Ridpasset 03/12-14

Publicerat 2014-12-05 kl. 10:20:00 av Isabel Håkansson
Jag tycker han hade en bra form här ↑ inte för låg men inte heller för hög, bra form!
 
Snobben, min älskade lilla Snobben. Han skötte sig helt exemplariskt i onsdags när jag och mamma lite spontant drog iväg till ridhuset för att rida igenom honom. Han blir alltid trött fort när jag rider där, med tanke på att underlaget är mjukare och tyngre än vad han är van vid, så jag kan inte rida jättelänge utan får istället köra lite kortare, men intensivare ridpass. 
 
Jag började passet med att rida lite med snodden, jag hade den så lös den bara gick att ha så att han fortfarande inte skulle göra något "gratis", dvs utan min inverkan. Han var jättefin i galoppen och gjorde finfina fattningar ifrån skritt, traven är fortfarande trälig för oss vilket den varit ett tag nu. Men det går sakta men säkert framåt, snart är vi där igen då Snobben gick ner i en naturlig form självmant eftersom han var så ordentligt riden. Snart, snart.. Dessvärre fick han ju vila igår eftersom jag var magsjuk, och få ta det lite lugnt idag med kanske en lugn uteritt i skritt.. så det lär nog dröja lite :( 
 
I slutet så tog jag av snodden och testade alla gångarterna utan den också, han gick superfint även utan snodden och jag var så nöjd över honom! Nu ska jag träna vidare på min sits då den var överallt och ingenstans i onsdags och fortsätta försöka få igenom Snobben i sidorna. Jag & mamma hoppade ingenting eftersom Snobben hostade några gånger i början utav passet samt att jag vägrar hoppa innan han blir helt loss i sidorna. Så hoppningen läggs åt sidan ett tag och vi rotar fram dressyrekipaget i oss, haha. 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: sandra

Nu var det ju ett tag sedan jag sysslade med hästar, men tycker absolut det ser ut att vara en fin form :).

2014-12-05 @ 11:45:35
URL: http://www.nattstad.se/sansans
Postat av: Malva

Vad fin han blivit i kroppen och i formen! Hoppas allt är bra med er och krya på dig! <3

2014-12-05 @ 12:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback