Typical stallmänniskor

Publicerat 2014-08-03 kl. 15:14:33 av Isabel Håkansson
- Man kan inte ge sin häst godis för då blir den tjock. OKEJ, om vi jämför då. Blir du tjock ifall du tar en ruta utav en marabou chocklad-kaka? Knappast. En godis, ett äpple eller en morot gör varken bu eller bä när det kommer till hästens vikt. Lite godis efter ett ridpasset är det minsta man kan ge våra älskade hästar. 

- Dressyrhästar kan inte hoppa. I vissa fall - nope, dem är dressyrhästar av en anledning. Men vissa kan även vara jätteduktiga! Jag har sett exempel på dressyrhästar som hoppar 120 i racerfart  med goood marginal ;) 

- Att raka hästen är respektlöst. Dendär debatten är så töntig i mina ögon, nästan en sån debatt man sitter och skrattar högt åt, men bara nästan. Det är respektlöst att raka hästen - om man inte täckar på den ordentligt. Det är ju inte naturligt för en häst att bli rakad och dem får ju vinterpälsen av en anledning, MEN ska man träna och hålla igång hästen under vinterhalvåret så ser jag rakning på hästen som ett bra alternativ. 

- Man är djurplågare om man rider med bett. Nog för att jag börjat se hackamore som ett alternativt bett att rida med dagligen, så håller jag inte med om att man är en djurplågare för att man rider med bett.. Absolut inte. Missbrukar du bettet, sågar, rycker och balanserar upp dig själv tack vare bettet och tyglarna så visst, då är det en annan sak. Men att bara hålla ett jämt stöd i bettet kallar inte jag djurplågeri nånstans. 


Gårdagens jogging, barbacka. Det saknades lite bakbens aktivitet ifrån Snobbens sida, men vi skyller på att dem hade en lektion i western samtidigt som jag red
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback