 
 
Efter ridningen idag dock så var jag HUR trött som helst. Huvudverken började smyga sig på så jag borstade och kratsade hovarna på båda, smorde in benen med liniment, mockade boxarna, bytte vattnet, gjorde maten och skyndade mig att sopa stallgången så jag fick komma hem. Får se vad jag hittar på för något imorgon med killarna.. återstår att se!
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Svacka

Publicerat 2013-11-10 kl. 22:05:43 av Isabel Håkansson
Mitt liv går bara utför just nu alltså.. Snobben och jag har inte haft ett wow-pass sen i augusti och jag rider dåligare & dåligare för varje dag. Han är så jäkla svår att jobba och hålla på med vissa gånger att jag kan slita av mig håret i ren frustration. Idag red jag på banan och det gick bra vissa stunder medans vissa stunder inte fungerade ALLS. Lite var underlagets fel men annars var resterande 75% endast mitt fel och åh jag blir så sur på mig själv!!
 
I skolan går det inte heller speciellt bra och jag är långt ifrån nöjd med allt. Vi får lätta och roliga uppgifter som jag annars hade tagit tag i och gjort ordentligt men jag fixar det inte bara.. Vetinte vad det är men jag ska se till att bättra på mig ordenligt. Till råga på det att jag också åkt på en förkylning som främst gör ont i halsen och jag FÅR INTE bli sjuk nu, vad som helst men inte sjuk!
 
Annars då? Jo jag är bara allmänt trött och seg hela tiden vilket SUGER. Får se till att fixa till mitt liv snart - med ett leénde på läpparna.
Vill bara tillbaka till underbara Teneife utan en massa måsten med världens bästa familj.. vita stränder och sol varenda dag. Lite mindre än 2 månader kvar sen är jag där igen ♥
Publicerat i Allmänt,

Lite sen update

Publicerat 2013-11-08 kl. 23:59:38 av Isabel Håkansson
Fredag och känslan är heeelt underbar!! Denhär veckan har flugit iväg, nyss var det ju måndag liksom? Inte alls ofta jag tycker att skolveckor flyger iväg men denhär veckan har faktiskt gjort det - trots att det känts grymt segt att tvinga sig upp ur sängen på mornarna och rida i bäckmörker på eftermiddagarna. 
 
Idag fick vi provresultaten på kemin, jag fick godkänt men är långt ifrån nöjd. Är i en slags "skolsvacka" just nu men jag kommer att ta mig ur det snart, förhoppningsvis. Efter skolan gick jag nästan direkt till bussen & åkte hem. Bussresan varade i en evighet och allt kändes som i en sorglig musikvideo/film typ. Det var halvmörkt, regnet smattrade mot rutorna och jag satt själv med lurar i öronen. Gryyymt segt.
 
Kom hem runt halv 4 och bytte om direkt för att dra till stallet. Hade lite bråttom och glömde därför äta vilket resulterade i att jag skakade och började se dubbelt i stallet sen, asjobbigt men så blir det när man inte ätit på 5 timmar.. Fixade åt båda hästarna på mindre än 45 minuter och gick sedan för att ta in dem ifrån hagen. Hade tänkt longera Snobben i 20 minuter alla gångarter, avslappnande men ändå så han fick röra på sig. men han var så himla hungrig och försökte springa förbi mig in i stallet när jag hämtade honom, så jag lät honom bara gå in i boxen och tugga i sig middags höet och samma med Philip.
 
Vart med Märta hela kvällen och vi har skrattat och snackat. Snart ska vi väl sova I guess så godnatt!
Publicerat i Allmänt,

Dan före fredag

Publicerat 2013-11-07 kl. 20:13:11 av Isabel Håkansson
Hejsan! Äntligen är torsdagen över, inte för att dagen har varit dålig eller så men känslan att vakna upp till fredag är alltid lika underbar ;) Iallafall, imorse TVINGADE jag mig själv till skolan bokstavligt talat. Halsen sved och mina ögon också, men bara upp & hoppa för att jag hade ett prov att göra på kemin. Provet hursomhelst gick inte bra alls, vet fler som inte heller hade fattat nånting men jaja jag håller tummarna och hoppas på godkänt!
 
Efter skolan gick jag, Pernilla och Madde omkring och tog en massa kort och skrattade. Tog 2 bussen hem och bytte direkt om till stallkläder, skalade en mandarin och gick till stallet med syrran. Red ut båda ponnysarna och dem skötte sig bra! Idag var en sån dag då Snobben var rädd för allt, han blev rädd för att det låg en mössa på stenen precis brevid stallet, blev rädd för en stor vattenpöl, blev rädd när jag nös etc. Eller ja "rädd" är inte rätt ord precis utan han var snarare fjantig. 

Men somsagt i det stora hela så var båda två jätteduktiga och jag är nöjd över killarna :) Så taggad på att göra Snobben fin nu och tänkte ta nån dag nu framöver och göra en x-treme makeover på honom, så kul hiho!! 
Jag avrundar inlägget med att säga tack till er som läser min blogg.. så.. tack! ♥
Så extemt j*vla glad att ni finns, bästisar
Publicerat i Allmänt,

Dagens planer

Publicerat 2013-11-07 kl. 07:18:00 av Isabel Håkansson
Två halvgamla bilder ↑
 
Godmorgon!
Torsdag idag och kort skoldag, hur skönt!? Förhoppningsvis hinner jag med 2 bussen hem och så fixar jag klart stallet direkt och så tar jag chill/plugg/mys/serie kväll ikväll - asbra! Idag hade jag tänkt mig att kanske rida ut en vända för omväxlingensskull, det blir så snålt med uteritter på vardagar.. får se hur långt vi hinner innan det blir mörkt. 
 
Dagens planer blir alltså:
♥ Gå i skolan och skriva två prov. Ett i kemi & ett i SO.
♥ Åka hem med tidiga bussen.
♥ Rida och fixa stallet
♥ Smörja utrustning
♥ Hem och ha en kväll att göra vad jag vill iprincip.
 
 
Publicerat i Dagens planer,

Halvdålig onsdag

Publicerat 2013-11-06 kl. 20:13:43 av Isabel Håkansson
Skoldagen.. euw. Kände mig så himla ful och ofräsch hela skoldagen och jobbade halvdåligt till & från pga det. Sen var det lite annat också men det hör inte hit :) Efter skolan så gick jag och tog en fika samt pluggade med Märta, Emmie och Sandra. Jättemysigt och vi skrattade typ hela tiden, sen gick det bra att plugga också för en gångsskull.
 
Tog bussen hem efteråt och bytte om till myskläder och hoppade ner i min säng och somnade till i typ 10 minuter, blev jättepigg efteråt och tog fram Ipaden och kollade runt på bloggar och de gamla vanliga.
 
Jag har inte bloggat sen i söndags (!!) och tänkte därför bara dra dem dagarna lite kort:
I måndags var det.. ja, måndag och alla var lite halvtrötta. Åkte bara hem direkt efter skolan och red Snobben barbacka i skritt och trav pga det något hårda underlaget. Tränade mycket halt och övergångar och han var lite trött men annars jätteduktig.
 
I tisdags var det en bra skoldag och jag garvade nästintill hela tiden. Efter skolan åkte jag hem, chillade ett tag och åkte sen till stallet. Skrittade ut hästarna en sväng och red sen på banan i alla gångarter. Snobben gick SÅ himla bra och blev jättefin, allt för att jag red som jag skulle. Vi var väldigt effektiva i stallet och var hemma typ halv sju vilket är jättebra för att vara mig och Pernilla!
3 bilder från idag, bästa tjejor!
Publicerat i Allmänt,

Godnatt!

Publicerat 2013-11-03 kl. 21:59:09 av Isabel Håkansson
Godnatt!
Red ut Snobben med syrran som sällskap i eftermiddags, pigga ponnysar var förnamnet ;) Tog nåt varv på rundbanan och red resten i skogen. Lite backträning i alla gångarter bjöd våran BLÖTA ridtur på men det var mysigt.
 
Kom hem runt 6 och hoppade in i duschen direkt. Åt middag och sen gjorde mamma, jag och Pernilla smulpaj, mums!! Annars har jag väl mest legat nerbäddad i sängen med tända ljus och kollat bloggar. Så skönt med en lugn söndags-kväll som uppladdning inför en ny skolvecka.
Nu ska jag gå och tvätta ansikte, borsta tänder och sen blir det nattinatti, puss på er
Publicerat i Allmänt,

4 about me

Publicerat 2013-11-03 kl. 20:01:00 av Isabel Håkansson
Jag säger alltid vad jag tycker rakt ut, positivt eller ej - don't know.
Har alltid varit en sån och kommer troligtvis alltid vara, blivit kallad både det ena och det andra, men haha hellre att jag kan stå för vad jag tycker och tänker istället för att snacka bakom ryggen tycker jag.
 
Har i hela mitt liv varit blyg men det har börjat gått bort nu mer & mer ju äldre jag blir.
Tycker det är askul att träffa nytt folk nu, ringer upp personer jag bara träffat ett fåtal gånger och frågar om dem vill träffas och har lätt att skaffa nya vänner tillskillnad från förut när jag fick ångest av att prata och vara med människor jag inte kände :)
 
Jag är väldigt kräsen varegäller mat..
Aldrig i hela mitt liv har jag ätit sallad och vägrar göra det också, har heller aldrig ätit tomat, kaviar, lax och lök. Om jag nångång fått in det i min mun har det åkt ut lika snabbt, varför vet jag inte haha!
 
Jag klarar inte av när det är stökigt i mitt rum, i huset eller i stallet.
Jag får råpanik och om det nu mot allförmodan skulle ligga nånting på mitt golv i rummet eller jag vet att jag kanske glömt ett glas i köket så kan jag inte somna för att jag bara ligger & tänker på det. När jag är hos andra och dem kanske har lite stökigt däremot så bryr jag mig inte alls haha.
 
Publicerat i Allmänt,

Sista lovdagen

Publicerat 2013-11-03 kl. 13:17:46 av Isabel Håkansson
Usch vad jobbigt allting blev nu.. skola imorgon och plugg fram tills vi får vinterlov. Fick betyget på min robinsonad igår som jag inte alls blev nöjd med, tar tag i skolan NU - punkt. Iallafall, nu ska jag gå och göra lite lunch och sen åka till stallet för att rida ut ponnykillarna. Mycket AKTIV skritt blandat med lite trav & galopp. Det förtjänar dem efter gårdagens pass på Ösby.
 
Red mycket galopp igår men även en del trav och skritt. Kände emot slutet av passet hur trött han blev i benen, men annars superbra jobb för både honom och mig. Tog skogsslingan hem och travade av dem ordentligt, är väldigt noggrann med att låta dem trava och skritta av ordentligt efter lite jobbigare pass :)
Han börjar bli riktigt fin att rida nu, lilla S.
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Jag tänker för mycket

Publicerat 2013-11-02 kl. 16:41:00 av Isabel Håkansson
Jag tänker för mycket & sätter ständigt alldeles för höga krav på mig själv. Om det t.ex har gått skitbra på en hoppträning, känslan har varit helt perfekt och Snobben har frustat & varit nöjd, så sätter jag mig i bilen sen påvägen hem och kollar på videosarna.. jag kanske flänger imellan ett hinder för att det gick lite för fort eller har armarna lite får långt upp för att han varit stark så rasar ALLT. Då gick den braiga hoppträningen plötsligt skitdåligt och jag blir sur på mig själv.
   Samma sak om jag har en uppgift eller redovisning i skolan och jag kanske får ett.. D, så blir jag jättebesviken och känner att skolan kan slänga sig i väggen. Typ så.
 
Jag mår jättedåligt över det ↑ och tänker från och med nu lägga energi på det positiva och börja acceptera att jag inte ridit mer än 4 år (varav 3 år på ridskola) och inte har hela lexikonet och senaste faktan uppskrivet i huvudet. Det kommer säkert ta tid men jag kommer må så mycket bättre sen.
 
Framtiden för mig är läskig, jobbig, mörk och ännu en gång läskig. Vissa perioder längtar jag tills jag får sätta på mig stundetmössan och ha en sjuh*lvettes rolig natt med alla kompisar och efter det få nyckeln till framtiden i handen att få göra vad jag vill.. men det är inte ofta. Jag vill så mycket med mitt liv, jag vill jobba, SATTSA, ha ups & downs och tjäna på det när jag blir äldre. Känna mig stolt med andra ord.
 
Jag är 14 år. FJORTON år och har redan nu ångest över framtiden, låter det inte helt sjukt? Jag tänker plugga och ta till mig allt i skolan, träna extra på det jag har lite svårt med och sen förhoppningsvis komma in på det gymnasium jag vill. Hur min framtid kommer att se ut kan jag vara med och påverka redan nu, så det tänker jag göra - det bästa jag kan.
 
Nej, nu tänker jag sluta tänka allt för mycket och börja leva mer. Let's do this
My future, my way
Publicerat i Allmänt,

Myskväll

Publicerat 2013-11-01 kl. 20:37:59 av Isabel Håkansson
Shoppade hela förmiddan med pappa i Täby. Köpte b.la Uggs och 2 stickade tröjor, uggsen är nog dem skönaste jag nånsin haft på mig utan att överdriva - älskar dem även om dem är riktigt fula! Iallafall, när jag kom hem så kände jag bara att.. jag orkar inte rida ikväll. Så hästarna fick stå. Riktig slapp-vecka för dem båda 2 som mest innehållt promenader och longering + en hoppträning för Snobben. Imorgon iallafall ska dem få rida av sig lite nere på Ösby.
 
Så nu på kvällen har jag bara plockat på rummet samt fotat det lite för er skull, och nu tänkte jag ta fram en skål godis och sätta mig i soffan tillsammans med mamma & pappa, se på tv och vara social med dem därimellan ;)
Ha en bra fredagskväll alla ni♥
Publicerat i Allmänt,

ღ November ღ

Publicerat 2013-11-01 kl. 10:36:35 av Isabel Håkansson
Hej november månad och mina bloggisar!! Samtidigt som jag verkligen längtar till julen, snön & allt sånt så vill jag bara turn back time när det var sommarlov.. Sena kvällar, kompisar, att kunna rida hur sent man vill, bada, grilla - allt sånt man gör på sommaren! Men jaja, jag får blicka framåt och räkna ner dagarna till nästa sommarlov. 
 
Igår precis efter att jag skrivit klart inlägget till er så åkte jag och pappa till stockholm somsagt. Påvägen stannade vi och köpte lite inredning till mitt rum och även en jättefin tavla som vi ska ha i hallen. Sen började jag även prata med pappa om fondvägg i mitt rum, han sa inget speciellt om det så jag hoppas och tror att jag får min vilja igenom ;) 
     Restrerande av kvällen tillbringades i soffan med en varsinn skål glass och en film. Jättemysigt! 
 
Nu ska vi iväg och shoppa i TäbyC så jag hör av mig senare ikväll. Puss
Publicerat i Allmänt,