Lägesupdate

Publicerat 2014-03-30 kl. 16:59:26 av Isabel Håkansson
Åh hej! Efter att ha bloggat typ konstant hur länge som helst så känns det som om det var en hel livstid sen jag loggade in här. Förr har jag aldrig nånsin kunnat ta bloggpauser som hållit mer än MAX 2-3 dar men den ser ut att bli längre denna gång. Jag saknar att få känna mig lycklig, glad & taggad på en ny dag. Att få känna överhuvudtaget. Nu är höjdpunkten om dagarna att få gå och lägga sig på kvällarna liksom, usch vad jag bara vill spola tillbaka tiden 2 veckor och göra allt som hänt ogjort..
 
Aja iallafall, lägesupdate vare ja. Snobben går bra just nu, riktigt bra. Han är pigg och arbetsvillig, något stretig men det är underhalsen som ställer till det, när den försvinner så blir det lättare. På onsdag kommer equiterapeften ut, det blev inte av förra veckan eftersom hennes bil pajade, så det längtar jag till extremt mycket! Lyckades dra på mig feber från onsdan och framtills igår, tog Ipren och klunkade vatten hela dan och på kvällen trotsade jag febern och åkte hem till Sara.
 
Kvällen spenderades därefter med grillning, godis, snack och 85% garv. Det var sååå skönt att bara få släppa all skit man går och tänker på dagarna i ända och bara snacka och skratta av sig med några grymmisar.
Stallet är fixat för dagen och i skrivande stund ligger jag och gossar med min sessa. Kände bara att jag var skyldig er en update om hur mina senaste dagar sett ut (även om det inte blev speciellt detaljerat) och så hörs vi när vi hörs helt enkelt. Puss
Publicerat i Allmänt,

I do what I have to do

Publicerat 2014-03-26 kl. 11:52:03 av Isabel Håkansson
Som ni kanske märkt så mår jag inte så bra just nu. Jag vet precis varför jag mår som jag mår, det finns så många olika anledningar, stora som små och jag orkar inte ha det så längre. Både igår och idag så bara snurrar huvudet och jag har blivit sängliggandes. Jag äter knappt och det mina vänner är inte likt mig haha.. Bloggen läggs därför på is nu ett tag tills allting har blivit bättre, det kan ta alltfrån två dar eller två år, jag har ingenaning.
 
Nej, ni får ta hand om er & så hörs vi när jag är bättre. Puss ♥
Hästarna mår bra iallafall, livglada och high on life - mina hjärtan
Publicerat i Allmänt,

Tankeställare & godnatt

Publicerat 2014-03-24 kl. 22:50:51 av Isabel Håkansson
Ingen har valt att leva det liv dem lever. Och ingen har valt att få uppleva det dem har upplevt
Publicerat i Allmänt,

Ännu en måndag

Publicerat 2014-03-24 kl. 17:10:25 av Isabel Håkansson
Planen var att gå upp i tid imorse för att få ha en lugn morgon, kunna äta frukost i lugn & ro och sådär men så blev det ju inte kan man säga.. Gick upp 20 minuter innan bussen gick och då skulle jag både sminka mig och hinna fixa håret, dock hann jag inte fixa håret så det var asäckligt hela dan.
 
Är hemma nu iallafall och ska raka spåret ut till hästusarna. Igårkväll så åkte jag och Pernilla upp till stallet och promenerade båda hästarna i rask skritt så idag blir det ett pass på banan. Ska jobba Snobben mycket i skritt och lägga in lite inslag av trav & galopp om allt känns okej. Annars läggs allt fokus på skritten och att han ska bli lösgjord somsagt.
Publicerat i Allmänt,

Slutprovet är gjort!

Publicerat 2014-03-23 kl. 16:58:07 av Isabel Håkansson
Slutprovet på gröntkort kursen är gjort & nu kan jag inte annat än att hålla tummarna. Det är så skönt att kursen är klar iallafall & förhoppningsvis behöver jag inte åka tillbaka till hallsta nåmer (om det inte blir att jag tävlar där nångång ;)) 
Idag utöver provet så visiterade vi hästar, lunchade alla ponnysarna på anläggningen, satte på täcken & släppte ut, visade häst förhand m.m. 

Imorse vid halv 8 var jag i stallet och släppte ut hästar, krattade stallplan, rensade ut alla vintertäcken samt mockade, stalltjej I am. Snobben fick gå naken idag då det var så soligt och varmt, tror ni inte han inledde det med lerinpackning över hela kroppen? Haha skitponny. 

Bild 1: Knäpp-Snobb och hans nygjorda lerinpackning, väldigt fiiiint.
Bild 2: Alla vintertäcken invikta i boden, dem ser vi inte igen förrän till hösten igen hihi! 
Publicerat i Allmänt,

Kan inte tiden bara stanna?

Publicerat 2014-03-23 kl. 15:31:00 av Isabel Håkansson
Samtidigt som jag verkligen längtar till gymnasiet, att få ha som en liten omstart på en helt ny skola och lära känna nya människor, killar, och lämna allting som hänt i Sala under åren och -somsagt- börja om på nytt. Så längtar jag inte alls. Jag vet att jag kommer må piss dem dagar jag inte har nånting att göra, inga små ponnysar som väntar på mig uppe i stallet. Jag vet att jag kommer ligga uppe sömnlös och ångra mig något så innerligt vissa dagar över att jag gjort mig av med det bästa jag hade.
 
Jag gråter ofta över hur framtiden kommer bli, främst för att jag måste göra mig av med hästarna. Visst, jag skulle kunna ha kvar båda två eller bara Snobben, men då kommer det bli mycket sena kvällar, stress, tid som inte alls går ihop och ännu lite mer stress. Jag anser inte att det är schysst emot mig och framför allt inte emot hästarna. Dem förtjänar att få sin dagliga motion, visitering, rykt, gostid och allt vad att ha egen häst innebär, och det kommer inte jag kunna ge dem på gymnasiet då jag med 99% säkerhet inte kommer att plugga i Sala.
 
Det är med sorg i mitt hjärta och tårar forsandes nerför kinderna jag skriver dethär inlägget, även om det överhuvudtaget inte ens är känslosamt. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag älskar dessa 2 indvider som står uppe i stallet, just nu. Att man ens kan connecta och finna nån som passar så bra ihop med en själv som Snobben & Philip gör, det är sjukt.
Publicerat i Allmänt,

Inköpslista

Publicerat 2014-03-23 kl. 12:09:00 av Isabel Håkansson
  
Just nu är det så gryyymt mycket utgifter i stallet med Snobbens equiterapeft, hovslagare, tänder som ska raspas, ny sadel, sadelutprovare, gröntkort-kursen, ett nytt lass med hö ska in och så vidare. Får så dåligt samvete av det med tanke på att det är mina föräldrar som betalar men det är en dyr sport tyvärr.. Sakerna ovan ska inhandlas idag iallafall, det är bestämt. Sen får vi se om jag hittar nåt bra pälsglans också, isåntfall får det hänga med hem :).
Publicerat i Allmänt,

Söndag

Publicerat 2014-03-23 kl. 07:16:00 av Isabel Håkansson
Idag fyller ingen mindre än världens bästa pappa år, grattisgrattisgrattis! Han är så grym och hjälpsam med allt varesig det kommer till shopping, hästar, skolan eller vad som helst så ställer han alltid upp och jag är så himla tacksam för det! Love u babi ♥
 
Iallafall, ännu en söndag. Fylld med söndagsångest. Kommer inte ha så mycket tid att tänka på skolan imorgon som tur är eftersom jag först har kurs halva dan och stallet resten av halvan. Hela familjen ska äta middag i västerås och lite sådär eftersom pappa fyller år också så det lär nog bli rätt sen bloggning idag med. Har 2 tidsinställda som väntar på att få publiceras senare dock så det är bra hihi!!
Publicerat i Allmänt,

En lördag i mitt liv

Publicerat 2014-03-22 kl. 21:09:03 av Isabel Håkansson
Updaten, jagvet. Dålig som satan men dagen har varit FULL minstsagt. Mamma & jag satte oss i bilen redan vid 9 imorse och körde iväg till hallsta för gröntkort kursen. Vi åkte till Hamreridklubb och kollade på tävlingar med alla på kursen och jag såg några stycken jag kände så det var kul! Det är så inspirerande att sitta på läktaren och bara kolla, nyttigt också för den delen! Höjdpunkten idag var helt klart när det kom in en mörk, tufsig ponny på banan. Den var inte smäcker och rakad som alla andra - tror ni inte den rockade banan eller? Fyfan vad grym den var, gåshud delux.
 
Iallafall, vi gjorde 5 delprov när vi kom tillbaka ifrån tävlingen och det gick bra på alla 5. När jag kom hem till Sala igen så hoppade jag i stallkläderna och drog ut till stallet där mina egna ponnysar stod och väntade. Vi mötte upp mamma och en utav våra hundar och så gick vi ner till rundbanan. Snobben var taggad idag, gjorde luftsprång i galoppen och behövde sysselsättas hela tiden.
 
Det var en häftig känsla att sitta på honom idag trots att han var stark som en oxe och vi var oense när det kom till i vilket tempo vi skulle röra oss i, men han var så jäkla rolig att rida och det finns inget bättre än att sitta på en överladdad & lycklig ponny - trots att S är rätt oförutsägbar och kan flyga i luften när som helst haha ;) 
Dagen i lite bilder
Publicerat i Allmänt,

+ och -

Publicerat 2014-03-21 kl. 21:50:40 av Isabel Håkansson
+ V.Å.R.E.N, end of story.
- Skolan. Jag sköter skolan så groteskt dåligt just nu, lägger aldrig tid på plugg hemifrån och gör inte bra ifrån mig alls, ändring på det ja.
+ Att dem har byggt ut H&M i sala, det känns mycket fräschare och dem har fått in en heldel snygga kläder.
- Saknar ridningen helt sjukt mycket. Ja, Snobben går att rida nu, MEN jag måste vara grymt försiktig och det är rakt spår och mycket skittpauser som gäller hela tiden.
+ En equiterapeft kommer ut på tisdag och knäcker till Snobben, ååh helt lyrisk!!
- Vänner som sviker, blä på dem.
Åh min fina, snart så ♥
Publicerat i Allmänt,

Så olycklig men ändå så lycklig

Publicerat 2014-03-21 kl. 15:00:49 av Isabel Håkansson
OBS! Hade converse i skolan och inte uggs hihi.

Fredagen är så gott som avklarad, kvar återstår bara stallet & fredagsmyset ;) Nu är vårvädret tillbaka igen och denhär gången för att stanna förhoppningsvis.Så idag har varit en bra dag med både fredag och vårväder, yey. Känner mig så galet olycklig men ändå så lycklig på samma gång, kombon är läskig men sann.
 
Skoldagen iallafall var bra, vi hade ett oförberett prov i SO:n som gick lite halvdåligt men annars så! Nu ska jag göra lite lunch och sen är det dags för en stalleftermiddag i vårsol, WEHO!
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon freeedag!

Publicerat 2014-03-21 kl. 07:43:47 av Isabel Håkansson
Morning people! Idag är det fredag & efter skolan helg. Skulle åka till Västerås med kompisar imorrn och sova med dem idag meeen så kom jag på att jag hade kurs imorgon hela dan, alltså blä vad det gjorde min morgon dålig haha. 
Går skolan till två ungefär och tar tidiga bussen hem för att dra till stallet, lovely

Har inget speciellt på schemat för hästarna idag utan det får bli spontant när jag ser hur underlagen på de olika ställen ser ut idag, igår var det katastrof!
Publicerat i Allmänt,

Cozigosi hästar

Publicerat 2014-03-20 kl. 20:58:46 av Isabel Håkansson
Kom upp runt 4 till stallet och satte igång med stallsysslorna. Vid kvart över 6 var jag uppe på Snobbens goa men just nu liiite för runda rygg och red ut en sväng. Det var slasksnö med kramsnö under så det blev skritt och lite trav men ändå så att han fick röra på sig. Flyttade honom sidvärs fram & tillbaka på vägarna och han var så duktig så.
 
Väl tillbaka i stallet så fick alla hästar på sig torra fleecetäcken och sen fick S på sig BoT paddar och lindor också innan det var time för honom att gå in i boxen.
 
Förresten tänke jag berätta nu på en gång när jag ändå är igång med ett hästigt inlägg att Fanta inte är min ponny. Vi/jag tar hand om henne ibland på helger eller om ägaren behöver hjälp helt enkelt. För oss är det självklart att t.ex sätta på henne ett fleecetäcke om hon är blöt och kall eller borsta henne om hon är lerig. I stallet fungerar vi så och det är sjukt skönt!
 Shettis crewet idag hihi ↑
Publicerat i Snobbens ridbok,

Skolan avklarad

Publicerat 2014-03-20 kl. 15:26:14 av Isabel Håkansson
Ett ord för hur provet gick idag: K-A-S-S-T. Alltså seriöst, det kunde inte gått värre haha. Jaja, life goes on & jag är hemma nu iallafall. Lagat lite lunch och ska nu hoppa ner i TV soffan för att se pll eller TopModel.. inte bestämt mig ännu ;)
 
Ska till stallet efter det och hästarna ska motioneras samt borstas, det gamla vanliga liksom. När jag kommer hem ska jag ta mig en lååång dusch, plocka undan på mitt rum och pumpa ut (förhoppningsvis) braiga inlägg till er. Det blir en tidig och pluggfri kväll för mig efter den sena kvällen igår bland läxböcker, så det ser jag fram emot! Somsagt, vi hörs senare pusspusspuss
En tenerife bild i det -tydligen- vintriga mörkret får liva upp inlägget lite ↑
Publicerat i Allmänt,

20 mars

Publicerat 2014-03-20 kl. 08:04:09 av Isabel Håkansson
Hejhej! Efter en dags paus är jag nu tillbaka på banorna. Försökte verkligen få in en lucka att blogga igår men det kom annat imellan som var viktigare. Gick b.la på andra delen av gröntkort kursen, två delprov, en massa teori och att registrera oss på TDB hann vi med igår och det känns skitbra! 

När jag kom hem runt 22 så var det bara att slå upp biologiboken & ett anteckningsblock för att råplugga i 1 timme. Känns inte alls bra inför provet idag och jag blir så sur på mig själv, samtidigt vet jag ju hur denhär veckan varit och jag har inte kunnat påverka det. Jag får göra mitt bästa helt enkelt. 

Såfort jag anlänt hemma så slår jag på datorn & slänger in ännu ett hej till er det lovar jag, puss

En från idag & en från igår
Publicerat i Allmänt,

Kopplar bort mig ifrån omvärlden

Publicerat 2014-03-18 kl. 17:30:04 av Isabel Håkansson
Om jag bara kunde skriva ut allt som händer och har hänt.. om jag kunde prata med nån, gråta hos nån, åka nånstans och stanna där föralltid, skulle jag inte tveka en sekund
 
Hej på er.. Hur jag mår är nog rätt uppenbart och det har hänt saker idag som rivit sönder hela mig invändigt. Privata saker och somsagt ingenting jag kan skriva ut här, enough said. Anyways, hoppas ni mår bra iallafall & har gjort en massa kul idag. Önskar jag kunde gjort detsamma. Nu ska jag till stallet och vara där så länge jag kan, min fristad och det ända stället jag kan släppa allt på justnu. Mobilen är avstängd och jag kommer inte skriva nåmer här idag, vi hörs när vi hörs, förhoppningsvis blir det redan imorgon ♥
Publicerat i Allmänt,

Dagliga stallrutiner (vår)

Publicerat 2014-03-18 kl. 12:29:00 av Isabel Håkansson
Stallsysslor: Mockar varje dag, såklart. Snobben har faktiskt blivit så himla mycket renligare nu när jag minskat ytan med spån. Alltså gör han endast sina behov uppe i ena hörnet eftersom han vill kunna ligga i mitten där det är spån och mjukt.
 
Byter vatten både i hagen och boxen varje dag. Skrubbar hinkarna och sköljer ur dem innan jag fyller på nytt vatten såklart. Kraftfodret ska varje häst ha 2 gånger/dag, dock inte i några stora mängder alls då ingen utav dem är igång ordentligt. Höpåsar som ska packas och sopning ingår också i mina dagliga stallrutiner.
 
Rykt: Ryktar och pysslar lääänge varjedag. Pälsarna är otroligt fula just nu eftersom det är pälsbyte på G så vi borstar länge och noga varje dag. Ingen utav våra hästar är rakade heller så dem fäller som sjutton båda två. Hovar och ben är också något som kräver mycket omsorg när hagarna är leriga så det tar sin tid helt klart.
 
Motion: Snobben har ju inte varit igång nu på ett tag så både konditionen och musklerna ligger på 10 av 100 ungefär, men igentligen - vad är det i det långa loppet? Anyways, rider/promenerar 5-6 dagar i veckan på varierade underlag. När jag rider försöker jag mest bara mjuka upp honom och hitta en bra rytm. Philip rids för tillfället 2-3 gånger i veckan, då i både skritt, trav och galopp. Resterande dagar promeneras eller tömkörs han. Han vilar 1 gång i veckan.
Publicerat i Allmänt,

I skrivande stund

Publicerat 2014-03-18 kl. 10:23:16 av Isabel Håkansson
Är inne på H&M som tidsfördriv tills matsalen öppnar haha. Dem har byggt ut en massa så det är asgrymt! Iallafall, tisdag idag & jag har gått klart 2 av 4 lektioner, chilldag. 

När jag kommer hel väntar läxböckerna och jag ska plugga, anteckna och granska vartenda ord som står i böckerna. Skriver här sen, puss

Publicerat i Allmänt,

Kväller

Publicerat 2014-03-17 kl. 19:44:42 av Isabel Håkansson
Philip i eftermiddags ↑
Kvällen har intagit och jag har gjort idrottsuppgiften och läst lite i biologiboken. Läste inte allt eller pluggade på jättemycket men jag är verkligen inte i "mood" för det nu så det är bara onödigt att plugga nu iallafall. Hade världens mysigaste stall eftermiddag idag förresten. Mockade och gjorde fint hos hästarna, hade kvalitéts tid med shettiskillen min och promenerade båda hästarna i rask skritt.
 
Nu - skriva ihop ett tidsinställt åt er och sen chill med både både topmodel & tjockare än vatten senare ikväll. Puss
Publicerat i Allmänt,

Måndag ♡

Publicerat 2014-03-17 kl. 14:46:56 av Isabel Håkansson
Skolan -check. Kunde inte vara med på idrotten idag så jag fick med mig en uppgift hem som jag ska göra istället. Alltså fick jag sluta 2 timmar före jag igentligen skulle slutat, lovely. 

Ska upp till stallet snart och fixa där. Tänkte skrittjobba Snobben lite i paddocken men det har snöat under natten så vi får se hur det blir med det. Annars så har jag en massa plugg att göra så det blir pluggkväll med en massa bra musik så bloggen får vila lite. Dock ska jag försöka få en stund ledig innan jag går och lägger mig så jag kan skriva ihop lite tidsinställda, för er skull nivet ;) 

Publicerat i Allmänt,

Kära lilla ponny

Publicerat 2014-03-16 kl. 18:55:37 av Isabel Håkansson
Red ut Snobben idag somsagt. Första gången på rätt länge faktiskt jag red ut en lång runda, barbacka dessutom. Han var glad & pigg så det räckte till 3 hästar, gose. När vi kommit en bit så såg vi en annan häst typ 1 km fram, bara som en liten prick såg det ut som eftersom det var ett så långt avstånd imellan oss och den. Snobben som alltid vill vara först blir då, -tro det eller ej- tävlingsinriktad och börjar trippa, ruska på huvudet och gjorde allt i sin makt för att få fria tyglar. Efter det blev han rätt blockerad, hoppade till för ALLT, bockade och trippade. Hela tiden var öronen spetsade och han var taggad som den lilla energiska ponny han är.
 
Vi stannade då till vid Ösby paddocken och galopperade av honom några varv. Han var så himla härlig och jag ville aldrig sluta haha! En glad ponny med en stor luftig galopp är perfekt om ni frågar mig. Var där i ca 10 minuter och sen red vi hem igen, då var han lite mer nere på jorden och snäll hela vägen hem. Kunde t.om ha helt långa tyglar woho!
Älsklingsponny
Publicerat i Snobbens ridbok,

Träning avklarat

Publicerat 2014-03-16 kl. 12:29:36 av Isabel Håkansson

Nu känns det bra i både ben, armar och rumpa efter 5 kilometer i skogen, squats, tåarmhävningar, benböj och våra specialer som vi utförde uppe på en skola med lite balans, arm och springövningar. 
Solen lös hela tiden och nu har jag energi för hela veckan känns det som! 

Nu ska jag upp till stallet och fixa allt där samt ta en mysig barbacka skritt-runda med en massa skrittjobb på S i sällskap med Pernilla & Philip. Dagen avslutas sen troligtvis (läs inte säkert) i Stockholm, ingen tid för vila här inte! 
Publicerat i Allmänt,

4 om mig

Publicerat 2014-03-16 kl. 11:08:00 av Isabel Håkansson
♥ Jag är verkligen ingen såndär "hoppar runt på rosa fluffmoln och stör glitter i min vardag" tjej. Visst, jag kan inbilla mig att saker är bättre än vad dem igentligen är ibland men verkligheten springer ifatt mig lika snabbt.
 
Jag hatar att shoppa kläder, alltså haaaatar. Det finns några gånger per år jag tycker det är okej men annars är jag totalt ointresserad.
 
♥ Jag kan inte bli brun. Det är omöjligt och jag funderar starkt på att spraytanna mig seriöst haha.
 
  Jag är 164 cm lång hihi.
Publicerat i Allmänt,

Söndag

Publicerat 2014-03-16 kl. 09:59:40 av Isabel Håkansson
Söndagen är här igen. Söndagsångest & dåliga tankar snurrar omkring i huvudet och jag gör allt annat än att tänka positivt just nu, tyvärr. Fint väder är det idag iallafall och förhoppningsvis kommer Sandra hit om en stund så vi kan gå en morgon-pw innan jag ska till stallet senare idag. Idag rids hästarna ut och FÖRHOPPNINGSVIS så går det superbra.
 
Igentligen skulle hästarna behöva gå i paddocken nåndag till och få rida av sig lite men jag vill inte att dem tröttnar så ut ska vi. Tänkte skritta och eventuellt galoppera idag, traven läggs åt sidan då det är den gångarten som sliter mest. Annars blir det bara skritt, nyttigt det också! 
Publicerat i Allmänt,

Hästarna 15/3

Publicerat 2014-03-15 kl. 19:17:23 av Isabel Håkansson
Idag delade vi upp oss så att Pernilla red först och jag sen. Philip var pigg idag, drog som en avlöning ett x-antal gånger och gjorde små konster i galoppen, meeen om man bortser från det så gick passet.. bra ;) Vi avslutade med lite skritt och trav på fältet men Philip la till lite ofrivilliga galopper också haha.
 
Snobben a.ka lurvtussen då, han gick bra idag. Han har ju fått endel underhals nu efter 1 månad med skritt på lång tygel så han tycker det är lite jobbigt att jobba men han är superduktig. Jobbade endel i galoppen även idag och han skötte sig toppen! Mamma har ringt en tjej idag som ska komma ut snarast och knäcka till honom samt behandla honom med lite värmande. Både Mickis & jag har en känsla av att han sitter fast i vänstersidan så jag hoppashoppashoppas att han blir bra sen när han blir "tillknäckt".

Julia Axelsson

Publicerat 2014-03-15 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Julia Axelsson, en helgrym tjej med en helgrym blogg och en superfin häst. Julia driver en blogg som främst inriktar sig på hästar och hennes egna häst Hassan. Dem tränar och trimmar för att kunna komma ut och tävla nu i vår. Jag tror av hela mitt hjärta att dem kan gå hur långt som helst med tanke på utvecklingen dem gjort under en så kort tid.
 
Jag gillar verkligen hennes blogg och läser den minst 5 ggr/dag och väntar alltid spänt på nya inlägg. Ni kommer INTE ångra er belive me, http://juliaaxelsson.horseworld.se *klick*
Publicerat i Allmänt,

Kick-ass morgon

Publicerat 2014-03-15 kl. 11:50:57 av Isabel Håkansson
Riktig skön och rolig morgon har det varit. Blev väckt av min syster typ halv nio och då klev jag upp typ direkt. Vi gjorde brakfrukost och tog en pw med alla hundarna i solen. Idag ska bli en bra dag & det ska jag se till ♥
Publicerat i Allmänt,

Lyckopiller

Publicerat 2014-03-14 kl. 21:43:45 av Isabel Håkansson
JAGVET, den nedersta bilden är sjukt ofräsch men min ponny var lite nervig idag pga blåsten haha.
 
Idag kom jag upp till stallet runt 3. Tog in Snobben direkt och började borsta & fixa honom. Hans päls var helt ingrodd med damm och massa lera och till råga på det var manen och svansen helt tilltrasslad så det blev en heldel jobb för att få honom ren. Jag red inte med min vanliga sadel idag faktiskt utan en sadel jag fått låna nu ett tag fram tills vi köpt en ny mer passande sadel, en svart dressyrsadel haha. 
 
Sadeln var så himla hal och jag fick inget stöd alls vid knäna så det var rätt svårt i början att kunna koncentrera sig och rida ordentligt men det blev bättre ju längre in i passet vi kom. Jag joggade honom mest i trav och så provade jag även flytta honom lite i skritt. Det funkade skitbra och jag blev helt lyrisk över att bara ha flyttat honom några meter utifrån långsidan haha.
 
Som avslut tog vi några varv i galopp och wow, han gick naturligt i form och hade power i steget. Så nöjd med honom! Något mindre roligt dock är att jag varje gång jag är i stallet nu får kastat upp i ansiktet hur mycket muskler han tappat och hur hans dagsform faktiskt är/ser ut :(
Publicerat i Snobbens ridbok,

@ work

Publicerat 2014-03-14 kl. 09:09:16 av Isabel Håkansson
Påväg till jobbet i strålande sol tillsammans med en glad papi. Idag ska jag jobba ute till min förtjusning, slutar tidigt gör jag också eftersom mamma & pappa ska bort ikväll så dagen hade inte kunnat bli bättre! Direkt när jag kommer hem ska jag hoppa i stallkläderna och ta mig en cykeltur upp till stallet, hur underbart låter inte det?! 

Nej, nu - jobb. Hörs sen! 

Publicerat i Allmänt,

Lite vårnytt

Publicerat 2014-03-13 kl. 21:53:46 av Isabel Håkansson
Först denhär tröjan då.. Alltså gillar den, det har jag insett nu. Jag ser 3x större ut med tröjan på men det får vara så, annars är den finfin! Den kommer ifrån ginatricot om ni vill köpa den!
 En skrikrosa (den riktiga färgen fastnade inte på bild) magtröja. Ursnygg och kommer garanterat bli fin nu till våren/sommaren, H&M is it!
En likadan tröja som den över fast en svart. Lite lättare att matcha byxor osv med svarta byxor så det är super!
Sist men inte minst köpte jag två par dr.denim jeans ifrån carlings som inte alls fastnade på bild och dessutom böjde mig galge rejält haha ;) Ettpar nya svarta blev det iallafall eftersom det gick hål på mina gamla och så ettpar vita. Har aldrig i hela mitt liv ägt ettpar vita jeans men jag tycker det är snyggt på andra så vi får se om det är de på mig också hihi!
Publicerat i Allmänt,

Jag kommer sakna dig..

Publicerat 2014-03-13 kl. 19:01:00 av Isabel Håkansson
..stockholm ♥ Imorgon ska vi endast vara i uppsala hela dagen så då blir det inge mer stockholm sorligt nog. Älskar stockholm och allt därkring, det känns så levande och som att folket där har många bollar i luften hela tiden. Idag hade pappa två viktiga möten så under tiden packade jag upp en massa kartonger fulla med arbetskläder, sorterade och vek in dem i diverse hyllor. Åh, kommer sakna att få vara med papi och stockholm då somsagt, menmen..
 
Fick en liten rapport ifrån Mickis som red S igår anyways, han hade varit jättepigg & glad.Hostade inte det minsta så det blev en kort förkylning för Mr.Snobben tack gode gud! Imorgon slutar jag tidigt ifrån jobbet så då ska jag snabba mig hem och jogga honom en sväng i ett förhoppningsvis fint väder, underbart!
Publicerat i Allmänt,

Braiga onsdag

Publicerat 2014-03-12 kl. 22:45:25 av Isabel Håkansson
Började jobba vid 9 idag. Städade kontoret och sorterade in papper i mappar etc hela morgonen. Sen hade pappa ett möte så jag satt med lite vid sidan av och lyssnade hihi. Efteråt så blev det mest jobb via datorn och telefon. Slutade runt ett nångång så det blev en kort och skön dag.
 
När vi slutat styrde vi bilen emot hallstahammar som ligger ca 2 mil ifrån västerås eftersom jag skulle på gröntkort kurs. Kursen började kring 18 så jag var där lite tidigare och kollade runt lite i stallet och sådär, jättemysig anläggning! Själva kursen var rätt intressant, visste redan det mesta som sas men lite nytt lärde jag mig iallafall! Gjorde även ett delprov som kändes bra. Sover kvar i Sala inatt eftersom kursen inte slutade förrän halv 9 och så åker vi till Stockholm igen imorgonbitti.
 
Nu hörni ska jag krypa ner i sängen och sova/lusläsa lite i boken vi fick med oss hem idag ifrån gröntkort kursen.
Så.. godnatt och sov gott ♥
Publicerat i Allmänt,

Världens finaste i mina ögon

Publicerat 2014-03-12 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
I mina ögon är och kommer Snobben alltid att vara min nummer ett. Min första egna ponny, speciell och verkligen nån man skulle kunna kalla one in a million. Ett 1 år och 8 månader idag, bästa tiden i mitt liv ♥
Publicerat i Allmänt,

Igår & idag

Publicerat 2014-03-11 kl. 21:57:27 av Isabel Håkansson
Igår: Åkte till Stockholm runt 8 på morgonen. Kom fram kring.. halv 10 kanske (?) och såfort vi anlände på pappas kontor så presenterade han mig för dem andra killarna på jobbet. Jag behövde inte göra jättemycket igår utan jag informerades mest om vad som skulle hända senare under veckan & lite sådär. Vid 12 så tog jag, pappa och Junke en lång lunch inne på Stinsen och sen jobbade vi vidare till 14.00 ungefär.
 
Jag och pappa (klantiga som vi är) glömde nycklarna till lägenheten i Sala så vi fick vackertass åka hem igen haha. När vi väl var hemma i Sala så kunde vi likagärna sova kvar vilket vi gjorde. Jag tog en tripp till stallet och pussade på ponnysarna och promenerade dem en stund.
 
Idag: Åkte till Stockholm runt 8. Kom fram lite senare än igår och idag hade jag saker att göra kan man säga.. Pappa skulle på möte med sin revisor så jag jobbade med min morbror på hans företag. Hela dagen satt jag och fyllde i kontrakt-formulär och scannade fakturor. I slutet av dan hade jag lagomt med nackspärr efter att ha suttit stilla på en stol framför datorn så jag vart sååå glad när pappa kom och hämtade mig vid 4 tiden.
 
Vi drog iallafall till kista med Junke efter jobbet och käkade samt handlade lite kläder och så till mig hihi. Fick med mig 2 par dr.denim jeans och 3 tröjor. Letade efter svarta ballerina skor med nitar men hittade inga, kanske inte så konstigt då det inte är säsong för det än.. wellwell.
Sneakpeak på en tröja jag köpte idag.. dock är jag inte alls säker på om jag tycker den är gräsligt ful eller superfin, det visar sig om jag kommer använda den eller inte ;)
Publicerat i Allmänt,

En blänkande päls innebär inte pälsglans

Publicerat 2014-03-10 kl. 12:30:00 av Isabel Håkansson
Är emot pälsglans på hästarnas päls, förstår inte innebörden alls och detkänns bara som en slarvig genväg till en blänkande päls. Den enda gången jag använder pälsglans är i hästarnas svansar eftersom det blir lättare att reda ut dem då. Jag älskar att borsta & pyssla och har alltid gjort det, vilket är till en stor fördel. Tycker det är så himla viktigt att man lägger tid till annat än bara ridningen och kommunicerar ifrån marken också.
Här har jag inte haft på en droppe pälsglans och jag tycker pälserna ser rätt fina ut ändå haha. Philip har en helt annan kvalité på pälsen än vad Snobben har. Philips päls är mer ullig och "sträv" medans Snobbens päls är kort och len.
 
Jag tänkte tipsa lite om borstar och sådär som gör att mina hästars pälsar blänker.
Microfibersvampen är så bra! Ett väldigt billigt alternativ som fungerar superbra som en sista finputs innan träning. Det ända negativa är väl att dem lätt blir äckliga om man använder den när hästen fortfarande är skitig..
 
Rotborstar i gethår är superbra och ger verkligen goda resultat. Skulle rekomendera dock att borsta hela hästen ren först med en lite hårdare borste/borstar så man får bort skiten ifrån "grunden".
Bästa redskapen att använda sig av nu när hästarna lätt blir dammiga (iallafall mina hehe). Jag brukar köra med dessa två flera omgångar tills hästen är helt fri från damm. 
Publicerat i Allmänt,

Powerwalk

Publicerat 2014-03-09 kl. 21:08:54 av Isabel Håkansson
Powerwalkade i 1,5 timme med vääärldens goaste ponnysar. Glada och positiva hela tiden & jättegosiga. Snobben var lite "oförskämd" vissa gånger och försökte gå rakt förbi mig för att äta gräs och vi hade våra disskutioner men annars var det jättemysigt och skönt!
 
Efter stallet så träffade jag Sandra och vi snackade mest om hur vi ska komma igång och träna igen haha. Så nu har vi bestämt att minst 1 gång/vecka ska vi träffas för en pw eller joggingtur. Nu ikväll har jag varit i stallet för andra gången idag och kvällsmyst lite med alla hästarna och kvällsfodrat. Det viktigaste i mitt liv just nu är att Snobben blir bra och att dem ska känna sig bättre än bäst, mina hjärtan.
Så mycket kärlek
Publicerat i Allmänt,

Söndag

Publicerat 2014-03-09 kl. 12:57:44 av Isabel Håkansson
Vaknade upp hos Sara runt 10 imorse och gaaash vilket fint väder det är idag! Vi såg på film och låg bara och snackade hela morgonen, mysis. Kom nyss hem iallafall och ska snart gå upp till stallet för en powerwalk med hästarna. Mamma & syrran var uppe vid 7 imorse och släppte ut dem, Snobben hade vart någorlunda lugn och snäll imorse, skönt.
 
Efter stallet så måste jag hem och packa lite inför veckan. Har prao hela veckan i stockholm tillsammans med pappa på hans företag. Kommer bli sååå skönt att få komma bort ifrån sala och alla människor här, välbehövligt om nåt. Ska träffa mina stockholmstjejor Ema och Ebba nån dag i veckan också, saknat dem! ♥
Ett års gamla bilder, memories.
Publicerat i Allmänt,

Otursponny..

Publicerat 2014-03-08 kl. 15:40:37 av Isabel Håkansson
Hej på er! Vilket bra väder Sala har att erbjuda idag, vårväder all the way verkligen - grymt! Iallafall, lite efter 8 var jag i stallet imorse. Mockade först ur alla boxarna, allt rent spån sopade jag upp på kanterna av boxen så golvet fick torka. Självklart strödde jag vårt grymma stalosan pulver över golven så det inte skulle lukta urin, det fungerar verkligen! 
 
Bytte vatten, gjorde kraft, packade hö osv efter att boxarna var klara och sen tog jag in första hästen, alltså Snobben. Han var otroligt otålig i gången och gick omkring, skrapade med hovarna i backen och var allmänt dryg haha. När jag fixat honom klar för ridning så gick jag ut och började skritta fram. Han var inte alls lika pigg när jag hoppade upp som jag förutspått så redan då började jag undra.. sen under framtravningen så hostade han rejält ettpar gånger så jag hoppade av och checkade vilken färg hans snor och "ögonslem" hade, genomskinligt var det SOM TUR var men jag vågade inte rida mer efter dem hostningarna så jag körde lite ledarövningar i skritt endast. Nu blir det skritt ettpar dagar och täcken både inne & ute så hans hosta får gå bort.
 
Philip och jag tog en kort promenad bort till fältet brevid stallet och checkade underlaget där. Torrt och fint så nu går det att rida där hihi!! Philip tog självklart självklart tillfället i akt och snappade åt sig några grästovor när vi ändå var där, det är nog en av fördelarna att vara en liten shettis - gräset är i perfekt höjd till huvudet haha.
Alla bilder får min lilla otursfågel Snobben stå för, kan du inte bara bli helt bra nångång??
Publicerat i Snobbens ridbok,

Stalltjej

Publicerat 2014-03-08 kl. 08:01:29 av Isabel Håkansson
Från tidigare imorse ↑
Bara äkta stalltjejer kliver upp 7 en lördagmorgon för att ta ut hästarna och fixa stallet vid 8. Ännu en gång älskar jag min sport och jag har som mål att vara effektiv och lägga i ännu en växel i hästlivet för att bli bättre. All fokus just nu ligger hos att få Snobben bra, inte det roligaste men efter regn kommer sol är det inte så? I vilketfall så ska min förmiddag spenderas i stallet och jag ser fram emot det, att starta morgonen i stallet är topnotch.
 
Så nu ska jag sätta på mig ytterjackan och fläta ihop håret för att sen sätta mig på cykeln och cykla bort till stallet, vi hörs sen!
Publicerat i Allmänt,

Ska köpas i veckan

Publicerat 2014-03-07 kl. 21:33:28 av Isabel Håkansson
Hela nästa vecka befinner jag mig i huvudstaden med papi på hans företag, och nån kväll ska vi inte till stan och köpa ett par nya svarta Dr.Denim jeans då det är hål på mina jag har nu. Tänkte då också köpa en topp ifrån H&M som en utav mina kompisar har, den är så himla fin och jag har velat ha den länge nu, så den ska köpas in också.
Publicerat i Allmänt,

Perfekt kväll

Publicerat 2014-03-07 kl. 21:28:14 av Isabel Håkansson
Min kväll stavas p-e-r-f-e-k-t. Min syster ringde till mig idag när jag slutat skolan och ba "Hej jag vill ta stallet idag, själv. Snälla?" Jag vet hur skönt det kan vara att få vara i stallet själv ibland så hon fick väl ta det själv idag, dem skulle ändå vila så det gick ingen nöd på det precis. Så jag var kvar på stan en timme med min saknade kompis Milla, hennes kille och Sandra. Snackade och skrattade massa, underbara vänner.
 
När jag kom hem runt halv 5 så hoppade jag ner i ett bad med hårinpackning i nån timme medans jag kollade på pll. När jag sköljt ur hårinpackningen hade jag i mitt hårserum som jag endast använt några gånger förut pga att jag helt glömt av att jag haft det haha, men det är verkligen gryymt och håret känns jättelätt och fräscht nu!
 
Fortsatte kolla på pll när jag kom upp ur badet fram tills klockan halv 9 då jag åkte upp och kvällsfodrade hästisarna med mamma. Tog ut Snobben på gången ett tag och lindade hans bakben och gossade med alla 3 ponnysarna i stallet, glädjespridare är dem. Imorgon ska jag upp vid halv 8 och ha utsläppet samt mocka ur alla 3 hästarnas boxar och packa höpåsar. Tänkte jogga Snobben lite lätt och kanske ta en promenad med båda shettisarna/tömköra Philip, får se.
Publicerat i Allmänt,

I'm waiting for ya

Publicerat 2014-03-07 kl. 11:34:00 av Isabel Håkansson
Alla somrar har en story, och jag kommer ihåg alla mina somrar med alla bra egenskaper. Allt är så annorlunda nu än för ett år sen men jag längtar efter att få göra sommaren 2014 till den bästa hittils seriöst. 
 
Förstå att kunna vakna hur sent man vill och hela rummet är helt upprymt av solen som strålar utanför fönstret och man kan göra precis vad man vill. Jag kan rida tidigt på morgonen såsom jag kan rida sent på kvällarna utan att behöva sätta på reflexer och träla med alla dessa pannlampor. Alla kvällar och dagar fulla med spontanitet är nog det jag saknar mest av allt- summer 2014 I'm waiting for ya
Publicerat i Allmänt,

Drama, lies, tears, cheers to the teenage years

Publicerat 2014-03-06 kl. 21:18:33 av Isabel Håkansson
Hejsan hejsan! Haha herregud vilket skämt till dag det har varit. Skoldan gör jag ett stort fett kryss över, nya tag imorgon. Efter den asdåliga dagen i skolan iallafall så åkte jag till stallet och andades frisk luft i några timmar, fy vad skönt det var! I stallet där det alltid är mycket att göra och sysslor som ska utföras varje dag så är det ändå det stället jag kan gå till när jag behöver koppla av & jag är otroligt tacksam över det.
 
Hästisarna fick sig en längre promenad idag på 1,5 timme idag iallafall vilket var jätteskönt. Känner mig jättepepp på att börja gå/springa nu när all snö är borta och våren intagit. Det gäller bara för mig att ta "tjuren i hornen" och sätta igång med det, är så himla osund just nu men jag orkar faktiskt inte bry mig, sorgligt nog.. Nej, nu ska jag ta fram kläder tills imorgon och sådär så vi får höras sen, pusspusspuss
Vad skulle jag göra utan dig älskling
Publicerat i Allmänt,

Let's kick torsdag!

Publicerat 2014-03-06 kl. 07:27:00 av Isabel Håkansson
Glader chocklader idag! Denhär veckan har verkligen gått fort och jag har haft ett gott flyt veckan igenom såhär långt, känns stabilt. Idag går jag en kort skoldag med dem tråkigaste lektionerna man skulle kunna tänka sig med både matte, 1 timmes biologi och fysik, dem ämnerna alltså..
 
Annars då? Ska direkt när jag kommer hem upp till stallet och promenera Snobben. Mickis red honom igår och stämde av lite och vi är nästan SÅ säkra på vart problemet sitter. Håller allting utanför bloggen dock eftersom vi inte är säkra som sagt men det kommer mina vänner, det kommer. Just nu står allt i stallet stilla, samma varje dag iprincip. Mocka, borsta lergrisar till hästar, rida lugnt, och hela tiden klura på vad det är med S. Att det är jätteroligt just nu kan jag inte påstå men förhoppningsvis väntar bättre tider runt hörnet, hoppas.
 
Känner att jag kom ifrån ämnet lite meeen let's kick torsdag nu allihopa!
Publicerat i Allmänt,

Onsdag

Publicerat 2014-03-05 kl. 18:40:00 av Isabel Håkansson
Hejsan!
En halvbra onsdag hade jag idag. Imorse var jag sjukt deprimerad över skola och livet i helhet men jag bestämde mig för att göra nånting bra av dagen ändå. På bussen lyssnade jag på en massa pepp-musik vilket gjorde en heldel, utan musiken i mitt liv skulle jag nog vara mer död än levande.
 
Anyways, rätt lång dag hade vi i skolan. Slutade halv 4 iallafall och gick då till en pizzeria med Märta, Linn & Sandra. Käkade först och sen satt vi och spela en massa olika kortspel haha, hade jättekul iallafall och skrattade massa (bilder över). Kom precis innanför dörren och slog på datorn för att skriva ett inlägg till er. Nu: En långdusch innan top-model.
Publicerat i Allmänt,

Grym, grymmare - S

Publicerat 2014-03-05 kl. 06:54:54 av Isabel Håkansson
- skrivet igår -
Okej, jag skulle SÅ behöva lägga mig & sova nu men jag måste bara få skriva om dagens pass innan. Dagens pass fick mig att le större än jag lett på länge seriöst, gud vad jag älskar att sitta på Snobbens rygg. Sadla och sitta upp, helt ovetande om hur han kommer vara just idag. Han är så oförutsägbar och mystisk på nåt sätt och det är det jag älskar hos han.
 
Iallafall, han var pigg idag. Tanken var att skritta fram en sväng ute men såfort vi svängde kring hörnet ut ifrån gården så började han skygga, spänna sig, ha huvudet uppe i mitt ansikte och öronen spikrakt framåt, precis sådär beter Snobben sig dagar när man inte ska rida ut på honom belive me haha.. Så då vände vi en efter bara en kort bit och fortsatte skritta fram i paddocken. Formen kom av sig själv såfort jag tog tyglarna och han klev på med friska kliv. I traven var han något springig men istället för att fånga upp honom genom jobb på små volter så gjorde jag istället lite tempoväxlingar vilket han svarade bra på. Förutom det tog vi det mest lugnt och skrittade massa.
 
Som avslut galopperade jag några varv i lite ökad galopp och han var PIGG, det tog mig ett varv att bara bromsa honom så jag tror det är positiv.. eller?
Detta pass fick mig ännu en gång att tro att vi är på bättringsvägen och jag HOPPAS att jag har rätt.. ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Hårtips?

Publicerat 2014-03-04 kl. 15:57:41 av Isabel Håkansson
Dethär var efter mitt senaste besök hos frisören i september, halvlångt och ingen trappklippnings alls utan helt "rakt" vid topparna. Mitt hår växer fort och nu är det rätt långt igen vilket jag inte vet om jag trivs med eller inte..
Är sugen på att bara klippa topparna och göra trappklippning, vad tycker ni?
Publicerat i Allmänt,

Hello våren!

Publicerat 2014-03-04 kl. 15:53:12 av Isabel Håkansson
Vilket vårväder det har varit idag och är fortfarande med strålande sol & fågelkvitter hela dan, såå underbart! Skolan känns rätt bra ut just nu, inte så mycket plugg alls och känner mig inte stressad över skolan alls, prao hela nästa vecka i Stockholm med bästa papi, Snobben åker även på återbesök och får sina tänder raspade nästa vecka, Philip också hihi. Min familj är heeelt underbar & mina kompisar med, glad är bara förnamnet på mig just nu. 
 
Nu iallafall håller jag på att steka potatisbullar till mig och syrran som vi ska käka innan vi drar till stallet. Igår promenerades dem några kilometer i friskt tempo runt i kvarteret och idag blir det lite i paddocken. Tänkte bara skritta och trava lite med S, är så jäkla nojig även om jag vet att jag måste sätta igång honom lite försiktigt till nästa veterinärbesök. När jag kommer hem ska jag hjälpa till lite här hemma, bada hundar t.ex. Skriver här sen, PUSS
 Dagens ↑
Publicerat i Allmänt,

Hur ska vi gå vidare med S?

Publicerat 2014-03-03 kl. 12:32:00 av Isabel Håkansson
Förstår att allt är rätt förvirrat för er läsare nu. Från ingenstans så åkte vi på veterinär-besök och nu så ska vi sätta igång honom till nästa veterinär-besök helt plötsligt. Jag tänkte gå lite djupare på varför vi överhuvudtaget åkte med honom till veterinär och lite därkring.
 
Det var såhär.. Snobben var periodvis inte alls arbetsvillig, stretade oootroligt mycket när man red och på böjda spår så bara bet han tag i bettet och kunde i ställa sig för fem öre. Han var kompakt och lite som ett paket att rida, hade ingen som helst framåtbjudning (förutom i hoppningen) även om man gav honom uppgifter han i vanliga fall brukade tycka var superroliga. Att flytta honom gick inte alls och svarade inte ens när man bad honom att flytta sig undan för skänkeln. Efter ett tag blev han tjurig i hanteringen och bara allmänt down vilket inte heller är likt honom.
 
Redan här förstod jag att det var något fel. Snobben är inte en sur ponny och jag har aldrig innan under mina 1,5 år tillsammans med honom sett honom riktigt sur utan det var nåt helt nytt. I december nångång så fick han en kort skrittperiod och blev liiiite bättre men det höll endast i några dar innan han föll tillbaka och blev sur och grinig igen.
 
Då åkte vi iväg till veterinären och han gick igenom på alla böjprov och hade princip perfekta ben (veterinärens ord), hon hittade ingenting när hon kände igenom honom men på longeringsprovet så blev han sådär kompakt och konstig igen. Underlaget var jättegropigt och hårt dock så det berodde nog dels på det men somsagt, det såkallade "problemet" kom fram igen.
 
Veterinären sa då åt oss att skritta honom 3 veckor vilket vi gjorde. Jag har följt det till pricka och punkt, skrittat honom 40/50/60 minuter om dan på långa tyglar, rakt spår och gett honom metacam i 10 dagar. Efter dem 3 veckorna började jag trava honom lite lätt, och ska nu galoppera honom nåt varv varannan/vartredje dag tills nästa återbesök så han inte är så stel. Sen imellan dem dagarna han rids så ska han skrittas. Varje dag underhåller jag benen och knäna med liniment och stretchar. I hanteringen är han lika glad och dryg som vanligt nu skulle jag vilja säga och precis som han var innan, pussig, dryg och glad - precis som min S ska vara.
 
I ridningen tar han egna intiativ och lägger till trav, vid uteritter kollar han på saker och trippar, är taggad och VILL bara mer och mer, så jag hoppas & tror att vi är på bättringsvägen eller iallafall ett steg i rätt riktning. Om han nu skulle se bättre ut nästa veterinär-besök och få börja ridas igång så ska vi följa ett rätt utdraget igångsättningschema så han får tid på sig att ännu en gång bygga rätt muskler och utöka sin kondition succesivt. Ingenting ska gå för fort fram och hela tiden ska vi checka av att han är glad och villig att arbeta, så som han i vanligafall är.
 
Vi ska titta efter en ny sadel till honom sen när han har satts igång så han får en sadel att kunna växa i. Den han har nu blev lite trång ett tag när han satte som mest muskler över ryggen, så för att förhindra ryggont så ska vi kolla efter ny sadel sen efter igångsättningen somsagt. Allt för min S och för att han ska må bra ♥

För att tillägga så är jag mer taggad än jag nånsin vart förut på ridningen och hästarna. Jag ÄLSKAR verkligen sporten jag håller på med och tycker den är så jäkla ball och bra. Vi hästmänniskor äger och jag ser fram emot att få spendera timmar i stallet och på hästryggen nu i vår/sommar. Jag ska ta alla chanser jag får att rida andras hästar och även åka iväg till grc och hjälpa Susanne med hennes fina ponnysar såfort jag får möjlighet.
Publicerat i Allmänt,

Måndag morgon

Publicerat 2014-03-03 kl. 07:43:54 av Isabel Håkansson
Sitter på bussen påväg till skolan, messar med kompisar & längtar hem - vanlig måndag morgon alltså. Idag har jag bara en vit tjocktröja, ljusa jeans och håret i en slarvig tofs, orkar inte fixa mig inför en helt vanlig jobbardag i skolan ärligttalat haha. 

Kom på nu att jag måste ha min praolapp med med mig ifylld men att jag glömt be mamma skriva på den, paniiiik.  Aja, nu ska jag fortsätta den lilla bussresan som är kvar till skolan. Puss
Publicerat i Allmänt,

Första gången med sadel..

Publicerat 2014-03-02 kl. 20:55:48 av Isabel Håkansson
.. på nån vecka blev det idag och jag var redan ringrostig haha..! Nu har Snobben skrittats i över 1 månad och fram tills nästa veterinär-besök ska vi ha satt igång honom lite försiktigt så att han inte är stel. Så nu ska han travas i några minuter och även galopperas några varv/pass typ varannan/vartredje dag. Så idag efter att ha travat honom lite förra veckan så tog jag första galoppen på honom på över 1 månad och guuud vad kul det var!
 
Snobben blev så himla glad och galopperade glatt runt i paddocken. Han verkar ha motionerat sig själv i hagen hela helgen enligt Karin som skött stallet så han var inte överpigg vilket jag hade förväntat mig efter 2 dagars vila. Jag kunde t.om skritta ut honom uppsittandes utan en minsta dumhet, glader!
Efter det korta varvet i galopp som han fick ta idag ville han inget annat än att galoppera efter, söten.
Publicerat i Allmänt,

Söndagsdepp

Publicerat 2014-03-02 kl. 11:32:16 av Isabel Håkansson
Dethär lovet har inte fått mig mer utvilad och taggad på skolan, det har bara ännu en gång fått mig inse vad skolan hindrar mig & vad jag vill från att kunna göra.. Jag har inte haft en speciellt bra morgon, jag fryser och är extremt trött eftersom jag kom hem sent inatt - alltså skulle jag behöva ta denhär dan till att inte göra nånting men har man djur så har man.
 
Jag har en massa att göra idag. Först ska kaninburarna städas, sen ska stallet fixas och hästarna motioneras efter att ha vilat i 2 dagar, sen ska rummet städas, jag ska duscha, kläder inför skolan ska fram och sen är det tänkt att jag ska vara i säng runt 10 ikväll. Om jag är effektiv så kan jag nog vara klar till ca 6 ikväll, sååå vi hörs senare haha!
♡ Goa ponnysarna i september ♡
Publicerat i Allmänt,

Nu - tjejkväll med goingar

Publicerat 2014-03-01 kl. 18:08:47 av Isabel Håkansson
Efter att jag publicerat förra inlägget så hoppade jag ner i soffan med mamma och pappa för att äta ostfrallor, snacka och se på tv. Är så tacksam över att jag har just dem föräldrarna som jag har, grymma är dem! Är påväg hem till en tjejkompis nu iallafall för att se på mello och ha lite tjejkväll tillsammans med 2 andra tjejer, de blir bra! 

Känner mig lite för snäll när jag konkar fram en kroppspegel för att kunna ta en outfitbild..
Tröjan är ifrån grymma Tessie, tjejig och enkel utan att bli tråkig liksom. Jeansen är ifrån dr.denim. 
Publicerat i Allmänt,

Snabbis inlägg.

Publicerat 2014-03-01 kl. 15:58:48 av Isabel Håkansson
Precis landat hemma i mitt rum efter 1 grymt dygn i Göteborg. Får en sån good feeling när jag är i Göteborg och vill åka dit igen så fort som möjligt hihi! I sala är det grått och mörkt, inte konstigt att man aldrig har nån speciell energi här, blää.
 
Ikväll blir det mellomys med två kompisar eventuellt iallafall så det blir bra. Idag är sista riktiga dan att kunna vara uppe sent med vänner innan skolan börjar igen jag känner mig typ tvungen att göra nånting haha, vi får helt enkelt se vad som händer!
Publicerat i Allmänt,