Vad tycker ni om den här hjälptygeln?

Publicerat 2014-09-29 kl. 13:57:00 av Isabel Håkansson
Vad tycker ni om gramantygeln? Bra, dåligt, i vilket syfte och varför? Tell me.
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Jag tycker att en graman KAN vara bra, men det beror helt på hur man använder den.
Jag har ridit med en graman påmin ponny några gånger (ungefär 1 gång varannan vecka). Men jag har också lärt mig hur man rider med en sådan. Man ska absolut inte använda den som en tygel, även om man håller den i händerna. Den ska liksom bara finnas där och man ska fortfarande "svänga/leda" med tyglarna. Man måste också tänka på att hästen kan kännas tyngre eller starkare med gramanen på, även om det är ryttaren som har blivit starkast.

Rider man för mycket med en graman och på fel sätt så kan man istället "knäcka" hästen.
Jag använde graman på min ponny några gånger för att han är så himla stor och stark och gick bara runt och koncentrerade sig på att ta sig ur arbetet. Så för att jag skulle komma åt honom ordentligt några gånger och få känna hur det känns när han gör rätt så fick jag rida med graman under dressyrträningar :)

2014-09-29 @ 16:39:33
Postat av: Michelle

Graman är något som används flera gånger i veckan för mig och min häst, dock så finns den mer där och är nästan aldrig spänd.
Detta för att min häst är väldigt svårriden och het, därför så hjälper det henne att förstå att hon inte får gå med huvudet uppe i himlen osv.

Jag tycker graman är super sålänge man använder den på rätt sätt, har sett en hel del skräck exemplar dock! Men det är ju inte gramanens eller andra hjälptyglars fel, det är människorna som missbrukar dom!

Kram Michelle.

2014-09-29 @ 17:32:02
URL: http://Connect.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback