Galoppträning 18/09-14

Publicerat 2014-09-18 kl. 21:01:13 av Isabel Håkansson
Jag måste äga världens bästa och finaste ponny, alltså. Snobben kan vara ett riktigt pain in the ass vissa dagar, medans han vissa dagar kan vara världens underbaraste & finaste ponny. Men F*N vad dem bra sidorna väger upp hos Snobben, verkligen. Hans sämre sidor är ju trots allt en del av honom och kommer alltid att vara, och jag älskar honom för det. Idag försökte han stanna och slippa undan till en början, men jag var på honom direkt och berömde honom massor så fort han gick fram. Det gick över rätt fort och då kunde vi börja koncentrera oss på arbetet. Dagens pass gick ut på - kondition och få upp flås. Efter ca 15-20 minuter i effektiv arbetsgalopp med endast några minuters paus lite här och där så var han svettig och flåsig som sjutton.
 
Han var rätt busig dagen i ära faktiskt, haha. Nån gång fick han för sig att dra iväg i full fart uppför en backe, och vid ett tillfälle så la han in ett stort bocksprång samtidigt som han sköt rygg, dock var och är det bara roligt med lite livstecken från Snobbens sida. Jag menar, rider man ut på en åker med hackamore  så är det nog inte jättekonstigt om hästen blir lite busig och pigg, liksom. Som avslut på ett bra och roligt pass så joggade jag honom lång och låg, superfin och stadig i formen. Efter ridningen så blev det stretching och på med ett fleecetäcke med hals och liniment på rygg och bogparti så att han håller sig varm under natten. 
 
Imorgon ska jag ta med Snobbens nya massage-maskin upp till stallet, vi köpte den för några månader sedan men har inte testat den ännu! Den gick åt som smör under Falsterbo veckan, så jag tror att den är riktigt bra! Philip ska också få sig en omgång, lillen får inte glömmas bort, never ever. Så imorgon blir en riktig pysseldag med båda hästisarna. Massage och promenad, spolning av ben, långrykt, hästgodis och liite för mycket pussar kan aldrig slå fel - längtar redan efter mina små ♥♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Mickis

Blev det ingen hoppning i helgen? :/

Svar: Nope! Måste få lite mer flow i banhoppning innan vi åker ut och hoppar :)
isabelhakansson.blogg.se

2014-09-19 @ 10:54:57
URL: http://mikaelasdagbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback