Favoriter ur ryktlådan.

Publicerat 2014-10-31 kl. 14:50:00 av Isabel Håkansson
• Man-och svans borsten. Jag borstar inte mina hästars svansar med svansborsten varje dag, då det sliter betydligt mindre att bara borsta med en vanlig, något hårdare rotborste. Men nån gång i veckan så sprayar jag på ordentligt med pälsglans och borstar ut svansarna med svansborsten, och jag skulle aldrig klara mig utan den. 
 
• Bluelotion. Jag har både en liten flaska bluelotion som jag har i ett sidofack på min ryktväska, men även en större flaska ifall det skulle behövas. Den är GRYM om man ridit lite hårdare t.ex hopp-pass. Smörjer alltid in Snobbens ben med bluelotion efter ansträngande pass. Annars använder jag bara vanligt arnika liniment. 
 
• Microfibersvampen. Den ger en grym sista touch efter att man ryktat hästen. Pälsen ser och blir väldigt glansig och fin. 
 
• Rotviskan. Jag har en rotviska med långa och ganska mjuka strån, vilket också ger efter sig en otrolig lyster i hästarnas pälsar. Jag drar alltid med rotviskan två omgångar på båda sidorna och som sagt- resultatet blir jättebra! 
 
• Pannborste med gethår (ej det på bilden). Jag använder en liten pannborste gjord på gethår när jag borstar mina hästars ansikten. Först går jag igenom ansiktet med en något hårdare och "fastare" pannborste, och sedan tar jag pannborsten i gethår. Snobben står alltid och blundar när jag borstar med den, för att han tycker den är så mjuk och mysig, hihi. 
 
• Hovkrats med borste på baksidan. Tror alla vet varför man inte skulle klara sig utan en hovkrats.. Jag föredrar hovkratsar med en hård borste på baksidan så att jag kan borsta bort överflödigt grus/sand efter att jag kratsat bort eventuell lera etc. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tänk bara på att det är 96h karrens tid på bluelotionet så använd det inte innan tex tävling och om du blir utvald att ta dopingtest så kan du bli avstängd, kram bara ett tips! :D

2014-10-31 @ 16:38:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback