Ännu en gång tar jag upp bett-frågan.

Publicerat 2015-02-28 kl. 20:43:13 av Isabel Håkansson
Jag har kommit till insikt med att.. Alltså, jag rider bara Snobben på ETT bett? Ett rakt gummibett med fasta ringar, vilket han haft i evigheter. Jag har även ett tredelat bett i koppar, men inga bettskivor vilket jag inte vill rida utan då jag är rädd att Snobben får småskav i mungiporna. Dock ska jag ner till granngården nån gång under veckan och köpa bettskivor, sen ska jag börja rida på det tredelade bettet igen. Men.. det var inte det jag vill komma till.
 
Jag läste på Caroline Bågfeldt's blogg där hon tipsat om ett bett som heter "Waterford-bett". Såhär skrev hon om det:
"Passar hästar som är starka och gärna blir stumma eller biter sig fast. Då detta är så rörligt blir det mycket svårare för dem att bita tag i. Inget jag rekommenderar på hästar som är pigga och släpper bettet. Utan de som biter sig fast/blir tunga. Får ej användas på ponny vid tävling, men värt att testa hemma."

Snobben är dö-stark och biter ofta fast i bettet, blir stum eller kopplar bort bettet. Mickis, min tränare som ridit i hela sitt liv och tävlat höga klasser säger att han är bland dem starkaste hästarna hon ridit. Snobben är en GALET stark häst. Svårt att beskriva honom faktiskt, han är inte stark på så sätt att han brallar iväg i paddocken, utan mer att han blir springig och inte jobbar, liksom. Jag började iallafall att googla på Waterford-bettet och vissa skrev att det var ett bra bett medans vissa skrev att bettet ger en väldigt ojämn och vass anläggningsyta mot lanerna, vilket jag självklart inte vill utsätta Snobben för..
 
Jag är totalt oerfaren när vi snackar bett, så.. ni som kan det här, inta kommentarsfältet och HJÄLP MIG!
Publicerat i Allmänt,

Efter en 6 timmars bilresa - är vi tillbaka i Sala.

Publicerat 2015-02-28 kl. 19:57:59 av Isabel Håkansson
2 från igår ↑

Hej på er! Jag är såååå trött, får sitta och slå mig i ansiktet och dricka iskallt vatten i uppvakningssyfte varannan sekund. Idag har jag både gått på ullared i flera timmar OCH efter det - åkt bil i 7 timmar. 150 mil har vi åkt sammanlagt den här helgen, sjukt.. men så värt det! Mysigt och välbehövligt med lite trippar över till olika städer där man umgås och gör saker ihop. Så, nu har jag alltså lämnat Göteborg och saknar det redan. Som tur är så ses vi i sommar igen ;) Längtar.
 
Hur som helst, på Ullared så fick jag mycket nödvändigheter inköpta. Bland annat en ny ridjacka, hårfärg, hudvårdsprodukter, smink och lite annat smått och gott. Det finns så mycket bra och billiga saker på Ullared, stämningen är grym och alla människor är helt galna, springer runt som yra höns och proppar kundvagnarna fulla. Haha. Precis så det ska vara, så härligt!
 
Okej, back 2 reality. I skrivande stund sitter jag hemma hos pappa i Sala, the little town. Imorgon är jag tillbaka i stallet och om två dagar sitter jag återigen i skolbänken.. tyvärr. Dem nationella-proven kommer att bli alltfler och jag bävar mig något otroligt inför det. Engelskan och matten är det som skrämmer mig mest, jag vill verkligen göra bra ifrån mig och behålla mina betyg som jag har nu. Bara att ligga i & kämpa, det är så det är. Jag ser fram emot stallet imorgon iallafall, såklart. Snobben ska longeras innan jag sitter upp säger jag bara, jag sätter mig inte på honom efter att han vilat i flera dagar, inte som han är just nu iallafall! Busen.
 
Ni får ha en fortsatt grym lördag, hörni. Vi hörs igen imorgon! ♥
 
Publicerat i Allmänt,

Ridsporteventet 2015

Publicerat 2015-02-28 kl. 10:23:00 av Isabel Håkansson
..Och Barry gör det igen! Jag blir så imponerad av honom, som han planerar & engagerar sig! Detta var mest troligt hans sista ridsportevent någonsin, tur att det blev lyckat. Hihi. Som vanligt är stämningen lite halv-stel den första timmen, alla sitter grupperade vid olika bord och kollar i sina mobiler. Typ. Men sen när allt väl kommer igång så är det sååå roligt. Så go stämning och glada människor! Jag tog tyvärr inte så mycket kort under kvällen då mitt batteri på mobilen lyste rött, men bättre än inget.. ↓
 
Kvällens inspirationskälla går till -Linn Strelin. Vilken energikälla och glädjespridare hon är! Sen är hon otroligt fin och hela hon lös när hon klev in i lokalen. Så fräck som vågar sticka ut ur mängden och vara sig själv rakt igenom. Grymt cool tjej och verkligen en stor förebild!
Publicerat i Allmänt,

Ljuset i mitt liv.

Publicerat 2015-02-27 kl. 17:40:00 av Isabel Håkansson
Jag saknar Snobben varje vaken minut jag inte spenderar ihop med honom. Ljuset i mitt liv, min bästavän. Ingen kommer någonsin att kunna ersätta dig och den kärlek du ger mig, glädjen du sprider. Jag älskar dig. 
Publicerat i Allmänt,

5 saker om mig som jag inte berättat..?

Publicerat 2015-02-27 kl. 11:30:00 av Isabel Håkansson
Den här frågan fick jag i en kommentar i mitt frågestunds-inlägg. Och jag kunde verkligen inte svara på dem snabbt i en video, så jag bestämde mig för att skriva ner 5 saker om mig i ett inlägg istället då jag har lite mer tid på mig.. let's start. 

1. Jag har JÄTTEdålig syn och använder linser/glasögon. Jag ser princip ingenting utan mina linser (eller glasögon om jag inte har linserna i), allt är suddigt och flyter ihop med varann. 
 
2. En sak ni nya läsare nog inte vet om, jag har navelpiercing! Det är supersnyggt och jag har haft det i snart ett år nu, lovelove. 
 
3. Jag har jättedåliga tänder. Jag får jätte lätt hål i tänderna och har sammanlagt fått dra ut 7(!!) tänder. Ni skulle sett hur jag såg ut för två år sen.. shit, jag var kind of tandlös alltså. 
 
4. Tatueringar är det SNYGGASTE som finns, om ni frågar mig. Går allt som jag vill så har jag min första, lilla tatuering inom några månader. Hihi. 
 
5. Jag känner mig ofräsch hela, hela, hela tiden. Måste duscha varjedag, tvätta ansiktet noggrannt med scrub och ansiktsvatten både morgon och kväll, ha hårinpackning och ansiktsmask flera gånger i veckan, tvätta händerna & sprita ofta, ha på mig ny parfym hela tiden alltid ha rena sängkläder. Den värsta känslan i världen är att känna sig ofräsch.. usch. 
Publicerat i Allmänt,

En spontantripp!

Publicerat 2015-02-26 kl. 23:06:18 av Isabel Håkansson
Det blev sagt att vi inte skulle åka ikväll, men det ändrades i sista sekund och klockan 18:30 satt vi i bilen på väg ner mot Göteborg. Vi bokade ett hotellrum i Örebro när vi satt i bilen, så det är ifrån Örebro i vårt lilla hotellrum jag sitter och bloggar just nu. Så himla mysigt, jag och Pernilla sover i våningssängar och pappa sover i en stor dubbelsäng bredvid. Litet, men supermysigt.
 
Imorgon kliver vi upp tidigt för att hinna upp och käka lite god hotell-frukost innan vi fortsätter vår resa mot Göteborg. Waaah, jag längtar ihjäl mig! Det ska bli galet kul imorgon, verkligen. Dessvärre har jag ännu inte bestämt vad jag ska ha på mig.. hehe. Typiskt mig att vara sen med allting, så drygt! Frågestunds videon har som ni märkt inte laddats upp heller, men den kommer inom några dagar. Det lovar jag er.
 
Innan jag avslutar så måste jag få säga tack till er, tack för all er braiga respons ni ger mig angående mitt senaste inlägg. Det värmer så mycket ska ni veta, jag läser och tar till mig vartenda litet ord. Jag blir stolt när jag ser vilka fina och godhjärtade personer det är som är inne och läser, kommenterar & tycker till på min blogg. Ni är bäst! God natt, hörni. Vi hörs tidigt imorgonbitti! ♥
↑ Just nu ↑
 
 
 
Publicerat i Allmänt,

"Du ser ut som ett skelett".

Publicerat 2015-02-26 kl. 17:27:48 av Isabel Håkansson
Ännu en gång, så loggar jag in här och skrivet ett inlägg i farten när jag är arg. Ledsen. Sårad. Men mest arg, förbannad. Det är inte bara en gång jag hört under min uppväxt att jag ser ut som ett "skelett", inte tio gånger, utan fler gånger än så. Jag har mått dåligt, jag har stått och kollat in i spegeln, undrat vad fan det är för fel på mig. Varför inte jag har lika stora bröst som "alla andra", varför jag har tight-gap och smala ben. Men jag är så jäääkla trött på det nu. Sen när fick andra personer rätt till att säga vad dem vill om min kropp? Sen när gav jag dem rätten att få uttrycka sig om MIG? ALDRIG. 
 
Skulle en överviktig person, och en underviktig person få varsinn nedlåtande kommentar. "Fet" och "skelett", vem tror ni hade uppmärksammats där efter? Jo, det överviktiga personen. Det är tabulagt att kalla någon för fet, tjock eller överviktig, men inte alls lika farligt eller tabulagt att kalla någon för ett skelett, anorexiabarn eller pinne? What's the different? Snälla, förklara det för mig. För tro mig, det gör alltid lika ont att få höra om hur platt man är eller vilket skelett man ser ut som. Det skär i hjärtat, gör ont. 
 
Det spelar ingen roll hur mycket mat jag äter eller om jag skulle äta på Mc-Donalds varenda dag, jag skulle inte gå upp speciellt mycket i vikt iallafall. Jag äter mycket och ofta, onyttigt och rör mig inte speciellt mycket om man räknar bort att jag rider och är i stallet. Det är såhär jag ser ut och troligtvis alltid kommer att göra. Jag tycker det är jättefint med kurvor och något grövre ben, men så kommer jag aldrig att se ut hur mycket jag än anstränger mig. Tyvärr. 
 
Det är inte okej att kolla snett på någon för att den är något smalare eller något större än "alla andra". Så länge man har en fin insida så ska utsidan inte spela någon roll, eller har jag fel? Tänk inte bara en, utan två gånger innan ni häver ur er nånting. Ord väger ingenting, men betyder ändå mer än allt annat. Kom ihåg det. 
"I act like I don't care, but deep inside, it hurts."
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon älsklingstorsdag!

Publicerat 2015-02-26 kl. 11:07:40 av Isabel Håkansson
Godmorgon, alla ni! Fy sjutton så dåligt jag uppdaterat dem senaste dagarna, men seriöst.. mina dagar har gått i ett enda svep och jag har inte hunnit annat än att rida & vara med kompisar, typ. Jag har varit uppe vid klockan 7 på morgonen två dagar i rad, så idag tog jag lite sovmorgon till klockan 9. När jag har lov så känns det bara mysigt att gå upp tidigt för att göra i ordning frukost & kicka igång dagen på ett bra sätt utan press och ångest över att man sovit bort halva dan. Love it!
 
Idag är jag hästledig och ska hem till pappa om en liten stund för att städa mitt rum där. Jag har dragit ut på det flera dagar nu, så idag ska jag få det gjort. Och så ikväll rullar förhoppningsvis bilen iväg mot göteborg, pappa opererades igår så han visste inte riktigt om han orkade åka idag.. men vi hoppas på det bästa! Annars så åker vi tidigt imorgonbitti istället, hihi. Jag ääälskar Göteborg och längtar dit så himla mycket, snart, snart så är vi där. 
 
Frågestundsvideon kommer upp ikväll, jag spelade in och la upp en video på min videofyme i förrgår och tänkte lägga upp den precis som jag lovat. Men kvalitén blev så himla dålig och som den perfektionist jag är så har jag ingen lust att lägga upp den här. Dessutom har jag fått en massa fler frågor sen jag spelade in den videon, sååå.. vi kör på en ny video idag istället! Det går lika bra det. 
 
Nu - make things happend. Vi ses senare, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Galna, älskade ponnybuse ♥

Publicerat 2015-02-25 kl. 19:40:54 av Isabel Håkansson
Jag kan beskriva dagens longeringspass med 2 ord: intensivt, och en GALEN Snobben. Jag skojar inte, Snobben slet sig med mig 2-3 gånger och bockade, sparkade bakut och galopperade omkring som en galning runt, runt i paddocken. Så när han slitit sig med mig för tredje gången så tog jag av han alla sakerna och lät honom springa av sig lite på egen hand. Det gjorde han mer än gärna, så synd att jag bara fick på bild när han travade en långsida.. för han gjorde sig riktigt fin med hög svans och riktigt snabb galopp! 
 
När han fått springa av sig i 20 minuter nånting så tog jag på han all utrustning igen och longerade han med snodden i låg form i några minuter i trav och galopp. Han busade lite i galopp-fattningarna och var lite springig men annars var han så fin så! Han har extrema vårkänslor just nu och det går inte att kräva alltför mycket av honom. Hans lilla hjärna är på högvarv och det enda han tänker på är att springa foooort, haha. 
 
Efter det intensiva och långa longeringspasset så tog jag in honom, spolade benen och kände igenom honom noggrannt. Sedan linimenterade jag in bogparti och rygg, tvättade svansen och flätade ihop den, borstade igenom hela kroppen med en mjuk rotborste, satte på honom hans ute-täcke, stretchade igenom hans bogparti och ben och SEN släppte jag ut honom i hagen igen. Det är en lång process, allt fix runt omkring Snobben. Men den bästa är bara värd det allra bästa, right? Min prins. Jag får så mycket beröm av folk i stallet angående hur fin han är i kroppen med tanke på dem sugiga ridmöjligheterna vi har på vintern. Jag är sååå glad just nu! 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Nu vet ni vad jag gör..

Publicerat 2015-02-25 kl. 09:00:56 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Bloggtips - do's and dont's..

Publicerat 2015-02-24 kl. 16:00:00 av Isabel Håkansson
Do's: 
• Blogga för att du tycker det är roligt, inte för att du vill tjäna pengar, bli känd eller annat. 
 
• Ha en röd tråd genom bloggen, skriv lite extra om nånting du tycker om, fritidsintresse etc. 
 
• Var personlig. Lägg upp lite videos, våga visa dig svag och våga erkänna misstag. Ingen vill läsa om nån pitch-perfect, för hon existerar inte nånstans. 
 
• Ha åsikter om saker & ting. Åsikter speglar även vem personen bakom datorskärmen faktiskt är och vad dem tror/inte tror på. 
 
• Skriv inläggen med omsorg. En massa smilisar, osammanhängande texter eller stavfel blir ett störningsmoment till slut.. 

Dont's: 
• Leka nånting man inte är. Det kan fungera för stunden, att låtsas vara någon annan.. men man vinner ingenting på det i längden. 
 
• BARA skriva "Hej, idag ska jag göra det här och det här" inlägg. SNARK, säger jag. Give me some variety, please. 
 
• Provocera fram läsare och välja ett dåligt rykte ihop med nedlåtande kommentarer och annat skit för att få statistik-siffran en aning högre. Skaffa lite stake, stå på er själva och välj inte den vägen. All framgång är inte bra framgång, kom ihåg det. 
 
• Byta bloggportal hela tiden. Tillslut tappar man bort blogg-adresserna och vips, så kan ens gamla favoritblogg bara vara en liten prick i stora cyberspace. 
 
• Blogga bara för att blogga, fastän man egentligen inte vill, orkar eller hinner. Tillbaka till punkt 1, blogga för att du tycker att det är kul och inget annat. 
Publicerat i Allmänt,

Frågestund!

Publicerat 2015-02-24 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Unden dan så är det fritt fram för er att fråga mig vad ni vill! Frågorna kommer att svaras på i ett videoinlägg under kvällen och alla ni som ställer frågor och lämnar er bloggadress blir länkade, såklart. Inga frågor är för dumma och jag kommar att svara 100% ärligt på ALLT. 1,2,3 - GO. 
Publicerat i Allmänt,

07:30

Publicerat 2015-02-24 kl. 07:30:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Idag är jag uppe tidigt för att kunna motionera hästarna och hinna fixa stallet innan jag ska iväg med till en kompis. Ni vet, prioritering och planering är A och O när man har häst. Och idag fick jag offra en sovmorgon för att kunna hinna med hästarna, men det är heeelt klart värt det! Snobben ska ridas ut och Philip ska jag nog släppa i paddocken idag, igår sprang han och gjordemluftsprång med jämna mellanrum under hela vår promenad.. hehe. 
 
Utöver stallet så ska jag hem till pappa och städa litegrann på mitt rum där och sen så råkar jag ha lovat pappa att skura & dammsuga också, så det ska jag göra. Sen när det är klart så ska jag hem, duscha och gå hem till en kompis och sova över där, vilket ska bli lika roligt som vanligt. Kompistid är såå viktigt, och jag har varit så rastlös dem senaste dagarna då jag bara varit hemma. Jag gillar fullproppade scheman, fast det vet ni kanske redan vid det här laget. 
 
Nu - hoppa i mina rosa mjukisbyxor, sätta upp håret och bege mig mot stallet med mamma. Hoppas ni får en supergrym dag alla ni! ♥
 Ett litet collage ifrån gårdagens vistelse i stallet. 
 
Och på tal om det, ni vet ju att jag skrev att Snobben kändes jätteseg i förrgår när jag red? Igår var han tvärtom. När jag visslade åt hästarna i hagen så kom Snobben i full galopp med Philip galopperandes en bit bakom, han sparkade bakut, gjorde luftsprång och tvärstannade bara några centimeter ifrån mig. Sen när han insåg att det var Philip jag skulle hämta så vände han på klacken och sprang iväg i full fart. När jag sen promenerade honom så var han helt crazy, haha. Blåste upp sig, trippade, krökte på nacken och höjde svansen. Det slutade med att jag fick vända och gå hem, han var så jäkla stark och jag höll på att tappa greppet om honom x-antal gånger.. hehe. Lilla Snobben, ibland är du svår att förstå dig på. 
Publicerat i Allmänt,

Godnatt. ♥

Publicerat 2015-02-23 kl. 22:18:56 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Philip, numera en glad och välmående ponny.

Publicerat 2015-02-23 kl. 16:15:00 av Isabel Håkansson
Såhär såg Philip ut när han kom hem till oss den 20 april 2013. Pälsen var ful, glanslös och magen var ohälsosamt stor. Han var en rätt lugn indvid, seg som kola och gjorde varken bu eller bä. Kunde skrittas på och inte så mycket mer än så. Meningen var när vi tog hem honom att vi skulle ha honom i 2 månader, endast som sällskap till Snobben som annars skulle stå själv under demdär 2 månaderna. 
 
Tiden gick och jag och min syster blev alltmer fäst vid honom. Han gjorde sånna framsteg hela tiden, och att få vara med och se hur han hela tiden blev gladare och gladare, värmde i hjärtat rätt ordentligt. Vi började ge honom vitaminer, b.la B-vitamin, vilket gjorde att pälsen blev finare. Ridpassen blev intensivare och intensivare ju längre tiden gick och när liite mer än två månader gått såg han ut ungefär såhär.. 
Ser ni skillnaden redan där? Den är STOR. 
 
Philip har med tiden blivit till en pigg och glad liten kille som älskar att göra rätt för sig. Han är lätt att arbeta tillsammans med, och jag ihop med min syster har lärt honom allt han kan idag helt på egen hand. Skritt, trav, galopp, att kunna bära upp sig själv och hålla igång även på böjt spår och kunna ta alla signaler rätt. På sidan av ridningen så har vi självklart byggt upp ett otroligt starkt band ihop med Philip och han följer oss vart vi än går.. for real. 
Philip har gått från att vara en seg och nedstämd häst till att vara glad, öppen för nya saker och PIGG. Jag kommer aldrig glömma när mamma och jag klappade händerna och var überstolta över att Philip klarade av att trava ett helt varv i paddocken som var på baksidan av det gamla stallet. Där var paddocken liten kan jag tala om för er, men det var mycket för Philip då. I dagsläget kan Philip med lätthet hänka på mig och Snobben under våra långrundor, det är ingen big deal för honom alls! 
Såhär ser Philip ut i dagsläget, inte i toppform men absolut inte överdrivet tjock heller. Hans kondition är faktiskt ganska bra och han kan med lätthet köras/ridas en runda på över 1 timme utan att bli det minsta svettig. Philips resa har aldrig riktigt uppmuntrats här, men jag kände att det var dags för det nu. Han är mitt lilla lyckopiller & jag älskar honom upp till månen och tillbaka igen ♥ 
Publicerat i Allmänt,

See you soon, gbg.

Publicerat 2015-02-23 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
        
Gissa vart jag beger mig på torsdag? MOT GÖTEBORG. Pappa ändrade sig på nåt konstigt vis & gick med på att skjutsa ner mig och Pernilla till Göteborg så att vi kunde gå på vår efterlängtade ryttargala. Så galet kul ska det bli, och jag hoppas självklart på att få träffa många grymma och bra bloggare på galan. Så torsdag, fredag och lördag så kommer jag befinna mig i Göteborg. Längtar! 
 
När jag ändå är där så ska jag självklart passa på att shoppa inne på Tessie, där finns det så himla mycket och fina kläder för grymma priser. Självklart kommer kameran att hänga med ner i väskan och jag kommer blogga live ifrån Göteborg under alla tre dagarna. Wohooo, låt dagarna gå snabbt nu. 
Publicerat i Allmänt,

Upp & iväg!

Publicerat 2015-02-23 kl. 10:34:05 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Jag har en en sån satans beslutsångest angående vad jag ska hitta på med Snobben igen, och det var det första som dök upp i mitt huvud när jag vaknade imorse.. haha. Långritt, promenad eller longering står det emellan, hmm.. Jag ska inte rida i paddocken nånting nu förrän det torkat upp där ordentligt, igår ställde isen som var kvar på sidorna i paddocken till det rätt mycket nämligen. 
 
Philip ska få sig en promenad iallafall, bara få komma ut och sträcka på dem små benen litegrann. Sen när stallet är fixat och båda hästarna är motionerade så ska jag ställa dem båda i duschen, spola av deras ben, tvätta deras svansar och fläta ihop dem & toppa det med lite massage för både Snobben och Philip. Snobben är verkligen i värsta stel-perioden just nu, så lite massage med värmande liniment tror jag skulle göra honom gott. 
 
Gud, vad mycket häst-snack det är här inne just nu känner jag.. Men jag är så förvirrad efter gårdagens ridpass fortfarande, ångrar att jag bröt ihop så snabbt och vill bara göra om och göra rätt. Anyhow, min morgon låter jag kickas igång med hjälp av en god, energirik smoothie framför datorn. Perfekt! Ha en bra måndag alla ni ♥
 Right now.. ↑
Publicerat i Allmänt,

6 om Snobben..

Publicerat 2015-02-22 kl. 19:36:54 av Isabel Håkansson
♥ Han ÄLSKAR beröm. Klappar man honom på halsen så tar han fram öronen på direkten, frustar och blir nöjd. 
 
♥ Han väljer sina ryttare, noga. Först & främst ska han testa personer, och man kommer aldrig undan det när de kommer till Mr.S.. Det kan vara alltifrån att han vägrar gå till att han skenar iväg, bockar, sparkar bakut, är jobbig i gången, går över en när man leder honom eller annat. Han beter sig som en riktig ponny, helt enkelt! 
 
♥ Trots att han har ett riktigt ponnybetéende så känns han grymt maffig att rida. Han må vara liten, men han har mycket power i sin lilla kropp, tro mig. 
 
♥ Totalt otittig. Riktigt skönt att ha en häst som inte kollar alls på hinder utan hoppar över det mesta. Vi ihop har b.la hoppat över soffor, rör, granar, stockar, plåt-tak och låtsas krokodiler.. hihi. 
 
♥ Han är LAT. Inte lat på så sätt att han känns eller ser seg ut, men kan han slippa undan arbete så gör han det mer än gärna. T.ex så låtsas han alltid, alltid, alltid att han ska stanna och kissa, vilket aldrig händer. Han är för smart för sitt egna bästa och kan ta till med dem allra konstigaste utvägarna för att få några vilo-minuter mitt i ridpassen ibland. 
 
♥ Snobben är en väldigt rolig häst att ha och göra med. Han hittar på nya saker varenda dag, och man vet aldrig vad han kan hitta på när man ska ut och rida. Haha. När man ska borsta hans ansikte så lägger han alltid upp huvudet på ens axel och han står jämt och fipplar med sin rosa ponny-mule när han är uttråkad, slickar en i ansiktet och skrapar med hovarna i backen så fort han inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Världens sötaste och bästa ponny är han!
Publicerat i Allmänt,

Småskutt på en seg ponny, prestationsångest & snack.

Publicerat 2015-02-22 kl. 18:16:45 av Isabel Håkansson
Idag slog min prestationsångest till, igen. Mamma skulle kolla på när jag red, fota litegrann och filma. Det har gått bra för mig och Snobben så länge och jag bröt ihop i samma sekund som jag insåg att vi inte presterade riktigt fullt ut så bra som vi gjort dem senaste veckorna idag. Snobben var halvloj och jag var spänd i kroppen, vilket bara ledde till att blev pannkaka. Hur ska jag kunna tävla om jag inte ens kan rida framför min egna mamma, som ALDRIG NÅNSIN skulle döma mig, utan att få en sån prestationsångest att jag tillslut bryter ihop och gråter? Jag vill tävla, jag vill hoppa och jag vill visa upp mig & Snobben.. men jag kan inte ta all press jag lägger på mig själv, det går bara inte. 
 
Man tar ett steg fram och sedan två steg bak, det är så det brukar vara. Motgångar kommer efter framgångar och framgångar efter motgångar, det avlöser varandra. Och även om jag är superglad över alla grymma pass med Snobben nu på senaste tiden så kan jag ändå inte låta bli att tvivla på mig själv efter sämre ridpass. Jag blir så arg på mig själv, varför kan jag inte bara bita ihop och rida istället för att mesa och vilja se så perfekt ut? 
 
Dagens pass iallafall blev inte "lite lätt jogging" som jag planerat innan, utan idag fick det bli ett vanligt avstämmar-pass med lite småskutt på slutet. Snobben kändes seg och tog inte riktigt min skänkel och jag var inte alls så följsam i min ridning som jag brukar vara, som sagt.
 
Lämna gärna konstruktiv-kritik utifrån det korta videoklippet nedan, men tänk på det jag skrivit innan, det här var inte vår bästa dag direkt..  ↓
Publicerat i Snobbens ridbok,

Söndagmorgon ♥♥

Publicerat 2015-02-22 kl. 11:39:16 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Hur mår ni? Jag mår superbra! Solen skiner och det skriker VÅR i hela Sala. Snön smälter bort sakta men säkert och fortsätter det i den här takten så har vi helt bar mark innan veckan är slut. Så underbart, härligt och skönt! Åh, vad jag har längtat efter att få skriva dem där meningarna.. ni anar inte! Jag älskar våren ♥ Så, idag ska jag passa på att vara ute så mycket det bara går! 
 
Stallet ska fixas nu på förmiddan och Snobben ska joggas lite lätt i paddocken. Sedan ska sadelkammaren rensas och vi ska kolla efter fler eventuellt stulna saker, suck. Efter stallet iallafall så ska jag mest troligt vara med lite kompisar, bara umgås och snacka. Så välbehövligt! Kompistid är viktigare än man tror och jag ska verkligen ta vara på den här lediga veckan och socialisera mig med mina vänner mycket, det händer inte så ofta annars utan jag brukar mest hänga i stallet eller vara hemma och plugga, vara i Stockholm eller göra annat. Haha.
 
Let's kick off this daaaay! Jag har laddat upp med en god bär-smoothie och är redo att få stallet avklarat för dagen, vi hörs later on. 
Just nu ↑
Publicerat i Allmänt,

What a day..

Publicerat 2015-02-21 kl. 18:10:00 av Isabel Håkansson
Jag är väääldigt glad och tacksam över att jag har min egna, alldelles egna samshield-hjälm på bilden över. Varför? Haha, keep reading. 
 
Idag kom jag till stallet och började mocka som vanligt, glad & nöjd över att få starta dagen i stallet. Pernilla höll på att rota inne i sadelkammaren och ropade efter en stund: "Isabel, inte för att skrämma dig nu, men vart är din ridhjälm?" Jag gick till sadelkammaren och tillsammans vände vi upp och ner på ALLT som fanns där inne. Och efter att ha rotat ur allting så kom vi fram till att både min ridhjälm och mina jw-ridbyxor var borta. Fanns inte där, spårlöst försvunna. Likaså Pernillas splitternya schabrak som hon köpt för sina julklappspengar.. 
 
Alltså jag fick så ont i magen och blev så arg, ledsen och frustrerad att jag ringde till pappa och grät i telefon. Jag gillar inte att snacka pengar, men min hjälm kostade 6000 kronor och är ingenting jag mest troligt någonsin skulle få igen utav mina föräldrar. Hur f*n kan man göra så mot en annan människa? Är man så desperat efter nånting att man går och snor det av nångon annan så är man inte 100% klar i huvudet, det är inte ett friskt betéende.
 
Tur i oturen så hittade vi min hjälm gömd under en pall under en tavla, hakremmen var justerad och det är uppenbart att någon har använt den. Jag är såååå glad att dem inte hade tagit med den bort ifrån stallet och att vi hittade den innan den hunnit försvunnit därifrån. Så hjälmen är i säkert förvar hos mig igen, som tur är. Hur som helst, nu har "tjuven/tjuvarna" snott saker ifrån mig och Pernilla samt en annan tjej i stallet för över 5500 kronor. Jag mår illa, spyr galla över personen/personernas äckliga betéende. Euw. 
 
Jag red ut en väldigt glad och överpigg Snobben iallafall och det gick superbra. Philip gick även han en runda, något kortare än Snobben men huvudsaken är att han får motioneras. Mina små lyckopiller ♥ 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Så j*vla förbannad..

Publicerat 2015-02-21 kl. 14:07:43 av Isabel Håkansson
... Fler saker försvunna ur vår sadelkammare. Så j*vla förbannad, hörs senare. 
Publicerat i Allmänt,

Skolavslutning 2015.

Publicerat 2015-02-21 kl. 13:20:00 av Isabel Håkansson
Skolavslutningen det här året är ångestladdad, minst sagt. Jag bävar mig inför gymnasiet och kommer sakna alla fina människor på skolan jag går på nu. Men hur ångestladdad än skolavslutningen är så tycker jag ändå att det är jätteroligt att scrolla upp & ner bland en massa fina klänning, höga klackar och fina smycken. Jag letar efter en enkel klänning som går i färgen vit eller någon annan ljus färg. En ljus aprikos/korall färgad klänning hade varit uuurfint, men det är svårt att hitta tycker jag. Min klänning ska stämma på alla plan, punkt. 
Vad känner ni inför skolavslutning? Har ni börjat kolla efter skolavslutningskläder ännu? 
Publicerat i Allmänt,

En lägesuppdatering..

Publicerat 2015-02-20 kl. 16:54:45 av Isabel Håkansson
Obeskrivligt trött är jag, herregud. Att gå upp tidigt på morgonen sätter sina spår, hehe. Men jag är iallafall superglad för nu har jag lov och endast en massa roliga saker att se fram emot. Inget tråkigt plugg eller tidiga mornar utan nu kör jag all in på LOV, leva för nuet och bara ta det lugnare än lugnast. Mitt lov kommer att inledas ihop med grymma vänner nu ikväll, så det kan inte bli annat än bra! 
 
Innan jag ska dra mig vidare ut iallafall så ska jag svida om ifrån mina tajta jeans och hoppa i ettpar rosa mjukisbyxor och sätta upp håret i en knut. Rummet ska städas & hundarna rastas, sedan ska jag se till att få lite mat i magen innan jag sminkar på mig litegrann, byter om och drar ut. Jag vet inte varför, men mitt rum ser ut som ett bombnedslag just nu.. jag som brukar vara så duktig på att hålla ordning på rummet har heeelt tappat greppet. Haha. Så det är prio nummet ett nu, att fräscha till inne på mitt rum. 
 
Dem här låtarna går på repeat just nu, lyssna och njut.. ↓
Publicerat i Allmänt,

Philip, min Philip ♥

Publicerat 2015-02-20 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Han är helt underbar, den här lilla individen. Som sagt, nångång ska jag ta och skriva ihop ett inlägg om hans utveckling. Inte bara kroppsmässigt utan även som individ, som häst. Han har vuxit otroligt mycket och blommat ut, blivit en oblyg och väldigt pigg & glad liten herre som mer än gärna jobbar och står i. Vårat alldeles egna lilla lyckopiller. Att en så liten kropp kan innehålla så mycket kärlek och lycka som Philip, det är sjukt. 
 
På bilderna ser ni mig, Philip och världens bästa Sandra.. så mycket kärlek i 4 bilder ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Positive mind, positive vibes, positive life.

Publicerat 2015-02-20 kl. 07:23:00 av Isabel Håkansson
Kick-ass morgon. Jag kan gå upp tidigt på mornarna bara jag bestämmer mig för det, och det här var en sån morgon. Jag är så lycklig över fredag, lov och allt roligt inplanerat jag har under det här lovet! Sick. Efter skolan idag så ska jag snabba mig till stallet, fixa där och rida Snobben för att sen dra mig in emot stan, duscha, sminka mig och vara med kompisar för att sedan sova hos Milla inatt. Det kommer bli galet kul! 
 
Som hela den här veckan så kommer bloggen bli lite lidande även idag.. men som tur är så har jag tankat på med ett tidsinställt iallafall. Förhoppningsvis (om jag springer på riktigt ordentligt), så hinner jag hem efter skolan innan jag ska till bussen. Då kan jag slänga in ett litet inlägg och läges-uppdatera er litegrann förhoppningsvis! Tro inte att jag tappat blogglusten, för det är det minsta jag har. Belive me. Jag får nya tankar & idéer hela tiden nu för tiden, vilket jag hoppas även speglar av sig här på bloggen, hihi. 
 
Okej, låt oss göra den här dagen GRYM. Vi ses här inne senare, det lovar jag. Passa på nu under morgonen att länka era grymma bloggar i kommentarsfältet nedan, jag vill hitta nya bloggar och kommentera en massa positivt en fredag som denna. Ni vet vart ni kommenterar ↓
Publicerat i Allmänt,

Det är vardagslyx att få ha en så fin ponny..

Publicerat 2015-02-19 kl. 21:59:34 av Isabel Håkansson
Ibland får jag nypa mig själv i armen, för när jag väl kommer till insikt och verkligen inser vilken diamant till häst jag har så blir jag alldelles varm i kroppen. Och att dessutom veta att jag ihop med min tränare & mamma gjort ALLT i vår makt för Snobben, tränat och slitit till sista svettdroppen verkligen, v.e.r.k.l.i.g.e.n gett resultat så blir jag bara ännu mer varm. Jag är stolt, över honom, mig själv och över oss som ekipage. 
 
Idag gick ridpasset helt okej, det var jag som var lite ringrostig och ställde till det, men Snobben var väldigt glad och riktigt pigg. Efter att jag galopperat honom första gången så fick jag göra små volter och halter i flera minuter efteråt för att han inte ville sluta springa. Han blev så lycklig när han fick galoppfattningen, nästan lite chockad för några sekunder innan han fattade att han fick ge sig iväg. Snabbt gick det, men roligt var det! Att jag skulle kunna jobba honom i galoppen idag var nästintill omöjligt, så idag fick han bara springa som han ville i galoppen och så jobbar vi vidare på galoppen under helgen.
 
I skritten och traven jobbade vi som vanligt med en massa volter och serpentiner. Lite springig under vissa delar i traven, men annars nästintill perfekt! När det går dåligt så är det jag som tabbar mig och ger Snobben fel signaler.. Hur som helst, i slutet så körde vi en riktigt bra och lösgörande övning. Jag travade Snobben på en stor volt och höll bara lite lätt i innertygeln och styrde honom med skänklarna. Det fick honom att forma sig runt min skänkel ordentligt och verkligen komma loss i båda sidorna. Superbra övning som kändes skonsam att köra som ett litet nedtrappnings-moment efter ett hårdare ridpass. 
Too good to be true, seriöst. Min ponny, min andra halva & mitt allt. Jag vet ärligt inte vad jag skulle gjort utan honom, han har halva mitt hjärta, halva mig. Han är en på miljonen, det vet jag. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Skolan - check.

Publicerat 2015-02-19 kl. 15:48:15 av Isabel Håkansson
Äntligen har jag lite tid över för bloggen, för som sagt.. den här veckan har varit fullbokad och intensiv om något. Bloggen har blivit lidande men jag gör mitt allra bästa för att försöka hålla igång den så bra som möjligt. Man kan inte ligga på topp jämnt, hihi. Imorgon är det iallafall fredag och jag gått klart skoldagen imorgon så har jag offeciellt loooov!! Så underbart. 
 
Mina planer för kvällen då? Hmm.. Stallet står näst på tur och Snobben ska få sig en genomkörare i paddocken om underlaget håller för det, annars blir det uteritt. Philip ska få komma ut han också en sväng, såklart. Pernilla har lite ont i huvudet så vi får se om det blir lugn ridning eller lite tömkörning, det återstår att se. Jag tror inte Philip bryr sig om ifall han får jobba med ryttare på ryggen eller inte, han finner sig bra i alla situationer och tycker det mesta är helt psyko-crazy roligt. 
 
Målen med dagens ridpass iallafall:
 
• Tänka på min sits. Stadigt skänkelläge, höga händer och jobba med kroppen i vartenda steg. 
 
• Hålla ett bra tempo och undertramp hela tiden. Det är viktigt att tempot är bra och att det varken går för långsamt eller för snabbt. Oftast låter jag Snobben gå och sega sig litegrann i skritten vilket verkligen måste bort, nu. 
 
• Galoppera i lång, låg form. Hard work, work. Snobben har tappat princip allt inom galoppen, han tycker det är jobbigt att jobba i galoppen och hålla igång. Så håller underlaget för galopp, så ska han galopperas i lång, låg form på både volt-spår och runt fyrkanten. Inga undanflykter! 
Me today.
Publicerat i Allmänt,

Romme levererade!

Publicerat 2015-02-18 kl. 19:37:46 av Isabel Håkansson
One word: Jag ÄLSKAR att åka skidor. Så galet kul, verkligen! Jag trodde aldrig att det kunde gå så bra som det faktiskt gjorde, det var inte alls svårt att åka när man väl fått in snitsen, liksom. Haha, men min dag inleddes riktigt dåligt actually. Det började med att jag ramlade ifrån liften, och sen ramlade jag typ... 20 gånger i backen jag skulle åka ner ifrån? Jag mjukstartade ju inte i någon barnbacke utan jag gav mig direkt ut i dem blå backarna, och det var år & dar sen jag överhuvudtaget stod på ett par skidor och ännu fler år sen jag åkte slalom. Ida som åkte med mig då fick sig iallafall ett gott skratt, haha. 
 
Men som jag alltid säger, ger jag mig f*n på nånting så klarar jag det. Och dagen efter den *host* backturen flöt på och var sååå rolig, en massa skidåkning med braiga personer och mycket skratt. Dock är det himla intensivt att åka skidor måste jag säga, mina knän och ben överhuvudtaget gör jätteont och jag är så jäkla trött, psykiskt. Jag sov princip hela bussresan hem och tänker inte röra mig en meter mer än vad jag behöver nu ikväll. 
På bilden ser ni Linus, Linn, Milla som står ostadigt på sina skidor (haha bästa Millis), Felix, Shayan, Märta och så jag längst ut som står och poserar med min ena skidstav, Sandra står bakom kameran. Bra dag, helt klart. Inte mig emot att spendera en dag i backarna istället för i en skolbänk precis ;) 
Publicerat i Allmänt,

Jag dör abstinens-döden!

Publicerat 2015-02-18 kl. 13:45:00 av Isabel Håkansson
Alltså, jag d-ö-r. Varför och HUR fasen kan jag leva ett normalt hästliv under vinterhalvåren är min ständiga fråga till mig själv? Jag är så himla, obeskrivligt, j*vla trött på att skrittjobba nu, och att dessutom hela tiden behöva sitta med hjärtat uppe i halsgropen och vara rädd för att Snobben ska halka omkull.. det är inte kul, alls. Jag vill kunna gå ut i en nyharvad paddock en kväll, bygga upp lite hinder och trimma, hoppa och svettas igenom hårda ridpass med Snobben. Eller tänk er själva, att kunna rida ut i solnedgång när det är alldeles lagom varmt ute? Drömmen. 
 
Jag har fått frågan ett 10-tal gånger av folk i stallet - hur ORKAR du rida när vädret, underlaget och ridmöjligheterna princip ligger på 0? Och ärligt, jag vet inte. Motivationen dör tillslut. Man finner ingen glädje i att rida när det enda man gör att att traggla runt på en ponny som knappt tar sig fram över den blanka isen. Men samtidigt som jag får tvinga mig ut vissa gånger så har jag alltid ett par mål i bakhuvudet. Jag vet att allt slit kommer löna sig, jag bara vet det. Framgång kommer för dem som kämpar, that's it.
 
Igår gick jag ut i paddocken i hopp om att kunna ha ett normalt longerings-pass, men nej. Underlaget höll för skritt om man tog det i en långsam takt, jag lät Snobben trava några få steg men ni skulle sett hur det såg ut.. Stackarn sprang på med kortare steg än vad Philip tar, bokstavligt talat. Nope, vintern är ingen årstid för mig sålänge det inte finns snö. PUNKT.
Ser ni underlaget? Isen är minst 3-4 centimeter tjock och broddarna ger ingen som helst effekt, hästarna halkar lika mycket ändå. Tur Snobben är fin iallafall, det håller alltid min motivation till liv.♥
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon underbara onsdag ♥

Publicerat 2015-02-18 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
Det är minusgrader utanför, isen ligger blank och jag är glad, gladare, gladast! Idag är det ingen skola för mig, eller resten utav 9:orna på vår skola. Eller jo, men skoldagen blir liiiite annorlunda om man säger så ;) Vid 07:45 så samlas vi utanför skolan och så ska vi åka buss upp till Romme för att spendera dagen där med skidåkning. Det ska bli galet kul och jag är SÅ himla taggad! Men rädd också, såklart. Ridning är min grej, inte slalom-åkning, haha. Jag minns inte ens senaste gången jag åkte slalom, det var allt för många år sedan nu.
 
Pappa väckte mig tidigt imorse eftersom vi lovade varann att vi skulle städa huset nu på morgonen så att det var gjort + äta en god frukost. Sagt & gjort. Så nu har vi både hunnit med att städa huset och käkat en jättegod frukost bestående av ostfrallor och varm choklad. Det känns som en bra uppladdning inför dagen som jag dessutom känner på mig kommer bli riktigt grym. 
 
Vi kommer inte hem förrän halv 17:30 ikväll cirka, så mamma och syrran promenerar hästarna och fixat stallet åt mig. Så snällt! Det passar bra med tanke på att hovslagaren ska sko hästarna nu på morgonen, och att rida samma dag som hästarna har skotts är ingenting jag förespråkar. Så en lugn promenad med ett gosigt fleecetäcke passar bra in för mina ponnykillar idag, hihi. Nu ska jag gå och sätta upp håret, sminka mig och sedan rullar bilen mot skolan. Tagg, tagg.
Till alla er som precis som jag inte vaknade upp till något gulligt sms imorse, godmorgon finaste du.
 
Publicerat i Allmänt,

ATM.

Publicerat 2015-02-17 kl. 15:46:00 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Hur grymma är inte ni!?

Publicerat 2015-02-17 kl. 07:38:13 av Isabel Håkansson
Alltså, hörni!! Jag bloggade allt som allt 0 inlägg igår, bloggen stod tom.. men statistiken var lika hög ändå? Hur grymma är inte ni då, liksom? Världens bästa läsare ♥ Som en liten gottgörelse för igår iallafall så klev jag upp 30 minuter tidigare än vad jag brukar, just för att hinna logga in här & skriva litegrann innan skolan börjar. Idag står ett matteprov uppskrivet på dagens schema och det är ett ångestladdat prov för min del. Jag hatar matte, och anledningen till det är enkel - jag är superdålig på det. Men som sagt, jag ska göra mitt bästa! 
 
Förutom skolan så är mitt schema rätt fullt, och jag har inte en blekaste aning om hur jag ska få allt att gå ihop. Jag slutar skolan vid 3 och ska direkt ut till stallet, fixa där och rida Snobben, sedan hade jag och en kompis planerat att gå på bio.. Sedan skulle jag behöva inhandla ettpar saker inför romme-resan med 9:an imorgon. Hm... Alltså, vad ska man göra när ett dygn bara har 24 timmar och jag skulle behöva ca 10 till? Nu gäller det för mig att prioritera. 
 
Jag har jättedåligt samvete över Snobbens motion för tillfället, han går minst sagt på halvfart. Som igår tillexempel, då skulle jag och Pernilla rida ut långritt på både Snobben och Philip. Allt var frid och fröjd och det skulle bli jättemysigt enligt båda två. Hästarna hade på sig mysiga fleece-täcken och jag och Pernilla tjocka dunjackor. Så fort vi kom utanför dörren så sprätte hästarnas ben iväg, typ. Det är så himla halt ute och droppen för mig gick när Snobben höll på att halka omkull ordentligt, med mig på. Det var riktigt läskigt och då vände vi om hemåt igen. Snälla, snälla snön - smält bort NU. 
Här var han verkligen igång, konditionen var GRYM. Dit ska vi igen. 
Publicerat i Allmänt,

Hård skare, pigg ponny och strålande sol!

Publicerat 2015-02-15 kl. 17:00:05 av Isabel Håkansson
Idag kom jag till stallet ihopp om att kunna rida ett ordentligt mördar-pass på ridbanan, men nej. Det var BLANK-IS. Jag och Pernilla snackade om att helt seriöst åka hem och hämta skridskor och åka där.. så halt var det. Alla ridvägar var lika hala dem och det enda som återstod var åkern bredvid stallet. På åkern var det knähög snö med en hård skare som låg ovanpå.. inte bra underlag alls men bättre är ingenting.
 
Snobben snubblade ett flertalet gånger och gick inte fram ärligt för fem öre pågrund av underlaget. Man märkte verkligen hur han försökte jobba och ta sig fram på ett bra och smidigt sätt, men det gick sisådär. Tillslut sa jag bara att - jag låter honom galoppera ettpar varv och sen går vi in. Att galoppera på raksträcka gick hyfsat bra iallafall, och Snobben var jättesnäll! Inte lika vild som förra helgen, hehe. Han trummade på och var lagom pigg, liksom. Jag la ingen som helst fokus på att jobba honom, utan all fokus låg på att få ur Snobben så mycket energi som möjligt. Så jag är nöjd över honom iallafall, han gjorde så gott han kunde!
 
Det har varit strålande sol och jättefint väder hela dagen, så nu håller jag bara tummarna på att all snö & is smälter bort nångång. Jag vill kunna rida ordentligt! Och från en sak till en annan, gissa vad jag köpte idag? Ett nytt pannband till Mr.S. Eller inte jag, utan pappa. Svindyrt var det, men så himla fint! Thank you papi ♥
Halvcharmiga bus-bilder ifrån idag ↑
 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Några bra..

Publicerat 2015-02-15 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
Jag är jättekräsen när det kommer till bloggar som jag tycker är bra. Men åååh, vad bra bloggar det finns där ute, stora som små. Här nedan har ni några av mina personliga favoriter som jag läser varje dag och ÄLSKAR.

♥ Julia Axelsson's blogg. ♥
♥ Lovisa Magnusson's blogg. ♥
♥ Lisa Fager's blogg. ♥
♥ Sandra & Amanda's blogg. ♥
♥ Emma & Anna's blogg. ♥
♥ Michelle Petersson's blogg. ♥
♥ Vanessa's blogg. ♥
♥ Jonna's blogg. ♥
 
Dessa bloggar äger, enough said. Så himla energisprudlande, fritänkande och inspirerande människor som ligger bakom bloggarna. Deras bloggar innehåller allt man vill ha ut av en blogg, blod, svett, tårar och ett sunt förnuft. Jag är självklart öppen för fler bloggförslag, det kan aldrig bli för mycket bloggar att läsa ;) Så, har ni en blogg som ni skulle vilja tipsa mig om - kommentera nedan. Bloggar jag tycker om brukar med jämna mellanrum lyftas här, nästa gång kanske DIN blogg står med på min "favorit-lista", hihi.
Publicerat i Allmänt,

Söndag igen!

Publicerat 2015-02-15 kl. 09:57:28 av Isabel Håkansson
ZzZZzzzz.. såå trött. Pappa väckte mig tidigt imorse och så dukade vi fram lika god frukost som igår, idag igen. Så nu är jag mättare än någonsin förr och ska alldeles strax börja byta om, sminka mig och fixa håret. Idag åker vi tillbaka hem till Sala igen. Snobben ska ridas och så avslutas dagen ihop med Madde, Sara och Ida då vi ska plugga ihop inför den tuffa skolveckan som väntar. För att ni ska få en klarare inblick av vad jag ska göra idag så slänger jag upp en punkt-lista. 
 
• Rida Snobben. Snobben har gått lugnt nu i helgen, vilade i fredags och skrittades ut igår eftersom Sanna var sjuk & inte orkade så mycket mer. Jag tror inte Snobben klagade över lite vila direkt, min lilla latmask! Det enda negativa är att han kommer vara extreeemt pigg idag, så det blir paddocken för säkerhetsskull.
 
• Blogga, blogga. Sååå mycket på G med allting nu, nya samarbeten är på ingång och jag har lite mejl som måste skickas iväg senare ikväll. Sedan ska bloggen självklart tankas på med nya inlägg inför veckan som kommer bli rätt tidspressad. 
 
• Möta upp Sara och Ida, köpa med oss gottis och gå hem till Madde. Plugg, plugg och lite mer plugg blir det ikväll. Det känns sååå skönt iallafall att få lite plugg gjort iallafall, jag pluggar så dåligt när jag är själv. Hihi.
 
• Ta fram kläder, packa om väskan, måla naglarna och fräscha till mig. Likt varje söndag så ska jag duscha med hårinpackning, ha facemask och måla naglarna. Man känner sig alltid lika fräsch efteråt och jag somnar så gott efter att ha tagit hand om mig själv lite.
Nu.. kicka igång dagen! 
 
Publicerat i Allmänt,

En bra alla ♥ans dag!

Publicerat 2015-02-14 kl. 19:27:53 av Isabel Håkansson
Bilder från idag ↑

Hej på er! Vilken bra dag jag haft idag, alltså. Strosat runt inne på lite butiker och ätit förrätt, varmrätt och efterrätt på "pizza hut". Så himla gott och supermysigt! Detsutom passar det bra idag på alla hjärtansdag också, antar jag. Som sagt, för mig har denna dag varit som vilken annan dag som helst. Under dagen idag så har jag b.la inhandlat nya jeans, lite nya tröjor, småsaker, selfiestick och såkallade vas-strips. Jag ska alltså ge mig på och vaxa mina ben!! Jag har hört att det ska göra sååå ont, men ska man vara fin så får man lida pin.. är det inte så man säger?
 
Ikväll ska jag plugga spanska inför ett nationellt-prov som vi har på måndag, käka smågodis och kolla ikapp missade pll-avsnitt. Jag känner mig skapligt körd inför dem nationella-proven i spanskan, alltså. Jag är sååå dålig på spanska och det är bara en tidsfråga innan min spanskalärare inser det, haha. Jag tycker spanska är jättetråkigt vilket resulterar i att jag inte KAN plugga ordentligt på lektionerna. Kroppen säger emot och hjärnan är inte med för fem öre, liksom. Men jag ska ge det ett försök och göra mitt bästa!
 
Nu - inta TV-soffan, ta fram lite godis och plugga i väntan på att melodifestivalen ska börja. Sen fortsätter kvällen med ännu mera plugg och avslutas med ettpar avsnitt av pll. Sounds like a plan. Sovgott, imorgon hörs vi igen. ♥
Publicerat i Allmänt,

God frukost i magen & lördagen kan starta!

Publicerat 2015-02-14 kl. 10:43:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Lördag igen och helgen är igång. Varje lördag hos pappa startar med en god frukost med en massa olika alternativ, oboy, goda mackor, ägg, juice och listan kan bli lång. Så mysigt & om inte annat, ett väldigt bra sätt att kicka igång dagen på! Det är alla hjärtans dag idag, vilket för mig utan pojkvän känns som en heeelt vanlig, ordinary saturday. Jag ser inte varför man skulle deppa över att man inte har pojkvän på alla hjärtansdag när det finns barn som inte har en mamma på morsdag, eller en pappa på farsdag. Det känns för mig som ett orättvist beteénde, punkt.
 
Dagen kommer tillbringas på ett köpcenter där lite småsaker ska inhandlas. Jag måste bland annat inhandla lite nya ansiktsprodukter, jag vill kunna variera mig. Jag är så himla noggrann med min hy, just för att jag sååå lätt får finnar och en massa annat otrevligt. Det kräver omsorg, haha. Så, dagen kommer att vara rätt lugn, riktigt skönt det också ibland tycker jag. 
 
Jag mår så himla bra just nu, jag har en massa roliga saker att se fram emot, Snobben känns fräschare än någonsin, bloggen går bra, skolan rullar på och jag fick en massa beröm på mitt senaste utvecklingssamtal utav mina mentorer och allt känns bara allmänt bra. Det är en bra magkänsla jag känner när jag tänker över livet, för fyf*n vad livet är bra, egentligen. Man har så mycket möjligheter, mer än vad man tror ibland. Ta vara på dagen nu hörni, vi hörs senare.
 
Sanna är sjuk, men åker fortfarande ut för att fixa åt hästisarna. Hon vet hur noggrann jag är och hur mycket jag älskar mina ponnysar, och hon är nerkärad i både Snobben & Philip. Hon är såå duktig och jag litar på henne till 100%. Jag håller tummarna för Snobbens skull att Sanna kände att hon mådde tillräckligt bra igår i stallet så att hon kunde massera igenom Snobben. Hon är jätteduktig på hästmassage och jag vet en ponny som hade uppskattat det, haha ;)
Publicerat i Allmänt,

"Prove your wings"

Publicerat 2015-02-13 kl. 18:11:00 av Isabel Håkansson
Fick ett mejl ifrån en bloggportal som ville att jag skulle börja blogga hos dem. På deras portal blir man erbjuden både att tjäna pengar och bli sponsrad saker med jämna mellanrum, något mindre men en mer satsande portal. Jag och pappa snackade endel och jag är sååå kluven. "Prove your wings", är det inte så man säger? Min blogg går uppåt nu för varje dag som går, vilket känns jätteroligt! Frågan är, vågar jag chansa?
 
Det blir ju att bära eller brista, helt enkelt. Mest troligt stannar jag kvar här, på blogg.se ett tag till. Skulle jag få ett nytt portal erbjudande nångång i framtiden och det känns rätt vid första inblick så är blir det ingen tvekan om saken. Men att jag känner mig kluven känns för mig som ett tecken på att jag inte är redo att tacka för mig på den här bloggen, än. Dessutom, så trivs jag otroligt bra på blogg.se's portal.
 
För mig spelar inte pengar eller saker någon roll, mitt prio nummer ett är att jag ska trivas och känna mig glad, stolt & nöjd över min blogg när jag själv klickar mig in på den. Och det gör jag nu.
 
När vi ändå är igång och skriver ett renodlat inlägg om min blogg, har ni några önskemål på inlägg? Självklart får ni en länk i samband med att jag bloggar om ert "tips". 
Publicerat i Allmänt,

1-10

Publicerat 2015-02-13 kl. 14:41:40 av Isabel Håkansson
.. Om 1 månad så ska Snobben börja hoppas igen. 
 
.. Jag har 2 bloggar, denna bloggen och så en privat ;) 
 
.. Jag har bott i 3 olika städer under min uppväxt. 
 
.. Jag har 4 hundar. 
 
.. Om 5 månader går jag ut grundskolan. 
 
.. Jag har 6 par Dr.Denim jeans. 
 
.. 7 är min tur-siffra. 
 
.. Philip är 8 år. 
 
.. Jag har 9 vänner som princip betyder allt för mg. 
 
.. Om 10 år ska jag vara färdig utbildad advokat. 
Publicerat i Allmänt,

Mooooot - Stockholm.

Publicerat 2015-02-13 kl. 10:26:52 av Isabel Håkansson
Med ofixat hår, mjukiströja och alldelles för mycket packning så åker jag mot Stockholm!
Publicerat i Allmänt,

Freeeedag!

Publicerat 2015-02-13 kl. 08:49:02 av Isabel Håkansson
↑ Right now ↑
 
Godmorgon, hörni! ♥ Hur mår ni idag? Själv mår jag bara bra, lite trött bara. Jag slocknade i sängen igår lite efter klockan slagit 11 med mobilen i handen & vaknade av mig själv för nån timme sen. Konstigt det där, när jag är ledig så vaknar jag av mig själv jättetidigt, men när det är skola så skulle jag kunna sova huuuur länge som helst. Kanske är hjärnan inställd på att det är skola och därför vill fortsätta sova, hmmmm ;) 
 
Dagens planer är rätt lugna. Jag och Pernilla ska åka tåg till Stockholm och spendera helgen med pappa där. Det ska bli jätteroligt och om inte annat så är det alltid lika kul att vara i Stockholm. Min favoritstad över alla andra, I totally LOVE Stockholm. So yes, det är planerna än så länge. Får se hur resten av dagen spenderas när vi kommit fram, det återstår att se. 
 
Nu ska jag bara njuta av en ledig dag och en lugn morgon. Gå ut med hundarna, sminka mig länge och plocka litegrann inne på rummet. Waaaah, så mysigt. Alla ni som går i skolan - ha en grym skoldag och plugga på! Friday it is och helgen står runt hörnet. Vi hörs snart igen, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Nu tar jag helg - äntligen.

Publicerat 2015-02-12 kl. 22:38:25 av Isabel Håkansson
Efterlängtade helg, välkommen. Vi har nämligen studiedag imorgon vilket betyder att vi får långhelg, det sitter fint om NÅT. Jag är så himla trött och behöver några dagar att kunna sova ikapp och bara ta det lugnt. Så, vad har jag gjort i dag under tiden jag inte uppdaterat? Det gamla vanliga. Vaknade lite försent, kom till skolan precis i tid, pluggade, åkte till stallet, red, kom hem, duschade, åt och landade här. Mitt vardagsliv går som i ett kretslopp, samma visa dag ut och dag in. Tur man älskar sitt liv då, annars hade det blivit lite jobbigt. Haha. 
 
Snobben skrittades ut idag med sällskap av Pernilla och Philip. Barbacka och med gosiga fleece-täcken på, det uppskattas verkligen dagar som dessa. Och om inte annat så känns det som en riktigt bra start på min långhelg, som ska bli sååå mysig. Något som är lite mindre mysigt däremot, var att idag när jag skulle in i sadelkammaren och knäppa loss tyglarna ifrån Snobbens träningsträns för att kunna fästa dem i hans uteritt/gos/mys-träns istället, så föll hela tränset isär nosgrimman ramlade ner på golvet. Väldigt konstigt tyckte jag, men sen såg jag det- någon hade plockat isär hela tränset och dessutom TAGIT MITT GULDIGA SWAROWSKI PANNBAND. Varför, liksom? Aja, får vi inte tag på vem som tagit Snobbens fina pannband så får jag köpa ett nytt, inte svårare än så, men det känns riktigt irriterande.. 
Snobbens fina pannband, buhuuuuu. 
 
Förövrigt mår jag riktigt bra och det känns lovande inför dem kommande veckorna som innebär fullproppade scheman. Då gäller det att ligga på topp och känns sig pigg, glad och peppad. Vi går mot ljusare tider och det känns som att vintern håller på att tacka för sig, vilket jag äääälskar. Hur mår ni? ♥
Publicerat i Allmänt,

Min babyboo ♥

Publicerat 2015-02-11 kl. 20:52:35 av Isabel Håkansson
Min själsfrände, bästakompis och livskamarat. Så mycket kärlek! 
 
Hej på er! Dagens ridpass gick superbra idag, jag känner verkligen att jag och Snobben blivit sammansynkade och börjar komma i "flow". Det var lite väl fruset på ridbanan för att kunna ha ett markarbetspass dock, så det fick bli ett lösgörande pass i skritt och trav. Dock gick det utomordentligt bra det med! Snobben var taggad som tusan vilket alltid uppskattas, såklart. Så roligt att han är så pigg! 
 
Jag började passet med att skritta honom förhand i 10 minuter, sedan hoppade jag upp och började jobba honom direkt. Lite stel i sidorna till en början som vanligt, men mjuknade mer och mer desto längre in på passet vi kom. Mycket volter i olika storlekar, serpentiner, halter och sidvärsrörelser, allt för att han skulle lossa i sidorna och släppa till ordentligt. Ett stort plus får Snobben för sina snygga sidvärsrörelser idag, han dansade fram! 
 
I mitten utav ridpasset ungefär så kommer några j*vla gymnasie-elever (ursäkta ordvalet) med sin epatraktor, gasar som tusan, sladdar och snurrar runt. Whats the deal? Dessutom vevade dem ner bilrutan som var närmast oss, höjde upp musiken och skrek.. var dem coola? Eh, snarare töntiga och skrattretande. Hela bilen var rostig och såg ut som om den kom direkt ifrån soptippen, inget att komma och skryta med direkt. Waaaah, blir så irriterad. TUR för dem att Snobben inte är rädd för bilar, för en häst som inte varit trafiksäker hade dragit som en avlöning så som dem höll på. Suck. Att folk aldrig lär sig att hästar är flyktdjur och man inte kan köra hur som helst kring hästar. Irriterad- oh, yes. Ridpasset slutade bra hur som helst och jag är supernöjd!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Next up: Bussen mot stallet.

Publicerat 2015-02-11 kl. 14:36:43 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Hästarnas ridscheman v.7

Publicerat 2015-02-11 kl. 12:40:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Philip kördes, Snobben gick ett trim-pass i paddocken. 

Tisdag: Philip kördes, reds och promenerades, Snobben promenerades. 

Onsdag: Philip skrittas ut uppsuttet, Snobben går markarbetspass i paddocken. 
 
Torsdag: Snobben rids ut en runda, Philip släpps i paddocken och får busa av sig lite energi. 
 
Fredag: Sanna motionerar Snobben, Philip vilar. 
 
Lördag: Sanna motionerar Snobben, Philip vilar. 
 
Söndag: Båda hästarna rids ut, lång runda. 

Ett sent godmorgon ❤️

Publicerat 2015-02-11 kl. 11:21:38 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Jag sitter i skrivande stund inne på min första lektion för dagen, imorse gick nämligen jag & en grupp till ur klassen och spelade in en låt som vi övat på i ettpar veckor under musik-timmarna. Det gick bra och var betydligt roligare än att starta morgonen med matte, haha ;) Så min morgon startade bra och jag är glad. Bättre blir det ju med tanke på att jag slutar tidigt idag och hinner rida Snobbens medans det fortfarande är ljust ute, woho! 

Det skriker vår ute, snön smälter alltmer för varje dag som går och solen lyser. Jag ÄLSKAR vår, och hoppas att vårvädret är här för att stanna. Det skulle verkligen göra livet komplett - for real. Ingenting går upp mot härligt vårväder när man levt med vinter, snö & blask alldeles för länge. Sol gör verkligen mycket för måendet, mörkret är en riktig energitjuv..

Hörni - le och var glada, mitten på veckan är kommen, några dagar kvar till fredag och helg. Jobba på och så hörs vi på bloggen om några timmar. Puss!

 
Publicerat i Allmänt,

Ett trippel-pass och en lugn promenad.

Publicerat 2015-02-10 kl. 20:36:13 av Isabel Håkansson
Philip fick gå trippel-pass idag, haha. Imorse kördes han av ettpar elever på skolan, sedan red syrran på åkern brevid stallet i eftermiddags och så hängde han med mig och Snobben ut på en promenad nu på kvällen. Jag vet nog en liten ponny som kommer vara trött imorgon, men som han verkade när vi åkte hem så var han inte ett dugg trött. Tvärtom. Pigg och glad, hade nog med lätthet kunnat gå ett pass till. 
 
Snobben fick ta det lite lugnt idag, varva ner efter ettpar dagar av trim. Vi gick en promenad runt i samhället och tränade lite kommunikations övningar ifrån marken. Stanna, backa och sidvärsrörelser är vi proffs på vid det här laget.. jag måste filma och visa er nångång! Snobben backar så fort jag pekar på hans boge, stannar minsta lilla jag höjer handen och gör klockrena sidvärsrörelser. Såå duktig. Man kan verkligen inte tro att han en gång i tiden varit fullkomligt respektlös! 
 
Imorgon ska jag rida Snobben i paddocken över lite bommar igen. Då blir det mer fokus på att kunna ha ett renodlat markarbetspass, och inte bara att vi travar över ettpar bommar i slutet på ridpasset för variationensskull, liksom. Jag ser fram emot varje ridpass nu för tiden, Snobben är så himla fin och går verkligen från klarhet till klarhet hela tiden. SO HAPPY! 
2 bilder tagna förra helgen, hur galet fin är inte min ponny liksom? Ögongodis! 

Okey, let's talk about.. gymnasiet.. again.

Publicerat 2015-02-10 kl. 20:12:00 av Isabel Håkansson
Idag bytte jag ut en orginell & vanlig skoldag mot en något roligare skoldag borta på en gymnasieskola i västerås. Jag och två kompisar hade bokat in en "elev för en dag" dag idag (herregud vad mycket "dag" det blev i den där meningen), och det var faktiskt riktigt roligt! Jag har helt och hållet ändrat min åsikt och skulle LÄTT kunna tänka mig att gå ekonomi-linjen med inriktning juridik. Det var faktiskt riktigt roligt att sitta och disskutera brott, se på filmer och se över olika företags budget. Mycket roligare än vad det låter om inte annat!
 
Dum som jag är så har jag redan skickat in mitt preliminära val om gymnasiet, men under omvals-perioden i April så kommer jag att placera Ekonomi-linjen på Carlforsska som nummer 1 på listan. Åh, vilken härlig känsla i magen att få känna sig trygg och äntligen, efter många om och men, verkligen veta vilken linje jag vill gå. Påriktigt. Nu tänker jag släppa allt som har med gymnasiet att göra och istället njuta av min sista tid på högstadiet. 
 
Min högstadietid har varit såå rolig, for real. Så mycket man förändrats, utvecklats som människa och lärt sig. Framtiden skrämmer mig lika mycket som den får mig helt insane av längtan och förväntan. Jag vet vart jag vill och vart jag ska. Detta blev mitt sista inlägg om gymnasiet på väääldigt länge, nu tänker jag leva för NUET. 
Well, hello.. future. 
Publicerat i Allmänt,

Frågor #3 // kompisar, skola och mig själv.

Publicerat 2015-02-10 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
Hur ser du på skitsnack? Är de mycket skitsnack inom din kompiskrets? 
Det var mycket skitsnack inom min såkallade kompiskrets, förut. Det känns som att man växt ifrån det där litegrann nu och att man gjort sig av med skitsnackarna för att kunna lägga fokus på dem äkta vännerna istället. Hur jag ser på skitsnack, hm... Delade åsikter. Vi alla har snackat skit, säg vad ni vill men jag vet att ALLA nångång gjort det. Inget att sopa under mattan & nu talar jag även för mig själv, såklart. Tycker inte det är such a big deal och som sagt - jag umgås inte med kompisar som snackar skit.
 
Har du bra betyg? 
Jag har hyfsade betyg, varken bra eller dåliga. Jag har aldrig haft underkänt i något ämne någonsin och har klarat alla ämnen med god marginal (bortsett från matten som jag bokstavligttalat får kämpa ihjäl mig med för att kunna förstå). Så jag är nöjd! 
 
Vad för människor föredrar du att umgås med? 
Jag satt och klurade länge på den här frågan.. den är svår. Jag har en väldigt bred umgängeskrets och det är väldigt olika människor jag umgås med. Lättsamma & svårare människor, utåtriktade och lite mer tillbakadragna, högljudda och tystlåtna och allihopa med olika personliga åsikter och intressen. Jag accepterar dem allra flesta folkslagen och trivs ihop med alla typer av människor sålänge dem är glada, positiva och pålitliga! Utséende, popularitetsstatus eller klädstil har aldrig varit nånting jag brytt mig om, never ever. 
 
Hur skulle du beskriva dig själv med 3 ord? 
Waaaah, vad svårt. Glad, målinriktad och klumpig får nog stå för mig, hihi. 
 
Med tanke på att du har hästar, hur ofta hinner du vara med kompisar? 
Hur ofta har inte jag fått den här frågan, liksom? Mitt enda svar på den frågan är: Prioritering. Prioritering, prioritering, prioritering. Vill jag vara med kompisar en lördag så kanske jag får prioritera bort den där sovmorgonen så att jag kan åka upp och rida på morgonen för att SEN kunna hänga med kompisar på eftermiddan. Allt går bara man vill, jag tycker inte det är ett dugg jobbigt att ha hästar och samtidigt vilja vara med kompisar och leva ett "normalt vardags liv". 
Publicerat i Allmänt,

Ett trimpass, ett bra sådant.

Publicerat 2015-02-09 kl. 22:25:32 av Isabel Håkansson
Det här var precis i början utav dagens ridpass, lite stel men fortfarande väldigt eftergiven och höjde ryggen en hel del! Ser ni att han höjer svansen förresten? Det är ett tecken på lösgjordhet. 
 
Idag var Snobben så, så, så, så himla fin verkligen! Till en början gjorde jag bara en massa volter och försökte mjuka upp Snobben i sidorna, han kändes lite stel och ganska hård i munnen. Dock är är det förståerligt så som han sprungit omkring hela helgen och verkligen varit på helspänn, klart han blir stel i kroppen. I traven lät jag honom gå på en stor volt där jag överböjde honom i vardera varv, allt för att han skulle lossa och släppa efter. 
 
Mycket riktigt, efter en stund på volten i båda varven så blev han betydligt mjukare och kunde komma ner i en lägre, bekvämare form än på bilderna ovan. Gjorde lite trav - halt, halt - trav och checkade att han var framme för skänkeln ordentligt. Sedan bestämde jag mig för att ta ettpar långsidor i galopp, sagt & gjort. Snobben tog inte alls mina galoppfattningar i början, utan istället vände han rumpan inåt mitten och gick som en banan, typ. Jag var nog lite otydlig i min fattning, så jag bara samlade ihop honom och fattade ny galopp. Riktigt spänd och springig till en början, tog inte ut steget och satte inte under sig med bakbenen ordentligt. Meeen, vad brukar jag säga? Skam den som ger sig. 
 
Jag trälade med galoppfattningarna tills dem satt PERFEKT och vi lugnt och samsat kunde galoppera fram i en rund, mjuk och bekväm form. Sista galoppen var som att sväva på moln, han var riktigt fin och maffig att rida. I slutet av passet så lät jag Snobben trava över ettpar travbommar i låg form några gånger innan jag travade av honom. Det kan vara nyttigt att låta hästarna få lyfta lite på fötterna och variera sig lite, liksom. Trots att hela ridpasset i sig var riktigt bra idag så var nog avtravningen bäst av allt. Jag höll knappt i tyglarna och Snobben travade på i en lång och låg, rätt rund form, frustade och visade på alla sätt och vis att han var riktigt nöjd. 
 
Skummig runt munnen, fuktig över hela kroppen och halv-trött var han när jag satt av, själv var jag helt genomsvettig. Det märks ju vem utav oss som har bäst kondition iallafall, hehe. Vi är så himla ringrostiga nu, det finns en massa bitar som måste falla på plats och mycket att träna på. Tur vi har lång tid kvar på oss innan tävlingarna börjar komma igång, trim, trim, trim. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Mellanlandat hemma.

Publicerat 2015-02-09 kl. 16:38:53 av Isabel Håkansson
Hej på er, goingar! ♥ Galen statistik igår, tack så mycket för det, verkligen. Idag försov jag mig i vanlig ordning så jag hade lagom stressigt imorse, my bad. Som jag sagt hundra gånger förut - jag MÅSTE bli bättre att kliva upp på mornarna. Men det känns bara så himla jobbigt att kliva upp ur sängen med vetskapen om att klockan är halv 7 på morgonen och att det är iskallt utanför bubblan i min varma & gosiga säng. Tro det eller ej, men jag älskar faktiskt att bara gå runt och strosa på morgonen, sminka mig i lugn och ro, och duka upp god frukost, bara jag kommit upp ur sängen det vill säga. Haha. 
 
Skolan rullar på iallafall, fokuserar på det jag ska och lämnar allt annat utanför. Har b.la tagit med mig ett kemi-häfte hem som jag ska plugga på ikväll, jag har prov på torsdag nämligen.. stenhård pluggning minst 1 timme varje kväll fram tills dess. Sen ska jag granska igenom en engelska uppgift och skicka in + träna spanskaverb och en massa ord som kan vara bra att kunna. Nästa vecka har vi första nationellaproven i spanska, om jag är nervös? EH, JA. 
 
Innan jag flyter iväg alltför mycket inom allt som har med skolan, plugg och prov att göra så tänkte jag bryta mönstret och prata om nånting betydligt roligare.. hästar ;). Idag ska Snobben ridas i paddocken om det har smält upp där, isåfall ska jag släpa fram några travbommar och jobba över dem. Lång låg form och mycket bakbensaktivitet. Efter att jag ridit Snobben ska jag ha lektion för syrran och Philip, fokusen där ska ligga på att Philip ska fatta rätt galopp i båda varven och kunna hålla igång utan att bryta av. Det kommer bli en sen stallkväll och jag är redan nu heeelt slutkörd, men vad gör man inte för det man älskar mest? 
Publicerat i Allmänt,

School

Publicerat 2015-02-09 kl. 14:18:31 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Detaljer och utvärdering av dagens ridpass.

Publicerat 2015-02-08 kl. 17:32:21 av Isabel Håkansson
Kan man inte trimma sin häst på ridbana eller i ett ridhus så kan man trösta sig genom att göra hästen lite extra fin när man ska rida ut, eller hur? Alla småsaker, så som att linda hästens ben eller matcha ihop en outfit kan göra så mycket tycker jag! 
 
Anyhow, ridpasset idag. Snobben var lika svår och knepig idag, riktigt pigg och gick som på nålar under princip hela passet. Försökte sticka iväg med mig ett antal gånger men hann få stopp på honom varenda gång, som tur var. Det gäller att vara med hela tiden och ligga steget före Snobben när han är så pass pigg som han är just nu, då han är oförutsägbar as HELL. Men det gick bra iallafall och det blev inga brallningar idag, även om det höll på att bli det ettpar gånger.. Haha. 
 
Jag och Snobben var ute och red i 1,5 timme. Trim, trim, trim. Skritt och trav samt lite galopp. Egentligen hade jag velat galoppera mycket idag när underlaget var okej, men Snobben blev så himla stark och springig att jag tillslut bestämde mig för att rida honom mest i skritt och trav för att sen kunna galoppera lugnt och samlat imorgon (förhoppningsvis). Jag ser verkligen ingen anledning till att be om dragkamper med sin häst, så jag undviker det. 
 
Framåt slutet så gick han sååå himla fint i traven, så bärig i formen och med ett flashigt steg! Då klappade jag om honom ordentligt, skrittade honom ettpar minuter på långa tyglar, gjorde halt och satt av för att sen gå med honom förhand hela vägen tillbaka till stallet. Ännu ett pass som startade i kaos men slutade bra, jag kan inte vara annat än nöjd! Huvudsaken är inte att det alltid ser så snyggt ut, utan att det känns bra i magen när man sitter av sin häst och att man aldrig någonsin ger upp. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Bett-djungeln

Publicerat 2015-02-08 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Bett-djungeln är tuff, alltså. Jag har under hela min och Snobbens tid ihop ridit honom på ett rakt gummibett med fasta ringar, jag skulle så gärna vilja testa nåt nytt! Kanske ett bett jag har när jag hoppar och Snobben blir stark med mig? Ibland krävs det att jag tar upp såna dragkamper med Snobben när han rusar med mig innan hindrerna och det känns onödigt. Sure, jag uppskattar VERKLIGEN att han är pigg och tycker hoppning är roligt, men jag uppskattar desto mindre när det går till överdrift och att dra honom i munnen. 
Vilket bett rider NI på och varför? Nåt ni kan tipsa mig om? OBS, pessoa och pelham bett är ingenting jag förespråkar, så det är ingen mening att tipsa mig om något sånt bett. 
Publicerat i Allmänt,

2015.02.08

Publicerat 2015-02-08 kl. 10:50:04 av Isabel Håkansson
Godmorgon hörni, har ni sovit gott? Det har jag, like always. Jag vaknade runt 06 imorse och tänkte följa med mamma ut till stallet och släppa ut hästarna, men bestämde mig istället för att ta sovmorgon.. Jag behöver all sömn jag kan få, jag ligger nämligen efter x-antal timmar. Haha. Men om nån timme ska jag till stallet iallafall och pyssla lite där ute. Jag tänkte städa i transporten litegrann, smörja vår läderutrustning och sånt där småfix som inte hinns med att göra under stressiga vardagar. 
 
Snobben ska ridas ut idag med sällskap av Philip och syrran. Jag och Pernilla körde Philip igår och det gick verkligen SUPERBRA. Han lyssnade på minsta lilla förhållning och var bara allmänt jätteduktig, min lilla prins! Jag har sagt det förr och säger det igen - det är så synd att jag inte är 3 decimeter kortare och 5 år yngre, då hade han varit min one & only pony. Han är så himla fin och speciell, helt klart den roligaste shettisen jag handskats med någonsin. Så lättsam och pigg, liksom.
 
Det blir en lång runda idag och massa jobb för mr.S som har lite väl mycket överskottsenergi just nu, hehe. Paddocken går inte att rida i just nu, den är glashal och som en enda stor skridsko-bana. Så man får ta det för vad det är och rida ut, helt enkelt. 
Publicerat i Allmänt,

Lördagsmys

Publicerat 2015-02-07 kl. 22:23:20 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

En brallande ponny på ett stort fält..

Publicerat 2015-02-07 kl. 17:51:43 av Isabel Håkansson
Herregud, jag är helt mör i kroppen efter att ha ridit Snobben idag. Han var heeelt bananas. Jag tillsammans med syrran och några ifrån stallet gick ut till ett fält för att kolla om det gick att rida där, och mycket riktigt, det gick alldeles utmärkt. Så, jag och Snobben klampar ut på fältet och jag sitter upp, smackar på honom och vi skrittar iväg. Allt var frid och fröjd, Snobben frustade och trampade på med höga knän. 
 
När jag skrittat ettpar varv så tänkte jag trava lite, men det behagade inte Mr.S, tydligen. Han satte av i världens brak-galopp, bockade, ryggade och sprang som om han bokstavligt talat hade eld i baken. Grejen är, jag har inget emot hästar som brallar eller busar litegrann, men Snobben är gränslös. Har Snobben väl börjat springa så slutar han inte springa förrän det tar stopp på ett eller annat sätt. That's it. 
 
Snobben hoppade över det djupa diket som skilde vägen och fältet åt och vips - så stod vi uppe på plan backe uppe vid vägen. Tjejerna ifrån stallet som följt med oss var helt chockade och förstod inte alls att jag vågade mig på att gå ut på fältet och fortsätta rida efter den incidenten. "Jag är van", svarade jag och skrattade lite, tragist men sant. Snobben får alltid utlopp som dessa under både vintrarna och på våren, haha. Han gjorde om samma sak 4-5 gånger och sen fick jag NOG.
 
Det är inte okej att bara ta bettet och sticka nonchalant, och att han dessutom hoppade över ett djupt dike i skenfart.. jag menar, det är rent utav farligt. Han fick jobba på riktigt ordentligt efter det kan jag säga iallafall, och framåt slutet fick jag äntligen pli på ponnyn och kunde trava på en stor volt i avslappnad form utan att han stack iväg. Känslan efteråt var blandad, jag var ledsen för att ha behövt ta honom så mycket i munnen, men glad samtidigt med tanke på att jag "knäckte nöten". Jag får nog säga att jag är nöjd över dagens ridpass trots allt. Imorgon tar vi nya tag, hard work work. 
Jag var heeelt rödflammig i hela ansiktet efter ridpasset, kolla bara! Herregud, vad han är jobbig ibland, min Snobb. Men lika älskvärd för det och OJ vad han fick mycket beröm idag över hur fin han var.
Publicerat i Snobbens ridbok,

@yesterday

Publicerat 2015-02-07 kl. 09:46:52 av Isabel Håkansson



Igår firade vi Linn, som fyllde 16 år lite tidigare i veckan. Det blev tacos, tårta, sällskaps spel och en massa tjejsnack på det, såklart. Det var himla mysigt & välbehövligt. Man har ju för det mesta fullt upp i skolan och tiden att bara VARA är knapp.. ska vi umgås under veckorna så blir det oftast över en fika eller med läxböckerna uppe i högsta hugg.. Japp, det suger - men då blir det extra speciellt när man väl ses. 

Direkt efter att jag åkt härifrån så ska stallet fixas och hästarna motioneras, så vi får höras mer ikväll! Klockan 18:00, då ska minst ett inlägg utöver detta publicerats här, deal? Deal. Ha en bra dag, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Fredagslycka!

Publicerat 2015-02-06 kl. 16:44:30 av Isabel Håkansson
Det får bli ett sent godmorgon-inlägg från mig idag, hihi.. Så, godmorgon ;) Ni har nog precis som jag slutat skolan för dagen och mellanlandat hemma. Imorse försov jag mig, som vanligt, och hann med nöd och näppe till första lektionen bara några få minuter efter att lektionen börjat. Jag måste verkligen träna på det här med att lägga mig i tid om kvällarna och istället gå upp tidigt på mornarna. För som det ser ut just nu så lägger jag mig alltid 1-2 timmar försent vilket resulterar i att jag vaknar 45 minuter innan skolan börjar.. suck.
 
Efter skolan idag hur som helst så gick jag och Märta ner på stan en sväng för att köpa en present åt en kompis som fyllt år tidigare i veckan. Jag älskar att köpa presenter, så det var inte mig emot precis. Hihi. Så om en stund ska jag vandra ner till busshållplatsen i stan och åka hem till henne. Ikväll står det födelsedagsfirande och tårta på schemat, så mysigt!! 
 
Bloggen kommer mest troligt att stå tom ikväll, men imorgon kommer den uppdateras med en massa nya bilder och annat kul. Jag och Snobben ska ut och fotograferas litegrann och sedan ska vi ner på första bästa åker och racea järnet, det behövs verkligen! Meeeen, mer om det imorgon. Nu: Byta om och springa ner till bussen som kommer om 15 minuter! 
1,5 års gammal bild på mig och mitt hjärta. 
Publicerat i Allmänt,

Tillsammans mot cancer ♥

Publicerat 2015-02-06 kl. 16:34:10 av Isabel Håkansson
Jag fick ett mejl ifrån en tjej som heter Linda för några dagar sen. Linda är med och deltar i ett sysselsättningsprojekt på ett företag som heter "For Life", där dem arbetar med att samla in pengar till cancerforskning. Hon undrade om jag ville hjälpa dem med lite marknadsföring, och för mig var det ingen tvekan om saken, självklart ville jag göra det! Dem har försäljning via E-handel samt vid större evenemang, varav överskotten går oavkortat till deras insamling om cancerforskning. 
 
Igårkväll fick jag hem ett litet brev med ett armband i, ifrån deras hemsida. Jättefint armband med svarta pärlor och silverdetaljer och med texten "forlife" i mitten utav armbandet som en liten banderoll. Riktigt bra gjort! Vill du beställa ett armband eller varför inte ett mobilskal ifrån deras hemsida? Klicka HÄR
 Här är 3 egentagna bilder på mitt armband ↑
 
Cancer är en hemsk sjukdom, och alltför många dör utav den varje år. Och förutom att vi varje år förlorar mycket fina och oskyldiga människor, så förlorar även barn sina föräldrar och föräldrar sina barn. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans mot cancer ♥
Publicerat i Allmänt,

Markarbetsövningar.

Publicerat 2015-02-05 kl. 21:50:12 av Isabel Håkansson
Som jag skrev för några dagar sedan så älskar jag att jobba med bommar. Det går att göra mycket med ettpar bommar och några stöd liksom. Alltifrån att öva hästens kvickhet, träna distanser, magmuskler, underlättar för hästarna när det kommer till galoppombyten och det går att få till riktigt bra lösgörande övningar med bommar. Ett exempel på det är denna övning ↓
 
       
 
Såhär står det om övningen: "Tanken är att du ska rida på åttvolter över bommen och på så sätt få hästen mjuk och eftergiven i båda sidorna. Varannan "åtta" gör du stor (som två 20-metersvolter) och varannan liten (som två 10-metersvolter)."
 
Så fort ridbanan torkar upp och har fått sig en omgång eller två med harven så ska jag helt klart köra på denna övningen under trimpass. Förutom att man med hjälp av denna ridövning verkligen får hjälp med att ställa igenom hästen i sidorna och lösgjordheten i traven så fungerar den ju även perfekt att arbeta med i galopp. Då gör man ett galoppombyte varje gång man kommer på bommen, perfekt ju! 
Kan inte er häst galoppombyte - Då galopperar du fram till bommen, skrittar över den och fattar den nya galoppen när du passerat bommen. Skam den som ger sig!
Man måste trimma, svettas, pressa och framför allt - känna en lycka & glädje i sin träning för att kunna nå fram hela vägen. Var konsekvent, ge hästen uppgifter, ut och galoppera, krama om er häst en extra gång och kör, bara kör.
Publicerat i Allmänt,

Nån mer än jag som är taggad på fredag?

Publicerat 2015-02-05 kl. 18:52:28 av Isabel Håkansson
Fredag, ledighet, sovmornar och att kunna rida i ljus - helgen är välkommen med öppna armar. Jag är så, så, så skoltrött nu vilket jag vet att många andra också är. Och ännu har inte nationella proven börjat, liksom.. Jag känner mest, väck mig när allt är över och jag står i en snygg skolavslutningsklänning utanför kyrkan med resten av 9:an med slutbetygen i handen. Typ. 
 
Idag har jag fått ett litet mini-test på spanskan och ett fysikprov avklarat iallafall, så det känns skönt. Förhoppningsvis gick det hyfsat bra på fysik-provet, så att jag får behålla mitt betyg där. Hoppas, hoppas. Hur som helst, nu släpper vi skolan och går vidare på nånting heeelt annat. Nämligen.. hästar ;) Jag vet inte vad ni tycker, om det är roligt att jag skriver så pass mycket om hästar som jag faktiskt gör? Jag har ingen renodlad hästblogg, men det är mitt huvudämne här på bloggen, helt klart. 
 
Tävlingar letas för fullt och så fort underlaget blir bättre så har jag och Mickis bestämt för att börja träna lite smått igen. När Snobben var som mest igång så tränade vi 2 gånger i veckan, ett dressyr & ett hopp-pass + ett konditionspass som innehöll 6 kilometer galopp för Snobbens del. Han hade GRYM kondition och uttålighet. Det är så tråkigt att man ska tappa allting varje vinter, eller iallafall det mesta. Skritten gör ju att vi kan hålla uppe endel muskler, men konditionen försvinner snabbt såfort jag inte kan galoppera eller trava. Men om jag frågar er såhär - tycker ni att jag ska fortsätta i samma spår med bloggen som jag gör nu, med minst ett renodlat hästinlägg om dan? 
Publicerat i Allmänt,

Torsdag.

Publicerat 2015-02-05 kl. 08:29:12 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

#Girlyproblems

Publicerat 2015-02-04 kl. 22:19:46 av Isabel Håkansson
Alltså, seriöst.. jag tror att jag tagit 100 bilder på mindre än 5 minuter nu och INGEN blir bra? Waaaah. Jag älskar att ta selfies, men det är sällan jag blir riktigt nöjd med dem, tragiskt nog.. haha. Det är verkligen typiska tjejproblem, man vill alltid se så himla bra ut, liksom. Aja, jag bjuder på bilderna över & nöjer mig med egobilder för idag ;) Enough is enough. 
 
Fasen vad oeffektiv jag varit ikväll, jag har verkligen inte fått nånting gjort utöver stallet! Jag som både skulle plugga och skriva tidsinställda.. nu står istället bloggen tom inför imorgon och jag har inte pluggat överhuvudtaget ikväll. Jag som alltid tjatar om hur viktigt det är att prioritera, hur dåligt har inte jag prioriterat ikväll? Jag har suttit vid datorn och lyssnat på musik heeela kvällen - bra jobbat, Isabel. 
 
Stallet gick bra idag påtal om nånting helt annat. Philip fick sig en promenad med jogging och lydnad, det fanns inte en chans att vi skulle kunnat köra honom idag med skridskobanan till underlag som det varit idag. Eller gått hade det säkert, men jag skulle aldrig våga ta den risken. Snobben longerades enligt planen, endast i skritt dock för han såg seriöst ut som bambi på hal is. Han halkade hela tiden och skrittade alldeles för fort för hans egna bästa. Min prins, han är så himla pigg och fin just nu. Synd att vi inte kan utnyttja det till max istället för att mesa runt i skritt på oplogade ridvägar eller i en glashal paddock. 
Publicerat i Allmänt,

Ett strikt ridschema är A och O.

Publicerat 2015-02-04 kl. 17:50:00 av Isabel Håkansson
I Snobbens ridscheman dem kommande månaderna ska en veckas planering innehålla.. 
 
• Minst en dag med longering/tömkörning. Det är grymt nyttigt att låta hästen arbeta utan ryttare på ryggen och dessutom är det nyttigt för dig som ryttare att få se din häst röra på sig framför dig. Kanske kan du konstatera att den ser stelare ut i nåt varv, går konstigt eller varför inte.. ser helt perfekt ut? ;) 
 
• Minst 3 dagar med uteritter. Snobben behöver variation i vardagen, se och få uppleva saker. Han mår bra av att få komma ut i skog & mark, arbeta i upp och nerförsbackar och få andas frisk luft. Aldrig någonsin skulle jag tvinga honom gå innanför 4 väggar alla dagar i veckan, det är emot alla mina principer! 
 
• En dag vila. Med vila så menar jag antingen att han bara får stå, bli ompysslad och sedan få komma in i boxen direkt eller skritt förhand/uppefrån ryggen. Att låta hästarna få en dag i veckan är inte mycket begärt och behövligt för dem och deras kroppar om NÅT. 
 
• Ett eller fler lösgörande ridpass. Snobben är stel i kroppen, och om inte minst under vinter-halvåren. Ett lösgörande pass i veckan då Snobben får böja igenom dem stela sidorna, galoppera på med bakbenen under sig på voltspår och skrittjobbas länge kommer göra susen! 
 
Bommar/cavaletti en dag i veckan. Man kan aldrig arbeta för mycket med bommar. Jag älskar alla sorters bomövningar och likaså Snobben! Det är både roligt och otroligt nyttigt. Bomövningar låter b.la magmusklerna jobba på hästarna riktigt flitigt! (Denna punkt är mer när snön smält bort och jag kan rida "normalt" igen..) 
Publicerat i Allmänt,

Wanties till mig själv // våren 2015.

Publicerat 2015-02-04 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
Jag är så himla inställd på att Snobben och jag verkligen ska komma ut och träna & tävla på riktigt i år. Jag trimmar varje dag i både snöstorm och extrem kyla, just för att kunna komma dit. Jag läser böcker, hästbloggar och suger åt mig av all tips och konstruktiv kritik som jag får. Jag kollar mer än gärna på BRA ridning och tar efter vissa rörelsemönster duktiga ryttare gör t.ex över hindren och så vidare. Jag har aldrig varit såhär motiverad på att faktiskt komma ut och tävla, aldrig nånsin. 
 
Som ni redan vet så är jag en sucker för snygga och genomtänkta outfits. Är inte jag och Snobben bäst på träningen så kan vi åtminstone vara snyggast, lite så resonerar jag. Hihi. Så, jag har legat i min säng och scrollat upp och ner på hööks hemsida och hittat en massa snyggt. Mina två främsta wanties är dem på bilden. Först och främst - en créme färgad piké med fickor och guld detaljer. Så snygg och stilren. Fickorna på bröstet gör att den ser proffsigare ut på nåt sätt och jag diggar den stenhårt! 
 
Spooksvästen har alltid legat högt uppe på min önskelista att få köpa in, men jag har aldrig haft tillfälle att köpa den. Mamma eller pappa, om ni ser detta.. Snääääälla?!?! 
Publicerat i Allmänt,

Onsdagmorgon, en bra sådan.

Publicerat 2015-02-04 kl. 07:00:00 av Isabel Håkansson
Goodmorning bloggers ♥ Jag vet, bloggen känns död och inte alls lika levande och närvarande som den brukar.. men tro mig, jag jobbar på det. Jag känner iallafall samma härliga känsla som varje gång jag loggar in här på min blogg, eller som jag väljer att kalla det - min öppna dagbok. Här skriver jag ut allting, dokumenterar varenda dag i både bilder, text och videos. Det är så otroligt kul, och om inte annat att jag har alla mina år på högstadiet nedskrivna här, det kommer jag tacka mig själv för om några år! 
 
Hur som helst, Wednesday it is. Jag har en bra magkänsla inför den här dagen, det känns som att den kommer bli bra. Jag går en kort skoldag idag och slutar redan klockan 14:10, dock så ska jag sitta kvar i skolan ettpar timmar efter att jag slutat för att plugga lite fysik & matematik ihop med Märta. Imorgon har vi fysikprov, vilket jag bävar mig inför. Varför har jag inte pluggat mer än vad jag redan gjort? Varför? Bläää.. samma tråkiga och osäkra känsla varenda gång, hur mycket jag än pluggar. Att plugga, pressa och skriva prov är verkligen inte min grej, alls. Haha. 
 
När jag betat av plugget för dagen iallafall så ska jag bege mig ut till stallet där ponnypojkarna väntar. Longering står på schemat för Snobben idag, och jag håller både tummar och tår för att underlaget i paddocken är bra så att Snobben får trava ettpar varv åtminstonde.. det skulle verkligen behövas. Snobben håller på att krypa ur sitt eget skinn för tillfället och står alltid otåligt och skrapar med hovarna i stallgolvet medans jag borstar honom. Han skulle behöva få komma ut på en snötäckt åker och racea järnet! Tyvärr så har jag ingen snötäckt åker nära stallet jag skulle kunna rida på.. annars hade det inte varit nån fråga om den saken ;) 
Publicerat i Allmänt,

Next up: Myskväll ♥

Publicerat 2015-02-03 kl. 20:56:00 av Isabel Håkansson
Hästarna reds ut ikväll enligt planerna och jag är heeelt genomkyld. Jag känner mig därför mer än värd en myskväll ihop med både mami och syrran efter både stallfix och lite plock här hemma. Den här kvällen har känts tung och jag har funderat mycket på allt. Framtiden, hästarna, familjen och vännerna.. Tänker & tänker tills allt plötsligt känns helt fel, liksom. Jag övertänker ofta vilket ger mig en oootrolig ångest och jag frågar mig själv om och om igen: varför? Det är så onödigt att provocera fram ett dåligt mående hos sig själv, tycker jag. Jag vill ju må bra, liksom.
 
Hur som helst, nu ska jag alltså hoppa in i en varm dusch och lägga i en go hårinpackning i håret samtidigt som jag sätter på en facemask. I helgen under min lilla stockholms-tripp så passade jag självklart på att gå in på "Lush", där jag köpte en ansiktsmask som heter "Mask of magnaminty". Jag har hört väldigt gott om den och den luktar heeelt underbart! Gillar ni doften av mint så hade ni ÄLSKAT den här facemasken, utan tvekan. Så, den och jag ska bekanta oss litegrann idag hade jag tänkt. 
 
Så - lite ta hand om mig själv tid och varva TV-tittande med lite plugg låter väl inte helt fel? Let's get into the cozy mood. 
Publicerat i Allmänt,

"Hästar blir vad man gör dem till"

Publicerat 2015-02-03 kl. 15:15:00 av Isabel Håkansson
Man brukar säga att hästar blir vad man gör dem till, och jag har två levande bevis på att det stämmer hemma på gården. Philip och Snobben är som natt och dag, sött och salt, sommar och vinter - OLIKA. Skulle jag och Pernilla t.ex rida ett ridpass på asfalt så skulle Snobben med all säkerhet få både gallor och små svullnader i benen, medans Philips kropp inte ens skulle haft en tanke att ens reagera mot det hårda underlaget, överhuvudtaget.
 
Hur kan det komma sig? Kan man tänka.. och jag har ett rätt säkert svar på den frågan. Jag vet inte mycket om Snobbens bakgrund, men vad jag vet är att han alltid varit en ridponny och fått ridas på varierande underlag, tränats och hållits igång. Och Philip, ja.. Han har körts till och från under hela sitt liv, fått gå och skrota i hagen vissa perioder, inte ens blivit borstad på varje dag, kunnat gå på allt ifrån mjuk sand till hård asfalt - för det har aldrig spelat någon roll. Han har bott hos en och samma person i hela sitt liv och alltid blivit behandlad som en HÄST och inte nån porslinsprydnad.
 
Det jag menar är, föder man upp en häst och man hela tiden håller efter t.ex benen med liniment, varierar underlagen, lindar benen med fleecelindor och tjocka paddar, använder dem dyraste av dem dyraste stallbandagen och kyler benen efter vartenda ridpass så blir hästens ben känsligare än om man inte skulle vara riktigt så "noggrann", "mesig" eller vad man nu än väljer att kalla det. Det är egentligen rätt uppenbart, kroppen vänjer sig ju vid att bli behandlad på ett visst sätt och bryter man det mönstret och helt plötsligt slutar upp med allting man gjort innan så är det klart att det sker reaktioner på ett eller annat sätt, förr eller senare.
 
Jag själv är och måste vara riktigt noga med Snobbens ben och kropp i helhet. Hans kropp är känslig och det har hänt ett flertal gånger att han får gallor eller svullnader pga underlag eller liknande. Liniment och andra bra förebyggande medel ser jag som en billig försäkring när det kommer till Snobben. Självklart skämmer vi bort Philip med lite massage då & då också, men det ligger inte samma allvar i det som det gör med Snobben. Not at all.
 
Vi har haft Philip i 1,5 år och han har aldrig blivit svullen, vart halt eller öm, haft gallor eller liknande. Aldrig någonsin. Vad tror ni? Kan mitt påstående stämma, att hästarna blir skörare om vi människor är liiite för överbeskyddande? Kan man ens bli FÖR överbeskyddande? Kommentarsfältet är ert.
Publicerat i Allmänt,

Ego-morgon

Publicerat 2015-02-03 kl. 07:47:35 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Snobbens nya ridtäcke!

Publicerat 2015-02-02 kl. 20:50:00 av Isabel Håkansson
Hur fint är inte det här ridtäcket? Jag älskar strukturen och att det sträcker sig långt ner över hästens rumpa. Ju mer den skyddar desto bättre, liksom! Dessutom klär Snobben riktigt bra i marinblått och det är ju bara ett stort plus i kanten. Ridtäcket är gjord i tät fleece och skyddar bra emot kylan, med tanke på att den är gjord i fleece så är den ju inte vattentät dock..
 
Ridtäcket kommer att få sitta på Snobben under uppvärmningar på ridpass både i ridhuset och utomhus. Det är köpt på "Börjes" för 249:-, vilket enligt mig är ett riktigt bra pris! Både jag (och Snobben) är supernöjd! Jag är så kräsen när det kommer till täcken, det ska sitta bra, vara snyggt OCH varmt.. ni hästmänniskor vet hur det är ;) 
Publicerat i Allmänt,

Ridschema - Snobben och Philip.

Publicerat 2015-02-02 kl. 12:50:00 av Isabel Håkansson
Måndag (idag): Snobben går ett lösgörande ridpass i paddocken, mycket volter och serpentiner. Philip går en promenad.
 
Tisdag: Båda hästarna rids ut, inget krav.
 
Onsdag: Snobben longeras med inspänningar om underlaget tillåter, Philip körs.
 
Torsdag: Båda hästarna rids ut.
 
Fredag: Promenad för båda.
 
Lördag: Trim i paddocken för Snobben, Philip körs.
 
Söndag: Konditionsträning för Snobben, Philip vilar.

Såhär ser planen över veckan ut för båda hästarna. Mycket kan ändras beroende underlag och väder, men som sagt - såhär ser grundplanen för veckan ut. Jag är så trött på att inte kunna lägga upp ett strikt ridschema att gå efter, och att hela tiden behöva gå på nålar och hålla tummarna på att hästarna inte ska halka omkull i hagen, få skyhöga styltor när man är ute och rider eller att isfläckar ska döljas under snön. Jag vill ha ridhus eller sommar, punkt.
Publicerat i Allmänt,

Oh, Monday again.

Publicerat 2015-02-02 kl. 09:33:46 av Isabel Håkansson
Februari startar på samma sätt som Januari slutade - med att jag är sjuk. Sjuk, sjuk, sjuk. Whats the deal? Känner jag. Aldrig i hela mitt liv har jag varit borta såhär mycket ifrån skolan, och JA, ångesten är brutal. Det är en stressfaktor att gå hemma och hosta, se febertermometern visa en alldeles för hög temp och känna sig krasslig. Jag vill bara upp och ut till skolan, plugga ikapp, rida, trimma, träna, vara med kompisar och få leva lite utanför huset för engångsskull. Få tillbaka mitt gamla liv som varit ifrån mig alltför länge nu.. mot min vilja.
 
Ikväll ska jag över till mamma för att hämta min fysikbok och lite annat, plugg står på schemat för idag. Jag har fysikprov på torsdag och jag vill gå ut ur provsalen med en lika bra magkänsla som när jag går in. Det är mitt sista fysikprov i nian, mitt sista fysikprov på min nuvarande skola.. mitt sista fysikprov på flera, flera månader. Det känns så konstigt.. Men skönt ändå, jag menar.. fysik är inte mitt favvo-ämne ;)
 
Nej, hörni.. Jag hoppas att resten av den här veckan blir bra & att jag blir frisk snart. Jag är ju så taggad på allting nu ju, det är min kropp som hindrar mig. Meeen, vad brukar jag säga? Fall down seven times stand up eight, right?
Publicerat i Allmänt,

Ridhusträning, mycket folk och frustration.

Publicerat 2015-02-01 kl. 21:27:17 av Isabel Håkansson

Snobben ikväll efter träningen, duschade ben och med en massa gott godis i magen ♥
 

Hej, finally. Med handen på hjärtat, jag har inte så gott som 5 minuter att blogga idag, tyvärr. Dagen har verkligen gått i ett och innehållit både Mcdonalds-mat, ridhusträning, snökaos och halsont. Ni vet, är jag frisk från feber och min extrema öroninflammation börjat släppa så måste jag ju bli förkyld, alltid ska det ju vara nånting ;) Haha. Ibland undrar jag om jag överhuvudtaget har ett fungerande emunförsvar, och isåfall - hur dåligt är det?!?
 
Ridhusträningen gick sisådär. Det var mycket människor och hästar, vilket gjorde att jag inte kunde rida som jag ville och man blev okoncentrerad. Idag skuttade jag och Snobben för första gången på 4 månader, och istället för att kunna fokusera på känslan, sprången och att jag tillsammans med Snobben faktiskt äntligen hoppade igen, så fick jag lägga fokuset på att INTE rida in i alla andra som stod utspridda runtom i ridhuset. Det gjorde att vägarna blev dåliga och ingenting riktigt gick som jag ville. Dock är jag rätt nöjd ändå, det gick bra utifrån förutsättningarna och Snobben fick röra på sig, vilket jag tycker var huvudsaken!
 
En sak jag är mindre nöjd över är hur dum Snobben blivit vid lastning, igen. Vi tränade bort princip alla hans lastningsproblem och han har varit jätteduktig enda sen dess, fram tills nu. Så nu blir det lastträning en gång i veckan tills han går på transporten snällt som ett litet lamm igen.. det tar så mycket energi om man ska stå och bråka 20 minuter både när man ska iväg och när man ska hem. 
Publicerat i Snobbens ridbok,