Min snygga ponny!

Publicerat 2014-12-15 kl. 22:06:47 av Isabel Håkansson
Idag kom jag till stallet & möttes av en otroligt lerig liten Snobb med blötlera upp till hasarna och en ihopklumpad svans. Inte fräschtalls, at all. Jag borstade bort det mesta men spolade inte av honom innan ridpasset eftersom det var lite halv-blaskigt ute på ridbanan också. Själva ridpasset gick helt okej, varken dåligt eller superbra. Gjorde lite basicövningar t.ex serpentinbågar och stora volter. Galopperade litegrann men la mest vikt på att få igenom Snobben i traven idag, han blev avslappnad och fin! 
 
Han var liiite loj och hade vaknat på lite fel sida idag, så jag försökte få ut nånting bra utav passet under en något kortare tid så att Snobben skulle få kunna komma in och käka hö, slappa och bara få vila upp sig lite tills imorgon då ett nytt ridpass väntar, hihi ;) Han blev kanonfin framåt slutet av ridpasset iallafall så då valde jag att avsluta! Han har blivit betydligt mer lyhörd för mina hjälper nu på senaste tiden och jag rider aldrig med varken spö eller sporrar princip. Skönt att slippa det! 
 
Efter ridpasset hur som helst så spolade jag av Snobben, tvättade och flätade svansen. Sen gick jag igenom ryggen med bluelotion och smörjde sadeln som jag skrev tidigare. Mysig stalldag och jag vet två ponnypojkar som fortfarande står och tuggar hö borta i stallet nu efter att jag och syrran packade hönäten helt proppfulla med en massa gott hö till hästarna. Tycker det är viktigt att hästarna inte står på tom mage utan får käka sig mätta och känna sig nöjda dagarna i enda. 
En före och efter bild och en bild på min trötta ponnybus. Visst börjar han bli riktigt fin i kroppen nu? 
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Jonna

Han är skitsnygg!! Och vad svansen vart fiin. Och vad skönt att ni är sånna människor som tänker så kring fodret, än hästmänniskor som typ ger hästen 1/2 kg öh per dag bara för att den inte ska vara "tjock". En mätt häst är en nöjd häst som kan arbeta och prestera! :)

2014-12-16 @ 20:56:00
URL: http://ponnyvalack.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback