Dagens outfit » ny kategori.

Publicerat 2015-08-31 kl. 18:07:24 av Isabel Håkansson
Er önskan, min lag ;) Nu har jag skapat en ny kategori på bloggen som jag döpt till dagens outfit! Så, nu ska jag försöka att ta mycket outfit bilder, både bra bilder tagna med min kamera & mobilbilder.
 
Detta hade jag på mig idag ↓
 En enkel kabelstickad tröja, slitna jeans, vita sneakers, min skinnjacka ifrån Chiquelle och en stor väska. Simpelt & kändes som ett bra klädval en grå måndag som denna.. hehe. 

Publicerat i Dagens outfit,

Gårdagens mysiga kör & ridtur 30/8-15

Publicerat 2015-08-31 kl. 13:08:00 av Isabel Håkansson
Min snygga Snobb igår ↑

Igår red jag ut ihop med en utav mina närmsta & äldsta vänner.
Hon körde Philip och jag red Snobben, det är ett smart sätt att kunna umgås nu när schemat är tight och vi båda ändå är hästintresserade. Motionerar hästar och snackar ikapp samtidigt - två flugor i en smäll! Igår körde vi en lite längre runda än vad vi gjort dem senaste gångerna och det var såå mysigt. Hästarna skötte sig prima! Philip var lite bökig och lyssnade inte riktigt ibland, men det tog Sandra hand om helt perfekt. 
 
Vi var väl ute i lite mer än 1 timme och hästarna var nöjda och trötta när vi var tillbaka hemma i stallet igen. Snobben fick bakbenen insmorda/inkletade/skulpterade (hehe) med kyllera, då jag tänkt börja testa det på honom. Han har så lätt att få gallor och då är kyllera ett bra alternativ har jag hört! Hur som helst, det gick jättebra igår med hästarna och idag är planen att jag och Snobben ska ut och lunka lite i skogen. Varför vi inte riktigt kommit igång med vår riktiga träning kommer i ett annat inlägg senare i veckan... 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Måndag igen...

Publicerat 2015-08-31 kl. 05:34:00 av Isabel Håkansson
Först av allt - HÄR & HÄR är länkar till dem underbaringar som lämnade feedback i mitt inlägg där jag frågade vad som kunde förbättras här inne.. resten var anonyma. Tycker ni börjar bli rätt dåliga på att lämna kommentarer, om jag ska vara ärlig. Med tanke på min statistik så skulle kommentarerna kunna vara betydligt fler.. tråkigt. 
 
Måndag igen hur som helst - klockan är 05:30 på morgonen och jag är tröttare än tröttast.. Let's kick monday!
Publicerat i Allmänt,

Om jag fick önska..

Publicerat 2015-08-30 kl. 11:15:41 av Isabel Håkansson
Philip ska tillbaka till sin nya ägare inom snar framtid, vi tog hem honom som en valpig, oinriden 6 åring. Var sutten på men totalt okomplicerad. Hade en mage som princip släpade i backen och otroligt ful päls. Vi tog honom därifrån, bantade ner honom succesivt och lärde honom alla signaler inom ridningen och han blev snabbt mycket bättre i päls och allt därkring. Nu har det gått över 2 år och han ska nu utvecklas vidare inom travet, det han är som klippt & skapt för. Han ÄLSKAR att köras, det går inte en sekund han inte har öronen framåt när vagnen är påkopplad. Så.. då kommer vi endast att ha Snobben kvar. 
 
Syrran vill inte sluta med hästar, men vill samtidigt inte ta hem en ny häst & börja på en "helt ny kula", för att det TAR TID och hon är osäker. Men, med tanke på att hon varit i stallet princip varje dag i 2 år, sett Snobbens både bra & dåliga sidor, borstat och ridit honom, så känner hon ju honom hyfsat bra och älskar honom. Min plan och vad jag vill när Philip åkt, är att ta hem en storhäst/maxad D-ponny i nåt år för endast träning och tävling. Syrran är fortfarande med i stallet princip varje dag och mockar, pysslar med hästarna, packar hö och rider litegrann ibland. 
 
Jag vill och jag måste ha hästar i mitt liv för att fungera, jag vill utvecklas och jag vill känna mig duktig i stallet och på hästryggen. Min kärlek för den här sporten & för hästar, den går inte att beskriva. Att ha häst tar tid och en massa kraft, jag missar ibland både fester och en massa kompistid för att jag istället väljer att vara i stallet.. men det är värt varenda sekund, varenda minut och timme. Det här är mitt liv, en livsstil jag valt. 
Snobben är en svår häst att se bra ut på, han är komplicerad, han är tidskrävande och gör man sämre ifrån sig ena dagen så märks det tydligt dagen därpå. Jag har skämts så mycket över oss, för att ibland bara går det inte. Men aldrig någonsin har jag gett upp, och jag skulle kunna göra om samma resa 100 gånger till. För att hästar ÄR min passion och något jag älskar så det gör ont. 
Publicerat i Allmänt,

4 läsvärda ♡ - VARDAGSBLOGGAR.

Publicerat 2015-08-29 kl. 21:28:04 av Isabel Håkansson
Den här bruden är inspiration all over. Älskar hennes klädstil, även fast jag själv inte förespråkar att klä mig så som hon gör ibland. Så himla glad och sprudlande energi, blir glad så fort jag knapprar in hennes bloggnamn i sökrutan. Alltid jättefina och ljusa bilder, en fräsch design och en grym tjej som ligger bakom bloggen - kan inte bli mycket bättre. En stor favorit hos mig! 
 
Denna bloggen har jag följt sen jag var 11 år.. Hon har gått från att driva en provocerande och rosa glittrig blogg där hennes fokus endast legat på att locka läsare och hamna på första sidan i nyaste skvaller-tidningen, till att driva en bra och girly blogg som jag älskar! Älskar hur pysslig hon är i sina inlägg, att hon alltid lägger ner tid att klistra ihop små collage, lägga till glitter och pimpa upp inläggen med smådetaljer här & där! 
 
Denhär bloggen är personlig och jordnära, samtidigt som den kan vara lite ytlig vissa gånger med kortare inlägg och bara massa bilder. Tjejen bakom bloggen har växt så mycket som människa, och har en hemsk story bakom sig, som format & gjort att hon tagit sig dit hon är idag. Stark på egen hand. ♥
 
Den här bloggen kikar jag endast in på då & då, när jag inte har nåt bättre för mig. Men den är stilren och fin. Följde hennes blogg när det var en renodlad hästblogg, och har följt henne i flera år fram tills nu då hon främst driver en vardagsblogg, med lite inslag av häst nån gång ibland. 
      
Publicerat i Allmänt,

Lördag

Publicerat 2015-08-29 kl. 09:50:31 av Isabel Håkansson
Godmorgon ifrån Stockholm! Här bjuder vädret på sol dagen i ära och jag ska alldeles strax ut och gå en pw tänkte jag. Sedan har jag och syrran planerat att gå ner till ett köpcenter i närheten och inhandla lite nödvändigt. Sedan ikväll så ska jag, pappa och syrran käka på nån bra resturang och avsluta kvällen med bio därefter. Detta kan bli en bra dag känner jag på mig, hihi. 
 
Annars då? Jag mår rätt bra, ser fram emot dem senaste veckorna med skola, häst, kompisar och VARDAG. Ska snacka ihop mig med mamma och försöka få ut en kiropraktor som kan kolla igenom Snobben snarast. Jag skulle gissa på att han har en låsning nånstans som går diagonalt till bakbenen och det är därför som han blir kort i stegen och inte riktigt vill trampa under sig. Nu är jag trött på våra dalar upp & ner, att han är ofräsch ena dan och fräsch den andra. Dags att ta tag i det på riktigt och få en förändring. 
 
Fortsätt kommentera inlägget under om vad ni vill se mer/mindre utav. Det är jätteroligt för mig att få läsa, och era önskningar kommer att verkställas och fixas så fort jag kommer hem imorgon! PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Om vi ska lyckas styra upp dethär...

Publicerat 2015-08-28 kl. 21:33:00 av Isabel Håkansson
Okej, tänker & tänker. Förutsättningarna för att driva en bra blogg i dagsläget är för mig svårt med tanke på mitt pressade tidsschema och mitt skiftande mående från dag till dag. Jag kan vakna en dag, känna mig så omotiverad att jag bara vill slå sönder mobilen som bara larmar om att jag måste upp för att hinna med bussen. Eller, så kan jag vakna en dag och hoppa upp ur sängen, känna mig upp över öronen motiverad och känna mig LYCKLIG. Det är mycket som spelar in, väder, hur min dag innan har varit, vad som står på dages schemat och listan görs lååång. 
 
Men, jag har bestämt mig för att styra upp det här & det är precis vad jag tänker göra. Så jag tänkte fråga er, vad precis vill ni läsa om? Eller.. vad vill ni ha mer/mindre av här på bloggen? Jag har radat upp ett gäng olika förslag här nedan ↓
 
♥ Videos/videobloggar? 
♥ Mer ridbilder? 
♥ Mer/mindre häst?
♥ Mer/mindre vardag? 
♥ Outfitsbilder?
♥ Tjejsnack där vi disskuterar killar, smink, ideal och annat som kretsar omkring i huvudet på en tonårstjej? 
♥ Mer frågeställningar där ni får ta ställning & disskutera i kommentarsfälten? 
 
Egna förslag uppskattas givetvis jättemycket också!! Alla som ger förslag får en fet länk här inne imorgon, promise u. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Min första vecka på gymnasiet & hur den varit:

Publicerat 2015-08-28 kl. 09:04:07 av Isabel Håkansson
Okej, nu är klockan strax för 8 och jag ska strax iväg till skolan. Men innan det så tänkte jag dra en snabb utvärdering om hur jag tycker att veckan hittills har varit. Min första vecka på gymnasiet, jag skulle ljuga om jag inte skrev att magkänslan skiftat från dag till dag. För det har den VERKLIGEN.
 
I måndags, så gick jag in i skolbyggnaden med en negativ inställning efter att ha legat med ångestattacker hela natten och endast sovit i 2 timmar. Stämningen i den nya klassen var stel och jag var onöjd med vårt schema. Magkänslan när jag satte mig på bussen hem var dålig... väldigt dålig. Var det rätt val? Kommer jag att känna såhär 3 år genom? Kommer jag orka?  
Därefter kan jag dock gladerligen säga att allt blivit bättre och bättre för varje dag som gått! 
 
Stämningen lättnar mer och mer i klassen för varje dag och jag känner mig trygg med människorna jag har omkring mig. Eller.. inte otrygg iallafall. Känns som om den nya klassen består av ett gäng kloka människor som inte är ute efter att döma någon. Och jag börjar tro att när vi lärt känna varann, så kommer vi att kunna ha 3 asbra år! Och, vårt schema... FINE, det suger. Men om man ser det från den ljusa sidan - skolan erbjuder mig en grym utbildning som jag verkligen kommer kunna dra nytta av i framtiden. När jag går ut ur skolan så är jag bombsäker på att jag kommer vara 100 gånger smartare och besitta mycket mer kunskap än vad jag gör idag ;) Hihi.
 
Idag är det fredag och jag är taggad på skoldagen faktiskt! Hoppas ni känner samma... puss. 
Jag & slidsson veckan igenom, fula & så men det bjuder vi på!! 
Publicerat i Allmänt,

Ostabil.

Publicerat 2015-08-27 kl. 23:02:38 av Isabel Håkansson
Ni har hört visan många gånger förut, så fort jag känner minsta lilla ångest eller att huvudet känns ostabilt så måste jag fokusera på ALLT som inte har med att sitta inne och stänga in mig själv att göra. Vilket jag har lätt för att göra om jag bloggar, då stänger jag igen dörren intill mitt rum, sätter på mig hörlurar och stänger ute omvärlden för en timme eller två. 
 
När jag kom hem ifrån skolan idag, så brann det i mitt huvud... for no reason. Jag var arg, ledsen och så fort jag satte mig på moppen och började åka ut till stallet så bara brast det. Jag grät, grät och grät lite till. Och som grädden på moset så var Snobben heeelt knäpp idag, haha. Tänkte mig en kort, kravlös och mysig uteritt med tanke på hur jag mådde. Så jag tränsade honom bara lite snabbt och red ut barbacka. Han inledde ridturen med att bralla iväg och bocka, för att sedan fortsätta gå i ett bra tempo nån kilometer, innan han fick en riktig knäpp och började backa, backa och backa. Gick på honom direkt vilket i sin tur ledde till att han började ställa sig på bakbenen. Hoppade av och gick hem, kände att det inte var någon mening att ta den fighten med honom när jag satt barbacka utan varken säkerhetsväst, spö eller nån annan förstärkning. 
 
Så, gick tillbaka till stallet, sadlade på honom och gick sedan ut i paddocken där jag red honom i 45 minuter. Riktigt stark, hård i munnen och det märks att han tappat mycket. Det är jobbigt att galoppera på voltspår, det är jobbigt att bära upp sig i form och det tar emot att stretcha igenom sidorna i trav. Men.. trots att han var lite jobbig idag så fick han mig ändå på mycket bättre humör. Som alltid ♥
Min boo.
Publicerat i Allmänt, Snobbens ridbok,

Dan före fredag, donkenfrukost & en snabb uppdate.

Publicerat 2015-08-27 kl. 10:30:44 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥♥ Sitter ni, precis som jag i skolbänken just nu? Tar ett paus från skolarbetet och checkar in lite bloggar? Det är standard för mig så fort jag blir klar med ett arbete, att snabbt ta upp mobilen och kolla igenom favvobloggarna, scrolla igenom instagram och twitter. Det ser jag som min lilla belöning när jag jobbat klart med en skoluppgift, hihi. 
 
Vi började klockan 10 idag, men jag var uppe och hoppade klockan 7 imorse iallafall eftersom bussen mot Västerås gick klockan 8.. En utav dem negativa sakerna med att plugga i en annan stad. Det positiva imorse var dock att vi, eftersom vi hade en timme på oss innan första lektionen började, kunde gå och käka frukost på donken ihop med en saknad Linn. Det är så sorgligt på ett sätt, att princip alla man gått i skolan med hela sin barndom, nu splittras och går skilda vägar för att uppnå sina drömmar & mål med livet på olika skolor.. Men, man får ta varje tillfälle i akt att träffas så att man inte glider isär.
 
Nej, nu börjar dem flesta i klassen bli klara så jag ska avrunda här. Hoppas ni får en jättebra torsdag och att vi hörs här inne igen i eftermiddag? PUSS. 
Imorse → just nu. 
Publicerat i Allmänt,

Word up.

Publicerat 2015-08-26 kl. 14:20:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Onsdagmorgon, ZzzzZZZzZZZ...

Publicerat 2015-08-26 kl. 07:29:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Vad ska jag säga, jag är trött och för tillfället rätt otagg på en skoldag med riktiga lektioner. Jag har INTE saknat att kliva in i klassrummet med ett räknehäfte i ena handen och en penna i andra handen, förberedd att träla matte i 1,5 timme och bocka av lektion, efter lektion, efter lektion. MEN, jag ska klara det utan några som helst problem och jag vet att det kommer att kännas hundra gånger roligare när jag möter upp Ida & Madde på stationen. Mina glädjespridare skoldagarna igenom ♥
 
Efter skolan så ska jag hem och trimma Snobben på banan, i förrgår så red jag ut honom på grusvägarna runt stallet. Galopperade mycket och böjde igenom honom i skritten, han är ringrostig och har tappat mycket kondition den här sommaren. Så just nu lägger vi 70% fokus på att bara rida ut och galoppera för att få upp kondisen, och 30% fokus på arbete på banan för att verkligen få igenom honom i sidorna och lösgöralösgöralösgöra. Snart är vi på G igen! 
 
Bilder från dem senaste 2 dagarna... ↓
Publicerat i Allmänt,

Back 2 school.

Publicerat 2015-08-25 kl. 21:00:00 av Isabel Håkansson
Skolan är igång, det blir mörkare och mörkare om kvällarna, rutinerna börjar sakta men säkert komma tillbaka & sommaren är så gott som över. Tråkigt nog. Något positivt iallafall är att hästarna nu kommer att kunna komma igång ordentligt och jag kommer in i fas igen. Ingen dö-tid för mig att bara ligga i sängen och på så sätt kunna övertänka och framkalla ångest. Tror det är bra för mig med rutiner och tighta scheman som hela tiden håller mig i fas och på banan. Jag ska satsa på skolan i år, verkligen, verkligen försöka anstränga mig och visa min bästa sida på lektionerna och i skolan. 
 
Idag efter skolan så gick jag och tog en fika med Märta (som jag skrev i tidigare inlägget), snackade ikapp sommaren som varit då vi inte umgåtts mycket alls förutom på fester. Saknat henne sååå mycket & behövde verkligen få snacka ut litegrann med henne, min fina barndomskompis. När vi fikat och snackat ett bra tag så gick vi ner till Akademibokhandeln där jag köpte lite block, en mapp, 2 pennor och ett sudd... imorgon börjar skolan på riktigt. 
Publicerat i Allmänt,

ÄNTLIGEN kommer jag in här igen!

Publicerat 2015-08-25 kl. 20:03:27 av Isabel Håkansson
Pjuh, blogg.se's portal ibland alltså.. Jag har suttit i timmar och försökt logga in här, och inte förrän nu sisådär 2 timmar senare så kommer jag in. Så himla drygt & irriterande! Hade ett sånt himla skrivsug när jag kom hem efter att ha gått i skolan och fikat med Märta, och när jag känner så nowadays efter min blogg-svacka så måste jag verkligen ta tillvara på dem tillfällena! Jag har många gånger funderat på att byta portal härifrån pågrund av dessa ständiga avbrott och problem som uppstår titt som tätt.. får fundera på saken. 
 
Mvh, arg. 
Publicerat i Allmänt,

Första dagen på gymnasiet - √

Publicerat 2015-08-24 kl. 15:50:52 av Isabel Håkansson
Jag hade en helvetes natt inatt, sov allt som allt 2,5 timme och JA jag var trött om nån imorse. Men upp & ut kom jag iallafall, och klockan 9.00 så slogs portarna upp och jag gick tillsammans in i den nya skolan med Madde och Ida. Om 3 år, så hoppas jag att det fortfarande att det är vi tre och att det blir just vi som springer ut tillsammans med stundentmössor på våra huvuden ut ifrån samma byggnad som vi gick in i idag, med en massa nya erfarenheter i bagaget och självklart också mycket nya kompisar. Men.. först 3 år av hårt plugg, tidiga mornar, mörker och stress. Suck. 
 
Skolan kändes om jag ska vara helt ärlig liiite lame och det var ingen sprudlande energi på någon utav varken eleverna eller lärarna, vårt schema sög med stort S och innehåll och magkänslan är inte på topp.. Men jag försöker tänka på att det här är en bra utbildning för mig och min enda chans att kunna bli det jag verkligen vill i framtiden. Och med två av mina bästakompisar stöttandes vid min sida så ska vi nog klara det alla tre ♥
 
Ugh, hörni.. Jag är redan skoltrött & ångesten strålar genom kroppen så fort jag kommer att tänka på skolan. Orken för att prestera sitter lååångt inne men jag ska kämpa och försöka hålla ihop mig själv för att klara det här!! 
Carlforsska-gymnasiet ekonomi & handel, där jag kommer att spendera mina kommande 3 år... 
Publicerat i Allmänt,

Vilka borstar jag använder?

Publicerat 2015-08-24 kl. 14:38:00 av Isabel Håkansson
Sv. Jag använder mig utav främst 4 borstar, en magic brush först och främst för att få upp blodcirkulationen på hästen jag borstar. Sedan går jag vidare med ryktborste och en ryktskrapa och borstar noggrant alltifrån ben, rumpa och hals. Efter det tar jag en hårdare rotviska och avslutar med en mjukare rotborste i gethår. Jag brukar gå igenom varje sida av hästen minst 2 gånger med varje borste, så att jag på så sätt är säker på att jag inte missat något ställe på kroppen! 
 
Ett smart knep kan vara att kanske fukta en svamp och dra över hästen om man har lite bråttom och inte hinner stå och borsta i 40-50 minuter. Det hjälper mycket! 
Publicerat i Allmänt,

Imorgon börjar jag... gymnasiet?

Publicerat 2015-08-23 kl. 19:10:00 av Isabel Håkansson
Idag var min sista sommarlovsmorgon, min sista dag fri från känslan av att jag har plugg, framtida prov eller annat skolrelaterat. Imorgon börjar jag gymnasiet och som jag tidigare skrivit så har jag valt ett ekonomi-program där vi senare kommer att kunna välja inriktning, varav en inriktning kommer att vara juridik, vilket i dagsläget som det känns nu är det jag kommer att välja. Men.. allt kan ändras med tiden!
 
Jag har inte insett ännu, att imorgon är slutet på mitt underbara sommarlov. Alltså ingen sommar har någonsin i hela mitt liv, gått så otroligt fort och varit så lärorik & rolig som denna varit. Jag har haft så otroligt roligt varenda dag, det finns mycket jag skulle kunna göra om och göra hundra gånger bättre, men i det stora hela så ångrar jag ingenting för det har ändå lett till något bra i slutändan. Jag mår bra och jag är stark i mig själv, hårdare än nånsin när det kommer till att släppa in nya människor i mitt liv men har samtidigt verkligen inga problem att umgås med nytt folk! Jag kommer att påbörja en summering av min sommar nån gång under veckan med en massa bilder och roliga minnen.. stay tuned.
 
Nu - städa mitt rum och måla naglarna, om nån timme eller två så tänkte jag gå och lägga mig så att jag vaknar pigg och utvilad imorgonbitti. Puss♥
Publicerat i Allmänt,

Self love ♥

Publicerat 2015-08-23 kl. 12:56:20 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Snobben igår 08/21.

Publicerat 2015-08-22 kl. 13:30:00 av Isabel Håkansson
Någonting jag alltid försöker göra är att skriva vad jag gör med Snobben varje dag, för att på så sätt försöka sätta ihop bra ridscheman där han får gå varierat och på olika underlag. Jag har en ridbok där jag skriver vad jag gör med Snobben varje dag, men skulle det vara intressant för er att få veta här vad jag gör lite mer utförligt, med Snobben? 

Igår iallafall så longerade jag Snobben i 35 minuter i en lång och låg form. Gick på honom mycket i traven just för att han skulle trampa under sig ordentligt och verkligen komma in med bakbenen under rumpan och höja ryggen. Han blev jättefin efter en stunds trälande och då övergick vi till galoppen. Jättefin redan från start, tog verkligen i och jobbade på i en fin form. La då till en bom som han fick galoppera över, vilket verkade uppskattas mycket av honom! Jättefin var han och jag klappade om honom ordentligt efteråt. 
 
När jag tog in honom ifrån hagen igår förresten så såg han ut som en stor damm-tuss, men efter 45 minuters borstning så glänste han som vanligt ;) Min fina prins. 
Får kommenterarer av stallchefen ofta hur välskött och fina mina hästar är i pälsen. Blir så glad! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Min morgon // fredag.

Publicerat 2015-08-21 kl. 11:44:05 av Isabel Håkansson
Vaknade runt 10 och låg som vanligt nu på sommarlovet och lyssnade på lite musik samtidigt som jag kolla igenom alla sociala medier.. Insta, twitter, ask and so on. 
Åt frukost samtidigt som jag kollade på Therese Lingren's senaste vlogg, jag äääälskar hennes videos. Har ni inte kollat in hennes youtube-kanal, så gör er själva en tjänst och gå in och gör det - klicka HÄR
På bilden ser ni princip hela min morgonrutin, tvättar ansiktet och smörjer in det, borstar tänderna och sätter på mig läppbalsam. 
Sedan så gick jag ut och satt i solen 1 timme med musik i lurarna, med mig ut hade jag min lilla hund ♥ Så, vi kom precis in och jag ska nu göra mig redo för stallet i några timmar! Snobben ska longeras i lång och låg form, och efter det ska jag ha lite lektion för Sandra och Pepsi. 
Publicerat i Allmänt,

Dem sista sommarlovsdagarna ❥

Publicerat 2015-08-20 kl. 22:40:49 av Isabel Håkansson
Hörni, nu är jag sorgligt nog inne på det sista av mitt sommarlov.. Vissa har redan börjat skolan, andra försöker precis som jag att ta vara på dem sista sommarlovsdagarna på bästa sätt. Det kommer fler sommarlov, men aldrig någonsin mer ett sommarlov 2015.. Denna sommar har förändrat mig som människa, både på bra och dåliga sätt. Jag ser saker ur andra perspektiv, jag är mycket mer öppen & utåt mot nya människor, men samtidigt ännu mer försiktig med vilka människor jag släpper in i mitt liv. Under dehär sommarlovet har jag blivit grundlurad och sårad, men jag mår så himla bra nu. Just nu, i skrivande stund. SÅ himla bra. 
 
Ikväll har jag umgåtts med kompisar och ridit ut Snobben i sällskap av Sandra som körde Philip. Snobben var jätteduktig och lydig för mina hjälper, fattade fina galopper ifrån skritt och var bara allmänt jätteduktig! Samma med Philip, lydig och duktig. Stor eloge till Sandra för hennes engegemang kring hästar, henne litar jag på till 110% när det kommer till mina hästar. Hon är så noggrann och försiktig utan att vara mesig, precis som man ska vara!
 
Jag ska försöka komma igång med bloggen lite försiktigt nu, för nu kan jag inte längre skylla på att jag är ute hela nätter eller att psyket är ostabilt. Så, imorgon så ska det komma upp MINST 2 inlägg här... hörs då. Puss och godnatt, sovgott så ses vi här inne i morgonbitti igen. 
Sommarlov innebär för mig inga tidiga mornar, den här bilden t.ex är tagen imorse kl 12 då jag precis kollat klart på mitt 4:e gossipgirl avsnitt för idag.. hihi. 
Publicerat i Allmänt,

10 steg tillbaka.

Publicerat 2015-08-20 kl. 10:47:16 av Isabel Håkansson
I förrgår så red jag Snobben i paddocken ordentligt för första gången på säkert en månad nu. Våra ridpass har tidigare bestått av skritt och lite lätt jogging utomhus.. Om jag säger såhär - Snobben har backat tillbaka 10 steg i sin utveckling och fått för sig gamla fix-ideér. IGEN. Inga ord kan beskriva hur arg och less jag var efter det ridpasset, mest av allt hur ledsen jag var. Hade gråten i halsen hela tiden och hade utan tvekan brutit ihop om det inte vore för att min kompis var med i stallet just då. 
 
Snobben stannade och tog till med en gammal goding, att han skulle "kissa". Det spelar ingen roll hur länge vi låter honom stå i sin kissposition, för han kissar inte!!! Provade att hoppa av och spänna upp sadelgjorden nåt hål, och då gick han som ingenting. Alltså, han gör så för att slippa undan arbete. Det var väl det största problemet, sen var det en massa andra småsaker, t.ex att han var hård som sten i munnen och det kändes som jag hade hela hans tyngd i händerna när jag höll i tyglarna. 
 
Nu står vi här, på en ostadig grund och ska ännu en gång jobba oss uppåt. Skolan börjar om några dagar och jag vet att jag kommer ha ett hel*ete i stallet i ett par veckor, kanske till och med månader framåt. Vi har stått här många gånger förut, vi har klarat det varje gång. Vi kommer klara det den här gången med.. ♥
Den här bilden är ifrån 2012 och döpt till "bråkstake". Kommer ihåg perioden så väl.. När vi stod på ett och samma ställe i uppåt 30-40 minuter innan vi ens kunde lämna gården, eller när skenturer över gärden och bakutsparkar såfort inte Snobben fick som han ville var standard. Jag minns det SÅ väl. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Next up: Stallet.

Publicerat 2015-08-13 kl. 11:11:09 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Jag kan gladerligen säga att jag faktiskt börjat ställa om mitt dygn, efter en hel sommar då jag inte kommit hem förrän klockan tickat mot 03 på nätterna och jag vaknat 11-12 varje dag. Den senaste veckan har jag somnar innan klockan 00 och vaknat runt 9-10. Så himla skönt och man mår så mycket bättre när sovrutinerna är bra! Sömn är viktigare än vad man kanske tror ibland.. hehe.
 
Idag bjuder Sverige på soool, och det ska tas tillvara på såklart! Så, så fort jag skrivit klart det här inlägget så ska jag svida om till ridkläder och dra till stallet. Dem senaste dagarna har Snobben, precis som jag skrivit i tidigare inlägg, skrittats uppefrån ryggen. Och idag är dagen att kolla om han han ser fräsch ut i bakbenen eller om vi avvaktar och skrittar i ettpar dagar till. Jag tänkte att jag tar ut honom i paddocken och longerar, det blir bäst så.
 
Håll tummarna för att Snobben ser fräsch ut nu, för det gör jag!! 
Oh, förresten! Gissa vilka som firade 3 år av blod, svett och tårar igår? Jag och Snobben. Han är det finaste jag har och jag visar det för honom varje dag. Det finns INGEN som honom. Min one and only, S. 
Publicerat i Allmänt,

Öppnar upp & känner efter - hur mår jag?

Publicerat 2015-08-11 kl. 12:23:01 av Isabel Håkansson
Senast jag öppnade upp och kände efter, så mådde jag inte bra. Skuldkänslorna tog över mig och mitt självförtroende var kört i botten pågrund av saker & ting som försegick DÅ. Jag har försökt prata om hur jag kände och hur jag känner nu med några av mina närmsta. Jag har gjort saker för att tänka på annat, varit i stallet, varit ute med kompisar så mycket som möjligt och gjort allt för att inte bara hamna sängliggandes och stänga in mig själv. Därför har min tid här inne på min älskade blogg varit knapp, och även fast jag velat och tänkt på att jag verkligen ska komma igång här igen.. så har huvudet satt stopp. Det kommer komma en tid då det är bäcksvart och kallt utanför fönstret, läxorna är på hög och bloggen plötsligt blir min utväg till att kunna slappna av ettpar timmar på kvällarna. Min tid att kunna vara ute och leva livet utanför stängda dörrar är nu. 
 
Hur som helst, nu öppnar jag ännu en gång upp mig själv och känner efter - hur mår jag, egentligen? Jag mår bra. Faktiskt, väldigt bra. Hade jag frågat mig själv igår om hur jag mådde kanske svaret hade blivit annorlunda, jag skiftar mående lite dag efter dag just nu. Men.. idag mår jag bra. Hoppas verkligen att ni gör densamma och att ni förstår mig, jag kommer att komma igång här inne igen, de råder det ingen tvekan om. Men jag behöver tid. Jag försöker så gott jag kan ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Att vakna upp till strålande sol!

Publicerat 2015-08-10 kl. 11:27:33 av Isabel Håkansson
I hela juni och juli, så har Sverige bjudit på dåligt väder med undantag ett fåtal dagar. Men nu i augusti så ser vädret lovande ut, minst sagt. Idag ska det bli 27 grader i lilla Sala och i skrivande stund lyser solen och det är inte ett moln på himlen, så himla skönt! Behöver verkligen lite solljus nu, sista tiden som är kvar av sommarlovet. Hihi. Om 2 veckor börjar jag ju nämligen gymnasiet.. men mer om det i inlägg längre fram. 
 
Hur som helst, idag är det måndag och jag är så himla glad! Om nån timme så ska jag upp till stallet för att skritta Snobben, idag tar vi ett skritt-pass i paddocken. Ska testa att böja igenom honom lite, träna halter, sidvärsrörelser och allmänt bara leka lite med vad vi kan i skritt. Sen ska jag hjälpa till när Sandra rider Pepsi, agera lite tränare & kanske att även jag rider honom litegrann. Vi får se! 
 
Jag är så himla taggad på att komma igång med ridningen igen, men det går trögt fram när man inte har någon häst att kunna rida ordentligt på... Vill bara att Snobben ska bli bra NU. 
Utanför fönstret just nu.. 
Publicerat i Allmänt,

Att uppskatta dem små sakerna!

Publicerat 2015-08-09 kl. 12:50:17 av Isabel Håkansson
Igår så satt jag upp på Snobben för första gången på hur länge som helst, och lyckan var total! Jag och syrran sprang litegrann med honom på vägen in ifrån hagen, och han såg inte oren eller halt ut, däremot såg han väldigt stel ut i bakbenen. Så jag bestämde mig för att börja skritta igång honom nu lite försiktigt och så kollar jag, en till tjej ifrån stallet och mamma om han ser bättre ut om ettpar dagar när vi kollar igen. 
 
Så jag och syrran skrittade ut hästarna i 20-25 minuter i rask takt. Snobben var jättepigg och glad, och så himla snäll! Jag hade förväntat mig en tickande bomb med tanke på att första "ridpasset" på över en vecka blev en uteritt, men han var lugn som en bilbunke. Blir så stolt över honom! Min fina Snobb.
 
Idag ska jag och en kompis ut och skritta en skogsrunda. Hon på Pepsi och jag på Snobben. Ska bli jättemysigt att bara få skritta ut på långa tyglar i skogen över stock & sten med en bra kompis, snacka massor och bara rida runt utan en massa krav. 
Två öronbilder sen igår ♥
Publicerat i Allmänt,

Wanties // höst 2015.

Publicerat 2015-08-08 kl. 13:38:14 av Isabel Håkansson
Mina all time favourites genom alla år är - uggs. Alltså, dem är SÅ sköna och det finns inget bättre än att hoppa i ett par gosiga uggs en kall vintermorgon innan man ska traska iväg till bussen. Dem gör kalla, mörka vintermornar när man ska upp till skolan lite bättre ;) Love them. Och primeboots.. hur snygga är dem inte? Passar till dem flesta kläder och är så himla sköna. 
 
Tidiga födelsedagspresenter kanske, mamma, pappa? Hihi. 
Publicerat i Allmänt,

Efter en timmes rykt...

Publicerat 2015-08-05 kl. 23:34:08 av Isabel Håkansson
2 bilder på min fina Snobb & 2 bilder på hans svans. Utan blixt till vänster, och med blixt till höger. "Serumet" jag köpte gjorde verkligen susen och nu är svansen påväg tillbaka igen! Något positivt iallafall.. 

Klockan är egentligen alldeles för mycket, och jag borde gå och lägga mig. Men jag måste få blogga en sista gång idag innan jag hoppar i säng. Min kväll har spenderats hemma hos en väldigt, väldigt bra vän till mig. Sandra har jag känt sen snart 10 år tillbaks, och hon har alltid funnits där för mig under alla dem åren även om vi bråkat eller varit oense.. Vi såg på film, lyssnade på musik, åt gott och bara pratade om allt och inget. En så fin människa som henne får man leta länge med ljus och lykta efter ♥ 
 
Hur som helst, idag så åkte jag ut till stallet på förmiddan för att kolla till Snobben. Sprang litegrann med honom påväg in från hagen och kunde redan då konstatera att han fortfarande markerar bak... Så jag kände att jag lämnade det där. Gick in med honom i stallet iallafall och ryktade honom i över en timme. Lackade hovar, klippte lite man och pussade på honom. Ord kan inte beskriva bandet mellan mig och honom, min finafina ponny. Hoppas han blir bra snart... 
Publicerat i Allmänt,

Hej alla vuxna där ute, mvh dagens ungdomar.

Publicerat 2015-08-05 kl. 15:37:00 av Isabel Håkansson
Jag vet inte hur det var för 20-25 år sedan, men i dagens läge är sociala medier en stor del i vårt liv. I våra mobiler så är apparna instagram, snapchat och facebook obligatoriskt. Minst 3 gånger om dagen så måste vi få kolla och uppdatera oss om vad andra lägger upp eller har lagt upp under dagen. Vissa känner sig tvugna att kolla 3 gånger i halvtimmen. Tragiskt? Kanske. Men det är såhär dagens samhälle format oss. Det är tabu att inte ha smartphone, något man skulle skämmas över om man inte hade. 
 
I dagens läge, så är det inte ovanligt att man börjar med smink när man är 11-12 år. Att man rakar bort ögonbrynen och ersätter dem med svarta, smala sträck som istället ska föreställa ögonbryn. Det är snarare ganska vanligt, väldigt vanligt faktiskt. Om det är snyggt? Inte alls, men det är så vissa (många) 12-åringar tror man ska se ut för att passa in.
 
I dagens läge, så är det ovanligt om en person inte druckit alkohol eller testat röka innan den fyllt 18 år. Notera: OVANLIGT. Dem flesta börjar dricka i åldern mellan 14-16 år. Kanske inte alltid för att man i grund och botten VILL dricka, men för att det är tabulagt att vara nykter eller inte dricka på fest. Och att gå på fest med sina kompisar, är något som man inte säger nej till (oftast). Om det är dumt och helt åt skogen fel? Japp. Det vet vi alla om, så vi lämnar det där. 
 
I dagens läge, så är det tabu om man inte haft sex innan man fyllt 17 år. Men man är slampig om man haft sex innan man fyllt 15, iallafall om man är tjej. Viktigt att komma ihåg. Det är vanligt att man pratar öppet om andras sexliv, gärna skriver man ut det på socialamedier också. Idiotiskt? eh, ja. Så, varför gör man det? Ingen aning. 
 
Förlåt. Förlåt för att vi kan framstå som jobbiga och oförstående ibland. Vi förstår faktiskt mer än vad ni tror, och vi VET att en del saker vi gör är dumma, och att valen vi ibland gör blir och är helt fel. Men... ibland gör man saker för att man känner sig tvingad, vill passa in eller helt enkelt bara känner för det, där och då.
Publicerat i Allmänt,

Ryktgos ute i hagen ♥

Publicerat 2015-08-05 kl. 13:48:55 av Isabel Håkansson
Jag och min gose-Snobb igår ↑ Lägg märke till tjockismagen han börjat lägga på sig... åh. Blir ledsen på riktigt när jag ser Snobben tjock, verkligen se hur musklerna bli färre och magen allt större. Som jag kämpat med honom genom åren.. aja, snart är vi back on track igen. 
 
Igår gick jag alltså ut i hagen med min ryktväska, hästarnas lilla godis-påse, flugsprayen och en flaska pälsglans för att ge Snobben en ryktomgång. Han stod kvar vid mig hela tiden och stod stilla snällt medan jag borstade och pysslade med honom. När jag borstat klart honom så körde vi lite ledarövningar i hagen, vilket verkade uppskattas av Mr.S ;) Han uppskattar all slags aktivering nu när han är tvungen att stå så mycket... 
 
Idag ska jag ta ut honom på lina och kolla om han ser bättre ut, håll tummarna. 
Publicerat i Allmänt,

Gooodmorgon!

Publicerat 2015-08-04 kl. 10:54:39 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Vaknar upp med rinnande och irriterade ögon, huvudvärk och ett allmänt dåligt humör.. men idag har jag inte tid att bara ligga hemma. Först & främst ska stallet fixas, Snobben ska få sig en rejäl omgång med alla borstar jag har i min ryktväska och sedan ska jag ta ut och gå litegranna med honom. Kolla hur han rör sig och sådär.. hoppas på att han åtminstone ser lite bättre ut idag. 
 
Annars då? Senare i eftermiddag ska jag möta upp lite kompisar, umgås, skratta och bara ha kul. Det om nåt behövs just nu, kvällen igår var deppig och jag la mig tidigt i hopp om att vakna upp lite gladare idag... Det gick väl... sisådär. Jag mår bra, det är inte att jag mår dåligt på något sätt. Jag är bara deppig och känner mig inte så pepp på livet som jag annars brukar göra. Men det kommer tillbaka, det vet jag att det gör ♥
 
Nu - gå & tvätta ansiktet, äta frukost och packa ner kameran så att jag kan bjuda på lite dagsfärska bilder på min prins senare i eftermiddag. PUSS. 
 Detta använder jag mig utav varje morgon, superbra produkter. 
Publicerat i Allmänt,

En tidig kväll och en quote ♥

Publicerat 2015-08-03 kl. 21:34:29 av Isabel Håkansson
Lugn musik i lurarna, mjukisdressen på, bortkopplad ifrån allt vad sociala medier heter och godis får bli avslutet på den här kvällen... godnatt....
Publicerat i Allmänt,

Tråkiga nyheter...

Publicerat 2015-08-03 kl. 13:03:41 av Isabel Håkansson
Snobben är halt. Igen. Eller, inte halt.. men han var lite varm & svullen på ena bakbenet (samma som i förrgår) igår, tog ut och skrittade honom uppifrån iallafall vilket inte var några konstigheter alls. Han skrittade på i rask takt med öronen framåt och därför testade jag även att trava lite. Han var inte HALT, men han kändes inte 100% ren heller. Vände hemåt direkt, ställde honom i spolspilltan och grundvisiterade alla benen. På ena bakbenet (samma ben som han var svullen och varm på) så hittade jag ett litet jack, inget sår som blödde eller varade. Bara ett litet jack... kylde benet i några minuter och linimenterade in rygg, bogprati och alla ben därefter. Den här sommaren har verkligen inte varit någon höjdare för oss. Avvaktar i några dagar och hoppas på att han blir bättre. 
 
Känns som att vi står på samma ställe och stampar hela tiden, om inte annat så har vi backat bak mååånga steg i vår långa utvecklingstrappa denna sommar med all vila. Usch, jag blir så stressad av sånt här. Vill bara igång och att allt ska vara i vanlig ordning, jag behöver en fast rutin. Att vara i stallet 3-4 timmar om dan, rida och pyssla som vanligt. Waaaah. 
En sur Snobben efter det korta ridpasset igår... han är nog också bra trött på att bara stå & skrota i hagen. Det är han för fin för, enligt honom själv ;) Hihi. Han står alltid lös i stallgången efter våra ridpass nu för tiden, han har blivit så himla duktig. Mitt finafina hjärta, kommer alltid att vara min nummer ett, no matter what ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Todays....

Publicerat 2015-08-02 kl. 08:12:00 av Isabel Håkansson
8:00: Upp & hoppa, käka frukost och lite tid för att läsa bloggar och annat. 
 
9:00: Mot stallet.
 
10:00: Rida ut Snobben i skritt och lite lätt jogging, checka av hur han känns. Efteråt ska jag kyla alla benen och stretcha igenom bogparti och alla benen.. det om NÅT behövs nu efter mycket vila. Stretching varenda dag! 
 
12:00: Hem, duscha, byta om, sminka mig och fixa håret. 
 
15:00 Möta upp Ida och troligtvis även Sandra & Elvira för att käka. 
 
Resten av dagen - oplanerad. So... let's kick sunday. 
Publicerat i Allmänt,

Next up: Utekväll med kompisar.

Publicerat 2015-08-01 kl. 19:13:00 av Isabel Håkansson
 
Publicerat i Allmänt,

2 tröttisar och 1 piggelin.

Publicerat 2015-08-01 kl. 17:56:46 av Isabel Håkansson
Dem här 2 möttes jag av i hagen idag, Akilles & lilla älsklings-Philip. 
 
Mysigaste idag måste ha varit när jag kom gåendes i ponnysarnas hage, och jag ser att både Akilles och Philip ligger ner, några meter ifrån varann, och Snobben står precis bredvid och vaktar. Satt mig ner och mös bredvid Philip i 25-30 minuter innan jag tog tag i vad jag faktiskt skulle göra och tog in Snobben.. 
 
Kände igenom Snobben i vanlig ordning och tyckte att han kändes lite varmare på ena bakbenet än på dem andra benen. Så, knäppte bara fast en longeringslina i hans grimma och traskade ner till paddocken. Han såg lite stel ut under framtravningen, men han såg fräschare & fräschare ut desto längre in på passet vi kom. När jag longerat honom i 20 minuter så kände jag på benet igen, inte varmt alls och i normaltemp... hm?! 
 
Imorgon testar jag att rida ut honom i skritt och lite lugn trav, känner efter hur han känns och testar lite gas, broms och annat. Känns han fräsch imorgon så ska vi jobba över lite bommar i övermorgon, wiho!
Min fina älskling idag ♥ 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Gissa vart jag ska nu?!!?!

Publicerat 2015-08-01 kl. 11:59:20 av Isabel Håkansson
Planerna för idag var egentligen att åka till Stockholm för att kolla på Pride-paraden. Jag älskar pride & tycker det är en jättebra grej, att man har några dagar speciellt tillägnade åt homosexuella/hbtq/bisexuella. Kärleken har ingen lag, man får tycka om och bli kär i vem man vill oavsett kön eller annat. Men jag blir hemma istället för att ta hand om hästarna medan mamma och syrran åker iväg. Inte mig emot ändå, för jag har saknat mina hästar mer än något annat! 
 
Planerna för Snobben idag är longering, 30 minuter på linan i alla gångarter, låg form. Det är jättesoligt och fint ute idag, så idag skippar jag ridbyxor och piké-tröja och låter shorts och ett simpelt linne bli min stalloutfit istället. Om jag hinner så tar jag ut Philip och kör honom en sväng också, det får tiden utvisa. Men förhoppningsvis hinner jag med dem båda två! 
Bästa pussmulen i världen ♥♥
Publicerat i Allmänt,