Dagens fråga!

Publicerat 2014-10-28 kl. 11:50:00 av Isabel Håkansson
Har ni någon erfarenhet om pelhambettet? Vad tycker ni om det och varför? Ni vet vart ni kommenterar ↓↓ 
 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Linnea

Jag sitter på ett rakt pelamet i gummi, när jag hoppar eller ska ut på vägarna för konditions träning. Men såklart har pelambett nackdelar igenom sin hävstång eftekt! Men fördelar igenom om man har en häst som stretar emot, som att kasta upp huvudet. Så finner den mer ro, och kommer bättre till arbete.
Jag tycker att pelambett är ett hjälpande medel om man har en häst som är lite på, eller om man bara behöver ha det under ett konditions pass!
Tycker att du har en fin blogg, och riktigt bra inlägg. Kram

2014-10-28 @ 13:06:50
URL: http://linneagustavsson.horseworld.se
Postat av: Marica

Tycker det är ett bra bett, jag har endast ridit med detta bett med gummi och tvådelat. Jag tycker bettet är bra om man behöver ett skarpare bett på sin häst, hellre ett skarpare bett på en häst eller ponny som blir lite starkare. Heller de en ett miltbett som ryttare drar och sliter i. Häsvtång kan vara bra att ha på vissa hästar, jag rider med stångbett med långa skänklar på min medryttarhäst och där är det kedja och hävstång :)

2014-10-28 @ 17:17:44
URL: http://maricalindbeerg.blogg.se
Postat av: Elin Nilsson Walldén

Har inte ridit med det själv men tycker det är bättre att använda pelham på en stark häst och ha kontroll än att ha ett vanligt bett och sitta och slita. Har även hört någonstans att man inte ska ha delade pelham bett utan bara raka? :)

2014-10-28 @ 20:09:20
URL: http://nilssonwallden.blogg.se/
Postat av: Emilia

Tycker pelham betten är fel, och jag vågar stå för det. Har sett exempel som fått mig avskräckt, som fan. Du är grym och keep up the good work girl <3

2014-10-28 @ 20:44:47
URL: http://emiliaa.webblogg.se
Postat av: Sanna & Josefine

Jag brukade rida Wims på pelham bett när jag red ut & red på ängen med henne, då hon är grymt stor, biffig & stark. Jag tycker att det är ett bra bett, eftersom jag har mer kontroll över henne då om hon skulle få för sig att dra iväg. Kan även förtydliga att jag har en väldigt mjuk hand, så det är egentligen inget problem att jag rider på det bettet ^^ Dock så kan hon bli för känslig o lixom släppa kontakten med bettet, gå bakom lod, osv. men sånt försöker vi träna bort!

Kortfattat, det är ett bra bett om man använder det på rätt sätt. Om man har en hård hand & är ganska oförsiktig skulle jag nog inte rekommendera bettet.. Det är ju trots allt ett av de starkare alternativen.

Kram Josse :)

2014-10-29 @ 01:17:27
URL: http://skimmelston.blogg.se
Postat av: Lina

Tycker det är att bra bett om man rider med det rätt som de flesta bett och att det används på "rätt" sorts hästar och inte bara rida på för hästen är stark istället för att ta och reda ut det "problemet".
Har själv testat rida på pelham, ett rakt stång med två tyglar och jag testade det då min häst blir lång i hoppningen och har svårt att samla sig, med detta bett och med två tyglar kunde jag få henne rundare och sprången blev super bra, dock ett väldigt skarpt bett på känsliga hästar, ett rakt i rent gummi är bäst på sådana hästar för det är mildare, rent gummi menar jag bara gummi och inte gummiklätt då det även finns.
Bästa enligt mig är om man rider på två tyglar om man har en känslig häst, då kan man välja om man vill använda hävstången eller inte =)

2014-10-29 @ 17:57:08
URL: http://linanilsson.horseworld.se
Postat av: Madde

Med ett baby pelham och delta som måste andvändas på ponny så blir det inte mycket hävstång effekt för skälva skänkeln på baby pelham är endas 5cm och sen får man ju känna efter på sin egen häst/ponny vad den trivs bäst på delat eller rakt :) det bästa är ju och prova om du har någon bekant som har nått. Prova prova prova det bästa som finns :D

2014-10-29 @ 19:25:15
Postat av: Ida Barsk

Jag rider min storhäst med ett tredelat babypelham och delta. Det funkar jättebra för oss! Hon kan lätt bli lite stark, särskilt i hoppningen. För mig som är väldigt kort och liten så drar hon då mig lätt ur sadeln, och jag föredrar att sätta på ett lite skarpare bett och kunna korrigera med mindre hjälper istället för att sitta med ett mildare bett och behöva ta större hjälper. :) Det känns snällare? Sedan blir ju bettet aldrig skarpare än man gör det!

2014-11-01 @ 13:16:25
URL: http://idabarsks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback