Jag, fördomsfull?

Publicerat 2014-11-07 kl. 15:40:00 av Isabel Håkansson
 
Jag blev glad när jag fick den här kommentaren, faktiskt. För jag är säker på att det finns flera som inte håller med mig i mina åsikter, vilket jag accepterar och förstår. Men hur som helst, jag känner att jag måste få vädra mina åsikter lite.. 
 
För det första, ja. Jag kan vara fördomsfull i vardagslivet, tro på rykten och vara fördomsfull - shame on me. Jag jobbar på det och vet att det är fel. MEN i det här läget så tycker jag att det är personerna bakom dem naturliga hästbloggarna som bokstavligttalat smutskastat den klassiska ridningen, ridningen som jag utför, som gör fel. Klart det kommer till en gräns där jag väljer att sätta ner foten och inte längre orkar läsa om att "dem som utför klassisk ridning inte vet nånting om vänskap", eller att det är "fel att sko hästen". Är det inte dem som skriver sådär som är fördomsfulla? Eller har jag fel nu? Tror inte det. 
 
Philip kom till oss barfota på alla fyra fötter och med en mage som princip släpade i backen. Han var seg och trött. Min syster började rida igång honom lite försiktigt och hans hovar blev efter bara några veckor helt platta framtill, hade vi fortsatt att rida honom utan skor så hade han inte haft några hovar överhuvudtaget idag. Vad hade ni gjort i det läget? När det kommer en häst till er, 6 år och med en övervikt som heter duga.. hade ni ställt av hästen ännu en gång? Isåfall, kom inte och tala om för mig vad som är rätt och fel för en häst. 
 
Jag baserar mitt tänk utifrån mina och MINA hästars förutsättningar. Snobben hade aldrig, konstatera ALDRIG klarat av att bli riden i halsring 3 dagar i veckan. Han hade blivit en så olycklig häst och bokstavligttalat klättrat på väggarna. Philip, fine. Han hade säkert kunnat ställas av iomed att han är en sån häst som finner sig till ro med allt, princip. MEN, då hade magen med det rent ut sagt farliga bukfettet kommit tillbaka och det vill jag inte. Han är 7 år, han har hela livet framför sig. 
 
Ni kan behålla era fakta böcker och vetenskapliga videos, för dem kommer aldrig att kunna tala för MINA hästar och hur jag ska behandla dem för att dem ska må som allra bäst. Jag gör allt för dem, åker till dem flera gånger om dan vissa dagar och är så otroligt noggrann med allting som rör dem. I adore them. Jag skulle ALDRIG göra nånting som dem far illa av och jag mår illa när folk påstår sig veta bättre än mig när det kommer till mina hästar som jag spenderar flera timmar om dan med. Varje dag. 
Publicerat i Allmänt, Isabels inlägg,

Kommentarer
Postat av: Julia Axelsson

Så bra, SÅÅ bra <3

2014-11-07 @ 15:51:58
URL: http://julialinneaaxelsson.blogg.se
Postat av: Nicole

Boom 👊 sjukt bra svar på tal!

2014-11-07 @ 17:02:35
URL: http://www.eu-riders.se
Postat av: Anonym

Tycker att det du skriver är bra, men du får tänka på att inte ALLA nhbloggar smutskastar och att även många som rider klassikst smutskastar nhbloggarna väldigt mycket. Samt tycker jag att man måste få skriva åsiktsinlägg om tex att sko osv. Självklart UTAN att smutskasta. Förstår du vad jag menar? :) det absolut viktigaste som även du skriver är att du vet bäst hur dina hästar fungerar och vad de behöver, såklart! Kraam älskar din blooggg

2014-11-07 @ 19:03:22
Postat av: Nelly

Oups från mig👆

2014-11-07 @ 19:04:05
Postat av: Michelle Petersson

Jättebra skrivet! Klart DU vet bäst om DINA hästar :D

Kram

2014-11-07 @ 21:55:58
URL: http://michellepetersson.horseworld.se/
Postat av: Michelle Petersson

Jättebra skrivet! Klart DU vet bäst om DINA hästar :D

Kram

2014-11-07 @ 21:55:59
URL: http://michellepetersson.horseworld.se/
Postat av: Michelle Petersson

Jättebra skrivet! Klart DU vet bäst om DINA hästar :D

Kram

2014-11-07 @ 21:56:02
URL: http://michellepetersson.horseworld.se/
Postat av: Philippa -Hopplapållarna

Håller med. Alla hästar behöver inte samma för att trivas. Vissa behöer motion för att inte spränga sitt eget sinne och visa hästar tycker mer om att gå i hagen, lukta på blommor och beundra solnedgången ;)

2014-11-08 @ 12:46:58
URL: http://hopplapallarna.blogg.se
Postat av: Martina

Galet bra inlägg!!

Svar: Åh, tack!
isabelhakansson.blogg.se

2014-11-09 @ 08:06:07
URL: http://vestling.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback