Ett val som skrämmer mig. Gymnasievalet.

Publicerat 2014-12-18 kl. 20:30:00 av Isabel Håkansson
"Vad ska du gå på för linje?" 
"Ska du gå kvar i Sala?" 
"Vilket gymnasium ska du gå på?" 
"Vad vill du bli i framtiden?" 
Jag känner hur magen smärtar till och världens största klump bildas när någon nämner ordet - gymnasium. Anledningen till det är för att jag inte har en blekaste aning om vart jag ska gå eller vilket specifikt gymnasium jag ska gå på.. inte EN blekaste aning. Hela tiden har planen varit att sälja Snobben den här våren, våren 2015, våren då jag söker in till mitt utvalda gymnasium. Men ärligt, jag är inte redo. Jag är inte redo att släppa iväg Snobben nu, mina föräldrar har skiljt sig för lite mer än ett halvår sen och jag behöver min Snobb.. verkligen. 
 
Sala, det är inte min typ av stad. Alls. Alla känner alla, snackar skit och ordet "grupperat samhälle" är bara förnamnet för den här staden. Nope, jag vill inte gå i skolan 3 år till här. Jag vill bort här ifrån, flytta till Uppsala eller Stockholm. Men, då faller vi tillbaka till det här med Snobben. Att jag skulle hinna med honom när jag går i skolan flera timmar bort finns inte på världskartan och jag VILL INTE sälja honom. Det är det sista jag vill göra i livet, eller iallafall just nu.. Notera, det sista jag vill göra. 
 
Frågan är vad som väger tyngst - en oförstörbar vänskap eller att få börja på en ny skola i en ny stad, vilket varit en dröm för mig länge..? Jag är sååå kluven. Verkligen. Liksom, våren är ju snart om bara några månader, aldrig att jag säljer Snobben om bara några månader? Nej, alltså bara nej. 
 
Jag har princip redan bestämt mig för vilken linje jag ska gå, jag vill gå samhällslinjen med inriktning juridik vilket är en högskoleförberedande linje. Egentligen, innerstinne, så längtar jag jättemycket till gymnasiet. MEN att ständigt bli påminnd om att jag kanske kommer behöva sälja min älskade ponnybus skär ordentligt i hjärtat, vilket gjort att jag blivit helt anti mot gymnasie-snacket. HELT ANTI. 
Mitt fina hjärta, vad ska jag göra? 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Caroline

Vill absolut inte vara elak eller "vet bäst" men ofta handlar den här grupperingen om vilka man umgås med. Många snackar om gävle likadant men jag älskar gävle och upplever det inte alls, för att mina kompisar är inte sådana! Sånt finns nog överallt, men din snobbis finns bara på ett ställe. :)
Lycka till med gymnasievalet, jag tror att du kommer fixa det galant. <3

2014-12-18 @ 21:26:31
URL: http://turbosuit.horseworld.se
Postat av: Jonna

Sad but true så tror jag att man får bäst utbildning på större skolor i större städer, känns som dom håller högre standard än mindre skolor (och det förstår man ju nästan), + mer folk = mer valmöjligheter när man skaffar vänner osv. Man blir inte lika bunden till de få som går i sin skola.

Men frågan om Snobben vet jag verkligen inte hur du ska lösa :( hinner du verkligen inte? Skaffa medryttare/medryttare du har nu rider mer? Betala mer för helinackordering på hand stallplats? Kram vännen <33

2014-12-18 @ 21:56:06
URL: http://ponnyvalack.blogg.se
Postat av: Sofia

Varför inte välja ett typ idrottsgymnasie där du kan blanda hästen & skolan, kolla på idrottsgymnasie i v-ås 😃

2014-12-18 @ 22:33:56
Postat av: Emilia

Min kompis måste också välja häst elr skola :/ jag vet att du kommer fram till rätt beslut ❤️

2014-12-19 @ 07:58:27
URL: http://emiliaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback