Världens mysigaste ridtur

Publicerat 2014-06-30 kl. 19:25:00 av Isabel Håkansson
Gosigaste ridturen.. nånsin! Jag red en isis som hette Hámdir, jättepigg och känslig, lite envis men helt underbar i övrigt! Alla hästarna stod på bete så vi fick borsta, sadla & tränsa i hagen. Det tog säkert men än en timme för oss att kunna rida iväg dock eftersom att en utav hästarna fick för sig att rymma och INTE bli fångad igen. 
  Så han sprang rätt igenom tråden i hagen och upp i skogen, Märta och jag red upp i skogen 2 stycken på hennes lilla isis och sen fångade vi den rymmande hästen efter många om och men. 
 
Har inte så mycket mer att säga om ridturen mer än att den var helt underbar! Vädret pendlade mellan strålande sol & regn, men det stoppade oss inte! Efter ridturen så gömde vi oss i skogen och åt varmkorv (det spöregnade) HAHA. Men hursom, tack för idag tjejer & världens gosigaste hästar ♥
Publicerat i Allmänt,

Vad är skitsnack.. igentligen?

Publicerat 2014-06-30 kl. 14:13:00 av Isabel Håkansson
Det finns så otroligt många olika sätt man kan definiera ordet "skitsnack" som. Vissa tycker det är skitsnack om man så gott som nämner namnet på personen i fråga när den inte är närvarande, medans vissa inte tycker det är skitsnack förrän man bokstavligttalat ljugit ihop en FET lögn och spridit det vidare.
 
Vad jag tycker, hm.. Ärligt nu, ordet "skitsnack" är otroligt överanvänt i dagens samhälle. Tycker det är viktigt att man kan skilja på åsikt och ren skit, faktiskt. Nu står jag inte bakom dem som bara säger sina åsikter när personen i fråga är frånvarande - för allting kommer ut förr eller senare, och då när man väl kommer till kritan ska man våga tala sanning och vara ärlig. MEN, varför göra en så otroligt stor grej av en åsikt liksom, igentligen? En åsikt är en åsikt, inte baserad på fakta eller nånting om DIG som person överhuvudtaget.
 
Låt personer uttrycka sig om dig, behind your back. Det säger bara mer om dem än om dig igentligen.. det har man väl hört förut, ellerhur? Så jäkla sant är det iallafall & så jäkla tänkvärt. Vad jag ville få ut av detta röriga inlägget var i alla fall att: Idioter växer på träd, varför slösa energi på att bli sur och göra värsta grejen av en åsikt som inte är värd mer än en pys i rymden liksom..? Sålänge inte nån har sagt nånting som sårar dig, så våga gå vidare. Stå på er själva och låt aldrig nånannan trampa på dig, over & out.
2 bra vänner, 1 sann bild och inlägget är komplett.
Publicerat i Allmänt,

@ östersund

Publicerat 2014-06-30 kl. 10:47:23 av Isabel Håkansson
Igår gick jag upp tidigt (waay för tidigt för min smak, hehe) och drog till stallet för att släppa ut hästarna, ge dem frukost & pussa dem hejdå. När det var gjort så åkte jag vidare hem till Märta, och sen till Uppsala. Tåget gick klockan 09.04 och vi var i god tid på tågstationen. Köpte med lite frukost och vitamin well ifrån pressbyrån och vips - resan var räddad. 
2 bilder från tågresan
4,5 timmar blev det tåg blev det totalt, men det gick fort och de var mysigt att åka tåg långt ihop med en bra vän. Framme i östersund var vi runt 13:40, saknat tjejerna sååå himla mycket så det är jättekul att få träffa dem igen ♥ Vi invigde första dagen här genom att gå och se "the fault in our stars" på bio, tårarna rann och jag hade skakningar i slutet på filmen. Så fin och hemsk film på samma gång, rekommenderas verkligen. 
 
Somnade sent och vaknade tidigt idag, så det ska vara! Vi ska börja fixa oss klara för lite ridning, det ska bli kul att få rida nånannan häst än Snobben, och att få rida tillsammans med alla. Ska försöka blogga igen lite senare, annars får ni nöja er med mitt tidsinställda som kommer upp senare under dan. Puss 
Publicerat i Allmänt,

I en glassburk..

Publicerat 2014-06-29 kl. 14:13:00 av Isabel Håkansson
.. befinner sig hembakta hästgodisar gjorda på banan & havregryn, haha. Om hästarna tycker det är gott eller ej visar sig, dem brukar käka det mesta dock! Brukar ni göra eget hästgodis till era hästar, eller köper ni bara färdigt? :)
Publicerat i Allmänt,

I'll take a break

Publicerat 2014-06-28 kl. 19:26:28 av Isabel Håkansson
Ikväll, så unnar jag mig själv en paus. Jag har varit igång sen 10 imorse, cyklat 7 km, ridit långritt (mer om de senare), putsat utrustning, städat kaninburar i regn, mockat ur Snobbens box ordentligt och låtit golvet torka upp. Kvarstående är att jag ska duscha, ha hårinpackning, facemask osv, och själva packningen (!!) VARFÖR är jag alltid ute i sista sekund med dendär satans packningen?
 
Så ja.. jag hinner nog inte med att blogga jättebra just ikväll.. tidsinställda har skrivits i alla fall & bloggen kommer inte stå och damma under veckan. Puss på er ♥
Har kommit på mig själv förresten att jag inte visat er nånting ifrån 1D, big shame on mee
Publicerat i Allmänt,

Igår var en sån dag

Publicerat 2014-06-27 kl. 14:18:00 av Isabel Håkansson
Gosdagar när dem är som bäst
Publicerat i Allmänt,

Uptd. mål med Snobben

Publicerat 2014-06-26 kl. 14:16:00 av Isabel Håkansson
Jag hade lite mål med Snobben denna sommaren. Att börja hopp-tävla, få igång honom helt, ha kul etcetc. 
Nu när jag väl kommit till kritan & sommaren är här och jag vet vart vi står nånstans.
Så tänkte jag skriva lite mer updaterade mål. 
Trötta killar efter konditions-träning på rundbanan. 
 
Starta iallafall en dressyr/hopptävling. INGET krav dock. Självklart vill jag tävla Snobben i sommar, men jag tar hans välmående, hälsa och lyssnar på honom otroligt mycket. Aldrig kommer jag tvinga honom till något! Vi tränar vidare tillsammans och sen ser vi vart det leder, helt enkelt. Jag tror på Snobben, och jag tror på mig själv. Inget tvivel om den saken. 
 
Få Snobben finare än nånsin! Nu har jag all tid i världen, let's göra nånting bra utav det. Snobben ska bli fit 4 fight, stark och fin i kroppen.  
 
Börja trickträna & träna mer ifrån marken. Det är lätt det läggs åt sidan när vardagen är i full gång & livet går i 180, det ska jag vara ärligt och säga. Men jag vill verkligen börja markträna igen, det gör Snobben SÅ gott. Snobben är en riktigt smart häst, han behöver få använda huvudet och tänka - på annat sätt än i ridningen.
 
Ha riktigt, riktigt kul. Nånting jag aldrig lämnar åt slumpen är att ha kul! Snobben är trots allt en liten C-ponny kille som älskar att galoppera fort, göra glädjebockningar och att få vara ute och busa & det tänker jag aldrig ta ifrån honom. Jag älskar honom med hela mitt hjärta och vill honom bara det bästa, min jordklots-favorit & bästavän. 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgoooon!

Publicerat 2014-06-26 kl. 11:19:36 av Isabel Håkansson
Trötta? Pigga? Glada? Haha, jag är en blandning. Låg uppe jättesent igår och snackade med en kompis i flera timmar, somnade inte förrän 02:30 nångång, så jag är lagom trött idag. Pappa, jag & syrran ska strax iväg och käka lite lunch, kanske shoppa lite och efter det rullar bilen hemåt mot Sala igen, tyvärr. Ska till stallet direkt åt fixa åt 3 hästar dock, så jag får glädjas över det!
 
Ska skritta ut Snobben idag, jobba jobba. Mickis syster red ut Snobben igår på rundbanan och galopperade tillsammans med Milla & Gulliver. Tror S blev liiite tävlingsinriktad men det hade gått bra ändå! Får se vad jag hittar på med Philip.. nånting blir det iallafall! Kika in här senare, då kommer ett inlägg upp med lite mål denna sommaren - updaterade. Puss
En sekund-bild precis när jag släppte S på "fria tyglar" ↑
Publicerat i Allmänt,

Stallfejden?

Publicerat 2014-06-25 kl. 13:01:00 av Isabel Håkansson
Har ni sett att det finns ett program som heter Grannfejden? Vetinte om det finns kvar, men jag vet att jag har sett ett program förut på TV3 som heter Grannfejden iallafall. Det handlar då om - precis som de låter - grannar som inte kommer överrens och grälar. Borde det inte finnas ett program som heter stallfejden.. igentligen? Jag menar, stallmänniskor är ju kända för att ha väääldigt mycket åsikter överlag och det är ofta som man inte kommer överrens i stall.
 
Jag tror det skulle vara extremt underhållande att se just för att hästmänniskor är så himla överdrivna och jobbiga i vissa situationer haha. Ni som har råkat ut för en jobbig hästmänniska vet vad jag pratar om *host*.. haha!
 
Publicerat i Allmänt,

25 Juni 2014

Publicerat 2014-06-25 kl. 10:37:58 av Isabel Håkansson
Kom ihåg den morgonen, var så himla glad.. hemligt*
Morning readers! Hur är läget med er idag? Hos mig är det bra, solen lyser över Stockholm (det kan vända rätt fort dock..) och jag mår bra. Med musik i lurarna och ett stort glas apelsinjuice startar jag denna förhoppningsvis grymma dag! Idag åker vi eventuellt till Täby Centrum dagen i ära, hope so! 
 
En annan sak som händer idag är att det skickas ett paket hem till mig med saker ifrån roligaprylar.se. Nya sponsorer - check √ Vad som ligger i paketet är jag inte jättesäker på ännu, men det återstår att se. Jag och min syster startade ett samarbete ihop med roligaprylar.se och troligtvis fler företag, igår. Det är rätt häftigt igentligen, hur statistikens-siffror kan ge så mycket "power" och makt genom att bara finnas till. Jag vill dethär, jag vill blogga och socialisera mig med människor online. Genom min blogg. 
 
Vilket inlägg dethär blev.. är det nånting jag är bra på så är det att dagdrömma, komma av tråden och flyta iväg heeelt i andra tankar, but thats me. Hoppas ni får en grym dag, jag kilckar mig in här senare & ni med, deal? 
Publicerat i Allmänt,

En massa ny inspo & mycket intryck - Stockholm

Publicerat 2014-06-24 kl. 21:59:49 av Isabel Håkansson
Gick en stund i Kista galleria med pappa och syster. Fick med mig 2 nya tröjor hem, haha det är bra för att vara mig. Shoppar antingen ingenting alls eller jättemycket, idag var ett mellanläge - sällan de händer. Iallafall, stockholm levererade som vanligt! Tog den gamla vanliga lunchen, en pannkaksbomb med en massa glass, grädde och sylt. Den är sååå god och jag har genom alla tider sen jag var liten ätit just den maträtten när jag varit i Kista.
 
Älskar att bara vandra runt i Stockholm, se människorna här och kolla i butiker. Det är en sån känsla över hela staden och jag älskar Stockholm THIS much. Skulle lätt kunna flytta hit när jag blir äldre/börjar gymnasiet. L.Ä.T.T! 
Så somvanligt efter en dag i huvudstaden ligger man utslagen i soffan, omladdad med en massa energi, inspon är MAXAD och har fått in mycket olika intryck. 
Heaven ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Sjukt motiverad

Publicerat 2014-06-24 kl. 13:43:47 av Isabel Håkansson
Jag är så sjukt motiverad till allt. Snobben går från klarhet till klarhet hela tiden samtidigt som motionen ökas på och musklerna faller på plats. Hoppas att allting kommer ikapp mig snart så att jag kan börja rida ordentligt också ;) Iallafall, hej! Har anlänt i stockholm för ett x-antal timmar sen och hittills har vi bara chillat i soffan med Macbooken & inte gjort ett smack.
 
Ska snart slänga på lite smink och dra iväg till Kista för lunch, där finns det bra matkedjor om nåt. Så himla mycket att välja mellan och sååå gott haha. Kanske blir det lite shopping? Får se vad som orkas med haha. Har blivit sjukt LAZY på senaste.. mitt rum ser ut som en bombnedslag och jag kastar saker runt mig hela tiden som jag inte plockar upp, hmmm.
 
Anyway, håller på att göra upp som en liten "bloggplan" så att jag får bukt på bloggen och lite mer upp-strukturerat. Frågar er ännu en gång, är det nånting speciellt ni skulle vilja läsa om? Bloggplanen kommer visas upp på bloggen snarast, måste bara skriva klart den!
Publicerat i Allmänt,

Morgonmys

Publicerat 2014-06-24 kl. 08:58:43 av Isabel Håkansson
Vid 7 imorse kom mamma instormandes på mitt rum & väckte mig. Halv 8 var jag i stallet, I did it!! Mockade och fixade stallet, vikte in alla regntäcken i boden igen, bytte vatten, sopade och så vidare - ni vet vad man gör i ett stall ;) När allt var klart så gick jag ut i hagen för att säga hejdå till Snobben så jag ställde mig vid öppningen av hagen och ropade lite, tror ni inte både Gulliver och Snobben kommer i full galopp? Fina hästarna.
Snobben ba "Släpp mig, jag vill ääääta"
Publicerat i Allmänt,

Stalldan sammanfattat i bilder

Publicerat 2014-06-23 kl. 19:45:06 av Isabel Håkansson
Hela stallgänget idag! En hel drös haha.. Milla och Gulliver + Millas pojkvän Henrik, jag och Snobben som pratar med Pernilla som sitter barbacka på Philip och gosrider och så Sandra bakom kameran. Så jääääkla mysigt!!
Först red vi ett pass på Ösby. Det regnade och blåste, sen var det rundvisning i svinhuset som ligger precis brevid paddocken & sen till råga på det så rev ettpar gubbar en stuga på andra sidan av paddocken. Med det sagt så förstår ni nog själva att hästarna var rätt spända, i alla fall S. Så mycket seriös ridning blev det inte, mer busgalopp och göra av med energi.
Efter ridningen så fick alla hästarna gå ut. Snobben & Gulliver i sin stora gräshage, med ofodrade regntäcken och så shettisarna i sin hage utan gräs med regntäcken. Gav shettisarna lite middagshö medans jag och Sandra skrubbade shettisarnas badkar.. i regnet.

In mot stan // måndagmorgon

Publicerat 2014-06-23 kl. 09:42:29 av Isabel Håkansson
2 bra ↑
Ställde klockan vid 8 imorse eftersom jag skulle ta emot sotarn när han kom vid 9 bläcket, dock vaknade jag sisådär 5 minuter innan han kom, men det är en annan femma hehe ;) Klev upp då iallafall och tvättade ansikte, sminkade mig, borsta håret, bytte om etc. Ska in till stan och möta Sandra, ta en fika, vara med när hon tar ett till hål i örat och lite såå, mys.
 
Hästarna rids i Ösby-paddocken idag efter 2 dagars uteridning (igår promenerade jag S, but still). Ska massera och pussa på S ordentligt efteråt, för imorgon blir det bara en snabbis i stallet innan jag drar till Stockholm i 2 dar :( HATAR att vara ifrån mina älskade hästar.. men thats life.
 
Vädret ser ut att bli fint idag också vilket alltid är ett stort plus ifrån min sida. Ska passa på att njuta av cykelturen till stan med sol iallafall haha. Jag skriver till er senare, nåt speciellt ni vill läsa om? Kommentera! ♥
Publicerat i Allmänt,

Time to get up..

Publicerat 2014-06-22 kl. 11:02:12 av Isabel Håkansson

För en timme sen.. ↑
Godmorgon! Vaknade vid 10 och masade mig upp i sängen nu för att få ett inlägg på bloggen skrivet och lite mat i magen innan stallet. Idag får Snobben en skritt-tur förhand, det förtjänar han efter mer än en vecka med ridning & träning. Tänkte faktiskt sätta mig ikväll och leta på nån dressyrtävling som mjukstart på denna sommar. Tror inte Snobben och jag är redo för banor ännu efter igångsättningen, så hopptävlingarna får vänta lite till.
 
Annars dåå..? Sommarlovet såhär långt har inte varit roligt alls faktiskt utan snarare väldigt enformigt & tråkigt. Vädret är om jag får säga det själv - URUSELT med moln och blåst varjedag princip. Dåligt väder bidrar inte med grillkvällar och bad precis, tvärtom. Så japp, jag hoppas att det vänder och att denna sommar blir den bästa nånsin. 
 
Nu blir det frukost! Ha en grym dag bloggisar, PUSS
Publicerat i Allmänt,

HUR go?

Publicerat 2014-06-21 kl. 21:29:04 av Isabel Håkansson
Hur go är inte ponnyn? Lerinpackning, en ny träningskompis & en stor "titta ut lucka" i boxen så man kan hälsa alla snälla människor välkomna såfort dem ska in på stallplan. Älskade S!
Publicerat i Allmänt,

Selfie fredag

Publicerat 2014-06-20 kl. 20:18:56 av Isabel Håkansson
 
Vilka jäkla hästar jag och Milla hade idag alltså! Så coola och lugna påvägen till paddocken. Både skrittade & travade och hästarna tittade inte på nånting, jätteduktiga! Sen i paddocken däremot så tände dem till och blev lite crazy haha. Blev lite kickar, glädjesprång och det gick liiiite för snabbt i galoppen, men det var dem värda och det var sååå kul att hästarna var så positiva!
När vi låtit hästarna busa av sig det allra värsta så började vi jobba igenom dem och Snobben var mjuk & fin, som att skära i smör. Allra finast var han i galoppen och i galoppombytena, fina hästis. Påvägen hem hoppade vi av och lät hästarna skrittas av ordentligt utan ryttare på ryggen - bara för att det var dem välförtjänt!
 
Nu ikväll åt jag, mamma och syrran midsommar-middag och fikade efteråt, så nu är jag mättare än mättast. Ska sätta mig på cykeln för att cykla 7 km in till stan nu för en sleep-over hos Milla haha. Aja puss på er, vi hörs mer imorgon.
Publicerat i Allmänt,

My new babes

Publicerat 2014-06-20 kl. 12:08:00 av Isabel Håkansson
Det enda som fick följa med mig hem ifrån stockholm sist var dessa gooodingar! Orkade verkligen inte shoppa kläder även fast papi försökte övertala mig haha.. får bli nästa gång! Ballerinaskorna kommer ifrån Scorett och kostar 899kr, jättefina!
Publicerat i Allmänt,

Fina hästarna, på plats

Publicerat 2014-06-19 kl. 18:47:23 av Isabel Håkansson
Haha kollade till mitt morgoninlägg nu och huuuur ostabilt var inte det?!? Jag menar.. "Vaknade 8 imorse & vaknade direkt." den meningen kommer jag inte ens ihåg att jag skrev, somsagt.. mornar & jag går inte ihop ;)! Iallafall, idag har vart en lång dag med en massa häst inkluderat. Dagarna går verkligen i ett nu och man hinner inte med nånting känns det som.. aja sommarlovet har bara börjat - man hinner ta igen missade saker senare.
 
Longerade Snobben imorse eftersom han skulle få stå inne hela långa eftermiddan för att på så sätt kunna bekanta sig lite med Gulliver. Tog några varv i trav och galopp i en avslappnad form och Snobben rullade på bra. Red igenom honom ordentligt igår på rundbanan och han var SÅ fin och lösgjord. Mickis red nog lösgörande i förrgår för så mjuk som han var igår, har han inte varit på sååå länge. Tränade mycket på samlad galopp och skänkelvikningar och dem satt som en smäck, duktiga S.
 
Var uppe i stalet för 3dje gången alldeles nyss för att släppa ihop finis hästarna. Det blev lite skrik och lite spring men annars cool-lugnt. Snobben visade direkt vem det var som bestämde men annars var båda jättelugna och snälla somsagt. Lilla söta Gulliver haha... man märkte vilken respekt han fick för Snobben efter bara några minuter.
Så fina båda två. Ser fram emot denhär sommaren sååå mycket! & ja.. min ponny tog vara på leran imorse..
 
 
Publicerat i Allmänt,

Snabbis inlägg.

Publicerat 2014-06-19 kl. 08:54:35 av Isabel Håkansson
JAAA jag har bråttom. Som sjutton. Sitter och bokstavligttalat mosar i mig frukost, Milla är här om 5 minuter och stallet väntar. Nya hästen kommer ju idag så det är brådis eftersom vi inte fixat klart allt. Vaknade 8 imorse & vaknade direkt. Haha tack hästarna för att ni sätter mitt morgonsura humör i balans - naaah.
 
Som det ser ut nu så blir det stallet hela dan, så bloggen blir lidande. Men nu efter denna dan och Gulliver har landat lite och sådär så blir updaten bättre och det lovar jag med handen på hjärtat. Puss på er ♥
Publicerat i Allmänt,

Kan aldrig se mig mätt.. ♥

Publicerat 2014-06-18 kl. 13:16:24 av Isabel Håkansson
.. och han är bara, bara miiiin gosegris & bästakompis!
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon hel-goa onsdag!

Publicerat 2014-06-18 kl. 07:40:43 av Isabel Håkansson
 
Har startat morgonen med en protein shake och 30 minuters löpning i det härliga vädret! Haha, joke. Sitter i ett halv-släckt rum med en av pappas T-shirtar & sover mellan raderna ;) Men det är jag de, extreeemt morgon trött - bara å acceptera. Anledningen till att jag är uppe nu är för att pappa väckte mig innan han for till jobbet.. han är väl här runt 11 nångång igen och då ska vi in till stan för att köpa en mascara och lite så. 
 
Vi beräknas vara hemma i Sala runt 13 snaret, så då blir det snabba puckar upp till stallet för att möta upp Milla. Idag blir det städning av boden som vi ska göra om till ett litet förråd/fikarum, gooos. Sen ska vi skriva ihop lite ridscheman och smörja, det känns bra med ordning - ohja! Efter det ska jag och syrran ut på en skogsrunda med ponnybusarna, får se om jag vågar mig på att rida ut på hacket. Har blivit lite avskräck pga alla EXTREMA historier jag läst om hackamore, allt ifrån brutna nosryggar till att hästarna fått blåmärken på skelettet... hemskt. 
 
Jag fick en fråga igår varifrån min tröja i headern är: Den är ifrån bikbok och kostar 49:-! Ett riktigt fynd. 
Publicerat i Allmänt,

5 just nu

Publicerat 2014-06-17 kl. 18:10:00 av Isabel Håkansson
Vädret, vad hände ens med det? Kollar ut genom fönstret och ser en gråmulen himmel och träd som halvt ligger ner..
 
Är i skrivande stund i Stockholm, yes I'm loving it!!!
 
♥ Bloggen går lite upp & lite ner just nu. Början på sommarlovet och allt känns nytt. 

♥ Hästarna tränas för fullt. Senare i sommar ska dem vara fit 4 fight, bättre än nånsin.
 
♥ Milla kommer med sommarhästen på torsdag, det kommer bli SÅ kul och jag hoppas vi hinner med mycket innan Gulliver - som hästen heter - ska hem igen.
Publicerat i Allmänt,

Mitt drömhem för Snobben, efter mig..

Publicerat 2014-06-17 kl. 14:55:00 av Isabel Håkansson
Intressant fråga.. verkligen. Om jag fick bestämma så skulle mitt svar bli kort & gott: Mickis. Men nu med tanke på att hon ska få barn och grejer så vet jag inte om det känns aktuellt alls, probebly not. Annars har jag ingen specifik person jag vill ska köpa Snobben, men om jag fick beskriva hur jag vill att han ska bo så skulle jag beskriva det som såhär ↓
 
Att han blir en mamma och dotter ponny. Dottern är mellan 9-11 år och mamman är lagom lång och stor för att kunna rida S,väldigt duktig på hästhantering och ridning. Dottern rider Snobben ut i skogen med rosa bling-pannband och babyrosa benskydd, borstar honom flera timmar om dan och tar med sig påsar med äpplen & morötter till stallet och skämmer bort honom. Och sen rider mamman igenom honom ordentligt kanske 2 ggr/vecka. Kanske att han får komma ut och hoppa lite clerrounder eller på annat sätt visa upp sig, för det tycker han om ♥
 
Annars skulle jag vilja att en tjej, helst lite äldre en mig. Hästkunnig och gärna haft häst innan, fortsätter utbilda Snobben och förstår sig på honom. Borstar och är noggrann, stretchar, linimenterar, varierar träning och låter Snobben få vara Snobben så som han är. Han ÄR otroligt annorlunda och speciell, ingen häst man träffas sisådär jättemånga gånger i sitt liv och ingen lätt ponny när han vänder den sidan till.
 
Igentligen är allt jag vill att Snobben ska få vara en lycklig, glad och sund häst. Så som han alltid har fått varit. Jag kommer vara så,så,så,så noga när jag väljer vilken som ska bli Snobbens nya ägare efter mig, och jag vill kunna hälsa på och få träffa min prins - helst när jag vill.
Syrran gör ett ledande tygeltag medans Snobben smaskar, slickar sig runt mun och styr riktning mot gräset vid sidan av paddocken ;) En riktig ponny, med ett hjärta av guld ♥
Publicerat i Allmänt,

Nyduschat hår och mjukiströja

Publicerat 2014-06-17 kl. 14:01:02 av Isabel Håkansson
On the road again. 
På G till Stockholm för lite pappa och dottertid. Sprang imorse som planerat. 5 kilometer och 65 squats skrapade jag ihop, otränad som fasen men man måste börja nånstans, right? 
Publicerat i Allmänt,

Bäst ideér nattetid

Publicerat 2014-06-17 kl. 00:10:28 av Isabel Håkansson
Godkväll, eller goood middnatt ;) Jag har alltid som bäst ideér under nattetid, ligger i sängen & kan inte sova pågrund av alla tankar och funderingar som tumlar runt i huvudet på saker mellan himmel och jord. Allt slutar med att jag hamnar sittandes på datastolen framför datorn, knapprandes på tangentbordet. Var precis ut och hade ett nattligt häng med kaninerna, gav dem stora bukettet med gräs och gossade. Sen ska såklart min kanin alltid rymma när det är som bäst läge, noooot. Tur han är söt!
 
Ikväll har jag legat i badkaret med ipaden hårt greppat i händerna och kollat senaste pll avsnittet som kom ut i onsdags. Det var SÅ bra och pll ligger mig så varmt om hjärtat, älskar den serien och längtar tills på onsdag när nästa avsnitt kommer upp! Annars har jag inte gjort så mycket nytta alls faktist, tyvärr. Kan väl skylla på att det är sommarlov och ett sommarlov ska vara utan måsten ;) eller nåt...
 
Imorgon står klockan ställd på 08:15. Jag ska upp och ut på en springrunda, göra squats och svettas. Kan inte säga att jag är jättetagg på träningen varegäller mig själv. Tycker mest bara det känns jobbigt, men nångång måste jag komma igång. Och "nångång" är NU.
Publicerat i Allmänt,

Första riktiga sommarlovsdan

Publicerat 2014-06-16 kl. 20:21:03 av Isabel Håkansson
Hej på er! Haft en bra dag? Det har jag! Min första riktiga sommarlovs-dag spenderades i stallet. Första halvan av dan var jag med Milla och vi påbörjade städningen av såkallade sommar-stallet (där alla hästar kommer att stå i sommar), skrubbade väggar, krubbor och fixade. Andra halvan av dan så mockade & red jag haha. Red ut barbacka efter trimningen igår, kändes som en bra kombination och det verkade Snobben också tycka. Han gick nämligen och frustade heeela tiden. Idag var han verkligen på trav-galopp-kram-gosridnings-humör ♥
 
Nu är jag hemma iallafall och redo att updatera bloggen. Funderade på att ta en spontan-tripp till stockholm nu ikväll, men hoppar det och åker imorgon istället. Så ikväll blir det updatering av blogg och tidsinställda inlägg ska skrivas för resten av veckan, bloggen ska igång nu - likt allt annat som också ska igång nu, min och hästarnas träning t.ex ;)
 
Känner mig taggad på livet trots att jag står inför ett väldans stort beslut. Ska försöka ta nån dag framöver med braiga vänner, typ grilla eller bara chilla vid nåt brott & snacka. Det behövs just nu, ohja! Annars då? Mår bra och framför allt känns det bra att jag verkligen har tiden att ta tag i saker jag inte hinner med i vanliga fall. Bloggen, djuren, hästarna, träningen, en massa kompistid, you name it! SÅ bra känns det.
Publicerat i Allmänt,

En söndagkväll

Publicerat 2014-06-15 kl. 19:59:00 av Isabel Håkansson
Sommarlovet är igång. Började dagen med stallet, släppte ut hästarna, red, gick med syrran när hon red & bara andades häst. Därefter drog jag till Pernilla och badade där med Frida, myyys. När vi badat i ettpar timmar så cyklade vi in till stan och dem släppte av mig vid Milla där jag ska spendera natten. Kom precis hit och hittills har vi bara legat i sängen och planerat sommaren. 
 
Önskar att jag kunde skrivit att vädret var på topp och allt var perfekt men nej. Gråmulet och kvavt väder är vad Sverige bjuder på, ändring på det - ja taaaack! Morgondagen är rätt oplanerad. Hade tänkt åka till skolan och göra matteprovet och träffa en kompis efter, men jag har inte pluggat nåt alls så det sket sig haha. Det får bli på tisdag istället! En sak jag inte berättat för er förresten, i sommar hyr Milla en häst som hon ska ställa i vårt stall! Så hon, jag & min syster tillsammans med 3 hästar kommer rocka sommaren på hästfronten 2014, yesyes. 
 
Nej.. Nu blir det mer planering och mindre bloggning ;) hörs imorgon! 
Publicerat i Allmänt,

Trim 06/15-14

Publicerat 2014-06-15 kl. 15:14:54 av Isabel Håkansson
Trimmade Snobben & tog några skutt i Ösby-paddocken idag. Han var otroligt tveksam idag faktiskt och sprang förbi hindrerna några gånger.. kände inte alls igen honom och var besviken och ledsen. Men sen var det på't igen och då kom vi över, det gäller att aldrig ge sig! I övrigt var han jättefin och mjuk, lätt i steget och lagom pigg.
 
Måste verkligen ta tag i hoppningen nu om jag vill kunna starta S i sommar. Så jag ska prata med Mickis om kommande träningar och göra upp strikta schemat som ska följas till pricka och punkt. Snobben ska stretchas, masseras och bli behandlad som den prins han är och träningar ska varieras med uteritter och bus, det kan inte bli annat än bra! I slutändan.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Internet disconected..

Publicerat 2014-06-14 kl. 23:26:49 av Isabel Håkansson
.. kan vara den mest irriterande text som finns ↑ Hela dan & kvällen har internetet här hemma vart helt borta, allting bara snurrade och stod blankt liksom. But now.. Im here! Red Snobben idag efter 5 dagar ifrån hästryggen och honom som ni såg i inlägget under. Det gick SÅ bra idag! Hästarna har mest stått och skrotat denna vecka förutom några undantag, så idag startade projekt: Banta hästarna. Taggad till 1000 och det hoppas jag syrran är hon också, nu väntas en sommar full med hästar och ridning ♥
 
Anyways. Red runt Ösby i alla gångarter och Snobben var förvånadsvärt fin faktiskt! Annars brukar han kunna vara lite stel och lite här och där efter att ha vilat men idag var han pigg och fokuserad vilket gillas. Galopperade och travade mycket i varierad form. Snobben börjar hitta den höga formen mer och mer nu och orkar bära upp sig själv ordentligt, yes det känns bra.
 
När stallet var avklarat och vi anlände hemma runt 9 nånting så hade mamma bakat hallon-smulpaj, sååå gott! Så det satt jag, syrran och mamma och smaskade på runt köksbordet medans vi pratade, mys. Saknar pappa så det gör ont i mig dock, men snart ses vi igen ♥
Publicerat i Allmänt,

Ridit klart hästen

Publicerat 2014-06-14 kl. 21:12:33 av Isabel Håkansson

Bästa idag! Inlägg senare, nu - slicksten och linimentering av ben. 
Publicerat i Allmänt,

SOMMARLOV!!

Publicerat 2014-06-13 kl. 13:18:10 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

En konstig känsla i magen..

Publicerat 2014-06-12 kl. 23:59:34 av Isabel Håkansson
Var servitris åt niorna på deras avslutnings-middag nu ikväll.. det känns så jäkla konstigt alltihop. Dels för att det kommer bli tomt utan niorna i skolan, men också för att nästa år så är vi dem niorna.. När man såg hur alla grät och sminket bara rann på nästan allihopa så kände jag bara- gaaah Im not ready! Det var en rolig kväll iallafall & jag älskar min skola, helt seriöst ♥♥
 
Ikväll när jag kom hem iallafall runt 10 tiden så har jag duschat, målat naglarna och skrivit 3459884 sidor i min dagbok. Är så känslofylld, glad, ledsen, rädd, förvirrad och ännu en gång glad - kan inte fatta att vi har sommarlov imorgon, och att vi har nian framför oss sen. Men innan nian.. SOMMARLOV. Nu tänker jag ta vara på denhär sommaren & göra den BÄST. Face it all, jag vill lära känna massa nya personer, skapa nya band, testa nya saker, vara ute sent, tävla, rida, ALLT.
 
Rörigt inlägg och jag ber om ursäkt för det, men jag är en tickande känslobomb utan desslike, yesyes.
Publicerat i Allmänt,

#TIPS

Publicerat 2014-06-12 kl. 13:27:00 av Isabel Håkansson
                             
 
                                           
♥ Bygg upp ett skydd med hjälp av världens bästa flugspray - ultrashield.
 
♥ Lägg med en pensel/med händerna på hästsalva på utsatta ställen. OBS! Ta mycket så det blir som en skyddande hinna över "såren".
 
Låt hästarna stå med flughuva i hagen. Flugpannband har jag testat och jag tycker inte det hjälper at all.
 
Spola ALLTID av hästen, minsta lilla svettig den är. Flugor och annat flygfän dras till svett.
 
Duscha inte hästen onödigt mycket med schampoo och balsam. Schampoo och balsam tar bort hästens naturliga fettoljor som finns i deras pälsar, dem oljorna som skyddar mot flugorna.
Publicerat i Allmänt,

Hej & godmorgon!

Publicerat 2014-06-12 kl. 09:06:15 av Isabel Håkansson
Tänkte börja detta inlägg med en bekänning, och berätta en utav anledningarna till att jag mått dåligt under en längre period. Mina föräldrar ska med 99,9% säkerhet, skiljas. Dem har varit tillsammans i över 20 år och dem har liksom alltid varit tillsammans under tiden jag levt. Vår familj har gått igenom så mycket, och är tightare än måååånga andra familjer. Därför har det känts otroligt tungt.. men dem är vänner iallafall och vi äter fortfarande middag ihop, kan gå och se på bio ihop osv. Sen får väl framtiden utvisa vad som händer sen.
 
Anyway.. hej & godmorgon! Är alla pigga och glada idag? Hope so! Jag sov jättegott inatt, somnade sent och vaknade vid 8 nångång, jätteskönt! Idag börjar jag halv 10 igen, vilket jag gjort hela veckan förövrigt. Solen lyser utanför fönstret och hundarna ligger och sover vid fotändan- så det ska va! Idag är sista dagen innan sommarlov.. wow. Tiden har gått så jäkla fort och mycket har hänt sen 8:ans start, minst sagt. Efter skolan så ska jag snabba mig hem för att förhoppningsvis hinna jogga igenom Snobben lite lätt, och sen tillbaka till skolan för att servera 9:orna på deras trerätters middag.
 
Innan jag avslutar detta inlägget så vill jag bara säga, förlåt för att det inte updateras mycket om hästarna just nu! Men denhär veckan är och kommer inte vara nå hästig alls tyvärr.. Men snart är det sommarlov & då jäklar! Ville bara säga det, ha en bra dag PUSS
Publicerat i Allmänt,

Ont i halsen, why me?!?

Publicerat 2014-06-11 kl. 12:25:34 av Isabel Håkansson
↑ Morgon-pics ↑
Det kändes SÅ typiskt imorse när jag vaknade och var hes som en gås. Jag skulle inte badat igår, jag med mitt dåliga emunförsvar - hate it. Stannade hemma ifrån skolan idag hursom, vi skulle ändå "bara" ha klassdag, bada, grilla, sola, vilket kändes för riskabelt med tanke på min hals. Att ha ont i halsen/bli sjuk till skolavslutningen vägrar jag i sten att vara liksom, så det fick bli en hemmadag.. trots att jag mer än gärna spenderat min dag med klassen ♥
 
Iallafall, gick upp ur sängen runt 10 och käkade frukost. Pappa har köpt hem en yoghurt i smaken citron & marräng, och jag menar.. hur underbart låter inte det?? Det var jättegott iallafall och helt klart en klar favoritsmak i yoghurtväg, just nu! Dagen i ära har inte så mycket mer att erbjuda än att sova, vila, äta halstabletter och ta hand om djuren hemma, typ. Mickis har stallet idag men jag ska nog gå förbi stallet en sväng med hundarna ändå och pussa på ponnygosarna, har fetaste abstinensen efter stallet idag! My second home.
 
11 juni & livet känns helt okej just idag. Ingen ångest, inga tankar som ligger och gror, allt står blankt liksom. Otroligt skönt är det iallafall, jag hoppas att allting löser sig tillslut, I really do. Ha en bra dag alla ni, ta vara på dagen & gör den bäst ♥
Publicerat i Allmänt,

All of me, loves all of you

Publicerat 2014-06-11 kl. 10:03:00 av Isabel Håkansson
Because all of me, loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfcetions
Give your all to me, I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose, I'm winning
Because I give you all of me
And you give me all of you
 
Publicerat i Allmänt,

Egenskaper jag klarar mig utan

Publicerat 2014-06-10 kl. 21:50:33 av Isabel Håkansson
Kompisar, bästisar, bättre vänner, bekanta.. jag är sjukt kräsen. Lär mer än gärna känna nytt folk, men i början är jag på min vakt alltså. Är det nån jag bara vart med 2-3 gånger och hon/han börjar snacka skit så backar jag av direkt, blir FETT osäker och känner direkt att han/hon inte är nån att ha.
 
Egenskaper jag klarar mig utan, kompismässigt:
♥ Folk som snappar upp småsaker och omvandlar det till nånting man kan snacka om bakom ens rygg, EUW med betoning på EUW. Där snackar vi nolife x100.
 
♥ Vänner som bara tar och aldrig ger nånting tillbaks. Som kommer in i ens liv för 1 anledning - ta, ta, ta. Få ta del av saker som dem kanske i vanliga fall inte får ta del av, kanske lär känna mina vänner, får rida mina hästar etc. Har alltför många sånna människor i mitt liv och dem måste bort.
 
♥ Vänner som ser ner på en. Kan man kalla dem vänner ens? Ni vet dem som fnyser och fnissar åt ens drömmar och mål, när man säger att man gillar den eller den killen, vill ha det eller det betyget, DEM såkallade "vännerna".
Varför? VARFÖR?

Under en lång period nu, när mitt liv gått som i en bergodalbana, upp & ner, så har jag verkligen insett vilka som är mina äkta v.s oäkta vänner. Jag har sett igenom folk på ett helt annat sätt än innan och japp, här står jag idag. Vänner.. shit det är komplicerat. 
 
Publicerat i Allmänt,

Kvällsbabbel

Publicerat 2014-06-10 kl. 21:33:38 av Isabel Håkansson
Hästarna vilade idag, det hade dem gjort sig välförtjänta efter många dagars intensivt jobb. Vi ryttare som trimmar hästarna till en tävlingssommar nu måste verkligen ha i baktanke att det tar mycket på hästarna, speciell nu när solen ligger på och hästarna står ute flera timmar om dygnet (mina hästar går ute från 06-22), så yes - det drar krafter.
 
Jag ger mina hästar multivitamin & det hjälper otroligt bra! Ger dem ca 1 pump/dag och jag har märkt enorm skillnad sen jag började ge mina hästar det. Bra tillskott är att rekommendera nu under tävlings/träningsperioder, helt klart!
 
Vad jag har gjort idag.. hm, gått i skolan, badat med vänner och duschat, målat naglarna osv när jag kom hem. Aprikosfärg med glitter på pekfingrarna, finfint! Har tänkt rätt mycket på ett inlägg jag velat skriva LÄNGE, handlar om kompisar, åsikter, egenskaper som INTE går hem hos mig - ihop i ett inlägg, tänker sätta mig och skriva det nu faktiskt. Jag vet vilka jag har runt mig justnu som jag litar på och känner mig trygg med, och vilka som inte tillger mig nånting i livet liksom.. mer om det senare ;) Watch out!
Sneakpeak
Publicerat i Allmänt,

Kvittot i hand

Publicerat 2014-06-09 kl. 22:30:24 av Isabel Håkansson
Idag fick jag kvittot i hand.. min ponny har blivit slarvigt riden dem senaste dagarna - SHIT vad stark och stretig han var.. inte okej, av mig alltså. Red på rundbanan och intervall tränade, mycket galopp & skritt. Travade mycket i uppvärmningen och travade av såklart, men annars bara galopp och skritt somsagt. Det var rätt varmt ute men pigg var han för det, kortsagt.
 
I slutet efter att ha suttit och trälat och haft dragkamp ca 1 km i galopp så bara släppte jag Snobben och lät honom fräsa på ordentligt. Ser verkligen ingen mening med att bråka när man kan undankomma det liksom, får lösgöra honom ordentligt i paddocken imorgon/torsdag.
 
Känns bra iallafall att Snobben är på hugget & vill fram, fram, fram. Älskar när hästar har lite motor i sig, och det hade Snobben idag MINST sagt! Nope, nu lär jag avrunda. Sängen står bäddad *host* obäddad och ropar efter mig, godnatt.
Snobben idag ♥♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Bekymrad, matteproblem, STEKhett

Publicerat 2014-06-09 kl. 15:52:00 av Isabel Håkansson
Jag justnu, har vart ute och klippt gräset - därav solbrillorna och den überfula knuten ↑
 
Börjar inlägget med några rader då jag måste avreagera mig, jag verkligen HATAR MATTE. Fick reda på idag att jag fick underkänt på sista provet i matten som vi hade förra veckan (!!!!) Alltså måste jag göra om provet.. Min mentor dock sa att jag fick behålla mitt betyg ändå (price the lord) och att jag fick bestämma själv när jag ville göra om provet. Frågan är bara om jag ska ta tjuren i hornen direkt och göra det under sommarlovet, eller om jag ska vänta till 9:an.. ännu en gång - jag hatar matte & att jag har ett sånt otroligt j*vla problem med just det.
 
Iallafall, hej på er! Hoppas ni haft en bra dag och att det har varit lika bra väder hos er som det varit i Sala. Upp emot 30 grader och strålande sol hela dagen, lovely! Vi hade fältstudier hela dagen, dvs vi i klassen delades upp i grupper och vandrade genom typ hela sala haha. Det finns roligare saker att göra, absolut. Men nu är det över, inget mera skriva, inget mera gå, inget mera plugg, jobb, söka information etc.. sommaren står bakom hörnet och vi är SÅ nära, åh det är så härligt! 
 
Stannade i skolan efter att jag slutat tillsammans med ettpar kompisar, bara snackade och disskuterade en massa, kulikul. Aja, nu ska jag byta om till mjukisar och invänta att middan ska bli klar. Efter middan är det dags för stallet, wohoo!
Publicerat i Allmänt,

Monday

Publicerat 2014-06-09 kl. 08:44:15 av Isabel Håkansson

Godmorgon, trötta? Inte jag, faktiskt ;) Denhär veckan kommer vara otroligt lugn & oplanerad vilket är obeskrivligt skönt och välbehövligt om nåt. Idag hade jag sovmorgon somsagt vilket var riktigt skönt, även om jag gick upp samma tid som jag brukar haha. Dock blev det en rätt lugn morgon så det är alltid uppskattat! 

I skrivande stund så sitter jag i en buss-kur och väntar på att rätt buss ska dyka upp. 1 timme tidig till skolan men så är det att leva enligt #bondlivet, bussarna går verkligen inte var 7e minut som i Stockholm om jag säger så.. Japp, det suger rätt hårt vissa dagar. Aja, nu ser jag bussen skymta fram bakom korsningen bland alla träd, så vi hörs senare, ellerhur? Ta vara på dagen & gör nånting bra utav den. Puss
Publicerat i Allmänt,

Godnatt söndag

Publicerat 2014-06-08 kl. 22:38:41 av Isabel Håkansson
Kvällen är över. En riktigt lugn eftermiddag blev det, duschade av mig och slappade bara massa. Annars var inte kvällen nåt att hänga i julgranen om jag ska vara ärlig, men hela den biten väljer jag att hålla behind the blog. Känns bra på vän & hästfronten justnu, mina livsljus & dem bästa som finns, allihopa ♥ 
Okej.. positiv energi var det ja, inte sant? ;) Let's skriva 3 positiva saker om denna dagen.
 
♥ Hästarna kändes fina båda två. Philip (som reds av min syster för att tillägga) var pigg och tog sin första galopp på volt idag, gubben. Snobben var somsagt lite trött, men fin.
 
♥ Riktig SOMMARvärme, 30+ och strålande sol - förutom under några tillfällen då molnen kom fram, men vi ser över det.
 
♥ Kan lägga mig senare = mer tid åt bloggen. Anledningen till det är att vi har sovmorgon imorgon, sååå skönt!
Just precis just nu, finns det nåt gosigare än att bädda ner sig i sängen med Ipaden när man är trött eller? Tvek på den alltså.. hursom, godnatt alla ni.
Publicerat i Allmänt,

30+

Publicerat 2014-06-08 kl. 18:04:04 av Isabel Håkansson
Red hästarna i 30+ vilket inte är att rekommendera. Hästarna var otroligt sega pga värmen vilket var förståerligt, sen blev vi allihopa svettiga efter typ 5 varv i skritt haha, nope - ridväder är INTE likamed 30 grader. Blev ett pass i paddocken iallafall efter många om och men. Red barbacka och bara kände igenom Snobben. I början hängde han otroligt mycket i handen (red på hacket), dock gick det över fort när jag började travjobba.
 
Under avtravningen var han så otroligt mjuk och avslappnad. Gjorde lite sidvärs och ställde honom åt olika sidor bara för att få igenom honom riktigt ordentligt, ville aldrig sluta! Efter passet så spolade vi av benen i några minuter/ben likt varje dag nu för tiden. Har verkligen snöat in på dethär med att kyla hästens senor och ben efter ridpass, är så rädd om mina hästar och vill att dem ska hålla länge. Även om inte jag alltid kommer att ha dem hos mig sorligt nog ♥
 
Philip gjorde ännu ett framsteg idag, galopp på volt! Lilla Philip lär sig alltmer för varje dag som går och syrran likaså, nu blir det hårdträning fram till P's lilla vilo-vecka som han ska få på mitten av juli ungefär. 

Solväder ♥

Publicerat 2014-06-08 kl. 12:31:39 av Isabel Håkansson
Solade i 20 minuter, fick liite färg - yeeey på den, right?!?!
Okej ma bloggfriends, ska vi försöka köra fullt ös hela denna veckan & sen sommarlovet ut MINST? Det tycker jag. Idag ska bli en hästdag, första riktiga på alltför länge. Gick upp halv 7 imorse för att släppa ut ponnypojkarna, så vi har redan setts en gång idag. En perfekt start på en förhoppningsvis perfekt dag! 
 
Kusinerna åkte imorse och jag saknar dem redan, om några veckor syns vi igen för en norrlands-vecka likt varje år. Alla ifrån mammas sida bor på mormor & morfars sommarställe i ett stort hus, med en stor tomt, en båt och en massa vatten - kom igen tiden, flyyyyg. Mår rätt bra idag faktiskt, alla tankar och känslor har liksom smält in och jag är mer än redo för denna veckan, sommarlovet är några dagar bort och jag ser ett ljus i den mörka tunneln at all.
 
Mitt bekymmer denna veckan är dock att jag inte har en blekaste aning om vad jag ska bära på skolavslutningen? Jag har letat i månader men hittar inte något som tillfredsställer mig, överhuvudtaget. Så jag får vända upp och ner på garderoben och hoppas på att jag hittar plagget/plaggen som kommer få pryda min kropp på fredag, yesyes.
 
Publicerat i Allmänt,

Livet och allt i rullning

Publicerat 2014-06-07 kl. 10:24:38 av Isabel Håkansson

Heyhello bloggers! Är på G till Sala efter två nätter i Stockholm. Umgåtts med bästa kusinerna m.familj, gått ut med hundar, kollat på fotbollscup, spelat spel, ätit massa gott & bara varit vilket har vart välbehövligt om nåt! Mickis har haft hästarna under dessa två dagar och kört slut på Snobben ordentligt haha. Först en dag med konditions-träning och sen en dag med en runda på 6 kilometer varav 4 km bara galopp. Philip har fått gå ut och gå skogspromenader i samma veva som hennes hundar rastats, yes han är stallets och vår stora hund ;) 

Idag då? Hmm.. är framme i Sala om nån timme och ska då direkt upp till stallet. Kusinerna ska få rida lite har vi tänkt, ut. Så jag drar på mig jogging-byxor och springskor för att på så sätt kunna springa med. Efter det så är allt oplanerat. Innan jag avslutar inlägget - nu är det mindre än en vecka kvar till sommarlov, bloggen drar igång, mycket vänner, sena nätter, ridning och stenhård träning, OM jag är taggad? HELL yeah! 
Publicerat i Allmänt,

SISTA SKOLDAGEN- DONE

Publicerat 2014-06-05 kl. 15:51:01 av Isabel Håkansson
Yes, nu är 8:ans sista SKOLdag genomgådd & jag har princip sommarlov!! Snart är bloggen igång ordentligt och vi är on the road, taggade? Det är jag, om något. Hehe.. för ovanlighetensskull har jag fullt upp idag, varför har jag det hela tiden igentligen? Iallafall, ska städa, damsuga, torka bänkar, fixa åt kaninerna, packa, fixa hundarnas transportburar och sen ska min mosters kille komma och hämta oss. Mamma och pappa är bortresta så vi ska till Stockholm i några dar. 
 
Ska verkligen försöka vara effektiv så jag hinner med att göra några tidsinställda innan vi åker. Saknat att logga in här, kolla in statistiken -som förövrigt dippar otroligt justnu-, planera inlägg, skriva hej till er, bolla ideér, tankar, ni vet allt. Är tacksam, så, så tacksam ♥
 
Annars då? Livet går i vågor, så in i hela helv***e. Har hållt undan allt som har med känslor att göra nu i några dagar, och hela jag bara brast när jag kom innanför ytterdörren för några timmar sen. Massa olika tankar förvandlas till en enda stor känslostorm som sveper över mig då & då. Men det behövs, att man mår dåligt i perioder. Det tror jag verkligen. Det gör att man blir så lycklig, glad & pepp sen när livet går uppåt och allt känns bra liksom, yeahyeah. 
Dagens
 
Publicerat i Allmänt,

Snoopy

Publicerat 2014-06-04 kl. 12:17:00 av Isabel Håkansson
Hatar:
Att få gå ut i hagen sist på mornarna (DÅ blir det kaos).
Att ridas på morgonen, yepp han är morgontrött som få.
Att åka i transporter som man inte tagit bort väggen ifrån. Han har rätt dålig balans och vill gärna stå bredbent i transporten.
Att bli insmord med helosan i mungiporna, blink*
 
Älskar:
Att ridas ut och galopp-träna.
Att bli ompysslad & bortskämd, hehe fram tills hans överskottsenergi tar över, men ändå ;)
Att fotas, bloggponny som han är.
Sin slicksten i smaken lakrits, han blir helt lyrisk när man tar fram den.
Att hoppa.
Att få racea, helst med sällskap.
 
Är bra på:
Att lära sig nya saker, lättlärd med andra ord.
Att hoppa. Sen är han väldigt lätt att hoppa också, det enda man måste göra som ryttare är att (1. Vara säker. (2. Rama in honom och bromsa upp honom om han blir för springig/stark.
Att ha med på nya platser, alltid bland dem lugnaste på tävlings/träningsplatser typ. 
 
Är mindre bra på:
 
Att ridas ut på när det blåser.. hehe då är han rädd för allt som rör sig princip.
Att bedöma avstånd på hinder. Om han får bestämma så hoppar han ALLTID av för stort. När han löshoppas så hoppar har typ.. 1-2 meter innan hindret?
Att kunna samlas ihop ordentligt i galoppen. Dock beror det nog på mig eftersom att jag inte tränat jättemycket på just det.
 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2014-06-04 kl. 07:28:03 av Isabel Håkansson
Jag skriver live nu faktiskt IFRÅN DATORN, för första gången på ca 4 månader. Mina morgon-inlägg brukar annars vara från mobilen eller tidsinställda. Sandra sov hos mig inatt så det blev en tidig morgon haha, hon är verkligen en morgonmänniska utan dess like. Så idag har jag hunnit käka en god och ordentlig frukost, ta fram kläder, sminkat mig & allt det i lugn och ro. Det är gos om något.
 
Kramat mamma hejdå och nu ser jag henne inte mer förrän på söndag ♥ Ikväll sover 2 kompisar hos mig igen, haha och vi ska komma i tid imorgon.. ska ;) Nope, bussen kommer om 7 minuter och Sandra står och stampar i hallen. Ha en bra dag och jobba in i det sista nu av det som är kvar i skolan, puss
Publicerat i Allmänt,

En eftermiddag ute på landet

Publicerat 2014-06-03 kl. 21:54:24 av Isabel Håkansson
Jag älskar att nosa på storstadslivet, shoppa, gå runt i Uggs-australia, såkallade stuprörs-jeans och att ha händerna fulla med shoppingkassar och liksom andas stockholm/göterborg, men nånting som aldrig kommer kunna tas ifrån mig är kärleken till landet, djuren och liksom.. lugnet på landet typ. Idag åkte jag hem till Linn efter skolan med Sandra, där snackar vi landet med betoning på LANDET - gaaah ville aldrig därifrån haha.
 
Jag följde med dem när de red sina medryttarhästar, fotade litegrann och bara gossade med alla fina hästar och hundar. När vi kom tillbaka hem från Linn så gick vi ut till hönsen och var där ute ett tag och även om jag är livrädd för dem så är dem så söta på ett sätt haha. Nu är jag hemma iallafall och har en halvsovande Sandra brevid mig. Tänkte göra ett tidsinställt tills imorgon & sen börja krypa till sängs faktiskt. Godnatt ♥
3 från idag
Publicerat i Allmänt,

Morgon-känslig-tankespridd

Publicerat 2014-06-03 kl. 07:51:44 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Updaten - iknow. Går dock inte att göra nånting åt den då jag har fullt upp från morgon till kväll för tillfället.  Jag & syrran red ut hästarna igår iallafall i lite lugnt skritt, trav och galopp. Tränade lite tempoväxlingar och ökningarna satt sååå bra! Min fina ponnybus. Det är verkligen en utav dem många positiva sakerna med egen häst, att kunna göra vad man känner - just för stunden. Igår vad både jag och syrran trötta, ja då satte vi på hästarna schabrak, täckesjord och red ut i kvällssolen, underbart! 

Snobben känns otroligt fräsch för tillfället, allt slit betalas liksom av och han lossar bit för bit. 
   I skrivande stund är jag påväg från bussen till skolan, en hörlur i ena örat som spelar "carry you home" med Zara Larsson med hög volym. Nej, skolan väntar.. Ha en bra dag!
Publicerat i Allmänt,

2 Juni ❤️

Publicerat 2014-06-02 kl. 17:44:39 av Isabel Håkansson

Hallå bloggvänner ♥ Vilken stressig jäkla daaag alltså, GUD vad jag behöver sommarlov nu. Är trött på stress & tidspress, sååå trött. Iallafall, gick i skolan till halv 4. Riktigt chill skoldag som mestandels bestod utav betygsnack, är nöjd över betygen hittills så det känns riktigt bra :)
 
Åkte med 4 bussen hem och kom hem runt halv 5. Stannade på vägen till bussen och köpte med mig en aloeveradryck, den ska jag belöna mig själv med ikväll efter att denna stressiga dag är över. Nu ska jag städa mitt rum, sen rida, sen smörja, sen hem och hjälpa mamma städa resten av huset, sen klippa gräsmattan. Skulle behöva plugga men det hinns verkligen inte med idag.. Får sitta uppe sent imorgon och plugga istället!
Nu gäller det för mig att vara effektivare än effektivast, puss
Publicerat i Allmänt,

Vår grund-outfit (hopp)

Publicerat 2014-06-02 kl. 13:40:00 av Isabel Håkansson
Detta är vår grund outfit, i hopp-kategorin. Jag lovar att när vi kommer ut på dressyrbanorna så kör vi allting svart och inga softisar, haha den regeln bryter jag inte ;)
 
Nu vid närmare efter tanke så är det rätt snyggt att blanda svart och brunt at all. Haha, en sak ni kanske inte visste.. När vi bestämt att jag skulle köpa den svarta sadeln som S har nu så låg jag och grät i soffan för att jag verkligen inte ville blanda läderfärgerna. Huvudsaken är väl trots allt att Snobben har en passande sadel nu.. och att hans utrustning går helt i svart, och min helt i brunt blink*
Publicerat i Allmänt,

Att prestera i gassande sol..

Publicerat 2014-06-01 kl. 21:35:29 av Isabel Håkansson
.. klarar min ponny heeelt perfa! Snobben var så himla go & duktig idag, hoppade med god marginal och tyckte det var lika kul som jag. Så härligt när allt klaffar och man rider ifrån paddocken svettiga och nöjda, right? Värmde upp honom i trav och galopp i lätt sits, han var lite spänd och på tårna men jätteduktig i helhet. Det märks att jag inte ridit seriöst under ett bra tag (ca 4 månader) för jag blir väldigt flängig emellan åt, men inte är det något att hänga läpp för - det ska tränas bort.. IGEN.
 
När S var uppvärmd iallafall så började jag galoppera honom över vanliga markbommar och sedan höjde jag vartefter. Det blev lite kombinations och styrövningar vilket alltid är nyttigt! Inga höjder alls eftersom detta är hans 3:dje "hoppträning" sen i december, så vi går sakta fram.
Med lite mer träning, sits-förbättring och en jävlar anamma så är vi nog snart på banorna igen!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Hello, June

Publicerat 2014-06-01 kl. 11:10:00 av Isabel Håkansson
Vaknar upp utvilad & det första jag möts av när jag kommer upp ur sängen är ett soligt väder och ljudet av grannar som klipper gräset - känslaaaa ♥ Nu är det offeciellt SOMMAR och jag är så jäkla lycklig och glad över det! Jag älskar sommaren och alla dess principer, nu ska jag se till att ta vara på ALLT. 
 
Dagen idag är planerad som så: stall, städning av kaninburar, städning av rum och tid för mig själv ikväll, duscha, hårinpackning, facemask, måla naglarna och so on. Det behövs! Nu dock har jag ingenting planerat i nån timme framåt, ska man ta och svida om till bikini & gå ut och sola kanske? Sounds like a good plan ;)
Publicerat i Allmänt,