Svullet öga och spöregn

Publicerat 2014-08-20 kl. 22:01:32 av Isabel Håkansson
Jag möttes utav en glad liten Snobben idag, med svullet öga.. Så himla trist & med det sagt så blev det ingen hoppning idag. Jag red honom dock i skritt och trav på baksidan lite lugnt, vilket gick helt okej! Jag har - om jag ska vara 100% ärlig - blivit oootroligt ringrostig när det kommer till dressyren, och det smittar av sig på Snobben tråkigt nog. Måste verkligen lägga ner fler ridtimmar i dressyrsadeln och fördjupa mig mer i dressyren och dess gren, för både min och Snobbens skull. Det är SÅ nyttigt att bara nöta dressyr, men det ska ske på rätt sätt!
 
I början på passet idag så gick det urdåligt. Snobben var halvloj, stannade titt som tätt och vi kom inte överrens överhuvudtaget. Men sen började vi om och jag ändrade om min handsposition, tänkte på alla tips Mickis givit mig under dem senaste träningarna och berömde S i vartenda steg åt rätt håll. Vi har verkligen trillat tillbaka på ruta 1 dressyrmässigt, men jag vet att vi kan ta oss upp till dit vi var innan Snobbens skada igen.
 
I mitten på passet så släppte Snobben till och han blev fin i formen, lång och låg. Men med min eländiga otur, tror ni inte att regnet börjar ösa ner ifrån den gråmulna himlen precis när han släppte till? JO. Jag fortsatte rida ett tag till efter att det börjar regna dock, men tillslut när jag var blöt innanför både skor och dunvästen var dyngsur så var jag tvungen att gå in med S i stallet igen. Imorgon får vi se vad jag hittar på med mr.S faktiskt, det står mellan antingen dressyr i paddocken och fortsätta där vi avslutade idag, eller promenad.. Tror det får bli lite dressyr!
Här är 2 bilder som visar hur ögat såg ut idag. Han hade ögat bara stängt dem första 10 minutrarna jag hade honom i stallet dock, han öppnade upp det mer sen ju längre jag borstade. Men ser ni att det är svullet? Jag blir G-A-L-E-N, jag vet verkligen inte vad det beror på vilket är så himla frustrerande, ååååh.
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer
Postat av: Mickis

Kan han fått in nått hår eller nått som skaver på ögat? Eller har ni haft mycket rök ifrån branden hos er? De kan också irritera på ögat :)

Jag vet att J spolade ögonen på hästarna nu för dem var irriterade efter branden & även en massa flugor occh skit som kommer in i ögonen :) så du kanske kan spola ögat? :)

Svar: Ja, jag kan prova det! Tack för tipset :)
isabelhakansson.blogg.se

2014-08-20 @ 22:17:03
URL: http://mikaelasdagbok.blogg.se
Postat av: Matilda

Det har säkert gått ner redan, men han hade så en gång när han bodde hos oss också. Han hade fått in nån liten fluga i ögat så jag spolade med koksalt i 2-3 dagar och sen var den ute och det gick ned direkt :)

Svar: Yes, svullnaden gick ner efter bara 2 dygn. Vi spolade med koksalt en dag och sen fick han stå inne i boxen med flughuva i ett släckt stall så han inte behövde anstränga ögat första natten (då var det jätterinnigt och irriterat) och andra dan så fick han gå ut med flughuvan, då var svullnaden princip borta redan, så på kvällen var ögat som vanligt :)
isabelhakansson.blogg.se

2014-08-27 @ 15:25:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback