I'm in loooove.

Publicerat 2014-10-12 kl. 21:00:24 av Isabel Håkansson
Det nya stallet in my ♥, for real.

Idag har jag varit i stallet heeeeela dan ihop med mamma, Pernilla och en tjej som heter Rebecca.
Rebecca står b.la i nya stallet, asgullig och hjälpsam tjej! Vi allihopa iallafall började med att fixa det sista uppe i gamla stallet, och gash vad skönt det är att allting är klart där nu. Nu kan vi gå vidare ifrån det, på riktigt. Hästarna står i världens finaste stall nu med en bra gemenskap alla människorna emellan, nånting som jag saknat riktigt mycket i det gamla stallet.
 
När allt var urpackat, sopat och tvättat i det gamla stallet så var det dags att köra upp till det nya stallet, där våra stjärnor stod och väntade på oss. Pernilla & Rebecca red ut på sina shettisar och busade omkring på området, samt stannade för en fikapaus mitt i ridpasset. Dem var ute i 1,5 timme och shettisarna verkade nöjda och glada när dem kom tillbaka efter ridturen. Snobben var GALEN idag, stod och kickade i stallet, sprang omkring, sparkade bakut i boxen och var bara allmännt uttråkad. Han var långt ifrån sur, mer dryg, liksom.
 
Han var ett riktigt pain in the ass att rida till en början, men en halvtimme in på passet då jag gjort volt, efter volt, efter volt och jobbat honom i hopp om att få honom att lossa och slappna av så blev han riktigt fin. Han gjorde galoppombyte utan problem och var lugn och fin i galoppen. Min fina Snobbebus, som jag älskar honom. Efter ridningen var han lugn som en filbunke, så jag tror att hans små cirkuskonster och galenskaper innan ridpasset berodde en hel del på överskottsenergi.
 
Efter att jag var klar med allt i stallet så var jag kvar 2-3 timmar extra för att ta hand om Akilles, den lilla krabaten längst ner till vänster i bildcollaget. Han var jättehängig idag, låg ner i hagen, ville inte röra sig ur fläcken och andades tugnt. Han hade och har extremt mycket nackfett, vilket är farligt för en häst att ha, men det var knappast det som orsakade hans dåliga mående. Jag tempade honom iallafall, satt med honom ute på lösdriften och höll honom sällskap, gav honom nytt vatten, longerade honom ihop med Rebecca och kylde ben, pysslade om honom ordentligt och halmade upp en box åt honom. Nu känns det bra i hjärtat ♥
Publicerat i Snobbens ridbok,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback