Visste ni det här..?

Publicerat 2014-12-15 kl. 17:31:00 av Isabel Håkansson
..Världens, nu kända, äldsta häst blev hela 62år gammal, den kallades "Old Billy".
 
..Hästar har två blinda punkter, en rakt bakom och en rakt framför dom.
 
..En häst kan dricka upp till 40 liter vatten på en dag.
 
..Med sina långa ben, sitt stora hjärta och sina stora lungor så är hästen skapad för att galoppera. Att hoppa är inte nåt naturligt för en häst utan dom går hellre runt hindret.
 
..Hästar har ganska bra minne, om du länge varit med en häst så kommer den ihåg dig hur länge som helst. Detta gäller dock inte om du varit med hästen under en kort period.
 
..Hästar gör åt med mer energi när dom ligger ner än när dom står upp.
 
Vad visste ni? 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hästen för typ 1000år sedan är inte skapad för hoppning nu är dom ju mer fram avlade för det och en del hästar hoppar ju över hindret mycket hälldre en att gå runt :)

Svar: Ja, självklart. Men ifrån början, eller hästarna i naturen går hellre runt ett hinder. Sen är det ju inte naturligt för en häst att hoppa heller :)
isabelhakansson.blogg.se

2014-12-15 @ 19:03:25
Postat av: Emilia

Konstigt att hästarna gör av med mer energi när dem ligger? XO

2014-12-15 @ 21:37:04
URL: http://emiliaa.blogg.se
Postat av: Sofia

Nej men om det ska va naturligt så kan man dra av skorna låta man och svans växa gå på fri till gång till mat och hällst aldrig tas in i ett stall för det skulle ju va det mest onaturliga som finns! Skälv tycker jag att hästen en är en varelse som är byggt till de mesta, både dressy, distans & att hoppa världscupen. Men inte från början, den "mordena" hästen är ju mer framavlad & utvecklad.. Men ett ämne som kan diskuteras hur länge som hällst :)
Kram

Svar: Håller med dig absolut! Men det som sliter mest på hästen utav allt princip är ju just hoppningen = det är inte naturligt för dem. Och jag läste nånstans förut att hoppar en häst ett hinder på 50-100 cm så blir det en belastning på över 200kg för deras ben vid landningen. Förstå ett hinder på 150-180 cm? WOW. Men som sagt, ämnet går att diskutera lääänge! Kram på dig!
isabelhakansson.blogg.se

2014-12-15 @ 22:33:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback