Glittrande snö på en pigg ponny!

Publicerat 2014-12-25 kl. 20:08:53 av Isabel Håkansson
Alltså, dagens ridpass - KILL ME vad mysigt det var. Snobben var jättepigg och glad, lite jobbig till en början då han var rädd för allt och ingenting.. Meeen det gick över och så hade vi istället världens mysigaste ridtur! :D Snö kan faktiskt vara en enorm mysfaktor dagar som dessa, då man får chansen att rida i solljus. Bättre blir det ju med tanke på att Snobben älskar snö och alla dess principer, jag har kommit på honom flera gånger då han ligger och rullar i stora snödrivor i hagen. Han blir så glad när det snöar och drar alltid med mig till varenda liten snöhög när vi är ute & går, min lilla bebis. 
 
En sak dock som blir ett STORT minus under vintrarna för oss, eller iallafall det här året är att Snobbens vintertäcke gör att Snobben blir elektrisk.. eller alltså, ger ifrån sig stötar. Det har hänt flera gånger nu att det blivit en stöt när jag rört Snobben, och han blir lika rädd varje gång.. Jag vill ju verkligen inte att han ska tro att jag medvetet ger honom stötar som nån form av bestraffning och jag får alltid stå och samla mod innan jag vågar röra honom i ansiktet utifall att han skulle få en stöt.. Har ni haft det "problemet" och isåfall, hur tusan gör man för att undvika alla stötar? 
 
Jag satte på mig tjocka vinterhandskar idag bara för att på så sätt kunna undankomma stötarna, MEN dem kom ändå.. Alltså, vad sjutton liksom? 
 Bilder ifrån vår mysiga ridtur, ser det inte heeelt underbart ut? 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: stinalisa

mina hästar bli alltid elektriska på våren(???) sen försvinner det! Acke fick panik varje gång man skulle ta av täcket. men jag brukar dra av täcket sen luta mig mot honom med jackan först sen röra hästen, då går det oftast bra :)

2014-12-26 @ 13:35:17
Postat av: Cornelia Höglund

Åhh det är så jobbigt! min ponny blir också elektrisk på vinter när han är klippt. För mig funkar det med att ta en rotborste och "borsta bort" det elektriska. Vet inte om det funkar för alla men det skadar ju inte att testa! :)

2014-12-27 @ 23:01:29
URL: http://fattagaloppen.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback