Bloggtips - first impression.

Publicerat 2014-12-26 kl. 13:30:00 av Isabel Håkansson
♥ Designen. Designen ska vara simpel, snygg och framför allt - personlig. Snygga animeringar eller redigeringar med nån snygg text brukar vara supersnyggt. Sen är det även väldigt viktigt att designen innehåller nån form av information om dig själv. Namn och mejl-adress är ett måste. 
 
♥ Skriv personliga inlägg där din "röda tråd" framträder tydligt. HUR jobbigt är det inte att läsa en blogg som inte har nån röd eller ett huvudämne? Eller jobbigt kanske är fel ord.. snarare dötrist. Det är inte förrän man hittat sin passion i livet och skriver om det som bloggen kan bli levande och som allra mest personlig. 
 
♥ Uppdatera ofta. Går du in på en ny blogg och ser att senaste inlägget är skrivet för 2 veckor sen, blir du då sugen på att börja följa bloggen? Inte jag, iallafall. Jag klickar mig snarare ut på bloggen direkt och lägger den inte på minnet överhuvudtaget. 
 
♥ Mycket egentagna, varierande bilder. Okej, vad vore väl en blogg utan bilder? Trist, grå och allmänt död. Actually. Bilder i alla former, oredigerade som redigerade, mobilbilder som kamerabilder - det ÄR viktigt. Bara att läsa ett inlägg utan bild/bilder blir tråkigt och man kan inte leva sig in i bloggen riktigt fullt ut om den inte innehåller bilder..
 
♥ Försök att ha nånting utöver det vanliga.. Den här punkten är svår att nå upp till. Men en blogg som har nånting utöver det vanliga, det kan vara en skrikig färg i designen eller ovanliga typsnitt.. det sätter sig i huvudet direkt iallafall. Jag kommer t.ex ihåg en blogg som jag klickade in på i somras, den hade en stor, skrikrosa ipod i designen som spelade upp en massa "sommar-hits" låtar. Det var utstickande och ballt. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback