Luddiga benskydd, ylleridtäcke och dagens.

Publicerat 2016-01-31 kl. 14:58:55 av Isabel Håkansson
Snobbens fluffiga benskydd är på 99% av alla gånger jag rider honom! Supermysiga och sitter på sin plats, åker inte omkring. 
Hans marinblå ylle-ridtäcke är både superfint och håller Snobben varm dem flesta av våra uteritter nu på vintern. Växlar mellan detta och ett reflexridtäcke om vi rider när det är mörkt.
Snobbens fårskinnspadd har fått åka på nu igen. Vi har en padd man kan stoppa själv beroende på hur hästen är musklad i ryggen. Det är vinter, våra ridmöjligheter är begränsade och med det så tappar Snobben självklart lite muskler. Så, just nu har vi stoppat padden liiite bak, så att sadeln passar Snobbens rygg perfekt såsom han är byggd just nu! Tips, tips. 
 
Red Snobben en ganska kort runda idag. Men det gick superbra iallafall & jag öste beröm över honom. Han skrittade på i en rask takt, gjorde superfina skänkelvikningar fram och tillbaka över grusvägarna och lyssnade jättebra på minsta lilla förhållning. Travade en kort sträcka på hemvägen, och då gick de undan vill jag lova! Han blev så till sig att han gav ifrån sig ett litet pipljud till och med ;) Sötnosen. 
 
Febern är tillbaka igen, så jag ska ta det lugnt i ettpar timmar nu medan jag inväntar Madde och Ida som ska komma hit och plugga ihop med mig. Förhoppningsvis mår jag bättre lite senare och kan lägga ut fler inlägg ikväll samt skriva ihop tidsinställda inför den kommande veckan.. håller tummarna. PUSS.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Saker som SKA göras denna söndagen..

Publicerat 2016-01-31 kl. 10:20:53 av Isabel Håkansson
♥ Rida Snobben. Sätta på mig en ordentlig vinterjacka, halsduk och vantar och bara köra. Gör det för Snobbens skull & för att han ska få den motion han behöver.. 
 
Plugga. Två kompisar kommer över och vi ska plugga ihop. Som ni säkert förstår så ligger jag en heldel efter nu efter att ha varit borta från skolan i 4 dagar.. En repotageintervju & en självbiografi på spanska ska skickas in idag, och matten ska pluggas på inför ett prov imorgon. 
 
♥ Lägga mig TIDIGT. Senast klockan elva ska jag ligga i sängen, färdig att sova. Jag behöver dem här timmarnas sömn nu inför skolan imorgon, eftersom jag fortfarande egentligen inte är frisk.. 

Annars önskar jag er en helt fantastisk söndag, ta vara på den! Vad ska ni göra idag? 
Publicerat i Allmänt,

Satsar på att bli frisk..

Publicerat 2016-01-27 kl. 10:13:00 av Isabel Håkansson
Dem kommande dagarna kommer att spenderas i sängen, så jag pausar härinne i ettpar dagar tills febern lagt sig. Och när det gjort det.. då kör vi igång igen ♥
Publicerat i Allmänt,

En sån dag ♥

Publicerat 2016-01-26 kl. 06:16:00 av Isabel Håkansson
Jag är påväg ifrån en dålig period till en något bättre, ligger i mellanläget & sviktar. Vet inte riktigt vilken fot jag ska stå på, när jag egentligen kanske borde hålla tyst och framförallt - vad jag vill. Jag hatar känslor, kan aldrig riktigt sätta fingret på vad jag vill och inte vill. Och det är därför som jag ofta.. stänger ute människor. Fina människor som absolut aldrig gjort mig någonting illa - just för att jag är rädd att det ska bli jobbigt. 
 
Mycket tankar i huvudet på mig klockan 06:15 en tisdagmorgon, minst sagt. Är lite som en mussla, stänger in 99% av alla tankar, känslor och jobbiga saker som hänt inom mig. Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig, eller ännu värre.. bli ledsen och nedstämd FÖR MIN SKULL. Nej, nej och åter nej. Vissa dagar känns det som om jag har 200 kilos tunga betongblock fastknutna runt mina vader, och att klockans visare står stilla. Men.. det blir alltid bättre! Lever för dem bra perioderna och tar varje motgång som en ny lärdom. 
 
Idag är en sån dag, jag tänker mycket och tar några steg tillbaka. Tänker. Som tur är går jag en relativt kort skoldag och får komma ut till stallet tidigt, behöver några timmar ensam ihop med min Snobb. Få lyssna på musik och bara vara i hans närhet. Hoppas ni mår superbra, och att ni gör den här tisdagen till något bra! 
Publicerat i Allmänt,

Ännu en dag har passerat...

Publicerat 2016-01-25 kl. 21:58:00 av Isabel Håkansson
ÄNTLIGEN har jag duschat & slagit mig ner vid köksbordet, tagit fram min laptop och klickat upp bloggfliken. Det blev en sen kväll i stallet idag, över 3 timmar var jag där ute och red Snobben, tvättade och friserade hans svans och allmänt bara tog hand och pysslade om honom. Det gick bra att rida idag! Han var väldigt lugn och lyssnade superbra. Lite stel men det är förståeligt, ingenting jag ägnar min tid åt att vara besviken på iallafall. Vi har ju hela veckan på oss att rida oss igenom det! 
 
I lördags så ringde det en familj ifrån Åland, mamma svarade inte först men dem ringde flera, flera, flera gånger. När mamma väl svarade så var det några som visade sig vara intresserade utav Snobben och ville komma och kolla på honom på direkten. Mamma var i Stockholm och jag påväg ut, så vi hade inte tid för det just då. Så ikväll ringde dem igen, och frågade om det var okej att dem kom ut imorgonbitti innan dem åker hem till Åland igen. Mamma jobbar & jag är i skolan, men dem insisterade. Dem hade fastnat för Snobben och ville verkligen komma förbi och titta på honom, så mamma går ifrån jobbet 45 minuter imorgon för att möta dem i stallet och snacka lite. 
 
Det hör av sig folk princip varje dag och är intresserade utav Snobben, till och med en familj ifrån USA har mejlat mig ett flertal gånger och vill ha honom. Svarar på alla mejl varesig dem verkar relevanta eller ej. Är väldigt ärlig gällande Snobben, så vissa familjer har valt att backa själv och andra skriver jag helt enkelt att - enligt er beskrivning så låter ni inte som rätt familj för Snobben. En familj har fått komma ut och provrida, men tjejen kände att han var en för svår häst att ta sig an. Hans försäljning får ta flera år om den vill, rätt familj och hem ska hittas. För.. den rätta familjen finns väl därute, nånstans? Eller? 
Finns ingen häst jag hellre rider ut och upptäcker nya vägar, galopperar så snabbt att tårarna sprutar och spenderar hela min fritid på. Min favorit ♥
Publicerat i Allmänt,

Snobben v. 4

Publicerat 2016-01-25 kl. 12:22:51 av Isabel Håkansson
Måndag (idag): Ridas igenom i paddocken, alla gångarter. Bara stämma av gas & broms, träna lydnad. 
 
Tisdag: Longering lång låg form 30 minuter. 
 
Onsdag: Uteritt, gå slalom mellan träd, flytta för skänkel osv. 
 
Torsdag: Promenad 5 kilometer. 
 
Fredag: Oplanerat.
 
Lördag: Ev. rida på fältet (beroende på hur pigg han varit dan innan) 
 
Söndag: Uteritt. 

Som alla andra veckor, så kan veckoschemat ändras beroende på väder och hur Snobben känns. Målet denna veckan är att han inte ska ha någon dag där han får stå helt, då han under helgen fått vila 2 dagar eftersom jag varit borta. Han lär vara LAGOM pigg idag.. ber en bön för mitt liv idag när jag ska sitta upp att han inte skickar av mig. Hehe ;) 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Pyjamas all day

Publicerat 2016-01-24 kl. 15:54:39 av Isabel Håkansson
ÅH, vad jag behövt den här dagen. Bara legat i sängen med min favorit pyjamas, kollat serier, snapat och bara tagit det allmänt lugnt. Imorgon börjar skolan igen, vilket känns mindre lockande. Men jag tar allting som det kommer & försöker att inte tänka så mycket på det. Ännu är inte denna söndagen över och vi har fortfarande en massa tid kvar att bara njuta av helg och ledighet, för de är vi värda ♥♥
 
Denna helg har verkligen swishat förbi, har knappt hunnit andas. Åkte till Stockholm direkt efter skolan i fredags, umgicks med pappa och tog vara på alla timmar med honom innan det blev lördag och det var dags för hemfärd igen. Väl tillbaka i Sala så kom Ida hem till mig, vi fixade oss i några timmar och drog sedan iväg på fest. Kom hem sent och nu.. nu sitter jag här igen. Ännu en helg har passerat.. tiden går så himla fort ibland. 
Publicerat i Allmänt,

GODMORGON!

Publicerat 2016-01-24 kl. 11:37:03 av Isabel Håkansson
Ett litet kollage med bilder tagna ifrån gårdagen ↑
 
Godmorgon hörni, usch vad dålig jag varit på att blogga dem senaste dagarna.. förlåt för det, verkligen! Men det blir lite så varannan helg när jag har pappa helg och därmed inte är i stallet. Fokusen här inne på min blogg är ju hästar, så när jag inte är i stallet eller har med hästar att göra så blir det automatiskt svårare att blogga. Tyvärr! Hur som helst - igår styrde som sagt några utav mina kompisar fest, vilket var huuuur kul som helst! Festen var välplanerad och bra organiserad, och vi hade en grymt bra & rolig kväll. 
 
Bra musik, roliga människor och glada humör säger väl det mesta! Nog för att jag kan vara obeskrivligt trött på Sala vissa dagar, men fyf*n vilka guldklimpar till människor det bor här, trots allt. Festen spårade lite framåt slutet, men det gör dem 99% av alla gånger. Var hemma runt 02:30 nångång och gick då direkt för att tvätta bort sminket och ta en snabbdusch innan jag hoppade i säng. Vaknade lite efter klockan 9 imorse och ska alldeles strax snöra på mig ettpar skor och rasta hundarna. Det är söndag och jag har inte den minsta känsla av söndagsångest, himla skönt. Later bloggers, puss. 
Publicerat i Allmänt,

Bildminne #5 //En bra period...

Publicerat 2016-01-23 kl. 15:10:00 av Isabel Håkansson
Blir så himla varm i hjärtat av att se på dem här bilderna. Min allra finaste Snobben, och världens bästa Mickis som rider. Dem är tagna under en så bra period i min och Snobbens resa. Vi var som allra mest igång, han var finare än nånsin. Som att skära i smör och vartenda ridpass gick lekande lätt. Han är maffig att rida när man väl får till det med honom, och när man lagt ner tid på att rida honom noggrannt och ordentligt. Och det var just vad jag gjorde här. Varje dag. 
 
Jag och Snobben har haft extremt mycket ups & downs, varit nere och nosat på den allra djupaste och nergjutna bottnen men även haft riktigt bra perioder där allt gått precis som man vill. Vi har utvecklats så mycket, Snobben och jag. Jag och Snobben. Vi två, ihop. När jag träffade honom för första gången var jag precis fyllda 12 år, idag är jag 16. Jag har förändrats mycket som person, ändrat åsikter hit och dit, funderat på vad jag verkligen vill och varit osäker. Men en sak jag vet, och alltid kommer att vara in i bombens säker på.. är att jag älskar Snobben. Mest av allt i livet. 
Publicerat i Bildminnen,

En väldigt bra lördagsmorgon!

Publicerat 2016-01-23 kl. 10:29:00 av Isabel Håkansson
Sol, lördag, sovmorgon och att dessutom få vakna upp hos pappa i Stockholm - I LOVE IT. Saknas bara lite häst på det här också så hade detta varit den ultimata, perfekta morgonen! Jag valde att inte skriva något härinne igår, av den enkla anledningen att jag helt enkelt inte hade lust. Min blogg ska innehålla bra & innehållsrika inlägg, skrivna och levererade rakt ifrån hjärtat. Inifrån och ut. Därför skriver jag inte härinne när jag inte har ork eller lust med det.. hoppas och tror att ni förstår!
 
Hur som helst, alldeles strax ska vi iväg till ett köpcenter där jag ska inhandla ettpar lösögonfransar. Ikväll nalkas det fest och alla ungdomar ifrån stan ska dit. Det är inte ofta alla samlas på ett och samma ställe samtidigt, så jag ser fram emot det. Mycket. Väldigt mycket. Hoppas på en rolig kväll ihop med alla mina favvisar under samma tak, bra musik och glada miner! But first.. ta vara på sista timmarna ihop med pappa ♥♥
Dethär är en perfekt dag för att ha en perfekt dag! Ta vara på den. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Vi hörs imorgon, pausar ikväll ♥

Publicerat 2016-01-22 kl. 21:46:34 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Kontraster i vardan..

Publicerat 2016-01-21 kl. 21:23:00 av Isabel Håkansson
Från en föreläsning om bokföring vi hade under företagsekonomin idag...
Till skitiga ridkläder i stallet med Snobben som huvudfokus... 
 
Nog för att jag inte brukar klä upp mig speciellt inför skolan, men nog är det en omställning varje gång man kommer ut till stallet efter en häktig skoldag. Mycket människor, föreläsningar och viktiga genomgångar, proppfulla bussar och skvaller hit & dit.. - så öppnar man stallportarna och möts av tystnad. Lugn. Harmoni. Hästar som står ute i hagarna med vintertäcken och tuggar på sitt eftermiddagshö. Människor som omsorgsfullt sopar stallgången. Stallet för mig är en fristad, och utan en daglig dos utav stall och hästar.. är jag så tom. 
 
Påtal om annat, ridpasset idag gick sisådär.. Snobben är verkligen inte den trevligaste hästen att ha och göra med just nu. Krullar ihop nacken och trippar på stället minsta lilla jag tar i honom, vägrar stå still. Minsta lilla ljud eller rörelse ifrån mig på ryggen betyder galopp för honom. Alla kvistar, stenar, träd och snökullar är livsfarliga och kommer gå till attack närsom. Men det gick bättre idag än förra gången iallafall! Alltid något, eller? Imorgon åker jag till Stockholm men förhoppningsvis kommer en ifrån stallet att motionera Snobben under helgen. Annars.. kommer jag ha ett monster att göra med på söndag ;) 
Publicerat i Allmänt,

Planen inför dagens ridpass..

Publicerat 2016-01-21 kl. 15:15:00 av Isabel Håkansson
• Rida där jag vet att han är trygg och säker. Snobben har överskottsenergi x1000 just nu, så jag tänker mig att vi rider en runda som inte ligger allt för långt bort ifrån stallet och som jag VET att han är trygg och säker vid. 
 
• Bara ta det lugnt. Skritt på lång tygel varierat med lite jobb. Flytta undan för skänkeln och böja igenom i sidorna. Alltså, sätta honom i lite lätt arbete så att han får något att tänka på.
 
• Trava och galoppera OM han känns lugn. Känns han uppstressad, på tårna eller överallt och ingenstans - så bara fortsätter jag skritta. Det blir bara till en så kaotisk situation om man börjar trava och galoppera när Snobben är uppstressad. 
 
• Longera honom en stund efteråt om jag känner att det behövs. Lång låg form, bara runt ettpar varv i paddocken. Känner jag att han fortfarande är pigg och/eller behöver mer motion när vi är tillbaka på gården så tar jag ut honom en sväng på linan.  
Strävar efter en så lugn och harmonisk ridning som möjligt, inget bråk, inget tvång och inget slit ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Att börja 12 en torsdagmorgon!

Publicerat 2016-01-21 kl. 10:36:45 av Isabel Håkansson
GOOODMORGON! Klockan är 10:30 och jag är fortfarande hemma, precis färdigfixad. Igårkväll fick vi ett mejl av vår svenska-lärare att hon var sjuk & därför behövde ställa in vår svenskalektion denna morgon.. åhnej, vad synd.. hehe. Det gjorde att vi börjar 12 idag istället för klockan halv 10 som vi i vanligafall gör. Dock tog jag inte nån värst lång sovmorgon, utan gick upp i vanlig tid för att kunna ha en lugn och skön morgon istället. Åt frukost framför ettpar avsnitt av Andra Avenyn, läste bloggar och fixade mig sedan i lugn och ro. Sååå skönt!
 
Om en halvtimme går bussen mot skolan och jag har några timmars arbete att se fram emot efter det. Men det gör mig faktiskt ingenting! Efter skolan ska Snobben motioneras på ett eller annat sätt, hur vet jag faktiskt inte än.. Han är som sagt inte så rolig att ha och göra med uppifrån ryggen just nu. Paddocken har dem plogat ännu en gång, så nu är den totalt oanvändbar. Så, jag har väl egentligen bara ett val - att rida ut. 
 
Vad gör ni idag? Skola, stall, vänner, torsdagsshoppar eller ligger ni kanske hemma och är sjuka? Hur som helst hoppas jag att ni får en superbra dag, varenda en utav er ♥
Publicerat i Allmänt,

Saker som är "typical Isabel"

Publicerat 2016-01-20 kl. 14:22:00 av Isabel Håkansson
 
♥ Att alltid vara ärlig, ibland kanske lite fööör ärlig. Frågar nån vad jag tycker - då säger jag ärligt vad jag tycker utan en massa krusiduller. 
 
♥ Att se mycket bitchigare ut än vad jag är. Ibland när jag går förbi en spegel, blir fotad utan att vara beredd eller annat så kan jag chockeras av hur enormt bitchig jag kan se ut!!! Omedvetet och inte med flit, alltså. 
 
♥ Att göra duckface på bilder.. Ugh. Vet själv inte varför jag gör det men det bara faller sig naturligt när jag tar fram en kamera eller ska ta en selfie, hehe. 
 
♥ Att få ångest för ALLT, ALLT, ALLT. Det kan vara att jag vet att det ligger en tröja på mitt golv inne på rummet, att jag inte smörjt Snobbens träns på 5 dagar eller har ett prov om en månad. Jag har ångest över precis ALLT innan jag tagit tag i det vilket kan vara väldigt påfrestande vissa perioder.. 
 
♥ Denna punkt hänger ihop med föregående punkten - jag kan aldrig vänta. Kommer jag på någonting som jag vill eller måste göra, så vill jag göra det nu på direkten. Jag hatar att vänta, det är de värsta jag vet. 
 
♥ Jag är den som alltid skämmer ut sig. Ni vet den i gänget som säger fel saker vid fel tillfällen, ramlar eller halkar (helst inför stora folkmassor) och skrattar när h*n inte borde, den personen är jag, jag, jag. 
 
♥ Mitt skratt är nog det fulaste jag hört, nånsin. Och självklart erhåller jag då den egenskapen att jag skrattar åt princip allt. Mina egna skämt också såklart ;) 
 
..Skulle ni vilja läsa mer saker som är "typical Isabel"? 
Publicerat i Allmänt,

Onsdag - upp & hoppa!

Publicerat 2016-01-20 kl. 08:08:27 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Detta är en dag full av beslutsångest & saker att göra.. Beslutsångest över det indviduella val som nu är dags att göra.. vad vill jag bli i framtiden? Advokat? Ekonom? Egen företagare? Hmm. Försöker tänka med både hjärtat men samtidigt använda mitt sunda förnuft. Kommer jag någonsin att sätta minst B i alla ämnen och ta mig in på högskolan för att kunna vidare utbilda mig till advokat..? Eller? Som sagt, beslutsångest.
 
Annars så mår jag bra idag, känns dumt att klaga. Varje dag går vi mot ljusare tider, och det känns bra i magen för mig att kunna skriva det. Sommaren är min livsmelodi, det jag lever för året om. Finns inget bättre än sommaren, sommarlov, sena kvällar, brunbrända ben och inga som helst bekymmer. 2 lov kvar innan sommarlovet går av stapeln, och på sportlovet om cirka en månad så åker vi utomlands. Längtar ♥♥
 
Oj, vilket flummigt inlägg dehär blev. Allmänna morgontankar från en väldigt trött Isabel, haha. Bussen väntar om 30 minuter och innan dess ska jag ha hunnit äta frukost, dags att sätta fart! Spanska, juridk, matte och sen slutar jag. KÄMPA! 
Ha en jättebra dag!! Puuuss. 
Publicerat i Allmänt,

Lazy

Publicerat 2016-01-19 kl. 20:33:00 av Isabel Håkansson
↑ Mitt rum just nu ↑
 
Hej på er ♥ Precis kommit hem ifrån stallet efter att ha ridit Snobben barbacka som planerat. Han verkade lite trött idag, men ganska förståerligt ändå med tanke på att han fått en ny hagkompis idag & dem lär ha brallat runt endel. Tränade lydnad idag, lät honom gå på halvlånga tyglar i den form han ville gå i. Lång och låg, avslappnad och lyhörd var han idag. Nötte mycket galoppfattningar, han trälade endel i vänstervarvet men efter några minuter så gick det galant även där! 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa ner i min nybäddade säng och kolla på Andra Avenyn. Jag såg den serien sommaren 2014, vilket är typ 1,5 år sen. Den är så himla bra och i samma stund jag såg klart hela serien förra gången så bestämde jag mig för att jag skulle se om den nångång igen. Så, idag påbörjar jag Andra Avenyn för andra gången, weeei!! Är så taggad. Nu checkar jag ut här för ikväll, så vi hörs imorgon! PUSS.
Publicerat i Allmänt,

Next up:

Publicerat 2016-01-19 kl. 16:38:00 av Isabel Håkansson
Stallet för att motionera Snobben.. blir nog barbacka ridning i paddocken idag. Trim, trim, trim. Hoppas att han sköter sig så jag slipper smaka snö, är inte så sugen på det faktiskt ;) Vi hörs senare!
Publicerat i Allmänt,

TIPS: 10 inlägg..

Publicerat 2016-01-19 kl. 11:47:00 av Isabel Håkansson
1. Bildminnen! Jag tycker det är sååå roligt att läsa & få hänga med tillbaka i tiden och se bilder ifrån . Dock verkar det inte vara så uppskattat härinne? Eller..? 
 
2. Bloggtips! Uppskattas alltid & jag får alltid mer bloggmotivation och inspiration efter att jag läst ett sånt inlägg. 
 
3. "Saker ni inte visste om mig"-inlägg. Tycker dem är sååå intressanta och ger verkligen en klarare bild om personen bakom bloggen. 
 
4. Alla sorters tips! Tips på hur man lösgör en stel häst, hur man får håret glansigare, hur man får långa fylliga fransar, hur man får bättre hy and the list goes on and on.. 
 
5. Ridövningar! Tycker själv det är jättesvårt och nästan lite jobbigt att skriva såna inlägg, då jag är så dålig på att förklara, hehe. Men tycker det är kul att läsa och jag provar gärna ridövningarna hemma efter att jag läst dem. 
 
6. Q/A's där man är 100% ärlig. Att man har små mini-frågestunder där man väljer ut ettpar frågor och svarar 110% ärligt på dem. Det är superroligt att läsa tycker jag! 
 
7. Mer ingående inlägg, tankar.. Jag tycker om sånadär inlägg, som är kanske lite för öppna egentligen, som är djupa, tankefyllda. Dels för att jag då känner att det inte bara är jag som tänker mycket.. vilket känns bra för mig.
 
8. Inspo-inlägg!! Inspo på makeups, inspo på tatueringar, inspo på outfits och ni vet ALLT. 
 
9. "ATM" inlägg. Att man slänger upp ett gäng bilder ifrån mobilen på vad som händer här & nu, liksom. 
 
10. Utvärderingar av ridpass. Med en medellång text och ett gäng bilder! 
Publicerat i Allmänt,

♥ Kvalitétstid i stallet ♥

Publicerat 2016-01-18 kl. 20:27:00 av Isabel Håkansson
      
Det finns inget bättre, att efter en lång skoldag och två jobbiga bussresor både dit & hem, bara få svida om till en varm stalloutfit och ta in Snobben. Vardagslyx om nåt! Idag anlände en ny häst till gården, så Snobben var lite spänd och nyfiken i stallet. Men annars stod han snäll som alltid och njöt medan jag borstade honom. Gick igenom hela kroppen på honom med alla borstar jag kunde tänkas hitta i min ryktväska. Rotborstar både hårda och mjuka, ryktskrapa och ryktborste, hovkrats, små ansiktsborstar både hårda och mjuka, hovborste, man borste, fibersvamp och listan rullar vidare.. 
 
Hur det gick att rida kan vi ta en annan gång.. är fortfarande lite halvt irriterad ;) Snobben är verkligen INTE trevlig att rida utanför paddocken just nu, alltså. Är spänd som en fiolsträng hela tiden, tar varje tillfälle i akt och brallar iväg, hoppar till och är rädd för saker som inte ens existerar och är bara allmänt fjollig. Vintertider, ni vet.. Bättre lycka imorgon! 
Publicerat i Allmänt,

Makeup on fleek.

Publicerat 2016-01-18 kl. 15:20:00 av Isabel Håkansson
Snygga ögonbryn, perfekt mängd bronzer, långa fransar, matta läppar.. SÅ SNYGGT. 
Publicerat i Allmänt,

En solig måndag!

Publicerat 2016-01-18 kl. 12:53:52 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Mår så himla bra idag, är så glad! Anledning? VÄDRET. Solen skiner, det är vindstilla och lagom varmt! Känns lite som när våren är påväg, men de är det väl alldeles för tidigt för att kunna skriva nu antar jag.. hehe. Man kan ju alltid hoppas! Första gången på länge som jag vaknade upp imorse och kände mig glad, utan några som helst baktankar. Ska verkligen ta tag i allting nu, allt som är viktigt för mig. 
 
I skrivande stund sitter jag & väntar på att klockan ska bli ett och naturkunskapen ska börja. När naturkunskapen är slut så har vi en juridiklektion kvar innan vi sedan slutar för dagen. Matten imorse gick rätt bra, vi gick igenom ett nytt kapitel som jag till en början inte fattade nåååånting utav men efter en stunds nötande förstod jag hur enkelt som helst. Det sitter mycket i huvudet, intalar man sig själv att man inte kan - nope, då går det inte. Men intalar man sig själv däremot att man kan - då går det tillslut. 
Sekundfärska bilder @ skolan. 
Publicerat i Allmänt,

Ett stämma-av pass i paddocken.

Publicerat 2016-01-17 kl. 16:36:00 av Isabel Håkansson
2 bilder från idag ↑
 
Snobben har tappat mängder med muskler & jag är ringrostig - som vanlig under vinterhalvåren alltså. Jag har inte velat ha med någon i stallet alls nu under en lång tid, för att vi backat bak så mycket i våran utveckling. Men alltså.. varför egentligen? Det är inte vårt fel, varken mitt eller Snobben att det är såhär - utan det är vädrets fel. Vissa veckor kan vi inte mer än att bara skritta, vissa veckor kan vi göra allting. But still, vi kan inte hålla igång såsom vi gör på somrarna, det är omöjligt. TYVÄRR. 
 
Idag iallafall så red jag i paddocken, medan mamma fotade litegrann. Snobben var väldigt okoncentrerad till en början, och med tanke på att paddocken är plockad i mitten så höll vi oss mest på fyrkantspåret. Skrittade och travade iallafall, fick loss honom och han släppte efter i slutet av passet. I galoppen var han stark som sjutton, men inte konstigt med tanke på att han inte galopperats nu på säkert en vecka. Ska ut och galoppera av honom litegrann imorgon tänkte jag! 
 
Med tanke på våra förutsättningar så är jag nöjd. Snobben gör sitt allra bästa och de mesta hänger på mig. Han betyder verkligen världen för mig, gör allt för honom ♥ Ligger lågt med hans försäljning just nu då han ändå inte är såpass igång och jag helt enkelt inte orkar. Det känns för tungt just nu..
Publicerat i Snobbens ridbok,

Okej... dags att ta tag i livet igen.

Publicerat 2016-01-17 kl. 12:26:05 av Isabel Håkansson
Den här helgen har varit en sån tankeställare för mig, på många olika vis. Jag vet vem jag är & vem jag inte är. Jag vet hur jag vill vara och hur jag inte vill vara. Jag vill vara en bra människa, som hjälper och stöttar andra. En pålitlig person som man vet inte sprider vidare saker. Ha bra betyg i skolan, städat omkring mig och framför allt - sköta stallet och min häst. Och aldrig, verkligen ALDRIG haka upp mig på killar.
 
På senaste tiden har jag varit, som ni kanske alla märkt, väldigt nedstämd. Jag har absolut inte sett någon mening med livet, att gå upp klockan 6 på morgonen för att åka till skolan, jobba halvdant och åka vidare till stallet efter det för att skritta och eventuellt kunna trava litegrann. Allting har bara känts jättejobbigt och tungt. Och det gör de fortfarande, MEN.. jag vill verkligen inte leva så som jag gjort nu under flera veckor. Jag vill må bra, that's all.
 
Så, från och med nu blir de skärpning på mig. Positivitet och noggranheten som lyst med sin fråvaro alldeles förlänge ska fram igen. Med start från idag. ♥
Publicerat i Allmänt,

En utmaning för mig! ♥

Publicerat 2016-01-16 kl. 12:38:27 av Isabel Håkansson
Vet ni, hörni? Jag tackade JA till intervjuen på ridsporteventet i göteborg!!! Jag, Isabel Håkansson som har prestationsångest upp över öronen innan ett ridpass hemma i paddocken framför min mamma, och som kan skaka av nervositet under en redovisning i skolan. Jag ser dethär som en utmaning för mig, någonting jag vill och måste klara av! Det gäller att pressa sig själv lite ibland, för att man ska kunna ta steget och bekämpa "rädslorna" man har. 
 
Jag lär hinna ångra mig 100 gånger dagarna precis innan det är dags, men jag ska klara det! Jag ska. Tror ridsporteventet kommer att bli hur lyckat och roligt som helst, med Vanessa som huvudansvarig. Hon är så himla driven och duktig, tycker ni ska klicka er in på hennes blogg HÄR
Publicerat i Allmänt,

Q/A - Positivitet, drömyrke, bästavänner m.m..

Publicerat 2016-01-15 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
"Vad tycker du om allra mest - galoppera på stora, öppna fält eller rida ett ordentligt hopp-pass där allting stämmer och du kan höja hindrena en aning?" / Julia Axelsson (www.nouw.com/juliaaxelsson)
 
Sv. Hmm.. svår fråga. Beror helt på dag, humör & vilken "period" jag är i. Ibland känner jag för att inte hoppa och träna alls, utan bara rida ut, busa och galoppera fort! Och vissa perioder så vill jag bara, bara, bara träna. Men hopp-pass där allt stämmer och man kan höja hindrena känns ju helt otroligt bra! 
 

"Hur ser dina målsättningar ut med ridsporten? Vilka är dina intressen utöver hästarna?" /Alicia

 

Sv. Jag vill bara se hur bra jag kan bli utan någon press! Jag har inte som mål att tävla SM eller tävla 120 hoppning. Mina intressen utöver hästarna är bara att vara med kompisar, shoppa, fota och festa! Ha kul helt enkelt. 

 

"Nånsin varit kär?" /Anonym

 

Sv. Nej. Har jättesvårt att få känslor för folk, varesig det gäller kompisrelationer eller mer än så. Spelar ingen roll hur mycket jag försöker inbilla mig, verkligheten hinner alltid ikapp mig och då tar de stopp. 

 
"Vill du ha pojkvän nu?" /Emilia
 
Sv. Nej, eller.. inget jag tänker på speciellt mycket. Tar allting som de kommer! Är verkligen ingen som jagar runt eller söker med ljus & lykta efter pojkvän om man säger så.. haha.
Publicerat i Allmänt,

Kokos-olja i håret för ett glansigare hår?

Publicerat 2016-01-14 kl. 23:09:00 av Isabel Håkansson
Jag har sett mycket på youtube att folk tipsat om att ha i kokosolja i håret, för att det ska göra det mjukare och enorm glans! Man upp olja ur burken (då den är i fast form), värmer den emellan handflatorna så att det omvandlas till flytande form, och applicerar det sedan i torrt hår. När hela håret är trytande blött av oljan så sätter ni upp det i knut. Man kan välja att sova med oljan i håret, eller skölja ur det efter nån/några timmar som jag gjorde. 
 
Det var rätt svårt att skölja ur, det är ju olja så att vattnet rinner bara av hårstråena till en början. Men med hjälp av schampo och en massa balsam så går de ur! Håret känns verkligen JÄTTELENT, kan tyvärr inte svara på om det är glasigt än då håret fortfarande är blött.. men det tror jag inte är omöjligt. Rekommenderar er helt klart att testa! 
Publicerat i Allmänt,

Next up: Ta-hand-om-mig-själv-kväll.

Publicerat 2016-01-14 kl. 19:56:43 av Isabel Håkansson
Hej på er! Usch, vad kallt det är ute just nu. Är inne i en period där allt enligt mig enbart känns grått och negativt, och det är därför jag inte uppdaterar speciellt mycket. Vill inte framstå som en så negativ person, även fastän det är sån jag är just nu.. men, de går över! Blir såhär om vintrarna, mer eller mindre, och det vet jag om. Har alltid varit såhär & går inte att göra nånting åt. Försöker lära mig acceptera och få kontroll på situationen, men dagliga utbrott är en del av mitt liv nowadays. 
 
Ikväll iallafall tänkte jag ta hand om mig själv litegrann, skrubba ansiktet, raka benen, ha facemask och smörja in mig med brun utan sol på hela kroppen. Någonting som hjälper mig att må mycket bättre är att jag ska kunna känna mig fräsch & fin, vilket alltid är svårare under vinterhalvåren då man är lika vit som snön och håret är frasigt och torrt.. ugh. Ska testa en ny metod med mitt hår idag som ska göra det lent och glansigt, VAD berättar jag lite senare i en utvärdering i form av bilder och en kortare text.. 
Publicerat i Allmänt,

Bildminne #4 // Hopp-pass med Philip ♥

Publicerat 2016-01-14 kl. 14:12:00 av Isabel Håkansson
Philip, vår lilla shettispojke vi hade hemma i nästan 3 år (för er nya här på bloggen som inte vet) åkte ju tillbaka till sin riktiga ägare i december. Brukar ofta tänka på honom och på alla våra hundratals roliga stunder ihop. Han var och han är en riktig liten energiknippe, en riktig glädjespridare! Han red vi in helt själva, och han är nu jätteduktig på att både skritta, trava och galoppera på kommando med ryttare! Men.. hopptekniken däremot är inget att hänga i julgranen hehe ;) 
 
Men viljan fanns och han tyckte det var kul att hoppa, och därför brukade jag och syrran nån gång i månaden ställa upp 1 eller 2 hinder i paddocken, släppa Philip lös och låta honom löshoppas! Inga linor, inga spön, inget påtvingande. Utan bara han, jag/syrran som sprang före och en liten skopa med kraftfoder som belöning när han hade hoppat! Han älskade att springa lös i paddocken & busa, det var bland det bästa han visste. Älskar honom så mycket och saknar honom mer än allt annat just nu ♥♥ Allas lilla glädjespridare och älskling, Philip. 
Publicerat i Allmänt,

En plogad paddock & en pigg ponny...

Publicerat 2016-01-13 kl. 19:39:14 av Isabel Håkansson
En plogad paddock med benhårt underlag under + en jättesuperduper pigg ponny = ingen bra kombo. ALLS. Snobben hade idag behövt få springa av sig ordentligt, och då menar jag verkligen ORDENTLIGT! Galoppera 10 minuter utan vila, och efter det få trava ytterligare 10. Vem plogar ens en paddock om det är stenfruset underlag under? VEM GÖR ENS DET?!?!?!?! Arg.
 
Blev 20 minuters longering i skritt och trav, galopp på en kortsida där snön fortfarande låg tjock. Han trippade in från paddocken med öronen spetsade och huvudet högt, hade kunnat fortsätta i evigheter till. Men jag vill inte slita på hans ben onödigt mycket genom att låta honom springa på hårt underlag. Och för kunna definera hårt underlag.. jag skulle kunna stå och sparka som en galning på den frusna marken utan att något alls händer och ett endaste litet gruskorn flyger. Det är stenhårt. 
 
Blä, vet ni vad.. jag kan härmed säga att jag hatar vintern. Tänkte på det idag när vi stod där, i bäckmörkret och Snobben bockade och sprang runt på stenfrusen backe medan snön yrde runt oss och fingrarna brände för att dem var så genomfrusna.. Vart är de positiva med vintern? Kan någon förklara det för mig?!?!! 
Vill ha sommar, hoppträningar och en mjuk paddock.. är de för mycket begärt? Really?!?
Publicerat i Snobbens ridbok,

ATM.

Publicerat 2016-01-13 kl. 09:40:00 av Isabel Håkansson
Jag har ingen mobil för tillfället, så det är svårt för mig att kunna uppdatera på mornarna. Det är nämligen då jag brukar uppdatera, via mobilen på bussen påväg till skolan! Men.. just nu går inte det. Bloggar ifrån skoldatorn just nu iallafall & ville bara hälsa godmorgon till er härinne ♥ Hoppas ni får en jättebra dag, nu ska jag gå in på juridik-lektionen. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Varför håller jag på med hästar & ridning..?

Publicerat 2016-01-12 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
När termometern visar -25 grader, det spöregnar, är 30+ grader och dem flestar chillar på stranden eller när klockan ibland ringer 06:30 på morgonen och jag måste upp till stallet för att kunna hinna med.. så har jag tänkt för mig själv ibland, varför håller jag på med denna sport? Inte på ett nedlåtande sätt, utan bara tänkt efter.. 
 
Jag har en fin häst hemma på gården, en gång i tiden har vi varit i toppform. Han är bra på att hoppa och gör det mer än gärna samtidigt som han kan göra sig galet snygg på dressyrbanan. Men aldrig har jag startat honom. Jag har helt enkelt känt att vi inte varit redo för det och jag har inte velat pressa Snobben på något sätt. För mig handlar det inte om att samla på prisrosetter att pryda mina väggar med, utan om att skapa ett band till sinhäst. Bli ett team där BÅDA är villiga och med på noterna. Snobben har ibland ett instabilt huvud och har troligtvis en lite tradig bakgrund, och därför har jag tagit det väldigt lugnt med honom. Inte för att jag varit tvingad, utan för att jag alltid prioriterat hans välmående först.
Snobben har aldrig varit den som gillat att arbeta eller gett 110% i en vanlig paddock eller i ett ridhus. Han föredrar att arbete utomhus, utanför fyra väggar. Och det är helt okej för mig! 
 
Självklart vill jag också tävla, träna, bli grymmare än grymmast. Bara se hur bra jag kan bli och hur långt jag kan komma.. men just nu har jag inte DEN hästen hemma. Men jag trivs, älskar och njuter varenda sekund uppe på Snobbens rygg. Jag älskar och respekterar honom, har alltid gjort & kommer alltid att göra. Jag rider och jag håller på med hästar, för att jag älskar dessa underbara djur. Varenda del utav dem. Jag rider inte för någon form av bekräftelse, för att jag är tvingad av mina föräldrar eller för att plocka rosetter.  
 
Varför håller du på med hästar och ridning..? 
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2016-01-12 kl. 10:38:06 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Livsgnistan, vart är du?

Publicerat 2016-01-11 kl. 20:52:03 av Isabel Håkansson
Vet ni.. nu orkar jag inte dölja och låtsas längre. Det är januari, snön ligger tjock, det är kolsvart utanför fönstret. Mitt inlägg nu hade jag egentligen tänkt skulle handla om min dag och en liten summering av den, men i över 20 minuter har jag stått med muspekaren på en tom rubriksruta. Jag är deppig och ännu mer trött.. Vill alltid vara positiv och glad, men den riktiga jag börjar lysa igenom nu. Jag är inte samma glada Isabel så som jag är under sommarhalvåren, och det skrämmer mig. Är det meningen att jag varje vinter ska behöva känna att varje dag är inget förutom en j*vla börda? Really? 
 
Jag stör mig på småsaker, lägger onödigt mycket energi på saker som inte ens är värda att lägga en tanke åt egentligen och jag ÖVERTÄNKER. Jag tänker så mycket att bra saker omvandlas och blir till nåt dåligt istället. Jag försöker vara glad, jag försöker verkligen. Dag ut & dag in, jag tar mig upp och ut. Täcker mina mörka ringar under ögonen efter att ännu en natt sovit alldeles för lite. Jag pluggar, rider, bloggar, försöker att socialisera mig med mina vänner och umgås med familjen fastän det enda jag egentligen vill är att ligga i sängen med täcket över huvudet och gråta. Det låter så hemskt att skriva det.. 
 
Jag har överlevt 16 vintrar förut, och jag vet att jag varje gång blivit såhär. Såhär som jag är just nu. Deppig, nere och med en livsgnista som knappt existerar. Vet inte om det är mörkret som får mig bli såhär, eller det faktum att allt blir tråkigare på vintern.. vet inte själv. Vill inte vara såhär, vill verkligen inte det.. 
Är det nån av er som är som jag? Som blir deppiga under vinterhalvåren? Nån? 
Publicerat i Allmänt,

En spänd häst & kramsnö i massor..

Publicerat 2016-01-11 kl. 18:43:53 av Isabel Håkansson
Målet med passet: Att lösgöra honom och rida igenom honom efter några dagars vila..
Längd på passet: 25-30 minuter..
Underlag: 1-2 decimeter kramsnö, inte det bästa underlaget alltså.. 
 
ÅH, vad sur jag blev idag när jag, mamma och Snobben traskade ner till paddocken och jag möttes utav det dåliga underlaget i paddocken. Mamma skulle filma mig och Snobben eftersom de gått så himla bra på senaste tiden när jag ridit, tror ni inte det för första gången på VECKOR är plusgrader och kramsnö då eller? Just my ordinary luck, seriöst. Snobben fick styltor och var sååå rädd att fläka sig, smög fram. Red igenom alla gångarter och försökte få igenom honom så gott det gick med tanke på våra usla förutsättningar. 
 
Han var lite spänd & tog inte riktigt ut stegen ordentligt pågrund av underlaget, men jag klandrar honom absolut inte för det. I helgen om det är bättre underlag så ska mamma och jag göra ett nytt försök när det är ljust ute, att filma när jag rider Snobben. Imorgon rider jag ut honom, skrittjobbar och försöker få igenom honom i sidorna mer. Flyttar för skänkeln och gör tempoväxlingar. Inte det allra roligaste man kan hitta på, men nyttigt om nåt!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Snobben v. 2.

Publicerat 2016-01-11 kl. 13:11:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Ridning i paddocken efter att ha stått i 3 dagar (!!!!). 
 
Tisdag: Uteritt, mycket skrittjobb. 
 
Onsdag: Longering lång låg form. 
 
Torsdag: Långpromenad, 5-6 km. 
 
Fredag: Oplanerat.
 
Lördag: Uteritt, mycket galopp.
 
Söndag: Trimma på fältet. 

Blir nog inte så mycket vila denna veckan eftersom han stått nu i 3 dagar, helt ofrivilligt ifrån min sida.. Han lär vara pigg som ett skott idag, men det får jag ta när jag sitter på och försöka lösa på bästa möjliga sätt! Mycket voltjobb för att mjuka upp honom i sidorna, galopp på fyrkantspåret och fokus på lydnad. Let's kick this week! 
Publicerat i Allmänt,

Ny vecka - nya tag!

Publicerat 2016-01-11 kl. 09:33:17 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Dålig bloggning i helgen, har redan förklarat varför & vet att ni förstår. Men, nu är det ny vecka och vi tar därmed nya tag. Snobben ska ridas, skolan ska skötas och så belönar jag mig själv genom lite kompishäng och roligheter i helgen. Ska försöka att tänka positivt och klara mig igenom första riktiga skolveckan 2016 med ett leénde på läpparna, även fast jag vet att de kommer bli TUFFT. Är redan skoltrött, igen... ZZzzZZ.
 
Hur som helst, dagen idag.. vad händer? Jag börjar klockan 10 med mentorstid följt av matte och naturkunskap. Juridiklektionen inställd så vi slutar relativt tidigt idag, vilket alltid gillas! Så, passar på att få stallet klart tidigt så att jag kan få plugget klart hemma tidigare = att jag även kan komma i säng en timme tidigare än vanligt. Måste verkligen börja sköta min sömn bättre, är så dålig på att sova.. haha. 
 
Nu - käka frukost & börja dra mig mot bussen.. Inte taggad på att ge mig ut i kylan to be honest. Hoppas ni får en jättebra dag och ni som börjar skolan idag - inga sura miner, ni fick fler lovdagar än vad jag fick ;) PUSS. 

Publicerat i Allmänt,

Lite mörkare.. lite bättre.

Publicerat 2016-01-10 kl. 20:55:00 av Isabel Håkansson
Det ser jättefläckigt ut på efter-bilden, men jag lovar.. de ser bättre ut i verkligheten. Ju mörkare hårfärg desto bättre enligt mig. Trivs såsåså mycket bättre i mörkare hår ♥ 
Publicerat i Allmänt,

Har ni några bloggförslag till mig?

Publicerat 2016-01-10 kl. 12:15:06 av Isabel Håkansson
Får bli ett väldigt sent godmorgon ifrån mig idag, men bestämde mig igår för att verkligen sova ut ORDENTLIGT idag. Vilket jag även gjorde. Finns inte så mycket mer att skriva just nu känner det som.. motivationen är körd i botten av någon konstig anledning. Känner att jag inte riktigt har struktur på livet, och då blir det såhär. Känner mig vilsen och tappar motivationen. Behöver ordna upp det känner jag.. Ber iallafall er om hjälp idag, VAD vill ni se mer av här i bloggen? 
 
♥ Outfits? 
 
♥ Utvärderingar av ridpass? 
 
♥ Mer selfies? 
 
♥ Mer åsikter? 
 
♥ Mer frågeställningar?
 
♥ Mer/mindre häst? 
 
.... egna förslag går också superduper bra & skulle vara väldigt uppskattat!! 
Publicerat i Allmänt,

Mall of scandinavia // ny galleria!

Publicerat 2016-01-09 kl. 19:45:48 av Isabel Håkansson
2 bilder från ikväll, & NEJ, min frozen yoghurt var inte så äcklig som den ser ut... lovar ;)
 
Blä, vad dåligt jag uppdaterat idag! Men ärligt, jag har känt att jag inte haft något att blogga om. Åkte till Stockholm i förrmiddags, lunchade såfort jag kom fram och sedan åkte vi vidare till mall of scandinavia, en relativt ny galleria här i Stockholm! Med över 200 butiker klassas den som en utav Sveriges största köpcentrum. Det var mycket folk där vilket gjorde det lite jobbigt, men helt klart värt det ändå! 
 
Köpte en jättefin jacka, en svart sjal och ett dip-brow ifrån ardelle, sedan fick jag en Michael-kors väska utav pappa. Så himla snäll är han, min bästa pappa! Ser fram emot våren när jag kan börja använda jackan, den är helt i min smak. Verkligen! Riktigt bekväm också. Bilder på grejerna kommer upp nångång under veckan.. nu ska jag inta soffläge och så tar vi nya tag imorgon, right? PUSS.
Publicerat i Allmänt,

Morgonpromenad med lurar i öronen ♥

Publicerat 2016-01-09 kl. 11:04:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Kom precis in efter en morgonpromenad med hundarna, dem stod och gnällde utanför min dörr och tyckte jag hade sovit mååånga timmer alldeles förlänge ;) Sötisarna. Så jag gick upp och ut med dem direkt, även om det kändes väldigt jobbigt.. hehe. Vi gick en promenad i en vattenpark en bit ifrån mig, dem gjorde sitt och jag gick efter med lurar ipluggade i öronen och lyssnade på musik. Såååå skönt! 
 
Senare idag ska jag iväg till Stockholm, vilket jag ser fram emot. Jag är inne i en period då jag är trött på Sala och alla människor här, alltså verkligen. Bara tanken av denna stad får mig att vilja låsa in mig på mitt rum för att aldrig mer lämna det. Småstäder där alla känner alla och dagens hemligheter blir till morgondagens nyheter... euw. Vill bara härifrån. 
 
Vad gör ni idag? Ska ni rida, hänga med kompisar, gå på fest eller bara vara hemma? TELL ME. 
Publicerat i Allmänt,

Finally home

Publicerat 2016-01-08 kl. 17:58:00 av Isabel Håkansson
Skoldagen idag gick SEGT. Kändes som om jag var där nonstop i en vecka typ, haha ;) Nu är jag äntligen hemma iallafall men ska alldeles strax hoppa i ytterkläderna igen för att gå ut med hundarna. Kände mig skyldig att gå in här & slänga in ett inlägg först bara. Läsarantalet stiger och man känner hur man blir alltmer stressad när man inte har tillgång till att uppdatera när man är i skolan, haha. 
 
Ikväll är planen att jag ska umgås med en tjejkompis, och vi ihop ska iväg och träffa lite annat folk senare. Kul! Uppskattar kompistid lite extra nu när skolan dragit igång igen och tiden för det därmed försvinner nästan helt. Och till er som precis som mig har hästar (eller går på någon annan sport), pluggar & känner att ni inte hinner med att träffa era vänner - TA ER TID ATT GÖRA DET, ÄNDÅ. En gång i veckan räcker, men isolera er inte! Man behöver sina vänner.
 
Nu - ännu en gång sätta på mig min vinterjacka, knyta på mig sneakers och koppla hundarna för att gå ut med dem en sväng innan jag ska iväg. Vi hörs nog inte mer ikväll, sooo.. godnatt några timmar i förväg ♥
Publicerat i Allmänt,

Årsresumé 2015 - Del 4.

Publicerat 2016-01-08 kl. 12:26:00 av Isabel Håkansson
Oktober - Gjorde min första tatuering och blev nöjd över den. Trimmade Snobben och det gick bättre och bättre för oss för varje dag som gick. Fick sedan höstlov & ingvigde det med att på gå en jättelyckad halloween-fest ihop med en massa favoriter. Provred även en storhäst, Sunshine! Tyckte om henne jättemycket, hon var så rolig att rida och mysig att sköta. 
 
November - Pluggade massa, aldrig haft så mycket plugg som vi hade just den månaden. Bloggen låg nere under november-månad, och det kom upp ETT inlägg den månaden, ETT?!?!? Sjukt. Red Sunshine några gånger och hoppade henne även en gång. Vi var inte samansvetsade alls i hoppningen, hon sprang och jag hängde efter. Typ. En rätt tråkig månad faktiskt.. hände inte så mycket mer än så. 
 
December - Philip åkte tillbaka till sin gamla ägare och vi saknade & SAKNAR honom en massa ♥ Jag motionerade Snobben så gott det gick med dåligt underlag och isbana överallt. Vi fick jullov och jag mådde BRA. Åkte upp till norrland för att fira jul där med min släkt på pappas sida vilket var jättemysigt och välbehövligt. Hade ett bra jullov och avslutade december månad och året 2015 med en rolig kväll och natt ihop med dem bästa av dem bästa, och en massa fler. Bra månad! 
Publicerat i Allmänt,

Fredagssnack & ett stort TACK!

Publicerat 2016-01-08 kl. 06:02:00 av Isabel Håkansson
Goooodmorgon! 06:00, om jag är trött? Som f*n. Låg uppe med musik i lurarna och bara tänkte igår, på precis allting. Skrev text rad efter text rad här på bloggen och sparade i utkast. Läste igenom kommentarerna jag fått in under dagen & kvällen och kände en sån enorm tacksamhet. Ni är så bra, vet ni om det? Jag trivs så bra att få blogga inför er, och vi växer varje dag. Hela tiden. Förstår ni måste vara trött på mina tack-tal, men seriöst.. jag uppskattar er så mycket och vill verkligen att ni ska veta om det! 
 
Idag är det fredag och en lång skoldag väntar en timme bort.. Matte, spanska, idrott, naturkunskap och listan rullar på. Ska jag vara ärlig så är jag orolig för min egen skull när vi kommer till matten denna terminen. Jag är talanglös i allt vad matematik innebär, men får verkligen inte in i mitt huvud hur man bär sig åt? Spelar ingen roll hur många timmar jag ägnar åt att plugga hemma, hur mycket jag lyssnar, antecknar och försöker suga åt mig under genomgångar eller hur många extra-mattelektioner jag går på... DET GÅR INTE. Såfort någon ställer fram ett mattetal åt mig så tar hjärnan semester, typ ;) 
 
Äsch, ska försöka att inte vara så negativ. Life is good, ellerhur? Nu ska jag upp och sminka mig litegrann, kör på simpel bas och ögonbryn idag. Känner att jag behöver kunna gnugga mig i ögonen idag, är lite trött.. hihi. 
Publicerat i Allmänt,

En väldigt, väldigt kall stallkväll..

Publicerat 2016-01-07 kl. 22:19:00 av Isabel Håkansson
↑ Lite kassa mobilbilder från kvällen ↑
 
 
Efter att ha stått och väntar på bussen inne i stan i över 15 minuter i nästan -20 grader så har det aldrig någonsin varit så uppskattat att få komma till stallet och få hoppa i min tjocka stalljacka och ännu tjockare täckbyxor. Frös sååå mycket. Mockade och fixade litegrann i stallet innan jag tog in Snobben som stod som en stelfrusen pinne i hagen.. stackars bebis Snobb. Han trippade påväg från hagen och uppskattade verkligen att få komma in och bli borstad.
 
Borstade honom länge, gick igenom hela kroppen & kände igenom honom noggrant. Han var på riktigt gos-humör idag, ville alltid kolla vad jag gjorde, pussas och vara nära. Efter nästan 1 timmes rykt så lindade jag hans bakben med fleecelindor, satte på luddiga benskydd fram, sadlade, tränsade och satte slutligen på honom ett tjockt ridtäcke. Vi red i paddocken idag, joggade på fyrkantspårade och nötte lite basic-övningar. Riktigt fin var han! Lång låg form till en början och en något högre form på slutet utav passet. Nöjd!
 
I helgen ska jag till Stockholm och tjejen som skulle motionerat Snobben har blivit magsjuk, vilket betyder att han kommer att vila 2 dagar irad.. Hej & hå vilken pigg ponny jag kommer att ha på söndag när det är dags för mig att hoppa upp igen. Ska vi se det från den positiva sidan så blir han ju iallafall väldigt sparad på denna vintern..
Publicerat i Snobbens ridbok,

Hur hinner ni med?

Publicerat 2016-01-07 kl. 17:15:00 av Isabel Håkansson
Okej, dagens fråga till er som har mer än en ponny eller häst att sköta om och rida varenda dag - hur hinner ni med? Eller, hinner ni med eller prioriterar ni bort skola och annat då? Hur är det att ha två hästar att rida varenda dag, känns det tungt efter första ridpasset att veta att man har ännu en häst att rida? 
 
Funderar & funderar.. Snobben är tillsalu som dem flesta av er säkert redan vet och jag vill ta hem en till häst eller ponny så att det inte blir lika jobbigt sen när Snobben åker. Och för att jag vill börja gå över på större hästar nu. Svara jättegärna på mina frågor över, skulle uppskattas och vara till hjälp!
Publicerat i Allmänt,

Q/A - Positivitet, drömyrke, bästavänner m.m..

Publicerat 2016-01-07 kl. 14:15:00 av Isabel Håkansson
"Vad är ditt bästa tips för att hålla dig positiv? :)" / Vanessa Andersson (www.vanessaandersson.se)
 
Sv. Poppig & glad musik, att tänka långsiktigt, försöka se det positiva i tråkigare saker, omge mig med personer som gör mig glad och att göra saker jag älskar att göra är mina absolut bästa tips för att hålla mig positiv trots en stressig vardag med en tuff linje och stall varenda dag ♥
 
"Favoritbloggare? 1 stor och 1 lite mindre."
 
Sv. En större blogg, helt klart kissies! Otippat? Tycker att dem flesta större hästbloggarna nu för tiden börjat spåra ur och blivit alltmer tråkiga, faktiskt. Kissies blogg är tjejig och känns väldigt jordnära trots att hennes blogg är stor, liksom. Stooor tumme upp!
 
En lite mindre blogg.. Lovisa Magnusson's blogg, helt klart. Gurl, hennes sätt att skriva på är gryyyymt. Hon är positiv, påhittig och tar jättefina bilder. Tycker om hennes blogg jättemycket & är säker på att hon kommer att gå långt! Kolla in den HÄR
 
"Bästakompis(ar)?" /Emilia (www.emiliaa.blogg.se)
 
Sv. Sandra, Ida, Madde och Sara.

 
 "Vad är ditt absoluta drömyrke?" /Julia Axelsson (www.nouw.se/juliaaxelsson)
 
Sv. Mitt absoluta drömyrke är att bli advokat. Att få stå i rättssalen med en namnbricka på bröstet och argumentera för min klient. Tror ett sånt jobb skulle kunna passa mig, faktiskt. MEN, vägen till färdigutbildad advokat är lång och tuff. Om jag någonsin kommer att komma dit? Honestly, I don't know. Tiden utvisar.
Publicerat i Allmänt,

Efter 6 timmars sömn..

Publicerat 2016-01-07 kl. 08:40:00 av Isabel Håkansson
Inatt låg jag uppe i timmar och försökte sova, men det kändes omöjligt. Lyssnade på massor av poddar, vände & vred på mig. Somnade tillslut iallafall och skrapade totalt ihop 6 timmars sömn inatt. Förhoppningsvis gör det att jag kommer att vara ännu tröttare ikväll och somna tidigare. Alltså, idag är det SKOLSTART. Som jag bävat mig inför att skriva den meningen.. förhoppningsvis är det lugnt i skolan idag och inte så mycket jobb.
 
Haft en lugn morgon iallafall, och ska ännu en gång göra ett försök denna termin och börja gå upp tidigare om mornarna. En dålig och stressig morgon sätter grunden för en dålig dag, det stämmer verkligen. Så, jag ska ställa väckarklockan en halvtimme tidigare varje morgon och se hur länge det håller. Jag är väääärldens tröttaste människa på mornarna, iallafall på skoldagar.. hehe. Ni som har lov och ligger och sover just nu... i'm jealous.. 
Dagens enkla & bekväma ↑
Publicerat i Allmänt,

Skolångest..

Publicerat 2016-01-06 kl. 17:42:41 av Isabel Håkansson
Vet ni? Idag är en såndär dag jag bara vill ligga i sängen, gråta och tycka synd om mig själv. Imorgon slås portarna upp till skolentrén igen och första lektionen börjar 09:30 enligt schemat.. Ugh. Är så trött på att leva efter en & samma rutin, göra precis samma saker vecka ut och vecka in. Men det känns så svårt att bryta mönstret. Vakna lite försent varje morgon, springa till bussen, gå i skolan, åka direkt till stallet, rida, åka hem, duscha, blogga, och slutligen - gå och lägga mig totalt utslagen. 
 
Ångesten jag känner nu är värre än vanlig söndagsångest, den är extrem. Tårarna trycker, klumpen i magen som betyder ångest gör sig påmind och jag suktar redan efter helg. Ledighet. Frihet. Känslan av att kunna göra precis vad jag vill utan att behöva ha någonting som ständigt ligger och skaver i bakhuvudet. Jag vet inte, kanske är det normalt att känna såhär? Kanske är det normalt att livslusten försvinner samma sekund man kliver över tröskeln och in i klassrummet, kanske är det så det ska vara. 
 
Jag ger inte upp, jag är bra på att trycka bort och kväva känslor. Men ibland så bara kommer allt på samma gång som en stor, fet bomb & då blir det för mycket. Orkar inte trycka bort dem, orkar inte låtsas, orkar inte prestera. Idag är en sån dag. 
Höjdpunkten idag måste ha varit när jag fick pussa och gosa med hjärtat tidigare idag.. ♥
Publicerat i Allmänt,

Lite måndagslyx

Publicerat 2016-01-06 kl. 14:26:00 av Isabel Håkansson
I måndags så gick jag och Pernilla till en jättefin, relativt ny kina-resturang i stan. Vi snackade om allt & inget, disskuterade killar och hade en kul timme ihop. Lite kvalitétstid oss syskon emellan, liksom. Pernilla försökte övetala mig om att ta en efterrätt till också, men jag var proppmätt efter min potion med mat. Hehe. 
Publicerat i Allmänt,

Den veckan i månaden..

Publicerat 2016-01-06 kl. 11:32:25 av Isabel Håkansson
Godmorgon! Vaknar upp med ett dåligt humör, känns som att jag kommer att bryta ihop i gråt närsomhelst. Är pigg, men orkar inte göra nånting. Allt känns tråkigt och tanken av skola imorgon får mig att bokstavligen vilja spy. Ni vet.. den veckan i månaden. Därav att jag inte uppdaterat bloggen förrän nu, har inte orkat. Men ska försöka göra det bästa utav dagen ändå & få så mycket som möjligt gjort. 
 
Vad gör man när huvudet vill mer och kroppen inte lyssnar? Ärligt, hur gör man? 
Publicerat i Allmänt,

Always remember

Publicerat 2016-01-05 kl. 20:50:00 av Isabel Håkansson
 
Publicerat i Allmänt,

Och så ett litet bakslag..igen.

Publicerat 2016-01-05 kl. 18:48:00 av Isabel Håkansson
Idag red jag och Snobben ut en runda vi inte ridit på lääänge, nämligen förbi ett barnområde som fortsätter in i en skog där man slutligen måste passera en gård där dem har både kossor, hästar och höns innan man kommer hem igen. Jag och Snobben galopperade i skogen, travade i uppförsbackar och skrittade på i rask takt. Det gick jättebra och han frustade av nöjdhet. Men.. så kom vi upp till den där gården. Kossorna stod på vänster sidan av gården och väntade på sin mat, dem gav ifrån sig höga läten och stod precis vid öppningen till deras hage. Hästarna stod på högersidan och åt. 
 
Snobben tvärnitade säkert 100 meter ifrån kohagen, såfort han fått syn på att det överhuvudtagetn rörde sig nånting i hagen. Men jag lyckades övertala honom om att fortsätta gå framåt. När vi sedan kommer fram till kohagen, och korna börjar låta så hoppade Snobben ner i ett dike och frös fast. Rörde varken huvudet eller kroppen en millimeter. Jag försökte få honom att gå framåt allt vad jag kunde, men innerstinne visste jag att det redan var kört. Jag kunde känna Snobbens hjärta dunka snabbt och hårt uppifrån ryggen där jag satt och hans ögon var så uppspärrade och stora att det såg ut som att dem skulle ploppa ur vilken sekund som helst. 
 
Jag hoppade av och lät honom stå och titta på korna ett tag samtidigt som jag stod och strök honom på halsen och pratade lugnt med honom. Tror ni inte att det kommer en traktor i full fart precis då eller? Snobbens öron skiftade mellan att vara framåtspetsade och strykta bakåt. Och där stod jag och försökte tappert att hålla i min lilla C-ponny som där & då var lika hög som en maxad D-ponny. Det tog säkert 20 minuter innan han gav med sig och började gå igen, och då var det med raska och snabba steg hemåt. 
Jag blir varken arg eller besviken på honom. Små saker kan bli så stora för honom, förstöra en hel ridtur eller hela dagar. Vissa dagar så bara blir det såhär, & jag vet ju om det. Jag känner honom såväl. Det står tålamod inristat i pannan på honom, och skulle jag idag valt att sitta kvar uppe på hans rygg och bråka på honom att gå framåt så vet jag inte hur det hade kunnat sluta. Man måste ha tålamod och kunna ta Snobben med en nypa salt. Nya tag imorgon, helt enkelt!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Konsten att stå emot trots att fingrarna kliar..

Publicerat 2016-01-05 kl. 14:18:00 av Isabel Håkansson
Vi alla har någongång varit med om att man läst ett blogginlägg, en facebook-status, en text under en instagrambild, en tweet eller whatsoever - som provocerat så mycket att fingrarna kliat och ögonen bränt. Man har inte alls hållt med utan tyckt att personens åsikt eller text varit heeeelt skruvad och helst av allt har man bara velat skriva och skicka iväg en kommentar om hur rent ut sagt DUM i huvudet man tycker att denna person är. I vissa fall kanske man till och med skrivit ihop kommentaren, och stått med muspekaren på "skicka" knappen. 
 
Men.. det är där det sunda förnuftet ska säga stopp. När man stått och velat med en nedlåtande eller elak kommentar ihopskriven, och man varit osäker på om man ska skicka iväg den. För så länge ingenting är riktat specifikt mot DIG, så är det inte svårare än så att man scrollar vidare, klickar bort sidan och förtränger vad det nu än är man läst. Och jag tror att folk som inte har denna spärren, och sitter bakom sina anonyma konton och leker allan-ballan tuffast i värlen - egentligen är små, osäkra människor som behöver hjälp. Faktiskt. För det ÄR inte ett friskt betéende att känna behovet att pika, tracka och trycka ner någon annan människa. 
 
Konsten att stå emot trots att fingrarna kliar... det är inte svårt. 
Publicerat i Allmänt,

Tisdag it is.

Publicerat 2016-01-05 kl. 10:40:48 av Isabel Håkansson
Tisdag, solen lyser utanför fönstret och det har preciiiis slutat snöa. Om nån timme ska stallet fixas och idag ska Snobben få svettas ordentligt. Igår så löslongerade jag honom i paddocken och tränade inkallningar, har en kort filmsnutt därifrån om ni skulle vilja se? Hur som helst, han var bedräglig i stallgången och när man gick med honom. Enda gången han höll sig i skinnet var när vi släppte honom i paddocken, där det var tillåtet att bralla.. men nej, bättre att göra det förbjudna när man leder och står uppställd i stallgången istället ;) 
 
Att rida är det enda som står på listan över saker att göra idag. Ikväll ska jag bara hem, ta en lång dusch, sätta på mig myskläder och umgås med mamma & Pernilla, blogga i massor och avslutade kvällen med nån bra film eller några serie-avsnitt. I mitt huvud låter det som en perfekt kväll, eller vad tycker ni? Alltså - en lugn dag på schemat idag. Passar bra när skolan börjar om två dagar och jag behöver ta igen så mycket missad sömn som möjligt.. vi hörs senare. PUSS
Publicerat i Allmänt,

Ekonomi-juridik linjen.. vad jag tycker!

Publicerat 2016-01-04 kl. 16:40:00 av Isabel Håkansson
Sv. Hej! Du minns helt rätt, jag går ekonomi med inriktning juridik. Linjen i sig är väldigt bra, men den är TUFF. Det är ett högskoleförberedande program (vilket för mig var självklart att jag skulle gå en linje som var högskoleförberedande), och då är det mer plugg och blir en större press på betygen. Vi läser alla grundämnen + språk, juridik och företagsekonomi. I 2:an så får man välja en inriktning, alltså om man vill gå ekonomi - eller juridik. Så då blir det förmodligen mindre plugg, då man slipper prov, inlämningar och läxor i båda ämnena. 
 
Bästa med linjen är att den är väldigt seriös, och jag är säker på att den kommer gynna mig i framtiden. Har lärt mig grymt mycket på kort tid och börjat se skolan ur ett heeeelt annat perspektiv än vad jag gjort innan. Numera ser jag det som mitt jobb, någonting som måste skötas varenda dag! När jag gick i grundskolan så var jag väldigt bekväm av mig, för att jag fick hyfsade betyg ändå. Liksom. Sämsta är nog just att det är så mycket plugg.. jag kan simma runt i mina läxböcker vissa veckor.. Jag hade nog till 99% valt samma linje om jag fick välja en gång till! 
Dessa gör mina skoldagar liiiite mer älskvärda iallafall.. Philip, jag, Ida och så madde som står lite halvt under kameran.. hehe. 
Publicerat i Allmänt,

Tattoo-inspo ♥

Publicerat 2016-01-04 kl. 13:58:00 av Isabel Håkansson
Tatueringar är enligt mig bland det finaste som finns. Det säger så mycket om en människa, kanske om ens förflutna, hur man är som person, åsikter, kan belysa om man har någonting som betyder extra mycket för en, osv. Någonting som gör mig förbannad, är att folk med mycket tatueringar kan göra det svårare att få jobb, och kan ställa till det i de sociala livet. Men.. det var inte de jag skulle skriva om i det här inlägget. Hehe. Ta en titt på collaget ovan, HUR fina är inte dem tatueringarna? Den bakom örat skulle jag lätt kunna tänka mig att göra nu. Dem två andra tatueringarna är ju rätt stora..
 
Jag har en tatuering i dagsläget, en liten tatuering på min arm tillägnad åt min familj. Men, mycket fler ska det bli! Får se när, var och hur nästa tatuering blir. Förhoppningsvis blir det om inte allt för lång tid! Älskar, älskar, älskar tatueringar! Vill ha hela min kropp tatuerad och fylld med bläck en vacker dag, typ ;)
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon + vinnaren av presentkortet!

Publicerat 2016-01-04 kl. 11:07:13 av Isabel Håkansson
Det blir ett sent godmorgon ifrån mig idag.. Sov hos en kompis inatt och vi somnade inte förrän klockan började ticka mot 03 på natten. Skolan drar igång på torsdag och mitt dygn är heeelt omvänt. Från och med idag ska jag försöka gå och lägga mig tidigare, för att sedan ställa klockan och gå upp runt 08 på morgonen. Det är sååå jobbigt tycker jag när man haft lov och skolan sen drar igång, det blir en så tvärt omställning. Suck. 
 
Hur som helst, vinnaren av presentkortet värt 500kr är dragen, så jag får lov att säga.... GRATTIS JENNY! Kontakta mig med din adress & telefonnummer på antingen facebook eller mejl innan onsdag, annars dras en ny vinnare. Unna dig själv något superfint! Hästia har en massa fina ridkläder och saker till hästen. Se det som en sen liten julklapp ifrån mig till dig, hihi. 
 
Ha en superbra dag, och ni som inte vann - det kommer snart en ny bloggtävling! Stay tuned. PUSS. 
Publicerat i Allmänt,

Trim på fältet - extremt lydig ponny!

Publicerat 2016-01-03 kl. 16:30:00 av Isabel Håkansson
ORD kan inte beskriva hur glad jag är över Snobben idag. Han gick verkligen som en klocka under dagens ridpass, så lydig och så duktig. Tog ut honom på fältet där han provreds för nån vecka sen och hade förberett mig på mycket protester & tjafs ifrån hans sida då han var jättekrånglig när han reds där senast. Men varken en endaste liten protest eller tanke på att stanna och bråka fanns inte! Det var full fart framåt, framåtspetsade öron och stora, busiga ögon som skymtade uppifrån där jag satt. Världens bästa Snobben!
 
Tränade mycket lydnad och övergångar, skritt - galopp - skritt - trav - halt - trav - skritt - halt - galopp, etc. Han var riktigt lyhörd för mina hjälper idag och lyssnade på varenda liten förhållning. Var väldigt reglerbar i galoppen och jag kunde samla honom hur mycket som helst princip. Jobbade på i ganska långsamma tempon och när vi fattade galopp ifrån skritt så riktigt satte han under sig och skjöt ifrån ordentligt med rumpan. Super duktig! Avslutade med att låta honom få galoppera på långa tyglar i valfritt tempo hemåt, det gick fort och Snobben var överlycklig. Skrittade av honom runt stallet och alla byggnader där och han traskade på glatt. 
 
3 bilder från idag, det hade flugit slem ifrån munnen ner över hela halsen och bringan på honom. Ser ni förresten vilken extremt fluffig hals han har??? Det är GALET.  Vi är inne i en bra period nu han & jag, vågar knappt skriva meningen för att jag är så rädd för ett bakslag. Men jag hoppas verkligen att det håller i sig!
Publicerat i Snobbens ridbok,

Årsresumé 2015 - del 3.

Publicerat 2016-01-03 kl. 13:35:00 av Isabel Håkansson
Juli - Snobben kändes lite oren i början på månaden, så han fick mest strosa runt ute på sin stora lösdrift ihop med ponnykompisarna & leva livet som "vildhäst". Men borstade och skötte honom varje dag ändå, såklart. Eftersom att Snobben inte kändes helt okej och inte reds så hade jag mycket tid över till annat så var mycket med kompisar, festade och träffade nytt folk. I mitten på månaden började jag rida igång Snobben igen och han kändes jättefräsch och fin! I slutet på juli-månad så åkte jag till gotland med pappa och hans tjej, vi hade det jättemysigt. Dock kunde jag inte njuta fullt ut av resan då jag mådde rätt dåligt under den perioden pågrund av mååånga olika anledningar.. det hände FÖR mycket under denna månaden. Önskar att jag kunde skriva ut allt.
 
Augusti - Försökte ta vara på det sista som var kvar på mitt sommarlov genom att vara med kompisar, hänga ute och spendera så mycket tid på hästryggen som möjligt. Men.. jag mådde dåligt. Riktigt dåligt. Min ångest då var inte att leka med, och jag somnade aldrig förrän klockan börjat ticka mot 03 om nätterna. Skolan drog igång och jag började gymnasiet. Jag trivdes inte alls till en början, men jag har alltid varit dålig på förändringar. Försökte att gå vidare ifrån sommaren och allt som hade hänt, och började sakta men säkert må bättre i slutet på månaden.
 
September - Trimmade hästarna för fullt. Philip kördes många svettiga pass och Snobben konditionstränade ute på stubbåkrarna. Att rida honom på stubbåkrar är inte det lättaste, han sticker, blir stark och jättespänd. Men kul hade vi, och inga skador blev skedda! Var på en jätterolig födelsedagsfest som nog var en av dem större fester jag varit på. Lokalen var fuuuull proppad med människor och jag hade galet kul! En rätt bra månad & jag återhämtade mig efter två lite sämre månader innan denna. Började även trivas bättre och bättre på den nya skolan!
Publicerat i Allmänt,

Dagens planer upplistade..

Publicerat 2016-01-03 kl. 10:25:00 av Isabel Håkansson
10:20 - 11:30: Göra mig iordning, borsta håret, packa ihop och sätta på mig kläder. 
 
11:30 - 12:00: Vi påbörjar resan mot sala och stannar i enköping för att käka lunch.
 
12:30 - 13:00: Hemma i Sala igen, pappa släpper mig i stallet direkt. 
 
13:00 - 14:00: Borsta Snobben och göra honom klar för ridning. 
 
14:00 - 15:00: Troooor att jag tar ut honom på ett fält och trimmar.. men inte säker? 
 
15:00 - 15:30: Borstar av Snobben, låter honom få gå in och äta kraftfoder medan jag sopar stallet. 
 
15:30 - 15:40: Släpper ut Snobben & åker hem. 
Psssstt... Idag är sista dagen ni kan anmäla er till tävlingen om ett presentkort värt 500kr. Klicka HÄR
Publicerat i Allmänt,

Nyårslöften 2016 » bli en bättre människa.

Publicerat 2016-01-02 kl. 17:05:00 av Isabel Håkansson
Detta året vill jag inte ha så mycket fysiska mål, t.ex att jag ska börja träna, springa 3 dagar i veckan, käka nyttigt, sluta med socker etc.. för det håller jag ändå aldrig i mer än MAX 1 månad. Och då blir jag bara besviken, förstår ni? Mina mål är mer psykiska, att jag ska jobba med mig själv psykiskt. Om det känns lite luddigt nu så kommer ni att få en klarare bild om vad jag menar strax...
 
1. Att jag ska bli mer öppensinnad för nya människor med olika personligheter. Dem jag hänger med nu, har jag känt en större del av mitt liv. Många utav dem sen jag var typ... 5-6 år? Bara tanken av att träffa heeeelt främmande människor kan ge mig huvudvärk flera dagar i förväg. Och jag har (läs: verkligen) svårt att acceptera nya människor. Jag vill kunna börja sudda ut min gräns för hur nära jag låter människor komma mig, innan min hjärna säger stopp. Den gränsen förstör, och gör att jag aldrig kan få nya och nära relationer. Liksom.
 
2. Börja acceptera att det är okej att göra misstag! Jag vill alltid komma så nära perfekt som möjligt. Om mamma t.ex följer med och kollar på när jag rider så går jag runt med en klump i magen i stallet före ridpasset. Och går då inte Snobben som jag vill, så bara brister jag i gråt. Jag kan inte räkna på fingrarna hur många gånger jag ridit runt med tårar som forsar, för att jag bara vill att det ska gå perfekt - men Snobben vill annat. Mamma har verkligen försökt banka in i mitt huvud att han ÄR en ponny, han gör INGENTING gratis och han ÄR svår. Det är OKEJ att göra misstag, mer än okej. Jag måste bara försöka intala mig själv det också..

Detta kan låta som två små mål, men för mig är dem stora. Riktigt stora. Så stora att jag är osäker på om jag kommer att klara av att fixa båda två. Men jag ska försöka, verkligen. För jag är trött på att vara så fast i mig själv, så begränsad. Spärren jag har i mitt huvud, den ska väck nu!
Har ni några nyårslöften inför 2016? Och isåfall, vad?
Publicerat i Allmänt,

Varför ha stall katter..

Publicerat 2016-01-02 kl. 13:50:00 av Isabel Håkansson
... när man kan ha minigrisar som springer runt i stallet istället? I stallet där Snobben står så har dem tre stycken minigrisar, en svart och två rosa och svart-fläckiga. Dem är jättesöta och älskar mat över allt annat i världen! Dem bufflar och är nyfikna på precis allting. Ellisabeth, Bianca och min favorit Håkan (den svarta grisen). Hihi.
Publicerat i Allmänt,

Page 2 of 365.

Publicerat 2016-01-02 kl. 08:45:00 av Isabel Håkansson
God morgon! Vet ni vad jag gjort? GLÖMT MINA KLÄDER HEMMA. Alltså, jag har enbart min pyjamaströja och ettpar mjukisbyxor med mig ner hit. Hm, lyckat. Är faktiskt inte ens förvånad när det kommer till mig.. är så himla glömsk och slarvig ibland. Så, idag vet jag inte riktigt hur jag gör. Har ingen vidare lust att traska runt ute i pyjamas, liksom. Men samtidigt har jag ingen lust att bara ligga hemma här utan att ha något att göra. Hm.
 
Igårkväll så tappade jag upp ett bad och prövade en utav mina badbomber ifrån lush som färgade hela vattnet i en skrikig grön färg. Den sände även ut små glitterkorn, så det flöt omkring glitter i vattnet. Så fint! Till det så slog jag på ett avsnitt av gossipgirl, hade i hårinpackning och tog det allmänt lugnt. Stängde av notiserna på snapchat, instagram, facebook, kik and u guys name it. Det var så himla skönt att bara vara heeelt bortkopplad ifrån allt en liten stund & bara få vara helt själv.
Ett misslyckat försök att få med glitterkornen som flöt omkring i vattnet på bild // en klassisk bad-bild.
Publicerat i Allmänt,

Min kväll i en bild ♥

Publicerat 2016-01-01 kl. 21:48:41 av Isabel Håkansson
Myströja, chips, tända ljus och gossipgirl. Nu laddar jag om batterierna, checkar ut för ikväll och kommer tillbaks 1000x bättre imorgon. Godnatt.
Publicerat i Allmänt,

Premiärturen 2016!

Publicerat 2016-01-01 kl. 16:39:40 av Isabel Håkansson
Visst är Snobben fin i sin inbakta lilla bulle som jag gjorde i hans lugg? ;) Har man ingen shettis att kunna frisera så får man göra det på den hästen man har, helt enkelt. Haha. 
 
Alltså, om Snobben hade energi idag? Ja, det skulle man nog verkligen kunna säga att han hade. Idag både trippade, sprang han på sidorna och gick alldeles för fort vissa gånger. Men, han gjorde det av ren & skär glädje! Vi red en lång runda idag, en runda vi bara ridit nån enstaka gång förut. Han hittade lite saker att kolla på, sneglade några extra gånger på stenar i diken och tyckte en flock fåglar var väldigt skrämmande.. men annars tuffade han på bra! Jag är nöjd med honom. 
 
Vi red igenom alla gångarter kravlöst. Kände inte att det var nån mening att tänka på formen idag när han var lite överallt och ingenstans. Så la fokus på att bara tömma honom på lite energi istället. Lagom nöjd och glad gick han in i boxen och käkade kraftfoder efteråt, min lilla bus. Imorgon får vi se om Mickis rider honom, jag håller tummarna för det så att han slipper stå! Tror inte han kommer vara så rolig att rida på söndag annars, hehe. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Var de nån som sa 2016...?

Publicerat 2016-01-01 kl. 11:47:07 av Isabel Håkansson
Hej på er, eller godmorgon till er som kanske fortfarande ligger i sängen och halvt kisar med ögonen medan ni läser det här inlägget! Hoppas att ni mår jättebra och att ni hade en jättebra nyårsafton igår ♥ Detta blir mitt första inlägg 2016, så jag känner mig en gnutta press faktiskt.. haha. Min nyårsafton blev bra iallafall, firade in den med en massa bra kompisar, dansade och hade jättekul hela kvällen igenom. Festen spårade framåt slutet och så stängdes den ner ca 10 minuter innan tolvslaget.. Wait, WHAT? 
 
Vaknade upp och var jättepigg imorse, så skönt! Ska ta tag i stallet nu på morgonen, tänkte ta ut Snobben en sväng och rida igenom honom i alla gångarter. Ikväll så åker jag till Stockholm och spenderar helgen där ihop med pappa vilket kommer bli mysigt. Alltid skönt att komma iväg lite ifrån stan och släppa allt här hemma i ettpar dagar, faktiskt. Känns som att jag kommer att få till en bra start på mitt nya år! 
 
Nej, nu väntar ponnybusen på mig och jag längtar efter att få pyssla om och skämma bort honom litegrann faktiskt. Förhoppningsvis har han samlat på sig extra energi nu under natten då han har fått stå inne, och orkar ge lite mer under dagens ridpass ;) Det återstår att se... vi hörs senare. 
Här är 2 bilder ifrån festen igår ↑
Publicerat i Allmänt,