Första bommen på 7 månader..

Publicerat 2014-11-14 kl. 11:25:00 av Isabel Håkansson
Snobben hade en skada förra vintern, vintern 2013. Det vet ni som hängt med ett tag, men för er som inte vet så tänkte jag dra igenom allting lite snabbt. Snobben är en positiv och arbetsvillig häst som alltid strävar efter att göra rätt för sig och blir oavsett vad nöjd med sin prestation. Men i början på november 2013 så kändes han inte som vanligt helt plötsligt.. 
 
Det började med att hans humör i hanteringen förändrades och han blev sur och grinig. DET mina vänner är inte likt min Snobb som alltid är glad och ska pussas, hålla på i håret och krafsa i stallgolvet. Han kändes även "struttig" att rida och gick inte framåt överhuvudtaget. Det var bara när man ställde fram hinder som han kunde bjuda till och tänka bort smärtan som han hela tiden kände, bara för att han älskar hoppningen så mycket. 
 
Men jag känner Snobben utan & innan och visste därför direkt att nånting var fel. Vi åkte på hältutredning och därefter fick han käka metacam och skrittas i 3 veckor. Dock drog jag ut på det i ungefär i 2 månader bara för att vara helt säker på att han skulle vara 100% fräsch innan jag satte igång honom igen. När 2 månader hade gått så gjorde jag ihop med min tränare ett långt och utdraget igångsättningsschema för Snobben och det var inte förrän i slutet på Maj som Snobben fick ta sitt första skutt över en bom igen. 
 
Det var som om han glömt bort hur det var, som om han inte visste om han fick skutta över bommen eller inte. Det såg inte vackert ut när vi tog vårt första skutt *host* kliv över en bom för första gången på 7 månader, men lyckan i Snobbens ögon går inte att missa! 
Bilden är lagom charmig, men ÅH vad det värmer i hjärtat på mig att se och känna när jag sitter på hans rygg - hans enorma lycka till hoppningen. Att ett par stöd och en simpel träbom kan få en indvid så pass lycklig, det är sjukt. 
Publicerat i Allmänt,

Kommentarer
Postat av: Nicole

😍 fick ni nå svar på själv utredningen vad de var som hade utlöst hältan? Kram

Svar: Nej, grejen var att han var helt ren på böjprov, benen kändes inte konstiga och såg inte konstiga ut, utan det var på longeringsprovet som han markerade och man såg att han rörde sig stelt och knackigt.. Jättekonstigt! Kram
isabelhakansson.blogg.se

2014-11-14 @ 13:27:04
URL: http://www.eu-riders.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback