"Hejdå Snobben, ses nästa år"

Publicerat 2014-12-31 kl. 16:59:00 av Isabel Håkansson
Imorse gick jag som sagt upp vid halv 7 bläcket för att hinna med stallet innan man skulle börja avlösa dem första fyverkerierna för idag. Med tanke på att jag var i stallet så tidigt så hjälpte jag även till med utsläppet av alla hästar, inte mig emot dock då jag älskar alla hästarna som står i stallet. Så charmiga och braiga personligheter, allihopa! Snobben och Philip var morgontrötta like always, mina tröttmössor.. 
 
Longeringspasset med Snobben idag var jätteroligt, faktiskt! Jag brukar starta varje longeringspass (efter att jag skrittat fram, såklart) med att jag släpper ut Snobben på lång lina och låter honom trava på i valfritt tempo för att han ska få bli lite varm. Dock gick det inte jättebra och Snobben ville bara galoppera heeela tiden, så jag lät honom göra det till han saktade av självmant och kände sig nöjd. Det blev en hel del bocksprång och bus, men det är bara superroligt att se Snobben så lycklig som han var idag! 
 
När han var uppvärmd så satte jag på honom en lös-snodd och lät honom gå i en något lägre, djupare form. När jag låter Snobben arbeta med snodden så har jag den alltid så lös som möjligt, just för att Snobben ska få chansen att hitta en egen, bekväm form och ta stöd på bettet själv. Han frustade och var sååå nöjd efter passet, min prins. Det kändes lite konstigt kan jag erkänna, att säga meningen - "Hejdå Snobben, vi ses nästa år" ;) 
1,5 år sen snart. Tiden flyger! 
Publicerat i Allmänt,

Mål, planer och idéer - 2015.

Publicerat 2014-12-31 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Mina mål under 2015 är simpla och det första jag tänker värdesätta högt det här året är att - må bra. Se över dåliga, gråa och trista saker och istället försöka se det positiva i allting. Det gör livet så mycket mer värt och roligare framförallt. Så att "må bra" kommer vara som ett grundmål i allt jag gör, no matter what. Annars har jag självklart ettpar punkter som jag vill kunna uppnå under 2015 ↓
 
♥ Välja rätt gymnasium. Det här är en väldigt viktig punkt för mig då jag vet vad jag vill i livet och gymnasiet är en viktig grund för det hela. Så fort skolan kommer igång igen så ska jag boka in ett möte med SYV och snacka igenom allt som har med gymnasiet och framtiden att göra i övrigt. Som sagt - jag vet vad jag vill jobba med i framtiden och hur jag vill att mitt liv ska se ut, och det är dit jag siktar. 
 
♥ Satsa allt den sista terminen jag har kvar i grundskolan. Okej, den där meningen tog emot att skriva. Mitt sista år i grundskolan, SHIT. Skulle jag vilja så skulle jag kunna ta ett sabatt-år efter nian eller börja jobba direkt, det känns vilket känns.. sjukt. Egentligen. Anyhow, jag ska satsa allt sista terminen i nian och klara ALLA nationella-prov, även matten.. 
 
♥ Våga, lära känna nya människor och ännu en gång, våga. Jag ska sluta hyscha ner mig själv, våga ta för mig (mer än vad jag gör nu) och sluta tacka nej till saker bara för att dem känns främmande. Jag ska visa fram fötterna och på så sätt förhoppningsvis lära känna en massa nya människor, leva och ha riktigt kul! 
 
♥ Trimma, träna och starta min första lokala tävling ihop med S. Jag tog mitt gröna kort i höstas och har tänkt starta Snobben flera gånger, men inte vågat. Alltså, jag har SÅN prestationsångest och tänker hela tiden "tänk om vi skulle vägra ut oss på så låga klasser som 70-80cm, det skulle vara såå pinsamt" osv. Men då faller vi tillbaka till mitt mål om att VÅGA - och det ska jag. 2015, då jäklar ska jag och Snobben göra vår tävlingsdebut. WOHO!
Bilder från förra årets nyårsfirande. 
 

Jag säger det igen, 2014.. VILKET ÅR DET VARIT. Jag är så tacksam för alla lärdomar årets alla händelser lämnat efter sig, trots att det kanske gjort ont i hjärtat där & då. Nu är jag redo för nåt nytt och fräschare.. jag talar såklart om - 2015!!!!
Publicerat i Allmänt,

Summering av året - 2014

Publicerat 2014-12-31 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Juli: 
Jag spenderade massor av dagar på stranden, var med kompisar och sov på studsmattan flera gånger i veckan, badade och mådde bäst. Jag red även Tequila för första gången nånsin, och jag minns att jag tyckte hon var såå rolig och fin framförallt, trots att det inte gick eller såg speciellt bra ut. Jag och Milla utförde heeelt galna uteritter ihop med ponnysarna.. barbackaritter som slutade i race, långritter och mysiga skritturer. Åh, vad jag saknar det! 
 
Augusti: 
 Jag fortsatte att leva livet ihop med kompisarna, ponnysarna och allt. I augusti så hände det rätt mycket faktiskt, vi flyttade in i nya huset med pappa, jag och Sandra tränade endel, det var världens skogsbrand i Sala (den största branden i modern-tid) vilket gjorde att man knappt kunde vara ute vissa dagar, skolan drog igång och jag tillsammans med Snobben klippte metern för första gången på nästan ett år. En bra månad, helt klart!
 
September: 
 Jag red Tequila för andra gången och blev helt till mig när jag upptäckte hur fin hon hade blivit och vilka framsteg hon gjort på bara nån månad! Snobben och jag hoppade vår första terräng nånsin, framför publik och en bana på 13 hinder dessutom.. men det gick jättebra och Snobben raceade över vartenda hinder utan att tveka. Höbalar, granar, tak, stockar och stora platsrör var ingen match för Snobben! Hösten började smyga sig inpå och därav blev det en heldel myskvällar med kompisar. 
Publicerat i Allmänt,

Gissa vart jag ska bege mig?

Publicerat 2014-12-31 kl. 07:30:00 av Isabel Håkansson
.. TILL STALLET! Klockan är 07:30 på morgonen och jag vill hinna motionera min lilla ponny och borsta Philip i lugn och ro innan folk börjar smälla raketer. Stallet ligger ju -vilket ni kanske redan vet- mitt ute på landet och här roar sig folk med att börja smälla raketer redan på förmiddan, dem orkar inte vänta.. ni vet ;) Så jag har varit smart och ställt klockan tidigt idag! Jag älskar ju stallmornar och tycker det är supermysigt att få pussa på ponnypojkarna i hagen, mocka boxarna medans solen går upp utanför stallfönstret och slänga åt alla hästarna lite lunch innan jag går hem, så det är ju inte mig emot direkt.
 
Idag ska Snobben longeras, som sagt. Jag tänkte ta ett pass på 30-35 minuter och låta honom jobba med lösa inspänningar i främst galopp, då det veeerkligen behövs just nu. Efter longeringspasset så ska jag även passa på att gå igenom hela Snobben och grundvisitera, massera och stretcha vilket jag brukar göra med jämna mellanrum. På så sätt får jag stenkoll på att allt står rätt till med honom samtidigt som Snobben får alla sina stela partier masserade och insmorda med bra liniment - viktigt. 
 
Philip får vila idag och istället bara bli ompysslad. En tjej i stallet red ut honom igår tillsammans med Pepsi och en annan tjej, dem utforskade lite ridvägar och red i över 1,5 timme, så det blev en rejäl runda för lillen! Dock är det bara bra att han får komma ut och ridas lite nu när syrran är bortrest, han är ju ett energiknippe ifrån början och när han får vila blir han ju som ett litet krutpaket. Lilla älsklings-Philip! 
Publicerat i Allmänt,

Last Tuesday of 2014.

Publicerat 2014-12-30 kl. 21:18:15 av Isabel Håkansson
Alltså, hörni.. leéndet på mina läppar när jag tänker på 2015 är galet stort. Ni vet sådär löjligt, barnsligt glatt och brett leénde när man tänker på nånting som man verkligen ser fram emot och är hoppfull inför.. Vi är inne på sista tisdagen 2014, vilket känns heeelt sinnesjukt. Så fort tiden har gått. Jag menar, var det inte nyss som jag tillsammans med en massa braiga kompisar skålade in 2014 och hälsade den välkommen med öppna armar, helt ovetandes vad det här året hade att erbjuda oss? Wow. 2014, vilket j*vla år det varit. 
 
Ikväll har jag varit inne i stan med mamma och handlat lite gott, en energidricka och en isglass fick följa med mig hem, hihi. Så, bara för att det här är min sista kväll det här året som jag sitter hemma så ska jag ta det riktigt, riktigt lugnt. Måla naglarna i nån silverglittrig färg, lägga på en facemask och kolla på youtube-klipp nerbäddad i soffan under en varm filt låter som en riktigt bra idé, eller vad säger ni? Let's do it. 
 
Nu är alla mina mål inför det kommande året satta och jag har så mycket roligt inplanerat, men lika mycket som jag har roliga saker att se fram emot så har jag även en del tråkiga saker att se fram emot.. där är b.la gymnasievalet inblandat. Blä, vad jobbigt det känns. Verkligen. Men från en sak till en annan - nu ska jag börja skriva ihop ett inlägg om alla mina mål inför det kommande året. Håll utkik under morgondagen! Puss & godnatt hörni, sovgott och ta vara på den här kvällen ♥ Love you all. 
Publicerat i Allmänt,

Första galoppen på 1 vecka..

Publicerat 2014-12-30 kl. 18:15:00 av Isabel Håkansson
Tid: 35-40 minuter.
Syfte & mål: Lösgöra Snobben och galoppera honom lite trött. 
Vart: Paddocken. 

Idag hade snön lagt sig som ett tjockt täcke över hela paddocken, så jag passade på att rida ett pass där. Det var lagom mjukt med tanke på snön och inte alls knöligt, win win! Jag red barbacka idag faktiskt dagen i ära, det var ett tag sen jag red på banan barbacka ett helt pass nu.. Snobben har utan att överdriva världens skönaste barbacka-rygg, så jag älskar att kunna variera mellan att rida barbacka och med sadel och ändå få ut lika mycket utav ridpassen. 
 
Till en början så var Snobben jättestressad efter att det ridit förbi 2 hästar utanför paddocken, så iomed att han var stressad så blev han även stretig och springig. Jag gjorde mitt bästa för att få honom på andra tankar vilket tog sin lilla tid, men när han väl släppte till så blev han jättefin! Jag red mestandels på volten (lite pågrund av att Snobben inte skulle kunna få upp så mycket fart) och han blev riktigt lösgjord i sidorna framåt slutet. 
 
När jag jobbat igenom honom i skritten & traven så testade jag mig på lite galopp, för första gången på över 1 vecka nu. Snobben tog galopp-fattningen direkt och höll ett bra tempo hela tiden. Han fick under benen ordentligt men var liiite ringrostig i formen, vilket är förståerligt. Jag tog bara en galopp i vardera varv och sen fortsatte jag med traven en stund till, han vart riktigt avslappnad och fin. Imorgon kör jag på longering med lösa inspänningar, då ska vi nöta mycket galopp! 
 
Efter ridpasset så knäppte jag av tyglarna på S och busade med honom litegrann. Han tycker det är så mysigt att bara få skritta och trava omkring lite som han vill, kanske dra till med nån liten bakutspark och mysa en massa, såklart. Han är för go, min S. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Ge mig tips på bra vitaminer för hästen!

Publicerat 2014-12-30 kl. 15:50:00 av Isabel Håkansson
 
Okej, snälla hjälp mig! Jag är inne i värsta vitamin-träsket och vet inte vad jag ska köpa för vitaminer till mina hästar.. Just nu får dem bara kraftfoder och hö (jättefint hö för att tillägga) och jag känner att jag vill kunna bidra med nån extra vitamin till dem. Jag har börjat lägga märke till att Snobbens päls inte är lika glansig och fin som den var tidigare i höstas och så som jag borstar och pysslar med honom varje dag så lägger jag dirket märke till när nånting ändras.. vilket i det här fallet är då - pälsen.
 
Jag googlade runt på alla vitaminer som fanns till hästar att köpa princip och dem 3 vitaminerna på bilden över är dem vitaminer jag skulle kunna tänka mig köpa. Mamma tyckte att vi kunde ge hästarna multivitamin nu och sedan köpa B-vitamin till våren när det är dags för pälsbyte.. vad tycker ni? HELP ME. 
Publicerat i Allmänt,

Summering av året - 2014

Publicerat 2014-12-30 kl. 13:00:00 av Isabel Håkansson
April: 
 Jag fortsatte umgås med kompisar så mycket jag bara kunde & hann, och ÅH så många roliga kvällar vi hade ihop.. jag och mina grymma, bästa kompisar ♥ Det är när livet dippar så pass mycket som det gjorde för mig då, som alla kompisar sätts på prov.. Anyways, Snobben reds igång mer och mer och jag red otroligt bra pass på honom under april månad faktiskt, musklerna kom sakta men säkert och jag fortsatte att försöka leva ett normalt liv som möjligt.. trots omständigheterna.. 
 
Maj: 
 Jag tömkörde Philip mycket under denhär månaden kommer jag ihåg, tömkörningstrim i kvällssolen med världens gladaste shettis framför mig.. underbart. Snobben hoppades för första gången på 7 månader och han var pigg som hejkomochhjälpmig, typ. Han hoppade mig ur sadeln och jag kunde knappt ge honom en normal eftergift över hindrena då han brallade såfort han nuddat backen med framhovarna.. busen. Samma kväll som hopp-bilden på mig och Snobben togs (till höger) så hade jag även en utav dem värsta kvällarna i mitt liv. Tårar, svek, rädsla och poliser är det första som dyker upp i huvudet på mig när jag tänker tillbaks.
 
Juni: 
Sommarlovet kom och jag sa till mig själv att NU är det slut på rödsprängda ögon efter sömnlösa nätter, slut på gråt, slut på DETHÄR LIVET. Jag började om och firade in sommarlovet med b.la en tripp till Östersund med en utav mina bästavänner upp till ett gäng grymma tjejer, red och levde livet ihop med Snobben, Milla och Gulliver och trimmade vidare på min fina ponny. I den här månaden tog livet en vändning, till något bättre. Sena kvällar med kompisar, en massa skratt och roliga saker avlöste varandra. 
Publicerat i Allmänt,

Kan man vara pigg och seg på samma gång?

Publicerat 2014-12-29 kl. 21:15:00 av Isabel Håkansson
Alltså, dagens ridpass - jag är kluven. Hur kan en häst gå från att vara som en seg kola till att bli så pigg att det knappt går att hålla i eller att man flyger fram som på en dressyrhäst? Fråga Snobben, han kanske har nåt vettigt svar på det.. haha. Idag hade jag nämligen planerat att rida bort till en klätterbacke och rida upp & ner för den ettpar gånger, i skritt då eftersom marken var stenfrusen. Dem planerna sprack dock ganska fort då jag hoppade upp och Snobben bokstavligttalat smög fram och stannade ca varannan meter? Alltså WHAT, tänkte jag. VARFÖR? 
 
Efter att tag iallafall när vi kommit en bit ifrån stallplan och Snobben fortfarande smög på i sitt snigeltempo så delade sig vägen och jag tänkte, okej - jag låter Snobben bestämma väg härefter. Och mycket riktigt så svängde han av till vänster, det vill säga vägen bort ifrån klätterbackarna. I samma sekund som han klampade in i den nya riktningen bort mot ett litet område så blev han pigg, trippig och stark som en oxe. Underlaget var hyfsat så jag lät honom trava några meter åtminstone.. och vilken jäkla trav han hade! Helt underbar, som att sväva på moln och jag som red barbacka rörde mig inte en millimeter. 
 
Under vår ridtur därefter iallafall så hoppade han både diken och "pulsade" i snö på ett oplogad gärde, vilket han tyckte var galet kul! Jag undrar fortfarande varför han var så seg på vägen mot backarna..? Om han tycker att den ridslingan är allmänt tråkig, om underlaget är annorlunda där eller nåt annat? HM.. 
 
Söt är han ju, iallafall ↓
Min mysiga, underbara och alldeles egna Snobben. Shit, vilken speciell liten indvid han är. Kort sagt. Alla skulle behöva nån som honom, då skulle ingen vara olycklig ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Isabel, vad tycker du om..? // SVAREN.

Publicerat 2014-12-29 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Innan ni kollar på videon så lägg märke till några saker:
 
1. Vi svarade aldrig utförligt på mobbnings-frågorna. Mobbning är HEMSKT och vad Sandra menar när hon säger "vad finns det att tycka" så menade hon något i form med att det inte går att tycka annat än att det är just, hemskt.
 
2. Jag tycker alltså tumme ner på frågan kring "äkta päls" det framkommer inte speciellt bra i mitt videosvar, tycker jag.
 
3. Jag skulle inte kunna äga en travade bara för att dem inte är mina typer av hästar att rida, helt enkelt! Sen är travare oftast väldigt "heta på gröten" vilket jag skulle tycka blev jobbigt i längden. Men som sagt, superfina hästar!
 
4. Jag var nyduschad och superful, haha. Men det bjuder jag på!
 
Nu - enjoy the videos. 
Publicerat i Allmänt,

Svaren uppladdade & fransarna fixade..

Publicerat 2014-12-29 kl. 14:29:10 av Isabel Håkansson
Hej på er, äntligen! ♥ Nu är dagens alla måsten utförda och jag har resten av dan ledig, så härligt! Och innan jag kickar igång det här inlägget så ber jag uppriktigt och ärligt om ursäkt för att svaren inte kom upp igår, jag ihop med Märta och Sandra spelade in svars-videon.. men sen blev det inte att dem kom upp direkt på bloggen bara. Men håll utkik, om nån halvtimme eller två så är svaren uppladdade här. Vi disskuterar SD, näthat och en massa annat. Jag är 100% ärlig och jag inväntar kommentarer ifrån er efter att ni kollat på klippen.. 
 
Anyhow, igårkväll så sov Sandra och Märta över här och vi hade en rolig och mysig kväll ihop! Vi gjorde inget speciellt, men det kan vara skönt det också ibland. Vi somnade sent och därför var det tungt att gå upp imorse när klockan ringde, men upp och in till stan kom vi iallafall. Jag hade ju tid hos frisören för att fixa fransarna vid 11:45, så vi var i stan ganska exakt en timme innan för att få tid att kolla runt inne på affärena litegrann innan jag hade min franstid. 
 
Det var såå skönt att få fylla på fransarna, dem var jätteglesa innan och jag hade ångest eftersom det såg så konstigt ut, hehe. Men nu är dem påfyllda iallafall och jag är lika nöjd som vanligt! Nu väntar stallet men innan dess ska jag göra upp en brasa och rasta hundarna.. vi hörs later on. 
Åh, visst är det FÖR fint med långa ögonfransar? I totally love it! 
Publicerat i Allmänt,

Morgonshopping

Publicerat 2014-12-29 kl. 11:35:00 av Isabel Håkansson

Publicerat i Allmänt,

-16 grader och en pigg ponny.

Publicerat 2014-12-28 kl. 19:18:41 av Isabel Håkansson
Äntligen lite tid för bloggen, som jag längtat! Dagen idag har bara bestått av en massa packande, nu är snart hela rummet färdigt och jag har hittills slängt 2 stora sopsäckar med bara en massa skräp & saker jag inte använder. Så här och nu lovar jag mig själv att: Aldrig mer spara på saker "bara för att" då det blir så ofräscht i längden. Resterande av tiden har jag hängt i stallet med mina två bästishästar.
 
16-minusgrader visade termometern när vi var ute och red, vilket är heeelt insane. Så med tanke på den enorma kylan så blev det bara skritt idag för båda hästarna, det är inte bra för dem att anstränga sig i sån här kyla. Snobben som förövrigt är g.a.l.e.t pigg just nu satte jag på en snodd på lösaste inspänningen (som vanligt) och jobbade mycket sidvärsrörelser. Det blev en uteritt på nån kilometer eller två, inte långt eller ansträngande överhuvudtaget men bättre än ingenting. 
 
Snobben frustade som en tok och var riktigt lösgjord och vitlöddrig runt munnen när jag hoppade av, han jobbar på riktigt bra under varje pass och omvandlar sin överskottsenergi till grym koncentration under arbete istället. Han är så otroligt fin just nu, som att skära i smör 4real. Imorgon hoppas jag på ett något mildare väder så att jag kan ut och galoppjobba honom lite, det behövs! 
Ser ni Philips nya schabrak på första bilden? Syrran köpte i strl full, så det är ju som ni kan se något för stort för lillen.. Det braiga är ju dock att Snobben kommer kunna låna det! *blink*
Publicerat i Snobbens ridbok,

Ett sommarminne #tbt

Publicerat 2014-12-28 kl. 16:50:00 av Isabel Håkansson



Åh, vad jag minns det väl. När jag och Märta satte oss på ett tåg upp till Östersund för att träffa vårt underbara såkallade "Tanne-gäng" som vi träffade i nån timme på horse-show året 2012. För vissa kan det låta helt galet att åka över 60 mil och spendera flera nätter med en grupp människor som vi träffat så pass lite som vi hade gjort, i nån timme för 2 år sen. Men aldrig någonsin i hela mitt liv har jag klickat så bra med personer jag trots allt träffat så lite. Det känns som om vi känt varandra större delen av livet, liksom. Världens bästa tjejor!
 
Det är helt galet hur mycket vi hann göra och uppleva under dem 4 ynka dagarna vi hade ihop, långritt, gå på bio, se Jonna ramla i sjön med kläder, mobil och skor, hitta en studsmatta och helt random börja hoppa på den, se på fotbolls-cup, gå på fest, spendera en natt ute hos Tilda i Nälden.. eller varför inte ta upp när jag tappade min plånbok på en buss med över 1000 kronor löst i och vi alla panik ringde runt, när vi käkade på Max mitt i natten eller när alla köpte med sig godis och satt vid hamnen.. gud, vad jag saknar det. Sommaren 2014 alltså, vilka avtryck den lämnade. Jag kommer alltid att minnas sommaren som var på både gott & ont!
Publicerat i Allmänt,

Vi hörs later on.

Publicerat 2014-12-28 kl. 13:40:52 av Isabel Håkansson
Det här blir en stressig dag, helt klart. Jag ska iallafall sätta mig och spela in svaren från "Isabel, vad tycker du om.." senare idag så det kommer upp, precis som jag lovade. Stay tuned bloggers. 
Publicerat i Allmänt,

Mys dag och nu- kompishäng.

Publicerat 2014-12-27 kl. 16:47:58 av Isabel Håkansson
GASH, vilken mysig dag det har varit. Verkligen. Jag har varit över och lämnat kaninerna i deras nya hem, vilket kändes sorgligt men ändå otroligt bra. Det fanns fler både kaniner och marsvin där och alla dem bor ihop inuti en liten stuga, så fint och såå mysigt. Dem bor princip vid stallet så jag får hälsa på när jag vill! Jag har haft kanin i 6-7 år, så det kommer kännas tomt att inte längre behöva gå upp varje morgon, eftermiddag och kväll för att mata och gossa med dem.. men det känns bra ändå... som sagt. 
 
För nån timme sen hoppade jag in i duschen och har nu sminkat på mig litegrann, borstat igenom håret och satt på mig nya, rena kläder. Visst är det så skönt att bara få vara hemma och mysa runt i mjukisdress, en stor knut på huvudet och varma tofflor på fötterna en hel dag, men jag är alltid lika tacksam så fort jag får komma ut och träffa lite folk. Vilket jag ska göra ikväll! Jag ska över till en kompis och sover även kvar där ikväll, så när det här inlägget är publicerat så loggar jag ut ifrån bloggen för sista gången idag. 
 
Förresten, jag vill tacka alla er som snapar, mejlar och skickar meddelanden till mig. Det betyder mycket och jag blir helt varm i hjärtat när jag ser hur fina människor det är som faktiskt läser min blogg. Fina människor på både insidan & utsidan ♥ Ni äger!
Publicerat i Allmänt,

Mellandagsrean // mina inköp

Publicerat 2014-12-27 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Det här + en jättefin ljuslykta var vad som fick följa med mig hem igår ifrån mellandagsrean.
 
Jag är såå nöjd & känner mig rätt nöjd med allt jag har hemma nu. Och jag måste bara tillägga, kläderna ser SÅ mycket bättre ut när man har på sig dem, kan erkänna att dem ser otroligt fula ut på bild.. hehe. Anyhow, förhoppningsvis hinner jag ner på stan nån mer gång innan mellandagsrean är slut. Jag har ju b.la ett presentkort på hööks, så där ska jag gå in nån dag och fynda lite hade jag tänkt!
 
Hästarna skulle behöva lite B-vitamin och andra nödvändigheter, men det känns lite tråkigt att handla det med mitt presentkort liksom.. Jag hade mer tänkt att spendera det på nån snygg ridtröja, pannband eller nåt nytt schabrak med matchande lindor kanske? Hmm.. 
Publicerat i Allmänt,

Isabel, vad tycker du om..?

Publicerat 2014-12-27 kl. 12:02:00 av Isabel Håkansson
Fortsätt meningen så svarar jag i en video imorgon, och det lovar jag med handen på hjärtat!
 
1,2,3 GO!
Publicerat i Allmänt,

Lördagsmornar.. love.

Publicerat 2014-12-27 kl. 10:44:24 av Isabel Håkansson
Godmorgon ♥ Hur mår ni, idag? Själv mår jag toppenbra! Solen lyser, det är lov, hästarna mår bra, jag har grymma kompisar kring mig, jag flyttar om nån vecka, jag har världens bästa föräldrar och livet känns GRYMT. Det är sånahär perioder i livet man verkligen ska ta vara på, för man vet aldrig vad som väntar bakom hörnet, right? Och även om det känns hemskt att veta, så tycker jag livet är ballt ändå.. jag menar, det blir ju vad man gör det till. 
 
Anyways, den här morgonen har varit min första sovmorgon det här lovet. Skönt eller vad? Jag vaknade halv 10 och låg och drog mig tills nu, gossade med hundarna, läste bloggar och lyssnade på lugn musik. Idag är jag stall-ledig och tänkte därför ägna den här dan åt att packa inne på mitt rum, blogga och bara ta det allmänt lugnt. Sen ikväll åker jag nog hem till en kompis och sover där, hoppas på det iallafall! 
 
Hihi, vet ni vad jag ska gå ut och göra nu? Fota alla saker jag köpte igår, prova lite utav kläderna och testa allt smink - såå kul! Och nej, jag testade inget utav klädesplaggen jag köpte igår utan körde helt och hållet på magkänslan och att dem ska passa.. wish me luck! 
"Positive things happen to positive people"
Publicerat i Allmänt,

Sa nån mellandagsrea?

Publicerat 2014-12-26 kl. 18:08:04 av Isabel Håkansson
Nu är jag såå trött i benen, huvudet och fötterna framför allt. Jag har varit vaken sen klockan 8 imorse och har sprungit runt hela västerås (känns det som) med en massa kassar och det var ISKALLT ute. Men, vet ni? Dagen har varit helt underbar, trots allt. Jag umgicks med Sandra och saknade Märta, skrattade och shoppade massor. Nu har jag princip inhandlat allt nödvändigt, tror jag..? Det brukar ju dyka upp nya nödvändigheter varje dag, hehe. Imorgon kommer det upp lite bilder på vad jag köpte idag, grymt nöjd är jag! 
 
Stallet står näst på listan. Jag har tänkt trimma Snobben i 30-35 minuter i paddocken över lite bommar för variationensskull. Massa galoppjobb och skritt, då det är dem gångarterna Snobben behöver ridas igenom som allra mest i. Traven har jag kämpat med så otroligt länge, så nu är han ÄNTLIGEN loss där. Meeen när jag lägger så stor vikt i att få igenom Snobben i traven så halkar vi istället efter i dem andra gångarterna, alltid ska det vara något. Haha. 
 
Kameran är nerpackad och jag har satt på mig dem varmaste kläderna man kan tänkas hitta. Jag hatar att frysa och tänker därför inte utsätta mig för det, punkt & slut. Innan jag säger hejdå för den här gången så vill jag passa på att säga förlåt för den tråkiga uppdateringen idag, jag är tillbaka ordentligt imorgon igen! 
Sandra & Märta idag ♥↑
Publicerat i Allmänt,

Mot alla odds ♥

Publicerat 2014-12-26 kl. 15:25:00 av Isabel Håkansson
Mot alla odds, jag och min Snobb. Vi har inte lyssnat på nån annan utan istället bara kört vårt egna race. Jag är stolt över honom, över mig. Över oss och vår resa. Som vi kämpat.. så många minnen vi skapat.
My one and only, föralltid.
Publicerat i Allmänt,

Bloggtips - first impression.

Publicerat 2014-12-26 kl. 13:30:00 av Isabel Håkansson
♥ Designen. Designen ska vara simpel, snygg och framför allt - personlig. Snygga animeringar eller redigeringar med nån snygg text brukar vara supersnyggt. Sen är det även väldigt viktigt att designen innehåller nån form av information om dig själv. Namn och mejl-adress är ett måste. 
 
♥ Skriv personliga inlägg där din "röda tråd" framträder tydligt. HUR jobbigt är det inte att läsa en blogg som inte har nån röd eller ett huvudämne? Eller jobbigt kanske är fel ord.. snarare dötrist. Det är inte förrän man hittat sin passion i livet och skriver om det som bloggen kan bli levande och som allra mest personlig. 
 
♥ Uppdatera ofta. Går du in på en ny blogg och ser att senaste inlägget är skrivet för 2 veckor sen, blir du då sugen på att börja följa bloggen? Inte jag, iallafall. Jag klickar mig snarare ut på bloggen direkt och lägger den inte på minnet överhuvudtaget. 
 
♥ Mycket egentagna, varierande bilder. Okej, vad vore väl en blogg utan bilder? Trist, grå och allmänt död. Actually. Bilder i alla former, oredigerade som redigerade, mobilbilder som kamerabilder - det ÄR viktigt. Bara att läsa ett inlägg utan bild/bilder blir tråkigt och man kan inte leva sig in i bloggen riktigt fullt ut om den inte innehåller bilder..
 
♥ Försök att ha nånting utöver det vanliga.. Den här punkten är svår att nå upp till. Men en blogg som har nånting utöver det vanliga, det kan vara en skrikig färg i designen eller ovanliga typsnitt.. det sätter sig i huvudet direkt iallafall. Jag kommer t.ex ihåg en blogg som jag klickade in på i somras, den hade en stor, skrikrosa ipod i designen som spelade upp en massa "sommar-hits" låtar. Det var utstickande och ballt. 
Publicerat i Allmänt,

Tidig fredagsmorgon.

Publicerat 2014-12-26 kl. 08:42:00 av Isabel Håkansson
My morning. 

Godmorgon, hörni! Idag är jag uppe tidigt för att hinna göra mig i ordning, mata djuren och käka frukost innan jag ska iväg för en shoppingdag i grannstaden. Det är första dagen av mellandagsrean och jag är såå taggad på att få med mig en massa snyggt hem, verkligen. Plånboken är full med presentkort och pengar efter julaftonsdagen, så det äääger! 
 
Och på tal om julklappar, vad tycker ni.. ska jag visa upp vad jag fick? Jag fick så fina presenter och jag är nöjd över alltihop. Därför smärtar det lite i hjärtat att veta att det finns barn som inte fick nånting, eller spenderade julaftonskvällen inne på sitt rum med en stor klump i magen för att föräldrarna dricker sprit. Jag skulle vilja bjuda hem varenda en av dem, ge dem julklappar och julmat för att sen garantera dem att ingen alkohol dricks i vårt hus.. ♥ Världen är så orättvis, och när barn behöver känna rädsla inför en högtid som ska vara årets mysigaste stund så blir jag arg och ledsen. På riktigt. 
 
Med det sagt så, nej. Jag tänker faktiskt inte visa vad jag fick i julklapp, ni får nöjda er med att jag säger att jag fick en massa fint och välbehövligt - thats it. Nu ska jag börja sminka mig, värma på plattången och ta fram lite kläder. Vi hörs senare hörni, love u all. 
Publicerat i Allmänt,

Glittrande snö på en pigg ponny!

Publicerat 2014-12-25 kl. 20:08:53 av Isabel Håkansson
Alltså, dagens ridpass - KILL ME vad mysigt det var. Snobben var jättepigg och glad, lite jobbig till en början då han var rädd för allt och ingenting.. Meeen det gick över och så hade vi istället världens mysigaste ridtur! :D Snö kan faktiskt vara en enorm mysfaktor dagar som dessa, då man får chansen att rida i solljus. Bättre blir det ju med tanke på att Snobben älskar snö och alla dess principer, jag har kommit på honom flera gånger då han ligger och rullar i stora snödrivor i hagen. Han blir så glad när det snöar och drar alltid med mig till varenda liten snöhög när vi är ute & går, min lilla bebis. 
 
En sak dock som blir ett STORT minus under vintrarna för oss, eller iallafall det här året är att Snobbens vintertäcke gör att Snobben blir elektrisk.. eller alltså, ger ifrån sig stötar. Det har hänt flera gånger nu att det blivit en stöt när jag rört Snobben, och han blir lika rädd varje gång.. Jag vill ju verkligen inte att han ska tro att jag medvetet ger honom stötar som nån form av bestraffning och jag får alltid stå och samla mod innan jag vågar röra honom i ansiktet utifall att han skulle få en stöt.. Har ni haft det "problemet" och isåfall, hur tusan gör man för att undvika alla stötar? 
 
Jag satte på mig tjocka vinterhandskar idag bara för att på så sätt kunna undankomma stötarna, MEN dem kom ändå.. Alltså, vad sjutton liksom? 
 Bilder ifrån vår mysiga ridtur, ser det inte heeelt underbart ut? 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Utrustning, yum.

Publicerat 2014-12-25 kl. 15:45:52 av Isabel Håkansson
 
Riktigt rolig fråga för en utrustnings-älskare som mig. Hästsaker är så himla snygga, men såå dyra. Tyvärr. Men fick jag gå loss på vilken utrustning jag ville, just nu, så skulle det vara detta ↓
 
Kingslandväst. Har alltid velat ha en sån väst, men har aldrig köpt eller ens frågat mina föräldrar om västen. Priset är saftigt men västen är fortfarande GALET snygg. Hade den kostat sisådär 1000 kronor mindre så hade den varit min för längesen.
 
Kinslandpannband. Jag har en mössa ifrån kingsland redan, den kostar princip lika mycket som pannabandet på bilden - omkring 600-700kr. Priset är om ni frågar mig helt crazy, jag menar.. ETT pannband för 600-700 kronor? Är pannbandet gjord i guld eller något? 
 
Iceviber. Hur bra skulle inte detta vara emot Snobbens ben, liksom? 
 
2 pannband, ett ifrån ps of sweden och ett ifrån Gold Medal. Pannbanden skulle klä Snobben helt perfekt, han passar i vita/silvriga/guldiga pannband. Min prins! 
 
Hjälm ifrån John Whitaker. Jag har redan min drömhjälm, en samshield med swarowski kristaller, MEN John Whitaker hjälmen skulle sitta så sjukt bra på mitt huvud under dressyrpass och/eller på framtida dressyrstarter.. *dröm. 
 
Spooksjacka. Hur sjukt snygg är den inte, egentligen? GALEN. 
 
Soft up pro - beige. Jag har redan ettpar soft up pro's, men det skulle aldrig skada med ettpar till i en annan färg.. eller? ;) 
 
Verdus benskydd. Har allltid tyckt & kommer alltid att känna en enorm kärlek till dessa skydden, no matter what. Har enda sen jag gick på ridskolan dregglat över dessa skydd, så himla snygga!
 
Rambo skritt-täcke. Inget dyrt täcke egentligen, men nånting som jag aldrig tagit tummen ur och köpt.. tråkigt nog. Snobben har ju ett vanlig fleece-täcke ifrån rambo (samma färg som skritt-täcket på bilden) och han bär upp det såå fint. 

Vad skulle ni köpa om ni fick gå loss på vilken utrustning ni ville om ni hade gränslöst med pengar? 
Publicerat i Allmänt,

Självförtroendehetsen..

Publicerat 2014-12-25 kl. 14:00:00 av Isabel Håkansson
Man ska ha bra självförtroende hit och våga stå upp för sig själv dit. FINE, det räcker nu. Alla har inte självförtroende upp till skyarna, tycker att allt man själv gör är bra eller vågar gå fram till skolans tuffaste gäng för att häva ur sig vad man egentligen tycker och tänker. Och med "alla" så menar jag ca 75% av alla Sveriges ungdomar, i dagens läge. För hur lätt är det egentligen att bygga upp ett bra självförtroende och en grym självkänsla när allting utanför ramen där allt ska vara perfekt, är helt åt helvete fel? 
 
Jag talar utifrån mig själv när jag skriver det här inlägget, för jag vet hur det känns att ha ett självförtroende som bokstavligttalat ligger i botten men man fortfarande vill framstå som stark på egen hand. Jag har tänkt mycket på det här, självförtroendehetsen, och ju mer jag tänker på det, desto mer frågetecken ploppar upp i huvudet på mig. För HUR fel kan det vara egentligen, att visa sig själv svag? Inget fel alls. Actually. 
 
I mina ögon så är man självsäker om man vågar visa sig sårbar, erkänna att man praktiskt taget är nere på botten, behöver hjälp. Stöd. Nån att luta sig emot. DET är att vara stark och självsäker i mina ögon. DET är att ha bra självkänsla, om ni frågar mig. Att fråga sig själv - hur mår jag egentligen? För att sen erkänna för omvärlden och alla runt omkring att man inte mår bra, är ren och skär självsäkerhet. För om vi vänder på steken, hur många vågar erkänna? Hur många lägger inte på ett fejkat smile och tar livet i en klackspark trots att det känns som att hela världen rasar samman mitt framför ögonen på en när väckarklockan ringer? Tänk efter en gång.. 
 
Självklart, så ska man sträva efter att må så bra som möjligt och att kunna vara stark. Men är man på botten så är det en process och nånting man måste bygga upp, självförtroende kommer inte genom en fingerknäppning.. kom ihåg det. 
Remind yourself that it's okey not to be perfect.
Publicerat i Allmänt,

Dagens planer!

Publicerat 2014-12-25 kl. 09:20:00 av Isabel Håkansson
♥ Gå upp tidigt för att kunna ha en lugn morgon.  Check! 
♥ Ta in kaninen och mysa med honom en stund framför en serie. 
♥ Blogga, spela in videos och uppdatera syrrans youtube-layout litegrann. 
♥ Stallet, rida ut Snobben och skrittjobba en massa. Kravlöst i trav och galopp! 
♥ Hem, packa vidare på mitt rum. 
♥ Duscha, hoppa i myskläder och bara ha vääärldens lugnaste kväll. 

Mitt jullov är så lugnt, men sååå skönt. Det är så himla mysigt att bara kunna hänga hemma om kvällarna, starta dagarna med att klicka på en serie, mysa med djuren, rida ut i dagsljus med gassande sol och glittrande snö, blogga i mängder, umgås med familjen och bara VARA. Det är så sällan jag bara kan strosa runt hemma, det händer kanske 1 gång i månaden annars liksom.. 
 
Hur ser dagens planer ut för er, bloggers? Nåt roligt inplanerat med vänner? Hoppträning med hästen? Tell me about it! 
Ett ord för den här morgonen: MYS.
Publicerat i Allmänt,

❄ Julbilder på mig, syrran & hästarna ❄

Publicerat 2014-12-24 kl. 17:19:41 av Isabel Håkansson
Världens finaste varelser, no matter what. 
 
Shit hörni, vilken bra jul jag haft. En dag som länge varit en börda för mig att tänka på och ha i huvudet, har visat sig bli en helmysig och grym dag. Jag visar upp mina julklappar i ett inlägg imorgon.. promise u. Än är inte julen över, ta vara på den ♥
Publicerat i Allmänt,

På julafton ska man vara snäll..

Publicerat 2014-12-24 kl. 08:45:00 av Isabel Håkansson
... och därför tänkte jag nu lyfta fram några utav ERA bloggar! Ni som kommenterar och är så otroligt snälla emot mig, jag är evigt tacksam för det ska ni veta
 
Den här tjejen skrev ett så gulligt meddelande till mig igår, snapade och var bara allmänt positiv, gullig och snäll. Hon driver en jättefin blogg med grymma fotografier, kolla in hennes blogg HÄR!
 
Denna tjej brukar kommentera lite då & då, och självklart kikar jag då även in på hennes blogg. Hon har en urgullig häst och en bra skrivförmåga, vilket alltid gillas! Jag tycker absolut att ni ska ta er tiden att gå in på hennes blogg.
 
Hon som har två utav dem sötaste hästarna jag sett utan att överdriva, driver DENNA bloggen och brukar även hon vara inne här och kommentera lite sporadiskt då & då. Alltid positv och grymma åsikter, checka in hennes blogg!
 
Bloggkompis, helt klart. En jättesnäll och gullig tjej med hjärtat på rätt ställe, helt klart! Hennes blogg kretsar kring henne, hennes häst och på det skrivs det ut en massa grymma åsiktsinlägg, pepping och delas braiga foton! Ni hittar hennes blogg HÄÄÄR!
Publicerat i Allmänt,

Dan före dopparedan

Publicerat 2014-12-23 kl. 19:53:48 av Isabel Håkansson
Just nu, så ootroligt uttråkad ↑

Hej på er ♥ Shit, vilken lång dag det har varit! Och med tanke på att jag fixade stallet imorse redan klockan 8 så har jag haft jättemycket spilltid, eller aa.. princip hela dan på mig att göra annat. Vad gör man hästfria dagar, egentligen? Tiden blir så överflödig, hehe. Hur som helst, vid klockan 12 ungefär så mötte jag upp Sandra och så gick vi till gymmet. Vi pressade mest en massa ben och sprang på spingbanden, men vi testade på dem flesta maskiner. Det var jättekul att gymma faktiskt! Speciellt ihop med en så bra kompis som Sandra.
 
Vi var klara runt halv 2 och sen dess har jag bara legat i soffan, läst bloggar, sett serier och druckit aloevera-dryck. Såå skönt, MEN uttråkande i längden. Nu är iallafall pappa snart hemma och vi ska göra i ordning en god middag, förbereda inför morgondagen och bara mysa. Imorgon är det julafton, hörni.. Shit. Ska jag vara ärlig så har jag inga julkänslor alls & ser knappt fram emot det. Min första jul med skilda föräldrar ju, det kommer kännas i hjärtat och vara ovant. Men den här högtiden är till för att vara mysig, så det ska den bannemig bli också!
Publicerat i Allmänt,

Snapa mig?

Publicerat 2014-12-23 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
Huuur kul vore det inte om några utav er (ni som vill) snapade mig? Eller om vi började snapa rättare sagt? Live videos och bilder på Snobben, eller varför inte på lilla Philip? ;) Jätteroligt om ni frågar mig! 
 
Min snap: Isabelhakansson
 
Publicerat i Allmänt,

Låtar som kommer att påminna mig om 2014..

Publicerat 2014-12-23 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Skratt, svek, tårar, rädsla, lycka & hopp. 2014 - tack som F*N. För allt. För alla upplevelser, händelser och bravader som varit jobbiga MEN fått mig växa otroligt som människa. Jag kommer skåla in 2015 med en splittrad familj, en klump i magen tack vare det kommande gymnasievalet och separationsångest inför att lämna huset jag princip växt upp i. Men vet ni? JAG ÄR SÅ LYCKLIG ÄNDÅ. För jag har världens bästa kompisar, världens bästa föräldrar och världens bästa liv. 2015 - I'm soooo ready for ya.
Publicerat i Allmänt,

En stallmorgon

Publicerat 2014-12-23 kl. 10:21:00 av Isabel Håkansson
Imorse väckte mamma mig vid 8 på morgonen (!!!), dock var jag uppe på en sekund och hoppade i stallkläderna för att kunna få skjuts till stallet, hehe. När jag kom fram till stallet iallafall så hade alla hästarna precis fått gå ut, så jag satte igång att mocka på en gång. Jag fyllde på en extra kärra med halm åt båda hästarna så nu är det superfluffigt och mysigt inne i deras boxar, det är dem värda ♥
 
När stallet var fixat och jag hade skrubbat vattenhinkarna, packat hö och sopat så gick jag ut till hagen för att hälsa på dem små ponnypojkarna. Tror ni inte att det första jag ser är Snobben som kommer galopperandes upp för den lilla kullen i hagen med Philip tätt bakom? JO. Jag blir så varm i hjärtat av dem, på riktigt. Vi satt och gosade i 15-20 minuter, bara vi tre. Samtidigt som jag känner hur jag stormtrivs när jag är kring dem så känner jag även en enorm stolthet. Om inte minst över Snobben som har blivit så otroligt lugn och harmonisk, säker i sig själv och vågar ta plats. Han har hittat sin plats i livet & jag är så stolt över honom för det. 
 
Mina hästar, mina allt. Ärligttalat så vet jag inte vad jag hade gjort utan dem i mitt liv. Lycka, glädje, tillit och harmoni - så beskriver jag vårt vänskapsband till varandra. LOVE.
Haha, den nedersta bilden är inte vacker nånstans.. Meeen, jag bjuder på den. För där ser ni både Philip, mig och Snobben i en och samma bild denna morgonen. 
Publicerat i Allmänt,

Ett avstämmarpass, check √

Publicerat 2014-12-22 kl. 19:45:03 av Isabel Håkansson
Galet fina ponny, jag kan stirra mig blind! 

Som ni ser på bilden ovan, så lindade jag Snobben på alla 4 ben idag och satte på honom ett matchande schabrak med orange passpoal - bara för att jag kände att jag ville lyxa till det lite. Sen gjorde jag det också litegrann för att det skulle kännas åtsminstone liiite bättre att rida på en halvhård ridbana.. Hur som helst, idag körde jag ett riktigt avstämmarpass och checkade av gas, broms och dagsformen i allmänhet. 
 
Snobben var sjuuukt pigg idag, okoncentrerad och minsta lilla ljud fick honom att bränna iväg i en jäkla fart. Men det är minst sagt förståerligt med tanke på hur pass lugnt han får gå nu pågrund av underlaget, så jag lät honom springa sina små sträckor tills han saktade av själv, klappade om honom på halsen och lät passet fortsätta därefter. Ingen bigdeal at all, liksom. Jag satte på snodden och red med den på lösaste bara för att ha nåt form av grundligt stöd efter att jag travat fram honom, vilket gick jättebra. 
 
I skritten och traven är han helt okej lösgjord, galoppen är lagd lite åt sidan nu då jag helt enkelt inte har möjlighet att kunna galoppera nånstans.. Antingen är det blank is eller stenhårt, knögligt och gropigt. Mamma har inte heller möjlighet att köra mig till ridhus nu med tanke på att flytten är i full gång, vilket SUGER. Men jag kämpar på ute i kylan, allt jobb kommer trotsallt löna sig i slutändan, det är jag helt säker på. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Inga ridvästar?

Publicerat 2014-12-22 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
Den här frågan damp ner i min kommentarsbox igår under kvällen. Och mitt svar blir kort och gott - jag rider aldrig med väst om jag inte tvingas till det. ALDRIG. För det första så får jag otroligt ont i ryggen av att rida med väst, varför vet jag inte, men ryggen smärtar i flera timmar och ibland dagar efter att jag ridit ett pass med säkerhetsväst. För det andra så blir jag mycket mer flexibel, följsam och i allmänhet mer bekväm utan ridvästen på.
 
Ni ska veta att Sandra som red Pepsi på några bilder jag la upp igår princip alltid rider med väst, hon hade bara inte möjlighet att ta med den just den här gången. Så ska ni gnälla och berätta hur farligt det är att rida utan väst så skriv det riktat åt mig och inte åt Sandra, tack! Nu vet ni iallafall hur det ligger till och tro mig, JAG VET att jag egentligen borde rida med väst. Men det blir inte så bara.. helt enkelt. Jag är för bekväm och van vid att rida utan, hehe.
Publicerat i Allmänt,

Bloggtävling! - vinn ett egendesignat skal.

Publicerat 2014-12-22 kl. 11:24:00 av Isabel Håkansson
Vill ni vinna ett egen designat skal/skin hos caseapp, till värdet av 299kr? Då behöver du bara följa dessa enkla steg.. ↓
 
♥ Följ caseapp på instagram @caseapp.
♥ Gilla caseapp på facebook: HÄR
♥ Lägg upp denna bilden på din blogg/facebook/instagram och kommentera "jag är med" här nedanför. 
 
Tävlingen kommer att hålla på i 1-2 veckor, sedan presenterar jag vinnaren här för er. Lycka till! 
 
Publicerat i Allmänt,

Första lovdan - godmorgon!

Publicerat 2014-12-22 kl. 09:40:50 av Isabel Håkansson
Godmorgon världens goaste & finaste ni! ♥ Jag är så otroligt glad för allt kring bloggen just nu, jag klättrar i topplistan varje dag och statistiken går i en stadig kurva uppåt. Det känns inte jätteaktivt i kommentarsfälten MEN kommentarerna som kommer in är jättegulliga och endast positiva, vilket jag tackar och bockar för! Jag strävar efter att man ska kunna känna positiv energi när man klickar in på min blogg, känna igen sig i mina inlägg och ta del av en massa bilder, filmer och debatter.
 
Idag har jag båda hästarna själv eftersom pappa och syrran åker iväg på en dagstripp till Stockholm. Snobben ska ridas och Philip ska promeneras en rätt lång runda, det kan han behöva. Båda hästarna är faktiskt - trots det dåliga underlaget och alltför många ridpass i endast skritt - fina i formen just nu! Många tycker att shettisar ska vara lite tjocka och att det är en del av dess charm liksom, men jag mår bättre när jag ser att Philip är i en bra form. Det är hälsosammare för honom och han blir gladare hela han, hihi.
 
Nu - göra i ordning en kopp chocklad, bädda ner mig i soffan under en filt och slå på lite youtube-klipp. Vi hörs later on, puss på er.
Publicerat i Allmänt,

Lite bilder från igår..

Publicerat 2014-12-21 kl. 15:42:00 av Isabel Håkansson
Jag som rider på första bilden, Sandra på resten. 
 
Bilder ifrån gårdagen hihi, Pepsi var så oootroligt pigg när jag red. När Sandra hoppade upp så var han lite tröttare, men fortfarande så ville han princip bara galoppera. Söten! Det enda negativa är att det känns sååå hemskt att rida honom på pessoa-bett.. helt seriöst. Om han vore min egen skulle jag försöka lära honom att inte bralla så fort han får långa tyglar, hehe.
 
Och en sak till - tävlingen i samarbete med caseapp kommer upp imorgon istället. Nu har jag gjort mig redo inför en kväll i grannstaden och har inga planer på att blogga så mycket mer just idag, tyvärr. Men vi får se, kanske kommer ett kvällsinlägg upp åt er senare ikväll, men tävlingen som sagt får vänta tills imorgon! Puss.
Publicerat i Allmänt,

Helt underbart!

Publicerat 2014-12-21 kl. 14:12:44 av Isabel Håkansson


Publicerat i Allmänt,

Godmorgon ♥

Publicerat 2014-12-21 kl. 10:37:42 av Isabel Håkansson
Gooodmorgon, fina ni. Jag har haft världens mysigaste morgon tror jag närmare bestämt. Till frukost åt jag, pappa & Pernilla julbröd och drack rosa, skummig smoothie. Så gott! Den här dan är full av roliga saker att göra, först en mysig uteritt på Snobben med sällskap av Pernilla och Philip, fräscha till mig och sminka mig, åka till Västerås med pappa och Pernilla för middag, inhandling av dem sista julklappar och slutligen - bio.
 
Bloggen kommer att updateras till och från under hela dagen, så kom ihåg att kika in här med jämna mellanrum.. hihi. Som ett avslut på det här snabba, totalt ointressanta inlägget så tänkte jag be er om era bloggadresser. Jag letar nämligen efter nya, grymma, energisprudlande bloggar att börja följa och självklart kommer jag att slänga in en och en annan kommentar när jag ändå är inne och kikar. Comment down below ↓
 Kom ihåg ♥♥♥
Publicerat i Allmänt,

Lördag, älskade lördag.

Publicerat 2014-12-20 kl. 19:50:16 av Isabel Håkansson
Imorse vaknade jag tidigt utav att Alice, en av våra tre andra hundar, hoppade upp i sängen och la sig på min mage (?).. haha. Så jag låg och gosade med henne länge innan jag bestämde mig för att gå upp & kicka igång dagen. Jag åt en rätt snabb och enkel frukost, gav kaninerna mat, hoppade i stallkläderna och sedan gick jag raka spåret upp till stallet för att sätta igång med lite stallsysslor.
 
Idag hade jag 4 boxar att mocka, två hästar att rida, 12 höpåsar att packa och 3 hästar att rykta, så jag hade minst sagt fullt upp princip hela dan. Snobben blev den första hästen som jag tog in och började göra i ordning, han gick ett pass på den benhårda banan.. Jag hade inte tiden att rida ut så det fick bli ett lydnads pass i paddocken istället som sagt, i bara skritt. Det finns ju roligare saker att göra än att träna halter och tempoväxlingar i skritt liksom, men det är såå nyttigt och välbehövligt samtidigt.
 
När jag var klar med Snobben så flätade jag ihop hans svans, kratsade hovar, borstade av en snabbis och sedan kom Sandra som skulle rida Pepsi tillsammans med mig dagen i ära. Pepsi var SÅ pigg idag, alltså verkligen jättepigg. Han gjorde små glädjerus dem första galopperna och var bara allmänt glad, så himla kul! Efter mig så red Sandra och hon red honom på ett bra och mjukt sätt vilket gjorde Pepsi lugn och höll hans nerver i schack.
 
Lite synd är det faktiskt, att Snobbens ben är så pass känsliga för vilket underlag han rids på.. Rids han på ett för hårt underlag i nån annan gångart än skritt så blir han lite lätt svullen i bakbenen, jättedrygt är det. Men men, jag är supernöjd med dagen och imorgon blir det förhoppningsvis en uteritt i morgonsolen ♥
↑ 2 härliga bilder ifrån imorse ↑
Publicerat i Snobbens ridbok,

I samarbete med Caseapp..

Publicerat 2014-12-20 kl. 15:00:00 av Isabel Håkansson
♥ Inlägget skrivs i samarbete med Caseapp ♥

Igår fick jag hem ett litet paket på posten, nämligen mitt egengjorda designskal som jag fått i samarbete med Caseapp. Jag har faktiskt inget skal därifrån tidigare, och blev SÅ chockad när jag satte på skalet på min mobil. Så otroligt bra passform och bra skyddsmatrial för mobilen, verkligen. Sen var det dessutom väldigt lätt att på ett smidigt och snabbt sätt designa skalet på deras hemsida - www.caseapp.se. 
 
Jag valde att göra mitt skal i en leopardfärgad bakgrund och skriva "Dream" stort i mitten utav skalet. Anledningen till det är kort & gott att jag dagdrömmer exakt hela, hela, hela tiden. Jag älskar skalet och kommer använda det flitigt! Helt klart. Håll koll på bloggen under morgondagen, då har ni chansen att få designa ert drömskal och få det hemskickat helt gratis.. Stay tuned. 
 
Edit: Glöm inte att kika in på deras instagram-konto för inspiration @ caseapp. 
Publicerat i Allmänt,

Summering av året - 2014.

Publicerat 2014-12-20 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Jag kommer att skriva inlägg med rubriken "Summering av året - 2014" i 4 delar, alltså summerar jag tre månader åt gången. Låt oss nu kika tillbaka nästan ett år och kolla vad jag hade för mig då... 

Januari: 
 Snobben kollades upp och en hältutredning gjordes, det var nåt som inte stämde. Metacam och skritt hela januari ut princip.. I och med att Snobben var skadad så fick jag oootroligt mycket spilltid och tog igen mycket missad kompistid över långa fikor på stan och sleepovers. I början av januari åkte jag ihop med familjen även ner till en utav världens finaste paradis-öar - Tenerife. Det var heeelt underbart! 
 
Februari: 
 Snobben skrittades, skrittades och skrittades. Han blev alltmer rastlös och slängde till och med av mig en gång då han fick totalfnatt ute på ett fält, haha. Plugget svämmade över i skolan och en betydelsefull häst för mig tog sina sista andetag här på jorden innan han galopperade vidare till dem evigt gröna ängarna.. En rätt tråkig och basic månad, actually. 
 
Mars: 
 I mars bröt kaoset loss här hemma och jag mådde så otroligt, otroligt dåligt. Jag hade ångest dagarna i enda och älskade känslan av att få gå & lägga mig. Jag var sängliggandes och grät säkert i snitt 2-3 timmar om dan, livet sög. Var det nåt positivt med den månaden så var det att Snobben var mer glad och sprallig then ever before och jag genomförde en grönt kort kurs! Jag umgicks även mycket med kompisar för att dämpa min otroliga ångest, och jag är evigt tacksam till dem.. dem hjälpte mig så otroligt mycket ♥
Publicerat i Allmänt,

Stalltjej ut i fingertopparna..

Publicerat 2014-12-19 kl. 21:42:56 av Isabel Håkansson
Innan jag åkte till stallet idag så berättade mamma att veterinären varit ute och vaccinerat hästarna imorse, huh - tack för den informationen liksom.. haha. Så eftersom dem vaccinerades idag så fick dem vila, men pysslas om ordentligt ändå såklart. Båda ponnysarna fick sig en dusch och en redig omgång med alla borstar som man kan tänkas hitta i min ryktväska. Jag gick även igenom Snobben med liniment samt masserade honom, han slickade sig runt munnen, gäspade och visade på alla möjliga vis att han tyckte det var uuurmysigt och skönt. Gosen. 
 
Efter att jag var klar med mina egna ponnys så tog jag ut Pepsi i stallgången och borstade honom också. Han är SÅ mysig, fluffig och stor. Hans mule är princip lika stort som mitt ansikte och hans hovar är större än mitt huvud gånger 2, typ. Men han är världens snällaste, for real. Skulle inte göra en fluga förnär. Avslutade med att ge honom lite godis innan jag släppte in honom i boxen igen. 
 
När jag var klar med Pepsi så tog jag ut min sadel + hopp-plattan och smörjde rent det, fettade in stigläder och pysslade med det i över en halvtimme. Jag tycker att det är sååå mysigt att stå med radion på i stallet & höra hästarna tugga hö i bakgrunden medans jag själv smörjer utrustning eller annat. Mys, mys, mys - det beskriver min stallkväll. 
Ett lite för överredigerat collage, but I totally love it. Stallet, mitt andra hem och min trygghet i livet. Vad vore jag utan det, egentligen? 
Publicerat i Allmänt,

Vinnaren av dagens blogg!

Publicerat 2014-12-19 kl. 16:06:00 av Isabel Håkansson
... Grattis Anna! Du blev min vinnare ur dagens blogg, din blogg är supermysig! Nu tycker jag att alla ni ska kika in på Annas blogg och slänga in några kommentarer, hihi. Klicka HÄR!
 
Ni som inte vann nu, var inte ledsna. Snart kommer det att komma ut en riktig bloggtävling här på bloggen, men mer än så säger jag inte.. än så länge ;) Puss på er! 
Publicerat i Allmänt,

Inviger jullovet med..

Publicerat 2014-12-19 kl. 14:54:29 av Isabel Håkansson
Mitt jullov invigdes med mensvärk ifrån helv*tet.. Det tvingade mig att avboka min tid hos tjejen jag skulle fixa fransarna hos, the struggle with being a girl. Men jag är faktiskt riktigt, riktigt lycklig och glad ändå för att jag nu offeciellt har jullov! Direkt efter att jag fått mina betyg och kramat alla hejdå så drog jag och käkade pizza ihop med Sandra och Linn, och gav dem mig en varsinn julklapp och jag kunde inte bli mycket nöjdare! Bäst är dem ♥
 
Nu, efter att ha knaprat ipren i nån timme så ska jag bege mig upp mot stallet för att rida Snobben. Idag blir det en uteritt med mycket galopp, all överskottsenergi som Snobben gått och bärt på ska ur honom idag och jag är förberedd på en otroligt pigg och GLAD ponny! Så kul. Philip ska även han ridas ut lite senare ihop med syrran, gosen har haft lite vila den här veckan, men det var han värd. 
 
Förresten! Idag avslöjar jag vinnaren av "dagens blogg" som jag hade för ett tag sen, stay updated. Jag hade faktiskt helt glömt av den tävlingen.. men som sagt, idag ska vinnaren lottas fram! 
SÅ nöjd över mina julklappar ifrån Sandra & Linn, verkligen. Tack babes ♥♥
Publicerat i Allmänt,

Planer för helgen + idag.

Publicerat 2014-12-19 kl. 09:50:00 av Isabel Håkansson
           
Fredag (idag): Julavslutning i skolan, slutar tidigt och catchar upp med en lunch på stan med två bra efter att jag slutat. Ska även fixa fransarna och köpa in de sista julklapparna. Snobben ska ridas ut ikväll, mycket sidvärsrörelser och galopp! 
 
Lördag: Rida Pepsi och ev. Snobben också. På kvällen så ska jag hem till pappa, mysmys. 
 
Söndag: Trimma Snobben på ridbanan, lösgörande och fokus på att få loss honom ordentligt i galoppen. På kvällen så ska jag, pappa och syrran iväg till västerås för att käka middag ute på resturang och se på bio. 

Jag har en sååå mysig och bra helg att se fram emot, verkligen! Nu kör vi, JULAVSLUTNING!
Publicerat i Allmänt,

Ett val som skrämmer mig. Gymnasievalet.

Publicerat 2014-12-18 kl. 20:30:00 av Isabel Håkansson
"Vad ska du gå på för linje?" 
"Ska du gå kvar i Sala?" 
"Vilket gymnasium ska du gå på?" 
"Vad vill du bli i framtiden?" 
Jag känner hur magen smärtar till och världens största klump bildas när någon nämner ordet - gymnasium. Anledningen till det är för att jag inte har en blekaste aning om vart jag ska gå eller vilket specifikt gymnasium jag ska gå på.. inte EN blekaste aning. Hela tiden har planen varit att sälja Snobben den här våren, våren 2015, våren då jag söker in till mitt utvalda gymnasium. Men ärligt, jag är inte redo. Jag är inte redo att släppa iväg Snobben nu, mina föräldrar har skiljt sig för lite mer än ett halvår sen och jag behöver min Snobb.. verkligen. 
 
Sala, det är inte min typ av stad. Alls. Alla känner alla, snackar skit och ordet "grupperat samhälle" är bara förnamnet för den här staden. Nope, jag vill inte gå i skolan 3 år till här. Jag vill bort här ifrån, flytta till Uppsala eller Stockholm. Men, då faller vi tillbaka till det här med Snobben. Att jag skulle hinna med honom när jag går i skolan flera timmar bort finns inte på världskartan och jag VILL INTE sälja honom. Det är det sista jag vill göra i livet, eller iallafall just nu.. Notera, det sista jag vill göra. 
 
Frågan är vad som väger tyngst - en oförstörbar vänskap eller att få börja på en ny skola i en ny stad, vilket varit en dröm för mig länge..? Jag är sååå kluven. Verkligen. Liksom, våren är ju snart om bara några månader, aldrig att jag säljer Snobben om bara några månader? Nej, alltså bara nej. 
 
Jag har princip redan bestämt mig för vilken linje jag ska gå, jag vill gå samhällslinjen med inriktning juridik vilket är en högskoleförberedande linje. Egentligen, innerstinne, så längtar jag jättemycket till gymnasiet. MEN att ständigt bli påminnd om att jag kanske kommer behöva sälja min älskade ponnybus skär ordentligt i hjärtat, vilket gjort att jag blivit helt anti mot gymnasie-snacket. HELT ANTI. 
Mitt fina hjärta, vad ska jag göra? 
Publicerat i Allmänt,

En paus, en välbehövlig sådan.

Publicerat 2014-12-18 kl. 19:50:05 av Isabel Håkansson
Åh, jag hittade en massa både roliga saker när jag rensade inne på mitt rum idag. B.la hittade jag mitt tagelarmband som jag började med för väldigt längesen men aldrig gjort klart, en gammal sovenier ifrån Tenerife, pengar, smycken, ett presentkort på 500kr (!!) som jag aldrig ens rört utan det låg kvar i presentasken som jag fick på min 15-årsdag och en massa annat kul. Härmed lovar jag mig själv att INTE samla på mig så otroligt mycket skräp i mitt nya rum sen, det blir så proppat i exakt alla lådutrymmen och bara allmänt ofräscht.
 
När jag packat, sorterat och slängt en massa saker inne på rummet iallafall så spolade jag upp badvatten, kletade på en ansiktsmask och la mig i badet för att bara slappna av, kolla nåt avsnitt av min favoritserie och bara vara. Släppa allt och bara njuta av stunden, liksom. Efteråt duschade jag länge och nu mina vänner är jag redo att pumpa ut lite grymma inlägg åt er. Inlägget om gymnasiet ska skrivas och lite annat - let's do this. 
Min kväll i en bild hihi, GOSH vad det är utmattande att packa lådor och städa, egentligen.. helt slut är jag.
Publicerat i Allmänt,

Att lägga ner hela sin själ i en annan individ..

Publicerat 2014-12-18 kl. 16:20:00 av Isabel Håkansson
 
Jag blir så otroligt glad och varm i hjärtat av att se dessa bilder, för det ligger en hel historia bakom allt. Bakom mig och Snobben, och bakom vartenda litet steg vi tar så ser jag något som ingen annan ser. Jag ser blod, svett, tårar och ett kämpande som jag en gång trodde skulle vara förevigt. Jag ser vår historia. 

Det kan se så lekande lätt ut, när jag fattar galopp på Snobben och han jobbar på bra vartenda steg eller varför inte när jag hoppar upp på Snobben och han utan att tveka en sekund går med raska steg ifrån stallplanen. Men OM ni bara visste.. Jag har släpats efter Snobben i grimskaft, ramlat av i skenfart och blivit kliven i ansiktet, jag har haft Snobben stående på bakbenen och med hans framhovar som slår bara några centimeter ifrån mitt ansikte, jag har känt en stor klump i magen när jag hoppat upp på hans rygg, jag har gråtit mig till sömns och jag har skrikit i ren & skär frustration. Men jag har lagt ner hela min själ i Snobben, jag har lagt ner hela min själ i en individ som varken kan prata eller förstå mina ord när jag pratar med honom. Jag har gett mig f*n på att det ska gå. 
 
Det jag känner för Snobben är jag säker på att jag aldrig nånsin mer i hela mitt liv kommer känna för en annan häst. För han är så mycket mer än bara en "häst" för mig, han är som min bästavän, en familjemedlem och den bättre versionen av mig själv. Jag kan läsa honom som en öppen bok och när jag är tillsammans med honom så känner jag mig trygg, hemma och mer behövd än vad jag gör någon annan stans. Utan honom i mitt liv så skulle jag vara så.. halv. Och även om det låter cheesy så är jag bara tvungen att skriva meningen - jag hade aldrig varit den jag är idag, utan honom. 
Publicerat i Allmänt,

Dan innan LOV!

Publicerat 2014-12-18 kl. 15:11:50 av Isabel Håkansson
WAAAH, gissa vad?! Imorgon får jag loooov och kommer att se skolan för sista gången det här året, lite blandade känslor inför det men dem glada lättnadskänslorna väger mer än dem dystra at all. Bättre blir det ju tack vare att vi börjar sent och slutar tidigt, då hinner jag fixa fransarna efter skolan och även göra stallet & trimma Snobben i lugn och ro senare framåt eftermiddan, så skönt verkligen! Under vinterlovet ska jag verkligen vila upp mig ordentligt inför en hektisk vårtermin med både nationellaprov och gymnasieval. Jag får ont i magen när jag hör ordet - gymnasiet..Varför får ni veta lite senare.. lovar. 
 
Om vi ska ta en dag i taget iallafall så ska jag idag, den här eftermiddan, börja packa inför flytten som sker i början utav januari. Och på tal om flytten så var jag och kollade i lägenheten för första gången igår och blev mer taggad än vad jag var innan!! Det kändes inte alls som en lägenhet och var faktiskt riktigt fint invändigt, så kul. So yes, det är så min eftermiddag kommer att tillbringas, ihop med en massa flyttkartonger. Hade jag fått bestämma så skulle jag tappa upp badvatten och skämma bort mig själv litegrann min lediga eftermiddag, men det får vänta tills senare. 
 
Nej, hörni.. Verkligheten kallar och det är dags för mig att kila vidare. Jag tänkte bara ge er ett litet livstecken ifrån min sida med tanke på att bloggen har stått tom hela dagen fram tills nu, men mitt schema har varit tidspressat helt enkelt. Vi hörs om nån timme eller två, ta hand om er tills dess! 
Bild från igår då jag var heelt hypead över snön som kommit, hihi. 
Publicerat i Allmänt,

#Roominspo

Publicerat 2014-12-17 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
Inspo, inspo, inspo.. Shit, vad mycket fina grejer det finns. SICK. 

Jag vill att mitt nya rum hemma hos mamma ska gå i - hör och häpna - lila och vitt! I alla år har jag varit helt såld på ljusrosa och vitt, men i och med att mitt nya rum har en fontvägg i lila så får jag helt enkelt tänka om. Och vid närmare eftertanke, skulle det inte kunna bli riktigt mysigt att pryda den lila väggen med lite utskrivna bilder och en mysig ljusslinga? Think so. 
 
Taggad till 100% är jag på att rensa ur mitt nuvarande rum, slänge allt gammalt och köpa in en massa nytt. Ljuslyktor, pryda upp ett snyggt sminkbord och ställa fram ett klädesställ.. Jag tror att med lite engegemang kan mitt nya rum bli dö-snyggt och väldigt mysigt, för det är ju trots allt den känslan man strävar efter att få känna när man går in i sitt rum, liksom. Att det känns mysigt och "hemma".. ♥ Roominspo, det är svårt. Alltså.
Publicerat i Allmänt,

To me, you are perfect.

Publicerat 2014-12-17 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Publicerat i Allmänt,

Hej mitt vinterland ❄️

Publicerat 2014-12-17 kl. 08:42:17 av Isabel Håkansson




Okej, på en skala från 1-10, HUR mysigt är inte detta? Galet mysigt om ni frågar mig! Det har alltså snöat över natten och jag är sååå glad över det, äntligen kan man rida på som vanligt och kanske få in lite julkänslor på det innan julafton också.. Hoppas. 

Min morgon har varit bra och stressfri. Vi hade sovmorgon idag för ovanlighetensskull så jag kunde faktiskt sova till halv 8, vilket brukar vara den tiden min buss går emot skolan en vanlig vardag, jätteskönt verkligen! Så jag gjorde en ordentlig frukost med mackor och ett stort glas hallon-smoothie, inte varje dag det händer ;) Nu är jag mer än redo för en skoldag, bring it on me liksom. 

En ska lovar jag er, och det är att jag tänker ta snabbaste bussen hem idag för att kunna rida ut Snobben på nåt stort fält - om det inte hinner bli alltför mörkt innan vi kommer ut det vill säga.. Snobben älskar ju snö & det brukar bara vara för mig att hålla i mig när jag släpper honom på snötäckta fält, WOHO! 
Publicerat i Allmänt,

Glashala ridvägar och obroddade hästar.

Publicerat 2014-12-16 kl. 21:03:00 av Isabel Håkansson
Jag har inte broddat någon utav hästarna ännu, mamma har köpt broddar & allt finns i stallet.. Det är bara jag som nte haft tid att fixa det än, jag skulle gärna vilja ha lite hjälp av nån som verkligen vet hur man gör.. Jag är så noggrann med att inte göra saker helt själv, som jag inte är 100% säker på att det blir rätt utfört. För hästarnas bästa såklart! Hur som helst, idag var det kallt utomhus vilket resulterade i att marken var stenhård och det låg stora, glashala isfläckar utspritt över ridvägarna.
 
Så med det sagt slängde jag på Snobben ett schabrak och ett reflextäcke över som jag fäste fast med hjälp av en täckesjord, sedan satte jag på reflexband på Snobbens ben, tog på mig en reflexväst, knäppte på pannlampan och gick ut för att åtminstone kunna skritta ut barbacka, vilket gick kalasbra! Idag var han skarp, min lilla Snobben. Minsta lilla rörelse ifrån mig uppe på ryggen gav direkt resultat på Snobben, lutade jag mig lite fram så började han trava, tog jag bak händerna nån centimeter så tvärnitade han etc. Men mest av allt var han pigg och ville fram, fram, fram. Så synd att vi inte har tillgång till ridhus dagar som dessa då vi nog skulle kunnat få till ett riktigt bra ridpass just idag ;)
 
Vi red en rätt lång runda på 5-6 km, jag passade på att rida lite längre när jag var ute i så pass bra tid och ändå bara kunde skritta, liksom. Snobben skrittade på glatt över både broar och fält, nemas problemas för honom. Han har blivit så otroligt duktig och jag KAN INTE FÖRSTÅ att Snobben inte kunnat ridas ut förut.. Det går inte in i mitt huvud.. Nu total-älskar han att ridas ut och får han bestämma så ska vi rida ut varenda dag, galoppera fort och busa fram på grusvägar och över fält. Trots att vi inte åtstakommit nånting på tävlingsbanorna så har vi ändå kommit längre än vad många andra gjort, vår resa har vart tuff men ändå heeelt galet bra. Vi ihop är ett bra team, helt enkelt. 
 Bilden till vänster: Snobben som kikar över dem alltför höga skötselspilltsväggarna (enligt honom), han är ju trots allt rätt liten och får därför sträcka sig rejält för att kunna se över.. hihi!
 
Bilden till höger: Snygga ponnyn, redo för ett pass ute i kylan. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Något jag kommer sakna ♥

Publicerat 2014-12-16 kl. 16:00:00 av Isabel Håkansson
Landet och den enorma tryggheten som ligger likt ett stort, varmt täcke över det lilla området jag praktiskt taget växt upp i. Jag var 6 år när jag flyttade hit, osäker och kände INGEN. En kompis blev till tio kompisar och jag har alltid trivts så otroligt bra här ute, på landet. Att kunna springa ut till kaninerna en sommarmorgon i bara underkläder och ett par foppatofflor eller gå och hämta posten med mjukisbyxor och en handduk på huvudet har liksom inte varit such a big deal här ute... och det kommer jag sakna. 
 
Hur ska jag nu kunna gå ut på mina långa kvällspromenader om sommarkvällarna, vart ska jag nu sätta mig om jag bara vill vara ifred när jag är ledsen, eller när var och hur ska jag kunna lappa ihop mig själv inne i stan när det här huset har halva mitt hjärta? I det här huset har jag upplevt allt, både gott och ont. Jag har gråtit av både glädje och sorg, skrikit och varit arg, men framför allt - känt mig otroligt trygg och hemma. Men allt löser sig, hoppas jag. Och om inte, så läker tiden alla sår. Är det inte så man brukar säga? 
 
Ibland, när jag sätter mig och skriver. Öppnar hjärtat och verkligen känner efter, så finns den där konstanta smärtan där. Och det enorma tomrummet. Saknaden. Är det nånting jag vill säga till er så är det att - ta vara på vad som betyder mest för dig, och ta aldrig nånting förgivet. Aldrig i mitt liv trodde jag att jag skulle få uppleva den här känslan, smärtan när jag kallar mig själv för ett skiljsmässobarn. Aldrig. Låt mardrömmen bara ta slut nångång, snälla. 
Publicerat i Allmänt,

Shettistiden..

Publicerat 2014-12-16 kl. 12:50:00 av Isabel Håkansson
När anser ni att shettistiden ska vara över? När man blir för lång eller för gammal och helt enkelt ska gå upp på större hästar..? Och nånting som skulle vara extra kul att läsa är om NI haft en shettistid, eller om ni precis som jag gick upp direkt på lite större ponnysar?
Publicerat i Allmänt,

Be the best of YOU.

Publicerat 2014-12-16 kl. 07:18:00 av Isabel Håkansson
Skratta, var lojal mot dem som står dig nära, hjälp till, var den personen du själv skulle vilja vara kompis med. Att vara den bästa versionen av sig själv, det är inte svårt. Ta vara på alla DINA fördelar och njut utav att just du är du. För du är heeeeelt underbar ♥ 
 
Kände bara för att skriva ettpar rader åt er sisådär en tisdagsmorgon, fastän jag egentligen inte har tid. Godmorgon hur som helst och hoppas att ni allihopa får en jättebra dag! Tisdagen är kommen och veckan är igång, det här är även den sista tisdan det här året som jag behöver stressa till skolan.. konstig känsla. Men ÅH vad jag ser fram emot jullov.. mysiga jullov. Ha en bra dag iallafall, vi hörs senare!
Publicerat i Allmänt,

Min snygga ponny!

Publicerat 2014-12-15 kl. 22:06:47 av Isabel Håkansson
Idag kom jag till stallet & möttes av en otroligt lerig liten Snobb med blötlera upp till hasarna och en ihopklumpad svans. Inte fräschtalls, at all. Jag borstade bort det mesta men spolade inte av honom innan ridpasset eftersom det var lite halv-blaskigt ute på ridbanan också. Själva ridpasset gick helt okej, varken dåligt eller superbra. Gjorde lite basicövningar t.ex serpentinbågar och stora volter. Galopperade litegrann men la mest vikt på att få igenom Snobben i traven idag, han blev avslappnad och fin! 
 
Han var liiite loj och hade vaknat på lite fel sida idag, så jag försökte få ut nånting bra utav passet under en något kortare tid så att Snobben skulle få kunna komma in och käka hö, slappa och bara få vila upp sig lite tills imorgon då ett nytt ridpass väntar, hihi ;) Han blev kanonfin framåt slutet av ridpasset iallafall så då valde jag att avsluta! Han har blivit betydligt mer lyhörd för mina hjälper nu på senaste tiden och jag rider aldrig med varken spö eller sporrar princip. Skönt att slippa det! 
 
Efter ridpasset hur som helst så spolade jag av Snobben, tvättade och flätade svansen. Sen gick jag igenom ryggen med bluelotion och smörjde sadeln som jag skrev tidigare. Mysig stalldag och jag vet två ponnypojkar som fortfarande står och tuggar hö borta i stallet nu efter att jag och syrran packade hönäten helt proppfulla med en massa gott hö till hästarna. Tycker det är viktigt att hästarna inte står på tom mage utan får käka sig mätta och känna sig nöjda dagarna i enda. 
En före och efter bild och en bild på min trötta ponnybus. Visst börjar han bli riktigt fin i kroppen nu? 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Visste ni det här..?

Publicerat 2014-12-15 kl. 17:31:00 av Isabel Håkansson
..Världens, nu kända, äldsta häst blev hela 62år gammal, den kallades "Old Billy".
 
..Hästar har två blinda punkter, en rakt bakom och en rakt framför dom.
 
..En häst kan dricka upp till 40 liter vatten på en dag.
 
..Med sina långa ben, sitt stora hjärta och sina stora lungor så är hästen skapad för att galoppera. Att hoppa är inte nåt naturligt för en häst utan dom går hellre runt hindret.
 
..Hästar har ganska bra minne, om du länge varit med en häst så kommer den ihåg dig hur länge som helst. Detta gäller dock inte om du varit med hästen under en kort period.
 
..Hästar gör åt med mer energi när dom ligger ner än när dom står upp.
 
Vad visste ni? 
Publicerat i Allmänt,

När musten går ur en..

Publicerat 2014-12-15 kl. 15:54:35 av Isabel Håkansson
Wah, vilken seg dag. Hela min dag startade med en försening och BAM - där sattes grunden för en dålig dag. Jag var så otroligt trött hela skoldagen och bättre blev det inte när huvudvärken började smyga sig inpå i slutet av skoldan.. Jag är trött på mörker, kyla och den svenska vintern som nu för tiden SUGER. Jag vill ha snö och riktig vinter eller ingenting alls, thats it. 
 
Hur som helst, nu håller jag på att koka lite pasta och tänkte göra i ordning lite pesto-pasta som en snabbmåltid innan stallet. Jag ska bara rida Snobben idag tror jag, lite trim på banan och skritta av honom utomhus. Förhoppningsvis är ridbanan mjuk med tanke på att det regnat hela dagen och varit plusgrader, hoppashoppas! Förutom att rida Snobben så ska jag även smörja min älskade sadel, jag tar hand om den som om den vore mitt eget barn hihi. Älskar den! 
 
Ikväll så står serier och ett lååångt bad på schemat. Jag är helt utpumpad, slutkörd och tom i skallen på samma gång. Livet dippar och jag känner hur min motivation sakta men säkert rinner ur kroppen. All stress med skolan på senaste tiden, det ständiga mörkret och LIVET i allmänhet har kommit ifatt mig nu. Men jag ska igenom skiten, tiden för att ligga i sängen och gråta finns inte. Inte för mig. 
HAPPY THOUGHTS. 
Publicerat i Allmänt,

Bara för att veckan innan julafton är här ❤️

Publicerat 2014-12-15 kl. 12:30:51 av Isabel Håkansson



... GODMORGON!
Publicerat i Allmänt,

Just an ordinary Sunday.

Publicerat 2014-12-14 kl. 20:00:31 av Isabel Håkansson
♥ Haft sovmorgon.
♥ Varit i stallet.
♥ Åkt hem till Milla.
♥ Ätit.
Duschat & målat naglarna.
 
Det är exakt vad jag hunnit med idag, ingenting alls alltså.. Jag menar, klockan är 8 på kvällen och hela min söndag har gått åt till att göra princip ingenting? Jobbigt. Alla hästar vilade idag, både Tequila, Snobben och Philip. Det var benhårt överallt så det fanns inte en chans att jag skulle kunnat rida S, tyvärr. Nu är verkligen vintern påväg in över landet och jag väntar bara på snön som aldrig verkar vilja komma.. När det väl har börjat frysa utomhus så vill jag att snön ska komma direkt så att man kan ut och pulsa med hästarna på stora fält med knähög pudersnö, det är såå mysigt!
 
Jag sover hemma hos pappa ikväll eftersom mamma är i Stockholm över natten, saknat honom faktiskt. Så ikväll ska jag bara - umgås med pappa, blogga så gott det går utan datorn (suck) och förbereda mig inför min sista skolvecka innan jullovet, woho! Jag är taggad och glad på livet, mitt sista prov för det här året är skrivet och allt plugg är lagt på hyllan. Nu inväntar jag ett mysigt och lugnt jullov med en massa bra personer och mycket hästar inkluderat, sounds good.
 
Har ni några speciella planer och grejer inplanerade på erat jullov? Berätta!
Publicerat i Allmänt,

2 öronbilder från igår.

Publicerat 2014-12-14 kl. 11:05:03 av Isabel Håkansson


Pepsi och Ayla, lilla Ayla.. 

Godmorgon, hörni! Ni var ett helt gäng som kikade in här igår, sååå kul när bloggen går bra! Nu saknas bara lite spilltid som jag kan spendera framför datorn så att jag kan leverera mer välskrivna inlägg.. Hm. Hur som helst, ni kanske undrar varför/när jag red Ayla igår? Och innan jag börjar berätta så kan jag lite snabbt förklara för dem som inte redan vet, berätta vem Ayla är. Hon är en utav mina gamla favvo hästar ifrån ridklubben, jag hade henne b.la sommaren 2012 hemma hos "mig". Så alltså - en gammal favorit. 

Jag red fram henne igår till lucia-showen, och OJ vilken chock jag fick när jag hoppade upp på henne.. Hon kändes så taktlös och så.. okontaktbar typ? Som hård cement i munnen. Jag som bara ridit olika typer av privathästar  under dem senaste 2 åren blev som sagt jättechockad när jag hoppade upp på henne. Helst av allt ville jag bara stå inne på mitten, för så dåligt kändes det och för att inte tala om hur det såg ut, haha.. 

Lilla Ayla, som hon har betytt för mig en gång i tiden ❤️ 
Publicerat i Allmänt,

Wishlist - jul 2014.

Publicerat 2014-12-13 kl. 15:23:00 av Isabel Håkansson
Pengar - Vem vill inte ha pengar liksom? Alltid bra med lite pengar, hehe. 
 
Real techniques borstar - Jag är helt kär i alla real techniques borstarna och vill gärna ha iallafall 1 sminkborste ifrån det märket. Dem är jättelena och rätt kompakta borstar vilket gör det lätt att applicera sminket. 
 
En spegel med "sminklampor" - Nånting jag vill investera och ha hemma hos mamma i vår nya lägenhet. Vi kommer bara att ha 1 (!!!!) toalett i nya lägenheten, så nu gäller det för mig och syrran att sminka oss inne på våra rum. Vad passar då bättre än en spegel med såkallade sminklampor? 
 
Concealer - Jag önskar mig en bra concealer som inte blir för mycket på huden utan ser naturlig ut, men samtidigt täckande såklart. 
 
Gymkort (ej med på collaget) - 2015 ska verkligen bli mitt träningsår! Eller iallafall som jag planerat nu, hehe. Jag hoppas och tror verkligen att jag kan ta tag i träningen för min egen del under 2015, det skulle vara jättenyttigt när jag rider b.la. 
Publicerat i Allmänt,

En uppfriskande morgon!

Publicerat 2014-12-13 kl. 13:05:39 av Isabel Håkansson
Ingenting gör väl en så pigg som stallet gör, egentligen? ÅH, vad härligt det är att bara få hänga i stallet med alla goa hästar och andas in den friska stall-luften. Sen att jag dessutom fick rida Pepsi som var mycket roligare än jag trodde gjorde inte morgonen sämre precis. Pepsi var pigg och känslig, dock väldigt omusklad och orkade inte bära upp sig själv mer än ett par minuter precis i början av ridpasset. Han la sig väldigt mycket i handen och liksom hängde i bettet & blev stark, men det får vi jobba vidare på om jag rider honom mer i framtiden. Han är inte riktigt i form nu om man säger så, jag tror säkert att han är betydligt mer bärig när han är i "form". 
 
Det var rätt hårt i paddocken så jag red igenom Pepsi ganska fort och Snobben skrittades endast då han är så pass känslig mot för hårda underlag. Det passade rätt bra med skritt för Snobbens del då han är så otroligt morgontrött hehe, och jag kan säga att idag var inget undantag. Rätt jobbigt ibland att äga en morgontrött häst, det ställer till det lite när man ska iväg och rida/träna på mornarna då Snobben blir sååå otroligt sur när man ska börja lasta på honom vid 7 en morgon liksom. Dock har han vant sig lite nu då jag har en slags förkärlek att fixa stallet på förmiddagarna. 
 
Som ett avslut på en helt perfekt morgon så fick alla hästarna gå ut och så la vi in en massa kvistar med granris på som den fick äta. Snobben, Philip, Pepsi och Bonito blev heeelt till sig av lycka. Blir så varm och glad i hjärtat av att lämna stallet & veta att hästarna står i hagen med varma täcken, rena och fina med en massa gott granris att tugga på ♥
En massa goa bilder ifrån min morgon, waaah - SÅ mysigt. 
Publicerat i Allmänt,

08:40 en lördagsmorgon

Publicerat 2014-12-13 kl. 08:47:30 av Isabel Håkansson
Så sant, så sant. 
Godmorgon ♥ Antar att dem flesta av er ligger och sover, men jag är faktiskt uppe och ombytt till stallkläder redo att fixa 4 hästar idag! Yay. Snobben ska trimmas lite lätt på banan och Pepsi ska jag mest stämma av litegrann så att gas och broms sitter, rida in mig lite på honom. Philip vilar och Bonito ska bara mockas och fixas åt, det blir bra! Jag tycker det är så kul att få ta hand om andras hästar, skämma bort dem och göra fint. Vet inte om det bara är jag... hehe. 
 
Jag har med mig kameran till stallet idag och tänkte be mamma fota litegrann, Pernilla ska också rida Pepsi så jag fotar dem hur som helst. Pernilla kommer se ut som en liten prick i rymden på honom..  Senare idag ska jag spendera ett par timmar på klubben ihop med en massa andra, så det blir supermysigt. Nu lär jag kila, stallet väntar! Puss. 
Publicerat i Allmänt,

En hästig helg väntar..

Publicerat 2014-12-12 kl. 16:47:49 av Isabel Håkansson
Hej hallå mina hjärtan! ♥ Huuur mår ni? Hoppas att ni mår bra! Själv är jag glad efter att ha gått klart en bra och rolig skola med b.la lucia-uppträdande. Det var sååå kul och alla var jättefina, verkligen! Funderar ibland på varför jag inte tar mig tiden att locka mitt hår till skolan lite oftare, men sen kommer jag på det.. jag är EXTREMT morgontrött. Alltså e.x.t.r.e.m.t morgontrött, helt död. Men fint är det iallafall och hade jag födds till att vara morgonpigg så hade jag lätt tagit mig tiden att fixa håret lockigt lite oftare, utan tvekan. 
 
Ännu gladare är jag eftersom att jag nu har helg och 2 grymma dagar framför mig, med bara en massa häst inräknat. Imorgon ska jag upp vid 8 och åka raka vägen ut till stallet, rida Snobben & en annan häst i stallet som heter Pepsi, en fjording. Han är jättestor i mitt tycke och grov som tusan, så det ska bli jättekul att få prova honom litegrann, hihi. Efter att jag fixat stallet här hemma iallafall så ska jag svida om till lite bekvämare kläder och sen ska jag dra mig emot ridklubben för att vara funktionär under årets luciaföreställning. Det är många utav mina kompisar som ska vara med och väldigt många som kommer och kollar, så det kommer bli asmysigt! 
 
Efter att jag varit på klubben och hjälpt till så ska jag sova över med två kompisar för att sedan på söndag åka ut till Tequila. Dock ska jag inte rida, men jag ska pyssla om henne ordentligt och bara umgås iallafall! Sen ska jag promenera med Milla och Jennifer som ska rida, fota dem lite och sådär. Sen ska stallet här hemma fixas också, såklart. En riktig stallhelg väntar and I totally love it ♥
Min passion i livet, hästarna. 
Publicerat i Allmänt,

Lucia-morgon

Publicerat 2014-12-12 kl. 09:41:27 av Isabel Håkansson


Mina pinglor ❤️ 
Publicerat i Allmänt,

Nu är det gjort!

Publicerat 2014-12-11 kl. 19:56:58 av Isabel Håkansson
Det sista provet, det här året, är nu skrivet och inlämnat. FAN, vad skönt rent ut sagt. Jag hade en halvbra magkänsla när jag lämnade in spanskaprovet men hade en desto bättre magkänsla efter fysikprovet, vilket glädjer mig då min mentor sa att jag hade chans att höja mig i fysik om provet gick bra, woho! Efter skolan gick jag och syrran, för att fira lite, och köpte jättemycket godis och dricka. Vardagslyx, vardagslyx.. 
 
När jag kom hem städade jag kaninburarna, åt middag och badade en lång stund, så himla mysig eftermiddag verkligen! Och under tiden jag låg i badet så fick jag dessutom ett sms utav Sanna som skrev att hon och Snobben varit ute och galopp-tränat, hehe. Snobben är ju så himla krävande och man måste verkligen driva på honom samtidigt som man håller in honom för att han verkligen ska sätta under sig & jobba ordentligt, man är död efteråt rent ut sagt. Sen att han är stark som en oxe på det också, hm.. ;) 
 
Nu ska jag, som en avrundning på den här dan, hem till en utav mina absolut bästa kompisar och avslutade dagen hos henne. Imorgon har vi lucia-uppvisning och sedan är det HELG, som jag längtat. Den här helgen blir något helt utöver det vanliga, eller egentligen inte.. Kan säga att det princip bara är hästar, hästar, hästar, hästar hela helgen igenom - hur härligt?! Underbart om ni frågar mig! 
"Fyfasiken för idag säger jag bara" HAHA.
Publicerat i Allmänt,

2015, I'm so ready for u

Publicerat 2014-12-11 kl. 14:30:00 av Isabel Håkansson
2015, herregud alltså. Min magkänsla säger att det året kommer bli heeelt freakin amazing. Jag flyttar första veckan i januari och bara det kommer bli så otroligt, otroligt skönt. Jag menar, ÄNTLIGEN får jag lämna allt gammalt bakom mig. Familjen och hur det en gång varit, jag är redo att "start over" och börja om mitt liv. På riktigt. Vi kommer inte länge att ha katter, kaniner och ett halvt zoo hemma hos oss när vi flyttar (haha) och ja, det kommer kännas konstigt. Men också skönt, faktiskt. Jag har alltid fullt schema och det känns som att jag kommer få mer tid åt mig själv när vi gör oss av med en del djur. Förstå mig rätt, jag älskar alla mina djur från djupet av mitt hjärta, men det är för mycket nu för tiden & tiden räcker inte till åt allt. Sad but true. 
 
Jag vill bli en bättre människa, växa i mig själv och känna mig trygg i exakt allt jag gör. Inte hyscha ner mig själv utan istället verkligen våga säga mer vad jag tycker och tänker, tro på mig själv och alltid lita på min egna magkänsla. DET är, för mig, ett viktigt mål inför 2015. Sen också, självklart.. välja alla mina kompisar med omsorg. Jag ska inte umgås med människor som "är roliga, just för stunden" men bakom ryggen tar första bästa chans att snacka skit. Jag menar, kom igen - 2015? Ska vi fortfarande dras med skitsnackare och spilla tid på dem? NAH. 
 
Det kommer att komma ett inlägg med fler mål inför 2015 i ett punktlista inom dem närmsta veckorna. Jag behöver bara lite mer tid att tänka igenom allihopa en extra gång, hihi ;) Hur känner ni inför 2015? 
Publicerat i Allmänt,

Med kvittot i hand och världens största leénde..

Publicerat 2014-12-10 kl. 22:05:40 av Isabel Håkansson
Med kvittot i hand och världens största leénde så lämnade jag ridbanan idag. Snobben var skummig runt munnen, trött men otroligt nöjd, frustade säkert 10 gånger under dem få metrarna mellan ridbanan och stallet. Snobben är svår och inte lätt att jobba med, vartannat pass går inte alls som vi tänkt oss och han är en humörponny utan dess like. Men nu börjar vi finna en balans och JÄKLAR vad fin han var idag. Som att skära i smör. Påriktigt. Jag red med en lös snodd i 30 minuter och han gick som en klocka, lyhörd, pigg och stadig i formen. När man väl får till det så är han otroligt rolig att rida, som en dröm på fyra ben. Min älskling ♥
 
Philip kördes idag av ett par tjejer och ska köras imorgon med, han älskar ju att få springa framför vagnen så jag vet minsann en liten shettis som står i stallet och är jätteglad just nu, hihi. Hur som helst, jag kom hem för ungefär 1 timme sen och har sen dess  bara pluggat, pluggat, pluggat. Jag skippar PH ikväll för att istället ta mig en snabbdusch och städa rummet, det behövs om nåt. Imorgon gör jag mina två sista prov för det här året, jag är sååå taggad på att få det överstökat.. men samtidigt nervös inför slutresultaten, såklart. 
 
Nu - ta fram ett par mysiga kläder att kunna hoppa i efter att jag duschat, mys. Godnatt allihopa och sov gott, tack för att ni kollar in här varje dag, det betyder såå mycket för mig!
 
Publicerat i Allmänt,

Stallmys ❤️

Publicerat 2014-12-10 kl. 19:24:01 av Isabel Håkansson



Publicerat i Allmänt,

Ett prov hit och ett prov dit

Publicerat 2014-12-10 kl. 17:23:08 av Isabel Håkansson
Herregud, vad mycket prov vi har i skolan just nu. Man hinner ingenting och måste spendera varje ledig sekund med nyllet i läxböckerna liksom. Unfair. Skulle jag få införa en ny skollag så skulle det vara att man gör vad man behöver i skolan och få vara LEDIG hemma. Imorgon dock så skriver jag mina två sista prov för den här terminen, vilket känns så, så otroligt bra. Jag är så skol-och pluggtrött just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen, min kropp skriker efter loooov. 

Nånting bra idag som har hänt iallafall var att jag fick godkänt på kemiprovet och lite till, samt att det kändes relativt bra idag när jag gjorde mina spanskaprov. Och en till sak, det är plusgrader ute! Vet ni vad det betyder? Ingen is = jag och Snobben kan både trava och galoppera ute, tummen upp på det, JA! Snobben behöver verkligen få röra på sig litegrann, så idag ska jag ta tillfälle i akt och galoppera av busen lite. Wish me luck! 
 
Ikväll när jag kommer hem så ska jag för det första duscha, sedan städa rummet och sen kommer bloggen att prioriteras som nummer 1. Jag har aldrig tid längre, för att bara sitta ner timme efter timme och skriva, fota och redigera. Det suger verkligen, för att det är och har länge varit en del av mig och legat i min vardagsrutin, liksom. Men som sagt, ikväll ska jag verkligen försöka få lite tid över. Vi hörs då, eller hur? ♥
Dagens facelook ↑
Publicerat i Allmänt,

Details

Publicerat 2014-12-10 kl. 07:01:00 av Isabel Håkansson
 Detaljer ifrån igår, KOLLA höpåsarna? Jag menar, hur söta är dem inte då? 
 
Godmorgon & hej på er, det var alldeles för längesen vi hördes av nu tycker jag! Idag är det onsdag och vi är nu uppe i mitten på den här veckan, yey. Jag gillar onsdagar på så sätt att vi både slutar tidigt och har hyfsade lektioner, men idag är planen lite annorlunda och förändrad. Jag slutar fortfarande klockan 2 i skolan, men jag måste stanna kvar i en timme eftersom det är luciaträning vid klockan 3, suck. Jag ser fram emot luciaträningen, men är mindre tagg på att behöva vänta kvar i skolan.. jag hade hellre skippat nån lektion och tränat då istället ;)
 
Igår hann jag och mamma inte in på granngården som planerat, så det fick bli skritt igår igen. Dock så satt jag på den här gången för att åtminstone kunna jobba Snobben litegrann, men det var så otroligt halt att vi fick gå i dikena vissa gånger. Vilken jäkla syn för grannarna liksom, där kommer två tjejer på sina små ponnysar i ett varsitt dike, haha.. Men det gick bra iallafall och hästarna var lika glada för det, som tur var! Jag är tacksam för att vi har så lättsamma hästar som går med på det mesta nu för tiden. 
 
Idag iallafall efter skolan och efter min luciaträning så ska vi in och köpa broddar till båda hästarna. Dock vet jag inte hur mycket skillnad det kommer bli ridmässigt eftersom jag nog ändå kommer att behöva hålla mig till endast skritt. Underlaget överallt är benhårt och jag vägrar att rida hela pass på stenhårt, knögligt underlag. Notera vägrar. Kalla mig kinkig, men Snobben är min one and only och han ska alltid ha det bästa av det allra bästa, så de så!
Publicerat i Allmänt,

Kontakta mig?

Publicerat 2014-12-09 kl. 12:00:00 av Isabel Håkansson
Instagram - isabelhakanssonsss
 
Mejl - [email protected]
 
KIK - isabelhakansson
 
Snapchat - isabelhakansson
Publicerat i Allmänt,

Back in business

Publicerat 2014-12-09 kl. 07:14:05 av Isabel Håkansson
Godmorgon! ♥ Nu är jag uppe & ska göra mig i ordning inför en skoldaaag, äntligen. Och nej, jag är inget fan av skolan egentligen, men jag hatar att veta hur mycket jag missar medans jag är sjuk.. that sucks actually. Så idag ska jag gå till skolan, göra ett fysikprov som jag förövrigt har en halvbra magkänsla över och bara försöka ta igen så mycket som möjligt! Skönt att vara tillbaka i verkligheten igen iallafall, verkligen.
 
I skrivande stund sitter jag i vardagsrummet under en filt med datorn i knät och en skål yoghurt brevid mig, jag kan blogga i lugn och ro, käka min frukost och hinner ändå fixa mig länge efteråt. Jag älskar lugna mornar där man bara kan gå och strosa, speciellt eftersom jag inte är jätteduktig på att kliva upp ur sängen också, då blir mina lugna mornar extra speciella, hehe ;)
 
Jag vet inte vad jag ska skriva så mycket mer, dagens planer för Snobben vet ni ju redan - longering. Så jag tar nog och avrundar mitt lilla morgon inlägg här.
 
Ha en jättebra dag allihopa och glöm inte att kika in här under dan, puss.
Publicerat i Allmänt,

Isgata utan broddar..

Publicerat 2014-12-08 kl. 20:41:00 av Isabel Håkansson
Hej goingar ♥ Jag har tänkt på en sak faktiskt, mina inlägg startar alltid likadant med att jag skriver "Hej goingar" eller nånting sådär halvgulligt efter "Hej", haha. Men allting som gör ens blogg unik är bra, så jag tänker fortsätta med det! Hur som helst (det skriver jag alldeles för ofta), jag kom precis hem ifrån stallet & har inte ens hunnit hoppa in i duschen än. Hästarna fick sig en promenad idag eftersom det var isgata utomhus och ingen utav dem har broddar än. Jag måste åka och köpa det imorgon!
 
Vi gick nån kilometer upp till en backe som vi traskade upp och ner för ettpar gånger innan vi vände och gick hem igen. Snobben frustade och verkade allmänt nöjd med tillvaron, för att inte tala om Philip som trippade omkring med spetsade öron hela promenaden. Efter promenaden så linimenterade jag in bogparti och ben på Snobben samt gav hästarna en varsinn godis, vilket jag gör efter varje promenad/ridpass. Jag tycker det är så viktigt, dem här små detaljerna i stallet som att halma på extra fluffigt, krama hästen en extra gång efter ridpasset eller varför inte slå till med en snygg outfit även om du bara ska ut och lunka i skogen. Det gör så mycket!
Herregud, vad jag trivs med att ha häst egentligen. Jag låg uppe och tänkte på det länge igår, hur det bara "är en vanlig grej i mitt liv" numera. Jag vaknar, går till skolan och åker hem till stallet, det är inget märkvärdigt liksom. Men när jag tänker efter, fyf*n vad tacksam jag är över den möjligheten. Min största dröm var alltid att få ha en egen häst, det kunde vara ett långhårigt gotlandsruss eller en stor, ståtlig frieser- jag ville bara ha en häst. Och nu när jag har det och har haft det i flera år så förstår jag nog inte ens själv vilken ära jag har, att få stå som ägare på en alldeles egen häst ♥
Publicerat i Allmänt,

Veckans planer ♥

Publicerat 2014-12-08 kl. 15:33:00 av Isabel Håkansson
Måndag: Sjuk, sova, se serier, plugga och lite lugnt fixa stallet.
 
Tisdag: Förhoppningsvis frisk, skola och longera Snobben.
 
Onsdag: Skola, ut och gå med Snobben/skritta ut på hacket.
 
Torsdag: Skola, Sanna rider. Hon och Snobben ska ut och galoppträna!
 
Fredag: Skola och lucia i skolan (IIIH), avslappnande pass för Snobben sen. Släpa fram ettpar bommar och trimma över. 
 
Lördag: Oplanerat, uteritt för S.
 
Söndag: Oplanerat, uteritt för S.

Rätt lugn och vanlig vecka, inget utöver det liksom. Jag är jättehypad och taggad till lucian på fredag, det ska verkligen bli jättekul och asmysigt. Alltid, genom alla skolår så har jag alltid älskat "luciafirandena".. det känns så mysigt och kul på samma gång, haha. Snobben ska aktiveras varenda dag och inte vila nånting den här veckan eftersom han vilade hela helgen pågrund av min magsjuka.
 
Hur ser veckan ut för er, läsare? Nåt kul i veckoplaneringen som ni ser fram emot extra mycket? Let me know about it ♥
Mitt veckocitat den här veckan får bli... "Don't give up just because things are hard". Aldrig tänker jag ge upp, släppa allt eller tappa greppet om livet. Igen. Det är mycket just nu med skolan framför allt, MEN - livet kan funka ändå. Kom ihåg, livet blir exakt vad ni gör det till.
Publicerat i Allmänt,

En dålig start på veckan, buhu.

Publicerat 2014-12-08 kl. 09:27:33 av Isabel Håkansson
Godmorgon underbaringar ♥ Hoppas ni har haft en bra kick-ass morgon, sovit gott och är redo för en ny vecka! Veckorna såhär innan jul är intensiva, men nu är det inte långt kvar.. kämpa & håll ut! Själv började inte min morgon sådär jättebra, nämligen med en massa magont. Inatt vaknade jag ett x-antal gånger av att det gjorde så förbannat ont att ligga på sidan. Sen känner jag fortfarande den där ständiga yrseln och illamåendet, vilket suger. Jag vill bara återgå till det normala, hetsiga men ack så underbara vardagslivet, NU.
 
Hur som helst, jag ska nu på morgonkvisten försöka göra lite nytta hemifrån genom att skicka in en inlämningsuppgift, plugga lite fysik och lite spanska-glosor. Så det ska jag börja sätta fart med så fort jag skrivit klart det här inlägget, hihi. Med tanke på hur jag mår nu och att jag verkligen måste bli frisk så får Snobbens motion bli efter hur jag mår senare i eftermiddag.
 
TACK för att ni läsare håller ut och fortsätter kolla bloggen med jämna mellanrum trots att uppdateringen både är dålig och ointressant för tillfället. Jag kommer att gottgöra er, jag lovar. Nu - ta ett djupdyk i fysikboken, puss.
Publicerat i Allmänt,

Philips julklapp?

Publicerat 2014-12-07 kl. 20:40:11 av Isabel Håkansson
Alltså HUR gulligt är inte det här schabraket på en skala från 1-10, egentligen? Gulliga färgkombinationer, och som pricket över i:et med texten "eat my dust!". Philip hade rockat det här schabraket när han galopperar fram ute i skogarna eller hoppar över små hinder i stora paddocken. Vår lilla kille. Ett problem är bara att jag tror schabraken inte finns på hööks längre.. Jag hittar dem inte på hemsidan och finns inte i butik heller vad jag har sett, vilket är jättetråkigt. Hade det funnits så hade jag inte tvekat att klicka hem ett åt Philip i julklapp.. hihi.
Vrooom, haha. 
Publicerat i Allmänt,

3 vilodagar senare..

Publicerat 2014-12-07 kl. 18:36:00 av Isabel Håkansson
.. så vips - är jag i stallet igen, uppe på Snobbens trygga rygg! LOVE ♥ Idag körde vi bara ett avstämmarpass i paddocken barbacka. Till en början så gick det jättedåligt, alltså verkligen jättedåligt.. Snobben bara sprang med huvudet uppe i luften och var allmänt Snobbig, haha. Men det höll inte på länge, för jag bestämde mig att det bannemig skulle gå bra och gissa vad? Då vände det och gick superduperbra istället! 
 
Jag hade lite ont i magen när jag red, så jag fokuserade på att ha en ganska långsam och kort trav men ändå med en massa power i så att han fick in bakbenen ordentligt under sig. Stort + får han för hans grymma galopp, som faktiskt blivit riktigt bra på senaste tiden. Vi tränade mycket på volten idag, främst för att han inte skulle få chansen att springa iväg, men också för att det faktiskt är grymt bra träning och väldigt jobbigt om ni frågar Snobben ;) 
 
Efter några varv på volten i galopp så var jag heeelt död i ben, mage och min kropp i allmänhet, så jag fick helt enkelt lov att avsluta honom efter det. Jag är så otroligt svag efter magsjukan, den tog verkligen kål på mig. På riktigt. Hela tiden inbillar jag mig att jag mår illa, har ont i magen och inte ska äta mer än en liten, minimal mängd. Igår drack jag en drick-yoghurt och åt en ostfralla och idag har jag ätit en halv happy-meal och mcflurry, på hela dagen.. och jag är proppmätt. Nu känner jag att jag gled ifrån ämnet lite, men Snobben var iallafall dunderfin idag! Stor guldstjärna till min fina prins.
↑ Snobben ikväll ↑
Publicerat i Snobbens ridbok,

Nu - serier och myskväll!

Publicerat 2014-12-06 kl. 19:36:03 av Isabel Håkansson
Hur har ni det? ♥ Själv är jag kvar i Stockholm och återvänder hem imorgon, då kickas bloggen igång ordentligt igen. Hörs då! Puss
Publicerat i Allmänt,

Godmorgon!

Publicerat 2014-12-06 kl. 11:08:00 av Isabel Håkansson
Min dag igår slutade med att jag satt i globen och kollade idol-finalen. Det om nåt måste vara det bästa med att ha en spontan pappa, det händer alltid en massa roliga saker, hehe. Dock är jag jättehes och jäääättetrött idag, men det får jag sova ikapp ikväll.. helt enkelt. Dagen i ära var det syrrans tur att bli magsjuk, så som det ser ut nu så tar jag stallet åt henne idag. Det är de som är så jobbigt med magsjukan, att den smittar så otroligt lätt.. Tänk om pappa t.ex blir magsjuk imorgon, när min magsjuka äntligen gått över, och han smittar mig igen?!? Nej, det FÅR INTE hända. 
 
Jag känner mig rätt inspirationslös och bloggvärlden i sig känns död & trist för tillfället, tyvärr. Det är såå mycket i skolan nu och jag förstår varför folks updatering går från toppen till botten, I really do.
 
Nu - käka en god frukost och börja göra mig i ordning för dagen! ♥
Publicerat i Allmänt,

Stallrutiner // vinter

Publicerat 2014-12-05 kl. 15:10:00 av Isabel Håkansson
♥ Mocka, halma på nytt, skrubba vattenhinkarna och spola ur ordentligt med hård stråle (hästarna ska alltid ha nytt, fräscht vatten), packa hö, göra kraftfoder.
 
♥ Ta in hästarna och stalla upp dem i gången. 
 
♥ Täcka av och borsta igenom noggrannt, visitera och trycka på ryggen. 
 
♥ Motionera på ett eller annat sätt. 
 
♥ Linimentera in benen och stretcha vardera sida 3-4 gånger. Mycket fokus på att stretcha bogpartiet, men även benen. 
 
♥ Pussa godnatt och ställa in i boxen där dem får kraftfoder och hö. 
 
♥ Städa stallet, sopa stallgången + vattna så att det inte blir så dammigt. 
Alltså, gaaash.. vad jag älskar mina hästar. Jag måste faktiskt få säga att jag är stolt över mig själv, för all den tid jag lägger på dem. Deras pälsar blänker alltid, Snobben strumpor är aaalltid vita, svansarna är alltid utredda och klippta, hästarna får alltid daglig visitering, omskötsel och varierad motion men framför allt.. dem får verkligen känna sig uppskattade & älskade av mig och min syster. För det är dem ♥
 
Publicerat i Allmänt,

Ridpasset 03/12-14

Publicerat 2014-12-05 kl. 10:20:00 av Isabel Håkansson
Jag tycker han hade en bra form här ↑ inte för låg men inte heller för hög, bra form!
 
Snobben, min älskade lilla Snobben. Han skötte sig helt exemplariskt i onsdags när jag och mamma lite spontant drog iväg till ridhuset för att rida igenom honom. Han blir alltid trött fort när jag rider där, med tanke på att underlaget är mjukare och tyngre än vad han är van vid, så jag kan inte rida jättelänge utan får istället köra lite kortare, men intensivare ridpass. 
 
Jag började passet med att rida lite med snodden, jag hade den så lös den bara gick att ha så att han fortfarande inte skulle göra något "gratis", dvs utan min inverkan. Han var jättefin i galoppen och gjorde finfina fattningar ifrån skritt, traven är fortfarande trälig för oss vilket den varit ett tag nu. Men det går sakta men säkert framåt, snart är vi där igen då Snobben gick ner i en naturlig form självmant eftersom han var så ordentligt riden. Snart, snart.. Dessvärre fick han ju vila igår eftersom jag var magsjuk, och få ta det lite lugnt idag med kanske en lugn uteritt i skritt.. så det lär nog dröja lite :( 
 
I slutet så tog jag av snodden och testade alla gångarterna utan den också, han gick superfint även utan snodden och jag var så nöjd över honom! Nu ska jag träna vidare på min sits då den var överallt och ingenstans i onsdags och fortsätta försöka få igenom Snobben i sidorna. Jag & mamma hoppade ingenting eftersom Snobben hostade några gånger i början utav passet samt att jag vägrar hoppa innan han blir helt loss i sidorna. Så hoppningen läggs åt sidan ett tag och vi rotar fram dressyrekipaget i oss, haha. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Magsjuka..

Publicerat 2014-12-05 kl. 08:34:24 av Isabel Håkansson
Som rubriken lyder - jag är, eller snarare, har varit, magsjuk. Det började i förrgår när jag precis kommit hem ifrån ridpasset i ridhuset som jag och Snobben varit på, som förövrigt gick jättebra! Jag hade så ont i magen att jag knappt kunde stå upp, och jag stressade på som en tok i stallet för att få allt klart så att jag kunde åka hem. Jag trodde det berodde på att jag inte hade ätit mat på alltför många timmar, men sååå fel jag hade. Mamma stekte en hamburgare till mig och jag ville princip bara spy när jag tittade på den, haha. 
 
Jag kan säga att hela den kvällen, natten och morgonen därpå (igår) så har jag inte gjort annat än att.. ja, ni fattar.. spytt. Det var riktigt längesen jag mådde så dåligt, faktiskt. Usch & fy! Idag mår jag ganska bra men valde ändå att stanna hemma ifrån skolan eftersom magsjukan smittar i 48 timmar efter att man blivit frisk. Såå, det känns schysstast mot mina kompisar att jag stannar hemma hehe ;) 
 
Så det är alltså min anledning till varför bloggen inte updaterats, jag har varit magsjuk och inte haft nån som helst lust med att sitta vid datorn eller överhuvudtaget göra annat än att ligga i soffan och se på serier. Hoppas iallafall att ni mår bra, jag återkommer senare med en liten utvärdering på hur ridpasset i förrgår gick! Puss ♥
Publicerat i Allmänt,

I'm so proud!

Publicerat 2014-12-03 kl. 15:53:14 av Isabel Håkansson
Jag är såå stolt över mig själv, faktiskt! Jag kom till skolan imorse med påsar under ögonen, en negativ inställning till skolan och hade ett sånt stort sug att bara sätta mig på första bästa buss hem igen. Men jag tog mig igenom skoldagen och fick dessutom reda på att jag klarade matteprovet jag gjorde i tisdags (jag har jättesvårt för matte för att tillägga) och fick A på min senaste svenska uppgift - hivefive på den, eller? Då ändrades plötsligt min inställning till skolan och jag kände att all press och stress den senaste tiden har varit värt de, för ÅH vad känslan av att ha lyckats bra är härlig!
 
Jag slutade tidigt idag, redan vid 2 faktiskt. Så nu har jag precis kollat klart på två avsnitt av Svenska Hollywood fruar och ska så fort jag publicerat det här inlägget sätta på mig stallkläder för att dra mig mot till stallet. Snobben ska putsas på och linimenteras in lite innan träningen, stretcha alla benen och skämmas bort lite. Samt att han ska få käka lite middag innan vi lastar på honom, allt för att han ska ha förutsättningarna att prestera så bra som möjligt på träningen! Philip ska skämmas bort med godis och ryktmys, få sig en promenad i mörkret och sen få komma in i en mockat box med en massa fluffigt halm, lyxponnyn ;) 
 
Har eran onsdag varit bra? Tell me! ♥
Är inte han typ världens sötaste ponny, or what? Mitt hjärta smälter 38204 gånger om, ser ni hur han poserar framför kameran? Waaah, sötponny. 
Publicerat i Allmänt,

Några bilder som piggar upp denna gråa morgon ♥

Publicerat 2014-12-03 kl. 07:30:00 av Isabel Håkansson
Godmorgon, världens bästa ni! Läget idag? Med mig är det bara bra! Jag drar igenom dagens planer lite snabbt.. 
 
• Skolan, få ett spanskaprov avklarat.
• Hem, käka nånting lite snabbt och dra till stallet. 
• Spola av mina soft-up's, lägga fram en träningsoutfit för mig och Snobben osv. 
• Lasta på Snobben & dra till ridhuset. 
• Duscha, plugga, blogga. 
• Soooova. 
 
Som ni ser - fullspäckat schema hela långa dan. Som tur är slutar jag tidigt i skolan idag, samt att syrran lovat mig att mocka min box och packa mina höpåsar idag, lyx! Jag har en bra magkänsla inför dagens kommande ridpass och tänker se till att göra nånting bra utav dagen, at all. Det är onsdag allihopa och nu är vi halvvägs igenom veckan, kämpa! 
 
Utanför fönstret är det grått & trist, och det är just då man måste slänga på sitt största leénde, slå på peppande musik och tänka positivt. "Girls have all power", kom ihåg det ;) 
Publicerat i Allmänt,

En alltför stel häst..

Publicerat 2014-12-02 kl. 21:50:00 av Isabel Håkansson
Hej och godkväll på er goingar ♥ Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet och hunnit duscha, ha facemask och baka några riktigt goda kladdkakemuffinsar som just nu står och svalnar under en kökshandduk. Dem ska jag äta under ett ph-avsnitt lite senare ikväll, tisdagslyx! Hur som helst, Snobben reds ut idag som planerat. Det blev endast skritt och några få meter i trav pågrund av underlaget. 
 
Snobben var stel och SÅHÄR okoncentrerad idag, verkligen. Han har varit stel nu i över en vecka vilket gör att hans steg inte är lika luftiga och "stora" som innan och allt går runt i en enda stor cirkel. Imorgon har därför jag och mamma bestämt oss för att lasta på Snobben och köra in till ridhuset för att trimma igenom och försöka jobba igenom Snobben ordentligt. Jag kommer faktiskt att sätta på Snobben en snodd och ha den på under uppvärmningen på längsta utspänning, alltså kommer den bara att hänga där iprincip och vara som ett litet, litet, notera ytterst litet stöd. Förhoppningsvis får jag igenom honom ordentligt då! 
 
Förresten, idag gick Snobben med sitt vintertäcke ute för första gången i år.. såhär tyckte han om det ↓
Haha lilla hjärtat, han föredrar att gå med tunna täcken alla dagar om året. Vintertäckena är så tjocka och tunga, MEN välbehövligt för hans alltför stela kropp.. at all. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Next up:

Publicerat 2014-12-02 kl. 16:51:00 av Isabel Håkansson
Moooooot stallet!
Publicerat i Allmänt,

Mitt i all stress..

Publicerat 2014-12-02 kl. 15:48:04 av Isabel Håkansson
Bilderna är tagna för ca 20 minuter sen precis när jag klivit av bussen, så fin himmel ♥
 
Mitt i all stress, står jag. Herregud vilken hets det är just nu i skolan innan jul, alltså. Imorgon har jag spanskaprov, torsdag ännu ett spanskaprov och ett fysikprov efter det, idag skrev jag ett matteprov och igår ett kemiprov. Borde det inte vara olagligt att ha så mycket prov att plugga till samtidigt, eller? Jag som tyckte att nian varit så chill hittills, och nu vet jag varför. Lärarna har satt in alla prov och inlämningar som en stor klump nu innan jullovet. Hm, tack för den. 
 
Ikväll är det klasskväll i skolan där alla ur klassen skulle köpa med sig hämtmat och umgås, men det måste jag skippa eftersom att jag måste plugga och rida Snobben. Tråkigt - japp, men ibland måste man välja bort roligheter för viktigare saker. Vilket i det här fallet är plugg och stallet. Hur som helst, HEJ! Hur mår ni idag? Jag mår faktiskt väldigt bra, bortsett ifrån dem små stressmomenten jag skrev om över i inlägget. Jag känner mig glad och säkrare i mig själv än på länge, faktiskt.
 
Planerna för Mr.S idag är antingen att longera honom i 15-20 minuter på volten med inspänningar i paddocken, endast i skritt dock eftersom paddocks-underlaget är stenfruset, eller rida ut och jobba honom lite i skritt och trav där med, galoppen är bara att glömma bort. Det är fruset överallt och jag vill inte riskera svullna och onda ben i vinter igen, aldrig nånsin mer. 
Publicerat i Allmänt,

Shoppingen var bättre förra året..

Publicerat 2014-12-02 kl. 11:30:00 av Isabel Håkansson
Mitt första köp blev en ny slicksten till Snobben. Hans två gamla slickstenar är heeeelt förstörda, sönderbitna, vattniga och allmänt äckliga efter att S gått loss på dem.. hehe. Han är total-förälskad i alla sina slickstenar och han tvekade inte en sekund när jag gav honom hans nya slicksten igår utan dök direkt ner med mulen i burken.
Mitt andra & sista köp blev ett Swarovski pannband ifrån Charlies till Snobben. Det är guldfärgat och glittrar galet mycket, inte mig emot ;) Som ni vet så älskar jag glittriga detaljer när man rider, det är så himla snyggt och ser så lyxigt ut på nåt sätt. LOVE IT.
Mamma köpte nya rosa hö-kassar och syrran köpte en burk med 1,5 liter godis ifrån PS of Sweden, men mer än så blev det inte. Mässan var bättre förra året, tyvärr. Jag får trösta mig med att jag shoppade mycket åt mig själv dagen innan horse-show!
Publicerat i Newie,

Love-bombing

Publicerat 2014-12-01 kl. 18:12:00 av Isabel Håkansson
Okej, nu tänkte jag love-bomba lite bara för att det behövs och jag vet själv hur viktigt det är med positivitet och stöttning i media. Så därför tänkte jag nu länka 13 bloggar som jag tycker förtjänar ett litet lyft, let's go. 
 
Tryck på alla hjärtan och kolla om nåt hjärta innehåller en länk till just din blogg, (idéen hämtad ifrån Lovisa). 
                                   
Publicerat i Allmänt,

1:a december ♥

Publicerat 2014-12-01 kl. 16:04:30 av Isabel Håkansson
Hej & förlåt för att bloggen stått tom under dagen, men som ni kanske förstod så sov jag så länge jag bara hann imorse innan jag var tvungen att kliva upp.. så bloggen hanns inte med, liksom. Ännu en gång - shit vilka jäkla avtryck årets horse-show lämnade efter sig. I år granskade jag verkligen ALLT och blev både glad & rörd när ryttarna kastade sig runt halsarna på sina älskade hästar efter en galet bra ritt och skrattade bort eventuella misstag, det är precis så det ska vara! 
 
Något som varit mindre roligt under helgen dock är att min hy fått ett anfall och blivit jättedålig. Jag har dålig hy och fick det i samma sekund jag kom in i puberteten, men nu är den grotesk. Så ikväll ska jag ta mig tiden att duscha, ha facemask och skrubba in ansiktet ordentligt. Men innan dess ska stallet göras och jag ska läsa igenom drygt 20 sidor ur fysik-boken. Suck. Skolan är too much för mig just nu med alla läxor och prov som läggs på hög. Men men, snart har vi jullov!
 
Det är ju första december idag också, vilket känns helt sjukt. Jag menar, var det inte nyss som jag motvilligt sa hejdå till sommaren och lämnade världens bästa sommar bakom mig, eller? Tiden rinner iväg och jag hinner aldrig njuta av vad som faktiskt sker och händer, vilket jag kommit fram till nu. Det om något kommer vara ett av mina stora mål sen när 2014 tackat för sig och vi går över i ett nytt år och börjar på ny kula. 2015 känns nytänkande och jag vet med mig att mitt liv kommer att förändras mycket under det året. Jag gruvar mig samtidigt som jag längtar ihjäl mig, konstig känsla. 
 
Nej, hörni. Nu ska jag inte svamla iväg alltför mycket i det här med framtiden, för då kommer jag aldrig att kunna sluta ;) Wow, framtiden. Den ÄR spännande. Men nu - njuta av livet här & NU. 
Vad passar väl bättre än 2 right now bilder, när vi ändå snackar om att ta vara på nuet.. väldigt bra. 
Publicerat i Allmänt,

Tack för en grym dag, #SIHS2014

Publicerat 2014-12-01 kl. 01:48:00 av Isabel Håkansson
Ni ser säkert vad klockan är, nämligen tio i 2 på natten. Jag ska upp om 4,5 timmar igen för att hinna duscha innan skolan, och jag vet 3 tjejer som kommer vara extreemt trötta imorgonbitti när klockan ringer. Men det är så värt det, för Stockholm international horse show levererade! År efter år så lämnar man arenan med så mycket känsla & intryck, och i år var inget undantag. 
 
Hästar och ridsport, det är verkligen nåt jag brinner för. VILKA fantastiska djur hästar är, egentligen. Ikväll har jag kollat på 140 hoppning, körning, hästar som hoppat över motorcyklar, små fallabellor som galopperat omkring tillsammans dalmatin-hundar, hästar ställt upp för ryttare som inte ridit mer än ettpar månader och hästar som bärt runt på allt ifrån ryttare till stora trummor. Ännu en gång - vilka fantastiska djur hästar är, verkligen. 
 
Imorgon kommer jag skriva om saker jag la märke till under showens gång, lägga upp bilder på all min shopping och blogga i massor. Men nu hörni, nu måste jag sova. Ögonen går i kors och hjärnan är på högvarv. Jag behöver all sömn jag kan få om jag överhuvudtaget ska klara av en hel skoldag imorgon. Godnatt ♥
Tack till ALLA som vart inblandade under denna helg, love u. 
Publicerat i Allmänt,