En stekhet höst-dag..

Publicerat 2014-09-06 kl. 20:49:00 av Isabel Håkansson
SER NI SNOBBENS ENA BAKHOV ELLER? Den är sprucken och jättetorr, vet inte vad jag ska göra!! Tror ni jag kan rida på som vanligt..?
 
Haha, japp - jag är överbeskyddande, men ingen hov ingen häst, right? Under tiden vi red idag så låg temperaturen på typ 25+ grader, vilket är en helt s-j-u-k siffra med tanke på att vi är en vecka inne på september månad. Värmen gjorde att hästarna var liite småsega och trötta, men fortfarande kvicka för skänkeln och positiva. Tror aldrig jag sett varken Philip eller Snobben med öronen nåt annat än spikrakt fram under en uteritt nångång faktiskt.
 
Red en halvlång runda på 3-4 kilometer. Skrittade och travande mestandels med tanke på att jag var så himla rädd och hade Snobbens spruckna bakhov i tankarna hela tiden, kommer drömma mardrömmar inatt... ;) Lät hästarna skrittas mycket på asfalterade vägar, det stärker hästarnas senor och leder vilket alltid är positivt! Tog en kort och samlad galopp under ett tillfälle iallafall och Snobben vart såå glad när jag gav honom galoppskänkeln.
 
Imorgon blir det ridning på stubbåkern, iiiih! Att rida på stubbåkrar är det bästa jag vet & det slår gräsfält 100 gånger om. När jag rider på grästäckta fält så har Snobben endast en sak i huvudet - mat. Så det är ingen höjdare, faktiskt. Ser fram emot att få rejsa fram på stubbåkern med min lilla raceräka imorgon hur som helst, och dressyra lite däremellan.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Isabelle Johansson

Gud villken fin blogg du har! :D Ny läsare här ♥ ;)

Svar: Tack, vad kul att höra! <3
isabelhakansson.blogg.se

2014-09-06 @ 21:22:03
URL: http://isabellejohansson.se
Postat av: Alma

Har ingen erfarenhet av hovar men jag skulle nog inte ridit med en spricka..

Svar: Ska prata med min tränare!
isabelhakansson.blogg.se

2014-09-06 @ 21:24:42
Postat av: Anonym

De går att rida med en sån liten spricka, låt hästen vila några dagar så hoven inte gör ont och sen är de bara att rida igen

Svar: Svårt att ta din kommentar seriöst när du är anonym :/ men tack för "tipset"!
isabelhakansson.blogg.se

2014-09-06 @ 22:36:53
Postat av: Alice

Det ser inte ut att vara någon fara men skulle det viss sig att hästen är halt av det så ska du ju självklart inte rida. Däremot skulle jag vilja se en bild på hoven upp till och med kotan, för det ser ut som att hoven är fruktansvärt felvinklad, sprickan kan ju komma därifrån och hästen belastar även sina ben fel då

Svar: Kan fixa bild imorgon! Tro mig, jag skulle se ifall Snobbens hov var felvinklad! Jag visiterar honom noggrant varje dag och dessutom bor min tränare precis brevid stallet & hon skulle helt klart ha reagerat på det isånnafall.
isabelhakansson.blogg.se

2014-09-06 @ 23:25:38
URL: http://haffiefever.blogg.se
Postat av: Tova eklund

De är bah & kö på 😄

2014-09-07 @ 06:54:05
Postat av: Klara Forsström

Hoven har fel vinklar och det kan absolut vara därför den spricker när belastningen blir fel. Det är inget ovanligt med en felvinklad hov, det har majoriteten av dagens hästar av nån konstig anledning. Jag skulle låta hästen gå barfota ett tag så hoven kan rehabilitera sig :)

2014-09-07 @ 08:34:22
URL: http://skogsmullen.horseworld.se
Postat av: Alice

Problemet är att vi hästmänniskor har alldeles för lite kunskap om hästens hovar, vi betalar dyra pengar och förlitar oss på hovslagare att de ska göra ett bra jobb. Sen finns det rötägg som gör ett mindre bra jobb och dessa råkar man ut för ibland. Jag har gjort det, till exempel. Jag menar inte att det är ditt fel ifall din häst skulle ha fel vinklar, inte din tränares heller. Utan om det är som det ser ut på dessa bilder så är det ju hovslagarens fel. Men det är därför jag frågade om en annan bild där man ser bättre (gärna på både bak- och frambenen). Vill bara hjälpa till :)

Svar: Jag har aldrig tidigare fått höra att Snobbens hov är "felvinklad". Min hovslagare skor även högt uppsatta tävlingshästar, så tror inte sprickan beror på honom över huvud taget. Om jag fick gissa så kommer sprickan ifrån det torra klimatet som varit på senaste tiden.. Men tack för din engagering, jätteroligt! :)
isabelhakansson.blogg.se

2014-09-07 @ 08:50:55
URL: http://haffiefever.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback